Tungku Pati

 

Pilih basa sampeyan ing ngisor iki:

AfrikaansShqipአማርኛالعربيةՀայերենAzərbaycan diliEuskaraБеларуская моваবাংলাBosanskiБългарскиCatalàCebuanoChichewa简体中文繁體中文CorsuHrvatskiČeština‎DanskNederlandsEnglishEsperantoEestiFilipinoSuomiFrançaisFryskGalegoქართულიDeutschΕλληνικάગુજરાતીKreyol ayisyenHarshen HausaŌlelo Hawaiʻiעִבְרִיתहिन्दीHmongMagyarÍslenskaIgboBahasa IndonesiaGaeligeItaliano日本語Basa Jawaಕನ್ನಡҚазақ тіліភាសាខ្មែរ한국어كوردی‎КыргызчаພາສາລາວLatinLatviešu valodaLietuvių kalbaLëtzebuergeschМакедонски јазикMalagasyBahasa MelayuമലയാളംMalteseTe Reo MāoriमराठीМонголဗမာစာनेपालीNorsk bokmålپښتوفارسیPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀRomânăРусскийSamoanGàidhligСрпски језикSesothoShonaسنڌيසිංහලSlovenčinaSlovenščinaAfsoomaaliEspañolBasa SundaKiswahiliSvenskaТоҷикӣதமிழ்తెలుగుไทยTürkçeУкраїнськаاردوO‘zbekchaTiếng ViệtCymraegisiXhosaיידישYorùbáZulu

Pawon ing gerah! Carane nyerang lan ndadekake kita sedih. Ana ing kono Gusti nglatih kita perang.  Ana ing kono kita sinau ndedonga.

Ana ing kono Gusti Allah piyambak nunggil karo kita lan marang kita sing kita pancene. Punika wonten ing pundi Panjenenganipun narik kawigatosan kita lan mbuwang dosa ing gesang kita.

Ana ing kono dheweke nggunakake kegagalan kanggo nyiapake kita kanggo karya-karyane. Ana ing kono, ing pawon, nalika kita ora duwe apa-apa, nalika kita ora duwe lagu ing wengi.

Punika wonten ingkang kita saestu kados gesang kita yen saben perkara sing kita seneng ditarik saka kita. Iku banjur kita wiwiti mujudake yen kita ana ing sangisoring swiwining Pangeran. Dheweke bakal ngurus kita.

Iku ana sing kita kerep gagal dikenali karya sing didhelikake saka Gusti Allah ing jaman paling ampuh.  Ana ing pawon, ora ana luh  nanging nylametake tujuane ing urip kita.

Ana ing kono dheweke nguber benang ireng menyang tapestry ing gesang kita.  Ana ing kana Panjenengane ngandhakake yen samubarang kabeh bisa digarap kanggo wong sing tresna marang sing apik.

Ana ing kono kita bisa dadi nyata karo Gusti Allah, nalika kabeh liyane wis ngandika lan rampung. "Sanajan Dheweke mateni aku, nanging aku bakal ngandel." Iku nalika kita gugur saka katresnan karo urip iki, lan manggon ing cahya saka kalanggengan sing bakal teka.

Ana ing kono Panjenengane ngandhakake jerone katresnan kang wis ana kanggo kita, ”Amarga dakanggep kasusahan ing jaman saiki  ora pantes dibandhingake karo kamulyan sing bakal dicethakaké ana ing kita. "  ~ Rum 8: 18

Ana ing kono, ing pawon, kita sumurup ”Kanggo kasusahan kita sing sithik, makarya kanggo kita, kamulyan sing luwih gedhe lan langgeng. " ~ 2 Korintus 4: 17

Ana ing kono kita padha tresna karo Gusti Yesus lan ngurmati ambane omah kita langgeng,  ngerti yen panandhang jaman biyen ora bakal nyebabake kita lara, nanging luwih becik ningkataké kamulyané.

Iku nalika kita metu saka pawon sing spring wiwit blossom. Sawise ngurangi kita nangis, kita nyawisake dungane cair sing nyentuh atine Gusti Allah.

"… Nanging kita uga bisa ngrasakake kasusahan: ngerti yen kasangsaran mujudake kesabaran; lan sabar, pengalaman; lan pengalaman, pangarep-arep. " ~ Rum 5: 3-4

Ing ngarsane tresna saka Bapak kita, sing sabar nandhang kasengsem.

"Aku wis gelut karo gelut sing apik, aku wis ngrampungake kursus, aku tetep setya." ~ 2 Timotius 4: 7

***

Dear Soul,

Apa sampeyan yakin manawa sampeyan mati dina iki, sampeyan bakal ana ing ngarsane Pangeran ing swarga? Pati kanggo wong sing pracaya iku mung lawang sing mbukak urip langgeng. Sing turu ing Gusti Yesus bakal ketemu karo wong sing dikasihi ing swarga.

Wong-wong sing wis sampeyan lebokake ing kuburan kanthi nangis, sampeyan bakal ketemu maneh kanthi rasa seneng! Oh, ndeleng eseme lan ngrasakake tutul ... ora bakal pisah maneh!

Nanging, yen sampeyan ora precaya marang Pangeran, sampeyan bakal neraka. Ora ana cara sing nyenengake kanggo ngucapake.

Kitab Suci ngandika, "Sabab kabeh wong wis padha gawe dosa, lan marga saka kaluhurane Gusti Allah." ~ 3: 23

Nyawa, sing kalebu sampeyan lan kula.

Mung nalika kita nyadari nggegirisi dosa kita marang Gusti Allah lan ngrasakake sedhih banget ing ati kita, kita bisa nyingkiri dosa sing biyen kita tresnani lan nampa Gusti Yesus minangka Juru Slamet kita.

…yen Kristus seda kanggo dosa-dosa kita, miturut Kitab Suci, dikubur, lan ditangekake ing telung dinane, miturut Kitab Suci. — 1 Korinta 15:3b-4

"Manawa kowe ngakoni kalawan tuturmu Gusti Yesus lan pracaya atimu yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu." ~ Roma 10: 9

Aja turu tanpa Gusti Yesus nganti sampeyan diparingi panggonan ing swarga.

Bengi iki, yen sampeyan kepéngin nampa peparinge urip langgeng, sampeyan kudu pracaya dhisik marang Gusti. Sampeyan kudu nyuwun pangapunten dosanira lan ngandel marang Gusti. Kanggo dadi wong sing percaya ing Gusti, njaluk urip langgeng. Ana siji dalan menyang swarga, lan iku liwat Gusti Yesus. Iku rencana apik saka kawilujengan Gusti Allah.

Sampeyan bisa miwiti sesambungan pribadi karo Panjenengane kanthi ndedonga saka atimu minangka pandonga kaya mangkene:

"Ya Gusti, aku wong dosa. Aku wis dadi dosa kabeh uripku. Padha ngapura Aku, Gusti. Aku nampa Yesus minangka Juruwilujeng kawula. Kawula pitados dhumateng Paduka minangka Gustiku. Matur suwun kanggo nyimpen kula. Ing jeneng Yesus, Amen. "

Yen sampeyan ora tau nampeni Gusti Yesus minangka Juruwilujeng pribadi, nanging wis nampa Gusti ing dina iki sawisé maca undhangan iki, sumangga katurunna.

