The tungku of nalangsara

 

Pilih Basa Anjeun Di handap:

AfrikaansShqipአማርኛالعربيةՀայերենAzərbaycan diliEuskaraБеларуская моваবাংলাBosanskiБългарскиCatalàCebuanoChichewa简体中文繁體中文CorsuHrvatskiČeština‎DanskNederlandsEnglishEsperantoEestiFilipinoSuomiFrançaisFryskGalegoქართულიDeutschΕλληνικάગુજરાતીKreyol ayisyenHarshen HausaŌlelo Hawaiʻiעִבְרִיתहिन्दीHmongMagyarÍslenskaIgboBahasa IndonesiaGaeligeItaliano日本語Basa Jawaಕನ್ನಡҚазақ тіліភាសាខ្មែរ한국어كوردی‎КыргызчаພາສາລາວLatinLatviešu valodaLietuvių kalbaLëtzebuergeschМакедонски јазикMalagasyBahasa MelayuമലയാളംMalteseTe Reo MāoriमराठीМонголဗမာစာनेपालीNorsk bokmålپښتوفارسیPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀRomânăРусскийSamoanGàidhligСрпски језикSesothoShonaسنڌيසිංහලSlovenčinaSlovenščinaAfsoomaaliEspañolBasa SundaKiswahiliSvenskaТоҷикӣதமிழ்తెలుగుไทยTürkçeУкраїнськаاردوO‘zbekchaTiếng ViệtCymraegisiXhosaיידישYorùbáZulu

Tungku tina sangsara! Kumaha nyerina jeung nyuhunkeun urang. Ieu aya nu PANGERAN ngalatih urang keur perang.  Thereta aya anu urang diajar ngadoa.

Ieu aya yen Allah meunang nyalira sareng urang tur mangka pikeun kami anu bener kami. Ieu aya dimana Anjeunna prunes jauh comforts urang sareng nundutan jauh dosa dina kahirupan urang.

Ieu aya anu Anjeunna nganggo gagal kami pikeun nyiapkeun kami pikeun Karyana. Ieu aya, dina tungku, nalika urang nganggur nawiskeun, nalika kami teu boga lagu dina peuting.

Ieu aya nu urang ngarasa kawas hirup urang leuwih lamun unggal hal anu anjeun mikaresep keur dibawa kabur ti kami. Thenta lajeng yén urang ngawitan sadar yén kami sahandapeun jangjang Gusti. Anjeunna bakal ngurus urang.

Ieu aya anu sering kami gagal mikawanoh karya anu disumputkeun Alloh dina waktos téa paling mandul.  Thereta aya, dina hawu, anu aya cimata élak  tapi minuhan tujuan-Na dina kahirupan urang.

Ieu aya anu Anjeunna Weaves thread hideung kana tapestry tina kahirupan urang.  Ieu aya di mana Anjeunna nepikeun yén sagala hal gawé bareng alus pikeun jalma anu resep ka Anjeunna.

Ieu aya anu urang meunang nyata sareng Allah, nalika sadaya anu sejenna nyarios sareng rengse. "Sanaos Anjeunna maéhan kuring, tapi kuring bakal percanten ka anjeunna." Whenta nalika urang murag asih jeung kahirupan ieu, tur hirup dina lampu tina kalanggengan datang.

Ieu aya nu Anjeunna nembongkeun jero sunda anu Anjeunna gaduh kanggo urang, ”Pikeun kuring nganggap yén sangsara tina waktos ayeuna ieu  henteu pantes pikeun dibandingkeun sareng kamulyaan anu bakal diturunkeun di urang. ”  ~ Rum 8: 18

Ieu aya, dina tungku, yén kami sadar "Kanggo kasangsaraan ringan urang, anu ngan sakedap, dianggo pikeun urang beurat kamulyaan anu jauh langkung luar biasa sareng langgeng. " ~ 2 Korinta 4: 17

Ieu aya nu urang asih ka Yesus tur ngahargaan jero imah langgeng urang,  terang yén sangsara jaman baheula urang moal nyababkeun urang nyeri, tapi bakal rada ningkatkeun kamulyaan-Na.

Whenta pas urang kaluar tina tungku anu cinyusu mimiti mekar. Saatos Anjeunna ngirangan urang kana lawon kami nawiskeun solat anu dikenal anu tutul haté Allah.

"… Tapi kami ogé ngagem kasulitan: nyaho yén cilaka worketh kasabaran; tur kasabaran, pangalaman; sareng pangalaman, asa. ” ~ Rum 5: 3-4

Dear Jiwa,

Naha anjeun ngagaduhan jaminan yén upami anjeun maot ayeuna, anjeun bakal aya di payuneun Gusti di sawarga? Maot pikeun anu percaya ngan ukur panto anu muka kana hirup langgeng. Sing saha anu bobo ka Yesus bakal ngahiji deui sareng jalma-jalma anu dipikacinta di surga.

Jalma-jalma anu anjeun nempatan di kubur dina cimata, anjeun bakal patepang deui sareng kabagjaan! Oh, ningali seuri aranjeunna sareng ngaraosan sentuhanna ... moal pisah deui!

Nanging, upami anjeun henteu percanten ka Gusti, anjeun bakal naraka. Teu aya cara anu pikaresepeun pikeun nyatakeunana.

Kitab Suci nyebutkeun, "Pikeun sakabeh geus dosa, sarta datangna pondok tina kamulyaan Allah." ~ Rum 3: 23

Jiwa, éta ngawengku anjeun jeung kuring.

Ngan lamun urang sadar awfulness dosa urang ngalawan Allah jeung ngarasa kasedih jero na di hate urang bisa balik tina dosa urang pernah dipikacinta tur narima Gusti Yesus salaku Jurusalamet urang.

... yen Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang numutkeun Kitab Suci, anjeunna dikubur, yén anjeunna digugahkeun dina dinten katilu numutkeun Kitab Suci. — 1 Korinta 15:3b-4

". Éta lamun thou shalt ngaku kalawan sungut thy Gusti Yesus tur shalt percanten haté thine yen Allah hath diangkat anjeunna ti nu maraot, thou shalt disimpen" ~ Rum 10: 9

Ulah turun sare tanpa Yesus dugi anjeun assured hiji tempat di sawarga.

Wengi ayeuna, mun anjeun hoyong narima kado ti hirup langgeng, mimitina anjeun kudu yakin ka Pangeran. Anjeun kudu ménta dosa anjeun bisa dihampura sarta nempatkeun trust anjeun ka Pangeran. Jadi pangagem ka Pangeran, menta hirup langgeng. Aya ngan hiji jalan ka sawarga, tur éta ngaliwatan Gusti Yesus. Éta rencana éndah Allah kasalametan.

Anjeun tiasa ngawitan hubungan pribadi sareng Anjeunna ku sholat tina haté anjeun doa hiji kayaning di handap:

"Duh Gusti, Abdi jelema nu ngalakukeun dosa a. Kuring geus hiji jelema nu ngalakukeun dosa sakabéh kahirupan abdi. Ngahampura abdi, Gusti. Kuring nampa Yesus janten Jurusalamet abdi. Kuring percanten ka Anjeunna sakumaha Gusti abdi. Hatur nuhun pikeun nyimpen kuring. Dina Ngaran Yesus ', Amin. "

Lamun geus pernah nampi Gusti Yesus janten Jurusalamet pribadi anjeun, tapi nampi Anjeunna kiwari sanggeus maca uleman ieu, mangga hayu urang nyaho.

Simkuring hoyong ngadangu ti anjeun. Ngaran hareup anjeun cukup, atawa nempatkeun "x" dina spasi tetep anonim.

Dinten, abdi digawe karapihan sareng Allah ...

Miluan grup Facebook umum kami "Tumuwuh Jeung Yesus"Pikeun kamekaran spiritual anjeun.

 

Kumaha Ka Dimimitian Kahirupan Anyar anjeun Sareng Alloh ...

Klik Di "GodLife" handap

discipleship

Dina mémori asih tina Pa kami, diaku anu nyampur kasihatan.

"Kuring parantos merjuangkeun tarung anu hadé, kuring parantos réngsé kursus, kuring parantos iman." ~ 2 Timoteus 4: 7

A Love Letter Ti Yesus

Kuring nanya ka Yesus, "Sabaraha anjeun bogoh ka abdi?" Cenah, "Ieu teuing" na stretched kaluar leungeun-Na pupus. Maot pikeun abdi, hiji jelema nu ngalakukeun dosa fallen! Anjeunna pupus pikeun anjeun teuing.

***

peuting tadi abdi maot, anjeun asup akal. Kumaha carana abdi hoyong gaduh hubungan sareng anjeun, méakkeun kalanggengan sareng anjeun di sawarga. Acan, dosa dipisahkeun anjeun ti Kuring jeung Rama abdi. A kurban getih polos ieu diperlukeun pikeun mayar dosa anjeun.

jam nu kungsi datang lamun ieu mah iklas handap hirup abdi keur anjeun. Kalawan heaviness jantung kuring indit kaluar ka kebon solat. Dina kanyeri nu nyosok jero ngeunaan jiwa kuring ngesang, sabab éta, pakait getih salaku I ngajerit ka Alloh ... "... O Rama abdi, upami eta tiasa, hayu cup ieu lolos ti kuring: Tapi teu jadi kuring bakal tapi sakumaha thou ngajadi layu. "~ Mateus 26: 39

Bari kuring di kebon prajurit sumping ditewak Me sanajan kuring polos kajahatan nanaon. Aranjeunna dibawa Me saméméh aula Pilatus urang. Kuring nangtung saméméh accusers abdi. Lajeng Pilatus nyokot Kuring jeung scourged Me. Lacerations motong deeply kana balik abdi salaku I nyandak teunggeulan pikeun anjeun. Lajeng prajurit dilucuti kuring, sarta nempatkeun hiji jubah Scarlet on Me. Aranjeunna platted makuta tina cucuk kana sirah abdi. Getih flowed handap raray abdi ... aya aya kaendahan anu sakuduna anjeun mikahayang Me.

Lajeng prajurit meledek Me, nyebutkeun, "Bagea, Raja urang Yahudi! Aranjeunna dibawa Me méméh balaréa cheering, shouting, "Crucify Anjeunna. Crucify Anjeunna. "Kuring nangtung aya cicingeun, katurunan, bruised jeung keok. Tatu pikeun transgressions anjeun, bruised pikeun iniquities Anjeun. Hina tur ditampik di lalaki.

Pilatus ditéang rék dipegatkeun Me tapi masihan ka tekanan balaréa. "Candak maraneh ka Anjeunna, sarta crucify anjeunna:. Keur kuring manggihan teu lepat di anjeunna" cenahna ka aranjeunna. Lajeng anjeunna dikirimkeun Me terus disalibkeun.

