Jawaban Alkitabiah mun Patarosan Spiritual

 

Pilih Basa Anjeun Di handap:

AfrikaansShqipአማርኛالعربيةՀայերենAzərbaycan diliEuskaraБеларуская моваবাংলাBosanskiБългарскиCatalàCebuanoChichewa简体中文繁體中文CorsuHrvatskiČeština‎DanskNederlandsEnglishEsperantoEestiFilipinoSuomiFrançaisFryskGalegoქართულიDeutschΕλληνικάગુજરાતીKreyol ayisyenHarshen HausaŌlelo Hawaiʻiעִבְרִיתहिन्दीHmongMagyarÍslenskaIgboBahasa IndonesiaGaeligeItaliano日本語Basa Jawaಕನ್ನಡҚазақ тіліភាសាខ្មែរ한국어كوردی‎КыргызчаພາສາລາວLatinLatviešu valodaLietuvių kalbaLëtzebuergeschМакедонски јазикMalagasyBahasa MelayuമലയാളംMalteseTe Reo MāoriमराठीМонголဗမာစာनेपालीNorsk bokmålپښتوفارسیPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀRomânăРусскийSamoanGàidhligСрпски језикSesothoShonaسنڌيසිංහලSlovenčinaSlovenščinaAfsoomaaliEspañolBasa SundaKiswahiliSvenskaТоҷикӣதமிழ்తెలుగుไทยTürkçeУкраїнськаاردوO‘zbekchaTiếng ViệtCymraegisiXhosaיידישYorùbáZulu

Hiji Perspektif Alkitabiah on Bunuh Diri

Kuring dipenta pikeun nulis ngeunaan bunuh diri tina sudut pandang Alkitabiah sabab seueur anu naroskeun ngeunaan ieu online kusabab aranjeunna pundung sareng asa-asa, khususna dina kaayaan urang ayeuna. Ieu mangrupikeun topik anu sesah, sareng kuring sanés ahli, atanapi dokter atanapi psikolog. Abdi nyarankeun, mimitina, anjeun online kana situs anu percaya Alkitab anu gaduh pangalaman dina ieu sareng profésional anu tiasa ngabantosan anjeun sareng ngarahkeun anjeun kumaha Gusti urang tiasa sareng bakal ngabantosan anjeun.

Ieu sababaraha situs anu kuring pikir saé pisan:
1. https.//answersingenesis.org. Tingali jawaban Kristen pikeun bunuh diri. Ieu mangrupikeun situs anu saé anu ngagaduhan seueur sumber daya sanés.

2. gotquestions.org méré daptar jalma-jalma dina Alkitab anu bunuh diri:
Abimelek - Hakim-hakim 9:54
Saul - I Samuel 31:4
pembawa armor Saul urang - I Samuel 32: 4-6
Ahitopel - 2 Samuel 17:23
Zimri - I Raja-raja 16:18
Simson - Hakim-hakim 16:26-33

3. Nasional Bunuh diri Pencegahan Hotline: 1-800-273-TALK

4. focusonthefamily.com

5. davidjeremiah.org (Naon urang Kristen kudu ngarti ngeunaan bunuh diri jeung kaséhatan méntal)

Anu kuring terang nyaéta yén Gusti gaduh sadayana jawaban anu urang peryogikeun dina Firman-Na, sareng Anjeunna sok aya pikeun urang nyauran Anjeunna pikeun pitulung-Na. Anjeunna mikanyaah sareng paduli ka anjeun. Anjeunna hoyong urang ngalaman cinta-Na, rahmat-Na, sareng katengtreman-Na.

Firman-Na, Alkitab, ngajarkeun yén unggal urang diciptakeun pikeun tujuan anu tangtu. Yermia 29:11 nyebutkeun, "'Kanggo Kami nyaho rencana Kami pikeun anjeun,' nyebutkeun PANGERAN, 'rencana pikeun makmur jeung teu ngarugikeun anjeun, rencana pikeun masihan anjeun harepan jeung mangsa nu bakal datang.' ” Éta ogé nunjukkeun kumaha urang kedah hirup. Firman Allah mangrupikeun bebeneran (Yohanes 17:17) sareng kabeneran bakal ngabebaskeun urang (Yohanes 8:32). Éta tiasa ngabantosan urang dina sagala kahariwang urang. 2 Petrus 1:1-4 nyebutkeun, "Kakawasaan ilahi-Na geus masihan urang sagalana urang butuh pikeun hirup jeung godliness ngaliwatan kanyaho ka Anjeunna anu disebut urang kana kamulyaan jeung kahadean ... Ngaliwatan ieu Anjeunna geus masihan urang jangji-Na pohara alus sarta berharga, jadi. Ku sabab eta, aranjeun bisa milu kana kodrat Ilahi, geusan luput tina karuksakan dunya teh ku lantaran hawa nafsu (kahayang jahat).

Allah pikeun hirup. Yesus nyarios dina John 10: 10, "Kami sumping supados aranjeunna gaduh kahirupan sareng aranjeunna langkung seueur." Pandita 7:17 nyarios, "Naha anjeun kedah maot sateuacan waktos anjeun?" Neangan Gusti. Ka Gusti pikeun pitulung. Tong nyerah.

Urang hirup di dunya ngeusi kasulitan jeung kabiasaan jahat, teu nyebut kaayaan goréng, utamana dina jaman kiwari, jeung catastrophes alam. John 16: 33 nyarios, "Kuring parantos nyarios ka anjeun yén di kuring anjeun tiasa gaduh katengtreman. Di dunya anjeun bakal ngalaman tribulation; tapi sing ati-ati, Kami geus ngawasa dunya.”

Aya jalma anu egois jeung migawé jahat komo murderers. Nalika kasulitan dunya datang sareng nyababkeun putus asa, Kitab Suci nyarioskeun kajahatan sareng kasangsaraan mangrupikeun akibat tina dosa. Dosa mangrupikeun masalah, tapi Allah mangrupikeun harepan urang, jawaban sareng Jurusalamet urang. Kami duanana cukang lantaranana sareng korban ieu. Allah nyebutkeun yén sagala hal goréng téh balukar tina dosa sarta yén urang ALL urang "geus dosa sarta leungit kamulyaan Allah" (Rum 3:23). Éta hartina ALL. Éta écés yén seueur anu katindihan ku dunya di sakurilingna sareng hoyong kabur kusabab putus asa sareng pundung sareng teu ningali jalan pikeun kabur atanapi ngarobih dunya di sakurilingna. Kabéh urang sangsara hasil dosa di dunya ieu, tapi Allah mikanyaah urang jeung masihan urang harepan. Gusti mikanyaah pisan ka urang Anjeunna parantos nyayogikeun jalan pikeun ngurus dosa sareng ngabantosan urang dina kahirupan ieu. Baca ngeunaan sabaraha Allah paduli ka urang dina Mateus 6:25-34 jeung Lukas bab 10. Baca ogé Rum 8:25-32. Anjeunna paduli ka anjeun. Yesaya 59:2 nyarios, ”Tapi kajahatan anjeun parantos misahkeun anjeun ti Allah anjeun; Dosa-dosa aranjeun geus nyumputkeun beungeut-Na ti aranjeun, supaya Mantenna teu ngadarenge.”

Kitab Suci jelas nunjukkeun yén titik awal nyaéta yén Gusti kedah ngurus masalah dosa. Allah nyaah pisan ka urang nepi ka Anjeunna ngutus Putra-Na pikeun ngalereskeun masalah ieu. Yohanes 3:16 nyarioskeun ieu kalayan jelas pisan. Disebutkeun, ”Karana kacida mikaasihna Allah ka dunya” (sakabeh jalma nu aya di dinya) ”malah Mantenna masrahkeun Putra Tunggal-Na, supaya sing saha anu iman ka Mantenna ulah binasa, tapi meunang KAHIRUPAN LANGGENG.” Galata 1: 4 nyarios, "Saha anu masihan dirina pikeun dosa-dosa urang, supados Anjeunna nyalametkeun urang tina dunya anu jahat ayeuna, numutkeun pangersa Allah Rama urang." Rum 5:8 nyebutkeun, "Tapi Allah muji kaasih-Na ka urang, nya eta nalika urang masih dosa, Kristus pupus pikeun urang."

Salah sahiji panyabab utama bunuh diri nyaéta kasalahan tina hal-hal anu salah anu urang lakukeun, anu, sakumaha anu didawuhkeun ku Gusti, parantos dilakukeun ku urang sadayana, tapi Gusti parantos ngurus hukuman sareng kalepatan sareng ngahampura dosa urang, ngalangkungan Yesus Putra-Na. . Rum 6:23 nyebutkeun, "Upah dosa teh maot, tapi kurnia Allah teh hirup langgeng ngaliwatan Yesus Kristus Gusti urang." Yesus mayar hukuman nalika Anjeunna pupus dina kayu salib. I Petrus 2: 24 nyarios, "Saha-Na nyalira nanggung dosa-dosa urang dina awak-Na sorangan dina tangkal, yén urang anu maot ku dosa kedah hirup kana kabeneran, anu ku belang anjeun cageur." Baca Yesaya 53 deui sareng deui. I John 3: 2 & 4: 16 nyebutkeun Anjeunna teh panebusan pikeun dosa urang, nu hartina pangmayaran adil pikeun dosa urang. Baca ogé I Korinta 15:1-4. Ieu hartina Anjeunna ngahampura dosa urang, sagala dosa urang, jeung dosa unggal jalma anu percaya. Kolosa 1: 13 & 14 nyarios, "Saha anu parantos nyalametkeun urang tina kakawasaan gelap sareng parantos ngalihkeun urang ka Karajaan Putra-Na anu dipikacinta: di mana urang gaduh panebusan ku getih-Na, bahkan panghampura dosa." Jabur 103:3 nyebutkeun, ”Anu ngahampura sagala kajahatan anjeun”. Tempo ogé Epesus 1:7; Rasul 5:31; 13:35; 26:18; Jabur 86:5 jeung Mateus 26:28. Tingali Yohanes 15:5; Rum 4:7; I Korinta 6:11; Jabur 103:12; Yesaya 43:25 jeung 44:22. Sadaya anu urang kedah laksanakeun nyaéta percanten sareng nampi Yesus sareng naon anu Anjeunna lakukeun pikeun urang dina kayu salib. John 1: 12 nyarios, "Tapi saloba anu nampi Anjeunna, aranjeunna masihan kakuatan pikeun janten putra-putra Allah, bahkan pikeun anu percaya kana nami-Na." Wahyu 22:17 nyebutkeun, "Jeung sing saha anu bakal ngantep manehna nginum cai hirup kalawan bébas". John 6: 37 nyarios, "Saha anu sumping ka kuring, kuring moal bakal ngaleungitkeun ..." Tingali John 5:24 sareng John 10:25. Anjeunna masihan urang hirup langgeng. Lajeng urang boga kahirupan anyar, sarta hirup loba pisan. Anjeunna oge salawasna sareng urang (Mateus 28:20).

Alkitab téh bener. Éta ngeunaan kumaha perasaan urang sareng saha urang. Ieu perkawis jangji-jangji Allah ngeunaan hirup anu langgeng sareng hirup anu limpah, pikeun anu percaya. (Yohanes 10:10; 3:16-18&36 jeung I Yohanes 5:13). Éta ngeunaan Allah anu satia, anu henteu tiasa ngabohong (Titus 1: 2). Baca ogé Ibrani 6:18 & 19 jeung 10:23; I Yohanes 2:25 jeung Deuteronomy 7:9. Urang geus kaliwat tina maot ka hirup. Rum 8: 1 nyarios, "Ayeuna teu aya panghukuman pikeun jalma anu aya dina Kristus Yesus." Urang dihampura, lamun urang percaya.

Ieu ngurus masalah dosa, panghampura jeung condemnation jeung kasalahan. Ayeuna Allah hoyong urang hirup pikeun Anjeunna (Epesus 2: 2-10). I Petrus 2:24 nyarios, "Sareng Anjeunna nyalira nanggung dosa-dosa urang dina awak-Na dina kayu salib, supados urang maot kana dosa sareng hirup kana kabeneran, sabab ku tatu-Na anjeun cageur."

Aya tapi di dieu. Baca Yohanes bab 3 deui. Ayat 18 & 36 nyarioskeun ka urang yén upami urang henteu percanten sareng nampi jalan kasalametan Gusti, urang bakal binasa (nandangan hukuman). Urang dikutuk jeung dina murka Allah sabab urang geus ditolak rezeki-Na pikeun urang. Ibrani 9: 26 & 37 nyarioskeun yén manusa "ditakdirkeun pikeun maot sakali sareng saatos éta nyanghareupan pengadilan." Lamun urang maot tanpa narima Yesus, urang teu meunang kasempetan kadua. Tingali akun jalma beunghar sareng Lasarus dina Lukas 16: 10-31. Yohanes 3:18 nyebutkeun, ”Sing saha anu henteu percaya, geus dihukum lantaran teu percaya kana jenengan Putra Tunggal Allah,” jeung ayat 36 nyebutkeun, ”Sing saha anu percaya ka Putra-Na boga hirup langgeng, tapi sing saha anu nolak Putra-Na. moal ningali hirup, sabab murka Allah tetep dina anjeunna." Pilihan urang. Urang kudu percaya boga hirup; urang kudu percaya ka Yesus jeung nanya ka Anjeunna nyalametkeun urang saméméh kahirupan ieu leuwih. Rum 10:13 nyebutkeun, "Saha-saha anu nyebut jenengan Gusti bakal disalametkeun."

Ieu dimana harepan dimimitian. Allah pikeun hirup. Anjeunna gaduh tujuan pikeun anjeun sareng rencana. Tong nyerah! Inget Yermia 29:11 nyebutkeun, "Kuring terang rencana (pikiran) anu kuring gaduh pikeun anjeun, rencana pikeun ngamakmurkeun anjeun sareng henteu ngarugikeun anjeun, pikeun masihan anjeun harepan sareng masa depan." Di dunya urang tina kasulitan sareng kasedih, ka Allah urang gaduh harepan sareng teu aya anu tiasa misahkeun urang tina asih-Na. Baca Rum 8:35-39. Baca Jabur 146:5 jeung Jabur 42&43. Jabur 43: 5 nyarios, "Naha, jiwa abdi, anjeun lungsur? Naha jadi kaganggu dina diri kuring? Nyanggakeun pangharepan ka Allah, sabab kuring bakal muji Mantenna, Juru Salamet jeung Allah kaula.” 2 Korinta 12:9 jeung Pilipi 4:13 ngabejaan urang yen Allah bakal masihan urang kakuatan pikeun ngalakonan jeung mawa kamulyaan ka Allah. Pandita 12:13 nyarios, "Hayu urang ngadangukeun kacindekan tina sakabeh perkara: Sieun ka Allah sareng tunduk kana parentah-parentah-Na: sabab ieu mangrupikeun kawajiban manusa." Baca Jabur 37:5&6 Siloka 3:5&6 jeung Yakobus 4:13-17. Siloka 16:9 nyebutkeun, ”Manusia ngarencanakeun jalan-jalanna, tapi PANGERAN maréntahkeun léngkah-léngkahna sareng mastikeun.”

HARAPAN kami ogé mangrupikeun Panyadia, Panyalindung, Pembela sareng Panyampur: Parios ayat-ayat ieu:
HAREPAN: Jabur 139; Jabur 33:18-32; Lamentations 3:24; Jabur 42 ("Mugi ka Allah."); Yermia 17:7; I Timoteus 1:1
PEMBANTU: Jabur 30:10; 33:20; 94:17-19
Pembela: Jabur 71:4&5
NGAWIHKEUN: Kolosa 1:13; Jabur 6:4; Jabur 144:2; Jabur 40:17; Jabur 31:13-15
CINTA: Rum 8:38&39
Dina Pilipi 4: 6 Allah nyarioskeun ka urang, "Kudu hariwang pikeun nanaon, tapi dina sagala hal ku doa sareng panyentunan, kalayan sukur, mugi pamenta anjeun dimaklumkeun ka Allah." Datang ka Gusti sareng ngantepkeun Anjeunna ngabantosan anjeun dina sagala kabutuhan sareng paduli sabab kuring Peter 5: 6 & 7 nyarios, "Masangkeun sagala kaurus anjeun ka Anjeunna pikeun Anjeunna paduli ka anjeun." Aya loba alesan jalma mikir bunuh diri. Dina Kitab Suci Allah janji bakal nulungan anjeun unggal jeung unggal sahijina.

Ieu daptar alesan jalma-jalma mikirkeun bunuh diri sareng naon anu dicarioskeun ku Firman Allah pikeun ngabantosan anjeun:

1. Harepan: Dunya teh jahat teuing, moal robah, asa-asa kana kaayaan, moal meunang hadé, kawalahan, hirup teu patut, teu suksés, gagal.

Jawaban: Yermia 29:11, Allah masihan harepan; Epesus 6:10, Urang kedah percanten kana jangji kakawasaan sareng kakuatan-Na (Yohanes 10:10). Gusti bakal meunang. I Korinta 15:58 & 59, Kami ngagaduhan kameunangan. Allah nu ngatur.Conto: Musa, Ayub

2. Kasalahan: Tina dosa-dosa urang sorangan, kasalahan-kasalahan anu urang lakukeun, éra, kaduhung, gagal
Jawabanana: a. Pikeun anu teu percaya, Yohanes 3:16; I Korinta 15: 3 & 4. Allah nyalametkeun urang jeung ngahampura urang ngaliwatan Kristus. Allah henteu kersa yen aya anu binasa.
b. Pikeun mukmin, nalika aranjeunna ngaku dosa maranéhanana ka Anjeunna, I John 1: 9; Yudas 24. Anjeunna ngajaga urang salawasna. Anjeunna welas asih. Anjeunna jangji bakal ngahampura urang.

3. Teu dipikanyaah: ditampik, teu aya anu paduli, teu dipikahayang.
Jawaban: Rum 8:38&39 Gusti mikaasih anjeun. Anjeunna paduli ka anjeun: Mateus 6:25-34; Lukas 12:7; I Petrus 5:7; Pilipi 4:6; Mateus 10:29-31; Galata 1:4; Gusti teu pernah ninggalkeun anjeun. Ibrani 13:5; Mateus 28:20

4. Kahariwang: Hariwang, paduli dunya, Covid, imah, naon pikir jalma, duit.
Jawab: Pilipi 4:6; Mateus 6:25-34; 10:29-31. Anjeunna paduli ka anjeun. I Peter 5: 7 Anjeunna Provider urang. Anjeunna bakal nyayogikeun sadayana anu urang peryogikeun. "Sadaya hal ieu bakal ditambahkeun ka anjeun." Mateus 6:33

5. Teu pantes: Teu aya nilai atawa tujuan, teu cukup hade, teu aya gunana, sia, teu bisa nanaon, gagal.
Jawaban: Allah boga tujuan jeung rencana pikeun unggal urang (Yeremia 29:11). Mateus 6:25-34 jeung bab 10, Kami berharga pikeun Anjeunna. Epesus 2: 8- 10. Yesus méré urang hirup jeung kahirupan loba pisan (Yohanes 10:10). Anjeunna nungtun urang kana rencana-Na pikeun urang (Siloka 16:9); Manéhna hayang mulangkeun urang lamun urang gagal (Jabur 51:12). Dina Anjeunna urang ciptaan anyar (2 Korinta 5:17). Anjeunna masihan urang sadayana anu urang peryogikeun
( 2 Petrus 1:1-4 ). Sagalana anyar unggal isuk, khususna rahmat Allah (Lamentations 3:22 & 23; Jabur 139:16). Anjeunna mangrupikeun Pembantu urang, Yesaya 41:10; Jabur 121: 1 & 2; Jabur 20: 1 & 2; Jabur 46:1.
Conto: Paul, Daud, Musa, Ester, Yusup, dulur

6. Musuh: Jalma ngalawan urang, bullies, teu saurang ogé diaku urang.
Jawaban: Rum 8: 31 & 32 nyarios, "Upami Gusti pikeun urang, saha anu tiasa ngalawan urang." Tingali ogé ayat 38&39. Gusti mangrupikeun Pembela urang, Panyampur (Rum 4: 2; Galata 1: 4; Jabur 25:22; 18: 2 & 3; 2 Korinta 1: 3-10) sareng Anjeunna ngabenerkeun urang. Yakobus 1:2-4 nyarios yén urang peryogi katekunan. Baca Jabur 20:1&2
Conto: David, Anjeunna diudag ku Saul, tapi Allah mangrupikeun Pembela sareng Panyalametna (Jabur 31:15; 50:15; Jabur 4).

7. Karugian: Duka, kajadian goréng, leungitna imah, pakasaban, jsb.
Jawaban: Ayub bab 1, ”Allah méré jeung nyokot.” Urang kudu muji sukur ka Allah dina sagala hal (I Tesalonika 5:18). Rum 8: 28 & 29 nyarios, "Gusti damel sagala hal pikeun hadé."
Contona: Pagawéan

8. Panyakit jeung Kanyeri: Yohanes 16:33 “Ieu Kami geus diomongkeun ka aranjeun, supaya di Kami aranjeun meunang katengtreman. Di dunya anjeun boga tribulation, tapi nyandak kawani; Kuring geus ngéléhkeun dunya.”
Jawab: I Tesalonika 5:18, “Dina sagala hal kudu sukur,” Epesus 5:20. Anjeunna bakal ngadukung anjeun. Rum 8:28, ”Allah migawé sagala hal babarengan pikeun hadé”. Ayub 1:21
Contona: Pagawéan. Allah masihan berkah ka Ayub dina tungtungna.

9. Kaséhatan Mental: nyeri emosi, depresi, beban batur, sedih, jalma teu ngarti.
Jawaban: Allah uninga kana sagala pikiran urang; Anjeunna understands; Anjeunna paduli, I Peter 5: 8. Neangan pitulung ti Kristen, pembimbing Alkitab-yakin. Gusti tiasa nyumponan sagala pangabutuh urang.
Conto: Anjeunna nyumponan kabutuhan sadaya murangkalih-Na dina Kitab Suci.

10. Ambek-ambekan: Males kanyeri, males ka nu nganyenyeri urang. Kadang-kadang jalma anu mikirkeun bunuh diri ngabayangkeun yén éta mangrupikeun cara pikeun males ka jalma anu aranjeunna pikir ngaaniaya aranjeunna. Tapi ahirna sanajan jalma-jalma anu ngaaniaya anjeun tiasa ngarasa kaliru, jalma anu paling terluka nyaéta jalma anu bunuh diri. Anjeunna kaleungitan nyawana sareng tujuan Allah sareng berkah anu dituju.
Jawaban: Allah ngahukum leres. Anjeunna nyarioskeun ka urang "nyaah ka musuh urang ... sareng ngadoakeun jalma-jalma anu ngaganggu urang" (Mateus bab 5). Allah nyebutkeun dina Rum 12:19, "Pamales kanyeri téh milik abdi." Gusti hoyong sadayana disalametkeun.

11. Sepuh: hoyong kaluar, nyerah
Jawab: Yakobus 1:2-4 nyebutkeun urang kudu tabah. Ibrani 12: 1 nyarios yén urang kedah ngajalankeun kalayan sabar dina balapan anu ditunjukkeun sateuacan urang. 2 Timoteus 4: 7 nyebutkeun, "Kuring geus ngalawan gelut alus, kuring geus rengse lomba, Kuring geus tetep iman."
Hirup Jeung Maot (Gusti vs Iblis)

Urang geus katempo yen Allah sadayana ngeunaan cinta jeung kahirupan jeung harepan. Sétan téh hayang ngancurkeun kahirupan jeung pagawéan Allah. Yohanes 10:10 nyebutkeun Sétan datang pikeun ”maling, maéhan jeung ngancurkeun,” pikeun nyegah jalma-jalma narima berkah, panghampura, jeung asih Allah. Gusti hoyong urang sumping ka Anjeunna pikeun hirup sareng Anjeunna hoyong ngabantosan urang. Iblis hayang anjeun kaluar, nyerah. Allah hoyong urang ngawula ka Anjeunna. Inget ka Pandita 12:13 nyebutkeun, ”Ayeuna kabeh geus kadenge; Ieu kacindekan tina masalahna: Sieun ka Allah sareng laksanakeun parentah-parentah-Na, sabab ieu mangrupikeun kawajiban sadaya umat manusa." Sétan hayang urang maot; Gusti hoyong urang hirup. Sapanjang Kitab Suci Allah nunjukkeun yén rencana-Na pikeun urang nyaéta nyaah ka batur, nyaah ka sasama sareng ngabantosan aranjeunna. Lamun hiji jalma ends hirupna, maranéhanana nyerah kamampuhan maranéhanana pikeun minuhan rencana Allah, pikeun ngarobah kahirupan batur; pikeun ngaberkahan sarta ngarobah sarta cinta batur ngaliwatan aranjeunna, nurutkeun rencana-Na. Ieu kanggo unggal jalma anu Anjeunna parantos nyiptakeun. Nalika urang gagal nuturkeun rencana ieu atanapi kaluar, batur bakal sangsara kusabab urang henteu ngabantosan aranjeunna. Jawaban dina Kajadian méré daptar jalma dina Kitab Suci anu bunuh diri, sakabéh saha éta jalma anu tos jauh ti Allah, dosa ngalawan Anjeunna jeung gagal pikeun ngahontal rencana Allah pikeun aranjeunna. Ieu daptarna: Hakim-hakim 9:54 – Abimelek; Hakim-hakim 16:30 – Simson; I Samuel 31:4 - Saul; 2 Samuel 17:23 - Ahitopel; I Kings 16:18 - Zimri; Mateus 27:5 - Yudas. Kasalahan mangrupikeun salah sahiji alesan utama jalma bunuh diri.

Conto anu sanés
Sakumaha anu parantos kami nyarios dina Perjanjian Lama sareng ogé sapanjang Perjanjian Anyar, Gusti masihan conto rencana-Na pikeun urang. Ibrahim dipilih jadi Bapa bangsa Israil ku Allah bakal ngaberkahan jeung nyadiakeun kasalametan ka dunya. Yusup diutus ka Mesir jeung di dinya nyalametkeun kulawargana. Daud dipilih jadi raja tuluy jadi karuhun Yésus. Musa mingpin Israil ti Mesir. Ester nyalametkeun jalma-jalmana (Ester 4:14).

Dina Perjanjian Anyar, Mary jadi indung Yesus. Paul nyebarkeun Injil (Rasul 26: 16 & 17; 22: 14 & 15). Kumaha upami anjeunna nyerah? Peter dipilih pikeun ngahutbah ka urang Yahudi (Galatia 2: 7). John dipilih pikeun nulis Wahyu, pesen Allah ka urang ngeunaan mangsa nu bakal datang.
Ieu ogé pikeun urang sadayana, pikeun unggal jalma dina generasina, masing-masing béda ti anu sanés. I Korinta 10: 11 nyarios, "Ayeuna hal-hal ieu kajantenan ka aranjeunna salaku conto, sareng aranjeunna ditulis pikeun pangajaran urang, anu parantos dugi ka akhir jaman." Baca Rum 12: 1 & 2; Ibrani 12:1.

Urang sadaya nyanghareupan ujian (Yakobus 1: 2-5) tapi Allah bakal aya sareng urang sareng ngamungkinkeun urang nalika urang tabah. Baca Rum 8:28. Anjeunna bakal ngalaksanakeun tujuan urang. Baca Jabur 37: 5 & 6 jeung Siloka 3: 5 & 6 jeung Jabur 23. Anjeunna bakal ningali urang ngaliwatan jeung Ibrani 13: 5 nyebutkeun, "Kuring moal ninggalkeun anjeun atawa ninggalkeun anjeun."

hadiah

Dina Perjangjian Anyar Allah masihan kado spiritual husus ka unggal mukmin: kamampuhan pikeun dipaké pikeun mantuan jeung ngawangun up batur sarta pikeun mantuan mukmin jadi dewasa, sarta pikeun minuhan tujuan Allah pikeun maranéhanana. Baca Rum 12; I Korinta 12 sareng Epesus 4.
Ieu mangrupikeun hiji deui cara Gusti nunjukkeun yén aya tujuan sareng rencana pikeun unggal jalma.
Jabur 139: 16 nyarios, "poé anu didamel pikeun kuring" sareng Ibrani 12: 1 & 2 nyarioskeun ka urang "lumpat kalayan tabah dina balapan anu ditandaan pikeun urang." Ieu pasti hartosna urang henteu kedah lirén.

Hadiah urang dipasihkeun ku Gusti. Aya ngeunaan 18 hadiah husus, béda ti batur, husus dipilih nurutkeun wasiat Allah (I Korinta 12: 4-11 jeung 28, Rum 12: 6-8 jeung Epesus 4: 11 & 12). Urang teu kudu lirén tapi cinta Allah jeung ngawula ka Anjeunna. I Korinta 6: 19 & 20 nyarios, "Anjeun sanés milik anjeun, anjeun dibeli kalayan harga" (nalika Kristus pupus pikeun anjeun) "... ku kituna muji Gusti." Galata 1: 15 & 16 sareng Epesus 3: 7-9 duanana nyarios yén Paul dipilih pikeun tujuan ti saprak lahirna. Pernyataan anu sami ogé nyarioskeun seueur anu sanés dina Kitab Suci, sapertos Daud sareng Musa. Nalika urang lirén, urang henteu ngan ukur nganyenyerikeun diri tapi ogé batur.

Gusti Nu Maha Kawasa - Ieu Pilihan-Na - Anjeunna di ControlEcclesiastes 3: 1 nyebutkeun, "Kanggo sagalana aya mangsa jeung waktu pikeun unggal tujuan handapeun langit: a waktu pikeun dilahirkeun; waktuna maot." Jabur 31:15 nyarios, ”Waktos abdi aya dina panangan anjeun.” Pandita 7:17b nyarios, "Naha anjeun kedah maot sateuacan waktos anjeun?" Ayub 1:26 nyebutkeun, ”Allah mere, jeung Allah nyokot.” Anjeunna mangrupikeun Pencipta sareng Panguasa urang. Éta pilihan Allah, sanés pilihan urang. Dina Rum 8:28 Anjeunna anu boga sagala pangaweruh hayang naon alus keur urang. Manéhna nyebutkeun, "sagala hal gawé bareng pikeun hadé." Jabur 37: 5 & 6 nyarios, "Pasrahkeun jalan anjeun ka PANGERAN; percanten oge ka anjeunna; sarta anjeunna bakal ngalaksanakeun eta. Sareng anjeunna bakal ngajantenkeun kabeneran anjeun sapertos cahaya, sareng kaputusan anjeun sapertos beurang." Ku kituna urang kudu komitmen cara urang ka Anjeunna.

Anjeunna bakal nyandak urang janten sareng Anjeunna dina waktos anu pas sareng ngadukung urang sareng masihan rahmat sareng kakuatan pikeun perjalanan urang nalika urang aya di bumi. Saperti jeung Ayub, Sétan teu bisa nyabak urang kajaba Allah ngidinan. Baca I Petrus 5:7-11. John 4: 4 nyarios, "Mantenna anu aya dina anjeun langkung ageung tibatan anu aya di dunya." I John 5: 4 nyarios, "Ieu kameunangan anu ngéléhkeun dunya, bahkan iman urang." Tingali ogé Ibrani 4:16 .
kacindekan

2 Timoteus 4: 6&7 nyarios yén urang kedah ngabéréskeun kursus (tujuan) anu dipasihkeun ku Gusti. Pandita 12:13 nyarioskeun ka urang yén tujuan urang nyaéta pikeun mikanyaah sareng ngamulyakeun ka Allah. Deuteronomy 10: 12 nyarios, "Naon anu diperyogikeun ku PANGERAN ka anjeun ...
ngabakti ka PANGERAN Allah maraneh kalawan sagemblengna hate. Mateus 22:37-40 nyarioskeun ka urang, "Nyaah ka Gusti Allah anjeun ... sareng ka tatangga anjeun sapertos diri anjeun."

Lamun Allah ngidinan sangsara éta pikeun alus urang (Rum 8:28; James 1:1-4). Anjeunna hoyong urang percanten ka Anjeunna, percanten ka asih-Na. I Korinta 15: 58 nyarios, "Ku sabab éta, dulur-dulur anu tercinta, sing tabah, teu kaampeuh, salawasna seueur dina padamelan Gusti, terang yén usaha anjeun henteu sia-sia di Gusti." Ayub mangrupikeun conto urang anu nunjukkeun yén nalika Gusti ngijinkeun kasusah, Anjeunna ngalakukeun éta pikeun nguji urang sareng ngajantenkeun urang langkung kuat sareng dina tungtungna, Anjeunna ngaberkahan sareng ngahampura urang sanajan urang henteu percanten ka Anjeunna, sareng urang gagal sareng naroskeun. tangtangan Anjeunna. Anjeunna ngahampura urang nalika urang ngaku dosa urang ka Anjeunna (I Yohanes 1: 9). Émut kana I Korinta 10:11 anu nyarios, "Hal-hal ieu kajantenan ka aranjeunna salaku conto sareng diserat salaku peringatan pikeun urang, anu parantos sumping ka puncak jaman." Allah ngidinan Ayub diuji sarta ngajadikeun manéhna leuwih ngarti Allah jeung leuwih percaya ka Allah, sarta Allah malikkeun jeung ngaberkahan manéhna.

Ceuk nu nulis Jabur, ”Anu paeh teu muji ka PANGERAN.” Yesaya 38:18 nyebutkeun, ”Jalma anu hirup, tangtu muji maneh.” Jabur 88:10 nyarios, "Naha anjeun bakal ngadamel mujijat pikeun anu maot? Naha jalma-jalma anu paéh bakal hudang sareng muji anjeun?" Jabur 18:30 ogé nyebutkeun, ”Ngeunaan Allah, jalan-Na sampurna,” jeung Jabur 84:11 nyebutkeun, ”Mantenna bakal maparin rahmat jeung kamulyaan.” Pilih hirup jeung pilih Allah. Masihan Anjeunna kontrol. Inget, urang teu ngarti rencana Allah, tapi Mantenna jangji bakal nyarengan urang, jeung Mantenna hayang urang percaya ka Mantenna saperti Ayub. Jadi steadfast (I Korinta 15:58) jeung rengse balapan "ditandaan kaluar pikeun anjeun," sarta ngantep Allah milih waktu jeung jalur hirup anjeun (Proyék 1; Ibrani 12: 1). Tong nyerah (Epesus 3:20)!

Perspektif Coronavirus - Balik deui ka Allah

Nalika kaayaan sapertos kaayaan ayeuna, urang salaku manusa condong naroskeun. Kaayaan ieu hésé pisan, henteu sapertos naon waé anu urang hadapi dina kahirupan urang. Éta mangrupikeun musuh anu teu katingali di panjuru dunya anu urang moal tiasa désain ku nyalira.

Kami manusa resep aya kendali, jaga diri, ngajantenkeun jalan, ngarobih sareng ngalereskeun hal-hal. Urang parantos sering nguping ieu akhir-akhir ieu - urang bakal ngalangkungan ieu - urang bakal ngéléhkeun ieu. Duka tah kuring henteu kantos nguping seueur jalmi anu nyungkeun pitulung Gusti ka kami. Seueur anu henteu nyangka yén aranjeunna peryogi bantosan-Na, panginten aranjeunna tiasa ngalakukeun éta nyalira. Sugan ieu pisan sababna Allah ngantepkeun kajantenan ieu kusabab urang parantos mopohokeun atanapi nampik panyipta urang; aya ogé anu nyebatkeun Anjeunna henteu aya pisan. Sanaos kitu, Anjeunna memang aya sareng Anjeunna anu ngatur, sanés urang.

Biasana dina bencana sapertos kitu jalma-jalma naros ka Gusti pikeun pitulung tapi urang sigana percaya ka jalma atanapi pamaréntah pikeun méréskeun masalah ieu. Urang kedah nyungkeun Gusti pikeun nyalametkeun urang. Kamanusaan sigana henteu merhatoskeun Anjeunna, sareng ngantunkeun Anjeunna tina kahirupan aranjeunna.

Gusti ngijinkeun kaayaan ku alesan sareng éta salawasna sareng pamustunganana pikeun kabaikan urang. Gusti badé ngerjakeunana saalam dunya, nasional atanapi pribadi pikeun tujuan éta. Urang tiasa atanapi henteu terang kunaon, tapi pastikeun ieu, Anjeunna sareng urang sareng Anjeunna ngagaduhan tujuan. Ieu sababaraha alesan anu mungkin.

  1. Gusti hoyong urang ngaku ka Anjeunna. Kamanusaan parantos ngaregepkeun Anjeunna. Mangrupikeun hal-hal anu pikasieuneun yén anu henteu malire ka Anjeunna mimiti nyungkeun bantosan ka Anjeunna.

Réaksi urang tiasa bénten. Urang tiasa solat. Sababaraha bakal marudah ka Anjeunna pikeun pitulung sareng kanyamanan. Anu sanés bakal nyalahkeun Anjeunna pikeun nyababkeun ieu ka urang. Seringna urang kalakuan sapertos Anjeunna diciptakeun pikeun kapentingan urang, saolah-olah Anjeunna ngan ukur didieu pikeun ngalayanan urang, sanés tibalik. Kami naros: "Dimana Allah?" "Naha Gusti ngantep ieu kajantenan ka kuring?" "Naha Anjeunna henteu ngalereskeun ieu?" Walerna nyaéta: Anjeunna aya di dieu. Waleranna tiasa sadunya, nasional atanapi pribadi pikeun ngajar urang. Éta tiasa sadayana di luhur, atanapi panginten henteu aya hubunganana sareng urang pribadi pisan, tapi urang sadayana tiasa diajar cinta ka Gusti langkung, langkung caket ka Anjeunna, ngantepkeun Anjeunna kana kahirupan urang, janten langkung kuat atanapi panginten langkung prihatin ngeunaan batur.

Émut kana tujuanana nyaéta pikeun kapentingan urang. Bawa urang balik deui pikeun ngaku Anjeunna sareng hubungan sareng Anjeunna saé. Éta ogé tiasa pikeun disiplin dunya, bangsa atanapi urang pribadi pikeun dosa-dosa urang. Barina ogé, sadaya musibah, naha panyawat atanapi kajahatan sanés mangrupikeun akibat tina dosa di dunya. Urang bakal nyarios langkung seueur perkawis éta engké, tapi urang kedah sadar heula Anjeunna nyaéta Anu Nyiptakeun, Gusti anu SUKUR, Rama urang, sareng henteu kalakuan sapertos barudak anu barontak sapertos anu dilakukeun ku urang Israil di padang pasir ku ngungut sareng ngadu'a, nalika Anjeunna ngan ukur hoyong naon anu pangsaéna pikeun urang.

Gusti anu Nyiptakeun urang. Kami diciptakeun pikeun kasenangan HIS. Kami dijantenkeun ngagungkeun sareng muji sareng muja ka Anjeunna. Anjeunna nyiptakeun urang pikeun ukhuwah sareng Anjeunna sakumaha anu dilakukeun ku Adam sareng Hawa di Taman Éden anu éndah. Kusabab Anjeunna nyaéta Pencipta urang, Anjeunna pantes dipuji ku urang. Maca I Babad 16: 28 & 29; Rum 16:27 sareng Jabur 33. Anjeunna ngagaduhan hak ibadah. Rum 1:21 nyarios, "Kusabab sanaos aranjeunna terang ka Allah, aranjeunna henteu ngamulyakeun anjeunna salaku Gusti Allah atanapi henteu muji sukur ka anjeunna, tapi pamikiranana janten sia-sia sareng haté bodo aranjeunna poék." Kami ningali Anjeunna ngagaduhan hak kamuliaan sareng hatur nuhun, tapi tibatan kami kabur ti Anjeunna. Maca Jabur 95 & 96. Jabur 96: 4-8 nyarios, "Pikeun PANGERAN anu agung sareng anu paling pantes dipuji; Anjeunna kedah takwa saluhureun sadaya déwa. Pikeun sadaya déwa bangsa-bangsa mangrupikeun idola, tapi PANGERAN nyiptakeun langit ... Masihan ka PANGERAN, eh kulawarga-kulawarga bangsa, pasihkeun PANGERAN kamuliaan sareng kakuatan. Nyanggakeun ka PANGERAN kamuliaan pikeun jenenganana; bawa kurban teras lebet ka buruan-Na. "

Kami ngarusak jalan ieu sareng Gusti ku ngalakukeun dosa ngalangkungan Adam, sareng urang nuturkeun na. Urang nolak ngaku Anjeunna sareng urang nolak ngaku dosa urang.

Gusti, sabab Anjeunna mikanyaah ka urang, masih hoyong hubungan urang sareng Anjeunna milarian urang. Nalika urang teu malire ka Anjeunna, sareng berontak, Anjeunna masih hoyong masihan urang hal-hal anu saé. Abdi Yohanes 4: 8 nyarios, "Gusti cinta."

Jabur 32:10 nyarioskeun kaasih-Na henteu pernah gagal sareng Jabur 86: 5 nyarios yén éta sayogi pikeun sadayana anu nganuhunkeun ka Anjeunna, tapi dosa misahkeun urang sareng Gusti sareng kaasih-Na (Yesaya 59: 2). Rum 5: 8 nyarios yén "nalika urang masih jalma dosa, Kristus pupus pikeun urang", sareng Yohanes 3: 16 nyatakeun yén Allah resep pisan ka dunya Anjeunna ngutus Putra-Na pikeun maot pikeun urang - kanggo mayar dosa sareng ngamungkinkeun urang malikkeun pikeun sosobatan sareng Gusti.

Sareng urang masih ngumbara ti Anjeunna. Yohanes 3: 19-21 nyarioskeun naon sababna. Ayat 19 & 20 nyarios, "Ieu vonisna: Cahaya parantos sumping ka dunya, tapi jalma-jalma resep kana gelap tibatan cahaya kusabab kalakuanna jahat. Saha-saha anu ngalakukeun kajahatan benci kana cahaya, sareng moal lebet kana cahaya sabab sieun amalna bakal kabuka. " Éta sabab urang hoyong dosa sareng jalan urang sorangan. Kami lumpat ti Gusti supaya dosa-dosa urang moal kaungkab. Rum 1: 18-32 ngajelaskeun hal ieu sareng ngadaptarkeun seueur dosa khusus sareng ngajelaskeun murka Allah ngalawan dosa. Dina ayat 32 nyatakeun, "aranjeunna henteu ngan ukur terus ngalakukeun ieu pisan tapi ogé nyatujuan pikeun anu ngalaksanakeunana." Sareng kadang Anjeunna bakal ngahukum dosa, sadunya, nasional atanapi pribadi. Ieu tiasa janten salah sahiji waktos éta. Ngan Gusti anu terang naha ieu mangrupikeun hal pangadilan, tapi Gusti nangtoskeun Israél dina Perjanjian Old.

Kusabab urang sigana milari Anjeunna ngan ukur dina kasusah, Anjeunna bakal ngantep cobaan narik (atanapi ngadorong) urang ka Anjeunna, tapi éta pikeun kapentingan urang, janten urang tiasa terang Anjeunna. Anjeunna hoyong urang ngaku hak-Na pikeun disembah, tapi ogé bagi-bagi kana kanyaah sareng berkah-Na.

  1. Gusti mah asih, tapi Gusti ogé suci sareng adil. Sapertos kitu Anjeunna bakal ngahukum dosa pikeun jalma-jalma anu sababaraha kali berontak ka Anjeunna. Gusti kedah ngahukum Israél nalika aranjeunna teras-terasan memberontak sareng gumujeng ka Anjeunna. Aranjeunna nekad sareng henteu iman. Kami ogé sapertos aranjeunna sareng kami sombong sareng urang gagal percanten ka Anjeunna sareng urang teras-terasan resep ngalakukeun dosa sareng bahkan moal ngaku éta dosa. Gusti terang masing-masing urang, bahkan pikiran urang pisan (Ibrani 4:13). Kami moal tiasa nyumput ti Anjeunna. Anjeunna terang saha anu nolak Anjeunna sareng pangampura-Na sareng Anjeunna antukna bakal ngahukum dosa sakumaha Anjeunna ngahukum Israél sababaraha kali, ku sababaraha rupa bala sareng akhirna ditawan di Babul.

Urang sadayana kalebet dosa. Henteu ngahargaan ka Gusti nyaéta dosa. Tingali Mateus 4:10, Lukas 4: 8 sareng Ulangan 6:13. Nalika Adam dosa anjeunna nyumpahan laknat ka dunya urang anu ngakibatkeun panyawat, kasulitan sagala rupa sareng maot. Urang sadayana dosa, sapertos Adam (Roma 3:23). Maca Kajadian bab tilu. Tapi Gusti masih dina kendali sareng Anjeunna ngagaduhan kakawasaan pikeun nangtayungan sareng nyalametkeun urang, tapi ogé kakuatan anu saleh pikeun nimpahkeun kaadilan ka urang. Urang tiasa nyalahkeun Anjeunna pikeun musibah kami, tapi ieu anu kami lakukeun.

Nalika Gusti nangtoskeun éta pikeun tujuan nyandak urang balik ka Anjeunna, janten urang bakal ngaku (ngaku) ​​dosa urang. I Yohanes 1: 9 nyarios, "Upami urang ngaku (ngaku) ​​dosa urang, Anjeunna satia sareng adil pikeun ngahampura dosa-dosa urang sareng ngabersihkeun urang tina sagala kalepatan." Upami kaayaan ieu ngeunaan disiplin pikeun dosa, anu kedah urang lakukeun nyaéta sumping ka Anjeunna sareng ngaku dosa-dosa urang. Abdi teu tiasa nyarios naha ieu sababna, tapi Gusti mangrupikeun Hakim anu adil, sareng éta kamungkinan. Anjeunna tiasa nangtoskeun dunya, Anjeunna tumaros dina Kajadian bab tilu sareng ogé dina Kajadian bab 6-8 nalika Anjeunna ngirim banjir di panjuru dunya. Anjeunna tiasa nangtoskeun hiji bangsa (Anjeunna nangtoskeun Israél - umatna nyalira) atanapi Anjeunna tiasa nangtoskeun salah sahiji urang sacara pribadi. Nalika Anjeunna nangtoskeun urang éta pikeun ngajar urang sareng ngarobih urang. Sakumaha saur Daud, Anjeunna terang unggal haté, unggal motif, unggal pipikiran. Hiji hal anu pasti, teu aya diantara urang anu teu aya salahna.

Kuring henteu nyarios, ogé kuring henteu tiasa nyarios ieu sababna, tapi tingali naon anu lumangsung. Seueur jalma (henteu sadayana - seueur anu mikanyaah sareng ngabantosan) anu ngamangpaatkeun kaayaan; aranjeunna berontak ngalawan otoritas ku henteu nurut kana hiji gelar atanapi anu sanés. Jalma-jalma ngagaduhan harga, aranjeunna ngahaja nyiduh sareng batuk ka jalma-jalma polos, aranjeunna parantos nyimpen atanapi ngahaja maling persediaan sareng alat-alat ti jalma-jalma anu meryogikeun éta sareng ngagunakeun kaayaan pikeun maksa ideologi ka nagara urang atanapi nganggo éta dina sababaraha cara pikeun kauntungan kauangan.

Gusti henteu ngahukum sambarangan sapertos kolot anu nyiksa. Anjeunna Rama urang anu mikanyaah - ngantosan murangkalih anu sesat deui ka Anjeunna, sapertos dina perumpamaan Putra Prodigal dina Lukas 15: 11-31. Anjeunna hoyong ngauihkeun urang ka kabeneran. Gusti moal maksa urang nurut, tapi Anjeunna bakal ngadisiplin urang nyandak urang balik ka Anjeunna. Anjeunna siap ngahampura jalma anu balik ka Anjeunna. Urang ngan ukur kedah naros ka Anjeunna. Dosa misahkeun urang sareng Gusti, tina ukhuwah sareng Gusti, tapi Gusti tiasa ngagunakeun ieu pikeun nyauran urang balik.

III. A. Alesan sanés pikeun ieu panginten Gusti hoyong murangkalihna robih, diajar pelajaran. Gusti tiasa mendisiplinkeun nyalira, sabab bahkan anu ngaku yén iman ka Gusti kalebet kana sagala rupa dosa. I Yohanes 1: 9 khusus ditulis pikeun jalma-jalma anu percaya sapertos Ibrani 12: 5-13 anu ngajarkeun ka urang, "Saha anu dipikahoyong ku Gusti Anjeunna bakal didisiplin." Gusti ngagaduhan kanyaah khusus ka murangkalihna - saha jalma anu percanten ka Anjeunna. I Yohanes 1: 8 nyarios, "Upami urang ngaku tanpa dosa, urang nipu diri sareng kanyataanna henteu aya dina diri urang." Ieu lumaku pikeun urang sabab Anjeunna hoyong urang leumpang sareng Anjeunna. David ngadoa dina Jabur 139: 23 & 24, "Milarian abdi, Ya Allah, sareng terang haté kuring, cobian atuh sareng terang émutan abdi. Tingali naha aya jalan jahat di kuring, sareng bimbing kuring jalan anu langgeng. " Gusti bakal disiplin urang pikeun dosa sareng henteu patuh (Maca Kitab Yunus).

  1. Ogé urang salaku jalma percaya kadang-kadang janten sibuk teuing sareng terlibat di dunya sareng urang mopohokeun atanapi ngaregepkeun Anjeunna ogé. Anjeunna hoyong pupujian umat-Na. Mateus 6:31 nyarios, "Tapi milari heula karajaan-Na sareng kaadilanana sareng sagala rupa ieu bakal dipasihkeun ka anjeun." Anjeunna hoyong urang terang yén urang peryogi Anjeunna, sareng nempatkeun Anjeunna anu pangpayunna.
  2. Abdi Korinta 15:58 nyarios, "sing mantep." Percobaan nguatkeun urang sareng nyababkeun urang ningali ka Anjeunna sareng langkung percanten ka Anjeunna. Yakobus 1: 2 nyebatkeun, "Panguji iman anjeun ngembangkeun katekunan." Éta ngajarkeun urang pikeun ngandelkeun kanyataan yén Anjeunna salawasna aya sareng urang sareng Anjeunna aya kendali, sareng yén Anjeunna tiasa ngajagi urang sareng bakal ngalakukeun anu pangsaéna pikeun urang nalika urang percanten ka Anjeunna. Rum 8: 2 nyarios, "Sagala hal gawé bareng pikeun kahadéan pikeun anu cinta ka Gusti…" Gusti bakal masihan kami katengtreman sareng pangharepan. Mateus 29:20 nyarios, "Ieu, Kami salawasna sareng anjeun."
  3. Jalma-jalma terang yén Alkitab ngajarkeun urang pikeun silih pikanyaah, tapi kadang-kadang urang janten teuing kabungkus dina kahirupan urang sorangan urang mopohokeun batur. Kasusahan sering dianggo ku Gusti pikeun urang balikkeun batur ti payun nyalira, langkung-langkung kumargi dunya terus-terusan ngajarkeun urang pikeun nempatkeun diri ti payun, tibatan anu sanés sakumaha anu diajarkeun ku Kitab Suci. Sidang ieu mangrupikeun kasempetan anu sampurna pikeun mikanyaah ka tatangga sareng mikiran sareng ngawula ka batur, sanaos ngan ukur ku telepon tina dorongan. Urang ogé kedah damel sacara ngahiji, henteu masing-masing di juru na nyalira.

Aya jalma bunuh diri kusabab pundung. Naha anjeun tiasa ngahontal kalayan kecap pangharepan? Kami salaku anu percaya ngagaduhan pangarep-arep pikeun ngabagi, ngarep ka Kristus. Urang tiasa ngadoa pikeun saha waé: pamimpin, jalma anu kalibet dina ngabantosan anu gering, anu gering. Entong ngubur sirah anjeun kana keusik, ngalakukeun naon-naon, upami ngan ukur nurut ka pamimpin anjeun sareng cicing di bumi; tapi pipilueun kumaha.

Batur di garéja kami ngadamel kami topéng. Ieu mangrupikeun hal anu saé pisan anu dilakukeun ku seueur. Di dinya aya kecap pangharepan sareng silang. Ayeuna éta cinta, éta ngadorong. Dina salah sahiji hutbah anu paling hadé anu kuring kantos nguping da'wah nyarios, "Cinta mangrupikeun hal anu anjeun lakukeun." Ngalakukeun hal. Urang kedah janten sapertos Kristus. Gusti salawasna hoyong urang ngabantosan batur ku naon waé anu urang tiasa.

  1. Anu pamungkas, Gusti panginten nyobian nyarios ka urang pikeun sibuk, sareng lirén ngalalaworakeun "komisi" kami, nyaéta, "Buka bumi, daék Injil." Anjeunna nyarios ka urang, "Laksanakeun padamelan penginjil" (2 Timoteus 4: 5). Tugas urang nyaéta mingpin batur ka Kristus. Asih aranjeunna bakal ngabantosan aranjeunna pikeun ningali kami leres sareng tiasa nyababkeun aranjeunna ngupingkeun kami, tapi urang ogé kedah masihan pesen. "Anjeunna henteu kersa aya anu binasa" (2 Petrus 3: 9).

Kuring reuwas kana sakedik panyuluhan anu dilakukeun, khususna dina televisi. Saur dunya nyobian pikeun ngeureunkeun urang. Kuring terang Sétan aya sareng anjeunna aya di tukangeun éta. Nuhun Gusti pikeun anu sapertos Franklin Graham anu ngawartakeun Injil dina unggal kasempetan sareng badé ka pusat gempa. Meureun Gusti nyobian ngingetan yén ieu tugas urang. Jalma-jalma sieun, nyeri haté, duka sareng nganuhunkeun bantosan. Urang kedah nunjuk aranjeunna ka Anu tiasa nyalametkeun jiwa sareng "masihan bantosan dina waktos diperyogikeun" (Ibrani 4: 16). Urang kedah ngadoa pikeun jalma-jalma anu rajin ngabantuan. Urang kedah janten sapertos Pilipus sareng nyarios ka batur kumaha salamet, sareng ngadoa ka Gusti pikeun ngahirupkeun da'wah pikeun ngembarkeun pangandika. Urang kedah "neneda ka Gusti panén supados ngutus buruh kana panén" (Mateus 9:38).

Hiji reporter naros ka Présidén urang naon anu anjeunna hoyong naros ka Billy Graham ngeunaan naon anu kedah dilakukeun dina kaayaan ieu. Kuring sorangan panasaran naon anu bakal anjeunna laksanakeun. Panginten anjeunna bakal ngagaduhan Perang Salib dina televisi. Kuring yakin anjeunna bakal ngumumkeun Injil, yén "Yesus pupus pikeun anjeun." Anjeunna sigana bakal nyarios, "Yesus ngantosan nampi anjeun." Kuring kantos ningali hiji tempat tipi sareng Billy Graham masihan undangan, anu matak pisan ngadorong. Putrana Franklin ogé ngalakukeun ieu, tapi teu acan cekap. Laksanakeun bagian anjeun pikeun nyandak batur ka Yesus.

  1.  Hal pamungkas anu kuring hoyong bagi, tapi anu paling penting, nyaéta Gusti anu "henteu daék aya anu binasa" sareng Anjeunna hoyong Anjeun datang ka Yesus pikeun disalametkeun. Luhureun sadaya hal Anjeunna hoyong anjeun terang Anjeunna sareng cinta sareng pangampura-Na.. Salah sahiji tempat anu pangsaéna dina Kitab Suci pikeun nunjukkeun ieu Yohanes bab ka tilu. Mimiti sadaya umat manusa bahkan henteu hoyong ngaku yén aranjeunna berdosa. Baca Jabur 14: 1-4; Jabur 53: 1-3 sareng Rum 3: 9-12. Rum 3:10 nyarios, "Teu aya anu séhat, teu saurang ogé." Rum 3:23 nyarios, "Kusabab sadayana parantos dosa sareng teu meunang kamuliaan Allah. Rum 6:23 nyarios, "upah (hukuman) dosa nyaéta maot." Ieu murka Allah ngalawan dosa manusa. Kami kaleungitan, tapi ayat éta teras nyarios, "kurnia ti Allah nyaéta hirup langgeng ku jalan Isa Al Masih Gusti urang." Alkitab ngajarkeun yén Yesus ngagentos tempat urang; Anjeunna nyandak hukuman urang pikeun urang.

Yesaya 53: 6 nyarios, "Gusti parantos nerangkeun kajahatanana urang sadaya." Ayat 8 nyarios, "Anjeunna kapotong ti tanah jalma hirup; pikeun pelanggaran umat Kami Anjeunna katarajang. " Ayat 5 nyebatkeun, "Anjeunna ditumbuk ku kajahatan urang; hukuman pikeun perdamaian urang ditampi ka Anjeunna. ” Ayat 10 nyebatkeun, "Gusti nyiptakeun kahirupan-Na pikeun kurban kasalahan."

Nalika Yesus pupus dina kayu salib, Anjeunna nyarios, "Éta parantos réngsé," anu sacara harfiah hartosna "mayar sapinuhna." Maksud tina ieu nyaéta nalika tawanan parantos mayar hukuman pikeun kajahatan anjeunna dipasihan dokumén hukum anu dicap, "dibayar sapinuhna," janten teu aya anu tiasa ngajantenkeun anjeunna balik deui ka panjara kanggo mayar kajahatan éta deui. Anjeunna bébas salamina kumargi hukumanana "kabayar sadayana." Ieu anu dilakukeun ku Yesus pikeun urang nalika Anjeunna pupus di tempat urang dina kayu salib. Cenah hukuman urang "dibayar sapinuhna" sareng urang salamina bébas.

Yohanes bab 3: 14 & 15 masihan gambaran anu sampurna pikeun kasalametan, Ieu nyaritakeun kajadian sajarah oray dina tihang di gurun di Nomer 21: 4-8. Baca duanana petikan. Gusti parantos nyalametkeun umat-Na tina perbudakan di Mesir, tapi teras aranjeunna berontak ka Anjeunna sareng Musa terus-terusan; aranjeunna gumujeng sareng ngadu'a. Maka Gusti ngutus oray pikeun ngahukum aranjeunna. Nalika aranjeunna ngaku yén aranjeunna dosa, Gusti nyayogikeun jalan pikeun nyalametkeun aranjeunna. Anjeunna nyarios ka Musa ngadamel oray teras disimpen kana tihang sareng sing saha waé anu "melong" éta bakal hirup. Yohanes 3:14 nyarios, "Sakumaha Musa angkat ka oray di padang gurun ogé Putra Manusa kedah diangkat, sing saha anu percanten ka Anjeunna ngagaduhan hirup anu langgeng." Yesus diangkat nepi ka maot dina kayu salib pikeun mayar dosa-dosa urang, sareng upami urang katingali kana {percanten ka Anjeunna, urang bakal disalametkeun.

Dinten ayeuna, upami anjeun henteu terang Anjeunna, upami anjeun henteu percanten, teleponna jelas. I Timoteus 2: 3 nyarios, "Anjeunna hoyong sadayana jalmi disalametkeun sareng terang kana bebeneran." Anjeunna hoyong anjeun percaya sareng disalametkeun; lirén nolak Anjeunna sareng nampi Anjeunna sareng percanten Anjeunna pupus kanggo mayar dosa anjeun. Yohanes 1:12 nyarios, "Tapi sakur anu nampi Anjeunna, ka aranjeunna Anjeunna masihan hak janten murangkalih Gusti, bahkan ka jalma-jalma anu percanten kana nami-Na, anu lahir sanés tina getih, atanapi tina karep daging, dudu tina karep manusa, tapi ti Gusti. "Yohanes 3: 16 & 17 nyebatkeun," Kanggo Gusti pisan mikanyaah dunya anu Anjeunna masihan Putra onta-Na anu tunggal, sing saha anu percaya ka Anjeunna moal binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng. Pikeun Allah henteu ngutus Putra-Na ka dunya pikeun ngahukum dunya, tapi pikeun nyalametkeun dunya liwat Anjeunna. " Sakumaha ceuk Rum 10: 13, "Kanggo sing saha anu nyebat asma gusti bakal disalametkeun." Anu kedah anjeun lakukeun nyaéta naroskeun. Yohanes 6:40 nyarios, "Kanggo kersa Rama Kami nyaéta sing saha anu ningali ka Putra sareng percanten ka Anjeunna bakal ngagaduhan hirup anu abadi, sareng kuring bakal ngangkat anjeunna dina dinten akhir."

Dina waktos ieu, émut Gusti parantos aya. Anjeunna aya dina kendali. Anjeunna Pitulung urang. Anjeunna ngagaduhan tujuan. Anjeunna panginten ngagaduhan langkung ti hiji tujuan, tapi éta bakal diterapkeun pikeun masing-masing urang sacara béda. Anjeun nyalira tiasa ningal éta. Kami sadaya tiasa milarian Anjeunna. Urang sadayana tiasa diajar anu ngarobih urang sareng ngajantenkeun urang langkung saé. Urang tiasa sareng sadayana kedah langkung bogoh ka batur. Kuring terang hiji hal anu pasti, upami anjeun sanés pangagem, Anjeunna ngahontal anjeun sareng cinta sareng pangharepan sareng Kasalametan. Anjeunna henteu daék aya anu binasa salamina. Mateus 11:28 nyarios, "Datang ka kuring sadayana anjeun bosen sareng dibebankeun sareng kuring bakal masihan anjeun istirahat."

Jaminan kasalametan

Pikeun ngajamin kahareup kalayan Allah ka Alloh anu ka-surga anu anjeun kudu dipigawé nyaéta percanten ka Putra-Na. John 14: 6 "Kami jalan, kabeneran sareng kahirupan, moal aya lalaki datang ka Rama tapi ku kuring." Anjeun kedah janten anak-Na sareng Kecap Alloh nyebutkeun di John 1: 12 "saloba anu nampi Anjeunna pikeun aranjeunna masihan Anjeunna leres janten janten putra Allah, malah ka aranjeunna anu percanten kana nami-Na. "

1 Korinta 15: 3 & 4 nyarioskeun naon anu dilakukeun ku Yesus pikeun urang. Anjeunna pupus pikeun dosa-dosa urang, dikubur sareng gugah tina maot dina dinten katilu. Tulisan suci sanés anu dibaca nyaéta Yesaya 53: 1-12, 1 Petrus 2:24, Mateus 26: 28 & 29, Ibrani bab 10: 1-25 sareng Yohanes 3: 16 & 30.

Dina Yohanes 3: 14-16 & 30 sareng Yohanes 5:24 Gusti nyarios lamun urang yakin yén urang ngagaduhan hirup langgeng sareng ngan saukur nempatkeun, upami éta tungtungna moal langgeng; tapi pikeun nekenkeun janji-Na Allah ogé nyarios jalma-jalma anu iman moal binasa.

Gusti oge nyarios ka Rum ROM 8: 1 "Urang kituna teu aya panghukuman jalma anu aya di Kristus Yesus."

Alkitab nyarios yén Allah moal tiasa ngabohong; éta dina karakter bawaan Na (Titus 1: 2, Ibrani 6: 18 & 19).

Anjeunna nganggo seueur kecap pikeun ngajanjikeun janji hirup langgeng gampang dipikaharti ku urang: Rum 10:13 (nelepon), Yohanes 1:12 (percaya & narima), Yohanes 3: 14 & 15 (tingali - Nomer 21: 5-9), Wahyu 22:17 (candak) sareng Wahyu 3:20 (muka panto).

Rum 6:23 nyarios yén hirup langgeng mangrupikeun kado ngalangkungan Yesus Kristus. Wahyu 22:17 nyebatkeun "Sareng saha anu kersa, sina nyandak cai tina kahirupan kalayan bébas." Éta kado, anu kedah urang lakukeun nyaéta nyandak éta. Éta biaya Yesus sadayana. Éta waragad kami nanaon. Éta sanés hasil tina ngalakukeun karya urang. Urang moal tiasa kéngingkeunana atanapi ngajaga ku ngalaksanakeun amal kahadéan. Gusti mah adil. Upami éta ku padamelan éta moal janten adil sareng urang bakal gaduh hal anu kedah dibanggakeun. Epesus 2: 8 & 9 nyebatkeun "Kusabab ku rahmat anjeun parantos disimpen ku iman, sareng sanés sanés nyalira; éta kurnia ti Gusti, sanés tina padamelan, supados teu aya anu ngagalindeng. "

Galata 3: 1-6 ngajarkeun ka urang yén urang henteu ngan ukur henteu kéngingkeunana ku ngalakukeun kalakuan anu hadé, tapi urang ogé henteu tiasa ngajaga cara éta ogé.

Éta nyatakeun "naha anjeun nampi Roh ku karya hukum atanapi ku ngadangu kalayan iman ... naha anjeun jadi jelema bodo, parantos dimimitian dina Roh anjeun ayeuna nuju disampurnakeun ku daging."

I Korinta 1: 29-31 nyebatkeun, "supaya teu aya anu kedah ngagalindeng ka payuneun Gusti ... yén Al Masih parantos dijantenkeun kasucian sareng panebusan sareng ... hayu saha jalma anu reueus, reueus ka Gusti."

Lamun urang tiasa meryogikeun kasalametan Yesus henteu kedah parantos paehkeun (Galata 2: 21). Petikan séjén anu masihan urang jaminan kasalametan nyaéta:

1. Yohanes 6: 25-40 khususna ayat 37 anu nyarios ka urang yén "saha waé anu datang ka Kami, kuring moal bijil diusir," nyaéta, anjeun henteu kedah nyungkeun atanapi milari éta.

Upami anjeun percanten sareng datangna Anjeunna henteu nampik anjeun tapi ngabagéakeun anjeun, nampi anjeun sareng ngajantenkeun anakna. Anjeun ngan kedah nanya ka Anjeunna.

2. 2 Timoteus 1:12 nyebatkeun "Kuring terang saha anu kuring percanten sareng yakin yén Anjeunna sanggup ngajaga naon anu kuring pasihkeun ka Anjeunna dugi ka dinten éta."

Yudas24 & 25 nyarioskeun "Ka anjeunna anu sanggup ngajauhkeun anjeun tina ragrag sareng nampilkeun anjeun sateuacan ayana anu mulya tanpa aya kalepatan sareng kabagjaan anu hébat - pikeun hiji-hijina Gusti anu Juru Salamet urang janten kamulyaan, kaagungan, kakawasaan sareng kakawasaan, ku jalan Isa Al Masih Gusti urang, sateuacanna sagala umur, ayeuna sareng salamina langkung! Amin. ”

3. Pilipi 1: 6 nyebatkeun "Kusabab kuring yakin pisan ieu, yén Anjeunna anu ngamimitian damel anu saé di anjeun bakal nyampurnakeunana dugi ka dinten Kristus Yesus."

4. Inget maling anu di kayu salib. Sadaya anu dicarioskeun ka anjeunna nyaéta "Émut abdi nalika Anjeun sumping di karajaan anjeun."

Yesus ningal haténa sareng ngahormatan iman.
Anjeunna nyarios, "Saéstuna kuring nyarios ka anjeun, dinten ayeuna anjeun bakal sareng kuring di Surga" (Lukas 23: 42 & 43).

5. Nalika Yesus pupus Anjeunna rengse pagawean, Allah masihan Anjeunna.

Yohanes 4:34 nyarios, "Kadaharan kuring nyaéta ngalampahkeun kersa Anjeunna anu ngutus Kami sareng ngarengsekeun padamelan-Na." Dina kayu salib, sateuacan Anjeunna pupus, Anjeunna nyarios, "Ieu parantos réngsé" (Yohanes 19:30).

Kalimah "Tos réngsé" hartosna mayar lengkep.

Mangrupikeun istilah hukum anu ngarujuk kana naon anu ditulis dina daptar kajahatan anu dihukum ku batur nalika hukuman na réngsé, nalika anjeunna dibébaskeun. Éta nandakeun yén hutang atanapi hukuman na "dibayar sapinuhna."

Nalika urang nampi pupusna Yesus dina kayu salib pikeun urang, hutang dosa urang dibayar sapinuhna. Teu aya anu tiasa ngarobih ieu.

6. Dua ayat éndah, John 3: 16 sarta John 3: 28-40

duanana disebutkeun yen mun anjeun yakin anjeun moal binasa.

John 10: 28 nyebutkeun pernah binasa.

Firman Allah leres. Urang ngan ukur kedah percanten kana naon anu diucapkeun ku Gusti. Pernah hartosna henteu pernah.

7. Gusti nyarios sababaraha kali dina Perjanjian Anyar yén Anjeunna ngutamakeun atanapi ngajantenkeun kabeneran Al Masih ka urang nalika urang iman ka Yesus, nyaéta, Anjeunna ngajantenkeun atanapi masihan kaadilan Yesus.

Epesus 1: 6 nyebutkeun urang ditampi di Kristus. Tingali ogé Pilipi 3: 9 sareng Roma 4: 3 & 22.

8. Firman Allah nyarios dina Jabur 103: 12 yén "dugi ka wétan ti kulon, dugi ka Anjeunna ngaleungitkeun kalepatan urang ti urang."

Anjeunna ogé nyebatkeun dina Yermia 31:34 yén "Anjeunna moal ngémutan deui dosa-dosa urang."

9. Ibrani 10: 10-14 ngajarkeun urang yen paéh Yesus dina kayu salib éta cukup pikeun mayar sagala dosa kanggo sadaya waktos - baheula, ayeuna, sareng nu bakal datang.

Yesus pupus "sakali pikeun sadayana." Pagawean Yesus (lengkep sareng sampurna) henteu kedah diulang deui. Petikan ieu ngajarkeun yén "anjeunna parantos nyampurnakeun salamina jalma-jalma anu janten suci." Kematangan sareng kasucian dina kahirupan urang mangrupikeun prosés tapi Anjeunna parantos nyampurnakeun urang salamina. Kusabab ieu urang kedah "caket sareng ati anu ikhlas dina kayakinan pinuh ku iman" (Ibrani 10:22). "Marilah urang tetep teu goyah kana harepan anu urang ngaku, pikeun anjeunna anu janji éta satia" (Ibrani 10:25).

10. Epesus 1: 13 & 14 nyebutkeun yén Roh Suci ngégél kami.

Gusti ngégél kami kalawan Ruh Suci sareng anu ngirangan, ditetepkeun kami segel anu teu bisa balik, henteu tiasa rusak.

Éta ibarat raja anu nyégél hukum anu teu tiasa dibalikkeun kalayan cincin na. Seueur urang Kristen ragu kana kasalametanana. Ayat-ayat ieu sareng seueur ayat sanés anu nunjukkeun yén Gusti éta duanana Jurusalamet sareng Keeper. Kami, numutkeun ka Epesus 6 dina perang sareng Setan.

Anjeunna mangrupikeun musuh urang sareng "sapertos singa ngageleger milari urang" (I Peter 5: 8).

Abdi percanten nyababkeun kami ka ragu kasalametan urang salaku salah sahiji anak panah kayaga anu panggedéna digunakeun pikeun ngéléhkeun urang.
Kuring yakin yén sagala rupa penjuru armor Allah anu didinya di dieu mangrupakeun ayat Kitab Suci anu ngajarkeun urang naon anu janji Allah jeung kakuatan-jalma anu masihan urang meunang meunang; contona, bener-Na. Teu kami tapi-Na.

Pilipi 3: 9 nyebatkeun "sareng tiasa dipendakan ku Anjeunna, sanés gaduh kabeneran kuring nyalira tina Hukum, tapi anu ku jalan iman ka Al Masih, kabeneran anu ti Gusti dumasar kana iman."

Nalika Iblis nyobian ngayakinkeun anjeun yén anjeun "goréng teuing angkat ka surga," ngaréspon yén anjeun leres "aya dina Kristus" sareng ngaku bener-Na. Pikeun ngagunakeun pedang Roh (anu nyaéta Firman Allah) anjeun kedah ngapalkeun atanapi sahenteuna terang dimana mendakan ieu sareng Kitab Suci anu sanés. Pikeun ngagunakeun senjata ieu urang kedah terang yén Firman-Na leres (Yohanes 17:17).

Émut, anjeun kedah percanten kana Firman Allah. Diajar Firman Allah sareng teras diajar éta sabab beuki anjeun terang anjeun bakal kuat. Anjeun kedah percanten ka ayat ieu sareng anu sanés sapertos aranjeunna ngagaduhan jaminan.

Firman-Na leres sareng "kaleresan bakal nangtukeun anjeun gratis”(Yohanes 8: 32).

Anjeun kedah ngeusian pipikiran anjeun dugi ka ngarobih anjeun. Firman Allah nyarios ka "Anggap sadayana kabingahan, dulur-dulur kuring, nalika anjeun nyanghareupan sagala rupa cobaan," sapertos mamang ka Gusti. Epesus 6 nyarios ngagunakeun pedang éta teras éta nyarios nangtung; entong lirén sareng lumpat (mundur). Gusti parantos masihan urang sadayana anu urang peryogikeun pikeun kahirupan sareng taqwa "lengkep kanyaho anu leres ngeunaan Anjeunna anu nyauran kami" (2 Petrus 1: 3).

Ngan tetep dina percanten.

Naha anjeun tiasa ngadoakeun yén roh anu ngalawan anjeun bakal maot?

            Kami henteu yakin naon anu anjeun naroskeun atanapi naha anjeun bakal ngadoakeun yén "roh" ngalawan anjeun bakal maot, janten kami ngan ukur tiasa nyarioskeun ka anjeun naon Kitab Suci, Firman Allah anu leres, nyarioskeun ngeunaan topik ieu.

Anu mimiti, urang henteu mendakan paréntah atanapi conto dina Firman Allah anu nyarioskeun urang ngadoakeun roh anu maot. Sabenerna, Kitab Suci nunjukkeun yén "roh" henteu maot, manusa atanapi malaikat.

Sanajan kitu, eta boga loba ngomong dina topik kumaha carana ngalawan "roh jahat" (anu malaikat fallen) anu ngalawan urang. Misalna, Yakobus 4:7 nyarios, ”Tahan Iblis, anjeunna bakal kabur ti anjeun."

Pikeun mimitian ku, Yesus Jurusalamet urang encountered roh jahat sababaraha kali. Anjeunna henteu ngancurkeun (maéhan) aranjeunna tapi ngaluarkeun aranjeunna kaluar tina jalma. Baca Markus 9:17-25 pikeun conto. Ieu conto-conto séjénna: Markus 5; Markus 4:36; Mateus 10:11; Mateus 8:16; Yohanes 12:31; Markus 16:5; Tandaan 1:34 & 35; Lukas 11:24-26 sareng Mateus 25:41. Yésus ogé ngutus murid-murid-Na jeung méré kakawasaan pikeun ngusir roh jahat. Tingali Mateus 1:5-8; Markus 3:15; 6:7, 12&13.

Pengikut Yesus ayeuna ogé boga kakuatan pikeun ngusir roh-roh jahat; Sagampil aranjeunna dina Rasul 5:16 jeung 8:7. Tingali ogé Markus 16:17.

Dina poe-poe terakhir Yesus bakal ngalaksanakeun hukuman ka roh-roh jahat ieu: Anjeunna bakal ngalungkeun Iblis sareng malaikat-malaikat-Na, anu barontak ka Allah, ka lautan seuneu anu disiapkeun pikeun aranjeunna disiksa salamina.

Malaikat mangrupikeun mahluk roh anu diciptakeun ku Gusti pikeun ngawula ka Anjeunna. Ibrani 1:13 & 14; Nehemia 9:6.

Jabur 103: 20 & 21 nyarios, "Mugia Gusti, anjeun malaikat-malaikat-Na, anu ngalakukeun kersa-Na.' Ibrani 1: 13 & 14 nyarios, "Naha aranjeunna sadayana henteu ngalayanan roh." Baca ogé Jabur 104:4; 144:2-5; Kolosa 1:6 jeung Epesus 6:12. Kaciri malaikat teh ibarat tentara anu pangkat, jabatan jeung wewenang. Epesus ngarujuk kana malaikat anu murag salaku kapangéranan sareng kakawasaan (pangawasa). Michael disebut archangel jeung Jibril sigana boga posisi pisan husus dina ayana Allah. Aya cherubim jeung seraphim, tapi lolobana disebut sarwa Allah. Ogé nembongan yen aya malaikat ditunjuk pikeun tempat béda. Daniel 10:12&20

Sétan, anu ogé disebut Iblis, Lucifer, Beelzebub jeung oray éta sakali disebut cherub (malaikat) dina Ezekiel 28:11-15 jeung Yesaya 14:12-15. Mateus 9:34 nyebat anjeunna pangeran setan. (Tingali ogé Yohanes 14:30.)

Sétan-sétan nyaéta malaikat anu murag anu nuturkeun Sétan nalika anjeunna barontak ka Allah. Aranjeunna henteu deui cicing di sawarga, tapi ngagaduhan aksés ka sawarga (Wahyu 12: 3-5; Job 1: 6; I Kings 22: 19-23). Allah ahirna bakal ngusir maranéhna ti sawarga pikeun salamina. Wahyu 12:7-9 nyebutkeun, ”Lajeng perang di sawarga. Michael jeung malaikat-Na perang ngalawan naga, sarta naga jeung malaikat-Na perang deui. Tapi anjeunna teu cukup kuat, sarta aranjeunna leungit tempat maranéhanana di sawarga. Naga gede ieu hurled handap - éta oray purba disebut Iblis atawa Iblis, anu ngabalukarkeun sakabeh dunya sesat. Anjeunna dibalangkeun ka bumi, sareng malaikat-malaikat-Na sareng anjeunna." Allah bakal nangtoskeun aranjeunna (2 Petrus 2:4; Yudas 6; Mateus 25:41 sareng Wahyu 20:10-15).

Sétan disebut ogé karajaan Iblis (Lukas 11:14-17). Dina Lukas 9:42 istilah sétan jeung roh jahat dipaké silih ganti. 2 Peter 2: 4 nyebutkeun naraka (danau seuneu) nasib maranéhanana disiapkeun keur maranehna salaku hukuman. Jude 6 nyarios, "Jeung malaikat-malaikat anu henteu tetep dina kakawasaanana sorangan, tapi ninggalkeun tempatna anu leres, anjeunna disimpen dina ranté anu langgeng dina kaayaan gelap anu poék dugi ka dinten kiamat." Baca Mateus 8: 28-30 dimana roh-roh jahat (setan) nyarios, "Naha anjeun bakal nyiksa kami sateuacan waktosna?" nunjukkeun hukuman ieu sareng ngaidentipikasi setan salaku malaikat anu murag pikeun saha hukuman ieu dipasihkeun. Aranjeunna terang yén aranjeunna parantos dikutuk kana nasib ieu. Sétan téh ”malaikat” Sétan. Aranjeunna perang di tentara-Na ngalawan urang jeung ngalawan Allah (Epesus 6).

Malaikat teu ngarti atawa teu bisa ngalaman panebusan salaku urang bisa. I Petrus 1:12b nyarios, "Malah malaikat-malaikat hoyong ningali hal-hal ieu."

Dina sakabéh ieu Yesus aya dina kontrol lengkep leuwih aranjeunna sarta boga kakuatan leuwih aranjeunna pikeun paréntah aranjeunna (I Peter 3:22; Mateus 8 jeung Mateus 4). Salaku mukmin, Kristus aya dina urang sareng urang aya dina Anjeunna sareng Allah masihan kakuatan ka urang pikeun meunangna aranjeunna.

Sakumaha didadarkeun, Kitab Suci masihan seueur petunjuk ngeunaan cara ngalawan Sétan sareng roh-roh jahat.

Pikeun leres-leres ngartos topik ieu urang kedah ngartos kumaha kecap maot dianggo dina Kitab Suci. Hal ieu dipaké dina sababaraha cara. 1) Kahiji, urang kudu ngarti maot fisik. Kalolobaan jalma ngarti maot salaku ceasing mun aya, tapi Kitab Suci jelas ngajarkeun yén sumanget manusa sarta ogé roh-roh teu eureun aya sarta yén roh jeung mahluk roh urang terus hirup. Kajadian 2:7 nyarioskeun ka urang yén Gusti niupkeun napas kahirupan ka urang. Pandita 12:7 nyebutkeun, ”Salajengna lebu bakal mulang deui ka bumi sapertos anu aya; sarta roh bakal balik deui ka Allah anu masihan eta. Kajadian 3:19 nyebutkeun, ”Maneh teh lebu, maneh bakal mulang deui kana lebu.” Nalika urang maot "napas" ninggalkeun awak urang, roh daun jeung awak urang decays.

Dina Rasul 7:59 Stephen nyarios, "Gusti Yesus nampi roh abdi." Roh bakal indit ka Allah atawa jadi judged jeung indit ka Kadés – tempat samentara siksaan nepi ka judgment ahir. 2 Korinta 5: 8 nyebutkeun yén nalika urang percaya "teu aya dina awak urang aya sareng Gusti". Ibrani 9:25 nyarios, "Ieu ditunjuk pikeun manusa, sakali maot sareng saatos ieu pengadilan." Pandita 3:20 ogé nyebutkeun yén awak urang balik deui kana lebu. sumanget urang teu liren aya.

Lukas 16:22-31 nyarioskeun ka urang ngeunaan jalma beunghar sareng pengemis namina Lasarus anu duanana maot. Hiji aya di tempat siksaan jeung hiji deui dina dada Ibrahim (Surga). Aranjeunna teu tiasa tukeur tempat. Ieu ngabejaan urang aya "hirup" sanggeus maot. Ogé Kitab Suci ngajarkeun yén dina dinten terakhir Gusti bakal ngangkat awak fana urang sareng ngahukum urang sareng urang bakal angkat ka "langit sareng bumi énggal" atanapi ka Naraka, Laut Seuneu, (anu ogé disebut maot kadua) tempatna. disiapkeun pikeun Iblis jeung malaikat-Na - ogé némbongkeun roh-roh, kaasup roh-roh jahat, ulah maot saperti dina ceasing aya. Baca Wahyu 20:10-15 sareng Mateus 25:31-46 deui. Gusti nu ngatur di dieu. Gusti masihan urang hirup sareng anu ngatur maot. Ayat sanésna nyaéta Zakharia 12:11 sareng Ayub 34:15&16. Allah masihan kahirupan sareng Anjeunna nyandak kahirupan (Ayub 1:21). Urang teu di kontrol. Tingali ogé Pandita 11:5. Janten urang kedah, sapertos Mateus 10:28 nyarios, "Ulah sieun ku anu maehan awak tapi teu tiasa maehan jiwa. Sabalikna, sing sieun ku Anjeunna anu tiasa ngancurkeun jiwa sareng awak di naraka."

2) Kitab Suci ogé ngajelaskeun "maot spiritual". Epesus 2:1 nyebutkeun, ”Kami geus paeh ku kalakuan dosa jeung dosa”. Ieu ngandung harti yén urang maot ka Allah kusabab dosa urang. Bayangkeun ieu saolah-olah hiji jalma ngomong ka jalma sejen anu geus nganyenyeri hate maranehna, "Anjeun geus maot keur kuring," hartina terasing saolah-olah maot sacara fisik atawa dipisahkeun ti aranjeunna salilana. Allah Maha Suci, Anjeunna teu tiasa ngidinan dosa di sawarga. Baca Wahyu 21:27 jeung 22:14&15. I Korinta 6: 9-11 nyarios, "Atawa naha anjeun henteu terang yén jalma-jalma anu salah henteu bakal ngagaduhan Karajaan Allah? Ulah jadi ditipu: Boh nu cabul, atawa musyrik, atawa lalaki anu sex jeung lalaki, atawa maling, atawa rakus, atawa mabok, atawa slanderers, atawa swindlers moal inherit Karajaan Allah. Tur éta naon sababaraha anjeun. Tapi anjeun geus dikumbah, anjeun geus sanctified, anjeun geus diyakinkeun dina nami Gusti Yesus Kristus jeung ku Roh Allah urang.

Firman Allah nyebutkeun yen nepi ka urang narima Kristus dosa urang geus misahkeun urang ti Allah jeung urang teu boga hubungan jeung Anjeunna (Yesaya 59:2). Ieu ngawengku sakabéh urang. Yesaya 64: 6 nyarios, "... urang sadayana sapertos najis sareng ALL kabeneran urang (kalakuan soleh) sapertos lawon kotor ... Rum 3:23 nyebutkeun, "Kanggo ALL geus dosa sarta teu meunang kamulyaan Allah." Baca Rum 3:10-12. Disebutkeun, "Teu aya anu soleh, teu aya hiji." Rum 6:23 nyebutkeun, ”Bayaran (upah) pikeun dosa nyaéta maot.” Dina Perjanjian Old dosa kudu dibayar ku kurban.

Jalma anu "maot" dina dosana bakal binasa sareng Iblis sareng malaikat-malaikatna di lautan seuneu kecuali aranjeunna disimpen sareng dihampura. Yohanes 3:36 nyebutkeun, ”Sing saha anu percaya ka Putra-Na boga hirup anu langgeng, jeung sing saha anu henteu percaya ka Putra-Na, moal bisa nempo hirup, tapi murka Allah tetep aya dina Anjeunna.” Yohanes 3:18 nyebutkeun, ”Saha anu percaya ka Anjeunna moal dihukum; Tapi sing saha anu henteu palercaya, parantos dihukum, sabab anjeunna henteu percanten kana nami Putra Tunggal Allah." Catet yén Yesaya 64:6 nunjukkeun yén amal soleh urang sapertos rags kotor dina panon Allah sareng Firman Allah jelas yén urang moal tiasa disalametkeun ku lampah anu hadé. (Baca Kitab Rum bab 3 & 4, utamana ayat 3: 27; 4: 2 & 6 sarta ogé 11: 6.) Titus 3: 5 & 6 nyebutkeun, "... teu ku karya amal saleh nu urang geus dipigawé, tapi nurutkeun rahmat-Na anjeunna disimpen. Kami, ngaliwatan ngumbah regenerasi jeung renewing tina Roh Suci, anu anjeunna dicurahkeun ka urang abundantly ngaliwatan Kristus Yesus Jurusalamet urang. Jadi kumaha urang meunang rahmat Allah: Kumaha urang bisa disalametkeun jeung kumaha dosa dibayar? Kusabab Rum nyarios yén urang henteu soleh sareng Mateus 25:46 nyarios "jalma-jalma anu jahat bakal dihukum anu langgeng sareng anu soleh asup kana kahirupan anu langgeng, kumaha urang tiasa ka Surga? Kumaha urang bisa dikumbah jeung beresih?

Warta anu saé nyaéta yén Allah henteu daék urang binasa tapi "sadayana kedah tobat" (2 Petrus 3: 9). Allah mikanyaah pisan ka urang nepi ka Anjeunna nyieun jalan balik ka Dirina, tapi aya ngan hiji jalan. John 3:16 nyebutkeun, "Kanggo Allah kacida mikanyaah dunya ieu nepi ka masihan Putra-Na nu tunggal, supaya sakur anu percaya ka Anjeunna moal binasa, tapi meunang hirup langgeng." Rum 5: 6 & 8 nyarios "sawaktos urang henteu satia" sareng "acan dosa - Kristus maot pikeun urang." I Timoteus 2:5 nyebutkeun, "Aya HIJI Allah jeung HIJI Mediator antara Allah jeung manusa, lalaki Kristus Yesus." I Korinta 15: 1-4 nyarios, "Kristus maot pikeun dosa-dosa urang." Saur Isa, ”Kami teh Jalan, Kabeneran jeung Hirup. Teu aya anu sumping ka Bapa, tapi ku Kami" (Yohanes 14: 6). Yesus nyarios Anjeunna sumping pikeun milarian sareng nyalametkeun anu leungit (Lukas 19:10). Anjeunna pupus dina kayu salib pikeun mayar hutang dosa urang sangkan urang bisa dihampura. Mateus 26:28 nyarios, "Ieu getih abdi tina perjangjian anyar anu ditumpahkeun pikeun seueur pikeun panghampura dosa. (Tempo ogé Markus 14:24; Lukas 22:20 jeung Rum 4:25 & 26.) I Yohanes 2:2; 4:10 jeung Rum 3:25 nyebutkeun Yesus teh panebus dosa, nu hartina Anjeunna nyumponan sarat Allah nu adil jeung adil pikeun mayar atawa hukuman dosa, sabab upah atawa hukuman pikeun dosa nyaeta maot. Rum 6:23 nyebutkeun, ”Upah dosa teh maot, tapi kurnia Allah teh hirup langgeng ngaliwatan Yesus Kristus Gusti urang.” I Petrus 2:24 nyarios, "Saha-Na nyalira nanggung dosa-dosa urang dina awak-Na sorangan dina tangkal ..."

Rum 6:23 nyebutkeun hal anu istimewa pisan. Kasalametan mangrupikeun kado gratis. Urang ngan ukur kedah percanten sareng nampi. Tingali Yohanes 3:36; Yohanes 5:24; 10:28 jeung Yohanes 1:12. Nalika urang percaya Yohanes 10:28 nyarios, "Kuring masihan aranjeunna hirup anu langgeng sareng aranjeunna moal binasa." Baca ogé Rum 4:25. Baca Roma bab 3 & 4 deui pikeun pamahaman salajengna ngeunaan ieu. Kecap nyebutkeun ngan nu soleh bakal asup ka sawarga jeung boga hirup langgeng. Gusti nyarios, "anu adil bakal hirup ku iman" sareng nalika urang percanten, Gusti nyarios yén urang diitung (dianggap) salaku jalma anu soleh. Rum 4: 5 nyarios, "Tapi, pikeun anu henteu damel tapi percanten ka Allah anu ngabenerkeun jalma-jalma jahat, imanna dianggap leres." Rum 4: 7 ogé nyebatkeun dosa-dosa urang ditutupan .. Ayat 23 & 24 nyarios, "Henteu diserat pikeun anjeunna (Abraham) nyalira ... Kami bener di Anjeunna jeung nyatakeun soleh.

2 Korinta 5:21 nyebutkeun, "Kanggo Anjeunna geus dijieun anjeunna jadi dosa pikeun urang anu teu nyaho dosa; supaya urang bisa dijadikeun kabeneran Allah di Anjeunna.” Kitab Suci ngajarkeun urang yén getih-Na ngumbah urang sangkan urang beresih jeung Epesus 1: 6 nyebutkeun, "Dimana Anjeunna geus dijieun urang ditarima di tercinta," anu diidentifikasi minangka Yesus dina Mateus 3: 17 dimana Allah disebut Yesus "Putra tercinta-Na". .” Baca ogé Ayub 29:14. Yesaya 61:10a nyebutkeun, ”Kuring kacida bungahna ka PANGERAN; jiwa abdi rejoices di Allah abdi. Sabab Mantenna nyenangkeun abdi ku jubah kasalametan, sareng ngagem jubah kaadilan-Na." Kitab Suci nyebutkeun urang kudu percaya ka Anjeunna pikeun disalametkeun (Yohanes 3:16; Rum 10:13). Urang kudu milih. Urang nangtukeun naha urang bakal méakkeun kalanggengan di Surga. Rum 3: 24 & 25a nyarios, ".. sadayana dibenerkeun sacara bébas ku rahmat-Na ngaliwatan panebusan anu sumping ku Kristus Yesus. Allah maparin Al Masih salaku kurban panebusan, ngaliwatan pangucuran getih-Na - pikeun ditarima ku iman." Epesus 2: 8 & 9 nyarios, "Kanggo ku rahmat anjeun parantos disalametkeun, ku iman - sareng ieu sanés tina diri anjeun, éta kurnia Gusti - sanés ku padamelan, ku kituna teu aya anu tiasa sombong." Yohanes 5:24 nyebutkeun, "Satemenna Kami ngabejaan ka maneh, sing saha anu ngadenge omongan Kami sarta percaya ka anu ngutus Kami, bakal meunang hirup langgeng. sarta moal bakal judged tapi geus cross over tina maot kana hirup.” Rum 5:1 nyebutkeun, ”Ku sabab eta, saprak urang geus diyakinkeun ku iman, urang boga karapihan jeung Allah ngaliwatan Gusti urang Yesus Kristus.”

Urang ogé kedah netelakeun kecap-kecap sapertos binasa sareng ngancurkeun. Aranjeunna kedah kahartos dina kontéks sareng terang sadayana Kitab Suci. Kecap-kecap ieu sanés hartosna teu aya atanapi ngaleungitkeun roh atanapi roh urang tapi nuduhkeun kana hukuman anu langgeng. Contona John 3:16 nu nyebutkeun urang bakal boga hirup langgeng, kontras jeung binasa. Émut yén Kitab Suci anu sanés jelas yén roh anu teu disimpen binasa di "danau seuneu anu disiapkeun pikeun Iblis sareng malaikat-malaikatna" (Mateus 25: 41 & 46). Wahyu 20:10 nyebutkeun, "Jeung Iblis, anu nipu aranjeunna, dialungkeun ka lautan walirang ngaduruk, tempat sato galak jeung nabi palsu geus dialungkeun. Maranehna bakal disiksa beurang peuting salalanggengna.” Wahyu 20: 12-15 nyebutkeun, "Jeung kuring nempo maot, gede jeung leutik, nangtung hareupeun tahta, sarta buku dibuka. Buku sejen dibuka, nyaeta kitab kahirupan. Anu maot dihukum dumasar kana naon anu aranjeunna lakukeun sakumaha anu kacatet dina buku. Laut nyerahkeun paéh anu aya di jerona, sareng maot sareng Kadés masihan paéh anu aya di jerona, sareng masing-masing jalma dihukum dumasar kana naon anu parantos dilakukeun. Saterusna maot jeung Kadés dialungkeun ka lautan seuneu. Laut seuneu nyaéta maot kadua. Saha-saha anu ngaranna henteu kapendak dina kitab kahirupan, dialungkeun ka lautan seuneu."

Naha Anu dipikacinta Kami di Surga terang naon anu lumangsung dina Kahirupan Kuring?

Yesus ngajarkeun urang dina Kitab Suci (Alkitab) dina Yohanes 14: 6 yén Anjeunna jalan ka sawarga. Saur anjeunna, "Kami jalan, bebeneran sareng kahirupan, moal aya anu datang ka Rama kajaba ku kuring." Alkitab ngajarkeun yén Yesus pupus pikeun dosa-dosa urang. Éta ngajarkeun ka urang yén urang kedah percanten ka Anjeunna pikeun hirup langgeng.

Abdi Petrus 2:24 nyarios, "Saha Anjeunna nyalira dosa-dosa urang dina awakna sorangan dina tangkal," sareng Yohanes 3: 14-18 (NASB) nyarios, "Sakumaha Musa angkat ka oray di padang gurun, maka kedah kitu Putra ogé ngeunaan Manusa diangkat (ayat14), supaya sing saha anu percaya ka Anjeunna ngagaduhan hirup anu langgeng (ayat 15).

Karana kacida mikaasihna Allah dunya, éta Anjeunna masihan Na wungkul begotten Putra, supaya sakur anu percaya ka Anjeunna ulah kedah binasa, tapi meunang hirup langgeng (ayat 16).

Allah henteu ngirimkeun Putra kana dunya nepi ka nangtoskeun (ngahukum) dunya; tapi anu dunya kudu disimpen liwat Anjeunna (ayat 17).

Anu percaya ka Anjeunna henteu diadili; anjeunna anu henteu percanten parantos nangtoskeun, sabab anjeunna henteu percanten ka hiji-hijina Putra Allah anu dilahirkeun (ayat 18). "

Tingali ogé ayat 36, "Anjeunna anu percanten ka Putra ngagaduhan hirup anu langgeng ..."

Ieu jangji rahayu urang.

Rum 10: 9-13 ditungtungan ku nyarios, "Sing saha anu nyebat asma Pangeran bakal disalametkeun."

Kisah 16: 30 & 31 nyarios, "Anjeunna teras ngaluarkeun aranjeunna sareng naros," Bapak, naon anu kedah kuring laksanakeun pikeun disalametkeun? "

Aranjeunna ngawaler, 'Percaya ka Gusti Yesus, sareng anjeun bakal disalametkeun - anjeun sareng kulawarga anjeun.' "

Mun salah anjeun dipikacinta dipercaya anjeunna atanapi baé di sawarga.

Aya sakedik pisan dina Kitab Suci anu nyarioskeun perkawis naon anu lumangsung di surga sateuacan sumpingna Gusti, kecuali urang bakal sareng Yesus.

Yesus nyarios ka anu maling dina kayu salib dina Lukas 23:43, "Dinten ieu anjeun bakal babarengan sareng kuring di Surga."

Tulisan nyarios dina 2 Korinta 5: 8 yén, "upami urang bolos tina awak urang bakal aya sareng Gusti."

Hijina clues I ningali nu nunjukkeun yén leuwih kami dipikacinta di sawarga anu bisa ningali urang anu di Ibrani na Lukas.

Anu kahiji nyaéta Ibrani 12: 1 anu nyebatkeun, "Ku sabab kitu sabab urang gaduh mega saksi anu hébat pisan" (panulis nyarioskeun jalma-jalma anu maot sateuacan urang - jalma-jalma anu iman baheula) "di sakuriling urang, hayu urang sisihkan unggal kabeuratan sareng dosa anu gampang ngaganggu urang sareng hayu urang lumpat kalayan tahan balapan anu ditetepkeun sateuacan urang. " Ieu bakal nunjukkeun yén aranjeunna tiasa ningali urang. Aranjeunna nyaksian naon anu urang lakukeun.

kadua aya dina Lukas 16: 19-31, rekening di lalaki euyeub tur Lasarus.

Aranjeunna tiasa silih tingali sareng jalma beunghar éta sadar dulur-dulurna di bumi. (Baca sakumna akun.) Ayat ieu ogé nunjukkeun yén réspon Allah pikeun ngirim "saurang ti antara maot pikeun nyarios ka aranjeunna."

Gusti nedunan forbids kami ti nyobian ngahubungan nu maot saperti di bade mediums atanapi bade séances.
Jalma kedah ngajauhan hal-hal sapertos kitu sareng percanten kana Firman Allah, anu dipasihkeun ka urang dina Kitab Suci.

Ulangan 18: 9-12 nyarios, "Nalika anjeun lebet ka bumi anu dipasihan ku PANGERAN Allah anjeun, tong diajar niron cara-cara njijina bangsa-bangsa di dinya.

Anggap salah henteu kapanggih diantara anjeun anu kurban putrana atanapi putri dina seuneu, anu lila-divination atanapi sorcery, interprets omens, engages dina elmu sihir, atawa casts mantra, atanapi saha anu sedeng atanapi spiritist atanapi anu consults nu maot.

Saha-saha anu ngalaksanakeun hal-hal ieu disina ku PANGERAN, sareng ku sabab kalakuan anu nista ieu PANGERAN Allah anjeun bakal ngusir bangsa-bangsa ieu ti payuneun anjeun. "

Sakabeh Alkitab nyaeta ngeunaan Yesus, ngeunaan Na datang ka maot keur urang, supaya urang bisa boga panghampura dosa tur meunang hirup langgeng di Sawarga by percanten ka Anjeunna.

Kisah 10:48 nyarios, "Tina Anjeunna sadaya nabi nyaksian yén ngalangkungan nami-Na saha-saha anu percanten ka Anjeunna parantos dihampuran dosa."

Kisah 13:38 nyarios, "Ku sabab kitu, dulur-dulur, kuring hoyong aranjeun terang yén ku jalan Yesus pangampuran dosa parantos dinyatakeun ka anjeun."

Kolosa 1:14 nyarios, "Kanggo Anjeunna nyalametkeun urang tina domain gelap, sareng mindahkeun kami ka Karajaan Putra-Na anu dipikacinta, anu Kami gaduh panebusan, pangampuran dosa."

Maca Ibrani bab 9. Ayat 22 nyarios, "tanpa héd getih moal aya pangampura."

Dina Rum 4: 5-8 nyatakeun yén jalma anu "percaya, imanana dianggap bener," sareng dina ayat 7 nyatakeun, "Bagja jalma-jalma anu ngalanggar hukumna parantos dihampura sareng dosa-dosana parantos katutup."

Rum 10: 13 & 14 nyarios, "Saha waé anu nyebat Asma Gusti bakal disalametkeun.

Kumaha aranjeunna tiasa nyebat Anjeunna ka saha aranjeunna henteu percanten? "

Dina Yohanes 10:28 Yesus nyarioskeun ngeunaan jalma-jalma anu imanna, "sareng Kami masihan hirup langgeng pikeun aranjeunna sareng aranjeunna moal binasa."

Kuring miharep anjeun dipercaya.

Ulah Roh kami sarta Jiwa maot Saatos Pupusna?

Sanajan awakna Samuel urang pupus, sumanget jeung jiwa tina batur anu geus maot moal cease mun aya, nyaeta, maot.

Kitab Suci (Alkitab) demonstrate ieu leuwih sarta leuwih deui. Cara pangalusna abdi tiasa mikir jeung ngajelaskeun maot dina Kitab Suci anu nganggo separation Kecap. Jiwa sarta sumanget anu dipisahkeun tina awak nalika awak mati sarta dimimitian ka luruh.

Hiji conto ieu bakal frase Scriptural "anjeun maot dina dosa anjeun" nu equates ka "dosa anjeun geus dipisahkeun anjeun ti Allah anjeun." Ka leupas ti Allah nyaeta maot spiritual. Jiwa sarta sumanget teu maot di jalan anu sarua sakumaha awak manten.

Dina Lukas 18 lalaki euyeub éta dina tempat hukuman jeung lalaki goréng éta di sisi Abraham urang saatosna fisikna. Aya hirup sanggeus paéh.

Dina disalib, Yesus ngawartoskeun maling anu éta repentant, "poé ieu anjeun bakal sareng abdi di paradise." Dina dinten katilu sanggeus Yesus pupus Manéhna fisik diangkat. Kitab Suci ngajarkeun yén someday malah awak urang bakal diangkat salaku badan Yesus éta.

Dina Yohanes 14: 1-4, 12 & 28 Yesus nyarios ka murid yén Anjeunna badé sareng Bapa.
Dina John 14: 19 Isa ngadawuh, "sabab kuring cicing, anjeun wajib hirup oge."
2 Korinta 5: 6-9 nyebutkeun janten bolos tina awak téh janten hadir jeung Pangeran.

Kitab Suci ngajarkeun jelas (tingali Deuteronomy 18: 9-12; Galata 5: 20 jeung Wahyu 9: 21; 21: 8 na 22: 15) nu konsultan kalawan roh tina maot atanapi mediums atanapi psychics atawa formulir séjén sulap mangrupa dosa sarta grievous ka Allah.

Sababaraha yakin ieu bisa jadi alatan maranéhanana anu konsultasi maot teh nu sabenerna konsultan setan.
Dina Lukas 16 lalaki euyeub ieu ngawartoskeun yen: "Jeung di sagigireun kabéh ieu, antara kami jeung maneh hiji chasm hébat geus dibereskeun, supaya jalma anu hayang balik ti dieu ka anjeun teu bisa, atawa bisa saha meuntas leuwih ti aya ka urang. "

Dina 2 Samuel 12: 23 Daud ngadawuh putrana anu geus maot: "Tapi ayeuna mah yén manéhna téh paéh, naha kuring kudu gancang?

Dupi abdi tiasa eweh deui?

Kuring baris buka anjeunna, tapi anjeunna moal balik deui ka kuring. "

Yesaya 8: 19 nyebutkeun, "Lamun lalaki ngabejaan Anjeun konsultasi mediums na psychics, anu harewos na mutter, teu kedah a jalma inquire Alloh maranéhanana?

Naha konsultasi ka maot atas nama hirup? "

Ayat ieu masihan terang ka urang urang kudu neangan Gusti pikeun hikmah jeung pamahaman, moal wizards, mediums, psychics atanapi tukang sihir.

Dina I Korinta 15: 1-4 urang ningali yén "Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang ... yén Anjeunna dikubur ... sareng Anjeunna dibangkitkeun dina dinten anu katilu.

Eta nyebutkeun ieu manéh.

John 6: 40 nyebutkeun, "Ieu wasiat Rama abdi, boga dulur anu beholds Putra tur percaya ka Anjeunna, bisa meunangkeun hirup langgeng; sarta kuring baris ngangkat anjeunna nepi dina dinten panungtungan.

Naha Jalma Anu Bunuh diri Go ka Apan?

Loba jelema percaya yén lamun hiji jalma bunuh diri anu aranjeunna sacara otomatis buka Apan.

Gagasan ieu biasana dumasar kana kanyataan rajapati diri nyaéta rajapati, dosa pisan anu serius, sareng nalika hiji jalma maéhan dirina didinya écés sanés sanés waktos kajadian pikeun tobat sareng nitah Allah kanggo ngahampura manehna.

Aya sababaraha masalah dina gagasan ieu. Mimiti nyaéta yén Alkitab henteu aya indikasi yén lamun aya jalma bunuh diri anu aranjeunna asup ka Apan.

Masalah kadua nyababkeun kasalametan janten ku iman ditambah henteu ngalakukeun hiji hal. Sakali deui jalan nuju jalan, naon waé anu sanésna ogé badan nambihkeun nyalira?

Rum 4: 5 nyarios, "Nanging, pikeun jalma anu henteu damel tapi percanten ka Gusti anu menerkeun jalma-jalma jahat, iman na dianggap leres."

Isu anu katilu nyaéta ditetepkeun rajapati kana kategori anu mana waé anu sanés langkung seueur deui tina aya dosa sanésna.

Rajapati pisan serius, tapi aya seueur loba dosa anu sanés. Hiji masalah final nyaéta yén éta nganggap yen individu henteu ngarobah pikiran sareng ceurik kana Gusti sanggeus kasep.

Numutkeun ka jalma-jalma anu salamet tina usaha anu bunuh diri, sahenteuna sawatara di antarana ngadawuh naon waé anu dicandak ku maranéhna hirup ampir pas.

Euweuh naon anu kuring kakarék kedah pidah supados bunuh diri sanés dosa, sareng anu salah pisan di éta.

Jalma anu butuh kahirupan sorangan sering ngarasa para sahabat sareng kulawargana bakal langkung saé tanpa aranjeunna, tapi aranjeunna séhat henteu pernah pisan. Bunuh diri nyaéta tragedi na, henteu ngan kusabab hiji jalma maot mati, tapi ogé kusabab nyeri emosi anu tiasa sadayana jalma-jalma anu terang jalmana, sering kanggo salasahijina.

Bunuh diri nyaéta tampikan pamungkas sakumna jalma anu ngurutnana ku jalma anu nyandak kahirupan sorangan, tur sering ngabalukarkeun sagala rupa masalah émosional dina jalma anu kapangaruhan ku éta, kaasup jalma-jalma anu nyandak kahirupan ogé ogé.

Sakurna, bunuh diri nyaéta dosa anu serius pisan, tapi sacara otomatis moal ngirim batur ka Apan.

Dosa anu mana waé anu cukup serius pikeun ngirimkeun jalma ka Apan upami jalma henteu ménta PANGERAN Yesus Kristus janten Jurusalamet-Na sareng ngahampura sadaya dosa-na.

Naha Urang Kudu Ngajaga Sabat?

Nyebutkeun mimiti Sabat aya dina Kajadian 2: 2 & 3, "Nepi ka dinten katujuh Gusti parantos réngsé padamelan anjeunna; jadi dina poe katujuh anjeunna istirahat tina sagala pagaweanana. Teras Allah ngaberkahan dinten katujuh sareng ngajantenkeun éta suci, sabab dina dinten éta anjeunna istirahat tina sagala padamelan anu parantos dilakukeun ku Mantenna."

Sabat henteu disebatkeun deui dugi ka tempat sakitar 2,500 taun saatosna nalika urang Israil angkat ti Mesir, nyebrang Laut Beureum sareng nuju ka tanah jangji. Kacaritakeun kajadianana aya dina Budalan pasal 16. Waktu urang Israil ngawadul lantaran teu boga cukup dahareun, Allah jangji ka maranéhna ”roti ti sawarga” salila genep poé tapi nyebutkeun moal aya deui dina poé katujuh, nyaéta Sabat. Urang Israil ngagaduhan manna ti sawarga salami genep dinten sareng henteu aya dina dinten Sabat dugi ka dugi ka wates Kanaan.

Dina sapuluh parentah di Budalan 20: 8-11 Allah maréntahkeun urang Israil: "Genep poe anjeun bakal kuli jeung ngalakukeun sagala pagawean anjeun, tapi dinten katujuh nyaéta Sabat ka PANGERAN Allah anjeun. Di dinya anjeun teu kedah damel naon waé, ”

Keluaran 31: 12 & 13 nyarios, "Tuluy PANGERAN nimbalan ka Musa, 'Ucapkeun ka urang Israil, "Anjeun kedah ngajaga Sabat abdi. Ieu bakal jadi tanda antara Kami jeung maneh turun-tumurun, supaya maraneh nyaho yen Kami teh PANGERAN, anu nyucikeun maraneh.”’”

Keluaran 31: 16 & 17 nyarios, "'Umat Israil kedah ngalaksanakeun Sabat, ngagungkeunana pikeun turun-tumurun janten perjangjian anu langgeng. Ieu bakal jadi tanda antara Kami jeung urang Israil salalanggengna, sabab dina genep poe PANGERAN ngadamel langit jeung bumi, sarta dina poe katujuh Mantenna liren jeung seger.’”

Tina petikan ieu, kalolobaan urang Kristen percaya yén Sabat mangrupikeun tanda tina perjanjian anu dilakukeun ku Allah sareng Israil, sanés hal anu Anjeunna maréntahkeun sadayana pikeun nurut salamina.

John 5: 17 & 18 nyarios, "Dina pembelaanana, Yesus nyarios ka aranjeunna, 'Rama abdi salawasna damel dugi ka ayeuna, sareng kuring ogé damel.' Ku sabab kitu maranehna leuwih nyoba maehan anjeunna; Anjeunna henteu ngan ukur ngalanggar Sabat, tapi malah nyebut Allah Ramana sorangan, ngajantenkeun dirina sami sareng Allah."

Waktu urang Parisi ngawadul ngeunaan murid-murid-Na, ”ngalampahkeun naon anu haram dina Sabat?” Yesus nyarios ka aranjeunna dina Markus 2: 27 & 28, "'Sabat dilakukeun pikeun manusa, sanés manusa pikeun Sabat. Jadi Putra Manusa teh Gustina oge kana Sabat.’”

Rum 14: 5 & 6a nyarios, "Hiji jalma nganggap hiji dinten langkung suci tibatan anu sanés; sejen nganggap unggal poe sarua. Tiap di antarana kudu pinuh diyakinkeun dina pikiran sorangan. Saha waé anu nganggap yén dinten éta khusus, anjeunna ngalakukeun éta pikeun Gusti."

Kolosa 2: 16 & 17 nyarios, "Ku sabab éta, ulah ngantep saha waé ngahukum anjeun ku naon anu anjeun tuang atanapi inuman, atanapi ngeunaan festival agama, perayaan Bulan Anyar atanapi dinten Sabat. Ieu mangrupikeun kalangkang tina hal-hal anu bakal datang; kanyataanana, kumaha oge, kapanggih dina Kristus.

Kusabab Yesus sareng murid-murid-Na ngalanggar Sabat, sahenteuna cara urang Parisi ngartos éta, sareng saprak Rum pasal 14 nyarios yén jalma-jalma ”kudu diyakinkeun sapinuhna dina pikiranna sorangan” naha ”hiji dinten langkung suci tibatan anu sanés”, sareng saprak Kolosa bab. 2 nyebutkeun teu ngantep saha ngahukum anjeun ngeunaan Sabat sarta yén Sabat ngan "kalangkang tina hal-hal nu bakal datang," lolobana Kristen yakin maranéhna teu wajib ngajaga Sabat, dinten katujuh dina saminggu.

Sababaraha urang percaya yén Minggu nyaéta "Sabat Kristen", tapi Alkitab henteu pernah nyebat éta. Unggal pasamoan pengikut Yesus sanggeus kiamat dimana poe minggu dituduhkeun éta dina Minggu, John 20:19, 26; Rasul 2:1 (Imamat 23:15-21); 20:7; I Korinta 16: 2, sarta mimiti garéja jeung sajarah sekuler catetan nu Kristen patepung dina Minggu ngagungkeun kabangkitan Yesus. Contona Justin Martyr, dina Apology Kahiji-Na, ditulis saméméh pupusna taun 165AD, nyerat, "Jeung dina poé disebut Minggu, sakabeh nu hirup di kota atawa di nagara ngumpul babarengan ka hiji tempat, sarta memoar para rasul atawa Tulisan para nabi dibacakeun…Tapi dinten Minggu mangrupikeun dinten dimana urang sadayana ngayakeun rapat umum, sabab éta mangrupikeun dinten anu munggaran Gusti, parantos ngarobih kana gelap sareng masalah; dijieun dunya; sareng Yesus Kristus, Jurusalamet urang, dina dinten anu sami gugah tina pupusna."

Teu salah mun ngajaga Sabat sabagé poé istirahat, tapi ogé teu diparéntahkeun, tapi ku sabab Yésus nyebutkeun ”Sabat dijieun pikeun manusa”, niténan poé istirahat hiji poé saminggu bisa jadi hadé pikeun hiji jalma.

Naha Henteu Lirén Hirup Hirup Ti Ngajanten ka Kami?

Jawaban kana hal ieu anu Alloh sadayana nyampur sareng omniscient, hartina A-Na Anjeunna anu pangkuatna sareng kenal sadaya. Kitab Suci nyebutkeun Anjeunna terang sadaya pikiran urang jeung nanaon disumputkeun ti Anjeunna.

Jawaban keur ieu anu Anjeunna Rama urang jeung Anjeunna paduli pikeun urang. Dependsta ogé gumantung kana jalma anu urang, sabab kami henteu jadi barudak-Na dugi ka urang percanten ka Putra sareng Pupusna pikeun urang mayar dosa urang.

Yohanes 1:12 nyarios, "Tapi sakur anu nampi Anjeunna, ka aranjeunna Anjeunna masihan hak janten murangkalih Gusti, ka jalma-jalma anu percanten kana nami-Na. Ka murangkalihna Gusti masihan seueur, seueur jangji jaga sareng ngajaga-Na.

Rum 8:28 nyarios, "sagala hal dianggo babarengan pikeun kahadéan pikeun jalma anu cinta ka Gusti."

Ieu kusabab Anjeunna mikanyaah kami salaku Rama. Salaku sapertos Anjeunna ngamungkinkeun hal datang kana kahirupan urang pikeun ngajarkeun urang janten dewasa atanapi malah mun disiplin kami, atanapi malah ngahukum kami lamun urang dosa atanapi henteu patuh.

Ibrani 12: 6 nyebatkeun, "saha anu dipikacinta ku Rama, Anjeunna nyiksa."

Salaku Bapa Anjeunna hoyong ngaberkahan urang ku seueur berkah sareng masihan urang hal-hal anu saé, tapi éta henteu hartosna nanaon "goréng" kajadian, tapi éta sadayana pikeun kahadean urang.

Abdi Pétrus 5: 7 nyebatkeun "tuang sadaya pangurus anjeun ka Anjeunna sabab Anjeunna paduli ka anjeun."

Upami anjeun maca buku Ayub anjeun bakal ningali yén moal aya anu asup kana kahirupan urang anu Gusti henteu ngijinkeun pikeun kahadéan urang sorangan. "

Dina kasus jalma-jalma anu henteu nurut ku teu percanten, Gusti henteu janji-janji ieu, tapi Gusti nyarios yén Anjeunna ngamungkinkeun "hujan" sareng berkah-Na murag ka jalma-jalma adil sareng anu teu adil. Gusti hoyong aranjeunna sumping ka Anjeunna, janten bagian tina kulawargana. Anjeunna bakal ngagunakeun cara anu béda pikeun ngalakukeun ieu. Gusti ogé tiasa ngahukum jalma-jalma pikeun dosa-dosana, didieu sareng ayeuna.

Mateus 10:30 nyarios, "bulu-bulu sirah urang sadayana diitung" sareng Mateus 6:28 nyarios yén urang langkung berharga tibatan "lili di lapangan."

Kami terang yén Alkitab nyatakeun yén Allah mikanyaah ka urang (Yohanes 3: 16), janten urang tiasa yakin kana perawatan, kaasih sareng panyalindungan-Na tina hal-hal anu "goréng" kecuali pikeun ngajantenkeun urang langkung saé, kuat sareng langkung siga Putra-Na.

Teu aya Roh Dunya?

            Tulisan jelas terang ayana dunya roh. Mimiti, Gusti nyaéta Roh. Yohanes 4:24 nyarios, "Allah nyaéta Roh, sareng anu nyembah ka Anjeunna kedah nyembah ka Anjeunna ku sumanget sareng anu leres." Gusti nyaéta trinitas, aya tilu Jalma, tapi hiji Gusti. Sadayana disebatkeun sababaraha kali dina Kitab Suci. Dina Kajadian bab hiji Elohim, kecap ditarjamahkeun Gusti, mangrupikeun jamak, kamanunggalan, sareng Gusti Allah ngadawuh "Hayu urang ngadamel manusa dina gambar urang." Maca Yesaya 48. God the Creator (Jesus) anu nyarios sareng nyarios dina ayat 16, "Ti saprak waktu kuring aya di dinya. Sareng ayeuna PANGERAN Allah parantos ngutus kuring sareng Roh-Na. " Dina Injil Yohanes bab hiji, Yohanes nyarios yén Kecap mangrupikeun (jalma) Gusti, Anu nyiptakeun dunya (ayat 3) sareng diidentifikasi minangka Isa dina ayat 29 & 30.

Sagala anu diciptakeun diciptakeun ku Anjeunna. Wahyu 4:11 nyarios, sareng jelas diajarkeun sapanjang Kitab Suci, yén Allah nyiptakeun sagala rupa. Ayat nyarios, "Anjeun pantes Gusti sareng Gusti urang nampi kamuliaan sareng kahormatan sareng kakuatan. Anjeun nyiptakeun sagala hal, sareng ku kahoyong anjeun aranjeunna diciptakeun sareng parantos dijantenkeun. "

Kolosa 1:16 bahkan langkung khusus, cenah Anjeunna nyiptakeun dunya roh anu teu katingali ogé naon anu tiasa urang tingali. Dicarios, "Kanggo ku Anjeunna sagala hal diciptakeun: hal-hal di langit sareng di bumi, katingali sareng teu katingali, naha singgasana atanapi kakuatan atanapi penguasa atanapi otoritas, sadayana hal diciptakeun ku Anjeunna sareng kanggo Anjeunna." Kontéksna nunjukkeun yén Yesus nyaéta Nu Nyiptakeun. Éta ogé ngakibatkeun

mahluk kahuripan ieu diciptakeun pikeun ngalayanan sareng nyembah ka Anjeunna. Éta bakal kalebet malaikat, sareng bahkan Setan, kerub, bahkan malaikat-malaikat anu teras-terasan berontak ka Anjeunna sareng nuturkeun Sétan dina pemberontakanana. (Tingali Yudas 6 sareng 2 Pétrus 2: 4) Éta saé nalika Gusti nyiptakeun aranjeunna.

Punten perhatoskeun khusus basa sareng istilah deskriptif anu dianggo: teu katingali, kakuatan, otoritas, sareng penguasa, anu dianggo terus-terusan tina "dunya roh." (Tingali Epesus 6; I Petrus 3:22; Kolosa 1:16; I Korinta 15:24) Malaikat-malaikat anu barontak bakal dikawasa ku pamaréntahan Yesus.

Janten dunya Roh diwangun ku Gusti, malaikat, sareng Setan (sareng pengikutna) sareng sadayana diciptakeun ku Gusti sareng kanggo Gusti – kanggo ngalayanan sareng nyembah ka Anjeunna. Mateus 4:10 nyarios, "Yesus nyarios ka anjeunna, 'Jauhkeun abdi, Sétan!' Kusabab aya tulisan: "Sembah ka Gusti Allah anjeun, sareng ngan ukur ngawula ka Anjeunna." '”

Ibrani bab hiji sareng dua nyarioskeun ngeunaan dunya roh sareng ogé negeskeun Yesus salaku Gusti sareng Anu Nyiptakeun. Éta nyarioskeun hubungan Gusti sareng ciptaan-Na anu kalebet kelompok anu sanés - umat manusa - sareng nunjukkeun hubungan anu rumit antara Gusti, malaikat sareng manusa dina padamelan-Na anu paling penting pikeun umat manusa, kasalametan urang. Pondokna: Yesus nyaéta Gusti sareng Anu Nyiptakeun (Ibrani 1: 1-3). Anjeunna langkung hébat tibatan malaikat sareng disembah ku aranjeunna (ayat 6) sareng didamel (janten) langkung handap tibatan malaikat nalika Anjeunna janten manusa pikeun nyalametkeun urang (Ibrani 2: 7). Ieu ngakibatkeun malaikat pangkat langkung luhur tibatan manusa, sahenteuna kakuatan sareng kakuatan (2 Petrus 2:11).

Waktu Isa réngsé Karyana sareng ieu diangkat ti nu paeh, Anjeunna diangkat luhur sagala, nepi ka

kakuasaan salawasna sareng salamina (Ibrani 1: 13; 2: 8 & 9). Epesus 1: 20-22 nyarios, "Anjeunna ngangkat Anjeunna ti

nu maraot jeung seated Anjeunna di sisi katuhu na di realms sawarga, jauh di luhur sadayana aturan jeung

wibawa sareng kakuatan sareng kakawasaan, sareng unggal gelar anu tiasa dipasihkeun… ”(Tingali ogé Yesaya 53; Wahyu 3:14; Ibrani 2: 3 & 4 sareng seueur deui Kitab Suci anu sanés.)

Malaikat katingali ngalayanan sareng nyembah ka Gusti sapanjang Kitab Suci, khususna dina Kitab Wahyu. (Yesaya 6: 1-6; Wahyu 5: 11-14). Wahyu 4:11 nyatakeun yén Gusti pantes disembah sareng dipuji sabab Anjeunna anu Nyiptakeun urang. Dina Perjanjian Old (Ulangan 5: 7 sareng Keluaran 20: 3) éta nyarios yén urang kedah nyembah ka Anjeunna sareng henteu ngagaduhan déwa anu sanés sateuacan Anjeunna. Urang ngan ukur ngawula ka Gusti. Tingali ogé Mateus 4:10; Ulangan 6: 13 & 14; Budalan 34: 1; 23:13 jeung Ulangan 11:27 & 28; 28:14.

Ieu penting pisan, sakumaha bakal urang tingali, yén duanana malaikat sareng setan henteu kedah disembah ku saha waé. Ngan Allah anu pantes disembah (Wahyu 9:20; 19:10).

 

malaikat

Kolosa 1:16 nétélakeun yén Allah parantos nyiptakeun malaikat; Anjeunna parantos nyiptakeun sagala rupa di surga. "Kanggo ku Anjeunna diciptakeun sagala rupa, anu aya di sawarga, sareng anu aya di bumi, katingali sareng teu katingali, naha éta téh singgasana, atanapi kakawasaan, atanapi pamaréntahan, atanapi kakuatan; sagala rupa diciptakeun ku Anjeunna sareng Kanggo Anjeunna. ” Wahyu 10: 6 nyarios, "Sareng anjeunna sumpah ku Anjeunna Anu hirup salalanggengna, anu nyiptakeun langit sareng sagala rupa anu aya di aranjeunna, bumi sareng sagala rupa anu aya di jerona, sareng laut sareng sagala rupa anu aya di jerona ..." (Tingali ogé Néhémia 9: 6.) Ibrani 1: 7 nyarios, "Nalika nyarioskeun malaikat Anjeunna nyarios, 'Anjeunna ngajadikeun malaikat-Na jadi angin, pagawé-Na hurung seuneu.' ”Aranjeunna kagungan-Na sareng pagawé-Na. 2 Tesalonika 1: 7 nyebat aranjeunna "Malaikat-malaikat-Na." Maca Jabur 103: 20 & 21 anu nyebatkeun, "Puji ka Gusti, anjeun para malaikat-Na, anjeun jalma-jalma perkasa anu nurut kana pangersa-Na, anu nurut kana pangandika-Na. Puji Gusti, sadaya sarwa langit-Na, anjeun hamba-Na, anu ngalaksanakeun kersa-Na. " Éta diciptakeun pikeun ngalakukeun kahoyong-Na sareng nurut kana kahoyong-Na.

Aranjeunna henteu ngan ukur diciptakeun pikeun tujuan ngawula ka Gusti tapi Ibrani 1:14 ogé nyatakeun Anjeunna nyiptakeun aranjeunna pikeun ngawula ka barudak Allah, garéja-Na. Éta nyatakeun, "Naha henteu sadayana malaikat roh-roh pelayan dikirim pikeun ngalayanan jalma-jalma anu bakal ngagaduhan kasalametan." Petikan ieu ogé nyarios yén malaikat mangrupikeun roh.

Kaseueuran ahli agama yakin yén kerubi, ditingali dina Yehezkiel 1: 4-25 sareng 10: 1-22, sareng seraphim, ditingali dina Yesaya 6: 1-6, nyaéta malaikat. Aranjeunna hiji-hijina anu dijelaskeun, sajaba ti Lucifer (Setan) anu disebat kerub.

Kolosa 2:18 nunjukkeun yén sagala ibadah ka malaikat henteu kénging, disebatna, "ideu anu ngagedur tina pikiran jasmani." Kami henteu kedah nyembah mahluk anu diciptakeun. Urang kedah henteu ngagaduhan déwa salian ti Anjeunna.

Sangkan kumaha malaikat ngawula ka Allah sareng urang numutkeun ka волna na?

1). Aranjeunna dikirim pikeun masihan jalma pesen ti Allah. Baca Yesaya 6: 1-13, dimana Allah nyauran Yesaya pikeun ngalayanan salaku nabi. Gusti ngutus Jibril pikeun ngawartosan Maryam (Lukas 1: 26-38) yén anjeunna

bakal ngalahirkeun Al Masih. Gusti ngutus Jibril nyarios ka Zakaria kalayan janji

Lahirna Yohanes (Lukas 1: 8-20). Tingali ogé Rasul 27:23

2). Aranjeunna dikirim salaku wali sareng pelindung. Dina Mateus 18:10 Yesus nyarios, dina nyarioskeun murangkalih, "malaikat-malaikat aranjeunna teras-terasan ningali rupa Rama kuring anu di sawarga." Yesus nyarios barudak gaduh malaikat wali.

Michael, malaikat agung, diucapkeun dina Daniel 12: 1 salaku "pangéran hébat anu ngajaga umat anjeun" Israél.

Jabur 91 sadayana ngeunaan Gusti pelindung urang sareng ramalan ngeunaan malaikat anu bakal ngajaga sareng ngalayanan Al Masih, Isa, tapi panginten ogé ngarujuk ka umat-Na. Aranjeunna wali barudak, déwasa sareng bangsa. Baca 2 Raja 6:17; Daniel 10: 10 & 11, 20 & 21.

3). Aranjeunna nyalametkeun urang: 2 Raja 8:17; Bilangan 22:22; Rasul 5:19. Aranjeunna nyalametkeun duanana Pétrus sareng sadaya Rosul ti panjara (Rasul 12: 6-10; Rasul 5:19).

4). Gusti nganggo aranjeunna pikeun ngingetkeun urang ngeunaan bahaya (Mateus 2:13).

5). Aranjeunna ngalayanan ka Yesus (Mateus 4:11) sareng di Taman Getsemani aranjeunna nguatkeun Anjeunna (Lukas 22:43).

6). Aranjeunna masihan petunjuk ti Gusti ka murangkalih Gusti (Rasul 8:26).

7). Gusti ngutus malaikat pikeun merjuangkeun umat-Na sareng pikeun Anjeunna di jaman baheula. Anjeunna teraskeun ngalakukeunana ayeuna sareng ka payunna Michael sareng pasukan malaikatna bakal merangan Iblis sareng malaikatna sareng Michael sareng malaikatna bakal meunang (2 Raja 6: 8-17; Wahyu 12: 7-10).

8). Malaikat bakal sumping sareng Yesus nalika Anjeunna sumping deui (I Tesalonika 4:16; 2 Tesalonika 1: 7 & 8).

9). Aranjeunna ngawula ka barudak Allah, jalma-jalma anu iman (Ibrani 1:14).

10). Aranjeunna nyembah sareng muji ka Allah (Jabur 148: 2; Yesaya 6: 1-6; Wahyu 4: 6-8; 5: 11 & 12). Jabur 103: 20 nyebatkeun, "Puji Gusti, anjeun malaikat-Na."

11). Aranjeunna bungah dina padamelan Gusti. Salaku conto, para malaikat ngumumkeun kalayan suka pisan kalahiran Yesus ka tukang angon (Lukas 2:14). Dina Ayub 38: 4 & 7 aranjeunna suka bungah dina ciptaan. Aranjeunna nyanyi dina rapat anu gumbira (Ibrani 12: 20-23). Aranjeunna bungah nalika jalma dosa janten salah sahiji putra-putra Gusti (Lukas 15: 7 & 10).

12). Aranjeunna ngalaksanakeun tindakan pangadilan Allah (Wahyu 8: 3-8; Mateus 13: 39-42).

13). Malaikat ngaladénan jalma-jalma anu percaya (Ibrani 1:14) kana arahan Gusti, tapi setan sareng malaikat murag nyoba ngarayu jalma ti Gusti sapertos Sétan ka Hawa di Taman Éden sareng ogé nyiksa jalma-jalma.

 

 

 

 

 

Iblis

Setan, disebut ogé "Lucifer" dina Yesaya 14:12 (KJV), "Naga hébat… éta oray kuno… setan atanapi Setan (Wahyu 12: 9)," si jahat "(I Yohanes 5: 18 & 19)," pangeran kakuatan hawa "(Epesus 2: 2)," pangeran dunya ieu "(Yohanes 14:30) sareng" pangeran setan (Mateus 6: 13: 13: 6) mangrupikeun bagian tina sumanget dunya.