Kita bakal seneng krungu saka sampeyan. Jeneng ngarep sampeyan cukup, utawa tandhani "x" ing papan kasebut supaya ora anonim.

Dina iki, aku nggawe perdamaian karo Gusti Allah ...

Cara Miwiti Urip Anyar karo Gusti Allah ...

Klik Ing "GodLife" Ngisor

murid

Napa Gusti Allah Ora Ngrungokake Dungaku, Sanajan Aku Nduwe Iman?
Sampeyan wis takon pitakon sing rumit banget lan ora gampang dijawab. Mung Gusti Allah sing ngerti ati lan iman sampeyan. Ora ana sing bisa ngadili iman sampeyan, ora ana siji-sijine kajaba Gusti Allah.

Apa aku ngerti yen ana akeh Kitab Suci liyane babagan pandonga lan aku mikir cara paling apik kanggo mbantu nyatakake supaya sampeyan kudu nggoleki Kitab Suci lan sinau akeh mau lan takon marang Gusti Allah kanggo mbantu sampeyan ngerti.

Yen sampeyan maca apa sing dikandhakake wong liya babagan subyek Alkitab utawa topik liyane, sampeyan kudu sinau lan ngelingi: Kisah Para Rasul 17:10, sing ujar, "Saiki wong Berean duwe watak luwih luhur tinimbang wong Tesalonika, amarga dheweke nampa pesen kanthi semangat banget lan saben dina mriksa Kitab Suci manawa ana apa sing diucapake dening Paulus. "

Iki minangka prinsip sing kudu ditindakake. Ora ana wong sing luput, mung Gusti Allah. Kita aja nganti nampa utawa percaya karo apa sing dirungokake utawa diwaca amarga ana wong sing dadi pimpinan greja utawa "wong sing diakoni". Kita kudu mesthi mriksa lan mbandhingake kabeh sing dirungokake karo Sabda Jahwéh; tansah. Yen mbantah karo Sabda Jahwéh, nolak.

Kanggo nggoleki ayat babagan pandonga, gunakake konkordans utawa deleng ing situs baris kayata Bible Hub utawa Bible Gateway. Mula, luwih dhisik aku nuduhake sawetara prinsip sinau Alkitab sing diwulangake wong liya lan wis nulungi aku suwene taun.

Aja mung ngisolasi sawijining ayat, kayata babagan "iman" lan "pandonga," nanging bandhingake karo ayat liyane babagan topik kasebut lan kabeh Kitab Suci umume. Uga sinaoni saben ayat miturut kontekse, yaiku crita ing sekitar ayat kasebut; kahanan lan kahanan nyata sing diucapake lan kedadeyan kasebut kedadeyan. Takokake pitakon kayata: Sapa sing ujar? Utawa Sapa sing diajak ngobrol lan kenapa? Terus takon kaya: Apa ana pelajaran sing kudu disinaoni utawa ana sing kudu dihindari. Aku sinau kanthi cara iki: Takon: Sapa? Opo Neng endi Kapan? Nopo nopo Piye carane

Yen sampeyan duwe pitakon utawa masalah, goleki wangsulan ing Kitab Suci. Yohanes 17:17 ujar, "Tembungmu iku kayekten." 2 Pétrus 1: 3 ujar, ”Pangwasané gaib wis maringi kita kabeh kita butuh urip lan kabecikan lumantar ilmu marang Panjenengane sing nimbali kita kanthi kamulyan lan kaluhurane dhewe. ” Kita minangka wong sing ora sampurna, dudu Gusti Allah. Dheweke ora bakal gagal, kita bisa uga gagal. Yen ora ndedonga, kita bakal gagal utawa salah paham. Pikirake babagan Abraham sing umure wis 100 taun nalika Gusti Allah mangsuli pandonga kanggo putra lan sawetara janji-janjine Gusti Allah marang dheweke durung kawujud nganti suwe sawise dheweke tilar donya. Nanging Gusti Allah mangsuli, ing wektu sing pas.

Aku yakin manawa ora ana sing duwe iman sing sampurna tanpa mangu-mangu, ing saben kahanan. Malah wong sing diparingi karohanen iman saka Gusti Allah ora sampurna utawa luput. Mung Gusti Allah sing sampurna. Kita ora mesthi ngerti utawa ngerti kekarepane, apa sing ditindakake utawa apa sing paling cocog kanggo kita. Dheweke nindakake. Percaya marang Panjenengane.

Kanggo miwiti sinau babagan pandonga, aku bakal menehi sawetara ayat sing bisa dipikirake. Banjur wiwiti pitakon marang awakmu, kayata, Apa aku duwe iman sing dibutuhake saka Gusti Allah? (Ah, luwih akeh pitakon, nanging dakkira bisa migunani banget.) Apa aku ragu? Apa iman sing sampurna perlu kanggo nampa wangsulan saka pandongaku? Apa ana kualifikasi liyane kanggo donga sing dijawab? Apa ana alangan tumrap pandonga sing diwales?

Selehake gambar sampeyan. Aku nate kerja bareng wong sing mulang crita ing Alkitab kanthi irah-irahan: "Delengen Sampeyan ing Mirror Gusti Allah." Pangandikane Gusti Allah diarani minangka pangilon ing Yakobus 1: 22 & 23. Ide iki yaiku ndeleng dhewe ing apa wae sing diwaca ing Sabda. Takon dhewe: Kepiye carane aku cocog karo karakter iki, apik utawa ora apik? Apa aku nindakake kabecikan miturut Gusti Allah, utawa apa aku kudu njaluk pangapura lan pangowahan?

Saiki ayo goleki wacan sing ana ing pikirane nalika sampeyan takon: Markus 9: 14-29. (Tulung waca.) Gusti Yesus, karo Pétrus, Yakobus lan Yohanes, bali saka transfigurasi kanggo gabung karo murid-murid liyane sing ana ing akeh wong, kalebu para pemimpin Yahudi sing diarani ahli Toret. Nalika wong akeh weruh Gusti Yesus, dheweke banjur marani dheweke. Antarane wong-wong mau teka ana sing duwe putra setan. Para sakabat durung bisa nundhungi dhemit kasebut. Bapakne bocah mau banjur matur marang Gusti Yesus, “Yen sampeyan bisa apa-apa, welas asih karo aku lan nulungi aku? " Kayane ora kaya iman sing gedhe, nanging cukup kanggo njaluk pitulung. Gusti Yesus mangsuli, "Kabeh prekara bisa ditindakake yen sampeyan pracaya." Rama ngandika, "Aku percaya, welas asih karo aku amarga ora precaya." Gusti Yésus ngerti nèk wong-wong mau lagi nonton lan nresnani kabèh wong, nuli nundhung dhemit mau lan nangèké bocahé. Banjur para sakabat takon marang apa sebabe dheweke ora bisa nundhungi dhemit kasebut. Dheweke ujar, "Iki ora bisa metu apa-apa kajaba mung pandonga" (bisa uga tegese pandonga sing terus-terusan, ora ana siji-sijine panjaluk singkat). Ing crita paralel ing Matius 17:20, Gusti Yesus ngandhani marang para sakabate manawa uga ora precaya. Iki minangka kasus khusus (Yesus ngarani "jinis iki.")