Anjeun asup akal lamun kuring dibawa cross abdi nepi pasir sorangan waé ka Golgota. Kuring murag handapeun beurat na. Ieu geu pikeun anjeun, sarta ulah will Rama abdi urang nu masihan Me kakuatan ka tega handapeun beban beurat na. Aya, abdi bore griefs anjeun sarta kuring dibawa sorrows Anjeun peletakan handap hirup abdi kanggo dosa umat manusa.

Serdadu sneered méré blows beurat ti palu nyetir nu kuku deeply kana leungeun jeung suku abdi. Sunda dipaku dosa anjeun ka disalib, pernah bisa diurus deui. Aranjeunna hoisted Me up na ditinggalkeun Me paeh. Acan, maranéhna teu butuh hirup abdi. Kuring willingly masihan eta.

langit tumuwuh hideung. Malah panonpoé dieureunkeun bersinar. awak kuring wracked kalayan nyeri excruciating nyokot beurat dosa anjeun sarta bore éta hukuman supados murka Allah bisa jadi wareg.

Nalika sagala hal anu dilakonan. Kuring komitmen sumanget abdi kana leungeun Rama abdi, sarta breathed kaluar kecap pamungkas abdi, "Hal ieu rengse." Kuring sujud sirah kuring tur masihan nepi jurig kitu.

I Love anjeun ... Yesus.

"Cinta Greater hath euweuh lalaki ti ieu, nu lalaki nu iklas turun hirupna pikeun babaturanana." ~ John 15: 13

Hiji Uleman ka Tampa Kristus

Dear Jiwa,

Dinten jalan mungkin geus seemed lungkawing, jeung ngarasa sorangan. Batur nu dipercanten geus kuciwa anjeun. Gusti nilik lawon Anjeun. Anjeunna karasaeun nyeri Anjeun. Anjeunna longs kana kanyamanan anjeun, pikeun Anjeunna mangrupakeun sobat anu batang ngadeukeutan ti lanceukna a.

Alloh mikanyaah pisan ka anjeun yen Anjeunna dikirim ngan Putra-Na, Isa jeung maot di tempat Anjeun. Anjeunna bakal ngahampura anjeun pikeun unggal dosa nu tos komitmen, upami anjeun daék ninggalkeun dosa anjeun jeung ngahurungkeun ti aranjeunna.

Kitab Suci nyebutkeun, "... kuring sumping teu nelepon ka taqwa, tapi sinners kana tobat". ~ Tandaan 2: 17b

Jiwa, éta ngawengku anjeun jeung kuring.

Perkara teu sabaraha jauh kana liang kubur geus fallen, rahmat Allah anu gede kénéh. The jiwa despondent kotor, Anjeunna sumping ka simpen. Anjeunna gé ngahontal ka handap leungeun-Na nyepeng Hormat.

Meureun anjeun kawas jelema nu ngalakukeun dosa fallen ieu anu datang ka Yesus, nyaho Anjeunna hiji anu bisa nyalametkeun dirina. Kalayan cipanon ngocor kana beungeutna, anjeunna mimiti ngumbah suku-Na ku cimata, sareng ngusap ku rambutna. Anjeunna nyarios, "Dosa-dosana, anu seueur pisan, dihampura ..." Jiwa, naha Anjeunna tiasa nyarios ka anjeun wengi ayeuna?

Panginten Sadérék geus ningali pornografi jeung ngarasa éra, atawa geus zinah jeung hayang dihampura. Yesus anu sami anu ngahampura anjeunna ogé bakal ngahampura anjeun wengi ayeuna.

Meureun anjeun dipikir méré kahirupan anjeun ka Kristus, tapi nyimpen dipareuman pikeun hiji alesan atawa nu sejen. ". Dinten lamun maraneh bakal ngadenge sora-Na, heuras teu hate anjeun" ~ Ibrani 4: 7b

Kitab Suci nyebutkeun, "Pikeun sakabeh geus dosa, sarta datangna pondok tina kamulyaan Allah." ~ Rum 3: 23

"Éta upami anjeun ngaku ku sungut anjeun yén Gusti Yesus, sareng anjeun bakal percanten dina haté anjeun yén Gusti parantos ngahirupkeun anjeunna tina maot, anjeun bakal disalametkeun." ~ Rum 10: 9

Ulah turun sare tanpa Yesus dugi anjeun assured hiji tempat di sawarga.

Wengi ayeuna, mun anjeun hoyong narima kado ti hirup langgeng, mimitina anjeun kudu yakin ka Pangeran. Anjeun kudu ménta dosa anjeun bisa dihampura sarta nempatkeun trust anjeun ka Pangeran. Jadi pangagem ka Pangeran, menta hirup langgeng. Aya ngan hiji jalan ka sawarga, tur éta ngaliwatan Gusti Yesus. Éta rencana éndah Allah kasalametan.

Anjeun tiasa ngawitan hubungan pribadi sareng Anjeunna ku sholat tina haté anjeun doa hiji kayaning di handap:

"Duh Gusti, Abdi jelema nu ngalakukeun dosa a. Kuring geus hiji jelema nu ngalakukeun dosa sakabéh kahirupan abdi. Ngahampura abdi, Gusti. Kuring nampa Yesus janten Jurusalamet abdi. Kuring percanten ka Anjeunna sakumaha Gusti abdi. Hatur nuhun pikeun nyimpen kuring. Dina Ngaran Yesus ', Amin. "

Iman jeung Bukti

Naha anjeun parantos ngémutan naha aya kakuatan anu langkung luhur? Kakuatan anu ngawangun Alam Semesta sareng sadayana anu aya di jerona. Kakuatan anu teu nyandak nanaon sareng nyiptakeun bumi, langit, cai, sareng mahluk hirup? Dimana asalna pepelakan paling saderhana? Mahluk anu paling rumit ... manusa? Kuring bajoang sareng patarosan mangtaun-taun. Kuring milarian jawaban dina élmu.

Pasti jawaban na tiasa dipendakan ku diajar hal-hal ieu sakitar anu ngagumun sareng ngagumun urang. Jawaban na kedah di bagian paling menit unggal mahluk sareng hal. Atom! Inti hirup kedah dipendakan didinya. Éta henteu. Éta henteu aya dina bahan nuklir atanapi dina éléktron anu muterkeun di sakurilingna. Éta henteu dina rohangan kosong anu nyiptakeun kaseueuran sadayana anu tiasa urang keuna sareng tingali.

Mangrupikeun rébuan taun milarian ieu sareng teu aya anu mendakan hakekat kahirupan di jero hal-hal umum di sekitar urang. Kuring terang kedah aya kakuatan, kakuatan, anu ngalakukeun ieu sadayana disakuriling kuring. Naha éta Gusti? Oke, naha Anjeunna henteu ngan ukur nyingkabkeun Anjeunna nyalira ka kuring? Naha henteu? Upami kakuatan ieu mangrupakeun Gusti anu hirup naha sadayana misteri? Moal langkung logis pikeun Anjeunna nyarios, Oke, ieu kuring. Kuring ngalakukeun ieu sadayana. Ayeuna lakukeun usaha anjeun. "

Henteu dugi ka pendak sareng awéwé khusus anu kuring hoream nuju diajar Alkitab sareng kuring mimiti ngarti salah sahiji hal ieu. Jalma-jalma di dinya diajar Kitab Suci sareng kuring pikir éta pasti milarian hal anu sami sareng kuring, tapi ngan ukur henteu acan mendakan. Pamingpin grup maca bacaan tina Alkitab anu ditulis ku saurang lalaki anu baheula hate ka urang Kristen tapi dirobah. Dirobih ku cara anu endah. Ngaranna Paul sareng anjeunna nyerat,

Pikeun ku rahmat anjeun disimpen ngaliwatan iman; sareng sanés sanés nyalira: éta kurnia ti Gusti: Sanés tina padamelan, supados teu aya jalma anu kedah bangga. " ~ Epesus 2: 8-9

Éta kecap "rahmat" sareng "iman" mikat kuring. Naon maksadna leres? Engké wengi éta anjeunna naros ka kuring pikeun ningali pilem, tangtosna anjeunna nipu kuring kana pilem Christian. Dina akhir acara aya pesen pondok ku Billy Graham. Ieu anjeunna, budak tani ti Karolina Kalér, ngajelaskeun ka kuring hal anu kuring kantos bajoang sapanjang waktos. Saur anjeunna, "Anjeun henteu tiasa ngajelaskeun Tuhan sacara ilmiah, filosofis, atanapi ku cara inteléktual anu sanés. "Anjeun ngan saukur kedah percanten Gusti leres.

Anjeun kedah iman yén naon anu Anjeunna nyarioskeun sakumaha anu parantos ditulis dina Alkitab. Yén Anjeunna nyiptakeun langit sareng bumi, yén Anjeunna nyiptakeun pepelakan sareng sasatoan, yén Anjeunna nyarios sadayana janten aya sakumaha anu ditulis dina buku Kajadian dina Alkitab. Yén Anjeunna nghirupkeun kahirupan kana bentuk anu teu aya umur sareng janten manusa. Yén Anjeunna hoyong gaduh hubungan anu langkung caket sareng jalma-jalma anu Anjeunna ciptakeun sahingga Anjeunna nyandak wujud lalaki anu Putra Allah sareng sumping ka bumi sareng cicing di antara urang. Lalaki ieu, Isa, mayar hutang dosa pikeun jalma-jalma anu bakal iman ku disalib dina kayu salib.

Kumaha carana tiasa janten saderhana kitu? Ngan percanten? Naha iman yén ieu sadayana mangrupikeun bebeneran? Abdi angkat ka wengi wengi éta sareng bobo sakedik. Kuring merjuangkeun masalah Gusti masihan kuring rahmat - ngalangkungan iman pikeun percanten. Yén Anjeunna mangrupikeun kakuatan éta, hakekat kahirupan sareng nyiptakeun sagala rupa anu aya sareng aya. Teras Anjeunna sumping ka kuring. Kuring terang yén kuring ngan saukur kedah percanten. Nya ku rahmat Gusti anjeunna nunjukkeun kaasih-Na ka kuring. Yén Anjeunna jawaban na yén Anjeunna ngutus Putra ngan hiji-Na, Yesus, maot pikeun kuring sahingga kuring tiasa percanten. Yén kuring tiasa hubungan sareng Anjeunna. Anjeunna ngungkabkeun Dirina ka kuring dina waktos éta.

Abdi nyauran anjeunna kanggo ngawartosan yén kuring ayeuna ngartos. Anu ayeuna kuring percanten sareng hoyong masihan kahirupan abdi ka Al Masih. Anjeunna ngawartoskeun ka kuring yén anjeunna ngadoa yén kuring moal bobo dugi ka nyandak éta kabisat iman sareng percanten ka Gusti. Hirup abdi dirobah salamina. Leres, salamina, sabab ayeuna kuring tiasa ngarepkeun méakkeun kalanggengan di tempat anu saé anu disebat surga.