Yehezkiel 28: 13-17 ngajelaskeun nyiptakeun sareng ragrag Iblis. Anjeunna diciptakeun sampurna sareng aya di kebon. Anjeunna digambarkan salaku kerub, diciptakeun ku Gusti sareng geulis, kalayan jabatan khusus sareng kakuatan, dugi ka berontak ka Gusti. Yesaya 14: 12-14 babarengan sareng Yehezkiel ngajelaskeun ragragna tina rahmat. Dina Yesaya Iblis nyarios, "Kuring bakal ngajantenkeun abdi sapertos Anu Maha Suci." Ku sabab kitu anjeunna diusir ti langit sareng turun ka bumi. Tingali ogé Lukas 10:18

Maka Iblis janten musuh Allah sareng musuh urang. Anjeunna musuh urang (I Peter 5: 8) anu hoyong ngancurkeun sareng meuleum urang. Anjeunna mangrupikeun musuh anu jahat anu terus-terusan nyobian ngelehkeun murangkalih Gusti, Kristen. Anjeunna hoyong ngeureunkeun urang tina percanten ka Gusti sareng ngajagi urang tina nuturkeun Anjeunna (Epesus 6: 11 & 12). Upami anjeun maca Kitab Ayub, anjeunna ngagaduhan kakawasaan pikeun ngarugikeun sareng nganyenyeri urang, tapi ngan ukur upami Gusti ngantepkeun anjeunna, pikeun nguji urang. Anjeunna nipu urang ku ngabohong ngeunaan Allah sapertos anu anjeunna dilakukeun ka Hawa di Taman Éden (Kajadian 3: 1-15). Anjeunna ngagoda urang pikeun ngalakukeun dosa sapertos anjeunna ka Yesus (Mateus 4: 1-11; 6:13; I Tesalonika 3: 5). Anjeunna tiasa nempatkeun pikiran jahat kana haté sareng pipikiran manusa sakumaha anu dilakukeun ka Yudas (Yohanes 13: 2). Dina Epesus 6 urang tingali yén musuh-musuh ieu, kalebet Setan, "sanés daging sareng getih" tapi dunya roh.

Aya seueur alat sanés anu anjeunna anggo pikeun ngagoda sareng nipu urang kana nuturkeun anjeunna tibatan Gusti Rama urang. Anjeunna némbongan salaku malaikat cahaya (2 Korinta 11:14) sareng anjeunna nyababkeun perpecahan di antara anu iman (Epesus 4: 25-27). Anjeunna tiasa ngalakukeun tanda sareng kaajaiban pikeun nipu urang (2 Tesalonika 2: 9; Wahyu 13: 13 & 14). Anjeunna neken jalma (Rasul 10:38). Anjeunna ngabutakeun jalma-jalma anu henteu percaya kana bebeneran ngeunaan Yesus (2 Korinta 4: 4), sareng nyabut bebeneran ti jalma-jalma anu ngupingkeunana supados aranjeunna bakal mopohokeun éta sareng henteu percanten (Markus 4:15; Lukas 8:12).

Aya seueur skéma sanés (Epesus 6:11) anu dianggo ku Sétan pikeun ngalawan urang. Lukas 22:31 nyarios yén Sétan bakal "ngayak anjeun sapertos gandum" sareng I Petrus 5: 8 nyarios yén anjeunna ngusahakeun nyéépkeun urang. Anjeunna nyobian nyiksa urang ku lieur sareng tuduhan, nyobian ngajauhkeun urang tina ngawula ka Gusti urang. Ieu mangrupikeun akun anu pondok sareng lengkep ngeunaan naon anu tiasa dilakukeun Sétan. Tungtung na nyaéta lautan seuneu salamina (Mateus 25:41; Wahyu 20:10). Sagala jahat datang ti setan sareng malaikat-malaikatna sareng setan; tapi Setan sareng setan mangrupikeun musuh anu éléh (Kolosa 2:15).

Dina kahirupan ieu urang dibéjakeun: "Nolak setan sareng anjeunna bakal ngungsi ti anjeun" (Yakobus 4: 7). Kami ngawartakeun neneda supados urang bakal dibébaskeun tina anu jahat sareng tina godaan (Mateus 6: 13), sareng "neneda supados anjeun moal murag kana godaan" (Mateus 26:40). Kami ngawartosan nganggo sadaya waja Allah pikeun nangtung sareng merangan Sétan (Epesus 6:18). Urang bakal nutupan ieu sacara jero engké. Gusti nyarios dina I Yohanes 4: 4: "Langkung hébat Anjeunna anu aya di anjeun tibatan anjeunna anu aya di dunya."

 

setan

Mimiti hayu atuh sebutkeun yén Kitab Suci nyarios boh malaikat gugur sareng setan. Sababaraha bakal nyarios yén aranjeunna béda, tapi kaseueuran ahli teologi nganggap aranjeunna mahluk anu sami. Duanana disebat roh sareng nyata. Urang terang yén aranjeunna diciptakeun mahluk sabab Kolosa 1: 16 & 17a nyarios, "Kanggo ku Anjeunna Sadaya hal anu dijieun di sawarga jeung di bumi, Katempo jeung henteu katingali, naha Thrones atanapi kakuatan atanapi otoritas; sagala hal anu dijieun ku Anjeunna sareng pikeun Anjeunna. Anjeunna sateuacan sagala hal ... ”Ieu jelas-jelas nyarioskeun sadaya makhluk.

Turunna gugus malaikat anu penting dijelaskeun dina Yudas ayat 6 sareng dina 2 Pétrus 2: 4 anu nyatakeun, "aranjeunna henteu ngajaga domain sorangan," sareng "aranjeunna dosa" masing-masing. Wahyu 12: 4 ngajelaskeun naon anu paling dipercaya nyaéta Iblis nyapu 1/3 malaikat (digambarkan salaku béntang) sareng anjeunna nalika ragrag ti sawarga. Dina Lukas 10:18 Yesus nyarios, "Kuring ningali Sétan murag tina surga siga kilat." Aranjeunna sampurna sareng saé nalika Gusti nyiptakeun aranjeunna. Urang ningali tadi yén Sétan sampurna nalika Gusti nyiptakeun anjeunna, tapi aranjeunna sareng Sétan sadayana berontak ka Gusti.

Kami ogé ningali yén setan / malaikat murag ieu jahat. Wahyu 12: 7-9 ngajelaskeun hubungan antara Iblis sareng malaikatna salaku "naga sareng malaikatna" nuju perang sareng Michael (disebat malaikat dina Yuda 9) sareng para malaikatna. Ayat 9 nyebatkeun "anjeunna dialungkeun ka bumi sareng malaikat-malaikatna sareng anjeunna."

Markus 5: 1-15; Mateus 17: 14-20 sareng Markus 9: 14-29 sareng Kitab Perjanjian Anyar sanésna nuduhkeun setan salaku roh "jahat" atanapi "najis". Ieu ngabuktikeun yén sipatna arwah sareng sipatna jahat. Kami terang malaikat mangrupikeun roh ti Ibrani 1:14 sabab Gusti nyarios yén Anjeunna nyiptakeun aranjeunna janten "roh pelayan."

Ayeuna baca Epesus 6: 11 & 12 anu sacara khusus ngahubungkeun roh ieu sareng skéma Iblis sareng nyebatna: "pamingpin, nu boga wewenang, kakuatan tina dunya poék kieu, sarta rohani gaya jahat dina realms sawarga."Nyebutkeun aranjeunna sanés" daging sareng getih "sareng urang kedah" bajoang "sareng aranjeunna nganggo" baju waja. " Sora siga musuh ka kuring. Catet pedaranana ampir sami sareng dunya roh anu diciptakeun ku Gusti dina Kolosa 1:16. Ieu disada kuring sapertos malaikat murag. Baca ogé I Petrus 3: 21 & 22 anu nyebatkeun, "Saha (Yesus Kristus) anu lebet ka sawarga sareng aya di sisi katuhu Allah - sareng malaikat, otoritas sareng kakuatan dina pasrah ka Anjeunna."

Kusabab kabeh ciptaan dijieun hadé tur euweuh ayat anu aya ngeunaan grup anu sanésna anu parangkatna janten jahat sareng kusabab Kolosa 1: 16 nujul kana sadaya mahluk anu teu katingali sareng nganggo istilah deskriptif anu sami sareng Epesus 6: 10 & 11 sareng kusabab Epesus 6: 10 & 11 pasti ngarujuk ka musuh sareng kelompok urang anu teras-terasan diatur ku pamaréntahan Yesus sareng handapeun suku-Na, kuring bakal nyimpulkeun yén malaikat sareng setan anu murag sami.

Sakumaha didadarkeun di saméméhna, sambungan di antara Iblis sareng malaikat / malaikat nu jelas pisan.

Duanana digambarkan salaku milik anjeunna. Mateus 25:41 nyauran aranjeunna "para malaikat-Na" sareng di

Mateus 12: 24-27 setan disebut "karajaanna." Ayat 26 nyarios, "anjeunna dibagi

ngalawan dirina. " Setan sareng Malaikat Jatuh gaduh tuan anu sami. Mateus 25:41; Mateus 8:29 sareng Lukas 4:25 nunjukkeun yén aranjeunna bakal ngalaman hukuman anu sami - siksa di naraka kusabab pemberontakanna.

Kuring ngagaduhan pamikiran anu pikaresepeun nalika kuring ngémutan ieu. Dina Ibrani bab hiji sareng dua Gusti nyarioskeun kaunggulanana Yesus dina hubunganana sareng umat manusa, nyaéta, Anjeunna damel di jagad raya pikeun ngalengkepan tujuan-Na anu paling penting, nyaéta kasalametan umat manusa. Anjeunna nyebatkeun ngan ukur tilu éntitas anu penting dina hubungan Anjeunna sareng manusa ngalangkungan Putra-Na: 1) Tritunggal, tilu jalma tina Ketuhanan - Rama, Putra (Yesus) sareng Roh Suci; 2) para malaikat sareng 3) umat manusa. Anjeunna ngajelaskeun urutan pangkat sareng hubunganana sacara jéntré. Sacara sederhana, "karakter" nyaéta Gusti, malaikat sareng manusa. Ditambah ku kanyataan yén Anjeunna nyebatkeun ciptaan duanana manusa sareng malaikat sareng pangkatna masing-masing tapi deuih teu disebatkeun ogé nyiptakeun setan sapertos kitu sareng kanyataan yén sadaya malaikat sareng Setan diciptakeun saé sareng Iblis mangrupikeun kerub, ngarah kuring ka pikir setan mangrupikeun malaikat anu "murag ti Gusti," sanaos henteu nyatakeun sacara khusus. Deui kaseueuran ahli agama nyandak pandangan ieu. Kadang-kadang Gusti henteu nyarioskeun sadayana. Hayu atuh nyimpulkeun: Anu kami terang nyaéta setan diciptakeun, yén aranjeunna jahat, yén Iblis mangrupikeun tuanna, yén aranjeunna mangrupikeun bagian tina dunya roh sareng aranjeunna bakal diadili.

Henteu janten masalah naon anu anjeun nyimpulkeun ngeunaan ieu, urang kedah nampi naon anu diucapkeun ku Kitab Suci: sipatna musuh Allah sareng musuh urang. Urang kedah nolak Iblis sareng pasukanana (malaikat / setan anu murag), sareng ngajauhan naon anu diperingatkeun ku Gusti urang, atanapi ngalarang kusabab hubunganana sareng Setan. Urang kedah percanten sareng tunduk ka Gusti atanapi urang tiasa aya dina kakawasaan Sétan sareng kakendali (Yakobus 4: 7). Maksud setan nyaéta pikeun ngéléhkeun Allah sareng anak-anakna.

Yesus mérésan soal sababaraha kali nalika mentri-bumi bumi sareng murid-muridna

kakuatan anu dipasihkeun, dina Ngaran-Na, pikeun sami (Lukas 10: 7).

Dina Perjanjian Old Gusti nyaram umat-Na teu aya hubunganana sareng dunya roh. Éta khusus pisan. Imamat 19:31 nyarios, "Entong ngadangu ka tukang sihir atanapi milarian tukang sihir, sabab anjeun bakal najis ku aranjeunna ... Kami PANGERAN Allah anjeun." Gusti hoyong ibadah urang sareng Anjeunna hoyong janten Gusti urang, Anu Kami datang kalayan kabutuhan sareng kahoyong urang, sanés sumanget sareng malaikat. Yesaya 8:18 nyarios, "Nalika aranjeunna ngawartosan anjeun pikeun konsultasi ka tukang sihir sareng tukang sihir, anu bisik-bisik sareng bergumam, sanés jalma-jalma naroskeun ka Gusti Allahna."

Ulangan 18: 9-14 nyarios, "Henteu aya anu mendakan diantara anjeun ... anu ngalaksanakeun ilmu gaib atanapi tukang sihir, nafsirkeun sihir, ngalaksanakeun sihir, atanapi anu ngadamel mantra, atanapi saha tukang sihir atanapi tukang sihir atanapi anu konsultasi ka anu maot. Saha-saha anu ngalaksanakeun hal-hal ieu disina ku Gusti. " Tarjamahan anu langkung modérn tina "spiritist" bakal janten "psychic". Tingali ogé 2 Raja-raja 21: 6; 23:24; I Babad 10:13; 33: 6 sareng I Samuel 29: 3, 7-9.

 

 

Aya alesan yén Gusti keukeuh mastikeun ngeunaan ieu sareng aya conto anu ngagambarkeun ieu pikeun urang. Dunya gaib mangrupikeun domain setan. Kisah 16: 16-20 nyaritakeun ngeunaan budak awéwé anu nyarioskeun nasib ku setan anu kasurupan, sareng nalika roh diusir anjeunna henteu tiasa nyaritakeun ka hareupna. Ngabuburit sareng ilmu gaib nyaéta ngorbankeun setan.

Ogé, nalika Gusti maréntahkeun ka umat-Na supaya henteu nyembah déwa anu sanés, déwa kai sareng batu, atanapi idola anu sanés, Anjeunna ngalakukeun éta kusabab setan aya di tukangeun brahala anu disembah. Ulangan 32: 16-18 nyarios, "Aranjeunna nyababkeun Anjeunna timburu sareng dewa asingna sareng ngambek ka Anjeunna ku berhala-berhala anu nista ... aranjeunna ngurbankeun ka setan anu sanés Gusti ..." Kuring Korinta 10:20 nyarios, "hal-hal anu dikurbankeun ku bangsa-bangsa sanés ka setan. Baca ogé Jabur 106: 36 & 37 sareng Wahyu 9: 20 & 21.

Nalika Gusti nitah jalma-jalma nurut ka Anjeunna, ngalakukeun atanapi henteu ngalakukeun hiji hal, éta pikeun alesan anu saé pisan sareng pikeun kahadéan urang. Dina hal ieu nya éta ngajaga urang tina Sétan sareng pasukanana. Teu lepat: nyembah déwa sanés nyaéta nyembah setan. Setan, idola sareng Spiritisme nyaéta sadaya nyambung, aranjeunna sadayana ngalibetkeun setan. Aranjeunna mangrupikeun domain (karajaan) Setan anu disebat penguasa kegelapan, pangeran kakuatan hawa. Baca Epesus 6: 10-17 deui. Karajaan Setan mangrupikeun dunya bahaya milik lawan urang anu hajatna pikeun ngajauhkeun urang jauh ti Gusti. Jalma-jalma ayeuna kataji malahan kasurupan ku roh. Sababaraha ogé nyembah Sétan. Tetep jauh tina salah sahiji ieu. Urang kedah henteu ngorondang di dunya gaib sagala cara.

 

Naon setan tiasa Naha ka Kami

Ieu hal-hal anu setan tiasa lakukeun pikeun ngarugikeun, nyusahkeun atanapi ngelehkeun murangkalih Gusti. Great Doctrines of the Bible ku Dr. W. Evans dina kaca 219 tepat nerangkeunana ku cara kieu, "aranjeunna ngahambat kahirupan spiritual umat Allah." Ngarujuk kana Epesus 6:12.

1). Canta tiasa ngagoda urang dosa sakumaha dina Iblis jeung Yesus: tingali Mateus 4: 1-11; 6: 13; 26: 41 sareng Tandaan 9: 22.

2). Aranjeunna ngusahakeun ngajaga urang percanten ka Yesus, ku cara naon waé kamungkinanna (2 Korinta 4: 4 sareng Matthew 13: 19).

3). Setan ngakibatkeun nyeri sareng kasangsaraan, panyakit, lolong sareng pikareueuseun, lumpuh sareng bisu. Éta ogé tiasa mangaruhan jalma sacara méntal. Ieu tiasa ditingali sapanjang Injil.

4). Aranjeunna tiasa ngagaduhan jalma anu nyababkeun panyakit, histeria sareng kakuatan super-manusa sareng teror pikeun anu sanés. Aranjeunna tiasa ngendalikeun jalma-jalma ieu. Tingali Injil sareng Kitab Rasul.

5). Aranjeunna nipu jalma sareng doktrin palsu (I Timoteus 4: 1; Wahyu 12: 8 & 9).

6). Aranjeunna nempatkeun guru palsu di garéja pikeun nipu kami. Aranjeunna disebat "tares" sareng disebut ogé "putra-putra si jahat" dina Mateus 13: 34-41.

7). Canta tiasa nipu kami ku tanda-tanda sareng keajaiban (Wahyu 16: 18).

8). Aranjeunna bakal ngagabung sareng Sétan pikeun merangan Gusti sareng malaikat-Na (Wahyu 12: 8 & 9; 16:18).

9). Canta bisa ngahalangan pangabisa fisik urang pikeun kalaleuh (I Tesalonika 2: 18).

* Perhatoskeun, ieu mangrupikeun hal-hal anu dilakukeun ku Sétan, pangeranna, ka urang.

 

Naon Yesus Naha

Nalika Yesus pupus dina kayu salib Anjeunna ngéléhkeun musuh, Sétan. Kajadian 3:15 ngaramal ieu nalika Allah nyarios yén cikal awéwé bakal naksir sirah oray. Yohanes 16:11 nyarios yén patih (pangeran) dunya ieu parantos ditilik (atanapi dihukum). Kolosa 2:15 nyarios, "sareng parantos ngaleungitkeun kakuatan sareng otoritas, anjeunna janten pandangan umum ka aranjeunna, jaya ku aranjeunna ku salib." Pikeun urang ieu hartosna "Anjeunna parantos nyalametkeun urang tina kakawasaan gelap sareng nyandak kami ka Karajaan Putra Anjeunna anu dipikacinta" (Kolosa 1:13). Tingali ogé Yohanes 12:31.

Epesus 1: 20-22 nyarioskeun ka urang sabab Yesus pupus pikeun urang Rama angkat Anjeunna sareng "linggihkeun Anjeunna di belah katuhu na di alam sawarga, jauh di luhur sagala kakawasaan sareng kakawasaan, kakawasaan sareng kakawasaan, sareng unggal gelar anu tiasa dipasihkeun ... sareng Gusti nempatkeun sadayana hal dina handapeun kaki-Na. " Ibrani 2: 9-14 nyarios, "Tapi urang ningali Anjeunna Anu parantos dijantenkeun sakedik langkung handap tina malaikat, nyaéta Yesus, kusabab kasiksa ku maot, dinobatkeun ku kamulyaan sareng kahormatan ... anu ngalangkungan maot Anjeunna tiasa masihan teu aya kakuatanana anjeunna anu ngagaduhan kakawasaan maot, éta téh setan. " Ayat 17 nyebatkeun, "pikeun ngadamel pangampuran pikeun dosa-dosa masarakat." Ngalakukeun propitiasi nyaéta mayar anu adil.

Ibrani 4: 8 nyebatkeun, "(Anjeun) parantos nempatkeun sagala rupa dina handapeun suku-Na. Pikeun dina nundung sagala rupa kaayaan-Na, Anjeunna angkat nanaon anu mangrupa henteu matuh ka Anjeunna. Tapi ayeuna urang ngalakukeun henteu acan ningali sagala rupa tunduk ka Anjeunna. " Anjeun ningali Sétan nyaéta musuh urang anu éléh tapi anjeun tiasa nyarios Gusti "henteu acan" nyandak anjeunna dijagaan. I Korinta 15: 24-25 nyarios yén Anjeunna bakal ngaleungitkeun "sadaya kakawasaan sareng kakawasaan sareng kakuatan pikeun Anjeunna kedah kakuasaan dugi Anjeunna nempatkeun sadaya musuh-Na dina handapeun suku-Na." Bagéan ieu pikahareupeun sakumaha ditingali dina Kitab Wahyu.

Maka Sétan bakal dialungkeun ka lautan seuneu sareng disiksa salamina-salamina (Wahyu 20:10; Mateus 25:41). Nasibna parantos ditangtoskeun sareng Gusti parantos ngéléhkeun anjeunna sareng parantos ngabébaskeun urang tina kakuatan sareng kakawasaanana (Ibrani 2:14), sareng parantos masihan kami Roh Suci sareng kakuatan pikeun meunang kameunangan. Dugi ka abdi Petrus 5: 8 nyarios, "Musuh anjeun setan ngorondang milari saha anu tiasa ditampi anjeunna," sareng dina Lukas 22:37 Yesus ngawartoskeun ka Pétrus, "Sétan parantos miharep anjeun supaya anjeunna tiasa ngayak anjeun sapertos gandum."

 

I Korinta 15:56 nyarios, "Anjeunna parantos masihan kami kameunangan ngalangkungan Isa Al Masih, Gusti urang," sareng Rum 8:37 nyarios, "kami langkung ti nganalukan ku Anjeunna anu mikanyaah ka urang." Abdi Yohanes 4: 4 nyarios,

"Langkung hébat Anjeunna anu aya di anjeun tibatan anu aya di dunya." Abdi Yohanes 3: 8 nyarios, "Putra Allah

nembongan pikeun tujuan ieu supados Anjeunna tiasa ngancurkeun padamelan setan. " Kami gaduh kakuatan ngalangkungan Yesus (tingali Galatia 2:20).

Patarosan anjeun nyaéta naon anu lumangsung di dunya Roh: pikeun nyimpulkeun: Iblis sareng malaikat anu murag rebel ngalawan Gusti, sareng Iblis ngarah manusa kana dosa. Yesus nyalametkeun manusa sareng ngéléhkeun Sétan sareng ngégél nasibna sareng ngajantenkeun anjeunna teu aya kakuatan sareng masihan kami anu percanten ka Roh Suci-Na sareng kakuatan sareng alat-alat pikeun ngéléhkeun Sétan sareng setan dugi ka anjeunna dihukum. Dugi ka harita Iblis nuduh urang sareng ngagoda urang pikeun ngalakukeun dosa sareng lirén nuturkeun Gusti.

 

Parabot (Cara pikeun nolak Шайтан)

Tulisan suci henteu ngantepkeun urang tanpa solusi pikeun perjuangan urang. Gusti masihan urang senjata pikeun merjuangkeun gelut anu aya dina kahirupan urang salaku urang Kristen. Pakarang urang kedah dianggo iman sareng ku kakuatan Roh Suci Anu cicing dina unggal jalma anu percaya.

1). Anu mimiti, sareng anu utami pentingna, nyaéta kaluman ka Gusti, ka Roh Suci, sabab ngan ku Anjeunna sareng kakuatan-Na anu dimeunangkeun dina perang tiasa dimungkinkeun. Yakobus 4: 7 nyarios, "Kudu tundukkeun ka Allah, sareng Abdi Petrus 5: 6 nyarios," Jantenkeun hina diri, dina panangan kakawasaan Gusti. " Urang kedah tunduk kana kahoyong-Na sareng nurut kana pangandika-Na. Urang kedah ngantep Gusti ngalangkungan Kecap sareng Roh Suci pikeun ngatur sareng ngendalikeun kahirupan urang. Baca Galatian 2:20.

2). Cageur dina Firman. Pikeun ngalakukeun ieu urang kedah terang Firman Allah. Taat hartosna terang, ngartos sareng nurut kana Firman kalayan teras-terasan. Urang kedah diajar éta. 2 Timoteus 2:15 nyarios, "Diajar pikeun nunjukkeun diri anjeun disatujuan ka Allah ... leres-leres ngabagi kecap anu leres." 2 Timoteus 3: 16 & 17 nyarios, "Sadaya Kitab Suci dipasihan ilham ku Gusti Allah sareng nguntungkeun pikeun doktrin, pikeun panguat, pikeun koréksi, pikeun pitunjuk dina kabeneran, supaya manusa Allah tiasa leres-leres perlengkapanna pikeun unggal padamelan anu saé." Kecap ngabantosan urang tuwuh dina kahirupan spiritual urang, di

kakuatan sareng hikmah sareng ilmu. I Petrus 2: 2 nyarios, "mikahoyong susu anu tulus tina Firman supados anjeun tumuh di dinya." Baca ogé Ibrani 5: 11-14. I Yohanes 2:14 nyarios, "Kuring parantos nyerat ka anjeun, nonoman, sabab anjeun kuat sareng Firman Allah ABIDES di anjeun, sareng anjeun parantos nungkulan anu jahat. (Tingali Epesus bab genep.)

3). Bade sareng ieu, sareng perhatoskeun yén kaseueuran ieu ngabutuhkeun poin sateuacanna, tiasa leres ngartos sareng tiasa leres ngagunakeun Firman Allah. (Kami ogé bakal ningali ieu deui, khususna dina diajar Epesus bab 6.)

4). Waspada: I Petrus 5: 8 nyarios, "Kudu waspada, waspada (waspada), sabab musuh anjeun setan ngorondang sapertos singa ngageleger, milari saha anu tiasa didahar ku anjeunna." Urang kedah siap. Kasadaran sareng kesiapan sapertos "latihan prajurit" sareng saur kuring léngkah munggaran nyaéta terang Kecap Allah sakumaha anu parantos dinyatakeun sateuacanna sareng "terang taktik musuh." Kukituna kuring parantos nyebatkeun

Epesus bab 6 (baca deui-deui). Éta ngajarkeun urang ngeunaan Sétan skéma. Yesus ngartos skéma Iblis anu kalebet bohong, nyandak Kitab Suci tina kontéks atanapi nyalahgunakeunana

nyababkeun urang titajong sareng nyababkeun urang ngalakukeun dosa. Anjeunna nyasabkeun urang sareng ngabohong ka urang, ngagunakeun sareng memutar Kitab Suci pikeun nuduh urang, nyababkeun kalepatan atanapi salah paham atanapi legalisme. 2 Korinta 2:11 nyarios, "Supaya Sétan teu ngamangpaatkeun urang, sabab urang henteu aral kana alat-alat Iblis."

5). Entong masihan Iblis kasempetan, tempat atanapi pijakan, ku ngalakukeun dosa. Urang ngalakukeun ieu ku nuluykeun dosa tinimbang ngaku kana Gusti (I Yohanes 1: 9). Sareng abdi hartosna ngaku dosa urang ka Gusti sakumaha sering sakumaha urang ngalakukeun dosa. Dosa masihan Iblis "suku dina panto." Maca Epesus 4: 20-27, éta nyarioskeun hal ieu khususna ngeunaan hubungan urang sareng jalma-jalma anu sanés, ngeunaan hal-hal sapertos ngabohong tibatan nyarioskeun anu leres, ambek sareng nyolong. Sabalikna urang kedah silih pikanyaah sareng silih bagikeun.

6). Wahyu 12:11 nyarios, "Aranjeunna ngéléhkeun anjeunna (Setan) ku getih Domba sareng kecap panyaksian aranjeunna." Yesus ngadamel kameunangan dimungkinkeun ku maotna, ngéléhkeun Sétan sareng masihan urang Roh Suci cicing di urang sareng masihan kakuatan-Na pikeun nolak. Urang kedah nganggo kakuatan ieu sareng senjata anu parantos dipasihkeun ku anjeunna, percanten kakuatanana pikeun masihan kami kameunangan. Sareng sakumaha Wahyu 12:11 nyarios, "ku kecap kasaksian aranjeunna." Saur kuring ieu ngandung hartos yén masihan kasaksian urang, naha dina bentuk masihan Injil ka jalma anu henteu percanten atanapi masihan kasaksian lisan ngeunaan naon anu dilakukeun ku Gusti pikeun urang dina kahirupan urang sadidinten bakal nguatkeun jalma anu sanés atanapi nyandak jalma kana kasalametan, tapi ogé dina sababaraha cara éta ngabantosan sareng nguatkeun urang dina ngungkulan sareng nolak Iblis.

7). Nolak setan: Sadaya alat ieu sareng ngagunakeun Firman leres nyaéta cara pikeun aktip nolak setan, bari percanten ka Roh Suci anu cicing. Tegur Sétan ku Firman Allah sapertos anu dilakukeun ku Yésus.

8). Doa: Epesus 6 bakal masihan urang ningali seueur skéma Iblis sareng baju besi anu dipasihkeun ku Gusti, tapi mimitina kuring nyebatkeun yén Epesus 6 ditungtungan ku senjata anu sanés, doa. Ayat 18 nyebatkeun, "waspada sareng sadaya katekunan sareng petisi pikeun sadayana wali." Mateus 6:13 nyarioskeun yén neneda yén Allah moal "ngiringan kami kana godaan tapi bakal nyalametkeun urang tina jahat (sababaraha tarjamahan nyarios salah)." Nalika Al Masih ngadoa di kebon Anjeunna naros ka murid-murid-Na pikeun "awas sareng ngadoa" ambéh aranjeunna "henteu asup kana godaan," sabab, "sumanget daék tapi daging lemah."

9). Anu pamungkas, hayu urang tingali di Epesus 6 sareng ningali skéma sareng alat Sétan sareng armor Allah; cara pikeun ngalawan Sétan; cara pikeun ngéléhkeun anjeunna; cara pikeun nolak atanapi meta dina iman.

 

Sawatara Pakakas pikeun Nolak (Epesus 6)

Epesus 6: 11-13 nyarioskeun supaya nganggo sadaya waja Allah pikeun "nolak" skema setan sareng pasukanana tina kajahatan di tempat-tempat sawarga: penguasa, kakuatan sareng kakuatan gelap. Tina Epesus 6 urang tiasa ngartos sababaraha skéma setan. Potongan baju besi nyarankeun

daérah kahirupan urang anu Sétan nyerang sareng naon anu kedah dilakukeun pikeun ngéléhkeun anjeunna. Éta nunjukkeun urang serangan

sareng siksaan (panah) Sétan ngalungkeun ka urang, hal-hal anu dipercaya ku jalma-jalma anu ngagemna supados urang nyerah sareng ninggali konflik (atanapi tugas urang salaku prajurit Gusti). Bayangkeun baju tameng sareng naon anu diwakilanna pikeun ngartos bidang serangan anu dibélaanana.

1). Epesus 6:14 nyarios: "Pinggang anjeun dibungkus ku bebeneran." Dina baju waja sabuk nyepeng sadayana sareng ngajaga organ vital: jantung, ati, limpa, ginjal, anu ngajaga urang hirup sareng tetep. Dina kitab suci digambarkan salaku bebeneran. Dina Yohanes 17:17 Firman Allah disebat leres, sareng leres éta mangrupikeun sumber pikeun sadaya anu kami terang ngeunaan Allah sareng bebeneran. Baca 2 Petrus 1: 3 (NASB) anu nyatakeun, "Kakuatan ilahiahna parantos dipasihkeun ka kami sakabehna pertaining ka kahirupan jeung godliness ngalangkungan anu pangaweruh leres ngeunaan Anjeunna ... "Kaleresan nolak setan ngampar jeung pangajaran palsu.

Iblis nyababkeun urang ragu sareng percanten ka Gusti ku cara bohong, ngagilirkeun Kitab Suci sareng doktrin palsu pikeun ngahinakeun Gusti sareng ajaran-Na, sapertos anu dilakukeun ka Hawa (Kajadian 3: 1-6) sareng Yesus (Mateus 4: 1-10). Yesus ngagunakeun Kitab Suci pikeun ngéléhkeun Sétan. Anjeunna ngagaduhan pamahaman anu leres nalika Sétan nyalahgunakeunana. Baca 2 Timoteus 3: 16 sareng 2 Timoteus 2:15. Anu kahiji nyarios, "Kitab Suci nguntungkeun pikeun latihan dina hal anu bener" sareng anu kadua nyarioskeun "leres nanganan" Kitab Suci, nyaéta, leres-leres ngartos éta sareng ngagunakeunana kalayan leres. David ogé ngagunakeun Firman nyarios dina Jabur 119: 11, "Pangandika anjeun parantos disumputkeun dina haté, supados henteu dosa ka Anjeun."

Penting pisan pikeun diajar sareng terang Firman Gusti sabab éta mangrupikeun dasar tina sadaya anu urang terang ngeunaan Gusti sareng kahirupan spiritual urang sareng konflik urang sareng musuh. Paul muji jalma-jalma Béréa anu nguping anjeunna ngawartosan, nyarios yén aranjeunna mulya kusabab "aranjeunna nampi pesen kalayan sumanget pisan sareng nalungtik Kitab Suci unggal dintenna ningali naha Paul nyarios leres. "

2). Kadua nyaéta tutup dada kabeneran, anu nutupan haté. Iblis nyerang urang ku kasalahan, atanapi ngajantenkeun urang rumaos henteu "cekap saé" atanapi urang goréng teuing jalma anu tiasa dianggo ku Gusti, atanapi meureun anjeunna parantos ngagoda urang sareng kami murag kana sababaraha dosa. Gusti nyarios yén urang bakal dihampura upami urang ngaku dosa (I Yohanes 1: 9). DIA BISA NYAUTKEUN KAMI TEU SANGGUNG GUSTI ALLAH. Maca Rum bab 3 & 4 anu nyarioskeun yén urang dinyatakeun leres lamun urang nampi Yesus ku iman sareng dosa-dosa urang dihampura. Iblis nyaéta ahli tuduhan sareng panghukum. Epesus 1: 6 (KJV) nyarios yén urang ditampi dina Anu dipikacinta (Kristus). Rum 8: 1 nyarios, "Ku sabab kitu ayeuna teu aya hukuman pikeun jalma-jalma anu aya dina Kristus Yesus." Pilipi 3: 9 (NKJV) nyarios, "sareng kapendak ka Anjeunna, sanés gaduh kaadilan kuring nyalira anu tina hukum, tapi anu ku jalan iman ka Kristus, kabeneran anu ti Gusti ku iman."

Anjeunna ogé tiasa nyababkeun urang janten diri soleh atanapi sombong anu tiasa ngajantenkeun urang gagal. Urang kedah janten murid ajaran Kitab Suci ngeunaan kabeneran, pangampura, pembenaran, karya sareng kasalametan.

3). Epesus 6:15 nyarios, "Sadérék parantos disapu ku persiapan injil. Panginten langkung ti naon waé ogé Gusti hoyong anu percaya pikeun nyebarkeun Injil ka sadayana. Ieu

nyaéta padamelan urang (Rasul 1: 8). I Petrus 3:15 nyarios ka urang "kudu siap-siap masihan alesan pikeun harepan anu aya dina diri anjeun."

Salah sahiji cara urang ngabantosan merjuangkeun Gusti Allah nyaéta ngéléhkeun jalma-jalma anu nuturkeun musuh. Supados

ngalakukeun éta urang kedah terang kumaha nampilkeun Injil ku cara anu jelas sareng kahartos. Urang ogé kedah ngajawab patarosan aranjeunna ngeunaan Allah. Kuring gaduh pamikiran sering yén kuring henteu kedah dicekel dua kali ku patarosan anu kuring henteu terang jawaban na - kuring kedah diajar pikeun milarian. Siap-siap. Kudu siap.

Saha waé anu tiasa diajar dasar-dasar Injil sareng upami anjeun sapertos kuring - gampang hilap - tuliskeun atanapi kami saluran Injil, presentasi anu dicetak; aya seueur anu sayogi. Teras ngadoa. Entong siap-siap. Diajar Kitab Suci sapertos Injil Yohanes, Rum bab 3-5 sareng 10, I Korinta 15: 1-5 sareng Ibrani 10: 1-14 pikeun ngartos naon hartosna Injil. Diajar ogé supaya anjeun moal katipu ku doktrin palsu Injil, sapertos karya anu saé. Buku Galatia, Kolosa sareng Yudas nyaritakeun bohong Sétan anu tiasa dibenerkeun sareng Rum bab 3-5.

4). Tameng urang iman urang. Iman mangrupikeun kapercayaan urang ka Gusti sareng naon anu Dicarioskeun - anu leres - Firman Allah. Kalayan iman urang ngagunakeun Kitab Suci pikeun ngabélaan panah atanapi sanjata naon waé anu diserang ku Sétan, sapertos anu dilakukeun ku Yesus, sahingga "nolak setan" (Si Jahat). Tingali Yakobus 4: 7. Kitu deui, urang kedah terang Firman, beuki seueur unggal dinten, sareng tong siap-siap. Urang moal tiasa "nolak" sareng "nganggona" sareng polah dina iman upami urang henteu terang Firman Allah. Iman ka Allah dumasarkeun kana élmu anu sajati ti Gusti Allah anu asalna tina kabeneran Gusti, Firman. Émut 2 Petrus 1: 1-5 nyarios yén kaleresan masihan urang sadayana anu urang butuhkeun pikeun terang Gusti sareng hubungan urang sareng Anjeunna. Émut: "kaleresan ngabébaskeun urang" (Yohanes 8:32) tina seueur anak panah musuh sareng Firman nguntungkeun pikeun pitunjuk dina kabeneran.

Kuring yakin, Firman, sacara aub sacara kalibet dina sadaya bagéan waja kami. Firman Allah nyaéta bebeneran, tapi urang kedah ngagunakeunana, ngalaksanakeun iman sareng ngagunakeun Firman pikeun ngabantah Sétan, sapertos anu dilakukeun ku Yesus.

5). Baju baju anu salajengna nyaéta helm kasalametan. Setan tiasa ngeusian pikiran anjeun ku mamang ngeunaan naha anjeun disimpen. Di dieu deui diajar jalan kasalametan ogé - tina Kitab Suci sareng percanten ka Gusti, Anu henteu bohong, yén "anjeun parantos ngalih ti maot ka kahirupan" (Yohanes 5:24). Sétan bakal nuduh anjeun nyarios, "Naha anjeun leres?" Kuring resep yén Kitab Suci nganggo seueur kecap pikeun ngajelaskeun naon anu kedah urang lakukeun pikeun disalametkeun: percaya (Yohanes 3: 16), nelepon (Rum 10:12, nampi (Yohanes 1:12), sumping (Yohanes 6:37), candak (Wahyu 22:17) sareng katingali (Yohanes 3: 13 & 14; Nomer 21: 8 & 9) aya sababaraha urang. Maling dina kayu salib percanten tapi ngan ukur kecap-kecap ieu nganuhunkeun ka Yesus, "Émut abdi." Tingali sareng percanten yén Gusti éta leres sareng "nangtung" teguh (Epesus 6: 11,13,14).

Ibrani 10:23 nyarios, "Satia Anjeunna anu jangji." Gusti moal tiasa ngabohong. Saur anjeunna upami urang percanten, urang ngagaduhan hirup anu abadi (Yohanes 3: 16). 2Timoteus 1:12 nyarios, "Anjeunna tiasa ngajaga naon anu Kuring pasihkeun ka Anjeunna dugi ka dinten éta." Yudas 25 nyarios, "Ayeuna ka Anjeunna Anu sanggup ngajauhkeun anjeun tina murag sareng nampilkeun anjeun tanpa cacat sateuacan ayana Anjeunna kalayan kabingahan anu luar biasa."

 

Epesus 1: 6 (KJV) nyebatkeun "urang ditampi ku anu dipikacinta." I Yohanes 5: 13 nyarios, "Hal-hal ieu dituliskeun ka anjeun yén percanten dina nami Putra Allah, supaya anjeun terang yén anjeun ngagaduhan hirup anu abadi, sareng anjeun bakal tetep percanten kana nami Putra Allah. " Duh, Gusti terang pisan ka kami sareng Anjeunna mikanyaah ka kami sareng ngartos perjuangan urang.

6). Baju panutup tina armor nyaéta pedang Roh. Matak éta disebut Firman Allah, hal anu kuring terus-terusan ngulang; hal éta pisan anu digunakeun ku Yesus pikeun ngéléhkeun Sétan. Ngapalkeunana, diajar sareng diajar éta, parios naon waé anu anjeun nguping ku éta sareng anggo leres. Éta mangrupikeun senjata urang ngalawan sagala kabohongan Sétan. Émut 2 Timoteus 3: 15-17 nyarios, "sareng kumaha ti saprak orok anjeun terang Kitab Suci, anu tiasa ngajantenkeun anjeun bijaksana pikeun kasalametan ku iman ka Kristus Yesus. Sagala Kitab Suci dihirupkeun ku Gusti Allah sareng gunana pikeun ngajar, nyempad, ngabenerkeun sareng ngalatih dina amal saleh, supados hamba Allah tiasa leres-leres perlengkapan pikeun tiap padamelan anu saé. " Baca Jabur 1: 1-6 sareng Yosua 1: 8. Duanana nyarioskeun kana kakawasaan Kitab Suci. Ibrani 4:12 nyarios, "Kanggo Firman Allah hirup sareng kuat sareng langkung seukeut tibatan pedang bermata dua, nusuk dugi ka ngabagi jiwa sareng roh, sareng sendi sareng sumsum, sareng anu ningali pamikiran sareng maksud tina haté. "

Tungtungna dina Epesus 6:13 nyatakeun, "parantos beres sadayana." Henteu paduli kumaha hésé perjuanganna, émut "langkung hébat Anjeunna anu aya sareng urang tibatan anjeunna anu aya di dunya," sareng parantos ngalaksanakeun sagala hal, "nangtung dina iman anjeun."

 

kacindekan

Gusti henteu salawasna masihan urang waleran kana sagala hal anu urang herankeun tapi Anjeunna masihan kami jawaban kana sagala anu diperyogikeun pikeun kahirupan sareng solehah sareng kahirupan Kristen anu loba (2 Petrus 1: 2-4 sareng Yohanes 10:10). Anu dipiharep ku Gusti urang nyaéta iman - iman anu percanten sareng percanten ka Gusti,

Iman pikeun percanten kana naon anu ditingalikeun ku Allah ka urang di Epesus 6 sareng Kitab Suci sanésna ngeunaan cara nolak musuh, naon waé anu dilempurkeun ku Sétan ka urang. Ieu iman. Ibrani 11: 6 nyarios, "tanpa iman moal mungkin pikeun nyenangkeun Gusti." Tanpa iman mustahil pikeun disalametkeun sareng hirup langgeng (Yohanes 3: 16 & Rasul 16:31). Ibrahim dibenerkeun ku iman (Rum 4: 1-5).

Teu mungkin ogé hirup Kristen anu minuhan tanpa iman. Galata 2:20 nyarios, "kahirupan anu ayeuna kuring hirup dina awak anu kuring hirupkeun ku iman ka Putra Allah." 2 Korinta 5: 7 nyarios, "urang leumpang ku iman, sanes ku paningal." Ibrani bab 11 masihan seueur conto jalma-jalma anu hirup ku iman. Iman ngabantosan urang pikeun nolak Iblis sareng nolak godaan. Iman ngabantosan urang nuturkeun Allah sapertos Yosua sareng Kaleb (Nomer 32:12).

Yesus nyarios upami urang henteu sareng Anjeunna urang ngalawan Anjeunna (Mateus 12: 3). Urang kedah milih nuturkeun Gusti. Epesus 6:13 nyarios, "parantos beres sadayana." Kami ningali yén Yesus ngéléhkeun Sétan sareng pasukanana dina kayu salib, sareng masihan kami Roh-Na sahingga urang tiasa nalukkeun kakuatan-Na (Rum 8:37). Janten urang tiasa milih ngawula ka Gusti sareng meunang kameunangan sapertos anu dilakukeun ku Yosua sareng Kaleb

(Yosua 24: 14 & 15).

Langkung seueur urang terang Firman Allah sareng ngagunakeunana sapertos anu dilakukeun ku Yesus, beuki kuat urang bakal janten. Gusti bakal ngajagaan urang (Yudas 24) sareng teu aya anu tiasa misahkeun urang ti Gusti (Yohanes 10: 28-30; Rum 8:38). Yosua 24:15 nyebatkeun "Pilih anjeun dinten ieu saha anjeun bakal ngalayanan." I Yohanes 5:18 nyarios, "Kami terang yén saha waé anu ngalahirkeun Allah henteu terus ngalakukeun dosa; Anu lahir ti Gusti Allah ngajaga aranjeunna salamet, sareng anu jahat moal tiasa ngarugikeun aranjeunna. "

Kuring terang kuring parantos ngulang deui sababaraha kali, tapi hal-hal ieu aya hubunganana sareng unggal aspek tina patarosan ieu. Malah Gusti ngulang deui aranjeunna sering kali. Aranjeunna penting pisan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Iman jeung Bukti

Naha anjeun nganggap naha atanapi henteu aya hiji kakuatan anu langkung luhur?

Kakuatan anu ngawangun Alam Semesta sareng sadayana anu aya di jerona. Kakuatan anu teu nyandak nanaon sareng nyiptakeun bumi, langit, cai, sareng mahluk hirup?

Timana tutuwuhan paling basajan?

Mahluk anu paling rumit ... manusa?

Abdi berjuang sareng patarosan pikeun taun. Kuring neangan jawaban dina sains. Pasti jawaban anu tiasa dipendakan ngaliwatan ulikan ngeunaan hal-hal ieu anu sakitar-éndah misterius kami. Dina jawaban sakuduna aya dina bagian anu paling sering ti unggal mahluk sareng hal anu sanés.

Atom!

Inti hirup kedah dipendakan didinya. Éta henteu. Éta henteu aya dina bahan nuklir atanapi dina éléktron anu muterkeun di sakurilingna. Éta henteu dina rohangan kosong anu nyiptakeun kaseueuran sadayana anu tiasa urang rampa sareng tingali.

Sakabéh rébuan taun ieu milarian sareng teu saurang ogé manggih hakekat hirup jero hal umum di urang. Kuring terang kedah aya kakuatan, kakuatan, nu ngalakonan sagala saek kieu.

Naha éta Gusti? Oke, naha Anjeunna henteu ngan ukur nyingkabkeun Anjeunna nyalira ka kuring? Naha henteu?

Lamun kakuatan ieu téh Allah anu kunaon naha sadaya misteri éta?

Moal langkung logis pikeun Anjeunna nyarios, "Oke, ieu kuring. Kuring ngalakukeun ieu sadayana. Ayeuna lakukeun usaha anjeun. "

Henteu dugi ka abdi kapendak hiji awéwé husus anu kuring kedul angkat ka ulikan Alkitab sareng abdi mimiti neuleuman naon waé ieu.

Jalma-jalma di dinya diajar Kitab Suci sareng kuring pikir éta pasti milarian hal anu sami sareng kuring, tapi ngan ukur henteu acan mendakan.

Pamingpin grup baca petikan tina Alkitab anu diserat ku saurang lalaki anu sanggup mikiran Kristen tapi dirobah.

Robah dina cara endah pisan.

Ngaranna Paulus sareng anjeunna nyerat, "Kusabab kurnia anjeun disimpen ku iman; sareng sanés sanés nyalira: éta kurnia ti Gusti: Sanés tina padamelan, supados teu aya jalma anu kedah bangga. " ~ Epesus 2: 8-9

Éta kecap "rahmat" sareng "iman" mikat kuring.

Naon maranéhna bener hartosna? Engké wengi yén anjeunna ngajurung kuring ningali pilem anu, tangtosna anjeunna tricked kuring asup ka pilem Kristen.

Dina ahir acara aya pesen pondok ku Billy Graham.

Di dieu manéhna, saurang budak lalaki ti Propinsi Sulawesi Tenggara, nyarios ka abdi pisan pisan anu kuring bajoang kalayan sareng sapanjang.

Saur anjeunna, "Anjeun henteu tiasa ngajelaskeun Tuhan sacara ilmiah, filosofis, atanapi ku cara inteléktual anu sanés."

Anjeun ngan saukur kedah percanten yén Tuhan nyata. Anjeun kedah iman yén naon anu Anjeunna nyarioskeun sakumaha anu parantos ditulis dina Alkitab. Yén Anjeunna nyiptakeun langit sareng bumi, yén Anjeunna nyiptakeun pepelakan sareng sasatoan, yén Anjeunna nyarios sadayana janten aya sakumaha anu ditulis dina buku Kajadian dina Alkitab. Yén Anjeunna nghirupkeun kahirupan kana bentuk anu teu aya umur sareng janten manusa. Yén Anjeunna hoyong gaduh hubungan anu langkung caket sareng jalma-jalma anu Anjeunna ciptakeun sahingga Anjeunna nyandak wujud lalaki anu Putra Allah sareng sumping ka bumi sareng cicing di antara urang.

Manusa ieu, Yesus, mayar hutang dosa pikeun anu ngajantenkeun sareng disalib dina salib.

Kumaha carana tiasa janten saderhana kitu? Ngan percanten? Naha iman yén ieu sadayana mangrupikeun bebeneran? Abdi angkat ka wengi wengi éta sareng bobo sakedik. Kuring merjuangkeun masalah Gusti masihan kuring rahmat - ngalangkungan iman pikeun percanten. Yén Anjeunna mangrupikeun kakuatan éta, hakekat kahirupan sareng nyiptakeun sagala rupa anu aya sareng aya. Teras Anjeunna sumping ka kuring. Kuring terang yén kuring ngan saukur kedah percanten. Nya ku rahmat Gusti anjeunna nunjukkeun kaasih-Na ka kuring.

Yén Anjeunna parantos, sareng yen Anjeunna ngutus Hiji-hijina Putra-Na, Yesus, paeh kanggo kuring supados abdi tiasa percanten. Yén kuring bisa boga hubungan jeung Anjeunna. Anjeunna ngungkabkeun Dirina ka abdi dina momen éta. Kuring nyebut dirina ngabejaan nya yen kuring ayeuna ngarti. Nu ayeuna kuring percaya sareng hoyong masihan kahirupan abdi ka Kristus. Manehna ka kuring yén anjeunna ngado'a yén abdi moal bobo dugi Abdi nyandak kabisat iman tur percanten ka Allah.

Kahirupan abdi dirobah salawasna.

Sumuhun, leres, sabab ayeuna abdi tiasa ngarepkeun ngarepkeun-langgeng di tempat éndah anu disebut sawarga.
Teu aya deui kuring patalina jeung masalah sareng peryogi ngabuktikeun yén Yesus sabenerna bisa jalan kana cai,
atanapi yén Laut Beureum bisa geus parted pikeun ngidinan urang Israil ngaliwat, atanapi salah sahiji belasan acara hirup kalawan teu mungkin séjén ditulis dina Alkitab.

Gusti parantos ngabuktikeun Anjeunna nyalira sareng langkung seueur dina kahirupan mah. Anjeunna tiasa nembongkeun Dirina ka anjeun ogé. Upami anjeun mendakan hal anu disayogikeun buktina ngeunaan ayana Anjeunna nanya ka Mantenna janten Anjeunna. Candak anu kabisat iman salaku anak, sareng sabenerna percanten ka Anjeunna.

Buka diri anjeun nepi ka cinta-Na ku iman, teu bukti.

Kumaha carana abdi tiasa Janten Pamimpin Spiritual Leuwih alus?

Prioritas anu pangpayunna nyaéta pastor atanapi da'wah anu alus atanapi pamimpin spiritual naon waé nyaéta ulah mopohokeun kasihatan rohani anjeun nyalira. Paul, pamimpin spiritual anu pangalaman, nyerat ka Timoteus, anu anjeunna bimbingan di I Timoteus 4:16 (NASB) Perhatoskeun pisan ka diri anjeun sareng ajaran anjeun. " Saha waé anu aya dina kapamimpinan spiritual kedah teras-terasan ngajaga tina nyéépkeun waktos pikeun ngalakukeun "pelayanan" anu waktos pribados nyalira sareng Gusti sangsara. Yesus ngajar murid-muridna dina Yohanes 15: 1-8 yén ngasilkeun buah gumantung pisan kana "tetep ka Anjeunna," sabab "sajaba ti kuring anjeun moal tiasa nanaon." Pastikeun anjeun nyéépkeun waktos maca Firman Allah pikeun kamekaran pribadi unggal dinten. (Diajar Alkitab pikeun siap-siap pikeun da'wah atanapi ngajar henteu kaétang.) Jaga hirup solat anu jujur ​​sareng terbuka sareng gancang ngaku lamun dosa. Anjeun panginten bakal nyéépkeun seueur waktos pikeun ngadorong batur. Pastikeun anjeun gaduh babaturan Kristen anu anjeun pendakan kalayan rutin anu bakal ngadorong anjeun. Kapamimpinan spiritual mangrupikeun padamelan sajumlah terbatas jalma dina awak Kristus, tapi éta henteu ngajantenkeun anjeun langkung berharga atanapi penting tibatan saha waé anu ngalayanan badan. Pangawal ngalawan kareueus.

Panginten tilu buku anu pangsaéna ditulis ngeunaan kumaha carana janten pamimpin spiritual nyaéta I & 2 Timotius sareng Titus. Diajar aranjeunna tuntas. Buku anu pang hadéna anu ditulis ngeunaan cara ngartos sareng ngungkulan jalma nyaéta Kitab Paribasa. Maca éta sering. Koméntar sareng buku ngeunaan Alkitab tiasa ngabantuan, tapi nyéépkeun waktos langkung seueur pikeun diajar Alkitab nyalira tibatan maca buku ngeunaan éta. Aya bantosan diajar anu hadé online sapertos Bible Hub sareng Bible Gateway. Diajar ngagunakeun éta pikeun ngabantosan anjeun ngartos naon anu dimaksud ku masing-masing ayat. Anjeun ogé tiasa mendakan Kamus Alkitab dina garis anu bakal ngabantosan anjeun ngartos hartos kecap aslina Yunani sareng Ibrani. Rosul-rasul dina Rasul 6: 4 (NASB) nyarios, "Tapi kami bakal ngabaktikeun diri pikeun ngadoa sareng ngalayanan kecap." Anjeun bakal perhatoskeun aranjeunna nempatkeun solat heula. Anjeun ogé bakal perhatoskeun aranjeunna masrahkeun tanggung jawab anu sanés pikeun tetep fokus kana tanggung jawab utami. Sareng pamustunganana, nalika ngajarkeun ngeunaan kualifikasi pamimpin spiritual di I Timoteus 3: 1-7 sareng Titus 1: 5-9, Paulus masihan perhatosan pisan ka barudak pamimpinna. Pastikeun ulah nganyahokeun pamajikan atanapi murangkalih sabab anjeun sibuk pisan ngalayanan menteri.

Kumaha carana abdi tiasa ngadeukeutan ka Allah?

            Firman Allah nyarios, "tanpa iman moal mungkin pikeun nyenangkeun Gusti" (Ibrani 11: 6). Dina raraga ngagaduhan hubungan sareng Gusti jalma kedah sumping ka Allah ku iman ku Putra-Na, Isa Al Masih. Urang kedah percanten ka Yesus salaku Jurusalamet urang, Anu ku Allah dikirim maot, pikeun mayar hukuman pikeun dosa-dosa urang. Urang sadayana dosa (Rum 3:23). Duanana I Yohanes 2: 2 sareng 4:10 nyarioskeun ngeunaan Yesus anu janten pangorbanan (anu hartosna ngan mayar) pikeun dosa-dosa urang. Abdi Yohanes 4:10 nyarios, "Anjeunna (Allah) mikanyaah ka urang sareng ngutus Putra-Na janten pangampuran pikeun dosa-dosa urang." Dina Yohanes 14: 6 Yesus nyarios, "Kami Jalan, Kaleresan sareng Kahirupan; teu aya anu datang ka Rama kajaba ku Kami. ” I Korinta 15: 3 & 4 nyarioskeun ka urang warta anu hadé… ”Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang numutkeun kana Kitab Suci sareng Anjeunna dikubur sareng Anjeunna dibangkitkeun dina dinten anu katilu numutkeun kana Kitab Suci.” Ieu Injil anu urang kedah percanten sareng urang kedah nampi. Yohanes 1:12 nyarios, "Sakur anu nampi Anjeunna, ka aranjeunna masihan Anjeunna hak janten murangkalih Gusti, bahkan ka jalma-jalma anu percanten kana nami-Na." Yohanes 10:28 nyarios, "Kuring masihan ka aranjeunna hirup langgeng sareng aranjeunna moal binasa."

Janten hubungan urang sareng Gusti ngan ukur tiasa dimimitian ku iman, ku janten anaking Gusti ku jalan Isa Al Masih. Henteu ngan urang janten anak-Na, tapi Anjeunna ngirimkeun Roh Suci-Na pikeun cicing di jero urang (Yohanes 14: 16 & 17). Kolosa 1:27 nyarios, "Kristus aya di anjeun, ngarepkeun kamulyaan."

Yesus ogé nyebut urang salaku dulur-Na. Anjeunna pastina hoyong urang terang yén hubungan urang sareng Anjeunna nyaéta kulawarga, tapi Anjeunna hoyong urang janten kulawarga caket, sanés ngan ukur kulawarga namina, tapi kulawarga anu sosobatan caket. Wahyu 3:20 ngajelaskeun urang janten urang Kristen salaku nulis hubungan ukhuwah. Éta nyatakeun, "Kuring nangtung di panto sareng sambel; upami aya anu nguping sora kuring sareng muka panto, kuring bakal lebet, sareng tuang sareng anjeunna, sareng anjeunna sareng Kami. "

Yohanes bab 3: 1-16 nyarios yén nalika urang janten urang Kristen urang "lahir deui" salaku orok anu dilahirkeun kana kulawargana. Salaku anak anyarna, sareng sapertos nalika manusa lahir, urang salaku orok Kristen kedah tumuh dina hubungan urang sareng Anjeunna. Nalika orok ageung, anjeunna langkung seueur terang perkawis sepuhna sareng janten langkung caket ka sepuhna.

Kieu carana pikeun urang Kristen, dina hubungan urang sareng Rama Surgawi. Nalika urang diajar perkawis Anjeunna sareng ngadeukeutkeun hubungan urang janten caket. Kitab Suci nyarios seueur ngeunaan tumuh sareng kematangan, sareng éta ngajarkeun urang kumaha ngalakukeun ieu. Mangrupikeun prosés, sanés kajadian sakali, sahingga istilah naék. Disebut ogé patuh.

1). Mimiti, saur kuring, urang kedah ngamimitian ku kaputusan. Urang kedah mutuskeun pasrah ka Gusti, komitmen pikeun nuturkeun ka Anjeunna. Mangrupikeun kalakuan kahoyong urang pikeun tunduk kana kahoyong Gusti upami urang hoyong caket ka Anjeunna, tapi sanés ngan ukur sakali-kali, éta mangrupikeun komitmen anu tetep (teras-terasan). Yakobus 4: 7 nyarios, "tunduk ka Gusti." Rum 12: 1 nyarios, "Abdi nyungkeun bantosan ka anjeun, ku sabab, ku karidhoan Gusti, supaya awak anjeun janten korban anu hirup, suci, ditampi ku Gusti, anu mangrupikeun palayanan anu wajar." Ieu kedah dikawitan ku pilihan sakali, tapi éta ogé pilihan saatos sakumaha ogé dina hubungan naon waé.

2). Kadua, sareng kuring mikir anu paling penting, nyaéta urang kedah maca sareng diajar Firman Allah. Kuring Pétrus 2: 2 nyarios, "Sakumaha murangkalih anu nembé hoyong susu anu sanubari tina kecap anu anjeun tumuh ku kitu." Yosua 1: 8 nyarios, "Entong kitab hukum ieu angkat tina sungut anjeun, renung siang sareng wengi ..." (Baca ogé Jabur 1: 2.) Ibrani 5: 11-14 (NIV) nyarios ka urang yén urang kedah ngalangkungan orok sareng janten dewasa ku "panggunaan konstan" tina Firman Allah.

Ieu henteu hartosna maca sababaraha buku ngeunaan Kecap, anu biasana aya pendapat batur, kumaha pinterna dilaporkeun, tapi maca sareng diajar Alkitab nyalira. Kisah 17:11 nyarioskeun ngeunaan urang Béréa nyarios, "aranjeunna nampi pesen kalayan sumanget pisan sareng nalungtik Kitab Suci unggal dinten kanggo ningali naha Paul nyarios leres. " Urang kedah nyobian sadayana anu dicarioskeun ku Firman Allah sanés ngan ukur nyandak kecap batur kusabab "kredensial" na. Urang kedah percanten ka Roh Suci di urang pikeun ngajar urang sareng leres-leres milarian Firman. 2 Timoteus 2:15 nyarios, "Diajar pikeun nunjukkeun diri anjeun disatujuan ka Allah, padamel anu henteu kedah isin, leres ngabagi (NIV leres nanganan) kecap anu leres." 2 Timoteus 3: 16 & 17 nyarios, "Sadaya Kitab Suci dipasihan ilham ku Gusti Allah sareng nguntungkeun pikeun doktrin, pikeun pangorbotan, pikeun koréksi, pikeun pitunjuk dina kabeneran, supaya manusa Allah tiasa lengkep (dewasa) ...

Ulikan sareng pangembangan ieu sadidinten sareng henteu pernah tamat dugi ka urang sareng Anjeunna di surga, sabab kanyaho urang tentang "Anjeunna" ngakibatkeun janten langkung siga Anjeunna (2 Korinta 3:18). Janten caket ka Gusti Allah peryogi jalan iman anu sadidinten. Éta henteu raos. Henteu aya "ngalereskeun gancang" anu urang alami anu masihan urang sosobatan caket sareng Gusti. Kitab Suci ngajarkeun yén urang leumpang sareng Gusti ku iman, sanés ku paningal. Nanging, kuring yakin yén nalika urang teras-terasan milampah iman ka Gusti Allah ngajantenkeun Anjeunna nyalira terang ka urang ku cara anu teu kaduga sareng berharga.

Baca 2 Petrus 1: 1-5. Éta nyaritakeun yén urang tuwuh karakter nalika urang nyéépkeun waktos dina Firman Gusti. Éta nyatakeun di dieu yén urang kedah nambihan iman kana kahadéan, teras élmu, ngendalikeun diri, katekunan, solehah, kahadéan lan cinta sadulur. Ku nyéépkeun waktos dina diajar Firman sareng nurut kana éta urang nambihan atanapi ngawangun karakter dina kahirupan urang. Yesaya 28: 10 & 13 nyarios ka urang yén urang diajar precept kana precept, line kana line. Kami henteu terang sadayana sakaligus. Yohanes 1:16 nyebatkeun "rahmat kana rahmat." Kami henteu diajar sadayana sakaligus salaku urang Kristen dina kahirupan spiritual urang langkung lami tibatan orok tumuh sakaligus. Ngan émut ieu mangrupikeun prosés, ngembang, jalan iman, sanés kajadian. Sakumaha kuring nyebatkeun éta ogé disebut cicing dina Yohanes bab 15, cicing di Anjeunna sareng dina Firman-Na. Yohanes 15: 7 nyarios, "Upami anjeun tetep ka Kami, sareng kecap-kecap Kuring tetep aya dina anjeun, naroskeun naon anu anjeun pikahoyong, sareng éta bakal dilakukeun pikeun anjeun."

3). Kitab I John nyarioskeun ngeunaan hubungan, ukhuwah urang sareng Gusti. Silaturahmi sareng jalma sanés tiasa rusak atanapi kaganggu ku ngalakukeun dosa ka aranjeunna sareng ieu leres hubungan urang sareng Gusti ogé. I Yohanes 1: 3 nyarios, "Pergaulan urang sareng Rama sareng ka Putra-Na Isa Al Masih." Ayat 6 nyebatkeun, "Upami urang ngaku sasarengan sareng Anjeunna, tapi leumpang dina gelap (dosa), urang ngabohong sareng henteu hirup ku bebeneran." Ayat 7 nyarios, "Upami urang leumpang dina cahaya ... urang gaduh ukhuwah sareng silih ..." Dina ayat 9 urang ningali yén upami dosa ngaganggu silaturahim urang urang ngan ukur kedah ngaku dosa urang ka Anjeunna. Éta nyatakeun, "Upami urang ngaku dosa urang, Anjeunna satia sareng adil pikeun ngahampura dosa-dosa urang sareng nyucikeun urang tina sagala kalepatan." Punten baca sadayana ieu bab.

Kami henteu kaleungitan hubungan urang salaku anak-Na, tapi urang kedah ngajaga hubungan urang sareng Gusti ku ngaku sagala sareng sadaya dosa iraha urang gagal, sakalian diperyogikeun. Urang ogé kedah ngantepkeun Roh Suci pikeun masihan kami kameunangan tina dosa anu urang condong malikeun; dosa naon.

4). Urang kedah ngan ukur maca sareng diajar Firman Allah tapi urang ogé kudu taat, anu kuring nyebatkeun. Yakobus 1: 22-24 (NIV) nyatakeun, "Entong ngan saukur ngupingkeun Kecap sareng jadi nipu diri anjeun. Laksanakeun naon anu dicarioskeun. Saha waé anu ngupingkeun Firman, tapi henteu ngalaksanakeun naon-naon anu disebatkeunana sapertos jalma anu katingali dina kaca spion na saatos ningali dirina nyalira teras langsung mopohokeun naon anu katingalina. " Ayat 25 nyarios, "Tapi jalma anu ningali kana hukum sampurna anu masihan kabébasan sareng neraskeun ieu, henteu hilap kana naon anu anjeunna kantos nguping, tapi ngalaksanakeunana - anjeunna bakal diberkahan dina naon anu anjeunna lakukeun." Ieu mirip pisan sareng Yosua 1: 7-9 sareng Jabur 1: 1-3. Baca ogé Lukas 6: 46-49.

5). Bagéan anu sanésna nyaéta urang kedah janten bagian tina garéja lokal, dimana urang tiasa nguping sareng diajar Firman Allah sareng sosobatan sareng anu percaya. Ieu cara dimana urang dibantosan tumuh. Ieu kusabab masing-masing jalma percaya dipasihan hadiah khusus ti Roh Suci, salaku bagian tina garéja, anu disebut ogé "awak Kristus." Kado-kado ieu kadaptar dina sababaraha rupa bagian dina Kitab Suci sapertos Epesus 4: 7-12, I Korinta 12: 6-11, 28 sareng Rum 12: 1-8. Tujuan pikeun kado ieu nyaéta pikeun "ngawangun awak (garéja) pikeun padamelan (Epesus 4:12). Garéja bakal ngabantosan urang supaya tuwuh sareng urang dina gilirannana tiasa ngabantosan jalma-jalma anu sanés pikeun tumuh sareng janten dewasa sareng menteri di karajaan Allah sareng mingpin jalma sanés ka Kristus. Ibrani 10:25 nyarios yén urang henteu kedah ngantunkeun pakumpulan urang babarengan, sapertos kabiasaan batur, tapi silih ajak.

6). Hal anu sanés anu kedah urang lakukeun nyaéta ngadoa - ngadoa pikeun kabutuhan urang sareng kabutuhan anu iman anu sanés sareng anu henteu disimpen. Baca Mateus 6: 1-10. Pilipi 4: 6 nyarios, "hayu paménta anjeun dikedalkeun ka Allah."

7). Tambahkeun kana ieu yén urang kedah, salaku bagian tina kataatan, silih asih (Maca I Korinta 13 sareng I John) sareng ngalakukeun padamelan anu saé. Karya anu saé henteu tiasa nyalametkeun urang, tapi teu tiasa maca Kitab Suci tanpa ditangtoskeun yén urang kedah ngalakukeun pagawéan anu hadé sareng kedah marahmay ka batur. Galata 5: 13 nyarios, "ku cinta silih silih asah." Gusti Allah nyarios yén urang diciptakeun pikeun ngalakukeun pagawéan anu hadé. Epesus 2:10 nyarios, "Kusabab urang pagawean-Na, diciptakeun ku Kristus Yesus pikeun padamelan anu hadé, anu parantos disiapkeun ku Gusti pikeun urang lakukeun."

Sadaya hal ieu damel babarengan, pikeun ngadeukeutkeun urang ka Gusti sareng ngajantenkeun urang langkung sapertos Kristus. Kami janten langkung dewasa sorangan sareng jalma-jalma anu sanés. Aranjeunna ngabantosan urang tumuh. Baca deui 2 Petrus 1 deui. Tungtung caket ka Gusti Allah nyaéta dilatih sareng dewasa tur silih asih. Dina ngalakukeun hal-hal ieu kami murid sareng murid-Na nalika déwasa sapertos Juraganna (Lukas 6:40).

Kumaha carana abdi malire Pornografi?

Pornografi mangrupa kecanduan utamana hésé nungkulan. Léngkah munggaran dina overcoming keur enslaved kana sagala dosa nu tangtu nyaéta uninga Allah jeung boga kakawasaan Roh Suci jam gawé dina kahirupan anjeun.

Pikeun alesan éta, hayu atuh ngaliwat rencana kasalametan. Anjeun kudu ngaku geus dosa ngalawan Allah.

Rum 3: 23 nyebutkeun, "pikeun sakabéh geus dosa sarta digolongkeun pondok tina kamulyaan Allah."

Anjeun kedah percanten Injil sakumaha anu dicarioskeun dina I Korinta 15: 3 & 4, "yén Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang numutkeun kana Kitab Suci, yén anjeunna dikubur, yén anjeunna diangkat dina dinten anu katilu numutkeun kana Kitab Suci."

Sareng pamustunganana, anjeun kedah nyungkeun gusti ngahampura anjeun sareng nyungkeun Al Masih sumping kana kahirupan anjeun. Tulisan nganggo seueur ayat pikeun ngutarakeun konsép ieu. Salah sahiji anu paling saderhana nyaéta Roma 10:13, "sabab, 'Saha waé anu nyebut nami Gusti bakal disalametkeun.'" Upami anjeun parantos leres-leres ngalakukeun tilu hal ieu, anjeun anak-anak Allah. Léngkah salajengna pikeun milarian kameunangan nyaéta terang sareng percanten naon anu dilakukeun ku Gusti pikeun anjeun nalika anjeun nampi Al Masih salaku Jurusalamet anjeun.

Anjeun budak dosa. Rum 6: 17b nyarios, "anjeun baheula jadi budak dosa." Yesus nyarios dina Yohanes 8: 34b, "Sing saha anu ngalakukeun dosa nyaéta budak dosa." Tapi warta anu saé nyaéta Anjeunna ogé nyarios dina Yohanes 8: 31 & 32, "Ka urang Yahudi anu percanten ka anjeunna, Isa nyarios, 'Upami anjeun nyekel ajaran abdi, anjeun leres-leres murid-murid abdi. Maka anjeun bakal terang anu sajati, sareng anu leres bakal ngabébaskeun anjeun. '"Anjeunna nambihan dina ayat 36," Janten upami Putra ngabébaskeun anjeun, anjeun bakal leres-leres bébas. "

2 Petrus 1: 3 & 4 nyarios, "Kakuatan ketuhanan-Na parantos masihan urang sadayana anu urang butuhkeun pikeun kahirupan sareng solehah ku urang terang ka Anjeunna anu nyauran urang ku kamuliaan sareng kahadéanana nyalira.

Ngaliwatan ieu anjeunna geus dibikeun kami janji pisan hébat sarta adi na, ku kituna ngaliwatan éta anjeun bisa ilubiung dina alam ketuhanan na kabur korupsi di dunya akibat kahayang jahat. "Allah ka urang maparin sagalana urang kudu janten godly tapi asalna ngaliwatan pangaweruh urang ngeunaan Anjeunna jeung pamahaman urang ngeunaan janji-na pisan hébat sarta mulia.

Kahiji urang kudu apal naon geus dipigawé Allah. Dina Rum surah 5 kami diajar yén naon Adam tuh nalika anjeunna ngahaja dosa ngalawan Allah geus kapangaruhan sakabéh turunanana, unggal mahluk manusa. Kusabab Adam, urang anu sadaya dilahirkeun ku alam loba dosana.

Tapi Rum 5: 10 kami diajar, "Pikeun lamun, nalika kami musuh Allah, urang anu reconciled manéhna ngaliwatan pupusna Putra-Na, sabaraha deui, sanggeus kungsi reconciled, wajib urang disimpen ngaliwatan hirupna!"

Panghampura dosa asalna ngaliwatan naon Yesus tuh keur urang dina salib, kakuatan pikeun overcoming dosa asalna liwat Yesus tinggal Hirupna ngaliwatan urang dina kakawasaan Roh Suci.

Galata 2: 20 nyebutkeun, "Kuring geus disalib jeung Kristus sarta kuring henteu deui hirup, tapi Kristus hirup di kuring.

. Hirup kuring cicing dina awak, kuring cicing ku iman dina Putra Allah, anu dipikacinta kuring tur masihan dirina keur kuring "nyebutkeun Paul di Rum 5: 10 yén naon Gusti tuh keur urang yen ngaheéat kami tina daya dosa anu malah leuwih gede ti naon Anjeunna tuh keur urang di reconciling kami keur Dirina.

Perhatoskeun kalimat "langkung seueur deui" dina Rum 5: 9, 10, 15 sareng 17. Paul nyatakeun cara ieu dina Rum 6: 6 (Abdi nganggo tarjamah dina margin NIV & NASB), "Kusabab urang terang yén diri urang baheula disalib sareng anjeunna sahingga awak dosa janten teu aya kakuatan, janten urang henteu kedah janten budak dosa deui. "

I Yohanes 1: 8 nyebutkeun, "Mun kami ngaku janten tanpa dosa, urang nipu diri urang sorangan tur kaleresan teu di urang." Putting dua ayat babarengan, alam dosa urang téh masih aya, tapi éta kakuatan ngadalikeun urang geus pegat .

Bréh, urang kedah percanten kumaha Gusti nyebutkeun ngeunaan kakuatan dosa keur pegat dina kahirupan urang. Rum 6: 11 nyebutkeun, ". Dina cara nu sami, cacah yourselves sakumaha maot ka dosa tapi hirup ka Allah di Kristus Yesus" A lalaki anu ieu budak na geus diatur bébas, upami anjeunna henteu terang anjeunna geus diatur bébas, masih bakal nurut master heubeul na jeung sakabeh kaperluan praktis masih jadi budak.

Katilu, urang kedah terang yén kakuatan pikeun hirup dina kameunangan sanés sumping ku tekad atanapi kakuatan anu bakal dipikahoyong tapi ku kakawasaan Roh Suci Anu cicing di urang pas urang disimpen. Galata 5: 16 & 17 nyarios, "Janten kuring nyebatkeun, hirup ku Roh, sareng anjeun moal ngalajur hawa nafsu tina dosa.

Pikeun alam loba dosana kahayang naon sabalikna mun Roh, sarta Roh naon sabalikna ka alam loba dosana.

Aranjeunna dina konflik saling, supaya anjeun teu ngalakukeun naon rék ".

Ayat bewara 17 teu disebutkeun yen Ruh teu tiasa ngalakukeun naon Anjeunna hayang atawa yén alam loba dosana teu bisa ngalakukeun naon deui hayang, éta nyebutkeun, "nu teu ngalakukeun naon rék".

Allah infinitely leuwih kuat batan naon baé kabiasaan loba dosana atanapi kecanduan. Tapi Allah moal maksa anjeun taat ka Mantenna. Anjeun tiasa milih pikeun nyerah will anjeun ka wasiat Roh Suci sareng masihan Anjeunna kontrol lengkep hirup anjeun, atawa anjeun bisa nyokot tur milih mana dosa rék tarung jeung mungkas nepi pajoang aranjeunna on sorangan tur kaleungitan. Gusti sahandapeun euweuh kawajiban pikeun mantuan Anjeun ngalawan hiji dosa lamun nu masih nyekel kana kana dosa lianna. Teu frase éta, "Anjeun moal gratify kahayang alam loba dosana" dilarapkeun ka hiji kecanduan jeung pornografi?

Sumuhun, hancana. Dina Galata 5: 19-21 Paul ngadaptar meta tina alam loba dosana. Kahiji tilu téh "immorality seksual, impurity na debauchery". "Immorality Sanggama" nyaeta sagala polah seksual antara individu séjén ti polah seksual antara hiji lalaki sarta awéwé anu nikah ka unggal lianna. Ogé kaasup bestiality.

"Impurity" paling sacara harfiah ngandung harti uncleanness.

"Kotor-dipikiran" mangrupakeun dinten ekspresi modern anu hartina hal anu sarua.

"Debauchery" nyaeta ngalaksanakeun seksual teu euleum-euleum, nu henteuna jumlahna restraint dina néangan gratification seksual.

Deui, Galata 5: 16 & 17 nyarios, "hirup ku Roh."

Eta geus jadi hiji cara hirup, moal ngan nanyakeun Gusti pikeun mantuan Anjeun sareng masalah husus ieu. Rum 6: 12 nyebutkeun, "Ku sabab eta ulah ngantep kakuasaan dosa dina awak fana anjeun ku kituna anjeun nurut kahayang jahat na."

Mun anjeun teu milih masihan kadali Roh Suci tina kahirupan anjeun, anjeun milih hayu kontrol dosa anjeun.

Rum 6: 13 nyimpen konsép hirup ku Roh Suci cara kieu, "Ulah nawarkeun bagian awak anjeun dosa, sakumaha instrumen of wickedness, tapi rada nawiskeun yourselves ka Gusti, sakumaha jalma anu geus dibawa ti maot keur hirup ; sarta nawarkeun bagian awak anjeun ka anjeunna salaku instrumen tina amal saleh. "

Fourthly, urang kudu mikawanoh bédana antara hirup dina hukum na hirup dina rahmat.

Rum 6: 14 nyebutkeun, "Pikeun dosa teu kudu jadi master anjeun, sabab anjeun henteu di handapeun hukum, tapi dina rahmat."
Konsep hirup dina hukum relatif basajan: lamun kuring tetep sakabéh aturan Allah lajeng Alloh bakal senang jeung kuring sarta nampa kuring.

Nu teu sabaraha jalma geus disimpen. Kami disimpen ku rahmat ngaliwatan iman.

Kolosa 2: 6 nyebutkeun, "kituna lajeng, ngan anjeun nampi Kristus Yesus sakumaha Gusti, neruskeun hirup di manehna."

Sagampil kami teu bisa tetep aturan Allah cukup ogé boga Anjeunna nampi kami, sangkan teu bisa tetep aturan Allah cukup ogé sanggeus urang nu disimpen sangkan Anjeunna jadi senang jeung kami on dadasar éta.

Meunang disimpen, urang ménta Alloh pikeun ngalakukeun hiji hal pikeun urang urang teu bisa ngalakukeun dumasar kana naon Yesus tuh dina cross keur urang; pikeun manggihan meunangna leuwih dosa urang nanyakeun Roh Suci pikeun ngalakukeun hiji hal pikeun urang yen urang teu bisa ngalakukeun Sunan Gunung Djati, ngelehkeun kabiasaan loba dosana urang jeung addictions, nyaho yén urang téh ditarima ku Alloh dina spite tina gagal urang.

Rum 8: 3 & 4 nyebatkeun cara kieu: "Ku sabab naon hukum anu teu kawasa dilakukeun ku sabab lemah ku sipat dosa, Gusti parantos ngutus Putra-Na nyalira siga jelema dosa janten kurban dosa.

Jeung kitu anjeunna dikutuk dosa di lalaki loba dosana, dina urutan anu sarat taqwa hukum bisa jadi pinuh patepung di kami, anu teu cicing nurutkeun alam loba dosana Tapi nurutkeun Roh ".

Mun anjeun bener serius ngeunaan nyungsi meunangna, didieu aya sababaraha saran praktis: Kahiji, méakkeun waktu maca na niis dina Word Allah saban poé.

Jabur 119: 11 nyebutkeun, "Kuring geus disumputkeun Kecap anjeun dina haté kuring mah bisa teu dosa ngalawan anjeun."

Kadua, méakkeun waktu sholat unggal poe. Doa ieu anjeun ngawangkong ka Allah sarta dengekeun Gusti ngobrol ka anjeun. Lamun bade cicing di Roh, Anjeun bade kedah jelas ngadenge sora-Na.

Katilu, sangkan babaturan Christian alus anu baris ajak anjeun leumpang kalayan Allah.

Ibrani 3: 13 nyebutkeun, "Tapi ajak karana sapopoé, salami mangka disebut Dinten, supaya taya anjeun bisa jadi hardened ku deceitfulness dosa urang."

Kaopat, manggihan hiji garéja alus sarta grup leutik Alkitab Study lamun bisa tur ngiringan rutin.

Ibrani 10: 25 nyebutkeun, "Marilah urang moal nyerah pasamoan babarengan, sakumaha sababaraha anu dina watek lakukeun, tapi hayu urang ajak karana - sarta sagala beuki sakumaha nu katingali Poé Ieu approaching".

Aya dua hal anu leuwih Abdi nyarankeun pikeun saha berjuang kalawan masalah dosa utamana hésé kawas kecanduan pornografi.

James 5: 16 nyebutkeun, "Ku sabab eta ngaku dosa anjeun pikeun silih tur neneda keur silih jadi nu bisa jadi healed. Antara Do'a Nabi mangrupa lalaki taqwa téh kuat sarta éféktif. "

petikan ieu teu hartosna ngawangkong ngeunaan dosa anjeun dina pasamoan garéja umum, sanajan bisa jadi luyu dina rapat lalaki leutik pikeun jalma berjuang jeung masalah anu sarua, tapi sigana hartosna nyungsi hiji lalaki nu bisa sagemblengna kapercayaan tur méré anjeunna idin pikeun nanya sahenteuna mingguan kumaha anjeun lakukeun di perjuangan anjeun ngalawan pornografi.

Nyaho nu teu ukur anjeun bade kudu ngaku dosa anjeun ka Alloh tapi ogé ka lalaki nu dipercanten tur admire tiasa janten tangkal kuat.

Hal sejenna bakal nyarankeun pikeun saha berjuang kalawan masalah dosa utamana hésé ieu kapanggih dina Rum 13: 12b (NASB), "sangkan aya rezeki pikeun daging dina hal ka lusts na."

Hiji lalaki nyobian kaluar roko bakal pisan bodo tetep a suplai rokok favorit di imah.

Hiji lalaki berjuang kalawan kecanduan alkohol boga ulah bar jeung tempat dimana alkohol dilayanan. Anjeun teu nyebutkeun dimana anjeun ningali pornografi, tapi anjeun kudu pancen neukteuk off aksés anjeun ka eta.

Lamun majalah, ngaduruk aranjeunna. Lamun hal urang nitenan dina televisi, meunang leupas tina televisi.
Upama urang nitenan deui dina komputer anjeun, meunang leupas tina komputer, atawa sahenteuna pornografi wae disimpen dina eta sarta meunang leupas tina aksés internét anjeun. Ngan kawas lalaki ku craving pikeun roko di 3 am sigana moal meunang nepi, perlu diasah, sarta balik kaluar jeung meuli hiji, jadi sahingga pisan teuas pikeun nempo pornografi bakal nyieun kurang kamungkinan anjeun bakal gagal.

Mun anjeun teu ngaleungitkeun aksés, anjeun geus teu bener serius ngeunaan quitting.

Naon lamun dieunakeun up na nempo pornografi deui? Langsung nampa tanggungjawab pinuh pikeun naon nu tos dipidamel sarta ngaku langsung ka Allah.

I Yohanes 1: 9 nyebutkeun, "Sabalikna lamun ngakukeun dosa urang, anjeunna téh satia tur ngan tur bakal dihampura dosa urang jeung purify kami tina sagala bener."

Lamun urang ngaku dosa, teu ngan teu Allah ngahampura urang, Anjeunna janji ka purify kami. Salawasna ngaku dosa naon langsung. Pornografi téh kecanduan anu pohara kuat. Satengah hearted ukuran moal jalan.

Tapi Allah infinitely kuat sarta lamun nyaho jeung yakin naon geus Anjeunna dipidamel pikeun anjeun, nampa tanggungjawab pinuh pikeun lampah anjeun, ngandelkeun Roh Suci teu kakuatan sorangan tur turutan bongbolongan praktis I: boga supir, meunangna geus pasti mungkin.

Kumaha carana abdi tiasa nungkulan dedi Dosa?

Mun meunangna leuwih dosa mangrupakeun hambalan hébat dina kami leumpang ku Gusti, urang bisa disebutkeun yen meunangna leuwih dedi nyokot eta undak ngadeukeutan: yen di meunangna sateuacan urang dosa.

Mimitina hayu atuh sebutkeun ieu: a pamikiran nu asup pikiran anjeun teu sorangan dosa.
Janten dosa mun anjeun nganggap hal éta, ngahibur pamikiran jeung kalakuan dina eta.
Salaku dibahas dina sual ngeunaan meunangna leuwih dosa, urang salaku mukmin di Kristus, geus dibéré kakuatan pikeun meunangna leuwih dosa.

Urang ogé boga kakuatan nolak dedi: daya ngungsi tina dosa. Baca I Yohanes 2: 14-17.
Dedi bisa datangna tina sababaraha tempat:
1) Iblis atanapi setan na bisa ngagoda kami,
2) jalma sanés tiasa narik urang kana dosa sareng, sakumaha ceuk Kitab Suci dina Yakobus 1: 14 & 15, urang tiasa 3) katarik ku hawa nafsu (kahoyong) urang sorangan sareng dipikat.

Mangga baca Kitab Suci di handap ngeunaan dedi:
Genesis 3: 1-15; I Yohanes 2: 14-17; Mateus 4: 1-11; James 1: 12-15; I Korinta 10: 13; Mateus 6: 13 na 26: 41.

James 1: 13 Kami ngabejaan hiji kanyataan penting.
Nyebutkeun, "Hayu saurang ngomong basa anjeunna cocoba 'Kuring keur cocoba ku Alloh,' keur Allah teu bisa cocoba, jeung Anjeunna Dirina henteu ngagoda saha." Gusti henteu ngagoda urang tapi Anjeunna teu ngidinan urang bisa cocoba.

Dedi asalna tina Iblis, batur atawa Sunan Gunung Djati, teu Allah.
Nepi ka tungtun taun James 2: 14 nyebutkeun yen nalika kami keur enticed sarta dosa, hasilna teh maot; separation ti Allah jeung pati fisik ahirna,

I Yohanes 2: 16 Kami ngabejaan yen aya tilu wewengkon utama dedi:

1) nu lusts tina daging: lampah salah atawa hal anu nyugemakeun kahayang fisik urang;
2) nu lusts tina panon, hal anu kasampak pikaresepeun, hal salah yen daya tarik pikeun kami jeung ngakibatkeun urang jauh ti Allah, wanting hal nu teu ours boga na
3) nu bangga hirup, cara salah mun exalt Sunan Gunung Djati atawa sombong takabur urang.

Hayu urang nempo Genesis 3: 1-15 sarta ogé dina dedi Yesus dina Mateus 4.
Duanana passages ieu tina Kitab Suci ngajarkeun urang naon awas pikeun nalika kami keur cocoba tur kumaha carana nungkulan eta temptations.

Baca Genesis 3: 1-15 Ieu Iblis anu cocoba Hawa, jadi manehna bisa ngakibatkeun nya jauh ti Allah kana dosa.

Manéhna cocoba di sakabeh wewengkon ieu:
Manéhna nempo buah sakumaha hal pikaresepeun pikeun panon nya, hal anu nyugemakeun lapar nya jeung Iblis nyarios eta bakal nyieun dirina kawas Allah, nyaho alus na jahat.
Gantina malire tur percanten Allah jeung ngarobahna ka Allah pikeun pitulung, kasalahan dirina éta ngadangukeun insinuations Iblis urang, ngampar sarta bongbolongan halus yen Allah ieu ngajaga 'hal alus' ti dirina.

Iblis oge enticed dirina ku questioning naon anu ceuk Allah.
"Geus Allah memang ceuk?" Anjeunna questioned.
temptations Iblis urang téh nu nipu na anjeunna misquoted kecap Allah.
patarosan Iblis urang ngakibatkeun nya mistrust cinta Allah tur karakter-Na.
"Anjeun moal maot," manehna ngabohong; "Gusti weruh panon anjeun bakal dibuka" jeung "Anjeun bakal kawas Allah," pikaresepeun pikeun ego nya.

Gantina keur ngahatur nuhun pikeun sakabéh Gusti sempet dibikeun nya, manéhna nyokot hijina hal Allah geus dilarang sarta "masihan eta oge mun salakina".
palajaran di dieu nyaeta ngadangukeun na mun percanten Allah.
Gusti henteu tetep hirup ti urang nu alus pikeun urang.
dosa anu dihasilkeun ngakibatkeun pati (nu bisa dipikaharti saperti separation ti Allah) jeung pati fisik ahirna. moment anu aranjeunna mimiti maot fisik.

Nyaho yen ngahasilkeun mun dedi miheulaan ka handap jalan ieu, ngabalukarkeun urang leungit ukhuwah jeung Allah, sarta ngarah ogé ka kasalahan, (Baca 1 John 1) pasti kedah ngabantu urang ngomong teu.
Adam sareng Hawa henteu sigana ngarti taktik Iblis urang. Simkuring gaduh conto, sarta kami halah diajar ti maranéhna. Iblis ngagunakeun trik sarua dina kami. Anjeunna perenahna ngeunaan Allah. Anjeunna portrays Alloh sakumaha nu nipu, tukang bohong jeung unloving.
Urang kedah percanten ka asih Allah terus ucapkeun euweuh keur ngampar Iblis urang.
Resisting Iblis jeung godaan anu dipigawé dina bagian badag salaku hiji kalakuan iman ka Allah.
Urang peryogi kauninga yen tipu daya ieu trik Iblis sarta yén manéhna téh tukang bohong teh.
John 8: 44 nyebutkeun Iblis "nyaéta tukang bohong jeung bapa ngampar."
Kecap Allah nyebutkeun, "euweuh hal anu alus baris Anjeunna withhold ti aranjeunna nu leumpang uprightly".
Pilipi 2: 9 & 10 nyarios "kudu hariwang ku sia .. sabab Anjeunna paduli ka anjeun."
Jadi waspada nanaon anu nambihan ka, subtracts ti atanapi ngaruksak Kecap Allah.
Nanaon nu patarosan atanapi parobahan Kitab Suci atanapi karakter Allah boga cap Iblis urang dinya.
Dina urutan uninga hal ieu, urang peryogi kauninga tur ngartos Kitab Suci.
Mun anjeun teu nyaho kaleresan éta gampang bisa misled na deceived.
Deceived mangrupa kecap operative dieu.
Kuring yakin yén nyaho tur ngagunakeun Kitab Suci neuleu teh pakarang paling berharga Allah geus dibikeun ka urang ngagunakeun dina resisting dedi.

Eta asup kana ampir unggal aspék Ngahindarkeun ngampar Iblis urang.
Conto pangalusna ieu teh Gusti Yesus Dirina. (Baca Mateus 4: 1-12.) Dedi Kristus urang ieu patali jeung hubungan Na ka Rama-Na bakal Rama pikeun Anjeunna.

Iblis dipake kabutuhan Yesus sorangan nalika pikabitaeun Anjeunna.
Yesus cocoba pikeun nyugemakeun kahayang jeung bangga Na sorangan tinimbang lakukeun bakal Allah.
Salaku urang baca dina I Yohanes, Anjeunna oge ieu cocoba jeung nafsu tina panon, anu nafsu tina daging jeung bangga hirup.

Yesus geus cocoba sanggeus opat puluh poe puasa. Anjeunna capé jeung lapar.
Urang mindeng cocoba nalika kami capé atawa lemah sarta temptations urang anu sering ngeunaan hubungan urang ka Allah.
Hayu urang nempo conto Yesus '. Isa ngadawuh Anjeunna sumping ka ngalakukeun bakal Rama urang, éta Anjeunna jeung Rama nya éta salah. Anjeunna terang naha Manéhna dikirim ka bumi. (Baca Pilipi surah 2.

Yesus sumping ka jadi kawas urang na janten Jurusalamet urang.
Pilipi 2: 5-8 nyebutkeun, "dangong anjeun kudu sarua sakumaha anu ti Kristus Yesus: Saha, keur di pisan alam Allah, teu nganggap sarua jeung Allah hal bisa grasped, tapi dijieun Dirina nanaon, nyokot pisan sipat saurang hamba, tur keur dilakukeun dina sasaruaan manusa.

Sarta keur kapanggih dina penampilan salaku manusa, anjeunna humbled dirina sarta jadi taat pati - malah maot dina cross a "Iblis enticed Yesus nuturkeun bongbolongan sarta kahayang tinimbang Allah..

(Anjeunna diusahakeun meunang Yesus papanggih peryogi sah ku lakukeun naon cenah tinimbang ngantosan Gusti papanggih kedah Na, sahingga handap Iblis tinimbang Allah.

temptations ieu nya ngeunaan ngalakonan hal cara Iblis urang, tinimbang Allah.
Lamun urang nuturkeun ngampar sarta bongbolongan Iblis urang kami cease nuturkeun Allah sareng nu di handap ieu Iblis.
Ieu boh salah atawa lianna. Urang lajeng digolongkeun kana spiral handap dosa sarta maot.
Mimitina Iblis cocoba Mantenna demonstrate (ngabuktikeun) kakuatan sarta déwa-Na.
Cenah, saprak anjeun lapar, make kakuatan anjeun pikeun nyugemakeun lapar Anjeun.
Yesus cocoba sangkan Anjeunna bisa jadi mediator sampurna urang jeung intercessor.
Gusti ngamungkinkeun Iblis pikeun nguji urang pikeun mantuan kami jadi dewasa.
Kitab Suci nyebutkeun dina Ibrani 5: 8 yen Al-Masih diajar ta'at "ti naon anjeunna ngalaman."
Ngaran iblis berarti slanderer sarta iblis nyaeta halus.
Yesus resists trik halus Iblis pikeun ngalakukeun Panawaran na ku ngagunakeun Kitab Suci.
Cenah, "Man teu kudu hirup ku roti nyalira, tapi ku unggal kecap nu proceeds ti sungut Allah."
(Deuteronomy 8: 3) Isa brings dinya deui ka kaula, lakukeun bakal Allah, putting ieu luhur pangabutuh Na sorangan.

Kuring kapanggih commentary Alkitab Wycliffe urang pohara mantuan dina kaca 935 commenting on Mateus surah 4, "Yesus nampik dianggo mujijat ka ulah sangsara pribadi nalika sangsara sapertos éta bagian tina pangersa Allah pikeun Anjeunna."

commentary dina emphasized Kitab Suci anu nyebutkeun Yesus éta " 'ngarah nepi Roh' ka padang keur kaperluan husus tina sahingga Yesus diuji."
Yesus éta suksés lantaran Anjeunna terang, Anjeunna dipikaharti sarta Anjeunna dipaké Kitab Suci.
Gusti méré urang Kitab Suci salaku pakarang pikeun membela diri ngalawan anak panah fiery Iblis urang.
Kabéh Kitab Suci anu diideuan ku Allah; nu hadé urang nyaho eta teh hadé kami disusun ngarangna schemes Iblis urang.

Iblis tempts Yesus kadua kalina.
Di dieu Iblis sabenerna migunakeun Kitab Suci coba mun jeung trik Anjeunna.
(Sumuhun, Iblis teu nyaho Kitab Suci jeung migunakeun eta ngalawan kami, tapi anjeunna misquotes dinya tur migunakeun eta kaluar tina konteks, nyaeta, teu keur dipake na ditangtoskeun atanapi Tujuan atawa henteu dina cara ieu dimaksudkeun.) 2 Timoteus 2: 15 nyebutkeun mun "Study mun némbongkeun thyself disatujuan ka Allah, ... rightly ngabagi kecap bebeneran".
The panarjamahan Vérsi NASB nyebutkeun "akurat nanganan kecap bebeneran".
Iblis nungtun ayat tina pamakéan dimaksudkeun na (jeung daun bagian tina eta kaluar) jeung tempts bogoh ka exalt tur nembongkeun déwa-Na sarta perawatan Allah tina Anjeunna.

Jigana anjeunna nyobian daya tarik pikeun bangga dieu.
Iblis nyandak Anjeunna ka puncak Bait Allah sareng nyarios "Upami anjeun Putra Allah buang diri anjeun sabab dituliskeun 'Anjeunna bakal masihan malaikat-Na muatan perkawis anjeun; sareng dina panangan aranjeunna bakalan dijagokeun ka anjeun. '”Yesus, ngartos kana Kitab Suci, sareng tipu daya Setan, deui nganggo Kitab Suci pikeun ngéléhkeun Sétan nyarios," Maneh moal nyoba-nyoba Gusti Allah anjeun. "

Simkuring henteu janten presumptuous atawa nguji Allah, expecting Alloh ngajaga kabiasaan foolish.
Urang teu bisa ngan acak cutatan Kitab Suci, tapi kudu make eta neuleu na leres.
Dina dedi katilu setan nyaeta kandel. Iblis nawarkeun Anjeunna karajaan di dunya lamun Yesus bakal ruku handap tur nyembah anjeunna. Loba yakin yén significance tina godaan ieu yen Isa bisa jalan gede sangsara tina cross mana éta wasiat Bapa.

Yesus terang yén karajaan bakal Na di tungtungna. Yesus migunakeun Kitab Suci deui sarta nyebutkeun, "Anjeun bakal nyembah ka Allah nyalira na ukur ngalayanan ka Anjeunna." Inget Pilipi surah 2 nyebutkeun Yesus "humbled Dirina sarta jadi taat kana salib".

Kuring resep naon Wycliffe bibel commentary geus ngomong Yesus reply: "Hal ieu ditulis, deui ngarah ka totalitas tina Kitab Suci salaku panungtun pikeun ngalaksanakeun jeung dasar pikeun iman" (jeung mungkin kuring nambahan, keur meunangna leuwih dedi), "Yesus . repulsed nu blows mightiest ku Iblis, moal ku thunderbolt ti sawarga, tapi ku tulisan kecap Allah, padamelan di hikmah tina Roh Suci, sarana sadia pikeun unggal Christian "nyebutkeun kecap Alloh di James 4: 7" nolak Iblis sarta anjeunna bakal ngungsi ti anjeun ".

Inget, Yesus terang Firman sarta dipaké deui leres, neuleu na akurat.
Urang kudu lakonan hal nu sarua. Urang moal bisa ngarti trik Iblis urang, schemes tur perenahna iwal urang nyaho tur ngarti bebeneran jeung Isa ngadawuh dina Yohanes 17: ". Kecap Thy nyaeta bebeneran" 17

passages lianna nu ngajar urang pamakéan Kitab Suci di wewengkon ieu godaan nu: 1). Ibrani 5: 14 nu nyebutkeun urang kudu jadi dewasa tur jadi "biasa" kana Word, jadi itungan kami téh dilatih pikeun discern alus na jahat ".

2). Yesus ngajar murid-Na yen nalika Anjeunna ditinggalkeun aranjeunna Roh bakal mawa sagala hal Anjeunna ngajar ka zikir maranéhanana. Anjeunna ngajar aranjeunna dina Lukas 21: 12-15 yén maranéhna kudu salempang ngeunaan naon ngomong lamun dibawa saméméh accusers.

Dina loba cara anu sarua, abdi percanten, Anjeunna ngabalukarkeun urang inget Kecap-Na lamun urang perlu deui di perangna urang ngalawan Iblis jeung pengikut, tapi mimiti urang kudu nyaho éta.

3). Jabur 119: 11 nyebutkeun "kecap Thy gaduh I nyumput dina haté kuring mah bisa teu dosa ngalawan thee".
Ditéang jeung pamikiran saméméhna, anu kerja tina Roh jeung Firman, Kitab Suci memorized inget tiasa duanana forewarn kami sareng masihan kami pakarang lamun kami anu cocoba.

aspék séjén ngeunaan pentingna Kitab Suci urang téh nya éta ngajarkeun urang lampah nyandak pikeun mantuan kami nolak dedi.

Salah sahiji Kitab Suci ieu mangrupa Epesus 6: 10-15. Mangga baca petikan ieu.
Nyebutkeun, "Pasang dina sakabeh armor Allah, nu mungkin bisa nangtung ngalawan wiles setan, keur urang teu wrestle ngalawan daging jeung getih, tapi ngalawan principalities, ngalawan kakuatan, ngalawan ka pamingpin ti gelap tina umur ieu; ngalawan sarwa spiritual tina wickedness di tempat sawarga ".

The panarjamahan Vérsi NASB nyebutkeun "nangtung teguh ngalawan schemes setan."
The NKJB nyebutkeun "nempatkeun dina armor pinuh Allah nu bisa bisa nolak (tahan) schemes Iblis urang".

Epesus 6 ngajelaskeun potongan armor saperti kieu: (Jeung maranéhna aya pikeun mantuan kami nangtung teguh ngalawan godaan.)

1. "Gird diri kalawan bebeneran." Inget Isa ngadawuh, "kecap Thy nyaeta bebeneran".

Eta nyebutkeun "gird" - urang kedah meungkeut Sunan Gunung Djati jeung kecap Allah, tingali kasaruaan ka nyumput Kecap Allah dina hate urang.

2. "Nempatkeun dina breastplate tina amal saleh.
Urang ngajaga diri tina tuduhan Iblis sarta mamang (sarupa jeung anjeunna questioning déwa Yesus).
Urang kudu boga amal saleh Kristus urang, moal sababaraha bentuk amal urang sorangan alus.
Rum 13: 14 nyebutkeun "ditunda Kristus." Pilipi 3: 9 nyebutkeun "teu gaduh amal saleh kuring sorangan, tapi di bener nu liwat iman ka Kristus, anu Kuring bisa nyaho ka Mantenna sarta kakawasaan jadian Na jeung ukhuwah of sufferings Na , keur conformed pati-Na. "

Numutkeun Rum 8: 1 "Aya kituna nya ayeuna teu panghukuman ka jalma anu aya di Kristus Yesus."
Galata 3: 27 nyebutkeun "urang anu dipakena dina amal saleh-Na."

3. Ayat 15 nyebutkeun boga "suku anjeun shod kalawan persiapan Injil".
Nalika urang diajar nyiapkeun babagi manéh kalawan batur, éta strengthens kami sarta reminds kami sadaya Kristus geus dipigawé pikeun kami jeung nyorong urang salaku urang bagikeun eta tur tingal Alloh ngagunakeun eta dina nyawa batur nu datangna uninga Anjeunna salaku urang bagikeun .

4. Nganggo Word Allah salaku tameng ngajaga diri ti anak panah fiery Iblis urang, tuduhan-Na, ngan sakumaha Yesus tuh.

5. Ngajaga pikiran anjeun ku helm kasalametan.
Nyaho Kecap Alloh jaminan urang kasalametan urang jeung mere kami karapihan jeung iman ka Allah.
kaamanan urang ka Anjeunna strengthens kami tur mantuan kami lean on Anjeunna lamun kami anu diserang tur cocoba.
Beuki kami saturate Sunan Gunung Djati ku Kitab Suci teh kuat urang jadi.

6. Ayat 17 nyebutkeun ngagunakeun Kitab Suci salaku pedang tarung serangan Iblis sarta ngampar-Na.
Kuring yakin sakabéh potongan armor nyaritakeun Kitab Suci boh salaku tameng atawa pedang pikeun membela diri, resisting Iblis sakumaha Yesus tuh; atawa kusabab na ngajarkeun urang salaku dina amal saleh atawa kasalametan nyieun urang kuat.
Kuring yakin sakumaha ieu kami nganggo Kitab Suci akurat Gusti oge mere kami kakuatan jeung kakuatan-Na.
A paréntah final dina Epesus nyebutkeun mun "nambahkeun doa" pikeun armor kami jeung ka "jadi waspada."
Lamun urang perhatikan ogé dina "Solat Gusti urang" dina Mateus 6 urang tingali yen Isa diajarkeun kami naon hiji doa pakarang penting aya dina resisting dedi.
Eta nyebutkeun urang kedah neneda yen Allah bakal "ngarah urang teu kana dedi," na bakal "nganteurkeun kami tina jahat."
(Sababaraha tarjamahan ngomong "nganteurkeun kami ti hiji jahat.")
Yesus masihan kami solat ieu salaku conto urang tina cara neneda jeung naon neneda keur.
Dua frasa némbongkeun urang yen sholat pikeun deliverance tina godaan jeung hiji jahat anu pohara penting jeung kudu jadi bagian tina kahirupan doa urang jeung weaponry kami ngalawan schemes Iblis urang, nyaeta,

1) ngajaga urang jauh ti godaan na
2) delivering kami nalika Iblis tempts kami.

Ieu nunjukeun urang urang kudu pitulung sarta kakuatan Allah sarta yen Anjeunna daék jeung bisa mere eta.
Dina Mateus 26: 41 Yesus ngawartoskeun murid-murid lalajo na neneda ngarah moal bakal asup ka dedi.
2 Peter 2: 9 nyebutkeun "Gusti weruh kumaha carana nyalametkeun nu godly (taqwa) ti godaan."
Neneda yen Allah baris nyalametkeun sateuacan na nalika anjeun cocoba.
Jigana loba urang sono bagian vital ieu doa Gusti urang.
I Korinta 10: 13 nyebutkeun yén temptations urang nyanghareupan nu umum ka sadaya urang, sarta yen Allah bakal nyieun cara tina ngewa pikeun urang. Urang kudu néangan ieu.

Ibrani 4: 15 nyebutkeun Yesus cocoba dina sakabéh titik sagampil kami (ie teh nafsu tina daging, anu nafsu tina panon jeung sombong tina kahirupan).

Kusabab Anjeunna Nyanghareupan sagala widang dedi, Anjeunna bisa jadi ngajengkeun urang, mediator na intercessor urang.
Bisa datang ka Anjeunna sakumaha nulungan urang dina sagala widang dedi.
Lamun urang datang ka Anjeunna, Anjeunna intercedes atas nama urang sateuacan Rama jeung mere kami kakuatan tur pitulung-Na.
Epesus 4: 27 nyebutkeun "ngayakeun masihan tempat jeung Iblis," dina basa sejen, teu masihan kasempetan pikeun ngagoda maneh Iblis.

Didieu deui Kitab Suci geus aya pikeun mantuan kami ku ngajarkeun urang prinsip nuturkeun.
Salah sahiji ajaranana maranéhanana nyaéta ngungsi atawa ulah dosa, sarta tetep jauh ti jalma jeung kaayaan anu bisa ngakibatkeun dedi na dosa. Boh Perjanjian Old, utamana paribasa jeung Psalms, sarta ogé loba Perjanjian Anyar epistles ngabejaan urang ngeunaan hal ulah aya na ngungsi.

Kuring yakin hiji tempat alus pikeun ngamimitian nya ku "besetting dosa," dosa anjeun manggihan hésé nungkulan.
(Baca Ibrani 12:. 1-4)
Salaku urang ceuk dina palajaran kami on overcoming dosa, lengkah kahiji nya éta ngaku dosa sapertos ka Allah (I Yohanes 1: 9) jeung dianggo dina eta ku resisting lamun Iblis tempts anjeun.
Lamun gagal deui, ngamimitian leuwih tur ngaku deui jeung nanya Roh Allah méré Anjeun meunangna.
(Malikan sakumaha mindeng jadi perlu.)
Sawaktos Anjeun keur confronted kalawan dosa saperti eta mangrupakeun ide nu sae pikeun make concordance a jeung kasampak up na diajar saloba ayat anjeun tiasa kana naon Gusti boga ngajar dina subjek sangkan anjeun bisa nurut kumaha Gusti nyebutkeun. Sababaraha conto nuturkeun:
I Timoteus 4: 11-15 Kami ngabejaan yen awéwé anu dianggurkeun bisa jadi busybodies na gossips na slanderers sabab geus teuing waktos on leungeun maranéhna.

Paul nyorong ka nikah jeung jadi pagawe di imah sorangan dina urutan ulah dosa sapertos.
Titus 2: 1-5 ngabejaan awéwé teu fitnah, janten diskrit.
Paribasa 20: 19 nembongkeun urang yen fitnah jeung gosip buka babarengan.

Eta nyebutkeun "Anjeunna nu mana ngeunaan sakumaha talebearer a mangka Rahasia, kituna ulah dikaitkeun jeung salah saha flatters kalawan biwir-Na."

Paribasa 16: 28 nyebutkeun "whisperer a misahkeun best of babaturan".
Paribasa nyebutkeun "talebearer a mangka Rahasia, tapi anjeunna anu boga sumanget satia conceals hiji perkara".
2 Korinta 12: 20 jeung Romawi 1: 29 némbongkeun kami whisperers henteu pleasing ka Allah.
Salaku conto sejen, butuh mabok. Baca Galata 5: 21 jeung Romawi 13: 13.
I Korinta 5: 11 Kami ngabejaan "teu dikaitkeun jeung sagala disebut adi saha teu pantes, covetous, hiji idolater, a reviler atanapi drunkard atawa swindler, teu sanajan dahar kalawan hiji misalna hiji".

Paribasa 23: 20 nyebutkeun "teu gaul sareng drunkards".
I Korinta 15: 33 nyebutkeun "Bad corrupts parusahaan moral alus".
Anjeun cocoba janten teu puguh atawa néangan duit gampang ku cara maok atanapi perampokan?
Inget Epesus 4: 27 nyebutkeun "masihan euweuh tempat keur setan."
2 Tesalonika 3:10 & 11 (NASB) nyarios "kami biasa masihan anjeun paréntah ieu:" upami aya anu teu tiasa damel, entong ngantep anjeunna tuang ... sababaraha diantara anjeun gaduh kahirupan anu teu disiplin, henteu ngalakukeun padamelan pisan tapi kalakuan siga jalma sibuk. "

Éta mana on ngomong dina ayat 14 "lamun saha teu nurut parentah kami ... ulah dikaitkeun jeung manehna".
I Tesalonika 4: 11 nyebutkeun "hayu anjeunna kuli gawé bareng leungeun-Na sorangan."
Kantun nempatkeun, meunang proyek sarta ulah aya jalma nganggur.
Ieu conto gede pikeun sluggards na saha anu nyoba meunang euyeub ngaliwatan sagala hartosna haram kayaning panipuan, maok, swindling, jsb ..

Baca ogé I Timoteus 6: 6-10; Pilipi 4:11; Ibrani 13: 5; Paribasa 30: 8 & 9; Mateus 6:11 sareng seueur ayat sanés. Katiisan mangrupikeun zona bahaya.

Diajar naon Gusti nyebutkeun dina Kitab Suci, di nu caang sarta ulah jadi cocoba ku jahat, dina ieu atawa jejer sejenna anu tempts anjeun dosa.

Yesus geus conto urang, Anjeunna kagungan nanaon.
Kitab Suci nyebutkeun Anjeunna teu boga tempat pikeun neundeun sirah-Na. Anjeunna ditéang bakal ukur bapana.
Anjeunna masihan deui kabeh nepi ka maot - pikeun urang.

I Timoteus 6: 8 nyebutkeun "lamun urang boga dahareun jeung pakéan kami bakal eusi kalawan éta."
Dina ayat 9 anjeunna hubungan ieu godaan ku nyebutkeun, "jalma anu hayang meunang ragrag euyeub kana dedi na bubu sarta kana loba kahayang foolish sarta ngabahayakeun nu terjun lalaki kana uing jeung karuksakan".

Eta nyebutkeun deui, maca eta. Naon conto alus ngeunaan kumaha nyaho jeung pamahaman na conforming kana Kitab Suci ngabantuan kami nungkulan dedi.

Ta'at kana Kalimah mangrupa konci pikeun overcoming dedi nanaon.
conto sejen aya anger. Anjeun gampang jadi ambek.
Paribasa 20: 19-25 nyebutkeun ulah dikaitkeun jeung hiji lalaki dibikeun ka anger.
Paribasa 22: 24 nyebutkeun ulah Baca ogé Epesus 4 "buka ku lalaki panas tempered".: 26.
warnings séjén kaayaan ngungsi atawa ulah (sabenerna ngajalankeun ti) nyaéta:

1. lusts youthful - 2 Timoteus 2: 22
2. Nafsu duit - I Timoteus 6: 4
3. Immorality na adulterers atanapi adulteresses - I Korinta 6: 18 (paribasa repeats ieu leuwih sarta leuwih.)
4. Idolatry - I Korinta 10: 14
5. Sorcery jeung elmu sihir - Deuteronomy 18: 9-14; Galata 5: 20 2 Timoteus 2: 22 méré urang instruksi salajengna ku sangkan urang ngudag bener, iman, cinta jeung perdamaian.

Lakukeun ieu bakal mantuan kami nolak dedi.
Inget 2 Peter 3: 18. Ieu Kami ngabejaan ka "tumuwuh di rahmat sarta dina pangaweruh Gusti urang Yesus Kristus."
Anu bakal nulungan urang discern alus na jahat, kaasup nulungan kami discern schemes Iblis sarta ngajaga urang ti stumbling.

aspék séjén anu diajarkeun ti Epesus 4: 11-15. Ayat 15 nyebutkeun tumuwuh nepi ka Anjeunna. Konteks ieu téh yén ieu dilakonan sakumaha kami bagéan tina awak Kristus, misalna gareja.

Kami pikeun mantuan karana ku pangajaran, asih jeung encouraging salah sejen.
Ayat 14 nyebutkeun yen salah sahiji hasilna téh yén kami moal tossed ngeunaan ku craftiness na schemes bohong.
(Ayeuna nu bakal deceiver parigel anu bakal ku dirina jeung ngaliwatan batur make trickery misalna?) Salaku bagian tina awak, gareja, urang ogé mantuan ku mere jeung narima koreksi ti hiji sarua séjén.

Urang kudu ati tur lemah lembut dina sabaraha urang ngalakukeun ieu, sarta nyaho fakta sangkan teu ditilik.
Paribasa jeung Mateus masihan parentah nu aya dina subyek ieu. Tingali aranjeunna nepi na diajar aranjeunna.
Salaku conto, Galata 6: 1 nyebutkeun, "Dulur-dulur, upami manusa anu overtaken dina lepat (atawa bray di trespass wae), anjeun anu spiritual, balikkeun hiji misalna dina sumanget gentleness, tempo diri lest anjeun ogé jadi cocoba. "

Cocoba naon, anjeun nanya. Cocoba ka sombong, kaadigungan, haughtiness, atanapi dosa naon, sanajan dosa sarua.
Ati-ati. Inget Epesus 4: 26. Ulah masihan Iblis hiji kasempetan, hiji tempat. Salaku bisa ningali, Kitab Suci muterkeun peran krusial di sakabéh ieu.

Urang kedah maca eta, ngapalkeun éta, ngarti ajaran anak, arah jeung kakuatan, sareng cutatan dinya, maké salaku pedang urang, malire tur handap dipilampah sarta ajaran. Baca 2 Peter 1: 1-10. Pangaweruh ngeunaan Anjeunna, kapanggih dina Kitab Suci, méré urang sagalana urang kudu keur hirup tur godliness. Ieu ngawengku resisting dedi. kontéks di dieu nyaeta pangaweruh Gusti Yesus Kristus anu asalna tina Kitab Suci. Ayat 9 nyebutkeun kami partakers tina alam ketuhanan jeung NIV cik "sangkan bisa ... kabur korupsi di dunya akibat kahayang jahat."

Sakali deui kami ningali sambungan antara Kitab Suci jeung overcoming atanapi escaping nu temptations tina lusts tina daging, anu lusts tina panon jeung bangga hirup.
Ku kituna dina Kitab Suci (lamun urang ngungkaban tur ngarti eta) urang boga jangji keur partakers alam Na (kalawan sagala daya Na) kabur dedi. Simkuring gaduh kakuatan Roh Suci urang mangtaun meunangna.
Kuring ngan meunang kartu Easter nu ayat ieu dicutat, "Hatur nuhun janten ka Allah, anu salawasna causeth kami ka triumph Kristus" 2 Korinta 2: 16.

Kumaha timely.

Galata jeung Kitab Suci Perjanjian Anyar lianna mibanda béréndélan dosa kami ulah. Baca Galata 5: 16-19 Maranehna "immorality, impurity, sensuality, idolatry, sorcery, enmities, alatan masalah, jealousy, outbursts ku amarah, sengketa, dissensions, faksi, envying, mabok, carousing sarta hal kawas ieu."

Nuturkeun ieu dina ayat 22 & 23 mangrupikeun buah tina Roh "kaasih, kabagjaan, katengtreman, kasabaran, kahadéan, kahadéan, kasatiaan, kalembutan, pangendalian diri."

petikan ieu Kitab Suci pisan metot di éta méré urang hiji jangji dina ayat 16.
"Leumpang di Roh, sarta maneh moal ngalaksanakeun kahayang daging".
Mun urang ngalakukeun eta jalan Allah, urang moal ngalakukeun eta jalan urang, ku kakuatan, campur jeung robah Allah.
Inget doa Gusti urang. Urang bisa nanya ka Anjeunna tetep urang tina godaan jeung nganteurkeun kami ti hiji jahat.
Ayat 24 nyebutkeun "jelema nu milik Kristus geus disalib daging jeung karep sarta lusts".
Catetan sabaraha sering di lusts istilah diulang.
Rum 13: 14 nyimpen eta cara kieu. "Pasang dina Gusti Yesus Kristus sarta nyieun euweuh rezeki pikeun daging, pikeun minuhan lusts na." Ieu sums eta up.
konci teh nyaeta nolak mantan (lusts) jeung ditunda kiwari dimungkinkeun (buah Roh), atawa ditunda kiwari dimungkinkeun jeung anjeun moal minuhan urut.
Ieu jangji. Mun urang leumpang di cinta, kasabaran tur timer kontrol, kumaha urang tiasa hate, pembunuhan, maok, jadi ambek atawa fitnah.
Sagampil Yesus nempatkeun Bapana mimiti na tuh bakal Rama urang, jadi kedah kami.
Epesus 4: 31 & 32 nyarioskeun hayu pait, amarah sareng amarah sareng fitnah dipiceun; sareng janten bageur, lembut haté sareng ngahampura. Ditarjamahkeun leres, Epesus 5:18 nyarios "janten anjeun dieusi ku Roh. Ieu usaha teras-terasan.

A da'wah I sakali uninga ngomong, "Love is hal maneh".
Hiji conto alus ngeunaan putting on cinta bakal jadi lamun aya batur anjeun teu resep, saha anjeun ambek kalayan, ngalakukeun hal asih sarta jenis maranehna tinimbang venting anger Anjeun.
Neneda keur maranehna.
Sabenerna prinsipna aya dina Mateus 5: 44 dimana eta nyebutkeun "neneda pikeun maranéhanana anu despitefully make anjeun."
Kalawan kakuatan tur pitulung Allah, cinta bakal ngaganti sarta mindahkeun anger loba dosana Anjeun.
Coba eta, Allah nyebutkeun lamun urang geus di nu caang, dina cinta jeung di Roh (ieu leupas) eta bakal kajadian.
Galata 5: 16. Allah tiasa.

2 Peter 5: 8-9 nyebutkeun, "Kudu sober, waspada (on ngageter dina), anjeun musuh setan prowls sabudeureun, néangan saha anjeunna mungkin devour".
James 4: 7 nyebutkeun "nolak iblis jeung anjeunna bakal ngungsi ti anjeun".
Ayat 10 nyebutkeun Gusti Dirina baris nyampurnakeun, nguatkeun, mastikeun, ngadegkeun tur settle anjeun. "
James 1: 2-4 nyebutkeun mun "nganggap hal éta kabéh kabagjaan mun anjeun sapatemon percobaan (KJV divers temptations) nyaho eta ngahasilkeun daya tahan (kasabaran) jeung hayu ketahanan boga gawé na sampurna, nu bisa jadi sampurna jeung lengkep, kurang di nanaon."

Gusti ngamungkinkeun urang bisa cocoba, diusahakeun tur dites mun nyieun kesabaran sarta daya tahan sarta completeness di urang, tapi urang kedah nolak eta sarta ngantep éta dianggo Tujuan Allah dina kahirupan urang.

Epesus 5: 1-3 nyebutkeun "Ku sabab eta jadi imitators Allah, sakumaha barudak tercinta, sarta leumpang di cinta, sagampil Kristus oge dipikacinta Anjeun tur masihan Dirina nepi keur kami, hiji kurban jeung kurban ka Allah salaku ambu seungit.

Tapi immorality atawa impurity atanapi karanjingan kedah moal malah jadi ngaranna diantara anjeun, sakumaha anu ditangtoskeun diantara wali ".
Yakobus 1: 12 & 13 "Bagja jalma anu pengkuh dina cocoba; pikeun sakali anjeunna parantos disatujuan, anjeunna bakal nampi makuta kahirupan anu parantos dijangjikeun ku Gusti pikeun jalma anu mikanyaah ka Anjeunna. Entong aya anu nyarios nalika anjeunna kagoda, "Kuring keur cocoba ku Allah"; sabab Gusti moal kagoda ku jahat, sareng Anjeunna nyalira henteu ngagoda saha waé. "

IS dedi dosa?

Batur geus ditanya, "Dupi dedi di na téa dosa." Jawaban pondok nyaeta "euweuh".

Conto Hadé pisan Yesus.

Kitab Suci masihan terang ka urang yén Yesus éta Anak Domba sampurna Allah, nu kurban sampurna, lengkep tanpa dosa. Kuring Peter 1: 19 speaks of Anjeunna salaku "a domba tanpa cacad atawa cacad."

Ibrani 4: 15 nyebutkeun, "Pikeun urang teu boga hiji Imam Agung anu geus bisa sympathize kalawan kelemahan urang, tapi urang kudu salah anu geus cocoba dina unggal jalan, sagampil kami - acan éta tanpa dosa."

Dina akun Genesis tina dosa Adam sareng Hawa, urang tingali Hawa ieu deceived tur cocoba mun henteu patuh Alloh, tapi sanajan manehna listened na dipikir deui, ngayakeun manehna atawa Adam sabenerna dosa dugi aranjeunna ate buah tina Tangkal Pangaweruh nu tina alus sarta Jahat.

I Timoteus 2: 14 (NKJB) nyebutkeun, "Jeung Adam teu deceived, tapi awéwé keur deceived murag kana transgression".

Yakobus 1: 14 & 15 nyebatkeun "tapi masing-masing kagoda nalika, ku kahoyong jahatna nyalira, anjeunna ditarik sareng dipikat. Teras, saatos kahoyong parantos dikandung, ngalahirkeun dosa; sareng dosa, nalika parantos dewasa, ngalahirkeun maot. "

Ku kituna, teu, keur cocoba teu dosa, dosa lumangsung nalika anjeun meta dina dedi nu.

Kumaha carana abdi tiasa diajar Alkitab?

Kuring henteu yakin pasti naon anu anjeun milari, janten kuring bakal nyobian nambihan kana masalah éta, tapi upami anjeun ngajawab sareng langkung spésifik, panginten urang tiasa ngabantosan. Waleranana mah tina pandangan Nasrani (Biblikal) kacuali nyatakeun sanés.

Kecap dina basa naon waé sapertos "kahirupan" atanapi "maot" tiasa ngagaduhan hartos sareng panggunaan anu béda dina basa sareng Kitab Suci. Ngartos hartos gumantung kana kontéksna sareng kumaha cara nganggona.

Salaku conto, sakumaha anu kuring carioskeun sateuacanna, "maot" dina Kitab Suci tiasa hartosna pisah sareng Gusti, sapertos anu ditingalikeun dina carita dina Lukas 16: 19-31 ngeunaan jalma-jalma anu teu leres anu dipisahkeun ti jalma anu saleh ku teluk anu hébat, anu badé angkat hirup langgeng sareng Gusti, anu sanésna ka tempat siksa. Yohanes 10:28 ngajelaskeun ku nyarios, "Kuring masihan aranjeunna hirup langgeng, sareng aranjeunna moal binasa." Mayitna dikubur sareng buruk. Kahirupan ogé tiasa hartosna ngan ukur kahirupan fisik.

Dina Yohanes bab ka tilu urang gaduh kunjungan Yesus sareng Nicodemus, ngabahas kahirupan salaku lahir sareng hirup langgeng sakumaha lahir deui. Anjeunna kontras kahirupan fisik salaku "lahir tina cai" atanapi "lahir tina daging" sareng kahirupan spiritual / abadi salaku "lahir tina Roh." Di dieu dina ayat 16 dimana éta nyarioskeun binasa sabalikna tina hirup langgeng. Bunuh diri dihubungkeun sareng hukuman sareng panghukuman sabalikna tina hirup langgeng. Dina ayat 16 & 18 urang ningali faktor panentu anu nangtoskeun akibat ieu nyaéta naha anjeun henteu percanten ka Putra Allah, Yesus. Perhatikeun jaman ayeuna. Anu iman ngabogaan hirup langgeng. Baca ogé Yohanes 5:39; 6:68 jeung 10:28.

Conto modéren panggunaan kecap, dina hal ieu "kahirupan," panginten mangrupikeun frasa sapertos "ieu kahirupan," atanapi "kéngingkeun kahirupan" atanapi "kahirupan anu saé," ngan ukur pikeun ngagambarkeun kumaha kecap tiasa dianggo . Urang ngartos hartosna ku panggunaan aranjeunna. Ieu ngan ukur sababaraha conto panggunaan kecap "kahirupan."

Yesus ngalakukeun ieu nalika Anjeunna nyarios dina Yohanes 10:10, "Kuring sumping yén aranjeunna tiasa ngagaduhan kahirupan sareng panginten langkung seueur." Naon Maksadna? Éta hartosna langkung ti salamet tina dosa sareng binasa di naraka. Ayat ieu nuduhkeun kumaha hirup didieu "ayeuna sareng ayeuna" kedah - loba pisan, endah! Naha éta hartosna "kahirupan anu sampurna," kalayan sagala anu dipikahoyong? Jelas henteu! Naon éta hartosna? Pikeun ngartos patarosan ieu sareng patarosan anu matak urang sadaya gaduh ngeunaan "kahirupan" atanapi "maot" atanapi patarosan sanés anu urang kedah daék diajar sadaya Kitab Suci, sareng éta peryogi usaha. Maksad abdi leres-leres damel di bagian kami.

Ieu anu disarankeun ku Juru Mazmur (Jabur 1: 2) sareng naon anu diparéntahkeun ku Gusti Yosua (Yosua 1: 8). Gusti hoyong urang tapa dina Firman Allah. Éta hartosna diajar deui sareng pikirkeun.

Yohanes bab tilu ngajarkeun yén urang "lahir deui" tina "roh." Kitab Suci ngajarkeun yén Roh Allah bakal hirup dina diri urang (Yohanes 14: 16 & 17; Rum 8: 9). Pikaresepeun yén dina I Petrus 2: 2 éta nyatakeun, "sakumaha orok tulus hoyong susu tulus tina kecap anu anjeun bakal tumuh di dinya." Salaku orok urang Kristen urang henteu terang sadayana sareng Gusti nétélakeun yén hiji-hijina cara pikeun tuwuh nyaéta terang Firman Gusti.

2 Timoteus 2:15 nyarios, "Diajar pikeun nunjukkeun diri anjeun disatujuan ka Allah ... leres-leres ngabagi kecap anu leres."

Abdi badé awas yén ieu sanés hartosna kéngingkeun waleran ngeunaan firman Allah ku ngadangukeun batur atanapi maca buku "ngeunaan" Alkitab. Seueur hal ieu mangrupikeun pendapat jalma sareng sanaos saé saé na, kumaha upami pendapatna salah? Kisah 17:11 masihan urang penting pisan, Gusti masihan padoman: Bandingkeun sadaya pendapat sareng buku anu leres-leres leres, Alkitab nyalira. DALAM Kisah 17: 10-12 Lukas ngalengkepan urang Béréa kusabab aranjeunna nyobian pesen Paulus nyarios yén aranjeunna "milari Kitab Suci pikeun ningali naha hal éta leres." Ieu pisan anu kedah urang salawasna lakukeun sareng seueur urang milari beuki seueur urang bakal terang naon anu saleresna sareng urang bakal langkung terang waleran kana patarosan urang sareng terang ka Allah nyalira. Urang Béréa nguji bahkan Rasul Paulus.

Ieu sababaraha ayat anu pikaresepeun anu aya hubunganana sareng kahirupan sareng terang Firman Allah. Yohanes 17: 3 nyebatkeun, "Ieu kahirupan anu langgeng anu aranjeunna terang ka anjeun, hiji-hijina Allah anu sajati, sareng Yesus Kristus, Anu Anjeun parantos ngutus." Naon pentingna terang Anjeunna. Kitab Suci ngajarkeun yén Gusti hoyong urang janten sapertos Anjeunna, kitu ogé urang ngabutuhkeun terang kumaha Anjeunna. 2 Korinta 3:18 nyarios, "Tapi urang sadayana kalayan rai anu henteu kabuka katingali siga dina eunteung kamuliaan Gusti anu robih janten gambar anu sami tina kamulyaan kana kamulyaan, sapertos ti Gusti, Roh."

Ieu mangrupikeun kajian nyalira kumargi sababaraha pamendak anu disebatkeun dina Kitab Suci anu sanés ogé, sapertos "eunteung" sareng "kamuliaan kana kamuliaan" sareng ideu "dirobah janten gambar-Na."

Aya alat anu tiasa urang anggo (seueur diantarana gampang sareng gratis aya dina garis) pikeun milarian kecap sareng fakta Kitab Suci dina Alkitab. Aya ogé hal Firman Allah ngajarkeun yén urang kedah lakukeun pikeun janten jalma Kristen anu déwasa sareng janten langkung siga Anjeunna. Ieu mangrupikeun daptar hal anu kedah dilakukeun sareng nuturkeun ieu mangrupikeun pitulung on line anu bakal ngabantosan milarian waleran kana patarosan anu anjeun ngagaduhan.

Léngkah pikeun Tumuwuh:

  1. Silaturahmi sareng anu percaya di garéja atanapi sakelompok alit (Rasul 2:42; Ibrani 10: 24 & 25).
  2. Neneda: baca Mateus 6: 5-15 pikeun pola pangajaran sarta ngajarkeun ngeunaan solat.
  3. Diajar Kitab Suci sakumaha Kuring geus dibagikeun di dieu.
  4. Taat ka Tulisan Suci. "Janten anjeun anu ngalakukeun Firman sareng sanés ngan ukur ngadangukeun," (Yakobus 1: 22-25).
  5. Ngaku dosa: Maca 1 Yohanes 1: 9 (ngaku hartosna ngaku atanapi ngaku). Abdi resep nyarios, "sakalian diperyogikeun."