Gusti Yesus lagi nyukupi kebutuhan akeh wong ing kene. Bocah lanang kasebut butuh obat, bapak pengin pengarep-arep lan akeh wong kudu ngerti sapa lan percaya. Dheweke uga mulang marang para sakabate babagan iman, iman marang dheweke lan pandonga. Dheweke diajari dening dheweke, disiapake kanggo tugas khusus, karya khusus. Dheweke siyap kanggo mlebu ing “jagad raya kabeh lan martakake Injil,” (Markus 16:15), kanggo martakake marang jagad iki Sapa Dheweke, Gusti Allah Juruwilujeng sing seda amarga dosa-dosane, ditampilake kanthi pratandha lan mukjijat sing padha Dheweke nindakake, tanggung jawab monumental sing padha dipilih kanggo ngrampungake. (Wacanen Matéus 17: 2; Kis. 1: 8; Kis. 17: 3 lan Kis. 18:28.) Ibrani 2: 3b & 4 kandha, ”Kaslametan iki, sing wiwitané diumumké karo Gusti, dikonfirmasi karo wong-wong sing ngrungokké dhèwèké. . Gusti Allah uga nekseni kanthi pratandha, mukjijat-mukjijat lan mukjijat-mukjijat pirang-pirang, uga kanthi peparing Roh Suci sing disebar miturut kekarepane. Dheweke butuh iman sing gedhe kanggo nindakake perkara sing hebat. Wacanen Kisah Para Rasul. Iki nuduhake sukses sejatine.

Dheweke kesandhung amarga kurang iman sajrone proses sinau. Kadhangkala, kaya ing Markus 9, dheweke gagal amarga kurang iman, nanging Yesus sabar karo dheweke, kaya dheweke uga karo kita. Kita, ora mung para sakabat, bisa nyalahake Gusti Allah nalika ndedonga ora dijawab. Kita kudu kaya wong-wong mau lan njaluk marang Gusti Allah supaya "nambah iman."

Ing kahanan kasebut, Yesus nyukupi kebutuhan masarakat. Iki asring bener yen kita ndedonga lan nyuwun marang Gusti Allah kabutuhan. Iku arang banget babagan panjaluk kita. Ayo dadi nggabungake sawetara perkara kasebut. Yesus mangsuli pandonga, kanthi siji sebab utawa amarga akeh sebab. Contone, aku yakin bapak ing Markus 9 ora ngerti babagan apa sing ditindakake Yesus sajrone para murid utawa masarakat. Ing wacana iki, lan kanthi ndeleng kabeh Tulisan, kita bisa sinau akeh babagan sebab manawa pandonga kita ora dijawab kaya sing dikarepake utawa nalika pengin. Markus 9 mulang akeh babagan ngerti Tulisan, pandonga lan cara-cara saka Gusti Allah. Yesus nedahake kabeh sapa Sapa: Gusti Allah lan Juru Slamet sing Maha Kuwasa.

Ayo dideleng maneh marang para rasul. Kepiye dheweke ngerti sapa Dheweke, yen Dheweke ana "Sang Kristus, Putraning Allah," kaya sing dikandhakake Peter. Dheweke ngerti kanthi ngerti Tulisan, kabeh Tulisan. Kepiye kita ngerti sapa Sing Yesus, mula kita kudu precaya marang Panjenengane? Kepiye kita ngerti yen Dheweke iku Sing Dijanjeni - Sang Mesias. Kepiye kita ngerteni dheweke utawa kepiye wong ngerti dheweke. Kepiye para sakabat ngerti dheweke supaya dheweke setya nyebar Injil bab Panjenengane. Sampeyan ngerti, kabeh cocog - bagean saka rencana Gusti Allah.

Salah sawijine cara dheweke ngerti dheweke yaiku yen Gusti Allah ngumumake kanthi swara saka swarga (Matius 3:17), "Iki Putraningsun sing dak tresnani, sing aku seneng banget." Cara liya yaiku ramalan sing kawujud (ing kene diweruhi kabeh Kitab Suci - minangka hubungane karo pratandha lan mukjijat).

Gusti Allah ing Prajanjian Lawas ngutus akeh nabi kanggo nyritakake kapan lan kepiye carane bakal teka, apa sing bakal ditindakake lan apa sing bakal ditindakake. Para pemimpin Yahudi, ahli Toret lan Farisi, ngerti ayat-ayat sunnat iki kaya dene akeh wong. Salah sawijining ramalan kasebut yaiku liwat Nabi Musa kaya sing ditemokake ing Ulangan 18: 18 & 19; 34: 10-12 lan Nomer 12: 6-8, kabeh nuduhake kita manawa Sang Mesias bakal dadi nabi kaya Nabi Musa sing bakal ngucapake pangandikane Gusti Allah (menehi pesen) lan nindakake pratandha lan mukjijat-mukjijat gedhe.

Ing Yohanes 5: 45 & 46 Yesus negesake manawa Nabi kasebut lan Dheweke nyokong klaim kasebut kanthi pratandha lan mukjijat sing ditindakake. Dheweke ora mung ngucapake pangandikane Gusti Allah, luwih saka iku, dheweke uga diarani Tembung (Waca Yokanan 1 lan Ibrani 1). Elinga, para sakabat dipilih kanggo nindakake perkara sing padha, ngumumake Sapa Yesus kanthi pratandha lan mukjijat ing Asmane, mula mula Yesus, ing Injil, nglatih dheweke nindakake perkara kasebut, supaya duwe iman kanggo takon marang asmane, ngerti dheweke bakal nindakake iku.

Gusti pengin iman kita uga tuwuh, kaya sing diandelake, mula kita bisa menehi katrangan marang wong liya babagan Yesus supaya dheweke bakal precaya marang dheweke. Siji cara sing ditindakake yaiku menehi kita kesempatan kanggo maju kanthi iman supaya bisa nduduhake kang kekarepan kanggo nuduhake sapa Sapa lan ngluhurake Rama kanthi wangsulan saka pandonga. Dheweke uga mulang marang para sakabate yen kadhang kala butuh pandonga sing terus-terusan. Dadi, apa sing kudu kita sinaoni? Apa iman sing sampurna tanpa mangu-mangu perlu kanggo pandonga sing dijawab? Dudu kanggo bapak bocah sing dhemit.

Apa liyane sing dicritakake ing Kitab Suci babagan pandonga? Ayo goleki ayat liyane babagan pandonga. Apa syarat liyane kanggo donga sing dijawab? Apa sing bisa ngalangi pandonga ora diwales?