Henteu deui kuring prihatin ku butuh bukti pikeun ngabuktikeun yén Yesus leres-leres tiasa leumpang dina cai, atanapi yén Laut Beureum tiasa pipisahan pikeun ngamungkinkeun urang Israil nembus, atanapi tina belasan kajadian anu henteu mungkin anu séjén anu ditulis dina Alkitab.

Gusti parantos ngabuktikeun nyalira nyalira dina kahirupan kuring. Anjeunna ogé tiasa ngungkabkeun Anjeunna nyalira ka anjeun. Upami anjeun mendakan milarian buktina ayana Anjeunna naroskeun ka Anjeunna pikeun nembongkeun dirina ka anjeun. Candak éta kabisat iman salaku budak, sareng leres-leres percanten ka Anjeunna. Buka diri anjeun ka cinta-Na ku iman, sanés buktos.

Sawarga - Imah abadi kami

Hirup di dunya ieu fallen kalawan heartaches anak, disappointments jeung sangsara, urang panjang pikeun Sawarga! panon urang balikkeun luhur nalika sumanget urang geus ngagulung ka imah langgeng kami di kamulyaan yén Gusti Dirina geus Nyiapkeun pikeun jalma anu cinta ka Anjeunna.

Yéhuwa parantos ngarencanakeun bumi énggal janten langkung endah, di luar imajinasi urang.

"Gurun sareng tempat anu nyalira bakal kabagjaan pikeun aranjeunna; sareng gurun pasir bakal gumbira sareng mekar sapertos kembang ros. Bakal mekar pisan, sareng suka bungah sareng nyanyi ... ~ Yesaya 35: 1-2

"Maka panon anu buta bakal dibuka, sareng Ceuli anu pireu bakal dibuka. Maka jalma anu lumpuh bakal kabisat sapertos kijang, sareng basa bisu nyanyi: margi di padang gurun cai bakal pecah, sareng aliran di gurun. " ~ Yesaya 35: 5-6

"Sareng tebusan Gusti bakal uih deui, sareng sumping ka Sion kalayan lagu-lagu sareng kabahagiaan abadi dina sirahna: aranjeunna bakal kéngingkeun kabagjaan sareng kabagjaan, sareng kasedihan sareng kedul bakal kabur." ~ Yesaya 35:10

Naon wajib urang sebutkeun dina ayana Na? Oh, éta lawon anu wajib ngalir nalika urang behold leungeun kuku scarred-Na suku! The uncertainties hirup wajib dilakukeun dipikawanoh pikeun urang, nalika urang ningali raray Jurusalamet urang pikeun nyanghareupan.

Paling sadaya urang wajib ningali ka Anjeunna! Urang wajib behold kamulyaan-Na! Anjeunna bakal caang sakumaha panonpoé di radiance murni, sakumaha Mantenna ngabagéakeun urang imah kamulyaan.

"Kami yakin, saur abdi, sareng kersa teu aya di awak, sareng badé aya sareng Gusti." ~ 2 Korinta 5: 8

"Sareng kuring Yohanes ningali kota suci, Yerusalem anyar, turun ti Allah ti sawarga, disiapkeun sakumaha panganten anu dihias pikeun salakina. ~ Wahyu 21: 2

… ”Sareng anjeunna bakal cicing sareng aranjeunna, sareng aranjeunna bakal janten umat-Na, sareng Gusti Mantenna bakal nyarengan aranjeunna, sareng janten Allahna.” ~ Wahyu 21: 3b

"Sareng aranjeunna bakal ningali rupi-Na ..." "... sareng aranjeunna bakal kakuasaan salalanggengna." ~ Wahyu 22: 4a & 5b

"Sareng Allah bakal ngusap sadaya lawon tina panonna; sareng moal aya deui maot, sareng duka, atanapi tangis, ogé moal aya deui nyeri: sabab hal-hal anu baheula parantos musna. " ~ Wahyu 21: 4

Hubungan Urang Di Surga

Seueur jalma heran nalika aranjeunna kaluar tina kuburan jalma anu dipikacinta, "Naha urang bakal terang jalma anu dipikacinta di surga?" "Naha urang bakal ningali deui wajahna"?

Yéhuwa ngartos kasedih urang. Anjeunna nanggung kasedihan urang… Pikeun Anjeunna nangis di kuburan sobatna anu dipikacinta Lasarus sanaos Anjeunna terang yén Anjeunna bakal ngahudangkeun anjeunna dina sababaraha waktos.

Di dinya Anjeunna ngalilipur babaturan-Na anu dipikacinta.

"Kami teh jadian, jeung hirup: sing saha anu percaya ka Kami, sanajan geus maot, tetep bakal hirup." ~ Yohanes 11:25

Sabab lamun urang percaya yen Isa pupus jeung gugah deui, eta oge anu sare di Yesus bakal Allah mawa jeung maranehna. 1 Tesalonika 4:14

Ayeuna, urang duka pikeun jalma anu murag saré di Yesus, tapi teu saperti jalma anu teu boga harepan.

"Kanggo dina jadian maranéhna moal nikah, atawa dibere kawin, tapi sakumaha malaikat Allah di sawarga." ~ Mateus 22:30

Sanajan nikah di bumi urang moal tetep di sawarga, hubungan urang bakal murni tur cageur. Pikeun éta ngan hiji potrét anu dilayanan tujuanana nepi ka percaya ka Kristus bakal nikah ka Gusti.

"Jeung kuring Yohanes nempo kota suci, Yerusalem Anyar, turun ti Allah ti sawarga, disiapkeun sakumaha panganten awewe adorned pikeun salakina.

Jeung kuring ngadéngé sora hébat ti sawarga nyebutkeun, Behold, Kemah Allah jeung manusa, sarta Anjeunna bakal Huni jeung maranehna, jeung maranehna bakal jadi umat-Na, jeung Allah sorangan bakal jeung maranehna, jeung jadi Allah maranéhanana.

Jeung Allah bakal ngusap jauh sagala cimata tina panon maranéhanana; jeung moal aya deui maot, moal aya kasedih, atawa ceurik, moal aya deui nyeri: pikeun hal baheula bakal kaliwat jauh." ~ Wahyu 21:2

Overcoming nu Kecanduan of Pornografi

Anjeunna ngangkat kuring ogé kaluar tina hiji
liang pikareueuseun, kaluar tina lempung lempung,
sareng nempatkeun suku kuring kana batu,
sarta ngadegkeun goings abdi.

Jabur 40: 2

Cikan kuring nyarioskeun kana haté anjeun sakedap .. Kuring teu ka dieu pikeun ngahukum anjeun, atanapi pikeun nangtoskeun dimana anjeun parantos aya. Kuring ngarti ngan kumaha gampang éta bakal bray dina wéb pornografi.

Godaan aya dimana-mana. Ieu masalah anu urang sadaya disanghareupan. Ieu mungkin sigana kawas hal saeutik pikeun nempo naon pleasing mun panon. Masalahna, ningali janten nafsu, sareng nafsu mangrupikeun kahayang anu teu pernah puas.

"Tapi unggal jalma kagoda, nalika ditarik tina hawa nafsuna, sareng dipikat. Maka nalika hawa nafsu parantos nyandung, éta bakal ngalahirkeun dosa, sareng dosa, saatos réngsé, ngalahirkeun maot. " ~ Yakobus 1: 14-15

Mindeng ieu naon draws jiwa hiji kana web pornografi.

Kitab Suci nungkulan masalah ieu umum…

"Tapi kuring nyarios ka anjeun, yén saha waé anu ningal awéwé pikeun napsu, anjeunna parantos zinah sareng anjeunna parantos na jero haténa."

"Sareng upami panon katuhu anjeun nyigeung ka anjeun, lebet kaluar, sareng lebar ti Mantenna; sabab éta kauntungan pikeun anjeun yén salah sahiji anggota-anggota anjeun kedah binasa, sareng henteu sakabeh awak anjeun kedah tuang ka naraka." ~ Mateus 5: 28-29

Iblis ningali perjuangan urang. Anjeunna seuri ka urang deliriously! "Naha anjeun ogé janten lemah sapertos kami? Gusti moal tiasa ngahontal anjeun ayeuna, jiwa anjeun teu kahontal ku Anjeunna. ”

Seueur anu maot dina éngang-énggalna, batur nyarioskeun iman ka Allah. "Naha kuring ngumbara jauh teuing tina rahmat-Na? Naha Leungeunna tiasa tarik ka abdi ayeuna? "

Momen-momen pelesirna cahayana, sakumaha setan kalebet dina kasasar. Perkara teu sabaraha jauh kana liang kubur anjeun parantos murag, kurnia Gusti langkung ageung keneh. Dosa anu parantos Anjeunna ngarepkeun, Anjeunna bakal ngahontal leungeun-Na pikeun nahan Hormat.

The Dark Peuting jiwa

Oh, peuting poék jiwa, nalika urang hang harps kami kana willows sarta manggihan kanyamanan wungkul ka Pangeran!

Papisahan sedih. Saha di antara urang anu henteu ngaraos sedih kaleungitan anu dipikacinta, atanapi henteu ngaraos kasedihna anu nangis dina panangan masing-masing henteu deui ngaraosan sosobatan anu asih, ngabantosan urang ngalangkungan kasusah hirup?

Loba anu ngaliwatan lebak anjeun baca ieu. Anjeun tiasa pakaitna, sanggeus leungit pendamping a diri na ayeuna ngalaman nu heartache pisah, wondering kumaha anjeun bakal Cope jeung jam ngalamun payun.

Anu dicandak ti anjeun kanggo anu sakedap payuneun, henteu dina manah ... Kami ngarep-ngarep surga sareng ngaharepkeun reuni jalma anu dipikacinta salami urang ngarep tempat anu langkung saé.

Nu dalit kitu pikaresepeun. Éta gampang gampang kanggo ngantepkeun. Kanggo aranjeunna mangrupikeun kapal-kapal anu ngajantenkeun urang, tempat-tempat anu parantos masihan kami kanyamanan, kunjungan anu parantos masihan urang kabagjaan. Kami nyekel naon anu berharga dugi ka dicandak tina kami sering kalayan kasedih jero jiwa.

Kadang-kadang sedih na washes leuwih kami kawas gelombang sagara nabrak leuwih jiwa urang. Urang tameng Sunan Gunung Djati ti nyeri na, nyungsi panyumputan di handapeun jangjang Gusti.