Abdi resep ngalakukeun kajian kecap. A Bible Concordance of Bible Words ngabantuan, tapi anjeun tiasa mendakan anu paling, upami henteu sadayana, tina naon anu anjeun peryogikeun dina internét. Internét ngagaduhan Bible Concordances, Biblika interlinear Yunani sareng Ibrani (Injil dina basa-basa aslina kalayan kecap pikeun tarjamahan kecap handapeunna), Kamus Alkitab (sapertos Kamus Eksposisi Vine Kecap Anyar Yunani Kecap) sareng kajian kecap Yunani sareng Ibrani. Dua situs anu pangsaéna nyaéta www.biblegateway.com jeung www.biblehub.com. Kuring miharep ieu ngabantuan. Pondok diajar basa Yunani sareng basa Ibrani, ieu mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun mendakan naon anu leres diucapkeun ku Alkitab.

Kumaha Naha Kuring janten Kristen Sajati?

Patarosan anu munggaran anu kedah diwaler perkawis patarosan anjeun nyaéta naon anu leres Kristen, sabab seueur jalma tiasa nyebat dirina Kristen anu henteu terang naon anu ceuk Injil ngeunaan Kristen. Pendapat béda-béda kumaha kumaha urang janten urang Kristen numutkeun garéja, agama atanapi bahkan dunya. Naha anjeun Kristen sakumaha anu ditetepkeun ku Gusti atanapi Kristen "anu disebat". Urang ngan ukur gaduh hiji wibawa, Gusti, sareng Anjeunna nyarios ka urang ngalangkungan Kitab Suci, sabab éta kaleresan. Yohanes 17:17 nyarios, "Firman Anjeun leres!" Naon anu Yesus nyarioskeun anu kedah urang lakukeun pikeun janten urang Kristen (janten bagian tina kulawarga Allah - pikeun disalametkeun).

Mimiti, janten urang Kristen sejati sanés ngeunaan gabung ka garéja atanapi grup kaagamaan atanapi ngajaga sababaraha aturan atanapi sacramén atanapi syarat anu sanés. Sanés perkawis dimana anjeun dilahirkeun salaku bangsa "Kristen" atanapi kulawarga kulawarga Kristen, ogé ku ngalakukeun sababaraha ritual sapertos dibaptis boh salaku budak atanapi déwasa. Sanés ngeunaan ngalakukeun padamelan anu saé pikeun kéngingkeunana. Epesus 2: 8 & 9 nyarios, "Kanggo kurnia anjeun disimpen ku iman, sareng sanés sanés nyalira, éta kado ti Gusti, sanés salaku hasil tina padamelan ..." Titus 3: 5 nyarios, "sanés ku kalakuan kabeneran anu urang parantos beres, tapi numutkeun ka rahmat-Na Anjeunna nyalametkeun urang, ku nyucikeun kaderisasi sareng ngabaruan Roh Suci. " Yesus nyarios dina Yohanes 6:29, "Ieu pagawéan Allah, nyaéta anjeun percanten ka Anjeunna anu parantos dikirimkeun."

Hayu urang tingali naon anu dicarioskeun ku Firman ngeunaan janten Kristen. Alkitab nyarios yén "aranjeunna" mimiti disebat Kristen di Antioki. Saha anu "aranjeunna." Baca Rasul 17:26. "Aranjeunna" mangrupikeun murid (dua belas) tapi ogé sadayana anu percanten sareng nuturkeun Yesus sareng naon anu Diajar. Éta ogé disebat percaya, putra-putra Gusti, garéja sareng nami deskriptif sanés. Numutkeun kana Kitab Suci, Garéja mangrupikeun "awak"-Na, sanés organisasi atanapi gedong, tapi jalma-jalma anu percanten kana nami-Na.

Janten hayu urang tingali naon anu diajarkeun ku Yesus ngeunaan janten Kristen; naon anu diperlukeun pikeun asup ka Karajaan-Na jeung kulawargana. Baca Yohanes 3: 1-20 sareng ogé ayat 33-36. Nikodémus sumping ka Yesus dina hiji wengi. Jelas yén Yesus terang pipikiranana sareng naon anu diperyogikeun ku haténa. Anjeunna nyarios ka anjeunna, "Anjeun kedah dilahirkeun deui" pikeun asup ka Karajaan Allah. Anjeunna nyarioskeun carita Perjanjian Old ngeunaan "oray dina tihang"; yén upami urang Israil anu ngalakukeun dosa kaluar pikeun ningal éta, aranjeunna bakal "dicageurkeun." Ieu gambar Yesus, yén Anjeunna kedah diangkat dina kayu salib kanggo mayar dosa-dosa urang, pikeun pangapunten urang. Maka Yesus nyarios yén jalma-jalma anu percanten ka Anjeunna (dina hukuman-Na pikeun ngagentos dosa urang) bakal ngagaduhan hirup anu langgeng. Baca deui Yohanes 3: 4-18. Anu percaya ieu "lahir deui" ku Roh Allah. Yohanes 1: 12 & 13 nyarios, "Sakur anu nampi Anjeunna, ka aranjeunna Anjeunna masihan hak pikeun janten murangkalih Gusti, ka anu percanten ka Nami-Na," sareng ngagunakeun basa anu sami sareng Yohanes 3, "anu lahir henteu getih , sanés tina daging, atanapi tina kersa manusa, tapi ti Gusti. " Ieu mangrupikeun "aranjeunna" anu "Kristen," anu nampi naon anu diajarkeun ku Isa. Éta sadayana ngeunaan naon anu anjeun percanten yén dilakukeun ku Isa. I Korinta 15: 3 & 4 nyarios, "Injil anu ku kuring diwartakeun ka anjeun ... yén Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang numutkeun kana Kitab Suci, yén Anjeunna dikubur sareng Anjeunna dibangkitkeun dina dinten anu katilu ..."

Ieu jalan, hiji-hijina cara pikeun janten sareng disebat Kristen. Dina Yohanes 14: 6 Yesus nyarios, "Kami Jalan, Kaleresan sareng Kahirupan. Teu aya anu datang ka Rama, tapi ku Kami. ” Baca ogé Rasul 4:12 sareng Roma 10:13. Anjeun kedah dilahirkeun deui kana kulawarga Allah. Anjeun kedah percanten. Seueur anu pulas hartos dilahirkeun deui. Aranjeunna nyiptakeun panarjamahan nyalira sareng "nyerat deui" Kitab Suci pikeun maksa ngalebetkeun diri, nyatakeun éta ngandung hartos sababaraha ngahudangkeun spiritual atanapi pangalaman anu hirup, tapi Kitab Suci jelas nyatakeun yén urang lahir deui sareng janten murangkalih Gusti ku percanten kana naon anu parantos dilakukeun ku Yesus pikeun urang. Urang kedah ngartos jalan Gusti ku terang sareng ngabandingkeun Kitab Suci sareng nyerah ideu pikeun bebeneran. Urang moal tiasa ngagentos ideu pikeun kecap Allah, rencana Gusti, jalan Gusti. Yohanes 3: 19 & 20 nyatakeun yén lalaki moal datang ka terang "supaya kalakuanna moal dibantah."

Bagéan kadua tina diskusi ieu kedahna ningali hal-hal sakumaha anu katingali ku Gusti. Urang kedah nampi naon anu diucapkeun Gusti dina Firman-Na, Kitab Suci. Émut, urang sadayana parantos dosa, ngalampahkeun naon anu lepat di payuneun Gusti. Kitab Suci jelas ngeunaan gaya hirup anjeun tapi umat manusa milih pikeun ngan ukur nyarios, "éta sanés hartosna," teu maliré, atanapi nyarios, "Gusti nyiptakeun kuring sapertos kieu, éta normal." Anjeun kedah émut yén dunya Allah parantos rusak sareng dilaknat nalika dosa asup ka dunya. Éta henteu sapertos anu dipikahoyong ku Gusti. Yakobus 2:10 nyebatkeun, "Pikeun sing saha anu netepkeun sakabeh hukum tapi nepi ka titajong dina hiji titik, anjeunna parantos kalepatan sadaya." Henteu janten masalah naon dosa urang.

Kuring parantos nguping seueur pedaran ngeunaan dosa. Dosa langkung ngalangkungan naon anu karasa atanapi henteu pikaresepeun ka Allah; éta naon anu henteu saé pikeun urang atanapi anu sanés. Dosa nyababkeun pamikiran urang bakal tibalik. Naon dosa anu katingali saé sareng kaadilan janten sesat (tingali Habakkuk 1: 4). Kami ningali saé sakumaha jahat sareng jahat sapertos saé. Jalma-jalma goréng janten korban sareng jalma-jalma bageur janten jahat: haters, henteu mikahasih, teu maaf, teu sopan.
Ieu daptar ayat Ayat Suci ngeunaan poko anu anjeun naroskeun. Aranjeunna ngawartosan naon anu dipikirkeun ku Gusti Allah. Upami anjeun milih ngajelaskeun aranjeunna jauh sareng neraskeun ngalakukeun naon anu teu dipikaresep ku Gusti kami moal tiasa nyarios yén henteu kunanaon. Anjeun tunduk ka Allah; Anjeunna nyalira tiasa nangtoskeun. Henteu aya argumen urang anu ngayakinkeun anjeun. Gusti masihan urang milih bébas milih nuturkeun Anjeunna atanapi henteu, tapi urang mayar akibatna. Kami yakin Kitab Suci jelas ngeunaan hal éta. Maca ayat-ayat ieu: Rum 1: 18-32, khususna ayat 26 & 27. Baca ogé Imamat 18: 22 sareng 20: 13; I Korinta 6: 9 & 10; I Timoteus 1: 8-10; Kajadian 19: 4-8 (sareng Hakim-hakim 19: 22-26 tempat urang Gibéa nyarioskeun hal anu sami sareng urang Sodom); Yudas 6 & 7 sareng Wahyu 21: 8 sareng 22:15.

Warta anu saé nyaéta nalika urang nampi Kristus Yesus salaku Jurusalamet urang, urang dihampura pikeun sadaya dosa urang. Mika 7:19 nyarios, "Anjeun bakal ngalungkeun sadaya dosa-dosa ka jero laut." Kami henteu hoyong ngahukum saha waé tapi nunjukkeun aranjeunna ka Anu Anu mikanyaah sareng ngahampura, sabab urang sadayana dosa. Baca Yohanes 8: 1-11. Yesus nyarios, "Saha waé anu tanpa dosa hayu anjeunna batu heula." I Korinta 6:11 nyarios, "Sapertos kitu aya diantara anjeun, tapi anjeun dikumbah, tapi anjeun disucikeun, tapi anjeun diyakinkeun dina Asmana Gusti Yesus Kristus sareng dina Ruh Allah urang." Kami "ditampi ku kakasih (Epesus 1: 6). Upami urang leres-leres percanten urang kedah ngungkulan dosa ku jalan dina cahaya sareng ngaku dosa urang, dosa naon anu urang lakukeun. Maca I Yohanes 1: 4-10. I Yohanes 1: 9 ditulis pikeun anu percaya. Éta nyatakeun, "Upami urang ngaku dosa urang, Anjeunna satia sareng séhat pikeun ngahampura dosa-dosa urang sareng ngabersihkeun urang tina sagala kalepatan."

Upami anjeun teu percaya leres, anjeun tiasa (Wahyu 22: 17). Yesus hoyong anjeun sumping ka Anjeunna sareng Anjeunna moal ngusir anjeun kaluar (John 6: 37).
Sapertos ditingali dina I Yohanes 1: 9 upami urang janten putra-putra Gusti Anjeunna hoyong urang leumpang sareng Anjeunna sareng tuwuh dina rahmat sareng "suci sakumaha Anjeunna suci" (I Petrus 1:16). Urang kedah ngungkulan kagagalan urang.

Gusti henteu nilar atanapi nolak budakna, henteu sapertos bapak manusa anu tiasa. Yohanes 10:28 nyarios, "Kuring masihan ka aranjeunna hirup langgeng sareng aranjeunna moal binasa." Yohanes 3:15 nyarios, "Sing saha anu percaya ka Anjeunna moal binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng." Jangji ieu diulang tilu kali dina Yohanes 3 nyalira. Tingali ogé Yohanes 6:39 sareng Ibrani 10:14. Ibrani 13: 5 nyarios, "Kuring moal ninggalkeun anjeun ogé moal ninggalkeun anjeun." Ibrani 10:17 nyarios, "Dosa sareng kalakuan panerak maranéhna moal émut deui." Tingali ogé Rum 5: 9 sareng Yudas 24. 2 Timoteus 1:12 nyarios, "Anjeunna tiasa ngajaga naon anu Abdi pasihkeun ka Anjeunna dugi ka dinten éta." I Tesalonika 5: 9-11 nyarios, "urang henteu ditunjuk pikeun murka tapi nampi kasalametan ... sahingga… urang tiasa hirup babarengan sareng Anjeunna."

Upami anjeun maca sareng diajar Kitab Suci anjeun bakal diajar yén kurnia, rahmat sareng pangampunan Gusti henteu masihan kami lisénsi atanapi kabébasan pikeun terus ngalakukeun dosa atanapi hirup dina cara anu henteu dipikaresep ku Gusti. Rahmat henteu sapertos "kaluar tina kartu gratis panjara." Rum 6: 1 & 2 nyarios, "Naon anu kedah urang carioskeun? Naha urang tetep ngalakukeun dosa sahingga rahmat tiasa ningkat? Entong pernah! Kumaha urang anu maot kana dosa tetep hirup di dinya? " Gusti Rama anu saé sareng sampurna sareng upami urang henteu taat sareng memberontak sareng ngalakukeun naon anu Anjeunna benci, Anjeunna bakal ngabenerkeun sareng ngadisiplin urang. Punten baca Ibrani 12: 4-11. Éta nyatakeun Anjeunna bakal nyiksa sareng nyiksa budakna (ayat 6). Ibrani 12:10 nyarios, "Gusti disiplin urang pikeun kahadéan urang supaya urang tiasa nyandak kasucian-Na." Dina ayat 11 nyatakeun ngeunaan disiplin, "Éta ngahasilkeun panén kasucian sareng perdamaian pikeun anu parantos dilatih ku éta."
Nalika David ngalakukeun dosa ka Allah, anjeunna dihampura nalika anjeunna ngaku dosa-Na, tapi anjeunna ngalaman akibat tina dosa na salami umur na. Nalika Saul ngalakukeun dosa anjeunna leungit karajaan. Allah ngahukum Israil ku panangkaran pikeun dosa maranéhna. Kadang-kadang Gusti ngamungkinkeun urang mayar akibat tina dosa urang pikeun mendisiplin kami. Tingali ogé Galatia 5: 1.

Kusabab urang ngajawab patarosan anjeun, kami masihan pendapat dumasar kana naon anu kami yakin yén ngajarkeun Kitab Suci. Ieu sanés sengketa ngeunaan opini. Galata 6: 1 nyarios, "Saderek-saderek, upami aya anu kajiret ku dosa, anjeun anu hirup ku Roh kedah mulangkeun jalma éta kalayan lembut." Gusti henteu benci ka jalma dosa. Sakumaha Putra ngalakukeun ka awéwé anu katangkep dina zinah di Yohanes 8: 1-11, urang hoyong aranjeunna sumping ka Anjeunna pikeun pangapunten. Rum 5: 8 nyarios, "Tapi Allah nunjukkeun kanyaah-Na nyalira ka urang, yén nalika urang masih berdosa, Kristus pupus pikeun urang."

Kumaha Kumaha Kuring luput Naraka?

Kami ngagaduhan patarosan sanés anu urang raoskeun aya hubunganana: patarosan na, "Kumaha kuring kabur Naraka?" Alesan patarosan anu aya hubunganna sabab Allah parantos ngawartoskeun ka kami dina Alkitab yén Anjeunna parantos nyayogikeun jalan pikeun kabur tina hukuman pati tina dosa urang sareng éta ngalangkungan Jurusalamet - Yesus Kristus Gusti urang, sabab MANUSA anu SAKSA kedah ngagentos urang . Mimiti urang kedah ngémutan anu pantes Naraka sareng kunaon urang pantes pikeun éta. Walerna nyaéta, sakumaha anu jelas ngajarkeun dina Kitab Suci, yén sadaya jalma dosa. Rum 3:23 nyarios, "ALL parantos ngalakukeun dosa sareng gagal tina kamuliaan Allah. " Éta hartosna anjeun sareng kuring sareng anu sanés. Yesaya 53: 6 nyebatkeun "sadayana urang resep domba parantos sesat."

Baca Rum 1: 18-31, baca kalayan taliti, pikeun ngartos karana dosa manusa sareng karusakanana. Seueur dosa khusus anu didaptarkeun di dieu, tapi ieu henteu sadayana. Éta ogé ngajelaskeun yén mimiti dosa urang nyaéta ngeunaan pemberontakan ka Gusti, sapertos kitu ka Sétan.

Rum 1:21 nyarios, "Kusabab sanaos aranjeunna terang ka Allah, aranjeunna henteu muji ka Anjeunna salaku Gusti atanapi henteu muji ka Anjeunna, tapi pamikiranana janten sia-sia sareng haté anu bodo aranjeunna poék." Ayat 25 nyarios, "Aranjeunna ngagentoskeun bebeneran Gusti kana bohong, sareng nyembah sareng ngalayanan mahluk anu diciptakeun tibatan anu Nyiptakeun" sareng ayat 26 nyarios, "Aranjeunna henteu nganggap wajar pikeun ngajaga élmu ngeunaan Gusti" sareng ayat 29 nyatakeun, "Aranjeunna parantos ngeusi sagala jinis kamungkaran, jahat, sarakah sareng karusakan." Ayat 30 nyebatkeun, "Aranjeunna nyiptakeun cara-cara ngalakukeun kajahatan," sareng ayat 32 nyarios, "Sanaos aranjeunna terang katetepan Allah anu bener yén jalma anu ngalakukeun hal-hal sapertos kitu kedah maot, aranjeunna henteu ngan terus ngalakukeun hal-hal ieu tapi ogé nyatujuan ka anu ngalaksanakeun aranjeunna. ” Maca Rum 3: 10-18, bagian-bagian anu kuring kutipkeun di dieu, "Teu aya anu séhat, teu saurang ogé ... teu aya anu milari Gusti ... sadayana parantos ngalieuk ... teu aya anu ngalaksanakeun anu saé ... sareng teu aya anu takwa ka Allah sateuacanna panon. "

Yesaya 64: 6 nyebatkeun, "sagala kalakuan anu leres urang sapertos anu kotor." Bahkan amal kahadéan urang dikotoran ku motif anu goréng sareng sajabana. Yesaya 59: 2 nyarios, "Tapi kamaksiatan anjeun parantos misahkeun anjeun sareng Gusti anjeun; dosa-dosa anjeun parantos nyumputkeun rupi-Na ti anjeun, sahingga Anjeunna moal ngupingkeun. " Rum 6:23 nyarios, "Bayaran dosa nyaéta maot." Urang pantes hukuman Allah.

Wahyu 20: 13-15 jelas ngajarkeun ka urang yén maot hartosna Naraka nalika nyebatkeun, "Masing-masing jalma dihukum numutkeun naon anu dilakukeun ku anjeunna ... lautan seuneu mangrupikeun maot kadua ... upami nami saha waé henteu kapendak ditulis dina buku kahirupan , anjeunna dialungkeun ka lautan seuneu. "

Kumaha urang kabur? Puji Gusti! Gusti mikanyaah ka urang sareng ngadamel jalan kabur. Yohanes 3: 16 nyarios ka urang, "Kusabab Allah pisan mikanyaah dunya anu ku Anjeunna masihan Putra onta-Na anu saha waé anu percaya ka Anjeunna moal binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng."

Mimiti urang kedah ngajantenkeun hiji hal anu jelas pisan. Ngan aya hiji Gusti. Anjeunna ngutus hiji Juru Salamet, Allah Putra. Dina Kitab Suci Perjanjian Old Gusti nunjukkeun ka urang liwat hubunganana sareng Israél yén Anjeunna nyalira nyaéta Gusti, sareng aranjeunna (sareng urang) henteu nyembah ka Gusti anu sanés. Ulangan 32:38 nyarios, "Tingali ayeuna, Kami Anjeunna. Teu aya déwa disisi kuring. ” Ulangan 4: 35 nyarios, "Gusti téh Gusti, salian ti Anjeunna teu aya anu sanés." Ayat 38 nyarios, "Gusti nyaéta Gusti di sawarga di luhur sareng di bumi di handap. Teu aya anu sanés. ” Yesus ngadugikeun ti Ulangan 6:13 nalika Anjeunna nyarios dina Mateus 4:10, "Anjeun kedah nyembah ka Gusti Allah anjeun sareng ka Anjeunna ngan ukur anjeun anu kedah dilayanan." Yesaya 43: 10-12 nyarios, "'Anjeun saksi-saksi Kami,' saur PANGERAN, 'sareng hamba Kami anu ku Kami dipilih, supaya anjeun terang sareng percanten ka Kami sareng ngartos yén Kami Anjeunna. Sateuacan Kuring henteu aya déwa anu dibentuk, ogé moal aya anu saatos Kuring. Abdi, bahkan kuring, Gusti, sareng salian ti Kami aya No Juru Salamet… Anjeun mangrupikeun saksi kuring, 'nyatakeun Gusti,' yén kuring Gusti. ' "

Gusti aya di tilu Jalma, konsép anu urang moal tiasa ngartos sadayana atanapi ngajelaskeun, anu urang sebut Tritunggal. Kanyataan ieu dipikaharti sapanjang Kitab Suci, tapi henteu dijelaskeun. Pluralitas Allah dipikaharti ti ayat mimiti Genesis anu mana ceuk Allah (ELOHIM) nyiptakeun langit sareng bumi.  ELOHIM nyaeta kecap jamak.  Échad, kecap Ibrani anu dianggo pikeun nerangkeun Gusti, anu biasana ditarjamahkeun "hiji," ogé tiasa hartosna hijian tunggal atanapi langkung ti hiji lakonan atanapi janten hiji. Maka Rama, Putra sareng Roh Suci mangrupikeun hiji Tuhan. Kajadian 1:26 ngajantenkeun ieu langkung jelas tibatan anu sanés dina Kitab Suci, sareng kusabab sadayana tilu jalmi disebatkeun dina Kitab Suci salaku Gusti, urang terang yén sadayana tilu jalma mangrupikeun bagian tina Tritunggal. Dina Siloka 1:26 nyarios, "Hayu us jieun lalaki di gambar urang, di urang sasaruaan, "nunjukkeun pluralitas. Sakumaha jelas urang tiasa ngartos saha Gusti, Saha anu urang kedah disembah, Anjeunna mangrupikeun kasatuan anu jamak.

Janten Gusti ngagaduhan Putra anu sami-sami Gusti. Ibrani 1: 1-3 nétélakeun yén Anjeunna sami sareng Rama, gambarna anu persis. Dina ayat 8, dimana Gusti Rama nyarios, éta nyatakeun, "ngeunaan putera Saur anjeunna, 'tahta anjeun, Ya Allah, bakal langgeng salamina.' "Gusti di dieu nyebut Putra-Na Allah. Ibrani 1: 2 nyarioskeun Anjeunna salaku "pencipta akting" anu nyarios, "ngalangkungan Anjeunna Anjeunna ngadamel jagat raya." Ieu janten langkung kuat dina Yohanes bab 1: 1-3 nalika Yohanes nyarios ngeunaan "Kecap" (engké diidentifikasi minangka lalaki Yesus) nyarios, "Mimitina mah Kecap, sareng Kecap aya sareng Gusti, sareng Kecap éta Gusti. Anjeunna sareng Gusti di awal. ”Jalma ieu - Putra - nyaéta Anu Nyiptakeun (ayat 3):" Ngaliwatan Anjeunna sagala hal diciptakeun; tanpa Anjeunna moal aya anu diciptakeun anu parantos dijantenkeun. " Teras dina ayat 29-34 (anu ngagambarkeun baptisan Yesus) Yohanes ngaidentipikasi Yesus salaku Putra Allah. Dina ayat 34 anjeunna (Yohanes) nyarioskeun ngeunaan Yesus, "Kuring parantos ningali sareng nyakseni yén ieu Putra Allah." Opat panulis Injil sadayana nyaksian yén Isa téh Putra Allah. Rekening Lukas (dina Lukas 3: 21 & 22) nyarios, "Ayeuna nalika sadaya jalma dibaptis sareng nalika Yesus ogé parantos dibaptis sareng ngadoa, langit dibuka, sareng Roh Suci turun ka Anjeunna dina bentuk awak, sapertos manuk japati, sareng hiji sora datang ti langit nyarios, 'Anjeun Putra anu dipikacinta; sareng Anjeun Kami resep pisan. ' “Tingali ogé Mateus 3:13; Markus 1:10 sareng Yohanes 1: 31-34.

Boh Yusup sareng Mary nyatakeun Anjeunna salaku Gusti. Yusup dititah ngaran Anjeunna Yesus "Pikeun Anjeunna bakal nyalametkeun Ongkoh jalma tina dosa-dosana.”(Mateus 1:21). Ngaran Yesus (Yeshua dina basa Ibrani) hartosna Jurusalamet atanapi 'Gusti nyalametkeun'. Dina Lukas 2: 30-35 Mary dititah namina Putra Yesus sareng malaikat ngawartoskeun, "Anu Suci anu bakal dilahirkeun bakal disebat Putra Allah." Dina Mateus 1:21 Yusup dicarioskeun, "naon anu dikandung ku anjeunna ti Roh Suci. "   Ieu jelas nempatkeun Jalma katilu tina Tritunggal kana gambar. Lukas nyatakeun yén ieu ogé dicarioskeun ka Maryam. Maka Tuhan gaduh Putra (Anu sami-sami Gusti) sareng sahingga Gusti ngutus Putra-Na (Yesus) janten jalma pikeun nyalametkeun urang tina Naraka, tina murka sareng hukuman Allah. Yohanes 3: 16a nyebatkeun, "Kusabab Allah pisan mikanyaah dunya anu Anjeunna mikeun Putra tunggal-Na."

Galata 4: 4 & 5a nyarios, "Tapi nalika paripurna waktos parantos sumping, Gusti ngutus Putra-Na, lahir ku awéwé, lahir handapeun hukum, pikeun ngagaleuh jalma-jalma anu aya dina hukum." Abdi Yohanes 4:14 nyarios, "Rama ngutus Putra janten Jurusalamet dunya." Gusti nyarioskeun ka kami yén Yesus hiji-hijina jalan pikeun kabur tina siksa abadi di Naraka. Abdi Timoteus 2: 5 nyarios, "Kusabab aya hiji Allah sareng hiji Mediator antara Gusti sareng manusa, manusa éta, Kristus Yesus, anu masihan dirina nyalira tebusan pikeun urang sadayana, kasaksian anu dipasihkeun dina waktos anu ditangtoskeun." Kisah 4:12 nyarios, "ogé teu aya kasalametan anu sanés, sabab teu aya Ngaran séjén handapeun langit, anu dipasihan manusa, ku urang urang kedah disalametkeun."

Upami anjeun maca Injil Yohanes, Yesus ngaku janten hiji sareng Bapa, dikirim ku Bapa, pikeun ngalakukeun kersa Rama-Na sareng masihan nyawa-Na pikeun urang. Saur anjeunna, "Kami Jalan, Kaleresan sareng Kahirupan; teu aya lalaki datang ka Rama, tapi ku Kuring (Yohanes 14: 6). Rum 5: 9 (NKJV) nyarios, "Kusabab urang ayeuna parantos dibenerkeun ku getih-Na, kumaha deui urang disimpen tina murka Allah ngalangkungan Anjeunna ... urang badé dibadamikeun sareng Anjeunna ngalangkungan pupusna Putra-Na. " Rum 8: 1 nyarios, "Ku sabab kitu ayeuna teu aya hukuman pikeun jalma-jalma anu aya dina Kristus Yesus." Yohanes 5:24 nyarios, "Saéstuna Kami nyaritakeun ka anjeun, saha anu nguping pangandika kuring sareng percaya ka Anjeunna anu ngutus Kami ngagaduhan hirup anu langgeng, sareng moal diadili tapi dialihkeun tina maot kana kahirupan."

Yohanes 3: 16 nyarios, "anu percaya ka Anjeunna moal binasa." Yohanes 3:17 nyarios, "Gusti henteu ngutus Putra-Na ka dunya pikeun ngahukum dunya, tapi pikeun nyalametkeun dunya ngalangkungan Anjeunna," tapi ayat 36 nyarios, "sing saha anu nampik ka Putra moal ningali hirup pikeun murka Allah tetep aya di anjeunna . " Abdi Tesalonika 5: 9 nyarios, "Kanggo Gusti henteu nunjuk kami pikeun sangsara murka tapi nampi kasalametan ngalangkungan Gusti urang Yesus Kristus."

Gusti parantos nyayogikeun jalan pikeun kabur tina murka-Na di Naraka, tapi Anjeunna ngan ukur nyayogikeun HIJI CARA sareng urang kedah ngalaksanakeunana ku jalan-Na. Janten kumaha ieu kajadian? Kumaha ieu jalanna? Pikeun ngartos ieu urang kedah balik deui ka awal tempat Gusti jangji bakal ngiringan urang Jurusalamet.

Ti saprak manusa ngalakukeun dosa, bahkan ti ciptaan, Gusti ngarencanakeun jalan sareng janji yén kasalametan-Na tina balukarna dosa. 2 Timoteus 1: 9 & 10 nyarios, "Kurnia ieu dipasihkeun ka urang ku Kristus Yesus sateuacan mimiti jaman, tapi ayeuna parantos diungkabkeun ku munculna Jurusalamet urang, Kristus Yesus. Tingali ogé Wahyu 13: 8. Dina Siloka 3:15 Gusti jangji yén "cikal awéwé" bakal "naksir sirah Iblis." Israél mangrupikeun alat (wahana) Gusti anu ngalangkungan Anjeunna nyandak ka sadaya dunya kasalametan-Na anu langgeng, dipasihan ku cara sapertos sadayana jalma tiasa mikawanoh Anjeunna, janten sadaya jalma tiasa percanten sareng disalametkeun. Israél bakal janten anu ngajaga Janji Perjanjian Allah sareng warisan anu ngalangkungan Al Masih - Isa - bakal sumping.

Allah masihankeun jangji ieu heula ka Abraham nalika Anjeunna jangji yén anjeunna bakal ngaberkahan dunya ngalangkungan Ibrahim (Kajadian 12:23; 17: 1-8) anu ngalantarankeun Anjeunna ngawangun bangsa - Israél - urang Yahudi. Gusti teras masrahkeun jangji ieu ka Ishak (Kajadian 21:12), teras ka Yakub (Kajadian 28: 13 & 14) anu diganti nami Israél - bapak bangsa Yahudi. Paulus ngarujuk sareng negeskeun ieu dina Galata 3: 8 sareng 9 dimana anjeunna nyarios: "Tulisan nolak yén Allah bakal menerkeun jalma-jalma kapir ku iman sareng ngumumkeun Injil sateuacanna ka Ibrahim: 'Sadaya bangsa bakal diberkahan ku anjeun.' Janten jalma-jalma anu iman bakal diberkahan sareng Ibrahim. "Paul ngaku Yesus salaku jalma anu ngalantarankeun ieu kajantenan.

Hal Lindsey dina bukuna. Jangji na, ku cara kieu, "ieu bakal janten étnis anu bakal dilahirkeun Al Masih, Jurusalamet dunya." Lindsey masihan opat alesan pikeun Allah milih Israil anu ku anjeunna Al Masih bakal sumping. Kuring ngagaduhan anu sanés: ngalangkungan jalma-jalma ieu sumping sadayana pernyataan bernubuat anu ngagambarkeun Anjeunna sareng kahirupan sareng maotna anu ngamungkinkeun urang pikeun mikawanoh Yesus salaku jalma ieu, sahingga sadaya bangsa tiasa percanten ka Anjeunna, nampi Anjeunna - nampi berkah pamungkas kasalametan: pangampunan sareng nyalametkeun tina murka Gusti Allah.

Gusti teras ngadamel perjanjian (perjanjian) sareng Israél anu maréntahkeun aranjeunna kumaha aranjeunna tiasa nyaketan ka Allah ngalangkungan imam (panengah) sareng pangorbanan anu bakal nutupan dosa-dosa aranjeunna. Sakumaha anu parantos urang tingali (Rum 3:23 & Yesaya 64: 6), urang sadayana dosa sareng dosa-dosa éta misah sareng ngajauhkeun urang ti Gusti.

Punten baca Ibrani bab 9 & 10 anu penting pikeun ngartos naon anu dilakukeun ku Gusti dina sistem pangorbanan Perjanjian Old sareng dina minuhan Perjanjian Anyar. . Sistem Perjanjian Old ngan ukur "panutup" samentawis dugi ka panebusan nyata dilakonan - dugi ka Jurusalamet anu dijanjikeun bakal sumping sareng ngamankeun kasalametan langgeng urang. Éta ogé mangrupikeun tipayun (gambar atanapi gambar) Jurusalamet anu leres, Yesus (Mateus1: 21, Roma3: 24-25. Sareng 4:25). Janten dina Perjanjian Old, sadayana kedah sumping jalan Gusti - cara Gusti parantos diatur. Janten urang ogé kedah sumping ka Allah Jalan-Na, ngalangkungan Putra-Na.

Jelas yén Gusti Allah nyarios yén dosa kedah dibayar ku maot sareng anu ngagantikeun, pangorbanan (biasana domba) diperyogikeun sahingga jalma dosa tiasa kabur tina hukuman, sabab, "gajihna {hukuman} dosa nyaéta maot." Rum 6:23). Ibrani 9:22 nyarios, "tanpa héd getih moal aya pangampuran." Imamat 17:11 nyarios, "Pikeun kahirupan daging aya dina getih, sareng abdi parantos diserenkeun ka anjeun kana altar pikeun nyucikeun dosa pikeun jiwa anjeun, sabab éta getih anu ngajadikeun dosa pikeun jiwa." Gusti, ngalangkungan kahadéan-Na, ngutus kami minuhan jangji, hal nyata, Panebus. Ieu perkawis Perjanjian Old, tapi Gusti jangji Perjanjian Anyar sareng Israél - Umatna - dina Yermia 31:38, perjanjian anu bakal ditetepkeun ku Anu Dipilih, Jurusalamet. Ieu Perjanjian Anyar - Perjanjian Anyar, jangji-jangji, ditepikeun di Yesus. Anjeunna bakal ngaleungitkeun dosa sareng maot sareng Iblis sakali sareng sadayana. (Sapertos anu kuring carioskeun, anjeun kedah maca Ibrani bab 9 & 10.) Saur Isa, (tingali Mateus 26:28; Lukas 23:20 sareng Markus 12:24), "Ieu Perjanjian Anyar (Perjanjian) dina getih Kami anu dituangkeun pikeun anjeun pikeun ngahampura dosa. ”

Neruskeun sajarah, Mesias anu dijangjikeun ogé bakal datang ngaliwatan Raja Daud. Anjeunna bakal turunan Daud. Nabi Natan nyarios kieu dina I Babad 17: 11-15, nyatakeun yén Raja Mesias bakal datang ngalangkungan Daud, yén Anjeunna bakal langgeng sareng Raja bakal janten Allah, Putra Allah. (Baca Ibrani bab 1; Yesaya 9: 6 & 7 sareng Yermia 23: 5 & 6). Dina Mateus 22: 41 & 42 urang Parisi naroskeun garis katurunan Al Masih anu bakal sumping, saha Putra Anjeunna, sareng jawabanana, ti Daud.

Jurusalamet dikenalkeun dina Perjanjian Anyar ku Paul. Dina Rasul 13: 22, dina hutbah, Paul ngajelaskeun hal ieu nalika anjeunna nyarioskeun ngeunaan Daud sareng Al Masih anu nyarios, "ti katurunan lalaki ieu (Daud putra Isai), numutkeun jangji, Allah ngangkat Jurusalamet - Yesus, sakumaha anu dijanjikeun . " Deui, Anjeunna diidentifikasi dina Perjanjian Anyar dina Rasul 13: 38 & 39 anu nyatakeun, "Kuring hoyong anjeun terang yén ngalangkungan Yesus pangampunan dosa parantos dinyatakeun ka anjeun," sareng "ku Anjeunna saha-saha anu percaya tiasa diyakinkeun." Anu Diidih, dijanjikeun sareng diutus ku Gusti Allah dikenalkeun sakumaha Isa.

Ibrani 12: 23 & 24 ogé nyaritakeun ka kami Saha Al Masih nalika nyarios, "Anjeun parantos sumping ka Allah ... ka Yesus Mediator tina Perjanjian Anyar sareng nyiram getih anu nyarios leuwih alus kecap ti batan getih Habel. " Ngaliwatan nabi-nabi Israél Gusti masihan kami seueur nubuat, jangji sareng gambar anu ngajelaskeun Mesias sareng kumaha Anjeunna bakal sapertos naon sareng naon anu bakal Anjeunna laksanakeun sahingga urang bakal mikawanoh Anjeunna nalika Anjeunna sumping. Ieu diaku ku pamimpin yahudi salaku gambar oténtik ngeunaan Anu Anointed (aranjeunna ningali éta salaku nubuatan Mesianik}. Ieu sababaraha diantarana:

1). Jabur 2 nyarios yén Anjeunna bakal disebat Anu Diurapi, Putra Allah (Tingali Mateus 1: 21-23). Anjeunna dikandung ku Roh Suci (Yesaya 7:14 & Yesaya 9: 6 & 7). Anjeunna Putra Allah (Ibrani 1: 1 & 2).

2). Anjeunna bakal janten lalaki sajati, lahir ti awéwé (Kajadian 3:15; Yesaya 7:14 sareng Galatia 4: 4). Anjeunna bakal katurunan Ibrahim sareng Daud sareng lahir ti Parawan, Mary (I Babad 17: 13-15 sareng Mateus 1:23, "anjeunna bakal ngalahirkeun putra."). Anjeunna bakal lahir di Bétléhém (Mika 5: 2).

3). Ulangan 18: 18 & 19 nyatakeun Anjeunna bakal janten nabi anu hébat sareng ngalakukeun kaajaiban anu hébat sapertos anu dilakukeun ku Musa (jalma anu saleresna - nabi). (Punten bandingkeun ieu sareng patarosan naha Yesus leres - tokoh sajarah}. Anjeunna nyata, dikirim ku Gusti. Anjeunna nyaéta Gusti - Immanuel. Tingali Ibrani bab hiji, sareng Injil Yohanes, bab hiji. Kumaha carana Anjeunna tiasa maot pikeun urang salaku gaganti urang, upami Anjeunna sanés jalmi anu sajati?

4). Aya nubuat hal-hal khusus pisan anu lumangsung dina panyaliban, sapertos kavling anu dialungkeun pikeun papakéan-Na, leungeun sareng suku anu ditusuk sareng henteu aya tulang-Na anu rusak. Maca Jabur 22 sareng Yesaya 53 sareng Kitab Suci sanés anu ngajelaskeun kajadian anu spésipik pisan dina kahirupan Anjeunna.

5). Alesan maotna jelas dijelaskeun sareng dijelaskeun dina Kitab Suci dina Yesaya 53 sareng Jabur 22. (a) Salaku Pengganti: Yesaya 53: 5 nyarios, "Anjeunna ditusuk ku pelanggaran urang… hukuman pikeun perdamaian urang ditampi ka Anjeunna." Ayat 6 teras-terasan, (b) Anjeunna nyandak dosa-dosa urang: "Gusti parantos nerangkeun kajahatanana urang sadayana" sareng (c) Anjeunna pupus: Ayat 8 nyarios, "Anjeunna dipotong tina bumi anu hirup. Kusabab pelanggaran umat Kami Anjeunna diserang. " Ayat 10 nyebatkeun, "Gusti nyiptakeun hirupna salaku korban kasalahan." Ayat12 nyarios, "Anjeunna tuang nyawana dugi ka maot ... Anjeunna nyandak dosa jalma seueur." (d) Sareng pamustunganana Anjeunna gugah deui: Ayat 11 ngajelaskeun kabangkitan nalika nyebatkeun, "saatos sangsara ku jiwa-Na Anjeunna bakal ningali cahaya kahirupan." Tingali I Korinta 15: 1- 4, ieu injil.

Yesaya 53 mangrupikeun jalan anu henteu kantos kabaca dina sinagog. Sakali urang Yahudi maca éta aranjeunna sering

ngaku yén ieu ngarujuk ka Yesus, sanaos jalma-jalma Yahudi sacara umum parantos nolak Yesus salaku Mesiasna. Yesaya 53: 3 nyarios, "Anjeunna dihina sareng ditolak ku manusa". Tingali Zakaria 12:10. Someday aranjeunna bakal ngakuan Anjeunna. Yesaya 60: 16 nyarios, "maka anjeun bakal terang yén kuring PANGERAN anu Jurusalamet anjeun, Panebus anjeun, Anu Perkasa Yakub". Dina Yohanes 4: 2 Yesus nyarios ka awéwé di sumur, "Kasalametan ti urang Yahudi."

Sakumaha anu parantos urang tingali, ngalangkungan Israél Anjeunna nyandak jangji, nubuat, anu ngaidentipikasi Yesus salaku Jurusalamet sareng warisan anu ku Anjeunna bakal muncul (lahir). Tingali Mateus bab 1 sareng Lukas bab 3.

Dina Yohanes 4:42 nyarios yén awéwé di sumur, saatos nguping Yesus, lumpat ka réréncanganna nyarios "Naha ieu teh Kristus?" Saatos ieu aranjeunna sumping ka Anjeunna teras aranjeunna nyarios, "Kami henteu percanten deui ngan ukur kusabab anu anjeun carioskeun: ayeuna kami parantos nguping nyalira, sareng kami terang yén JELEMA ieu leres-leres Juru Salamet dunya."

Yesus mangrupikeun Anu Terpilih, putra Ibrahim, Putra Daud, Jurusalamet sareng Raja salamina, Anu badé sareng nyalametkeun urang ku pupusna, masihan pangampunan, dikirim ku Gusti pikeun nyalametkeun urang tina Naraka sareng masihan urang hirup salamina (Yohanes 3 : 16; I Yohanes 4:14; Yohanes 5: 9 & 24 sareng 2 Tesalonika 5: 9). Ieu kumaha mimitina, kumaha Gusti ngadamel Jalan sahingga urang tiasa bébas tina hukuman sareng murka. Ayeuna hayu urang tingali langkung raket Kumaha Yesus minuhan jangji ieu.

Kumaha Kumaha Kuring Tumuh ka Kristus?

Salaku urang Kristen, anjeun lahir di kulawarga Allah. Yesus nyarios ka Nicodemus (Yohanes 3: 3-5) yén anjeunna kedah lahir tina Roh. Yohanes 1: 12 & 13 ngajelaskeun pisan, sakumaha ogé Yohanes 3: 16, kumaha urang lahir deui, "Tapi sakur anu nampi Anjeunna, ka aranjeunna masihan Anjeunna hak janten murangkalih Gusti, ka anu percanten kana nami-Na : anu lahir, sanés tina getih, atanapi sanésna bakal daging, atanapi sanésna manusa, tapi ti Gusti. " Yohanes 3:16 nyarioskeun Anjeunna masihan urang hirup langgeng sareng Rasul 16:31 nyarios, "Percanten ka Gusti Yesus Kristus sareng anjeun bakal disalametkeun." Ieu mangrupikeun lahir anyar urang anu ajaib, hiji bebeneran, kanyataan anu tiasa dipercaya. Sakumaha orok énggal peryogi nutrisi pikeun tumuh, maka Kitab Suci nunjukkeun urang kumaha tumuh sacara rohani salaku anak Allah. Jelas pisan sabab éta nyatakeun dina I Petrus 2: 2, "Salaku murangkalih bayi, hoyong susu murni tina Firman supados anjeun tumuh di dinya." Prépsi ieu sanés ngan ukur di dieu tapi dina Perjanjian Old ogé. Yesaya 28 nyebatkeun éta dina ayat 9 & 10, "Saha anu kedah kuring ngajarkeun élmu sareng saha anu kuring pastikeun ngartos doktrin? Éta anu disapih tina susu sareng ditarik tina buah dada; sabab precept kedah kana precept, line on line, line to line, didieu sakedik sareng aya sakedik. "

Ieu kumaha orok tumuh, ku pangulangan, henteu sadayana sakaligus, sareng kitu ogé sareng urang. Sagala hal anu asup kana kahirupan budak mangaruhan kana tumuhna sareng naon waé anu dibawa ku Gusti kana kahirupan urang mangaruhan ogé pertumbuhan spiritual urang. Tumuh ka Al Masih mangrupikeun prosés, sanés kajadian, sanaos kajadian tiasa nyababkeun kamekaran "spurts" dina kamajuan urang sapertos anu dilakukeun dina kahirupan, tapi nutrisi sadidinten anu ngawangun kahirupan sareng pikiran spiritual urang. Entong hilap ieu. Kitab Suci nunjukkeun ieu nalika ngagunakeun frasa sapertos "tuwuh dina rahmat;" "Tambahkeun kana iman anjeun" (2 Peter 1); "Kamulyaan pikeun kamulyaan" (2 Korinta 3:18); "Rahmat kana rahmat" (Yohanes 1) sareng "garis kana garis sareng pikasieuneun kana aturan" (Yesaya 28:10). I Petrus 2: 2 henteu langkung ti ngan saukur nunjukkeun ka urang yén urang anu tumuh; éta nembongkeun kami kumaha tumuh. Éta nunjukkeun urang naon katuangan gizi anu ngajantenkeun urang tumuh - SUSU murni tina Firman ALLAH.

Baca 2 Petrus 1: 1-5 anu nyarioskeun pisan ka urang naon anu kedah urang tumuh. Éta nyatakeun, "Rahmat sareng perdamaian janten kanggo anjeun ngalangkungan elmu ngeunaan Allah sareng Gusti urang Yesus Kristus, numutkeun sakumaha kakuatan ketuhanan na parantos dipasihkeun ka urang sagala hal anu aya hubunganana sareng kahirupan sareng taqwa ku elmuna ka Anjeunna anu parantos nyauran kami pikeun kamuliaan sareng kahadéan ... anu ku ieu anjeun tiasa janten bagian tina sifat ketuhanan ... masihan sadaya rajin, tambahkeun kana iman anjeun ... "Ieu tumuh di Kristus. Éta nyebatkeun urang tuwuh ku élmuna Anjeunna sareng ngan tempat pikeun mendakan yén kanyaho anu leres ngeunaan Kristus aya dina Firman Allah, Alkitab.

Naha ieu anu urang lakukeun ku barudak; tuangeun aranjeunna sareng ajarkeun aranjeunna, hiji dinten dina hiji waktos dugi ka aranjeunna déwasa janten déwasa. Tujuanana kami nyaéta janten sapertos Kristus. 2 Korinta 3:18 nyatakeun, "Tapi urang sadayana kalayan rai anu teu diudung, ningali sapertos dina eunteung, kamulyaan Gusti, anu dirobih janten gambar anu sami tina kamulyaan kana kamulyaan, sapertos ti Gusti, Roh." Barudak nyonto batur. Urang sering ngadangu jalma nyarios, "Anjeunna sapertos bapakna" atanapi "anjeunna sapertos indungna." Kuring yakin prinsip ieu maénkeun dina 2 Korinta 3:18. Nalika urang nonton atanapi "ningali" guru urang, Yesus, urang janten siga Anjeunna. Panulis lagu ngahirupkeun prinsip ieu dina lagu raya "Take Time To Be Holy" nalika anjeunna nyarios, "Ku ningali ka Yesus, sapertos Anjeunna bakal janten anjeun." Hiji-hijina cara pikeun ngartos Anjeunna nyaéta terang Anjeunna ngalangkungan Firman - maka tetep diajar éta. Kami nyonto Jurusalamet urang sareng janten sapertos Juragan urang (Lukas 6:40; Mateus 10: 24 & 25). Ieu mangrupa jangji yén lamun urang ningali ka Anjeunna urang bakal janten sapertos Anjeunna. Tumuh hartosna urang bakal janten siga Anjeunna.

Gusti bahkan ngajarkeun pentingna Firman Allah salaku kadaharan urang dina Perjanjian Old. Panginten Kitab Suci anu paling terkenal anu ngajarkeun urang naon anu penting dina kahirupan urang janten jalma anu déwasa sareng épéktip dina awak Kristus, nyaéta Jabur 1, Yosua 1 sareng 2 Timoteus 2:15 sareng 2 Timoteus 3: 15 & 16. David (Jabur 1) sareng Yosua (Yosua 1) dititah ngajantenkeun Firman Allah janten prioritas aranjeunna: mikahayang, tapa sareng diajar éta "unggal dinten." Dina Perjanjian Anyar Paulus nyarios ka Timoteus pikeun ngalakukeun hal anu sami dina 2 Timoteus 3: 15 & 16. Éta masihan kami élmu pikeun kasalametan, koréksi, doktrin sareng instruksi dina kabeneran, pikeun ngalengkepan urang. (Baca 2 Timoteus 2:15).

Yosua dititah tapa dina Firman beurang peuting jeung ngalakukeun sagala rupa anu aya di jerona supaya jalanna makmur jeung suksés. Mateus 28: 19 & 20 nyarios yén urang kedah janten murid, ngajar jalma pikeun nurut kana naon anu diajarkeun. Tumuh ogé tiasa dijelaskeun salaku murid. Yakobus 1 ngajarkeun urang janten palaku tina Firman. Anjeun teu tiasa maca Jabur sareng henteu sadar yén Daud nurut kana aturan ieu sareng éta nyusup sapanjang hirupna. Anjeunna nyarioskeun Firman terus-terusan. Maca Jabur 119. Jabur 1: 2 & 3 (Digedekeun) nyarios, "Tapi karesepna nyaéta kana hukum PANGERAN, sareng kana hukum-Na (papakon sareng ajaranana) anjeunna (biasa) tapa siang sareng wengi. Sareng anjeunna bakal ibarat tangkal anu dipelak pageuh (sareng tuang) ku aliran cai, anu ngahasilkeun buah dina usumna; daunna henteu layu; sareng naon waé anu dilakukeun, anjeunna suksés (sareng atosan déwasa). "

Kecap penting pisan yén dina Perjanjian Old Gusti maréntahkeun ka urang Israil pikeun ngajarkeunana ka barudakna berulang kali (Ulangan 6: 7; 11:19 sareng 32:46). Ulangan 32:46 (NKJV) nyarios, "… ati-ati anjeun kana sagala Firman anu kuring nyaksikeun di antara anjeun dinten ieu, anu anjeun paréntahkeun ka murangkalihna kedah ati-ati pikeun niténan sagala kecap tina hukum ieu." Éta dianggo pikeun Timoteus. Anjeunna diajarkeun ti saprak budak (2 Timoteus 3: 15 & 16). Penting pisan urang kedah terang pikeun nyalira, ngajarkeun ka batur sareng khususna nurunkeun ka murangkalih urang.

Janten konci pikeun janten sapertos Kristus sareng tumuh nyaéta leres-leres terang ka Anjeunna ngalangkungan Firman Allah. Sagala hal anu urang pelajari dina Firman bakal ngabantosan urang terang Anjeunna sareng ngahontal tujuan ieu. Tulisan mangrupikeun tuangeun urang ti orok dugi ka déwasa. Mudah-mudahan anjeun bakal tumuh tibatan janten orok, tumuh tina susu dugi ka daging (Ibrani 5: 12-14). Urang ulah kaleuleuwihi kabutuh urang kana Kecap; tumuh teu tamat dugi ka urang ningali Anjeunna (I Yohanes 3: 2-5). Murid-murid henteu ngahontal kematangan sacara instan. Gusti henteu hoyong urang tetep murangkalih, dipasihan botol, tapi tumuh ka dewasa. Murid-murid nyéépkeun seueur waktos sareng Yesus, sareng urang kedah kitu ogé. Émut ieu prosés.

Hal-hal Penting LAIN Pikeun Ngabantosan Urang Tumuh

Nalika anjeun ngémutanana, naon waé anu urang baca, diajar sareng nurut kana Kitab Suci mangrupikeun bagian tina kamekaran spiritual urang sapertos sadayana anu urang pangalaman dina kahirupan mangaruhan pertumbuhan urang salaku manusa. 2 Timoteus 3: 15 & 16 nyebatkeun Kitab Suci nyaéta, "nguntungkeun pikeun doktrin, panyalahgunaan, pikeun koréksi, pikeun pitunjuk dina kabeneran yén manusa Allah janten sampurna, lengkep dilengkepan pikeun unggal padamelan anu saé," janten dua poin salajengna damel babarengan pikeun ngajantenkeun kamekaran éta. Éta mangrupikeun 1) kataatan kana Kitab Suci sareng 2) ngungkulan dosa anu urang ngalakukeun. Jigana sigana anu pangpayunna mimitina sabab upami urang ngalakukeun dosa sareng henteu nungkulan éta ukhuwah urang sareng Allah bakal kahambat sareng urang bakal tetep orok sareng polah siga orok sareng henteu tuwuh. Kitab Suci ngajarkeun yén Kristen jasmani (kadagingan, duniawi) (jalma anu tetep ngalakukeun dosa sareng hirup nyalira) henteu dewasa. Maca I Korinta 3: 1-3. Paul nyarios yén anjeunna henteu tiasa nyarios ka Korinta salaku spiritual, tapi salaku "duniawi, sapertos ka murangkalih orok," kusabab dosa aranjeunna.

  1. Ngakui Dosa Urang ka Gusti Allah

Jigana ieu mangrupikeun salah sahiji léngkah anu paling penting pikeun anu percaya, putra-putra Gusti, pikeun ngahontal kadewasaan. Maca I Yohanes 1: 1-10. Éta nétélakeun ka kami dina ayat 8 & 10 yén lamun urang nyarios yén urang henteu ngagaduhan dosa dina kahirupan urang yén urang katipu diri sareng urang ngajantenkeun Anjeunna tukang bohong sareng kanyataan na henteu aya di urang. Ayat 6 nyarios, "Upami urang nyarios yén urang gaduh ukhuwah sareng Anjeunna, sareng leumpang dina gelap, urang ngabohong sareng henteu hirup ku bebeneran."

Gampang ningali dosa dina kahirupan jalma sanés tapi sesah ngaku gagalna urang sorangan sareng urang punten ku nyarios sapertos, "Éta sanés urusan anu ageung," atanapi "Kuring ngan ukur manusa," atanapi "sadayana nuju ngalakukeun éta , ”Atanapi“ Abdi henteu tiasa ngabantosan éta, ”atanapi“ Abdi sapertos kieu kusabab kumaha abdi digedékeun, ”atanapi alesan paporit ayeuna,“ Éta kusabab anu kuring atos ngalaman, kuring ngagaduhan hak pikeun ngaréaksikeun resep ieu." Anjeun kedah cinta anu ieu, "Sadayana kedah gaduh hiji kasalahan." Daptarna teras-terasan, tapi dosa mangrupikeun dosa sareng urang sadayana ngalakukeun dosa, langkung sering tibatan anu urang ngaku. Dosa mangrupikeun dosa sanaos kumaha sepele urang pikir éta. Abdi Yohanes 2: 1 nyarios, "Barudak leutik, ieu kuring nyerat ka anjeun, supados henteu dosa." Ieu kersa Gusti ngeunaan dosa. I Yohanes 2: 1 ogé nyebatkeun, "Upami aya anu dosa, urang gaduh pangacara sareng Rama, Yesus Kristus Anu Anu Alim." I Yohanes 1: 9 nyarios ka urang persis kumaha ngungkulan dosa dina kahirupan urang: ngaku (ngaku) ​​ka Gusti. Ieu naon hartosna pangakuan. Éta nyatakeun, "Upami urang ngaku dosa urang, Anjeunna satia sareng adil pikeun ngahampura dosa-dosa urang sareng ngabersihkeun urang tina sagala kalepatan." Ieu kawajiban urang: ngaku dosa urang ka Gusti, sareng ieu jangji Allah: Anjeunna bakal ngahampura urang. Mimiti urang kedah ngakuan dosa urang teras ngaku ka Gusti.

Daud ngalakukeun ieu. Dina Jabur 51: 1-17, anjeunna nyarios, "Kuring ngaku kasalahan kuring" ... sareng, "ngalawan ka Anjeun, ngan ukur Kami anu dosa, sareng ngalakukeun kajahatan ieu di paningal anjeun." Anjeun moal tiasa maca Jabur tanpa ningali kasieun Daud dina mikawanoh dosa-Na, tapi anjeunna ogé mikawanoh kaasih sareng pangampura Gusti. Maca Jabur 32. Jabur 103: 3, 4, 10-12 & 17 (NASB) nyarios, "Saha anu ngahampura sadaya kamaksiatan anjeun, Anu nyageurkeun sadaya panyakit anjeun; Saha anu nyalametkeun hirup anjeun tina liang kubur, Anu ngadoakeun anjeun kalayan katengtreman sareng welas asih ... Anjeunna henteu ngamalirkeun ka urang numutkeun dosa urang, atanapi henteu ngaganjar urang numutkeun kalepatan urang. Kusabab sakumaha luhurna langit saluhureun bumi, sakumaha ageung kasaéan-Na ka jalma-jalma anu takwa ka Anjeunna. Sajauh wétan ti kulon, dugi ka Anjeunna jauhkeun kalepatan urang ti urang ... Tapi kasaéan PANGERAN ti saprak langgeng dugi ka langgeng ka jalma-jalma anu takwa ka Anjeunna, sareng kabeneran-Na ka barudak barudak. "

Yesus ngagambarkeun beberesih ieu sareng Pétrus dina Yohanes 13: 4-10, tempat Anjeunna ngumbah suku murid. Nalika Pétrus nolak, Anjeunna nyarios, "Anu dikumbah henteu kedah nyeuseuh namung kanggo nyeuseuh sampéanna." Sacara kiasan, urang kedah ngumbah suku unggal waktos najis, unggal dinten atanapi langkung sering upami diperyogikeun, sakalian diperyogikeun. Firman Allah ngungkabkeun dosa dina kahirupan urang, tapi urang kedah ngaku. Ibrani 4:12 (NASB) nyarios, "Kusabab firman Allah hirup sareng aktif sareng langkung seukeut tibatan pedang dua mata, sareng nusuk dugi ka ngabagi jiwa sareng roh, tina sendi boh sumsum, sareng tiasa nangtoskeun pikiran jeung maksud haté. ” Yakobus ogé ngajarkeun ieu, nyarioskeun Kecap ibarat eunteung, anu nalika urang maca éta, nunjukkeun naon urang resep. Nalika urang ningali "kokotor," urang kedah dikumbah sareng disucikeun, taat ka I Yohanes 1: 1-9, ngaku dosa-dosa urang ka Gusti sapertos Daud. Baca Yakobus 1: 22-25. Jabur 51: 7 nyarios, "ngumbah abdi sareng abdi bakal langkung bodas tibatan salju."

Tulisan ngayakinkeun yén Yesus ngorbankeun jalma anu percanten "soleh" di payuneun Gusti; yén pangorbanan Anjeunna "sakali pikeun sadayana," ngajantenkeun urang sampurna salamina, ieu jabatan urang dina Kristus. Tapi Yesus ogé nyarios yén urang kedah, sabab urang nyarioskeun, nyimpen rekening pondok sareng Gusti ku ngaku unggal dosa anu diturunkeun dina kaca Firman Allah, janten silaturahim sareng perdamaian urang teu kahalangan. Gusti Allah bakal nangtoskeun umat-Na anu terus ngalakukeun dosa sapertos Anjeunna ka Israél. Maca Ibrani 10. Ayat 14 (NASB) nyarios, "Kusabab ku hiji tawaran Anjeunna ngagaduhan disampurnakeun pikeun sadaya waktos jalma-jalma anu disucikeun. " Teu patuh ngadangukeun Roh Suci (Epesus 4: 29-32). Tingali bagian dina situs ieu ngeunaan, upami urang tetep ngalakukeun dosa, contona.

Ieu léngkah mimiti nurut. Gusti parantos sabar, sareng henteu masalah sabaraha kali urang gagal, upami urang balik deui ka Anjeunna, Anjeunna bakal ngahampura sareng mulangkeun urang sosobatan sareng Anjeunna. 2 Babad 7:14 nyebatkeun "Upami umat Kami, anu disebat nami Kami, bakal ngahinakeun diri, sareng neneda, sareng milari wajah abdi, sareng ngaléngkah tina jalan jahatna: maka kuring bakal ngadangu ti sawarga, sareng bakal ngahampura dosa sareng dudung tanahna. "

  1. Taat / Ngalakukeun Naon anu Ngajar Ku Kecap

Ti saprak ieu, urang kedah nyungkeun Gusti pikeun ngarobih urang. Sakumaha I Yohanes maréntahkeun urang pikeun "ngabersihkeun" naon anu urang tingali salah, éta ogé maréntahkeun urang pikeun ngarobah naon anu salah sareng ngalakukeun anu bener sareng nurut kana seueur hal Firman Allah nunjukkeun ka urang DO. Éta nyebatkeun, "Janten anjeun anu ngalakukeun Firman sareng sanés ngan ukur ngadangukeun." Nalika urang maca Kitab Suci, urang kedah naroskeun, sapertos: "Naha Gusti ngalereskeun atanapi maréntahkeun ka batur?" "Kumaha anjeun sapertos jalmi atanapi jalmi-jalmi?" "Naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun menerkeun naon waé atanapi ngalakukeun éta langkung saé?" Ménta Gusti pikeun mantuan anjeun ngalakukeun naon anu Diajar ku anjeun. Ieu kumaha urang tumuh, ku ningali diri dina eunteung Gusti. Entong milarian anu rumit; nyandak Firman Allah dina nilai nominal sareng nurut. Upami anjeun henteu ngartos naon-naon, berdoa sareng teras diajar bagian anu anjeun henteu ngartos, tapi taat kana naon anu anjeun ngartos.

Urang kedah naros ka Gusti pikeun ngarobih urang sabab jelas nyatakeun dina Kecap yén urang moal tiasa ngarobih diri urang sorangan. Jelas nyatakeun dina Yohanes 15: 5, "tanpa Kuring (Kristus) anjeun moal tiasa nanaon." Upami anjeun nyobian sareng nyobian sareng henteu robih sareng tetep gagal, tebak naon, anjeun henteu nyalira. Anjeun tiasa naros, "Kumaha carana kuring ngadamel parobihan dina kahirupan kuring?" Padahal dimimitian ku mikawanoh sareng ngaku dosa, kumaha kuring tiasa ngarobih sareng tumuh? Naha kuring tetep ngalakukeun dosa anu sami terus-terusan sareng naha kuring henteu tiasa ngalakukeun naon anu dipikahoyong ku Gusti? Rosululloh Paul nyanghareupan perjuangan anu sami ieu sareng ngajelaskeunana sareng naon anu kedah dilakukeun ngeunaan éta dina Roma bab 5-8. Ieu kumaha urang tumuh - ngalangkungan kakawasaan Gusti, sanés milik urang.

Lalampahan Paulus - Rum bab 5-8

Kolosa 1:27 & 28 nyarios, "ngajarkeun ka unggal jalma dina sagala kawijaksanaan, supaya urang tiasa nampilkeun unggal jalma anu sampurna ka Kristus Yesus." Rum 8: 29 nyarios, "saha Anjeunna anu parantos terang, Anjeunna ogé ditetepkeun janten saluyu sareng gambar Putra-Na." Janten kadewasaan sareng kamekaran janten sapertos Kristus, Juragan sareng Jurusalamet urang.

Paul merjuangkeun masalah anu sami sareng urang. Baca Rum bab 7. Anjeunna hoyong ngalakukeun anu leres tapi henteu tiasa. Anjeunna hoyong lirén ngalakukeun anu salah tapi henteu tiasa. Rum 6 ngawartosan urang henteu "ngantep dosa janten kakuasaan dina kahirupan fana anjeun," sareng yén urang ulah ngantep dosa janten "jagoan" urang, tapi Paul henteu tiasa ngajantenkeunana. Janten kumaha anjeunna meunang kameunangan tina perjuangan ieu sareng kumaha urang tiasa. Kumaha urang, sapertos Paul, tiasa robih sareng tumuh? Rum 7: 24 & 25a nyarios, "Jahat kuring anu celaka! Saha anu bakal nyalametkeun kuring tina awak ieu anu maot? Syukur ka Gusti, anu nyalametkeun kuring ngalangkungan Yesus Kristus Gusti urang! " Yohanes 15: 1-5, khususna ayat 4 & 5 nyarios kieu ku cara anu sanés. Nalika Yesus nyarios sareng murid-murid-Na, saurna, "Cicing di Kuring sareng Abdi di anjeun. Sapertos dahan henteu tiasa ngahasilkeun buah nyalira, kecuali tetep dina tangkal anggur; henteu deui tiasa anjeun, kajabi anjeun tetep ka Kami. Kami Vine, anjeun cabang; Anjeunna anu tetep ka Kami, sareng Abdi ka Anjeunna, sami ngahasilkeun buah anu seueur; sabab tanpa Kami moal tiasa nanaon. ” Upami anjeun tetep anjeun bakal tumuh, sabab Anjeunna bakal ngarobah anjeun. Anjeun moal tiasa ngarobih nyalira.

Pikeun tetep urang kedah ngartos sababaraha kanyataan: 1) Kami disalib sareng Kristus. Gusti nyarios yén ieu kanyataan, sapertos kanyataan yén Gusti nempatkeun dosa-dosa urang ka Yesus sareng Anjeunna pupus pikeun urang. Di panon Gusti urang maot sareng Anjeunna. 2) Gusti nyarios yén urang maot pikeun dosa (Rum 6: 6). Urang kedah nampi kanyataan ieu sakumaha anu leres sareng percanten sareng percanten ka aranjeunna. 3) Kanyataan anu katilu nyaéta Kristus hirup di urang. Galata 2:20 nyarios, "Kuring parantos disalib sareng Kristus; lain deui kuring anu hirup, tapi Kristus hirup dina diri kuring; sareng kahirupan anu ayeuna kuring hirup dina daging kuring hirup ku iman ka Putra Allah, anu mikanyaah ka kuring sareng masihan dirina nyalira pikeun kuring. "

Nalika Gusti nyarioskeun dina Kecap yén urang kedah leumpang ku iman éta hartosna yén nalika urang ngaku dosa sareng kaluar nurut ka Gusti, urang ngandelkeun (percanten) sareng nganggap, atanapi sakumaha urang Romawi nyarios yén urang "nganggap" kanyataan ieu leres, utamina yén urang maot pikeun dosa sareng yén Anjeunna hirup di urang (Rum 6:11). Gusti hoyong urang hirup pikeun Anjeunna, percanten kanyataan yén Anjeunna hirup di urang sareng hoyong hirup ngalangkungan urang. Kusabab kanyataan ieu, Gusti tiasa masihan kakuatan ka urang pikeun janten juara. Pikeun ngartos perjuangan urang sareng Paulus maca sareng diajar Rum bab 5-8 diulang deui tina dosa dugi ka kameunangan. Bab 6 nunjukkeun urang posisi urang dina Kristus, urang aya di Anjeunna sareng Anjeunna aya di diri urang. Bab 7 ngajelaskeun henteu mampuh Paul pikeun ngalakukeun anu hadé tibatan anu jahat; kumaha anjeunna henteu tiasa ngalakukeun nanaon pikeun ngarobih nyalira. Ayat 15, 18 & 19 (NKJV) nyimpulkeun: "Kanggo naon anu kuring lakukeun, kuring henteu ngartos ... Pikeun bakal aya sareng kuring, tapi kumaha pikeun ngalakukeun anu saé anu kuring henteu mendakan… Pikeun kahadéan anu bakal kuring lakukeun Kuring henteu ngalakukeun; tapi jahat kuring moal ngalakukeun, éta kuring latihan, "sareng ayat 24," Wahai jalma celaka! Saha anu bakal ngaleupaskeun kuring tina awak maot ieu? " Sora wawuh? Jawabanana aya dina Kristus. Ayat 25 nyarios, "Kuring muji sukur ka Allah - ngalangkungan Yesus Kristus Gusti urang!"

Urang janten jalma percaya ku ngondang Yesus kana kahirupan urang. Wahyu 3:20 nyarios, "Lah, kuring nangtung di panto sareng sambel. Upami aya anu ngupingkeun sora kuring sareng muka panto, kuring bakal lebet ka anjeunna, sareng tuang sareng anjeunna sareng anjeunna sareng Kami. " Anjeunna hirup di urang, tapi Anjeunna hoyong maréntah sareng kakuasaan dina kahirupan urang sareng ngarobih urang. Cara séjén pikeun nyebatkeun éta nyaéta Roma 12: 1 & 2 anu nyatakeun, "Ku sabab kitu, kuring ngadesek ka anjeun, dulur-dulur, numutkeun rahmat Gusti, pikeun nyayogikeun awak anjeun salaku korban hirup, suci sareng pikaresepeun ku Gusti - ieu leres anjeun sareng ibadah anu pantes. Entong saluyu sareng pola dunya ieu, tapi kedah dirobih ku pembaruan pikiran anjeun. Maka anjeun bakal tiasa nguji sareng nyatujuan kersa Gusti - kersa na anu hadé, pikaresepeun sareng sampurna. " Rum 6:11 nyarioskeun hal anu sami, "dianggap (anggap) diri anjeun leres-leres parantos maot pikeun dosa, tapi hirup pikeun Gusti Allah Kristus Yesus Gusti urang," sareng ayat 13 nyarios, "entong nampilkeun anggota anjeun salaku pakakas kalakuan dosa pikeun , tapi ayeuna Diri anjeun ka Allah salamet ti nu maraot sareng anggota anjeun salaku alat-alat anu leres pikeun Gusti. " Kami kedah Hasil diri urang ka Gusti pikeun Anjeunna hirup ngalangkungan urang. Dina tanda ngahasilkeun urang ngahasilkeun atanapi masihan hak jalan ka anu sanés. Nalika urang pasrah ka Roh Suci, Kristus anu hirup di urang, urang ngahasilkeun hak ka Anjeunna hirup liwat urang (Rum 6:11). Catet sabaraha sering istilah sapertos ayeuna, tawaran sareng ngahasilkeun dianggo. Ngalakukeun éta. Rum 8:11 nyarios, "Tapi upami Roh Anjeunna anu ngahudangkeun Yesus tina maot bakal cicing di anjeun, Anjeunna anu ngahudangkeun Al Masih tina maot bakal masihan kahirupan pikeun awak fana anjeun ku Roh anu cicing di anjeun." Urang kedah nampilkeun atanapi masihan diri - ngahasilkeun - ka Anjeunna - nyanggakeun Anjeunna HIRUP di urang. Gusti henteu maréntahkeun urang ngalakukeun hal anu mustahil, tapi Anjeunna naros ka urang pikeun tunduk ka Kristus, anu ngamungkinkeun ku hirup di sareng ngalangkungan urang. Nalika urang ngahasilkeun, masihan ka Anjeunna ijin pikeun, sareng ngantepkeun Anjeunna hirup ngalangkungan urang, Anjeunna masihan urang kamampuan pikeun ngalakukeun kersa-Na. Nalika urang naros ka Anjeunna sareng mikeun Anjeunna "hak jalan," sareng kaluar dina iman, Anjeunna ngalaksanakeunana - Anjeunna hirup di sareng liwat urang bakal ngarobih urang ti jero. Urang kedah nawiskeun diri ka Anjeunna, ieu bakal masihan kakuatan Kristus pikeun kameunangan. Abdi Korinta 15:57 nyarios, "hatur nuhun ka Gusti anu masihan kami kameunangan ngaliwatan Gusti urang Yesus Kristus. " Anjeunna nyalira masihan kakuatan pikeun kameunangan sareng ngalaksanakeun kersa Gusti. Ieu kersa Gusti pikeun urang (I Tesalonika 4: 3) "bahkan kasucian anjeun," pikeun ngawula dina énggalna Roh (Rum 7: 6), leumpang ku iman, sareng "ngahasilkeun buah ka Gusti" (Rum 7: 4 ), anu tujuanana tetep dina Yohanes 15: 1-5. Ieu mangrupikeun prosés parobihan - tumuh sareng tujuan urang - janten dewasa sareng langkung mirip Kristus. Anjeun tiasa ningali kumaha Gusti ngajelaskeun prosés ieu dina istilah anu béda sareng seueur cara janten kami yakin bakal ngartos - naon waé anu dijelaskeun ku Kitab Suci. Ieu ngembang: leumpang dina iman, leumpang dina cahaya atanapi leumpang dina Roh, tetep, hirup kahirupan loba pisan, murid, janten sapertos Kristus, nu kaeusi Kristus. Kami nambahan iman urang, sareng janten sapertos Anjeunna, sareng nurut kana Firman-Na. Mateus 28: 19 & 20 nyarios, "Ku sabab éta angkat sareng jantenkeun murid-murid ti sadayana bangsa, baptiskeun aranjeunna dina nami Rama sareng Putra sareng Roh Suci, sareng ngajar aranjeunna pikeun nurut kana sagala rupa anu Kuring maréntahkeun ka anjeun. Sareng pastina kuring sareng anjeun salawasna, dugi ka akhir jaman. ” Leumpang dina Roh ngahasilkeun buah sareng sami sareng "ngantepkeun Kecap Allah cicing di anjeun euyeub." Bandingkeun Galata 5: 16-22 sareng Kolosa 3: 10-15. Buahna nyaéta cinta, welas asih, lemah lembut, sabar, pangampunan, katengtreman sareng kaimanan, ngan ukur sawatara hal. Ieu ciri-ciri Kristus. Bandingkeun ieu ogé sareng 2 Petrus 1: 1-8. Ieu tumuh di Kristus - dina Christlikeness. Rum 5:17 nyarios, "langkung-langkung deui, aranjeunna anu nampi kurnia anu rahmat bakal kakuasaan dina kahirupan ku Hiji, Isa Al Masih."

Émut kecap ieu - ADD - ieu mangrupikeun prosés. Anjeun panginten tiasa gaduh waktos atanapi pangalaman anu masihan anjeun mumbul, tapi éta dumasar kana garis, precept kana precept, sareng émut yén urang moal sampurna sapertos Anjeunna (I Yohanes 3: 2) dugi ka ningali Anjeunna sakumaha Anjeunna. Sababaraha ayat anu saé pikeun diapalkeun nyaéta Galata 2:20; 2 Korinta 3:18 sareng anu sanés anu ngabantosan anjeun sacara pribadi. Ieu prosés saumur hirup- sakumaha ogé kahirupan fisik urang. Urang tiasa sareng teras-terasan tumuh dina hikmah sareng ilmu salaku manusa, tah éta dina kahirupan Kristen (spiritual) urang.

Roh Suci Nyaéta Guru Urang

Kami parantos nyebatkeun sababaraha hal ngeunaan Roh Suci, sapertos: nyerahkeun diri ka Anjeunna sareng milampah Roh. Roh Suci ogé guru urang. Abdi Yohanes 2:27 nyarios, "Sedengkeun pikeun anjeun, pangurapan anu anjeun nampi ti Anjeunna ngiringan di anjeun, sareng anjeun teu kedah aya anu ngajar anjeun; tapi salaku pangijihNa ngajarkeun anjeun ngeunaan sagala hal, sareng leres sareng sanés bohong, sareng sapertos anu ngajar anjeun, anjeun tetep ka Anjeunna. ” Ieu kusabab Roh Suci dikirim ka cicing di jero urang. Dina Yohanes 14: 16 & 17 Yesus nyarios ka murid-murid, "Kuring bakal naros ka Bapa, sareng Anjeunna bakal masihan anjeun Pembantu anu sanés, supados Anjeunna tiasa sareng anjeun salamina, Éta Roh bebeneran, anu dunya moal tiasa nampi, sabab éta henteu ningali Anjeunna atanapi henteu terang ka Anjeunna, tapi anjeun terang Anjeunna sabab Anjeunna tetep sareng anjeun sareng bakal aya di anjeun. " Yohanes 14:26 nyarios, "Tapi Anu ngabantosan, Roh Suci, anu bakal dikirim Rama ku nami Kami, Anjeunna bakal ngajarkeun anjeun sagala hal, sareng émut kana sagala hal anu Kuring béjakeun ka anjeun. " Sadaya jalmi Kaping Kalayan Hiji.

Konsép ieu (atanapi bebeneran) dijangjikeun dina Perjanjian Old anu tempat Roh Suci henteu cicingeun jalma tapi malahan datang kana aranjeunna. Dina Yermia 31: 33 & 34a Allah ngadawuh, "Ieu perjangjian anu bakal Ku dilakukeun ku urang Israil ... Kuring bakal nempatkeun hukum Kami dina jero aranjeunna sareng dina haténa kuring bakal nyeratna. Aranjeunna moal ngajar deui masing-masing ka tatangga na ... sadayana bakal kenal ka Kuring. " Nalika urang janten pangersa Gusti masihan urang Roh-Na pikeun cicing di jero urang. Rum 8: 9 ngajelaskeun hal ieu: "Nanging anjeun henteu dina daging tapi dina Roh, upami leres-leres Roh Allah cicing di anjeun. Tapi upami aya anu henteu ngagaduhan Roh Kristus, anjeunna sanés milik Anjeunna. " I Korinta 6:19 nyarios, "Atanapi naha anjeun henteu terang yén awak anjeun téh kuil Roh Suci anu aya di anjeun anu anjeun gaduh ti Gusti." Tingali ogé Yohanes 16: 5-10. Anjeunna aya di urang sareng Anjeunna parantos nyerat hukum-Na dina hate urang, salamina. (Tingali ogé Ibrani 10:16; 8: 7-13.) Yehezkiel ogé nyarios kieu dina 11:19, "Kuring bakal… nempatkeun sumanget anyar dina jero aranjeunna," sareng dina 36: 26 & 27, "Kuring bakal nempatkeun Roh-Na dina jero anjeun sareng nyababkeun anjeun milampah kana katetepan Kami. " Gusti, Roh Suci, mangrupikeun Pembantu sareng Guru urang; henteu kedah urang milari pitulung-Na pikeun ngartos Firman-Na.

Cara séjén pikeun Ngabantosan Urang Tumuh

Ieu hal-hal sanés anu kedah urang lakukeun pikeun tumuh di Kristus: 1) Hadir ka garéja sacara rutin. Di tempat garéja anjeun tiasa diajar ti anu iman anu sanés, ngadangu Firman anu diwartosan, naroskeun patarosan, silih ajak ku ngagunakeun karunia spiritual anjeun anu dipasihkeun ku Gusti ka unggal jalma anu iman nalika aranjeunna disimpen. Epesus 4: 11 & 12 nyarios, "Sareng anjeunna masihan sababaraha salaku rasul, sareng sabagian salaku nabi, sareng sababaraha salaku penginjil, sareng sababaraha salaku pastor sareng guru, pikeun ngalengkepan para wali pikeun padamelan palayanan, pikeun ngawangun awak Kristus… ”Tingali Rum 12: 3-8; I Korinta 12: 1-11, 28-31 sareng Epesus 4: 11-16. Anjeun ngagedekeun diri ku leres-leres mikawanoh sareng ngagunakeun kado spiritual anjeun nyalira sakumaha anu didaptarkeun dina petikan ieu, anu bénten sareng bakat anu dilahirkeun ku urang. Buka garéja anu percaya kana Alkitab anu dasar (Rasul 2:42 sareng Ibrani 10:25).

2) Urang kedah ngadoa (Epesus 6: 18-20; Kolosa 4: 2; Epesus 1:18 sareng Filipi 4: 6). Penting pisan pikeun ngobrol sareng Gusti, pikeun sosobatan sareng Gusti dina solat. Solat ngajantenkeun urang janten bagian tina padamelan Gusti.

3). Urang kedah nyembah, muji ka Gusti sareng bersyukur (Pilipi 4: 6 & 7). Epesus 5: 19 & 29 sareng Kolosa 3: 16 duanana nyarios, "nyarios ka diri sorangan dina mazmur sareng kidung-kidung sareng lagu-lagu spiritual." Abdi Tesalonika 5:18 nyarios, "Dina sagala hal sukur; sabab ieu kersa Allah pikeun aranjeun dina Kristus Yesus. " Pikirkeun kumaha Daud sering muji ka Gusti dina Jabur sareng nyembah ka Anjeunna. Ibadah tiasa janten sadayana diajar nyalira.

4). Urang kedah ngabagi iman sareng saksi ka batur sareng ogé ngawangun jalma-jalma anu sanés (tingali Rasul 1: 8; Mateus 28: 19 & 20; Epesus 6:15 sareng I Petrus 3:15 anu nyarios yén urang kedah "siap-siap ... pikeun masihan alesan pikeun pangharepan anu aya dina diri anjeun. "Ieu ngabutuhkeun waktos diajar sareng waktos. Abdi bakal nyarios," Entong dicekel dua kali tanpa jawaban. "

5). Urang kedah diajar merjuangkeun tarung iman anu hadé - pikeun ngabantah doktrin palsu (tingali Yudas 3 sareng surat-surat anu sanésna) sareng ngalawan musuh urang Setan (Tingali Mateus 4: 1-11 sareng Epesus 6: 10-20).

6). Anu pamungkas, urang kedah narékahan pikeun "mikanyaah ka tatangga" sareng dulur-dulur urang di Kristus sareng musuh urang (I Korinta 13; I Tesalonika 4: 9 & 10; 3: 11-13; Yohanes 13:34 sareng Roma 12:10 anu nyatakeun , "Janten silih taqwa dina silih asih dulur-dulur").

7) Sareng naon waé anu anjeun terang yén Kitab Suci nyaritakeun ka urang Pikeun Do, DO. Émut Yakobus 1: 22-25. Urang kedah janten palaku tina kecap sareng sanés ngan ukur ngupingkeun waé.

Sadaya hal ieu tiasa dianggo sasarengan (precept upon precept), pikeun nyababkeun urang tumuh sapertos sadayana pangalaman dina kahirupan ngarobih urang sareng ngajantenkeun urang dewasa. Anjeun moal bérés ngembang dugi hirup anjeun réngsé.

 

Kumaha Kumaha Kuring Ngéngingkeun Ti Allah?

Salah sahiji patarosan anu paling matak matak lieur pikeun urang Kristen anyar bahkan seueur anu parantos lami janten Kristen nyaéta, "Kumaha kuring nguping ti Gusti?" Upami disebatkeun ku cara anu sanés, kumaha kuring terang upami pipikiran anu lebet kana pipikiran kuring ti Gusti, ti setan, ti diri kuring atanapi ngan ukur anu kuring kantos nguping di tempat anu ngan ukur nempel dina pikiran kuring? Aya seueur conto Gusti anu nyarios ka jalma-jalma dina Alkitab, tapi ogé aya seueur peringatan ngeunaan nuturkeun nabi palsu anu ngaku yén Gusti Allah nyarios ka aranjeunna nalika Gusti nyarios pasti yén Anjeunna henteu. Janten kumaha urang terang?

Masalah anu pangpayunna sareng anu paling dasar nyaéta yén Tuhan mangrupikeun Pangarang tina Kitab Suci anu pamungkas sareng Anjeunna henteu pernah kontradiksi sareng nyalira. 2 Timoteus 3: 16 & 17 nyarios, "Sadaya Kitab Suci dihirupkeun ku Gusti sareng gunana pikeun ngajar, nyempad, ngabenerkeun sareng latihan dina amal saleh, supaya hamba Allah tiasa leres-leres perlengkapan pikeun tiap padamelan anu saé." Janten aya pamikiran anu lebet kana pipikiran anjeun kedah ditaliti heula dumasarkeun kasepakatan na sareng Kitab Suci. Prajurit anu nyerat paréntah ti komandanna sareng henteu nurut kana éta sabab panginten anjeunna nguping aya anu ngawartosan anjeunna anu sanés bakal aya dina masalah serius. Janten léngkah pangpayunna nguping ti Gusti Allah nyaéta diajar Kitab Suci pikeun ningali naon anu aranjeunna nyarioskeun dina masalah naon waé. Hebat sabaraha masalah anu diungkulan dina Alkitab, sareng maca Alkitab unggal dinten sareng diajar naon anu dicarioskeun nalika masalah muncul mangrupikeun léngkah munggaran anu jelas dina terang naon anu diucapkeun ku Gusti.

Panginten hal anu kadua anu kedah ditingali nyaéta: "Naon nurani abdi nyarios ka kuring?" Rum 2: 14 & 15 nyarios, "(Saéstuna, nalika bangsa-bangsa sanés, anu henteu ngagaduhan hukum, ngalakukeun hal-hal anu diperlukeun ku hukum, sipatna hukum pikeun dirina, sanaos aranjeunna henteu ngagaduhan hukum. Aranjeunna nunjukkeun yén saratna ngeunaan hukum anu ditulis dina haténa, nurani maranéhanana ogé nyaksian, sareng pipikiranana kadang-kadang nuduh aranjeunna sareng dina waktos anu sanés malah membela aranjeunna.) "Ayeuna éta henteu hartosna yén nurani urang salawasna leres. Paul nyarioskeun ngeunaan nurani anu lemah dina Rum 14 sareng nurani anu nyaring dina I Timoteus 4: 2. Tapi anjeunna nyarios dina I Timoteus 1: 5, "Tujuan tina paréntah ieu nyaéta cinta, anu asalna tina haté anu murni sareng nurani anu saé sareng iman anu tulus." Anjeunna nyatakeun dina Rasul 23: 16, "Janten kuring ngupayakeun tetep ngajaga nurani abdi tetep bersih di payuneun Gusti sareng manusa." Anjeunna nyerat ka Timoteus dina I Timoteus 1: 18 & 19 "Timoteus, anak kuring, kuring masihan paréntah ieu pikeun nurut kana nubuat-nubuat anu pernah dilakukeun ngeunaan anjeun, ku cara nginget-nginget aranjeunna anjeun tiasa merangan perang kalayan saé, nyekel iman sareng nurani anu saé, anu sabagian ditolak teras ngalaman karusakan ku kapal iman. " Upami nurani anjeun ngawartosan aya anu lepat, maka éta panginten salah, sahenteuna pikeun anjeun. Perasaan salah, asalna tina nurani urang, mangrupikeun salah sahiji cara Gusti nyarios ka urang sareng teu malire nurani urang, dina seuseueurna kasus, milih henteu ngupingkeun Gusti. (Kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan topik ieu baca sadayana Rum 14 sareng I Korinta 8 sareng I Korinta 10: 14-33.)

Hal anu katilu anu kedah diperhatoskeun nyaéta: "Naon anu kuring nyungkeun Gusti ka kuring?" Nalika janten nonoman, kuring sering didorong pikeun nyungkeun Gusti pikeun nunjukkeun kahoyong-Na pikeun kahirupan kuring. Kuring rada reuwas engké mendakan yén Gusti henteu pernah nitah urang ngadoa yén Mantenna nunjukkeun kahoyong-Na. Anu didorong pikeun urang doakeun nyaéta hikmah. Yakobus 1: 5 jangji, "Upami aya diantara anjeun anu henteu gaduh hikmah, anjeun kedah nyungkeun ka Gusti, anu masihan murah ka sadayana tanpa nyalahkeun, sareng éta bakal dipasihkeun." Epesus 5: 15-17 nyarios, "Janten ati-ati pisan kumaha hirup anjeun - henteu sakumaha teu bijaksana tapi sakumaha wijaksana, ngamanpaatkeun unggal kasempetan, sabab dinten-dinten na jahat. Ku sabab éta ulah bodo, tapi ngartos naon kersa Gusti. " Gusti jangji bakal masihan kami hikmah upami urang naroskeun, sareng upami urang ngalakukeun hal anu bijaksana, urang ngalaksanakeun kersa Gusti.

Paribasa 1: 1-7 nyarios, "Paribasa Suleman bin Daud, raja Israil: pikeun meunang hikmah sareng pitunjuk; pikeun maham kecap-kecap wawasan; pikeun narima instruksi dina tingkah laku anu wijaksana, ngalakukeun anu bener jeung adil jeung adil; pikeun méré kapinteran ka jalma-jalma anu saderhana, elmu sareng kawijaksanaan ka jalma ngora - hayu sing bijaksana ngadangukeun sareng nambihan pembelajaranana, sareng ngantep anu bijaksana kéngingkeun pitunjuk - pikeun paham paribasa sareng pasemon, cariosan sareng tatarucingan jalma wijaksana. Anu takwa ka PANGERAN mangrupikeun awal ilmu, tapi jelema bodo nganggap entong hikmah sareng pitunjuk. " Tujuan tina buku paribasa nyaéta pikeun masihan kami hikmah. Mangrupikeun salah sahiji tempat anu paling saé pikeun dituju nalika anjeun naros ka Gusti naon hal anu wijaksana pikeun dilakukeun nyaéta dina kaayaan naon waé.

Hiji hal anu sanés anu pang ngabantosan kuring dina diajar ngadangu naon anu diucapkeun ku Gusti ka kuring nyaéta diajar bédana antara rasa salah sareng panghukum. Nalika urang ngalakukeun dosa, Gusti, biasana nyarios ku nurani urang, ngajadikeun urang ngarasa salah. Nalika urang ngaku dosa ka Gusti, Gusti ngaleungitkeun perasaan kasalahan, ngabantosan urang ngarobih sareng mulangkeun ukhuwah. I Yohanes 1: 5-10 nyarios, "Ieu beja anu parantos kami kadéngé ti anjeunna sareng nyatakeun ka anjeun: Allah terang; di anjeunna teu aya gelap pisan. Upami urang ngaku gaduh ukhuwah sareng anjeunna tapi leumpang dina gelap, urang ngabohong sareng henteu hirup saleresna. Tapi lamun urang leumpang dina cahaya, sakumaha anjeunna aya dina caang, urang gaduh ukhuwah sareng silih, sareng getih Yesus, Putra-Na, nyucikeun urang tina sagala dosa. Upami urang ngaku tanpa dosa, urang nipu diri sareng kanyataanna henteu aya dina diri urang. Upami urang ngaku dosa urang, anjeunna satia sareng adil sareng bakal ngahampura dosa-dosa urang sareng nyucikeun urang tina sagala kalepatan. Upami urang ngaku henteu dosa, urang ngajantenkeun anjeunna tukang bohong sareng pangandika na henteu aya dina diri urang. " Pikeun nguping ti Gusti, urang kedah jujur ​​ka Gusti sareng ngaku dosa urang nalika éta kajadian. Upami urang parantos ngalakukeun dosa sareng henteu ngaku dosa urang, urang henteu ngahiji sareng Gusti, sareng nguping Anjeunna bakal sesah upami henteu mustahil. Nuliskeun deui: kalepatan khusus sareng nalika urang ngaku ka Gusti, Gusti ngahampura urang sareng hubungan urang sareng Gusti disimpen deui.

Panghukum mangrupikeun hal anu lengkep. Paul naroskeun sareng ngajawab hiji patarosan dina Rum 8:34, "Saha éta anu ngahukum? Henteu aya saurang ogé. Kristus Yesus anu pupus - langkung ti éta, anu dihirupkeun deui - aya di sisi katuhu Allah sareng ogé syafaat pikeun urang. " Anjeunna ngamimitian bab 8, saatos nyarioskeun kagagalan anu sengsara nalika anjeunna nyobian nyenangkeun Gusti Allah ku ngajaga hukum, ku nyarios, "Ku sabab éta, ayeuna teu aya hukuman pikeun jalma-jalma anu aya dina Kristus Yesus." Kalepatan khusus, hukumanana samar sareng umum. Éta nyatakeun hal-hal sapertos, "Anjeun teras-terasan ngaco," atanapi, "Anjeun moal pernah aya nanaon," atanapi, "Anjeun ngaco pisan Gusti moal tiasa ngagunakeun anjeun." Nalika urang ngaku dosa anu ngajantenkeun urang rumaos dosa ka Gusti, kalepatanana ngaleungit sareng urang ngaraos kabagjaan pangampunan. Nalika urang "ngaku" parasaan urang dikutuk ka Allah aranjeunna bakal beuki kuat. "Ngaku" perasaan urang anu ngutuk ka Gusti sabenerna ngan ukur satuju kana naon anu diucapkeun setan ka urang ngeunaan urang. Duka kedah diaku. Panghukum kedah ditolak upami urang bade terang naon anu leres diucapkeun ku Gusti ka urang.

Tangtosna, hal anu pangpayunna Gusti nyarioskeun ka urang nyaéta naon anu Yesus nyarios ka Nicodemus: "Anjeun kedah dilahirkeun deui" (Yohanes 3: 7). Dugi ka urang parantos ngaku yén urang parantos ngalakukeun dosa ka Gusti, nyarios ka Gusti kami yakin yén Yesus mayar kanggo dosa-dosa urang nalika Anjeunna pupus dina kayu salib, sareng dikubur teras gugah deui, sareng parantos nyungkeun Gusti sumping kana kahirupan urang salaku Jurusalamet urang, Gusti nyaéta henteu ngagaduhan kawajiban pikeun nyarios ka urang ngeunaan naon waé salain ti kabutuhan urang pikeun disalametkeun, sareng paling sigana Anjeunna moal. Upami urang nampi Yesus salaku Jurusalamet urang, maka urang kedah nalungtik sagala rupa anu urang pikir ku Gusti nyarioskeun urang nganggo Kitab Suci, ngupingkeun nurani urang, nyungkeun hikmah dina sagala kaayaan sareng ngaku dosa sareng nolak hukuman. Nyaho naon anu diucapkeun ku Gusti ka urang tiasa janten sesah kadang-kadang, tapi ngalakukeun opat hal ieu tangtosna bakal ngabantosan ngadangukeun sorana langkung gampang.

Kumaha Naha kuring nyaho yén Alloh aya sareng abdi?

Dina jawaban tina patarosan ieu, Alkitab jelas ngajarkeun yén Allah aya dimana-mana, maka Anjeunna salawasna aya sareng urang. Anjeunna aya dimana-mana. Anjeunna ningali sadayana sareng nguping sadayana. Jabur 139 nyarios yén urang moal tiasa kabur ti ayana-Na. Kuring nyarankeun maca sadayana Jabur ieu anu nyatakeun dina ayat 7, "dimana abdi tiasa angkat ti payuneun Anjeun?" Walerna henteu dimana-mana, sabab Anjeunna aya dimana-mana.

2 Babad 6:18 sareng I Raja-raja 8:27 sareng Rasul 17: 24-28 nunjukkeun ka urang yén Suléman, anu ngawangun candi pikeun Gusti Anu jangji bakal cicing di dinya, sadar yén Gusti moal tiasa dikandung dina tempat anu khusus. Paul nempatkeun éta sapertos kieu dina Rasul nalika anjeunna nyarios, "Gusti langit sareng bumi henteu cicing di Bait Allah anu didamel ku panangan." Yermia 23: 23 & 24 nyebatkeun "Anjeunna minuhan langit sareng bumi." Epesus 1:23 nyarios yén Anjeunna ngeusian "sadayana sadayana."

Acan pikeun anu percanten, jalma anu parantos milih pikeun nampi sareng percanten ka Putra-Na (tingali Yohanes 3: 16 sareng Yohanes 1:12), Anjeunna janji bakal sasarengan sareng urang kalayan cara anu langkung istiméwa salaku Rama, Rakan urang, Pelindung urang sareng Panyadia. Mateus 28:20 nyarios, "lah, Kami salawasna sareng anjeun, dugi ka akhir jaman."

Ieu mangrupikeun janji anu teu aya saratna, urang moal tiasa atanapi henteu ngabalukarkeun éta kajantenan. Ieu mangrupikeun kanyataan sabab Gusti nyarioskeun éta.

Éta ogé nyatakeun yén dimana aya dua atanapi tilu (anu mu'min) kumpul, "aya kuring di tengah-tengah aranjeunna." (Mateus 18:20 JV) Kami henteu nyauran, nyungkeun atanapi nyungkeun ayana-Na. Anjeunna nyarios Anjeunna sareng urang, maka Anjeunna aya. Éta mangrupikeun janji, bebeneran, kanyataan. Urang ngan ukur kedah percanten sareng ngandelkeunana. Sanaos Gusti henteu diwatesan pikeun gedong, Anjeunna sareng urang ku cara anu istiméwa, naha urang raoseun atanapi henteu. Janji anu saé.

Pikeun anu percanten Anjeunna sareng urang nganggo cara anu istimewa pisan. John bab hiji nyarios yén Gusti bakal masihan urang kado Roh-Na. Dina Rasul bab 1 & 2 sareng Yohanes 14:17, Gusti nyarios ka urang yén nalika Yesus pupus, gugah tina maot sareng angkat ka Rama, Anjeunna bakal ngutus Roh Suci pikeun cicing dina jero haté urang. Dina Yohanes 14:17 Anjeunna nyarios, "Roh bebeneran ... anu tetep sareng anjeun, sareng bakal aya di anjeun." I Korinta 6:19 nyarios, "awak anjeun kuil Roh Suci Anu in anjeun, saha anu anjeun gaduh ti Gusti ... "Janten pikeun jalma-jalma anu iman Allah Roh cicing di jero urang.

Kami ningali yén Allah nyarios ka Yosua dina Yosua 1: 5, sareng ieu diulang deui dina Ibrani 13: 5, "Kuring moal ninggalkeun anjeun atanapi ninggalkeun anjeun." Cacah di dinya. Rum 8: 38 & 39 nyarios ka urang yén teu aya anu tiasa misahkeun urang tina kaasih Gusti, anu aya dina Kristus.

Padahal Gusti salawasna sareng urang, éta sanés hartosna Anjeunna bakal teras ngupingkeun urang. Yesaya 59: 2 nyarios yén dosa bakal misahkeun urang ti Gusti dina hartos yén Anjeunna moal nguping (ngadangukeun) ka urang, tapi kusabab Anjeunna salawasna jeung kami, Anjeunna bakal salawasna ngadangukeun urang upami urang ngaku (ngaku) ​​dosa urang, sareng bakal ngahampura dosa urang. Éta jangji. (I Yohanes 1: 9; 2 Babad 7:14)

Ogé upami anjeun sanés jalma anu percanten, ayana Gusti penting sabab Anjeunna ningali sadayana sareng kusabab Anjeunna "henteu kersa aya anu musnah." (2 Petrus 3: 9) Anjeunna bakal salawasna nguping ceurik jalma anu percanten sareng nyebat Anjeunna janten Jurusalamet aranjeunna, percanten Injil. (I Korinta 15: 1-3) "Pikeun saha waé anu nyauran nami Gusti bakal disalametkeun." (Rum 10:13) Yohanes 6:37 nyarios yén Anjeunna moal némbalan saha waé, sareng saha waé anu badé sumping. (Wahyu 22:17; Yohanes 1:12)

Kumaha cara Kuring Ngajukeun Damai sareng Gusti?

Firman Allah nyebatkeun, "Aya hiji Allah sareng hiji perantara antara Gusti sareng manusa, Manusa Al Masih Yesus" (I Timoteus 2: 5). Alesan urang henteu perdamaian sareng Gusti nyaéta urang sadaya jalma dosa. Rum 3:23 nyarios, "Kusabab sadayana parantos dosa sareng teu meunang kamuliaan Allah." Yesaya 64: 6 nyebatkeun, "Kami sadayana sapertos najis sareng sagala kabeneran urang (amal kahadéan) sapertos jorok kotor ... sareng kamaksiatan urang (dosa), sapertos angin, nyandak kami jauh." Yesaya 59: 2 nyebatkeun, "Kaduratan anjeun parantos misah antara anjeun sareng Gusti anjeun ..."

Tapi Gusti nyiptakeun jalan pikeun urang ditebus (disalametkeun) tina dosa urang sareng tiasa didamaikeun (atanapi didamel leres) sareng Gusti. Dosa kedah dihukum sareng hukuman anu leres (pamayaran) pikeun dosa urang nyaéta maot. Rum 6:23 berbunyi, "Kusabab upah tina dosa nyaéta maot, tapi kurnia Allah hirup langgeng ku jalan Yesus Kristus Gusti urang." Abdi Yohanes 4:14 nyarios, "Sareng kami parantos ningali sareng nyaksian yén Rama ngutus Putra janten Jurusalamet dunya." Yohanes 3:17 nyarios, "Kusabab Allah henteu ngutus Putra-Na ka dunya pikeun ngahukum dunya; tapi dunya ku Anjeunna tiasa disalametkeun. ” Yohanes 10:28 nyarios, "Kuring masihan aranjeunna hirup langgeng, sareng aranjeunna moal binasa; moal aya anu bakal nyabut éta tina leungeun kuring. " Ngan aya SATU TUHAN JEUNG SATU MEDIATOR. Yohanes 14: 6 nyarios, "Yesus nyarios ka anjeunna, 'Kami Jalan, Kaleresan sareng Kahirupan, moal aya anu datang ka Rama, tapi ku Kami." Maca Yesaya bab 53. Catetan hususna ayat 5 & 6. Aranjeunna nyarios: "Anjeunna cilaka kusabab pelanggaran urang, Anjeunna dikorupsi ku kajahatan urang; siksa perdamaian urang aya ka Anjeunna; sareng ku stripe-Na urang disageurkeun. Sadaya urang resep domba parantos sesat; urang tos Sarupaning satu ka jalan na sorangan; jeung Gusti parantos maparin dosa ka Anjeunna sadayana. " Teruskeun kana ayat 8b: "Kusabab Anjeunna diasingkeun ti bumi anu hirup; ku sabab kalakuan umat Kami diserang ku Anjeunna. " Sareng ayat 10 nyarios, "Tapi éta pikaresepeun Gusti pikeun ngorondang Anjeunna; Anjeunna parantos nempatkeun Anjeunna duka; nalika Anjeun bakal nyiptakeun jiwa-Na sareng maturan pikeun dosa… ”Sareng ayat 11 nyarios,“ Ku élmuna-Na (pangetahuan ti Anjeunna) hamba abdi anu séhat bakal ngabenerkeun seueur; sabab Anjeunna bakal nanggung kajahatanana. " Ayat 12 nyarios, "Anjeunna parantos ngucurkeun jiwa-Na ka maot." Abdi Pétrus 2:24 nyarios, "Saha Anjeunna nyalira urang dosa dina awakna sorangan dina tangkal ... ”

Hukuman pikeun dosa urang nyaéta maot, tapi Gusti nempatkeun dosa urang ka Anjeunna (Yesus) sareng Anjeunna mayar kanggo dosa-dosa urang tibatan urang; Anjeunna ngagentos tempat urang sareng dihukum pikeun urang. Mangga buka situs ieu kanggo langkung seueur ngeunaan ieu dina topik kumaha disimpen. Kolosa 1: 20 & 21 sareng Yesaya 53 ngajelaskeun yén ieu kumaha Gusti ngajadikeun perdamaian antara manusa sareng Anjeunna nyalira. Éta nyatakeun, "Sareng parantos badé perdamaian ku getih salib-Na, ku Anjeunna pikeun ngadamaikeun sagala rupa ka Anjeunna nyalira ... sareng anjeun anu kadang-kadang dijauhkeun sareng musuh dina pikiran anjeun ku kalakuan jahat tapi ayeuna Anjeunna parantos rukun." Ayat 22 nyarios, "Dina awak daging-Na ku maot." Maca ogé Epesus 2: 13-17 anu nyebatkeun yén ku getih-Na, Anjeunna karapihan urang anu ngarecah partisi atanapi permusuhan antara urang sareng Gusti, didamel ku dosa urang, nyandak urang katengtreman sareng Gusti. Punten baca. Maca Yohanes bab 3 dimana Yesus ngawartosan ka Nicodemus kumaha lahir di kulawarga Allah (dilahirkeun deui); yén Yesus kedah diangkat dina kayu salib sakumaha Musa angkat oray di padang pasir sareng anu bakal dihampura urang "ningali ka Yesus" salaku Jurusalamet urang. Anjeunna ngajelaskeun hal ieu ku ngawartosan anjeunna yén anjeunna kedah percanten, ayat 16, "Kanggo Gusti pisan mikanyaah dunya, yén Anjeunna masihan Putra tunggal-Na, sing saha anu percaya ka Anjeunna moal binasa, tapi gaduh hirup anu langgeng. " Yohanes 1:12 nyarios, "Nanging pikeun sadayana anu nampi anjeunna, pikeun jalma anu percanten kana nami-Na, anjeunna masihan hak pikeun janten murangkalih Gusti." Kuring Korinta 15: 1 & 2 nyatakeun ieu Injil, "ku anjeun disimpen. ” Ayat 3 & 4 nyarios, "Kusabab kuring masrahkeun ka anjeun ... yén Al Masih pupus pikeun dosa-dosa urang numutkeun kana Kitab Suci, sareng yén Anjeunna dikubur sareng Anjeunna bangkit deui numutkeun kana Kitab Suci." Dina Mateus 26:28 Yesus nyarios, "Kusabab ieu surat wasiat anyar dina getih kuring anu héd pikeun seueur jalma pikeun ngahampura dosa." Anjeun kedah percanten ieu pikeun disalametkeun sareng badami sareng Gusti. Yohanes 20:31 nyarios, "Tapi ieu dituliskeun supaya anjeun percaya yén Isa téh Al Masih, Putra Allah, sareng ku percaya anjeun bakal ngagaduhan kahirupan dina Asma-Na." Kisah 16:31 nyarios, "Aranjeunna ngawaler, 'Percaya ka Gusti Yesus, sareng anjeun bakal disalametkeun - anjeun sareng kulawarga anjeun."

Tingali Roma 3: 22-25 sareng Roma 4: 22-5: 2. Punten baca sadayana ayat-ayat ieu anu saé pisan pesen kasalametan urang yén hal-hal ieu sanés diserat kanggo jalma-jalma ieu nyalira, tapi pikeun urang sadayana pikeun perdamaian sareng Gusti. Éta nunjukkeun kumaha Ibrahim sareng urang dibenerkeun ku iman. Ayat 4: 23-5: 1 nyarios jelas. "Tapi kecap-kecap ieu 'éta diitung pikeun anjeunna' sanés ditulis kanggo nyalira waé, tapi pikeun urang ogé. Éta bakal diitung pikeun urang anu percanten ka Anjeunna anu ngahudangkeun ti anu maraot Yesus Gusti urang, anu parantos diserahkeun pikeun kalepatan urang sareng diangkat pikeun pembenaran urang. Maka, kumargi urang parantos diyakinkeun ku iman, urang bakal Damai sareng Allah ngalangkungan Gusti Yesus Kristus. " Tingali ogé Rasul 10:36.

Aya aspek sanés pikeun patarosan ieu. Upami anjeun parantos percanten ka Yesus, salah sahiji kulawarga Allah sareng anjeun ngalakukeun dosa, ukhuwah anjeun sareng Rama dihambat sareng anjeun moal ngalaman perdamaian Allah. Anjeun henteu kaleungitan hubungan anjeun sareng Bapa, anjeun masih anak-Na sareng janji Gusti nyaéta milik anjeun - anjeun gaduh perdamaian sakumaha dina perjanjian atanapi perjanjian sareng Anjeunna, tapi anjeun panginten henteu ngaraoskeun perasaan katengtreman sareng Anjeunna. Dosa nguciwakeun Roh Suci (Epesus 4: 29-31), tapi Firman Allah ngagaduhan jangji pikeun anjeun, "Kami gaduh pangacara sareng Rama, Yesus Kristus Anu Alim" (I Yohanes 2: 1). Anjeunna syafaat pikeun urang (Rum 8:34). Pupusna pikeun urang "sakali pikeun sadayana" (Ibrani 10:10). I Yohanes 1: 9 masihan janji-Na, "Upami urang ngaku (ngaku) ​​dosa urang Anjeunna satia sareng adil pikeun ngahampura dosa-dosa urang sareng ngabersihkeun urang tina sagala kaleresan." Petikan nyarios ngeunaan restorasi ukhuwah éta sareng perdamaian urang. Maca I Yohanes1: 1-10.

Kami dina prosés nyerat waleran kana patarosan anu sanés ngeunaan topik ieu, milarian deui gancang-gancang. Damai sareng Gusti mangrupikeun salah sahiji hal anu dipasihkeun ku Gusti nalika urang nampi Putra-Na, Yesus, sareng disalametkeun ku iman ka Anjeunna.

Kumaha Urang Ngalawan Musuh Rohani Urang?

            Urang kudu nyieun bédana antara musuh urang anu jalma jeung jalma anu roh jahat. Epesus 6:12 nyebutkeun, "Kanggo urang wrestling lain ngalawan daging jeung getih, tapi ngalawan principalities, ngalawan kakuatan, ngalawan pangawasa nu poek dunya ieu, ngalawan wickedness spiritual di tempat luhur." Tingali ogé Lukas 22:3

  1. Nalika kaayaan jalma anu nomer hiji panginten kedah cinta. “Gusti henteu

kersa nu mana wae nu binasa” ( 2 Petrus 3:9 ) tapi sakabehna “kudu nyaho kana bebeneran” (2 Timoteus 2:25). Kitab Suci nyarioskeun ka urang pikeun nyaah ka musuh urang sareng ngadoakeun jalma-jalma anu ngagunakeun urang kalayan parah naha aranjeunna disimpen atanapi henteu disimpen, ku kituna aranjeunna bakal sumping ka Yesus.

Allah ngajarkeun urang dina Kitab Suci, nyebutkeun, "pamalesan téh milik abdi". Urang teu kudu neangan dendam ka jalma. Gusti sering masihan conto dina Kitab Suci pikeun ngajarkeun urang, sareng dina hal ieu, David mangrupikeun conto anu saé. Sababaraha kali Raja Saul nyoba maéhan Daud lantaran timburu, sarta Daud nolak males kanyeri. Manéhna nyerahkeun kaayaan éta ka Allah, nyaho yén Allah bakal nangtayungan manéhna sarta ngalaksanakeun pangersa Allah.

Yesus mangrupikeun conto pamungkas urang. Nalika Anjeunna pupus pikeun urang, Anjeunna henteu males dendam ka musuh-musuh-Na. Gantina, Anjeunna pupus pikeun panebusan urang.

  1. Nalika datang ka "roh-roh jahat" anu musuh urang, Kitab Suci ngajarkeun urang naon anu kudu dilakukeun pikeun ngalawan aranjeunna, kumaha carana ngelehkeun aranjeunna.
  2. Hal kahiji anu nolak aranjeunna. Yesus mangrupikeun conto urang ngeunaan cara ngalakukeun ieu. Bari nyadiakeun keur kasalametan urang, Yesus ieu cocoba dina sagala titik sakumaha urang, jadi Anjeunna bisa nyadiakeun kurban sampurna pikeun dosa urang. Baca Mateus 4:1-11. Yésus ngagunakeun Kitab Suci pikeun ngéléhkeun Sétan. Sétan ogé ngagunakeun Kitab Suci nalika anjeunna ngagoda Yesus, tapi anjeunna ngagunakeun éta dina cara anu salah, sapertos anjeunna ngalakukeun ka Hawa di Taman Eden, salah kutipan sareng ngagunakeunana kaluar tina kontéksna. Penting pisan pikeun leres-leres ngartos Alkitab sareng ngagunakeunana leres. Sétan datang salaku "malaikat cahaya" (2 Korinta 11:14) pikeun nipu urang. 2 Timoteus 2:15 nyebutkeun, ”Ujar sangkan diri anjeun dipikaridu ku Allah, tukang gawé anu teu kudu éra, bener ngabagi-bagi (ngalaksanakeun) pangandika bebeneran.”

Yesus ngalakukeun ieu sareng urang kedah kerja keras sareng diajar Kitab Suci supados urang tiasa ngagunakeunana leres pikeun ngelehkeun musuh spiritual urang. Yesus ogé nyarios ka Sétan ngan saukur "ngajauhan anjeun" (nyingkah). Saur-Na, "Aya ditulis kieu, 'Anjeun wajib nyembah ka PANGERAN Allah anjeun sarta ngan ka Anjeunna wajib anjeun ngawula.' " Urang kedah nuturkeun conto Gusti sareng nyarios ka Sétan pikeun nyingkir dina nami Yesus sareng nolak anjeunna nganggo Kitab Suci. Urang kedah terang pisan pikeun ngagunakeunana.

  1. Petikan anu sanés dina Kitab Suci dimana Allah maréntahkeun urang ngeunaan cara ngalawan "kakuatan jahat" nyaéta Epesus 6: 10-18. Kuring yakin éta conto kumaha Kitab Suci mangaruhan sareng dianggo pikeun ngelehkeun musuh spiritual urang. Kuring sakeudeung bakal nyobian ngajelaskeun ieu. Mangga baca. Ayat 11 nyarios, "Pakekeun sakabeh pakarang Allah, supados anjeun tiasa tahan ngalawan tipu daya Iblis."
  2. Ayat 14 nyarios, "kudu cangkéng anjeun diikat ku bebeneran." Kaleresan mangrupikeun Kitab Suci, firman Allah anu leres. John 17: 17 nyebutkeun, "Firman Anjeun teh bebeneran." Urang kudu ngabantah Iblis jeung sétan-sétan anu tukang bohong jeung bebeneran, Firman Allah. Lamun urang nyaho bebeneran, urang bakal nyaho lamun Sétan ngabohong ka urang. "Kabeneran bakal ngabébaskeun anjeun." Yohanes 8:32
  3. Ayat 14b nyarios, "ngabogaan dada kabeneran." Urang bahas saméméhna yén hiji-hijina jalan urang pikeun kabeneran nyaéta janten dina Kristus, pikeun disalametkeun, gaduh kabeneran-Na imputed (reckoned atawa diitung keur) urang. Iblis bakal nyoba ngabejaan urang urang teuing jahat pikeun Allah ngagunakeun urang - tapi urang bersih, dihampura, sarta soleh dina Kristus.
  4. Ayat 15 nyarios, "sareng suku anjeun disapatu ku persiapan Injil." Nyaho Kitab Suci (ngapalkeun, tuliskeun upami diperyogikeun sareng pelajari sadaya ayat anu ngajelaskeun Injil) supados anjeun tiasa nampilkeun ka sadayana. Ogé bakal greatly ajak anjeun. I Peter 3: 15 nyarios, "... janten siap-siap pikeun masihan waleran ka unggal lalaki anu naroskeun ka anjeun alesan pikeun harepan anu aya dina anjeun ..."
  5. Ayat 16. Urang kudu ngagunakeun iman pikeun ngajaga urang tina panah Iblis. Sétan bakal ngalungkeun sagala jinis panah dina haté anjeun pikeun ngajantenkeun anjeun ragu, pundung atanapi nyerah nuturkeun Yesus. Sakumaha urang nyarios, langkung seueur urang terang ngeunaan Allah tina Firman, saha Anjeunna sareng kumaha anjeunna mikanyaah urang, urang bakal langkung kuat. Urang kedah percanten ka Anjeunna sareng sanés ka diri urang sorangan. Salaku Anjeunna aya sareng Ayub dina percobaan-Na, Anjeunna bakal aya sareng urang. Mateus 28:20 nyarios, "Jeung pasti Kami sareng anjeun salawasna." Pasangkeun "tameng iman".

Ujian pamungkas tina iman nyaéta kasangsaraan, sareng hasilna nyaéta katekunan. Allah henteu ngagoda urang pikeun ngalakukeun dosa, tapi Anjeunna nguji urang pikeun ngajantenkeun iman urang langkung kuat. Baca Yakobus 1:1-4, 15&16. Ketekunan bakal ngajadikeun urang dewasa. Allah ngidinan Sétan pikeun nguji Ayub saluhureun naon waé nu bisa urang tarungkeun, jeung Ayub nangtung teguh dina iman, sanajan manéhna titajong jeung mimiti nanya ka Allah. Tungtungna, anjeunna diajar langkung seueur ngeunaan saha Allah éta sareng hina sareng tobat. Gusti hoyong urang kuat nalika kasusah datang sareng langkung percanten ka Anjeunna sareng henteu naroskeun ka Anjeunna. Allah Maha Kawasa jeung masihan urang loba jangji dina Kitab Suci pikeun mastikeun urang yen Anjeunna paduli jeung bakal ngajaga urang. Allah ogé nyebutkeun dina Rum 8:28, "Sagala hal gawé bareng pikeun alus pikeun jalma anu nyaah ka Allah." Dina carita Ayub, émut yén Sétan moal tiasa nyabak Ayub kecuali Allah ngijinkeun éta, sareng Anjeunna ngan ukur ngalakukeun éta pikeun kasaéan urang. Allah urang sadaya maha asih jeung maha kawasa jeung salaku Ayub diajar, ngan manéhna nu ngatur, jeung Anjeunna jangji baris nyalametkeun urang. I Petrus 5: 7 nyarios, "Pasrahkeun sagala prihatin anjeun ka Anjeunna, sabab Anjeunna paduli ka anjeun." I John 4: 4 (NASB) nyarios, "Mantenna anu aya dina anjeun langkung ageung tibatan Anjeunna anu aya di dunya." I Korinta 10:13 nyebutkeun, "Aya geus euweuh godaan nyandak anjeun, tapi saperti ilahar pikeun manusa; tapi Allah teh satia, anu moal ngijinkeun aranjeun dicobaan leuwih ti sanggup, tapi ku godaan eta oge baris nyieun jalan kabur, supaya aranjeun bisa nanggung.” Ku sabab kitu, Pilipi 4: 6 nyarios, "kudu hariwang pikeun nanaon." Rum 4:26 nyebutkeun, "Naon anu geus dijangjikeun ku Allah ku Mantenna oge bisa dilaksanakeun". Percanten ka Anjeunna pikeun nedunan jangji-Na. Anjeunna mikahayang kapercayaan urang.

Inget sajarah Alkitab. Ieu mah sakadar carita tapi kajadian nyata, dibikeun ka urang salaku conto. Ujian ngajadikeun urang kuat. Hal éta pikeun Daniel sareng réréncangan na, nalika aranjeunna tiasa nyarios dina Daniel 3: 16-18, "Allah kami anu kami layani tiasa nyalametkeun kami ... sareng Anjeunna bakal nyalametkeun kami ... pikeun ngabakti ka allah-allah anjeun."

Yudas 24 nyarios, "Ayeuna ka Anjeunna anu tiasa ngajaga anjeun tina ragrag sareng nampilkeun anjeun tanpa cacad sateuacan ayana kamulyaan-Na kalayan kabagjaan anu luar biasa." Baca ogé 2 Timoteus 1:12.

  1. Ayat 17 nyarios, "nyandak helm kasalametan." Sétan bakal sering nyobian ngajantenkeun urang ragu kana kasalametan urang - urang kedah percanten yén Gusti satia anu dijangjikeun. Baca ayat-ayat ieu sareng percanten ka aranjeunna: Pilipi 3: 9; Yohanes 3:16 & 5:24; Epesus 1:6; Yohanes 6:37&40. Nyaho sareng nganggo ayat-ayat sapertos kitu nalika Iblis ngagoda anjeun pikeun ragu. Yesus nyarios dina John 14: 1, "Hate anjeun ulah hariwang ... ogé percaya ka Kami." I John 5: 13 nyarios, "Kuring nyerat hal-hal ieu ka anjeun anu percaya kana nami Putra Allah supados anjeun terang yén anjeun ngagaduhan hirup anu langgeng." Tempo ogé Lukas 24:38 Jeung kasalametan datang loba, loba hal dina Kristus Yesus nu masihan urang kakuatan pikeun hirup keur Kristus jeung indwelling Roh Suci jeung loba, loba Kitab Suci nu bisa ngajaga pikiran urang tina ragu, tina sieun jeung pangajaran palsu jeung mintonkeun urang. Kaasih sareng panyalindungan Gusti, ngan ukur nyarios sababaraha, tapi urang kedah terang sareng ngagunakeunana. Urang terang Anjeunna ngaliwatan Firman. 2 Petrus 1:3 nyarios, ”Mantenna parantos masihan urang sadayana anu diperyogikeun pikeun hirup sareng ibadah." Firman masihan urang sadayana anu urang peryogikeun pikeun gaduh kakuatan sareng pikiran anu sehat. 2 Timoteus 1:7 nyebutkeun, ”Sabab Allah henteu maparin roh sieun; tapi tina kakuatan jeung cinta jeung pikiran sehat.

Ulah ngantep Iblis mess jeung pikiran anjeun. Terang ka Gusti sareng percanten ka Anjeunna. Kitu deui, urang kudu diajar sangkan paham kana Firman Allah. Rum 12: 2 nyebutkeun, "Ulah saluyu jeung pola dunya ieu tapi robah ku renewing pikiran anjeun. Teras anjeun bakal tiasa nguji sareng nyatujuan naon pangersa Allah - pangersa-Na anu saé, pikaresepeun sareng sampurna."

  1. Ayat 17 ogé nyarios nyandak pedang Roh, anu diidentifikasi langsung salaku Firman Allah. Anggo éta pikeun nyerang Sétan sapertos Yesus dina Mateus 4: 1-11 iraha waé anjeunna nyerang anjeun sareng ngabohong ka anjeun. Anjeun kedah terang pikeun ngagunakeunana. Sadaya hal ieu asalna ti Allah sareng urang terang aranjeunna ngalangkungan Firman-Na.

Epesus 6: 18 nyarioskeun ka urang tujuan sadaya ieu supados urang tetep nangtung, pikeun tabah sareng moal pernah lirén ngalayanan Gusti urang. ENTONG PERNAH NYERAH! Nyebutkeun eta dina Epesus 6:10, 12, 13 jeung 18. Dina gelut urang, sanggeus urang geus dipigawé sagalana bisa urang pigawé, ”geus rengse sagala,” nangtung.

Urang percaya, nurut, jeung urang tarung, tapi urang ogé sadar yén urang teu bisa meunang dina kakuatan jeung kakuatan urang sorangan, tapi urang kudu percaya ka Anjeunna jeung ngidinan Anjeunna jeung nanya ka Anjeunna pikeun ngalakukeun naon teu bisa ngalakukeun sorangan, salaku Yudas nyebutkeun, " pikeun ngajaga urang tina ragrag” jeung pikeun “nyalametkeun urang ti nu jahat” (Mateus 6:13). Dua kali nyebutkeun dina Epesus 6:10-13, "Kudu kuat dina Gusti jeung kakawasaan kakuatan-Na." Kitab Suci ngajarkeun ieu ogé nalika nyarios dina Yohanes 15: 5, "Tanpa kuring, anjeun moal tiasa ngalakukeun nanaon," sareng Pilipi 4: 13 anu nyarios, "Kuring tiasa ngalakukeun sagala hal ku Kristus anu nguatkeun kuring." Epesus 6:18 nyebutkeun kumaha urang luyu kakuatan-Na pikeun meunang: ku doa. Urang naroskeun ka Anjeunna pikeun ngalawan pikeun urang, ngagunakeun kakawasaan-Na pikeun ngalakukeun naon anu teu tiasa urang laksanakeun.

Yesus nunjukkeun ka urang ku conto, nalika Anjeunna ngajarkeun urang cara ngadoa dina Mateus 6: 9-13, yén hiji hal anu penting pikeun didoakeun, nyaéta nyuhunkeun ka Gusti pikeun nyalametkeun urang tina anu jahat (atanapi anu jahat dina NIV sareng tarjamahan anu sanés. ). Urang kudu ménta Allah pikeun nyalametkeun urang tina kakawasaan jeung penindasan Sétan. Epesus 6:18 nyebutkeun, "Neneda ku Roh dina sagala kasempetan jeung sagala rupa doa jeung requests. Kalayan émut ieu, waspada sareng teras-terasan ngadoakeun sadaya umat suci." Sareng sapertos anu urang tingali dina Pilipi 4: 6 urang kedah, "hariwang pikeun nanaon," tapi kedah ngadoa. Disebutkeun, "Dina sagala hal, ku doa sareng panyuwunan, kalayan sukur hayu pamenta anjeun terang ka Allah."

Epesus 6:18 (NASB) ogé nyebutkeun, ”Sing waspada jeung sing tabah”. KJV nyarios "nonton." Urang kedah salawasna waspada kana serangan Sétan sareng ngawaskeun godaan atanapi naon waé anu anjeunna laksanakeun pikeun ngeureunkeun urang. Yesus nyarios kieu dina Mateus 26: 41, "Awas sareng neneda, supados anjeun henteu asup kana godaan." Tingali ogé Markus 14:37&38 jeung Lukas 22:40&46. Waspada.

  1. Urang ogé kudu nguji guru palsu jeung pangajaran maranéhanana. Baca Jabur 50:15; 91:3-7 jeung Siloka 2:12-14 nu nyebutkeun, "Hikmah (anu asalna ngan ti Allah) bakal nyalametkeun anjeun tina jalan jalma-jalma jahat, tina jalma-jalma anu omonganana jahat." Gusti ogé tiasa ngajagi urang tina ajaran palsu sareng sadaya ide palsu ngalangkungan hikmah sareng terang Firman Allah (2 Timoteus 2: 15 & 16). Ajaran palsu asalna tina Iblis sareng sétan (I Timoteus 4: 1 & 2). I John 4: 1-3 nunjukkeun urang kumaha nguji unggal roh sareng ajaranana. Ujian pikeun pangajaran anu bener nyaéta, "Maranéhanana ngaku yén Yesus Kristus parantos sumping dina daging." Rasul 17:11 nyarioskeun ka urang pikeun nguji guru sareng pangajaranana ku Kitab Suci. Urang Berea nguji Paulus ngagunakeun Firman Allah. Urang kedah nguji saha waé anu urang déngékeun. Yohanes 8:44 nyebutkeun yén Sétan (Iblis) ”tukang bohong jeung bapa bohong”. I Petrus 5: 8 nyarios anjeunna hoyong "ngahakan urang." Yehezkiel 13:9 ngingetkeun ngeunaan nabi palsu, ”Panangan Kami bakal ngalawan nabi-nabi anu ningali titingalian palsu.” Ieu guru-guru palsu (tukang bohong) ti bapana Iblis. 2 Timoteus 2: 26 nyebutkeun sababaraha urang bisa "jatuh kana bubu Iblis, sanggeus ditawan pikeun ngalakukeun kahayang-Na".

Abdi badé ngadugikeun bagian tina khutbah anu nembé ngupingkeun ngeunaan "Kumaha Ngabédakeun Guru Palsu: Naros ka diri anjeun: "Naha aranjeunna ngajarkeun Injil anu leres" (2 Korinta 11: 3 & 4; I Korinta 15: 1-4; Epesus 2: 8 & 9). ; Galata 1:8&9)? "Naha aranjeunna ngangkat ideu atanapi tulisanana di luhur Kitab Suci" (2 Timoteus 3: 16 & 17 sareng Jude 3 & 4)? "Naha aranjeunna ngarobih rahmat Allah urang kana lisénsi pikeun maksiat" (Yudas 4)?

  1. Hal anu sanés, sareng kuring nyangka ieu penting pisan, anu parantos didawuhkeun ku Gusti ka umat-Na ti baheula sareng masih penting pisan ayeuna, nyaéta dina Perjanjian Anyar dina Epesus 4:27, "henteu masihan tempat ka Iblis." Praktek gaib pasti mangrupikeun daérah anu masihan kakuatan Iblis pikeun urang. Deuteronomy 18: 10-14 nyarios, "Teu aya anu kapendak diantara anjeun anu ngorbankeun putra atanapi putrina dina seuneu, anu ngalaksanakeun ramalan atanapi sihir, nafsirkeun pertanda, ngalaksanakeun sihir, atanapi tukang sihir, atanapi anu ahli sihir atanapi spiritist. (psychic) ​​atanapi anu consults maot. Saha-saha anu ngalakukeun hal-hal ieu teh kajijikan ku PANGERAN; Ku sabab eta kalakuan anu pikareueuseun, PANGERAN Allah maraneh bakal ngusir eta bangsa-bangsa ti payuneun maraneh. Maneh kudu taya cacad di payuneun PANGERAN Allah maraneh. Bangsa-bangsa anu anjeun bakal dispossess ngadangukeun jalma anu ngalaksanakeun sihir atanapi ramalan. Tapi pikeun anjeun, PANGERAN, Allah maraneh, henteu ngantep anjeun ngalakukeun kitu." Urang teu kudu kalibet dina gaib. Ieu dunya Sétan. Epesus 6:10-13 nyebutkeun, ”Tungtungna, sing kuat di Gusti jeung ku kakawasaan-Na. Anggoan pakarang Allah anu lengkep, supados anjeun tiasa nangtung ngalawan rencana Iblis. Sabab perjuangan urang teh lain ngalawan daging jeung getih, tapi ngalawan ka para pangawasa, ngalawan panguasa, ngalawan kakawasaan dunya nu poek ieu, jeung ngalawan kakuatan rohani nu jahat di alam sawarga.”
  2. Tungtungna, abdi bakal nyebutkeun, urang kudu leumpang raket jeung Gusti, sangkan urang moal cocoba kana sesat. Frase "henteu masihan tempat ka Iblis" aya dina konteks pernyataan praktis ngeunaan loba hal anu kudu dipigawé atawa teu ngalakukeun pikeun leumpang jeung Gusti, jadi taat ngeunaan cinta, ucapan, amarah, digawé steadily jeung paripolah lianna. Lamun urang taat, urang moal masihan Iblis hiji foothold dina kahirupan urang. Galata 5: 16 nyarios, "Leumpang dina Roh sareng anjeun moal minuhan hawa nafsu daging." I John 1: 7 nyebutkeun, "leumpang dina caang," nu nujul kana leumpang luyu jeung Kitab Suci. Baca Epesus 5: 2 & 8 & 25; Kolosa 2:6 jeung 4:5. Hal-hal ieu bakal ngabantosan Sadérék pikeun ngéléhkeun musuh rohani Sadérék.