1). Deleng Jabur 66:18. Iki ditulis, "Yen aku nganggep dosa ing njero ati, Gusti ora bakal ngrungokake." Ing Yesaya 58, Dheweke ujar manawa dheweke ora bakal ngrungokake utawa mangsuli pandongane umate amarga dosa. Dheweke nguciwakake wong miskin lan ora peduli karo siji lan liyane. Ayat 9 ujar manawa dheweke kudu nolak dosane (waca I Yokanan 1: 9), "mula sampeyan bakal nelpon lan aku bakal mangsuli." Ing Yésaya 1: 15-16, Gusti Allah ngendika, "Nalika tanganmu ndedonga, aku bakal ndhelikake mripatmu saka kowe. Ya sanajan sampeyan nuwuhake pandonga, aku ora bakal ngrungokake. Kumbah awakmu, resiki awakmu, bersihna tumindakmu sing ora ana ing ngarepku. Aja nganti tumindak ala. ” Dosa tartamtu sing ngalangi pandonga bisa ditemokake ing I Ptr 3: 7. Iki nyritakake marang pria kepiye anggone kudu ngrawat garwane supaya donga ora bisa dicegah. I Yohanes 1: 1-9 nyritakake manawa wong-wong sing pracaya nindakake dosa, nanging ujar, "Yen kita ngakoni yen dosa, dheweke setya lan adil ngapura dosa kita lan ngresiki kita saka kabeh kaluputan." Banjur kita bisa terus ndedonga lan Gusti Allah bakal ngrungokake panjaluk kita.

2). Alesan liyane sing ndonga ora dijawab bisa ditemokake ing Yakobus 4: 2 & 3 sing ujar, "Sampeyan ora amarga sampeyan ora takon. Sampeyan takon lan ora nampa, amarga sampeyan takon kanthi motif sing salah, supaya sampeyan bisa nggunakake kesenengan sampeyan dhewe. " Versi King James ujar manawa hawa nepsu tinimbang kesenengan. Ing konteks iki, wong-wong sing padha percaya padha padu kanthi kekuwatan lan bathi. Pandonga ora mung mung kanggo njupuk barang kanggo awake dhewe, kanggo kekuwatan utawa minangka sarana kanggo nggayuh hawa nafsu sing egois. Gusti Allah ngendika ing kene yen Dheweke ora maringi panjaluk kasebut.

Dadi, apa tujuane kanggo ndonga, utawa kepiye kudune ndonga? Murid-murid mau takon marang Yésus. Pandonga saka Gusti Yesus ing Matius 6 lan Lukas 11 mangsuli pitakon iki. Minangka pola utawa piwulang kanggo pandonga. Kita kudu ndedonga marang Sang Rama. Kita kedah nyenyuwun, bilih Panjenenganipun kaluhuraken lan ndedonga, bilih kratonipun rawuh. Kita kedah ndedonga supados kersanipun kaleksanan. Kita kudu ndedonga supaya dijaga aja digodha lan diluwari saka Sang Jahat. Kita kedah nyuwun pangapunten (lan ngapura wong liya) lan Gusti Allah bakal menehi supoyo NEEDS.  Dheweke ora ngucap apa-apa marang takon kita, nanging Gusti Allah ngandika yen kita ngupaya Gusti kawitan, Panjenengane bakal nambah akeh pangestune kanggo kita.

3). Alangan liyane ing pandonga yaiku mangu-mangu. Iki bakal bali menyang pitakonan sampeyan. Sanajan Gusti Allah mangsuli pandonga kanggo wong-wong sing wis sinau dipercaya, Dheweke kepengin iman kita tambah akeh. Kita asring ngerti yen iman kita kurang, nanging akeh ayat sing ngubungake pandonga marang iman tanpa mangu-mangu, kayata: Markus 9: 23-25; 11:24; Matius 2:22; 17: 19-21; 21:27; Yakobus 1: 6-8; 5: 13-16 lan Lukas 17: 6. Elinga, Yesus marang para sakabate manawa dheweke ora bisa nundhungi dhemit amarga ora precaya. Dheweke mbutuhake iman kaya iki kanggo tugas sawise munggah.

Bisa uga ana manawa iman tanpa mangu-mangu perlu kanggo njawab. Akeh prekara sing bisa ngganggu kita. Apa kita mangu-mangu babagan kamampuane utawa kekarepane mangsuli? Kita bisa mangu-mangu amarga dosa, iku bisa ngilangi kapercayan kita marang posisi ing Panjenengane. Apa kita mikir Dheweke ora mangsuli saiki ing taun 2019?

Ing Matius 9:28, Yésus takon marang wong wuta mau, "Apa kowé precaya, Aku iki yakin bisa nindakake iki? ” Ana derajat kedewasaan lan iman, nanging Gusti Allah tresna marang kita kabeh. Ing Matius 8: 1-3 ana wong lara kusta ujar, "Yen sampeyan gelem, sampeyan bisa ngresiki aku."

Iman sing kuwat iki teka kanthi ngerteni dheweke (tetep) lan Sabdane (Kita bakal ndeleng John 15 mengko.). Iman, sejatine dudu tujuane, nanging kita ora bisa nyenengke tanpa dheweke. Iman duwe obyek, Pribadi - Yesus. Ora mandheg dhewe. I Korinta 13: 2 nuduhake manawa iman iku dudu pungkasane dhewe - Yesus iku sejatine.

Kadhangkala Gusti Allah menehi hadiah iman sing khusus kanggo sawetara putrane, kanggo tujuan utawa pelayanan khusus. Kitab Suci mulang manawa Gusti Allah menehi hadiah rohani kanggo saben wong sing percaya yen wis lair maneh, hadiah kanggo saling membangun kerja kanggo nggayuh jagad kanggo Kristus. Salah sawijining hadiah yaiku iman; iman pitados bilih Gusti Allah bakal mangsuli panjaluk (kayadene para Rasul).

Tujuan kanggo hadiah iki padha karo tujuan pandonga kaya sing kita deleng ing Mathew 6. Kanggo kamulyaning Gusti Allah. Ora kanggo golek mentingake awake dhewe (kanggo entuk sesuatu sing dikarepake), nanging kanggo mupangat kanggo Greja, awake Kristus, supaya bisa diwasa; kanggo nambah iman lan nduduhake yen Yesus Putraning Allah. Ora kanggo kesenengan, bangga utawa bathi. Umume kanggo wong liya lan kanggo nyukupi kabutuhane wong liya utawa mentri tartamtu.

Kabeh karunia spiritual diwenehake dening Gusti Allah miturut pamrihane, dudu pilihan kita. Hadiah ora nggawe kita salah, lan uga ora nggawe kita spiritual. Ora ana wong sing duwe kabeh hadiah kasebut, uga ora ana wong sing duwe hadiah tartamtu lan hadiah apa wae bisa dilecehke. (Waca I Korinta 12; Efesus 4: 11-16 lan Rum 12: 3-11 kanggo ngerti hadiah.)

Kita kudu ngati-ati banget yen diwenehi hadiah ajaib, kayata mukjijat, marasake awakmu utawa iman, amarga kita bisa dadi bangga lan bangga. Sawetara nggunakake hadiah kasebut kanggo kekuwatan lan bathi. Yen kita bisa nindakake iki, entuk apa wae sing dikarepake mung kanthi takon, jagad iki bakal ngoyak kita lan mbayar kita kanggo ndedonga supaya dheweke njaluk kekarepane.