Urang bakal éléh dina lebak kasedih upami teu aya Angon anu ngabimbing urang ngalangkungan wengi anu panjang sareng sepi. Dina wengi poék jiwa Anjeunna mangrupikeun Panglipur urang, Hadirin Asih anu ngabagi nyeri sareng kasangsaraan urang.

Kalayan unggal cimata anu murag, kasedihan ngadorong urang ka surga, dimana moal aya maot, atanapi duka, atanapi cimata anu bakal tumiba. Tangisan bisa lumangsung pikeun sapeuting, tapi kabagjaan datang isuk-isuk. Anjeunna mawa urang dina moments urang tina nyeri deepest.

Ngaliwatan panon teary kami antisipasi reuni galumbira kami nalika kami bakal mibanda leuwih kami dipikacinta ka Pangeran.

"Rahayu jalma anu sedih: sabab bakal kanyamanan." ~ Mateus 5: 4

Mungkin Gusti ngaberkahan Anjeun tur tetep anjeun sakabeh poé hirup anjeun, dugi ka aya ku ayana Gusti di sawarga.

The tungku of nalangsara

Tungku sangsara! Kumaha éta nyeri sareng nyababkeun urang nyeri. Di dinya Yéhuwa ngalatih urang pikeun perang. Di dinya urang diajar solat.

Di dinya Allah nyalira sareng urang sareng ngungkabkeun ka urang saha urang leres-leres. Di dinya Anjeunna prunes jauh comforts urang jeung kaduruk jauh dosa dina kahirupan urang.

Di dinya Anjeunna ngagunakeun kagagalan urang pikeun nyiapkeun urang pikeun padamelan-Na. Ieu aya, dina tungku, lamun urang teu boga nanaon keur nawarkeun, lamun urang teu boga lagu dina peuting.

Di dinya urang ngarasa kawas hirup urang geus réngsé nalika sagala hal urang ngarasakeun keur dicokot jauh ti urang. Ti dinya urang mimiti sadar yén urang aya dina jangjang Gusti. Anjeunna bakal ngurus urang.

Di dinya urang sering gagal ngakuan padamelan Gusti anu disumputkeun dina jaman urang anu paling mandul. Di dinya, dina hawu, teu aya cimata anu dibuang tapi ngalaksanakeun tujuan-Na dina kahirupan urang.

Di dinya Anjeunna ninun benang hideung kana tapestry kahirupan urang. Di dinya Anjeunna ngungkabkeun yén sagala hal gawé bareng pikeun kahadéan pikeun jalma anu nyaah ka Anjeunna.

Ieu aya nu urang meunang nyata jeung Allah, nalika sagala sejenna geus ngomong jeung rengse. "Sanaos Anjeunna maéhan kuring, kuring bakal percanten ka Anjeunna." Ieu nalika urang murag kaluar tina cinta jeung kahirupan ieu, sarta hirup dina lampu kalanggengan datang.

Di dinya Anjeunna ngungkabkeun jero-jerona asih-Na ka urang, "Sabab kuring nganggap yén kasangsaraan jaman ayeuna henteu pantes dibandingkeun sareng kamulyaan anu bakal diungkabkeun ka urang." ~ Rum 8:18

Di dinya, dina tungku, urang sadar "Kanggo kasangsaraan ringan urang, anu ngan sakedap, damel pikeun urang beurat kamulyaan anu langkung ageung sareng langgeng." ~ 2 Korinta 4:17

Di dinya urang murag asih ka Yesus sareng ngahargaan jero bumi anu langgeng, terang yén kasangsaraan jaman baheula moal nyababkeun urang nyeri, tapi langkung milih ningkatkeun kamulyaan-Na.

Éta nalika urang kaluar tina tungku yén musim semi mimiti mekar. Saatos Anjeunna nyéépkeun urang kana cimata, urang nawiskeun doa cair anu nyentuh manah Gusti.

“...tapi urang oge bangga dina kasangsaraan: nyaho yen kasangsaraan maparin kasabaran; jeung kasabaran, pangalaman; jeung pangalaman, harepan.” ~ Rum 5:3-4

Aya Dupi Hope

Dear sobat,

Naha anjeun terang saha Yesus? Yesus nyaeta lifeguard spiritual Anjeun. Lieur? Muhun ngan maca dina.

Anjeun tingali, Allah ngutus Putra-Na, Yesus, ka dunya pikeun ngahampura dosa urang jeung nyalametkeun urang tina siksaan langgeng di hiji tempat disebut naraka.

Di naraka, anjeun nyalira dina gelap total ngajerit pikeun kahirupan anjeun. Anjeun keur dibeuleum hirup pikeun sakabéh kalanggengan. Kalanggengan langgeng!

Anjeun bau walirang di naraka, jeung ngadéngé screams curdling getih jalma anu nampik Gusti Yesus Kristus. Di luhureun eta, Anjeun bakal inget sagala hal pikareueuseun nu geus kungsi dipigawé, kabéh jalma nu geus nyokot. Kenangan ieu bakal ngahudangkeun anjeun salamina! Éta moal pernah eureun. Sarta anjeun bakal miharep yén anjeun nengetan sakabeh jalma anu warned anjeun ngeunaan naraka.

Aya harepan sanaos. Harepan anu kapendak dina Yesus Kristus.

Gusti ngutus Putra-Na, Gusti Yesus maot pikeun dosa urang. Anjeunna ngagantung dina salib, dipoyok sareng dielok, makuta tina cucuk dialungkeun kana sirah-Na, mayar dosa-dosa dunya pikeun jalma anu bakal iman ka Anjeunna.

Anjeunna nuju nyiapkeun tempat pikeun aranjeunna di tempat anu disebut surga, dimana teu aya duka, kasedih atanapi nyeri bakal nyababkeun aranjeunna. Henteu hariwang atanapi paduli.

Tempat anu saé geulis janten henteu tiasa dicabut. Upami anjeun badé angkat ka sawarga sareng nyéépkeun kalanggengan sareng Gusti, nyarioskeun ka Allah yén anjeun hiji pendosa pantes naraka sareng nampi Gusti Yesus Kristus salaku Juru Salamet pribadi anjeun.

Naon anu Diomongkeun dina Kitab Suci Kajadian Saatos Anjeun Maot

Saban poé rébuan jalma bakal narik napas ahir maranéhanana sarta lesot kana kalanggengan, boh ka surga boh ka naraka. Hanjakal, kanyataanana maot lumangsung unggal poé.

Naon kajadian momen sanggeus anjeun maot?

Momen sanggeus anjeun maot, jiwa anjeun samentara departs tina awak anjeun ka await kiamat teh.

Jalma anu nempatkeun iman maranéhanana di Kristus bakal dibawa ku malaikat ka ayana Gusti. Aranjeunna ayeuna comforted. Bolos tina awak na hadir jeung Pangeran.

Samentara éta, kafir await di Kadés keur kiamat final.

"Jeung di naraka anjeunna angkat panon na, keur di torments ... Sarta manéhna ngajerit na ngomong, Rama Ibrahim, gaduh rahmat on kuring, sarta ngirim Lasarus, éta anjeunna mungkin dip ujung jari di cai, sarta tiis basa kuring; keur Kuring keur tormented dina seuneu ieu "~ Lukas 16:. 23a-24

"Lajeng wajib di lebu balik ka bumi nya éta: na sumanget wajib balik ka Allah anu masihan eta." ~ Pandita 12: 7

Sanaos, urang duka kusabab kaleungitan jalma anu dipikacinta, urang duka, tapi henteu siga jalma anu teu gaduh harepan.

"Sabab upami urang percanten yén Yesus pupus sareng gugah deui, aranjeunna ogé anu bobo di Yesus bakal dibawa ku Allah sareng anjeunna. Saterusna urang anu hirup jeung tetep bakal bray up babarengan jeung maranehna dina awan, papanggih Gusti dina hawa: jadi urang bakal salawasna jeung Gusti. ~ 1 Tesalonika 4:14, 17

Bari awak unbeliever urang tetep peristirahatan, anu tiasa fathom nu torments anjeunna ngalaman ?! roh na jeritan! "Apan ti handapeun ieu dipindahkeun pikeun thee papanggih thee di thy datang ..." ~ Yesaya 14: 9a

Unprepared anjeunna papanggih Allah!

Sanajan anjeunna cries di siksa-Na, sholat nawarkeun euweuh kanyamanan sama sekali, pikeun Teluk hébat geus dibereskeun mana teu saurang ogé bisa lulus jeung samping lianna. Nyalira anjeunna ditinggalkeun di kasangsaraan Na. Nyalira dina kenangan-Na. The seuneu harepan salawasna dipareuman tina ningali leuwih na dipikacinta deui.

Sabalikna, mulia di payuneun Gusti teh pupusna wali-Na. Dikawal ku malaikat kana ayana PANGERAN, aranjeunna ayeuna comforted. percobaan sarta sangsara disebut kaliwat. Sanajan ayana bakal deeply lasut, maranéhna mibanda harepan ningali leuwih maranéhanana dipikacinta deui.

Naha Urang Bakal Kenal Di Surga?

Saha diantara urang anu henteu acan nangis di kuburan jalma anu dipikacinta,
atanapi mourned leungitna maranéhanana jeung jadi loba patarosan unanswered? Moal urang terang ka urang urang dipikacinta di sawarga? Moal urang ningali beungeutna deui?

Pupusna ngenes sareng pamisahanna, sesah pikeun anu urang tinggalkeun. Jalma anu nyaah pisan sering ngenes pisan, ngaraos nyeri haté tina korsi kosong.

Tapi, kami ngenes pikeun jalma anu kulem dina Yesus, tapi moal jalma-jalma anu henteu miharep. Kitab Suci anu anyaman ku kanyamanan anu mung urang tiasa terang teu urang dipikacinta ka sawarga, tapi di urang oge bakal aranjeunna.

Sanaos urang ngungunkeun kaleungitan urang anu dipikacinta, urang bakal kalanggengan aya sareng jalma-jalma di Gusti. Sora sora dalitna bakal nyauran ngaran anjeun. Janten urang kedah pernah sareng Gusti.

Naon ngeunaan urang dipikacinta anu mungkin maot tanpa Yesus? Dupi anjeun ningali deui rupina? Saha anu terang yén aranjeunna henteu percanten ka Yesus dina waktos terakhir? Urang moal mungkin terang ieu sisi surga.