 

Kumaha Kumaha Urang Ngahampura Jadi Urang Henteu Judul?

Hal anu unik ngeunaan agama Kristen nyaéta hiji-hijina agama anu nyayogikeun panghampura dosa sakali sareng sadayana. Ngaliwatan Yesus dijangjikeun, disayogikeun sareng dipinuhan ku Anjeunna.

Teu aya jalma sanés, lalaki, awéwé atanapi budak, nabi, pandita atanapi raja, pamimpin agama, garéja atanapi iman anu tiasa ngaleupaskeun urang tina hukuman dosa, mayar dosa sareng ngahampura dosa-dosa urang (Rasul 4:12; 2 Timoteus 2:15).

Yesus sanés idola sapertos Baal, anu sanés mahluk hirup anu sajati. Anjeunna sanés ngan saukur nabi sapertos Muhammed ngaku. Anjeunna sanés santo anu ngan saukur jalma, tapi Anjeunna Allah - Immanuel - Gusti sareng urang. Anjeunna dijangjikeun ku Gusti Allah bakal sumping salaku manusa. Gusti ngutus Anjeunna pikeun nyalametkeun urang.

John nyarios ngeunaan jalma ieu, Yesus, "Lah Anak Domba Allah anu mupus dosa dunya" (Yohanes 1:29). Balik sareng baca naon anu urang nyarioskeun ngeunaan Yesaya53. Maca sadayana Yesaya 53. Ieu mangrupikeun ramalan anu ngajelaskeun naon anu bakal dilakukeun ku Yesus. Ayeuna urang bakal ningali kana Kitab Suci anu nyaritakeun kumaha Anjeunna leres-leres ngalaksanakeunnana. Anjeunna nyandak hukuman mati sacara lengkep salaku gaganti urang.

Abdi Yohanes 4:10 nyebatkeun "Dina ieu cinta, sanés urang mikanyaah ka Anjeunna, tapi yén Anjeunna mikanyaah ka kami sareng ngutus Putra-Na pikeun janten dosa pikeun dosa-dosa urang." Galata 4: 4 nyarios, "Tapi nalika waktuna parantos sampurna, Gusti ngutus Putra-Na, lahir ku awéwé, dilahirkeun dina hukum, pikeun ngagaleuh jalma anu aya dina hukum." Titus 3: 4-6 nyarios ka urang, "Nalika kahadéan sareng kaasih Gusti parantos muncul, Anjeunna nyalametkeun urang, sanés kusabab hal-hal anu leres anu parantos urang laksanakeun, tapi numutkeun kaasih-Na. Anjeunna nyalametkeun urang ku nyeuseuh lahir deui sareng pembaruan Roh Suci, Anu Anjeunna dituang kalayan murah pisan ku Yesus Kristus Jurusalamet urang. " Rum 5: 6 & 11 nyarios, "Kanggo nalika urang masih berdosa, Kristus pupus pikeun urang ... ku Anjeunna ayeuna urang nampi karukunan." Kuring Yohanes 2: 2 nyarios, "sareng Anjeunna nyalira mangrupikeun dosa pikeun dosa-dosa urang, sareng sanés ngan ukur pikeun urang nyalira, tapi ogé pikeun sakumna dunya." Abdi Petrus 2:24 nyarios, "Saha Anjeunna nyalira nyandak dosa urang dina awakna sorangan dina tangkal sahingga urang maot pikeun dosa sareng hirup pikeun kabeneran, sabab ku tatu-Na urang parantos diubaran."

Mésias sumping ka nyandak dosa, henteu ngan ukur nutupan waé. Ibrani 1: 3 nyarios, "Saatos Anjeunna nyucikeun panyucian pikeun dosa, Anjeunna linggih di sisi katuhu Anu Maha Suci di sawarga." Epesus 1: 7 nyarios, "di saha urang ngagaduhan panebusan ku getih-Na, pangampuran dosa." Tingali ogé Kolosa 1: 13 & 14. Kolosa 2:13 nyarios, "Anjeunna ngahampura urang sadaya dosa-dosa urang. " Baca ogé Mateus 9: 2-5, I Yohanes 2:12; jeung Rasul 5:31; 26:15. Kami ningali yén Rasul 13:38 nyarios, "Kuring hoyong anjeun terang yén ku jalan Yesus pangampunan dosa parantos dinyatakeun ka anjeun." Rum 4: 7 & 8 (tina Jabur 32: 1 & 2) nyarios, "Bagja jalma-jalma anu kajahatanana dihampura ... anu dosa anu ku Gusti dipikahoyong teu kungsi cacah ngalawan aranjeunna. " Baca ogé Jabur 103: 10-13.

Kami ningali yén Yesus nyarioskeun getih-Na mangrupikeun "perjanjian anyar" pikeun masihan kami pangampuran dosa. Ibrani 9:26 nyarios, Anjeunna "nembongan ngaleungitkeun kalayan dosa ku pangorbanan Diri sakali pikeun sadayana. " Ibrani 8:12 nyarios, Anjeunna "moal ngahampura ... sareng moal ngémutan deui dosa-dosa urang." Dina Yermia 31:34 Gusti parantos jangji sareng ngaramal perjanjian anyar. Baca Ibrani bab 9 & 10 deui.

Ieu ditingali dina Yesaya 53: 5 anu nyebatkeun, "Anjeunna ditusuk kusabab ngalanggar hukum urang ... sareng ku tatu-Na urang tiasa diubaran." Rum 4:25 nyarios, "Anjeunna diserahkeun ka maot pikeun dosa-dosa urang ..." Ieu minuhan Gusti, pikeun ngutus urang Jurusalamet pikeun mayar dosa urang.

Kumaha urang nyocogkeun kasalametan ieu? Naon anu urang lakukeun? Kitab Suci jelas nunjukkeun yén kasalametan ngeunaan kapercayaan, percanten ka Yesus. Ibrani 11: 6 nyarios tanpa iman moal mungkin pikeun nyenangkeun Gusti. Rum 3: 21-24 nyarios, "Tapi ayeuna, salian ti hukum Toret, kabeneran Allah parantos diturunkeun, disaksian ku Hukum sareng para Nabi, bahkan kabeneran Gusti ku jalan iman ka Yesus Kristus pikeun sadayana anu percanten… Gusti nampilkeun Anjeunna salaku korban panebusan dosa ku iman kana getih-Na. "

Kitab Suci jelas nyatakeun HENTEU ngeunaan naon anu urang tiasa laksanakeun pikeun kéngingkeunana. Galata 3:10 ngajantenkeun ieu jelas. Éta nyaritakeun ka urang, "sareng saha waé anu ngandelkeun hukum bakal aya dina kutukan, sabab aya tulisan, 'dilaknat nyaéta saha waé anu henteu teras-terasan ngalakukeun sakabehna ditulis dina Kitab Hukum. ' "Galata 3:11 nyarios," jelas teu aya anu diyakinkeun payuneun Allah ku hukum sabab jalma-jalma saleh bakal hirup ku iman. " Éta sanés ku padamel anu saé anu urang lakukeun. Baca ogé 2 Timoteus 1: 9; Epesus 2: 8-10; Yesaya 64: 6 sareng Titus 3: 5 & 6.

Urang pantes hukuman pikeun dosa. Rum 6:23 nyarios, "Gajih dosa nyaéta maot," tapi Yesus pupus pikeun urang. Anjeunna nyandak hukuman mati sacara lengkep salaku gaganti urang.

Anjeun naroskeun kumaha anjeun tiasa kabur tina naraka, murka Allah, hukuman urang anu adil. Éta ku iman ka Yesus Kristus, iman kana padamelan Anjeunna parantos dilakukeun. Yohanes 3: 16 nyarios, "Kusabab Allah pisan mikanyaah dunya anu Anjeunna mikeun Putra tunggal-Na, sing saha anu percaya ka Anjeunna moal binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng." Yohanes 6: 29 nyarios, "Anu damelna nyaéta, PERCAYA ka Anu Anjeunna ngutus."

Patanyaanna ditaros dina Rasul 16: 30 & 31, "Naon anu kuring kedah lakukeun pikeun disalametkeun?" sareng diwaler ku Paulus sareng, "percanten ka Gusti Yesus Kristus sareng anjeun bakal disalametkeun." Urang kedah percanten yén Anjeunna pupus pikeun urang (Yohanes 3: 14-18, 36). Anjeun tiasa ningali sabaraha kali Gusti nyarios yén urang disimpen ku iman (sakitar 300 kali dina Perjanjian Anyar).

Gusti ngajadikeun ieu gampang pisan dipikaharti, ngagunakeun seueur kecap sanés pikeun ngajelaskeun kumaha iman dikedalkeun, nunjukkeun ka urang kumaha bébas sareng saderhana pikeun dipercaya. Komo Perjanjian Old dina Yoél 2:32 nunjukkeun urang nalika nyarios, "Sing saha anu nyebut nami Gusti bakal disalametkeun." Paul ngadugikeun hal ieu dina Rum 10:13 anu mangrupikeun penjelasan anu paling jelas ngeunaan kasalametan. Ieu kalakuan iman anu sederhana, nanyakeun Gusti pikeun nyalametkeun anjeun. Ngan émut, hiji-hijina Anu nganuhunkeun sareng sumping pikeun kasalametan sareng pangampunan nyaéta Yesus.

Cara séjén Gusti ngajelaskeun ieu kecap nampi (nampi) Anjeunna. Ieu sabalikna tina nolak Anjeunna, sakumaha anu dijelaskeun dina Yohanes bab 1. Umatna nyalira (Israél) nolak Anjeunna. Anjeun nyarios ka Gusti, "Leres kuring percanten" versus, henteu "Kuring henteu percanten atanapi nampi atanapi hoyong Anjeunna." Yohanes 1:12 nyarios, "Sakur anu nampi Anjeunna, ka aranjeunna Anjeunna masihan hak janten murangkalih Gusti, ka anu percanten kana nami-Na."

Wahyu 22:17 ngajelaskeun ku cara kieu, "Saha waé anu kersa, sina MIMUT cai kahirupan kalayan bébas." Kami nyandak kado. Rum 6:23 nyarios, "kurnia ti Allah nyaéta hirup langgeng ku jalan Isa Al Masih Gusti urang." Baca ogé Pilipi 2:11. Janten sumping ka Yesus sareng naroskeun, nelepon, candak kurnia-Na ku iman. Kadieu ayeuna. Yohanes 6:37 nyarios, "sing saha anu datang ka Kuring (Yesus) Kami moal diusir." Yohanes 6:40 nyarios "saha jalma anu 'ningali' ka Putra Allah sareng percanten ka Anjeunna bakal gaduh kahirupan anu langgeng. ”  Yohanes 15:28 nyarios, "Kuring masihan aranjeunna hirup langgeng sareng TIKAT INGNA PERUT."

Roma 4: 23-25 ​​nyarios, "Ieu sanés kanggo aranjeunna waé tapi pikeun US, ka saha Gusti bakal mikanyaah kaadilan, pikeun urang anu percanten ka Anjeunna anu ngahirupkeun Pangéran urang ti antara jalma-jalma anu maot ... Anjeunna parantos maot pikeun dosa-dosa urang sareng dihirupkeun deui pikeun pembenaran urang. "

Totalitas ajaran Kitab Suci ti Kajadian dugi ka Wahyu nyaéta kieu: Gusti nyiptakeun urang, urang dosa tapi Gusti nyiapkeun, jangji sareng ngutus Gusti Putra janten Jurusalamet urang - jalma anu saleresna, Yesus anu nyalametkeun urang tina dosa ku getih hirupna sareng ngahijikeun urang ka Gusti, nyalametkeun urang tina akibat tina dosa sareng masihan urang hirup langgeng sareng Gusti di sawarga. Rum 5: 9 nyebatkeun "Kusabab urang ayeuna parantos diyakinkeun ku getih-Na, kumaha deui urang bakal disalametkeun tina murka Allah ku Anjeunna." Rum 8: 1 nyarios, "Ku sabab kitu ayeuna teu aya hukuman pikeun jalma-jalma anu aya dina Kristus Yesus." Yohanes 5:24 nyarios, "Saéstuna Kami nyaritakeun ka anjeun, saha anu nguping pangandika kuring sareng percanten ka Anjeunna anu ngutus Kami ngagaduhan hirup anu langgeng, sareng moal diadili tapi dialihkeun tina maot kana kahirupan."

Teu aya Gusti anu sanés sareng Gusti henteu nyayogikeun Jurusalamet anu sanés. Urang kedah nampi hiji-hijina jalanna - Yesus. Dina Hosea 13: 4 Allah nyarios, "Kami PANGERAN Allah anjeun anu ngaluarkeun anjeun ti Mesir. Anjeun moal ngaku moal aya deui Gusti salian Kuring, moal aya Jurusalamet kajabi Kuring. ”

Ieu cara kabur ti Naraka, ieu hiji-hijina jalan - cara Gusti ngarencanakeun ti mimiti dunya - saprak didamel (2 Timoteus 1: 9 & Wahyu 13: 8). Gusti nyayogikeun kasalametan ieu ngalangkungan Putra-Na - Isa - anu Anjeunna ngutus. Éta kado gratis sareng ngan aya hiji cara pikeun kéngingkeunana. Urang moal tiasa kéngingkeunana, urang ngan ukur tiasa percanten naon anu diucapkeun ku Gusti sareng nyandak kado ti Anjeunna (Wahyu 22:17). Abdi Yohanes 4:14 nyarios, "Sareng kami parantos ningali sareng nyakseni yén Rama ngutus Putra janten Jurusalamet dunya." Kalayan kado ieu datangna pangampunan, kabébasan tina hukuman sareng hirup langgeng (Yohanes 3: 16, 18, 36; Yohanes 1:12; Yohanes 5: 9 & 24 sareng 2 Tesalonika 5: 9).

Upami kuring disalametkeun, Naha Naha Kuring Tiasa terus Dosa?

Kitab Suci ngagaduhan jawaban kana patarosan ieu, janten hayu urang jelas, tina pangalaman, upami urang jujur, sareng ogé tina Kitab Suci, mangrupikeun kasalametan henteu sacara otomatis ngajauhkeun kita tina dosa.

Batur anu kuring kenal mingpin hiji jalma ka Gusti sareng nampi telepon anu pikaresepeun ti anjeunna sababaraha minggu ka hareup. Jalma anu énggal disalametkeun nyarios, "Abdi henteu tiasa janten Kristen. Abdi langkung seueur ngalakukeun dosa tibatan anu kantos dilakukeun. ” Jalma anu ngantunkeun anjeunna ka Gusti naros, "Naha anjeun ngalakukeun hal-hal dosa ayeuna anu henteu pernah anjeun lakukeun sateuacan atanapi anjeun ngalakukeun hal-hal anu anjeun parantos lakukeun salami hirup anjeun ayeuna nalika anjeun ngalakukeun éta anjeun rumaos salah pisan ka aranjeunna?" Awéwé ngajawab, "Éta anu kadua." Sareng jalma anu ngantunkeun anjeunna ka Gusti teras ngawartosanna kalayan percaya diri, "Anjeun urang Kristen. Dihukum pikeun dosa mangrupikeun salah sahiji tanda mimiti yén anjeun leres-leres disimpen. ”

Surat-surat Perjanjian Anyar masihan urang daptar dosa pikeun lirén dilakukeun; dosa ulah, dosa urang ngalakukeun. Éta ogé daptar hal anu kedah urang laksanakeun sareng gagal dilakukeun, hal-hal anu disebat dosa disingkahkeun. Yakobus 4:17 nyebatkeun "ka saha anu terang yén ngalampahkeun anu hadé sareng henteu ngalaksanakeunana, pikeun anjeunna éta dosa." Rum 3:23 nyarios kieu, "Kusabab sadayana parantos dosa sareng henteu meunang kamuliaan Allah." Salaku conto, Yakobus 2: 15 & 16 nyarios ngeunaan lanceuk (urang Kristen) anu ningali lanceukna butuh sareng henteu ngalakukeun nanaon pikeun ngabantosan. Ieu ngalakukeun dosa.

Dina I Korinta Paul nunjukkeun kumaha goréngna urang Kristen. Dina I Korinta 1: 10 & 11, anjeunna nyarioskeun aya paséa diantara aranjeunna sareng ngabagi. Dina bab 3 anjeunna nyarios aranjeunna salaku kadunyaan (kadagingan) sareng salaku orok. Urang sering nyarios ka barudak sareng kadang déwasa lirén lirén sapertos orok. Anjeun kéngingkeun gambarna. Orok ngageuleuyeung, nyabak, nyodok, nyiwit, silih tarik rambut na bahkan ngegel. Éta hurung lucu tapi leres pisan.

Dina Galata 5:15 Paulus nyarios ka urang Kristen supaya henteu ngegel sareng silih pikasieun. Dina I Korinta 4:18 anjeunna nyarios yén sababaraha diantarana parantos janten sombong. Dina bab 5, ayat 1 janten langkung parah. "Kacaritakeun yén aya kalakuan teu sopan diantara anjeun sareng jinis anu henteu kajantenan bahkan di kalangan urang kapir." Dosa aranjeunna atra. Yakobus 3: 2 nyebutkeun urang sadayana titajong ku sababaraha cara.

Galatia 5: 19 & 20 ngadaptar tindakan alam dosa: maksiat, najis, pelucuran, penyembahan berhala, tukang sihir, benci, perselisihan, dengki, murka, ambisi egois, sengketa, faksi, dengki, mabok, sareng pesta anu bertentangan sareng anu Gusti ngarepkeun: kaasih, kabagjaan, katengtreman, kasabaran, kahadean, kahadéan, kasatiaan, lemah lembut sareng kontrol diri.

Epesus 4:19 nyebatkeun maksiat, ayat 26 amarah, ayat 28 maling, ayat 29 bahasa anu teu sehat, ayat 31 pait, amarah, fitnah sareng jahat. Epesus 5: 4 nyebatkeun omongan kotor sareng guyonan kasar. Bagian anu sami ieu nunjukkeun ogé naon anu diarepkeun ku Gusti ka urang. Yesus nyarios ka urang pikeun sampurna sakumaha Rama di sawarga urang sampurna, "supaya dunya tiasa ningali kasaéan anjeun sareng ngagungkeun Rama anjeun di sawarga." Gusti hoyong urang janten sapertos Anjeunna (Mateus 5:48), tapi jelas yén urang henteu.

Aya sababaraha aspek pangalaman Kristen anu urang kedah ngartos. Waktos urang janten anu percaya ka Kristus Gusti masihan urang sababaraha hal. Anjeunna ngahampura urang. Anjeunna menerkeun urang, sanaos urang kaliru. Anjeunna masihan urang hirup langgeng. Anjeunna nempatkeun urang dina "awak Kristus." Anjeunna ngajadikeun urang sampurna ka Kristus. Kecap anu dianggo pikeun ieu nyaéta nyucikeun, disucikeun salaku sampurna sateuacan Gusti. Kami dilahirkeun deui kana kulawarga Allah, janten anak-Na. Anjeunna sumping hirup di urang ngalangkungan Roh Suci. Janten naha urang masih ngalakukeun dosa? Rum bab 7 sareng Galatia 5:17 ngajelaskeun ieu ku nyarios yén salami urang hirup dina awak fana urang, urang masih kénéh ngagaduhan sipat anu lami anu dosa, sanaos Ruh Allah ayeuna cicing dina diri urang. Galata 5:17 nyebatkeun "Kusabab sipat dosa hoyong anu bertentangan sareng Roh, sareng Roh anu bertentangan sareng sipat dosa. Aranjeunna saling bertentangan, supados anjeun henteu ngalakukeun anu dipikahoyong. " Kami henteu ngalakukeun anu dipikahoyong ku Gusti.

Dina koméntar ku Martin Luther sareng Charles Hodge aranjeunna nunjukkeun yén ngadeukeutan anu kaanggo ka Gusti Allah ngalangkungan Kitab Suci sareng sumping kana cahaya anu sampurna langkung seueur ningali urang kumaha teu sampurna sareng sabaraha urang teu hilap kamulyaan-Na. Rum 3:23

Paul siga anu ngalaman konflik ieu di Rum bab 7. Duanana koméntar ogé nyatakeun yén unggal urang Kristen tiasa ngaidentipikasi ku kasinggung sareng nasib Paul: yén sedengkeun Gusti hoyong urang janten sampurna dina tingkah laku urang, janten saluyu sareng gambar Putra-Na, urang mendakan diri salaku budak tina sipat dosa urang.

I Yohanes 1: 8 nyarios yén "upami urang nyarios yén urang teu ngagaduhan dosa urang nipu diri sareng kanyataanna henteu aya dina diri urang." Kuring Yohanes 1:10 nyebatkeun "Upami urang nyarios yén urang henteu ngalakukeun dosa, urang ngajantenkeun Anjeunna janten tukang bohong sareng pangandika-Na henteu ngagaduhan tempat dina kahirupan urang."

Maca Rum bab 7. Dina Rum 7:14 Paul ngajelaskeun dirina salaku "dijual ka beungkeutan dosa." Dina ayat 15 anjeunna nyarios yén kuring henteu ngartos naon anu kuring lakukeun; sabab kuring henteu ngalaksanakeun naon anu kuring hoyong lakukeun, tapi kuring ngalakukeun hal anu kuring benci. " Dina ayat 17 anjeunna nyarioskeun masalah nyaéta dosa anu hirup di anjeunna. Janten prustasi nyaéta Paul yén anjeunna nyatakeun hal-hal ieu dua kali deui ku kecap anu rada béda. Dina ayat 18 anjeunna nyarios "Kusabab kuring terang yén dina diri kuring (anu aya dina jero daging - kecap Paulus pikeun sifatna anu lami) henteu aya anu saé, sabab kahoyong aya sareng kuring tapi kumaha ngalakukeun anu saé kuring henteu mendakan." Ayat 19 nyebatkeun "Pikeun kahadéan anu kuring pikahoyong, kuring henteu ngalakukeun, tapi anu jahat anu kuring henteu lakukeun, anu kuring lakukeun." NIV narjamahkeun ayat 19 salaku "Kusabab kuring gaduh hajat pikeun ngalakukeun kahadéan tapi kuring henteu tiasa ngalaksanakeunana."

Dina Rum 7: 21-23 anjeunna deui ngajelaskeun konflik na salaku hukum anu dianggo di anggotana (ngarujuk kana sifat jasmani na), perang ngalawan hukum pikiranana (ngarujuk kana sipat Spiritual dina batin na). Kalayan batinna anjeunna resep kana hukum Allah tapi "jahat aya di ditu," sareng sipat dosa nyaéta "ngalaksanakeun perang ngalawan hukum pikiranana sareng ngajantenkeun anjeunna janten tahanan hukum dosa." Urang sadayana salaku jalma anu percanten ngalaman konflik ieu sareng hanjelu ekstrim Paulus nalika anjeunna sasambat dina ayat 24 "Jalma anu celaka kuring. Saha anu bakal nyalametkeun kuring tina awak maot ieu? " Anu dijelaskeun ku Paul nyaéta konflik anu urang sadayana nyanghareupan: konflik antara alam lami (daging) sareng Roh Suci anu cicing di urang, anu urang tingali dina Galata 5:17 Tapi Paul ogé nyatakeun dina Rum 6: 1 "naha urang bakal teraskeun dosa anu rahmat tiasa seueur. Gusti nyanggakeun. "Paul ogé nyarios yén Gusti hoyong urang disalametkeun sanés ngan ukur tina hukuman dosa tapi ogé tina kakuatan sareng pangendali na dina kahirupan ieu. Sakumaha ceuk Paulus dina Rum 5:17 "Pikeun upami, ku ngalanggar salah saurang jalma, maot ngarajaan ku éta jalma, langkung-langkung jalma-jalma anu nampi kurnia Allah anu kurnia sareng kurnia anu leres bakal kakuasaan dina kahirupan ku sabab hiji lalaki, Yesus Kristus. ” Dina I Yohanes 2: 1, Yohanes nyarios ka jalma-jalma anu iman yén anjeunna nyerat ka aranjeunna supaya aranjeunna TIDAK DOSA. Dina Epesus 4:14 Paul nyarios yén urang kedah tumuh supados urang moal janten orok deui (sapertos urang Korinta).

Janten nalika Paulus ceurik dina Rum 7:24 "saha anu bakal nulungan kuring? ' (sareng kami sareng anjeunna), anjeunna ngagaduhan waleran anu bagja dina ayat 25, "Kuring NUHUN GUSTI - LALAKI JESU KRISTUS PANGERAN urang." Anjeunna terang yén jawaban na aya dina Kristus. Kemenangan (kasucian) ogé kasalametan datang ku penyediaan Al Masih anu hirup di urang. Kuring sieun yén seueur anu percaya ngan ukur hirup dina dosa ku nyarios "Kuring ngan ukur manusa," tapi Rum 6 masihan bekel urang. Urang ayeuna ngagaduhan pilihan sareng urang teu ngagaduhan alesan pikeun neraskeun dina ngalakukeun dosa.

Upami Kuring Disalametkeun, Naha Kuring Terus Dosa? (Bagéan 2) (Bagian Gusti)

Ayeuna urang ngartos yén urang masih ngalakukeun dosa saatos janten putra Allah, sakumaha kabuktosan ku pangalaman urang sareng ku Kitab Suci; naon anu sakuduna urang ngalakukeun ngeunaan éta? Mimiti kuring nyebatkeun yén prosés ieu, sabab éta anu aya, lumaku ngan ukur pikeun anu percanten, jalma anu parantos ngarepkeun hirup langgeng, sanés dina amal soleh, tapi dina karya Kristus anu parantos réngsé (Pupusna, dikubur sareng dibangkitkeun pikeun urang pikeun panghampura dosa); jalma-jalma anu parantos dibenerkeun ku Gusti Allah. Tingali I Korinta 15: 3 & 4 sareng Epesus 1: 7. Alesanna lumaku pikeun jalma-jalma anu percanten sabab urang henteu tiasa ngalakukeun nanaon ku nyalira supados sampurna atanapi suci. Éta mangrupikeun hal anu ngan ukur Gusti anu tiasa lakukeun, ngalangkungan Roh Suci, sareng sakumaha anu bakal urang tingali, ngan ukur jalma-jalma anu iman anu gaduh Roh Suci anu cicing di aranjeunna. Maca Titus 3: 5 & 6; Epesus 2: 8 & 9; Rum 4: 3 & 22 sareng Galatia 3: 6

Kitab Suci ngajarkeun ka urang yén dina waktos urang percanten, aya dua hal anu dilakukeun ku Gusti pikeun urang. (Aya seueur, seueur anu sanés.) Nanging, ieu penting pisan supados urang ngagaduhan "kameunangan" ngalangkungan dosa dina kahirupan urang. Kahiji: Gusti nempatkeun urang ka Kristus (hal anu sesah ngartos, tapi urang kedah nampi sareng percanten), sareng anu kadua Anjeunna sumping cicing di urang ngalangkungan Roh Suci-Na.

Tulisan nyarios dina I Korinta 1:20 yén urang aya di Anjeunna. "Ku Anjeunna dilakukeun anjeun aya di Kristus anu janten kami hikmah ti Gusti sareng kaadilan sareng panyucian sareng panebusan." Rum 6: 3 nyarios yén urang dibaptis "ka Kristus." Ieu sanés nyarioskeun baptisan urang dina cai, tapi karya ku Roh Suci dimana Anjeunna nempatkeun urang ka Kristus.

Kitab Suci ogé ngajarkeun yén Roh Suci hirup dina diri urang. Dina Yohanes 14: 16 & 17 Yesus ngawartoskeun muridna yén Anjeunna bakal ngintunkeun Panglipur (Roh Suci) Anu aya sareng aranjeunna sareng bakal aya di aranjeunna, (Anjeunna bakal cicing atanapi cicing di aranjeunna). Aya Kitab Suci anu sanés anu nyaritakeun yén Roh Allah aya dina diri urang, di unggal jalma anu iman. Baca Yohanes 14 & 15, Rasul 1: 1-8 sareng I Korinta 12:13. Yohanes 17:23 nyarios yén Anjeunna aya dina haté urang. Nyatana Rom 8: 9 nyarios yén lamun Roh Allah teu aya di anjeun, anjeun moal kagolong Kristus. Janten urang nyarios yén kumargi ieu (nyaéta ngajantenkeun urang suci) mangrupikeun padamelan Roh anu cicing, ngan ukur anu percaya, anu ngagaduhan Roh anu cicing, tiasa janten bébas atanapi éléh tina dosa-dosana.

Aya anu nyarios yén Kitab Suci ngandung: 1) bebeneran anu urang kedah percanten (sanaos urang henteu ngartos pisan; 2) paréntah nurut sareng 3) janji pikeun percanten. Kanyataan di luhur mangrupikeun bebeneran anu kedah dipercaya, nyaéta yén urang aya di Anjeunna sareng Anjeunna aya di diri urang. Tetep ideu ieu percanten sareng nurut dina pikiran nalika urang neraskeun diajar ieu. Sigana mah éta mantuan ngartos éta. Aya dua bagian anu urang kedah ngartos dina ngatasi dosa dina kahirupan urang sadidinten. Aya bagian Gusti sareng bagian urang, nyaéta kataatan. Urang bakal ningali heula bagian Gusti anu sadayana ngeunaan mahluk urang aya dina Kristus sareng Kristus aya dina diri urang. Sebut éta upami anjeun kersa: 1) Kasedihan Gusti, kuring aya dina Kristus, sareng 2) Kakuatan Gusti, Kristus aya di kuring.

Ieu anu Paulus carioskeun nalika anjeunna nyarios dina Roma 7: 24-25 "Saha anu bakal nganteurkeun kuring ... Kuring ngahaturkeun nuhun ka Gusti ... ku jalan Yesus Kristus Gusti urang." Émut prosés ieu mustahil tanpa pitulung Gusti.

 

Jelas tina Kitab Suci yén kahoyong Allah pikeun urang janten suci sareng urang ngungkulan dosa. Rum 8: 29 nyarios ka urang yén salaku jalma-jalma anu percanten Anjeunna parantos "parantos ngaaturkeun urang pikeun saluyu sareng rupa Putra-Na." Rum 6: 4 nyarios yén kahoyong-Na nyaéta pikeun urang "leumpang dina kahirupan anyar." Kolosa 1: 8 nyebatkeun tujuan ajaran Paulus nyaéta "nampilkeun sadayana anu sampurna sareng lengkep dina Kristus." Gusti ngajarkeun urang yén anjeunna hoyong urang janten dewasa (henteu tetep janten orok sapertos urang Korinta). Epesus 4: 13 nyarios yén urang kedah "janten dewasa dina élmu sareng ngahontal ukuran pinuh tina Kristus." Ayat 15 nyarios yén urang bakal tumuh ka Anjeunna. Epesus 4:24 nyarios yén urang kedah "ngagem diri anyar; diciptakeun janten sapertos Gusti dina bener leres sareng kasucian. "bI Tesalonika 4: 3 nyatakeun" Ieu kahoyong Gusti, bahkan kasucian anjeun. " Ayat 7 & 8 nyebatkeun Anjeunna parantos "henteu nyauran urang kana kabersihan, tapi dina kasucian." Ayat 8 nyarioskeun "upami urang nolak ieu kami nolak Gusti anu masihan Roh Suci-Na ka kami."

(Nyambungkeun pamikiran Roh aya dina diri urang sareng urang tiasa robih.) Nangtoskeun kecap panyucian tiasa janten sakedik rumit tapi dina Perjanjian Old éta hartosna ngasingkeun atanapi nampilkeun obyék atanapi jalmi ka Gusti pikeun dianggo-Na, ku korban ditawarkeun pikeun nyucikeun éta. Janten pikeun kaperluan urang didieu urang nyarios bakal disucikeun kedah dipisahkeun ka Gusti atanapi dipasihkeun ka Gusti. Kami dijantenkeun suci pikeun Anjeunna ku pangurbanan pupus Al Masih dina kayu salib. Ieu, sakumaha urang carioskeun, panyucian posisi nalika urang percanten sareng Gusti ningali urang sampurna ka Kristus (dipakena sareng ditutupan ku Anjeunna sareng diitung sareng dinyatakeun leres di Anjeunna). Éta progresif nalika urang janten sampurna sapertos Anjeunna sampurna, nalika urang janten unggul dina ngatasi dosa dina pangalaman urang sapopoé. Sakur ayat ngeunaan kasucian ngajelaskeun atanapi ngajelaskeun prosés ieu. Kami hoyong ditepikeun sareng disisihkeun ka Gusti sakumaha dimurnikeun, diberesihkeun, suci sareng tanpa cacat, sareng sajabana Ibrani 10:14 nyarios yén "ku hiji pangorbanan Anjeunna parantos ngajantenkeun salamina jalma-jalma anu janten suci."

Langkung seueur ayat ngeunaan hal ieu nyaéta: I Yohanes 2: 1 nyebatkeun "Kuring nyerat hal-hal ieu ka anjeun supados henteu dosa." I Petrus 2:24 nyebatkeun, "Kristus ngababarkeun dosa-dosa urang dina awakna nyalira dina tangkal ... yén urang kedah hirup kana kabeneran." Ibrani 9:14 nyarios ka urang yén "getih Al Masih ngabersihan urang tina padamelan maot pikeun ngawula ka Allah anu hirup."

Di dieu urang henteu ngan ukur kahoyong Gusti pikeun kasucian urang, tapi bekel na pikeun kameunangan urang: ayana ka Anjeunna sareng bagikeun dina pupusna, sakumaha anu dijelaskeun dina Rum 6: 1-12. 2 Korinta 5:21 nyatakeun: "Anjeunna ngajantenkeun anjeunna janten dosa pikeun urang anu henteu terang dosa, supaya urang tiasa dijantenkeun kabeneran Gusti ku anjeunna." Baca ogé Pilipi 3: 9, Rum 12: 1 & 2 sareng Roma 5:17.

Baca Rum 6: 1-12. Di dieu kami mendakan penjelasan ngeunaan padamelan Gusti pikeun nami kami pikeun kameunangan kami ngalangkungan dosa, nyaéta bekel-Na. Rum 6: 1 neraskeun pamikiran ngeunaan bab lima yén Gusti henteu hoyong urang teras-terasan ngalakukeun dosa. Éta nyatakeun: Naon anu kudu urang sebutkeun? Naha urang bakal neraskeun ngalakukeun dosa, sahingga rahmat tiasa seueur? " Ayat 2 nyarios, "Gusti henteu kénging. Kumaha carana urang, anu maot pikeun dosa, hirup langkung lami di dinya? " Rum 5:17 nyarioskeun ngeunaan "jalma anu nampi kabeungharan rahmat sareng kurnia kabeneran bakal kakuasaan dina kahirupan ngalangkungan hiji, nyaéta Yesus Kristus." Anjeunna hoyong kameunangan pikeun urang ayeuna, dina kahirupan ieu.

Abdi hoyong nyorot panjelasan dina Rum 6 ngeunaan naon anu urang gaduh Kristus. Kami parantos nyarioskeun baptisan urang kana Kristus. (Émut ieu sanés baptisan cai tapi padamelan Roh.) Ayat 3 ngajarkeun ka urang yén ieu hartosna urang "parantos dibaptis kana pupusna, 'hartosna" urang maot sareng anjeunna. " Ayat 3-5 nyarios yén urang "dikubur sareng anjeunna." Ayat 5 ngajelaskeun yén kumargi urang aya di Anjeunna urang ngahiji sareng Anjeunna dina pupusna, dimakamkeun sareng dihirupkeun deui. Ayat 6 nyarios yén urang disalib sareng anjeunna sahingga "awak dosa tiasa dibasmi, janten urang henteu kedah janten budak dosa deui." Ieu nunjukkeun yén kakuatan dosa parantos rusak. Boh catetan kaki NIV sareng NASB nyarios yén éta tiasa ditarjamahkeun "awak dosa bisa jadi teu boga kakuatan." Tarjamahan anu sanésna nyaéta "dosa moal ngagaduhan kawasa pikeun urang."

Ayat 7 nyebatkeun "anjeunna anu parantos maot dibébaskeun tina dosa. Kusabab kitu dosa moal tiasa nahan urang janten budak deui. Ayat 11 nyarioskeun "urang maot pikeun dosa." Ayat 14 nyatakeun "dosa moal ngawasa anjeun." Ieu anu disalibkeun sareng Kristus parantos dilakukeun pikeun urang. Kusabab urang maot sareng Kristus urang maot kana dosa sareng Kristus. Janten jelas, éta dosa-dosa urang Anjeunna maot ku Anjeunna. Éta dosa-dosa urang Anjeunna dikuburkeun. Dosa kumargi kitu henteu kedah nguasaan urang deui. Sacara sederhana, kumargi urang aya dina Kristus, urang maot sareng Anjeunna, janten dosa henteu kedah gaduh kakuatan deui ka urang.

Ayat 11 mangrupikeun bagian urang: kalakuan iman urang. Ayat-ayat sateuacanna mangrupikeun kanyataan anu urang kedah percanten, sanaos sesah ngartos. Éta kabeneran urang kedah percanten sareng dipilampah. Ayat 11 ngagunakeun kecap "reckon" anu hartosna "count on it." Ti saprak dieu urang kedah meta dina iman. Janten "diangkat" sareng Anjeunna dina ieu bagian tina Kitab Suci hartosna urang "hirup ka Gusti" sareng urang tiasa "leumpang dina kahirupan anyar." (Ayat 4, 8 & 16) Kusabab Gusti parantos nempatkeun Roh-Na ka urang, urang ayeuna tiasa hirup anu unggul. Kolosa 2:14 nyarios yén "urang maot pikeun dunya sareng dunya maot pikeun urang." Cara séjén pikeun nyebatkeun ieu nyaéta nyebatkeun yén Yesus henteu pupus ngan ukur pikeun ngabébaskeun urang tina hukuman dosa, tapi ogé pikeun méréskeun kendaliana ka urang, janten Anjeunna tiasa ngajantenkeun urang murni sareng suci dina kahirupan urang ayeuna.

Dina Rasul 26:18 Lukas kutipan Yesus nyarios ka Paulus yén injil bakal "ngahurungkeun aranjeunna tina gelap kana cahaya sareng tina kakuatan Iblis ka Gusti, supados aranjeunna tiasa nampi pangampuran dosa sareng warisan di antara jalma-jalma anu disucikeun (dijantenkeun suci ) ku iman ka Kami (Yesus). ”

Kami parantos katingal dina bagian 1 tina ieu pangajaran yén sanaos Paul ngarti, atanapi rada terang, kanyataan ieu, kameunangan henteu otomatis sareng henteu ogé pikeun urang. Anjeunna teu tiasa ngajantenkeun kameunangan boh ku usaha nyalira atanapi ku nyobian ngalaksanakeun hukum sareng tiasa urang ogé. Kameunang pikeun dosa mustahil pikeun urang tanpa Kristus.

Kieu sababna. Baca Epesus 2: 8-10. Éta nyaritakeun yén urang moal tiasa disalametkeun ku kalakuan kabeneran. Ieu kusabab, sakumaha ceuk Rum 6, urang "dijual handapeun dosa." Urang moal tiasa mayar dosa atanapi ngahampura. Yesaya 64: 6 nétélakeun yén "sagala kabeneran urang sapertos jorok kotor" di payuneun Gusti. Rum 8: 8 nyarios ka urang yén jalma-jalma anu "dina daging henteu tiasa nyenangkeun Gusti."

Yohanes 15: 4 nunjukkeun ka urang yén urang moal tiasa ngahasilkeun buah ku nyalira sareng ayat 5 nyarios, "tanpa kuring (Kristus) anjeun moal tiasa nanaon." Galata 2: 16 nyarios "sabab ku kalakuan hukum, moal aya jelema anu dibenerkeun," sareng ayat 21 nyarioskeun "upami kabeneran tina hukum Taurat, Kristus pupus teu kedah." Ibrani 7:18 nétélakeun yén "hukum henteu sampurna."

Rum 8: 3 & 4 nyarios, "Kanggo naon anu henteu dilakukeun ku hukum, kusabab lemah ku sipat dosa, Gusti parantos ngutus Putra-Na nyalira siga jelema dosa janten kurban dosa. Janten anjeunna ngahukum dosa ka manusa anu dosa, supados sarat hukum anu séhat tiasa dicumponan di urang, anu henteu hirup numutkeun sipat dosa tapi numutkeun ka Roh. "

Baca Rum 8: 1-15 sareng Kolosa 3: 1-3. Urang moal tiasa disucikeun atanapi disalametkeun ku kalakuan anu hadé sareng urang ogé moal tiasa disucikeun ku kalakuan hukum. Galata 3: 3 nyarios "naha anjeun nampi Roh ku karya hukum atanapi ku ngadangu iman? Naha anjeun bodo pisan? Saatos dimimitian dina Roh anjeun ayeuna parantos sampurna dina daging? " Janten, urang, sapertos Paulus, anu nalika terang kanyataan yén urang dibebaskeun tina dosa ku pupusna Al Masih, masih bajoang (tingali Roma 7 deui) kalayan usaha diri, henteu sanggup ngajaga hukum sareng nyanghareupan dosa sareng kagagalan, sareng ngajerit "Wahai jalma celaka yén kuring, anu bakal nganteurkeun kuring!"

Hayu urang marios naon anu nyababkeun kagagalan Paulus: 1) Hukum teu tiasa ngarobih anjeunna. 2) Usaha mandiri gagal. 3) Langkung seueur anjeunna terang Gusti sareng Hukum siga anu goréng. (Tugas hukum nyaéta ngajantenkeun urang dosa pisan, ngajantenkeun dosa urang atra. Rum 7: 6,13) Hukum parantos jelas yén urang peryogi kurnia sareng kakuatan Allah. Sakumaha ceuk Yohanes 3: 17-19, beuki deukeut ka lampu beuki jelas yén urang kotor. 4) Anjeunna tungtungna frustasi sareng nyarios: "saha anu bakal nganteurkeun kuring?" "Teu aya anu saé di kuring." "Jahat aya sareng abdi." "Perang aya di kuring." "Abdi henteu tiasa ngalaksanakeunana." 5) Hukum henteu ngagaduhan kakuatan pikeun nyumponan paméntana nyalira, éta ngan ukur dikutuk. Anjeunna teras sumping kana jawaban, Rum 7:25, "Kuring muji sukur ka Allah, ku sabab Yesus Kristus Gusti urang. Janten Paul nuju ngantunkeun urang kana bagian kadua panyediaan Gusti anu ngajantenkeun panyucian urang tiasa dilakukeun. Rum 8:20 nyatakeun, "Roh hirup ngabébaskeun urang tina hukum dosa sareng pati." Kakuatan sareng kakuatan pikeun ngungkulan dosa nyaéta Kristus DI AS, Roh Suci anu aya di urang. Baca Rom 8: 1-15 deui.

Tarjamahan New King James tina Kolosa 1: 27 & 28 nyatakeun yén tugas ti Roh Allah nampilkeun urang sampurna. Éta nyatakeun, "Gusti kersa nunjukkeun naon kakayaan kamulyaan misteri ieu di antara jalma-jalma sanés anu, Kristus di anjeun, harepan kamulyaan." Éta teras nyarios "yén urang tiasa nampilkeun unggal jalma anu sampurna (atanapi lengkep) ka Kristus Yesus." Naha mungkin kamulyaan didieu mangrupikeun kamuliaan anu urang gagal dina Rum 3:23? Maca 2 Korinta 3:18 numana Gusti nyarios yén Anjeunna hoyong ngarobih urang janten gambar Allah tina "kamulyaan kana kamulyaan."

Émut kami nyarios ngeunaan Roh anu bakal aya dina diri urang. Dina Yohanes 14: 16 & 17 Yesus nyarios yén Roh anu aya sareng aranjeunna bakal aya dina diri aranjeunna. Dina Yohanes 16: 7-11 Yesus nyarioskeun perluna Anjeunna angkat jauh sahingga Ruh bakal sumping cicing di urang. Dina Yohanes 14:20 Anjeunna nyarios, "dina dinten éta anjeun bakal terang yén kuring aya dina Rama Kami sareng anjeun ka Kami, sareng Kami di anjeun," persis anu urang parantos carioskeun. Ieu sabenerna sadayana diramalkeun dina Perjanjian Old. Yoél 2: 24-29 nyarioskeun ngeunaan Anjeunna nempatkeun Roh Suci dina haté urang.

Dina Rasul 2 (baca éta), éta nyaritakeun yén ieu kajantenan dina Poé Pentakosta, saatos angkatna Yesus ka surga. Dina Yermia 31: 33 & 34 (anu dimaksud dina Perjanjian Anyar dina Ibrani 10:10, 14 & 16) Gusti minuhan jangji sanésna, nyaéta nempatkeun hukum-Na kana haté urang. Dina Rum 7: 6 nyarios ka urang yén hasil tina jangji anu parantos ditetepkeun nyaéta yén urang tiasa "ngawula ka Gusti ku cara hirup anu anyar." Ayeuna, saatos urang janten jalma anu percaya ka Al Masih, Roh bakal tetep (hirup) dina diri urang sareng Anjeunna ngajantenkeun Rum 8: 1-15 & 24 tiasa dilakukeun. Baca ogé Rum 6: 4 & 10 sareng Ibrani 10: 1, 10, 14.

Dina titik ieu, kuring hoyong anjeun maca sareng ngapalkeun Galatia 2:20. Entong hilap deui. Ayat ieu nyimpulkeun sadayana Paulus ngajarkeun urang ngeunaan kasucian dina hiji ayat. "Kuring disalib sareng Kristus, tapi kuring hirup; tapi henteu kuring tapi Kristus hirup dina diri kuring; sareng kahirupan anu ayeuna kuring hirup dina daging, kuring hirup ku iman ka Putra Allah, anu mikanyaah ka kuring sareng masihan dirina pikeun kuring. "

Sagala hal anu bakal urang lakukeun anu nyenangkeun Gusti dina kahirupan Kristen urang tiasa dijumlahkeun ku kalimat, "sanés kuring; tapi Kristus. " Éta Kristus hirup di kuring, sanés padamelan kuring atanapi amal soleh. Maca ayat-ayat ieu anu ogé nyarioskeun pasualan pupus Al Masih (pikeun ngajadikeun dosa henteu aya kakuatan) sareng padamelan Roh Allah di urang.

I Petrus 1: 2 2 Tesalonika 2:13 Ibrani 2:13 Epesus 5: 26 & 27 Kolosa 3: 1-3

Gusti, ngalangkungan Roh-Na, masihan kami kakuatan pikeun ngatasi, tapi langkung jauh tibatan éta. Anjeunna ngarobih urang ka jero, ngarobih urang, ngarobih janten gambar Putra-Na, Kristus. Urang kedah percanten ka Anjeunna pikeun ngalakukeunana. Ieu prosés; dimimitian ku Gusti, diteruskeun ku Gusti sareng dipungkas ku Gusti.

Ieu daptar janji pikeun dipercaya. Ieu Gusti ngalakukeun naon anu urang teu tiasa lakukeun, ngarobih urang sareng ngajantenkeun urang suci sapertos Kristus. Pilipi 1: 6 "Yakin kana hal ieu; yén Anjeunna anu parantos ngamimitian padamelan anu hadé di anjeun bakal ngalaksanakeun dugi ka dinten Kristus Yesus. "

Epesus 3: 19 & 20 "dipinuhan ku sadayana kaseueuran Gusti ... numutkeun kakawasaan anu dianggo di urang." Sakumaha hébatna éta, "Gusti damel di urang."

Ibrani 13: 20 & 21 "Ayeuna mugia Gusti Allah anu tengtrem ... ngajantenkeun anjeun lengkep dina sagala padamelan anu saé pikeun ngalakukeun kersa-Na, damel di anjeun naon anu pikaresepeun ku Anjeunna, ku jalan Yesus Kristus." I Petrus 5:10 "Allah anu kurnia sadaya, anu nyauran anjeun pikeun kamulyaan-Na anu langgeng di Kristus, bakal nyalira nyampurnakeun, mastikeun, nguatkeun sareng netepkeun anjeun."

I Tesalonika 5: 23 & 24 "Ayeuna mugia Allah anu salamet dirina nyalira nyucikeun anjeun sadaya; sareng mugia arwah sareng jiwa sareng raga anjeun dilestarikan kumplit tanpa aya salahna dina datangna Gusti Yesus Kristus urang. Satia Anjeunna anu nyauran anjeun, Anu ogé bakal ngalaksanakeunana. " NASB nyebatkeun "Anjeunna ogé bakal ngamalkeunana."

Ibrani 12: 2 nétélakeun urang pikeun 'neuteup panon urang ka Yesus, panulis sareng panungtung iman urang (NASB nyarios parfum). " I Korinta 1: 8 & 9 "Gusti bakal mastikeun anjeun nepi ka ahir, tanpa cacad dina poé Gusti urang Yesus Kristus. Gusti anu satia, "Kuring Tesalonika 3: 12 & 13 nyarios yén Gusti Allah bakal" nambahan "sareng" netepkeun hate anjeun moal kaliru dina datangna Gusti Yesus urang. "

I Yohanes 3: 2 nyarios ka urang "urang bakal sapertos Anjeunna nalika urang ningali Anjeunna sakumaha Anjeunna." Gusti bakal ngalengkepan ieu nalika Yesus mulih atanapi urang angkat ka surga nalika urang maot.

Kami parantos ningali seueur ayat anu nunjukkeun yén panyucian mangrupikeun prosés. Maca Pilipi 3: 12-14 anu nyebatkeun, "Kuring henteu acan ngahontal, atanapi henteu acan sampurna, tapi kuring teras-terasan nuju tujuan panggero anu luhur ku Gusti Yesus Kristus." Hiji koméntar nganggo kecap "ngudag." Henteu ngan ukur prosés tapi partisipasi aktip aub.

Epesus 4: 11-16 nétélakeun yén garéja kedah damel babarengan sahingga urang tiasa "tumuh dina sagala hal janten Anjeunna Anu Pimpinan - Kristus." Tulisan suci ogé nganggo kecap tuwuh dina I Petrus 2: 2, dimana urang maca ieu: "mikahayang susu murni tina kecap, supaya anjeun tumuh di dinya." Tumuh butuh waktu.

Lalampahan ieu ogé dijelaskeun salaku leumpang. Leumpang mangrupikeun cara anu laun tina jalan; hiji léngkah dina hiji waktu; prosés a. Kuring John nyarioskeun perkawis leumpang dina cahaya (nyaéta, Firman Allah). Galata nyebatkeun dina 5:16 leumpang dina Roh. Anu duaan silih gandéng. Dina Yohanes 17:17 Yesus nyarios: "Nyucikeun maranehna ku kebenaran, pangucap anjeun bebeneran." Firman Allah sareng Roh damel babarengan dina prosés ieu. Aranjeunna henteu tiasa dipisahkeun.

Kami mimiti ningali kecap pagawéan aksi nalika urang diajar topik ieu: leumpang, ngudag, mikahayang, sareng sajabana Upami anjeun balik ka Roma 6 sareng maca deui anjeun bakal ningali seueur diantarana: ngitung, hadir, ngahasilkeun, entong Hasil. Naha ieu henteu hartosna yén aya hal anu kedah urang lakukeun; yén aya paréntah nurut; usaha diperyogikeun ti pihak kami.

Rum 6:12 nyatakeun "entong ulah dosa (sabab, kusabab posisi urang di Kristus sareng kakawasaan Kristus di urang) kakuasaan dina awak fana anjeun." Ayat 13 maréntahkeun urang nampilkeun awak urang ka Gusti, sanés dosa. Éta ngawartosan urang ulah janten "budak dosa." Ieu mangrupikeun pilihan urang, paréntah pikeun nurut; daptar 'pikeun ngalakukeun ”urang. Émut, urang moal tiasa ngalakukeun éta ku usaha nyalira tapi ngan ku kakuatan-Na dina urang, tapi urang kedah ngalakukeun éta.

Urang kedah émut deui éta ngan ukur ku Kristus. I Korinta 15:57 (NKJB) masihan jangji anu luar biasa ieu: "hatur nuhun ka Gusti anu masihan kami kameunangan ngalangkungan PANGERAN urang Yesus Kristus." Janten bahkan anu urang "lakukeun" nyaéta ngalangkungan Anjeunna, ngalangkungan Roh dina kakuatan kerja. Pilipi 4:13 nyarios ka urang yén "tiasa ngalakukeun sagala hal ku Kristus anu nguatkeun urang." Janten nya éta: SAKITU TEU AYA TEU BISA NGADILAKON TANPA JEUNGNA, KITU BISA NGALAKSA SAGALA LALAKI LALAKEUN.

Gusti masihan urang kakuatan pikeun "ngalakukeun" naon waé anu dipénta-Na ku urang. Sababaraha urang percanten nyebatkeun éta kakuatan 'kebangkitan "sapertos anu dikedalkeun dina Roma 6: 5" urang bakal aya di ibaratkeun na wangkongan-Na. " Ayat 11 nyarioskeun kakawasaan Allah anu ngahudangkeun Kristus tina maot parantos ngahirupkeun urang kana kahirupan anyar pikeun ngawula ka Gusti dina kahirupan ieu.

Pilipi 3: 9-14 ogé negeskeun ieu salaku "hal anu ku jalan iman ka Al Masih, kabeneran ti Allah ku iman." Jelas tina ayat ieu yén iman ka Kristus penting pisan. Urang kedah percanten pikeun disalametkeun. Urang ogé kedah iman kana pasokan Gusti pikeun kasucian, nyaéta. Pupusna Kristus pikeun urang; iman kana kakawasaan Allah pikeun dianggo di urang ku Roh; iman yén Anjeunna masihan kakuatan pikeun ngarobih sareng iman ka Gusti ngarobah kami. Teu aya ieu anu tiasa tanpa iman. Éta ngahubungkeun urang kana bekel & kakuatan Gusti. Gusti bakal nyucikeun urang nalika urang percanten sareng nurut. Urang kedah percanten cukup pikeun meta dina bebeneran; cukup pikeun nurut. Émut padalisan lagu pujian:

"Percanten sareng nurut Pikeun teu aya jalan anu sanés Pikeun bagja ka Gusti Yesus Tapi pikeun ngandelkeun sareng nurut."

Ayat-ayat sanés anu aya hubunganana sareng iman kana prosés ieu (dirobah ku kakawasaan Gusti): Epesus 1: 19 & 20 "naon kakuatanana anu luar biasa pikeun urang anu iman, numutkeun kakuatan kakuatan-Na anu dikerjakeun ku Kristus nalika Anjeunna ngangkat Anjeunna ti nu maraot. "

Epesus 3: 19 & 20 nyebatkeun "supados anjeun tiasa dieusian ku sadayana kaampuhan Kristus. N Ayeuna ka Anjeunna anu sanggup ngalakukeun jauh pisan ti sadayana anu urang naroskeun atanapi pikirkeun numutkeun kakuatan anu dianggo di urang." Ibrani 11: 6 nyarios yén "tanpa iman moal mungkin pikeun nyenangkeun Gusti."

Rum 1:17 nyarios yén "jalma adil bakal hirup ku iman." Ieu, kuring yakin, henteu ngan ukur nyebut iman awal dina kasalametan, tapi iman unggal dinten urang anu ngahubungkeun urang kana sagala rupa anu disayogikeun ku Gusti pikeun kasucian urang; kahirupan urang sapopoé sareng nurut sareng leumpang dina iman.

Tingali ogé: Pilipi 3: 9; Galata 3:26, 11; Ibrani 10:38; Galata 2:20; Rum 3: 20-25; 2 Korinta 5: 7; Epesus 3: 12 & 17

Butuh iman pikeun nurut. Émut ka Galata 3: 2 & 3 "Naha anjeun nampi Roh ku karya hukum atanapi ngupingkeun iman ... parantos dimimitian dina Roh anjeun ayeuna parantos disampurnakeun dina daging?" Upami anjeun maca sakabeh bacaan éta ngarujuk kana hirup ku iman. Kolosa 2: 6 nyebatkeun "sabab anjeun nampi Kristus Yesus (ku iman) maka jalankeun ka Anjeunna." Galata 5:25 nyebatkeun "Upami urang hirup dina Roh, hayu urang ogé leumpang dina Roh."

Janten nalika urang ngamimitian nyarioskeun bagian urang; kataatan urang; siga, daptar "ngalakukeun" urang, émut sadayana anu parantos kami pelajari. Tanpa Roh-Na urang moal tiasa ngalakukeun nanaon, tapi ku Roh-Na Anjeunna nguatkeun urang nalika urang nurut; sareng yén éta Gusti Anu ngarobah urang pikeun ngajantenkeun urang suci sapertos Kristus anu suci. Malah dina nurut éta masih sadayana Gusti - Anjeunna damel di urang. Éta sadayana iman ka Anjeunna. Émut ayat ingetan urang, Galata 2:20. Éta "Sanés Kuring, tapi Kristus ... Kuring hirup ku iman ka Putra Allah." Galata 5: 16 nyebatkeun "leumpang dina Roh sareng anjeun moal minuhan nafsu daging."

Janten urang tingali masih aya padamelan anu kedah dilakukeun ku kami. Janten iraha atanapi kumaha urang cocog, ngamangpaatkeun atanapi nyandak kakawasaan Gusti. Kuring yakin éta sabanding jeung léngkah-léngkah kami tina nurut kana iman. Upami urang dumuk teu ngalakukeun nanaon, moal aya anu bakal kajadian. Baca Yakobus 1: 22-25. Upami urang teu malire Firman-Na (pitunjuk-Na) sareng henteu nurut, tumuh atanapi parobihan moal kajantenan, nyaéta upami urang ningali diri dina eunteung Firman sapertos dina Yakobus sareng angkat sareng sanés ngalakukeun, urang tetep dosa sareng henteu suci . Émut Abdi Tesalonika 4: 7 & 8 nyarios "Akibatna anjeunna anu nolak ieu sanés nolak manusa, tapi Gusti anu masihan Roh Suci-Na ka anjeun."

Bagéan 3 bakal nunjukkeun ka urang hal-hal praktis anu tiasa urang "laksanakeun" (nyaéta janten palaku) dina kakuatan-Na. Anjeun kedah nyandak léngkah-léngkah ieu pikeun iman taat. Sebut waé tindakan positip.

Bagéan kami (Bagian 3)

Kami parantos ngadegkeun yén Gusti hoyong ngamajukeun urang ka gambar Putra-Na. Gusti nyarios yén aya ogé anu kedah urang laksanakeun. Éta peryogi ketaatan dina bagian urang.

Teu aya pangalaman "sihir" anu tiasa urang alami anu langsung ngarobah urang. Salaku urang nyarios, éta prosés. Rum 1:17 nyarioskeun kabeneran Gusti diturunkeun tina iman kana iman. 2 Korinta 3:18 ngajelaskeun salaku dirobih janten gambar Kristus, tina kamulyaan kana kamulyaan. 2 Petrus 1: 3-8 nyarioskeun yén urang kedah nambihan hiji kaunggulan sapertos Kristus ka anu sanés. Yohanes 1:16 ngajelaskeun salaku "rahmat kana rahmat."

Kami parantos ningali yén kami henteu tiasa ngalakukeun éta ku usaha nyalira atanapi ku usaha ngajaga hukum, tapi éta Gusti anu ngarobih urang. Kami parantos ningali yén éta dimimitian nalika urang dilahirkeun deui sareng réngsé ku Gusti. Gusti masihan pasokan sareng kakuatan pikeun kamajuan dinten urang ka dinten. Kami parantos ningali dina Roma bab 6 yén kami aya di Kristus, dina pupusna, dimakamkeun sareng dihirupkeun deui. Ayat 5 nyarios yén kakuatan dosa parantos teu aya kakuatan. Kami maot pikeun dosa sareng éta moal ngagaduhan kakawasaan pikeun kami.

Kusabab Allah ogé sumping ka Kami, urang gaduh kakuatan-Na, ku kituna urang tiasa hirup dina cara anu pikaresepeun. Kami diajar yén Allah nyalira ngarobih urang. Anjeunna jangji ngabéréskeun padamelan Anjeunna mimiti di urang kasalametan.

Ieu sadayana kanyataan. Rum 6 nyarios yén ngémutan fakta-fakta ieu urang kedah ngamimitian ngalaksanakeunana. Butuh iman pikeun ngalakukeun ieu. Di dieu dimimitian perjalanan iman urang atanapi percanten nurut. "Paréntah nurut" anu pangheulana nyaéta iman. Éta nyatakeun "nganggap diri anjeun pasti maot pikeun dosa, tapi hirup ka Allah ka Kristus Yesus Gusti urang" Reckon hartosna percaya kana éta, percanten ka éta, anggap éta leres. Ieu mangrupikeun tindakan iman sareng dituturkeun ku paréntah sanés sapertos "ngahasilkeun, entong ngantep, sareng ayeuna." Iman nyaéta ngandelkeun kakuatan naon hartosna maot dina Al Masih sareng janji Allah pikeun dianggo di urang.

Kuring bungah Gusti henteu ngarepkeun kami ngartos sadayana ieu sacara lengkep, tapi ngan ukur "meta" dina éta. Iman mangrupikeun jalan pikeun nyocogkeun atanapi ngahubungkeun kana atanapi nyepeng bekel sareng kakuatan Gusti.

Kemenangan urang henteu kahontal ku kakuatan urang pikeun ngarobih diri, tapi éta tiasa saimbang sareng kataatan "satia" urang. Nalika urang "kalakuan," Gusti ngarobih urang sareng ngamungkinkeun urang pikeun ngalakukeun anu teu tiasa urang lakukeun; contona ngarobah kahoyong sareng sikep; atawa ngarobah kabiasaan dosa; méré urang kakuatan pikeun "leumpang dina kahirupan anyar." (Rum 6: 4) Anjeunna masihan urang "kakuatan" pikeun ngahontal tujuan meunangna. Maca ayat-ayat ieu: Pilipi 3: 9-13; Galata 2: 20-3: 3; Abdi Tesalonika 4: 3; Abdi Petrus 2:24; I Korinta 1:30; Abdi Petrus 1: 2; Kolosa 3: 1-4 & 3: 11 & 12 & 1:17; Rum 13:14 sareng Epesus 4:15.

Ayat-ayat ieu ngahubungkeun iman kana tindakan urang sareng panyucian urang. Kolosa 2: 6 nyarios, "Sakumaha anjeun nampi Kristus Yesus, maka jalankeun ka Anjeunna. (Urang disalametkeun ku iman, janten urang disucikeun ku iman.) Sadaya léngkah salajengna dina prosés ieu (lumampah) gumantung sareng ngan ukur tiasa kahontal atanapi kahontal ku iman. Rum 1:17 nyarioskeun, "kabeneran Allah diturunkeun tina iman ka iman." (Éta hartosna hiji léngkah dina hiji waktu.) Kecap "leumpang" sering dianggo tina pangalaman urang. Rum 1:17 ogé nyarios, "jalma adil bakal hirup ku iman." Ieu nyarioskeun perkawis kahirupan urang sadidinten sapertos atanapi langkung ti mimitina dina kasalametan.

Galata 2:20 nyarios "Kuring disalib sareng Kristus, tapi kuring hirup, tapi sanés kuring tapi Kristus hirup dina diri kuring, sareng kahirupan anu ayeuna kuring hirup dina daging, kuring hirup ku iman ka Putra Allah anu mikanyaah ka kuring sareng masihan dirina kanggo abdi."

Rum 6 nyarios dina ayat 12 "ku sabab kitu" atanapi kusabab ngitung diri urang salaku "maot ku Kristus" urang ayeuna kudu nurut kana paréntah salajengna. Kami ayeuna ngagaduhan pilihan pikeun nurut unggal dinten sareng saatos ku salami urang hirup atanapi dugi ka Anjeunna mulih.

Dimimitian ku pilihan ngahasilkeun. Dina Rum 6:12, King James Version nganggo kecap ieu "ngahasilkeun" nalika nyebatkeun "entong pasrahkeun anggota anjeun salaku pakakas kamalinaan, tapi pasrahkeun diri ka Gusti Allah." Kuring yakin ngahasilkeun mangrupikeun pilihan pikeun nyerahkeun pangendali hirup anjeun ka Gusti. Tarjamahan anu sanésna urang kecap "hadir" atanapi "tawaran." Ieu mangrupikeun pilihan pikeun milih masihan Gusti ngadalikeun kahirupan urang sareng nawiskeun diri urang ka Anjeunna. Urang nampilkeun (ngahaturanan) diri ka Anjeunna. (Rum 12: 1 & 2) Saperti dina tanda ngahasilkeun, anjeun masihan kendali parapatan éta ka jalan anu sanés, urang masihan pangendali ka Gusti Allah. Ngahasilkeun hartosna ngantepkeun Anjeunna damel di urang; nyuhungkeun bantosan-Na; pikeun pasrah kana kahoyong-Na, sanes ka urang. Éta mangrupikeun pilihan urang pikeun masihan Roh Suci ngatur kahirupan urang sareng pasrah ka Anjeunna. Ieu sanés ngan ukur kaputusan sakali waktos tapi teras-terasan, unggal dinten, sareng sakedap.

Ieu diilustrasikeun dina Epesus 5:18 "Entong mabok ku anggur; dimana kaleuleuwihan; tapi dieusi ku Roh Suci .: Éta mangrupikeun kontras anu ngahaja. Nalika jalma mabok anjeunna nyarios dikawasa ku alkohol (dina pangaruh éta). Kontrasna urang dititah dieusian ku Roh.

Urang kedah sacara sukarela aya dina kakendali sareng pangaruh Roh. Cara anu paling akurat pikeun narjamahkeun kecap pagawéan Yunani nyaéta "janten anjeun dieusi ku Roh" nunjukkeun panyalindungan kontinyu ngeunaan kadali urang kana kadali Roh Suci.

Rum 6:11 nyarioskeun nampilkeun anggota awak anjeun ka Gusti, sanés dosa. Ayat 15 & 16 nyarios yén urang kedah nampilkeun diri salaku budak ka Gusti, sanés salaku budak pikeun dosa. Aya prosedur dina Perjanjian Old anu ku budak tiasa ngajantenkeun dirina budak pikeun tuanna salamina. Éta kalakuan sukarela. Urang kedah ngalakukeun ieu ka Gusti. Rum 12: 1 & 2 nyebatkeun "Ku sabab kitu kuring ngadesek ka anjeun, dulur-dulur, ku pangasih ti Gusti, pikeun masrahkeun awak anjeun salaku korban anu hirup sareng suci, anu ditampi ku Gusti, anu mangrupikeun palayanan spiritual pikeun ibadah. Sareng entong saluyu sareng dunya ieu, tapi kedah dirobih ku pembaruan pikiran anjeun, "Ieu katingalina ogé sukarela.

Di urang Perjanjian Old sareng hal-hal didédikasikeun sareng dipisahkeun pikeun Gusti (disucikeun) pikeun jasa-Na di Bait Allah ku pangorbanan khusus sareng upacara nampilkeun aranjeunna ka Gusti. Padahal upacara urang tiasa pribadi korban Kristus parantos nyucikeun kado urang. (2 Babad 29: 5-18) Naha urang henteu kedah, nampilkeun diri urang ka Allah sakali pikeun sadaya waktos sareng ogé unggal dinten. Urang kedah henteu nampilkeun diri pikeun dosa iraha waé. Urang ngan ukur tiasa ngalakukeun ieu ngalangkungan kakuatan Roh Suci. Bancroft dina Elemental Theology nunjukkeun yén nalika hal-hal disucikeun pikeun Gusti dina Perjanjian Old Gusti sering ngaluarkeun seuneu pikeun nampi kurban. Panginten dina panyaktian ayeuna urang (masihan diri urang salaku kado ka Allah salaku korban hirup) bakal nyababkeun Roh damel di urang dina cara khusus pikeun masihan urang kakawasaan dosa sareng hirup pikeun Gusti. (Seuneu mangrupikeun kecap anu sering dikaitkeun sareng kakuatan Roh Suci.) Tingali Rasul 1: 1-8 sareng 2: 1-4.

Urang kedah teras-terasan masrahkeun diri ka Gusti sareng nurut ka anjeunna unggal dinten, nyandak unggal kagagalan anu diturunkeun janten saluyu sareng kahoyong Gusti. Ieu kumaha urang janten dewasa. Ngartos naon anu dipikahoyong ku Gusti dina kahirupan urang sareng ningali kagagalan urang urang kedah milarian Kitab Suci. Kecap cahaya sering dianggo pikeun ngajelaskeun Alkitab. Alkitab tiasa ngalakukeun seueur hal sareng hiji nyaéta terang jalan urang sareng ngungkabkeun dosa. Jabur 119: 105 nyebatkeun "Pangandika anjeun lampu pikeun suku abdi sareng lampu pikeun jalan abdi." Maca Firman Allah mangrupikeun bagian tina daptar "ngalakukeun" urang.

Firman Gusti meureun hal anu paling penting anu dipasihkeun ku Gusti pikeun urang dina perjalanan urang nuju kasucian. 2 Petrus 1: 2 & 3 nyebatkeun "Numutkeun kakawasaan-Na parantos masihan ka urang sagala hal anu aya hubunganana sareng kahirupan sareng kamalinaan ku pangetahuan anu leres ngeunaan Anjeunna anu nyauran urang pikeun kamuliaan sareng kautamaan." Éta nyatakeun yén sadayana anu diperyogikeun ku kami nyaéta ngalangkungan élmu ngeunaan Yesus sareng hiji-hijina tempat pikeun mendakan élmu sapertos dina Firman Allah.

2 Korinta 3:18 ngajantenkeun hal ieu langkung jauh deui ku nyarios, "Urang sadayana, kalayan rai anu henteu katutup katingali, sapertos dina eunteung, kamulyaan Gusti, anu dirobih janten gambar anu sami, tina kamulyaan kana kamulyaan, sapertos ti Gusti , Roh. " Di dieu éta masihan kami hal pikeun ngalakukeun. Gusti ku Roh-Na bakal ngarobih urang, ngarobih urang saléngkah, upami urang ningali ka Anjeunna. Yakobus nyebut kana Kitab Suci salaku eunteung. Janten urang kedah ningali ka Anjeunna dina hiji-hijina tempat anu jelas anu urang tiasa, nyaéta Alkitab. William Evans dina "The Great Doctrines of the Bible" nyebatkeun ieu dina kaca 66 ngeunaan ayat ieu: "Tegakna pikaresepeun di dieu: Kami ditransformasi tina hiji darajat karakter atanapi kamuliaan ka anu sanés."

Panulis lagu pujian "Take Time to Be Holy" pasti parantos ngartos ieu nalika nyerat: n "Ku ningali ka Yesus, Siga Anjeunna bakal, Réréncangan dina tingkah laku anjeun, rupa-Na bakal ningali."

 

Kacindekan pikeun ieu tangtosna nyaéta I Yohanes 3: 2 nalika "urang bakal sapertos Anjeunna, nalika urang ningali Anjeunna sakumaha Anjeunna." Sanaos urang henteu ngartos kumaha Gusti ngalakukeun ieu, upami urang nurut ku maca sareng diajar Firman Allah, Anjeunna bakal ngalakukeun bagian-Na pikeun ngarobih, ngarobih, ngarengsekeun sareng ngarengsekeun padamelanana. 2 Timoteus 2:15 (KJV) nyarios ka "Diajar pikeun nunjukkeun diri anjeun disatujuan ka Allah, leres-leres ngabagi kecap anu leres." NIV nyarios janten salah sahiji "anu leres-leres nanganan kecap anu leres."

Biasana sareng guyonan nyarios kadang yén nalika urang nyéépkeun waktos sareng batur urang mimiti "katingalina" sapertos aranjeunna, tapi éta sering leres. Kami condong niru jalma anu urang luangkeun waktos, lakonan sareng nyarios sapertos aranjeunna. Misalna, urang panginten niru aksen (sapertos urang upami ngalih ka daérah énggal di nagara éta), atanapi urang tiasa niru gerak tangan atanapi ragam anu sanés. Epesus 5: 1 nétélakeun yén "Kudu ditiru atawa Kristus sakumaha barudak anu dipikacinta." Barudak resep niru atanapi niru sahingga urang kedah niru Kristus. Émut kami ngalakukeun ieu ku nyéépkeun waktos sareng Anjeunna. Maka urang bakal nyonto kahirupan, karakter sareng nilai-Na; Sikep sareng atributna pisan.

Yohanes 15 nyarioskeun ngeunaan nyéépkeun waktos sareng Kristus ku cara anu béda. Éta nyebatkeun urang kedah taat ka Anjeunna. Bagian tina taat nyaéta nyéépkeun waktos diajar Kitab Suci. Baca Yohanes 15: 1-7. Di dieu éta nyatakeun "Upami anjeun taat ka Kami sareng kecap-kecap Kuring tetep aya dina anjeun." Dua hal ieu henteu tiasa dipisahkeun. Hartosna langkung ti ngan saukur maca sétan, éta hartosna maca, mikir ngeunaan éta sareng ngalaksanakeunna. Éta sabalikna ogé leres katingalina tina ayat "Perusahaan anu goréng ngarusak moral anu saé." (I Korinta 15:33) Janten pilih ati-ati dimana sareng saha saha anjeun nyéépkeun waktos.

Kolosa 3:10 nyarios yén diri anu anyar kedah "dibaruan ku elmu ku gambar anu Nyiptakeunana. Yohanes 17:17 nyebatkeun "Nyucikeun aranjeunna ku kanyataan; pangandika anjeun leres. " Ieu dikedalkeun kabutuhan mutlak Firman dina kasucian urang. Kecap sacara khusus nunjukkeun ka urang (sapertos dina eunteung) dimana kakurangan na dimana urang kedah robih. Yesus ogé nyarios dina Yohanes 8:32 "Maka anjeun bakal terang anu sajati, sareng anu leres bakal ngabébaskeun anjeun." Rum 7: 13 nyarios yén "Tapi supaya dosa dikenal salaku dosa, éta ngahasilkeun maot dina diri kuring ku naon anu saé, ku sabab paréntah dosa janten dosa pisan." Kami terang naon anu dipikahoyong ku Gusti ngalangkungan Kecap. Janten urang kedah ngeusian pikiran urang ku éta. Rum 12: 2 memohon ka urang pikeun "dirobah ku perobihan pikiran anjeun." Urang kedah ngalih tina mikirkeun cara dunya kana mikir jalan Gusti. Epesus 4: 22 nyarioskeun "diperbaharui dina pikiran anjeun." Pilipi 2: 5 sys "hayu pikiran ieu aya dina aranjeun anu ogé aya dina Kristus Yesus." Kitab Suci ngungkabkeun naon anu dipikiran Kristus. Teu aya jalan anu sanés pikeun diajar hal-hal ieu tibatan nganuhkeun diri ku Kecap.

Kolosa 3: 16 nyarios ka urang pikeun "ngantep Kecap Al Masih tetep cicing di anjeun." Kolosa 3: 2 nyarios ka urang pikeun "netepkeun hal-hal di luhur, sanes kana perkara bumi." Ieu langkung ti ngan ukur mikiran aranjeunna tapi ogé nyuhungkeun ka Gusti pikeun nempatkeun kahoyong-Na kana haté sareng pikiran urang. 2 Korinta 10: 5 ngingetan urang, nyatakeun "miceun imajinasi sareng sagala rupa anu luhur anu nguatkeun diri ngalawan pangetahuan Allah, sareng ngajantenkeun unggal pamikiran pikeun nurut ka Kristus."

Kitab Suci ngajarkeun urang sadayana anu urang kedah terang ngeunaan Gusti Rama, Gusti Roh sareng Gusti Putra. Émut éta nyarios ka urang "sadayana anu urang peryogikeun pikeun kahirupan sareng solehah ngalangkungan kanyaho urang tentang Anjeunna anu nyauran urang." 2 Petrus 1: 3 Gusti nyarios ka urang dina I Petrus 2: 2 yén urang tuwuh salaku urang Kristen ku diajar Firman. Éta nyebatkeun "Salaku orok anu énggal, pikahoyong susu anu tulus tina kecap anu anjeun tumuh kukumaha." NIV ditarjamahkeun ku cara kieu, "supados anjeun tiasa tumuh dina kasalametan anjeun." Éta kadaharan spiritual urang. Epesus 4:14 nunjukkeun yén Gusti hoyong urang janten dewasa, sanés orok. I Korinta 13: 10-12 nyarioskeun tentang nempatkeun barang-barang murangkalih. Dina Epesus 4:15 Anjeunna hoyong urang "NGADEGKEUN SADAYANA KA ANJEUNG."

Tulisan suci kawasa. Ibrani 4:12 nyarios ka urang, "Firman Allah hirup sareng kuat sareng langkung seukeut tibatan pedang bermata dua, nusuk dugi ka ngabagi jiwa sareng roh, sareng sendi sareng sumsum, sareng mangrupikeun paningal tina pipikiran sareng maksud tina haté. " Gusti ogé nyarios dina Yesaya 55:11 yén nalika pangandika-Na diucapkeun atanapi ditulis atanapi ku cara naon waé dikirim ka dunya éta bakal ngalaksanakeun padamelan anu dipilampah pikeun dilakukeun; éta moal balik batal. Sakumaha anu parantos urang tingali, éta bakal ngahukum dosa sareng bakal ngayakinkeun jalma-jalma Al Masih; éta bakal nyandak aranjeunna kana élmu anu nyalametkeun Kristus.

Rum 1:16 nyarioskeun yén Injil mangrupikeun "kakawasaan Gusti pikeun kasalametan saha waé anu percaya." Korinta nyatakeun "pesen tina salib ... nyaéta pikeun urang anu disalametkeun… kakawasaan Gusti." Ku cara anu sami tiasa ngayakinkeun sareng ngayakinkeun anu iman.

Kami parantos ningali yén 2 Korinta 3:18 sareng Yakobus 1: 22-25 ngarujuk kana Kecap Allah salaku eunteung. Kami ningali kana eunteung pikeun ningali kumaha kaayaan urang. Kuring pernah ngajar kursus Sekolah Alkitab Liburan anu judulna "Tingali Diri dina Eunteung Gusti." Kuring ogé terang paduan suara anu ngajelaskeun Kecap salaku "eunteung kahirupan urang pikeun ditingali." Duanana ngutarakeun ideu anu sami. Nalika urang ningali kana Firman, maca sareng diajar sapertos anu kuduna, urang ningali diri. Éta bakal sering nunjukkeun urang dosa dina kahirupan urang atanapi sababaraha cara dimana urang gagal. James nyarios ka urang naon anu henteu kedah urang lakukeun nalika urang ningali diri. "Upami aya anu sanés ngalakukeun anjeunna anjeunna sapertos jalma anu niténan wajahna anu alami dina kaca, sabab anjeunna niténan raina, angkat teras langsung hilap jinis lalaki naon anjeunna." Sarupa sareng ieu nyaéta nalika urang nyarios yén Firman Allah mah ringan. (Baca Yohanes 3: 19-21 sareng I Yohanes 1: 1-10.) Yohanes nyarios yén urang kedah leumpang dina cahaya, ningali diri urang sorangan sakumaha anu diturunkeun dina cahaya Firman Allah. Éta nyaritakeun yén nalika lampu ngungkabkeun dosa urang kedah ngaku dosa. Éta hartosna ngaku atanapi ngaku naon anu urang parantos laksanakeun sareng ngaku éta dosa. Éta sanés hartosna ngadu'a atanapi nyuhungkeun atanapi ngalakukeun sababaraha amal soleh pikeun ngahampura urang ti Gusti tapi ngan saukur satuju sareng Gusti sareng ngaku dosa urang.

Aya warta anu saé pisan di dieu. Dina ayat 9 Gusti nyarios yén lamun urang tapi ngaku dosa urang, "Anjeunna satia sareng adil pikeun ngahampura dosa urang, 'tapi henteu ngan ukur éta tapi" pikeun ngabersihkeun urang tina sagala kaleresan. " Ieu hartosna Anjeunna ngabersihkeun urang tina dosa anu urang bahkan henteu sadar atanapi sadar. Upami urang gagal, sareng dosa deui, urang kedah ngaku deui, sakalian diperyogikeun, dugi ka meunang kameunangan, sareng urang henteu deui cocoba.

Nanging, petikan éta ogé nyaritakeun yén lamun urang henteu ngaku, ukhuwah urang sareng Rama urang rusak sareng urang bakal tetep gagal. Upami urang nurut ka Anjeunna bakal ngarobah urang, upami henteu urang moal robih. Dina pamanggih kuring ieu mangrupikeun léngkah anu paling penting dina panyucian. Jigana ieu anu urang lakukeun nalika Kitab Suci nyarioskeun pikeun nunda atanapi nyingkirkeun dosa, sapertos dina Epesus 4:22. Bancroft dina Elemental Theology nyatakeun ngeunaan 2 Korinta 3:18 "kami nuju dirobih tina hiji tingkat karakter atanapi kamuliaan ka anu sanés." Bagian tina prosés éta nyaéta ningali diri dina eunteung Gusti sareng urang kedah ngaku kasalahan anu urang tingali. Butuh sababaraha upaya pikeun urang pikeun ngeureunkeun kabiasaan goréng urang. Kakuatan pikeun ngarobih ku jalan Yesus Kristus. Urang kedah percanten ka Anjeunna sareng naros ka Anjeunna ka bagian anu teu tiasa urang lakukeun.

Ibrani 12: 1 & 2 nyarios yén urang kedah 'nyingkirkeun… dosa anu gampang pisan ngajiret urang… ningali ka Yesus panulis sareng panungtung iman urang. ” Jigana ieu anu dimaksud Paulus nalika nyarios dina Rum 6:12 henteu ngantep dosa kakuasaan di urang sareng naon anu anjeunna hartosna di Rum 8: 1-15 ngeunaan ngamungkinkeun Roh ngalakukeun padamelan-Na; leumpang dina Roh atanapi leumpang di lampu; atanapi salah sahiji cara anu sanésna Gusti nerangkeun padamelan kerjasama antara kataatan sareng percanten kana padamelan Gusti ngalangkungan Roh. Jabur 119: 11 nyarioskeun urang pikeun ngapalkeun Kitab Suci. Éta nyebatkeun "Pangandika anjeun anu kuring sumputkeun dina haté kuring anu henteu janten dosa ka anjeun." Yohanes 15: 3 nyebatkeun "Anjeun parantos beresih kusabab kecap Kuring parantos nyarios ka anjeun." Firman Allah bakal ngingetan urang duaan ulah dosa sareng bakal ngahukum urang nalika urang ngalakukeun dosa.

Aya seueur ayat sanés anu ngabantosan urang. Tito 2: 11-14 nyarioskeun ka: 1. nampik kafir. 2. Hirup maha suci dina jaman ayeuna. 3. Anjeunna bakal ngabebaskeun urang tina unggal perbuatan anu teu dihukum. 4. Anjeunna bakal ngabersihan diri pikeun jalma-jalma khusus.

2 Korinta 7: 1 nyebatkeun ngabersihan diri. Epesus 4: 17-32 sareng Kolosa 3: 5-10 daptar sababaraha dosa anu urang kedah kaluar. Nya meunang pisan spésifik. Bagéan positif (tindakan urang) asalna dina Galata 5:16 anu nyarioskeun urang leumpang di Roh. Epesus 4:24 nyarioskeun ka urang ngagem jalmi anyar.

Bagian urang didadarkeun boh salaku leumpang dina cahaya sareng sakumaha leumpang dina Roh. Boh Opat Injil sareng Episél pinuh ku tindakan positip anu kedah urang laksanakeun. Ieu mangrupikeun tindakan anu diparéntahkeun ku urang sapertos "cinta," atanapi "neneda" atanapi "ngadorong."

Dina kamungkinan khutbah pangsaéna anu kuring kantos nguping, panyatur nyarioskeun cinta mangrupikeun hal anu anjeun lakukeun; sabalikna tina hal anu anjeun rasakeun. Yesus nyarios ka urang dina Mateus 5:44 "Cinta ka musuh anjeun sareng doakeun pikeun anu nganiaya anjeun." Saur kalakuan sapertos kitu ngajelaskeun naon anu hartosna ku Gusti nalika Anjeunna maréntahkeun urang "leumpang dina Roh," ngalakukeun naon anu diparéntahkeun ku anjeunna bari dina waktos anu sami urang percanten ka Anjeunna pikeun ngarobah sikap ka jero urang sapertos amarah atanapi ambek-ambekan.

Nyaan kuring mikir yén lamun urang ngeusian diri ku ngalakukeun tindakan positip anu diparéntahkeun ku Gusti, urang bakal mendakan diri urang kalayan waktos anu kirang pisan pikeun masalah. Éta ngagaduhan pangaruh positip kana kumaha perasaan urang ogé. Sakumaha ceuk Galata 5: 16 "lumampah ku Roh sareng anjeun moal ngalaksanakeun kahoyong daging." Rum 13:14 nyarios "ngagem Gusti Yesus Kristus sareng teu nyayogikeun daging, pikeun napsu nafsu na."

Aspék sanés anu kedah diperhatoskeun: Gusti Allah bakal nyiksa sareng ngabenerkeun murangkalihna upami urang teras-terasan nuturkeun jalur dosa. Jalan éta nyababkeun karusakan dina kahirupan ieu, upami urang henteu ngaku dosa urang. Ibrani 12:10 nyarios yén Anjeunna nyiksa urang "pikeun kauntungan urang, supaya urang tiasa janten bagian tina kasucianana." Ayat 11 nyarioskeun "saatos éta ngahasilkeun buah anu bener pikeun jalma-jalma anu dilatih ku éta." Baca Ibrani 12: 5-13. Ayat 6 nyebatkeun "Kanggo saha anu dipikahoyong ku Gusti Anjeunna dipihukum." Ibrani 10:30 nyarios yén "Gusti bakal nangtoskeun umat-Na." Yohanes 15: 1-5 nyatakeun Anjeunna nyiapkeun tangkal anggur ngarah ngahasilkeun buah langkung seueur.

Upami anjeun mendakan diri dina kaayaan ieu balik ka I Yohanes 1: 9, ngaku sareng ngaku dosa anjeun ka Anjeunna sakumaha sering anjeun kedah sareng mimitian deui. I Peter 5:10 nyarios, "Mugia Gusti… saatos anjeun sangsara sakedap, sampurna, netepkeun, nguatkeun sareng netepkeun anjeun." Disiplin ngajarkeun urang katekunan sareng katekunan. Émut, kumaha ogé, pangakuan anu éta moal mupus akibat. Kolosa 3:25 nyarios, "Sing saha anu salah bakal dibales ku naon anu parantos dilakukeun, sareng henteu aya pamilih." I Korinta 11:31 nyarios "Tapi upami urang nangtoskeun nyalira, urang moal bakal dihukum." Ayat 32 nambihan, "Nalika urang dihukum ku Gusti, urang bakal disiplin."

Prosés ieu janten sapertos Kristus bakal neraskeun salami urang hirup dina awak duniawi urang. Paul nyarios dina Pilipi 3: 12-15 yén anjeunna henteu acan ngahontal, sareng anjeunna ogé henteu acan sampurna, tapi anjeunna bakal teras-terasan teras ngudag tujuan. 2 Petrus 3:14 sareng 18 nyarios yén urang kedah "getol ditingali ku Anjeunna dina katengtreman, tanpa cacad sareng tanpa cacat" sareng "tumuh dina rahmat sareng pangetahuan ngeunaan Gusti sareng Juru Salamet urang Yesus Kristus."

I Tesalonika 4: 1, 9 & 10 ngawartosan urang pikeun "beuki loba" jeung "nambahan beuki loba" asih ka batur. Tarjamahan anu sanés nyarioskeun "unggul langkung seueur deui." 2 Petrus 1: 1-8 nyarios ka urang pikeun nambihan hiji kautamaan ka anu sanés. Ibrani 12: 1 & 2 nyarios yén urang kedah ngajalankeun balapan kalayan toleransi. Ibrani 10: 19-25 ngadorong urang pikeun terus teu pernah nyerah. Kolosa 3: 1-3 nyarioskeun "netepkeun pikiran urang kana hal-hal di luhur." Ieu hartosna nempatkeun éta aya teras nyimpen éta aya.

Émut yén Gusti anu ngalaksanakeun ieu nalika urang nurut. Pilipi 1: 6 nyarios, "Yakin kana hal ieu, yén Anjeunna Anu ngamimitian damel anu saé bakal ngalaksanakeunana dugi ka dinten Kristus Yesus." Bancroft dina Elemental Theology nyatakeun dina kaca 223 "Sanksi dimimitian ti mimiti kasalametan jalma-jalma anu iman sareng ko-éksténsif sareng hirupna di bumi sareng bakal ngahontal klimaks sareng kasampurnaanna nalika Kristus mulih." Epesus 4: 11-16 nyarios janten bagian tina kelompok lokal anu percaya bakal ngabantosan urang ogé ngahontal tujuan ieu. "Dugi ka urang sadayana sumping ... ka jalma anu sampurna ... anu urang tiasa tumuh janten anjeunna," sareng awak "tumuh sareng ngawangun dirina dina cinta, sabab masing-masing bagian ngalakukeun padamelanana."

Titus 2: 11 & 12 "Kanggo kurnia Gusti anu nyalametkeun parantos ditingalikeun ka sadaya jalma, ngajarkeun ka urang yén, nolak hal-hal anu teu soleh sareng hawa nafsu duniawi, urang kedah hirup sing sopan, bener, sareng saleh dina jaman ayeuna." I Tesalonika 5: 22-24 "Ayeuna Mugi Gusti anu tengtrem Dirina nyucikeun anjeun sadayana; sareng mugia sadaya sumanget, jiwa sareng raga anjeun dilestarikan tanpa cacad dina datangna Gusti Yesus Kristus urang. Anjeunna anu nyauran anjeun satia, anu ogé bakal ngalaksanakeunana. "

Dupi Sarerea Bisa Diomongkeun dina Basa?

Ieu pertanyaan umum pisan pikeun nu bibel dina ngajawab jawaban pisan. Kuring nyarankeun anjeun baca I bab I Korinta 12 ngaliwatan surah 14. Anjeun kedah maca nepi dina daptar hadiah dina Rum 12 sareng Epesus 4. I Peter 4: 10 ngakibatkeun yen tiap pangagem (pikeun anu keur saha buku diserat) boga hadiah spiritual. "

Minangka masing-masing nampi kado spésial anu diakukeun dina ngalawuh hiji deui… ”, NASV. Nu kasinugrahan anu sanés waé anu khususna, sanés bakat sapertos musik jsb. Mana anu urang dilahirkeun. Tapi kado spiritual. Epesus nyebutkeun di 4: 7-8 yén Anjeunna masihan urang hadiah sareng ayat 11-16 ngadaptarkeun sababaraha hadiah ieu. Basa henteu padahal di dieu.

Tujuan kado ieu nya éta badé ngabantu masing-masing tumuwuh. Sakabéh jalan nepi ka ahir surah 5 ngajarkeun yén hal anu pang pentingna nyaéta leumpang asih sapertos di I Cor. 13, di mana ogé diomongkeun kado. Rum 12 nampilkeun kasinugrahan dina konteks kurban, layanan sareng hilil sareng nyarios kado spiritual salaku ukuran iman anu dipasihkeun kana kami atanapi masihan jalma ku Allah.

Ieu mangrupikeun ayat konci anu penting pisan pikeun nonton kado mana wae. Ayat 4 -9 Kami ngabejaan yen urang salaku urang dibikeun, sadaya anggota Kristus, acan kami béda ogé hadiah kami, sarta kuring nyalin, "ав saprak urang gaduh hadiah anu béda dumasar kana rahmat anu dibikeun ka kami, hayu unggal laksana eta sasuai. "Terus asup pikeun ngajelaskeun sababaraha hadiah anu husus sareng lajengkeun pikeun nyarioskeun ngeunaan pentingna sunda. Maca dina kontéks pikeun ningali kumaha urang anu cinta, sacara praktis tur endah pisan.

Henteu aya anu nyarios kado basa di dieu oge. Ku kituna anjeun kedah angkat ka I Cor, 12-14. Ayat 4 nyarios aya sababaraha hadiah. Ayat 7,

Ayeuna ka masing-masing dipasihan> manifestasi Roh pikeun kapentingan umum. " Anjeunna teras nyarios yén ka hiji dibéré kado ieu sareng anu sanés kado anu béda, Henteu sadayana sami. Kontéks tina petikan éta ngan ukur patarosan anjeun, naha urang sadayana nyarios ku basa-basa. Ayat 11 nyarios, "Tapi hiji-hiji Roh anu sami damel sadayana ieu, nyebarkeun ka masing-masing masing-masing sakumaha ka Anjeunna."

Anjeunna numbu ka awak manusa sareng seueur conto sangkan écés, Ayat 18 nyebatkeun anjeunna parantos nempatkeun kami di jero awak salami anjeunna hoyong kanggo kasohor umum, ngomong yén kami henteu kabéh leungeun, atanapi panon jsb. teu fungsina ogé, supados dina awak urang kedah ngagaduhan kado anu fungsina sakumaha urang kedah tur tumuwuh jadi mu'min. Mangka Anjeunna daptar hadiah, dina urutan pentingna henteu ku nilaina salaku jalma tapi tapi peryogi ku nganggo kecap, kahiji, kadua, katilu sareng anu dipilampah anu sanés teras ngarengsekeun rupa-rupa basa.

Ku jalanna munggaran anu nyarios basa nya aya dina Pentecost dimana unggal kadenge na basa sorangan. Anjeunna mungkas ku nanyakeun sual retaurical, anjeun terang jawaban ogé. “Kabéh henteu nyarios dina basa, DO éta." Jawaban henteu! Abdi bogoh ayat 31, "Sahiji (nyarios Raja raja James, Covet), kado anu langkung saé." Kami teu tiasa ngalakukeun éta lamun urang henteu terang mana nu leuwih gede, sanggup kami. Mangka wacana dina LOVE. Lajeng 14: 1 nyarios, "peryogi Cinta Tapi kahayang hadiah rohani utamana", daptar kahiji, daptar munggaran. Anjeunna anjeunna ngécéskeun naon pangna nubuatna leuwih hade lantaran, aranjeunna nyadar, abil sareng konsol (ayat 3).

Dina ayat 18 na 19 Paul nyarios anjeunna rada nyarios aranjeunna nyarios kana kecap-kecap nubuatan 5, aya kana naon anu anjeunna diajak ngobrol, ti sapuluh rébu dina létah. Mangga baca sakabeh bab. Pondokna, anjeun mibanda sahanteuna hiji kado spiritual, dibikeun ka anjeun ku Ruh nalika anjeun lahir deui, tapi anjeun tiasa ménta atanapi neangan batur. Anjeun moal tiasa diajar aranjeunna. Aranjeunna hadiah dirumuskeun ku Roh.

Kunaon ngamimitian di handap pikeun batur nalika anjeun kedah naraka anu kado anu langkung saé. Aya anu kuring ngadangukeun pangajaran dina hadiah nyarios yén lamun henteu terang naon kasinugrahan anjeun mimiti ngawula ku cara nu teu nyaman, upamana ngajarkeun atanapi malah méré, sarta bakal jelas. Meureun anjeun sarta ajak atanapi nampilkeun rahmat atanapi nyaéta rasul (hartina da'wah) atanapi evangelist.

Nyaeta masturbasi a Dosa tur Kumaha Ulah I nungkulan Ieu?

Subyek mastaka hese sabab henteu disebatkeun ku cara anu salah dina Firman Allah. Janten dimungkinkeun pikeun nyarios aya kaayaan anu éta henteu dosa. Nanging, kaseueuran jalma anu nyemprot sacara teratur pasti kalebet kana tingkah laku dosa ku sababaraha cara. Saur Isa dina Mateus 5:28, "Tapi kuring nyaritakeun yén saha waé anu ningali awéwé anu napsu parantos ngalakukeun zinah sareng dirina dina haténa." Pikeun ningali pornografi teras masturbasi kusabab hawa nafsu anu disababkeun ku pornografi pasti dosa.

Mateus 7: 17 & 18 "Nya kitu, unggal tangkal anu hadé ngahasilkeun buah anu saé, tapi tangkal anu goréng ngahasilkeun buah anu goréng. Tangkal anu saé henteu tiasa ngahasilkeun buah anu goréng, sareng tangkal anu goréng henteu tiasa ngahasilkeun buah anu saé. " Kuring sadar yén dina kontéks ieu nyarioskeun ngeunaan nabi palsu, tapi prinsipna sigana bakal diterapkeun. Anjeun tiasa terang naha aya anu saé atanapi goréng ku buah, akibatna, tina ngalaksanakeunana. Naon akibat tina onani?

Éta nyimpang rencana Allah pikeun séks dina perkawinan. Kelamin dina perkawinan sanés ngan ukur pikeun ngahasilkeun hungkul, Gusti ngarancang éta pikeun janten pangalaman anu pikaresepeun anu bakal ngabeungkeut salaki sareng pamajikan. Nalika lalaki atanapi awéwé ngahontal klimaks, sajumlah bahan kimia dileupaskeun dina uteuk nyiptakeun rasa pikaresepeun, rélaxasi sareng karaharjaan. Salah sahijina sacara kimia mangrupikeun candu, mirip pisan sareng turunan candu. Henteu ngan ukur ngahasilkeun sajumlah sensasi anu pikaresepeun, tapi sapertos sadayana candu, éta ogé ngahasilkeun kahoyong anu kuat pikeun ngulang pangalaman. Intina, kelamin adiktif. Ieu naha hésé pisan pikeun prédator séks nyerah perkosaan atanapi pelecehan, aranjeunna janten kecanduan gempungan opiod dina uteukna unggal-unggal ngulang kabiasaan dosa na. Antukna, janten sesah, upami henteu mustahil, pikeun aranjeunna leres-leres mikaresep jinis séksual anu sanésna.

Masturbasi ngahasilkeun release kimiawi sami dina uteuk saperti kelamin kakawinan atawa perkosa atanapi molestation manten. Ieu mangrupakeun pangalaman murni fisik tanpa sensitipitas kana pangabutuh emosi of sejen nu geus jadi kritis dina kelamin kakawinan. Sing saha jalma nu masturbates meunang release seksual tanpa gawé teuas ngawangun hubungan asih jeung salaki maranéhanana. Mun aranjeunna masturbate sanggeus ningali pornografi, maranéhna ningali objek kahayang seksual maranéhanana salaku hal anu dipaké pikeun gratification, moal salaku jalma nyata dijieun dina gambar Allah saha anu dirawat kalayan hormat. Sarta sanajan henteu lumangsung di unggal hal, masturbasi bisa jadi fix rusuh pikeun kaperluan seksual anu teu merlukeun gawé teuas ngawangun hubungan pribadi jeung lawan jenis, sarta bisa jadi leuwih desirable ka hiji anu masturbates ti kelamin kakawinan. Na kawas hancana jeung predator seksual, éta bisa jadi kitu adiktif yen sex kakawinan geus teu anéh dipikahoyong. Masturbasi ogé bisa nyieun leuwih gampang pikeun lalaki atawa awéwé bisa aub dina hubungan sex sarua mana pangalaman seksual nyaeta dua jalma masturbating unggal lianna.

Ka sakur ieu nepi, Allah nyiptakeun lalaki jeung awewe salaku mahluk seksual anu seksual kaperluan éta bisa patepung di nikah. Sakabéh hubungan seksual séjén di luar nikah anu jelas dikutuk dina Kitab Suci, jeung najan masturbasi teu jelas dikutuk, aya cukup konsékuansi négatip ngabalukarkeun lalaki sarta awéwé anu hoyong mangga Allah sareng anu hoyong gaduh Gusti honoring nikah ulah eta.
Patarosan salajengna nyaéta kumaha jalma anu parantos kecanduan masturbasi tiasa leupas tina éta. Perlu dicarioskeun di payun yén upami ieu kabiasaan nangtung lami tiasa hésé pisan pikeun pegatna. Léngkah munggaran nyaéta kéngingkeun Gusti dina sisi anjeun sareng Roh Suci anu dianggo dina diri anjeun pikeun ngarusak kabiasaan éta. Kalayan kecap séjén, anjeun kedah disimpen. Kasalametan asalna tina percanten Injil. I Korinta 15: 2-4 nyebatkeun, Ku injil ieu anjeun disimpen ... Pikeun naon anu kuring narima kuring diturunkeun ka anjeun sakumaha anu pangpentingna: yén Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang numutkeun kana Kitab Suci, yén anjeunna dikubur, yén anjeunna diangkat. dina dinten anu katilu numutkeun kana Kitab Suci. " Anjeun kedah ngaku yén anjeun parantos dosa, bébéja ka Gusti yén anjeun percanten Injil, sareng nyungkeun Mantenna pikeun ngahampura anjeun dumasar kana kanyataan yén Yesus mayar dosa anjeun nalika Anjeunna maot dina kayu salib. Upami jalma ngartos pesen kasalametan anu diturunkeun dina Alkitab, anjeunna terang yén nyungkeun ka Gusti pikeun nyalametkeun anjeunna intina nyungkeun Gusti pikeun ngalakukeun tilu hal: pikeun nyalametkeun anjeunna tina akibat anu langgeng tina dosa (kalanggengan di Naraka), pikeun nyalametkeun anjeunna tina perbudakan pikeun ngalakukeun dosa dina kahirupan ieu, sareng nyandak anjeunna ka surga nalika anjeunna maot dimana anjeunna bakal disalametkeun tina ayana dosa pisan.

Nyalametkeun tina kakuatan dosa mangrupikeun konsép anu penting pisan pikeun dipikaharti. Galata 2:20 sareng Rum 6: 1-14, diantara Kitab Suci anu sanés, ngajarkeun yén urang ditempatkeun ka Kristus nalika urang nampi Anjeunna salaku Jurusalamet urang, sareng bagian tina éta kami disalib sareng Anjeunna sareng kakuatan dosa pikeun ngendalikeun urang rusak. Ieu henteu hartosna urang otomatis bébas tina sagala kabiasaan dosa, tapi yén urang ayeuna ngagaduhan kakawasaan pikeun ngabebaskeun liwat kakawasaan Roh Suci anu dianggo dina diri urang. Upami urang tetep hirup dina dosa, éta kusabab urang henteu ngamanpaatkeun sagala rupa anu dipasihkeun ku Gusti urang supados urang tiasa bébas. 2 Petrus 1: 3 (NIV) nyarios, "Kakuatan ketuhanan-Na parantos masihan kami sadayana anu urang peryogikeun pikeun kahirupan anu saléhut ku pangetahuan kami ngeunaan anjeunna anu nyauran kami ku kamuliaan sareng kahadéanana nyalira."

Bagian penting tina prosés ieu dirumuskeun dina Galata 5: 16 & 17. Éta nyatakeun, "Janten kuring nyebatkeun, leumpang ku Roh, sareng anjeun moal ngalajur nafsu daging. Pikeun daging mikahayang naon anu bertentangan sareng Roh, sareng Roh anu bertentangan sareng daging. Aranjeunna saling bentrok, janten anjeun henteu ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong. " Perhatikeun éta henteu nyarios yén daging henteu tiasa ngalakukeun naon anu dipikahoyong. Atanapi henteu nyebatkeun yén Roh Suci moal tiasa ngalakukeun naon anu dipikahoyong-Na. Ieu nyatakeun ANJEUN teu sanggup ngalakukeun naon anu dipikahoyong. Kaseueuran jalma anu nampi Yesus Kristus salaku Jurusalamet aranjeunna ngagaduhan dosa anu hoyong dibébaskeun. Kaseueuran ogé ngagaduhan dosa anu aranjeunna henteu sadar atanapi aranjeunna henteu acan siap nyerah. Naon anu anjeun moal tiasa lakukeun saatos nampi Yesus Kristus salaku Jurusalamet anjeun nyaéta ngarepkeun Roh Suci pikeun masihan anjeun kakuatan pikeun bébas tina dosa-dosa anu anjeun hoyong bebas tina bari teras-terasan dina dosa-dosa anu anjeun pikahoyong.

Kuring gaduh saurang lalaki nyarioskeun kuring sakali yén anjeunna bakal nyerah kana agama Kristen sabab anjeunna parantos memohon ka Allah mangtaun-taun pikeun ngabantosan anjeunna bebas tina kecanduan alkohol. Kuring naros ka anjeunna naha anjeunna masih hubungan seksual sareng kabogohna. Nalika anjeunna nyarios, "Leres," saur kuring, "Janten anjeun nyarios ka Roh Suci pikeun nyingkahan anjeun nyalira nalika anjeun ngalakukeun dosa dina cara éta, bari nyungkeun anjeunna masihan anjeun kakuatan pikeun leupas tina kecanduan alkohol. Éta moal jalan. ” Gusti kadang bakal ngantep urang tetep kabeungkeut kana hiji dosa sabab urang henteu daék nyerah dosa anu sanés. Upami anjeun hoyong kakawasaan Roh Suci, anjeun kedah kéngingkeunana kana sarat Gusti.

Janten upami anjeun nyalira biasa sareng hoyong lirén, sareng parantos nyungkeun Yesus Kristus janten Jurusalamet anjeun, léngkah salajengna nyaéta ngawartosan ka Gusti yén anjeun hoyong nurut kana sagala anu dicarioskeun ku Roh Suci sareng anjeun khususna hoyong Gusti nyaritakeun dosa anjeun Anjeunna paling paduli dina kahirupan anjeun. Dina pangalaman kuring, Gusti sering pisan merhatoskeun dosa anu kuring teu sadar, tibatan Anjeunna paduli kana dosa anu kuring pikahariwangeun. Sacara praktis nyarios, éta hartosna tulus nanyakeun ka Gusti pikeun nunjukkeun dosa naon anu henteu dikonfirmasi dina kahirupan anjeun teras unggal dinten nyarios ka Roh Suci yén anjeun bakal nurut kana sagala rupa anu dipénta ku anjeun pikeun dilakukeun sadidinten sareng sonten. Jangji dina Galata 5: 16 leres, "leumpang ku Roh sareng anjeun moal ngaraoskeun kahoyong daging."

Meunangna leuwih hal sakumaha entrenched sakumaha masturbasi habitual butuh waktos. Anjeun bisa dieunakeun up na masturbate deui. I Yohanes 1: 9 nyebutkeun yen lamun ngaku gagalna anjeun ka Allah Anjeunna bakal ngahampura anjeun na oge purify anjeun ti sagala bener. Lamun nyieun komitmen pikeun ngaku dosa anjeun geuwat mun anjeun gagal, eta bakal tangkal kuat. The ngadeukeutan ka gagal syahadat asalna, anu ngadeukeutan anjeun pikeun meunangna. Antukna, Anjeun meureun bakal manggihan dibaturan confessing kahayang loba dosana ka Alloh saméméh anjeun dosa sarta nanyakeun Gusti pikeun pitulung pikeun taat ka Mantenna. Lamun éta kajadian anjeun deukeut pisan meunangna.

Upami anjeun masih merjuangkeun, aya hiji deui hal anu pohara ngabantuan. Yakobus 5: 16 nyarios, "Ku sabab éta silih ngaku dosa anjeun ka silih sareng silih doakeun supaya anjeun tiasa cageur. Do'a jalma anu séhat kuat sareng épéktip. " Dosa anu swasta pisan sapertos onani kedahna henteu biasana diaku kana sakelompok lalaki sareng awéwé, tapi mendakan hiji jalma atanapi sababaraha urang jinis anu sami anu bakal ngajantenkeun anjeun tanggung jawab tiasa ngabantosan pisan. Aranjeunna kedah janten urang Kristen anu déwasa anu paduli pisan ka anjeun sareng anu daék rutin naroskeun patarosan ka anjeun ngeunaan kumaha kaayaan anjeun. Nyaho babaturan Kristen bakal neuteup panon anjeun sareng naroskeun naha anjeun gagal di daérah ieu tiasa janten insentif anu positip pisan pikeun ngalakukeun anu leres sacara konsisten.

Meunangna di wewengkon ieu bisa hésé tapi pasti aya mungkin. Mungkin alhamdulilah anjeun anjeun neangan taat ka Anjeunna.

Leres Naha Ngeunaan Nikah Dina Meunang Kartu Héjo?

Upami anjeun leres-leres serius dina milarian kersa Gusti dina kaayaan ieu, saur kuring patarosan anu mimiti anu kedah dijawab nyaéta, naha aya panipuan anu ngahaja dina ngontrak perkawinan supados kéngingkeun visa di tempat anu munggaran. Kuring henteu terang naha anjeun nangtung sateuacan perwakilan sipil pamaréntahan atanapi sateuacan menteri Kristen. Kuring henteu terang naha anjeun ngan saukur nyarios, "Kuring hoyong nikah ka jalma ieu," tanpa masihan alesan naon waé, atanapi jangji "bakal nempel ka aranjeunna ngan dugi ka maot anjeun pisah." Upami anjeun nangtung payuneun hakim sipil anu terang naon anu anjeun lakukeun sareng kunaon, kuring sigana moal aya dosa anu kalibet. Tapi upami anjeun sacara umum sumpah ka Gusti, éta mangrupikeun hal anu béda-béda.

Patarosan salajengna anu kedah dijawab nyaéta, naha anjeun duaan pengikut Yesus Kristus? Patarosan salajengna saatos éta, naha kadua pihak hoyong kaluar tina "perkawinan" atanapi ngalakukeun ngan hiji. Upami anjeun jalma anu percanten, sareng jalma sanésna jalma henteu percaya, kuring yakin naséhat Paulus dumasar kana I Korinta bab tujuh nyaéta ngantepkeun aranjeunna kéngingkeun perceraian upami éta anu aranjeunna pikahoyong. Upami anjeun duaan percanten atanapi upami anu henteu percaya henteu kersa angkat, éta bakal janten langkung rumit. Saur Allah sateuacan Hawa diciptakeun, "Henteu hadé pikeun lalaki éta nyalira." Paul nyarios dina I Korinta bab tujuh yén kusabab pikatna maksiat séks éta langkung saé pikeun lalaki sareng awéwé dikawinkeun supados kabutuhan séksualna dipenuhan dina hubungan séksual. Jelas perkawinan anu henteu pernah dirémasiasi henteu nyumponan kabutuhan séksual pasangan.

Tanpa terang langkung seueur ngeunaan kaayaan, kuring moal mungkin masihan langkung seueur naséhat. Upami anjeun hoyong masihan langkung rinci, kuring bakal senang nyobian masihan langkung naséhat alkitabiah.

Dina waleran patarosan anjeun anu kadua ngeunaan naha indung anu henteu nikah wajib kawin ka bapak budakna, jawaban saderhana henteu. Éta union seksual, sanés konsepsi sareng ngalahirkeun, anu ngabeungkeut hiji lalaki sareng awéwé babarengan. Awéwé di sumur éta ngagaduhan lima salaki sareng lalaki anu ayeuna dipiboga sanés salakina, sanaos basa Yunani ogé basa Inggris nunjukkeun hubungan seksual. Dina Kajadian 38 Tamar nyandung sareng kagungan kembar ku Yuda tapi teu aya indikasi yén anjeunna nikah ka anjeunna atanapi kedah nikah ka anjeunna. Ayat 26 nyebatkeun "anjeunna henteu terang deui." Sedengkeun anu pangsaéna pikeun budak digedékeun ku kolot biologisna, upami bapa kandung henteu pantes janten salaki atanapi bapak, éta bakal kabodoan nikah sareng anjeunna kusabab anjeunna mangrupikeun bapak biologis hiji budak.

Nyaeta Ieu salah mun Boga Hubungan Sanggama luar nikah?

Salah sahiji hal anu Alkitab pisan jelas ngeunaan éta zinah, baham jeung batur sejenna ti salaki anjeun, nya dosa.

Ibrani 13: 4 nyebutkeun, "nikah kudu ngahormatan ku sadayana jeung ranjang nikah diteundeun murni, Allah bakal nangtoskeun nu adulterer tur sagala séksual pantes".

Kecap ditarjamahkeun "séksual pantes" hartina naon hubungan seksual lian ti salah sahiji antara nu lalaki sarta awéwé anu nikah ka unggal lianna. Hal ieu dipaké dina I Tesalonika 4: 3-8 "Ieu wasiat Allah nu kudu sanctified: yén anjeun kedah ulah aya immorality seksual; nu masing-masing anjeun kedah diajar ngadalikeun awakna sorangan dina cara nu geus suci tur menak, teu di nafsu gairah kawas nu kafir, nu teu nyaho ka Allah; na yén dina urusan ieu salah henteu kedah lepat lanceukna atawa ngamangpaatkeun anjeunna.

PANGERAN bakal ngahukum lalaki pikeun sakabéh dosa sapertos, sakumaha urang geus bébéja maneh na warned anjeun. Allah teu nelepon kami janten impure, tapi mun hirup hiji hirup suci. Ku alatan éta, anjeunna anu rejects instruksi ieu teu nampik lalaki tapi Allah, anu méré Anjeun Roh Suci-Na. "

Nyaéta Magic sareng Elmu sihir salah?

Dunya roh pisan nyata. Sétan sareng roh-roh jahat anu aya dina kakendali anjeunna terus perang ngalawan jalma-jalma. Numutkeun ka Yohanes 10:10, anjeunna maling anu "datang ngan ukur maling sareng maéhan sareng ngancurkeun." Jalma anu parantos bersekutu sareng Sétan (tukang sihir, tukang sihir, jalma-jalma anu ngalakukeun sihir hideung) tiasa mangaruhan roh-roh jahat pikeun nyababkeun jalma-jalma. Kalebet kana salah sahiji prakték ieu dilarang pisan. Ulangan 18: 9-12 nyarios, "Nalika anjeun lebet ka bumi anu dipasihan ku PANGERAN Allah anjeun, tong diajar niron cara-cara njijina bangsa-bangsa di dinya. Entong aya anu mendakan diantara anjeun anu ngurbankeun putra-putrana dina seuneu, anu ngalaksanakeun ilmu gaib atanapi tukang sihir, nafsirkeun sihir, kalibet dina sihir, atanapi mantra mantra, atanapi saha tukang sihir atanapi tukang sihir atanapi anu konsultasi ka anu maot. Saha-saha anu ngalaksanakeun hal-hal ieu disina ku PANGERAN, sareng kusabab kalakuan anu nista ieu PANGERAN Allah anjeun bakal ngusir eta bangsa-bangsa ti payuneun anjeun. "

Penting pikeun émut yén Sétan téh tukang bohong sareng bapak tukang bohong (Yohanes 8:44) sareng seueur anu dicarioskeun ku saha waé anu pakait sareng anjeunna moal leres. Éta ogé penting pikeun diémutan yén Sétan dibandingkeun sareng singa anu ngageleger dina I Ptr 5: 8. Ngan ukur kolot, umumna ompong, maung jalu lami ngageleger. Singa ngora sneak up mangsa maranéhna salaku jempé mungkin. Tujuanana singa ngageroan nyaéta nyingsieunan mangsana pikeun nyandak kaputusan anu bodo. Ibrani 2: 14 & 15 nyarioskeun perkawis Iblis ngagaduhan kakawasaan pikeun jalma kusabab sieun, khususna sieun maot.

Warta anu saé nyaéta salah sahiji manpaat pikeun janten urang Kristen nyaéta yén urang dikaluarkeun tina karajaan Iblis sareng ditempatkeun di karajaan Allah dina panangtayungan Gusti. Kolosa 1: 13 & 14 nyarios, "Kusabab anjeunna parantos nyalametkeun urang tina kakawasaan gelap sareng nyandak urang kana karajaan Putra anu dipikacinta, anu ku aranjeunna urang ditebus, pangampuran dosa. Abdi Yohanes 5:18 (ESV) nyarios, "Kami terang yén saha-saha anu parantos ngalahirkeun ti Allah henteu tetep ngalakukeun dosa, tapi anjeunna anu lahir ti Gusti nangtayungan anjeunna, sareng anu jahat henteu némpél anjeunna."

Janten léngkah munggaran pikeun nyalindungan diri nyaéta janten Kristen. Ngaku anjeun parantos dosa. Rum 3:23 nyarios, "sabab sadayana parantos dosa sareng gagal tina kamuliaan Allah." Salajengna ngaku yén dosa anjeun pantes hukuman Allah. Rum 6:23 nyarios, "Kusabab upah tina dosa nyaéta maot." Yakin yén Yesus mayar hukuman pikeun dosa anjeun nalika Anjeunna pupus dina kayu salib; percanten Anjeunna dikubur teras gugah deui. Maca I Korinta 15: 1-4 sareng Yohanes 3: 14-16. Akhirna, taroskeun ka Anjeunna janten Jurusalamet anjeun. Rum 10:13 nyarios, "Sing saha anu nyebat asma Gusti bakal disalametkeun." Émut, anjeun naros ka Anjeunna pikeun ngalakukeun hiji hal pikeun anjeun anu anjeun henteu tiasa lakukeun pikeun diri anjeun sorangan (Rum 4: 1-8). (Upami anjeun masih gaduh patarosan naha anjeun parantos disimpen, aya tulisan anu saé ngeunaan "Penjaminan Kasalametan" dina bagian Patarosan anu sering Ditaroskeun dina halaman wéb PhotosforSouls.

Janten naon anu tiasa dilakukeun Sétan ka urang Kristen. Anjeunna tiasa ngagoda urang (I Tesalonika 3: 5). Anjeunna tiasa nyobian nyingsieunan ngalakukeun hal-hal anu salah (I Peter 5: 8 & 9; Yakobus 4: 7). Anjeunna tiasa nyababkeun hal-hal anu ngahalangan urang tina ngalakukeun naon anu urang hoyong laksanakeun (I Tesalonika 2:18). Anjeunna henteu tiasa leres-leres ngalakukeun hal-hal anu sanés pikeun ngarugikeun urang tanpa kéngingkeun ijin ti Gusti (Ayub 1: 9-19; 2: 3-8), kecuali upami urang milih ngajantenkeun diri rentan ka serangan sareng skéma na (Epesus 6: 10-18). Aya sababaraha hal anu dilakukeun jalma pikeun nyieun dirina rentan ka Iblis ngarugikeun aranjeunna: nyembah berhala atanapi ngalakukeun prakték gaib (I Korinta 10: 14-22; Ulangan 18: 9-12); hirup dina pemberontakan terus-terusan ngalawan kahoyong Gusti anu diungkabkeun (I Samuel 15:23; 18:10); nahan kaambek ogé sacara khusus disebatkeun (Epesus 4:27).

Janten upami anjeun Kristen, naon anu kedah anjeun lakukeun upami anjeun pikir aya anu ngagunakeun sihir hideung, sihir atanapi sihir ngalawan anjeun. Inget yén anjeun anak Allah sareng dina panangtayungan-Na sareng henteu tunduk kana kasieunan (I Yohanes 4: 4; 5:18). Doakeun sacara rutin, sakumaha Yesus ngajar urang dina Mateus 6:13, "nyalametkeun urang tina setan." Bantosan nganggo Ngaran Yesus naon waé anu aya rasa sieun atanapi dikutuk (Rum 8: 1). Taat ka sadayana anu anjeun terang yén Gusti paréntahkeun anjeun ngalakukeun dina Firman-Na. Kacuali anjeun saacanna masihan Sétan hak pikeun kalibet dina kahirupan anjeun, ieu kedahna cekap.

Upami anjeun saacanna parantos kalibet sacara pribadi dina musyrik, tukang sihir, tukang sihir atanapi sihir hideung atanapi ngadamel diri anjeun rentan ka serangan Setan ku pemberontakan terus-terusan ngalawan naon anu dipidangkeun ku Gusti pikeun dilakukeun dina Firman-Na, anjeun panginten kedah langkung seueur. Mimiti nyarios pisan: "Kuring nolak Setan sareng sadaya karyana." Dina jaman mimiti garéja ieu mangrupikeun sarat umum pikeun jalma-jalma anu bakal dibaptis. Upami anjeun tiasa ngalakukeun ieu sacara bébas tanpa raos aya halangan spiritual, anjeun panginten henteu kabeungkeut. Upami anjeun henteu tiasa, mendakan sakumpulan pengikut Yesus anu percanten kana Alkitab, kalebet pastor upami tiasa, sareng sina ngadoa pikeun anjeun, nyungkeun Gusti nyalametkeun anjeun tina kakuatan Iblis. Ménta aranjeunna tetep neneda dugi aranjeunna ngaraos dina sumangetna yén anjeun parantos dibébaskeun tina kasundaan spiritual. Émut Sétan éléh dina kayu salib (Kolosa 2: 13-15). Salaku urang Kristen anjeun kagolongkeun kana Anu Nyiptakeun jagat raya Anu hoyong anjeun leres-leres bébas tina naon-naon anu bakal dicobaan Setan ka anjeun.

Nyaeta Hukuman di Apan abadi?

            Aya sababaraha hal anu diajarkeun dina Alkitab yén kuring resep pisan, sapertos kumaha kaasih Gusti ka urang. Aya hal-hal sanés anu kuring leres-leres ngarepkeun henteu aya, tapi diajar Kitab Suci kuring ngayakinkeun kuring yén, Upami kuring bakal jujur ​​pisan dina kumaha kuring nanganan Kitab Suci, kuring kedah percanten ngajarkeun yén anu leungit bakal sangsara siksa abadi di Naraka.

Jalma anu bakal naroskeun ideu siksa abadi di Naraka bakal sering nyarios yén kecap-kecap anu dianggo pikeun nerangkeun lilana siksaan henteu persis hartosna abadi. Sareng ieu leres, yén Yunani dina jaman Perjanjian Anyar henteu ngagaduhan sareng nganggo kecap anu sami sareng kecap urang abadi, panulis Perjanjian Anyar nganggo kecap-kecap anu sayogi pikeun aranjeunna pikeun ngajelaskeun duanana salami urang bakal hirup sareng Gusti sareng sabaraha lami jalma-jalma anu teu taqwa bakal sangsara di Naraka. Mateus 25:46 nyarios, "Maka aranjeunna bakal angkat ka hukuman anu langgeng, tapi anu bener pikeun hirup anu langgeng." Kecap anu sami ditarjamahkeun abadi dianggo pikeun ngajelaskeun Tuhan dina Rum 16:26 sareng Roh Suci dina Ibrani 9:14. 2 Korinta 4: 17 & 18 ngabantosan urang ngartos naon anu hartosna kecap Yunani ditarjamahkeun "abadi". Éta nyatakeun, "Kanggo masalah ringan sareng sakedap urang ngahontal pikeun urang kamuliaan abadi anu jauh langkung unggul ti sadayana. Janten urang henteu ningali kana anu katingali, tapi kana anu teu katingali, sabab anu ditingali samentawis, tapi anu henteu katingali langgeng. "

Markus 9: 48b "Langkung saé anjeun lebet kana kahirupan anu cacat tibatan ku dua panangan lebet kana naraka, dimana seuneu henteu pernah pareum." Yudas 13c "Kanggo saha poek hideung parantos disimpen salamina." Wahyu 14: 10b & 11 "Aranjeunna bakal disiksa ku walirang ngaduruk dina ayana malaikat suci sareng Anak Domba. Sareng haseup siksa maraneh bakal naek salalanggengna. Moal aya istirahat siang atanapi wengi pikeun jalma-jalma anu nyembah sato galak sareng gambarna, atanapi pikeun saha waé anu nampi tanda namina. " Sadaya bagian ieu nunjukkeun hal anu henteu réngsé.

Bisa jadi indikasi panguatna yén hukuman di Naraka langgeng aya dina Wahyu bab 19 & 20. Dina Wahyu 19:20 urang maca yén sato galak sareng nabi palsu (duanana manusa) "dialungkeun hirup kana danau anu ngabakar walirang." Saatos éta nyebatkeun dina Wahyu 20: 1-6 yén Kristus kakuasaan sarébu taun. Salami sarébu taun éta Iblis kakurung di Kahiyangan tapi Wahyu 20: 7 nyarios, "Nalika sarébu taun langkung, Sétan bakal dileupaskeun tina panjara na." Saatos anjeunna ngalakukeun upaya akhir pikeun ngéléhkeun Allah urang maca dina Wahyu 20:10, "Sareng setan, anu nipu aranjeunna, dialungkeun ka lautan walirang anu ngabakar, tempat sato galak sareng nabi palsu parantos dialungkeun. Aranjeunna bakal kasiksa siang wengi salami-lami. " Kecap "aranjeunna" kalebet sato galak sareng nabi palsu anu parantos aya di dinya sarébu taun.

Kudu kuring Kudu Lahir deui?

Seueur jalma gaduh gagasan lepat yén jalma lahir Kristen. Éta tiasa leres yén jalma lahir kana kulawarga dimana salah sahiji atanapi langkung kolotna nyaéta jalma anu iman ka Kristus, tapi éta henteu ngajantenkeun jalma janten Kristen. Anjeun tiasa lahir di bumi agama khusus tapi tungtungna masing-masing jalma kedah milih anu dipercaya.

Yosua 24:15 nyarios, "pilih anjeun dinten ieu saha anu anjeun bakalan." Jalma henteu lahir Kristen, nyaéta ngeunaan milih jalan kasalametan tina dosa, henteu milih garéja atanapi agama.

Masing-masing agama ngagaduhan déwa nyalira, anu nyiptakeun dunya na, atanapi pamimpin hébat anu janten guru pusat anu ngajarkeun jalan ka abadi. Éta panginten tiasa sami atanapi béda pisan sareng Déwi Injil. Kaseueuran jalma katipu mikir yén sadaya agama ngakibatkeun hiji déwa, tapi disembah ku sababaraha cara. Kalayan pamikiran sapertos kieu aya sababaraha panyipta atanapi seueur jalan ka déwa. Nanging, nalika diperiksa, kaseueuran kelompok ngaku-hijina jalanna. Seueur ogé anu nyangka yén Yesus guru anu hadé, tapi Anjeunna jauh langkung ti éta. Anjeunna hiji-hijina Putra Allah (Yohanes 3:16).

Alkitab nyarios yén ngan aya hiji Gusti sareng hiji cara pikeun sumping ka Anjeunna. Abdi Timoteus 2: 5 nyarios, "Aya hiji Allah sareng hiji perantara antara Gusti sareng manusa, manusa anu Kristus Yesus." Yesus nyarios dina Yohanes 14: 6, "Kami jalan, bebeneran sareng kahirupan, moal aya anu datang ka Rama, tapi ku kuring." Alkitab ngajarkeun yén Déwa Adam, Ibrahim sareng Musa mangrupikeun Pencipta, Gusti sareng Jurusalamet urang.

Kitab Yesaya ngagaduhan seueur, seueur rujukan ka Déwa Injil anu ngan ukur hiji-hijina Gusti sareng Anu Nyiptakeun. Sabenerna dinyatakeun dina ayat anu mimiti dina Alkitab, Kajadian 1: 1, ”Dina awalna Allah nyiptakeun langit sareng bumi. ” Yesaya 43: 10 & 11 nyarios, "supaya anjeun terang sareng percanten ka kuring sareng ngartos yén Kami Anjeunna. Sateuacan kuring moal aya déwa anu dibentuk, ogé moal aya anu saatos kuring. Kami, malah kuring, nyaéta PANGERAN, sareng kajabi kuring moal aya anu nyalametkeun. "

Yesaya 54: 5, dimana Gusti nyarios ka Israél, saurna, "Kanggo Anu ngadamel anjeun salaki anjeun, Gusti Anu Maha Suci nami-Na - Anu Suci di Israil nyaéta Panebus Anjeun, Anjeunna disebat Déwa sadaya bumi." Anjeunna nyaéta Gusti Nu Maha Suci, Anu Nyiptakeun sadaya bumi. Hosea 13: 4 nyarios, "teu aya Jurusalamet salian ti Kami." Epesus 4: 6 nyatakeun aya "hiji Gusti sareng Rama urang sadayana."

Aya seueur, seueur langkung ayat:

Jabur 95: 6

Yesaya 17: 7

Yesaya 40:25 nyebutna Anjeunna "Allah Anu Langgeng, Gusti, Anu Nyiptakeun tungtung bumi."

Yesaya 43: 3 nyebut Anjeunna, "Gusti Anu Suci di Israil"

Yesaya 5: 13 nyebut Anjeunna, "Anu Nyiptakeun"

Yesaya 45: 5,21 & 22 nyarioskeun aya, "teu aya Gusti anu sanés."

Tingali ogé: Yesaya 44: 8; Markus 12:32; I Korinta 8: 6 sareng Yermia 33: 1-3

Alkitab jelas nyarios yén Anjeunna hiji-hijina Tuhan, hiji-hijina Pencipta, hiji-hijina Jurusalamet sareng jelas nunjukkeun urang Saha Anjeunna. Janten naon anu ngajadikeun Déwa Injil béda sareng ngabédakeun Anjeunna. Anjeunna Anu Saha anu nyebatkeun yén iman nyayogikeun jalan pikeun ngahampura tina dosa-dosa sajaba ti usaha kéngingkeunana ku kahadéan atanapi amal soleh urang.