Contone, para rasul bisa uga nduwe siji utawa luwih hadiah kasebut. (Delengen Stefanus ing Kisah Para Rasul 7 utawa pelayanan Pétrus utawa Paulus.) Ing Kisah Para Rasul, kita nuduhake tuladha bab sing ora kudu ditindakake, crita saka Simon Penyihir. Dheweke ngupaya tuku kekuwatan Roh Suci kanggo nggawe mukjijat kanggo bathi dhewe (Kis 8: 4-24). Dheweke banget dikritik karo para rasul lan njaluk pangapura marang Gusti Allah. Simon nyoba nyiksa hadiah rohani. Roma 12: 3 ujar, "Amarga liwat sih-rahmat sing diwenehake, aku pitutur marang kabeh wong ing antaramu supaya ora nganggep awake dhewe luwih luhur tinimbang sing kudu dipikirake; nanging mikir supaya duwe paukuman sing bener, kaya dene Gusti Allah wis menehi saben precise marang iman. ”

Iman ora diwatesi kanggo sing duwe hadiah istimewa iki. Kabeh kita bisa precaya marang Gusti Allah amarga pandonga, nanging iman kaya mengkene saka hubungan sing cedhak karo Kristus, amarga Dheweke minangka Pribadi sing dipercaya.

3). Iki nggawa kita syarat liyane kanggo donga sing diwales. Yohanes bab 14 & 15 ngandhani manawa kita kudu tetep ana ing Kristus. (Wacanen Yokanan 14: 11-14 lan Yokanan 15: 1-15.) Yésus wis ngandhani para muridé nèk bakal nindakké gawéan sing luwih gedhe tinimbang karo Yésus, mula nèk njaluk apa-apa ing asmane Dheweke bakal nindakake. (Elinga hubungane antarane iman lan Pribadi Yesus Kristus.)

Ing Yohanes 15: 1-7, Yesus ngandhani marang para sakabat yen dheweke kudu tetep ana ing ngarsane (ayat 7 & 8), "Yen sampeyan tetep tetep ana ing Aku lan tembungKu tetep ana ing kowe, takona apa wae sing kokkarepake lan dheweke bakal katampa. Bapakku wis kaluhurake dening kowe, amarga kowe bakal metokake woh akeh, mula kowe padha dadi muridku. ” Yen kita tetep ana ing Panjenengane, kita pengin karsane bakal rampung lan kepengin kamulyane lan karepe Rama. Yohanes 14:20 ujar, "Sampeyan bakal ngerti nèk Aku ana ing Bapaké lan kowé ana ing Aku lan Aku ana ing kowé." Kita bakal duwe pikiran siji, mula kita bakal njaluk apa sing dikepengini dening Gusti Allah lan dheweke bakal mangsuli.

Miturut Yohanes 14:21 lan 15:10, tetep manut marang Panjenengane, yaiku babagan netepi dhawuhe (manut) lan nindakake kekarepane, lan kaya sing diandelake, tetep ing Sabda lan tetep ana ing Sabda (Sabda Jahwéh). . Iki tegese nglampahi wektu ing Sabda (Deleng Jabur 1 lan Yosua 1) lan nglakoni. Manut yaiku tetep tetep tetunggalan karo Gusti Allah (I Yohanes 1: 4-10), pandonga, sinau babagan Yesus lan dadi wong sing nuruti Sabda (Yakobus 1:22). Dadi, yen duwe wangsulan pandonga, kita kudu takon nganggo asmane, nindakake kekarepane lan tetep ana ing ngarsane, kaya sing diandharake ing Yohanes 15: 7 & 8. Aja ngisolasi ayat kasebut kanthi ndonga, mesthine kudu bareng.

Bukak menyang I Yohanes 3: 21-24. Isine prinsip sing padha. "Para kekasih, yen ati kita ora ngukum kita, iki bakal duwe kapercayan ing ngarsane Gusti Allah; lan apa wae sing dijaluk marang Panjenengane, bakal ditampa saka Panjenengane, amarga kita netepi dhawuhe lan nindakake samubarang sing disenengi. Lan prentah iki: kita kudu precaya marang asmane Putraning Yesus Kristus lan tresna-tinresnanana, kaya sing diprentahake marang kita. Lan sapa sing netepi dhawuhe abides ing Panjenengane lan Dheweke ana ing dheweke. Lan kita ngerti manawa dheweke tetep ana ing kita, miturut Roh sing diparingake. " Kita kudu tetep nampa. Ing pandonga kanthi iman, aku ngira sampeyan duwe kapercayan babagan kasanggupan Wong sing Yesus lan dheweke bakal mangsuli amarga sampeyan ngerti lan pengin karsane.

I Yohanes 5: 14 & 15 ujar, "lan iki kapercayan sing ana ing ngarsane, yen kita njaluk apa-apa miturut kekarepane, dheweke bakal ngrungokake. Lan yen kita ngerti manawa Dheweke ngrungokake, ing apa wae sing kita panjaluk, kita bakal ngerti manawa kita duwe panjaluk sing dijaluk marang Panjenengane. " Kita kudu ngerti luwih dhisik babagan kekarepan sing dingerteni kaya sing dicethakake ana ing Sabda Jahwéh. Luwih ngerti Tenane Gusti Allah, mula kita bakal ngerti bab Gusti Allah lan kersane lan pandongane bakal luwih efektif. Kita uga kudu lumaku ing Roh lan duwe ati sing murni (I Yohanes 1: 4-10).

Yen kabeh iki kayane angel lan gawe rekoso, elinga dhawuhe Gusti Allah lan ngajak kita ndedonga. Dheweke uga nyengkuyung supaya kita tetep terus lan terus-terusan ndedonga. Dheweke ora mesthi wangsulan langsung. Elinga yen ing Markus 9, para sakabat dikandhani yen ora bisa nundhungi dhemit kasebut amarga ora ndedonga. Gusti Allah ora pengin kita nyerah ing pandonga amarga kita ora entuk wangsulan langsung. Dheweke pengin supaya kita terus-terusan ndedonga. Ing Lukas 18: 1 (NKJV) ditulis, "Banjur Gusti Yesus maringi pasemon marang wong-wong mau, manawa manungsa kudu padha ndedonga lan ora kentekan manah." Waca uga I Timoteus 2: 8 (JV) sing ujar, "Mula, aku pengin wong ndedonga ing endi wae, ngangkat tangan suci, tanpa wedi lan ora mangu-mangu." Ing Lukas, dheweke crita babagan hakim sing ora adil lan ora sabar sing menehi panjaluk marang randha amarga dheweke terus-terusan lan "ngganggu" dheweke. Gusti Allah kepengin supaya kita tetep "ngganggu" Panjenengane. Hakim menehi panjaluk marang dheweke amarga dheweke nesu, nanging Gusti Allah mangsuli amarga dheweke tresna marang kita. Gusti Allah kepengin supaya kita ngerti manawa dheweke lagi mangsuli pandonga. Matius 10:30 kandha, ”Rambutmu ing endhasmu kabeh dietung. Mula aja wedi, kowe luwih regane katimbang manuk pipit. ” Percaya marang Panjenengane amarga dheweke peduli karo sampeyan. Dheweke ngerti apa sing kita butuhake lan apa sing apik kanggo kita lan nalika waktune pas (Roma 8:29; Matius 6: 8, 32 & 33 lan Lukas 12:30). Kita ora ngerti utawa ngerti, nanging Dheweke ngerti.