"Kanggo kuring ngitung yén sangsara ti waktos ayeuna henteu pantes dibandingkeun sareng kamulyaan anu bakal diturunkeun di urang. ~ Roma 8: 18

"Kanggo PANGERAN nyalira bakal turun ti surga kalayan ngagorowok, kalayan sora malaikat, sareng ku tarompét Allah: sareng anu paéh dina Kristus bakal naek heula:

Teras urang anu masih hirup sareng tetep bakal katangkep sareng aranjeunna dina méga amprok ka Pangéran dina hawa: sareng ku kituna urang kedah hirup sareng Gusti. Ku sabab kitu saling selesa ku kecap-kecap ieu. ”~ 1 Tesalonika 4: 16-18

Naha Gusti Ngeureunkeun Hal-hal Goréng Kajadian Urang?
Jawaban kana hal ieu anu Alloh sadayana nyampur sareng omniscient, hartina A-Na Anjeunna anu pangkuatna sareng kenal sadaya. Kitab Suci nyebutkeun Anjeunna terang sadaya pikiran urang jeung nanaon disumputkeun ti Anjeunna.

Jawaban keur ieu anu Anjeunna Rama urang jeung Anjeunna paduli pikeun urang. Dependsta ogé gumantung kana jalma anu urang, sabab kami henteu jadi barudak-Na dugi ka urang percanten ka Putra sareng Pupusna pikeun urang mayar dosa urang.

Yohanes 1:12 nyarios, "Tapi sakur anu nampi Anjeunna, ka aranjeunna Anjeunna masihan hak janten murangkalih Gusti, ka jalma-jalma anu percanten kana nami-Na. Ka murangkalihna Gusti masihan seueur, seueur jangji jaga sareng ngajaga-Na.

Rum 8:28 nyarios, "sagala hal dianggo babarengan pikeun kahadéan pikeun jalma anu cinta ka Gusti."

Ieu kusabab Anjeunna mikanyaah kami salaku Rama. Salaku sapertos Anjeunna ngamungkinkeun hal datang kana kahirupan urang pikeun ngajarkeun urang janten dewasa atanapi malah mun disiplin kami, atanapi malah ngahukum kami lamun urang dosa atanapi henteu patuh.

Ibrani 12: 6 nyebatkeun, "saha anu dipikacinta ku Rama, Anjeunna nyiksa."

Salaku Bapa Anjeunna hoyong ngaberkahan urang ku seueur berkah sareng masihan urang hal-hal anu saé, tapi éta henteu hartosna nanaon "goréng" kajadian, tapi éta sadayana pikeun kahadean urang.

Abdi Pétrus 5: 7 nyebatkeun "tuang sadaya pangurus anjeun ka Anjeunna sabab Anjeunna paduli ka anjeun."

Upami anjeun maca buku Ayub anjeun bakal ningali yén moal aya anu asup kana kahirupan urang anu Gusti henteu ngijinkeun pikeun kahadéan urang sorangan. "

Dina kasus jalma-jalma anu henteu nurut ku teu percanten, Gusti henteu janji-janji ieu, tapi Gusti nyarios yén Anjeunna ngamungkinkeun "hujan" sareng berkah-Na murag ka jalma-jalma adil sareng anu teu adil. Gusti hoyong aranjeunna sumping ka Anjeunna, janten bagian tina kulawargana. Anjeunna bakal ngagunakeun cara anu béda pikeun ngalakukeun ieu. Gusti ogé tiasa ngahukum jalma-jalma pikeun dosa-dosana, didieu sareng ayeuna.

Mateus 10:30 nyarios, "bulu-bulu sirah urang sadayana diitung" sareng Mateus 6:28 nyarios yén urang langkung berharga tibatan "lili di lapangan."

Kami terang yén Alkitab nyatakeun yén Allah mikanyaah ka urang (Yohanes 3: 16), janten urang tiasa yakin kana perawatan, kaasih sareng panyalindungan-Na tina hal-hal anu "goréng" kecuali pikeun ngajantenkeun urang langkung saé, kuat sareng langkung siga Putra-Na.

Naha Naha Hal-hal Goréng Ka Jalma Saé?
Ieu mangrupikeun patarosan paling umum anu ditaroskeun ku teolog. Sabenerna saha waé ngalaman barang-barang goréng dina sababaraha waktos atanapi anu sanés. Jalma-jalma ogé naros kunaon hal-hal saé kajantenan pikeun jalma jahat? Kuring pikir yén sadayana patarosan ieu "nyungkeun" urang naroskeun patarosan anu sanés pisan sapertos, "Saha anu leres-leres saé?" atanapi "Naha hal goréng kajantenan pisan?" atanapi "Dimana atanapi iraha goréng 'barang' (sangsara) ngamimitian atanapi asal?"

Tina pandangan Gusti, numutkeun kana Kitab Suci, teu aya jalma anu saé atanapi séhat. Pandita 7:20 nyarios, "Teu aya jalma anu bener di bumi, anu teras-terasan ngalakukeun kahadéan sareng anu henteu pernah ngalakukeun dosa." Rum 3: 10-12 ngajelaskeun manusa nyarios dina ayat 10, "Teu aya anu séhat," sareng dina ayat 12, "Teu aya anu ngalakukeun anu hadé." (Tingali ogé Jabur 14: 1-3 sareng Jabur 53: 1-3.) Teu aya anu nangtung di payuneun Gusti, dina sareng dirina nyalira, salaku "saé".

Éta henteu nyebatkeun yén jalma jahat, atanapi saha waé pikeun masalah éta, moal pernah tiasa ngalakukeun kalakuan anu hadé. Ieu nyarioskeun tingkah laku anu teras-terasan, sanés polah hiji-hiji.

Janten naha Gusti nyarios yén teu aya anu "saé" nalika urang ningali jalma saé pikeun goréng kalayan "seueur corak kulawu di antawisna." Dimana maka urang kedah narik garis antara saha anu saé sareng saha anu goréng, sareng kumaha upami jiwa goréng anu "aya dina garis".

Gusti nyarioskeun cara kieu di Rum 3:23, "sabab sadayana parantos dosa sareng henteu meunang kamuliaan Gusti," sareng dina Yesaya 64: 6 nyatakeun, "sagala amal soleh urang sapertos pakean anu kotor." Amal kahadéan urang tercemar ku kareueus, kauntungan diri, motif najis atanapi dosa anu sanés. Rum 3:19 nyarios yén sadaya dunya parantos "kaliru di payuneun Gusti". Yakobus 2:10 nyarios, "Saha waé anu nyinggung hiji titik anu kaliru sadaya. " Dina ayat 11 nyatakeun "anjeun parantos ngalanggar hukum."

Janten kumaha urang dugi ka dieu salaku manusa sareng kumaha mangaruhan naon anu kajantenan ka urang. Éta sadayana dimimitian ku dosa Adam sareng ogé dosa urang, sabab unggal jalma dosa, sapertos Adam. Jabur 51: 5 nunjukkeun urang lahir sareng sipat dosa. Éta nyatakeun, "Kuring berdosa ti saprak lahir, dosa ti saprak indung kuring nyandung kuring." Rum 5:12 nyarios ka urang yén, "dosa asup ka dunya ngaliwatan hiji jelema (Adam)." Maka éta nyatakeun, "sareng maot ku dosa." (Rum 6:23 nyarios, "upah dosa nyaéta maot.") Pupusna lebet ka dunya sabab Gusti ngucapkeun laknat ka Adam pikeun dosana anu nyababkeun pati fisik asup ka dunya (Kajadian 3: 14-19). Maot sacara fisik sanés kajadian langsung, tapi prosés na dimimitian. Hasilna, panyakit, tragedi sareng pati kajadian ka urang sadayana, teu dimana dimana urang turun dina "skala kulawu" urang. Nalika maot asup ka dunya, sadaya kasangsaraan lebet sareng éta, sadayana akibat tina dosa. Sareng urang sadayana sangsara, sabab "sadayana parantos dosa." Pikeun saderhana, Adam dosa sareng maot sareng sangsara sumping sadaya lalaki sabab kabeh boga dosa.

Jabur 89:48 nyarios, "naon anu tiasa hirup sareng henteu ningali maot, atanapi nyalametkeun dirina tina kakuburan." (Baca Rum 8: 18-23.) Maot sadayana henteu ngan ukur pikeun jalma-jalma we ngarasa goréng, tapi ogé pikeun jalma-jalma we nganggap sakumaha saé. (Baca Rum bab 3-5 pikeun ngartos bebeneran Allah.)

Sanaos kanyataan ieu, dina basa sejen, sanaos maot urang pantes, Gusti tetep ngiringan berkah-Na. Gusti memang nyebat sababaraha jalma saé, sanaos kanyataan yén urang sadayana dosa. Misalna, Allah nyarios yén Ayub nangtung. Janten naon anu netepkeun naha jalma éta goréng atanapi saé sareng jejeg dina paningali Gusti? Gusti ngagaduhan rencana pikeun ngahampura dosa urang sareng ngajantenkeun urang bener. Rum 5: 8 nyarios, "Gusti nunjukkeun kanyaah-Na pikeun urang dina hal ieu: nalika urang masih berdosa, Kristus pupus pikeun urang."

Yohanes 3: 16 nyarios, "Gusti pisan mikanyaah dunya anu Anjeunna masihan Putra ontang-Na, sing saha anu percaya ka Anjeunna ulah binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng." (Tingali ogé Roma 5: 16-18.) Rum 5: 4 nyarios ka urang yén, "Ibrahim percanten ka Allah sareng éta dianggap (leres) ka anjeunna salaku kaadilan." Ibrahim éta dinyatakeun soleh ku iman. Ayat lima nyarios yén upami aya anu iman sapertos Ibrahim maka aranjeunna ogé dinyatakeun leres. Éta henteu kéngingkeun, tapi dipasihan kado nalika urang percanten ka Putra-Na anu maot pikeun urang. (Rum 3:28)

Rum 4: 22-25 nyatakeun, "kecap-kecap, 'éta diakui ka anjeunna' sanés ngan ukur pikeun anjeunna tapi ogé pikeun kami anu percanten ka Anjeunna anu ngahirupkeun Yesus Gusti urang tina maot. Rum 3: 22 netelakeun jelas naon anu urang kedah percanten nyarioskeun, "kabeneran ieu ti Gusti asalna tina iman ka Yesus Kristus ka sadayana anu percanten, "sabab (Galata 3: 13)," Kristus nyalametkeun urang tina laknat hukum ku janten laknat pikeun urang sabab dituliskeun 'dilaknat adalah setiap orang yang digantungkan pada pohon.' "(Baca I Korinta 15: 1-4)

Percaya mangrupikeun hiji-hijina sarat Gusti pikeun urang dijantenkeun bener. Nalika urang yakin kami ogé dihampura pikeun dosa-dosa urang. Rum 4: 7 & 8 nyarios, "Bagja jalma anu dosa anu ku PANGERAN moal pernah diitung ku anjeunna." Nalika urang yakin urang 'dilahirkeun deui ”kana kulawarga Allah; urang janten murangkalihna. (Tingali Yohanes 1:12.) Yohanes 3 ayat 18 & 36 nunjukkeun ka urang yén jalma-jalma anu iman gaduh kahirupan, jalma-jalma anu henteu iman parantos dikutuk.