Tulisan jelas nunjukkeun urang yén Gusti Anu nyiptakeun dunya resep pisan ka sadaya manusa, sahingga Anjeunna ngutus Putra tunggal-Na pikeun nyalametkeun urang, kanggo mayar hutang atanapi hukuman pikeun dosa-dosa urang. Yohanes 3: 16 & 17 nyarios, "Kanggo Gusti pisan mikanyaah dunya anu Anjeunna mikeun Putra tunggal-Na ... anu dunya tiasa disalametkeun ku Anjeunna." Abdi Yohanes 4: 9 & 14 nyarios, "Ku ieu kaasih Allah ditingalikeun dina diri urang, yén Allah parantos ngutus Putra tunggal-Na ka dunya sahingga urang hirup ngalangkungan Anjeunna ... Rama ngutus Putra janten Jurusalamet dunya . " Abdi Yohanes 5:16 nyarios, "Gusti parantos masihan urang hirup langgeng sareng kahirupan ieu aya di Putra-Na." Rum 5: 8 nyarios, "Tapi Allah nunjukkeun kanyaah-Na nyalira ka urang, nalika urang masih berdosa, Kristus pupus pikeun urang." Abdi Yohanes 2: 2 nyarios, "Anjeunna Anjeunna nyalira mangrupikeun kamurahan (ngan ukur mayar) pikeun dosa-dosa urang; sareng sanés ngan ukur pikeun urang, tapi ogé pikeun jalma-jalma saalam dunya. ” Propitiasi hartosna ngadamel panebusan atanapi mayar hutang dosa urang. Abdi Timoteus 4:10 nyarios, Gusti mangrupikeun "Jurusalamet tina sadaya lalaki. "

Janten kumaha jalma cocog pikeun kasalametan ieu pikeun dirina? Kumaha carana urang janten Kristen? Hayu urang tingali di Yohanes bab tilu dimana Yesus nyalira ngajelaskeun hal ieu ka pamimpin Yahudi, Nicodemus. Anjeunna sumping ka Yesus wengi-wengi sareng patarosan sareng salah paham sareng Yesus masihan anjeunna waleran, jawaban-jawaban anu urang sadayana peryogikeun, jawaban kana patarosan anu anjeun naroskeun. Yesus ngawartoskeun anjeunna yén pikeun janten bagian tina Karajaan Allah anjeunna kedah dilahirkeun deui. Yesus nyarios ka Nicodemus yén Anjeunna (Yesus) kedah diangkat (nyarioskeun salib, dimana Anjeunna bakal maot kanggo mayar dosa-dosa urang), anu sacara historis pas lumangsung.

Yesus teras nyarios ka anjeunna yén aya hiji hal anu diperyogikeun anjeunna, PERCAYA, percaya yén Allah ngutus Anjeunna maot pikeun dosa-dosa urang; sareng ieu henteu leres pikeun Nicodemus hungkul, tapi ogé pikeun "sakabeh dunya," kaasup anjeun sakumaha anu dikutip dina I Yohanes 2: 2. Mateus 26:28 nyarios, "ieu mangrupikeun perjanjian anu anyar dina getih kuring, anu dituangkeun pikeun seueur jalma pikeun ngahampura dosa." Tingali ogé I Korinta 15: 1-3, anu nyatakeun ieu injil anu, "Anjeunna maot pikeun dosa-dosa urang."

Dina Yohanes 3:16 Anjeunna nyarios ka Nicodemus, ngawartosan naon anu kedah dilakukeun, "sing saha anu percaya ka Anjeunna bakal ngagaduhan hirup anu langgeng." Yohanes 1:12 nyarios ka urang yén urang janten putra-putra Gusti sareng Yohanes 3: 1-21 (baca sakabeh bacaan) nyarios yén urang "lahir deui." Yohanes 1:12 nyarioskeun kieu, "Sakur anu nampi Anjeunna, ka aranjeunna Anjeunna masihan hak pikeun janten murangkalih Gusti, ka anu percanten kana nami-Na."

Yohanes 4:42 nyarios, "sabab urang parantos nguping nyalira sareng terang yén Anjeunna leres-leres Jurusalamet dunya." Ieu anu kedah urang lakukeun, percanten. Baca Rum 10: 1-13 anu ditungtungan ku nyarios, "Sing saha anu nyebat asma Pangeran bakal disalametkeun."

Ieu anu ku Yesus dikirim ku Rama-Na pikeun ngalakukeun sareng nalika Anjeunna pupus Anjeunna nyarios, "Éta parantos réngsé" (Yohanes 19:30). Henteu ngan ukur Anjeunna parantos ngeureunkeun padamelan Gusti tapi kecap "Éta parantos réngsé" hartosna sacara harfiah dina basa Yunani, "Dibayar sadayana," kecap-kecap anu ditulis dina dokumén rilis tahanan nalika anjeunna dibébaskeun sareng éta hartosna hukumanana sacara hukum "dibayar sapinuhna. ” Maka Yesus nyarioskeun hukuman urang tina maot pikeun dosa (tingali Roma 6:23 anu nyatakeun upah atanapi hukuman dosa nyaéta maot) parantos dibayar sapinuhna ku Anjeunna.

Warta anu hadé nyaéta yén kasalametan ieu gratis pikeun sadaya dunya (Yohanes 3: 16). Rum 6:23 henteu ngan ukur nyatakeun, "upah tina dosa nyaéta maot, 'tapi ogé nyatakeun," tapi kurnia ti Allah langgeng hirup liwat Yesus Kristus Gusti urang. " Maca Wahyu 22:17. Éta nyatakeun, "Saha waé anu bakal ngantepkeun anjeunna nyandak cai kahirupan kalayan bébas." Titus 3: 5 & 6 nyarios, "sanés ku kalakuan kabeneran anu parantos kami laksanakeun tapi numutkeun ka rahmat-Na Anjeunna nyalametkeun urang ..." Naon kasalametan anu saé anu dipasihkeun ku Gusti.

Sakumaha parantos urang tingali, éta hiji-hijina jalan. Nanging, urang ogé kedah maca naon anu diucapkeun ku Gusti Allah dina Yohanes 3: 17 & 18 sareng dina ayat 36. Ibrani 2: 3 nyarios, "kumaha urang bakal kabur upami urang teu merhatikeun kasalametan anu hébat sapertos kitu?" Yohanes 3: 15 & 16 nyarios yén jalma-jalma anu iman ngagaduhan hirup anu langgeng, tapi ayat 18 nyarios, "Sing saha anu henteu percanten parantos dikutuk kusabab anjeunna henteu percanten kana nami hiji-hijina Putra Allah." Ayat 36 nyarios, "tapi saha anu nolak Putra moal ningali hirup, sabab murka Allah tetep aya di anjeunna." Dina Yohanes 8:24 Yesus nyarios, "kajaba lamun percaya yén Kami Anjeunna, anjeun bakal maot dina dosa-dosa anjeun."

Kunaon ieu? Rasul 4:12 nyarios ka urang! Éta nyatakeun, "Atanapi henteu aya kasalametan anu sanés, sabab teu aya nami anu sanés handapeun langit anu dipasihkeun ka manusa anu ku urang kedah disalametkeun." Ngan saukur aya jalan anu sanés. Urang kedah nyerah ideu sareng gagasan urang sareng nampi jalan Gusti. Lukas 13: 3-5 nyarios, "kacuali upami anjeun tobat (anu sacara harfiah hartosna ngarobih pikiran anjeun dina basa Yunani) anjeun sadayana bakal ogé binasa." Hukuman pikeun saha waé anu henteu percanten sareng nampi Anjeunna nyaéta aranjeunna bakal dihukum salamina pikeun amalna (dosa-dosa).

Wahyu 20: 11-15 nyarios, "Teras kuring ningali tahta bodas anu hébat sareng anjeunna anu linggih di dinya. Bumi sareng langit ngungsi ti payuneuna-Na, sareng teu aya tempat pikeun aranjeunna. Sareng kuring ningali anu maot, alit sareng alit, nangtung payuneun tahta, sareng buku dibuka. Buku séjén dibuka, nyaéta buku kahirupan. Anu maot dihukum numutkeun naon anu parantos dilakukeun sakumaha anu kacatet dina buku. Laut nyerah maot anu aya di dinya, sareng maot sareng Hades nyerahkeun maot anu aya di jerona, sareng masing-masing jalma dihukum numutkeun naon anu parantos dilakukeun. Maka maot sareng Hades dialungkeun ka lautan seuneu. Danau seuneu mangrupikeun maot kadua. Upami aya anu namina teu aya tulisan dina buku kahirupan, maka anjeunna dialungkeun ka lautan seuneu. " Wahyu 21: 8 nyarios, "Tapi jalma anu pengecut, anu henteu palercaya, anu jahat, anu ngabunuh, anu teu sopan, anu ngalaksanakeun seni sulap, anu musyrik sareng sadaya tukang bohong - tempatna bakal di danau api walirang anu ngabakar. Ieu pati anu kadua. ”

Baca Wahyu 22:17 deui sareng ogé Yohanes bab 10. Yohanes 6:37 nyarios, "Anu datang ka Kami pasti moal diusir ..." Yohanes 6:40 nyarios, "Mangrupikeun kersa Rama anjeun sing saha waé anu ningali Putra sareng percaya ka Anjeunna tiasa ngagaduhan hirup anu langgeng; sareng Kuring sorangan bakal ngangkat anjeunna dina dinten akhir. Baca Nomer 21: 4-9 sareng Yohanes 3: 14-16. Upami anjeun yakin anjeun bakal disalametkeun.

Sakumaha anu urang diskusikeun, teu lahir urang Kristen tapi asup ka Karajaan Allah mangrupikeun tindakan iman, pilihan pikeun saha waé anu bakal percaya sareng lahir di kulawarga Allah. Abdi Yohanes 5: 1 nyarios, Sing saha anu percaya yén Yesus teh Al Masih lahir ti Allah. " Yesus bakal nyalametkeun urang salamina sareng dosa-dosa urang bakal dihampura. Baca Galata 1: 1-8 Ieu sanés pamendak kuring, tapi Firman Allah. Yesus mangrupikeun hiji-hijina Jurusalamet, hiji-hijina jalan ka Gusti, hiji-hijina cara pikeun mendakan pangampunan.

Naha Yesus Nyatana? Kumaha Kumaha Kuring luput Naraka?

Kami parantos nampi dua patarosan anu kami karasa aya hubunganana / atanapi penting pisan ka silih saling kitu urang badé nyambungkeun atanapi nyambungkeun aranjeunna online.

Upami Yesus sanés jalma anu saleresna maka naon waé anu diucapkeun atanapi ditulis ngeunaan Anjeunna moal aya gunana, ngan ukur opini sareng teu dipercaya. Maka urang teu gaduh Jurusalamet tina dosa. Teu aya tokoh agama anu sanés dina sajarah, atanapi iman, anu ngaku klaim anu Anjeunna lakukeun sareng janji hampura dosa sareng bumi anu langgeng di Surga sareng Gusti. Tanpa Anjeunna urang moal aya harepan surga.

Sabenernna, Kitab Suci ngaramal yén jalma anu nipu bakal merhatoskeun ayana-Na sareng nolak yén Anjeunna sumping dina daging salaku jalma anu sajati. 2 Yohanes 7 nyarios, "seueur anu nipu parantos lebet ka dunya, jalma-jalma anu henteu ngaku yén Isa Al Masih datang dina daging ... ieu tukang nipu sareng anti-Kristus." I Yohanes 4: 2 & 3 nyarios, "Unggal roh anu ngaku yén Isa Al Masih asalna tina daging asalna ti Gusti, tapi unggal roh anu henteu ngaku yén Yesus sanés ti Gusti. Ieu sumanget anti-Kristus, anu anjeun kantos nguping sumping, malahan ayeuna parantos aya di dunya. "

Anjeun ningali, Putra Ilahi Allah kedah sumping salaku jalma anu sajati, Yesus, pikeun ngagentos tempat urang, nyalametkeun urang ku mayar hukuman dosa, maot pikeun urang; sabab Kitab Suci nyarios, "tanpa héd getih moal aya pangampuran dosa" (Ibrani 9: 22). Imamat 17:11 nyarios, "Pikeun kahirupan daging aya dina getih." Ibrani 10: 5 nyarios, "Ku sabab kitu, nalika Kristus sumping ka dunya, saurna: 'Pangorbanan sareng pangorbanan anjeun henteu dipikahoyong, tapi awak anjeun nyiapkeun kuring. ' "Kuring Petrus 3:18 nyarios," Kanggo Kristus pupus pikeun dosa sakali-kali, jalma-jalma saleh pikeun jalma-jalma teu bener, pikeun nganteurkeun anjeun ka Allah. Anjeunna maot dina awak tapi dihirupkeun ku Roh. " Rum 8: 3 nyarios, "Kusabab naon anu teu dilakukeun ku hukum anu lemah kusabab lemah ku sipat dosa, Gusti parantos ngutus Putra-Na nyalira dina sasaruaan manusa dosa janten korban dosa. " Tingali ogé I Peter 4: 1 sareng I Timoteus 3:18. Anjeunna kedah janten gaganti salaku jalma.

Upami Yesus henteu nyata, tapi mitos, maka naon anu Diajarkeun ngan ukur, teu aya kanyataan dina agama Kristen, henteu aya Injil sareng teu aya kasalametan.

Bukti sajarah awal nunjukkeun ka urang (atanapi nguatkeun) yén Anjeunna nyata sareng ngan ukur jalma-jalma anu hoyong ngorotan ajaran-Na, khususna Injil, ngaku yén Anjeunna henteu aya. Teu aya buktos anu nyebatkeun Anjeunna mangrupikeun carita atanapi lamunan. Henteu ngan ukur Alkitab ngaduga yén jalma-jalma bakal nyarios Anjeunna henteu nyata, tapi catetan sajarah masihan kami buktina yén akun bibelis akurat sareng mangrupikeun catetan sajarah kahirupan-Na.

Narikna, kanyataan yén éta dinyatakeun dina istilah ieu, "Anjeunna sumping dina daging," nunjukkeun yén Anjeunna sateuacanna lahirna.

Sumber kuring pikeun bukti anu ditepikeun asalna tina bethinking.com sareng Wikipedia. Pilarian situs ieu kanggo maca buktina lengkep. Wikipedia ngeunaan kaaslianana Yesus nyarios, "Kasadaran patali sareng naha Yesus tina Nasaret mangrupikeun tokoh sajarah" sareng "saeutik pisan sarjana anu gaduh bantosan pikeun non-historisitas sareng henteu hasil kusabab seueur buktina sabalikna." Éta ogé nyatakeun, "Kalayan saeutik pisan pengecualian sapertos kitu umumna ngadukung historisitas Yesus sareng nolak téori mitos Kristus yén Yesus henteu pernah aya." Situs-situs ieu masihan lima sumber sareng rujukan sajarah perkawis Yesus salaku jalma sajarah anu saleresna: Tacitus, Pliny the Younger, Josephus, Lucian and the Babylonian Talmud.

1) Tacitus nyerat yén Nero nyalahkeun Nasrani pikeun ngaduruk Roma, ngajelaskeun Anjeunna salaku "Christus" anu ngalaman "hukuman ekstrim salami kakawasaan Tiberius di tangan Pésta Pilatus."

2) Pliny Younger ngarujuk ka Kristen salaku "nyembah" ku "tembang pamuji ka Kristus sapertos dewa."

3) Josephus, sajarawan Yahudi abad kahiji, ngarujuk, "Yakobus, lanceukna Yesus anu disebut Al Masih." Anjeunna ogé nyerat rujukan anu sanés ngeunaan Yesus salaku jalma anu saleresna, anu "ngalaksanakeun prestasi anu héran," sareng "Pilatus ... ngutuk anjeunna disalib."

4) Lucian nyatakeun, "urang Kristen nyembah lalaki hiji poe ieu ... anu ngenalkeun upacara riyarahna sareng disalib dina akunna ... sareng nyembah sage anu disalib. "

Anu sigana luar biasa pikeun kuring nyaéta jalma-jalma sajarah abad kahiji ieu anu ngaku yén Anjeunna nyata jalma-jalma anu benci atanapi sahenteuna henteu percanten ka Anjeunna, sapertos urang Yahudi atanapi Romawi, atanapi anu henteu percanten. Wartoskeun, naha musuh-Na bakal ngaku Anjeunna salaku jalma anu saleresna upami éta henteu leres.

5) Sumber anu saé anu sanésna nyaéta Babul Talmud, tulisan Rabi Yahudi. Éta ngajelaskeun kahirupan sareng maot-Na sapertos Kitab Suci. Éta nyatakeun yén aranjeunna benci ka Anjeunna sareng naha aranjeunna benci ka Anjeunna. Di jerona aranjeunna nyarios yén aranjeunna nganggap Anjeunna salaku jalma Anu ngancam kapercayaan sareng aspirasi politikna. Aranjeunna hoyong urang Yahudi nyalibkeun Anjeunna. Talmud nyarios yén Anjeunna "digantung," anu biasa dianggo pikeun nerangkeun panyaliban, bahkan dina Alkitab (Galatia 3:13). Alesan anu dibéré pikeun ieu nyaéta "sihir" sareng pupusna lumangsung "dina wengi Paska." Éta nyebatkeun Anjeunna "latihan sihir sareng narik Israel pikeun murtad." Ieu cocog sareng ajaran Kitab Suci sareng pedaranana ngeunaan pandangan Yahudi ka Yesus. Salaku conto, sebutan sihir bertepatan sareng Kitab Suci anu nyatakeun yén pamimpin Yahudi nuduh Yesus ngalakukeun kaajaiban ku Beelzebul sareng nyarios, "Anjeunna ngusir setan ku penguasa setan" (Mark3: 22). Aranjeunna ogé nyarios, "Anjeunna nyasabkeun balaréa" (Yohanes 7:12). Aranjeunna nyatakeun yén Anjeunna bakal ngancurkeun Israél (Yohanes 11: 47 & 48). Sadaya ieu pastina negeskeun Anjeunna nyata.

Anjeunna parantos sumping sareng Anjeunna pastina ngarobah hal. Anjeunna nyandak Perjanjian Anyar anu dijanjikeun (Yermia 31:38), anu nyababkeun panebusan. Nalika Perjanjian Anyar dilakukeun, perjanjian anu lawas maot. (Baca Ibrani bab 9 & 10.)

Mateus 26: 27 & 28 nyarios, "Sareng Nalika Anjeunna nyandak cangkir sareng muji sukur, Anjeunna masihan ka aranjeunna, saurna, 'Inuman ti dinya, sadayana; sabab ieu getih Kami tina perjangjian anu dituangkeun pikeun seueur jalma pikeun ngahampura dosa. ' "Numutkeun ka Yohanes 1:11, urang Yahudi nolak Anjeunna.

Anu cukup pikaresepeun, Yesus ogé ngaramalkeun karuksakan candi sareng Yérusalém sareng paburencay urang Yahudi ku urang Romawi. Karuksakan candi kajantenan dina 70 Masehi. Nalika ieu kajantenan sistem Perjanjian Old ogé musnah; Bait Allah, para imam maturan kurban anu langgeng, sagala rupa.

Janten Perjanjian Anyar anu parantos dijanjikeun ku Gusti sacara literal sareng sajarah ngagentoskeun sistem Perjanjian Old. Kumaha carana agama, upami éta ngan ukur mitos, dumasar kana jalma mitos, ngahasilkeun agama anu ngarobah kahirupan sareng ayeuna parantos salami ampir 2,000 taun? (Leres, Yesus leres!)

 

 

Naon Alkitab Ngomong Ngeunaan Masarakat Anu Tacan Asih sareng Tandha Bumi?

            Alkitab henteu nganggo istilah, "cashless society", tapi sacara teu langsung hartosna nalika nyarioskeun ngeunaan Anti-Kristus anu dibantuan ku Nabi Palsu ngotorkeun candi di Yérusalém nalika Mangsa Kasulitan. Kajadian ieu disebat Abomination of Desolation. Mark of the Beast ngan disebatkeun dina Wahyu 13: 16-18; 14: 9-12 sareng 19:20. Jelas upami penguasa meryogikeun tandatanganana pikeun mésér atanapi ngajual, éta nunjukkeun yén masarakat bakal kas. Wahyu 13: 16-18 nyarios, "Anjeunna nyababkeun sadayana, boh anu alit boh anu gedé, boh anu beunghar boh anu miskin, boh anu bébas boh anu babu, dicirian dina beulah katuhu atanapi dahi, sahingga teu aya anu tiasa ngagaleuh atanapi ngical kajabi upami tandana, nyaéta nami sato galak atanapi jumlah namina. Ieu nyebat kawijaksanaan, hayu anu gaduh pangetahuan ngitung jumlah sato galak, sabab éta nomer lalaki, sareng nomer na nyaéta 666.

The Beast (Anti-Christ) mangrupikeun penguasa dunya anu, kalayan kakuatan naga (Setan - Wahyu 12: 9 & 13: 2) sareng bantosan Rosul Palsu netepkeun dirina sareng nungtut disembah salaku Gusti. Kajadian khusus ieu kajantenan di tengah kasusah nalika anjeunna ngeureunkeun sasajen sareng korban di Bait Allah. (Baca taliti Daniel 9: 24-27; 11:31 & 12:11; Mateus 24:15; Markus 13:14; I Tesalonika 4: 13-5: 11 sareng 2 Tesalonika 2: 1-12 sareng Wahyu bab 13. ) Nabi Palsu maréntahkeun yén gambar Binatang diwangun sareng disembah. Kajadian-kajadian ieu lumangsung nalika Mangsa Kasumangetan dimana di Wahyu 13 urang ningali Anti-Kristus meryogikeun tandatanganana pikeun saha waé pikeun aranjeunna mésér atanapi ngajual.

Nyandak tanda tina Binatang bakal janten pilihan tapi 2 Tesalonika 2 nunjukkeun yén jalma anu nolak nampi Yesus salaku Gusti sareng Jurusalamet tina dosa bakal dibutakan sareng ditipu. Kaseueuran jalma anu lahir deui yakin yén Pengangkatan gareja lumangsung sateuacan ieu sareng yén kami moal sangsara murka Allah (I Tesalonika 5: 9). Saur kuring seueur jalma sieun urang ngahaja nyandak tanda ieu. Firman Allah nyebatkeun dina 2 Timoteus 1: 7, "Gusti henteu masihan urang sumanget sieun, tapi cinta sareng kakuatan sareng pikiran anu saé." Kaseueuran petikan ngeunaan topik ieu nyarios yén urang kedah ngagaduhan hikmah sareng pangertian. Kuring pikir yén urang kedah maca Kitab Suci sareng diajar sacara ati-ati janten kami terang ngeunaan topik ieu. Kami dina prosés ngajawab patarosan anu sanés perkawis ieu (Mangsa Kasulitan). Punten baca éta nalika aranjeunna dipasang sareng maca situs wéb anu sanés ku sumber Injil anu terkenal sareng maca sareng diajar Kitab Suci ieu: Buku-buku Daniel sareng Wahyu (Gusti ngajangjikeun berkah pikeun jalma-jalma anu maca buku terakhir ieu), Mateus bab 24; Markus surah 13; Lukas bab 21; Abdi Tesalonika, khususna bab 4 & 5; 2 Tesalonika bab 2; Yehezkiel bab 33-39; Yesaya bab 26; Kitab Amos sareng Kitab Suci anu sanés dina topik ieu.

Ati-ati kultus anu ngaramal kaping sareng ngaku yén Isa aya di dieu; tibatan milari tanda-tanda Kitab Suci ngeunaan datangna dinten-dinten akhir sareng wangsalna Yesus, khususna 2 Tesalonika 2 sareng Mateus 24. Aya kajadian anu teu acan kajantenan anu kedah kajantenan sateuacan Kasusahan tiasa kalaksanakeun: 1). Injil kedah diwartakeun ka sadaya bangsa (étos).  2). Bakal aya candi Yahudi anyar di Yérusalém anu teu acan aya, tapi urang Yahudi siap ngawangun éta. 3). 2 Tesalonika 2 nunjukkeun yén sato galak (Anti-Christ, Man of Dosa) bakal diturunkeun. Tacan kami henteu terang saha anjeunna. 4). Tulisan suci ngungkabkeun anjeunna bakal timbul ti 10 nagara konférénsi anu diwangun ku bangsa-bangsa anu ngagaduhan akar Kakaisaran Romawi lami (Tingali Daniel 2, 7, 9, 11, 12). 5). Anjeunna bakal ngadamel perjanjian sareng seueur (sigana perkawis Israel). Teu acan aya kajadian ieu anu kajantenan, tapi sadayana tiasa di pikahareupeun. Kuring yakin kajadian ieu disiapkeun dina kahirupan urang. Israél siap ngawangun candi; Uni Éropa memang aya, sareng tiasa gampang janten tipayun tina konfederasi; masarakat cashless mungkin sareng pasti dibahas ayeuna. Tanda gempa sareng panyakit sareng perang Mateus sareng Lukas pasti leres. Éta ogé nyebatkeun urang kedah waspada sareng siap-siap pikeun pangunjungna Gusti.

Cara pikeun siap nyaéta nuturkeun Gusti ku mimiti percanten Injil ngeunaan Putra-Na sareng nampi Anjeunna salaku Jurusalamet anjeun. Maca I Korinta 15: 1-4 anu nyebatkeun urang kedah percanten yén Anjeunna maot dina kayu salib kanggo mayar hutang pikeun dosa-dosa urang. Mateus 26:28 nyarios, "Ieu perjangjian anyar dina getih kuring anu dituangkeun pikeun seueur jalma pikeun ngahampura dosa." Urang kedah percanten sareng nuturkeun ka Anjeunna. 2 Timoteus 1:12 nyarios, "Anjeunna tiasa ngajaga naon anu kuring pasihkeun ka Anjeunna dugi ka dinten éta." Yudas 24 & 25 nyarios, "Ayeuna ka Anjeunna anu sanggup ngajauhkeun anjeun tina ngahalangan, sareng ngajantenkeun anjeun nangtung dina ayana kamulyaan-Na tanpa cacat kalayan kabagjaan anu hébat, ka hiji-hijina Gusti anu Jurusalamet urang, ku jalan Yesus Kristus Gusti urang, janten kamulyaan, kaagungan , kakawasaan sareng kawenangan, sateuacan sadayana waktos sareng ayeuna sareng salamina. Amin. ” Urang tiasa percanten sareng waspada sareng henteu sieun. Kami diperingetkeun ku Kitab Suci janten siap. Kuring yakin generasi urang netepkeun tahapan kaayaan pikeun ngaktipkeun Anti-Kristus meunang kakawasaan sareng urang kedah ngartos Firman Allah sareng siap-siap ku narima Koswara (Wahyu 19: 19-21), Gusti Yesus Kristus anu tiasa masihan ka urang kameunangan (I Korinta 15:58). Ibrani 2: 3 ngingetkeun, "Kumaha urang kabur upami urang mopohokeun kasalametan anu ageung sapertos kitu."

Baca 2 Tesalonika bab 2. Ayat 10 nyarios, "Aranjeunna binasa kusabab aranjeunna nolak resep bebeneran sahingga salamet." Ibrani 4: 2 nyarios, "Kusabab kami ogé parantos nguarkeun Injil ka kami sapertos aranjeunna; tapi béja anu aranjeunna déngékeun henteu aya nilainana, sabab anu nguping éta henteu ngahijikeun sareng iman. " Wahyu 13: 8 nyarios, "Sadayana anu cicing di bumi bakal nyembah ka anjeunna (sato galak), saha-saha anu namina teu acan ditulis ti mimiti jagad dunya dina buku kahirupan Domba anu parantos tiwas." Wahyu 14: 9-11 nyarios, "Maka malaikat anu sanés, anu katilu, nuturkeun ka aranjeunna, nyarios kalayan nyaring, 'Upami aya anu nyembah sato galak sareng gambarna, sareng nampi tanduk dina dahi atanapi dina pananganna, anjeunna ogé bakal nginum anggur tina murka Gusti Allah, anu dicampurkeun dina kakuatan pinuh dina cangkir anger-Na; sareng anjeunna bakal disiksa ku seuneu sareng walirang dina ayana malaikat suci sareng ayana Domba. Sareng haseup siksaan maranehna naék salalanggengna; aranjeunna henteu gaduh istirahat siang sareng wengi, jalma-jalma anu nyembah sato galak sareng gambarna, sareng saha waé anu nampi tandana namina. ' "Bédana ieu sareng jangji Allah dina Yohanes 3:36," Sing saha anu percaya ka Putra kagungan hirup langgeng, tapi sing saha anu nampik ka Putra moal ningali hirup, sabab murka Gusti tetep aya di anjeunna. " Ayat 18 nyarios, "Anu percaya ka Anjeunna henteu diadili; tapi anu henteu percanten parantos dihukum, sabab anjeunna henteu percanten kana nami Putra Tunggal ti Allah. " Yohanes 1:12 jangji, "Nanging pikeun sadayana anu nampi Anjeunna, pikeun sadaya anu percanten kana nami-Na, Anjeunna masihan hak pikeun janten murangkalih Gusti." Yohanes 10:28 nyarios, "Kuring masihan hirup langgeng pikeun aranjeunna, sareng aranjeunna moal binasa; sareng moal aya anu ngarebut aranjeunna tina panangan Kami. "

Naon Alkitab nyebutkeun Ngeunaan cerai na Nikah deui?

Subjék cerai sareng / atanapi cerai sareng nikah deui mangrupikeun masalah anu rumit sareng kontroversial sahingga janten pendekatan anu pangsaéna nyaéta ngan saukur ngalangkungan sadaya Kitab Suci anu saur kuring aya hubunganana sareng topik éta sareng unggal jalma ningali. Kajadian 2:18 nyarios, "PANGERAN Allah nyarios, 'Henteu alus pikeun lalaki éta nyalira." Éta mangrupikeun Kitab Suci anu urang henteu kedah hilap.

Kajadian 2:24 nyarios, "Kusabab kitu lalaki bakal ninggalkeun bapak sareng indungna sareng ngahiji sareng istrina, sareng aranjeunna bakal janten hiji daging." Perhatikeun, ieu sateuacanna kalahiran barudak kahiji. Tina koméntar Yesus ngeunaan jalan ieu jelas yén cita-cita nyaéta pikeun hiji lalaki dikawin ku hiji awéwé saumur hirup. Naon waé ogé, hiji lalaki nikah ka dua awéwé, cerai, sareng sajabana pasti sanés kaayaan anu pangsaéna.

Budalan 21: 10 & 11 hubungan sareng awéwé anu dipésér salaku budak. Sakali anjeunna hubungan seksual sareng lalaki anu anjeunna dipésér pikeun anjeunna henteu deui budak, anjeunna pamajikanana. Ayat 10 & 11 nyarioskeun "Upami anjeunna kawin ka awéwé sanés, anjeunna henteu kedah nyabut kadaharan anu pangheulana, papakéan sareng hak nikahna. Upami anjeunna henteu nyayogikeun ieu tilu hal, anjeunna badé bebas, tanpa mayar artos. " Sahenteuna dina hal budak awéwé, ieu sigana masihan awéwé dirawat henteu adil hak ninggalkeun salakina.

Ulangan 21: 10-14 hubungan sareng lalaki anu nikah ka awéwé anu ditawan dina perang. Ayat 14 nyarios, "Upami anjeun henteu resep ka anjeunna, ngantepkeun anjeunna angkat ka mana waé anu dipikahoyong. Anjeun henteu kedah ngajual anjeunna atanapi nganggap anjeunna salaku budak, sabab anjeun parantos ngahinakeun anjeunna. " Duanana Keluaran 21 sareng Ulangan 21 siga anu nyarios yén awéwé anu henteu ngagaduhan pilihan pikeun janten pamajikan lalaki sacara bébas ninggalkeun anjeunna upami henteu diperlakukeun kalayan adil.

Budalan 22: 16-17 nyarioskeun, "Upami lalaki ngagoda parawan anu henteu dijanjikeun nikah sareng bobo sareng anjeunna, anjeunna kedah mayar harga panganten, sareng anjeunna bakal janten istrina. Upami bapakna leres-leres nolak masihan anjeunna, anjeunna masih kedah mayar harga panganten awéwé parawan. "

Ulangan 22: 13-21 ngajarkeun yén lamun saurang lalaki nuduh pamajikanana henteu janten parawan nalika nikah ka anjeunna sareng tuduhan éta kabuktosan leres, anjeunna bakal dibato ku batu nepi ka tiwas. Upami tuduhan éta palsu, ayat 18 & 19 nyarios, "kokolot bakal nyandak lalaki éta sareng ngahukum anjeunna. Aranjeunna bakal ngahukum anjeunna saratus séktar pérak sareng dipasihkeun ka bapak awéwé éta, kusabab lalaki ieu parantos masihan nami parawan Israél nami anu goréng. Anjeunna bakal tetep janten pamajikanana; anjeunna henteu kedah megat anjeunna salami hirup. "

Numutkeun Ulangan 22: 22, saurang lalaki mendakan bobo sareng lalaki sanésna kedah dipaéhan, sareng awéwé éta ogé kedah dipaéhan. Tapi saurang lalaki anu perkosa parawan ngagaduhan hukuman anu béda. Ulangan 22: 28 & 29 nyarios, "Upami saurang lalaki pendakan sareng parawan anu henteu ikrar dijodohkeun sareng diperkosa sareng anjeunna parantos kapendak, anjeunna kedah mayar bapak awéwé awéwé lima puluh pérak pérak. Anjeunna kedah nikah ka mojang éta, sabab anjeunna parantos ngalanggar dirina. Anjeunna henteu tiasa pernah megat anjeunna salami hirup. "

Ulangan 24: 1-4a nyarios, "Upami lalaki nikah ka awéwé anu henteu pikaresepeun anjeunna kusabab anjeunna mendakan hal anu teu sopan perkawis anjeunna, sareng anjeunna nyerat sertipikat cerai, masihan ka anjeunna sareng ngantunkeun ti imahna, sareng upami saatos anjeunna angkat ti imahna anjeunna janten pamajikan lalaki sanés, sareng salaki anu kadua henteu resep ka anjeunna sareng nyerat sertipikat cerai, masihan ka anjeunna sareng ngintunna ti imahna, atanapi upami anjeunna maot, maka salaki kahijina, anu cerai manehna, teu meunang nikah deui sareng anjeunna saatos najis. Éta bakal najis kana paningali PANGERAN. " Petikan ieu panginten dijantenkeun dasar pikeun urang Parisi naros ka Yesus naha halal pikeun lalaki pikeun megatkeun pamajikanana ku alesan naon waé.

Ngagabungkeun sadaya tilu bagian Ulangan, sigana yén hiji lalaki tiasa cerai sareng pamajikanana sabab, sanaos naon anu nyababkeun perceraian anu leres diperdebatkeun. Watesan pikeun lalaki anu cerai pamajikanana upami anjeunna bobo sareng anjeunna sateuacan aranjeunna nikah atanapi upami anjeunna fitnah anjeunna teu aya artos upami éta dianggap salah pikeun lalaki pikeun megatkeun pamajikanana.

Dina Ezra 9: 1 & 2 Ézra mendakan yén seueur urang Yahudi anu parantos angkat ti Babul parantos nikah ka awéwé kafir. Sesa bab 9 nyatakeun kasedihna ngeunaan kaayaan sareng doa na ka Gusti. Dina bab 10:11 Ézra nyarios, "Ayeuna lakukeun pangakuan ka PANGERAN, Allah karuhun anjeun, sareng laksanakeun kersa-Na. Pisahkeun diri anjeun ti jalma-jalma di sakitar sareng pamajikan asing anjeun. " Bab ieu dipungkas ku daptar lalaki anu nikah ka awéwé asing. Dina Néhémia 13:23 Néhémia nyanghareupan kaayaan anu sami teras-terasan deui, sareng anjeunna langkung réaksi langkung kuat tibatan Ézra.

Malachi bab 2: 10-16 gaduh seueur carios perkawis perkawinan sareng pepegatan, tapi penting pisan pikeun dibaca dina kontéksna. Malachi nubuat boh dina waktos atanapi henteu lami saatos jaman Ezra sareng Néhémia. Éta hartosna yén naon anu anjeunna nyarioskeun perkawis perkawinan kedah dipikaharti dina terang naon anu dipidangkeun ku Gusti ka jalma-jalma ngalangkungan Ezra sareng Néhémia, cerai pamajikan paganna. Hayu urang nyandak petikan ieu hiji ayat dina hiji waktos.

Malachi 2:10 "Naha urang sadayana henteu tunggal Rama? Naha henteu Gusti anu nyiptakeun urang? Naha urang nganyahokeun perjanjian karuhun urang ku ngalanggar iman ka anu sanésna? " Tina cara ayat 15 & 16 nganggo istilah "putus iman" atra yén Malachiah nyarioskeun ngeunaan lalaki anu megatkeun pamajikan urang Yahudi.

Malachi 2:11 "Yuda parantos putus iman. Hiji hal anu nistana parantos dilakukeun di Israél sareng Yérusalém: Yuda parantos ngarusak tempat suci anu dipikahoyong ku PANGERAN, ku nikah ka putri déwa asing. " Ieu tétéla hartosna yén lalaki Yahudi anu cerai pamajikan Yahudi -na pikeun nikah ka awéwé kafir sareng teras-terasan angkat ka Bait Allah di Yerusalem pikeun ibadah. Tingali ayat 13.

Malachi 2:12 "Sedengkeun pikeun jalma anu ngalakukeun ieu, saha waé anjeunna, mugia ku PANGERAN dipotong tina kémah Yakub - sanaos anjeunna nyanggakeun kurban ka PANGERAN Anu Maha Kawasa." Néhémia 13: 28 & 29 nyarios, "Salah sahiji putra Yoida bin Éliasib, Imam Agung, mantu ka Sanbalat Horonit. Sareng kuring ngusir anjeunna jauh ti kuring. Émut ka aranjeunna, Ya Allah abdi, sabab aranjeunna najiskeun kaimanan sareng perjanjian imamat sareng urang Lewi. "

Malachi 2: 13 & 14 "Hal sanés anu anjeun lakukeun: Anjeun ngabahekeun altar PANGERAN ku cimata. Anjeun nangis sareng ngais sabab anjeunna henteu merhatoskeun deui panawaran anjeun atanapi nampi éta kalayan ridho ti panangan anjeun. Anjeun naros, 'Naha?' Éta kusabab PANGERAN bertindak salaku saksi antara anjeun sareng pamajikan nonoman anjeun, sabab anjeun parantos putus iman sareng anjeunna, sanaos anjeunna pasangan anjeun, istri perjanjian perkawinan anjeun. " Kuring Petrus 3: 7 nyarios, "Salaki, sami waé kedah ati-ati nalika anjeun hirup sareng pamajikan anjeun, sareng jaga aranjeunna kalayan hormat salaku pasangan anu lemah sareng salaku ahli waris sareng anjeun tina kurnia hirup anu anggun, sahingga teu aya anu ngahambat solat. ”

Bagéan mimiti ayat 15 hésé ditarjamahkeun sareng tarjamahanana rupa-rupa. Tarjamahan NIV berbunyi, "Naha PANGERAN henteu ngajantenkeun aranjeunna janten hiji? Dina daging sareng roh aranjeunna milikna. Sareng naha hiji? Kusabab Anjeunna milari turunan anu saleh. Janten jaga diri anjeun dina sumanget, sareng tong pegat iman sareng pamajikan nonoman anjeun. " Anu jelas dina unggal tarjamahan anu kuring baca nyaéta yén salah sahiji tujuan perkawinan nyaéta ngahasilkeun barudak anu soleh. Éta anu salah pisan ngeunaan lalaki Yahudi anu megat pamajikan Yahudi sareng nikah ka awéwé kafir. Perkawinan anu kadua sapertos kitu moal ngahasilkeun anak anu soleh. Éta ogé atra dina unggal tarjamahan yén Gusti paréntah ka lalaki-lalaki Yahudi ulah cerai pamajikan urang Yahudi supados aranjeunna tiasa nikah ka awéwé kafir.

Malachi 2:16 "Kuring hate talak," saur PANGERAN Allah Israil, "sareng Kami hate manusa anu nutupan dirina ku kekerasan ogé ku papakéanna," saur PANGERAN Nu Maha Kawasa. Janten jaga diri anjeun dina sumanget, sareng ulah ngarusak iman. " Deui, urang kedah émut nalika urang maca ayat ieu yén dina Kitab Ézra Allah maréntahkeun lalaki-lalaki Yahudi anu parantos nikah ka awéwé kafir pikeun cerai pamajikan paganna.

Urang ayeuna sumping kana Perjanjian Anyar. Kuring badé nganggap yén sagala anu dicarioskeun ku Yesus sareng Paulus ngeunaan cerai sareng nikah deui henteu bertentangan sareng Perjanjian Old, sanaos tiasa ngagedéan deui sareng ngajantenkeun syarat-syarat perceraian langkung ketat.

Mateus 5: 31 & 32 "Parantos nyarios, 'Saha waé anu megat pamajikanana kedah masihan sertipikat cerai.' Tapi kuring nyaritakeun yén saha waé anu megat pamajikanana, kajaba henteu satia kakawinan, nyababkeun anjeunna janten salingkuh, sareng saha waé anu kawin ka awéwé anu cerai, salingkuh. "

Lukas 16:18 "Saha-saha anu megatkeun pamajikanana sareng nikah ka awéwé sanés, parantos salingkuh, sareng anu nikah ka awéwé anu parantos dipisahkeun, aranjeunna parantos zinah."

Mateus 19: 3-9 Sababaraha urang Parisi sumping ka anjeunna pikeun nyobaan anjeunna. Aranjeunna naros, "Naha halal pikeun lalaki pikeun megatkeun pamajikanana pikeun naon waé?" "Naha anjeun henteu maca," jawabna, "yén di awal anu Nyiptakeun 'ngajantenkeun aranjeunna janten lalaki sareng awéwé,' sareng saurna, 'Ku sabab kitu lalaki bakal ninggalkeun bapak sareng indungna sareng ngahiji sareng istrina, sareng dua bakal jadi hiji daging '? Janten aranjeunna sanés deui duaan, tapi hiji. Maka naon anu parantos di gabungkeun ku Gusti, ulah manusa pisahkeun. " "Naha kunaon," aranjeunna naros, "naha Musa maréntahkeun lalaki masihan sertipikat cerai ka pamajikanana sareng ngantepkeun anjeunna angkat?" Waler Yesus, "Musa ngijinkeun anjeun megatkeun pamajikan anjeun sabab haté anjeun atos. Tapi éta sanés cara ieu ti mimiti. Kuring béjakeun yén saha waé anu megat pamajikanana, kajaba henteu satia kakawinan, sareng nikah ka awéwé sanés, salingkuh. "

Markus 10: 2-9 Sababaraha urang Parisi sumping sareng nyobaan anjeunna ku naros, "Naha halal pikeun lalaki megatkeun pamajikanana?" "Naon anu diparéntahkeun ku Musa ka anjeun?" jawabna. Saur aranjeunna, "Musa ngijinkeun lalaki nyerat sertipikat cerai sareng ngantunkeunana." "Éta sabab haté anjeun atos ku Musa nyerat hukum ieu ka anjeun," waler Yesus. "Tapi ti mimiti nyiptakeun Gusti 'nyiptakeun aranjeunna jalu sareng bikang.' 'Ku sabab kitu lalaki bakal ninggalkeun bapak sareng indungna sareng ngahiji sareng pamajikanana, sareng duanana bakal janten hiji daging.' Janten aranjeunna sanés deui duaan, tapi hiji. Maka naon anu parantos di gabungkeun ku Gusti, ulah manusa pisahkeun. "

Markus 10: 10-12 Nalika aranjeunna di imah deui, murid-murid naros ka Yesus perkawis ieu. Anjeunna ngawaler, "Saha waé anu megat pamajikanana sareng nikah ka awéwé sanés, éta zina ngalawan anjeunna. Sareng upami anjeunna megatkeun salakina sareng nikah ka lalaki anu sanés, anjeunna salingkuh. "

Mimiti, sababaraha penjelasan. Kecap Yunani ditarjamahkeun "henteu satia kakawinan" dina NIV paling hadé dihartikeun salaku kalakuan séks antara dua jalma sanés antara lalaki sareng awéwé anu nikah masing-masing. Éta ogé bakal kalebet bestiality. Kadua, kumargi dosa anu khusus disebatkeun nyaéta zina, sigana mah Yesus nyarioskeun tentang batur anu megatkeun pasangannana JADINA aranjeunna tiasa nikah batur. Sababaraha rabi Yahudi ngajarkeun yén kecap anu ditarjamahkeun "teu sopan" dina tarjamahan NIV tina Ulangan 24: 1 hartosna dosa séks. Anu sanésna ngajarkeun yén éta tiasa hartosna ampir naon waé. Yesus siga anu nyarios yén naon anu dimaksud dina Ulangan 24: 1 nyaéta dosa seksual. Yesus henteu kantos nyarios yén perceraian sareng dirina nyalira ngalakukeun zinah.

I Korinta 7: 1 & 2 "Ayeuna pikeun masalah anu anjeun nyerat ngeunaan: Hadé pikeun lalaki henteu nikah. Tapi kumargi seueur pisan maksiat, masing-masing lalaki kedah gaduh pamajikan nyalira, sareng masing-masing awéwé salakina sorangan. " Ieu sigana saluyu sareng koméntar aslina Allah, "Henteu hadé pikeun lalaki éta nyalira."

I Korinta 7: 7-9 "Mugi-mugi sadaya jelema sapertos kuring. Tapi masing-masing manusa ngagaduhan kado nyalira ti Allah; hiji ngagaduhan kado ieu, anu sanés gaduhna. Ayeuna ka anu henteu kawin sareng randa-randa kuring nyarios: Hadé pikeun aranjeunna tetep jomblo, sapertos kuring. Tapi upami aranjeunna henteu tiasa ngendalikeun diri, aranjeunna kedah nikah, sabab langkung saé nikah tibatan kaduruk ku gairah. " Jomblo henteu saé upami anjeun ngagaduhan kurnia spiritual, tapi upami henteu, langkung saé nikah.

I Korinta 7: 10 & 11 "Pikeun anu nikah Kuring masihan paréntah ieu (sanés kuring, tapi Gusti): Pamajikan kedah henteu pisah sareng salakina. Tapi upami anjeunna ngalakukeun, anjeunna kedah tetep teu nikah atanapi henteu kedah didamajikeun sareng salakina. Sareng hiji salaki henteu kedah megat pamajikanana. " Perkawinan kedah saumur hirup, tapi kumargi Paulus nyarios yén anjeunna ngadugikeun Yesus, pengecualian dosa séksual bakal diterapkeun.

I Korinta 7: 12-16 "Pikeun anu sanésna kuring nyebatkeun ieu (kuring, sanés Gusti): Upami lanceuk anu gaduh pamajikan anu sanés jalma anu percanten sareng anjeunna kersa cicing sareng anjeunna, anjeunna henteu kedah megat anjeunna. Sareng upami awéwé ngagaduhan salaki anu sanés jalma anu percanten sareng anjeunna daék cicing sareng anjeunna, anjeunna henteu kedah megat anjeunna ... Tapi upami jalma-jalma anu henteu percaya angkat, hayu anjeunna ngalakukeun éta. Lalaki atanapi awéwé anu percanten henteu kaiket dina kaayaan sapertos kieu: Gusti parantos nyauran urang hirup tengtrem. Kumaha anjeun terang, pamajikan, naha anjeun bakal nyalametkeun salaki anjeun? Atanapi, kumaha anjeun terang, salaki, naha anjeun bakal nyalametkeun pamajikan anjeun? " Patanyaan urang Korinta anu panginten naroskeun nyaéta: "Upami dina Perjanjian Old lalaki anu nikah ka jalma kafir diparéntah pikeun cerai, kumaha upami jalma-jalma kafir anu nampi Al Masih salaku Jurusalametna sareng pasanganna henteu? Naha salaki anu henteu percanten dipegatkeun? " Paul nyarios henteu. Tapi upami aranjeunna angkat, ngantepkeun aranjeunna angkat.

I Korinta 7:24 "Dulur-dulur, masing-masing jalma, anu tanggung jawab ka Allah, kedah tetep dina kaayaan anu disaur ku Gusti." Disalametkeun henteu kedah nyababkeun parobihan langsung dina status perkawinan.

I Korinta 7: 27 & 28 (NKJV) "Naha anjeun kaiket ka pamajikan? Entong milarian dibébaskeun. Naha anjeun leupas tina pamajikan? Entong milarian pamajikan. Tapi sanajan anjeun kawin, anjeun moal dosa; sareng upami parawan kawin, anjeunna henteu dosa. Sanaos kitu, jalma-jalma bakal ngalaman masalah dina daging, tapi kuring bakal ngahémat anjeun. " Hiji-hijina cara kuring tiasa nempatkeun ieu babarengan sareng ajaran Yesus ngeunaan cerai sareng nikah deui sareng naon anu dicarioskeun ku Paulus dina ayat 10 & 11 tina bab ieu nyaéta percanten yén Yesus nyarioskeun ngeunaan perceraian pasangan pikeun nikah sareng Paul nyarios ngeunaan saha waé anu mendakan sorangan cerai sareng saatos waktos janten resep ka batur anu teu aya hubunganana sareng aranjeunna cerai di tempat munggaran.

Naha aya alesan sah anu sanés pikeun perceraian salain tina dosa séks sareng / atanapi sareng pasangan anu henteu percanten angkat? Dina Markus 2: 23 & 24 urang Parisi kuciwa kusabab murid-murid Yesus metik sirah gandum sareng tuangeun, kana cara pikir urang Parisi, duanana panén sareng pengesian bijil dina Sabat. Réspon Yesus nyaéta pikeun ngingetan aranjeunna Daud tuang roti anu suci nalika anjeunna kabur nyiar nyawa ti Saul. Teu aya pengecualian anu didaptarkeun saha anu tiasa tuang roti anu suci, sareng tapi Yesus sigana nyarios yén naon anu dilakukeun ku Daud leres. Yesus ogé sering naros ka urang Parisi nalika ditaroskeun ngeunaan panyembuhan dina Sabat ngeunaan nyiraman ternakna atanapi narik budak atanapi sato angkat tina liang dina Sabat. Upami ngalanggar Sabat atanapi tuang roti anu disucikeun henteu kunanaon kusabab kahirupan dina bahaya, kuring bakal mikir yén ninggalkeun pasangan kusabab kahirupan dina bahaya moal salah ogé.

Kumaha upami kalakuan salah sahiji salaki anu bakal ngajantenkeun barudak anu saleh teu mungkin. Éta mangrupikeun alesan pikeun perceraian ka Ézra sareng Néhémia tapi henteu langsung ditujukeun dina Perjanjian Anyar.

Kumaha upami lalaki anu kecanduan pornografi anu ngalakukeun zinah dina haténa sacara rutin. (Mateus 5:28) Perjanjian Anyar henteu nyarioskeun éta.

Kumaha upami lalaki anu nolak hubungan seksual normal sareng istrina atanapi nyayogikeun dirina tuangeun sareng pakean. Éta ditujukeun dina kasus budak sareng jalma anu ditawan dina Perjanjian Old, tapi henteu dibahas dina Perjanjian Anyar.

Ieu naon kuring yakin:

Hiji lalaki nikah ka hiji awéwé pikeun hirup anu idéal.

Henteu salah pikeun megatkeun pasangan pikeun dosa séks, tapi jalma henteu dititah ngalakukeun éta. Upami rekonsiliasi tiasa dilakukeun, ngudag éta mangrupikeun pilihan anu saé.

Cerai pamajikan kanggo alesan naon waé supados anjeun tiasa nikah ka batur anu sanés kedah dipastikeun dosa.

Mun salaki teu percanten ka daun, anjeun teu aya kawajiban nyoba nyimpen kawin.

Upami cicing di nikah anu hirup manusa hirup sareng bahaya, sareng pamajikan sareng barudak, salaki bébas tiasa lebet sareng barudak.

Mun hiji salaki anu teu satia, aya kamungkinan nikahna anu langkung saé lamun pasangan salaki anu dosa ngalawan nyaritakeun pamajikan sinning anu kudu milih salaki atawa ti maranéhanana anu gaduh selingkuhan tinimbang ngan nyikeungkeunana.

Nolak hubungan séks anu normal sareng pasangan anjeun nyaéta dosa. (I Korinta 7: 3-5) Naha éta alesan pikeun cerai teu jelas.

Hiji lalaki anu kalibet dina pornografi biasana antukna bakal aub dina dosa séks anu sabenerna. Sanaos kuring henteu tiasa ngabuktoskeunana dumasar kana Tulisan Suci, pangalaman parantos ngajarkeun jalma-jalma anu parantos ngungkulan hal ieu tibatan kuring yén ngawartosan ka salaki yén anjeunna kedah milih antara pamajikanana atanapi pornografi na langkung gampang ditungtungan ku perkawinan anu didamangkeun tibatan ngan ukur teu malire pornografi sareng ngarepkeun salaki bakal eureun.

Naon Nyarioskeun Alkitab ngeunaan Nabi sareng Ramalan?

Perjanjian Anyar nyarioskeun ngeunaan nubuat sareng ngajelaskeun nubuat salaku kado spiritual. Batur naros naha jalma ramalan dinten ayeuna nyaéta ucapanana sami sareng Kitab Suci. Buku Umum Biblikan Perkenalan masihan definisi nubuatan ieu dina kaca 18: "Ramalan mangrupikeun pesen ti Allah anu dipasihkeun ngalangkungan nabi. Éta henteu hartosna prediksi; nyatana henteu salah sahiji kecap Ibrani pikeun 'ramalan' hartosna prediksi. Saurang nabi mangrupikeun jalma anu nyarioskeun pikeun Gusti… Anjeunna dasarna da'wah sareng guru ... 'numutkeun ajaran Alkitab anu seragam.' ”

Abdi hoyong masihan anjeun Kitab Suci sareng paniténan pikeun ngabantosan anjeun ngartos topik ieu. Mimiti kuring bakal nyarios yén upami pernyataan nubuat hiji jalma nyaéta Kitab Suci, urang bakal ngagaduhan jilid Kitab Suci anyar teras-terasan sareng urang kedah nyimpulkeun yén Kitab Suci henteu lengkep. Hayu urang tingali sareng tingali bénten-bénten anu dijelaskeun antara nubuat dina Perjanjian Old sareng dina Perjanjian Anyar.

Dina Perjanjian Old nabi-nabi sering janten pamimpin umat Allah sareng Gusti ngutus aranjeunna pikeun nungtun umat-Na sareng muka jalan pikeun Jurusalamet anu bakal datang. Allah masihan umat-Na petunjuk khusus pikeun ngaidentipikasi asli ti nabi palsu. Punten baca Ulangan 18: 17-22 sareng ogé bab 13: 1-11 pikeun tés éta. Mimiti, upami nabi ngaramalkeun sesuatu, anjeunna kedah 100% akurat. Masing-masing ramalan kedah kalaksanakeun. Maka bab 13 nyarios yén lamun Anjeunna ngawartoskeun ka jalma-jalma pikeun nyembah déwa anu mana waé tapi PANGERAN (Yéhuwa), anjeunna nabi palsu sareng bakal dibato nepi ka maot. Para nabi ogé nyerat naon anu aranjeunna nyarios sareng naon anu lumangsung dina paréntah sareng pitunjuk Gusti. Ibrani 1: 1 nyarios, "Baheula Allah nyarios ka karuhun urang ngalangkungan nabi-nabi sakalian sareng sababaraha cara." Tulisan-tulisan ieu langsung dianggap Kitab Suci - Firman Allah. Nalika para nabi lirén urang Yahudi nganggap yén "kanon" (kumpulan) Kitab Suci parantos ditutup, atanapi parantos réngsé.

Nya kitu, Perjanjian Anyar sacara umum ditulis ku murid aslina atanapi anu caket ku aranjeunna. Aranjeunna mangrupikeun saksi mata pikeun kahirupan Yesus. Garéja nampi tulisanana salaku Kitab Suci, sareng teu lami saatos Yudas sareng Wahyu ditulis, lirén nampi tulisan sanés salaku Kitab Suci. Sabenerna, aranjeunna ningali tulisan-tulisan anu sanésna bertentangan sareng Kitab Suci sareng palsu ku ngabandingkeun kana Kitab Suci, kecap-kecap anu ditulis ku para nabi sareng rasul sakumaha ceuk Pétrus dina I Pétrus 3: 1-4, dimana anjeunna nyarios ka garéja kumaha nangtukeun pamoyok sareng ajaran salah. Saur anjeunna, "émut kana kecap nabi sareng paréntah anu dipasihkeun ku Gusti sareng Jurusalamet urang ku liwat rasul-rasul anjeun."

Perjangjian Anyar nyarios dina I Koréa 14:31 yén ayeuna unggal pangikut tiasa nubuat.

Gagasan anu sering dipasihkeun dina Perjangjian Anyar nyaéta nguji sadayana. Yudas 3 nyarios yén "iman" éta "sakali pikeun sadayana dikirimkeun ka umat suci." Kitab Wahyu, anu ngungkabkeun masa depan dunya urang, tegesna ngingetkeun urang dina bab 22 ayat 18 ulah nambahan atanapi ngirangan naon-naon kana kecap tina buku éta. Ieu mangrupikeun indikator anu jelas yén Kitab Suci parantos réngsé. Tapi Kitab Suci masihan peringatan anu teras-terasan perkawis bid'ah sareng ajaran palsu sapertos anu katingali dina 2 Petrus 3: 1-3; 2 Peter bab 2 & 3; I Timoteus 1: 3 & 4; Yudas 3 & 4 sareng Epesus 4:14. Epesus 4: 14 & 15 nyarios, "Sing ti saprak éta urang moal janten murangkalih deui, dialungkeun sareng digulung, dibawa ku unggal angin doktrin, ku sakedik manusa, sareng licik licik, anu aranjeunna ngantosan nipu. Sabalikna, nyarioskeun anu saleresna ku cinta, urang bakal tumuh janten dina sagala hal awakna anu déwasa Anjeunna anu sirah, nyaéta Kristus. " Henteu aya anu sami sareng Kitab Suci, sareng sadaya anu disebut nubuat bakal diuji ku éta. Abdi Tesalonika 5:21 nyarios, "Nguji sagala rupa, cekel naon anu saé." I Yohanes 4: 1 nyarios, "Anu dipikacinta, tong percanten ka unggal roh, tapi coba sumanget, naha éta ti Allah; sabab seueur nabi palsu anu kaluar ka dunya. " Urang kedah nyobian sadayana, unggal nabi, unggal guru sareng unggal doktrin. Conto pangsaéna kumaha urang ngalakukeun ieu dipendakan dina Rasul 17:11.

Kisah 17:11 nyarioskeun ngeunaan Paul sareng Silas. Aranjeunna angkat ka Béréa pikeun ngahutbah Injil. Kisah Para Rasul nyarioskeun ka urang yén urang Béréan nampi pesen kalayan sumanget, sareng aranjeunna dipuji sareng disebut mulia sabab "aranjeunna milari Kitab Suci unggal dintenna ningali naha anu Paulus nyarioskeun leres." Aranjeunna diuji naon anu diucapkeun ku Rasul Paulus ku TATASAN.  Éta konci na. Tulisan anu leres. Éta anu urang anggo pikeun nguji sadayana. Yesus nyebat éta Kaleresan (Yohanes 17:10). Ieu hiji-hiji cara pikeun ngukur naon waé, jalma atanapi doktrin, bebeneran ngalawan murtad, ku Kaleresan - Tulisan Suci, Firman Allah.

Dina Mateus 4: 1-10 Yesus netepkeun conto kumaha ngéléhkeun godaan Sétan, sareng ogé sacara teu langsung ngajar urang ngagunakeun Kitab Suci pikeun nguji sareng nyempad ajaran palsu. Anjeunna nganggo Firman Allah, nyarios, "Éta parantos diserat." Nanging ieu ngabutuhkeun yén urang nyayogikeun diri ku terang jero ngeunaan Firman Allah sakumaha anu tersirat ku Peter.

Perjanjian Anyar bénten sareng Perjanjian Old sabab dina Perjanjian Anyar Gusti ngutus Roh Suci pikeun cicing di urang sedengkeun dina Perjanjian Old Anjeunna datang kana nabi sareng guru sering ngan ukur sababaraha waktos. Urang ngagaduhan Roh Suci anu nungtun urang kana bebeneran. Dina perjanjian anyar ieu Gusti parantos nyalametkeun urang sareng parantos masihan kami kado spiritual. Salah sahiji kado ieu nyaéta nubuat. (Tingali I Korinta 12: 1-11, 28-31; Rum 12: 3-8 sareng Epesus 4: 11-16.) Gusti masihan kado ieu pikeun ngabantosan urang tuwuh dina rahmat salaku anu percaya. Urang kedah nganggo kado ieu saageung-ageung kabisa urang (I Peter 4: 10 & 11), sanés salaku Kitab Suci anu berwibawa, teu salah, tapi pikeun silih ajak. 2 Petrus 1: 3 nyebatkeun yén Gusti parantos masihan urang sadayana anu urang butuhkeun pikeun kahirupan sareng solehah ngalangkungan pangetahuan urang ka Anjeunna (Yesus). Tulisan Tulisan sigana parantos diturunkeun ti para nabi ka rasul sareng saksi mata anu sanés. Émut yén di garéja anyar ieu urang kedah nyobian sadayana. I Korinta 14:14 & 29-33 nyarios yén "sadayana tiasa ngarasula, tapi ari anu sanés nangtoskeun." I Korinta 13:19 nyebatkeun, "kami ramalan sawaréh" anu, kuring yakin, ngandung harti yén urang ngan ukur boga pamahaman parsial. Ku sabab kitu urang nangtoskeun sagala rupa ku Firman sakumaha anu dilakukeun ku urang Bereans, anu salawasna waspada kana ajaran palsu.

Kuring anggap wijaksana nyarioskeun yén Allah ngajar sareng ngajantenkeun sareng ngadorong murangkalih pikeun nuturkeun sareng hirup numutkeun Kitab Suci.

Naon Alkitab nyebutkeun ngeunaan Tungtung Ahir?

Aya seueur pamendak anu béda-béda ngeunaan naon anu diprediksi ku Alkitab bakal kajadian dina "dinten-dinten akhir." Ieu bakal janten kasimpulan ringkes naon anu kami percanten sareng naha kami percanten. Pikeun ngartikeun béda-béda jabatan dina Milénium, Tribulasi sareng Pengangkatan Garéja, anu munggaran kedah ngartos sababaraha presuposisisi dasar. Bagéan anu ngaku gedé agama Kristen percaya kana naon anu sering disebut "Teologi Ganti." Ieu ideu yén nalika urang Yahudi nolak Yesus salaku Mesiasna, Gusti dina gilirannana ditolak urang Yahudi sareng urang Yahudi diganti ku Garéja salaku umat Allah. Jalma anu percanten ieu bakal maca nubuat Perjanjian Old ngeunaan Israél sareng nyarios yén aranjeunna sacara spiritual dipinuhan di Garéja. Nalika aranjeunna maca Kitab Wahyu sareng mendakan kecap "Yahudi" atanapi "Israél" aranjeunna bakal nafsirkeun kecap ieu hartosna Garéja.
Ideu ieu raket patalina sareng ideu anu sanés. Seueur jalma percanten yén pernyataan ngeunaan hal-hal kahareup sadayana simbolis sareng henteu kedah sacara literal. Sajumlah taun ka pengker kuring ngupingkeun kasét audio dina Book of Revelation sareng guruna teras-terasan nyarios: "Upami akal anu saé akal moal milari akal anu sanés atanapi anjeun bakal berakhir sareng omong kosong." Éta pendekatan anu bakal urang lakukeun ku nubuat Alkitab. Kecap bakal dicandak hartosna naon anu aranjeunna biasana hartos kecuali upami aya hal dina kontéks anu nunjukkeun anu sanés.
Janten masalah anu pangpayunna bakal dibéréskeun nyaéta masalah "Teologi Penggantian." Paul naroskeun dina Rum 11: 1 & 2a "Naha Gusti nolak umat-Na? Henteu nanaon! Abdi urang Israil sorangan, turunan Ibrahim, ti kaom Binyamin. Gusti henteu nolak umat-Na anu parantos terang-Na. " Rum 11: 5 nyarios, "Nya kitu ogé, dina waktos ayeuna aya sesa anu kapilih ku rahmat." Rum 11: 11 & 12 nyarios, "Deui kuring naros: Naha aranjeunna kasandung dugi ka teu kapok deui? Henteu pisan! Sabalikna, kusabab pelanggaranana, kasalametan parantos sumping ka bangsa-bangsa sanés pikeun ngajadikeun iri masarakat Israél. Tapi upami pelanggaranana hartosna kabeungharan pikeun dunya, sareng kaleungitanana hartosna kakayaan pikeun kapir, kumaha seueur kakayaan anu langkung ageung anu bakal kalebet ku aranjeunna! ”
Rum 11: 26-29 nyarios, "Kuring henteu miharep anjeun henteu terang kana misteri ieu, dulur-dulur, supaya anjeun teu sombong: Israél ngalaman sababaraha bagian anu karasa nepi ka jumlah jalma-jalma kapir asup. , sareng ku cara ieu sadaya Israil bakal disalametkeun. Sakumaha parantos ditulis: 'Anu nyalametkeun bakal sumping ti Sion; anjeunna bakal ngahirupkeun kafir ti Yakub. Sareng ieu perjangjian Kami sareng aranjeunna nalika Abdi ngaleungitkeun dosa-dosana. ' Sajauh injil ngeunaan, aranjeunna musuh pikeun demi anjeun; tapi ngeunaan pamilihan umum, aranjeunna dipikacinta kusabab para patriarki, sabab kurnia sareng panggilan-Na henteu tiasa dibatalkeun. " Kami yakin yén janji ka Israél bakal sacara leres ditepikeun ka Israél sareng nalika Perjanjian Anyar nyatakeun Israél atanapi Yahudi éta hartosna persis naon anu dicarioskeun.
Janten naon anu diajarkeun Alkitab ngeunaan Milenium. Tulisan anu aya hubunganana nyaéta Wahyu 20: 1-7. Kecap "milénium" asalna tina basa Latin sareng hartosna sarébu taun. Kecap "sarébu taun" lumangsung genep kali dina petikan sareng kami yakin éta hartosna persis éta. Kami ogé yakin yén Sétan bakal dikurung di Kahiyangan pikeun waktos éta pikeun ngajauhkeun anjeunna tina nipu bangsa-bangsa. Kusabab ayat kaopat nyatakeun jalma-jalma maréntah sareng Kristus salami sarébu taun, urang yakin Al Masih sumping deui sateuacan Milénium. (Kadatangan Kadua Kristus dijelaskeun dina Wahyu 19: 11-21.) Dina akhir Milenium Iblis dileupaskeun sareng mere ilham a pemberontakan akhir ngalawan Gusti anu éléh sareng teras penghakiman jalma-jalma kafir sareng kalanggengan dimimitian. (Wahyu 20: 7-21: 1)
Janten naon anu diajarkeun Alkitab ngeunaan Mangsa Kasulitan? Hiji-hijina petikan anu ngajelaskeun naon anu ngamimitianana, sabaraha lami éta, naon anu lumangsung di tengah-tengahna sareng tujuanana nyaéta Daniel 9: 24-27. Daniel parantos ngadoa ngeunaan akhir 70 taun panangkaran anu diprediksi ku nabi Yermia. 2 Babad 36:20 nyarioskeun ka urang, "Bumi anu dikumahakeun dina Sabat tetep; salami kaayaanana liren, dugi ka tujuh puluh taun réngsé dina ngalaksanakeun pangandika PANGERAN anu diucapkeun ku Yermia. " Matématika saderhana nyarioskeun yén salami 490 taun, 70 × 7, urang Yahudi henteu ngayakeun taun sabat, maka Gusti ngaluarkeun aranjeunna ti darat salami 70 taun kanggo masihan bumi sésana na. Peraturan pikeun taun sabat aya dina Imamat 25: 1-7. Hukuman pikeun henteu ngajaga éta dina Imamat 26: 33-35, "Kuring bakal nyebarkeun anjeun di antara bangsa-bangsa sareng ngaluarkeun pedang abdi sareng ngudag anjeun. Tanah anjeun bakal dibinasakeun, sareng kota-kota anjeun bakal rusak. Maka darat bakal ngaraosan taun-taun sabatna salami éta tempatna sepi sareng anjeun aya di nagara musuh anjeun; maka lahanna bakal beristirahat sareng nikmati sabat-sabat na. Sapanjang waktosna janten tempat anu sepi, bumi bakal tetep sesa anu teu dipiboga salami dinten Sabat anu anjeun cicing di dinya. "
Salaku réspon kana do'a na ngeunaan tujuh puluh tujuh taun taun henteu satia, Daniel dicarioskeun dina Daniel 9:24 (NIV), "Tujuh puluh 'tujuh tujuh' ditetepkeun pikeun jalma-jalma anjeun sareng kota suci anjeun pikeun ngarengsekeun pelanggaran, pikeun ngeureunkeun dosa, pikeun nebus kajahatan, mawa kebenaran anu langgeng, pikeun ngégél visi sareng nubuat sareng nyucikeun tempat anu Maha Suci. " Perhatikeun ieu ditetepkeun pikeun urang Daniel sareng kota suci Daniel. Kecap Ibrani pikeun minggu mangrupikeun kecap "tujuh" sareng sanaos paling sering ngarujuk kana tujuh dinten minggu, kontéks di dieu nunjuk kana tujuh puluh "tujuh" taun. (Nalika Daniel hoyong nunjukkeun saminggu tujuh dinten dina Daniel 10: 2 & 3, téks Ibrani sacara harfiah nyebatkeun "tujuh poe" duanana kali kalimatna kajadian.)
Daniel prédiksi bakal 69 tujuh, 483 taun, tina paréntah pikeun mulangkeun sareng ngawangun Yérusalém (Néhémia bab 2) dugi ka Anu Diatur (Al Masih, Al Masih) sumping. (Ieu kajantenan dina baptisan Yesus atanapi Éntri Triumphhal.) Saatos 483 taun Mesias bakal dibunuh. Saatos Al Masih dibunuh "jalma-jalma penguasa anu bakal sumping bakal ngancurkeun kota sareng tempat suci." Ieu kajantenan taun 70 Maséhi. Anjeunna (penguasa anu bakal datang) bakal mastikeun perjanjian sareng "seueur" salami tujuh taun terakhir. "Di tengah-tengah 'tujuh' anjeunna bakal ngeureunkeun kurban sareng sasajen. Sareng di Bait Allah anjeunna bakal ngawangun nistana anu nyababkeun karusakan, dugi ka akhir anu ditetepkeun dituang ka anjeunna. " Perhatoskeun kumaha sadayana ieu ngeunaan urang Yahudi, kota Yerusalem sareng candi di Yerusalem.
Numutkeun ka Zakaria 12 sareng 14 PANGERAN mulih deui pikeun nyalametkeun Yerusalem sareng urang Yahudi. Nalika ieu kajantenan, Zakaria 12:10 nyarios, "Sareng kuring bakal ngucurkeun ka kulawarga Daud sareng pangeusi Yerusalem sumanget rahmat sareng panyambat. Aranjeunna bakal ningali ka Kami, anu parantos aranjeunna tindikan, sareng aranjeunna bakal ngahiang ka anjeunna salaku jalma duka pikeun hiji-hijina anak, sareng duka pisan pikeun anjeunna salaku jalma duka pikeun putra cikal. " Ieu sigana janten nalika "sadaya Israil bakal disalametkeun" (Rum 11:26). Gangguan tujuh taun utamina perkawis urang Yahudi.
Aya sababaraha alesan pikeun percanten ka Pangangkatan garéja anu dijelaskeun dina I Tesalonika 4: 13-18 sareng I Korinta 15: 50-54 bakal kajadian sateuacan Mangrupi tujuh taun. 1). Garéja dijelaskeun salaku tempat cicing Allah di Epesus 2: 19-22. Wahyu 13: 6 dina Holman Christian Standard Bible (tarjamahan anu paling literal anu kuring mendakan pikeun petikan ieu) nyebatkeun, "Anjeunna mimiti nyarios fitnah ka Gusti Allah: nyalahgunakeun nami-Na sareng tempat-Na - jalma-jalma anu cicing di surga." Ieu nempatkeun garéja di sawarga nalika sato galak aya di bumi.
2). Struktur Kitab Wahyu dirumuskeun dina bab hiji, ayat salapan belas, "Nulis, ku sabab, naon anu anjeun tingali, naon anu ayeuna sareng naon anu bakal kajadian engké." Anu ditingali ku Yohanes kacatet dina bab hiji. Teras kieu serat-serat ka tujuh gereja anu teras aya, anu "ayeuna." "Engké" dina NIV sacara harfiah "saatos hal-hal ieu," "meta tauta" dina basa Yunani. "Meta tauta" ditarjamahkeun "saatos ieu" dua kali dina tarjamahan NIV Wahyu 4: 1 sareng sigana hartosna hal-hal anu kajadian saatos garéja. Teu aya referensi ka Garéja di bumi anu nganggo terminologi garéja anu khas saatos éta.
3). Saatos ngajelaskeun Pengangkatan Garéja di I Tesalonika 4: 13-18, Paul nyarioskeun perkawis "Dinten Gusti" anu bakal datang dina I Tesalonika 5: 1-3. Anjeunna nyarioskeun dina ayat 3, "Sedengkeun jalma-jalma nyarios, 'Damai sareng kaamanan,' karuksakan bakal datang ka aranjeunna ujug-ujug, sakumaha ngilu ngalahirkeun awéwé hamil, sareng aranjeunna moal kabur." Perhatoskeun kecap ganti "aranjeunna" sareng "aranjeunna." Ayat 9 nyarios, "Kanggo Gusti henteu nunjuk urang pikeun sangsara murka tapi nampi kasalametan ngalangkungan Gusti urang Yesus Kristus.
Pikeun nyimpulkeun, kami yakin yén Alkitab ngajarkeun Pengangkatan Garéja sateuacanna tina Kasangsaraan, anu utamina ngeunaan urang Yahudi. Kami yakin Mangsa Kasangsaraan lumangsung salami tujuh taun sareng dipungkas ku Datang Kadua Kristus. Nalika Kristus sumping deui, Anjeunna teras ngarajaan salami 1,000 taun, Milenium.

Naon Alkitab nyebutkeun Ngeunaan Sabat?

Sabat diwanohkeun dina Kajadian 2: 2 & 3 "Ku dinten katujuh Gusti parantos réngsé padamelan anu parantos dilakukeun; maka dina dinten katujuh anjeunna istirahat tina sagala padamelanana. Maka Gusti ngaberkahan dinten katujuh sareng ngajadikeun suci, sabab di dinya anjeunna liren tina sagala padamelan anu diciptakeunana. "

Sabat henteu disebatkeun deui dugi ka urang Israél kaluar ti Mesir. Ulangan 5:15 nyarios, "Émut yén anjeun budak di Mesir sareng yén PANGERAN Allah anjeun ngaluarkeun anjeun ti ditu ku panangan anu kuat sareng panangan manteng. Ku sabab kitu PANGERAN Allah anjeun parantos marentahkeun ka anjeun pikeun ngajaga dinten Sabat. " Yesus nyarios dina Markus 2:27, "Sabat didamel pikeun manusa, sanés manusa pikeun Sabat." Salaku budak ka urang Mesir, urang Israil jelas-jelas henteu ngalakukeun Sabat. Gusti maréntahkeun aranjeunna istirahat sapoé saminggu pikeun kahadéan sorangan.

Upami anjeun ningali sacara caket dina Budalan 16: 1-36, bab anu nyatakeun yén Gusti masihan Sabat ka urang Israil, alesan anu sanés janten atra. Gusti ngagunakeun manna sareng ngenalkeun Sabat pikeun, sakumaha Budalan 16: 4c nyarios, "Ku cara ieu kuring bakal nguji aranjeunna sareng ningali naha aranjeunna bakal nuturkeun paréntah abdi." Urang Israil kedah salamet di gurun pasir teras nalukkeun tanah Kanaan. Pikeun nalukkeun Kanaan, aranjeunna kedah ngandelkeun Gusti pikeun ngalaksanakeun pikeun aranjeunna naon anu teu tiasa dilakukeun pikeun aranjeunna nyalira sareng nuturkeun paréntahna kalayan ati-ati. Nyebrang Yordania sareng nalukkeun Yerikho mangrupikeun dua conto anu munggaran.

Ieu anu dipiharep ku Gusti aranjeunna pikeun diajar: Upami anjeun percanten kana naon anu kuring carioskeun sareng ngalaksanakeun naon anu kuring paréntahkeun ka anjeun, kuring bakal masihan anjeun sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun nalukkeun bumi. Upami anjeun henteu percanten kana naon anu kuring carioskeun sareng ngalaksanakeun naon anu kuring paréntahkeun anjeun, hal-hal moal janten kasaéan pikeun anjeun. Gusti sacara gaib nyayogikeun aranjeunna manna genep dinten saminggu. Upami aranjeunna nyobaan nyalametkeun sapeuting dina lima dinten kahiji, "éta pinuh ku tukang sihung sareng mimiti bau" (ayat20). Tapi dina dinten kagenep aranjeunna dititah ngumpulkeun dua kali langkung seueur sareng jaga waé sapeuting sabab moal aya anu énjing dinten katujuh. Nalika aranjeunna tumaros, "éta henteu bau atanapi teu katuhung" (ayat24). Kaleresan ngeunaan ngajaga Sabat sareng lebet ka bumi Kanaan aya hubunganana dina Ibrani bab 3 & 4.

Urang Yahudi ogé dititah ngajaga Taun Sabat sareng janji yén lamun éta maka Gusti bakal nyayogikeun pisan pikeun aranjeunna yén aranjeunna moal peryogi pepelakan taun katujuh. Detilna aya dina Imamat 25: 1-7. Jangji kaayaanana aya dina Imamat 25: 18-22. Intina deui nyaéta: percanten ka Gusti sareng lakukeun naon anu Anjeunna nyarioskeun sareng anjeun bakal diberkahan. Pahala pikeun taat ka Allah sareng akibat tina henteu taat ka Gusti dijelaskeun dina Imamat 26: 1-46.

Perjanjian Old ogé ngajarkeun yén Sabat masihan sacara éksklusif pikeun Israél. Keluaran 31: 12-17 nyarios, "Maka PANGERAN ngadawuh ka Musa, 'Kocapkeun ka urang Israil," Anjeun kedah ngalakukeun Sabat-sabat Kami. Ieu bakal janten tanda antara kuring sareng anjeun pikeun generasi anu bakal datang, maka anjeun bakal terang yén Kami PANGERAN, anu ngajadikeun anjeun suci ... Urang Israil kedah ngajaga Sabat, ngarayakeunana pikeun generasi-generasi anu janten perjangjian anu langgeng. Éta bakal janten tanda antara kuring sareng urang Israil salamina, sabab dina genep dinten PANGERAN ngadamel langit sareng bumi, sareng dina dinten katujuh anjeunna beristirahat sareng seger. "'"

Salah sahiji sumber utama perdebatan antara pamimpin agama Yahudi sareng Yesus nyaéta Anjeunna nyageurkeun dina Sabat. Yohanes 5: 16-18 nyarios, "Janten, kusabab Yesus ngalaksanakeun hal-hal ieu dina dinten Sabat, para pamimpin Yahudi mimiti nganiaya anjeunna. Dina pembelaanna Yesus nyarios ka aranjeunna, 'Rama kuring tetep damel dugi ka ayeuna, sareng abdi oge damel. " Kusabab kitu, aranjeunna nyobian langkung seueur pikeun maéhan anjeunna; sanés ngan ukur ngalanggar Sabat, tapi bahkan nyebut Gusti Bapana nyalira, ngajantenkeun dirina sami sareng Gusti. "

Ibrani 4: 8-11 nyarios, "Kusabab upami Yosua masihan aranjeunna istirahat, Gusti moal nyarios engké ngeunaan dinten anu sanés. Masih aya sesa-sabat pikeun umat Allah; pikeun saha waé anu lebet kana istirahat Gusti ogé lirén tina padamelanana, sapertos anu dilakukeun ku Gusti ti padamelanana. Janten, ku kituna, urang sami-sami usaha lebet kana istirahat éta, supados henteu aya anu binasa ku nuturkeun conto anu henteu patuh. " Gusti henteu liren damel (Yohanes 5:17); Anjeunna lirén damel nyalira. (Ibrani 4:10 dina Yunani sareng King James Version gaduh kecap nyalira di jerona.) Kusabab diciptakeun, Gusti damel sareng sareng ngalangkungan jalma, sanés nyalira. Ngalebetkeun istirahat Gusti ngamungkinkeun Allah damel sareng ngalangkungan anjeun, henteu ngalakukeun hal anjeun nyalira. Bangsa Yahudi gagal asup ka Kanaan (Bilangan bab 13 & 14 sareng Ibrani 3: 7-4: 7) sabab gagal diajar pelajaran anu ku Gusti diusahakeun ngajarkeun aranjeunna ku manna sareng Sabat, yén upami aranjeunna bakal percanten ka Gusti sareng ngalakukeun naon anu Anjeunna saur Anjeunna bakal ngurus aranjeunna dina kaayaan dimana aranjeunna moal tiasa ngurus diri.

Unggal rapat murid atanapi rapat garéja saatos dihirupkeun dimana dinten dina minggu disebatkeun éta dina dinten Minggu. Yesus pendak sareng murid-murid, dikurangan Thomas, "dina malem dinten kahiji dina saminggu" (Yohanes 20:19). Anjeunna pendak sareng murid-murid kalebet Thomas "saminggu sanggeusna" (Yohanes 20:28). Roh Suci dipasihan hirup di jalma-jalma anu percanten dina Dinten Pentakosta (Rasul 2: 1) anu dirayakeun dinten Minggu numutkeun Imamat 23: 15 & 16. Dina Rasul 20: 7 urang maca, "Dina dinten kahiji dina saminggu urang ngariung ngariung roti." Sareng dina I Korinta 16: 2 Paulus nyarios ka Korinta, "Dina dinten kahiji unggal minggu, masing-masing kedah nyisihkeun sajumlah artos saluyu sareng penghasilan anjeun, simpen, supados nalika kuring sumping teu aya koleksi anu kedah didamel. ” Teu aya hiji anu nyebut rapat garéja dina Sabat.

Surat éta ngajelaskeun yén ngajaga Sabat henteu diperyogikeun. Kolosa 2: 16 & 17 nyarios, "Ku sabab éta ulah ngantep saha waé anu nangtoskeun anjeun ku naon anu anjeun tuang atanapi diinum, atanapi ngeunaan pésta agama, perayaan Bulan Anyar atanapi dinten Sabat. Ieu mangrupikeun kalangkang tina hal-hal anu bakal datang; kanyataanana, kumaha oge, aya dina Kristus. " Paul nyerat dina Galata 4: 10 & 11 "Anjeun ningali dinten sareng bulan sareng musim sareng taun-taun khusus! Kuring sieun pikeun anjeun, anu kumaha waé kuring parantos nyéépkeun upaya kuring ka anjeun. " Malahan maca kasual tina buku Galatia ngajantenkeun jelas yén anu ditulis Paulus nyaéta ideu yén urang kedah ngajaga hukum Yahudi pikeun disalametkeun.

Nalika garéja Yérusalém patepung pikeun nimbang-nimbang naha henteu jalma-jalma anu percanten ka Yahudi henteu wajib disunatan sareng ngajaga hukum Yahudi, aranjeunna nyerat ieu ka jalma-jalma anu percaya ka Yunani: "Sigana alus pikeun Roh Suci sareng ka kami henteu ngabeuratkeun anjeun ku naon-naon saluareun sarat ieu: Anjeun kedah henteu dahar tina katuban anu disajikeun ka berhala, tina getih, tina daging sato anu dicekék sareng tina maksiat séks. Anjeun bakal hadé pikeun nyingkahan hal-hal ieu. Pamitan. " Teu aya anu nyebatkeun pikeun ngalakukeun ibadah kana Sabat.

Sigana atra tina Kisah Para Rasul 21:20 yén jalma-jalma Yahudi yuswa teras-terasan ngajaga Sabat, tapi ti Galata sareng Kolosa ogé sigana atra yén upami jalma-jalma anu Henteu percaya mimiti ngalakukeun éta bakal nimbulkeun patarosan naha aranjeunna leres-leres ngartos Injil. Janten di gereja anu diwangun ku urang Yahudi sareng kapir, urang Yahudi nitenan Sabat sareng bangsa sanés henteu. Paul nyarios ieu dina Rum 14: 5 & 6 nalika anjeunna nyarios, "Hiji jalma nganggap hiji dinten langkung suci tibatan anu sanés; anu sanés nganggap unggal dinten sami. Masing-masing kedah yakin pisan dina pikiranana nyalira. Saha waé anu nganggap khusus hiji dinten khususeun ka Gusti. " Anjeunna nuturkeun ieu sareng pépéling dina ayat 13, "Ku sabab éta hayu urang lirén ngalaksanakeun pangadilan ka anu sanésna."

Naséhat pribadi kuring ka jalma Yahudi anu janten urang Kristen nyaéta yén anjeunna teras-terasan ngajaga Sabat sahenteuna dugi ka dilakukeun ku urang Yahudi di komunitasna. Upami anjeunna henteu, anjeunna bakal kabuka pikeun tuduhan nolak warisan Yahudi na sareng janten bangsa sanés. Di sisi anu sanésna, kuring bakal mamatahan urang Kristen Gentile pikeun mikir taliti ngeunaan ngamimitian niténan Sabat supados anjeunna henteu nyieun kesan yén janten urang Kristen gumantung kana Duanana nampi Al Masih sareng nurut hukum.

Naon kajadian Saatos Pupusna?

Dina waleran kana patarosan anjeun, jalma-jalma anu percanten ka Yesus Kristus, dina bekelna pikeun kasalametan urang angkat ka surga janten sareng Gusti sareng jalma-jalma kafir dihukum hukuman langgeng. Yohanes 3:36 nyarios, "Sing saha anu percaya ka Putra ngagaduhan hirup anu langgeng, tapi saha anu nolak Putra moal ningali hirup, sabab murka Allah tetep aya di anjeunna,"

Nalika anjeun maot jiwa sareng roh anjeun ninggalkeun awak anjeun. Kajadian 35:18 nunjukkeun ka urang ieu nalika nyaritakeun Rachel pupus, saurna, "nalika jiwana mangkat (sabab anjeunna pupus)." Nalika awak maot, jiwa sareng roh angkat tapi aranjeunna henteu liren aya. Jelas pisan dina Mateus 25:46 naon anu lumangsung saatos maot, nalika, nalika nyarios ngeunaan jalma-jalma anu teu leres, éta nyatakeun, "ieu bakal angkat ka hukuman anu langgeng, tapi jalma-jalma anu adil ka hirup anu langgeng."

Paul, nalika ngajar anu percaya, nyarios yén saatos urang "bolos tina awak urang ayeuna aya sareng Gusti" (I Korinta 5: 8). Nalika Yesus gugah tina maot, Anjeunna angkat sareng Gusti Rama (Yohanes 20:17). Nalika Anjeunna ngajangjikeun kahirupan anu sami pikeun urang, urang terang yén éta bakal sareng yén urang bakal sareng Anjeunna.

Dina Lukas 16: 22-31 urang ningali akun jalma beunghar sareng Lasarus. Jalma miskin anu bener éta aya di “sisi Abraham” tapi jalma beunghar indit ka Hades sareng sangsara. Dina ayat 26 urang ningali yén aya teluk anu ageung diantawisna dugi ka sakali éta jalma-jalma teu leres henteu tiasa ngalangkung ka surga. Dina ayat 28 éta nuduhkeun Hades salaku tempat siksa.

Dina Rum 3:23 nyatakeun, "sadayana parantos dosa sareng gagal tina kamuliaan Allah." Yehezkiel 18: 4 sareng 20 nyarios, "jiwa (sareng perhatoskeun panggunaan kecap jiwa pikeun jalma) anu ngalakukeun dosa bakal maot… kajahatan jalma jahat bakal aya dina dirina." (Pupusna dina pengertian ieu dina Kitab Suci, sapertos dina Wahyu 20: 10,14 & 15, sanés maot sacara fisik tapi pisah sareng Gusti salamina sareng hukuman anu langgeng sakumaha anu katingali dina Lukas 16. Rom 6:23 nyarios, "gajih dosa nyaéta pati," sareng Mateus 10:28 nyarios, "takwa Anjeunna Anu sanggup ngancurkeun jiwa sareng raga di naraka."

Janten, saha anu tiasa lebet ka surga sareng janten sareng Allah salamina kumargi urang sadaya henteu leres. Kumaha urang tiasa disalametkeun atanapi ditebus tina hukuman pati. Rum 6:23 ogé masihan jawaban. Gusti sumping pikeun nyalametkeun urang, sabab éta nyatakeun, "kurnia Allah hirup langgeng liwat Yesus Kristus Gusti urang." Maca I Petrus 1: 1-9. Di dieu urang gaduh Peter nyawalakeun kumaha jalma-jalma anu iman nampi warisan "anu moal tiasa binasa, dirusak atanapi diudar - dijaga salilana di sawarga "(Ayat 4 NIV). Peter nyarioskeun kumaha percanten ka Yesus ngahasilkeun "kéngingkeun hasil iman, nyalametkeun jiwa anjeun" (ayat 9). (Tingali ogé Mateus 26:28.) Pilipi 2: 8 & 9 nyarios ka urang yén sadayana kedah ngaku yén Yesus, anu ngaku sasaruaan sareng Gusti, nyaéta "Gusti" sareng kedah yakin yén Anjeunna pupus pikeun aranjeunna (Yohanes 3: 16; Mateus 27:50) ).

Yesus nyarios dina Yohanes 14: 6, "Kami jalan, Kaleresan sareng Kahirupan; moal aya anu tiasa sumping ka Rama, kajaba ku Kami. ” Jabur 2:12 nyarios, "Cium Putra, supados Anjeunna moal ambek sareng anjeun binasa di jalan."

Seueur bagian-bagian dina Perjanjian Anyar nyatakeun iman urang ka Yesus salaku "nurut kana bebeneran" atanapi "nurut kana injil," anu hartosna "percanten ka Gusti Yesus." I Petrus 1: 22 nyarios, "anjeun parantos nyucikeun jiwa anjeun dina nurut kana bebeneran ku Roh." Epesus 1:13 nyarios, "Di Anjeunna anjeun ogé dipercanten, saatos anjeun nguping pangandika anu leres, Injil kasalametan anjeun, anu Anjeunna ogé percaya, anjeun disegel ku Roh Suci anu jangji. " (Baca ogé Roma 10:15 sareng Ibrani 4: 2.)

Injil (hartosna warta anu hadé) dinyatakeun dina I Korinta 15: 1-3. Éta nyatakeun, "Saderek, kuring nyatakeun ka anjeun Injil anu ku kuring diwartakeun ka anjeun, anu ogé anjeun nampi… yén Al Masih pupus pikeun dosa-dosa urang numutkeun kana Kitab Suci, sareng Anjeunna dikubur sareng Anjeunna bangkit deui dina dinten katilu ..." Yesus saur dina Mateus 26:28, "Kusabab ieu getih Kami tina perjanjen anyar anu dikaluarkeun pikeun seueur jalma pikeun ngahampura dosa." Abdi Petrus 2:24 (NASB) nyarios, "Anjeunna Anjeunna nyalira dosa-dosa urang dina awakna nyalira dina kayu salib." I Timoteus 2: 6 nyarios, "Anjeunna nyerahkeun kahirupan-Na pikeun panebusan pikeun sadayana." Ayub 33:24 nyarios, "Nyingkahan anjeunna tina turun ka liang kubur, abdi mendakan tebusan pikeun anjeunna." (Baca Yesaya 53: 5, 6, 8, 10.)

Yohanes 1:12 nyarios ka urang naon anu kedah urang laksanakeun, "tapi sakur anu nampi Anjeunna ka aranjeunna Anjeunna masihan hak pikeun janten murangkalih Gusti, bahkan ka anu percanten kana nami-Na." Rum 10:13 nyarios, "Sing saha anu nyebat asma Pangeran bakal disalametkeun." Yohanes 3: 16 nyarios yén saha anu percaya ka Anjeunna ngagaduhan "hirup anu langgeng." Yohanes 10:28 nyarios, "Kuring masihan ka aranjeunna hirup langgeng sareng aranjeunna moal binasa." Dina Rasul 16:36, patarosan ditaros, "Naon anu kuring kedah lakukeun pikeun disalametkeun?" sareng ngajawab, "percanten ka Gusti Yesus Kristus sareng anjeun bakal disalametkeun." Yohanes 20:31 nyarios, "ieu diserat supados anjeun tiasa percanten yén Isa teh Al Masih sareng percaya yén anjeun tiasa ngagaduhan kahirupan dina nami-Na."

Tulisan nunjukkeun bukti yén jiwa jalma-jalma anu percaya bakal aya di Surga sareng Yesus. Dina Wahyu 6: 9 sareng 20: 4 jiwa anu syahid anu leres ditingali ku John di sawarga. Urang ogé ningali dina Mateus 17: 2 sareng Markus 9: 2 dimana Yesus nyandak Pétrus, Yakobus sareng Yohanes sareng ngantunkeun aranjeunna ka gunung anu luhur dimana Yesus robih payuneun aranjeunna sareng Musa sareng Élias nembongan aranjeunna sareng aranjeunna nyarios sareng Yesus. Aranjeunna langkung ti ngan ukur roh, sabab murid-murid mikawanoh aranjeunna sareng aranjeunna hirup. Dina Pilipi 1: 20-25 Paul nyerat, "angkat sareng sasarengan sareng Kristus, sabab éta langkung saé pisan." Ibrani 12: 22 nyarioskeun surga nalika nyatakeun, "anjeun parantos sumping ka Gunung Sion sareng ka kota Allah anu hirup, Yerusalem sawarga, ka seueur pisan malaikat, ka majelis umum sareng garéja (nami anu dipasihkeun pikeun sadaya anu percaya ) ti anak cikal anu didaptarkeun di sorga. ”

Epesus 1: 7 nyarios, "Di Anjeunna urang ngagaduhan panebusan ku getih-Na, pangampunan kalepatan urang, numutkeun kaayaanana rahmat-Na."

Naon Iman?

Saur jalma kadang ngaitkeun atanapi ngabingungkeun iman sareng perasaan atanapi pikir iman kedah sampurna, sareng henteu kedah diragukeun deui. Cara anu pangsaéna pikeun ngartos iman nyaéta milarian panggunaan kecap dina Kitab Suci sareng diajar éta.

Kahirupan urang Kristen dimimitian ku iman, janten tempat anu saé pikeun ngamimitian diajar iman nyaéta Roma 10: 6-17, anu jelas ngajelaskeun kumaha kahirupan urang di Kristus dimimitian. Dina Kitab Suci ieu urang ngadangu Firman Allah sareng percanten éta sareng nyungkeun Gusti pikeun nyalametkeun urang. Kuring bakal ngajelaskeun langkung lengkep. Dina ayat 17 nyatakeun iman asalna tina ngupingkeun kanyataan anu diwartakeun ka urang ngeunaan Yesus dina Firman Allah, (Baca I Korinta 15: 1-4); nyaéta, Injil, pupusna Kristus Yesus pikeun dosa-dosa urang, pamakaman sareng kabangkitan-Na. Iman mangrupikeun hal anu urang lakukeun pikeun ngaréspon dédéngéan. Kami boh percanten atanapi urang nampik éta. Rum 10: 13 & 14 ngajelaskeun naon iman anu nyalametkeun urang, iman anu cukup pikeun naroskeun atanapi nganuhunkeun ka Gusti pikeun nyalametkeun urang dumasar kana karya panebusan Yesus. Anjeun peryogi iman anu cekap pikeun naroskeun ka Anjeunna pikeun nyalametkeun anjeun sareng Anjeunna janji bakal ngalaksanakeunana. Baca Yohanes 3: 14-17, 36.

Yesus ogé nyarioskeun seueur carita ngeunaan kajadian anu nyata pikeun ngagambarkeun iman, sapertos dina Markus 9. Saurang lalaki sumping ka Yesus sareng putrana anu kasurupan setan. Bapa naros ka Yesus, "upami anjeun tiasa ngalakukeun naon-naon ... bantosan kami," sareng Yesus ngawaler yén upami anjeunna percanten sadaya hal tiasa dimungkinkeun. Lalaki éta ngawaler yén, "Gusti kuring percanten, bantosan kafir kuring." Lalaki éta leres-leres nunjukkeun iman henteu sampurna na, tapi Yesus nyageurkeun putrana. Naon conto sampurna iman urang anu sering henteu sampurna. Naha aya diantara urang ngagaduhan iman anu sampurna, lengkep atanapi pangertian?

Kisah 16: 30 & 31 nyarios yén urang disimpen upami urang ngan saukur percaya ka Gusti Yesus Kristus. Gusti di tempat sanés nganggo kecap sanés sapertos anu urang tingali dina Rum 10:13, kecap sapertos "nelepon" atanapi "naroskeun" atanapi "nampi" (Yohanes 1:12), "sumping ka Anjeunna" (Yohanes 6: 28 & 29) anu nyatakeun, "Ieu mangrupikeun padamelan Gusti anu anjeun percanten ka Anjeunna anu Anjeunna ngutus, 'sareng ayat 37 anu nyatakeun, "Anjeunna anu datang ka Kami pasti moal diusir," atanapi "candak" (Wahyu 22:17) atanapi "tingali" dina Yohanes 3: 14 & 15 (tingali Nomer 21: 4-9 pikeun tukang). Sadaya bagian ieu nunjukkeun yén lamun urang ngagaduhan iman anu cekap pikeun nyungkeun kasalametan-Na, urang gaduh iman anu cekap pikeun dilahirkeun deui. Kuring Yohanes 2:25 nyarios, "Sareng ieu anu dijanjikeun-Na ka urang - malah hirup langgeng." Dina I Yohanes 3:23 sareng ogé ka Yohanes 6: 28 & 29 iman mangrupikeun paréntah. Disebut ogé "padamelan Gusti," hal anu urang kedah atanapi tiasa laksanakeun. Upami Gusti nyarios atanapi maréntahkeun urang percaya pasti éta mangrupikeun pilihan pikeun percanten naon anu dicarioskeun ku Anjeunna, nyaéta, Putra-Na parantos maot pikeun dosa-dosa urang di tempat urang. Ieu mimiti. Janjina pasti. Anjeunna masihan urang hirup langgeng sareng urang dilahirkeun deui. Baca Yohanes 3: 16 & 38 sareng Yohanes 1:12

I Yohanes 5:13 mangrupikeun ayat anu saé sareng pikaresepeun anu teras nyarios, "Ieu parantos ditulis pikeun anjeun anu percanten ka Putra Allah, supaya anjeun terang yén anjeun ngagaduhan hirup anu langgeng, sareng anjeun bakal terus percaya ka Putra Allah. " Rum 1: 16 & 17 nyarios, "jalma adil bakal hirup ku iman." Aya dua aspek di dieu: urang "hirup" - nampi hirup langgeng, sareng urang "hirup" kahirupan sadidinten di dieu sareng ayeuna ku iman. Anu matak, éta nyatakeun "iman kana iman." Urang nambihan iman kana iman, urang yakin kana hirup langgeng sareng urang teras percanten sapopoe.

2 Korinta 5: 8 nyarios, "sabab urang leumpang ku iman, henteu ku paningal." Urang hirup ku kalakuan kapercayaan anu taat. Alkitab nunjukkeun ieu salaku katekunan atanapi katekunan. Maca Ibrani bab 11. Di dieu nyatakeun yén teu mungkin pikeun nyenangkeun Gusti tanpa iman. Iman mangrupikeun bukti hal-hal anu teu katingali; Gusti sareng nyiptakeun dunya-Na. Urang teras dipasihan sababaraha conto kalakuan "iman anu taat." Kahirupan Kristen mangrupikeun jalan anu teras-terasan ku iman, step by step, moment by moment, percanten ka Gusti anu teu katingali sareng janji sareng ajaran-Na. Abdi Korinta 15:58 nyarios, "Kudu mantep, salawasna loba dina padamelan Gusti."

Iman sanes rarasaan, tapi jelas éta mangrupakeun hal anu urang dipilih ku mayeng.

Sabenerna solat ogé kitu. Gusti nitah urang, bahkan maréntahkeun urang, ngadoa. Anjeunna bahkan ngajar urang kumaha ngadoa dina Mateus bab 6. Dina I Yohanes 5:14, ayat anu ku Allah mastikeun urang ngeunaan kahirupan langgeng urang, ayat teraskeun ngajamin urang yén urang tiasa yakin yén lamun urang "naroskeun naon-naon numutkeun kana kahoyong-Na, Anjeunna ngadangukeun urang, ”sareng Anjeunna ngajawab ka kami. Janten teraskeun ngadoa; éta mangrupikeun tindakan iman. Doakeun, sanaos henteu ngarasa kawas Anjeunna nguping atanapi sigana moal aya jawaban. Ieu conto kumaha iman, sakapeung, sabalikna tina parasaan. Solat mangrupikeun léngkah tina jalan iman urang.

Aya conto iman anu sanés anu disebatkeun dina Ibrani 11. Urang Israil mangrupikeun conto "henteu percanten." Urang Israil, nalika di padang gurun, milih henteu percanten kana naon anu dipidangkeun ku Allah ka aranjeunna; aranjeunna milih henteu percanten ka Gusti anu teu katingali sahingga aranjeunna nyiptakeun "déwa nyalira" tina emas sareng percanten yén anu dilakukeun ku aranjeunna nyaéta "déwa." Kumaha konyol éta. Maca Rum bab hiji.

Urang ngalakukeun hal anu sami dinten ayeuna. Kami nyiptakeun "sistem kapercayaan" urang nyalira pikeun nyocogkeun diri urang sorangan, anu urang gampang, atanapi tiasa ditampi ku urang, anu masihan urang raoskeun langsung, saolah-olah Gusti aya di dieu pikeun ngawula ka urang, sanés tibalik, atanapi Anjeunna nyaéta palayan urang sareng sanés urang sanésna, atanapi kami "déwa," sanés Anjeunna anu Nyiptakeun Gusti. Émut Ibrani nyarios yén iman mangrupikeun buktosna tina Gusti Anu Nyiptakeun Gaib.

Sahingga dunya netepkeun versi sorangan tina kalolobaanana, ku sabab kalolobaanna gaduh hiji jalma kajaba Alloh kajaba Alloh, Sipatta atanapi Kecap-Na.

Dunya sering nyarios, "gaduh iman" atanapi ngan ukur nyarios "percaya" tanpa ngawartosan anjeun naon mun boga iman, sabab lamun éta objek dina na téa, ngan sababaraha nurun nothingness anjeun mutuskeun pikeun percanten. Anjeun percanten kana hiji hal, teu nanaon atanapi naon, naon waé anu ngajantenkeun anjeun raos raos. Éta henteu tiasa ditangtoskeun, sabab henteu ngartikeun naon anu dimaksud. Éta mangrupikeun ciptaan nyalira, ciptaan manusa, henteu saluyu, ngabingungkeun sareng asa teu kahontal.

Sakumaha urang tingali dina Ibrani 11, iman tina Pustaka boga obyék: Urang percanten ka Allah sareng urang percanten kana Kecap-Na.

Conto anu sanésna, anu saé, nyaéta carita ngeunaan mata-mata anu dikirim ku Musa pikeun mariksa bumi anu ku Gusti dipasihkeun ka jalma-jalma pilihan-Na anu bakal dipasihkeun ka aranjeunna. Éta aya dina Nomer 13: 1-14: 21. Musa ngirim dua belas urang lalaki ka "Bumi Anu Dijanjikeun." Sapuluh balik sareng nyandak laporan anu goréng sareng ngareuwaskeun nyababkeun jalma-jalma cangcaya ka Allah sareng janji-Na sareng milih badé angkat deui ka Mesir. Dua anu sanésna, Yosua sareng Kaleb, milih, sanaos aranjeunna ningali raksasa di bumi, pikeun percanten ka Gusti. Saur aranjeunna, "Urang kedah angkat sareng ngilikan lahan." Aranjeunna milih, ku iman, pikeun ngadorong jalma-jalma pikeun percanten ka Gusti sareng maju sakumaha paréntah Gusti ka aranjeunna.

Nalika urang percanten sareng ngamimitian hirup urang sareng Al Masih, urang janten anak Allah sareng Anjeunna Rama urang (Yohanes 1:12). Sadaya janji-Na janten milik urang, sapertos Pilipi bab 4, Mateus 6: 25-34 sareng Roma 8:28.

Saperti dina kasus Bapa manusa urang, anu urang kenal, urang ulah hariwang kana hal-hal anu tiasa diurus ku bapa sabab urang terang yén anjeunna paduli sareng mikanyaah ka urang. Kami percanten ka Gusti kusabab urang terang Anjeunna. Baca 2 Petrus 1: 2-7, khususna ayat 2. Ieu iman. Ayat ieu nyarios rahmat sareng perdamaian datang ngaliwatan urang pangaweruh Allah sareng Yesus Gusti urang.

Nalika urang diajar perkawis Gusti sareng percanten ka Anjeunna urang bakal bertambah dina iman. Kitab Suci ngajarkeun yén urang terang Anjeunna ku diajar Kitab Suci (2 Petrus 1: 5-7), sahingga iman urang tumuh nalika urang ngartos Rama Surgawi, Saha Anjeunna sareng kumaha Anjeunna ngalangkungan Kecap. Kaseueuran jalma, kumaha oge, hoyong sababaraha kapercayaan instan "sihir"; tapi iman mangrupakeun prosés.

2 Petrus 1: 5 nyarios urang kedah nambihan kahadéan pikeun iman urang teras teraskeun nambihan kana éta; prosés anu ku urang dipelak. Petikan Kitab Suci ieu teras nyarios, "Rahmat sareng perdamaian dilimpahkeun ka anjeun, ku élmuna ngeunaan Allah sareng Yesus Kristus Gusti urang." Janten perdamaian ogé asalna tina terang ka Gusti Rama sareng ka Gusti Putra. Ku cara kieu do'a, pangetahuan ngeunaan Gusti sareng Firman sareng iman tiasa dianggo sasarengan. Nalika diajar ngeunaan Anjeunna, Anjeunna anu Méré katengtreman. Jabur 119: 165 nyarios, "Damai anu hébat anu resep kana hukum-hukum anjeun, sareng moal aya anu tiasa ngajanggélék." Jabur 55: 22 nyarios, "Pasangkan perhatian anjeun ka PANGERAN sareng Anjeunna bakal ngadukung anjeun; Anjeunna moal ngantep jalma-jalma soléh murag. ” Ngaliwatan diajar Firman Allah urang nyambung ka Anu masihan rahmat sareng perdamaian.

Kami parantos atos ningali yén pikeun anu percanten Gusti Allah ngadangukeun do'a urang sareng masihan aranjeunna saluyu sareng kahoyong-Na (I Yohanes 5:14). Bapa anu saé bakal masihan urang ngan ukur anu saé pikeun urang. Rum 8:25 ngajarkeun urang yén ieu anu dilakukeun ku Gusti pikeun urang ogé. Baca Mateus 7: 7-11.

Kuring rada yakin ieu henteu sami sareng urang naroskeun sareng nampi naon anu dipikahoyong, sepanjang waktos; Upami teu kitu urang bakal tumerap janten murangkalih tibatan putra-putra dewasa ti Bapa. Yakobus 4: 3 nyarios, "Nalika anjeun naros, anjeun moal nampi, sabab anjeun naroskeun kalayan motif anu salah, supados anjeun tiasa nyéépkeun naon anu anjeun pikaresep." Tulisan suci ogé ngajarkeun dina Yakobus 4: 2 yén, "Anjeun henteu gaduh, sabab anjeun henteu naroskeun ka Gusti." Gusti hoyong urang ngobrol sareng Anjeunna, sabab éta do'a. Bagéan ageung tina doa nyaéta nyungkeun kabutuhan urang sareng kabutuhan batur. Ku cara ieu urang terang yén Anjeunna parantos nyayogikeun jawaban. Tingali I Peter 5: 7 ogé. Janten upami anjeun peryogi katengtreman, nyuhungkeun waé. Percanten ka Gusti anu masihan sakumaha anu anjeun peryogikeun. Gusti ogé nyarios dina Jabur 66:18, "upami kuring nganggap kajahatan dina haté, Gusti moal ngadangukeun kuring." Upami urang ngalakukeun dosa urang kedah ngaku ka Anjeunna supados leres. Maca I Yohanes 1: 9 & 10.

Pilipi 4: 6 & 7 nyarios, "kudu hariwang pikeun sia, tapi dina sagala hal ku do'a sareng panyambat, kalayan sukur, nyungkeun permintaan anjeun ka Gusti, sareng perdamaian Allah, anu ngalangkungan sagala pamahaman bakal ngajaga haté sareng pikiran anjeun ku Kristus. Yesus. " Di dieu deui do'a kaiket kana iman sareng ilmu pikeun masihan urang katengtreman.

Pilipi teras nyarios yén mikirkeun hal-hal anu saé sareng "ngalakukeun" naon anu anjeun pelajari, sareng, "Allah anu tengtrem bakal aya sareng anjeun." James nyarios janten palaku tina Firman sareng sanés ngan ukur ngadangukeun (Yakobus 1: 22 & 23). Damai asalna tina terang Jalma anu dipercaya sareng nurut kana Firman-Na. Kusabab solat ngobrol sareng Gusti sareng Perjanjian Anyar nyarios ka urang anu percaya aksés lengkep kana "tahta rahmat" (Ibrani 4:16), urang tiasa ngobrol sareng Gusti ngeunaan sagala rupa, sabab Anjeunna parantos terang. Dina Mateus 6: 9-15 dina Doa Gusti Anjeunna ngajar urang kumaha sareng naon hal-hal pikeun ngadoa.

Iman saderhana tumuh nalika dilaksanakeun sareng "digawé" dina nurut kana paréntah Gusti sakumaha katingali dina Firman-Na. Émut 2 Pétrus 1: 2-4 nyarios perdamaian asalna tina pangetahuan ngeunaan Gusti anu asalna tina Firman Allah.

Jumlahna:

Karapihan asalna ti Allah sareng pangaweruh Anjeunna.

Urang diajar ngeunaan Anjeunna dina Word.

Iman asalna tina ngupingkeun Firman Allah.

Doa mangrupa bagian tina iman jeung prosés karapihan ieu.

Teu a sakaligus pikeun sadaya pangalaman, tapi léngkah léngkah léngkah lengkah.

Upami anjeun henteu ngamimitian perjalanan iman ieu, kuring nyungkeun anjeun deui maca 1 Petrus 2:24, Yesaya bab 53, I Korinta 15: 1-4, Rum 10: 1-14, sareng Yohanes 3: 16 & 17 sareng 36 . Rasul 16:31 nyarios, "Percanten ka Gusti Yesus Kristus sareng anjeun bakal disalametkeun."

Naon Sipat sareng Sipat Allah?

Saatos maca patarosan anjeun sareng koméntar, sigana anjeun ngagaduhan kayakinan ka Gusti sareng Putra-Na, Isa, tapi ogé seueur salah paham. Anjeun siga anu ningali ka Gusti Allah ngan ukur ngan ukur ku pendapat sareng pangalaman manusa sareng ningali Anjeunna salaku Batur Anu kedah ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong, saolah-olah Anjeunna mangrupikeun palayan atanapi paménta, sahingga anjeun nangtoskeun sipat-Na, sareng nyatakeun yén "dipertaruhkan."

Hayu atuh mimitina disebutkeun waleran kuring bakal dumasar kana Alkitab sabab mangrupakeun hiji-hijina sumber anu tiasa dipercaya pikeun sabenerna ngarti Saha Tuhan saha Pasar Anjeunna.

Urang moal tiasa 'nyiptakeun ”déwa urang nyalira pikeun nyocogkeun diri sorangan, numutkeun kahoyong urang sorangan. Kami henteu tiasa ngandelkeun buku atanapi kelompok agama atanapi pendapat anu sanés, urang kedah nampi Gusti anu sajati tina hiji-hijina sumber anu dipasihkeun-Na, Kitab Suci. Upami jalma-jalma naroskeun sadayana atanapi sabagian tina Kitab Suci urang bakal tinggal ukur pendapat manusa, anu henteu pernah satuju. Urang ngan ukur gaduh déwa anu diciptakeun ku manusa, déwa fiksi. Anjeunna ngan ukur ciptaan urang sareng sanés sanés Allah. Urang ogé tiasa ngadamel déwa kecap atanapi batu atanapi gambar emas sapertos anu dilakukeun ku Israél.

Kami hoyong gaduh déwa anu ngalampahkeun naon anu dipikahoyong. Tapi urang bahkan henteu tiasa ngarobih Gusti ku tungtutan urang. Kami ngan saukur kalakuan sapertos budak, gaduh watek ambek pikeun jalan sorangan. Henteu aya anu urang laksanakeun atanapi nangtoskeun nangtoskeun Saha Anjeunna sareng sadaya alesan urang henteu aya pangaruhna kana "alam"-Na. "Sifat" na henteu "dipertaruhkeun" sabab urang nyarios kitu. Anjeunna Anu Anjeunna: Gusti Anu Maha Suci, Anu Nyiptakeun urang.

Janten Saha Gusti anu sajati. Aya seueur pisan ciri sareng atribut anu kuring ngan ukur bakal nyebut sababaraha sareng kuring moal "ngabuktoskeun téks" sadayana. Upami anjeun hoyong anjeun tiasa buka sumber anu dipercaya sapertos "Hub Alkitab" atanapi "Bible Gateway" online sareng ngalakukeun panilitian.

Ieu sababaraha sipat-Na. Gusti Maha Pencipta, Daulat, Maha Kawasa. Anjeunna suci, Anjeunna adil sareng adil sareng Hakim anu séhat. Anjeunna Rama urang. Anjeunna cahaya sareng bebeneran. Anjeunna langgeng. Anjeunna moal tiasa ngabohong. Titus 1: 2 nyarios ka urang, "Dina harepan hirup langgeng, anu ku Gusti Allah, anu TEU BISA ngabohong, jangji ti baheula. Malachi 3: 6 nyebutkeun Anjeunna teu tiasa robih, "Kami PANGERAN, abdi henteu robih."

TIASA anu urang lakukeun, teu aya tindakan, opini, kanyaho, kaayaan, atanapi penilaian anu tiasa ngarobih atanapi mangaruhan "alam-Na". Upami urang nyalahkeun atanapi nuduh Anjeunna, Anjeunna henteu robih. Anjeunna sami kamari, dinten sareng salamina. Ieu sababaraha atribut deui: Anjeunna aya dimana-mana; Anjeunna terang sadayana (maha weruh) baheula, ayeuna sareng pikahareupeun. Anjeunna sampurna sareng DIA CINTA (I Yohanes 4: 15-16). Gusti maha asih, bageur sareng welas asih ka sadayana.

Urang kedah dicatet di dieu yén sadaya barang anu goréng, bencana sareng tragedi anu lumangsung, lumangsung alatan dosa anu asup kana dunya sabot Adam dosa (Rum 5: 12). Jadi naon kedah dangong urang nuju Allah urang?

Gusti anu Nyiptakeun urang. Anjeunna nyiptakeun dunya sareng sagala rupa anu aya di dinya. (Tingali Kajadian 1-3.) Baca Rum 1: 20 & 21. Éta pastina nunjukkeun yén kusabab Anjeunna nyaéta Pencipta urang sareng kusabab Anjeunna ogé, Gusti, yén Anjeunna pantes ngahargaan sareng muji sareng kamuliaan urang. Éta nyatakeun, "Kusabab ti saprak jadian, sipat-sipat Allah anu teu katingali - kakuatan-Na anu langgeng sareng sipat ketuhanan - parantos katingali jelas, anu dipikaharti tina anu parantos dijantenkeun, sahingga manusa tanpa alesan. Kusabab sanaos aranjeunna terang ka Allah, aranjeunna henteu ngamulyakeun Anjeunna salaku Gusti Allah, atanapi henteu muji sukur ka Gusti, tapi pamikiranana janten sia-sia sareng haté bodo maranéhna poék. "

Urang kedah ngahargaan sareng ngahaturkeun nuhun ka Gusti sabab Anjeunna Allah sareng sabab Anjeunna nyaéta Pencipta urang. Baca ogé Rum 1: 28 & 31. Kuring perhatoskeun anu pikaresepeun pisan di dieu: yén nalika urang henteu ngahargaan ka Gusti sareng Anu Nyiptakeun urang janten "tanpa ngarti."

Ngajenan ka Gusti mangrupakeun tanggung jawab urang. Mateus 6: 9 nyebatkeun, "Rama Kami anu di surga suci disebat nami anjeun." Ulangan 6: 5 nyarios, "Maneh kudu mikanyaah ka PANGERAN ku sakabeh hate jeung ku sakabeh jiwa jeung sagala kakuatan." Dina Mateus 4:10 dimana Yesus nyarios ka Sétan, "Jauh ti kuring, Sétan! Kusabab aya tulisan: 'Sembah ka Gusti Allah anjeun, sareng ngan ukur ngawula ka Anjeunna.' ”

Jabur 100 ngingetkeun urang ngeunaan ieu nalika nyatakeun, "ngawula ka Gusti kalayan suka bungah," "terang yén Pangéran nyalira nyaéta Gusti Allah," sareng ayat 3, "Anjeunna anu nyiptakeun urang sareng sanés urang sorangan." Ayat 3 ogé nyarios, "Kami umat-Na, domba domba-Na." Ayat 4 nyarios, "Asup ka gerbang-Na kalayan sukur sareng halaman-Na sareng puji." Ayat 5 nyebatkeun, "Kanggo Gusti anu saé, kasaéan-Na langgeng sareng kasatiaan-Na ka sadaya generasi."

Saperti urang Romawi éta maréntahkeun urang pikeun muji ka Anjeunna, muji, ngahargaan sareng berkah! Jabur 103: 1 nyebatkeun, "Puji PANGERAN, eh jiwa abdi, sareng sagala rupa anu aya dina diri abdi, puji nami suci-Na." Jabur 148: 5 jelas dina nyarios, "Hayu aranjeunna muji ka Gusti pikeun Anjeunna maréntahkeun sareng aranjeunna diciptakeun," sareng dina ayat 11 nyarioskeun urang anu kedah muji ka Anjeunna, "Sadaya raja di bumi sareng sadaya jalma," sareng ayat 13 nambihan, "Kanggo nami-Na nyalira anu luhur."

Pikeun ngajantenkeun hal-hal anu langkung neken Kolosa 1: 16 nyarios, "sagala rupa diciptakeun ku Anjeunna sareng kanggo Anjeunna" sareng "Anjeunna sateuacan sagala hal" sareng Wahyu 4:11 nambihan, "pikeun kasenangan anjeun aranjeunna parantos diciptakeun." Kami diciptakeun pikeun Gusti, Anjeunna henteu diciptakeun pikeun urang, pikeun kasenangan urang atanapi pikeun urang kéngingkeun anu dipikahoyong. Anjeunna henteu ka dieu pikeun ngawula ka urang, tapi urang ngawula ka Anjeunna. Sakumaha Wahyu 4:11 nyarios, "Anjeun pantes, Gusti sareng Gusti urang, nampi kamuliaan sareng kahormatan sareng pujian, margi anjeun nyiptakeun sagala rupa, sabab ku kahoyong anjeun aranjeunna diciptakeun sareng parantos dijantenkeun." Urang kedah nyembah ka Anjeunna. Jabur 2:11 nyarios ka, "Sembah PANGERAN kalayan takwa sareng bagja ku geter." Tingali ogé Ulangan 6:13 sareng 2 Babad 29: 8.

Anjeun nyarios anjeun sapertos Ayub, yén "Gusti baheula mikanyaah ka anjeunna." Hayu urang perhatoskeun sipat kaasih Gusti ku sabab anjeun tiasa ningali yén Anjeunna henteu liren micinta urang, henteu paduli naon anu urang lakukeun.

Gagasan yén Allah lirén micinta urang ku alesan "naon waé" umum di kalangan seueur agama. Buku doktrin anu kuring gaduh, "Great Doctrines of the Bible ku William Evans" dina nyarioskeun perkawis cinta Allah nyarios, "Kristen bener-bener hiji-hijina agama anu netepkeun Anu Maha Suci salaku 'Cinta.' Éta netepkeun déwa-déwi agama sanés salaku mahluk anu ambek anu meryogikeun amal kahadéan urang pikeun nyenangkeun aranjeunna atanapi kénging berkah. "

Urang ngan ukur ngagaduhan dua titik rujukan ngeunaan cinta: 1) cinta manusa sareng 2) kaasih Allah sakumaha anu diturunkeun ka urang dina Kitab Suci. Cinta urang cacat ku dosa. Éta turun naek atanapi bahkan tiasa liren bari kaasih Gusti anu langgeng. Urang bahkan henteu tiasa ngartos atanapi ngartos cinta Gusti. Gusti mah asih (I Yohanes 4: 8).

Buku, "Elemental Theology" ku Bancroft, dina kaca 61 dina nyarioskeun ngeunaan cinta nyarios, "karakter anu mikanyaah masihan karakter pikeun cinta." Éta hartosna cinta Gusti sampurna sabab Gusti sampurna. (Tingali Mateus 5:48.) Gusti anu suci, maka kaasih-Na murni. Gusti mah adil, maka kaasih-Na adil. Gusti henteu pernah robih, janten cinta-Na henteu pernah turun naek, gagal atanapi lirén. I Korinta 13:11 ngajelaskeun cinta anu sampurna ku nyarios kieu, "Cinta moal pernah gagal." Gusti nyalira ngagaduhan cinta sapertos kieu. Maca Jabur 136. Unggal ayat nyarioskeun ngeunaan kaasih Allah nyarioskeun kasaéan-Na langgeng salamina. Baca Rum 8: 35-39 anu nyebatkeun, "saha anu tiasa misahkeun urang tina kaasih Kristus? Naha kasusah atanapi marabahaya atanapi penganiayaan atanapi kalaparan atanapi taranjang atanapi bahaya atanapi pedang? "

Ayat 38 neraskeun, "Kusabab kuring yakin yén teu pati, boh kahirupan, dalah malaikat, boh pamaréntahan, boh hal-hal anu ayeuna boh hal-hal anu bakal datang, atanapi kakuatan, atanapi jangkungna atanapi jero, atanapi anu diciptakeun sanés anu tiasa ngasingkeun urang tina cinta ka Gusti. " Gusti cinta, janten Anjeunna henteu tiasa ngabantosan cinta urang.

Gusti mikanyaah dulur. Mateus 5:45 nyarios, "Anjeunna nyababkeun panonpoe na gugah sareng jalma jahat sareng anu maraot, sareng hujan ka jalma-jalma anu séhat sareng jalma-jalma anu henteu séhat." Anjeunna ngaberkahan saha waé sabab Anjeunna mikanyaah ka unggal jalma. Yakobus 1:17 nyebatkeun, "Unggal kado anu saé sareng unggal kado anu sampurna ti luhur sareng turun ti Rama anu terang sareng anu teu aya rupi-rupi sareng kalangkang péngkolan." Jabur 145: 9 nyarios, "PANGERAN alus pikeun sadayana; Anjeunna ngagaduhan karep ka sadaya anu parantos dipidamel. " Yohanes 3: 16 nyarios, "Kusabab Allah pisan mikanyaah dunya anu Anjeunna mikeun Putra tunggal-Na."

Kumaha upami hal-hal anu goréng. Gusti janji ka anu percaya yén, "Sagala hal gawé bareng pikeun anu hadé pikeun jalma anu cinta ka Allah (Rum 8:28)". Gusti tiasa ngantepkeun hal-hal datang kana kahirupan urang, tapi pastikeun yén Allah ngijinkeun éta ngan ukur alesan anu saé pisan, sanés kusabab Gusti Allah maréntahkeun sababaraha cara atanapi pikeun sababaraha alesan dipilih pikeun ngarobah pipikiran-Na sareng liren micinta urang.
Gusti tiasa milih pikeun ngidinan urang sangsara akibat tina dosa tapi Anjeunna oge tiasa milih pikeun ngajaga urang ti aranjeunna, tapi salawasna Nya alesan anu asalna tina cinta jeung tujuan anu keur urang alus.

KASIHATAN KASIHATAN kasalametan

Tulisan memang saurna Gusti hates dosa. Pikeun daptar parsial, tingali Paribasa 6: 16-19. Tapi Gusti henteu benci ka jalma dosa (I Timoteus 2: 3 & 4). 2 Petrus 3: 9 nyarios, "Gusti ... sabar ka anjeun, sanés hoyong anjeun binasa, tapi sadayana bakal tobat."

Janten Gusti nyiapkeun jalan pikeun panebusan urang. Nalika urang dosa atanapi nyimpang ti Gusti Anjeunna henteu pernah ninggalkeun urang sareng sok ngantosan urang balik, Anjeunna henteu liren micinta urang. Gusti masihan urang carita ngeunaan putra kamandirian dina Lukas 15: 11-32 pikeun ngagambarkeun kanyaah-Na pikeun urang, yén bapa anu asih anu suka bungah dina balik putrana anu sesah. Henteu sadaya bapa manusa sapertos kieu tapi Rama Surgawi urang salawasna ngabagéakeun urang. Yesus nyarios dina Yohanes 6:37, "Sagala rupa anu dipasihkeun ku Bapa bakal sumping ka Kami; sareng anu datang ka Kami moal diusir. " Yohanes 3: 16 nyarios, "Gusti pisan mikanyaah dunya." I Timoteus 2: 4 nyarios yén Gusti "hoyong sadayana jalma disalametkeun sareng terang kana bebeneran." Epesus 2: 4 & 5 nyarios, "Tapi kusabab cinta-Na anu hébat ka urang, Gusti, anu beunghar ku rahmat, ngajantenkeun urang hirup sareng Kristus sanajan urang maot dina panerapan - éta ku rahmat anjeun parantos disimpen."

Démonstrasi cinta anu pangageungna di sadaya dunya nyaéta panyediaan Gusti pikeun kasalametan sareng pangampunan urang. Anjeun kedah maca Rum bab 4 & 5 dimana seueur rencana Gusti dijelaskeun. Rum 5: 8 & 9 nyarios, "Gusti nunjukkeun cinta-Na ka urang, yén nalika urang dosa, Kristus pupus pikeun urang. Langkung seueur ti éta, sabab ayeuna tos diyakinkeun ku getih-Na, urang bakal disalametkeun tina murka Gusti ku Anjeunna. " I Yohanes 4: 9 & 10 nyarios, "Kieu carana Gusti nunjukkeun kaasih-Na di antara urang: Anjeunna ngutus Putra Hiji-Na ka dunya anu urang tiasa hirup ngalangkungan Anjeunna. Ieu cinta: sanés urang mikanyaah ka Gusti, tapi yén Anjeunna mikanyaah ka urang sareng ngutus Putra-Na salaku kurban panebusan pikeun dosa-dosa urang. "

Yohanes 15:13 nyarios, "Cinta anu langkung ageung henteu aya anu ngan ukur ti ieu, nya éta masrahkeun nyawa pikeun baturna." Kuring Yohanes 3: 16 nyarios, "Ieu kumaha urang terang naon cinta: Yesus Kristus nyerahkeun kahirupan-Na pikeun urang ..." Ieu di I John anu nyebatkeun "Allah Asih (bab 4, ayat 8). Éta Saha Anjeunna. Ieu mangrupikeun buktos akhir tina cinta-Na.

Urang kedah percanten ka anu diucapkeun ku Gusti - Anjeunna mikanyaah ka urang. Henteu janten masalah naon anu kajantenan ka urang atanapi kumaha kaayaan sigana saatos Gusti maréntahkeun ka urang pikeun percanten ka Anjeunna sareng kaasih-Na. David, anu disebat "jalma anu dikersakeun ku Gusti Allah sorangan," saur dina Jabur 52: 8, "Kuring percanten ka asih Gusti anu langgeng pikeun salamina." Abdi Yohanes 4:16 kedah janten tujuan urang. "Sareng kami parantos terang sareng percanten kaasih anu dipasihkeun ku Gusti pikeun urang. Gusti mangrupikeun cinta, sareng anu tetep dina cinta tetep di Gusti sareng Gusti tetep dina anjeunna. "

Rencana Dasar Allah

Ieu rencana Gusti pikeun nyalametkeun urang. 1) Urang sadayana parantos dosa. Rum 3:23 nyarios, "Sadayana parantos dosa sareng gagal tina kamuliaan Allah." Rum 6:23 nyarios yén "Gajih dosa nyaéta maot." Yesaya 59: 2 nyarios, "Dosa-dosa urang parantos misah urang sareng Gusti."
2) Gusti parantos nyayogikeun jalan. Yohanes 3: 16 nyarios, "Kanggo Gusti pisan mikanyaah dunya anu Anjeunna mikeun Putra-Na Anu Tunggal ..." Dina Yohanes 14: 6 Yesus nyarios, "Kami Jalan, Kaleresan sareng Kahirupan; moal aya anu datang ka Rama, tapi ku Kami. ”

I Korinta 15: 1 & 2 "Ieu kurnia bébas Kasalametan Allah, injil anu ku kuring ditepikeun ku anjeun disalametkeun." Ayat 3 nyarios, "Éta Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang," sareng ayat 4 neraskeun, "yén Anjeunna dikubur sareng Anjeunna dibangkitkeun dina dinten anu katilu." Mateus 26:28 (KJV) nyarios, "Ieu getih Kami tina perjanjen anyar anu héd pikeun seueur jalma pikeun ngahampura dosa." Kuring peter 2:24 (NASB) nyarios, "Anjeunna Anjeunna nyalira dosa-dosa urang dina awakna dina kayu salib."

3) Urang moal tiasa kéngingkeun kasalametan ku ngalaksanakeun padamelan anu saé. Epesus 2: 8 & 9 nyarios, "Kusabab ku rahmat anjeun disimpen ku iman; da éta sanés nyalira, éta kado ti Allah; sanés salaku hasil tina padamelan, yén teu aya anu kedah ngagedekeun. " Titus 3: 5 nyarios, "Tapi nalika kahadéan sareng kaasih Gusti urang Jurusalamet urang ka manusa muncul, sanés ku kalakuan kabeneran anu parantos kami laksanakeun, tapi numutkeun ka rahmat-Na anjeunna nyalametkeun urang ..." 2 Timoteus 2: 9 nyarios, " anu parantos nyalametkeun urang sareng nyauran urang kana kahirupan anu suci - sanés kusabab naon-naon anu parantos kami laksanakeun tapi kusabab tujuan sareng kurnia nyalira. "

4) Kumaha kasalametan sareng pangampura Gusti dijantenkeun anjeun sorangan: Yohanes 3: 16 nyarios, "sing saha anu percaya ka Anjeunna moal binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng." Yohanes nganggo kecap percanten 50 kali dina buku Yohanes nyalira pikeun ngajelaskeun kumaha nampi kurnia gratis hirup langgeng sareng pangampunan. Rum 6:23 nyarios, "Kusabab upah tina dosa nyaéta maot, tapi kurnia Allah hirup langgeng ku jalan Yesus Kristus Gusti urang." Rum 10:13 nyarios, "Sing saha anu nyebat asma Gusti bakal disalametkeun."