Gusti Allah uga ngandhani supaya ora kuwatir utawa kuwatir, amarga dheweke tresna marang kita. Filipi 4: 6 ujar, "Aja padha sumelang ing bab apa-apa, nanging ing kabeh prekara kanthi ndedonga lan ndedonga, kanthi sokur, panjalukna marang Gusti Allah." Kita kedah ndonga kanthi syukur.

Piwulang liya sing kudu dingerteni babagan ndonga yaiku niru tuladhane Gusti Yesus. Yésus asring ”lunga piyambakan” kanggo ndonga. (Waca Lukas 5:16 lan Markus 1:35.) Nalika Gusti Yesus ana ing kebon, dheweke ndedonga marang Rama. Kita kudu nindakake perkara sing padha. Kita kudu nglampahi wektu kanthi sholat. Raja Dawud uga, ndedonga kanthi akeh kaya sing bisa dideleng saka akeh pandonga ing Jabur.

Kita kudu ngerti pandonga kanthi cara Gusti Allah, percaya marang katresnaning Gusti lan tuwuh iman kaya para sakabat lan Nabi Ibrahim (Rum 4: 20 & 21). Efesus 6:18 ngandhani supaya kita ndedonga kanggo kabeh wong suci (sing percaya). Ana pirang-pirang ayat lan wacan liyane babagan pandonga, babagan cara ndedonga lan apa sing ndedonga. Aku ngajak sampeyan terus nggunakake alat internet kanggo nemokake lan sinau.

Elinga "kabeh prekara bisa ditindakake kanggo wong-wong sing precaya." Elinga, iman iku disenengi dening Gusti Allah, nanging dudu pungkasan lan tujuane. Gusti Yesus minangka pusat.

Jabur 16: 19-20 ujar, ”sejatine Gusti Allah wis ngrungokake. Dheweke wis nggatekake swarane pandongaku. Pinujia Gusti Allah, sing ora nolak pandonga kawula, uga sih-kadarmane saka aku. "

Yakobus 5:17 ujar, ”Élia kuwi wong sing padha kaya kita. Dheweke ndonga kanthi tulus manawa ora udan, lan ora udan ing lemah suwene telung setengah taun. "

Yakobus 5:16 ujar, "Pandongané wong mursid iku kuwat lan efektif." Terus ndonga.

Sawetara perkara kanggo mikir babagan doa:

1). Mung Gusti Allah sing bisa mangsuli pandonga.

2). Gusti Allah pengin supaya kita ngobrol karo dheweke.

3). Gusti Allah kepengin supaya kita tetunggilan karo Panjenengane lan kamulyan.

4). Gusti Allah seneng maringi barang-barang sing apik, nanging Dheweke mung ngerti apa sing apik kanggo kita.

Gusti Yesus akeh mukjijat kanggo macem-macem wong. Sawetara malah ora takon, sawetara duwe iman sing gedhe, lan sawetara uga sithik (Matius 14: 35 & 36). Iman yaiku sing nyambungake kita karo Gusti Allah sing bisa menehi apa sing dibutuhake. Nalika takon nganggo Jeneng Yesus, kita njaluk kabeh Sapa Dheweke. Kita nyuwun kanthi Asmaning Allah, Putraning Allah, Pencipta sing Maha Kuwasa kabeh sing ana, sing nresnani kita lan pengin mberkahi kita.

Apa Apa Kabecikan Wong Baik?
Iki minangka salah sawijining pitakon sing paling umum ditakokake para teolog. Sejatine kabeh wong ngalami barang sing ala ing sawetara wektu. Wong uga takon kenapa kedadeyan sing apik ditrapake kanggo wong ala? Aku mikir manawa kabeh pitakon iki "njaluk" kita takon liyane sing relevan banget kayata, "Sapa sejatine sing apik?" utawa "Napa tumindak ala tenan?" utawa "Endi utawa kapan wiwitan 'barang' (kasangsaran) diwiwiti utawa diwiwiti?"

Saka pandhangane Gusti Allah, miturut Kitab Suci, ora ana wong becik utawa wong mursid. Pengkhotbah 7:20 ujar, "Ora ana wong mursid ing bumi, sing tumindak becik lan ora nate dosa." Rum 3: 10-12 nggambarake manungsa kanthi ujar ing ayat 10, "Ora ana wong mursid," lan ing ayat 12, "Ora ana wong sing nindakake kabecikan." (Deleng uga Jabur 14: 1-3 lan Jabur 53: 1-3.) Ora ana wong sing ngadeg ing ngarsane Gusti Allah, "apik".

Iki ora ateges manawa wong ala, utawa sapa wae, ora nate tumindak becik. Iki ngomong babagan tumindak terus-terusan, ora tumindak siji-sijine.

Dadi, kenapa Gusti Allah ujar manawa ora ana sing "apik" nalika kita ndeleng wong apik lan ala kanthi "pirang-pirang warna abu-abu." Ngendi kita kudu nggambar babagan sapa sing apik lan sapa sing ala, lan kepiye jiwa miskin sing "anane".

Mangkene pangandikane Gusti Allah ing Rum 3:23, "amarga kabeh wong wis nindakake dosa lan ora bisa ngrasakake kamulyaning Allah," lan ing Yesaya 64: 6 ujar manawa, "kabeh tumindak sing bener kaya sandhangan kotor." Tumindak kabecikan kita reget dening bangga, bathi, motif sing ora murni utawa dosa liyane. Rum 3:19 ujar manawa kabeh jagad wis "luput ing ngarsane Gusti Allah". Yakobus 2:10 ujar, "Sapa sing nesu siji kabeh iku salah kabeh. ” Ing ayat 11 ditulis "sampeyan wis nglanggar undang-undang."

Dadi, kepiye carane kita tekan ing kene minangka manungsa lan kepiye pengaruhe sing kedadeyan. Kabeh mau diwiwiti saka dosa Adam lan uga dosa kita, amarga kabeh wong nindakake dosa, kaya Adam. Masmur 51: 5 nuduhake manawa kita lair kanthi sipat dosa. Ana tulisan, "Aku lair nalika dosa, dosa wiwit dikandhani ibu." Roma 5:12 ngandhani manawa, "dosa ana ing jagad lumantar manungsa siji (Adam)." Banjur ditulis, "lan pati liwat dosa." (Rum 6:23 ujar, "Bayarane dosa iku pati.") Pati mlebu ing jagad amarga Gusti Allah ngipat-ipati Adam amarga dosane sing nyebabake pati fisik mlebu ing jagad (Purwaning Dumadi 3: 14-19). Pati fisik sing nyata ora kedadeyan sanalika, nanging prosese diwiwiti. Akibate, penyakit, tragedi lan pati kedadeyan kabeh, ora preduli ing endi kita tiba ing "skala abu-abu". Nalika pati mlebu ing jagad, kabeh kasusahan bakal mlebu, kabeh amarga saka dosa. Dadi, kita kabeh bakal nandhang sangsara, amarga "kabeh padha nindakake dosa." Kanggo nyederhanakake, Adam dosa lan pati lan kasangsaran teka kabeh wong amarga kabeh dosa.