Gusti ngabuktikeun yén urang bakal ngagaduhan hirup ku cara ngangkat Kristus. Anjeunna disebut salaku cikal ti nu maraot. I Korinta 15:20 nyarios yén nalika Kristus mulih, sanaos urang maot, Anjeunna ogé bakal ngahirupkeun urang. Ayat 42 nyarios yén awak énggal bakal kalis.

Janten naon ieu hartosna pikeun urang, upami urang sadayana "goréng" di payuneun Gusti sareng pantes hukuman sareng maot, tapi Gusti nyatakeun jalma-jalma "jejeg" anu percanten ka Putra-Na, naon pangaruhna kana hal-hal goréng anu lumangsung kana "saé" jelema. Gusti ngirimkeun hal-hal anu saé pikeun sadayana, (Baca Mateus 6:45) tapi sadaya jelema sangsara sareng maot. Naha Gusti ngantep murangkalihna sangsara? Dugi ka Gusti masihan urang awak anyar urang urang tetep maot sareng fisik naon waé anu nyababkeun éta. I Korinta 15:26 nyarios, "musuh anu pang akhirna bakal musnah nyaéta maot."

Aya sababaraha alesan naha Gusti ngijinkeun ieu. Gambar anu pangsaéna nyaéta Ayub, anu ku Allah disebut jejeg. Kuring parantos masihan sababaraha alesan ieu:

# 1. Aya perang antara Gusti sareng Sétan sareng urang kalibet. Urang sadayana parantos nyanyi "Prajurit Kristen Teraskeun," tapi urang gampang mopohokeun yén perang téh nyata pisan.

Dina buku Ayub, Sétan angkat ka Gusti Allah sareng nuduh Ayub, nyarios yén hiji-hijina alesan anjeunna nuturkeun Gusti sabab Gusti berkah anjeunna ku kabeungharan sareng kaséhatan. Janten Gusti "ngantep" Sétan pikeun nguji kasatiaan Ayub ku kasangsaraan; tapi Gusti nempatkeun "pager hirup" di sakuliling Ayub (wates anu Iblis tiasa nyababkeun sangsara na). Sétan ngan ukur tiasa ngalakukeun anu diidinkeun ku Gusti Allah.

Kami ningali ku ieu yén Sétan moal tiasa nganyenyeri urang atanapi némpél ka kami kecuali kalayan ijin Gusti sareng dina wates. Gusti nyaéta salawasna dina kadali. Urang ogé ningali yén tungtungna, sanajan Ayub henteu sampurna, nguji alesan-alesan Allah, anjeunna henteu pernah nolak Gusti. Anjeunna ngaberkahan anjeunna saluareun "sadayana anu tiasa dipiharep atanapi dipikirkeun."

Jabur 97: 10b (NIV) nyarios, "Anjeunna ngajaga kahirupan jalma-jalma anu satia." Rum 8:28 nyarios, "Kami terang yén Gusti nyababkeun sagala hal pikeun gawé babarengan pikeun kahadéan pikeun jalma anu cinta ka Gusti. " Ieu jangji Allah ka sadaya anu percaya. Anjeunna ngalakukeun sareng bakal ngajagaan urang sareng Anjeunna ngagaduhan tujuan waé. Henteu aya anu acak sareng Anjeunna bakal salawasna ngaberkahan urang - mawa kahadéan.

Kami aya konflik sareng sababaraha kasangsaraan tiasa janten akibat tina ieu. Dina konflik ieu Sétan nyobian ngalemahkeun hate atanapi bahkan ngahambat urang tina ngawula ka Gusti. Anjeunna hoyong urang titajong atanapi kaluar.

Yesus kantos nyarios ka Pétrus dina Lukas 22:31, "Simon, Simon, Setan parantos maréntahkeun idin pikeun ngayak anjeun sapertos gandum." I Petrus 5: 8 nyatakeun, "Musuh anjeun setan ngorondang sapertos singa ngageleger milari anu kedah didahar. Yakobus 4: 7b nyarios, "Nolak setan sareng anjeunna bakal ngungsi ti anjeun," sareng dina Epesus 6 kami dititah "nangtung pageuh" ku ngagem baju tameng pinuh ku Gusti.

Dina sadaya tés ieu Gusti bakal ngajarkeun urang pikeun kuat sareng nangtung salaku prajurit satia; yen Gusti pantes dipercaya ku urang. Urang bakal ningali kakuatan sareng pananggulangan sareng berkah-Na.

I Korinta 10:11 sareng 2 Timoteus 3:15 ngajarkeun urang yén Tulisan Perjanjian Old ditulis pikeun pitunjuk pikeun kabeneran. Dina kasus Ayub, anjeunna panginten henteu paham kana sadayana (atanapi naon) alesan tina kasangsaraanana sareng urang ogé henteu.

# 2. Alesan sanésna, anu ogé diturunkeun dina carita Ayub, nyaéta pikeun masihan kamuliaan ka Allah. Nalika Gusti ngabuktikeun yén Sétan salah ngeunaan Ayub, Gusti dimulyakeun. Dina Yohanes 11: 4 urang ningal ieu nalika Yesus nyarios, "Panyakit ieu sanés maot, tapi pikeun kamulyaan Gusti, supados Putra Allah tiasa dimulyakeun." Gusti sering milih pikeun nyageurkeun urang pikeun kamuliaan-Na, janten urang tiasa yakin jaga-Na pikeun urang atanapi meureun salaku saksi ka Putra-Na, janten anu sanés tiasa percanten ka Anjeunna.

Jabur 109: 26 & 27 nyarios, "nyalametkeun kuring sareng wartoskeun ka aranjeunna yén ieu panangan anjeun; Anjeun, Gusti, parantos ngalaksanakeunana. " Baca ogé Jabur 50:15. Éta nyatakeun, "Kuring bakal nyalametkeun anjeun sareng anjeun bakal ngahargaan kuring."

# 3. Alesan sanés urang tiasa sangsara nyaéta ngajarkeun urang taat. Ibrani 5: 8 nyarios, "Kristus diajar kataatan ku hal-hal anu Anjeunna sangsara." John nyarios ka urang yén Yesus salawasna ngalaksanakeun kersa Rama tapi Anjeunna saéstuna ngalaman éta salaku lalaki nalika Anjeunna angkat ka kebon sareng ngadoa, "Bapa, moal kersa abdi tapi kersa Anjeun laksanakeun." Pilipi 2: 5-8 nunjukkeun yén Yesus "janten nurut kana maot, bahkan maot dina kayu salib." Ieu wasiat Bapa.

Urang tiasa nyarios yén urang bakal nuturkeun sareng nurut - Pétrus ngalaksanakeun éta teras ngahalangan ku nolak Yesus - tapi urang henteu leres-leres nurut dugi ka leres-leres nyanghareupan ujian (pilihan) sareng ngalaksanakeun anu leres.

Ayub diajar nurut nalika anjeunna diuji ku sangsara sareng nolak pikeun "nyumpahan Gusti," sareng tetep satia. Naha urang bakal teras-terasan nuturkeun Al Masih nalika Anjeunna ngijinkeun tés atanapi naha urang bakal nyerah sareng kaluar?

Nalika ajaran Yesus janten sesah ngartos seueur murid anu tinggaleun - lirén nuturkeun Anjeunna. Dina waktos éta Anjeunna nyarios ka Pétrus, "naha anjeun ogé badé angkat?" Pétrus ngajawab, "Kaula badé kamana; anjeun gaduh kecap-kecap hirup langgeng. " Teras Pétrus nyatakeun yén Yesus janten Mesias Allah. Anjeunna nyandak pilihan. Ieu kedah janten réspon urang nalika diuji.

# 4. Kasangsaraan Kristus ogé ngamungkinkeun Anjeunna janten Imam Agung sareng Panganteur urang anu sampurna, ngartos sadayana cobaan sareng kasusah kahirupan urang ku pangalaman anu saleresna salaku manusa. (Ibrani 7:25) Ieu ogé leres pikeun urang. Sangsara tiasa ngajantenkeun urang déwasa sareng lengkep sareng ngamungkinkeun urang pikeun ngahibur sareng ngadu'a (ngadoa) pikeun batur anu sangsara sapertos urang. Éta mangrupikeun bagian tina ngajantenkeun urang déwasa (2 Timoteus 3:15). 2 Korinta 1: 3-11 ngajarkeun urang ngeunaan aspek kasangsaraan ieu. Éta nyatakeun, "Allah tina sagala kanyamanan anu ngahibur urang sadaya urang kasulitan, jadina urang tiasa kanyamanan di sagala kasulitan ku kanyamanan anu ku urang ditampi ti Allah. " Upami anjeun maca ieu bagian anjeun bakal diajar seueur ngeunaan kasangsaraan, sabab ogé tiasa ti Ayub. 1). Yén Gusti bakal nunjukkeun kanyamanan sareng paduli-Na. 2). Gusti bakal nunjukkeun yén Anjeunna sanggup nyalametkeun anjeun. jeung 3). Urang diajar ngadoa pikeun batur. Naha urang bakal ngadoa pikeun batur atanapi pikeun diri urang sorangan upami teu aya BUTUH? Anjeunna hoyong urang nganuhunkeun ka Anjeunna, sumping ka Anjeunna. Éta ogé nyababkeun urang silih bantosan. Éta ngajantenkeun urang miara batur sareng sadar yén batur dina awak Kristus jaga pikeun urang. Éta ngajarkeun urang pikeun silih asih, fungsi garéja, awak Kristus anu iman.

# 5. Sapertos ditingali dina Yakobus bab hiji, sangsara ngabantosan urang pengkuh, nyampurnakeun urang sareng ngajantenkeun urang langkung kuat. Ieu leres ngeunaan Ibrahim sareng Ayub anu diajar yén aranjeunna tiasa kuat sabab Gusti sareng maranehna ngadukung aranjeunna. Ulangan 33:27 nyarios, "Allah anu langgeng mangrupikeun panyumputan anjeun, sareng di handapeunana aya panangan anu langgeng." Sabaraha kali Mazmur nyarios yén Tuhan mangrupikeun Perisai atanapi Bénténg urang atanapi Batu atanapi Ngungsi? Sakali anjeun ngalaman kanyamanan-Na, katengtreman atanapi ngabebaskeun atanapi nyalametkeun dina sababaraha percobaan sacara pribadi, anjeun moal hilap deui sareng nalika aya cobaan anu sanés anjeun langkung kuat atanapi anjeun tiasa ngabagi éta sareng ngabantosan anu sanés.