Jaminan Hampura

Ieu sababna urang yakin yén dosa urang dihampura. Kahirupan abadi mangrupikeun janji pikeun "saha jalma anu percaya" sareng "Gusti moal tiasa ngabohong." Yohanes 10:28 nyarios, "Kuring masihan ka aranjeunna hirup langgeng, sareng aranjeunna moal binasa." Émut Yohanes 1:12 nyarios, "Sakur anu nampi Anjeunna ka aranjeunna Anjeunna masihan hak pikeun janten murangkalih Gusti, ka anu percanten ka Asma-Na." Éta mangrupikeun kapercayaan dumasar kana "sifat"-Na cinta, bebeneran sareng kaadilan.

Upami anjeun parantos sumping ka Anjeunna sareng nampi Al Masih anjeun disimpen. Yohanes 6:37 nyarios, "Anjeunna anu datang ka Kami moal matak ngusir." Upami anjeun henteu naros ka Anjeunna pikeun ngahampura anjeun sareng nampi Al Masih, anjeun tiasa ngalakukeun éta saat ieu.
Upami anjeun percanten kana sababaraha vérsi sanés anu Yesus sareng sababaraha vérsi sanés anu parantos Anjeunna lakukeun pikeun anjeun tibatan anu parantos dipasihkeun dina Kitab Suci, anjeun kedah "ngarobih pikiran" sareng nampi Yesus, Putra Allah sareng Jurusalamet dunya . Émut, Anjeunna hiji-hijina jalan ka Gusti (Yohanes 14: 6).

hampura

Pangampunan urang mangrupikeun bagian anu mulia tina kasalametan urang. Harti panghampura nyaéta dosa urang dikirim jauh sareng Gusti henteu émut deui. Yesaya 38:17 nyarios, "Anjeun parantos ngalungkeun sadaya dosa abdi di tukangeun anjeun." Jabur 86: 5 nyarios, "Kanggo Anjeun Gusti anu saé, sareng siap ngahampura, sareng seueur pisan kaasih ka sadayana anu nyauran ka Anjeun." Tingali Rum 10:13. Jabur 103: 12 nyarios, "Sajauh wétan ti kulon, dugi ka Anjeunna ngaleungitkeun kalepatan urang ti urang." Yermia 31:39 nyarios, "Kuring bakal ngahampura dosa-dosa maraneh sareng dosa-dosa maraneh moal eling deui."

Rum 4: 7 & 8 nyarios, "Bagja jalma-jalma anu kalakuanna ngalanggar hukum parantos dihampura sareng dosa-dosana parantos ditutupan. Bagja jalma anu dosa anu henteu kajantenan ku Gusti. " Ieu panghampura. Upami pangampura anjeun sanés janji ti Gusti maka dimana anjeun mendakanana, sabab sakumaha anu parantos kami tingali, anjeun moal tiasa ngala.

Kolosa 1:14 nyarios, "Anu Kami gaduh panebusan, bahkan pangampunan dosa." Tingali Rasul 5: 30 & 31; 13:38 jeung 26:18. Sadaya ayat ieu nyarioskeun hampura salaku bagian tina kasalametan urang. Kisah 10:43 nyarios, "Sing saha jalma anu percaya ka Anjeunna nampi pangampura pikeun dosa ku Asma-Na." Epesus 1: 7 nyatakeun ogé ieu, "Anu Kami ngagaduhan panebusan ku getih-Na, pangampunan dosa, numutkeun kaayaanana rahmat-Na."

Mustahil pikeun Gusti Allah ngabohong. Anjeunna henteu sanggup. Éta henteu wenang. Hampura dumasar kana jangji. Upami urang nampi Al Masih kami dihampura. Rasul 10:34 nyarios, "Gusti henteu pilih kasih pikeun jalma." Tarjamahan NIV nyarios, "Gusti henteu nunjukkeun pilih kasih."

Kuring hoyong anjeun buka 1 John 1 pikeun ningalikeun kumaha manglaku ka mukmin anu gagal sareng dosa. Kami barudak-Na sareng salaku bapa manusa urang, atanapi Kangjeng putra prodigal, ngahampura, janten Bapa Surgawi anu ngahampura urang sareng anu nampi urang deui, sareng deui.

Urang terang yén dosa misahkeun urang sareng Gusti, maka dosa misahkeun urang sareng Gusti sanajan urang anak-Na. Éta henteu misahkeun urang tina kaasih-Na, atanapi hartosna urang henteu deui janten murangkalihna, tapi éta ngarusak hubungan urang sareng Anjeunna. Anjeun teu tiasa ngandelkeun perasaan di dieu. Ngan percanten kana pangandika-Na yén lamun anjeun ngalakukeun anu leres, ngaku, Anjeunna parantos ngahampura anjeun.

Urang Kami Kawas Barudak

Hayu urang ngagunakeun conto manusa. Nalika murangkalih alit henteu patuh sareng adu adu, anjeunna tiasa nutupannana, atanapi ngabohong atanapi nyumput ti sepuhna kusabab kalepatanana. Anjeunna tiasa nolak ngaku salahna. Anjeunna parantos misahkeun diri ti kolotna kusabab anjeunna sieun aranjeunna bakal mendakan naon anu parantos dilakukeun, sareng sieun aranjeunna bakal ambek ka anjeunna atanapi ngahukum anjeunna nalika aranjeunna mendakan. Dekeutna sareng kanyamanan budak sareng kolotna rusak. Anjeunna moal tiasa ngalaman kasalametan, panarimaan sareng cinta aranjeunna pikeun anjeunna. Barudak parantos janten sapertos Adam sareng Hawa nyumput di Taman Éden.

Urang ngalakukeun hal anu sami sareng Rama sawarga urang. Nalika urang ngalakukeun dosa, urang bakal ngarasa salah. Kami sieun Anjeunna bakal ngahukum urang, atanapi Anjeunna tiasa liren micinta urang atanapi miceun urang. Kami henteu hoyong ngaku urang salah. Ukhuwah urang sareng Gusti rusak.

Gusti moal ninggalkeun urang, Anjeunna parantos jangji moal ninggalkeun urang. Tingali Mateus 28:20, anu nyatakeun, "Sareng pastina kuring sareng anjeun salawasna, dugi ka akhir jaman." Kami nyumput ti Anjeunna. Kami henteu tiasa nyumput sabab Anjeunna terang sareng ningali sagala rupa. Jabur 139: 7 nyarios, "Dimana abdi tiasa angkat ti Roh anjeun? Dimana abdi tiasa kabur ti payuneun anjeun? " Urang siga Adam nalika urang nyumput ti Gusti. Anjeunna milarian urang, ngantosan urang sumping ka Anjeunna pikeun pangapunten, sapertos kolot anu hoyong anakna mikawanoh sareng ngaku henteu patuh anjeunna. Ieu anu di pikahoyong ku Rama Surgawi kami. Anjeunna ngantosan pikeun ngahampura urang. Anjeunna bakal salawasna nyandak urang balik.

Bapa-bapa manusa tiasa liren micinta budak, sanaos jarang kajadian. Sareng Gusti, sakumaha anu parantos urang tingali, cinta-Na pikeun urang moal pernah gagal, teu pernah lirén. Anjeunna mikanyaah ka urang ku cinta anu abadi. Émut Rom 8: 38 & 39. Émut teu aya anu tiasa misahkeun urang tina kaasih Gusti, urang ulah liren janten murangkalih-Na.

Leres, Gusti hates dosa sareng sakumaha Yesaya 59: 2 nyarios, "dosa anjeun parantos papisah antara anjeun sareng Gusti anjeun, dosa-dosa anjeun parantos nyumputkeun rupina ti anjeun." Éta nyatakeun dina ayat 1, "panangan PANGERAN henteu pondok teuing pikeun nyalametkeun, atanapi ceuli-Na teuing kusam teu tiasa didangu," tapi Jabur 66:18 nyarios, "Upami kuring nganggap kajahatan dina haté kuring, Gusti moal ngadangukeun kuring . "

I Yohanes 2: 1 & 2 nyarios ka jalma-jalma anu percaya, "Anak-anak kuring, kuring nulis ieu ka anjeun supaya anjeun moal dosa. Tapi upami aya anu ngalakukeun dosa, urang ngagaduhan anu nyarios ka Rama pikeun ngabélaan urang - Yesus Kristus, Anu Maha Suci. " Anu percanten tiasa sareng ngalakukeun dosa. Nyatana I Yohanes 1: 8 & 10 nyarios, "Upami urang ngaku tanpa dosa, urang nipu diri sareng kanyataanna henteu aya dina diri urang" sareng "upami urang nyarios yén urang henteu ngalakukeun dosa, urang ngajantenkeun Anjeunna tukang bohong, sareng pangandika na nyaéta sanés di urang. ” Nalika urang ngalakukeun dosa Gusti nunjukkeun jalan ka jalan deui dina ayat 9 anu nyatakeun, "Upami urang ngaku (ngaku) ​​dosa urang, Anjeunna satia sareng adil pikeun ngahampura dosa-dosa urang sareng ngabersihkeun urang tina sagala kalepatan."

Urang kedah milih pikeun ngaku dosa ka Gusti maka upami henteu ngalaman hampura éta kalepatan, sanés ku Gusti. Mangrupikeun pilihan pikeun taat ka Gusti. Janjina pasti. Anjeunna bakal ngahampura urang. Anjeunna moal tiasa ngabohong.

Ayat Ayat Watek Gusti

Hayu urang tingali Ayub kumargi anjeun ngabina anjeunna sareng ningali naon anu leres-leres ngajarkeun urang ngeunaan Gusti sareng hubungan urang sareng Anjeunna. Seueur jalma salah paham kana buku Ayub, narasi sareng konsep na. Éta panginten mangrupikeun salah sahiji buku anu paling salah paham tina Alkitab.

Salah sahiji salah paham anu mimiti nyaéta nganggap yén sangsara sok atanapi seuseueurna mangrupikeun tanda ambekna Gusti kana dosa atanapi dosa anu urang lakukeun. Jelas éta anu pastikeun tilu sobat Ayub, anu akhirna Gusti Allah nyaram aranjeunna. (Urang bakal balik kana éta engké.) Anu sanésna nyaéta nganggap yén kamakmuran atanapi berkah sok atanapi biasana mangrupikeun tanda Gusti anu ridho ka urang. Salah. Ieu pamanggih manusa, pamikiran anu nganggap urang kéngingkeun kasaéan Gusti. Kuring naros ka batur naon anu katingalina ku aranjeunna tina buku Ayub sareng balesanna nyaéta, "Kami henteu terang nanaon." Sigana moal aya anu yakin saha anu nulis Ayub. Kami henteu terang yén Ayub kantos ngartos sadayana naon anu lumangsung. Anjeunna ogé henteu ngagaduhan Kitab Suci, sapertos urang.

Jalma moal ngartos akun ieu kecuali urang ngartos naon anu lumangsung antara Gusti sareng Sétan sareng perang antara kakuatan atanapi pengikut anu bener sareng anu jahat. Setan mangrupikeun musuh anu éléh kusabab kayu salib Kristus, tapi anjeun tiasa nyarios yén anjeunna henteu acan ditahan. Aya perang anu masih kénéh ngagelebug di dunya ieu kusabab jiwa jalma. Gusti parantos masihan kami buku Ayub sareng seueur Kitab Suci anu sanés pikeun ngabantosan kami ngartos.

Mimiti, sakumaha anu kuring nyatakeun tadi, sadaya kajahatan, nyeri, panyakit sareng bencana akibat tina asupna dosa ka dunya. Gusti henteu ngalakukeun atanapi nyiptakeun kajahatan, tapi Anjeunna tiasa ngantep bencana pikeun nguji urang. Henteu aya anu datang kana kahirupan urang tanpa idin-Na, bahkan ngabenerkeun atanapi ngantepkeun urang sangsara akibat tina dosa anu urang lakukeun. Ieu pikeun ngajantenkeun urang kuat.

Gusti henteu sawenang-wenang mutuskeun pikeun henteu bogoh ka urang. Cinta mangrupakeun mahluk-Na pisan, tapi Anjeunna ogé suci sareng adil. Hayu urang tingali dina settingna. Dina bab 1: 6, "putra-putra Gusti" nampilkeun dirina ka Allah sareng Sétan sumping diantara aranjeunna. "Putra-putra Gusti" sigana malaikat, panginten mangrupikeun perusahaan campuran anu nuturkeun Gusti sareng anu nuturkeun Sétan. Sétan asalna ti ngorondang di bumi. Ieu ngajantenkeun kuring mikir I Pétrus 5: 8 anu nyebatkeun, "Musuh anjeun setan ngorondang sapertos singa anu ngageleger, milari anu tiasa didahar." Gusti nunjukkeun "Ayub hamba-Na," sareng ieu mangrupikeun hal anu penting pisan. Anjeunna nyarios Ayub mangrupikeun hamba-Na anu séhat, sareng henteu sampurna, lempeng, takwa ka Gusti sareng janten jahat. Catet yén Gusti teu aya dimana-mana dituduh Ayub ngeunaan dosa naon. Sétan dasarna nyarios yén hiji-hijina alesan Ayub nuturkeun ka Gusti nyaéta sabab Gusti parantos mberkahi anjeunna sareng yén upami Gusti nyandak berkah-berkah éta Ayub bakalan nyumpahan ka Gusti. Di dieu ayana konflik. Janten Gusti teras ngantep Sétan pikeun nyiksa Ayub pikeun nguji kacintana sareng kasatiaan-Na ka Anjeunna. Maca bab 1: 21 & 22. Pakasaban lulus tés ieu. Éta nyatakeun, "Dina sagala Ayub ieu henteu ngalakukeun dosa, sareng henteu nyalahkeun Gusti." Dina bab 2 Iblis deui nangtang ka Gusti pikeun nguji Ayub. Deui Allah ngantep Sétan pikeun nyiksa Ayub. Ayub ngaréspon dina 2:10, "naha urang bakal nampi kasaéan ti Gusti sareng sanés kasusah." Éta nyatakeun dina 2:10, "Dina sadaya ieu Ayub henteu dosa ku lambeyna."

Catet yén Sétan moal tiasa ngalakukeun nanaon tanpa ijin Allah, sareng Anjeunna netepkeun wates-watesna. Perjanjian Anyar nunjukkeun ieu dina Lukas 22:31 anu nyebatkeun, "Simon, Setan hoyong hoyong anjeun." NASB nyatakeun sapertos kieu, Sétan "nungtut idin pikeun nyaring anjeun sapertos gandum." Baca Epesus 6: 11 & 12. Éta ngawartosan ka urang, "Pasang sadaya waja atanapi Gusti" sareng "nangtung ngalawan skéma setan. Pikeun perjoangan urang sanés ngalawan daging sareng getih, tapi ngalawan panguasa, ngalawan aparat, ngalawan kakuatan dunya gelap ieu sareng ngalawan kakuatan spiritual jahat di alam surga. " Janten jelas. Dina sagala Ayub ieu henteu ngalakukeun dosa. Kami dina perang.

Ayeuna balikan deui ka I Peter 5: 8 sareng teras baca. Dasar na ngajelaskeun buku Ayub. Éta nyatakeun, "tapi nolak anjeunna (setan), panceg kana iman anjeun, terang yén pangalaman anu sami tina kasangsaraan anu dilakukeun ku dulur-dulur anjeun anu aya di dunya. Saatos anjeun sangsara sakedap, Gusti anu maha rahmat, anu nyauran anjeun kana kamulyaan-Na anu langgeng di Kristus, bakal nyalira nyampurnakeun, mastikeun, nguatkeun sareng netepkeun anjeun. " Ieu alesan anu kuat pikeun sangsara, ditambah kanyataan yén sangsara mangrupikeun bagian tina perang naon waé. Upami urang henteu kantos diusahakeun, urang bakal janten séndok orok sareng henteu kantos janten dewasa. Dina uji coba urang janten langkung kuat sareng urang ningali élmuna kami ngeunaan Tuhan ningkat, urang ningali Saha Gusti dina cara-cara anyar sareng hubungan urang sareng Anjeunna janten langkung kuat.

Dina Rum 1:17 nyatakeun, "jalma adil bakal hirup ku iman." Ibrani 11: 6 nyarios, "tanpa iman moal mungkin pikeun nyenangkeun Gusti." 2 Korinta 5: 7 nyarios, "Urang leumpang ku iman, henteu ku paningal." Urang panginten henteu ngartos ieu, tapi éta kanyataan. Urang kedah percanten ka Gusti kana sagala ieu, kana sagala kasangsaraan anu diijinkeun ku Anjeunna.

Saprak muragna Iblis (Baca Yehezkiel 28: 11-19; Yesaya 14: 12-14; Wahyu 12:10.) Konflik ieu parantos aya sareng Sétan hoyong ngarobah urang sadayana ti Gusti. Sétan bahkan nyobian ngagoda Yesus supaya teu percanten ka Bapana (Mateus 4: 1-11). Dimimitian ku Hawa di kebon. Catet, Sétan ngagoda anjeunna ku ngajantenkeun anjeunna mempertanyakan karakter Allah, kaasih sareng kaasihan-Na pikeun dirina. Iblis nunjukkeun yén Gusti nyimpen barang anu saé ti anjeunna sareng Anjeunna henteu resep sareng teu adil. Sétan sok nyobian nyandak karajaan Allah sareng ngarobih umat-Na ngalawan ka Anjeunna.

Urang kedah ningali kasangsaraan Ayub sareng anu urang terang tina "perang" ieu dimana Sétan tetep nyobian ngagoda urang pikeun ngarobih sisi sareng misahkeun urang ti Gusti. Émut Gusti nyatakeun Ayub janten jalma anu séhat sareng tanpa cacat. Teu aya tanda dakwaan dosa ka Ayub dugi ka ayeuna di akun. Gusti henteu ngantep kasangsaraan ieu kusabab naon waé anu dilakukeun ku Ayub. Anjeunna henteu nangtoskeun anjeunna, ambek ka anjeunna ogé henteu Anjeunna lirén micinta anjeunna.

Ayeuna babaturan Ayub, anu jelas yén sangsara kusabab dosa, asup kana gambar éta. Kuring ngan ukur tiasa ningali naon anu diucapkeun ku Allah ngeunaan aranjeunna, sareng nyarios ati-ati pikeun henteu nangtoskeun anu sanés, sapertos aranjeunna nangtoskeun Ayub. Gusti ngahukum aranjeunna. Ayub 42: 7 & 8 nyarios, "Saatos PANGERAN nyarioskeun perkawis ieu ka Ayub, anjeunna nyarios ka Elifazim urang Teman, 'Kuring ambek ka anjeun sareng dua sobat anjeun, sabab anjeun henteu nyarioskeun perkawis naon anu leres sakumaha abdi Ayub . Janten ayeuna nyandak tujuh sapi jalu sareng tujuh domba jalu angkat ka Ayub abdi-abdi sareng pangurbankeun kurban beuleuman pikeun aranjeun. Abdi abdi Ayub bakalan ngadoa pikeun anjeun, sareng kuring bakal nampi do'a na sareng henteu ngungkulan anjeun numutkeun kabodoan anjeun. Anjeun henteu nyarioskeun perkawis anu leres, sapertos Ayub abdi. '"Gusti ambek ka aranjeunna kusabab naon anu aranjeunna laksanakeun, maréntahkeun aranjeunna nyanggakeun kurban ka Gusti. Catet yén Gusti nyababkeun aranjeunna angkat ka Ayub sareng naroskeun Ayub pikeun ngadoa pikeun aranjeunna, sabab aranjeunna henteu nyarioskeun anu leres perkawis Anjeunna sapertos Ayub.

Dina sadaya dialog aranjeunna (3: 1-31: 40), Gusti Allah jempé. Anjeun naroskeun perkawis Gusti anu jempé ka anjeun. Bener henteu nyarios naha Gusti jempé pisan. Kadang-kadang Anjeunna tiasa waé ngantosan urang percanten ka Anjeunna, milampah iman, atanapi leres-leres milarian jawaban, panginten dina Kitab Suci, atanapi ngan jempé sareng mikirkeun hal-hal.

Hayu urang tingali deui ningali naon anu janten Ayub. Pakasaban parantos berjuang sareng kritik ti babaturanana "anu disebatna" anu nekad ngabuktikeun yén musibah akibat tina dosa (Ayub 4: 7 & 8). Urang terang yén dina bab-bab pamungkas Gusti Allah ngadaptarkeun Ayub. Kunaon Naon Ayub ngalakukeun salah? Naha Gusti ngalakukeun ieu? Sigana imanna Ayub henteu diuji. Ayeuna parantos diuji parah, panginten langkung ti seueur jalma anu bakal pernah aya. Kuring yakin yén bagian tina uji coba ieu mangrupikeun hukuman tina "réréncangan" na. Dina pangalaman sareng paniténan kuring, saur kuring yén penilaian sareng panghukuman ngabentuk jalma-jalma anu sanés mangrupikeun cobaan sareng pundung pisan. Émut firman Allah nyarios henteu ngahukum (Rum 14:10). Rada éta ngajar urang pikeun "silih ajak silih" (Ibrani 3:13).

Nalika Gusti bakal nangtoskeun dosa urang sareng éta mangrupikeun hiji alesan panyabab, tapi sanés alesanna, sakumaha "babaturan" anu tersirat. Ningali dosa anu jelas mangrupikeun hiji hal, anggap éta mangrupikeun hal anu sanés. Tujuanana nyaéta restorasi, henteu ngoyagkeun sareng dikutuk. Ayub janten ambek ka Gusti sareng tiiseun-Na sareng mimiti naroskeun ka Gusti sareng nungtut waleran. Anjeunna mimiti menerkeun amarahna.

Dina bab 27: 6 Ayub nyarios, "Kuring bakal ngajaga kabeneran kuring." Teras Gusti nyarios yén Ayub ngalakukeun ieu ku nuduh Gusti (Ayub 40: 8). Dina bab 29 Ayub ragu, ngarujuk kana berkah Gusti dina waktos anu kapengker sareng nyarios yén Gusti henteu aya deui sareng anjeunna. Ampir saolah-olah anjeunna nyarios yén Gusti baheula resep ka anjeunna. Émut Mateus 28:20 nyarios yén ieu henteu leres pikeun Gusti masihan jangji ieu, "Sareng kuring sareng anjeun salawasna, bahkan dugi ka akhir jaman." Ibrani 13: 5 nyarios, "Kuring moal ninggalkeun anjeun ogé moal ninggalkeun anjeun." Gusti henteu kantos ngantep Ayub sareng akhirna nyarios ka anjeunna sapertos Anjeunna ka Adam sareng Hawa.

Urang kedah diajar nuluykeun leumpang ku iman - henteu ku paningal (atanapi perasaan) sareng percanten kana janji-Na, sanaos urang teu tiasa "ngaraoskeun" ayana-Na sareng teu acan nampi jawaban kana doa urang. Dina Ayub 30:20 Ayub nyarios, "Ya Allah, anjeun henteu ngajawab kuring." Ayeuna anjeunna mimiti ngawadul. Dina bab 31 Ayub nuduh ka Gusti yén henteu ngupingkeun anjeunna sareng nyarios yén anjeunna bakal ngabantah sareng membela kabeneranna di payuneun Gusti upami ngan ukur Gusti anu ngupingkeun (Ayub 31:35). Baca Ayub 31: 6. Dina bab 23: 1-5 Ayub ogé ngadu'a ka Gusti, sabab Anjeunna henteu ngawaler. Gusti jempé - anjeunna nyarios yén Gusti henteu masihan anjeunna alesan pikeun naon anu Anjeunna laksanakeun. Gusti henteu kedah ngajawab ka Ayub atanapi urang. Kami leres-leres henteu tiasa nungtut nanaon ti Gusti. Tingali naon anu diucapkeun ku Gusti ka Ayub nalika Gusti nyarios. Ayub 38: 1 nyarios, "Saha ieu anu nyarios tanpa kanyaho?" Ayub 40: 2 (NASB) nyebatkeun, "Wii palaku kasalahan ngalawan ka Anu Kawasa?" Dina Ayub 40: 1 & 2 (NIV) Gusti nyarios yén Ayub "bersaing," "ngabenerkeun" sareng "nuduh" Anjeunna. Gusti ngabalikeun naon anu Ayub nyarioskeun, ku maréntahkeun Ayub ngajawab patarosan-Na. Ayat 3 nyarios, "Kuring bakal naroskeun ka anjeun sareng anjeun bakal ngajawab kuring." Dina bab 40: 8 Gusti Allah nyarios, "Naha anjeun bakal nguciwakeun kaadilan kuring? Naha anjeun ngahukum kuring pikeun ngabenerkeun diri anjeun? " Saha anu nungtut naon sareng saha?

Maka Gusti deui nangtang Ayub ku kakuatan-Na salaku Pencipta-Na, anu teu aya jawaban. Gusti hakékatna nyarios, "Kuring téh Gusti, kuring Anu Nyiptakeun, tong ngadiskontoskeun Saha Kuring. Entong tatanya cinta kuring, kaadilan kuring, sabab AKAN ALLAH, Nu Nyiptakeun. ”
Gusti henteu nyebatkeun Ayub dihukum kusabab dosa anu katukang tapi Anjeunna henteu nyarios, "Entong tatanya Kuring, sabab kuring ngan ukur Gusti." Kami henteu dina posisi naon waé pikeun nungtut Gusti. Anjeunna nyalira nyaéta Daulat. Émut Gusti hoyong urang percanten ka Anjeunna. Éta iman anu nyenangkeun Anjeunna. Nalika Gusti nyaritakeun yén Anjeunna adil sareng maha asih, Anjeunna hoyong urang percaya ka Anjeunna. Réspon Gusti Allah ngantunkeun Ayub henteu aya waleran atanapi jalan deui tapi tobat sareng ibadah.

Dina Ayub 42: 3 Ayub dikutip nalika nyarios, "Pasti kuring nyarioskeun hal-hal anu kuring henteu ngartos, hal-hal anu matak pikabetaheun pikeun kuring terang." Dina Ayub 40: 4 (NIV) Ayub nyarios, "Kuring henteu pantes." NASB nyarios, "Kuring henteu penting." Dina Ayub 40: 5 Ayub nyarios, "Kuring henteu ngajawab," sareng dina Ayub 42: 5 anjeunna nyarios, "Ceuli kuring nguping anjeun, tapi ayeuna panon kuring ningali anjeun." Anjeunna teras nyarios, "Kuring nganggap hina diri sareng tobat dina lebu sareng lebu." Anjeunna ayeuna ngagaduhan pamahaman anu langkung ageung ngeunaan Gusti, anu leres.

Gusti salawasna kersa ngahampura kalepatan urang. Urang sadayana gagal sareng henteu percanten ka Gusti kadang-kadang. Pikirkeun sababaraha jalma dina Kitab Suci anu gagal dina sababaraha waktos leumpang sareng Gusti, sapertos Musa, Ibrahim, Élias atanapi Yunus atanapi anu salah paham naon anu dilakukeun ku Gusti salaku Naomi anu janten pait sareng kumaha ngeunaan Peter, anu nolak Kristus. Naha Gusti liren micinta aranjeunna? Henteu! Anjeunna sabar, sabar sareng welas asih sareng ngahampura.

disiplin

Bener yén Gusti benci kana dosa, sareng sapertos bapak manusa urang Anjeunna bakal disiplin sareng ngabenerkeun urang upami urang teras-terasan ngalakukeun dosa. Anjeunna tiasa ngagunakeun kaayaan pikeun nangtoskeun urang, tapi tujuanana nyaéta, salaku kolot, sareng ku cinta-Na pikeun urang, pikeun malikkeun urang sosobatan sareng Anjeunna. Anjeunna sabar sareng sabar sareng welas asih sareng siap ngahampura. Saperti bapa manusa Anjeunna hoyong urang "ageung" sareng janten séhat sareng dewasa. Upami Anjeunna henteu ngadisiplin urang urang bakal manja, barudak anu henteu dewasa.

Anjeunna ogé tiasa ngantep urang sangsara akibat tina dosa urang, tapi Anjeunna henteu ngabantah urang atanapi liren micinta urang. Upami urang némbalan leres sareng ngaku dosa urang sareng nyungkeun Mantenna pikeun ngabantuan urang ngarobah urang bakal janten langkung siga Rama urang. Ibrani 12: 5 nyebatkeun, "Anaking, tong nganggap enteng (nganggap hina) kana disiplin Gusti sareng ulah kaleungitan haté nalika Anjeunna nyempad anjeun, sabab Gusti ngadisiplin jalma-jalma anu Anjeunna dipikacinta, sareng ngahukum saha waé anu Anjeunna tampi salaku putra." Dina ayat 7 nyatakeun, "pikeun saha anu dipikacinta ku Gusti Anjeunna disiplin. Pikeun putra naon anu henteu disiplin "sareng ayat 9 nyarios," Sumawona urang sadayana parantos gaduh bapak manusa anu disiplin sareng urang ngahargaan aranjeunna. Sakumaha langkungna urang kedah tunduk ka Rama arwah urang sareng hirup. ” Ayat 10 nyarios, "Gusti disiplin urang pikeun kahadéan urang supaya urang tiasa nyandak kasucian-Na."

"Henteu aya disiplin anu pikaresepeun dina waktos éta, tapi nyeri, tapi ngahasilkeun panén tina kaadilan sareng perdamaian pikeun anu parantos dilatih ku éta."

Gusti disiplin urang sangkan urang leuwih kuat. Padahal Proyék pernah nampik Allah, anjeunna henteu percanten sareng ngasmuh ku Allah sareng nyarios Gusti henteu adil, tapi nalika Gusti ditegor anjeunna, anjeunna tobat tur ngaku kasabaran anu sareng Allah dibalikeun. Proyék direspon neuleu. Nu sanesna sapertos Daud jeung Petrus gagal teuing tapi Gusti balik deui ogé.

Yesaya 55: 7 nyebatkeun, "Hayu jelema jahat ninggali jalanna sareng jalma-jalma anu teu bener nyaéta pipikiranana, sareng ngantep anjeunna balik deui ka Gusti, sabab Anjeunna bakal mikawelas ka anjeunna sareng Anjeunna bakal ngalimpudan (NIV nyarios sacara bébas) ngahampura."

Upami anjeun kantos murag atanapi parantos gagal, ngan nerapkeun 1 John 1: 9 sareng ngaku dosa anjeun kawas di Daud sareng Peter, tur saatos proyék proyék. Anjeunna bakal ngahampura, Anjeunna janji. Bapana manusa ngabenerkeun barudak maranéhanana tapi tiasa ngadamel kasalahan. Allah henteu. Anjeunna sadaya terang. Anjeunna sampurna. Anjeunna adil tur adil sareng anjeunna bogoh ka anjeun.

Naha Allah saé

Anjeun nimbulkeun patarosan naha Gusti jempé nalika anjeun solat. Gusti jempé nalika nguji Ayub ogé. Teu aya alesan anu dibéré, tapi urang ngan ukur tiasa masihan panyangka. Meureun Anjeunna ngan ukur meryogikeun sadayana hal pikeun nunjukkeun Sétan kanyataan atanapi meureun Karyana dina haté Ayub henteu acan réngsé. Meureun urang henteu siap pikeun jawabanna ogé. Gusti ngan hiji-hijina Anu terang, urang kedah percanten ka Anjeunna.

Jabur 66:18 masihan jawaban anu sanés, dina bacaan ngeunaan do'a, éta nyatakeun, "Upami kuring nganggap kajahatan dina haté abdi, Gusti moal ngadangukeun kuring." Pakasaban ngalakukeun ieu. Anjeunna lirén percanten sareng mimiti naros. Ieu ogé tiasa leres pikeun urang.
Aya sabab anu sanés ogé. Anjeunna tiasa waé ngusahakeun anjeun percanten, leumpang ku iman, sanés ku paningal, pangalaman atanapi parasaan. Tiiseunana maksa urang percanten sareng milari Anjeunna. Éta ogé maksa urang pikeun terus-terusan solat. Teras kami terang yén éta leres-leres Gusti Anu masihan jawaban kami, sareng ngajarkeun urang pikeun bersyukur sareng ngahargaan sagala anu Anjeunna lakukeun pikeun urang. Éta ngajarkeun urang yén Anjeunna sumber sadaya berkah. Émut ka Yakobus 1:17, "Unggal kado anu saé sareng sampurna ti luhur, turun ti Rama lampu sorga, anu henteu robih sapertos bayangan. ”Sapertos sareng Ayub urang panginten henteu terang kunaon. Urang tiasa, sapertos Ayub, ngan ukur terang Saha waé Gusti, yén Anjeunna Anu Nyiptakeun urang, sanés urang-Na. Anjeunna sanés hamba urang anu urang tiasa sumping sareng nungtut kabutuhan urang sareng hoyong kacumponan. Anjeunna bahkan henteu kedah masihan alesan pikeun tindakan-Na, sanaos sababaraha kali Anjeunna ngalakukeun. Urang kedah ngahargaan sareng nyembah ka Anjeunna, sabab Anjeunna Allah.

Gusti hoyong urang sumping ka Anjeunna, bebas sareng kendel tapi hormat sareng rendah haté. Anjeunna ningali sareng nguping unggal kabutuhan sareng pamundut sateuacan urang naros, janten jalma naros, "Naha naros, naha ngado'a?" Jigana urang naroskeun sareng ngadoa janten urang sadar Anjeunna aya sareng Anjeunna nyata sareng Anjeunna nguping sareng ngajawab kami sabab Anjeunna mikanyaah ka urang. Anjeunna saé pisan. Sakumaha ceuk Rom 8: 28, Anjeunna salawasna ngalakukeun anu pangsaéna pikeun urang.

Alesan sanés urang henteu kéngingkeun pamundut urang nyaéta kami henteu nyungkeun kersa-Na dilakukeun, atanapi urang henteu naroskeun numutkeun kahendak tinulis-Na sakumaha anu diturunkeun dina Firman Allah. Kuring Yohanes 5:14 nyarios, "Sareng upami urang naroskeun naon-naon numutkeun kahoyong-Na urang bakal terang Anjeunna ngadangu urang ... urang terang yén urang gaduh pamundut anu dipénta ku Anjeunna." Émut Yesus ngadoa, "sanés kersa abdi tapi kersa Anjeun laksanakeun." Tingali ogé Mateus 6:10, Doa Gusti. Éta ngajarkeun urang pikeun ngadoa, "Kersa-Na dilaksanakeun, di bumi sapertos di sorga."
Tingali kana Yakobus 4: 2 pikeun langkung seueur alesan pikeun solat anu teu dibales. Éta nyatakeun, "Anjeun henteu ngagaduhan sabab henteu naros." Urang ngan saukur henteu ganggu ngadoa sareng naroskeun. Éta diteruskeun dina ayat ka tilu, "Anjeun naroskeun sareng henteu nampi sabab anjeun naroskeun kalayan motif anu salah (KJV nyarios naroskeun salah) janten anjeun tiasa nyéépkeun kana hawa nafsu anjeun nyalira." Ieu hartosna urang janten egois. Batur nyarios yén kami nganggo Gusti salaku mesin penjual otomatis kami.

Meureun anjeun kedah diajar topik doa tina Kitab Suci nyalira, sanés sababaraha buku atanapi runtuyan ideu manusa ngeunaan solat. Urang moal tiasa kéngingkeun atanapi nungtut naon-naon ti Gusti. Urang hirup di dunya anu ngutamakeun diri sareng urang nganggap Gusti sapertos jalma séjén, urang nungtut aranjeunna nempatkeun urang pangpayunna sareng masihan naon anu dipikahoyong. Kami hoyong Gusti ngawula ka kami. Gusti hoyong urang sumping ka Anjeunna kalayan panjaluk, sanés tuntutan.

Pilipi 4: 6 nyarios, "Tong hariwang ku nanaon, tapi dina sagala hal ku do'a sareng panyambat, kalayan sukur, nyungkeun panyuwun anjeun ka Allah." Abdi Petrus 5: 6 nyarios, "Rendahkeun diri anjeun, ku sabab, dina panangan Gusti anu kawasa, supaya anjeunna tiasa angkat dina waktos anu ditangtoskeun." Mika 6: 8 nyarios, "Anjeunna parantos nunjukkeun ka man, naon anu saé. Sareng naon anu dipiharep ku PANGERAN ti anjeun? Kalakuan adil sareng resep pangasih sareng milampah rendah haté sareng Gusti anjeun. ”

kacindekan

Aya seueur diajar ti Ayub. Réspon munggaran Pak Ayub pikeun uji coba nyaéta iman (Ayub 1:21). Kitab Suci nyarios yén urang kedah "leumpang ku iman sareng sanés ku paningal" (2 Korinta 5: 7). Percanten kaadilan, kaadilan sareng kaasih Gusti. Upami urang naros ka Gusti, urang nempatkeun diri saluhureun Gusti, ngajantenkeun diri Gusti. Kami ngajantenkeun hakim Hakim sakumna bumi. Urang sadayana ngagaduhan patarosan tapi urang kedah ngahargaan Gusti salaku Gusti sareng nalika urang gagal sakumaha Ayub engké urang kedah tobat anu hartosna "ngarobih pikiran" sapertos Ayub, kéngingkeun sudut pandang énggal ngeunaan Saha Gusti - Anu Maha Pencipta, sareng nyembah ka Anjeunna sapertos Ayub. Urang kedah terang yén salahna pikeun nangtoskeun Allah. "Sifat" Allah henteu pernah dipernahkeun. Anjeun moal tiasa mutuskeun Saha Gusti atanapi naon anu kedah dilakukeun ku Anjeunna. Anjeun sama sakali henteu tiasa ngarobih Gusti.

Yakobus 1: 23 & 24 nyebutkeun Firman Allah ibarat eunteung. Éta nyatakeun, "Saha waé anu ngupingkeun kecap tapi henteu ngalaksanakeun naon-naon sapertosna sapertos lalaki anu neuteup pameunteu na dina eunteung sareng, saatos ningali dirina, angkat sareng langsung mopohokeun naon anu katingalina." Anjeun parantos nyarios yén Allah lirén mikacinta Ayub sareng anjeun. Éta jelas yén Anjeunna henteu sareng Firman Allah nyarioskeun kaasih-Na salamina sareng henteu gagal. Nanging, anjeun parantos persis sapertos Ayub nalika anjeun "ngagelarkeun pituah-Na." Jigana ieu hartosna anjeun parantos "ngadiskredit" Anjeunna, hikmah, tujuanana, kaadilan, pangadilan sareng kaasih-Na. Anjeun, sapertos Ayub, "mendakan kalepatan" ka Gusti Allah.

Tingali diri anjeun jelas dina eunteung "Pakasaban." Naha anjeun jalma anu "salah" sapertos Ayub? Saperti sareng Ayub, Gusti salawasna siap ngahampura upami urang ngaku kasalahan urang (I Yohanes 1: 9). Anjeunna terang urang manusa. Nyenangkeun Gusti ngeunaan iman. Dewa anu anjeun damel dina émutan anjeun henteu nyata, ngan Déwa dina Kitab Suci anu nyata.

Émut dina awal carita, Sétan muncul sareng sakumpulan malaikat anu hébat. Alkitab ngajarkeun yén malaikat diajar ngeunaan Gusti ti urang (Epesus 3: 10 & 11). Émut ogé, yén aya konflik anu hébat lumangsung.
Nalika urang "ngahinakeun Gusti," nalika urang nyebut Gusti henteu adil sareng teu adil sareng henteu mikanyaah, urang ngadiskreditkeun Anjeunna sateuacan sadayana malaikat. Kami nyebut Gusti tukang bohong. Émut Sétan, di Taman Éden ngadiskadir Gusti ka Hawa, nunjukkeun yén Anjeunna henteu adil sareng teu adil sareng teu cinta. Pakasaban akhirna ngalakukeun hal anu sami sareng urang ogé. Kami ngahinakeun Gusti sateuacan dunya sareng payuneun malaikat. Sabalikna urang kedah ngahargaan Anjeunna. Urang sisi saha? Pilihanna milik urang nyalira.

Pakasaban milih, anjeunna tobat, nyaéta, ngarobah pipikiran ngeunaan Saha Gusti, anjeunna ngembangkeun pamahaman anu langkung ageung ngeunaan Gusti sareng saha anjeunna aya hubunganana sareng Gusti. Saur anjeunna dina bab 42, ayat 3 sareng 5: "pastina kuring nyarioskeun hal-hal anu kuring henteu ngartos, hal-hal anu saé pisan pikeun kuring terang ... tapi ayeuna panon kuring ningali anjeun. Kusabab kitu kuring nganggap enteng diri sorangan sareng tobat dina lebu sareng lebu. " Pakasaban sadar yén anjeunna "bersaing" sareng Anu Kawasa sareng éta sanés tempatna.

Tingali dina tungtung carita. Gusti nampi pangakuanana sareng mulangkeun anjeunna sareng dua kali ngaberkahan anjeunna. Ayub 42: 10 & 12 nyarios, "Gusti ngajantenkeun anjeunna makmur deui sareng masihan anjeunna dua kali langkung seueur ti anu sateuacanna ... Gusti ngaberkahan bagian tukang kahirupan Ayub langkung ti anu tiheula."

Upami urang nungtut ka Gusti sareng bersaing sareng "mikir tanpa kanyaho," urang ogé kedah nyungkeun Gusti pikeun ngahampura urang sareng "leumpang rendah haté sateuacan Gusti" (Mika 6: 8). Ieu dimimitian ku urang mikawanoh Saha Anjeunna anu aya hubunganana sareng diri urang sorangan, sareng percanten ka anu leres sapertos Ayub. Paduan suara populer dumasar kana Rum 8:28 nyarios, "Anjeunna ngalakukeun sagala hal pikeun kahadéan urang." Kitab Suci nyarios yén kasangsaraan ngagaduhan tujuan Ilahi sareng upami éta pikeun disiplin kami, éta pikeun kapentingan urang. I Yohanes 1: 7 nyarios yén "leumpang dina cahaya," anu nyaéta Kecap Na anu diungkapkeun, Firman Allah.

Naon bédana antara hiji Yahudi sareng hiji Henteu?

Dina Alkitab, urang Yahudi mangrupikeun turunan Abraham ngaliwatan Ishak sareng Yakub. Aranjeunna dibéré seueur janji khusus sareng parah dihukum nalika aranjeunna ngalakukeun dosa. Yesus, dina kamanusaan-Na, ogé urang Yahudi, sapertos sadayana sareng dua belas Rasul. Unggal Buku dina Kitab Suci kecuali Lukas sareng Kisah sareng sigana Ibrani ditulis ku urang Yahudi.

Kajadian 12: 1-3 PANGERAN nimbalan ka Abram, "Pergalan ti nagara anjeun, jalma-jalma sareng kulawarga bapa anjeun ka bumi anu bakal ditunjukkeun ku anjeun. Abdi bakal ngajadikeun anjeun janten bangsa anu hébat, sareng kuring bakal ngaberkahan anjeun; Abdi bakal ngajantenkeun nami anjeun, sareng anjeun bakal janten berkah. Kuring bakal ngaberkahan jalma anu ngaberkahan anjeun, jeung saha anu kutukan anjeun, ku abdi bakal kutuk; sadaya jalma di bumi bakal kaberkahan dina anjeun. ”

Kajadian 13: 14-17 PANGERAN nimbalan ka Abram saatos Lot parantos kabagi ti anjeunna, "Tingali ka tempat anjeun, kaler sareng kidul, ka wétan sareng kulon. Sadaya tanah anu ku anjeun bakal masihan ka anjeun sareng turunan anjeun salamina. Kuring bakal ngajantenkeun keturunan anjeun sapertos lebu bumi, supados upami aya anu ngitung lebu, maka anak anjeun tiasa diitung. Juru, leumpang sapanjang panjang sareng ambahan bumi, sabab kuring masihan ka anjeun. ”
Kajadian 17: 5 "moal deui anjeun disauran Abram; ngaran anjeun bakal Abraham, sabab kuring parantos ngajadikeun anjeun bapa seueur bangsa. ”

Ngomongkeun ka Yakub, Nabi Isa nyarios dina Kajadian 27: 29b, "Muga-muga anu musibat anjeun dikutuk sareng anu ngaberkahan anjeun kaberkahan."

Kajadian 35:10 Gusti nimbalan anjeunna, "Ngaran anjeun Yakub, tapi anjeun moal deui disebut Yakub; ngaran anjeun bakal Israil. " Kitu anjeunna namina urang Israil. Sareng Gusti nyarios ka anjeunna, "Abdi Gusti anu Maha Kawasa; bakal ngahasilkeun tur ningkat jumlahna. Hiji bangsa sareng komunitas bangsa bakal asalna ti anjeun, sareng raja-raja bakal aya diantara katurunan anjeun. Tanah anu ku sim kuring masihan ka Abraham sareng Ishak abdi ogé masihan ka anjeun, sareng abdi bakal masihan ieu tanah ka katurunan anjeun saatos anjeun. ”

Ngaran urang Yahudi asalna tina suku Yuda, anu pangpentingna tina suku bangsa Yahudi nalika urang Israil balik ka Tanah Suci saatos panangkaran Babul.

Aya teu aya kaayaan anu teu satuju nalika urang anu leres nyaéta urang Yahudi, tapi upami tilu tina nini-nini anu yuswa Yahudi atanapi upami hiji jalma sacara resmi dirobih kana Hudaisme, ampir sadaya urang Yahudi bakal ngakuan yén jalma éta janten urang Yahudi.

A Gentile téh ngan saukur saha anu henteu Yahudi, kaasup ogé katurunan Abraham salain ti jalma ngalangkungan Ishak sareng Yakub.

Sanaos Gusti parantos masihan seueur janji ka urang Yahudi, kasalametan (pangampunan dosa sareng nyanggakeun kalanggengan sareng Gusti) sanés salah sahijina. Unggal urang Yahudi ogé unggal jalma Yunani kedah disalametkeun, ku ngaku yén aranjeunna parantos dosa, percanten Injil sareng nampi Yesus salaku Jurusalametna. I Korinta 15: 2-4 nyarios, "Ku injil ieu anjeun disimpen ... Kanggo naon anu kuring tampi, kuring diturunkeun ka anjeun sakumaha anu pangpentingna: yén Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang numutkeun kana Kitab Suci, yén anjeunna dikubur, yén anjeunna aya diangkat dina dinten anu katilu numutkeun kana Kitab Suci, ”

Petrus nyarios ka sakelompok pamimpin yahudi nalika saurna di Kisah 4:12 "Kasalametan teu kapendak di anu sanés, sabab henteu aya nami sanés handapeun langit anu dipasihkeun pikeun umat manusa anu kedah urang disimpen."

Naon Judul Singgasana Bodas Bodas?

Pikeun leres-leres ngartos naon Kiamat Arasy Bodas sareng nalika éta lumangsung kedah terang sakedik sejarah. Abdi resep kana Alkitab sareng sajarah kusabab Alkitab mangrupikeun sajarah. Alkitab ogé ngeunaan masa depan, Gusti nyaritakeun ka hareup dunya ngaliwatan ramalan. Éta nyata. Éta leres. Hiji ngan ukur kedah ningali nubuat anu parantos kajantenan pikeun ningali yén éta leres. Aya nubuat ngeunaan naon anu bakal di Israel bakal di pikahareupeun, masa depanna anu jauh, sareng ramalan ngeunaan Yesus Al Masih anu khusus pisan. Aya ramalan ngeunaan kajadian anu parantos kajantenan, sareng kajadian anu kajantenan ti saprak Yesus naék ka surga, sareng bahkan kajadian anu kajantenan salami kahirupan urang.

Kitab Suci, di seueur tempat, ogé ngaramal kajadian anu bakal kajantenan di hareupna, sababaraha diantarana diémbarkeun dina Kitab Wahyu, atanapi ngalangkungan kajadian anu diprediksi ku Yohanes dina Wahyu, sababaraha diantarana parantos kajantenan. Ieu sababaraha Kitab Suci anu dibaca anu ngeunaan duanana nubuat anu parantos kajantenan sareng kajadian anu bakal kahareup: Yehezkiel bab 38 & 39; Daniel bab 2, 7 & 9; Zakaria bab 12 & 14 sareng Rum 11: 26-32, ngan ukur sababaraha. Ieu sababaraha kajadian sajarah anu ditubuatkeun dina Perjanjian Old atanapi Anyar anu parantos kajantenan. Salaku conto, aya nubuat ngeunaan dispersi Israél ka Babul, sareng dispersi sadunya di dunya. Israél anu dikumpulkeun deui ka Bumi Suci sareng Israél deui janten bangsa ogé diprediksi. Karuksakan Bait Kadua diprediksi dina Daniel bab 9. Daniel ogé ngajelaskeun Neo-Babulonia, Medo-Persia, Yunani (handapeun Alexander the Great) sareng karajaan Romawi sareng pembicaraan ngeunaan hiji konfederasi anu diwangun ku bangsa-bangsa anu bakal datang kaluar ti Kakaisaran Romawi lami. Kaluar tina ieu bakal sumping Anti-Kristus (Binatang Wahyu), anu ngalangkungan kakawasaan Iblis (naga) bakal maréntahkeun konfederasi ieu sareng naék ngalawan Gusti Dirina sareng Putra-Na sareng Israél sareng jalma-jalma anu nuturkeun Yesus. Ieu ngakibatkeun urang kana Kitab Wahyu anu ngajelaskeun sareng ngalegaan kana kajadian ieu sareng nyarios yén Gusti pamustunganana bakal ngancurkeun musuh-Na sareng nyiptakeun "langit sareng bumi anyar" dimana Yesus bakal kakuasaan salamina sareng jalma-jalma anu mikanyaah ka Anjeunna.

Hayu urang mimitian ku bagan: Garis Besar Kronologis Buku Wahyu:

1). Kasusahan

2). Kadatangan Kadua Kristus anu nyababkeun Perang Armageddon

3). Milénium (kakuasaan 1,000 taun Kristus)

4). Iblis leupas tina Kahiyangan sareng perang terakhir dimana Setan éléh sareng dialungkeun ka Tasik Api.

5). Teu adil diangkat.

6). Kiamat Arasy Bodas Ageung

7). Langit Anyar sareng Bumi Anyar

Maca 2 Tesalonika bab 2 anu ngajelaskeun Anti-Kristus anu bakal naék sareng kéngingkeun kadali dunya dugi ka Gusti "ngantunkeun (anjeunna) nepi ka akhir ku munculna Anjeunna" (ayat 8). Ayat 4 nyarios yén Anti-Kristus bakal ngaku janten Allah. Wahyu bab 13 sareng 17 nyarioskeun langkung seueur perkawis Anti-Kristus (Binatang). 2 Tesalonika nyatakeun yén Allah masihan jalma-jalma nepi ka muslihat pisan "supaya aranjeunna ditilik anu henteu percanten kana bebeneran, tapi resep kana kajahatan." Anti-Kristus nandatanganan perjanjian sareng Israél anu nandaan mimiti tujuh taun Mangsa Kasulitan (Daniel 9:27).

Ieu kajadian utama Kitab Wahyu kalayan sababaraha penjelasan:

1). Kasangsaraan tujuh taun: (Wahyu 6: 1-19: 10). Gusti tuang murka-Na ka jalma jahat anu berontak ka Anjeunna. Tentara bumi kumpul pikeun ngancurkeun kota Allah sareng umat-Na.

2). Kadatangan Kadua Kristus:

  1. Yesus asalna ti surga kalayan tentara-Na pikeun ngelehkeun Beast (dikuatkeun ku Iblis) dina perang Armageddon (Wahyu 19: 11-21).
  2. Suku Yesus nangtung di Gunung Zaitun (Zakaria 14: 4).
  3. The Beast (Anti-Christ) sareng Nabi palsu anu dialungkeun ka Tasik seuneu (Wahyu 19:20).
  4. Maka Iblis dialungkeun ka jurang salami 1,000 taun (Wahyu 20: 1-3).

3). Milénium:

  1. Yesus ngahudangkeun deui anu maot anu syahid nalika Mangsa Kasulitan (Wahyu 20: 4). Ieu mangrupikeun bagian tina kebangkitan munggaran anu Wahyu 20: 4 & 5 nyarios, "maot anu kadua teu ngagaduhan kakawasaan pikeun aranjeunna."
  2. Aranjeunna maréntah sareng Kristus di karajaan-karajaan di bumi salami 1,000 taun.

4). Sétan dileupaskeun ti Kahiyangan pikeun waktos anu singget pikeun perang akhir.

  1. Anjeunna nipu jalma sareng ngumpulkeun aranjeunna ti penjuru bumi dina pemberontakan akhir sareng perang ngalawan Kristus (Wahyu 20: 7 & 8) tapi
  2. "Seuneu bakal turun ti langit sareng ngancurkeun aranjeunna" (Wahyu 20: 9).
  3. Iblis bakal dibuang ka Seuneu Seuneu pikeun disiksa ka anu langgeng & salamina (Wahyu 20:10).

5). Maot Anu Henteu Adil diangkat

6). Pangadilan Arasy Bodas Ageung (Wahyu 20: 11-15)

  1. Saatos Iblis dialungkeun ka Tasik seuneu sésa-sésa paéh anu diangkat (jalma-jalma kaadilan anu teu percanten ka Yesus) (Tingali 2 Tesalonika bab 2 sareng Wahyu 20: 5 deui).
  2. Aranjeunna nangtung di payuneun Allah di Kiamat Tuang Bodas.
  3. Aranjeunna pareng keur naon maranéhna ngalakukeun dina kahirupan maranéhna.
  4. Saréréa henteu kapendak ditulis dina Kitab Kahirupan dialungkeun ka Tasik seuneu salamina (Wahyu 20:15).
  5. Kadirangan dialungkeun ka Tasik seuneu (Wahyu 20:14).

7). Kalanggengan: Surga Anyar sareng Bumi Anyar: Sing saha anu percanten ka Yesus bakal sareng Gusti salawasna.

Seueur debat persis nalika Pengangkatan Garéja (ogé disebat Panganten Masih Al Masih) kajantenan, tapi upami Wahyu bab 19 & 20 mangrupikeun kronologis, Perjamuan Pernikahan Anak Domba sareng pangantenna lumangsung sahenteuna sateuacan Armagédon dimana pengikutna katingalina aya sareng Anjeunna. Jalma anu parantos diangkat dina "kabangkitan munggaran" disebat "diberkahan" sabab aranjeunna parantos ngalaman No bagian dina murka hukuman Allah anu nuturkeun (lautan seuneu - anu disebut ogé maot kadua). Tingali Wahyu 20: 11-15, khususna ayat 14.

Pikeun ngartos kajadian ieu urang kedah ngahubungkeun sababaraha titik, janten, sareng ningali sababaraha Kitab Suci anu aya hubunganana. Giliran Lukas 16: 19-31. Ieu carita "jelema beunghar" jeung Lasarus. Saatos aranjeunna maot aranjeunna angkat ka Sheol (Hades). Duanana kecap ieu, Sheol sareng Hades, hartosna sami, Sheol dina basa Ibrani sareng Hades dina basa Yunani. Harti tina kecap-kecap ieu sacara harfiah "tempat anu maot" anu diwangun ku dua bagian. Hiji, ogé sareng sok disebat Hades, mangrupikeun tempat hukuman. Anu sanésna, disebat sisi Abraham (bosom) ogé disebat Surga. Aranjeunna ukur tempat samentawis anu maot. Hades ngan ukur dugi kiamat Arasy Bodas Bodas sareng Surga atanapi sisi Ibrahim ngan ukur dugi ka dihirupkeunana Kristus, nalika tétéla anu di Surga angkat ka Surga kanggo babarengan sareng Yesus. Dina Lukas 23:43, Yesus nyarios ka anu maling dina kayu salib, anu percanten ka Anjeunna, yén anjeunna bakal sareng Anjeunna di Surga. Patalina sareng Wahyu 20 nyaéta, dina pengadilan éta, Hades dialungkeun ka "lautan seuneu."

Kitab Suci ngajarkeun yén sadaya jalma anu iman ti saprak Kristus dihirupkeun deui bakal aya sareng Gusti. 2 Korinta 5: 6 nyarios nalika urang "bolos tina awak" ... urang bakal "aya sareng Gusti."

Numutkeun carita dina Lukas 16 aya pamisahan antara bagéan Hades sareng aya dua kelompok jalma anu béda. 1) Jalma beunghar aya sareng jalma-jalma anu teu adil, jalma anu bakal nahan murka Allah sareng 2) Lasarus sareng jalma-jalma anu saleh, jalma-jalma anu bakal sareng Yesus salamina. Carita anu sabenerna ngeunaan dua jalma asli ieu ngajarkeun yén yén urang maot teu aya jalan pikeun ngarobih tujuan langgeng urang; moal balik deui; sareng dua tujuan anu langgeng. Urang bakal ditakdirkeun ka surga atanapi naraka. Urang bakal babarengan sareng Yesus salaku maling dina kayu salib atanapi dipisahkeun ti Gusti salamina (Lukas 16:26). I Tesalonika 4: 16 & 17 mastikeun urang yén jalma-jalma anu iman bakal sasarengan sareng Gusti salawasna. Éta nyatakeun, "Kanggo Gusti nyalira bakal turun ti sawarga, kalayan paréntah anu nyaring, ku sora malaikat sareng ku tarompet Gusti, sareng anu maot di Kristus bakal gugah heula. Saatos éta, kami anu masih hirup sareng anu sésana bakal kabawa babarengan sareng aranjeunna dina méga pikeun pendak sareng Gusti dina hawa. Janten urang bakal sareng Gusti salamina. " Anu teu adil (teu bener) bakal nyanghareupan pangadilan. Ibrani 9:27 nyarios, "jalma-jalma ditakdirkeun maot sakali sareng saatos éta nyanghareupan hukuman." Janten anu nyandak urang balik ka Wahyu bab 20 dimana jalma-jalma anu teu adil dibangkitkeun tina maot sareng ngajelaskeun kaputusan ieu salaku "pangadilan tahta bodas anu hébat."

Tuh is kumaha ogé warta anu hadé, sabab Ibrani 9:28 nyarios yén Yesus, "bakal sumping pikeun nyalametkeun jalma-jalma anu ngantosan Anjeunna." Warta anu goréng nyaéta Wahyu 20:15 ogé nyatakeun yén saatos kaputusan ieu jalma-jalma anu henteu ditulis dina "buku kahirupan" bakal dialungkeun kana "lautan seuneu" sedengkeun Wahyu 21:27 nyarios yén anu ditulis dina "buku kahirupan ”anu ngan ukur hiji anu tiasa lebet kana" Yerusalem Anyar. " Jalma-jalma ieu bakal ngagaduhan hirup anu langgeng sareng moal binasa (Yohanes 3: 16).

Janten, patarosan anu penting nyaéta kelompok mana anjeun sareng kumaha anjeun kabur tina pangadilan sareng janten bagian tina jalma-jalma séhat anu namina ditulis dina buku kahirupan. Kitab Suci jelas ngajarkeun yén "sadayana parantos dosa sareng henteu meunang kamuliaan Allah" (Rum 3:23). Wahyu 20 jelas nyatakeun yén jalma-jalma dina kaputusan éta bakal ditilik ku kalakuan anu dilakukeun dina kahirupan ieu. Kitab Suci jelas nyarios yén sanajan urang "amal soleh" rusak ku motif sareng kahoyong anu lepat. Yesaya 64: 6 nyebatkeun, "sagala kabeneran urang (kalakuan anu hadé atanapi kalakuan anu bener) sapertos anu kotor" (dina paningal-Na). Janten kumaha urang tiasa disalametkeun tina hukuman Allah?

Wahyu 21: 8, sareng ayat-ayat sanésna anu daptar dosa-dosa khusus, nunjukkeun kumaha mustahil éta ngahasilkeun kasalametan ku kalakuan urang. Wahyu 21: 22 nyarios, "moal aya anu najis anu bakal lebet ka dinya (Yerusalem Anyar), ogé anu matak éra atanapi nipu, tapi ngan ukur jalma-jalma anu namina ditulis dina buku kahirupan Domba."

Janten hayu urang tingali dina Kitab Suci anu ngungkabkeun ngeunaan jalma-jalma anu namina ditulis dina "buku kahirupan" (jalma-jalma anu bakal di surga) sareng ningali naon anu ku Gusti Allah kedah dilakukeun ku urang pikeun nami urang ditulis dina "buku kahirupan" sareng gaduh hirup langgeng. Ayana "buku kahirupan" dipikaharti ku jalma-jalma anu percaya ka Allah dina unggal dispensasi (umur atanapi periode waktos) dina Kitab Suci. Dina Perjanjian Old, Musa nyarioskeun hal éta sakumaha anu kacatet dina Budalan 32:32, sapertos Daud (Jabur 69:28), Yesaya (Yesaya 4: 3) sareng Daniel (Daniel 12: 1). Dina Perjanjian Anyar Yesus nyarios ka murid-murid-Na dina Lukas 10:20, 'bagja yén nami anjeun ditulis di sawarga. "

Paul nyarioskeun buku dina Pilipi 4: 3 nalika anjeunna nyarioskeun jalma-jalma anu percanten anjeunna terang saha sasama padamelna "anu namina ditulis dina buku kahirupan." Ibrani ogé ngarujuk ka "jalma-jalma anu namina ditulis di surga" (Ibrani 12: 22 & 23). Janten urang terang yén Kitab Suci nyarioskeun jalma-jalma anu percaya aya dina buku kahirupan, sareng dina Perjanjian Old jalma-jalma anu nuturkeun ka Gusti terang yén aranjeunna aya dina buku kahirupan. Perjanjian Anyar nyarioskeun ngeunaan murid sareng anu percanten ka Yesus sakumaha ayana dina buku kahirupan. Kasimpulan anu urang kedah sumping nyaéta jalma anu percanten ka hiji-hijina Gusti anu leres sareng ka Putra-Na, Isa, aya dina "buku kahirupan." Ieu daptar ayat ngeunaan "buku kahirupan:" Budalan 32:32; Pilipi 4: 3; Wahyu 3: 5; Wahyu 13: 8; 17: 8; 20: 15 & 20; 21:27 sareng Wahyu 22:19.

Janten Saha anu tiasa ngabantosan urang? Saha anu tiasa nyalametkeun urang tina pangadilan? Kitab Suci naroskeun patarosan anu sami pikeun urang dina Mateus23: 33, "Kumaha anjeun kabur dikutuk ka naraka?" Rum 2: 2 & 3 nyarios, "Ayeuna urang terang yén hukuman ka jalma anu ngalakukeun hal éta dumasarkeun kana bebeneran. Janten nalika anjeun ngan saukur manusa anu netepkeun hukuman ka aranjeunna sareng ngalakukeun hal anu sami, naha saur anjeun bakal luput tina hukuman Allah? "

Yesus nyarios dina Yohanes 14: 6 "Kami jalan." Éta ngeunaan percaya. Yohanes 3:16 nyarios urang kedah percanten ka Yesus. Yohanes 6:29 nyarios, "Ieu pagawéan Allah, nyaéta anjeun percanten ka Anjeunna anu parantos dikirimkeun." Titus 3: 4 & 5 nyarios, "Tapi nalika kahadéan sareng kaasih Gusti urang Jurusalamet urang nembongan, Anjeunna nyalametkeun urang, sanés kusabab hal-hal anu leres anu urang laksanakeun, tapi kusabab rahmat-Na."

Janten kumaha Gusti, ngalangkungan Putra-Na, Isa, ngalaksanakeun panebusan urang? Yohanes 3: 16 & 17 nyarios, "Kusabab Allah pisan mikanyaah dunya, Anjeunna masihan Putra onta-Na anu tunggal, sing saha anu percaya ka Anjeunna moal binasa, tapi ngagaduhan hirup anu langgeng. Kusabab Gusti henteu ngutus Putra-Na ka dunya pikeun ngahukum dunya, tapi yén dunya bakal disalametkeun ku Anjeunna. " Tingali ogé Yohanes 3:14.

Rum 5: 8 & 9 nyatakeun, "Gusti nunjukkeun cinta-Na pikeun urang yén nalika urang masih berdosa, Kristus pupus pikeun urang," teras teras nyarios, "kumargi urang ayeuna parantos diyakinkeun ku getih-Na, kumaha deui urang disalametkeun tina murka Allah ku Anjeunna. ” Ibrani 9: 26 & 27 (baca sakabeh bacaan) nyarios, "Anjeunna mecenghul di puncak jaman pikeun ngaleungitkeun dosa ku pangorbanan Anjeunna nyalira ... janten Kristus dikurbankeun sakali pikeun ngahapus dosa-dosa seueur…"

2 Korinta 5:21 nyarios, "Anjeunna ngajantenkeun Anjeunna janten dosa pikeun urang anu henteu terang dosa, supaya urang tiasa dijantenkeun kabeneran Gusti ku Anjeunna." Maca Ibrani 10: 1-14 pikeun ningali kumaha Gusti nyatakeun urang bener, sabab Anjeunna mayar dosa-dosa urang.

Yesus nyandak dosa urang ka Anjeunna sareng mayar hukuman urang. Maca Yesaya bab 53. Ayat 3 nyatakeun, "Gusti parantos nerangkeun kajahatanana urang sadayana," sareng ayat 8 nyarioskeun, "pikeun pelanggaran umat Kami Anjeunna dihukum." Ayat 10 nyarios, "Gusti nyiptakeun kahirupan-Na pikeun korban dosa." Ayat 11 nyatakeun, "Anjeunna bakal nanggung kajahatanana." Ayat 12 nyarios, "Anjeunna tuang nyawana dugi ka maot." Ieu mangrupikeun rencana Gusti pikeun ayat 10 nyatakeun, "Ieu kersa Gusti pikeun naksir Anjeunna."

Nalika Yesus aya dina kayu salib Anjeunna nyarios, "Éta parantos réngsé." Kecap-kecapna sacara harfiah hartosna "mayar lengkep." Ieu mangrupikeun istilah hukum anu hartosna hukuman, hukuman anu dibutuhkeun pikeun kajahatan atanapi pelanggaran dibayar sapinuhna, hukumanana lengkep sareng penjahatna dibébaskeun. Ieu anu dilakukeun ku Yesus pikeun urang nalika Anjeunna pupus. Hukuman urang nyaéta hukuman mati sareng Anjeunna mayar sepuhna; Anjeunna ngagentos tempat kami. Anjeunna nyandak dosa urang sareng Anjeunna mayar hukuman dosa sapinuhna. Kolosa 2: 13 & 14 nyarios, "Nalika anjeun maot dina dosa-dosa sareng henteu sunat tina daging anjeun, Gusti ngahirupkeun anjeun hirup sareng Kristus.  Anjeunna ngahampura urang sadaya dosa, saatos ngabolaykeun muatanana urang kahutangan budi hukum, anu nangtung ngalawan kami sareng ngahukum kami. Anjeunna parantos nyandakna, dipaku dina kayu salib. " Abdi Petrus 1: 1-11 nyarioskeun akhir ieu mangrupikeun "kasalametan jiwa-jiwa urang." Yohanes 3:16 nyarios ka urang yén pikeun disalametkeun, urang kedah percanten Anjeunna ngalakukeun ieu. Baca deui Yohanes 3: 14-17. Éta sadayana ngeunaan percanten. Émut yén Yohanes 6:29 nyarios, "Padamelan Gusti nyaéta ieu: percanten ka anu Anjeunna ngutus."

Rum 4: 1-8 nyarios, "Ku naon urang bakal nyarios yén Ibrahim, karuhun urang numutkeun daging, anu mendakan dina masalah ieu? Upami, kanyataanna, Ibrahim dibenerkeun ku karya, anjeunna ngagaduhan hal anu kedah dibanggakeun - tapi henteu dipayuneun Gusti. Naon anu ceuk Kitab Suci? 'Ibrahim percanten ka Allah, sareng éta dianggap anjeunna salaku kaadilan.' Ayeuna pikeun anu damel, gajih henteu dianggap salaku kado tapi salaku kawajiban. Nanging, ka jalma anu henteu damel tapi percanten ka Gusti anu menerkeun jalma-jalma anu henteu taat, imanna dianggap leres. Daud nyarioskeun hal anu sami nalika anjeunna nyarioskeun berkah jalma anu ku Allah dipercaya saleresna salain tina padamelan: 'Bagja jalma anu kaleresan anu katutup. Bagja jalma anu dilakukeun ku Gusti dosa teu pernah ngitung ngalawan aranjeunna.'”

I Korinta 6: 9-11 nyarios, "… naha anjeun henteu terang yén jalma-jalma nakal moal nampi Karajaan Allah." Éta diteruskeun ku nyarios, "… sareng sapertos kitu diantara anjeun; tapi anjeun dikumbah, anjeun disucikeun, tapi anjeun diyakinkeun dina nami Gusti Yesus Kristus sareng Roh Allah urang. " Ieu lumangsung nalika urang percanten. Kitab Suci nyarioskeun dina sababaraha rupa ayat yén dosa urang katutup. Kami dikumbah sareng dijantenkeun bersih, urang katingali di Al Masih sareng kabeneran-Na sareng ditampi di anu dipikacinta (Yesus). Kami didamel bodas sapertos salju. Dosa urang dicandak, dihampura sareng dialungkeun ka laut (Mika 7:19) sareng Anjeunna "henteu ngémutan aranjeunna deui" (Ibrani 10:17). Sadaya sabab urang yakin yén Anjeunna nyandak tempat urang dina pupusna pikeun urang dina kayu salib.

Abdi Petrus 2:24 nyarios, "Saha Anjeunna nyalira nyandak dosa urang dina awakna sorangan dina tangkal, yén urang bakal maot pikeun dosa bakal hirup kana kabeneran, anu ku jalan-Na urang dudung." Yohanes 3:36 nyarios, "Sing saha anu percaya ka Putra kagungan hirup langgeng, tapi saha waé nolak Putra moal ningali kahirupan, sabab murka Allah tetep ka Anjeunna. " I Tesalonika 5: 9-11 nyarios, "Kami henteu ditunjuk pikeun murka tapi nampi kasalametan ngalangkungan Gusti Yesus Kristus urang ... supados urang hirup babarengan sareng Anjeunna." I Tesalonika 1:10 ogé nyarios yén "Yesus ... nyalametkeun urang tina murka anu bakal datang." Perhatoskeun anu béda dina hasil pikeun jalma-jalma anu iman. Yohanes 5:24 nyarios, "Nyaan saéstuna Kuring béjakeun ka anjeun, sing saha anu nguping pangandika kuring sareng percaya ka Anjeunna anu ngutus kuring ngagaduhan hirup anu langgeng sareng moal diadili tapi parantos ngalangkungan tina maot kana kahirupan."

Janten pikeun nyingkahan hukuman ieu (murka Allah anu langgeng) sadayana anu diperyogikeunna nyaéta urang percanten sareng nampi Putra-Na Isa. Yohanes 1:12 nyarios, "Sakur anu nampi Anjeunna ka aranjeunna Anjeunna masihan hak janten murangkalih Gusti; ka jalma-jalma anu percanten kaNa. " Urang bakal hirup salamina sareng Anjeunna. Yohanes 10:28 nyarios, "Kuring masihan ka aranjeunna hirup langgeng sareng aranjeunna moal binasa;" Maca Yohanes 14: 2-6 anu nyarios yén Yesus nuju nyiapkeun bumi kanggo urang di surga sareng urang bakal sareng Anjeunna salamina di surga. Janten anjeun kedah sumping ka Anjeunna sareng percanten ka Anjeunna sakumaha Wahyu 22:17 nyarios, "Sareng Ruh sareng panganten awéwé nyarios, Hayu. Sareng sing saha anu nguping nyarios, Hayu. Sareng ngantepkeun anjeunna anu haus datang. Sareng saha anu kersa, hayu anjeunna nyandak cai kahirupan kalayan bébas. "

Kami ngagaduhan janji Gusti anu teu robih (henteu robih) Anu teu tiasa ngabohong (Ibrani 6:18) yén lamun urang percanten ka Putra-Na yén urang bakal luput tina murka-Na, ngagaduhan hirup anu langgeng sareng moal binasa, sareng hirup sareng Anjeunna salamina. Henteu ngan ukur ieu, tapi urang ngagaduhan jangji dina Firman Allah yén Anjeunna téh panangtu urang. 2 Timoteus 1:12 nyarios, "Kuring yakin yén Anjeunna sanggup ngajaga naon anu kuring pasihkeun ka Anjeunna dugi ka dinten éta." Yudas 24 nyarios yén Anjeunna sanggup "ngajauhkeun anjeun tina murag sareng nampilkeun anjeun tanpa cacat sateuacan ayana Anjeunna kalayan kabingahan anu luar biasa." Pilipi 1: 6 nyarios, "yakin kana ieu, yén Anjeunna anu ngamimitian damel anu saé di anjeun bakal ngalaksanakeun dugi ka dinten Kristus Yesus."

 

Naon Kursi Pangadilan Kristus?

Firman Allah ngagaduhan daptar instruksi sareng pitunjuk pikeun kumaha jalma anu nuturkeun Juru Salamet, Yesus, kedah hirup: Kitab Suci anu nyarioskeun naon anu kedah dilakukeun, sapertos, kumaha urang kedah kalakuanana, kumaha urang kedah nyaah ka tatangga sareng musuh urang. nulungan jalma sanés atanapi kumaha carana urang kedah nyarios bahkan kumaha kedah urang pikir.

Nalika kahirupan urang di bumi parantos bérés, urang (jalma-jalma anu percanten ka Anjeunna) bakal nangtung payuneun Anu Anu pupus pikeun urang sareng sagala hal anu parantos urang lakukeun bakal diadili. Standar Allah nyalira bakal nangtoskeun nilaina unggal pamikiran, kecap sareng amal anu urang lakukeun. Yesus nyarios dina Mateus 5:48, "Janten sampurna, ku sabab kitu, sakumaha Rama Anjeun di sawarga sampurna."

Naha padamelan urang dilakukeun pikeun diri urang sorangan: pikeun kamulyaan, kasenangan atanapi pangakuan atanapi kauntungan; atanapi aranjeunna dilakukeun pikeun Gusti sareng pikeun batur? Naha naon anu urang lakukeun egois atanapi teu mentingkeun diri? Pangadilan ieu bakal kajadian di Judgment Seat of Christ. 2 Korinta 5: 8-10 ditulis pikeun anu percaya di garéja di Korinta. Pangadilan ieu ngan ukur pikeun jalma-jalma anu percaya sareng bakal sasarengan sareng Gusti salawasna. Dina 2 Korinta 5: 9 & 10 nyatakeun, "Janten urang janten tujuan pikeun nyenangkeun Anjeunna. Kusabab urang sadayana kedah sumping di payuneun jabatan hakim Kristus, supaya masing-masing urang nampi naon anu dipikagaduh ku urang pikeun hal-hal anu dilakukeun nalika dina awak, naha alus atanapi goréng. " Ieu mangrupikeun kaputusan tina karya sareng motifna.

Kursi Pangadilan Kristus di NOT ngeunaan naha urang asup ka surga. Sanés perkawis naha urang disimpen atanapi upami dosa urang dihampura. Kami dihampura sareng gaduh hirup langgeng nalika urang percanten ka Yesus. Yohanes 3: 16 nyarios, "Kusabab Allah pisan mikanyaah dunya anu ku Anjeunna dipasihkeun Putra tunggal-Na, sing saha anu percaya ka Anjeunna moal binasa, tapi ngagaduhan hirup anu langgeng." Kami ditampi di Kristus (Epesus 1: 6).

Dina Perjanjian Old kami mendakan pedaran ngeunaan pangorbanan, anu masing-masing mangrupikeun salah sahiji jinis, tipayun, gambar naon anu bakal dilakukeun ku Kristus pikeun urang dina kayu salib pikeun ngalaksanakeun konsiliasi urang. Salah sahijina nyaéta ngeunaan "kabuyutan." Anu ngalanggar mawa domba korban sareng anjeunna nempatkeun panangan na kana sirah domba anu ngaku dosa-dosana, sahingga mindahkeun dosa-dosana ka domba kanggo embe. Teras embe dibawa ka padang gurun anu teu kedah uih deui. Ieu pikeun ngagambarkeun yén Yesus nyandak dosa-dosa urang ka Anjeunna nyalira nalika Anjeunna pupus pikeun urang. Anjeunna ngirimkeun dosa-dosa urang jauh ti urang salamina. Ibrani 9:28 nyarios, "Kristus dikurbankeun sakali pikeun ngahapus dosa-dosa jalma seueur." Yermia 31:34 nyarios, "Kuring bakal ngahampura kajahatanana sareng dosa-dosa aranjeunna moal abdi émut deui."

Rum 5: 9 nyarios kieu, "Kusabab urang ayeuna parantos diyakinkeun ku getih-Na, kumaha deui urang bakal disalametkeun tina murka Allah ku Anjeunna." Baca Rum bab 4 & 5. Yohanes 5:24 nyarios yén kusabab iman urang Gusti masihan kami "hirup langgeng sareng urang bakal NOT dihukum tapi parantos nyebrang (diliwat) tina maot kana kahirupan. " Tingali ogé Rum 2: 5; Rum 4: 6 & 7; Jabur 32: 1 & 2; Lukas 24:42 sareng Rasul 13:38.

Rum 4: 6 & 7 kutipan tina Perjanjian Old Jabur 12: 1 & 2 anu nyebatkeun, "Bagja jalma anu kajahatanana dihampura, anu dosa-dosa ditutupan. Bagja jalma anu ku Gusti moal diitung ku aranjeunna. " Wahyu 1: 5 nyarios yén Anjeunna "ngabébaskeun urang tina dosa-dosa ku maotna." Tingali ogé I Korinta 6:11; Kolosa 1:14 sareng Epesus 1: 7.

Janten pangadilan ieu sanés perkawis dosa, tapi ngeunaan padamelan urang - padamelan anu urang lakukeun pikeun Kristus. Gusti bakal maparin padamelan anu urang lakukeun pikeun Anjeunna. Pangadilan ieu ngeunaan naha kalakuan urang (karya) bakal tahan tés pikeun kéngingkeun pahala Gusti.

Sadayana Gusti ngajarkeun urang "ngalakukeun," urang tanggung jawab. Naha urang taat kana naon anu urang pelajari nyaéta kersa Allah atanapi naha urang ngalalaworakeun sareng teu malire kana naon anu urang terang. Naha urang hirup pikeun Kristus sareng karajaan-Na atanapi pikeun diri urang sorangan? Naha urang téh palayan anu satia atanapi males?

Kabiasaan anu bakal ditangtoskeun ku Gusti Allah dipendakan dina sapanjang Kitab Suci dimana waé urang diparéntahkeun atanapi digiring pikeun ngalakukeun naon waé. Spasi sareng waktos moal ngijinkeun urang ngabahas sagala rupa anu diajarkeun ku Kitab Suci. Ampir unggal surat aya daptar di mana waé hal-hal anu disarankeun ku Gusti pikeun urang pikeun Anjeunna.

Masing-masing mukmin parantos dibéré sahenteuna hiji hadiah spiritual nalika aranjeunna disimpen, sapertos ngajar, masihan, masihan, ngabantosan, evangelism dll, anu diparioskeun ku anjeunna dianggo pikeun ngabantosan garéja sareng para mukmin anu sanés sareng pikeun karajaan na.

Kami ogé ngagaduhan kabisa alami, hal anu urang saé, yén urang lahir. Alkitab nyarios yén ieu ogé dipasihkeun ku kami ku Gusti, sabab éta nyatakeun di I Korinta 4: 7 yén urang teu boga nanaon teu dipasihkeun ka urang ku Gusti. Kami tanggung jawab ngagunakeun sagala hal ieu pikeun ngawula ka Gusti sareng karajaan-Na sareng nyandak batur ka Anjeunna. Yakobus 1:22 nétélakeun yén urang janten "palaku Firman sareng sanés ngan ukur ngadangukeun." Linen halus (jubah bodas) anu dianggo para wali ti Wahyu mangrupikeun "kalakuan jalma-jalma suci anu suci" (Wahyu 19: 8). Ieu nunjukkeun kumaha pentingna ieu ka Gusti.

Kitab Suci netelakeun jelas yén Gusti hoyong ngaganjar urang ku naon anu parantos dilakukeun. Kisah 10: 4 nyarios, "Malaikat ngawaler, 'Doa sareng hadiah anjeun ka jalma-jalma miskin parantos disayogikeun salaku peringatan di payuneun Gusti.' "Ieu ngajantenkeun kami kana titik yén aya hal anu tiasa ngahalangan urang tina kéngingkeun pahala, bahkan ngabatalkeun amal soleh anu parantos urang laksanakeun sareng ngajantenkeun urang kaleungitan pahala anu bakal kami peroleh.

I Korinta 3: 10-15 nétélakeun ngeunaan pangadilan tina kalakuan urang. Éta didadarkeun salaku ngawangun. Ayat 10 nyarios, "masing-masing kedah ngawangun kalayan ati-ati." Ayat 11-15 nyarios, "upami aya anu ngawangun dina yayasan ieu nganggo emas, pérak, batu mahal, kai, jarami atanapi jarami, pagawean bakal ditingalikeun pikeun naon éta, sabab dinten bakal terang ka éta. Éta bakal diungkabkeun ku seuneu, sareng seuneu bakal nguji kualitas padamelan masing-masing jalma. Upami naon anu anjeunna ngawangun salamet, tukang bakal nampi hadiah. Upami éta diduruk, tukang ngawangun bakal ngalaman karugian tapi bakal disimpen - sanaos jalma kabur dina seuneu. "

Rum 14: 10-12 nyarios, "masing-masing urang bakal masihan pertanggungjawaban ngeunaan dirina ka Allah." Gusti henteu hoyong amal "kahadéan" urang diduruk sapertos "kai, jarami sareng jarami." 2 Yohanes 8 nyarios, "Ati-ati yén anjeun moal kaleungitan naon anu parantos kami kerjakeun, tapi anjeun bakal diganjar sapinuhna." Kitab Suci masihan conto kumaha urang ngahasilkeun atanapi kaleungitan pahala urang. Mateus 6: 1-18 nunjukkeun ka urang sababaraha daérah dimana urang tiasa kéngingkeun pahala, tapi nyarios langsung ngeunaan naon anu TEU kedah dilakukeun supados urang moal kaleungitan. Abdi bakal maca sababaraha kali. Éta kalebet tilu "amal soleh" khusus -kedah kaadilan - pasihan ka jalma miskin, solat sareng puasa. Maca ayat ka hiji. Sombong mangrupikeun kecap konci didieu: hoyong ditingali ku batur, meunang kahormatan sareng kamuliaan. Upami urang damel tiasa "ditingali ku manusa," éta nyatakeun urang "moal aya pahala" ti "Rama" urang, sareng urang nampi "pahala pinuh." Urang kedah ngalakukeun padamelan sacara "rahasia", maka Anjeunna bakal "males kami sacara terang-terangan" (ayat 4). Upami urang ngalakukeun "padamelan anu saé" pikeun ditingali urang parantos ngagaduhan pahala. Tulisan ieu jelas pisan, upami urang ngalakukeun naon-naon pikeun kapentingan urang sorangan, pikeun motif egois atanapi anu langkung parah, nganyenyeri batur atanapi nempatkeun diri urang saluhureun batur maka hadiah urang bakal leungit.

Masalah anu sanés nyaéta nyaéta lamun urang ngantepkeun dosa kana kahirupan urang éta bakal ngahalangan urang. Upami urang gagal ngalaksanakeun kersa Gusti, sapertos anu bageur, atanapi urang mopohokeun ngagunakeun kado sareng kamampuan anu dipasihkeun ku Gusti urang urang gagal ka Anjeunna. Kitab Yakobus ngajarkeun urang prinsip-prinsip ieu, sapertos Yakobus 1:22 nyarios, "urang kedah janten palaku Firman." Yakobus ogé nyatakeun Firman Allah ibarat eunteung. Nalika urang maca éta urang ningali sabaraha urang gagal sareng henteu ngukur standar Gusti anu sampurna. Urang ningali dosa sareng kagagalan urang. Kami kaliru sareng urang kedah nyungkeun gusti ngahampura sareng ngarobih urang. James nyarioskeun perkawis bidang kagagalan khusus sapertos kagagalan ngabantosan anu butuh, omongan urang, pilih kasih sareng mikanyaah ka dulur-dulur urang.

Baca Mateus 25: 14-27 pikeun ningali ngalalaworakeun naon anu parantos dipasihan ku Gusti ka urang pikeun dianggo di Karajaan-Na, naha éta kado, kamampuan, artos atanapi kasempetan. Kami tanggel waler ngagunakeunana pikeun Gusti. Dina Mateus 25 halangan anu sanés nyaéta sieun. Sieun gagal tiasa ngajantenkeun urang "ngubur" kado urang sareng henteu nganggo. Ogé upami urang ngabandingkeun diri sareng batur anu ngagaduhan kado anu langkung ageung, hoream atanapi henteu raoseun pantes tiasa ngahalangan urang; atanapi meureun urang ngan saukur polos. I Korinta 4: 3 nyarios, "Ayeuna diperyogikeun yén jalma-jalma anu parantos dipasihan kapercayaan dipendakan satia." Mateus 25:25 nyarios yén jalma anu henteu nganggo kado na nyaéta "hamba anu henteu satia sareng jahat."

Iblis, anu nuduh urang teras-terasan ka payuneun Gusti, ogé tiasa ngahalangan urang. Anjeunna teras-terusan nyobian ngahambat urang tina ngawula ka Gusti. I Petrus 5: 8 (JV) nyarios, "Sing waspada, waspada, pikeun musuh anjeun, Iblis, ngorondang sapertos singa anu ngageleger, milari saha anu tiasa anjeunna tuang." Ayat 9 nyarios, "Nolak anjeunna, nangtung pageuh iman." Lukas 22:31 nyarios, "Simon, Simon, Setan hoyong hoyong anjeun supaya anjeunna ngayak anjeun sapertos gandum." Anjeunna ngagoda urang sareng ngalemeskeun urang supados urang kaluar.

Epesus 6:12 nyarios, "Kami henteu merjuangkeun daging sareng getih, tapi ngalawan pamaréntah sareng kakuatan, ngalawan pamimpin gelap dunya ieu." Tulisan ieu ogé masihan urang pakakas pikeun merangan sétan musuh urang. Baca Mateus 4: 1-6 pikeun ningali kumaha Yésus ngagunakeun Kitab Suci pikeun ngéléhkeun Sétan nalika Anjeunna kagoda ku kabohongan Sétan. Urang ogé tiasa ngagunakeun Kitab Suci nalika Sétan nuduh urang janten urang tiasa kuat nangtung sareng henteu lirén. Ieu kusabab Kitab Suci mangrupikeun bebeneran sareng bebeneran bakal ngabébaskeun urang. Tingali ogé Lukas 22: 31 & 32 anu nyebatkeun yén Yesus ngado'a pikeun Pétrus yén imanna moal gagal.

Salah sahiji halangan ieu tiasa ngajauhkeun urang tina jasa satia ka Gusti, sareng nyababkeun urang kaleungitan pahala. Saur kuring bagian ageung tina Epesus 6 aya hubunganana sareng terang naon anu diucapkeun ku Firman Allah, utamina ngeunaan kumaha nerapkeun janji-janji Gusti pikeun urang sareng kumaha ngagunakeun bebeneran pikeun ngalawan kabohongan Sétan. Yakobus 4: 7 nyarios, "nolak setan sareng anjeunna bakal ngungsi ti anjeun," tapi urang kedah nolak anjeunna kalayan leres. John17: 17 nyarios, "Firman Allah anu leres." Urang kedah terang anu saleresna pikeun ngagunakeunana. Firman Allah penting pisan dina perang urang ngalawan musuh.

Janten naon anu urang lakukeun upami urang dosa sareng gagal ka Anjeunna salaku jalma anu iman. Urang sadayana terang yén urang ngalakukeun dosa sareng gagal. Buka I Yohanes 1: 6, 8 & 10 sareng 2: 1 & 2. Éta nyarioskeun upami urang nyarios henteu dosa urang nipu diri, sareng urang henteu aya hubungan sareng Gusti. I Yohanes 1: 9 nyarios, "Upami urang ngaku (ngaku) ​​dosa urang, Anjeunna satia sareng adil pikeun ngahampura dosa-dosa urang sareng ngabersihan urang tina sagala tindakan teu adil.”Tapi, kumaha upami urang henteu ngaku dosa urang, upami urang henteu nungkulan dosa urang, ku ngaku kana Gusti, Anjeunna bakal ngadisiplin urang. I Korinta 11:32 nyarios, "Nalika urang ditilik ku cara kieu, urang bakal disiplin sahingga urang moal tungtungna dikutuk sareng dunya." Maca Ibrani 12: 1-11 (KJV) anu nyebatkeun Anjeunna nyabak "unggal putra Anjeunna nampi." Émut kami parantos ningali dina Kitab Suci yén kami moal ditilik, dikutuk sareng murag kana murka Gusti Allah (Yohanes 5:24; 3:14, 16 & 36), tapi Rama urang anu sampurna bakal ngadisiplin kami.

Janten naon anu kedah urang laksanakeun sareng dilakukeun sahingga urang hindarkeun didiskualifikasi tina pahala urang. Ibrani 12: 1 & 2 gaduh jawaban. Éta nyatakeun, "Ku sabab éta ... hayu urang buang sagala rupa anu ngahambat urang sareng dosa anu gampang ngaganggu urang sareng hayu urang lumpat kalayan pengkuh balapan anu ditunjuk pikeun urang." Mateus 6:33 nyarios, "Milarian heula Karajaan Allah." Urang kedah kalayan tekad badé ngadamel anu saé, hirup tina rencana Gusti pikeun urang.

Kami nyebatkeun yén nalika urang dilahirkeun deui Gusti masihan masing-masing urang kado spiritual atanapi kado anu urang tiasa ngawula ka Anjeunna sareng ngawangun garéja, hal-hal anu dipikahoyong ku Gusti pikeun diganjar. Epesus 4: 7-16 nyarioskeun ngeunaan kumaha hadiah urang kedah dianggo. Ayat 11 nyarioskeun Kristus "masihan hadiah ka umat-Na: sababaraha rasul, sababaraha nabi, sababaraha penginjil, sababaraha pastor jeung guru. Ayat 12-16 (NIV) nyarios, "pikeun ngabekelan umat-Na (KJV the Saints) pikeun karya palayanan, sahingga awak Kristus tiasa didamel ... sareng janten dewasa ... sabab masing-masing bagian ngalakukeun fungsina. Maca sakabeh bacaan. Ogé baca tulisan ieu ngeunaan kado: I Korinta 12: 4-11 sareng Roma 12: 1-31. Sacara sederhana, anggo hadiah anu dipasihkeun ku Gusti. Baca Rum 12: 6-8 deui.

Hayu urang tingali sababaraha daérah khusus kahirupan urang, sababaraha conto hal anu Anjeunna pikahoyong dilakukeun ku urang. Kami parantos ningali tina Mateus 6: 1-12 yén ngadoa, masihan sareng puasa aya di antara hal-hal anu kéngingkeun pahala, nalika dilakukeun "satia ka Gusti." Abdi Korinta 15:58 nyarios, "Kudu mantep, henteu tiasa dirobih, teras-terasan ngalaksanakeun padamelan Gusti, terang yén kuli anjeun moal muspus di Gusti." 2 Timoteus 3: 14-16 mangrupikeun Kitab Suci anu ngahubungkeun seueur perkawis ieu kusabab éta nyarioskeun ngeunaan Timoteus ngagunakeun kado spiritualna. Éta nyatakeun, "Tapi pikeun anjeun, teraskeun naon anu anjeun pelajari sareng janten yakin, sabab anjeun terang saha-saha anu anjeun parantos diajar éta, sareng kumaha ti saprak alit anjeun terang Kitab Suci, anu tiasa ngajantenkeun anjeun bijaksana pikeun kasalametan, ku jalan iman ka Kristus Yesus. Sadaya Kitab Suci dihirupkeun ku Gusti Allah sareng gunana (nguntungkeun KJV) kanggo pangajaran, rebuking, ngabenerkeun sareng latihan dina kabeneran, janten hamba Allah kitu waé tuntas dilengkepan pikeun pagawéan anu saé. " Wah!! Timoteus kedah ngagunakeun kado-na pikeun ngajar batur pikeun ngalakukeun pagawéan anu hadé. Maka aranjeunna kedah ngajar batur pikeun ngalakukeun hal anu sami. (2 Timoteus 2: 2).

I Petrus 4:11 nyarios, "Upami aya anu nyarios hayu anjeunna nyarios sakumaha pangandika Allah. Upami aya anu ngawula, maka anjeunna kedah ngalaksanakeun éta kalayan kamampuan anu dipasihan ku Gusti, supados dina sagala hal Gusti tiasa dimulyakeun ku jalan Isa Al Masih. "

Topik anu aya hubunganana sareng kami pikeun ngadorong pikeun terus dilakukeun, anu raket patalina sareng pangajaran, nyaéta anu terus tumuh kana pangetahuan urang ngeunaan Firman Allah. Timoteus teu tiasa ngajarkeun sareng ngahutbah naon anu anjeunna henteu terang. Nalika urang mimiti "dilahirkeun" kana kulawarga Allah urang disarankeun pikeun "mikahoyong susu anu tulus tina kecap anu urang tiasa tumuh" (I Petrus 2: 2). Dina Yohanes 8:31 Yesus nyarios ka "teraskeun kana pangandika-Na." Kami henteu pernah ngaleuwihan kabutuhan urang diajar ti Firman Allah. "

I Timoteus 4: 16 nyarios, "awas kahirupan sareng doktrin anjeun, pengkuh kana éta ..." Tingali ogé: 2 Peter bab 1; 2 Timoteus 2:15 sareng I Yohanes 2:21. Yohanes 8:31 nyarios, "upami anjeun teras-terasan kana pangandika Kuring, maka anjeun leres-leres murid-murid abdi." Tingali Pilipi 2: 15 & 16. Sakumaha Timoteus ngalakukeun, urang kedah neraskeun naon anu urang pelajari (2 Timoteus 3:14). Kami ogé tetep datang deui ka Epesus bab 6 anu tetep ngarujuk kana naon anu urang terang tina Kecap ngeunaan iman sareng ngagunakeun Alkitab salaku tameng sareng helm sareng sajabana, anu mangrupikeun jangji Gusti ti kecap sareng digunakeun pikeun ngabela ngalawan serangan Sétan.

Dina 2 Timoteus 4: 5, Timoteus kadorong pikeun ngagunakeun kado anu sanés sareng "ngalakukeun padamelan penginjil," anu hartosna ngahutbah sareng ngabagi injil, sareng "ngaleupaskeun sadayana tugas tina pelayananna. " Duanana Mateus sareng Markus dipungkas ku maréntahkeun urang ka sadaya dunya sareng ngahutbah Injil. Kisah Para Rasul 1: 8 nyarios yén kami saksi-Na. Ieu tugas utama urang. 2 Korinta 5: 18-19 nétélakeun yén Anjeunna "masihan kami pelayanan perdamaian." Rasul 20: 29 nyarios, "hiji-hijina tujuan kuring nyaéta ngarengsekeun balapan sareng ngarengsekeun padamelan Gusti Yesus anu dipasihkeun ka kuring - tugas pikeun nyaksian Warta Alus kurnia Allah." Tingali ogé Rum 3: 2.

Deui urang tetep datang deui ka Epesus 6. Kieu kecap na ngadeg digunakeun: ideu na "entong kaluar," "tong mundur" atanapi "tong pernah nyerah." Kecap ieu dianggo tilu kali. Tulisan suci ogé nganggo kecap teras-terasan, pengkuh sareng ngajalankeun balapan. Urang kedah tetep percanten sareng nuturkeun Jurusalamet urang, dugi ka urang balapan parantos dilakukeun (Ibrani 12: 1 & 2). Nalika urang gagal, urang kedah ngaku teu percaya sareng gagal, bangun sareng nyungkeun Gusti pikeun ngadukung urang. Abdi Korinta 15:58 nyarioskeun anu mantep. Rasul 14: 22 nyarios ka urang yén rasul angkat ka garéja "nguatkeun murid-murid, ngadorong aranjeunna pikeun tetep iman" (NKJV). Dina NIV éta nyarios "leres-leres iman."

Urang ningali kumaha Timotéa tetep diajar tapi ogé terus dina naon anu anjeunna pelajari (2 Timoteus 3:14). Urang terang yén urang disimpen ku iman, tapi urang ogé leumpang ku iman. Galata 2:20 nyarios yén urang "hirup unggal dinten ku iman ka Putra Allah." Jigana aya dua aspek hirup ku iman. 1) Kami dipasihan kahirupan (hirup langgeng) ku iman ka Yesus (Yohanes 3: 16). Dina Yohanes 5:24 urang ningali yén nalika urang yakin urang ngalih ti maot kana kahirupan. Tingali Roma 1:17 sareng Epesus 2: 8-10. Ayeuna urang ningali yén nalika urang masih hirup sacara fisik, urang kedah hirup hirup urang teras-terasan ku iman ka Anjeunna sareng sadayana Anjeunna ngajar urang, percanten sareng percanten sareng nurut ka Anjeunna unggal dinten: percanten kana kurnia-Na, kaasih, kakawasaan sareng kasatiaan-Na. Urang kedah tetep satia; teraskeun.

Ieu dina nyalira gaduh dua bagian: 1) tetep bener kana doktrin sakumaha Timoteus didorong, nyaéta, ulah ditarik kana ajaran palsu. Rasul 14: 22 nyarios yén aranjeunna ngadorong "murid-muridna janten bener ka THE iman. " 2) Rasul 13:42 nyarios ka urang yén para rasul "membujuk aranjeunna supaya TERUS dina kurnia Allah." Tingali ogé Epesus 4: 1 sareng I Timoteus 1: 5 sareng 4:13. Kitab Suci ngajelaskeun ieu salaku "leumpang," salaku "leumpang dina Roh" atanapi "leumpang dina cahaya," sering nyanghareupan cobaan sareng kasusah. Sakumaha nyatakeun, éta hartosna henteu mundur.

Dina Injil Yohanes 6: 65-70 seueur murid angkat sareng liren nuturkeun Anjeunna sareng Yesus nyarios ka Dua Welas, "Naha anjeun ogé badé angkat?" Pétrus nyarios ka Yesus, "Ka saha kami badé angkat, Anjeun gaduh kecap-kecap hirup langgeng." Ieu sikep anu urang kedah gaduhkeun pikeun nuturkeun ka Yesus. Ieu diilustrasikeun dina Kitab Suci dina catetan ngeunaan mata-mata anu dikirim pikeun mariksa Bumi Anu Dijanjikeun Allah. Daripada percanten kana jangji Gusti aranjeunna nyandak laporan anu matak nguciwakeun sareng ngan ukur Yosua sareng Kaleb anu ngadorong masarakat pikeun maju sareng percanten ka Gusti. Kusabab jalma-jalma henteu percanten ka Allah, jalma-jalma anu henteu percanten maot di gurun. Ibrani nyatakeun ieu mangrupikeun pelajaran pikeun urang pikeun ngandelkeun Gusti, sareng henteu lirén. Tingali Ibrani 3:12 anu nyebatkeun, "tingali ka dulur-dulur, supaya moal aya diantara anjeun anu boga dosa, haté anu henteu percaya anu ngancik ti Allah anu hirup."

Nalika urang diuji sareng dicobaan Gusti nyobian ngadamel urang kuat sareng sabar sareng satia. Urang diajar ngungkulan cobaan sareng panah Sétan. Entong siga urang Ibrani anu gagal percanten sareng nuturkeun Gusti. I Korinta 4: 1 & 2 nyarios, "Ayeuna diperyogikeun yén anu parantos dipasihan kapercayaan tetep satia."

Hiji daérah sanés anu kedah diperhatoskeun nyaéta solat. Numutkeun ka Mateus 6 jelas yén Gusti ngaganjar urang pikeun doa urang. Wahyu 5: 8 nyarios yén do'a urang mangrupikeun aroma anu amis, éta mangrupikeun kurban ka Gusti sapertos kurban dupa dina Perjanjian Old. Ayat nyatakeun, "aranjeunna nyepeng mangkok emas anu pinuh ku menyan anu mangrupakeun doa umat Allah." Mateus 6: 6 nyarios, "neneda ka Rama anjeun ... maka Rama anjeun anu ningali naon anu dilakukeun ku rusiah, bakal males anjeun."

Yesus nyarioskeun carita hakim anu teu adil pikeun ngajarkeun urang kana pentingna solat - solat anu pengkuh - henteu pernah nyerah solat (Lukas 18: 1-8). Maca na. Randa a pestered hakim pikeun kaadilan dugi tungtungna anjeunna dibales paménta éta kusabab manehna diganggu anjeunna terus-terusan. Gusti mikanyaah ka urang. Sakumaha langkung Anjeunna bakal ngajawab doa urang. Ayat hiji nyarios, "Yesus nyarioskeun pasemon ieu pikeun nunjukkeun aranjeunna yén aranjeunna kedah teras-terasan ngadoa teu nyerah.”Sanés ngan ukur Gusti hoyong ngajawab do'a urang tapi Anjeunna ngaganjar urang pikeun ngadoa. Luar biasa!

Epesus 6: 18 & 19, anu urang sering uih deui dina diskusi ieu, ogé ngarujuk kana doa. Paul nyimpulkeun serat sareng ngadorong anu percaya pikeun ngadoa pikeun "sadaya umat Gusti." Anjeunna ogé khusus pisan ngeunaan kumaha cara ngadoa pikeun upaya penginjilan.

I Timoteus 2: 1 nyebatkeun, "Ku sabab éta kuring ngadesek, mimiti anu mimiti, petisi, doa, syafaat sareng syukuran dilakukeun pikeun sadaya jalma." Ayat tilu nyarios, "ieu saé sareng pikaresepeun ku Jurusalamet urang, Anu hoyong sadayana jalma disalametkeun." Urang henteu kedah lirén ngadoa pikeun jalma anu dipikacinta sareng babaturan anu leungit. Dina Kolosa 4: 2 & 3 Paul ogé nyarioskeun kumaha khususna ngadoa pikeun panginjilan. Éta nyatakeun, "Pangabdikeun diri kana solat, waspada sareng syukur."

Urang ningali kumaha urang Israil silih hanjakalkeun. Urang dititah ngadorong, ulah silih pundung. Sabenerna dorongan mangrupikeun kado spiritual. Henteu ngan ukur urang ngalakukeun hal-hal ieu sareng teras-terasan ngalakukeun éta, urang ogé kedah ngajar sareng ngadorong anu sanés pikeun ngalakukeunana ogé. I Tesalonika 5:11 maréntahkeun urang pikeun ngalakukeun éta, pikeun "silih ngawangun." Timoteus ogé dititah ngahutbah, ngabenerkeun jeung nyurung batur kusabab hukuman Allah. 2 Timoteus 4: 1 & 2 nyarios, "Di payuneun Gusti sareng Kristus Yesus, anu bakal nangtoskeun anu hirup sareng anu maraot, sareng dina pandangan na muncul sareng karajaan-Na, kuring masihan anjeun muatan ieu: Mengkhotkeun kecap; kudu siap-siap dina usum jeung di luar usum; lereskeun, tegur sareng ajak - kalayan sabar pisan sareng paréntah ati-ati. ” Tingali ogé I Peter 5: 8 & 9.

Anu pamungkas, tapi leres-leres éta kedah janten anu munggaran, urang diparéntahkeun sapanjang sadaya Kitab Suci pikeun silih pikanyaah, bahkan musuh-musuh urang. Kuring Tesalonika 4:10 nyarios, "Anjeun leres-leres cinta ka kulawarga Allah ... tapi kami pangjurung anjeun supaya beuki loba." Pilipi 1: 8 nyarios, "supaya cinta anjeun bakal beuki loba." Tingali ogé Ibrani 13: 1 sareng Yohanes 15: 9 Pikaresepeun yén Anjeunna nyarios "langkung." Teu pernah tiasa seueur teuing cinta.

Ayat anu ngadorong urang pikeun pengkuh aya dimana-mana dina Kitab Suci. Pondokna, urang kedah teras-terasan ngalakukeun sababaraha hal sareng teras ngalakukeun sababaraha hal. Kolosa 3:23 (KJV) nyarios, "Naon waé anu dipendakan ku panangan anjeun, lakukeun kalayan ati-ati (atanapi ku sadayana haté anjeun dina NIV) sakumaha ka Gusti." Kolosa 3:24 nuluykeun, ”Kusabab anjeun terang yén anjeun bakal nampi warisan ti Gusti salaku hadiah. Ieu Gusti anu anjeun dilayanan. " 2 Timoteus 4: 7 nyarios, "Kuring parantos merjuangkeun perjuangan anu hadé, kuring parantos réngsé, kuring tetep iman." Naha anjeun bakal tiasa nyarios ieu? I Korinta 9:24 nyebatkeun "Janten ngajalankeun yén anjeun bakal meunang hadiah." Galata 5: 7 nyarios, "Anjeun ngajalankeun balapan anu saé. Saha anu neunggeul ka anjeun pikeun ngajauhkeun anjeun tina nurut kana bebeneran? "

Naon anu hartina tina Kahirupan?

Naon hartina "Kahirupan"?

Cruden's Concordance ngahartikeun kahirupan salaku "ayana animasi anu dibédakeun tina zat paéh." Urang sadayana terang iraha aya anu hirup ku bukti anu dipamerkeun. Urang terang yén hiji jalma atanapi sato lirén hirup nalika éta lirén dina napas, komunikasi sareng fungsi. Nya kitu ogé, nalika pepelakan maot, layu sareng garing.

Kahirupan mangrupikeun bagian tina ciptaan Allah. Kolosa 1: 15 & 16 nyarioskeun yén urang diciptakeun ku Gusti Yesus Kristus. Kajadian 1: 1 nyebatkeun, "Dina awalna Gusti nyiptakeun langit sareng bumi," sareng dina Kajadian 1:26 nyarios, "Hayu us jieun manusa dina urang gambar. " Kecap Ibrani ieu pikeun Gusti, "Elohim, ” nyaéta jamak sareng nyarios sadaya tilu jalma tina Trinity, anu yen Allah sareng Godhead atanapi Triune nyiptakeun kahirupan manusa kahiji sareng sakabeh dunya.

Yesus khusus disebatkeun dina Ibrani 1: 1-3. Saur Gusti "parantos nyarios ka urang ku Putra-Na ... anu ngalangkungan Anjeunna ogé ngadamel jagat raya." Tingali ogé Yohanes 1: 1-3 sareng Kolosa 1: 15 & 16 dimana sacara khusus nyarioskeun ngeunaan Yesus Kristus sareng nyebatkeun, "sagala rupa diciptakeun ku Anjeunna." Yohanes 1: 1-3 nyarios, "Anjeunna ngadamel sagala rupa anu diciptakeun, sareng tanpa Anjeunna moal aya anu dijantenkeun." Dina Ayub 33: 4, Ayub nyarios, "Ruh Allah parantos nyiptakeun kuring, napas anu Maha Kawasa masihan kuring hirup." Kami terang ku ayat-ayat ieu yén Rama, Putra sareng Roh Suci, damel babarengan, nyiptakeun urang.

Kahirupan ieu asalna langsung ti Gusti. Kajadian 2: 7 nyarios, "Gusti nyiptakeun manusa tina lebu taneuh sareng nghirupan kana liang irung napas kahirupan sareng manusa janten jiwa anu hirup." Ieu unik tina sagala rupa anu diciptakeun-Na. Kami mahluk hirup ku napas pisan Gusti dina urang. Teu aya kahirupan kecuali ti Gusti.

Malah dina pangaweruh urang lega, henteu kawates kami henteu tiasa ngartos kumaha ku cara Alloh tiasa ngalakukeun ieu, sareng meureun kami pernah henteu tiasa, tapi malah sesah percaya ciptaan anu nyampur sareng sampurna urang sakadar hasil tina runtuyan kacilakaan freak.

Naha éta henteu ngasongkeun patarosan, "Naon hartosna kahirupan?" Kuring resep ogé ningali ieu salaku alesan atanapi tujuan urang pikeun kahirupan! Naha Gusti nyiptakeun kahirupan manusa? Kolosa 1:15 & 16, anu saacanna parantos ngadugikeun, masihan kami alesan pikeun kahirupan urang. Terus nyatakeun yén urang "diciptakeun pikeun Anjeunna." Rum 11:36 nyarios, "Kanggo ti Anjeunna sareng ngalangkungan Anjeunna sareng pikeun Anjeunna aya sagala hal, pikeun Anjeunna anu Maha Suci salamina! Amin. ” Kami diciptakeun pikeun Anjeunna, pikeun kasenangan-Na.

Nalika nyarioskeun Gusti Allah, Wahyu 4:11 nyarios, "Anjeun pantes, Gusti pikeun nampi kamuliaan sareng kahormatan sareng kakawasaan: sabab anjeun parantos nyiptakeun sagala hal sareng karesep anjeun aranjeunna parantos diciptakeun." Rama ogé nyarios yén Anjeunna parantos masihan Putra-Na, Isa, maréntahkeun sareng kaunggulan kana sagala hal. Wahyu 5: 12-14 nyarios yén Anjeunna ngagaduhan "kakawasaan." Ibrani 2: 5-8 (ngadugikeun Jabur 8: 4-6) nyarios yén Gusti parantos "nempatkeun sagala rupa ka handapeun kaki-Na." Ayat 9 nyebatkeun, "Dina nempatkeun sagala rupa di handapeun suku-Na, Gusti henteu ninggali naon-naon anu henteu tunduk ka Anjeunna." Henteu ngan ukur Yesus anu Nyiptakeun urang sahingga pantes maréntah, sareng pantes dihormat sareng kawasa tapi kusabab Anjeunna pupus pikeun urang Gusti parantos ngagungkeun Anjeunna linggih dina tahta-Na sareng maréntah sadaya ciptaan (kalebet dunya-Na).

Zakaria 6:13 nyarios, "Anjeunna bakal dipakena ku kaagungan, sareng bakal lenggah sareng nguasaan tahta-Na." Baca ogé Yesaya 53. Yohanes 17: 2 nyarios, "Anjeun parantos masihan Anjeunna kawasa pikeun sadaya manusa." Salaku Gusti sareng Anu Nyiptakeun Anjeunna pantes ngahargaan, muji sareng sukur. Baca Wahyu 4:11 sareng 5: 12 & 13. Mateus 6: 9 nyarios, "Rama kami anu di sawarga, disucikeun ku nami anjeun." Anjeunna pantes jasa sareng hormat urang. Gusti ngahukum Ayub sabab anjeunna teu ngahargaan ka Anjeunna. Anjeunna tumaros ku nunjukkeun kahebatan ciptaan-Na, sareng Ayub ngaréspon ku nyarios, "Ayeuna panon kuring ningali anjeun sareng kuring tobat dina lebu sareng lebu."

Rum 1:21 nunjukkeun ka urang jalan anu salah, ku cara kalakuan jelema teu bener, sahingga ngungkabkeun naon anu diarepkeun ku urang. Éta nyatakeun, "sanaos aranjeunna terang Gusti aranjeunna henteu ngahargaan Anjeunna salaku Gusti, atanapi muji sukur." Pandita 12:14 nyarios, "kasimpulanana, nalika sadayana parantos didangukeun nyaéta: takwa ka Gusti sareng jaga dawuhan-Na: sabab ieu lumaku pikeun unggal jalma." Ulangan 6: 5 nyebatkeun (sareng ieu diulang dina Kitab Suci terus-terusan), "Sareng anjeun kudu mikanyaah ka PANGERAN Allah anjeun ku sadayana haté, sareng ku sadayana jiwa anjeun sareng sagala kakuatan anjeun."

Kuring bakal ngahartikeun hartos kahirupan (sareng tujuan urang dina kahirupan), salaku minuhan ayat-ayat ieu. Ieu minuhan kersa-Na pikeun urang. Mika 6: 8 nyimpulkeun cara kieu, "Anjeunna parantos nunjukkeun ka manéh, naon anu hadé. Sareng naon anu diperyogikeun ku Gusti ti anjeun? Kalakuan adil, cinta kaasih sareng leumpang hina sareng Gusti anjeun. ”

Ayat-ayat anu sanés nyarioskeun ieu ku cara anu rada béda sapertos dina Mateus 6:33, "milari heula karajaan Allah sareng kabeneran-Na sareng sagala hal ieu bakal ditambihan ka anjeun," atanapi Mateus 11: 28-30, "Candak kuk kuring kana anjeun sareng diajar ngeunaan Kami, sabab Kami lemah lembut sareng handap haté, sareng anjeun bakal mendakan istirahat pikeun jiwa anjeun. " Ayat 30 (NASB) nyarios, "Kusabab kuk kuring gampang sareng beban abdi enteng." Ulangan 10: 12 & 13 nyarios, "Sareng ayeuna, Israil, naon anu dipundut ku PANGERAN Allah anjeun ti anjeun tapi takwa ka PANGERAN Allah anjeun, pikeun milampah nurut ka Anjeunna, mikanyaah ka Anjeunna, ngawula ka PANGERAN, Allah anjeun kalayan sagala hate. sareng ku sadidinten anjeun, sareng nurut kana dawuhan PANGERAN sareng katetepan anu kuring pasihkeun ka anjeun dinten ayeuna pikeun kasaean anjeun. "

Anu nginget kana point yén Gusti henteu capricious atanapi sawenang-wenang atanapi subyektif; sabab sanaos Anjeunna pantes dijantenkeun sareng anu Maha Kawasa, Anjeunna henteu ngalakukeun naon anu Anjeunna lakukeun nyalira. Anjeunna cinta sareng sagala rupa anu Anjeunna lakukeun nyaéta pikeun cinta sareng pikeun kabaikan urang, éta sanaos hak-Na pikeun kakuasaan, Gusti henteu egois. Anjeunna henteu maréntah kusabab Anjeunna tiasa. Sagala anu dilakukeun ku Gusti ngagaduhan cinta anu intina.

Anu langkung penting, sanaos Anjeunna mangrupikeun penguasa urang éta henteu nyatakeun Anjeunna nyiptakeun urang pikeun maréntah urang tapi anu disebatkeun nyaéta Gusti anu mikanyaah ka urang, yén Anjeunna resep kana ciptaan-Na sareng resep ka dinya. Jabur 149: 4 & 5 nyebatkeun, "Gusti resep ka umat-Na ... hayu para wali suka bungah dina ngahargaan ieu sareng nyanyi ku kabungah." Yermia 31: 3 Nyarios, "Kuring mikanyaah anjeun sareng cinta anu abadi." Zefanya 3:17 nyarios, "PANGERAN Allah anjeun nyarengan anjeun, Anjeunna kawasa nyalametkeun, Anjeunna bakal resep ka anjeun, Anjeunna bakal ngahampangkeun anjeun ku kaasih-Na; Anjeunna bakal bageur ku anjeun kalayan nyanyi. "

Paribasa 8: 30 & 31 nyarios, "Kuring sadidinten resep-Na ... Anu bagja di dunya, bumi-Na sareng resep ka putra-putra manusa." Dina Yohanes 17:13 Yesus dina do'a-Na pikeun urang nyarios, "Kuring masih aya di dunya sahingga aranjeunna tiasa ngagaduhan kabagjaan anu lengkep dina aranjeunna." Yohanes 3: 16 nyarios, "Kanggo Gusti pisan mikanyaah dunya anu Anjeunna mikeun Putra tunggal-Na" kanggo urang. Gusti mikanyaah ka Adam, ciptaan-Na, sahingga Anjeunna ngajantenkeun anjeunna maréntah sapanjang dunya-Na, kana sagala ciptaan-Na sareng nempatkeun anjeunna di kebon-Na anu saé.

Kuring yakin yén Bapa sering leumpang sareng Adam di Taman. Kami ningali yén Anjeunna sumping milarian anjeunna di kebon saatos Adam parantos ngalakukeun dosa, tapi henteu mendakan Adam kusabab anjeunna nyumputkeun diri. Kuring yakin yén Allah nyiptakeun manusa pikeun ukhuwah. Dina I Yohanes 1: 1-3 nyatakeun, "ukhuwah urang sareng Rama sareng Putra-Na."

Dina Ibrani bab 1 & 2 Yesus disebut salaku lanceuk urang. Anjeunna nyarios, "Kuring henteu éra nyebut aranjeunna lanceuk." Dina ayat 13 Anjeunna nyebut aranjeunna "barudak anu dipasihan ku Gusti ka Kami." Dina Yohanes 15:15 Anjeunna nyebut urang babaturan. Sadaya ieu mangrupikeun istilah ukhuwah sareng hubungan. Dina Epesus 1: 5 Gusti nyarioskeun nyoko urang "salaku putra-Na ngalangkungan Yesus Kristus."

Janten, sanaos Yesus ngagaduhan kautamaan sareng kaunggulan kana sagala rupa (Kolosa 1:18), tujuanana pikeun masihan urang "kahirupan" nyaéta pikeun ukhuwah sareng hubungan kulawarga. Kuring yakin ieu tujuan atanapi hartos kahirupan anu ditepikeun dina Kitab Suci.

Émut Mika 6: 8 nyarios yén urang kedah lumampah rendah haté sareng Gusti urang; rendah haté sabab Anjeunna Allah sareng Maha Nyipta; tapi leumpang sareng Anjeunna sabab Anjeunna mikanyaah ka urang. Yosua 24:15 nyarios, "Pilihkeun anjeun dinten ieu saha anu anjeun bakalan." Dumasar kana ayat ieu, hayu atuh sebutkeun yén sakali Sétan, malaikat Allah ngawula ka Anjeunna, tapi Sétan hoyong janten Gusti, pikeun nyandak tempat Gusti tibatan "leumpang rendah haté sareng Anjeunna." Anjeunna nyobian naékkeun dirina saluhureun Gusti sareng dialungkeun ti sawarga. Saprak harita anjeunna parantos nyobian nyered urang turun sareng anjeunna sapertos anu dilakukeun ku Adam sareng Hawa. Aranjeunna nuturkeun anjeunna sareng dosa; teras aranjeunna nyumput diri di kebon sareng akhirna Gusti ngusir aranjeunna kaluar Taman. (Baca Kajadian 3.)

Kami, sapertos Adam, sadayana parantos dosa (Rum 3:23) sareng memberontak ka Allah sareng dosa-dosa urang parantos misah urang sareng Gusti sareng hubungan sareng ukhuwah sareng Gusti urang rusak. Maca Yesaya 59: 2, anu nyatakeun, "kajahatan anjeun parantos misah antara anjeun sareng Gusti Allah sareng dosa-dosa anjeun parantos nyumputkeun pameunteu-Na ti anjeun ..." Kami maot sacara rohani.

Batur kuring kenal ngartikeun hartos kahirupan ku cara kieu: "Gusti hoyong urang hirup sareng Anjeunna salamina sareng ngajaga hubungan (atanapi leumpang) sareng Anjeunna di dieu sareng ayeuna (Mika 6: 8 deui-deui). Urang Kristen sering nyebut hubungan urang dieu sareng ayeuna sareng Gusti salaku "jalan" kusabab Kitab Suci nganggo kecap "leumpang" pikeun ngajelaskeun kumaha urang kedah hirup. (Kuring bakal ngajelaskeun éta engké.) Kusabab urang parantos ngalakukeun dosa sareng pisah tina "kahirupan" ieu, urang KUDU ngamimitian atanapi ngamimitian ku nampi Putra-Na salaku Jurusalamet pribadi urang sareng restorasi anu parantos disayogikeun ku maot pikeun urang dina kayu salib. Jabur 80: 3 nyebatkeun, "Ya Allah, balikeun kami sareng jantenkeun rai anjeun ka kami sareng kami bakal disalametkeun."

Rum 6:23 nyarios, "Gajih (hukuman) dosa nyaéta maot, tapi kurnia Allah hirup langgeng ku jalan Isa Al Masih Gusti urang." Syukurlah, Gusti resep pisan ka dunya yén Anjeunna ngutus Putra-Na nyalira pikeun maot pikeun urang sareng mayar hukuman pikeun dosa-dosa urang sing saha waé anu "percanten ka Anjeunna bakal ngagaduhan hirup anu langgeng (Yohanes 3: 16). Pupusna Yesus mulangkeun hubungan urang sareng Rama. Yesus mayar hukuman pati ieu, tapi urang kedah nampi (nampi) éta sareng percanten ka Anjeunna sakumaha anu urang tingali dina Yohanes 3: 16 sareng Yohanes 1:12. Dina Mateus 26:28, Yesus nyarios, "Ieu perjangjian anyar dina getih Kami, anu dituangkeun pikeun seueur jalma pikeun ngahampura dosa." Baca ogé I Petrus 2:24; I Korinta 15: 1-4 sareng Yesaya bab 53. Yohanes 6:29 nyarioskeun ka urang, "Ieu pagawéan Allah anu anjeun percanten ka Anjeunna anu Anjeunna ngutus."

Nya teras urang janten murangkalihna (Yohanes 1:12), sareng Roh-Na hirup dina diri urang (Yohanes 3: 3 sareng Yohanes 14: 15 & 16) teras urang ngagaduhan sosobatan sareng Gusti anu dicarioskeun dina I Yohanes bab 1 Yohanes 1:12 nyarios ka urang yén nalika urang nampi sareng percanten ka Yesus urang janten murangkalihna. Yohanes 3: 3-8 nyarios yén urang "lahir deui" kana kulawarga Allah. Nya teras urang tiasa leumpang sareng Allah sakumaha Mika nyarios urang kedah. Yesus nyarios dina Yohanes 10:10 (NIV), "Kuring sumping yén aranjeunna bakal ngagaduhan kahirupan, sareng hirup sapinuhna." NASB berbunyi, "Kuring sumping yén aranjeunna ngagaduhan kahirupan, sareng ngagaduhanana langkung saé." Ieu kahirupan kalayan sagala kabagjaan anu dijangjikeun ku Gusti. Rum 8:28 langkung jauh deui ku nyarioskeun yén Gusti pisan mikanyaah ka urang yén Anjeunna "nyababkeun sagala hal damel babarengan pikeun kahadéan urang."

Janten kumaha urang jalan sareng Gusti? Tulisan suci nyarios ngeunaan hiji sareng Bapa sapertos Yesus sami sareng Rama (Yohanes 17: 20-23). Saur Yesus hartosna ieu ogé dina Yohanes 15 nalika Anjeunna nyarioskeun tetep ka Anjeunna. Aya ogé Yohanes 10 anu nyebatkeun urang salaku domba nuturkeun Anjeunna, Domba.

Sakumaha anu kuring saur, kahirupan ieu digambarkan salaku "leumpang" terus-terusan, tapi pikeun ngartos sareng ngalaksanakeunana urang kedah diajar Firman Allah. Kitab Suci ngajarkeun urang hal-hal anu kedah urang lakukeun pikeun leumpang sareng Gusti. Dimimitian ku maca sareng diajar Firman Allah. Yosua 1: 8 nyarios, "Tetepkeun Kitab Hukum ieu dina biwir anjeun; renung siang sareng wengi, supados anjeun ati-ati ngalampahkeun sagala rupa anu tertulis di dinya. Maka anjeun bakal sejahtera sareng suksés. ” Jabur 1: 1-3 nyarios, "Bagja jalma anu henteu leumpang ngalengkah sareng jalma jahat atanapi nangtung di jalan anu nyandak atanapi linggih di jalma-jalma anu moyok, tapi anu pikaresepeun nyaéta hukum PANGERAN, sareng anu tapa kana hukumna siang wengi. Jalma éta ibarat tangkal anu dipelak di sisi cai, anu ngahasilkeun buah na dina usumna sareng daun na henteu garing - naon waé anu aranjeunna lakukeun hasil. " Nalika urang ngalakukeun hal-hal ieu urang keur leumpang sareng Allah sareng nurut Kecap-Na.

Kuring badé nempatkeun ieu dina garis lengkep sareng seueur ayat anu kuring arepkeun anjeun baca:

1). Yohanes 15: 1-17: Saur Yesus hartosna leumpang sareng Anjeunna terus-terusan, dinten-dinten dina kahirupan ieu, nalika Anjeunna nyarioskeun "tetep" atanapi "tetep" dina Kuring. "Cageur ka Kuring sareng kuring ka anjeun." Janten muridna nunjukkeun yén Anjeunna nyaéta Guru urang. Numutkeun ka 15:10 éta kalebet nurut kana paréntah-Na. Numutkeun ka ayat 7 kalebet kecap-Na anu tetep di urang. Dina Yohanes 14:23 nyatakeun, "Yesus ngajawab sareng nyarios ka anjeunna, 'Upami aya anu mikanyaah ka Kami, anjeunna bakal ngajaga Kecap abdi sareng Rama kuring bakal mikanyaah ka anjeunna, sareng Kami bakal sumping sareng cicing Kami sareng anjeunna'" Ieu katingalina siga tetep ka kuring.

2). Yohanes 17: 3 nyarios, "Ayeuna ieu kahirupan anu langgeng: supados aranjeunna terang anjeun, hiji-hijina Allah anu sajati, sareng Yesus Kristus, Anu Anjeun parantos ngutus." Yesus engké nyarioskeun persatuan sareng urang sapertos Anjeunna sareng Rama. Dina Yohanes 10:30 Yesus nyarios, "Kuring sareng Rama Kami hiji."

3). Yohanes 10: 1-18 ngajarkeun ka urang yén urang, domba-Na, nuturkeun Anjeunna, angon, sareng Anjeunna paduli ka urang nalika "urang lebet sareng kaluar sareng mendakan tempat susukan." Dina ayat 14 Yesus nyarios, "Kami angon anu alus; Kuring terang domba sareng domba kuring kenal kuring- ”

Leumpang sareng Allah

Kumaha urang tiasa umat manusa sareng Allah Saha anu Roh?

  1. Urang tiasa milampah kaleresan. Kitab Suci nyarios yén Firman Allah nyaéta bebeneran (Yohanes 17:17), hartosna Alkitab sareng naon anu diparéntahkeun sareng cara ngajarkeunana, sareng sajabana Kaleresan ngabébaskeun urang (Yohanes 8:32). Leumpang dina jalan-Na hartosna sakumaha Yakobus 1:22 nyarios, "Janten anu ngalakukeun Firman sareng sanés ngan ukur ngadangukeun." Ayat-ayat séjén anu dibaca nyaéta: Jabur 1: 1-3, Yosua 1: 8; Jabur 143: 8; Budalan 16: 4; Imamat 5:33; Ulangan 5:33; Yehezkiel 37:24; 2 Yohanes 6; Jabur 119: 11, 3; John 17: 6 & 17; 3 Yohanes 3 & 4; I Raja 2: 4 & 3: 6; Jabur 86: 1, Yesaya 38: 3 sareng Malachi 2: 6.
  2. Urang tiasa leumpang dina Terang. Leumpang dina cahaya hartosna leumpang dina ajaran Firman Allah (Terang ogé ngarujuk kana Kecap nyalira); ningali diri anjeun dina Firman Allah, nyaéta, ngakuan naon anu anjeun lakukeun atanapi aya, sareng ngakuan naha éta saé atanapi goréng nalika anjeun ningali conto, akun sajarah atanapi paréntah sareng ajaran anu ditepikeun dina Firman. Firman nyaéta cahaya Gusti sareng sapertos kitu urang kedah ngaréspon (leumpang) di dinya. Upami urang ngalakukeun anu kedahna urang kedah syukur ka Gusti pikeun kakuatan-Na sareng nyuhungkeun ka Gusti supados urang teraskeun; tapi upami urang parantos gagal atanapi parantos ngalakukeun dosa, urang kedah ngaku kana Gusti sareng Anjeunna bakal ngahampura urang. Kieu carana urang leumpang dina cahaya (wahyu) Firman Allah, sabab Kitab Suci anu dihirupkeun ku Gusti Allah, anu pangandika Rama Rama Surgawi Kami (2 Timoteus 3: 16). Baca ogé I Yohanes 1: 1-10; Jabur 56:13; Jabur 84:11; Yesaya 2: 5; Yohanes 8:12; Jabur 89:15; Rum 6: 4.
  3. Urang tiasa milampah Roh. Roh Suci henteu pernah sulaya sareng Firman Allah tapi langkung lumayan ngalaksanakeunana. Anjeunna Pangarangna (2 Petrus 1:21). Kanggo langkung seueur ngeunaan leumpang dina Roh tingali Roma 8: 4; Galata 5:16 sareng Roma 8: 9. Hasil leumpang dina cahaya sareng leumpang dina Roh mirip pisan dina Kitab Suci.
  4. Urang tiasa milampah sakumaha Isa milampah. Urang kedah nuturkeun conto-Na, nurut kana ajaran-Na sareng janten sapertos Anjeunna (2 Korinta 3:18; Lukas 6:40). Kuring Yohanes 2: 6 nyarios, "Sing saha anu nyebatkeun anjeunna tetep di Anjeunna kedah leumpang dina cara anu sami sareng Anjeunna leumpang." Ieu sababaraha cara penting pikeun janten sapertos Kristus:
  5. Silih asih. Yohanes 15:17: "Ieu dawuhan-Ku: Silih asih." Pilipi 2: 1 & 2 nyarios, "Maka upami anjeun ngagaduhan dorongan ti ngahiji sareng Kristus, upami aya kanyamanan tina cinta-Na, upami aya hubungan anu biasa dina Roh, upami aya rasa lembut sareng welas asih, maka jadikan kabagjaan kuring lengkep ku anu sami-sami , ngagaduhan cinta anu sami, janten hiji dina sumanget sareng dina hiji pikiran. " Ieu aya hubunganana sareng leumpang dina Roh sabab aspék anu munggaran tina buah Roh nyaéta cinta (Galata 5:22).
  6. Pengatatkeun Kristus sareng Anjeunna nurut sareng nyerat ka Rama (Yohanes 14: 15).
  7. John 17: 4: Anjeunna ngabéréskeun pagawéan anu masihan ku Allah Anjeunna, nalika Anjeunna pupus di kayu salib (John 19: 30).
  8. Nalika Anjeunna ngadoa di kebon Anjeunna nyarios, "Kersa Anjeun bakal kajantenan (Mateus 26:42).
  9. Yohanes 15:10 nyarios, "Upami anjeun netepkeun paréntah abdi, anjeun bakal tetep dina kaasih kuring, sakumaha ogé kuring ngajaga paréntah Rama-Rama kuring sareng tetep dina kaasih-Na."
  10. Ieu nyandak kuring kana aspék séjén leumpang, nyaéta, hirup dina kahirupan Kristen - nyaéta DOA. Solat kagolong kana kataatan, sabab Gusti maréntahkeun sababaraha kali, sareng nuturkeun conto Yésus dina ngadoa. Urang nganggap solat salaku anu naroskeun hal-hal. Ieu is, tapi éta langkung. Abdi resep ngartikeun éta ngan ukur ngobrol sareng sareng Gusti iraha waé, dimana waé. Yesus ngalakukeun ieu kusabab dina Yohanes 17 urang ningali yén Yesus nalika leumpang sareng nyarios sareng murid-murid-Na "melong ka luhur" sareng "ngadoa" kanggo aranjeunna. Ieu conto sampurna "neneda tanpa lirén" (I Tesalonika 5:17), naroskeun pamundut ti Gusti sareng nyarios ka Gusti Waktos-waktos sareng dimana waé.
  11. Conto Yesus sareng Kitab Suci anu sanés ngajarkeun urang ogé nyéépkeun waktos nyalira ti anu sanés, nyalira sareng Gusti dina sholat (Mateus 6: 5 & 6). Di dieu Yesus ogé conto urang, sabab Yesus nyéépkeun waktos nyalira dina solat. Maca Markus 1:35; Mateus 14:23; Markus 6:46; Lukas 11: 1; 5:16; 6:12 sareng 9:18 & 28.
  12. Gusti maréntahkeun urang solat. Taat kalebet solat. Kolosa 4: 2 nyarios, "Pangabdikeun diri pikeun solat." Dina Mateus 6: 9-13 Yesus ngajarkeun urang kumaha ngadoa ku masihan kami "Doa Gusti." Pilipi 4: 6 nyarios, "Entong hariwang ku naon-naon, tapi dina unggal kaayaan, ku do'a sareng pidu'a, kalayan sukur, pasihkeun pamundut anjeun ka Gusti." Paul sababaraha kali naros ka garéja-garéja anjeunna mimiti ngadoa pikeun anjeunna. Lukas 18: 1 nyebatkeun, "Jalma kedah teras-terasan ngadoa." Duanana 2 Samuel 21: 1 sareng I Timoteus 5: 5 dina tarjamahan Alkitab Hirup nyarioskeun nyéépkeun waktos "seueur waktos solat." Janten sholat mangrupikeun sarat anu penting pikeun urang milampah sareng Gusti. Nyéépkeun waktos sareng Anjeunna dina solat sapertos Daud dina Jabur sareng sapertos Yésus.