Jabur 89:48 ujar, "Apa manungsa bisa urip lan ora nemoni pati, utawa nylametake awake dhewe saka kuwasane kuburan?" (Wacanen Roma 8: 18-23.) Kabeh wong mati, ora mung wong-wong sing mati we ndelok minangka ala, nanging uga kanggo wong-wong mau we nganggep apik. (Waca Roma bab 3-5 kanggo ngerti sejatine Gusti Allah.)

Sanajan kasunyatan kasebut, kanthi tembung liya, sanajan kita kudu mati, Gusti Allah tetep ngutus berkah. Gusti Allah ngarani sawetara wong sing apik, sanajan kita kabeh padha nindakake dosa. Contone, Gusti Allah ujar yen Ayub iku adil. Dadi, apa sing bakal nemtokake manawa ana wong sing ala utawa apik lan jejeg ing ngarsane Gusti Allah? Gusti Allah nduwe rencana kanggo ngapura dosa lan nggawe kita bener. Rum 5: 8 ujar, "Gusti Allah nate nresnani katresnan marang kita: nalika kita isih dosa, Sang Kristus séda kanggo kita."

Yohanes 3: 16 ujar, "Gusti Allah tresna banget marang jagad iki, mula masrahake Putra ontang-anting, supaya sapa wae sing precaya marang Panjenengane, aja nganti binasa, nanging duwe urip langgeng." (Deleng uga Roma 5: 16-18.) Rum 5: 4 ngandhani manawa, "Rama Abraham precaya marang Gusti Allah lan dikira dianggep bener." Abraham iku nyatakake bener kanthi iman. Ayat lima ujar manawa ana wong sing duwe iman kaya Nabi Ibrahim, dheweke uga bakal dianggep bener. Iki ora entuk, nanging diwenehake minangka hadiah nalika kita pracaya marang Putrane sing seda kanggo kita. (Rum 3:28)

Rum 4: 22-25 negesake, "Tembung-tembung kasebut, 'dheweke wis dikira' dudu mung kanggo dheweke dhewe, nanging uga kanggo kita sing precaya marang Panjenengane sing nangekake Gusti Yesus saka ing antarane wong mati. Roma 3:22 nerangake kanthi jelas apa sing kudu kita percaya, yen kabenerane saka Gusti Allah iku lumantar pracaya ing Yesus Kristus kanggo kabeh wong sing precaya, "amarga (Galatia 3:13)," Kristus nebus kita saka laknat angger-anggering Toret kanthi dadi laknat tumrap kita, amarga tinulis 'Kena laknat kabeh wong sing digantung ing wit.' "(Waca I Korinta 15: 1-4)

Pracaya minangka siji-sijine sarat saka Gusti Allah supaya kita dadi wong bener. Nalika kita pracaya, kita bakal dingapura dosa kita. Roma 4: 7 & 8 ujar, "Rahayu wong sing ora nate diukum dening Pangeran Yehuwah, nate dosa." Nalika kita pracaya kita 'lair maneh ”dadi kulawarga Gusti Allah; kita dadi putrane. (Waca Yokanan 1:12.) Yokanan 3 ayat 18 & 36 nuduhake manawa kabeh wong sing precaya duwe urip, wong-wong sing ora precaya wis diukum.

Gusti Allah mbuktekake manawa kita bakal urip kanthi ngunggahi Kristus. Dheweke diarani minangka anak mbarep saka ing antarane wong mati. I Korinta 15:20 ujar manawa nalika Kristus bali, sanajan kita mati, dheweke uga bakal ngunggahake kita. Ayat 42 ujar manawa badan anyar kasebut ora bakal rusak.

Dadi, apa tegese kanggo kita, yen kabeh "ala" ana ing ngarsane Gusti Allah lan bakal diukum lan dipateni, nanging Gusti Allah negesake manawa "jejeg" sing precaya marang Putrane, apa pengaruhe saka perkara ala sing kedadeyan "apik" wong Gusti Allah ngirim kabecikan marang kabeh wong, (Waca Mateus 6:45) nanging kabeh wong nandhang sangsara lan mati. Napa Gusti Allah ngidini anake padha nandhang sangsara? Nganti Gusti Allah menehi awak anyar kita, kita isih kudu mati fisik lan apa wae sing nyebabake. I Korinta 15:26 ujar, "mungsuh sing pungkasan bakal disirnakake yaiku pati."

Ana sawetara sebab kenapa Gusti Allah ngidini iki. Gambar paling apik yaiku ing Ayub, sing diarani Gusti Allah jejeg. Sawetara nomer alasan iki dakkandhakake:

# 1. Ana perang antarane Gusti Allah lan Setan lan kita melu. Kita kabeh wis nembang "Prajurit Kristen Terus," nanging kita gampang lali yen perang iku nyata banget.

Ing buku Ayub, Setan marani Gusti Allah lan nuduh Ayub, ujar manawa siji-sijine sebab dheweke ngetutake Gusti Allah yaiku amarga Gusti Allah mberkahi kekayaan lan kesehatan. Dadi, Gusti Allah "nglilani" Iblis kanggo nyoba kasetyane Ayub kanthi nandhang kasusahan; nanging Gusti Allah nyelehake "pager" ngubengi Ayub (watesan sing bisa ditindakake Iblis). Setan mung bisa nindakake apa sing diidini Gusti Allah.

Kita ngerti manawa Iblis ora bisa nandhang kasusahan utawa ndemek kita, kajaba kanthi idin saka Gusti Allah lan winates. Gusti Allah iku tansah ing kontrol. Kita uga ngerti manawa pungkasane, sanajan Ayub ora sampurna, nyoba alesan saka Gusti Allah, dheweke ora nolak Gusti Allah. Dheweke mberkahi dheweke ngluwihi "kabeh sing bisa dijaluk utawa dipikirake."

Masmur 97: 10b (NIV) ujar, "Dheweke ngreksa nyawane para wong sing setya." Rum 8:28 ujar, "Kita ngerti manawa Gusti Allah nyebabake kabeh bisa makarya bebarengan kanggo kabecikan tumrap wong sing nresnani Gusti Allah. ” Iki janjine Gusti Allah kanggo kabeh wong sing precaya. Dheweke nindakake lan bakal nglindhungi kita lan dheweke mesthi duwe tujuan. Ora ana sing acak lan Panjenengane mesthi bakal mberkahi kita - mujudake kabecikan.

Kita ngalami konflik lan sawetara kasusahan bisa dadi akibat saka iki. Ing konflik kasebut, Sétan nyoba nyuda utawa malah ngalangi kita supaya ora ngabdi marang Gusti Allah. Dheweke pengin supaya kita kesandhung utawa mandheg.

Gusti Yesus nate matur marang Pétrus ing Lukas 22:31, "Simon, Simon, Setan wis njaluk idin kanggo nyaring kowé kaya gandum." I Pétrus 5: 8 negesaké, "Sétan sampeyan, mungsuhmu mlaku-mlaku kaya singa sing lagi ngorok, nggolèki wong sing bakal dipangan. Yakobus 4: 7b ujar, "Nolak setan lan dheweke bakal mlayu saka kowe," lan ing Efesus 6, kita diprentah "tetep teguh" kanthi nganggo waja saka Gusti Allah.

Ing kabeh uji coba iki, Gusti Allah bakal mulang kita supaya kuwat lan jumeneng dadi prajurit sing setya; bilih Gusti Allah pantes dipercaya. Kita bakal ndeleng kekuwatan lan kabebasan lan berkah-Nya.