Éta ngajar urang pikeun ngandelkeun Gusti sareng sanés diri urang sorangan, ningali ka Anjeunna, sanés diri urang atanapi jalma sanés pikeun pitulung urang (2 Korinta 1: 9-11). Kami ningali kalemahan urang sareng ningali ka Gusti pikeun sadaya kabutuhan urang.

# 6. Hal ieu ilahar dianggap yén kaseueuran sangsara pikeun anu percaya nyaéta hukuman atanapi disiplin (hukuman) Gusti pikeun sababaraha dosa anu urang parantos laksanakeun. Ieu ieu leres garéja di Corinto dimana garéja éta pinuh ku jalma anu teras-terasan dina seueur dosa-dosa anu baheula. I Korinta 11:30 nyatakeun yén Gusti Allah nangtoskeun aranjeunna, nyarios, "seueur anu lemah sareng gering diantara anjeun sareng seueur anu bobo (parantos maot). Dina kasus anu parah Gusti tiasa nyandak jalma anu berontak "kaluar tina gambar" sapertos anu urang sebutkeun. Kuring yakin ieu jarang sareng ekstrim, tapi éta kajadian. Urang Ibrani dina Perjanjian Old mangrupikeun conto ieu. Sakali-kali aranjeunna berontak ka Gusti Allah dina henteu percanten ka Anjeunna sareng dina henteu nurut ka Anjeunna, tapi Anjeunna sabar sareng sabar. Anjeunna ngahukum aranjeunna, tapi nampi balikna ka Anjeunna sareng ngahampura aranjeunna. Ngan saatos henteu patuh deui yén Anjeunna parah ngahukum aranjeunna ku ngantepkeun musuh-musuhna pikeun ngagulkeun aranjeunna dina kurungan.

Urang kedah diajar tina ieu. Kadang-kadang sangsara mangrupikeun disiplin Gusti, tapi urang parantos ningali seueur alesan anu sangsara. Upami urang sangsara kusabab dosa, Gusti bakal ngahampura urang upami urang nyungkeun Mantenna. Éta dugi ka urang, sakumaha anu dicarioskeun dina I Korinta 11: 28 & 31, pikeun nalungtik diri urang sorangan. Upami urang milarian haté sareng mendakan yén urang parantos dosa, I Yohanes 1: 9 nyarios yén urang kedah "ngaku dosa urang." Janjina nyaéta Anjeunna bakal "ngahampura dosa urang sareng ngabersihkeun urang."

Émut yén Sétan mangrupikeun "nuduh ka dulur-dulur" (Wahyu 12:10) sareng sapertos Ayub anjeunna hoyong nuduh urang janten anjeunna tiasa nyababkeun urang titajong sareng nolak Gusti. (Baca Rum 8: 1.) Upami urang parantos ngaku dosa, Anjeunna bakal ngahampura urang, upami urang henteu ngalakukeun deui dosa. Upami urang parantos ngulang dosa urang kedah ngaku deui sakumaha seringna diperyogikeun.

Hanjakalna, ieu sering janten hal anu mimiti dicarioskeun ku jalma-jalma anu sanés upami jalma sangsara. Balik deui ka Ayub. Tiluan "réréncangan" na ngawartoskeun Ayub yén anjeunna kedah ngalakukeun dosa atanapi henteu bakal sangsara. Aranjeunna salah. Kuring Korinta nyarios dina bab 11, pikeun nalungtik diri sorangan. Urang kedah henteu nangtoskeun anu sanés, kecuali upami urang janten saksi pikeun dosa anu khusus, maka urang tiasa menerkeun aranjeunna dina cinta; ogé henteu kedah urang nampi ieu salaku alesan anu mimiti pikeun "kasusah," pikeun diri urang atanapi batur. Urang tiasa gancang teuing ngahukum.

Éta ogé nyatakeun, upami urang gering, urang tiasa nyungkeun kokolot pikeun ngadoa pikeun urang sareng upami urang parantos dosa éta bakal dihampura (Yakobus 5: 13-15). Jabur 39:11 nyarios, "Anjeun ngahukum sareng ngadisiplin jalma pikeun dosana," sareng Jabur 94:12 nyarios, "Bagja jalma anu anjeun disiplin, Gusti, jalma anu anjeun ngajar tina hukum-hukum anjeun."

Baca Ibrani 12: 6-17. Anjeunna ngadisiplin urang sabab urang anak-Na sareng Anjeunna mikanyaah ka urang. Dina I Peter 4: 1, 12 & 13 sareng I Peter 2: 19-21 urang tingali yén disiplin nyucikeun urang ku prosés ieu.

# 7. Sababaraha bencana alam tiasa janten hukuman ka jalma, kelompok atanapi bahkan bangsa, sapertos anu katingali sareng urang Mesir dina Perjanjian Old. Seringna urang ngadangu carita ngeunaan panangtayungan Allah nyalira salami kajadian-kajadian ieu sapertos Anjeunna ka urang Israil.

# 8. Paul nampilkeun alesan anu sanés pikeun kasulitan atanapi kagoréngan. Dina I Korinta 12: 7-10 urang ningal yén Gusti ngantep Sétan pikeun nganyenyeri Paulus, "pikeun nyabak anjeunna," ngajauhkeun anjeunna tina "ngagungkeun diri." Gusti tiasa ngantunkeun kasangsaraan pikeun ngajaga urang handap asor.

# 9. Sababaraha kali sangsara, sapertos kanggo Ayub atanapi Paul, tiasa ngalaksanakeun langkung ti hiji tujuan. Upami anjeun maca salajengna dina 2 Korinta 12, éta ogé ngajar, atanapi nyababkeun Paul ngalaman rahmat Allah. Ayat 9 nyarios, "Rahmat kuring cekap pikeun anjeun, kakuatan kuring dijantenkeun sampurna dina lemah." Ayat 10 nyarios, "Demi Kristus, kuring resep kana kalemahan, dina hinaan, dina kasusah, dianiaya, dina kasusah, sabab nalika kuring lemah, maka kuring kuat."

# 10. Kitab Suci ogé nunjukkeun yén nalika urang sangsara, urang ogé sangsara Kristus, (Baca Pilipi 3:10). Rum 8: 17 & 18 ngajarkeun yén anu percaya "bakal" sangsara, ngirangan kasangsaraanana, tapi anu ngalakukeun éta ogé bakal kakuasaan sareng Anjeunna. Maca I Petrus 2: 19-22

Cinta Gusti anu Agung

Kami terang yén nalika Gusti ngantepkeun urang sangsara naon waé pikeun kabaikan urang sabab Anjeunna mikanyaah ka urang (Rum 5: 8). Kami terang yén Anjeunna ogé salawasna aya sareng urang maka Anjeunna terang ngeunaan sagala rupa anu lumangsung dina kahirupan urang. Teu aya kejutan. Baca Mateus 28:20; Jabur 23 sareng 2 Korinta 13: 11-14. Ibrani 13: 5 nyarios, "Anjeunna moal ninggali urang atanapi ninggali urang." Jabur nyatakeun Anjeunna ngiringan ngurilingan urang. Tingali ogé Jabur 32:10; 125: 2; 46:11 sareng 34: 7. Gusti henteu ngan ukur disiplin, Anjeunna ngaberkahan urang.

Dina Jabur jelas yén Daud sareng juru Mazmur sanésna terang yén Allah mikanyaah aranjeunna sareng ngurilingan aranjeunna ku panyalindungan sareng pangasuh-Na. Jabur 136 (NIV) nyatakeun dina unggal ayat yén cinta-Na salamina salamina. Kuring mendakan yén kecap ieu ditarjamahkeun cinta di NIV, welas asih dina KJV sareng kaasih di NASV. Sarjana nyarios teu aya hiji kecap Inggris anu ngajelaskeun atanapi narjamahkeun kecap Ibrani anu dianggo di dieu, atanapi kedahna kuring henteu nyarios kecap anu nyukupan.

Kuring ngagaduhan kacindekan yén teu aya hiji kecap anu tiasa ngagambarkeun cinta ilahi, jinis cinta anu dipasihkeun ku Gusti pikeun urang. Sigana mah éta cinta anu teu pantes (maka tarjamahanana rahmat) anu teu kahartos ku manusa, anu panceg, awét, teu tiasa pegat, teu lami sareng langgeng. Yohanes 3: 16 nyarioskeun yén hébat pisan Anjeunna nyerah Putra-Na pikeun maot pikeun dosa-dosa urang (Baca Roma 5: 8). Nya ku cinta anu hébat ieu Anjeunna ngalereskeun urang salaku budak dilereskeun ku bapa, tapi ku disiplin anu Anjeunna hoyong berkah. Jabur 145: 9 nyarios, "Gusti anu saé pikeun sadayana." Tingali ogé Jabur 37: 13 & 14; 55:28 sareng 33: 18 & 19.

Urang condong ngaitkeun berkah Gusti sareng kéngingkeun hal-hal anu urang pikahoyong, sapertos mobil atanapi bumi anu énggal - anu dipikahoyong tina haté urang, sering hoyong anu egois. Mateus 6:33 nyarios yén Anjeunna nambihan ieu ka urang upami urang milari karajaan-Na heula. (Tingali ogé Jabur 36: 5.) Kaseueuran waktos urang nyungkeun barang anu henteu saé pikeun urang - sapertos barudak leutik. Jabur 84:11 nyarios, ”henteu alus hal anu bakal Anjeunna tahan tina jalma-jalma anu lempeng. "

Dina milarian gancang-gancang kuring ngalangkungan Jabur kuring mendakan seueur cara dimana Gusti paduli sareng ngaberkahan urang. Teuing seueur teuing ayat anu tiasa ditulis sadayana. Tingali sababaraha - anjeun bakal diberkahan. Anjeunna nyaéta Kami:

1). Panyadia: Jabur 104: 14-30 - Anjeunna nyayogikeun sagala makhluk.

Jabur 36: 5-10

Mateus 6:28 nyarioskeun ka Anjeunna yén anjeunna miara manuk sareng lili sareng nyarios yén kami langkung penting pikeun Anjeunna tibatan ieu. Lukas 12 nyaritakeun ngeunaan manuk pipit sareng nyarios yén unggal rambut dina sirah urang diitung. Kumaha urang tiasa ragu kana cinta-Na. Jabur 95: 7 nyebatkeun, "kami… mangrupikeun domba anu dikawaskeun ku Anjeunna." Yakobus 1:17 nyarios ka urang, "unggal kado anu hadé sareng unggal kado anu sampurna asalna ti luhur."

Pilipi 4: 6 sareng I Petrus 5: 7 nyarios urang henteu kedah hariwang pikeun naon-naon, tapi urang kedah naros ka Anjeunna pikeun nyumponan kabutuh urang sabab Anjeunna paduli ka urang. Daud ngalakukeun ieu sababaraha kali sakumaha anu kacatet dina Jabur.