Sakabeh Kitab Suci kanggo buku panduan urang pikeun hirup sareng leumpang sareng Allah, tapi dijumlahkeun ieu:

  1. Terang Firman: 2 Timoteus 2:15 "Diajar pikeun nunjukkeun diri anjeun disatujuan ka Allah, pagawé anu henteu kedah isin, leres-leres ngabagi kecap anu leres."
  2. Pengawas kecap: James 1: 22
  3. Nyaho Anjeunna ngaliwatan Kitab Suci (Yohanes 17: 17; 2 Peter 1: 3).
  4. dua
  5. Ngaku dosa
  6. Turutan conto Yesus
  7. Jadi siga Yesus

Hal-hal anu kuring percanten ngandung harti naon Yesus anu nyarioskeun ka Yesus janten nu aya dina Mantenna na ieu hartina leres kahirupan.

kacindekan

Kahirupan tanpa Gusti sia sia sareng pemberontakan ngabalukarkeun hirup tanpa Anjeunna. Éta nyababkeun hirup tanpa tujuan, ku lieur sareng hanjelu, sareng sakumaha ceuk Rom 1, hirup "tanpa kanyaho." Éta henteu aya artina sareng mandiri nyalira. Upami urang milampah sareng Gusti urang gaduh kahirupan sareng anu langkung seueur, kalayan tujuan sareng cinta Allah anu langgeng. Kalayan ieu aya hubungan anu dipikacinta sareng Bapa anu mikanyaah anu Sateuacan masihan urang naon anu saé sareng pangsaéna pikeun urang sareng Anu pikaresep sareng suka bungah dina tuang berkah-Na ka urang, salamina.

Naon Mangrupa jeung Naha Urang Di jerona?

Kasusahan mangrupikeun waktos tujuh taun anu diprediksi dina Daniel 9: 24-27. Éta nyebatkeun, "Tujuh puluh tujuh tujuh anu ditetepkeun pikeun jalma-jalma anjeun sareng kota anjeun (nyaéta Israél sareng Yérusalém) pikeun ngarengsekeun kalakuan dosa, pikeun ngeureunkeun dosa, pikeun nebus kajahatan, nyandak kebenaran anu langgeng, pikeun ngégél visi sareng ramalan sareng pikeun nyapih tempat anu Maha Suci. " Terus diteraskeun dina ayat 26b sareng 27, "jalma-jalma penguasa anu bakal sumping bakal ngancurkeun kota sareng tempat suci. Tungtungna bakal datang sapertos banjir: Perang bakal teras dugi ka akhir, sareng karusakan parantos ditetepkeun. Anjeunna bakal mastikeun perjanjian sareng seueur pikeun hiji "tujuh" (7 taun); di tengah-tengah tujuh anjeunna bakal ngeureunkeun kurban sareng sasajen. Sareng di Bait Allah anjeunna bakal nyiptakeun kahinaan anu nyababkeun karusakan, dugi ka akhir anu ditetepkeun dituang ka anjeunna. " Daniel 11:31 sareng 12:11 ngajelaskeun interpretasi tina minggu ka tujuhpuluh ieu janten tujuh taun, satengahna anu terakhir dina dinten-dinten saleresna nyaéta tilu satengah taun. Yermia 30: 7 ngajelaskeun ieu salaku dinten masalah Yakub nyarios, "Aduh, pikeun dinten éta ageung, janten henteu aya anu sami; malahan jaman kaributan Yakub; tapi anjeunna bakal disalametkeun ti dinya. " Hal ieu dijelaskeun sacara jéntré dina Wahyu bab 6-18 sareng mangrupikeun waktos tujuh taun dimana Gusti Allah bakal "nyuhungkeun" murka-Na ka bangsa-bangsa, ngalawan dosa sareng ka jalma-jalma anu barontak ka Gusti, nolak percanten sareng nyembah Anjeunna sareng Anjeunna Anu Diurapi. Abdi Tesalonika 1: 6-10 nyarios, "Anjeun ogé janten panutan kami sareng Gusti, nampi kecap dina loba kasusah ku kabagjaan Roh Suci, sahingga anjeun janten conto pikeun sadaya anu percaya di Makédonia sareng Achaia . Kusabab pangandika Pangeran parantos kadenge ti anjeun, henteu ngan ukur di Makédonia sareng Achaia, tapi ogé di unggal tempat iman anjeun ka Allah parantos maju, sahingga urang henteu kedah nyarios nanaon. Pikeun aranjeunna nyalira ngalaporkeun ngeunaan naon jinis panarimaan anu kami sasarengan sareng anjeun, sareng kumaha anjeun ngaléngkah ka Allah ti berhala pikeun ngawula ka Allah anu hirup sareng sajati, sareng ngantosan Putra-Na ti sawarga, anu Anjeunna gugah ti nu maraot, nyaéta Yesus, anu nyalametkeun urang tina murka anu bakal datang. "

Kasusahan pusatna aya di sakitar Israél sareng Kota Suci Allah, Yerusalem. Dimimitian ku penguasa anu kaluar tina sapuluh bangsa konfederasi anu asalna tina akar Kakaisaran Romawi bersejarah di Éropa. Mimitina anjeunna bakal katingali janten tukang nyieun perdamaian teras bangkit janten jahat. Saatos tilu satengah taun di mana anjeunna kéngingkeun kakawasaan, anjeunna ngarusak candi di Yerusalem sareng netepkeun dirina salaku "déwa" sareng nungtut disembah. (Baca Mateus bab 24 & 25; I Tesalonika 4: 13-18; 2 Tesalonika 2: 3-12 sareng Wahyu bab 13.) Gusti nangtoskeun bangsa-bangsa anu mumusuhan sareng nyobian ngancurkeun umat-Na (Israél). Anjeunna ogé nangtoskeun penguasa (Anti-Kristus) anu netepkeun dirina salaku déwa. Nalika bangsa-bangsa di dunya sadayana kumpul ngahancurkeun umat-Na sareng Kota di lebak Armageddon, pikeun merangan Gusti, Yesus bakal balik deui ngancurkeun musuh-Na sareng nyalametkeun umat-Na sareng Kota. Yesus bakal katingali deui sareng katingali ku sakumna dunya (Rasul 1: 9-11; Wahyu 1: 7) sareng umat-Na Israél (Zakharia 12: 1-14 sareng 14: 1-9).

Nalika Yesus mulih, para wali Perjanjian Old, Garéja sareng pasukan malaikat bakal sumping sareng Anjeunna pikeun nalukkeun. Nalika sésa-sésa Israél ningali Anjeunna aranjeunna bakal ngakuan Anjeunna salaku Anu aranjeunna tindik sareng duka sareng aranjeunna sadayana bakal disalametkeun (Rum 11:26). Maka Yesus bakal nyetél Karajaan Milénial-Na sareng kakuasaan sareng umat-Na salami 1,000 taun.

Naha Urang di TRIBULASI?

Henteu, henteu acan, tapi kami panginten dina waktosna sateuacan éta. Sakumaha urang nyatakeun sateuacanna, kasusah dimimitian nalika Anti-Kristus bakal diturunkeun sareng ngawangun perjanjian sareng Israél (Tingali Daniel 9:27 sareng 2 Tesalonika 2). Daniel 7 & 9 nyarios yén anjeunna bakal timbul ti sapuluh union bangsa teras ngontrol langkung seueur. Dugi ka ayeuna, 10 kelompok bangsa teu kabentuk.

Alesan sanés naha urang teu acan aya dina kasusahan nyaéta yén dina mangsa kasusah, dina 3 & 1/2 taun Anti-Kristus bakal ngotorkeun candi di Yérusalém sareng netepkeun dirina salaku déwa sareng dina waktos ayeuna teu aya candi di Gunung di Israél, sanaos urang Yahudi parantos siap sareng siap ngawangun éta.

Naon anu urang tingali nyaéta waktos perang sareng kerusuhan anu ningkat anu ceuk Yesus bakal kajadian (Tingali Mateus 24: 7 & 8; Markus 13: 8; Lukas 21:11). Ieu tandana murka Allah anu bakal datang. Ayat-ayat ieu nyatakeun bakal aya peperangan antara nagara sareng kelompok étnis, panyakit, gempa bumi sareng tanda-tanda sanés ti sawarga.

Hal anu sanés anu kedah kajantenan nyaéta Injil kedah diwartakeun ka sadaya bangsa, basa sareng masarakat, sabab sababaraha urang ieu bakal percanten sareng bakal aya di surga, muji ka Gusti sareng Domba (Mateus 24:14; Wahyu 5: 9 & 10) .

Kami terang yén kami caket sabab Allah ngumpulkeun jalma-jalma anu sumebar, Israél, ti dunya sareng balikkeun aranjeunna ka Israél, Bumi Suci, henteu kedah angkat deui. Amos 9: 11-15 nyarios, "Kuring bakal nandur aranjeunna di darat, sareng aranjeunna moal ditarik deui ti tanah anu kuring pasihkeun ka aranjeunna."

Kaseueuran urang Kristen anu mendasar percanten yén pengangkatan garéja ogé bakal mimiti (tingali I Korinta 15: 50-56; I Tesalonika 4: 13-18 sareng 2 Tesalonika 2: 1-12) sabab garéja "henteu diangkat pikeun murka" , tapi titik ieu henteu jelas sakumaha tiasa janten kontroversial. Nanging Firman Allah nyarios yén malaikat bakal ngumpulkeun wali-Na "ti hiji tungtung langit ka anu sanés" (Mateus 24:31), sanés ti hiji tungtung bumi ka anu sanésna, sareng yén aranjeunna bakal ngiringan pasukan Allah, kalebet malaikat (I Tesalonika 3:13; 2 Tesalonika 1: 7; Wahyu 19:14) sumping ka bumi pikeun ngéléhkeun musuh-musuh Israél nalika Gusti mulih. Kolosa 3: 4 nyarios, "Nalika Kristus, anu hirup urang, parantos diturunkeun, maka anjeun ogé bakal diturunkeun sareng Anjeunna dina kamulyaan."

Kusabab kecap barang Yunani ditarjamahkeun murtad dina 2 Tesalonika 2: 3 asalna tina kecap pagawéan anu biasana ditarjamahkeun angkat, ayat ieu panginten tiasa nunjukkeun ka pengangkatan sareng éta bakal saluyu sareng kontéks bab. Baca ogé Yesaya 26: 19-21 anu sigana ngagambarkeun kabangkitan sareng hiji kajadian dimana jalma-jalma ieu disumputkeun kabur tina murka sareng pangadilan Allah. Pengangkatanana henteu acan kajantenan.

BISA AKAN NANJUKKEUN TRIBULASI?

Kaseueuran penginjil nampi konsép Pengangkatan gareja, tapi aya kontropérsi nalika kajadianana. Upami éta lumangsung sateuacan mimiti kasusah maka ngan jalma-jalma kafir anu tetep di bumi saatos Pangangkatan bakal lebet kana kasusahan, waktos murka Allah, sabab ngan ukur jalma-jalma anu percaya yén Yesus pupus pikeun nyalametkeun urang tina dosa-dosa urang bakal diangkat deui. Upami urang lepat ngeunaan waktos Pengangkatan sareng éta kajantenan engké, salami atanapi di akhir kasusah tujuh taun, urang bakal ditingalkeun sareng anu sanés sareng ngaliwat kasusahan, sanaos kaseueuran jalma anu percanten ieu yakin kami bakal kumaha waé dijaga tina murka Gusti dina waktos éta.

Anjeun teu hoyong ngalawan Gusti, anjeun hoyong janten di sisi Gusti, sanésna, anjeun moal ngan ukur ngaliwatan kasusah tapi ogé nyanghareupan hukuman Allah sareng murka abadi sareng dialungkeun kana lautan seuneu sareng setan sareng malaikat-Na . Wahyu 20: 10-15 nyarios, "Sareng setan anu nipu aranjeunna dialungkeun ka lautan seuneu sareng walirang, dimana sato galak sareng nabi palsu ogé aya; sareng aranjeunna bakal disiksa siang wengi salamina sareng salamina. Teras kuring ningali singgasana bodas anu hébat sareng Anjeunna anu linggih di dinya, ti payuneun bumi sareng langit ngungsi jauh sareng henteu aya tempat anu kapendak pikeun aranjeunna. Sareng kuring ningali anu maot, anu alit sareng anu alit, nangtung payuneun tahta, sareng buku dibuka, sareng buku anu sanésna dibuka, nyaéta buku kahirupan; sareng anu maot dihukum tina hal-hal anu ditulis dina buku-buku, numutkeun kalakuanna. Jeung laut nyerah maot anu aya di dinya, sareng maot sareng Hades masihan maot anu aya di aranjeunna; sareng aranjeunna dihukum, masing-masing numutkeun kalakuanana. Maka maot sareng Hades dialungkeun ka lautan seuneu. Ieu pati anu kadua, lautan seuneu. Sareng upami aya anu namina henteu aya tulisan dina buku kahirupan, anjeunna dialungkeun ka lautan seuneu. " (Tingali ogé Mateus 25:41.)

Sakumaha anu kuring nyatakeun, kaseueuran urang Kristen yakin yén jalma-jalma anu iman bakal diangkir sareng henteu lebet kana kasusahan. I Korinta 15: 51 & 52 nyarios, "Lah, kuring nyaritakeun hiji misteri; urang sadayana henteu bakal bobo, tapi urang sadayana bakal dirobih, dina sakedap, dina sakedik panon, dina trompét terakhir; sabab tarompét bakal disada, sareng anu maot bakal diangkat janten naéh; sareng urang bakal dirobih. " Jigana pikaresepeun pisan yén Kitab Suci ngeunaan Pangangkatan (I Tesalonika 4: 13-18; 5: 8-10; I Korinta 15:52) nyarios, "urang bakal salamina sareng Gusti," sareng éta, "urang kedah saling ngahibur ku kecap-kecap ieu. "

Anu percaya urang Yahudi nganggo ilustrasi upacara Nikah Yahudi sapertos nalika jaman Masehi pikeun ngagambarkeun sudut pandang ieu. Sababaraha ngajawab yén Yesus henteu pernah nganggo éta sareng Anjeunna ogé henteu. Anjeunna ngagunakeun adat istiadat perkawinan sababaraha kali pikeun ngajelaskeun atanapi ngajelaskeun kajadian sakitar Kadatangan Kadua-Na. Palakuna nyaéta: Pangantén awéwé nyaéta garéja; panganten lalaki nyaéta Kristus; bapa panganten lalaki nyaéta Gusti Rama.

Acara dasar nyaéta:

1). Panghianatan: Panganten awewe sareng panganten lalaki nginum sacangkir anggur sareng janji moal nginum deui tina buah anggur dugi ka kawinan anu saleresna. Yesus nganggo kecap panganten lalaki anu bakal dianggo nalika Anjeunna nyarios dina Mateus 26:29 "Tapi kuring nyarios ka anjeun, kuring moal nginum buah anggur ti ayeuna dugi ka dinten éta nalika kuring nginum énggal sareng anjeun di Karajaan Rama Kami . " Nalika panganten awewe nginum tina cangkir anggur sareng harga panganten awéwé dibayar ku panganten lalaki, éta mangrupikeun gambar pangmayaran anu dilakukeun pikeun urang pikeun dosa-dosa sareng panarimaan urang ka Yesus salaku Jurusalamet urang. Kami panganten.

2). Pangantén lalaki angkat ngawangun bumi pikeun pangantén awéwéna. Dina Yohanes 14 Yesus angkat ka surga nyiapkeun bumi kanggo urang. Yohanes 14: 1-3 nyarios, ”Entong haté anjeun kaganggu; percanten ka Gusti, percanten ogé ka Kuring. Di bumi Rama Kuring seueur tempat cicing; upami henteu kitu, kuring bakal bébéja ka anjeun; pikeun kuring badé nyiapkeun tempat kanggo anjeun. Upami kuring angkat sareng nyiapkeun tempat pikeun anjeun, kuring bakal sumping deui sareng nampi anjeun ka Kami, yén dimana kuring ayana, di dinya anjeun ogé tiasa aya, "(pengangkatan).

3). Bapa mutuskeun iraha calon panganten lalaki bakal wangsul pikeun panganten. Mateus 24:36 nyarios, "Tapi ngeunaan dinten sareng jam éta moal aya anu terang, bahkan malaikat langit, ogé Putra, tapi Rama nyalira." Rama nyalira terang iraha Yesus bakal sumping deui.

4). Panganten lalaki datang teu kaduga pikeun panganten-Na anu ngantosan, sering salami sataun, kanggo Anjeunna sumping deui. Yesus ngahiung gareja (I Tesalonika 4: 13-18).

5). Pangantén awéwé dianggé saminggu di kamar anu disiapkeun kanggo anjeunna di bumi Bapa. Gereja aya di surga salami tujuh taun salami Mangsa Kasulitan. Baca Yesaya 26: 19-21.

6). Pernikahan Nikah lumangsung di bumi Bapa di akhir perayaan perkawinan (Wahyu 19: 7-9). Saatos tuang nikah, panganten awéwé sumping sareng dipasihkeun ka sadayana. Yesus balik deui ka bumi sareng panganten-Na (garéja) sareng wali sareng malaikat Perjanjian Old pikeun nalukkeun musuh-Na (Wahyu 19: 11-21).

Leres, Yesus leres-leres nganggo adat kawinan di jaman Anjeunna pikeun ngagambarkeun kajadian poé akhir. Kitab Suci nuduhkeun garéja salaku panganten awéwé Al Masih sareng Yesus nyarios yén Anjeunna badé nyiapkeun bumi kanggo urang. Yesus ogé nyarioskeun tentang bakal sumping deui ka garéja-Na sareng urang kedah siap pikeun balik-Na (Mateus 25: 1-13). Sakumaha urang nyarios, Anjeunna ogé nyarios ngan ukur Rama anu terang iraha Anjeunna bakal balik.

Teu aya referensi Perjanjian Anyar pikeun ngasingkeun tujuh dinten panganten awéwé, tapi aya hiji rujukan Perjanjian Old - nubuat anu paralel sareng kabangkitan jalma-jalma anu maot teras aranjeunna "angkat ka kamar atanapi kamarna dugi ka murka Gusti parantos réngsé. . " Maca Yesaya 26: 19-26, anu katingalina siga ngeunaan pengangkatan garéja sateuacan kasusahan. Saatos ieu anjeun ngagaduhan tuang nikah teras para wali, para malaikat anu ditebus sareng rébu-rébu malaikat datang "ti sawarga" pikeun ngéléhkeun musuh Yesus (Wahyu 19: 11-22) sareng maréntah sareng kakuasaan di bumi (Wahyu 20: 1-6 ).

Jalan anu mana waé, hiji-hijina cara pikeun nyingkahan murka Allah nyaéta percaya ka Yesus. (Tingali Yohanes 3: 14-18 sareng 36. Ayat 36 nyarios, "Anjeunna anu percanten ka Putra ngagaduhan hirup anu langgeng sareng anu henteu percanten ka Putra moal ningali hirup; tapi murka Gusti tetep aya dina anjeunna.") Urang kedah percaya yén Yesus mayar hukuman, hutang sareng hukuman pikeun dosa-dosa urang, ku maot dina kayu salib. I Korinta 15: 1-4 nyebatkeun, "Kuring nyatakeun Injil ... ku anjeun ogé anjeun disalametkeun ... Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang numutkeun kana Kitab Suci, sareng Anjeunna dikubur, sareng Anjeunna dibangkitkeun dina dinten katilu numutkeun Tulisan suci. " Mateus 26:28 nyarios, "Ieu getih Kami ... anu dikaluarkeun pikeun seueur jalma pikeun ngahampura dosa." Abdi Petrus 2:24 nyarios, "Saha Anjeunna nyalira nyandak dosa-dosa urang dina awakna nyalib dina kayu salib." (Baca Yesaya 53: 1-12.) Yohanes 20:31 nyarios, ”Tapi ieu ditulis, supaya anjeun percaya yén Isa teh Al Masih, Putra Allah; sareng yén percaya yén anjeun bakal ngagaduhan kahirupan liwat nami-Na. "

Upami anjeun sumping ka Yesus, Anjeunna moal ngancik anjeun. Yohanes 6:37 nyarios, "Sagala rupa anu dipasihkeun ku Bapa ka Kami bakal sumping ka Kami sareng anu datang ka Kami pasti moal diusir." Ayat 39 & 40 nyarios, "Ieu kersa Anjeunna anu ngutus Kaula, yén tina sagala anu dipasihkeun-Na Kami moal kaleungitan nanaon, tapi angkat dina dinten akhir. Kusabab ieu kersa Rama, sing saha anu ningali Putra sareng percanten ka Anjeunna bakal ngagaduhan hirup anu langgeng, sareng Kami sorangan bakal ngahirupkeun anjeunna dina poe akhir. " Baca ogé Yohanes 10: 28 & 29 anu nyatakeun, "Kuring masihan ka aranjeunna hirup langgeng sareng aranjeunna PERNAH binasa sareng moal aya anu ngaluarkeun aranjeunna tina panangan Kami ..." Baca ogé Rum 8: 35 anu nyatakeun, "Saha anu bakal misahkeun urang ti cinta ka Gusti, bakal kasusah atanapi kasusah ... "Sareng ayat 38 & 39 nyarios," yén teu pati, atanapi kahirupan, atanapi malaikat ... atanapi hal-hal anu bakal datang .. moal tiasa misahkeun urang tina kaasih Gusti. " (Tingali ogé I Yohanes 5:13)

Tapi Allah nyarios dina Ibrani 2: 3, "Kumaha carana urang tiasa kabur upami urang mopohokeun kasalametan anu hébat pisan." 2 Timoteus 1:12 nyarios, "Kuring yakin yén Anjeunna sanggup ngajaga naon anu kuring pasihkeun ka Anjeunna dugi ka dinten éta."

 

Naon Dosa anu teu dihampura?

Iraha anjeun nyoba ngarti bagian tina Kitab Suci, aya sababaraha tungtunan nuturkeun. Diajar deui dina konteks na, dina kecap séjén kasampak taliti dina ayat sakurilingna. Anjeun kudu kasampak di dinya di lampu tina sajarah jeung latar Alkitabiah na. Alkitab anu cohesive. Ieu salah sahiji carita, carita endah tina rencana Allah tina panebusan. Taya bagian bisa dipikaharti nyalira. Ieu mangrupakeun ide nu sae pikeun nanyakeun ngeunaan hiji petikan atawa topik, kayaning, saha, kumaha, dimana, iraha, naha jeung kumaha.

Nalika ngeunaan patarosan naha jalma henteu ngalakukeun dosa anu teu tiasa dihampura, latar penting pikeun pamahamanana. Yesus ngamimitian pelayanan-Na pikeun da'wah sareng penyembuhan genep bulan saatos Yohanes Baptis ngamimitian na. Yohanes diutus ku Gusti Allah pikeun nyiapkeun jalma-jalma pikeun narima Yésus jeung salaku saksi ka Saha Anjeunna. Yohanes 1: 7 "pikeun nyaksian kana Terang." Yohanes 1: 14 & 15, 19-36 Gusti ngawartoskeun John yén anjeunna bakal ningali Roh turun sareng nurut ka Anjeunna. Yohanes 1: 32-34 John nyarios "anjeunna nyaksian yén ieu Putra Allah." Anjeunna ogé nyarios ngeunaan Anjeunna, "Lah Domba Allah anu nyandak putra dunya. Yohanes 1:29 Tingali ogé Yohanes 5:33

Para imam jeung urang Lewi (tokoh agama urang Yahudi) geus awas ti duanana jajang jeung Yesus. Parisi (grup sejen pamingpin Yahudi) mimiti nanya aranjeunna anu maranéhanana éta sarta ku naon otoritas maranéhanana da'wah jeung ajar. Sigana aranjeunna mimiti ningali éta stasiun ancaman. Aranjeunna ditanya John lamun anjeunna éta Kristus (cenah anjeunna henteu) atawa "nabi éta." John 1: 21 Ieu pohara penting pikeun patarosan dina leungeun. Frase "yen nabi" asalna tina nubuat dibikeun ka Musa di Deuteronomy 18: 15 sarta dipedar di Deuteronomy 34: 10-12 dimana Alloh ngabejaan Musa yen nabi sejen bakal datangna nu bakal jadi kawas dirina jeung ngahutbah sarta ngalakukeun keajaiban hébat (a nubuat ngeunaan Kristus). Ieu sareng prophecies Perjanjian Old séjén dibere jadi jalma bakal ngakuan Kristus (Al Masih) nalika Anjeunna sumping.

Janten Yesus mimiti ngahutbah sareng nunjukkeun ka jalma yén Anjeunna nyaéta Al Masih anu dijangjikeun sareng ngabuktoskeunana ku kaajaiban anu hébat. Anjeunna nyatakeun yén Anjeunna nyarioskeun pangandika Allah sareng yén Anjeunna asalna ti Gusti. (Yohanes bab 1, Ibrani bab 1, Yohanes 3: 16, Yohanes 7:16) Dina Yohanes 12: 49 & 50 Yesus nyarios, "Kuring (henteu) nyarios sorangan, tapi Bapa anu ngutus kuring maréntahkeun naon anu kuring kedah nyarios sareng kumaha ngucapkeunana. " Ku ngajar sareng ngalakukeun mujijat-mujijat Yesus ngalaksanakeun duanana aspek nubuat Musa. Yohanes 7:40 Urang Parisi terang dina Kitab Perjanjian Old; dalit sareng sadaya ramalan Mesias ieu. Baca Yohanes 5: 36-47 pikeun ningali naon anu Yesus nyarioskeun ngeunaan ieu. Dina ayat 46 tina petikan éta Yesus ngaku janten "nabi éta" ku nyarios "anjeunna nyarios ngeunaan kuring." Baca ogé Rasul 3: 22 Seueur jalma anu naros naha Anjeunna nyaéta Al Masih atanapi "Putra Daud." Mateus 12:23

Latar ieu sareng Kitab Suci ngeunaan éta sadayana nyambung kana sual dosa anu teu tiasa dihampura. Sadaya kanyataan ieu muncul dina bagian ngeunaan patarosan ieu. Éta aya dina Mateus 12: 22-37; Markus 3: 20-30 sareng Lukas 11: 14-54, khususna ayat 52. Punten baca ieu kalayan taliti upami anjeun hoyong ngartos masalahna. Kaayaan ngeunaan saha Yesus sareng Saha anu ngawasa Anjeunna pikeun ngalakukeun mujijat. Ku waktos ieu urang Parisi cemburu ka Anjeunna, nyobian Anjeunna, nyobian ngajantenkeun Anjeunna sareng patarosan sareng nolak ngaku Saha Anjeunna sareng nolak sumping ka Anjeunna yén aranjeunna tiasa ngagaduhan kahirupan. Yohanes 5: 36-47 Numutkeun Mateus 12: 14 & 15 aranjeunna bahkan nyobian maéhan Anjeunna. Tingali ogé Yohanes 10:31. Nembongan yén urang Parisi nuturkeun Anjeunna (panginten ngiringan sareng seueur jalma anu ngiringan nguping Anjeunna ngawartakeun sareng ngalakukeun mujijat) supados tetep waspada ka Anjeunna.

Dina kasempetan nu tangtu ieu ngeunaan dosa unpardonable Tandaan 3: 22 nyebutkeun yén maranéhna lungsur ti Yerusalem. Aranjeunna tétéla dituturkeun Anjeunna nalika anjeunna ninggalkeun panongton pikeun buka tempat sejenna lantaran hayang manggihan hiji alesan pikeun maéhan Anjeunna. Aya Yesus drove kaluar sétan ti lalaki sarta healed anjeunna. Ieu di dieu yén dosa sual lumangsung. Mateus 12: 24 "Nalika urang Parisi uninga kieu ceuk maranehna, 'éta ukur ku Baalzebub pangeran tina setan anu sasama ieu drive kaluar setan." (Baalzebub mangrupakeun ngaran séjén pikeun Iblis.) Ieu di ahir petikan ieu tempat Yesus cik ku nyebutkeun, "whoso speaks ngalawan Roh Suci, eta moal bakal dihampura anjeunna, ngayakeun di dunya ieu atawa di dunya datang." ieu dosa unpardonable: "aranjeunna ngomong yén Anjeunna kagungan hiji roh najis." Tandaan 3 : 30 nu sakabeh wacana, nu ngawengku qur'an ngeunaan dosa unpardonable, diarahkeun di Parisi. Yesus terang pikiran maranéhanana sarta Anjeunna spoke ka aranjeunna langsung ngeunaan naon anu maranéhna nyebutkeun. sakabeh wacana Yesus jeung judgment Na on aranjeunna anu dumasar kana pikiran jeung kecap maranéhanana; Anjeunna dimimitian kalawan yén sarta réngsé kalawan éta.

Kantun nyatakeun yén dosa anu teu tiasa dimaafkeun nyaéta ngadukung atanapi nyababkeun kaajaiban sareng kaajaiban Yesus, khususna ngusir setan, ka roh anu najis. Scofield Reference Bible nyarios dina catetan dina kaca 1013 ngeunaan Markus 3: 29 & 30 yén dosa anu teu tiasa dihampirkeun nyaéta "nunjukkeun ka Iblis karya-karya Roh." Roh Suci pipilueun - Anjeunna ngadukung Yesus. Yesus nyarios dina Mateus 12:28, "Upami kuring ngusir setan ku Ruh Allah maka karajaan Allah parantos sumping ka anjeun." Anjeunna nyimpulkeun ku nyarios naha (éta kusabab anjeun nyarioskeun hal-hal ieu) "pitenah ngalawan Roh Suci moal dihampura ka anjeun." Mateus 12:31 Teu aya katerangan anu sanés dina Kitab Suci anu nyarioskeun naon anu nyalahgunakeun Roh Suci. Émut kasang tukangna. Yesus ngagaduhan kasaksian Yohanes Baptis (Yohanes 1: 32-34) yén Roh aya ka Anjeunna. Kecap anu digunakeun dina kamus pikeun ngajelaskeun pitenah nyaéta nyacad, nyacah, ngahina sareng nunjukkeun kahinaan.

Pasti ngadiskorsikeun karya Yesus cocog sareng ieu. Kami henteu resep éta nalika batur ngagaduhan kiridit pikeun naon anu kami laksanakeun. Bayangkeun nyandak karya Roh sareng kiridit ka Iblis. Kaseueuran sarjana nyarioskeun yén dosa ieu kajantenan nalika Yesus aya di bumi. Alesan anu ditukangeunna nyaéta yén urang Parisi mangrupikeun kasaksian kana mukjizat-Na sareng ngadangu carita langsung ngeunaan aranjeunna. Éta ogé diajar dina nubuat Alkitab sareng pamimpin anu langkung akuntabel kusabab jabatanana. Nyaho yén Yohanes Baptis nyarios yén Anjeunna Al Masih sareng yén Yesus nyarioskeun Karyana ngabuktikeun Saha Anjeunna, aranjeunna masih terus-terusan nampik percanten. Anu langkung parah, dina Kitab Suci anu ngabahas ngeunaan dosa ieu, Yesus henteu ngan ukur nyarioskeun pitenahna, tapi ogé nuduh aranjeunna tina kasalahan anu sanés - nyaéta nyebarkeun jalma-jalma anu nyaksian pitenahna. Mateus 12: 30 & 31 "saha anu henteu kumpul sareng kuring nyebar. Janten kuring bébéja ka anjeun ... saha waé anu nyarios ngalawan Roh Suci moal dihampura. "

Sadaya hal ieu aya hubunganana sareng ngahukum hukuman Yésus anu parah. Pikeun ngaruksak Roh nyaéta ngorbankeun Kristus, sahingga ngabatalkeun padamelanana pikeun saha waé anu ngupingkeun paréntah Parisi. Éta ngabasmi sadaya ajaran sareng kasalametan Kristus ku nyalira. Yesus nyarioskeun urang Parisi dina Lukas 11:23, 51 & 52 yén henteu ngan ukur urang Parisi henteu lebet tapi aranjeunna ngahalangan atanapi ngahalangan anu lebet. Mateus 23:13 "Anjeun nutup karajaan langit dina rupa manusa." Aranjeunna kedahna nunjukkeun jalma ka jalan sareng gantina aranjeunna ngancikna. Baca ogé Yohanes 5:33, 36, 40; 10: 37 & 38 (saleresna sacara gembleng bab); 14:10 & 11; 15: 22-24.

Pikeun nyimpulkeun, aranjeunna kaliru kusabab: aranjeunna terang; aranjeunna ningal; aranjeunna kagungan elmu; aranjeunna henteu percanten; aranjeunna ngajauhkeun anu sanés tina percanten sareng aranjeunna nyenyamah Roh Suci. Studi Kecap Yunani Vincent nambihan bagian anu sanés tina katerangan tina tata basa Yunani ku nunjukkeun yén dina Markus 3:30 kecap pagawéan tense nunjukkeun yén aranjeunna tetep nyarios atanapi tetep nyarios "Anjeunna ngagaduhan roh anu najis." Bukti nunjukkeun yén aranjeunna tetep nyarios ieu bahkan saatos kiamat. Sadaya buktina nunjukkeun yén dosa anu teu kaampun sanés mangrupikeun polah anu terasing, tapi pola tingkah laku anu pengkuh. Upami disebatkeun henteu bakal negeskeun anu jelas anu sering diulang tina Kitab Suci yén "saha waé anu badé sumping." Wahyu 22:17 Yohanes 3: 14-16 "Sakumaha Musa angkat oray di padang pasir, maka Putra Manusa kedah diangkat, sing saha anu percaya ka Anjeunna tiasa hirup langgeng. Pikeun Allah pisan anu mikanyaah dunya anu masihan Putra-Na anu tunggal, sing saha anu percaya ka Anjeunna moal binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng. " Rum 10:13 "sabab, 'Sing saha anu nyebat asma Pangeran bakal disalametkeun.'"

Gusti nyauran urang pikeun percanten ka Al Masih sareng injil. I Korinta 15: 3 & 4 "Ku naon anu kuring narima, kuring pasihkeun ka anjeun sakumaha anu pangpentingna: yén Al Masih pupus pikeun dosa-dosa urang numutkeun kana Kitab Suci, yén anjeunna dikubur, yén anjeunna diangkat dina dinten anu katilu numutkeun kana Kitab Suci," Upami anjeun percanten ka Al Masih, pastina anjeun henteu ngutamakeun padamelanana kana kakuatan Iblis sareng ngalakukeun dosa anu teu tiasa dihampura. "Yesus ngadamel seueur tanda kaajaiban anu sanés di payuneun murid-muridna, anu henteu kacatet dina buku ieu. Tapi ieu dituliskeun supaya anjeun percaya yén Isa téh Al Masih, Putra Allah, sareng ku percaya anjeun bakal ngagaduhan hirup dina nami-Na. " Yohanes 20:30 & 31

Iraha Natal?

Natal mangrupakeun libur sohor di réa patempatan di dunya. Sambungan ka Kristen jelas dina nami, anu sigana asalna tina Massa Kristus, layanan Katolik anu ngagungkeun kalahiran Kristus. Henteu aya nanaon dina Perjanjian Anyar ngeunaan ngagungkeun kalahiran Kristus sareng tulisan-tulisan urang Kristen awal nunjukkeun yén aranjeunna langkung resep ngagungkeun pupusna, panguburan sareng kebangkitan-Na tibatan ngagungkeun kalahiran-Na.

Seuseueurna jalma anu parantos diajar patarosan ngeunaan dinten saleresna kalahiran Kristus parantos nyimpulkeun yén éta sanés tanggal 25 Désémber.th, sanajan aya sajumlah signifikan teolog anu percaya yén 25 Désémberth nyaéta poé taun Kristus sabenerna lahir. Sababaraha yakin yén tanggal dipilih pikeun masihan urang Kristen hiji hal pikeun ngagungkeun nalika pagans ngagungkeun kalahiran salah sahiji dewa maranéhanana. Barina ogé, kalolobaan urang Kristen ngagungkeun éta sabab masihan urang kasempetan pikeun ngobrol ngeunaan Kristus sareng naon anu Anjeunna sumping pikeun urang. Seuseueurna urang Kristen ngagungkeun éta tanpa aub sareng sagala bubuhan budaya anu parantos napel.

Dimana Dupi éta Roh Kudus Go Saatos abdi maot?

Roh Suci aya dimana-mana sareng khususna aya di jalma-jalma anu percaya. Jabur 139: 7 & 8 nyarios, "Dimana kuring tiasa angkat ti Roh anjeun? Dimana kuring tiasa kabur ti payuneun anjeun? Upami kuring angkat ka langit, anjeun aya di dinya: upami kuring ngadamel ranjang kuring di jero, anjeun aya di dinya. ” Roh Suci anu aya dimana waé ayana moal robih, sanaos sadaya anu percanten aya di Surga.

Roh Suci ogé hirup di jalma-jalma anu percaya ti saprak aranjeunna "dilahirkeun deui," atanapi "lahir tina Roh" (Yohanes 3: 3-8). Éta pendapat abdi yén nalika Roh Suci hirup cicing dina jalma anu percanten anjeunna ngagabung ka Anjeunna sareng roh jalma éta dina hubungan anu mirip perkawinan. I Korinta 6: 16b & 17 "Ku sabab parantos disebatkeun, 'Kadua bakal janten hiji daging.' Tapi sing saha anu ngahiji sareng Gusti éta hiji kalayan anjeunna dina sumanget. " Saur Roh Suci bakal tetep ngahiji sareng sumanget kuring bahkan saatos kuring maot.

Nu Doktrin Kaleresan?

Kuring yakin jawaban pikeun patarosan anjeun aya dina Kitab Suci. Perkawis doktrin atanapi ajaran naon waé, hiji-hijina cara urang terang upami anu diajarkeun nyaéta "bebeneran" nyaéta ngabandingkeun sareng "bebeneran" - Kitab Suci - Alkitab.

Dina Book of Acts (17: 10-12) dina Alkitab, urang ningali hiji carita ngeunaan kumaha Lukas ngadorong garéja mimiti pikeun urusan doktrin. Gusti nyarios yén sadaya Kitab Suci dipasihkeun pikeun urang pikeun pitunjuk urang atanapi salaku conto.

Paul sareng Silas parantos dikirim ka Berea dimana aranjeunna mimiti ngajar. Lukas muji urang Béré anu ngadéngé Paul ngajar, nyebutna mulya sabab, salian ti nampi Firman, aranjeunna nalungtik ajaran Paulus, nguji éta pikeun ningali naha éta leres. Kisah 17:11 nyarios yén aranjeunna ngalakukeun ieu ku "milarian Kitab Suci unggal dinten pikeun ningali naha hal-hal ieu (aranjeunna diajarkeun) kami leres." Ieu pisan anu kedah urang lakukeun ku unggal hal anu diajarkeun ku urang.

Naon waé doktrin anu anjeun nguping atanapi maca kedah diuji. Anjeun kedah milarian sareng diajar Alkitab ka ujian doktrin naon waé. Carita ieu kanggo conto urang. I Korinta 10: 6 nyebatkeun yén Kitab Suci nyarios ka kami pikeun "conto pikeun urang," sareng 2 Timoteus 3: 16 nyarios yén sadaya Kitab Suci pikeun "pitunjuk" urang. Perjanjian Anyar "nabi" diparéntahkeun pikeun silih uji pikeun ningali naha anu dicarioskeunana akurat. I Korinta 14: 29 nyarioskeun "hayu dua atanapi tilu nabi nyarios sareng anu sanésna ngaluarkeun hukuman."

Tulisan suci nyalira mangrupikeun hiji-hijina catetan anu leres tina kecap-kecap Gusti sahingga mangrupakeun hiji-hijina bebeneran anu urang kedah nangtoskeun. Janten urang kedah ngalaksanakeun sakumaha Gusti maréntahkeun urang sareng nangtoskeun sagala rupa ku Firman Allah. Janten sibuk sareng mimitian diajar sareng milarian Firman Gusti. Jantenkeun standar sareng kabagjaan anjeun sapertos David dina Mazmur.

I Tesalonika 5:21 nyarios, dina New King James Version, "uji sagala rupa: cekel naon anu saé." Anu ka 21st Century King James Version narjamahkeun bagian mimiti ayat, "Buktikeun sagala hal." Ngarasakeun milarian.

Aya sababaraha situs wéb online anu panginten tiasa ngabantosan pisan nalika diajar. Dina biblegateway.com anjeun tiasa maca ayat mana waé dina langkung ti 50 basa Inggris sareng seueur tarjamahan basa asing sareng ogé milarian kecap naon waé nalika aya dina Alkitab dina tarjamahan éta. Biblehub.com mangrupikeun sumber anu berharga deui. Kamus Yunani Perjanjian Anyar sareng Bibél interlinear (anu gaduh tarjamahan Inggris dina handapeun basa Yunani atanapi Ibrani) ogé sayogi dina garis sareng ieu ogé tiasa ngabantosan pisan.

Saha Allah?

Saatos maca patarosan anjeun sareng koméntar, sigana anjeun ngagaduhan kayakinan ka Gusti sareng Putra-Na, Isa, tapi ogé seueur salah paham. Anjeun siga anu ningali ka Allah nganggo ukur pendapat sareng pangalaman manusa sareng ningali Anjeunna salaku Batur Anu kedah ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong, saolah-olah Anjeunna mangrupikeun palayan atanapi paménta, sahingga anjeun nangtoskeun sipat-Na, sareng nyatakeun yén "dipertaruhkan."

Hayu atuh mimitina disebutkeun waleran kuring bakal dumasar kana Alkitab sabab mangrupakeun hiji-hijina sumber anu tiasa dipercaya pikeun sabenerna ngarti Saha Tuhan saha Pasar Anjeunna.

Urang moal tiasa 'nyiptakeun ”déwa urang nyalira pikeun nyocogkeun diri sorangan, numutkeun kahoyong urang sorangan. Kami henteu tiasa ngandelkeun buku atanapi kelompok agama atanapi pendapat anu sanés, urang kedah nampi Gusti anu sajati tina hiji-hijina sumber anu dipasihkeun-Na, Kitab Suci. Upami jalma-jalma naroskeun sadayana atanapi sabagian tina Kitab Suci urang bakal tinggal ngan ukur pendapat manusa, anu henteu pernah satuju. Urang ngan ukur gaduh déwa anu diciptakeun ku manusa, déwa fiksi. Anjeunna ngan ukur ciptaan urang sareng sanés sanés Allah. Urang ogé tiasa ngadamel déwa kecap atanapi batu atanapi gambar emas sapertos anu dilakukeun ku Israél.

Kami hoyong gaduh déwa anu ngalampahkeun naon anu dipikahoyong. Tapi urang bahkan henteu tiasa ngarobih Gusti ku tungtutan urang. Kami ngan saukur kalakuan siga budak, boga watek pikeun jalan sorangan. Henteu aya anu urang laksanakeun atanapi nangtoskeun nangtoskeun Saha Anjeunna sareng sadaya alesan urang henteu aya pangaruhna kana "alam"-Na. "Sifat" na henteu "dipertaruhkeun" sabab urang nyarios kitu. Anjeunna Anu Anjeunna: Gusti Anu Maha Suci, Anu Nyiptakeun urang.

Janten Saha Gusti anu sajati. Aya seueur pisan ciri sareng atribut anu kuring ngan ukur bakal nyebatkeun sababaraha sareng kuring moal "ngabuktikeun téks" sadayana. Upami anjeun hoyong anjeun tiasa buka sumber anu dipercaya sapertos "Hub Alkitab" atanapi "Bible Gateway" online sareng ngalakukeun panilitian.

Ieu sababaraha sipat-Na. Gusti Maha Pencipta, Daulat, Maha Kawasa. Anjeunna suci, Anjeunna adil sareng adil sareng Hakim anu séhat. Anjeunna Rama urang. Anjeunna cahaya sareng bebeneran. Anjeunna langgeng. Anjeunna moal tiasa ngabohong. Titus 1: 2 nyarios ka urang, "Dina harepan hirup langgeng, anu ku Gusti Allah, anu TEU BISA ngabohong, jangji ti baheula. Malachi 3: 6 nyebutkeun Anjeunna teu tiasa robih, "Kami PANGERAN, abdi henteu robih."

TIASA anu urang lakukeun, teu aya tindakan, opini, kanyaho, kaayaan, atanapi penilaian anu tiasa ngarobih atanapi mangaruhan "alam-Na". Upami urang nyalahkeun atanapi nuduh Anjeunna, Anjeunna henteu robih. Anjeunna sami kamari, dinten sareng salamina. Ieu sababaraha atribut deui: Anjeunna aya dimana-mana; Anjeunna terang sadayana (maha weruh) baheula, ayeuna sareng pikahareupeun. Anjeunna sampurna sareng DIA CINTA (I Yohanes 4: 15-16). Gusti maha asih, bageur sareng welas asih ka sadayana.

Urang kedah perhatoskeun di dieu yén sagala barang goréng, bencana sareng musibah anu kajantenan, kajadian kusabab dosa anu asup ka dunya nalika Adam dosa (Rum 5:12). Janten kumaha sikep urang kedah ka Allah urang?

Gusti anu Nyiptakeun urang. Anjeunna nyiptakeun dunya sareng sagala rupa anu aya di dinya. (Tingali Kajadian 1-3.) Baca Rum 1: 20 & 21. Éta pastina nunjukkeun yén kusabab Anjeunna nyaéta Pencipta urang sareng kusabab Anjeunna, ogé, Gusti, yén Anjeunna pantes pikeun urang kaajenan jeung pujian sareng kamuliaan. Éta nyatakeun, "Kusabab ti saprak dunya jadian, sipat-sipat Gusti anu teu katingali - kakuatan-Na anu langgeng sareng ka-ilahi alam - parantos jelas ditingali, kahartos tina naon anu parantos didamel, sahingga lalaki tanpa alesan. Kusabab sanaos aranjeunna terang ka Allah, aranjeunna henteu ngamulyakeun Anjeunna salaku Gusti Allah, atanapi henteu muji sukur ka Gusti, tapi pamikiranana janten sia-sia sareng haté bodo maranéhna poék. "

Urang kedah ngahargaan sareng ngahaturkeun nuhun ka Gusti sabab Anjeunna Allah sareng sabab Anjeunna anu Nyiptakeun urang. Baca ogé Rum 1: 28 & 31. Kuring perhatoskeun anu pikaresepeun pisan di dieu: yén nalika urang henteu ngahargaan ka Gusti sareng Anu Nyiptakeun urang janten "tanpa ngarti."

Ngajenan ka Gusti mangrupakeun tanggung jawab urang. Mateus 6: 9 nyebatkeun, "Rama Kami anu di surga suci disebat nami anjeun." Ulangan 6: 5 nyarios, "Maneh kudu mikanyaah ka PANGERAN ku sakabeh hate jeung ku sakabeh jiwa jeung sagala kakuatan." Dina Mateus 4:10 dimana Yesus nyarios ka Sétan, "Jauh ti kuring, Sétan! Kusabab aya tulisan: 'Sembah ka Gusti Allah anjeun, sareng ngan ukur ngawula ka Anjeunna.' ”

Jabur 100 ngingetkeun urang kana hal ieu nalika nyatakeun, "ngawula ka Gusti kalayan suka bungah," "terang yén Pangéran nyalira nyaéta Gusti," sareng ayat 3, "Anjeunna anu nyiptakeun urang sareng sanés urang sorangan." Ayat 3 ogé nyatakeun, "Kami na jalma, anu domba of Na kandang domba. " Ayat 4 nyarios, "Asup ka gerbang-Na kalayan sukur sareng halaman-Na sareng puji." Ayat 5 nyebatkeun, "Kanggo Gusti anu saé, kasaéan-Na langgeng sareng kasatiaan-Na ka sadaya generasi."

Saperti urang Romawi éta maréntahkeun urang pikeun muji ka Anjeunna, muji, ngahargaan sareng berkah! Jabur 103: 1 nyebatkeun, "Puji PANGERAN, eh jiwa abdi, sareng sagala rupa anu aya dina diri abdi, puji nami suci-Na." Jabur 148: 5 jelas dina nyarios, "Hayu aranjeunna muji ka Gusti keur Anjeunna maréntahkeun sareng aranjeunna diciptakeun, "sareng dina ayat 11 nyarioskeun ka urang anu kedah muji ka Anjeunna," Sadaya raja di bumi sareng sadaya jalma, "sareng ayat 13 nambihan," Kanggo nami-Na nyalira. "

Pikeun ngajantenkeun hal-hal anu langkung neken Kolosa 1:16 nyarios, "sagala rupa diciptakeun ku Anjeunna sareng pikeun Anjeunna"Sareng" Anjeunna sateuacan sagala hal "sareng Wahyu 4:11 nambihan," pikeun kasenangan anjeun aranjeunna sareng diciptakeun. " Kami diciptakeun pikeun Gusti, Anjeunna henteu diciptakeun pikeun urang, pikeun kasenangan urang atanapi pikeun urang kéngingkeun anu dipikahoyong. Anjeunna henteu ka dieu pikeun ngawula ka urang, tapi urang ngawula ka Anjeunna. Sakumaha Wahyu 4:11 nyarios, "Anjeun pantes, Gusti sareng Gusti urang, pikeun nampi kamuliaan sareng kahormatan sareng pujian, sabab anjeun nyiptakeun sagala rupa, sabab ku kahoyong anjeun aranjeunna diciptakeun sareng parantos dijantenkeun." Urang kedah nyembah ka Anjeunna. Jabur 2:11 nyarios ka, "Sembah PANGERAN kalayan takwa sareng bagja ku geter." Tingali ogé Ulangan 6:13 sareng 2 Babad 29: 8.

Anjeun nyarios anjeun sapertos Ayub, yén "Gusti baheula mikanyaah ka anjeunna." Hayu urang perhatoskeun sipat kaasih Gusti ku sabab anjeun tiasa ningali yén Anjeunna henteu liren micinta urang, henteu paduli naon anu urang lakukeun.

Gagasan yén Allah lirén micinta urang ku alesan "naon waé" umum di kalangan seueur agama. Buku doktrin anu kuring gaduh, "Great Doctrines of the Bible ku William Evans" dina nyarioskeun perkawis cinta Allah nyarios, "Kristen bener-bener hiji-hijina agama anu netepkeun Anu Maha Suci salaku 'Cinta.' Éta nyatakeun dewa-dewa agama sanés salaku mahluk anu ambek anu meryogikeun amal kahadéan urang pikeun nyenangkeun aranjeunna atanapi kénging berkah. "

Urang ngan ukur ngagaduhan dua titik rujukan ngeunaan cinta: 1) cinta manusa sareng 2) kaasih Allah sakumaha anu diturunkeun ka urang dina Kitab Suci. Cinta urang cacat ku dosa. Éta turun naek atanapi bahkan tiasa liren bari kaasih Gusti anu langgeng. Urang bahkan henteu tiasa ngartos atanapi ngartos cinta Gusti. Gusti mah asih (I Yohanes 4: 8).

Buku, "Elemental Theology" ku Bancroft, dina kaca 61 dina nyarioskeun ngeunaan cinta nyarios, "karakter anu mikanyaah masihan karakter pikeun cinta." Éta hartosna cinta Gusti sampurna sabab Gusti sampurna. (Tingali Mateus 5:48.) Gusti anu suci, maka kaasih-Na murni. Gusti mah adil, maka kaasih-Na adil. Gusti henteu pernah robih, janten cinta-Na henteu pernah turun naek, gagal atanapi lirén. I Korinta 13:11 ngajelaskeun cinta anu sampurna ku nyarios kieu, "Cinta moal pernah gagal." Gusti nyalira ngagaduhan cinta sapertos kieu. Maca Jabur 136. Unggal ayat nyarioskeun ngeunaan kaasih Allah nyarioskeun kasaéan-Na langgeng salamina. Baca Rum 8: 35-39 anu nyebatkeun, "saha anu tiasa misahkeun urang tina kaasih Kristus? Naha kasusah atanapi marabahaya atanapi penganiayaan atanapi kalaparan atanapi taranjang atanapi bahaya atanapi pedang? "

Ayat 38 neraskeun, "Kusabab kuring yakin yén teu pati, boh kahirupan, dalah malaikat, boh pamaréntahan, boh hal-hal anu ayeuna boh hal-hal anu bakal datang, atanapi kakuatan, atanapi jangkungna atanapi jero, atanapi anu diciptakeun sanés anu tiasa ngasingkeun urang tina cinta ka Gusti. " Gusti cinta, janten Anjeunna henteu tiasa ngabantosan urang.

Gusti mikanyaah dulur. Mateus 5:45 nyarios, "Anjeunna nyababkeun panonpoe na gugah sareng jalma jahat sareng anu maraot, sareng hujan ka jalma-jalma anu séhat sareng jalma-jalma anu henteu séhat." Anjeunna ngaberkahan saha waé sabab Anjeunna mikanyaah ka unggal jalma. Yakobus 1:17 nyebatkeun, "Unggal kado anu saé sareng unggal kado anu sampurna ti luhur sareng turun ti Rama anu terang sareng anu teu aya rupi-rupi sareng kalangkang péngkolan." Jabur 145: 9 nyarios, "PANGERAN alus pikeun sadayana; Anjeunna ngagaduhan karep ka sadaya anu parantos dipidamel. " Yohanes 3: 16 nyarios, "Kusabab Allah pisan mikanyaah dunya anu Anjeunna mikeun Putra tunggal-Na."

Kumaha upami hal-hal goréng. Gusti jangji ka anu percaya yén, "Sagala hal gawé bareng pikeun anu hadé pikeun jalma anu cinta ka Allah (Rum 8:28)". Gusti tiasa ngantepkeun hal-hal datang kana kahirupan urang, tapi pastikeun yén Allah parantos ngijinkeun éta ngan ukur alesan anu saé pisan, sanés kusabab Gusti Allah maréntahkeun sababaraha cara atanapi pikeun sababaraha alesan dipilih pikeun ngarobih pikiran-Na sareng liren micinta urang.

Gusti tiasa milih pikeun ngidinan urang sangsara akibat tina dosa tapi Anjeunna oge tiasa milih pikeun ngajaga urang ti aranjeunna, tapi salawasna Nya alesan anu asalna tina cinta jeung tujuan anu keur urang alus.

KASIHATAN KASIHATAN kasalametan

Tulisan memang saurna Gusti hates dosa. Pikeun daptar parsial, tingali Paribasa 6: 16-19. Tapi Gusti henteu benci ka jalma dosa (I Timoteus 2: 3 & 4). 2 Petrus 3: 9 nyarios, "Gusti ... sabar ka anjeun, henteu hoyong anjeun binasa, tapi sadayana bakal tobat."

Janten Gusti nyiapkeun jalan pikeun panebusan urang. Nalika urang dosa atanapi nyimpang ti Gusti Anjeunna henteu pernah ninggalkeun urang sareng sok ngantosan urang balik, Anjeunna henteu liren micinta urang. Gusti masihan urang carita ngeunaan putra kamandirian dina Lukas 15: 11-32 pikeun ngagambarkeun kanyaah-Na pikeun urang, yén bapa anu asih anu suka bungah dina balik putrana anu sesah. Henteu sadaya bapa manusa sapertos kieu tapi Rama Surgawi urang salawasna ngabagéakeun urang. Yesus nyarios dina Yohanes 6:37, "Sagala rupa anu dipasihkeun ku Bapa bakal sumping ka Kami; sareng anu datang ka Kami moal diusir. " Yohanes 3: 16 nyarios, "Gusti pisan mikanyaah dunya." I Timoteus 2: 4 nyebutkeun Gusti "mikahayang sadaya lalaki pikeun disalametkeun sareng terang kana bebeneran. " Epesus 2: 4 & 5 nyarios, "Tapi kusabab cinta-Na anu hébat pikeun urang, Gusti, anu beunghar ku rahmat, ngajantenkeun urang hirup sareng Kristus sanajan urang maot dina panerapan - éta ku rahmat anjeun parantos disimpen."

Démonstrasi cinta anu pangageungna di sadaya dunya nyaéta panyediaan Gusti pikeun kasalametan sareng pangampunan urang. Anjeun kedah maca Rum bab 4 & 5 dimana seueur rencana Gusti dijelaskeun. Rum 5: 8 & 9 nyarios, "Gusti mendemonstrasikan Kanyaah-Na ka urang, nalika urang dosa, Kristus pupus pikeun urang. Langkung seueur ti éta, sabab ayeuna tos diyakinkeun ku getih-Na, urang bakal disalametkeun tina murka Gusti ku Anjeunna. " I Yohanes 4: 9 & 10 nyarios, "Ieu kumaha Gusti nunjukkeun kaasih-Na di antara urang: Anjeunna ngutus Putra Hiji-Na ka dunya anu urang tiasa hirup ngalangkungan Anjeunna. Ieu cinta: sanés urang mikanyaah ka Gusti, tapi yén Anjeunna mikanyaah ka urang sareng ngutus Putra-Na salaku kurban panebusan pikeun dosa-dosa urang. "

Yohanes 15:13 nyarios, "Cinta anu langkung ageung henteu aya anu ngan ukur ti ieu, nyaéta anjeunna masrahkeun nyawa pikeun babaturanana." Kuring Yohanes 3: 16 nyarios, "Ieu kumaha urang terang naon ari cinta: Yesus Kristus masrahkeun hirupna pikeun urang ..." Ieu di I John anu nyatakeun "Gusti Asih (bab 4, ayat 8). Éta Saha Anjeunna. Ieu mangrupikeun buktos akhir tina cinta-Na.

Urang kedah percanten ka anu diucapkeun ku Gusti - Anjeunna mikanyaah ka urang. Henteu janten masalah naon anu kajantenan ka urang atanapi kumaha kaayaan sigana saatos Gusti maréntahkeun ka urang pikeun percanten ka Anjeunna sareng kaasih-Na. David, anu disebat "jalma anu dikersakeun ku Gusti Allah sorangan," saur dina Jabur 52: 8, "Kuring percanten ka asih Gusti anu langgeng pikeun salawasna." Abdi Yohanes 4:16 kedah janten tujuan urang. "Sareng kami parantos terang sareng percanten kaasih anu dipasihkeun ku Gusti pikeun urang. Gusti mangrupikeun cinta, sareng anu tetep dina cinta tetep di Gusti sareng Gusti tetep dina anjeunna. "

Rencana Dasar Allah

Ieu rencana Gusti pikeun nyalametkeun urang. 1) Urang sadayana parantos dosa. Rum 3:23 nyarios, "Sadayana parantos dosa sareng gagal tina kamuliaan Allah." Rum 6:23 nyarios yén "Gajih dosa nyaéta maot." Yesaya 59: 2 nyarios, "Dosa-dosa urang parantos misah urang sareng Gusti."

2) Gusti parantos nyayogikeun jalan. Yohanes 3: 16 nyarios, "Kanggo Gusti pisan mikanyaah dunya anu Anjeunna masihan Putra-Na Anu Tunggal ..." Dina Yohanes 14: 6 Yesus nyarios, "Kami Jalan, Kaleresan sareng Kahirupan; moal aya anu datang ka Rama, tapi ku Kami. ”

I Korinta 15: 1 & 2 "Ieu kurnia bébas Kasalametan Allah, injil anu ku kuring ditepikeun ku anjeun disalametkeun." Ayat 3 nyarios, "Éta Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang," sareng ayat 4 neraskeun, "yén Anjeunna dikubur sareng Anjeunna dibangkitkeun dina dinten anu katilu." Mateus 26:28 (KJV) nyarios, "Ieu getih Kami tina perjanjen anyar anu héd pikeun seueur jalma pikeun ngahampura dosa." Kuring peter 2:24 (NASB) nyarios, "Anjeunna Anjeunna nyalira dosa-dosa urang dina awakna dina kayu salib."

3) Urang moal tiasa kéngingkeun kasalametan ku ngalaksanakeun padamelan anu saé. Epesus 2: 8 & 9 nyarios, "Kusabab ku rahmat anjeun disimpen ku iman; da éta sanés nyalira, éta kado ti Allah; sanés salaku hasil tina padamelan, yén teu aya anu kedah ngagedekeun. " Titus 3: 5 nyarios, "Tapi nalika kahadéan sareng kaasih Gusti urang Jurusalamet urang ka manusa muncul, sanés ku kalakuan kabeneran anu parantos kami laksanakeun, tapi numutkeun ka rahmat-Na anjeunna nyalametkeun urang ..." 2 Timoteus 2: 9 nyarios, " anu parantos nyalametkeun urang sareng nyauran urang kana kahirupan anu suci - sanés kusabab naon-naon anu parantos kami laksanakeun tapi kusabab tujuan sareng kurnia nyalira. "

4) Kumaha kasalametan sareng pangampura Gusti dijantenkeun anjeun sorangan: Yohanes 3: 16 nyarios, "sing saha anu percaya ka Anjeunna moal binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng." Yohanes ngagunakeun kecap percaya 50 kali dina buku Yohanes nyalira pikeun ngajelaskeun kumaha nampi kurnia gratis hirup langgeng sareng pangampunan. Rum 6:23 nyarios, "Kusabab upah tina dosa nyaéta maot, tapi kurnia Allah hirup langgeng ku jalan Yesus Kristus Gusti urang." Rum 10:13 nyarios, "Sing saha anu nyebat asma Gusti bakal disalametkeun."

Jaminan Hampura

Ieu sababna urang yakin yén dosa urang dihampura. Kahirupan abadi mangrupikeun janji pikeun "saha jalma anu percaya" sareng "Gusti moal tiasa ngabohong." Yohanes 10:28 nyarios, "Kuring masihan ka aranjeunna hirup langgeng, sareng aranjeunna moal binasa." Émut Yohanes 1:12 nyarios, "Sakur anu nampi Anjeunna ka aranjeunna Anjeunna masihan hak pikeun janten murangkalih Gusti, ka anu percanten ka Asma-Na." Éta mangrupikeun kapercayaan dumasar kana "sifat"-Na cinta, bebeneran sareng kaadilan.

Upami anjeun parantos sumping ka Anjeunna sareng nampi Al Masih anjeun disimpen. Yohanes 6:37 nyarios, "Anjeunna anu datang ka Kami moal matak ngusir." Upami anjeun henteu naros ka Anjeunna pikeun ngahampura anjeun sareng nampi Al Masih, anjeun tiasa ngalakukeun éta saat ieu.

Upami anjeun percanten kana sababaraha vérsi sanés anu Yesus sareng sababaraha vérsi sanés anu parantos Anjeunna lakukeun pikeun anjeun tibatan anu parantos dipasihkeun dina Kitab Suci, anjeun kedah "ngarobih pikiran" sareng nampi Yesus, Putra Allah sareng Jurusalamet dunya . Émut, Anjeunna hiji-hijina jalan ka Gusti (Yohanes 14: 6).

hampura

Pangampunan urang mangrupikeun bagian anu mulia tina kasalametan urang. Harti panghampura nyaéta dosa urang dikirim jauh sareng Gusti henteu émut deui. Yesaya 38:17 nyarios, "Anjeun parantos ngalungkeun sadaya dosa abdi di tukangeun anjeun." Jabur 86: 5 nyarios, "Kanggo Anjeun Gusti anu saé, sareng siap ngahampura, sareng seueur pisan kaasih ka sadayana anu nyauran ka Anjeun." Tingali Rum 10:13. Jabur 103: 12 nyarios, "Sajauh wétan ti kulon, dugi ka Anjeunna ngaleungitkeun kalepatan urang ti urang." Yermia 31:39 nyarios, "Kuring bakal ngahampura dosa-dosa maraneh sareng dosa-dosa maraneh moal eling deui."

Rum 4: 7 & 8 nyarios, "Bagja jalma-jalma anu kalakuanna ngalanggar hukum parantos dihampura sareng dosa-dosana parantos ditutupan. Bagja jalma anu dosa anu henteu kajantenan ku Gusti. " Ieu panghampura. Upami pangampura anjeun sanés janji ti Gusti maka dimana anjeun mendakanana, sabab sakumaha anu parantos kami tingali, anjeun moal tiasa ngala.

Kolosa 1:14 nyarios, "Anu Kami gaduh panebusan, bahkan pangampunan dosa." Tingali Rasul 5: 30 & 31; 13:38 jeung 26:18. Sadaya ayat ieu nyarioskeun hampura salaku bagian tina kasalametan urang. Kisah 10:43 nyarios, "Sing saha jalma anu percaya ka Anjeunna nampi pangampura pikeun dosa ku Asma-Na." Epesus 1: 7 nyatakeun ieu ogé, "Anu Kami kéngingkeun panebusan getih-Na, pangampuran dosa, numutkeun kakayaan rahmat-Na."

Mustahil pikeun Gusti Allah ngabohong. Anjeunna henteu sanggup. Éta henteu wenang. Panghampura dumasarkeun kana jangji. Upami urang nampi Al Masih kami dihampura. Rasul 10:34 nyarios, "Gusti henteu pilih kasih pikeun jalma." Tarjamahan NIV nyarios, "Gusti henteu nunjukkeun pilih kasih."

Abdi hoyong anjeun angkat ka 1 Yohanes 1 kanggo nunjukkeun kumaha lumaku pikeun jalma-jalma anu iman anu gagal sareng dosa. Kami murangkalihna sareng salaku bapak manusa urang, atanapi bapak putra kamalinaan, ngahampura, maka Rama Surgawi kami ngahampura urang sareng bakal nampi kami deui, sareng deui.

Urang terang yén dosa misahkeun urang sareng Gusti, maka dosa misahkeun urang sareng Gusti sanajan urang anak-Na. Éta henteu misahkeun urang tina kaasih-Na, atanapi hartosna urang henteu deui janten murangkalihna, tapi éta ngarusak hubungan urang sareng Anjeunna. Anjeun teu tiasa ngandelkeun perasaan di dieu. Ngan percanten kana pangandika-Na yén lamun anjeun ngalakukeun anu leres, ngaku, Anjeunna parantos ngahampura anjeun.

Urang Kami Kawas Barudak

Hayu urang ngagunakeun conto manusa. Nalika murangkalih alit henteu patuh sareng adu adu, anjeunna tiasa nutupan éta, atanapi ngabohong atanapi nyumput ti kolotna kusabab kalepatanana. Anjeunna tiasa nolak ngaku salahna. Anjeunna parantos misahkeun diri ti kolotna kusabab anjeunna sieun aranjeunna bakal mendakan naon anu parantos dilakukeun, sareng sieun aranjeunna bakal ambek ka anjeunna atanapi ngahukum anjeunna nalika aranjeunna mendakan. Dekeutna sareng kanyamanan budak sareng kolotna rusak. Anjeunna moal tiasa ngalaman kasalametan, panarimaan sareng cinta aranjeunna pikeun anjeunna. Barudak parantos janten sapertos Adam sareng Hawa nyumput di Taman Éden.

Urang ngalakukeun hal anu sami sareng Rama sawarga urang. Nalika urang ngalakukeun dosa, urang bakal ngarasa salah. Kami sieun Anjeunna bakal ngahukum urang, atanapi Anjeunna tiasa liren micinta urang atanapi miceun urang. Kami henteu hoyong ngaku urang salah. Ukhuwah urang sareng Gusti rusak.

Gusti moal ninggalkeun urang, Anjeunna parantos jangji moal ninggalkeun urang. Tingali Mateus 28:20, anu nyatakeun, "Sareng pastina kuring sareng anjeun salawasna, dugi ka akhir jaman." Kami nyumput ti Anjeunna. Kami henteu tiasa nyumput sabab Anjeunna terang sareng ningali sagala rupa. Jabur 139: 7 nyarios, "Dimana abdi tiasa angkat ti Roh anjeun? Dimana abdi tiasa kabur ti payuneun anjeun? " Urang siga Adam nalika urang nyumput ti Gusti. Anjeunna milarian urang, ngantosan urang sumping ka Anjeunna pikeun pangapunten, sapertos kolot anu hoyong anakna mikawanoh sareng ngaku henteu patuh anjeunna. Ieu anu di pikahoyong ku Rama Surgawi kami. Anjeunna ngantosan pikeun ngahampura urang. Anjeunna bakal salawasna nyandak urang balik.

Bapa-bapa manusa tiasa liren micinta budak, sanaos jarang kajadian. Sareng Gusti, sakumaha anu parantos urang tingali, cinta-Na pikeun urang moal pernah gagal, teu pernah lirén. Anjeunna mikanyaah ka urang ku cinta anu abadi. Émut Rom 8: 38 & 39. Émut teu aya anu tiasa misahkeun urang tina kaasih Gusti, urang ulah liren janten murangkalih-Na.

Leres, Gusti hates dosa sareng sakumaha Yesaya 59: 2 nyarios, "dosa anjeun parantos papisah antara anjeun sareng Gusti anjeun, dosa-dosa anjeun parantos nyumputkeun rupina ti anjeun." Éta nyatakeun dina ayat 1, "panangan PANGERAN henteu pondok teuing pikeun nyalametkeun, atanapi ceuli-Na teuing kusam teu tiasa didangu," tapi Jabur 66:18 nyarios, "Upami kuring nganggap kajahatan dina haté kuring, Gusti moal ngadangukeun kuring . "

I Yohanes 2: 1 & 2 nyarios ka anu percaya, "Anak-anak kuring, kuring nulis ieu ka anjeun supaya anjeun moal dosa. Tapi upami aya anu ngalakukeun dosa, urang ngagaduhan anu nyarios ka Rama pikeun ngabélaan urang - Yesus Kristus, Anu Maha Suci. " Anu percanten tiasa sareng ngalakukeun dosa. Nyatana I Yohanes 1: 8 & 10 nyarios, "Upami urang ngaku tanpa dosa, urang nipu diri sareng kanyataanna henteu aya dina diri urang" sareng "upami urang nyarios yén kami henteu ngalakukeun dosa, urang ngajantenkeun Anjeunna tukang bohong, sareng pangandika na nyaéta sanés di urang. ” Nalika urang ngalakukeun dosa Gusti nunjukkeun jalan ka jalan deui dina ayat 9 anu nyatakeun, "Upami urang ngaku (ngaku) ​​urang dosa, Anjeunna satia sareng adil pikeun ngahampura dosa-dosa urang sareng ngabersihkeun urang tina sagala kalepatan. ”

We kedah milih pikeun ngaku dosa urang ka Gusti maka upami urang henteu ngaraos pangampurana éta kalepatan, sanés Gusti. Mangrupikeun pilihan pikeun taat ka Gusti. Janjina pasti. Anjeunna bakal ngahampura urang. Anjeunna moal tiasa ngabohong.

Ayat Ayat Watek Gusti

Hayu urang tingali Ayub kumargi anjeun ngabina anjeunna sareng ningali naon anu leres-leres ngajarkeun urang ngeunaan Gusti sareng hubungan urang sareng Anjeunna. Seueur jalma salah paham kana buku Ayub, narasi sareng konsep na. Éta tiasa janten salah sahiji buku Injil anu paling teu dipikaharti.

Salah sahiji salah kapingatan munggaran nyaéta pikeun ngirakeun kasangsaraan éta salawasna atanapi seuseueurna mangrupikeun tanda kaambek Gusti ku dosa atanapi dosa anu urang lakukeun. Jelas éta anu pastikeun tilu sobat Ayub, anu akhirna Gusti Allah nyaram aranjeunna. (Urang bakal balik kana éta engké.) Anu sanésna nyaéta nganggap yén kamakmuran atanapi berkah sok atanapi biasana mangrupikeun tanda Gusti anu ridho ka urang. Salah. Ieu pamanggih manusa, pamikiran anu nganggap urang kéngingkeun kasaéan Gusti. Kuring naros ka batur naon anu katingalina ku aranjeunna tina buku Ayub sareng balesanna nyaéta, "Kami henteu terang nanaon." Sigana moal aya anu yakin saha anu nulis Ayub. Kami henteu terang yén Ayub kantos ngartos sadayana naon anu lumangsung. Anjeunna ogé henteu ngagaduhan Kitab Suci, sapertos urang.

Jalma moal ngartos akun ieu kecuali urang ngartos naon anu kajantenan antara Gusti sareng Sétan sareng perang antara kakuatan atanapi pengikut anu bener sareng anu jahat. Setan mangrupikeun musuh anu éléh kusabab kayu salib Kristus, tapi anjeun tiasa nyarios yén anjeunna henteu acan ditahan. Aya perang anu masih kénéh ngagelebug di dunya ieu kusabab jiwa jalma. Gusti parantos masihan kami buku Ayub sareng seueur Kitab Suci anu sanés pikeun ngabantosan kami ngartos.

Mimiti, sakumaha anu kuring nyatakeun tadi, sadaya kajahatan, nyeri, panyakit sareng bencana akibat tina asupna dosa ka dunya. Gusti henteu ngalakukeun atanapi nyiptakeun kajahatan, tapi Anjeunna tiasa ngantep bencana pikeun nguji urang. Henteu aya anu datang kana kahirupan urang tanpa idin-Na, bahkan ngabenerkeun atanapi ngantepkeun urang sangsara akibat tina dosa anu urang lakukeun. Ieu pikeun ngajantenkeun urang kuat.

Gusti henteu sawenang-wenang mutuskeun pikeun henteu bogoh ka urang. Cinta mangrupakeun mahluk-Na pisan, tapi Anjeunna ogé suci sareng adil. Hayu urang tingali dina settingna. Dina bab 1: 6, "putra-putra Gusti" nampilkeun dirina ka Allah sareng Sétan sumping diantara aranjeunna. "Putra-putra Gusti" sigana malaikat, panginten mangrupikeun perusahaan campuran anu nuturkeun Gusti sareng anu nuturkeun Sétan. Iblis datang ti perantauan di bumi. Ieu ngajantenkeun kuring mikir I Pétrus 5: 8 anu nyebatkeun, "Musuh anjeun setan ngorondang sapertos singa anu ngageleger, milari anu tiasa didahar." Gusti nunjukkeun "Ayub hamba-Na," sareng ieu mangrupikeun hal anu penting pisan. Anjeunna nyarios Ayub mangrupikeun hamba-Na anu séhat, sareng henteu sampurna, jejeg, takwa ka Gusti sareng ngancik tina kajahatan. Catet yén Gusti teu aya dimana-mana dituduh Ayub ngeunaan dosa naon. Sétan dasarna nyarios yén hiji-hijina alesan Ayub nuturkeun ka Gusti nyaéta kusabab Gusti parantos mberkahi anjeunna sareng yén upami Gusti nyandak berkah-berkah éta Ayub bakalan nyumpah ka Gusti Allah. Di dieu ayana konflik. Janten Gusti harita ngamungkinkeun Iblis pikeun nyiksa Ayub pikeun nguji kanyaah jeung kasatiaan-Na ka Anjeunna. Maca bab 1: 21 & 22. Pakasaban lulus tés ieu. Éta nyatakeun, "Dina sagala Ayub ieu henteu ngalakukeun dosa, sareng henteu nyalahkeun Gusti." Dina bab 2 Iblis deui nangtang ka Gusti pikeun nguji Ayub. Deui Allah ngantep Sétan pikeun nyiksa Ayub. Ayub ngaréspon dina 2:10, "naha urang bakal nampi kasaéan ti Gusti sareng sanés kasusah." Éta nyatakeun dina 2:10, "Dina sagala Ayub ieu henteu dosa ku lambeyna."

Catet yén Sétan moal tiasa ngalakukeun nanaon tanpa ijin Allah, sareng Anjeunna netepkeun wates-watesna. Perjanjian Anyar nunjukkeun ieu dina Lukas 22:31 anu nyebatkeun, "Simon, Setan hoyong hoyong anjeun." NASB nyatakeun sapertos kieu, Sétan "nungtut idin pikeun nyaring anjeun sapertos gandum." Baca Epesus 6: 11 & 12. Éta ngawartosan ka urang, "Pasang sadaya waja atanapi Gusti" sareng "nangtung ngalawan skéma setan. Pikeun perjoangan urang sanés ngalawan daging sareng getih, tapi ngalawan panguasa, ngalawan aparat, ngalawan kakuatan dunya gelap ieu sareng ngalawan kakuatan spiritual jahat di alam surga. " Janten jelas. Dina sagala Ayub ieu henteu ngalakukeun dosa. Kami dina perang.

Ayeuna balik deui ka I Peter 5: 8 teras baca deui. Dasar na ngajelaskeun buku Ayub. Éta nyatakeun, "tapi nolak anjeunna (setan), panceg kana iman anjeun, terang yén pangalaman anu sami tina kasangsaraan anu dilakukeun ku dulur-dulur anjeun anu aya di dunya. Saatos anjeun sangsara sakedap, Gusti anu maha rahmat, anu nyauran anjeun pikeun kamulyaan-Na anu langgeng di Kristus, bakal nyalira nyampurnakeun, mastikeun, nguatkeun sareng netepkeun anjeun. " Ieu alesan anu kuat pikeun sangsara, ditambah kanyataan yén sangsara mangrupikeun bagian tina perang naon waé. Upami urang henteu kantos diusahakeun, urang bakal janten séndok tuangeun orok sareng henteu kantos janten dewasa. Dina uji coba urang janten langkung kuat sareng urang ningali élmuna kami ngeunaan Tuhan ningkat, urang ningali Saha Gusti dina cara anu énggal sareng hubungan urang sareng Anjeunna janten langkung kuat.

Dina Rum 1:17 nyatakeun, "jalma adil bakal hirup ku iman." Ibrani 11: 6 nyarios, "tanpa iman moal mungkin pikeun nyenangkeun Gusti." 2 Korinta 5: 7 nyarios, "Urang leumpang ku iman, sanes ku paningal." Urang panginten henteu ngartos ieu, tapi éta kanyataan. Urang kedah percanten ka Gusti kana sagala ieu, kana sagala kasangsaraan anu diijinkeun ku Anjeunna.

Saprak muragna Iblis (Baca Yehezkiel 28: 11-19; Yesaya 14: 12-14; Wahyu 12:10.) Konflik ieu parantos aya sareng Sétan hoyong ngarobah urang sadayana ti Gusti. Sétan bahkan nyobian ngagoda Yesus supaya teu percanten ka Bapana (Mateus 4: 1-11). Dimimitian ku Hawa di kebon. Catet, Sétan ngagoda anjeunna ku ngajantenkeun anjeunna mempertanyakan karakter Allah, kaasih sareng kaasihan-Na pikeun dirina. Iblis nunjukkeun yén Gusti nyimpen barang anu saé ti anjeunna sareng Anjeunna henteu resep sareng teu adil. Sétan sok nyobian nyandak karajaan Allah sareng ngarobih umat-Na ngalawan ka Anjeunna.

Urang kedah ningali kasangsaraan Ayub sareng anu urang terang tina "perang" ieu dimana Sétan tetep nyobian ngagoda urang pikeun ngarobih sisi sareng misahkeun urang ti Gusti. Émut Gusti nyatakeun Ayub janten jalma anu saleh sareng tanpa cacad. Teu aya tanda dakwaan dosa ka Ayub dugi ka ayeuna di akun. Gusti henteu ngantep kasangsaraan ieu kusabab naon waé anu dilakukeun ku Ayub. Anjeunna henteu nangtoskeun anjeunna, ambek ka anjeunna ogé henteu Anjeunna lirén micinta anjeunna.

Ayeuna babaturan Ayub, anu jelas yén sangsara kusabab dosa, asup kana gambar éta. Kuring ngan ukur tiasa ningali naon anu diucapkeun ku Allah ngeunaan aranjeunna, sareng nyarios ati-ati pikeun henteu nangtoskeun anu sanés, sapertos aranjeunna nangtoskeun Ayub. Gusti ngahukum aranjeunna. Ayub 42: 7 & 8 nyarios, "Saatos PANGERAN nyarioskeun perkawis ieu ka Ayub, anjeunna nyarios ka Elipazim urang Teman, 'Kami ambek sareng anjeun sareng dua sobat anjeun, sabab anjeun henteu nyarioskeun naon anu leres sakumaha hamba Ayub kuring. Janten ayeuna nyandak tujuh banteng sareng tujuh domba jalu angkat ka padamelan abdi Ayub sareng ngurbankeun kurban beuleuman pikeun aranjeun. Abdi abdi Ayub bakalan ngadoa pikeun anjeun, sareng kuring bakal nampi do'a na sareng henteu ngungkulan anjeun numutkeun kabodoan anjeun. Anjeun henteu nyarioskeun perkawis anu leres, sapertos Ayub abdi. '"Gusti ambek ka aranjeunna kusabab kalakuan aranjeunna, maréntahkeun aranjeunna nyanggakeun kurban ka Gusti. Catet yén Gusti Allah maréntahkeun aranjeunna ka Ayub sareng naroskeun Ayub pikeun ngadoa pikeun aranjeunna, sabab aranjeunna henteu nyarioskeun anu leres perkawis Anjeunna sapertos Ayub.

Dina sadaya dialog aranjeunna (3: 1-31: 40), Gusti Allah jempé. Anjeun naroskeun perkawis Gusti anu jempé ka anjeun. Bener henteu nyarios naha Gusti jempé pisan. Kadang-kadang Anjeunna tiasa waé ngantosan urang percanten ka Anjeunna, milampah iman, atanapi leres-leres milarian jawaban, panginten dina Kitab Suci, atanapi ngan jempé sareng mikirkeun hal-hal.

Hayu urang tingali deui ningali naon anu janten Ayub. Pakasaban parantos merjuangkeun kritik ti babaturanana "anu disebatna" anu nekad ngabuktikeun yén musibah akibat tina dosa (Ayub 4: 7 & 8). Urang terang yén dina bab-bab pamungkas Gusti Allah ngadaptarkeun Ayub. Kunaon Naon Ayub ngalakukeun salah? Naha Gusti ngalakukeun ieu? Sigana imanna Ayub henteu diuji. Ayeuna parantos diuji parah, panginten langkung ti seueur jalma anu bakal pernah aya. Kuring yakin yén bagian tina uji coba ieu mangrupikeun hukuman tina "réréncangan" na. Dina pangalaman sareng paniténan kuring, saur kuring yén penilaian sareng panghukuman ngabentuk jalma-jalma anu sanés mangrupikeun cobaan sareng pundung pisan. Émut firman Allah nyarios henteu ngahukum (Rum 14:10). Rada éta ngajar urang pikeun "silih ajak silih" (Ibrani 3:13).

Nalika Gusti bakal nangtoskeun dosa urang sareng éta mangrupikeun hiji alesan panyabab, tapi sanés alesanna, sakumaha "babaturan" anu tersirat. Ningali dosa anu jelas mangrupikeun hiji hal, anggap éta mangrupikeun hal anu sanés. Tujuanana nyaéta restorasi, henteu ngoyagkeun sareng dikutuk. Ayub janten ambek ka Gusti sareng tiiseun-Na sareng mimiti naroskeun ka Gusti sareng nungtut waleran. Anjeunna mimiti menerkeun amarahna.

Dina bab 27: 6 Ayub nyarios, "Kuring bakal ngajaga kabeneran kuring." Teras Gusti nyarios yén Ayub ngalakukeun ieu ku nuduh Gusti (Ayub 40: 8). Dina bab 29 Ayub ragu, ngarujuk kana berkah Gusti dina waktos anu kapengker sareng nyarios yén Gusti henteu aya deui sareng anjeunna. Ampir siga he nyaéta paribasa Gusti baheula bogoh ka anjeunna. Émut Mateus 28:20 nyarios yén ieu henteu leres pikeun Gusti masihan jangji ieu, "Sareng kuring sareng anjeun salawasna, bahkan dugi ka akhir jaman." Ibrani 13: 5 nyarios, "Kuring moal ninggalkeun anjeun ogé moal ninggalkeun anjeun." Gusti henteu kantos ngantep Ayub sareng akhirna nyarios ka anjeunna sapertos Anjeunna ka Adam sareng Hawa.

Urang kedah diajar nuluykeun leumpang ku iman - henteu ku paningal (atanapi perasaan) sareng percanten kana janji-Na, sanaos urang teu tiasa "ngaraoskeun" ayana-Na sareng teu nampi jawaban kana doa urang. Dina Ayub 30:20 Ayub nyarios, "Ya Allah, anjeun henteu ngajawab kuring." Ayeuna anjeunna mimiti ngawadul. Dina bab 31 Ayub nuduh ka Gusti yén henteu ngupingkeun anjeunna sareng nyarios yén anjeunna bakal ngabantah sareng membela kabeneranna di payuneun Gusti upami ngan ukur Gusti anu ngupingkeun (Ayub 31:35). Baca Ayub 31: 6. Dina bab 23: 1-5 Ayub ogé ngadu'a ka Gusti, sabab Anjeunna henteu ngawaler. Gusti jempé - anjeunna nyarios yén Gusti henteu masihan anjeunna alesan pikeun naon anu Anjeunna laksanakeun. Gusti henteu kedah ngajawab ka Ayub atanapi urang. Kami leres-leres henteu tiasa nungtut nanaon ti Gusti. Tingali naon anu diucapkeun ku Gusti ka Ayub nalika Gusti nyarios. Ayub 38: 1 nyarios, "Saha ieu anu nyarios tanpa kanyaho?" Ayub 40: 2 (NASB) nyarios, "Wii palaku kasalahan ngalawan ka Anu Kawasa?" Dina Ayub 40: 1 & 2 (NIV) Gusti nyarios yén Ayub "bersaing," "ngabenerkeun" sareng "nuduh" Anjeunna. Gusti ngabalikeun naon anu Ayub nyarioskeun, ku nungtut yén Ayub ngajawab na patarosan. Ayat 3 nyarios, "Kuring bakal tatanya anjeun tur anjeun bakal ngajawab me. " Dina bab 40: 8 Gusti Allah nyarios, "Naha anjeun bakal nguciwakeun kaadilan kuring? Naha anjeun ngahukum kuring pikeun ngabenerkeun diri anjeun? " Saha anu nungtut naon sareng saha?

Maka Gusti deui nangtang Ayub ku kakuatan-Na salaku Penciptana, anu teu aya jawaban. Gusti hakékatna nyarios, "Kuring téh Gusti, kuring Anu Nyiptakeun, tong ngadiskontoskeun Saha Kuring. Entong tatanya cinta kuring, kaadilan kuring, sabab AKAN ALLAH, Nu Nyiptakeun. ”

Gusti henteu nyebatkeun Ayub dihukum kusabab dosa anu katukang tapi Anjeunna henteu nyarios, "Entong naros Kuring, sabab kuring nyalira Gusti." Kami henteu dina posisi naon waé pikeun nungtut Gusti. Anjeunna nyalira nyaéta Daulat. Émut Gusti hoyong urang percanten ka Anjeunna. Éta iman anu nyenangkeun Anjeunna. Nalika Gusti nyaritakeun yén Anjeunna adil sareng maha asih, Anjeunna hoyong urang percaya ka Anjeunna. Réspon Gusti Allah ngantunkeun Ayub henteu aya waleran atanapi jalan deui tapi tobat sareng ibadah.

Dina Ayub 42: 3 Ayub dikutip nalika nyarios, "Pasti kuring nyarioskeun hal-hal anu kuring henteu ngartos, hal-hal anu matak pikabetaheun pikeun kuring terang." Dina Ayub 40: 4 (NIV) Ayub nyarios, "Kuring henteu pantes." NASB nyarios, "Kuring henteu penting." Dina Ayub 40: 5 Ayub nyarios, "Kuring henteu ngajawab," sareng dina Ayub 42: 5 anjeunna nyarios, "Ceuli kuring nguping anjeun, tapi ayeuna panon kuring ningali anjeun." Anjeunna teras nyarios, "Kuring nganggap hina diri sareng tobat dina lebu sareng lebu." Anjeunna ayeuna ngagaduhan pamahaman anu langkung ageung ngeunaan Gusti, anu leres.

Gusti salawasna kersa ngahampura kalepatan urang. Urang sadayana gagal sareng henteu percanten ka Gusti kadang-kadang. Pikirkeun sababaraha jalma dina Kitab Suci anu gagal dina sababaraha waktos leumpang sareng Gusti, sapertos Musa, Ibrahim, Élias atanapi Yunus atanapi anu salah paham naon anu dilakukeun ku Gusti salaku Naomi anu janten pait sareng kumaha ngeunaan Peter, anu nolak Kristus. Naha Gusti liren micinta aranjeunna? Henteu! Anjeunna sabar, sabar sareng welas asih sareng ngahampura.

disiplin

Bener yén Gusti benci kana dosa, sareng sapertos bapak manusa urang Anjeunna bakal disiplin sareng menerkeun urang upami urang teras-terasan ngalakukeun dosa. Anjeunna tiasa nganggo kaayaan pikeun nangtoskeun urang, tapi tujuanana nyaéta, salaku kolot, sareng ku cinta-Na pikeun urang, pikeun ngahancurkeun urang sosobatan sareng Anjeunna. Anjeunna sabar sareng sabar sareng welas asih sareng siap ngahampura. Saperti bapa manusa Anjeunna hoyong urang "ageung" sareng janten séhat sareng dewasa. Upami Anjeunna henteu ngadisiplin urang urang bakal manja, barudak anu henteu dewasa.

Anjeunna ogé tiasa ngantep urang sangsara akibat tina dosa urang, tapi Anjeunna henteu ngabantah urang atanapi liren micinta urang. Upami urang leres-leres ngarespon sareng ngaku dosa urang sareng nyungkeun Mantenna pikeun ngabantuan urang ngarobah urang bakal janten langkung siga Rama urang. Ibrani 12: 5 nyarios, "Anaking, tong nganggap enteng (nganggap hina) kana disiplin Gusti sareng entong kaleungitan hate nalika Anjeunna negeskeun anjeun, sabab Gusti ngadisiplin jalma-jalma anu Anjeunna dipikacinta, sareng ngahukum saha waé anu Anjeunna tampi salaku putra." Dina ayat 7 nyatakeun, "pikeun saha anu dipikacinta ku Gusti Anjeunna disiplin. Pikeun putra naon anu henteu disiplin "sareng ayat 9 nyarios," Sumawona urang sadayana parantos gaduh bapak manusa anu disiplin sareng urang ngahargaan aranjeunna. Sakumaha langkungna urang kedah tunduk ka Rama arwah urang sareng hirup. ” Ayat 10 nyarios, "Gusti disiplin urang pikeun kahadéan urang supaya urang tiasa nyandak kasucian-Na."

"Henteu aya disiplin anu pikaresepeun dina waktos éta, tapi nyeri, tapi ngahasilkeun panén tina kaadilan sareng perdamaian pikeun anu parantos dilatih ku éta."

Gusti ngadisiplinkeun urang pikeun ngajantenkeun urang kuat. Sanaos Ayub henteu pernah nolak Gusti, anjeunna henteu percanten sareng ngahinakeun Gusti sareng nyarios yén Gusti éta henteu adil, tapi nalika Gusti ngahukum anjeunna, anjeunna tobat sareng ngaku kalepatanana sareng Gusti Allah mulangkeun anjeunna. Pakasaban ngaréspon leres. Anu sanés sapertos Daud sareng Pétrus ogé gagal tapi Gusti ogé mulangkeunana ogé.

Yesaya 55: 7 nyebatkeun, "Hayu jelema jahat ninggali jalanna sareng jalma-jalma anu teu bener nyaéta pipikiranana, sareng ngantep anjeunna balik deui ka Gusti, sabab Anjeunna bakal mikawelas ka anjeunna sareng Anjeunna bakal ngalimpudan (NIV nyarios sacara bébas) ngahampura."

Upami anjeun kantos murag atanapi gagal, lumaku waé 1 Yohanes 1: 9 sareng ngaku dosa anjeun sapertos Daud sareng Pétrus sapertos Ayub. Anjeunna bakal ngahampura, Anjeunna janji. Bapa manusa ngabenerkeun budakna tapi aranjeunna tiasa ngalakukeun kasalahan. Gusti henteu. Anjeunna sadayana terang. Anjeunna sampurna. Anjeunna adil sareng adil sareng Anjeunna mikanyaah ka anjeun.

Naha Allah saé

Anjeun nimbulkeun patarosan naha Gusti jempé nalika anjeun solat. Gusti jempé nalika nguji Ayub ogé. Teu aya alesan anu dibéré, tapi urang ngan ukur tiasa masihan panyangka. Meureun Anjeunna ngan peryogi sadayana pikeun maénkeun Sétan anu leres atanapi panginten padamelanana dina haté Ayub henteu acan réngsé. Meureun urang henteu siap pikeun jawabanna ogé. Gusti ngan hiji-hijina Anu terang, urang kedah percanten ka Anjeunna.

Jabur 66:18 masihan jawaban anu sanés, dina bacaan ngeunaan do'a, éta nyatakeun, "Upami kuring nganggap kajahatan dina haté kuring, Gusti moal ngadangukeun kuring." Pakasaban ngalakukeun ieu. Anjeunna lirén percanten sareng mimiti naros. Ieu ogé tiasa leres pikeun urang.

Aya sabab anu sanés ogé. Anjeunna tiasa waé ngusahakeun anjeun percanten, leumpang ku iman, sanés ku paningal, pangalaman atanapi parasaan. Tiiseunana maksa urang percanten sareng milari Anjeunna. Éta ogé maksa urang pikeun terus-terusan solat. Teras kami terang yén éta leres-leres Gusti Anu masihan jawaban kami, sareng ngajarkeun urang pikeun bersyukur sareng ngahargaan sagala anu Anjeunna lakukeun pikeun urang. Éta ngajarkeun urang yén Anjeunna sumber sadaya berkah. Émut ka Yakobus 1:17, "Unggal kado anu saé sareng sampurna ti luhur, turun ti Rama cahaya sorga, anu henteu robih sapertos bayangan. ”Sapertos sareng Ayub urang panginten henteu terang kunaon. Urang tiasa, sapertos Ayub, ngan ukur terang Saha waé Gusti, yén Anjeunna Anu Nyiptakeun urang, sanés urang-Na. Anjeunna sanés hamba urang anu urang tiasa sumping sareng nungtut kabutuhan urang sareng hoyong kacumponan. Anjeunna bahkan henteu kedah masihan alesan pikeun tindakan-Na, sanaos sababaraha kali Anjeunna ngalakukeun. Urang kedah ngahargaan sareng nyembah ka Anjeunna, sabab Anjeunna Allah.

Gusti hoyong urang sumping ka Anjeunna, bebas sareng kendel tapi hormat sareng rendah haté. Anjeunna ningali sareng nguping unggal kabutuhan sareng pamundut sateuacan urang naros, janten jalma naros, "Naha naros, naha ngado'a?" Jigana urang naroskeun sareng ngadoa janten urang sadar yén Anjeunna aya sareng Anjeunna nyata sareng Anjeunna teu ngadangukeun sareng ngajawab kami sabab Anjeunna mikanyaah ka urang. Anjeunna saé pisan. Sakumaha ceuk Rom 8: 28, Anjeunna salawasna ngalakukeun anu pangsaéna pikeun urang.

Alesan sanés urang henteu kéngingkeun pamundut kami nyaéta kami henteu naroskeun na bakal dilakukeun, atanapi urang henteu naroskeun numutkeun kahoyong tinulis-Na sakumaha anu diturunkeun dina Firman Allah. Kuring Yohanes 5:14 nyarios, "Sareng upami urang naroskeun naon-naon numutkeun kahoyong-Na urang bakal terang Anjeunna ngadangu urang ... urang terang yén urang gaduh pamundut anu dipénta ku Anjeunna." Émut Yesus ngadoa, "sanés kersa abdi tapi kersa Anjeun laksanakeun." Tingali ogé Mateus 6:10, Doa Gusti. Éta ngajarkeun urang pikeun ngadoa, "Kersa-Na dilaksanakeun, di bumi sapertos di sorga."

Tingali kana Yakobus 4: 2 pikeun langkung seueur alesan pikeun solat anu teu dibales. Éta nyatakeun, "Anjeun henteu ngagaduhan sabab henteu naros." Urang ngan saukur henteu ganggu ngadoa sareng naroskeun. Éta diteruskeun dina ayat ka tilu, "Anjeun naroskeun sareng henteu nampi sabab anjeun naroskeun kalayan motif anu salah (KJV nyarios naroskeun salah) janten anjeun tiasa ngonsumsi éta ku hawa nafsu sorangan." Ieu hartosna urang janten egois. Batur nyarios yén kami nganggo Gusti salaku mesin vending pribadi kami.

Meureun anjeun kedah diajar topik doa tina Kitab Suci nyalira, sanés sababaraha buku atanapi runtuyan ideu manusa ngeunaan solat. Urang moal tiasa kéngingkeun atanapi nungtut naon-naon ti Gusti. Urang hirup di dunya anu ngutamakeun diri sareng urang nganggap Gusti sapertos jalma séjén, urang nungtut aranjeunna nempatkeun urang pangpayunna sareng masihan naon anu dipikahoyong. Kami hoyong Gusti ngawula ka kami. Gusti hoyong urang sumping ka Anjeunna kalayan panjaluk, sanés tuntutan.

Pilipi 4: 6 nyarios, "Tong hariwang ku nanaon, tapi dina sagala hal ku do'a sareng panyambat, kalayan sukur, nyungkeun panyuwun anjeun ka Allah." Abdi Pétrus 5: 6 nyarios, "Rendahkeun diri anjeun, ku sabab, dina panangan Gusti anu kawasa, supaya anjeunna tiasa angkat dina waktosna." Mika 6: 8 nyarios, "Anjeunna parantos nunjukkeun ka man, naon anu saé. Sareng naon anu dipiharep ku PANGERAN ti anjeun? Kalakuan adil sareng resep rahmat sareng leumpang kalayan handap asor sareng Gusti anjeun. ”

kacindekan

Aya seueur diajar ti Ayub. Réspon munggaran Pak Ayub pikeun uji coba nyaéta iman (Ayub 1:21). Kitab Suci nyarios yén urang kedah "leumpang ku iman sareng sanés ku paningal" (2 Korinta 5: 7). Percanten kaadilan, kaadilan sareng kaasih Gusti. Upami urang naros ka Gusti, urang nempatkeun diri saluhureun Gusti, ngajantenkeun diri Gusti. Kami ngajantenkeun hakim Hakim sakumna bumi. Urang sadayana ngagaduhan patarosan tapi urang kedah ngahargaan Gusti salaku Gusti sareng nalika urang gagal sakumaha Ayub engké urang kedah tobat anu hartosna "ngarobih pikiran" sapertos Ayub, kéngingkeun sudut pandang énggal ngeunaan Saha Tuhan - Maha Pencipta, sareng nyembah ka Anjeunna sapertos Ayub. Urang kedah terang yén salahna pikeun nangtoskeun Allah. "Sifat" Allah henteu pernah dipernahkeun. Anjeun moal tiasa mutuskeun Saha Gusti atanapi naon anu kedah dilakukeun ku Anjeunna. Anjeun sama sakali henteu tiasa ngarobih Gusti.

Yakobus 1: 23 & 24 nyebutkeun Firman Allah ibarat eunteung. Éta nyatakeun, "Saha waé anu ngupingkeun kecap tapi henteu ngalaksanakeun naon-naon sapertosna sapertos lalaki anu neuteup raheutna dina eunteung sareng, saatos ningali dirina, angkat sareng langsung mopohokeun naon anu katingalina." Anjeun parantos nyarios yén Allah lirén mikacinta Ayub sareng anjeun. Éta jelas yén Anjeunna henteu sareng Firman Allah nyarioskeun kaasih-Na salamina sareng henteu gagal. Nanging, anjeun parantos persis sapertos Ayub nalika anjeun "ngagelarkeun pituah-Na." Saur ieu hartosna anjeun parantos "merusak" Anjeunna, hikmah, tujuanana, kaadilan, pangadilan sareng kaasih-Na. Anjeun, sapertos Ayub, "mendakan kalepatan" ka Gusti Allah.

Tingali diri anjeun jelas dina eunteung "Pakasaban." Naha anjeun jalma anu "salah" sapertos Ayub? Saperti sareng Ayub, Gusti salawasna siap ngahampura upami urang ngaku kasalahan urang (I Yohanes 1: 9). Anjeunna terang urang manusa. Nyenangkeun Gusti ngeunaan iman. Dewa anu anjeun damel dina émutan anjeun henteu nyata, ngan Déwa dina Kitab Suci anu nyata.

Émut dina awal carita, Sétan muncul sareng sakumpulan malaikat anu hébat. Alkitab ngajarkeun yén malaikat diajar ngeunaan Gusti ti urang (Epesus 3: 10 & 11). Émut ogé, yén aya konflik anu hébat lumangsung.

Nalika urang "ngahinakeun Gusti," nalika urang nyebut Gusti henteu adil sareng teu adil sareng henteu mikanyaah, urang ngadiskreditkeun Anjeunna sateuacan sadayana malaikat. Kami nyebut Gusti tukang bohong. Émut Sétan, di Taman Éden ngadiskadir Gusti ka Hawa, nunjukkeun yén Anjeunna henteu adil sareng teu adil sareng teu cinta. Pakasaban akhirna ngalakukeun hal anu sami sareng urang ogé. Kami ngahinakeun Gusti sateuacan dunya sareng payuneun malaikat. Sabalikna urang kedah ngahargaan Anjeunna. Urang sisi saha? Pilihanna milik urang nyalira.

Pakasaban milih, anjeunna tobat, nyaéta, ngarobah pipikiran ngeunaan Saha Gusti, anjeunna ngembangkeun pamahaman anu langkung ageung ngeunaan Gusti sareng saha anjeunna aya hubunganana sareng Gusti. Saur anjeunna dina bab 42, ayat 3 sareng 5: "pastina kuring nyarioskeun hal-hal anu kuring henteu ngartos, hal-hal anu saé pisan pikeun kuring terang ... tapi ayeuna panon kuring ningali anjeun. Kusabab kitu kuring nganggap enteng diri sorangan sareng tobat dina lebu sareng lebu. " Pakasaban sadar yén anjeunna "bersaing" sareng Anu Kawasa sareng éta sanés tempatna.

Tingali dina tungtung carita. Gusti nampi pangakuanana sareng mulangkeun anjeunna sareng dua kali ngaberkahan anjeunna. Ayub 42: 10 & 12 nyarios, "Gusti ngajantenkeun anjeunna makmur deui sareng masihan anjeunna dua kali langkung seueur ti anu sateuacanna ... Gusti ngaberkahan bagian tukang kahirupan Ayub langkung ti anu tiheula."

Upami urang nungtut ka Gusti sareng bersaing sareng "mikir tanpa kanyaho," urang ogé kedah nyungkeun Gusti pikeun ngahampura urang sareng "leumpang rendah haté sateuacan Gusti" (Mika 6: 8). Ieu dimimitian ku urang mikawanoh Saha Anjeunna anu aya hubunganana sareng diri urang sorangan, sareng percanten ka anu leres sapertos Ayub. Paduan suara populer dumasar kana Rum 8:28 nyarios, "Anjeunna ngalakukeun sagala hal pikeun kahadéan urang." Kitab Suci nyarios yén kasangsaraan ngagaduhan tujuan Ilahi sareng upami éta pikeun disiplin kami, éta pikeun kapentingan urang. Abdi Yohanes 1: 7 nyarios yén "leumpang dina cahaya," anu nyaéta Kecap Na anu diungkapkeun, Firman Allah.

Naha Abdi Teu Ngartos Firman Allah?

Anjeun naros, "Naha kuring henteu tiasa ngartos Firman Allah? Naon patarosan anu hébat sareng jujur. Mimiti, anjeun kedah janten urang Kristen, salah sahiji putra Gusti pikeun leres-leres ngartos Tulisan. Éta hartosna anjeun kedah percanten yén Yesus nyaéta Jurusalamet, Anu pupus dina kayu salib kanggo mayar hukuman pikeun dosa-dosa urang. Rum 3:23 jelas nyatakeun urang sadayana parantos dosa sareng Rum 6:23 nyarios hukuman pikeun dosa urang nyaéta maot - pati spiritual anu hartosna urang pisah sareng Gusti. Maca I Petrus 2:24; Yesaya 53 sareng Yohanes 3: 16 anu nyebatkeun, "Kanggo Gusti pisan mikanyaah dunya anu Anjeunna masihan Putra-Na Anu Tunggal (maot dina kayu salib di tempat urang) sing saha anu percaya ka Anjeunna moal binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng." Anu henteu palercaya moal leres-leres ngartos Firman Allah, sabab anjeunna henteu acan gaduh Ruh Allah. Anjeun ningali, nalika urang nampi atanapi nampi Al Masih, Roh-Na sumping cicing dina haté urang sareng hiji hal anu Anjeunna lakukeun nyaéta maréntahkeun urang sareng ngabantosan urang ngartos Firman Allah. I Korinta 2:14 nyarios, "Jalma tanpa Roh henteu nampi hal-hal anu sumping tina Roh Allah, sabab éta kabobodo pikeun anjeunna, sareng anjeunna henteu tiasa ngartos éta, sabab sipatna sacara rohani tiasa dikenal."

Nalika urang nampi Kristus Gusti nyarios yén urang lahir deui (Yohanes 3: 3-8). Kami janten murangkalihna sareng sapertos ka sadaya barudak urang lebet kana kahirupan anyar ieu salaku orok sareng urang kedah tumuh. Kami henteu asup kana matéri, ngartos sadayana Firman Allah. Éndahna, dina I Petrus 2: 2 (NKJB) Gusti Allah nyarios, "sakumaha orok-orok anu lahir nembé mikahayang susu murni tina kecap anu anjeun tiasa tumuh di dinya." Orok dimimiti ku susu sareng laun-laun tuwuh kanggo tuang daging sareng kitu, urang salaku anu iman mimiti orok, henteu ngartos sadayana, sareng diajar laun. Barudak henteu mimiti terang kalkulus, tapi ditambahan ku saderhana. Punten baca I Petrus 1: 1-8. Éta nyatakeun urang nambihan kaimanan urang. Urang tumuh dina watek sareng kadewasaan ngalangkungan pangetahuan urang ngeunaan Yesus ngalangkungan Kecap. Kaseueuran pamimpin Kristen nunjukkeun yén dimimitian ku Injil, utamina Markus atanapi John. Atanapi anjeun tiasa mimitian ku Genesis, carita ngeunaan karakter iman anu hébat sapertos Musa atanapi Yusuf atanapi Ibrahim sareng Sarah.

Abdi badé ngabagi pangalaman abdi. Kuring miharep kuring mantuan anjeun. Entong nyobian mendakan sababaraha hartos anu jero atanapi mistis tina Kitab Suci tapi ngan ukur candak dina cara literal, salaku akun kahirupan nyata atanapi salaku pitunjuk, sapertos nalika nyarios yén cinta ka tatangga anjeun atanapi bahkan musuh anjeun, atanapi ngajarkeun urang kumaha ngadoa . Firman Allah dijelaskeun salaku cahaya pikeun nungtun urang. Dina Yakobus 1:22 éta nyarios janten palaku tina Kecap. Maca sésa bab pikeun kéngingkeun ideu. Upami Alkitab nyarios do'a - do'a. Upami éta nyarioskeun pasihkeun ka anu butuh, laksanakeun. James sareng surat-surat anu sanésna praktis pisan. Aranjeunna masihan urang seueur hal anu kedah diturut. Kuring John nyarios kieu, "leumpang dina cahaya." Kuring pikir yén sadaya anu percaya yén paham hese mimitina, kuring terang kuring paham.

Yosua 1: 8 sareng Korma 1: 1-6 nyarios ka urang pikeun nyéépkeun waktos dina Firman Allah sareng tapa dina éta. Ieu ngan saukur hartosna mikirkeun hal éta - henteu ngalipet leungeun urang sareng ngambek do'a atanapi anu sanésna, tapi pikirkeun ngeunaan éta. Ieu nyandak kuring kana usulan sanés anu kuring terang pisan ngabantosan, diajar hiji topik - kéngingkeun kasepakatan anu saé atanapi online kana BibleHub atanapi BibleGateway sareng diajar topik sapertos doa atanapi sababaraha kecap atanapi topik sapertos kasalametan, atanapi naroskeun patarosan sareng milari jawaban Jalan dieu.

Ieu mangrupikeun hal anu ngarobah pamikiran kuring sareng muka Kitab Suci pikeun kuring dina cara anu anyar. Yakobus 1 ogé ngajarkeun yén Firman Allah ibarat eunteung. Ayat 23-25 ​​nyarios, "Saha waé anu ngupingkeun kecap tapi henteu ngalaksanakeun naon anu diucapkeunana ibarat jalma anu katingalina dina eunteung sareng, saatos ningali dirina, angkat sareng langsung mopohokeun naon anu katingalina. Tapi jalma anu ningali pisan kana hukum sampurna anu masihan kabébasan, sareng teras-terasan ngalakukeun ieu, henteu mopohokeun naon anu anjeunna kantos nguping, tapi ngalaksanakeunana - anjeunna bakal diberkahan ku naon anu anjeunna lakukeun. " Nalika anjeun maca Alkitab, tingali éta salaku eunteung kana haté sareng jiwa anjeun. Tingali ka diri anjeun, pikeun anu hadé atanapi goréng, sareng ngalakukeun hal-hal éta. Kuring pernah ngajar kelas Sakola Alkitab Psikologi anu disebut Tingali Diri dina Firman Allah. Éta panon muka. Janten, milari nyalira dina Firman.

Nalika anjeun maca ngeunaan tokoh atanapi maca petikan naroskeun ka diri nyalira sareng jujur. Tanya patarosan sapertos: Naon anu dilakukeun ku karakter ieu? Naha leres atanapi lepat? Kumaha kuring sapertos anjeunna? Naha kuring ngalakukeun naon anu anjeunna lakukeun? Naon anu kuring kedah robih? Atanapi naros: Naon anu diucapkeun ku Allah dina petikan ieu? Naon anu kuring tiasa lakukeun langkung saé? Aya langkung seueur pitunjuk dina Kitab Suci tibatan anu urang kantos tiasa laksanakeun. Petikan ieu nyarios janten palaku. Tong sibuk ngalakukeun ieu. Anjeun kedah nyungkeun Gusti pikeun ngarobih anjeun. 2 Korinta 3:18 mangrupikeun jangji. Nalika anjeun ningali ka Yesus anjeun bakal janten langkung siga Anjeunna. Naon waé anu anjeun tingali dina Kitab Suci, laksanakeun hal éta. Upami anjeun gagal, ngaku ka Gusti Allah sareng nyungkeun Mantenna pikeun ngarobih anjeun. Tingali I Yohanes 1: 9. Ieu cara anjeun tumuh.

Nalika anjeun tumuh anjeun bakal mimiti ngartos langkung seueur. Ngan ukur resep sareng gumbira kana cahaya anu anjeun gaduh sareng lumampah di dinya (taat) sareng Gusti bakal nyingkabkeun léngkah-léngkah salajengna sapertos senter dina gelap. Émut yén Roh Allah nyaéta Guru anjeun, maka taroskeun ka Anjeunna pikeun ngabantosan anjeun ngartos Kitab Suci sareng masihan hikmah.

Upami urang nurut sareng diajar sareng maca Firman urang bakal ningali Yesus sabab Anjeunna aya dina sagala Kecap, ti mimiti didamel, dugi ka janji Datang-Na, dugi ka Perjanjian Anyar minuhan jangji éta, kana paréntah-Na ka gareja. Kuring janji ka anjeun, atanapi kuring kedah nyarios Gusti janji ka anjeun, Anjeunna bakal ngarobah pamahaman anjeun sareng Anjeunna bakal ngarobih anjeun janten siga gambar-Na - janten sapertos Anjeunna. Henteu éta tujuan urang? Ogé, angkat ka garéja sareng ngupingkeun kecap di ditu.

Ieu peringatan: tong maca seueur buku ngeunaan pendapat manusa ngeunaan Alkitab atanapi ideu manusa ngeunaan Kecap, tapi baca Kecap éta nyalira. Ngidinan Gusti pikeun ngajarkeun anjeun. Hal penting anu sanés nyaéta pikeun nguji sadayana anu anjeun nguping atanapi maca. Dina Rasul 17:11 urang Béréa muji pikeun ieu. Éta nyatakeun, "Ayeuna urang Béréa watekna langkung luhur tibatan urang Tesalonika, sabab aranjeunna nampi pesen kalayan sumanget pisan sareng nalungtik Kitab Suci unggal dinten pikeun ningali naha anu diucapkeun ku Paul leres." Aranjeunna bahkan diuji naon anu Paulus nyarioskeun, sareng ukuran ukur na nyaéta Firman Allah, Alkitab. Urang kedah teras-terasan nguji sadayana anu urang baca atanapi ngadangu ngeunaan Gusti, ku mariksa éta ku Kitab Suci. Émut ieu prosés. Butuh taun pikeun orok janten déwasa.

Naha Gusti Henteu Ngajawab Doa Kuring, Sanaos Kuring Iman?

Anjeun parantos naroskeun patarosan anu rumit pisan anu henteu gampang dijawab. Ngan Gusti anu terang haté anjeun sareng iman anjeun. Teu aya anu tiasa nangtoskeun iman anjeun, teu aya anu ngan ukur Gusti.

Anu kuring terang yén aya seueur Kitab Suci ngeunaan doa sareng panginten anu pangsaéna pikeun nulungan nyaéta nyarios anjeun kedah milarian Kitab Suci sareng diajarkeun sabisa-gancang sareng nyuhunkeun Gusti pikeun ngabantosan anjeun.

Upami anjeun maca naon anu dicarioskeun ku jalma sanés ngeunaan ieu atanapi poko Bibel anu sanés aya ayat anu saé anjeun kedah diajar sareng émut: Kis 17:10, anu nyatakeun, "Ayeuna urang Béréa watekna langkung luhur tibatan urang Tesalonika, sabab aranjeunna nampi pesen kalayan sumanget pisan sareng nalungtik Kitab Suci unggal dintenna pikeun ningali naha anu Paulus nyarioskeun leres. "

Ieu mangrupakeun prinsip anu hadé pikeun hirup. Teu aya jalma anu salah, ngan ukur Gusti anu. Urang kedah henteu ngan ukur nampi atanapi percanten kana naon anu urang nguping atanapi maca sabab batur mangrupikeun pamimpin garéja anu "kawéntar" atanapi jalma anu diaku. Urang kedah salawasna mariksa sareng ngabandingkeun sadayana anu urang ngupingkeun sareng Firman Allah; salawasna. Upami éta bertentangan sareng Firman Allah, tampikan.

Pikeun milarian ayat ngeunaan solat nganggo konkordansi atanapi tingali dina situs garis sapertos Bible Hub atanapi Bible Gateway. Mimiti kuring kéngingkeun sababaraha prinsip diajar Alkitab anu diajarkeun ku batur kuring sareng parantos ngabantosan kuring mangtaun-taun.

Entong ngan ukur ngasingkeun hiji ayat, sapertos ngeunaan "iman" sareng "doa," tapi bandingkeun sareng ayat-ayat sanés dina topik sareng sadayana Kitab Suci sacara umum. Ogé diajar unggal ayat dina kontéks na, nyaéta carita sakitar pantun; kaayaan sareng kaayaan saleresna dimana éta diucapkeun sareng kajadianana kajantenan. Tanya patarosan sapertos: Saha anu nyariosna? Atanapi Saha anu aranjeunna nyarios sareng kunaon? Terus naroskeun patarosan sapertos: Naha aya pelajaran anu kedah dipelajari atanapi anu kedah dijauhan. Kuring diajar sapertos kieu: Naros: Saha? Naon? Dimana? Iraha? Kunaon Kumaha?

Iraha waé anjeun ngagaduhan patarosan atanapi masalah, milarian Injil pikeun jawaban anjeun. Yohanes 17:17 nyarios, "Pangandika anjeun leres." 2 Petrus 1: 3 nyarios, "Kakuatan ilahiahna masihan kami sakabehna urang kedah hirup sareng solehah ngalangkungan élmuna kami ngeunaan Anjeunna anu nyauran kami ku kamuliaan sareng kahadéanana nyalira. " Kami jalma anu henteu sampurna, sanés Gusti. Anjeunna henteu pernah gagal, urang tiasa gagal. Upami urang henteu diwalon solat urang éta anu gagal atanapi salah paham. Pikirkeun Ibrahim anu yuswa 100 taun nalika Gusti ngawales do'a na pikeun putra sareng sababaraha janji Allah ka anjeunna henteu kacumponan dugi lami saatos anjeunna maot. Tapi Gusti memang ngajawab, dina waktos anu pas.

Kuring yakin pisan yén teu aya anu iman sampurna tanpa ragu sepanjang waktos, dina unggal kaayaan. Malah jalma-jalma anu dipasihkeun ku Gusti karunia spiritual nyaéta iman henteu sampurna atanapi teu lepat. Ngan Gusti anu sampurna. Kami henteu salawasna terang atanapi ngartos kersa-Na, naon anu Anjeunna lakukeun atanapi bahkan naon anu pangsaéna pikeun urang. Anjeunna henteu. Percanten ka Anjeunna.

Pikeun ngamimitian anjeun dina diajar solat kuring bakal nunjukkeun sababaraha ayat pikeun anjeun pikirkeun. Teras mimitian naroskeun ka diri nyalira, sapertos, Naha kuring ngagaduhan iman anu diperyogikeun ku Gusti? (Ah, seueur patarosan deui, tapi kuring pikir éta seueur ngabantosan.) Naha kuring ragu? Naha iman anu sampurna diperyogikeun pikeun nampi jawaban kana do'a kuring? Naha aya kualifikasi séjén pikeun solat anu diwaler? Naha aya halangan pikeun solat anu diwaler?

Nempatkeun diri kana gambar. Abdi kantos damel pikeun anu ngajar carita tina Alkitab anu judulna: "Tingali Diri dina Eunteung Gusti." Firman Allah disebut salaku eunteung dina Yakobus 1: 22 & 23. Ide na nyaéta ningali diri dina naon waé anu anjeun baca dina Firman. Tanya ka diri anjeun: Kumaha kuring cocog sareng karakter ieu, boh pikeun anu hadé atanapi goréng? Naha kuring ngalaksanakeun cara Gusti, atanapi naha kuring kedah nyungkeun hampura sareng robih?

Ayeuna hayu urang tingali hiji petikan anu aya dina pikiran anjeun nalika anjeun naroskeun: Markus 9: 14-29. (Punten baca.) Yesus, sareng Pétrus, Yakobus sareng Yohanes, badé angkat deui tina transfigurasi pikeun ngahijikeun deui murid-murid anu sanés anu sareng seueur pisan jalma anu kalebet pamimpin Yahudi anu disebat Jurutulis. Nalika balaréa ningali Yesus aranjeunna bergegas ka Anjeunna. Diantarana aya saurang anu ngagaduhan putra setan kasurupan. Murid-muridna henteu acan tiasa ngusir setan. Bapana budak lalaki nyarios ka Yesus, "Upami anjeun bisa ngalakukeun nanaon, karunya ka kami sareng bantosan kami? " Éta henteu saé sapertos iman anu hébat, tapi cukup pikeun nyungkeun bantosan. Saur Yesus, "Sagala hal tiasa dilakukeun upami percanten." Bapa nyarios, "Kuring yakin, kudu karunya ka kuring sabab teu percaya." Yesus, terang yén riungan ningali sareng mikanyaah aranjeunna sadayana, ngusir setan sareng ngahudangkeun budak éta. Teras murid-murid naros ka Anjeunna naha aranjeunna henteu tiasa ngusir setan. Saur anjeunna, "Jenis ieu moal tiasa kaluar ku nanaon tapi ngan ukur doa" (sigana hartosna doa anu rajin, terus-terusan, teu aya hiji paménta pondok). Dina akun paralel dina Mateus 17:20, Yesus ngawartoskeun ka murid yén éta ogé kusabab kafir. Éta mangrupikeun kasus anu khusus (Yesus nyebutna "sapertos kieu.")

Yesus nyumponan kabutuhan seueur jalma di dieu. Budak peryogi pangubaran, bapa hoyong pangharepan sareng balaréa peryogi ningali Saha Anjeunna sareng percanten. Anjeunna ogé ngajar murid-muridna ngeunaan iman, iman ka Anjeunna sareng doa. Aranjeunna dididik ku Anjeunna, disiapkeun ku Anjeunna pikeun tugas khusus, padamelan khusus. Aranjeunna disiapkeun pikeun lebet kana "ka sadaya dunya sareng ngahutbah Injil," (Markus 16:15), pikeun ngumumkeun ka dunya Saha Anjeunna, Gusti Jurusalamet Anu pupus pikeun dosa-dosa aranjeunna, nunjukkeun ku tanda sareng kaajaiban anu sami Anjeunna ngalaksanakeun, tanggung jawab anu monumental anu aranjeunna khususna dipilih pikeun ngalengkepan. (Baca Mateus 17: 2; Rasul 1: 8; Rasul 17: 3 sareng Rasul 18:28.) Ibrani 2: 3b & 4 nyarios, "Kasalametan ieu, anu mimiti diumumkeun ku Gusti, parantos dikonfirmasi ku urang anu nguping anjeunna . Gusti ogé nyaksiankeunana ku tanda-tanda, kaajaiban sareng sagala rupa kaajaiban, sareng ku kurnia Roh Suci anu disebarkeun numutkeun kahoyong-Na. " Aranjeunna peryogi iman anu hébat pikeun ngalakukeun hal-hal anu hébat. Maca Kitab Rasul. Éta nunjukkeun kumaha aranjeunna suksés.

Aranjeunna ngahalangan sabab kurang iman nalika prosés diajar. Kadang-kadang, sapertos dina Markus 9, aranjeunna gagal kusabab kurang iman, tapi Yesus sabar sareng aranjeunna, sapertos Anjeunna sareng urang. Kami, henteu langkung ti murid, tiasa nyalahkeun Gusti Allah nalika solat urang teu kabales. Urang kedah janten sapertos aranjeunna sareng nyungkeun Gusti pikeun "ningkatkeun iman urang."

Dina kaayaan ieu Yesus nyumponan kabutuhan seueur jalma. Ieu sering leres nalika urang ngadoa sareng naroskeun ka Anjeunna pikeun kabutuhan urang. Éta jarang ngan ukur ngeunaan pamundut kami. Hayu urang nempatkeun sababaraha hal ieu babarengan. Yesus ngajawab do'a, ku hiji alesan atanapi ku seueur alesan. Salaku conto, kuring yakin bapa di Markus 9 henteu terang ngeunaan naon anu dilakukeun ku Yesus dina kahirupan murid-murid atanapi jalma-jalma. Di dieu dina petikan ieu, sareng ku ningali sadaya Kitab Suci, urang tiasa diajar seueur perkawis doa urang henteu kajawab ku cara anu dipikahoyong atanapi nalika urang hoyong. Markus 9 ngajarkeun urang seueur ngeunaan paham kana Kitab Suci, doa sareng jalan Gusti. Yesus nunjukkeun sadaya jelema Saha Anjeunna: anu maha asih, sadayana Gusti anu Jelas sareng Jurusalamet.

Hayu urang tingali deui ka Rosul. Kumaha aranjeunna terang Saha Anjeunna, yén Anjeunna ieu "Kristus, Putra Allah," sakumaha anu diaku ku Peter. Aranjeunna terang ku ngartos kana Kitab Suci, sadayana Kitab Suci. Kumaha urang terang Saha Yesus, janten urang iman pikeun percaya ka Anjeunna? Kumaha urang terang Anjeunna anu Dijanjikeun - Al Masih. Kumaha urang mikawanoh Anjeunna atanapi kumaha saha waé anu mikawanoh Anjeunna. Kumaha murid-murid mikawanoh Anjeunna sahingga aranjeunna bakti nyebarkeun Injil ngeunaan Anjeunna. Tah, sadayana cocog sareng - bagian tina rencana Gusti.

Salah sahiji cara pikeun aranjeunna mikawanoh Anjeunna nyaéta yén Gusti ngumumkeun ku sora ti sawarga (Mateus 3:17) nyarios, "Ieu Putra Kami anu dipikacinta anu ku Kami dipikaresep pisan." Cara séjén nyaéta nubuat keur ditepikeun (di dieu sadar sadaya Kitab Suci - sakumaha hubunganana tanda sareng kaajaiban).

Gusti dina Perjanjian Old ngutus seueur nabi nyarios ka urang iraha sareng kumaha Anjeunna bakal sumping, naon anu bakal Anjeunna laksanakeun sareng naon anu bakal janten Anjeunna. Pamingpin Yahudi, juru tulis sareng urang Parisi, mikawanoh ayat-ayat nubuat ieu sapertos jalma-jalma ogé. Salah sahiji nubuat ieu ngalangkungan Musa sapertos anu dipendakan dina Ulangan 18: 18 & 19; 34: 10-12 sareng Nomer 12: 6-8, sadayana nunjukkeun urang yén Al Masih bakal janten nabi sapertos Musa anu bakal nyarios pikeun Gusti (masihan pesen-Na) sareng ngalakukeun tanda-tanda sareng kaajaiban anu hébat.

Dina Yohanes 5: 45 & 46 Yesus ngaku janten yén Nabi sareng Anjeunna nyokong klaim-Na ku tanda-tanda sareng kaajaiban anu dilakukeun ku Anjeunna. Henteu ngan ukur Anjeunna nyarioskeun pangandika Allah, langkung ti éta, Anjeunna disebat Kecap (Tingali Yohanes 1 sareng Ibrani 1). Émut, murid-muridna kapilih pikeun ngalakukeun hal anu sami, ngumumkeun Saha Yesus ku tanda-tanda sareng kaajaiban dina Ngaran-Na, maka ku éta Yesus, dina Injil, ngalatih aranjeunna ngalakukeun éta, ngagaduhan iman pikeun nanyakeun kana nami-Na, terang Anjeunna ngalakukeunana.

Gusti hoyong iman urang ogé tumuh, sapertos iman aranjeunna, janten urang tiasa nyaritakeun jalma-jalma ngeunaan Yesus supaya aranjeunna bakal percanten ka Anjeunna. Salah sahiji cara Anjeunna ngalakukeun ieu nyaéta ku masihan urang kasempetan pikeun kaluar dina iman sahingga Anjeunna tiasa nunjukkeun na daék nunjukkeun urang saha waé sareng ngagungkeun Rama ku jawaban kana do'a urang. Anjeunna ogé ngajar murid-muridna yén sakapeung butuh solat anu pengkuh. Janten naon anu kedah urang pelajari tina ieu? Naha iman anu sampurna tanpa ragu sok diperyogikeun pikeun solat anu diwaler? Ieu sanés kanggo bapak budak sétan anu kasurupan.

Naon deui anu dicarioskeun ku Kitab Suci ngeunaan solat? Hayu urang tingali ayat-ayat sanés ngeunaan solat. Naon sarat séjén pikeun solat anu diwaler? Naon anu tiasa ngahambat solat anu diwaler?

1). Tingali di Jabur 66:18. Éta nyatakeun, "Upami kuring nganggap dosa dina haté kuring Gusti moal ngupingkeun." Dina Yesaya 58 Anjeunna nyarios yén Anjeunna moal ngupingkeun atanapi ngajawab doa-doa umat-Na kusabab dosa-dosa aranjeunna. Aranjeunna ngalalaworakeun jalma miskin sareng teu silih miara. Ayat 9 nyarios yén aranjeunna kedah bélok tina dosa (tingali I Yohanes 1: 9), "maka anjeun bakal nelepon sareng kuring bakal ngajawab." Dina Yesaya 1: 15-16 Allah nyarios, "Nalika anjeun ngacungkeun leungeun dina doa, kuring bakal nyumputkeun panon kuring ti anjeun. Leres sanaos anjeun ngalikeun doa kuring moal ngupingkeun. Ngumbah diri, bersihkeun diri, jauhkeun kalakuan jahat anjeun tina paningal kuring. Lirénkeun ngalakukeun kajahatan. ” Dosa anu khusus anu ngahambat sholat aya dina I Petrus 3: 7. Éta nyaritakeun ka lalaki kumaha aranjeunna kedah ngubaran pamajikanana supaya do'a na moal kahalangan. I Yohanes 1: 1-9 nétélakeun yén jalma-jalma anu iman ngalakukeun dosa tapi nyarios, "Upami urang ngaku dosa urang Anjeunna satia sareng adil pikeun ngahampura dosa urang sareng ngabersihkeun urang tina sagala kalepatan." Teras urang tiasa neraskeun neneda sareng Gusti bakal ngadangukeun pamundut urang.

2). Alesan sanés solat henteu dibales aya dina Yakobus 4: 2 & 3 anu nyatakeun, "Anjeun henteu kusabab anjeun henteu naroskeun. Anjeun naroskeun sareng henteu nampi, sabab anjeun naroskeun kalayan motif anu salah, sahingga anjeun tiasa nyéépkeun kana karesep anjeun nyalira. " Versi King James nyatakeun nafsu tibatan pelesir. Dina kontéks ieu jalma-jalma anu percanten silih adu pikeun kakuatan sareng kauntungan. Solat henteu kedah ngan ukur pikeun milari hal-hal pikeun diri urang sorangan, pikeun kakuatan atanapi salaku alat pikeun ngagaduhan kahoyong egois urang. Gusti nyarios didieu yén Anjeunna henteu ngabulkeun pamundut ieu.

Janten naon tujuanna pikeun solat, atanapi kumaha urang kedah ngadoa? Murid-murid naros ka Yesus patarosan ieu. Doa Gusti dina Mateus 6 sareng Lukas 11 ngajawab patarosan ieu. Mangrupikeun pola atanapi pelajaran pikeun solat. Urang kedah ngadoa ka Bapa. Kami naroskeun yén Anjeunna dimulyakeun sareng neneda supados karajaan-Na sumping. Urang kedah ngadoa supaya kersa-Na kajantenan. Urang kedah ngadoa supaya dijauhkeun tina godaan sareng disalametkeun ti Anu Jahat. Urang kedah nyungkeun hampura (sareng ngahampura batur) sareng yén Gusti Allah bakal nyayogikeun pikeun urang PERLU.  Éta nyarioskeun naon-naon ngeunaan nyuhunkeun kabutuhan urang, tapi Gusti nyarios upami urang milarian Anjeunna heula, Anjeunna bakal nambihan seueur berkah ka urang.

3). Halangan anu sanés pikeun sholat nyaéta mamang. Ieu nyandak urang langsung ka patarosan anjeun. Padahal Gusti ngajawab doa pikeun jalma anu diajar percanten, Anjeunna hoyong iman urang ningkat. Urang sering sadar yén iman urang kurang tapi aya seueur ayat anu ngahubungkeun doa kana iman tanpa ragu, sapertos: Markus 9: 23-25; 11:24; Mateus 2:22; 17: 19-21; 21:27; Yakobus 1: 6-8; 5: 13-16 sareng Lukas 17: 6. Émut Yesus ngawartoskeun ka murid-murid yén aranjeunna moal tiasa ngusir setan kusabab kurang imanna. Aranjeunna meryogikeun iman sapertos ieu pikeun tugasna saatos angkat.

Bisa jadi aya kali nalika iman tanpa ragu peryogi pikeun waleran. Seueur hal tiasa nyababkeun urang ragu. Naha urang cangcaya kana kamampuanana atanapi kersa na ngajawab? Urang tiasa ragu sabab dosa, éta nyandak kapercayaan urang kana posisi urang ka Anjeunna. Naha urang pikir Anjeunna henteu ngajawab deui dinten ayeuna di 2019?

Dina Mateus 9:28 Yesus naros ka jalma buta, "Naha anjeun yakin Kami bisa ngalakukeun ieu? " Aya tingkat kematangan sareng kaimanan, tapi Gusti mikanyaah urang sadayana. Dina Mateus 8: 1-3 jalma kusta nyarios, "Upami anjeun kersa, anjeun tiasa nyucikeun abdi bersih."

Iman anu kuat ieu sumping ku terang ka Anjeunna (tetep) sareng Firman-Na (Urang bakal ningali John 15 engké.). Iman, dina dirina sorangan, sanés obyék, tapi urang moal tiasa nyenangkeun Anjeunna tanpa éta. Iman ngagaduhan obyék, Pribadi - Yesus. Éta henteu nangtung nyalira. I Korinta 13: 2 nunjukkeun ka urang yén iman henteu tungtungna nyalira - Yesus leres.

Kadang-kadang Gusti masihan hadiah iman anu khusus pikeun sababaraha murangkalihna, pikeun tujuan atanapi palayanan khusus. Kitab Suci ngajarkeun yén Allah masihan kado spiritual pikeun unggal jalma anu percaya nalika anjeunna dilahirkeun deui, kado pikeun ngawangun silih pikeun karya palayanan dina ngahontal dunya pikeun Kristus. Salah sahiji kado ieu nyaéta iman; iman pikeun percanten Gusti bakal ngajawab paménta (sapertos anu dilakukeun ku Rosul).

Tujuan pikeun kado ieu sami sareng tujuan solat sapertos anu urang tingali dina Mathew 6. Éta pikeun kamuliaan Allah. Éta sanés pikeun kauntungan egois (pikeun kéngingkeun hal anu urang pikahoyong), tapi pikeun kauntungan Garéja, awak Kristus, pikeun nyandak kadewasaan; pikeun numuhkeun kaimanan sareng nunjukkeun yén Isa téh Putra Allah. Éta sanés pikeun kasenangan, kareueus atanapi kauntungan. Éta kalolobaanana pikeun anu sanés sareng pikeun nyumponan kabutuhan batur atanapi palayanan anu khusus.

Sadaya karunia spiritual dipasihkeun ku Gusti ku kawijaksanaan Anjeunna, sanés pilihan urang. Kado henteu ngajantenkeun urang kaliru, ogé henteu ngajantenkeun urang spiritual. Teu aya jalma ngagaduhan sadayana kado, ogé unggal jalma ngagaduhan hiji kado tinangtu sareng kado naon waé tiasa disalahgunakeun. (Baca I Korinta 12; Epesus 4: 11-16 sareng Rum 12: 3-11 pikeun ngartos hadiah.)

Urang kedah ati-ati pisan upami urang dipasihan kado anu ajaib, sapertos kaajaiban, penyembuhan atanapi iman, sabab urang tiasa janten bongkok sareng reueus. Sababaraha anu parantos nganggo kado ieu pikeun kakuatan sareng kauntungan. Upami urang tiasa ngalakukeun ieu, kéngingkeun naon waé anu dipikahoyong ku ukur naroskeun, dunya bakal ngudag kami sareng mayar kami ngadoa pikeun aranjeunna kéngingkeun kahoyongana.

Salaku conto, rasul sigana ngagaduhan hiji atanapi langkung hadiah ieu. (Tingali Stephen dina Rasul 7 atanapi pelayanan Pétrus atanapi Paulus.) Dina Kisah Para Rasul kami nunjukkeun conto anu henteu kedah dilakukeun, cariosan Simon Tukang sihir. Anjeunna narékahan pikeun mésér kakuatan Roh Suci pikeun ngalakukeun mujijat pikeun kauntunganana sorangan (Rasul 8: 4-24). Anjeunna parah diteungteuinganan ku Rosul sareng memang nyungkeun hampura ka Gusti. Simon nyoba nyiksa kado spiritual. Rum 12: 3 nyarios, "Kusabab ku kurnia anu dipasihkeun ka kuring, kuring nyarios ka saha waé di antara anjeun supaya ulah mikir langkung luhur ka dirina tibatan anu kedah dipikirkeun; tapi pikeun mikir sahingga ngagaduhan penilaian anu saé, sakumaha Gusti parantos masihan ka masing-masing ukuran iman. "

Iman henteu ngan ukur pikeun jalma-jalma anu ngagaduhan kado istiméwa ieu. Sadayana urang tiasa percanten ka Gusti pikeun doa anu diwaler, tapi iman anu sapertos kieu datangna, sakumaha saur anjeunna, tina hubungan anu caket sareng Kristus, sabab Anjeunna mangrupikeun Jalma anu Kami iman.

3). Ieu nyandak urang kana sarat anu sanés pikeun solat anu diwaler. John bab 14 & 15 nyarioskeun ka urang urang kedah tetep aya dina Kristus. (Baca Yohanes 14: 11-14 sareng Yohanes 15: 1-15.) Yesus parantos ngawartoskeun ka murid yén aranjeunna bakal ngalaksanakeun padamelan anu langkung ageung tibatan Anjeunna, upami aranjeunna nyungkeun naon waé dina Ngaran-Na Anjeunna bakal ngalakukeun éta. (Catetan hubungan antara iman sareng Pribadi Yesus Kristus.)

Dina Yohanes 15: 1-7 Yesus ngawartoskeun ka murid yén aranjeunna kedah tetep ka Anjeunna (ayat 7 & 8), "Upami anjeun tetep ka Kami sareng kecap-kecap Kami tetep aya di anjeun, naroskeun naon waé anu anjeun pikahoyong sareng éta bakal dilakukeun pikeun anjeun. Rama kuring dimulyakeun ku hal ieu, yén anjeun ngahasilkeun buah anu seueur, sareng kitu kabuktosan janten murid kuring. " Upami urang taat ka Anjeunna urang hoyong kersa-Na dilakukeun sareng hoyong kamuliaan-Na sareng anu Rama. Yohanes 14:20 nyarios, "Anjeun bakal terang yén kuring aya di Rama sareng anjeun ngahiji sareng Kami sareng kuring aya di anjeun." Urang bakal aya hiji pikiran, janten urang bakal naroskeun naon anu dipiharep ku Gusti pikeun urang dipénta sareng Anjeunna bakal ngajawab.

Numutkeun ka Yohanes 14:21 sareng 15:10 tetep ka Anjeunna sabagian ngeunaan ngajaga paréntah-Na (kataatan) sareng ngalaksanakeun kersa-Na, sareng sakumaha anu dicarioskeun, tetep dina Firman-Na sareng ngagaduhan Firman-Na (Firman Allah) tetep di urang . Ieu ngandung hartos nyéépkeun waktos dina Firman (Tingali Jabur 1 sareng Yosua 1) sareng ngalaksanakeunana. Taat ngeunaan konsistén tetep dina ukhuwah sareng Gusti (I Yohanes 1: 4-10), do'a, diajar ngeunaan Yesus sareng janten nurut kana Firman (Yakobus 1:22). Janten upami dikabulkeun do'a urang kedah naroskeun dina nami-Na, ngalaksanakeun kersa-Na sareng tetep ka Anjeunna, sakumaha anu dicarioskeun ku John 15: 7 & 8. Entong ngasingkeun ayat dina solat, éta kedah babarengan.

Ngalih ka I Yohanes 3: 21-24. Éta kalebet prinsip anu sami. "Anu dipikanyaah upami haté urang henteu ngahukum kami, urang gaduh kayakinan ieu sateuacan Gusti; sareng naon waé anu urang taroskeun ka Anjeunna urang nampi ti Anjeunna, sabab urang ngajaga paréntah-Na sareng ngalakukeun hal-hal anu pikaresepeun ku Anjeunna. Sareng ieu dawuhan: yén urang percanten kana nami Putra-Na Isa Al Masih sareng silih pikanyaah, sapertos Anjeunna maréntahkeun ka urang. Sareng sing saha anu ngajaga paréntah-Na ngiringan di Anjeunna sareng Anjeunna di anjeunna. Sareng urang terang ku ieu yén Anjeunna tetep aya dina diri urang, ku Roh anu parantos dipasihkeun ku anjeunna. " Urang kedah tetep nampi. Dina doa anu iman, kuring pikir anjeun yakin kana kamampuan Jalma Yesus sareng yén Anjeunna bakal ngajawab sabab anjeun terang sareng hoyong kersa-Na.

I Yohanes 5: 14 & 15 nyarios, "sareng ieu kapercayaan anu urang gaduh sateuacan Anjeunna, yén upami urang naroskeun naon-naon numutkeun kahoyong-Na Anjeunna bakal ngadangukeun urang. Sareng upami urang terang yén Anjeunna nguping kami, dina naon waé anu urang pénta, kami terang yén kami ngagaduhan pamundut anu parantos dipénta ku Anjeunna. " Urang kedah ngartos heula sadaya kahoyong-Na anu dipikaterang sakumaha anu kaungkap dina Firman Allah. Langkung urang terang Kecap Allah langkung seueur urang bakal terang ngeunaan Gusti sareng kersa-Na sareng doa anu langkung épéktip. Urang ogé kedah milampah Roh sareng ngagaduhan haté anu murni (I Yohanes 1: 4-10).

Upami sadayana ieu sigana sesah sareng matak ngirangan ati, émut Gusti paréntah sareng ngadorong urang pikeun solat. Anjeunna ogé ngadorong urang pikeun tetep sareng terus-terusan sholat. Anjeunna henteu langsung ngajawab. Émut yén dina Markus 9 murid-murid dibéjakeun yén aranjeunna henteu tiasa ngusir setan kaluar kusabab kurangna solat. Gusti henteu hoyong urang nyerah dina solat urang sabab urang teu meunang jawaban langsung. Anjeunna hoyong urang tetep pengkuh dina solat. Dina Lukas 18: 1 (NKJV) nyebatkeun, "Maka Anjeunna nyarioskeun hiji pasemon ka aranjeunna, yén manusa sok kedah ngadoa sareng ulah kaleungitan haté." Baca ogé I Timoteus 2: 8 (KJV) anu nyebatkeun, "Ku sabab kitu kuring bakal jalma-jalma ngadoa dimana-mana, ngangkat leungeun suci, tanpa sieun atanapi ragu." Dina Lukas Anjeunna nyarioskeun ka aranjeunna ngeunaan hakim anu teu adil sareng teu sabar anu masihan randa pamundutna kusabab anjeunna pengkuh sareng "ngaganggu" anjeunna. Gusti hoyong urang tetep "nyusahkeun" Anjeunna. Hakim ngabulkeun pamundutna kusabab anjeunna ngaganggu anjeunna, tapi Gusti ngajawab kami sabab Anjeunna mikanyaah ka urang. Gusti hoyong urang terang yén Anjeunna ngabales doa urang. Mateus 10:30 nyarios, "Bulu sirah anjeun sadayana diitung. Ku sabab éta ulah sieun, anjeun langkung berharga tibatan seueur manuk pipit. ” Percanten ka Anjeunna sabab Anjeunna paduli ka anjeun. Anjeunna terang naon anu urang peryogikeun sareng naon anu saé pikeun urang sareng nalika waktuna pas (Roma 8:29; Mateus 6: 8, 32 & 33 sareng Lukas 12:30). Kami henteu terang atanapi ngartos, tapi Anjeunna terang.

Gusti ogé ngawartosan urang henteu kedah hariwang atanapi hariwang, sabab Anjeunna mikanyaah ka urang. Pilipi 4: 6 nyarios, "Tong hariwang ku nanaon, tapi dina sagala hal ku do'a sareng panyambat, kalayan sukur, nyungkeun panyuwun anjeun ka Gusti." Urang kedah solat kalayan sukur.

Pangajaran séjén pikeun diajar ngeunaan solat nyaéta nuturkeun conto Yésus. Yesus sering "angkat nyalira" kanggo ngadoa. (Tingali Lukas 5:16 sareng Markus 1:35.) Nalika Yesus aya di kebon Anjeunna ngadoa ka Bapa. Urang kedah ngalakukeun hal anu sami. Urang kedah nyéépkeun waktos nyalira dina solat. Raja Daud ogé, ngadoa pisan sabab urang tiasa ningali tina seueur doa na dina Jabur.

Urang kedah ngartos do'a ku jalan Gusti, percanten kaasih Gusti sareng tumuh dina iman sapertos murid sareng Ibrahim (Rum 4: 20 & 21). Epesus 6:18 nétélakeun urang ngadoa pikeun sadayana wali (mu'min). Aya seueur ayat sareng ayat sanés ngeunaan do'a, ngeunaan cara ngadoa sareng naon anu kedah didoakeun. Kuring ngadorong anjeun pikeun teras-terasan nganggo alat internét pikeun milarian sareng diajar éta.

Émut "sagala hal tiasa dilakukeun pikeun jalma-jalma anu iman." Émut, iman pikaresepeun Gusti tapi éta henteu tungtung atanapi tujuan. Yesus anu pusatna.

Jabur 16: 19-20 nyarios, "pastina Allah parantos nguping. Anjeunna parantos ngadangukeun sora do'a kuring. Pinujia Gusti Anu henteu méngkolkeun do'a abdi, atanapi kaasih-Na ti abdi. "

Yakobus 5:17 nyarios, "Élia nyaéta jalma anu sami sareng urang. Anjeunna ngadoa satia yén éta moal hujan, sareng teu hujan di darat salami tilu satengah taun. "

Yakobus 5:16 nyarios, "Do'a jalma anu saleh kuat sareng efektif." Terus ngadoa.

Sababaraha hal anu dipikirkeun dina hal pikeun doa:

1). Gusti nyalira tiasa ngajawab do'a.

2). Gusti hoyong urang ngobrol sareng Anjeunna.

3). Gusti hoyong urang sosobatan sareng Anjeunna sareng dimulyakeun.

4). Gusti resep masihan urang hal-hal anu saé tapi Anjeunna nyalira terang naon anu saé pikeun urang.

Yesus ngalakukeun loba mujijat pikeun jalma anu béda. Sababaraha henteu ogé naros, sababaraha gaduh iman anu hébat sareng sababaraha gaduh sakedik (Mateus 14: 35 & 36). Iman nyaéta anu ngahubungkeun urang ka Gusti Anu tiasa masihan naon anu diperyogikeun. Nalika urang naroskeun dina Nami Isa urang nyungkeun sadayana Saha Anjeunna. Kami naroskeun nganggo Asma Gusti, Putra Gusti, Anu Maha Kuat Nyiptakeun sadaya anu aya, Anu mikanyaah ka urang sareng hoyong ngaberkahan urang.

Naha Naha Hal-hal Goréng Ka Jalma Saé?

Ieu mangrupikeun patarosan paling umum anu ditaroskeun ku teolog. Sabenerna saha waé ngalaman barang-barang goréng dina sababaraha waktos atanapi anu sanés. Jalma-jalma ogé naros kunaon hal-hal saé kajantenan pikeun jalma jahat? Kuring pikir yén sadayana patarosan ieu "nyungkeun" urang naroskeun patarosan anu sanés pisan sapertos, "Saha anu leres-leres saé?" atanapi "Naha hal goréng kajantenan pisan?" atanapi "Dimana atanapi iraha goréng 'barang' (sangsara) ngamimitian atanapi asal?"

Tina pandangan Gusti, numutkeun kana Kitab Suci, teu aya jalma anu saé atanapi séhat. Pandita 7:20 nyarios, "Teu aya jalma anu bener di bumi, anu teras-terasan ngalakukeun kahadéan sareng anu henteu pernah ngalakukeun dosa." Rum 3: 10-12 ngajelaskeun manusa nyarios dina ayat 10, "Teu aya anu séhat," sareng dina ayat 12, "Teu aya anu ngalakukeun anu hadé." (Tingali ogé Jabur 14: 1-3 sareng Jabur 53: 1-3.) Teu aya anu nangtung di payuneun Gusti, dina sareng dirina nyalira, salaku "saé".

Éta henteu nyebatkeun yén jalma jahat, atanapi saha waé pikeun masalah éta, moal pernah tiasa ngalakukeun kalakuan anu hadé. Ieu nyarioskeun tingkah laku anu teras-terasan, sanés polah hiji-hiji.

Janten naha Gusti nyarios yén teu aya anu "saé" nalika urang ningali jalma saé pikeun goréng kalayan "seueur corak kulawu di antawisna." Dimana maka urang kedah narik garis antara saha anu saé sareng saha anu goréng, sareng kumaha upami jiwa goréng anu "aya dina garis".

Gusti nyarioskeun cara kieu di Rum 3:23, "sabab sadayana parantos dosa sareng henteu meunang kamuliaan Gusti," sareng dina Yesaya 64: 6 nyatakeun, "sagala amal soleh urang sapertos pakean anu kotor." Amal kahadéan urang tercemar ku kareueus, kauntungan diri, motif najis atanapi dosa anu sanés. Rum 3:19 nyarios yén sadaya dunya parantos "kaliru di payuneun Gusti". Yakobus 2:10 nyarios, "Saha waé anu nyinggung hiji titik anu kaliru sadaya. " Dina ayat 11 nyatakeun "anjeun parantos ngalanggar hukum."

Janten kumaha urang dugi ka dieu salaku manusa sareng kumaha mangaruhan naon anu kajantenan ka urang. Éta sadayana dimimitian ku dosa Adam sareng ogé dosa urang, sabab unggal jalma dosa, sapertos Adam. Jabur 51: 5 nunjukkeun urang lahir sareng sipat dosa. Éta nyatakeun, "Kuring berdosa ti saprak lahir, dosa ti saprak indung kuring nyandung kuring." Rum 5:12 nyarios ka urang yén, "dosa asup ka dunya ngaliwatan hiji jelema (Adam)." Maka éta nyatakeun, "sareng maot ku dosa." (Rum 6:23 nyarios, "upah dosa nyaéta maot.") Pupusna lebet ka dunya sabab Gusti ngucapkeun laknat ka Adam pikeun dosana anu nyababkeun pati fisik asup ka dunya (Kajadian 3: 14-19). Maot sacara fisik sanés kajadian langsung, tapi prosés na dimimitian. Hasilna, panyakit, tragedi sareng pati kajadian ka urang sadayana, teu dimana dimana urang turun dina "skala kulawu" urang. Nalika maot asup ka dunya, sadaya kasangsaraan lebet sareng éta, sadayana akibat tina dosa. Sareng urang sadayana sangsara, sabab "sadayana parantos dosa." Pikeun saderhana, Adam dosa sareng maot sareng sangsara sumping sadaya lalaki sabab kabeh boga dosa.

Jabur 89:48 nyarios, "naon anu tiasa hirup sareng henteu ningali maot, atanapi nyalametkeun dirina tina kakuburan." (Baca Rum 8: 18-23.) Maot sadayana henteu ngan ukur pikeun jalma-jalma we ngarasa goréng, tapi ogé pikeun jalma-jalma we nganggap sakumaha saé. (Baca Rum bab 3-5 pikeun ngartos bebeneran Allah.)

Sanaos kanyataan ieu, dina basa sejen, sanaos maot urang pantes, Gusti tetep ngiringan berkah-Na. Gusti memang nyebat sababaraha jalma saé, sanaos kanyataan yén urang sadayana dosa. Misalna, Allah nyarios yén Ayub nangtung. Janten naon anu netepkeun naha jalma éta goréng atanapi saé sareng jejeg dina paningali Gusti? Gusti ngagaduhan rencana pikeun ngahampura dosa urang sareng ngajantenkeun urang bener. Rum 5: 8 nyarios, "Gusti nunjukkeun kanyaah-Na pikeun urang dina hal ieu: nalika urang masih berdosa, Kristus pupus pikeun urang."

Yohanes 3: 16 nyarios, "Gusti pisan mikanyaah dunya anu Anjeunna masihan Putra ontang-Na, sing saha anu percaya ka Anjeunna ulah binasa tapi ngagaduhan hirup anu langgeng." (Tingali ogé Roma 5: 16-18.) Rum 5: 4 nyarios ka urang yén, "Ibrahim percanten ka Allah sareng éta dianggap (leres) ka anjeunna salaku kaadilan." Ibrahim éta dinyatakeun soleh ku iman. Ayat lima nyarios yén upami aya anu iman sapertos Ibrahim maka aranjeunna ogé dinyatakeun leres. Éta henteu kéngingkeun, tapi dipasihan kado nalika urang percanten ka Putra-Na anu maot pikeun urang. (Rum 3:28)

Rum 4: 22-25 nyatakeun, "kecap-kecap, 'éta diakui ka anjeunna' sanés ngan ukur pikeun anjeunna tapi ogé pikeun kami anu percanten ka Anjeunna anu ngahirupkeun Yesus Gusti urang tina maot. Rum 3: 22 netelakeun jelas naon anu urang kedah percanten nyarioskeun, "kabeneran ieu ti Gusti asalna tina iman ka Yesus Kristus ka sadayana anu percanten, "sabab (Galata 3: 13)," Kristus nyalametkeun urang tina laknat hukum ku janten laknat pikeun urang sabab aya tulisan 'dilaknat adalah setiap orang yang digantungkan dina tangkal.' "(Baca I Korinta 15: 1-4)

Percaya mangrupikeun hiji-hijina sarat Gusti pikeun urang dijantenkeun bener. Nalika urang yakin kami ogé dihampura pikeun dosa-dosa urang. Rum 4: 7 & 8 nyarios, "Bagja jalma anu dosa anu ku PANGERAN moal pernah diitung ku anjeunna." Nalika urang yakin urang 'dilahirkeun deui ”kana kulawarga Allah; urang janten murangkalihna. (Tingali Yohanes 1:12.) Yohanes 3 ayat 18 & 36 nunjukkeun ka urang yén jalma-jalma anu iman gaduh kahirupan, jalma-jalma anu henteu iman parantos dikutuk.

Gusti ngabuktikeun yén urang bakal ngagaduhan hirup ku cara ngangkat Kristus. Anjeunna disebut salaku cikal ti nu maraot. I Korinta 15:20 nyarios yén nalika Kristus mulih, sanaos urang maot, Anjeunna ogé bakal ngahirupkeun urang. Ayat 42 nyarios yén awak énggal bakal kalis.

Janten naon ieu hartosna pikeun urang, upami urang sadayana "goréng" di payuneun Gusti sareng pantes hukuman sareng maot, tapi Gusti nyatakeun jalma-jalma "jejeg" anu percanten ka Putra-Na, naon pangaruhna kana hal-hal goréng anu lumangsung kana "saé" jelema. Gusti ngirimkeun hal-hal anu saé pikeun sadayana, (Baca Mateus 6:45) tapi sadaya jelema sangsara sareng maot. Naha Gusti ngantep murangkalihna sangsara? Dugi ka Gusti masihan urang awak anyar urang urang tetep maot sareng fisik naon waé anu nyababkeun éta. I Korinta 15:26 nyarios, "musuh anu pang akhirna bakal musnah nyaéta maot."

Aya sababaraha alesan naha Gusti ngijinkeun ieu. Gambar anu pangsaéna nyaéta Ayub, anu ku Allah disebut jejeg. Kuring parantos masihan sababaraha alesan ieu:

# 1. Aya perang antara Gusti sareng Sétan sareng urang kalibet. Urang sadayana parantos nyanyi "Prajurit Kristen Teraskeun," tapi urang gampang mopohokeun yén perang téh nyata pisan.

Dina buku Ayub, Sétan angkat ka Gusti Allah sareng nuduh Ayub, nyarios yén hiji-hijina alesan anjeunna nuturkeun Gusti sabab Gusti berkah anjeunna ku kabeungharan sareng kaséhatan. Janten Gusti "ngantep" Sétan pikeun nguji kasatiaan Ayub ku kasangsaraan; tapi Gusti nempatkeun "pager hirup" di sakuliling Ayub (wates anu Iblis tiasa nyababkeun sangsara na). Sétan ngan ukur tiasa ngalakukeun anu diidinkeun ku Gusti Allah.

Kami ningali ku ieu yén Sétan moal tiasa nganyenyeri urang atanapi némpél ka kami kecuali kalayan ijin Gusti sareng dina wates. Gusti nyaéta salawasna dina kadali. Urang ogé ningali yén tungtungna, sanajan Ayub henteu sampurna, nguji alesan-alesan Allah, anjeunna henteu pernah nolak Gusti. Anjeunna ngaberkahan anjeunna saluareun "sadayana anu tiasa dipiharep atanapi dipikirkeun."

Jabur 97: 10b (NIV) nyarios, "Anjeunna ngajaga kahirupan jalma-jalma anu satia." Rum 8:28 nyarios, "Kami terang yén Gusti nyababkeun sagala hal pikeun gawé babarengan pikeun kahadéan pikeun jalma anu cinta ka Gusti. " Ieu jangji Allah ka sadaya anu percaya. Anjeunna ngalakukeun sareng bakal ngajagaan urang sareng Anjeunna ngagaduhan tujuan waé. Henteu aya anu acak sareng Anjeunna bakal salawasna ngaberkahan urang - mawa kahadéan.

Kami aya konflik sareng sababaraha kasangsaraan tiasa janten akibat tina ieu. Dina konflik ieu Sétan nyobian ngalemahkeun hate atanapi bahkan ngahambat urang tina ngawula ka Gusti. Anjeunna hoyong urang titajong atanapi kaluar.

Yesus kantos nyarios ka Pétrus dina Lukas 22:31, "Simon, Simon, Setan parantos maréntahkeun idin pikeun ngayak anjeun sapertos gandum." I Petrus 5: 8 nyatakeun, "Musuh anjeun setan ngorondang sapertos singa ngageleger milari anu kedah didahar. Yakobus 4: 7b nyarios, "Nolak setan sareng anjeunna bakal ngungsi ti anjeun," sareng dina Epesus 6 kami dititah "nangtung pageuh" ku ngagem baju tameng pinuh ku Gusti.

Dina sadaya tés ieu Gusti bakal ngajarkeun urang pikeun kuat sareng nangtung salaku prajurit satia; yen Gusti pantes dipercaya ku urang. Urang bakal ningali kakuatan sareng pananggulangan sareng berkah-Na.

I Korinta 10:11 sareng 2 Timoteus 3:15 ngajarkeun urang yén Tulisan Perjanjian Old ditulis pikeun pitunjuk pikeun kabeneran. Dina kasus Ayub, anjeunna panginten henteu paham kana sadayana (atanapi naon) alesan tina kasangsaraanana sareng urang ogé henteu.

# 2. Alesan sanésna, anu ogé diturunkeun dina carita Ayub, nyaéta pikeun masihan kamuliaan ka Allah. Nalika Gusti ngabuktikeun yén Sétan salah ngeunaan Ayub, Gusti dimulyakeun. Dina Yohanes 11: 4 urang ningal ieu nalika Yesus nyarios, "Panyakit ieu sanés maot, tapi pikeun kamulyaan Gusti, supados Putra Allah tiasa dimulyakeun." Gusti sering milih pikeun nyageurkeun urang pikeun kamuliaan-Na, janten urang tiasa yakin jaga-Na pikeun urang atanapi meureun salaku saksi ka Putra-Na, janten anu sanés tiasa percanten ka Anjeunna.

Jabur 109: 26 & 27 nyarios, "nyalametkeun kuring sareng wartoskeun ka aranjeunna yén ieu panangan anjeun; Anjeun, Gusti, parantos ngalaksanakeunana. " Baca ogé Jabur 50:15. Éta nyatakeun, "Kuring bakal nyalametkeun anjeun sareng anjeun bakal ngahargaan kuring."

# 3. Alesan sanés urang tiasa sangsara nyaéta ngajarkeun urang taat. Ibrani 5: 8 nyarios, "Kristus diajar kataatan ku hal-hal anu Anjeunna sangsara." John nyarios ka urang yén Yesus salawasna ngalaksanakeun kersa Rama tapi Anjeunna saéstuna ngalaman éta salaku lalaki nalika Anjeunna angkat ka kebon sareng ngadoa, "Bapa, moal kersa abdi tapi kersa Anjeun laksanakeun." Pilipi 2: 5-8 nunjukkeun yén Yesus "janten nurut kana maot, bahkan maot dina kayu salib." Ieu wasiat Bapa.

Urang tiasa nyarios yén urang bakal nuturkeun sareng nurut - Pétrus ngalaksanakeun éta teras ngahalangan ku nolak Yesus - tapi urang henteu leres-leres nurut dugi ka leres-leres nyanghareupan ujian (pilihan) sareng ngalaksanakeun anu leres.

Ayub diajar nurut nalika anjeunna diuji ku sangsara sareng nolak pikeun "nyumpahan Gusti," sareng tetep satia. Naha urang bakal teras-terasan nuturkeun Al Masih nalika Anjeunna ngijinkeun tés atanapi naha urang bakal nyerah sareng kaluar?

Nalika ajaran Yesus janten sesah ngartos seueur murid anu tinggaleun - lirén nuturkeun Anjeunna. Dina waktos éta Anjeunna nyarios ka Pétrus, "naha anjeun ogé badé angkat?" Pétrus ngajawab, "Kaula badé kamana; anjeun gaduh kecap-kecap hirup langgeng. " Teras Pétrus nyatakeun yén Yesus janten Mesias Allah. Anjeunna nyandak pilihan. Ieu kedah janten réspon urang nalika diuji.

# 4. Kasangsaraan Kristus ogé ngamungkinkeun Anjeunna janten Imam Agung sareng Panganteur urang anu sampurna, ngartos sadayana cobaan sareng kasusah kahirupan urang ku pangalaman anu saleresna salaku manusa. (Ibrani 7:25) Ieu ogé leres pikeun urang. Sangsara tiasa ngajantenkeun urang déwasa sareng lengkep sareng ngamungkinkeun urang pikeun ngahibur sareng ngadu'a (ngadoa) pikeun batur anu sangsara sapertos urang. Éta mangrupikeun bagian tina ngajantenkeun urang déwasa (2 Timoteus 3:15). 2 Korinta 1: 3-11 ngajarkeun urang ngeunaan aspek kasangsaraan ieu. Éta nyatakeun, "Allah tina sagala kanyamanan anu ngahibur urang sadaya urang kasulitan, jadina urang tiasa kanyamanan di sagala kasulitan ku kanyamanan anu ku urang ditampi ti Allah. " Upami anjeun maca ieu bagian anjeun bakal diajar seueur ngeunaan kasangsaraan, sabab ogé tiasa ti Ayub. 1). Yén Gusti bakal nunjukkeun kanyamanan sareng paduli-Na. 2). Gusti bakal nunjukkeun yén Anjeunna sanggup nyalametkeun anjeun. jeung 3). Urang diajar ngadoa pikeun batur. Naha urang bakal ngadoa pikeun batur atanapi pikeun diri urang sorangan upami teu aya BUTUH? Anjeunna hoyong urang nganuhunkeun ka Anjeunna, sumping ka Anjeunna. Éta ogé nyababkeun urang silih bantosan. Éta ngajantenkeun urang miara batur sareng sadar yén batur dina awak Kristus jaga pikeun urang. Éta ngajarkeun urang pikeun silih asih, fungsi garéja, awak Kristus anu iman.

# 5. Sapertos ditingali dina Yakobus bab hiji, sangsara ngabantosan urang pengkuh, nyampurnakeun urang sareng ngajantenkeun urang langkung kuat. Ieu leres ngeunaan Ibrahim sareng Ayub anu diajar yén aranjeunna tiasa kuat sabab Gusti sareng maranehna ngadukung aranjeunna. Ulangan 33:27 nyarios, "Allah anu langgeng mangrupikeun panyumputan anjeun, sareng di handapeunana aya panangan anu langgeng." Sabaraha kali Mazmur nyarios yén Tuhan mangrupikeun Perisai atanapi Bénténg urang atanapi Batu atanapi Ngungsi? Sakali anjeun ngalaman kanyamanan-Na, katengtreman atanapi ngabebaskeun atanapi nyalametkeun dina sababaraha percobaan sacara pribadi, anjeun moal hilap deui sareng nalika aya cobaan anu sanés anjeun langkung kuat atanapi anjeun tiasa ngabagi éta sareng ngabantosan anu sanés.

Éta ngajar urang pikeun ngandelkeun Gusti sareng sanés diri urang sorangan, ningali ka Anjeunna, sanés diri urang atanapi jalma sanés pikeun pitulung urang (2 Korinta 1: 9-11). Kami ningali kalemahan urang sareng ningali ka Gusti pikeun sadaya kabutuhan urang.

# 6. Hal ieu ilahar dianggap yén kaseueuran sangsara pikeun anu percaya nyaéta hukuman atanapi disiplin (hukuman) Gusti pikeun sababaraha dosa anu urang parantos laksanakeun. Ieu ieu leres garéja di Corinto dimana garéja éta pinuh ku jalma anu teras-terasan dina seueur dosa-dosa anu baheula. I Korinta 11:30 nyatakeun yén Gusti Allah nangtoskeun aranjeunna, nyarios, "seueur anu lemah sareng gering diantara anjeun sareng seueur anu bobo (parantos maot). Dina kasus anu parah Gusti tiasa nyandak jalma anu berontak "kaluar tina gambar" sapertos anu urang sebutkeun. Kuring yakin ieu jarang sareng ekstrim, tapi éta kajadian. Urang Ibrani dina Perjanjian Old mangrupikeun conto ieu. Sakali-kali aranjeunna berontak ka Gusti Allah dina henteu percanten ka Anjeunna sareng dina henteu nurut ka Anjeunna, tapi Anjeunna sabar sareng sabar. Anjeunna ngahukum aranjeunna, tapi nampi balikna ka Anjeunna sareng ngahampura aranjeunna. Ngan saatos henteu patuh deui yén Anjeunna parah ngahukum aranjeunna ku ngantepkeun musuh-musuhna pikeun ngagulkeun aranjeunna dina kurungan.

Urang kedah diajar tina ieu. Kadang-kadang sangsara mangrupikeun disiplin Gusti, tapi urang parantos ningali seueur alesan anu sangsara. Upami urang sangsara kusabab dosa, Gusti bakal ngahampura urang upami urang nyungkeun Mantenna. Éta dugi ka urang, sakumaha anu dicarioskeun dina I Korinta 11: 28 & 31, pikeun nalungtik diri urang sorangan. Upami urang milarian haté sareng mendakan yén urang parantos dosa, I Yohanes 1: 9 nyarios yén urang kedah "ngaku dosa urang." Janjina nyaéta Anjeunna bakal "ngahampura dosa urang sareng ngabersihkeun urang."

Émut yén Sétan mangrupikeun "nuduh ka dulur-dulur" (Wahyu 12:10) sareng sapertos Ayub anjeunna hoyong nuduh urang janten anjeunna tiasa nyababkeun urang titajong sareng nolak Gusti. (Baca Rum 8: 1.) Upami urang parantos ngaku dosa, Anjeunna bakal ngahampura urang, upami urang henteu ngalakukeun deui dosa. Upami urang parantos ngulang dosa urang kedah ngaku deui sakumaha seringna diperyogikeun.

Hanjakalna, ieu sering janten hal anu mimiti dicarioskeun ku jalma-jalma anu sanés upami jalma sangsara. Balik deui ka Ayub. Tiluan "réréncangan" na ngawartoskeun Ayub yén anjeunna kedah ngalakukeun dosa atanapi henteu bakal sangsara. Aranjeunna salah. Kuring Korinta nyarios dina bab 11, pikeun nalungtik diri sorangan. Urang kedah henteu nangtoskeun anu sanés, kecuali upami urang janten saksi pikeun dosa anu khusus, maka urang tiasa menerkeun aranjeunna dina cinta; ogé henteu kedah urang nampi ieu salaku alesan anu mimiti pikeun "kasusah," pikeun diri urang atanapi batur. Urang tiasa gancang teuing ngahukum.

Éta ogé nyatakeun, upami urang gering, urang tiasa nyungkeun kokolot pikeun ngadoa pikeun urang sareng upami urang parantos dosa éta bakal dihampura (Yakobus 5: 13-15). Jabur 39:11 nyarios, "Anjeun ngahukum sareng ngadisiplin jalma pikeun dosana," sareng Jabur 94:12 nyarios, "Bagja jalma anu anjeun disiplin, Gusti, jalma anu anjeun ngajar tina hukum-hukum anjeun."

Baca Ibrani 12: 6-17. Anjeunna ngadisiplin urang sabab urang anak-Na sareng Anjeunna mikanyaah ka urang. Dina I Peter 4: 1, 12 & 13 sareng I Peter 2: 19-21 urang tingali yén disiplin nyucikeun urang ku prosés ieu.

# 7. Sababaraha bencana alam tiasa janten hukuman ka jalma, kelompok atanapi bahkan bangsa, sapertos anu katingali sareng urang Mesir dina Perjanjian Old. Seringna urang ngadangu carita ngeunaan panangtayungan Allah nyalira salami kajadian-kajadian ieu sapertos Anjeunna ka urang Israil.

# 8. Paul nampilkeun alesan anu sanés pikeun kasulitan atanapi kagoréngan. Dina I Korinta 12: 7-10 urang ningal yén Gusti ngantep Sétan pikeun nganyenyeri Paulus, "pikeun nyabak anjeunna," ngajauhkeun anjeunna tina "ngagungkeun diri." Gusti tiasa ngantunkeun kasangsaraan pikeun ngajaga urang handap asor.

# 9. Sababaraha kali sangsara, sapertos kanggo Ayub atanapi Paul, tiasa ngalaksanakeun langkung ti hiji tujuan. Upami anjeun maca salajengna dina 2 Korinta 12, éta ogé ngajar, atanapi nyababkeun Paul ngalaman rahmat Allah. Ayat 9 nyarios, "Rahmat kuring cekap pikeun anjeun, kakuatan kuring dijantenkeun sampurna dina lemah." Ayat 10 nyarios, "Demi Kristus, kuring resep kana kalemahan, dina hinaan, dina kasusah, dianiaya, dina kasusah, sabab nalika kuring lemah, maka kuring kuat."

# 10. Kitab Suci ogé nunjukkeun yén nalika urang sangsara, urang ogé sangsara Kristus, (Baca Pilipi 3:10). Rum 8: 17 & 18 ngajarkeun yén anu percaya "bakal" sangsara, ngirangan kasangsaraanana, tapi anu ngalakukeun éta ogé bakal kakuasaan sareng Anjeunna. Maca I Petrus 2: 19-22

Cinta Gusti anu Agung

Kami terang yén nalika Gusti ngantepkeun urang sangsara naon waé pikeun kabaikan urang sabab Anjeunna mikanyaah ka urang (Rum 5: 8). Kami terang yén Anjeunna ogé salawasna aya sareng urang maka Anjeunna terang ngeunaan sagala rupa anu lumangsung dina kahirupan urang. Teu aya kejutan. Baca Mateus 28:20; Jabur 23 sareng 2 Korinta 13: 11-14. Ibrani 13: 5 nyarios, "Anjeunna moal ninggali urang atanapi ninggali urang." Jabur nyatakeun Anjeunna ngiringan ngurilingan urang. Tingali ogé Jabur 32:10; 125: 2; 46:11 sareng 34: 7. Gusti henteu ngan ukur disiplin, Anjeunna ngaberkahan urang.

Dina Jabur jelas yén Daud sareng juru Mazmur sanésna terang yén Allah mikanyaah aranjeunna sareng ngurilingan aranjeunna ku panyalindungan sareng pangasuh-Na. Jabur 136 (NIV) nyatakeun dina unggal ayat yén cinta-Na salamina salamina. Kuring mendakan yén kecap ieu ditarjamahkeun cinta di NIV, welas asih dina KJV sareng kaasih di NASV. Sarjana nyarios teu aya hiji kecap Inggris anu ngajelaskeun atanapi narjamahkeun kecap Ibrani anu dianggo di dieu, atanapi kedahna kuring henteu nyarios kecap anu nyukupan.

Kuring ngagaduhan kacindekan yén teu aya hiji kecap anu tiasa ngagambarkeun cinta ilahi, jinis cinta anu dipasihkeun ku Gusti pikeun urang. Sigana mah éta cinta anu teu pantes (maka tarjamahanana rahmat) anu teu kahartos ku manusa, anu panceg, awét, teu tiasa pegat, teu lami sareng langgeng. Yohanes 3: 16 nyarioskeun yén hébat pisan Anjeunna nyerah Putra-Na pikeun maot pikeun dosa-dosa urang (Baca Roma 5: 8). Nya ku cinta anu hébat ieu Anjeunna ngalereskeun urang salaku budak dilereskeun ku bapa, tapi ku disiplin anu Anjeunna hoyong berkah. Jabur 145: 9 nyarios, "Gusti anu saé pikeun sadayana." Tingali ogé Jabur 37: 13 & 14; 55:28 sareng 33: 18 & 19.

Urang condong ngaitkeun berkah Gusti sareng kéngingkeun hal-hal anu urang pikahoyong, sapertos mobil atanapi bumi anu énggal - anu dipikahoyong tina haté urang, sering hoyong anu egois. Mateus 6:33 nyarios yén Anjeunna nambihan ieu ka urang upami urang milari karajaan-Na heula. (Tingali ogé Jabur 36: 5.) Kaseueuran waktos urang nyungkeun barang anu henteu saé pikeun urang - sapertos barudak leutik. Jabur 84:11 nyarios, ”henteu alus hal anu bakal Anjeunna tahan tina jalma-jalma anu lempeng. "

Dina milarian gancang-gancang kuring ngalangkungan Jabur kuring mendakan seueur cara dimana Gusti paduli sareng ngaberkahan urang. Teuing seueur teuing ayat anu tiasa ditulis sadayana. Tingali sababaraha - anjeun bakal diberkahan. Anjeunna nyaéta Kami:

1). Panyadia: Jabur 104: 14-30 - Anjeunna nyayogikeun sagala makhluk.

Jabur 36: 5-10

Mateus 6:28 nyarioskeun ka Anjeunna yén anjeunna miara manuk sareng lili sareng nyarios yén kami langkung penting pikeun Anjeunna tibatan ieu. Lukas 12 nyaritakeun ngeunaan manuk pipit sareng nyarios yén unggal rambut dina sirah urang diitung. Kumaha urang tiasa ragu kana cinta-Na. Jabur 95: 7 nyebatkeun, "kami… mangrupikeun domba anu dikawaskeun ku Anjeunna." Yakobus 1:17 nyarios ka urang, "unggal kado anu hadé sareng unggal kado anu sampurna asalna ti luhur."

Pilipi 4: 6 sareng I Petrus 5: 7 nyarios urang henteu kedah hariwang pikeun naon-naon, tapi urang kedah naros ka Anjeunna pikeun nyumponan kabutuh urang sabab Anjeunna paduli ka urang. Daud ngalakukeun ieu sababaraha kali sakumaha anu kacatet dina Jabur.

2). Anjeunna nyaéta urang: Deliverer, Protector, Defender. Jabur 40:17 Anjeunna nyalametkeun urang; ngabantosan urang nalika dianiaya. Jabur 91: 5-7, 9 & 10; Jabur 41: 1 & 2

3). Anjeunna mangrupikeun Pangungsian, Batu sareng Bénténg urang. Jabur 94:22; 62: 8

4). Anjeunna ngadukung urang. Jabur 41: 1

5). Anjeunna Dukun urang. Jabur 41: 3

6). Anjeunna ngahampura urang. Abdi Yohanes 1: 9

7). Anjeunna Pembantu sareng Penjaga urang. Jabur 121 (Saha diantara urang anu henteu ngangluh ka Allah atanapi nyungkeun Anjeunna pikeun ngabantosan kami pikeun milari hal anu urang lepat - hal anu sakedik pisan - atanapi nyungkeun Anjeunna supados nyageurkeun urang tina panyakit anu pikasieuneun atanapi nyalametkeun Anjeunna tina sababaraha musibah atanapi kacilakaan hal anu gedé. Anjeunna paduli kana sadayana.)

8). Anjeunna masihan kami katengtreman. Jabur 84:11; Jabur 85: 8

9). Anjeunna masihan kami kakuatan. Jabur 86:16

10). Anjeunna ngaheéat tina bencana alam. Jabur 46: 1-3

11). Anjeunna ngutus Yesus pikeun nyalametkeun urang. Jabur 106: 1; 136: 1; Yermia 33:11 Kami nyebatkeun kalakuan pangasih-Na. Rum 5: 8 nyarios ka urang yén ieu kumaha Anjeunna nunjukkeun kanyaah-Na pikeun urang, sabab Anjeunna ngalakukeun ieu nalika kami masih berdosa. (Yohanes 3: 16; I Yohanes 3: 1, 16) Anjeunna mikanyaah pisan ka urang Anjeunna ngajadikeun urang janten murangkalih-Na. Yohanes 1:12

Aya seueur pisan katerangan ngeunaan kaasih Allah dina Kitab Suci:

Kasihna langkung luhur tibatan langit. Jabur 103

Henteu aya anu tiasa misahkeun urang. Rum 8:35

Éta langgeng. Jabur 136; Yermia 31: 3

Dina John 15: 9 sareng 13: 1 Yesus nyarioskeun ka urang kumaha Anjeunna mikanyaah murid-murid-Na.

Dina 2 Korinta 13: 11 & 14 Anjeunna disebat "Dewa Asih."

Dina I Yohanes 4: 7 nyatakeun, "cinta ti Allah."

Dina I Yohanes 4: 8 éta nyebatkeun "ALLAH ANJEUN CINTA."

Salaku murangkalih-Na anu dipikacinta Anjeunna bakal ngabenerkeun sareng ngaberkahan urang. Dina Jabur 97:11 (NIV) nyatakeun "Anjeunna masihan urang Girang," sareng Jabur 92: 12 & 13 nyarios yén "jalma-jalma soléh bakal mekar." Jabur 34: 8 nyarios, "Rasakeun sareng tingali yén PANGERAN anu saé ... kumaha berkah jalma anu ngungsi ka Anjeunna."

Gusti kadang ngirimkeun berkah sareng janji khusus pikeun tindakan nurut. Jabur 128 ngajelaskeun berkah pikeun leumpang dina jalan-Na. Dina kasucian (Mateus 5: 3-12) Anjeunna ngaganjar paripolah anu tangtu. Dina Jabur 41: 1-3 Anjeunna ngaberkahan jalma anu ngabantosan jalma miskin. Janten kadang berkahNa aya saratna (Jabur 112: 4 & 5).

Dina kasangsaraan, Gusti hoyong urang sasambat, nyungkeun bantosan-Na sapertos David. Aya korélasi Tulisan anu béda antara 'naroskeun "sareng" nampi. " Daud nangis ka Allah sareng nampi pitulung-Na, sareng kitu deui sareng kami. Anjeunna hoyong urang naroskeun sahingga urang ngartos yén Anjeunna anu masihan jawaban teras masihan Anjeunna hatur. Pilipi 4: 6 nyarios, "Entong hariwang ku naon-naon, tapi dina sagala hal, ku do'a sareng pidu'a, kalayan sukur, pasihkeun pamundut anjeun ka Gusti."

Jabur 35: 6 nyarios, "jalma miskin ieu nangis sareng Gusti ngupingkeun anjeunna," sareng ayat 15 nyarios, "Ceuli-Na kabuka pikeun jeritanna," sareng "jalma anu saleh sareng Gusti ngadangukeun aranjeunna sareng nyalametkeun aranjeunna tina sadayana karusuhan. " Jabur 34: 7 nyarios, "Kuring milari Gusti sareng Anjeunna ngawaler ka abdi." Tingali Jabur 103: 1 & 2; Jabur 116: 1-7; Jabur 34:10; Jabur 35:10; Jabur 34: 5; Jabur 103: 17 sareng Jabur 37:28, 39 & 40. Kahoyong Gusti anu paling hébat nyaéta ngadangukeun sareng ngajawab panyambat jalma anu henteu salamet anu percanten sareng nampi Putra-Na salaku Jurusalamet aranjeunna sareng masihan aranjeunna hirup langgeng (Jabur 86: 5).

kacindekan

Pikeun nyimpulkeun, sadaya jalma bakal sangsara ku sababaraha cara dina sababaraha waktos sareng kusabab urang sadaya parantos dosa, urang bakal katandangan sumpah anu antukna ngahasilkeun pati fisik. Jabur 90:10 nyebatkeun, "Panjang umur urang tujuh puluh taun atanapi dalapan puluh upami urang gaduh kakuatan, nanging jangka waktosna ngan ukur kasusah sareng kasedihan." Ieu kanyataan. Baca Jabur 49: 10-15.

Tapi Gusti mikanyaah ka urang sareng hoyong ngaberkahan urang sadayana. Gusti leres-leres nunjukkeun berkah-berkah khususna, ni'mat, janji sareng perlindungan ka jalma-jalma soleh, ka jalma-jalma anu percanten sareng anu cinta sareng ngawula ka Anjeunna, tapi Gusti nyababkeun berkah-Na (sapertos hujan) turun ka sadayana, "anu adil sareng anu teu adil" (Mateus 4:45). Tingali Jabur 30: 3 & 4; Papatah 11:35 sareng Jabur 106: 4. Sakumaha urang parantos ningal kalakuan cinta anu pangageungna ku Gusti, Kado na berkah anu pangsaéna mangrupikeun kado ti Putra-Na, Anu Anjeunna ngutus maot pikeun dosa-dosa urang (I Korinta 15: 1-3). Baca deui Yohanes 3: 15-18 & 36 sareng I Yohanes 3: 16 sareng Rum 5: 8 deui.)

Gusti jangji bakal nguping panggero (ceurik) jalma mursid sareng Anjeunna bakal nguping sareng ngajawab sadaya anu percanten sareng nyebat Anjeunna pikeun nyalametkeun aranjeunna. Rum 10:13 nyarios, "Sing saha anu nyebat asma Gusti bakal disalametkeun." I Timoteus 2: 3 & 4 nyebatkeun Anjeunna "hoyong sadayana jalmi disalametkeun sareng terang kana bebeneran." Wahyu 22:17 nyarios, "Saha waé anu badé sumping," sareng Yohanes 6:48 nyarios yén Anjeunna moal "miceun aranjeunna." Anjeunna ngajantenkeun aranjeunna janten putra-Na (Yohanes 1:12) sareng aranjeunna janten ni'mat khusus-Na (Jabur 36: 5).

Sacara sederhana, upami Gusti nyalametkeun urang tina sagala panyakit atanapi bahaya kami moal maot sareng urang bakal tetep aya di dunya sabab urang terang salamina, tapi Gusti jangji ka urang kahirupan anyar sareng awak anyar. Ku teu sangka urang hoyong tetep di dunya sapertos anu salamina. Salaku pangagem nalika urang maot urang bakal instan sareng Gusti salamina. Sadayana bakal énggal sareng Anjeunna bakal nyiptakeun langit sareng bumi anu anyar sareng sampurna (Wahyu 21: 1, 5). Wahyu 22: 3 nyarios, "moal aya deui kutukan," sareng Wahyu 21: 4 nyarios yén, "hal-hal anu mimiti parantos musna." Wahyu 21: 4 ogé nyarios, "Moal aya deui maot atanapi duka atanapi tangis atanapi kanyeri." Rum 8: 18-25 nyarios ka urang yén sadaya ciptaan ngerang sareng sangsara ngantosan dinten éta.

Kanggo ayeuna, Gusti henteu ngijinkeun naon-naon kajadian ka urang anu sanés pikeun kapentingan urang (Rum 8:28). Gusti ngagaduhan alesan pikeun naon-naon anu diidinkeun-Na, sapertos urang ngalaman kakuatan-Na sareng kakuatan-Na, atanapi panyalametan-Na. Sangsara bakal nyababkeun urang sumping ka Anjeunna, nyababkeun urang nangis (ngadoa) ka Anjeunna sareng ningali ka Anjeunna sareng percanten ka Anjeunna.

Ieu sadayana ngeunaan ngakuan Gusti sareng Saha Anjeunna. Éta sadayana ngeunaan kadaulatan sareng kamuliaan-Na. Sing saha jalma anu nolak nyembah ka Gusti sakumaha Gusti bakal tumiba kana dosa (Baca Rum 1: 16-32.). Aranjeunna ngajantenkeun diri dewa. Ayub kedah ngaku ka Gusti Allah salaku Anu Nyiptakeun sareng Daulat. Jabur 95: 6 & 7 nyarios, "hayu urang sujud nyembah, hayu urang tuur payuneun Gusti Anu ngadamel urang, sabab Anjeunna Allah urang." Jabur 96: 8 nyebatkeun, "Masangkeun ka PANGERAN kamuliaan anu dingaranan NAMA-Na." Jabur 55: 22 nyarios, "Pasangkan perhatian anjeun ka PANGERAN sareng Anjeunna bakal ngadukung anjeun; Anjeunna moal ngantep jalma-jalma anu leres murag. "

Naha Urang Percaya Dina Penciptaan sareng Bumi Ngora Daripada Évolusi

            Kami yakin kana Ciptaan sabab Kitab Suci, sareng henteu ngan ukur dina Babad bab hiji sareng dua, jelas ngajarkeunana. Sababaraha bakal nyarios yén Kitab Suci berwibawa nalika nyarioskeun ngeunaan iman sareng moral, tapi henteu nalika nyarioskeun perkawis élmu sareng sajarah. Dina raraga nyarioskeun éta, aranjeunna kedah nganyahokeun salah sahiji bagian anu paling jelas ngeunaan moralitas, Sapuluh Paréntah. Keluaran 20:11 nyarios, "Salami dina genep dinten PANGERAN ngadamel langit sareng bumi, laut, sareng sagala rupa anu aya di jerona, tapi anjeunna istirahat dina poe katujuh. Ku sabab kitu PANGERAN ngaberkahan dinten Sabat sareng ngajantenkeun suci. "

Aranjeunna ogé kedah henteu malire kana pangandika Yesus dina Mateus 19: 4-6. Éta nyatakeun, "Naha anjeun henteu maca," jawabna, "yén di awal anu Nyiptakeun 'ngajantenkeun aranjeunna janten lalaki sareng awéwé,' sareng saurna, 'Kusabab kitu manusa bakal ninggalkeun bapak sareng indungna sareng ngahiji sareng istrina , sareng dua bakal janten hiji daging '? Janten aranjeunna sanés deui duaan, tapi hiji daging. Maka naon anu parantos di gabungkeun ku Gusti, ulah aya anu misah. ” Yesus langsung ngadugikeun Kajadian.

Atanapi perhatoskeun kecap Paulus dina Rasul 17: 24-26. Saur anjeunna, "Gusti anu nyiptakeun dunya sareng sagala rupa anu aya di dinya nyaéta Pangéran langit sareng bumi sareng henteu cicing di candi anu diwangun ku tangan manusa ... Ti hiji jalma anjeunna ngadamel sadaya bangsa, yén aranjeunna kedah nyicingan sakumna bumi." Paul ogé nyatakeun dina Rum 5:12, "Ku sabab kitu, sakumaha dosa asup ka dunya ngaliwatan hiji jelema, sareng maot ku dosa, sareng ku cara ieu maot ka sadayana jalma, sabab sadayana dosa -"

Évolusi ngancurkeun yayasan anu dimana rencana kasalametan diwangun. Éta ngajantenkeun maot mangrupikeun cara ngalangkungan kamajuan épolusi, sanés akibat tina dosa. Sareng upami maot sanés hukuman pikeun dosa, maka kumaha maotna Yesus tiasa mayar dosa?

 

Kami yakin kana Ciptaan ogé kusabab kami yakin kanyataan élmu jelas ngadukungna. Kutipan ieu di handap tina ON THE ORIGIN OF SPECIES, Charles Darwin, dicetak deui ku Harvard University Press, 1964.

"Pilihan alam ngan tiasa meta ku ngalestarikeun sareng akumulasi modifikasi warisan alit infinitesimally, masing-masing nguntungkeun pikeun mahluk anu dijaga."

"Upami éta tiasa dibuktikeun tibatan organ kompléks anu aya, anu henteu tiasa dibentuk ku sababaraha modifikasi, sababaraha panerusna, tiori kuring bakal rusak pisan."

"Pikeun seleksi alam ngan ukur tiasa meta ku ngamangpaatkeun variasi anu sakedik; anjeunna henteu tiasa nyandak kabisat, tapi kedah maju ku léngkah anu paling pondok sareng paling laun. "

"Jumlah hubungan panengah sareng peralihan, antara sadaya spésiés hirup sareng punah, pastina ageung pisan."

"Upami seueur spésiés, kagolong kana generasi anu sami, atanapi kulawarga, parantos leres-leres ngamimitian hirup sakaligus, kanyataanna bakal fatal pikeun téori katurunan kalayan modifikasi anu lambat ngalangkungan seléksi alam."

Halaman 463 & 464 "dina doktrin ieu ngeunaan ngabasmi hiji infinitude of nyambungkeun hubungan, antara penduduk hirup sareng punah di dunya, sareng dina unggal période berturut antara spésiés anu punah sareng anu masih lami, naha henteu unggal formasi géologis dieusian ku tautan sapertos kitu? Naha henteu unggal kumpulan fosil tetep ngagaduhan bukti anu jelas tina gradasi sareng mutasi bentuk kahirupan? Kami pendak sareng henteu aya bukti anu sapertos kitu, sareng ieu anu paling jelas sareng maksa tina seueur bantahan anu tiasa didesekkeun ngalawan teori kuring ... Kuring tiasa ngajawab patarosan sareng bantahan anu parah ieu ngan ukur dina anggapan yén catetan géologis jauh langkung henteu sampurna dibandingkeun kaseueuran ahli géologi percanten. "

 

Petikan di handap ieu nyaéta tina GG Simpson, Tempo sareng Mode di Évolusi, Columbia University Press, New York, 1944

"Anggota anu pangpayunna sareng pangpentingna unggal urutan parantos ngagaduhan karakter dasar dasar, sareng teu aya urutan anu teras-terasan teras-terasan tina hiji urutan ka urutan anu sanés anu dipikaterang. Dina kaseueuran kasus istirahatna seukeut pisan sareng celahna ageung pisan yén asal ordo éta spekulatif sareng seueur dibantah. "

 

Ieu tanda petik di handap ieu ti GG Simpson, Maksudna Évolusi, Yale University Press, New Haven, 1949

Halaman 107 Henteu biasa ayana bentuk peralihan henteu ngan ukur mamalia, tapi mangrupikeun kajadian anu ampir universal, sakumaha anu parantos dicatet ku paleontologists. Éta leres ampir sadaya pesenan sadaya kelas sato. ”

"Dina hal ieu aya kacenderungan kana kakurangan sistematis dina catetan sajarah kahirupan. Maka dimungkinkeun pikeun nyatakeun yén transisi sapertos kitu henteu kacatet kusabab teu aya, yén parobihan sanés ku transisi tapi ku ayana épolusi dadakan. ”

 

Kuring sadar yén tanda petik éta rada lami. Kutipan ieu ti handap tina Evolution: A Theory in Crisis ku Michael Denton, Bethesda, Maryland, Adler and Adler, 1986 anu ngarujuk ka Hoyle, F. sareng Wickramasinghe, C, 1981, Évolusi ti Space, London, Dent and Sons halaman 24. "Hoyle sareng Wickamansinghe ... ngira-ngira kasempetan sél hirup saderhana sacara spontan muncul salaku 1 dina 10 / 40,000 cobaan - kamungkinan leutik pisan ... bahkan upami seluruh jagad raya diwangun ku sup organik ... Naha leres-leres dipercaya yén prosés acak tiasa diwangun kanyataan, unsur pangleutikna - protéin fungsina atanapi gén - rumit saluareun naon-naon anu dihasilkeun ku kapinteran manusa? "

 

Atanapi perhatoskeun kutipan ieu ti Colin Patterson, saurang paleontologist anu damel di Museum Sejarah Sejarah Nasional Inggris ti 1962 dugi ka 1993, dina serat pribadi ka Luther Sunderland. "Urang Gould sareng Musieum Amérika hésé dibantah nalika aranjeunna nyarios yén teu aya fosil peralihan ... Kuring bakal nempatkeun éta - teu aya hiji fosil sapertos anu tiasa dilakukeun argumen lemah cai." Patterson dikutip ku Sunderland dina Darwin's Enigma: Fosil sareng Masalah sanés. Luther D Sunderland, San Diego, Master Books, 1988, kaca 89. Gould nyaéta Stephen J Gould, anu sareng Niles Eldridge, ngembangkeun "Téori Ékuilibrium Ditanda Ekuénsi" pikeun ngajelaskeun kumaha épolusi kajantenan henteu nyéépkeun bentuk-bentuk peralihan dina catetan fosil.

 

Komo deui anu anyar, Anthony Flew damel babarengan sareng Roy Varghesem medal taun 2007 sareng buku: Aya Déwa: Kumaha Atheis Anu Paling Terkenal di Dunya Ngarobih Pikiranna. Flew salami mangtaun-taun sigana épolusionis anu paling sering dicutat di dunya. Dina buku éta, Flew nyatakeun yén éta mangrupikeun kompleksitas anu luar biasa tina sél manusa sareng khususna DNA anu maksa anjeunna nyimpulkeun yén aya anu Nyiptakeun.

 

Bukti pikeun Nyiptakeun sareng rébuan, henteu miliaran taun kuat pisan. Tapi tibatan nyobian nampilkeun deui buktosna, hayu atuh tingali anjeun kana dua situs wéb dimana anjeun tiasa mendakan tulisan ku élmuwan anu ngagaduhan PhD, atanapi gelar sarimbag, anu percanten pisan kana Penciptaan sareng tiasa masihan alesan ilmiah pikeun kapercayaan éta ku cara anu mantep. Halaman wéb pikeun Institute for Creation Research nyaéta www.icr.org. Halaman wéb pikeun Creation Ministries International nyaéta www.creation.com.

Naha Gusti Hampura Dosa ageung?

Kami gaduh pandangan manusa nyalira ngeunaan naon anu "gedé" dosa, tapi kuring pikir yén pandangan urang kadang tiasa béda sareng pandangan Gusti. Hiji-hijina jalan pikeun urang ngahampura tina dosa naon waé nyaéta ngalangkungan pupusna Gusti Yesus, anu mayar dosa urang. Kolosa 2: 13 & 14 nyarios, "Sareng anjeun, anu maot dina dosa-dosa sareng anu henteu disunatan tina daging anjeun parantos Anjeunna hirupkeun sareng Anjeunna, parantos ngahampura Sadayana pelanggaran; mupus tulisan leungeun tata cara anu ngalawan urang, sareng ngaleungitkeunana, dipaku dina kayu salib. " Teu aya panghampura dosa tanpa pupusna Kristus. Tingali Mateus 1:21. Kolosa 1:14 nyarios, "Dina anjeunna urang ngagaduhan panebusan ku getih-Na, bahkan pangampuran dosa. Tingali ogé Ibrani 9:22.

Hiji-hijina "dosa" anu bakal ngahukum urang sareng ngajauhkeun urang tina pangampura Allah nyaéta kufur, nolak sareng henteu percanten ka Yesus salaku Jurusalamet urang. Yohanes 3:18 sareng 36: "Anu percaya ka Anjeunna moal dihukum; tapi anu henteu percanten parantos dikutuk, sabab anjeunna henteu percanten kana nami hiji-hijina Putra Allah ... "sareng ayat 36" Anu henteu percanten ka Putra, moal ningali hirup; tapi murka Gusti tetep aya di anjeunna. ” Ibrani 4: 2 nyebatkeun, "Pikeun urang diwartakeun Injil, ogé ka aranjeunna: tapi Kecap anu diwartakeun henteu nguntungkeun aranjeunna, henteu kacampur sareng iman ka anu ngupingkeunana."

Upami anjeun pangagem, Isa mangrupikeun Pangacara urang, teras-teras nangtung payuneun Rama nyampeurkeun pikeun urang sareng urang kedah sumping ka Allah sareng ngaku dosa urang ka Anjeunna. Upami urang dosa, bahkan dosa ageung, kuring Yohanes I: 9 ngawartosan ieu: "Upami urang ngaku dosa urang, Anjeunna satia sareng séhat pikeun ngahampura dosa-dosa urang sareng ngabersihkeun urang tina sagala kalepatan." Anjeunna bakal ngahampura urang, tapi Gusti tiasa ngantep kami sangsara akibat tina dosa urang. Ieu sababaraha conto jalma anu ngalakukeun dosa "parah:"

# 1. DAVID. Dumasar standar urang, sigana Daud mangrupikeun palaku pangageungna. Urang pastina nganggap dosa Daud sakumaha ageung. Daud ngalakukeun zinah teras saderhana maéhan Uriah pikeun nutupan dosana. Acan, Gusti ngahampura anjeunna. Baca Jabur 51: 1-15, khususna ayat 7 dimana anjeunna nyarios, "ngumbah abdi sareng abdi bakal langkung bodas tibatan salju." Tingali ogé Jabur 32. Nalika nyarioskeun nyalira anjeunna nyarioskeun dina Jabur 103: 3, "Saha anu ngahampura sagala kalepatan anjeun." Jabur 103: 12 nyarios, "Sajauh wétan ti kulon, dugi ka Anjeunna ngaleungitkeun kalepatan urang ti urang.

Baca 2 Samuel surah 12 dimana nabi Natan ngadep ka Daud sareng Daud nyarios, "Kuring parantos dosa ka PANGERAN." Nathan teras nyarios ka anjeunna dina ayat 14, "Gusti ogé parantos ngahapus dosa anjeun ..." Nanging, émut, Gusti Allah ngahukum Daud pikeun dosa-dosa éta salami hirupna:

  1. Anakna maot.
  2. Anjeunna sangsara ku pedang dina perang.
  3. Jahat datang ka manéhna ti imahna sorangan. Maca 2 Samuel bab 12-18.

# 2. MOSES: Pikeun seueur jalma, dosa Musa panginten sepele dibandingkeun sareng dosa Daud, tapi ka Gusti éta ageung. Hirupna jelas diucapkeun dina Kitab Suci, sapertos dosa anjeunna. Mimiti, urang kedah ngartos "Bumi Anu Dijanjikeun" - Kanaan. Gusti bendu pisan ku dosa Musa anu henteu patuh, amarah Musa ka umat Allah sareng panyalahanana ngeunaan karakter Allah sareng kakurangan iman Musa anu Anjeunna henteu bakal ngantep anjeunna lebet ka "Bumi Anu Dijanjikeun" Kanaan.

Seueur pisan anu percanten ngartos sareng ningali "Bumi Anu Dijanjikeun" salaku gambar surga, atanapi hirup abadi sareng Kristus. Ieu sanés masalahna. Anjeun kedah maca Ibrani bab 3 & 4 pikeun ngartos ieu. Éta ngajarkeun yén éta mangrupikeun gambar istirahat Allah pikeun umat-Na - kahirupan iman sareng kameunangan sareng kahirupan anu réa anu anjeunna sebutkan dina Kitab Suci, dina kahirupan fisik urang. Dina Yohanes 10:10 Yesus nyarios, "Kuring sumping pikeun aranjeunna ngagaduhan kahirupan sareng supados ngagaduhan langkung seueur." Upami éta gambar surga, naha Musa bakal muncul sareng Élia ti sawarga pikeun nangtung sareng Yesus di Gunung Transpigurasi (Mateus 17: 1-9)? Musa henteu kaleungitan kasalametanna.

Dina Ibrani bab 3 & 4 panulis nuduhkeun pemberontakan Israél sareng henteu percanten di padang pasir sareng Gusti nyarios yén sadaya generasi moal lebet kana istirahatna, "Bumi Anu Dijanjikeun" (Ibrani 3:11). Anjeunna ngahukum jalma-jalma anu nuturkeun sapuluh telik anu mawa laporan goréng ngeunaan lemah sareng ngahalangan jalma-jalma tina percanten ka Gusti Allah. Ibrani 3: 18 & 19 nyarios yén aranjeunna moal lebet ka istirahatna kusabab teu percaya. Ayat 12 & 13 nyarios yén urang kedah ngadorong, ulah ngalemahkeun haté, anu sanésna pikeun percanten ka Gusti.

Kanaan mangrupikeun bumi anu dijangjikeun ka Ibrahim (Kajadian 12:17). "Bumi Anu Dijanjikeun" mangrupikeun bumi "susu sareng madu" (kaayaanana), anu bakal nyayogikeun aranjeunna kahirupan anu dieusi ku sadayana anu diperyogikeun pikeun kahirupan anu minuhan: katengtreman sareng karaharjaan dina kahirupan fisik ieu. Mangrupikeun gambar kahirupan anu loba anu dipasihkeun ku Yesus ka jalma anu percanten ka Anjeunna salami hirup di dunya, nyaéta sesa Gusti anu diucapkeun dina Ibrani atanapi 2 Petrus 1: 3, sadayana anu urang butuhkeun (dina kahirupan ieu) pikeun " hirup sareng taqwa. " Éta istirahat sareng perdamaian tina sagala usaha sareng perjuangan urang sareng istirahat dina sagala cinta sareng pasokan Gusti pikeun urang.

Kieu carana Musa gagal nyenangkeun Allah. Anjeunna lirén percanten teras ngalaksanakeun hal-hal ku nyalira. Baca Ulangan 32: 48-52. Ayat 51 nyarios, "Ieu kusabab anjeun duaan putus iman sareng kuring di payuneun urang Israil di cai Meribah Kadés di Gurun Zin sareng kusabab anjeun henteu ngajaga kasucian abdi di antara urang Israil." Janten naon dosa anu nyababkeun anjeunna dihukum ku kaleungitan hal anu anjeunna nyéépkeun kahirupan duniawi "damel" - lebet ka bumi Kanaan anu éndah sareng subur di bumi? Pikeun ngartos ieu, Baca Budalan 17: 1-6. Bilangan 20: 2-13; Ulangan 32: 48-52 sareng bab 33 sareng Nomer 33:14, 36 & 37.

Musa mangrupikeun pamimpin barudak Israél saatos aranjeunna disalametkeun ti Mesir sareng aranjeunna ngumbara ngalangkungan gurun. Aya sakedik sareng di sababaraha tempat teu aya cai. Musa diperyogikeun nuturkeun pituduh Allah; Gusti hoyong ngajarkeun umat-Na pikeun percanten ka Anjeunna. Numutkeun ka Nomer bab 33, aya dua kajadian dimana Gusti ngadamel kaajaiban pikeun masihan aranjeunna cai tina Batu. Inget ieu, ieu ngeunaan "Batu." Dina Ulangan 32: 3 & 4 (tapi baca bab lengkep), bagian tina Lagu Musa, proklamasi ieu dilakukeun henteu ngan ukur ka Israél tapi ogé ka "bumi" (ka sadayana), ngeunaan kaagungan sareng kamuliaan Gusti. Ieu padamelan Musa nalika anjeunna mingpin Israél. Musa nyarios, "Kuring bakal ngumumkeun nami ti Gusti. Duh, puji kaagungan Gusti urang! Anjeunna THE ROCK, Karya-karyana nyaéta sampurna, sarta sadaya Cara-Na anu adil, Allah anu satia anu henteu salah, jejeg sareng adil Anjeunna. " Tugasna pikeun ngagambarkeun Gusti: hébat, bener, satia, saé sareng suci, pikeun umat-Na.

Ieu anu kajantenan. Kajadian munggaran ngeunaan "Batu" lumangsung sakumaha anu katingali dina Bilangan bab 33:14 sareng Budalan 17: 1-6 di Rephidim. Israil gumujeng ka Musa sabab teu aya cai. Gusti nitah Musa nyandak tongkatna sareng angkat kana batu tempat Gusti bakal nangtung sateuacanna. Anjeunna nyarios ka Musa pikeun nyabak batu éta. Musa ngalakukeun ieu sareng cai kaluar tina Batu pikeun masarakat.

Kajadian anu kadua (ayeuna émut, Musa diarepkeun nuturkeun pituduh Allah), engké di Kadés (Bilangan 33: 36 & 37). Di dieu pitunjuk Gusti béda. Tingali Angka 20: 2-13. Deui, urang Israil gumujeng ngalawan Musa sabab teu aya cai; deui Musa angkat ka Allah pikeun pitunjuk. Gusti nitah anjeunna nyandak tongkat, tapi saurna, "kumpulkeun rapat" sareng "ngomong kana batu anu aya payuneun panonna. " Sabalikna, Musa janten kasar sareng jalma-jalma. Éta nyatakeun, "Maka Musa angkat pananganna sareng nabrak batu dua kali ku tongkatna." Maka anjeunna henteu nurut kana paréntah langsung ti Gusti pikeun "ngomong ka Batu. " Ayeuna urang terang yén dina pasukan, upami anjeun aya handapeun pamimpin, anjeun henteu nurut kana paréntah langsung sanaos anjeun henteu ngartos pisan. Anjeun nurut. Gusti teras nyarios ka Musa ngeunaan pelanggaranana sareng akibat na dina ayat 12: "Tapi PANGERAN nyarios ka Musa sareng Harun, 'Kusabab anjeun henteu kapercayaan di kuring cekap pikeun kaajenan Kuring salaku suci di payuneun urang Israil, anjeun TEU bakal nyandak ieu jalma kana tanah Kuring pasihkeun. ' ”Dua dosa disebatkeun: henteu percaya (ka Gusti sareng paréntah-Na) sareng teu merhatoskeun ka Anjeunna, sareng teu ngahargaan ka Gusti Allah sateuacan umat Allah, anu anjeunna maréntahkeun. Gusti nyarios dina Ibrani 11: 6 yén tanpa iman teu mungkin pikeun nyenangkeun Gusti. Gusti hoyong Musa pikeun nunjukkeun iman ieu ka Israél. Kagagalan ieu bakal matak pikasieuneun salaku pamimpin naon waé, sapertos dina tentara. Kapamimpinan ngagaduhan tanggel waler hébat. Upami urang hoyong kapamimpinan pikeun kéngingkeun pangakuan sareng jabatan, dipasang dina alas, atanapi kéngingkeun kakawasaan, urang milari éta sadaya alesan anu salah. Markus 10: 41-45 masihan urang "aturan" kapamimpinan: teu saurang ogé kedah janten bos. Yesus nyarioskeun perkawis penguasa duniawi, nyatakeun penguasa na "Pangawasa pikeun aranjeunna" (ayat 42), teras nyarios, "Tapi éta moal aya diantara anjeun; tapi sing saha anu hoyong janten hébat di antara anjeun bakal jadi hamba anjeun ... sabab bahkan Putra Manusa henteu sumping pikeun dilayanan, tapi pikeun ngawula ... "Lukas 12:48 nyarios," Ti saha waé anu parantos dipercayakeun seueur, langkung seueur deui bakal dipenta. " Kami ngawartosan dina I Pétrus 5: 3 yén pamingina henteu kedah "ngadeuheusan ka jalma-jalma anu dipercayakeun ka anjeun, tapi janten conto pikeun domba."

Upami kalungguhan kapamimpinan Musa, yén ngarahkeun aranjeunna ngartos Gusti sareng kamuliaan sareng kasucianna henteu cekap, sareng henteu patuh ka Gusti anu agung sapertos éta henteu cekap pikeun ngahukum hukumanana, maka tingali ogé Jabur 106: 32 & 33 anu nyarioskeun amarahna nalika éta nyebatkeun Israél nyababkeun anjeunna "nyarios ucap-ucap anu raheut," nyababkeun anjeunna kalah ambek.

Salaku tambahan, hayu urang tingali dina batu. Kami parantos ningali yén Musa mikawanoh Gusti salaku "Batu". Sapanjang Perjanjian Old, sareng Perjanjian Anyar, Gusti disebut salaku Batu. Tingali 2 Samuel 22:47; Jabur 89:26; Jabur 18:46 sareng Jabur 62: 7. The Rock mangrupikeun poko konci dina Lagu Musa (Ulangan bab 32). Dina ayat 4 Gusti nyaéta Batu. Dina ayat 15 aranjeunna nolak Batu, Jurusalamet aranjeunna. Dina ayat 18, aranjeunna ninggali Batu. Dina ayat 30, Gusti disebut Rock maranéhna. Dina ayat 31 nyatakeun, "Batu maranéhna henteu sapertos Batu Kami" - sareng musuh Israél terang éta. Dina ayat 37 & 38 urang maca, "Dimana déwa-déwi aranjeunna, batu anu aranjeunna berlindung?" nu Rock leuwih unggul, dibandingkeun sareng sadaya déwa anu sanés.

Tingali dina I Korinta 10: 4. Éta nyarioskeun perkawis Perjanjian Old ngeunaan Israél sareng batu. Éta nyatakeun jelas, "aranjeunna sadayana nginum inuman spiritual anu sami pikeun aranjeunna nginum tina batu spiritual; sareng batu éta nyaéta Kristus. ” Dina Perjanjian Old Gusti disebut salaku Batu Kasalametan (Kristus). Henteu jelas sabaraha Musa ngartos yén Jurusalamet anu bakal datang nyaéta THE Rock anu we terang sakumaha kanyataanna, tapi jelas yén anjeunna ngakuan Gusti salaku Batu sabab anjeunna nyarios sababaraha kali dina Lagu Musa dina Ulangan 32: 4, "Anjeunna THE ROCK" sareng ngartos Anjeunna angkat sareng aranjeunna sareng Anjeunna nyaéta Batu Kasalametan . Henteu jelas upami anjeunna ngartos sadayana pentingna tapi sanaos anjeunna henteu terang yén anjeunna penting pikeun anjeunna sareng urang sadayana salaku umat Allah taat sanajan urang henteu ngartos sadayana; pikeun "percanten sareng nurut."

Sababaraha malah mikir éta jauhna langkung jauh tibatan éta Batu anu ditujukeun salaku jinis Kristus, sareng Anjeunna diserang sareng diremuk kusabab kajahatan urang, Yesaya 53: 5 & 8, "Kanggo pelanggaran umat Kami Anjeunna diserang," sareng "Anjeun bakal ngajantenkeun jiwa-Na pikeun kurban dosa. ” Pelanggaran éta sumping kusabab anjeunna ngancurkeun sareng menyimpang jinisna ku nyerang Rock dua kali. Ibrani jelas ngajarkeun urang yén Kristus sangsara ”sakali pikeun sadaya waktos ”pikeun dosa urang. Baca Ibrani 7: 22-10: 18. Catet ayat 10:10 sareng 10:12. Aranjeunna nyarios, "Kami parantos disucikeun ngalangkungan awak Kristus sakali pikeun sadayana," sareng "Anjeunna parantos nyayogikeun hiji pangorbanan pikeun dosa pikeun sadaya waktos, linggih di sisi katuhu Allah." Upami Musa mogok Batu éta janten gambar maotna, jelas-Na anu nyerang Batu dua kali menyimpang gambar yén Al Masih kedah maot ngan sakali kanggo mayar dosa urang, salamina. Naon waé anu dipikahartos ku Musa panginten henteu jelas tapi ieu anu jelas:

1). Musa dosa ku henteu nurut kana paréntah Allah, anjeunna nyandak hal-hal kana pananganna nyalira.

2). Gusti henteu kersa sareng duka.

3). Nomer 20:12 nyarios yén anjeunna henteu percanten ka Allah sareng masarakat awam ngahinakeun kasucian-Na

sateuacan Israél.

4). Gusti Allah nyarios yén Musa moal diidinan lebet ka Kanaan.

5). Anjeunna nembongan sareng Yesus di Gunung Transpigurasi sareng Gusti nyarios yén anjeunna satia dina Ibrani 3: 2.

Salah ngagambarkeun sareng teu ngahargaan ka Gusti mangrupikeun dosa anu parah sareng parah, tapi Gusti ngahampura anjeunna.

Hayu urang tinggalkeun Musa sareng ningali sababaraha conto Perjanjian Anyar ngeunaan dosa "gedé". Hayu urang tingali di Paul. Anjeunna nyebut dirina jalma dosa anu paling hébat. I Timoteus 1: 12-15 nyarios, "Ieu mangrupikeun pangandika anu satia sareng pantes ditampi, yén Kristus Yesus sumping ka dunya pikeun nyalametkeun jalma-jalma anu dosa, anu ku Kami pangpayunna." 2 Petrus 3: 9 nyebutkeun Gusti henteu hoyong saha waé anu binasa. Paul mangrupakeun conto anu saé. Salaku pamimpin Israél, sareng terang dina Kitab Suci, anjeunna kedah terang saha waé Isa, tapi anjeunna nolak ka Anjeunna, sareng nganiaya pisan jalma-jalma anu percanten ka Yesus sareng mangrupikeun aksés kana rajam Stépan. Nanging, Yesus némbongan ka Paul sacara pribadi, pikeun ngungkabkeun Dirina ka Paul pikeun nyalametkeun anjeunna. Baca Rasul 8: 1-4 sareng Kisah bab 9. Anu nyatakeun yén anjeunna "ngarusak garéja" sareng ngahukum lalaki sareng awéwé ka panjara, sareng nyatujuan pangperangan seueur; nanging Gusti nyalametkeun anjeunna sareng anjeunna janten guru anu hébat, nyerat langkung seueur buku buku Perjanjian Anyar tibatan panulis anu sanés. Anjeunna mangrupikeun carita jalma-jalma kafir anu ngalakukeun dosa ageung, tapi Gusti nyababkeun anjeunna iman. Tapi Rum bab 7 ogé nyaritakeun yén anjeunna merjuangkeun dosa salaku anu percaya, tapi Gusti masihan kameunangan (Rum 7: 24-28). Abdi hoyong nyebatkeun ogé Peter. Yesus nyauran anjeunna pikeun nuturkeun Dirina sareng janten murid sareng anjeunna ngaku saha anu Yesus (Tingali Markus 8: 29; Mateus 16: 15-17.) Sareng Peter sumanget pisan nolak Yesus tilu kali (Mateus 26: 31-36 & 69-75 ). Peter, sadar kagagalanana, kaluar sareng nangis. Teras, saatos dihirupkeun deui, Yesus milarian anjeunna sareng nyarios ka anjeunna tilu kali, "Dahar domba kuring (domba)," (Yohanes 21: 15-17). Peter ngalakukeun éta, ngajar sareng da'wah (tingali Kitab Rasul) sareng nyerat I & 2 Peter sareng masihan hirupna pikeun Kristus.

Kami ningali tina conto ieu yén Gusti bakal nyalametkeun saha waé (Wahyu 22:17), tapi Anjeunna ogé ngahampura dosa umat-Na, bahkan anu gedé (I Yohanes 1: 9). Ibrani 9:12 nyarios, "… ku getih-Na nyalira lebet sakali ka tempat anu suci, parantos kéngingkeun panebusan anu langgeng pikeun urang." Ibrani 7: 24 & 25 nyarios, "sabab Anjeunna teras-terasan salamina… Ku sabab Anjeunna sanggup nyalametkeun aranjeunna ka jalma-jalma anu datang ka Anjeunna ku Anjeunna, sabab Anjeunna kantos hirup ngahadiran pikeun aranjeunna."

Tapi, urang ogé diajar yén éta mangrupikeun "hal anu pikasieuneun digolongkeun kana panangan Gusti anu hirup" (Ibrani 10:31). Dina I Yohanes 2: 1 Gusti nyarios, "Kuring nyerat ieu ka anjeun supaya anjeun moal dosa." Gusti hoyong urang janten suci. Urang kedah henteu ngabobodo sareng mikir yén urang ngan saukur tiasa ngalakukeun dosa sabab urang tiasa dihampura, sabab Gusti tiasa sareng sering ngersakeun urang nyanghareupan hukuman atanapi akibat na dina kahirupan ieu. Anjeun tiasa maca perkawis Saul sareng seueur dosana dina I Samuel. Gusti nyandak karajaan sareng hirupna ti anjeunna. Maca I Samuel bab 28-31 sareng Jabur 103: 9-12.

Entong pernah nganggap dosa pikeun leueur. Sanaos Gusti ngahampura anjeun, Anjeunna tiasa sareng sering ngalakukeun hukuman atanapi akibat dina kahirupan ieu, pikeun kapentingan urang sorangan. Anjeunna pastina ngalakukeun éta sareng Musa, Daud sareng Saul. Urang diajar ngalangkungan koreksi. Sapertos anu dilakukeun ku kolot manusa pikeun murangkalihna, Gusti ngahukum sareng ngalereskeun urang pikeun kahadéan urang. Maca Ibrani 12: 4-11, khususna ayat genep anu nyatakeun, "Pikeun jalma-jalma anu dipikacinta ku PANGERAN, sareng anjeunna ngadukung unggal putra anu ditampi." Baca sadayana Ibrani bab 10. Baca ogé jawaban pikeun patarosan, "Naha Gusti bakal ngahampura kuring lamun kuring tetep ngalakukeun dosa?"

Naha Gusti Hampura Kuring Upami Kuring Terus Dosa?

Gusti parantos nyayogikeun pangampunan pikeun urang sadayana. Gusti ngutus Putra-Na, Yesus, pikeun mayar hukuman pikeun dosa-dosa urang ku maotna dina kayu salib. Rum 6:23 nyarios, "Kusabab upah tina dosa nyaéta maot, tapi kurnia Allah hirup langgeng ku jalan Yesus Kristus Gusti urang." Nalika jalma-jalma kafir nampi Al Masih sareng yakin Anjeunna mayar kanggo dosa-dosa aranjeunna, aranjeunna bakal dihampura pikeun Sadaya dosa-dosana. Kolosa 2:13 nyarios, "Anjeunna ngahampura urang sadaya dosa urang." Jabur 103: 3 nyarios yén Gusti Allah "ngahampura sagala kalepatan anjeun." (Tingali Epesus 1: 7; Mateus 1:21; Rasul 13:38; 26:18 sareng Ibrani 9: 2.) I Yohanes 2:12 nyarios, "Dosa anjeun dihampura kusabab asma-Na." Jabur 103: 12 nyarios, "Sajauh wétan ti kulon, dugi ka Anjeunna ngaleungitkeun kalepatan urang ti urang." Pupusna Kristus sanés ngan ukur masihan urang panghampura pikeun dosa, tapi ogé janji HIRUP langgeng. Yohanes 10:28 nyarios, "Kuring masihan ka aranjeunna hirup langgeng, sareng aranjeunna moal pernah binasa." Yohanes 3: 16 (NASB) nyebatkeun, "Kusabab Allah pisan mikanyaah dunya, anu Anjeunna masihan Putra tunggal-Na, sing saha anu percaya ka Anjeunna moal binasa, tapi gaduh hirup anu langgeng. "

Kahirupan abadi dimimitian nalika anjeun nampi Yesus. Éta langgeng, éta henteu tungtungna. Yohanes 20:31 nyarios, "Ieu dituliskeun ka anjeun supaya anjeun percaya yén Isa teh Al Masih, Putra Allah, sareng percaya yén anjeun bakal ngagaduhan kahirupan liwat Asma-Na." Deui dina I Yohanes 5:13, Gusti nyarios ka urang, "Hal-hal ieu kuring dituliskeun ka anjeun anu percaya kana Asmana Putra Allah supaya anjeun terang yén anjeun ngagaduhan hirup anu langgeng." Kami ngagaduhan ieu salaku jangji ti Gusti anu satia, Anu teu tiasa ngabohong, jangji sateuacan dunya mimiti (tingali Titus 1: 2.). Perhatoskeun ogé ayat-ayat ieu: Rum 8: 25-39 anu nyebatkeun, "moal aya anu tiasa misahkeun urang tina kaasih Gusti," sareng Roma 8: 1 anu nyatakeun, "Janten ayeuna teu aya hukuman pikeun aranjeunna anu aya dina Kristus Yesus." Hukuman ieu dibayar sapinuhna ku Kristus, sakali pikeun sadaya waktos. Ibrani 9:26 nyarios, "Tapi Anjeunna parantos nembongan sakali pikeun sadayana dina waktos anu akhir pikeun ngaleungitkeun dosa ku pangorbanan Anjeunna nyalira." Ibrani 10:10 nyarios, "Sareng ku kahoyong éta, urang parantos disucikeun suci ku pangurbanan jasad Yesus Kristus sakali." I Tesalonika 5:10 nyarios ka urang yén urang bakal hirup babarengan sareng Anjeunna sareng I Tesalonika 4:17 nyarios, "maka bakal tetep urang sareng Gusti." Urang terang ogé yén 2 Timoteus 1:12 nyarios, "Kuring terang saha anu kuring percanten, sareng kuring yakin yén Anjeunna sanggup ngajaga naon anu kuring pasihkeun ka Anjeunna dugi ka dinten éta."

Janten naon anu kajantenan nalika urang ngalakukeun dosa deui, sabab upami urang jujur, urang terang yén jalma-jalma anu iman, anu disimpen, tiasa sareng masih ngalakukeun dosa. Dina Kitab Suci, dina I Yohanes 1: 8-10, ieu jelas pisan. Éta nyatakeun, "Upami urang nyarios yén kami henteu ngagaduhan dosa, urang nipu diri urang sorangan," sareng, "upami urang nyarios henteu dosa urang ngajantenkeun Anjeunna tukang bohong sareng pangandika na henteu aya di urang." Ayat 1: 3 sareng 2: 1 jelas yén Anjeunna nyarios ka murangkalihna (Yohanes 1: 12 & 13), anu percanten, sanés anu henteu salamet, sareng yén Anjeunna nyarioskeun babaturan sareng Anjeunna, sanés kasalametan. Baca 1 Yohanes 1: 1-2: 1.

Pupusna na dihampura yén urang disimpen salamina, tapi, nalika urang dosa, sareng urang sadayana ngalakukeun, urang tingali ku ayat-ayat ieu yén ukhuwah urang sareng Rama rusak. Janten naon anu urang lakukeun? Puji Gusti, Gusti parantos nyayogikeun hal ieu ogé, cara pikeun mulangkeun ukhuwah urang. Kami terang yén saatos Yesus pupus pikeun urang, Anjeunna ogé gugah tina maot sareng hirup. Anjeunna jalan urang pikeun ukhuwah. Kuring Yohanes 2: 1b nyarios, "… upami aya anu dosa, urang gaduh pangagung sareng Rama, Yesus Kristus anu soleh." Maca ogé ayat 2 anu nyebutkeun ieu kusabab pupusna; yen Anjeunna mangrupikeun kamaslahatan urang, pangbayar dosa urang. Ibrani 7:25 nyarios, "Ku sabab Anjeunna ogé tiasa nyalametkeun aranjeunna pisan, anu sumping ka Allah ku Anjeunna, ningali Anjeunna kantos hirup ngahadiran pikeun urang." Anjeunna intercedes pikeun nami urang sateuacan Rama (Yesaya 53:12).

Warta anu hadé sumping ka urang dina I Yohanes 1: 9 dimana nyatakeun, "Upami urang ngaku dosa urang, Anjeunna satia sareng adil pikeun ngahampura dosa-dosa urang sareng ngabersihkeun urang tina sagala kalepatan." Émut - ieu jangji Allah anu moal tiasa ngabohong (Titus 1: 2). (Tingali ogé Jabur 32: 1 & 2, anu nyaritakeun yén Daud ngaku dosa-Na ka Gusti, nyaéta naon anu dimaksud pangakuan.) Janten jawaban pikeun patarosan anjeun nyaéta, enya, Gusti bakal ngahampura urang upami urang ngaku dosa ka Gusti, sakumaha Daud.

Léngkah ieu pikeun ngaku dosa urang ka Gusti kedah dilakukeun sakalian diperyogikeun, pas urang sadar kana kasalahan urang, sakalian urang ngalakukeun dosa. Ieu kalebet pipikiran goréng anu urang pikayuneun, dosa gagal ngalakukeun anu leres, ogé tindakan. Urang kedah henteu kabur ti Gusti sareng nyumput sapertos Adam sareng Hawa di kebon (Kajadian 3:15). Kami parantos terang yén jangji ieu pikeun nyucikeun urang tina dosa sapopoé ngan ukur kusabab pangorbanan Gusti urang Yesus Kristus sareng pikeun jalma-jalma anu lahir deui ka kulawarga Allah (Yohanes 1: 12 & 13).

Aya seueur conto jalma anu dosa sareng gagal. Émut Rum 3:23 nyarios, "sabab sadayana parantos dosa sareng gagal tina kamuliaan Allah." Gusti ogé nunjukkeun kaasih, rahmat sareng pangampura-Na pikeun sadaya jalma ieu. Maca ngeunaan Élia dina Yakobus 5: 17-20. Firman Allah ngajarkeun urang yén Allah henteu ngupingkeun urang nalika urang ngadoa upami urang nganggap kajahatan dina haté sareng kahirupan urang. Yesaya 59: 2 nyebatkeun, "Dosa-dosa anjeun parantos nyumputkeun beungeut-Na tina anjeun, yén Anjeunna moal ngupingkeun." Nanging di dieu urang ngagaduhan Élias, anu digambarkan salaku "jalma anu resep nafsu sapertos urang" (kalayan dosa sareng kagagalan). Di hiji tempat sapanjang jalan Gusti pasti ngahampura anjeunna, sabab Gusti pastina ngajawab doa-Na.

Tingali kana karuhun iman urang - Ibrahim, Ishak sareng Yakub. Teu aya saurang ogé anu sampurna, sadayana ogé dosa, tapi Gusti ngahampura aranjeunna. Aranjeunna ngawangun bangsa Allah, umat Allah sareng Gusti ngawartoskeun Ibrahim yén turunanana bakal ngaberkahan sakabeh dunya. Sadayana jalmi-jalmi anu dosa sareng gagal sapertos urang, tapi anu nyungkeun hampura ka Gusti Allah sareng aranjeunna diberkahan ku aranjeunna.

Bangsa Israél, salaku hiji kelompok, nekad sareng dosa, terus-terusan ngabaladah ka Gusti, tapi Anjeunna henteu kantos miceun aranjeunna. Leres, aranjeunna sering dihukum, tapi Gusti salawasna siap ngahampura aranjeunna nalika aranjeunna nyungkeun hampura ka Anjeunna. Anjeunna sareng sabar pisan ngahampura terus-terusan. Tingali Yesaya 33:24; 40: 2; Yermia 36: 3; Jabur 85: 2 sareng Nomer 14:19 anu nyebatkeun, "Punten, abdi nyungkeun hampura, kajahatan jalma-jalma ieu, numutkeun kaagungan rahmat-Mu, sareng sapertos Anjeun parantos ngahampura ka jalma-jalma ieu, ti Mesir dugi ka ayeuna." Tingali Jabur 106: 7 & 8 ogé.

Kami parantos nyarios ngeunaan Daud anu ngalakukeun zinah sareng rajapati, tapi anjeunna ngaku dosa na ka Gusti Allah sareng dihampura. Anjeunna dihukum parah ku pupusna anakna tapi terang yén anjeunna bakal ningali budak éta di Surga (Jabur 51; 2 Samuel 12: 15-23). Malah Musa henteu taat ka Allah sareng Gusti ngahukum anjeunna ku ngalarang anjeunna lebet ka Kanaan, tanah anu dijangjikeun ka Israél, tapi anjeunna dihampura. Anjeunna muncul sareng Élia ti sawarga dina gunung transfigurasi, sareng ieu sareng Yesus. Duanana Musa sareng Daud disebatkeun sareng jalma-jalma satia dina Ibrani 11:32.

Kami gaduh gambaran anu hadé pikeun ngahampura dina Mateus 18. Murid-murid naros ka Yesus sabaraha sering aranjeunna kedah ngahampura sareng Isa nyarios "70 kali 7." Nyaéta, "jaman teu kaitung." Upami Gusti nyarios yén urang kedah ngahampura 70 kali 7, urang pasti moal tiasa ngaleungitkeun cinta sareng pangampura-Na. Anjeunna bakal ngahampura langkung ti 70 kali 7 upami urang naros. Kami ngagaduhan janji-Na anu teu tiasa dirobih pikeun ngahampura urang. Urang ngan ukur kedah ngaku dosa urang ka Anjeunna. David leres. Anjeunna nyarios ka Gusti Allah, "Ngalawan Anjeun, Anjeun ngan ukur kuring ngalakukeun dosa sareng ngalakukeun kajahatan ieu dina situs anjeun" (Jabur 51: 4).

Yesaya 55: 7 nyarios, "Hayu jelema jahat ninggali jalanna sareng jalma jahat pamikiranana. Hayu anjeunna ngadahup ka Gusti, sareng Anjeunna bakal welas asih ka anjeunna sareng ka Gusti urang sabab Anjeunna bakal bebas ngahampura. " 2 Babad 7:14 nyarios kieu: "Upami umat Kami, anu disebat ku Ngaran Kami bakal ngahinakeun diri sareng ngadoa sareng milari wajah abdi sareng ngaléngkah tina jalan jahatna, maka kuring bakal ngadangu ti sawarga sareng bakal ngahampura dosa-dosana sareng nyageurkeun tanahna . "

Kahoyong Gusti pikeun hirup ngalangkungan urang pikeun mikeun kameunangan tina dosa sareng solehah. 2 Korinta 5:21 nyarios, "Anjeunna parantos ngajantenkeun Anjeunna dosa pikeun urang, anu henteu terang dosa; yén urang tiasa dijantenkeun kabeneran Gusti DI Anjeunna. " Baca ogé: I Petrus 2:25; I Korinta 1: 30 & 31; Epesus 2: 8-10; Pilipi 3: 9; Abdi Timoteus 6: 11 & 12 sareng 2 Timoteus 2:22. Émut, nalika anjeun terus ngalakukeun dosa ukhuwah anjeun sareng Rama rusak sareng anjeun kedah nampi kasalahan anjeun sareng sumping deui ka Bapa sareng nyungkeun Anjeunna pikeun ngarobih anjeun. Émut, anjeun moal tiasa ngarobih nyalira (Yohanes 15: 5). Tingali ogé Roma 4: 7 sareng Jabur 32: 1. Nalika anjeun ngalakukeun ieu ukhuwah anjeun disimpen deui (Baca I Yohanes 1: 6-10 sareng Ibrani 10).

Hayu urang tingali di Paul anu nyebatkeun dirina paling berdosa (I Timoteus 1:15). Anjeunna sangsara ngalangkungan masalah dosa sami sareng urang; anjeunna tetep ngalakukeun dosa sareng nyaritakeun ngeunaan éta dina Rum bab 7. Mungkin anjeunna naroskeun ka diri nyalira patarosan anu sami ieu. Paul ngajelaskeun kaayaan hirup sareng sipat dosa di Rum 7: 14 & 15. Anjeunna nyarios yén éta "dosa anu cicing di kuring" (ayat 17), sareng ayat 19 nyatakeun, "anu alus anu kuring pikahoyong, kuring henteu sareng kuring ngalakukeun kajahatan anu kuring henteu hoyong." Tungtungna anjeunna nyarios, "saha anu bakal nyalametkeun kuring?", Teras anjeunna diajar jawaban, "Nuhun Gusti ku jalan Isa Al Masih Gusti urang" (ayat 24 & 25).

Gusti henteu hoyong urang hirup dina cara sapertos anu urang ngaku sareng dihampura pikeun dosa anu sami sareng teras-terasan. Gusti hoyong urang ngungkulan dosa urang, janten sapertos Kristus, ngalakukeun kahadean. Gusti hoyong urang sampurna sakumaha Anjeunna sampurna (Mateus 5:48). Abdi Yohanes 2: 1 nyarios, "Barudak alit, kuring nyerat hal-hal ieu ka anjeun supaya anjeun moal dosa ..." Anjeunna hoyong urang lirén ngalakukeun dosa sareng Anjeunna hoyong ngarobih urang. Gusti hoyong urang hirup pikeun Anjeunna, janten suci (I Petrus 1:15).

Sanaos kameunangan dimimitian ku ngaku dosa urang (I Yohanes 1: 9), urang resep Paul moal tiasa ngarobih diri. John15: 5 nyarios, "Tanpa Kuring anjeun moal tiasa nanaon." Urang kedah terang sareng ngartos kana Kitab Suci pikeun paham kumaha ngarobah kahirupan urang. Nalika urang janten jalma anu iman, Kristus bakal hirup di urang ngalangkungan Roh Suci. Galata 2:20 nyarios, "Kuring parantos disalib sareng Kristus, sareng sanés abdi deui anu hirup, tapi Kristus hirup dina diri kuring; sareng kahirupan anu ayeuna kuring hirup dina daging kuring hirup ku iman ka Putra Allah, anu mikanyaah ka kuring, sareng masihan dirina nyalira pikeun kuring. "

Sakumaha nyarios Romawi 7:18, kameunangan pikeun dosa sareng parobahan nyata dina kahirupan urang datang "ku jalan Yesus Kristus." I Korinta 15:58 nyarioskeun ieu dina kecap anu sami, Gusti masihan urang kameunangan "ku jalan Yesus Kristus Gusti urang." Galata 2:20 nyarios, "sanés kuring, tapi Kristus." Kami ngagaduhan kalimat pikeun kameunangan di Sekolah Alkitab anu kuring hadir, "Sanés kuring tapi Al Masih," hartosna, Anjeunna ngalaksanakeun kameunangan, sanés kuring dina usaha nyalira. Kami diajar kumaha ieu dilakukeun ku Kitab Suci anu sanés, khususna di Rum 6 & 7. Rum 6:13 nunjukkeun urang kumaha ngalakukeun ieu. Urang kedah tunduk kana Roh Suci sareng nyungkeun ka Anjeunna pikeun ngarobih urang. Tanda ngahasilkeun hartosna ngamungkinkeun (ngantepkeun) jalma sanés gaduh hak jalan. Urang kedah ngantep (ngantepkeun) Roh Suci ngagaduhan "hak jalan" dina kahirupan urang, hak hirup di sareng ngalangkungan urang. Urang kedah "ngantepkeun" Yesus ngarobih urang. Rum 12: 1 nyebatkeun cara kieu: "Pasrahkeun awak anjeun salaku kurban anu hirup" ka Anjeunna. Maka Anjeunna bakal hirup ngalangkungan urang. Saterusna HE bakal ngarobih urang.

Entong dibobodo, upami anjeun terus ngalakukeun dosa éta bakal mangaruhan kahirupan anjeun, ku kaleungitan berkah Gusti sareng éta ogé tiasa ngahasilkeun hukuman atanapi bahkan maot dina kahirupan ieu kusabab, sanajan Gusti ngahampura anjeun (anu Anjeunna kersa), Anjeunna bisa ngahukum anjeun sakumaha Anjeunna ka Musa sareng Daud. Anjeunna tiasa ngantep anjeun sangsara akibat tina dosa anjeun, pikeun kapentingan anjeun nyalira. Émut, Anjeunna adil sareng séhat. Anjeunna ngahukum Raja Saul. Anjeunna nyandak na karajaan na na kahirupan. Gusti moal ngijinkeun anjeun kabur tina dosa. Ibrani 10: 26-39 mangrupikeun petikan anu sesah tina Kitab Suci, tapi hiji titik di dinya jelas pisan: Upami urang terus ngahaja ngalakukeun dosa saatos disimpen, urang ngincer getih Kristus anu ku kami dihampura sakali pikeun urang sadaya sareng urang tiasa ngarepkeun hukuman sabab urang henteu ngahargaan pangorbanan Kristus pikeun urang. Gusti Allah ngahukum umat-Na dina Perjanjian Old nalika aranjeunna dosa sareng Anjeunna bakal ngahukum jalma-jalma anu nampi Al Masih anu ngahaja tetep ngalakukeun dosa. Ibrani bab 10 nyarios yén hukuman ieu tiasa parah. Ibrani 10: 29-31 nyebatkeun "Sakumaha langkung parah anjeun pikir batur pantes dihukum anu parantos ngalanggar dampal suku Putra Allah, anu parantos nganggap getih anu henteu suci dina perjangjian anu nyucikeun aranjeunna, sareng saha anu ngahina Roh rahmat? Pikeun urang terang Anjeunna anu nyarios, 'Ieu Kami males; Kuring bakal males, 'sareng deui,' Gusti bakal nangtoskeun umat-Na. ' Mangrupikeun hal anu pikasieuneun upami diturunkeun kana panangan Gusti anu hirup. " Maca I Yohanes 3: 2-10 anu nunjukkeun yén jalma-jalma anu kagungan Allah henteu teras-terasan ngalakukeun dosa. Upami hiji jalmi teras-terasan ngalakukeun dosa sareng ngahajakeun jalan masing-masing, aranjeunna kedah "nguji diri" pikeun ningali naha imanna leres-leres asli. 2 Korinta 13: 5 nyarios, "Coba sorangan pikeun ningali naha anjeun aya dina iman; nalungtik sorangan! Atanapi naha anjeun henteu terang ieu ngeunaan diri anjeun, yén Isa Al Masih aya di anjeun - kacuali upami anjeun gagal dina tés? "

2 Korinta 11: 4 nunjukkeun aya seueur "injil palsu" anu sanés sanés Injil. Ngan aya hiji Injil anu sajati, Injil Yesus Kristus, sareng anu sajalina jauh tina karya-karya alus urang. Baca Rum 3: 21-4: 8; 11: 6; 2 Timoteus 1: 9; Titus 3: 4-6; Pilipi 3: 9 sareng Galatia 2:16, anu nyebatkeun, "(Urang) terang yén jalma henteu kabenerkeun ku kalakuan hukum, tapi ku iman ka Yesus Kristus. Janten urang ogé, parantos percanten ka iman ka Kristus Yesus supados urang tiasa diyakinkeun ku iman ka Kristus sareng sanés ku kalakuan hukum., Sabab ku kalakuan hukum moal aya anu bakal dibenerkeun. " Yesus nyarios dina Yohanes 14: 6, "Kami jalan sareng bebeneran sareng kahirupan. Teu aya anu datang ka Rama kajaba ku Kami. ” Abdi Timoteus 2: 5 nyarios, "Kusabab aya hiji Allah sareng hiji perantara antara Gusti sareng manusa, manusa anu Kristus Yesus." Upami anjeun nyobian kabur sareng ngalakukeun dosa, ngahaja neraskeun pikeun ngalakukeun dosa, anjeun panginten parantos percanten kana sababaraha Injil palsu (injil anu sanés, 2 Korinta 11: 4) dumasar kana sababaraha bentuk tingkah laku manusa atanapi kalakuan anu hadé, tibatan Injil anu asli (I Korinta 15: 1-4) anu ngalangkungan Yesus Kristus Gusti urang. Baca Yesaya 64: 6 anu nyebatkeun amal kahadéan urang ngan ukur "jorok kotor" di payuneun Gusti. Rum 6:23 nyarios, "Kusabab upah tina dosa nyaéta maot, tapi kurnia Allah hirup langgeng ku jalan Yesus Kristus Gusti urang." 2 Korinta 11: 4 nyarios, "Kanggo upami aya anu sumping sareng ngumumkeun Yesus anu sanés tibatan anu kami déklamasi, atanapi upami anjeun nampi sumanget anu sanés tina anu anjeun tampi, atanapi upami anjeun nampi injil anu béda ti anu anjeun nampi, anjeun nempatkeun nepi ka gampang pisan. ” Maca I Yohanes 4: 1-3; Abdi Petrus 5:12; Epesus 1:13 sareng Markus 13:22. Baca Ibrani bab 10 deui sareng bab 12. Upami anjeun jalma anu iman, Ibrani 12 nyarios ka kami yén Gusti Allah bakal nyempad sareng ngadisiplin barudakna sareng Ibrani 10: 26-31 mangrupikeun peringatan yén "Gusti bakal nangtoskeun umat-Na."

Naha anjeun leres-leres percanten kana Injil anu sajati? Gusti bakal ngarobih jalma-jalma anu janten putra-Na. Baca 1 Yohanes 5: 11-13. Upami iman anjeun ka Anjeunna sareng sanés amal kahadéan anjeun nyalira, anjeun-Na salamina sareng anjeun dihampura. Maca I Yohanes 5: 18-20 sareng Yohanes 15: 1-8

Sadaya hal ieu babarengan pikeun nungkulan dosa urang sareng nyandak urang kameunangan ngalangkungan Anjeunna. Yudas 24 nyarios, "Ayeuna ka Anjeunna anu sanggup ngajaga anjeun supaya teu murag sareng nampilkeun anjeun tanpa cacat sateuacan ayana kamulyaan-Na ku kabingahan anu luar biasa." 2 Korinta 15: 57 & 58 nyarios, "Tapi hatur nuhun ka Gusti anu masihan kami kameunangan ngalangkungan Gusti Yesus Kristus. Ku sabab kitu, dulur-dulur anu dipikacinta, sing pageuh, henteu gerak, teras-terasan ngalaksanakeun padamelan Gusti, terang yén di Gusti kuli anjeun henteu muspra. ” Maca Jabur 51 sareng Jabur 32, khususna ayat 5 anu nyatakeun, "Maka kuring ngaku dosa ka anjeun sareng henteu nutupan kajahatan abdi. Abdi nyarios, 'Abdi bakal ngaku dosa abdi ka PANGERAN.' Sareng anjeun ngahampura kalepatan tina dosa abdi. "

Naha Jalma Bakal Disalametkeun Nalika Mangsa Kasulitan?

Anjeun kedah taliti maca sareng ngartos sababaraha Kitab Suci kanggo nampi jawaban tina patarosan ieu. Éta nyaéta: I Tesalonika 5: 1-11; 2 Tesalonika bab 2 sareng Wahyu bab 7. Dina Tesalonika Kahiji sareng Kadua Paulus nyerat ka jalma-jalma anu percanten (jalma-jalma anu nampi Yesus salaku Jurusalamet aranjeunna) pikeun ngahibur sareng mastikeun yén aranjeunna henteu aya dina Kasusahan sareng yén aranjeunna henteu tinggaleun saatos Pengangkatan, sabab kuring Tesalonika 5: 9 & 10 nétélakeun yén urang ditakdirkeun pikeun disalametkeun sareng hirup sareng Anjeunna sareng urang TEU ditakdirkeun kana murka Gusti. Dina 2 Tesalonika 2: 1-17 anjeunna ngawartoskeun aranjeunna yén aranjeunna moal "ditingalkeun" sareng Anti-Kristus, anu bakal ngajantenkeun dirina penguasa dunya sareng ngadamel perjanjian sareng Israél, teu acan dikedalkeun. Perjangjian-Na sareng Israél nunjukkeun awal Mangsa Kasulitan ("dinten Pangéran"). Petikan ieu masihan peringatan anu nétélakeun yén Yesus bakal ujug-ujug datang sareng teu disangka-sangka sareng ngarebut anak-anakna - anu iman. Sing saha anu nguping Injil sareng "nolak resep bebeneran", jalma anu nolak Yesus, "supaya disalametkeun", bakal ditipu ku Setan nalika Mangsa Kasiksa (ayat 10 & 11) sareng "Gusti bakal ngintunkeun aranjeunna khayalan anu kuat, ambéh aranjeunna tiasa percanten naon anu palsu, supados sadayana tiasa dikutuk saha henteu percanten kana bebeneran tapi resep kana kabeneran ”(terasrasakeun nikmat dosa). Janten tong nyangka yén anjeun tiasa nunda narima Yesus sareng ngalaksanakeunana nalika Mangsa Kasulitan.

Wahyu masihan kami sababaraha ayat anu sigana nunjukkeun yén réa jalma bakal disalametkeun dina Mangsa Kasusahan sabab bakal di surga ngagumbirakeun sateuacan tahta Allah, sababaraha ti unggal suku, bahasa, jalma sareng bangsa. Éta henteu nyarios persis saha aranjeunna; meureun aranjeunna jalma anu henteu kantos nguping Injil sateuacanna. Kami gaduh pandangan anu langkung jelas ngeunaan anu sanésna: jalma anu nolak Anjeunna sareng anu nyandak tanda sato galak. Seueur, upami henteu seueurna umat suci tina kasusah bakal mati syahid.

Ieu daptar ayat tina Wahyu anu nunjukkeun yén jalma bakal salamet dina waktos éta:

Wahyu 7: 14

"Ieu aranjeunna anu parantos kaluar tina kasusah hébat; aranjeunna parantos nyeuseuh jubahna sareng ngajantenkeun bodas kana getih Domba. "

Wahyu 20: 4

Sareng kuring ningali jiwa jalma-jalma anu dipancung kusabab kasaksianna ngeunaan Yesus sareng kusabab firman Allah sareng jalma-jalma anu henteu nyembah sato galak atanapi gambarna; sareng henteu nampi tandana dina dahi sareng dina panangan aranjeunna sareng aranjeunna hirup sareng kakuasaan sareng Kristus sarébu taun.

Wahyu 14: 13

Teras kuring nguping hiji sora ti langit nyarios, "Tulis ieu: Bagja jalma-jalma anu maot anu maot di Gusti ti ayeuna."

"Leres, "saur Roh," aranjeunna bakal liren tina padamelanana, sabab amalna bakal nuturkeun aranjeunna. "

Alesan pikeun ieu kusabab aranjeunna nolak nuturkeun Anti-Kristus sareng nolak nyandak tandatanganana. Wahyu parantos jelas pisan yén SAHA SAHA anu nampi tanda atanapi jumlah sato galak dina dahi na atanapi pananganna bakal dialungkeun ka lautan seuneu dina pengadilan akhir, sareng sato galak sareng nabi palsu sareng akhirna Sétan nyalira. Wahyu 14: 9-11 nyarios, "Teras malaikat anu sanés, anu katilu, nuturkeun ka aranjeunna, nyarios kalayan nyaring, 'Upami aya anu nyembah sato galak sareng gambarna, sareng nampi tanduk dina dahi atanapi dina pananganna, anjeunna ogé bakal nginum anggur tina murka Gusti Allah, anu dicampurkeun dina kakuatan pinuh dina cangkir anger-Na; sareng anjeunna bakal disiksa ku seuneu sareng walirang dina ayana malaikat suci sareng dina ayana Domba. Sareng haseup siksaan aranjeunna naék salalanggengna; aranjeunna henteu gaduh istirahat siang sareng wengi, jalma-jalma anu nyembah sato galak sareng gambarna, sareng saha waé anu nampi tandana namina. ' ”(Tingali ogé Wahyu 15: 2; 16: 2; 18:20 sareng 20: 11-15.) Aranjeunna moal tiasa disalametkeun. Ieu hiji hal, nyaéta nyokot tanda sato galak dina mangsa kasusahan, anu bakal ngajauhkeun anjeun tina panebusan sareng kasalametan.

Aya dua kali dimana Gusti ngagunakeun kalimat "ti unggal basa, suku, jalma sareng bangsa" pikeun nuduhkeun jalma-jalma anu disimpen: Wahyu 5: 8 & 9 sareng Wahyu bab 7. Wahyu 5: 8 & 9 nyarioskeun jaman ayeuna urang sareng da'wah Injil sareng janji yén sababaraha ti masing-masing etnik ieu bakal disalametkeun sareng bakalan nyembah ka Gusti di sawarga. Ieu mangrupikeun para wali anu disalametkeun sateuacan kasusah. (Tingali Mateus 24:14; Markus 13:10; Lukas 24:47 sareng Wahyu 1: 4-6.) Dina Wahyu bab 7 Allah nyarioskeun jalma-jalma suci ti unggal "basa, suku, jalma sareng bangsa" anu disalametkeun "tina ”, Nyaéta nalika Mangsa Kasulitan. Wahyu 14: 6 nyarioskeun ngeunaan malaikat anu ngahutbah Injil. Gambar para syahid anu dipidangkeun dina Wahyu 20: 4 jelas nunjukkeun yén seueur anu disimpen nalika Mangsa Kasulitan.

Upami anjeun pangagem, I Tesalonika 5: 8-11 nyarioskeun bakal terhibur, ngarep-ngarep kasalametan anu dijanjikeun ku Allah sareng henteu oyag. Ayeuna kecap "harepan" dina Kitab Suci henteu hartosna naon anu dilakukeun dina basa Inggris sapertos dina "Kuring miharep bakal aya kajadian." Urang harepan dina Kitab Suci mangrupikeun "hal pasti, hal anu ku Allah diucapkeun sareng dijangjikeun bakal kajadian. Janji-janji ieu diucapkeun ku Gusti anu Satia Anu teu tiasa ngabohong. Titus 1: 2 nyarios, "Dina harepan hirup langgeng, anu ku Gusti, anu teu tiasa bohong, jangji sateuacan umur jaman dimimitian. ” Ayat 9 ti I Tesalonika 5 jangji yén anu percaya bakal "hirup babarengan sareng Anjeunna salamina," sareng, sakumaha anu parantos urang tingali, ayat 9 nyarios yén urang "henteu ditunjuk pikeun murka tapi kéngingkeun kasalametan ku Gusti urang Yesus Kristus." Kami yakin, sapertos mayoritas Kristen Evangelis, yén Pengangkatan miheulaan Kasangsaraan dumasar kana 2 Tesalonika 2: 1 & 2 anu nyarios yén kami bakal ngariung ka Anjeunna sareng Abdi Tesalonika 5: 9 anu nyebatkeun, "Kami henteu ditunjuk pikeun murka."

Upami anjeun sanés pangagem sareng nolak Yesus janten anjeun tiasa neraskeun dosa, diperhatoskeun, anjeun moal kéngingkeun kasempetan anu kadua dina Mangsa Kasulitan. Anjeun bakal katipu ku Iblis. Anjeun bakal leungit salamina. "Harepan pasti" urang aya dina Injil. Baca Yohanes 3: 14-36; 5:24; 20:31; 2 Petrus 2:24 sareng I Korinta 15: 1-4, anu masihan Injil Kristus, sareng percanten. Narima Anjeunna. Yohanes 1: 12 & 13 nyarios, "Nanging pikeun sadayana anu nampi Anjeunna, pikeun anu percanten kana nami-Na, Anjeunna masihan hak pikeun janten murangkalih Gusti - murangkalih lahir sanés katurunan alamiah, atanapi atanapi kaputusan manusa atanapi kanyaah salaki, tapi lahir ti Gusti. " Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan ieu dina situs ieu dina "Kumaha Cara Disimpen" atanapi naroskeun langkung seueur patarosan. Anu paling penting nyaéta percaya. Entong ngantosan; tong reureuh - sabab Yesus bakal ujug-ujug balik sareng teu disangka-sangka sareng anjeun bakal salawasna leungit.

Upami anjeun percanten, "terhibur" sareng "nangtung pageuh" (I Tesalonika 4:18 sareng 5:23 sareng 2 Tesalonika bab 2) sareng tong sieun. I Korinta 15:58 nyarios, "Ku sabab kitu, dulur-dulur anu kuring dipikacinta, sing pageuh, henteu gerak, teras-terasan ngalaksanakeun padamelan Gusti, terang yén kuli anjeun moal muspus di Gusti."

Bakal Urang Kudu Judged Langsung Saatos Urang maot?

Petikan anu pangsaéna pikeun ngajawab patanyaan anjeun ti Lukas 16: 18-31. Kiamat geuwat, tapi éta henteu final atanapi lengkep langsung saatos urang maot. Upami urang percanten ka Yesus sumanget sareng jiwa urang bakal di surga sareng Yesus. (2 Korinta 5: 8-10 nyarios, "mun teu aya di awak bakal hadir sareng Gusti.) Anu henteu percaya bakal aya di Hades dugi ka pengadilan akhir, teras angkat ka Tasik Api. (Wahyu 20: 11-15) Anu percanten bakal diadili kusabab amalna anu parantos dilakukeun pikeun Gusti, tapi sanés pikeun dosa. (I Korinta 3: 10-15) Urang moal dihukum pikeun dosa sabab urang dihampura di Kristus. Jalma-jalma kafir bakal diadili pikeun dosa-dosana. (Wahyu 20:15; 22:14; 21:27)

Dina John 3: 5,15.16.17.18 na 36 Yesus nyebutkeun yen jalma anu yakin yén Anjeunna pupus pikeun aranjeunna kudu hirup langgeng sarta jalma anu teu percanten aya dikutuk geus. I Korinta 15: 1-4 nyebutkeun, "Yesus pupus kanggo dosa-dosa urang ... yen Anjeunna dikurebkeun sarta yén Manéhna diangkat dina dinten katilu." Rasul-rasul 16: 31 nyebutkeun, "Percaya di Gusti Yesus, jeung anjeun bakal disimpen. "2 Timoteus 1: nyebutkeun 12," kuring keur persuaded yen Anjeunna bisa tetep nu mana kuring geus komitmen ka Anjeunna ngalawan sapoe ".

Bakal Urang Inget kami Kapungkur Kahirupan Saatos Urang maot?

Dina jawaban tina patarosan émut kahirupan "baheula", éta gumantung kana naon anu anjeun hartosna ku patarosan.

1). Upami anjeun ngarujuk kana penjelmaan ulang maka Alkitab henteu ngajarkeunana. Teu aya anu nyebut datang deui dina bentuk anu sanés atanapi salaku jalma sanés dina Kitab Suci. Ibrani 9:27 nyarios yén, "Éta parantos ditangtoskeun pikeun manusa sakali maot sareng saatos ieu putusanana. "

2). Upami anjeun naros naha urang bakal émut kahirupan urang saatos urang maot, kami bakal ngingetkeun sadaya kalakuan urang nalika dihukum pikeun naon anu urang lakukeun salami kahirupan urang.

Gusti terang sadayana - kapungkur, ayeuna sareng pikahareupeun sareng Gusti Allah bakal nangtoskeun jalma-jalma anu henteu percaya pikeun kalakuan anu ngalakukeun dosa sareng aranjeunna bakal nampi hukuman anu salamina sareng jalma-jalma anu iman bakal diganjar ku karya-karyana anu dilakukeun pikeun karajaan Allah. (Baca Yohanes bab 3 sareng Mateus 12: 36 & 37.) Gusti émut kana sagala hal.

Tempo yén unggal gelombang sora aya di ditu di mana waé sareng ngémutan yén urang ayeuna gaduh "awan" pikeun neundeun émutan urang, sains bieu dimimitian pikeun nyekel naon anu tiasa dilakukeun ku Gusti. Henteu aya kecap atanapi perbuatan anu teu tiasa dideteksi ku Gusti.

Dear Jiwa,

Naha anjeun ngagaduhan jaminan yén upami anjeun maot ayeuna, anjeun bakal aya di payuneun Gusti di sawarga? Maot pikeun anu percaya ngan ukur panto anu muka kana hirup langgeng. Sing saha anu bobo ka Yesus bakal ngahiji deui sareng jalma-jalma anu dipikacinta di surga.

Jalma-jalma anu anjeun nempatan di kubur dina cimata, anjeun bakal patepang deui sareng kabagjaan! Oh, ningali seuri aranjeunna sareng ngaraosan sentuhanna ... moal pisah deui!

Nanging, upami anjeun henteu percanten ka Gusti, anjeun bakal naraka. Teu aya cara anu pikaresepeun pikeun nyatakeunana.

Kitab Suci nyebutkeun, "Pikeun sakabeh geus dosa, sarta datangna pondok tina kamulyaan Allah." ~ Rum 3: 23

Jiwa, éta ngawengku anjeun jeung kuring.

Ngan lamun urang sadar awfulness dosa urang ngalawan Allah jeung ngarasa kasedih jero na di hate urang bisa balik tina dosa urang pernah dipikacinta tur narima Gusti Yesus salaku Jurusalamet urang.

... yen Kristus pupus pikeun dosa-dosa urang numutkeun Kitab Suci, anjeunna dikubur, yén anjeunna digugahkeun dina dinten katilu numutkeun Kitab Suci. — 1 Korinta 15:3b-4

". Éta lamun thou shalt ngaku kalawan sungut thy Gusti Yesus tur shalt percanten haté thine yen Allah hath diangkat anjeunna ti nu maraot, thou shalt disimpen" ~ Rum 10: 9

Ulah turun sare tanpa Yesus dugi anjeun assured hiji tempat di sawarga.

Wengi ayeuna, mun anjeun hoyong narima kado ti hirup langgeng, mimitina anjeun kudu yakin ka Pangeran. Anjeun kudu ménta dosa anjeun bisa dihampura sarta nempatkeun trust anjeun ka Pangeran. Jadi pangagem ka Pangeran, menta hirup langgeng. Aya ngan hiji jalan ka sawarga, tur éta ngaliwatan Gusti Yesus. Éta rencana éndah Allah kasalametan.

Anjeun tiasa ngawitan hubungan pribadi sareng Anjeunna ku sholat tina haté anjeun doa hiji kayaning di handap:

"Duh Gusti, Abdi jelema nu ngalakukeun dosa a. Kuring geus hiji jelema nu ngalakukeun dosa sakabéh kahirupan abdi. Ngahampura abdi, Gusti. Kuring nampa Yesus janten Jurusalamet abdi. Kuring percanten ka Anjeunna sakumaha Gusti abdi. Hatur nuhun pikeun nyimpen kuring. Dina Ngaran Yesus ', Amin. "

Lamun geus pernah nampi Gusti Yesus janten Jurusalamet pribadi anjeun, tapi nampi Anjeunna kiwari sanggeus maca uleman ieu, mangga hayu urang nyaho.

Simkuring hoyong ngadangu ti anjeun. Ngaran hareup anjeun cukup, atawa nempatkeun "x" dina spasi tetep anonim.

Dinten, abdi digawe karapihan sareng Allah ...

Kumaha Ka Dimimitian Kahirupan Anyar anjeun Sareng Alloh ...

Klik Di "GodLife" handap

discipleship

Kudu Obrolan? Gaduh Patarosan?

Lamun hoyong ngahubungan kami pikeun hidayah spiritual, atawa pikeun nuturkeun nepi perawatan, ngarasa bebas nulis ka kami di photosforsouls@yahoo.com.

Urang ngahargaan solat anjeun sarta kasampak maju ka pasamoan anjeun di kalanggengan!

 

Pencét di dieu pikeun "Peace with God"