2). Anjeunna nyaéta urang: Deliverer, Protector, Defender. Jabur 40:17 Anjeunna nyalametkeun urang; ngabantosan urang nalika dianiaya. Jabur 91: 5-7, 9 & 10; Jabur 41: 1 & 2

3). Anjeunna mangrupikeun Pangungsian, Batu sareng Bénténg urang. Jabur 94:22; 62: 8

4). Anjeunna ngadukung urang. Jabur 41: 1

5). Anjeunna Dukun urang. Jabur 41: 3

6). Anjeunna ngahampura urang. Abdi Yohanes 1: 9

7). Anjeunna Pembantu sareng Penjaga urang. Jabur 121 (Saha diantara urang anu henteu ngangluh ka Allah atanapi nyungkeun Anjeunna pikeun ngabantosan kami pikeun milari hal anu urang lepat - hal anu sakedik pisan - atanapi nyungkeun Anjeunna supados nyageurkeun urang tina panyakit anu pikasieuneun atanapi nyalametkeun Anjeunna tina sababaraha musibah atanapi kacilakaan hal anu gedé. Anjeunna paduli kana sadayana.)

8). Anjeunna masihan kami katengtreman. Jabur 84:11; Jabur 85: 8

9). Anjeunna masihan kami kakuatan. Jabur 86:16

10). Anjeunna ngaheéat tina bencana alam. Jabur 46: 1-3

11). Anjeunna ngutus Yesus pikeun nyalametkeun urang. Jabur 106: 1; 136: 1; Yermia 33:11 Kami nyebatkeun kalakuan pangasih-Na. Rum 5: 8 nyarios ka urang yén ieu kumaha Anjeunna nunjukkeun kanyaah-Na pikeun urang, sabab Anjeunna ngalakukeun ieu nalika kami masih berdosa. (Yohanes 3: 16; I Yohanes 3: 1, 16) Anjeunna mikanyaah pisan ka urang Anjeunna ngajadikeun urang janten murangkalih-Na. Yohanes 1:12

Aya seueur pisan katerangan ngeunaan kaasih Allah dina Kitab Suci:

Kasihna langkung luhur tibatan langit. Jabur 103

Henteu aya anu tiasa misahkeun urang. Rum 8:35

Éta langgeng. Jabur 136; Yermia 31: 3

Dina John 15: 9 sareng 13: 1 Yesus nyarioskeun ka urang kumaha Anjeunna mikanyaah murid-murid-Na.

Dina 2 Korinta 13: 11 & 14 Anjeunna disebat "Dewa Asih."

Dina I Yohanes 4: 7 nyatakeun, "cinta ti Allah."

Dina I Yohanes 4: 8 éta nyebatkeun "ALLAH ANJEUN CINTA."

Salaku murangkalih-Na anu dipikacinta Anjeunna bakal ngabenerkeun sareng ngaberkahan urang. Dina Jabur 97:11 (NIV) nyatakeun "Anjeunna masihan urang Girang," sareng Jabur 92: 12 & 13 nyarios yén "jalma-jalma soléh bakal mekar." Jabur 34: 8 nyarios, "Rasakeun sareng tingali yén PANGERAN anu saé ... kumaha berkah jalma anu ngungsi ka Anjeunna."

Gusti kadang ngirimkeun berkah sareng janji khusus pikeun tindakan nurut. Jabur 128 ngajelaskeun berkah pikeun leumpang dina jalan-Na. Dina kasucian (Mateus 5: 3-12) Anjeunna ngaganjar paripolah anu tangtu. Dina Jabur 41: 1-3 Anjeunna ngaberkahan jalma anu ngabantosan jalma miskin. Janten kadang berkahNa aya saratna (Jabur 112: 4 & 5).

Dina kasangsaraan, Gusti hoyong urang sasambat, nyungkeun bantosan-Na sapertos David. Aya korélasi Tulisan anu béda antara 'naroskeun "sareng" nampi. " Daud nangis ka Allah sareng nampi pitulung-Na, sareng kitu deui sareng kami. Anjeunna hoyong urang naroskeun sahingga urang ngartos yén Anjeunna anu masihan jawaban teras masihan Anjeunna hatur. Pilipi 4: 6 nyarios, "Entong hariwang ku naon-naon, tapi dina sagala hal, ku do'a sareng pidu'a, kalayan sukur, pasihkeun pamundut anjeun ka Gusti."

Jabur 35: 6 nyarios, "jalma miskin ieu nangis sareng Gusti ngupingkeun anjeunna," sareng ayat 15 nyarios, "Ceuli-Na kabuka pikeun jeritanna," sareng "jalma anu saleh sareng Gusti ngadangukeun aranjeunna sareng nyalametkeun aranjeunna tina sadayana karusuhan. " Jabur 34: 7 nyarios, "Kuring milari Gusti sareng Anjeunna ngawaler ka abdi." Tingali Jabur 103: 1 & 2; Jabur 116: 1-7; Jabur 34:10; Jabur 35:10; Jabur 34: 5; Jabur 103: 17 sareng Jabur 37:28, 39 & 40. Kahoyong Gusti anu paling hébat nyaéta ngadangukeun sareng ngajawab panyambat jalma anu henteu salamet anu percanten sareng nampi Putra-Na salaku Jurusalamet aranjeunna sareng masihan aranjeunna hirup langgeng (Jabur 86: 5).

kacindekan

Pikeun nyimpulkeun, sadaya jalma bakal sangsara ku sababaraha cara dina sababaraha waktos sareng kusabab urang sadaya parantos dosa, urang bakal katandangan sumpah anu antukna ngahasilkeun pati fisik. Jabur 90:10 nyebatkeun, "Panjang umur urang tujuh puluh taun atanapi dalapan puluh upami urang gaduh kakuatan, nanging jangka waktosna ngan ukur kasusah sareng kasedihan." Ieu kanyataan. Baca Jabur 49: 10-15.

Tapi Gusti mikanyaah ka urang sareng hoyong ngaberkahan urang sadayana. Gusti leres-leres nunjukkeun berkah-berkah khususna, ni'mat, janji sareng perlindungan ka jalma-jalma soleh, ka jalma-jalma anu percanten sareng anu cinta sareng ngawula ka Anjeunna, tapi Gusti nyababkeun berkah-Na (sapertos hujan) turun ka sadayana, "anu adil sareng anu teu adil" (Mateus 4:45). Tingali Jabur 30: 3 & 4; Papatah 11:35 sareng Jabur 106: 4. Sakumaha urang parantos ningal kalakuan cinta anu pangageungna ku Gusti, Kado na berkah anu pangsaéna mangrupikeun kado ti Putra-Na, Anu Anjeunna ngutus maot pikeun dosa-dosa urang (I Korinta 15: 1-3). Baca deui Yohanes 3: 15-18 & 36 sareng I Yohanes 3: 16 sareng Rum 5: 8 deui.)

Gusti jangji bakal nguping panggero (ceurik) jalma mursid sareng Anjeunna bakal nguping sareng ngajawab sadaya anu percanten sareng nyebat Anjeunna pikeun nyalametkeun aranjeunna. Rum 10:13 nyarios, "Sing saha anu nyebat asma Gusti bakal disalametkeun." I Timoteus 2: 3 & 4 nyebatkeun Anjeunna "hoyong sadayana jalmi disalametkeun sareng terang kana bebeneran." Wahyu 22:17 nyarios, "Saha waé anu badé sumping," sareng Yohanes 6:48 nyarios yén Anjeunna moal "miceun aranjeunna." Anjeunna ngajantenkeun aranjeunna janten putra-Na (Yohanes 1:12) sareng aranjeunna janten ni'mat khusus-Na (Jabur 36: 5).

Sacara sederhana, upami Gusti nyalametkeun urang tina sagala panyakit atanapi bahaya kami moal maot sareng urang bakal tetep aya di dunya sabab urang terang salamina, tapi Gusti jangji ka urang kahirupan anyar sareng awak anyar. Ku teu sangka urang hoyong tetep di dunya sapertos anu salamina. Salaku pangagem nalika urang maot urang bakal instan sareng Gusti salamina. Sadayana bakal énggal sareng Anjeunna bakal nyiptakeun langit sareng bumi anu anyar sareng sampurna (Wahyu 21: 1, 5). Wahyu 22: 3 nyarios, "moal aya deui kutukan," sareng Wahyu 21: 4 nyarios yén, "hal-hal anu mimiti parantos musna." Wahyu 21: 4 ogé nyarios, "Moal aya deui maot atanapi duka atanapi tangis atanapi kanyeri." Rum 8: 18-25 nyarios ka urang yén sadaya ciptaan ngerang sareng sangsara ngantosan dinten éta.

Kanggo ayeuna, Gusti henteu ngijinkeun naon-naon kajadian ka urang anu sanés pikeun kapentingan urang (Rum 8:28). Gusti ngagaduhan alesan pikeun naon-naon anu diidinkeun-Na, sapertos urang ngalaman kakuatan-Na sareng kakuatan-Na, atanapi panyalametan-Na. Sangsara bakal nyababkeun urang sumping ka Anjeunna, nyababkeun urang nangis (ngadoa) ka Anjeunna sareng ningali ka Anjeunna sareng percanten ka Anjeunna.

Ieu sadayana ngeunaan ngakuan Gusti sareng Saha Anjeunna. Éta sadayana ngeunaan kadaulatan sareng kamuliaan-Na. Sing saha jalma anu nolak nyembah ka Gusti sakumaha Gusti bakal tumiba kana dosa (Baca Rum 1: 16-32.). Aranjeunna ngajantenkeun diri dewa. Ayub kedah ngaku ka Gusti Allah salaku Anu Nyiptakeun sareng Daulat. Jabur 95: 6 & 7 nyarios, "hayu urang sujud nyembah, hayu urang tuur payuneun Gusti Anu ngadamel urang, sabab Anjeunna Allah urang." Jabur 96: 8 nyebatkeun, "Masangkeun ka PANGERAN kamuliaan anu dingaranan NAMA-Na." Jabur 55: 22 nyarios, "Pasangkan perhatian anjeun ka PANGERAN sareng Anjeunna bakal ngadukung anjeun; Anjeunna moal ngantep jalma-jalma anu leres murag. "

Kudu Obrolan? Gaduh Patarosan?

Lamun hoyong ngahubungan kami pikeun hidayah spiritual, atawa pikeun nuturkeun nepi perawatan, ngarasa bebas nulis ka kami di photosforsouls@yahoo.com.

Urang ngahargaan solat anjeun sarta kasampak maju ka pasamoan anjeun di kalanggengan!

 

Pencét di dieu pikeun "Peace with God"