I Korinta 10:11 lan 2 Timotius 3:15 mulang manawa Kitab Suci Prajanjian Lawas ditulis kanggo pitunjuk babagan kabeneran. Ing kasus Ayub, dheweke bisa uga ora ngerti kabeh (utawa apa) sebabe panandhang lan kita uga.

# 2. Alesan liyane, sing uga dicethakake ana ing crita Ayub, yaiku supaya bisa ngluhurake Gusti Allah. Nalika Gusti Allah mbuktekake yen Iblis salah karo Ayub, Gusti Allah kaluhurake. Ing Yohanes 11: 4, kita ngerteni iki nalika Yesus ujar, "Penyakit iki dudu pati, nanging kanggo kamulyaning Gusti, supaya Putraning Allah bisa kaluhurake." Gusti Allah asring milih marasake awak kita kanggo kamulyane, mula kita bisa uga ngerteni manawa dheweke ngati-ati marang kita utawa bisa uga minangka seksi tumrap Putrane, saengga wong liya bisa uga percaya marang Panjenengane.

Jabur 109: 26 & 27 ujar, "slametna aku lan ayo padha sumurup, yen iki tanganmu; Sampeyan, Gusti, sampun nindakaken. " Waca uga Jabur 50:15. Iki ditulis, "Aku bakal nylametake sampeyan lan sampeyan bakal ngurmati aku."

# 3. Alesan liya sing bisa nandhang sangsara yaiku mulang supaya kita manut. Ibrani 5: 8 ujar, "Kristus sinau manut karo prekara sing disiksa." Yohanes nyariosaken dhumateng kita bilih Yesus mesthi nate nuruti kekarepan Rama, nanging sejatine dheweke nate ngrasakake kaya manungsa nalika tindak menyang kebon lan ndedonga, "Rama, karepku ora, karepmu." Filipi 2: 5-8 nuduhake manawa Yesus "nuruti pati, malah mati ing kayu salib." Iki kersane Rama.

Kita bisa ujar manawa bakal ngetutake lan manut - Pétrus nindakake perkara kasebut lan banjur kesandhung nolak Yésus - nanging kita ora nurut tenan nganti kita bener-bener ngadhepi uji coba (pilihan) lan tumindak sing bener.

Ayub sinau manut nalika diuji karo nandhang kasusahan lan ora gelem ”ngipat-ipati Gusti Allah”, lan tetep setya. Apa kita bakal terus ngetutake Kristus nalika Dheweke ngidini tes utawa apa kita bakal nyerah lan mandheg?

Nalika piwulang Yesus dadi angel dingerteni akeh murid sing kiwa - mandheg ngetutake dheweke. Nalika semana Panjenengané ngandika marang Pétrus, "Apa kowé uga gelem lunga?" Pétrus semaur, "Aku arep lunga ing endi; sampeyan duwe tembung urip langgeng. " Banjur Pétrus mratélakaké yèn Yésus dadi Mesias saka Allah. Dheweke nggawe pilihan. Iki kudu dadi tanggepan kita nalika dites.

# 4. Kasangsaran Kristus uga ndadekake Dheweke dadi Imam Agung lan Panganggo sing sampurna, ngerti kabeh cobaan lan kasusahan urip kanthi pengalaman nyata minangka manungsa. (Ibrani 7:25) Iki uga bener kanggo kita. Kasangsaran bisa nggawe kita diwasa lan lengkap lan ndadekake kita bisa nyenengake lan menehi syafaat (ndedonga) kanggo wong liya sing lagi nandhang kasusahan. Iki minangka bagean kanggo nggawe kita diwasa (2 Timotius 3:15). 2 Korinta 1: 3-11 mulang babagan aspek kasangsaran iki. Pangandikane, "Gusti Allah panglipur sing nglipur kita kabeh kita masalah, supaya kita bisa nglipur wong-wong mau sembarang masalah karo panglipur sing wis ditampa saka Gusti Allah. " Yen maca kabeh wacan iki, sampeyan bakal sinau akeh babagan kasengsaran, kaya uga saka Ayub. 1). Gusti Allah bakal nuduhake panglipur lan perhatiane. 2). Gusti Allah bakal nuduhake manawa sampeyan bisa nylametake sampeyan. lan 3). Kita sinau ndedonga kanggo wong liya. Apa kita bakal ndedonga kanggo wong liya utawa kanggo awake dhewe yen ora prelu? Dheweke kepengin supaya kita nyeluk, supaya marani dheweke. Iki uga njalari kita padha tulung tinulung. Iki nggawe kita peduli karo wong liya lan ngerteni wong liya ing awak Kristus sing peduli karo kita. Iki mulang supaya kita padha tresna-tinresnan, fungsi greja, awaking wong-wong Kristen.

# 5. Kaya sing katon ing Yakobus bab kaping pisanan, kasangsaran mbantu kita terus sabar, nyempurnakake lan nggawe kita kuwat. Iki sejatine kanggo Abraham lan Ayub sing ngerti yen dheweke bisa kuwat amarga Gusti Allah nunggil karo dheweke. Pangandharing Torèt 33:27 ujar, "Gusti Allah sing langgeng dadi pengungsèn Paduka, lan ing sangisore asta iku langgeng." Kaping pirang-pirang kali Masmur ujar manawa Gusti Allah minangka Perisai utawa Bèntèng utawa Rock utawa Pangungsèn kita? Sawise sampeyan ngrasakake panglipur, katentreman utawa nylametake utawa nylametake ing sawetara uji coba pribadi, sampeyan ora bakal lali lan yen nyoba liyane, sampeyan luwih kuwat utawa bisa nuduhake lan nulungi wong liya.

Iki mulang supaya kita gumantung marang Gusti Allah lan dudu awake dhewe, ngupaya marang Panjenengane, dudu awake dhewe utawa wong liya kanggo pitulung (2 Korinta 1: 9-11). Kita nyumurupi kekurangan lan ngupaya marang Gusti Allah kanggo kabeh kabutuhane.

# 6. Umume dianggep manawa umume wong sing precaya yaiku ukuman utawa disiplin (ukuman) Gusti Allah kanggo sawetara dosa sing wis ditindakake. Iki ana sejatine greja ing Korinta ing pasamuwan kasebut akeh wong sing terus nindakake dosa sadurunge. I Korinta 11:30 negesake manawa Gusti Allah ngadili wong-wong mau, kanthi ujar, "Akeh ing antaramu sing ringkih lan lara, lan akeh wong sing turu (wis mati). Ing kasus ekstrem, Gusti Allah bisa uga njupuk wong sing mbrontak "ora bisa dilelehake" kaya sing dakkandhakake. Aku yakin iki langka lan ekstrim, nanging kedadeyan kasebut pancen nyata. Wong-wong Ibrani ing Prajanjian Lawas minangka conto babagan iki. Bola-bali dheweke mbrontak marang Gusti Allah amarga ora precaya marang dheweke lan ora manut marang dheweke, nanging Dheweke sabar lan sabar. Dheweke ngukum, nanging dheweke nampa bali lan ngapura. Mung sawise ora manut bola-bali, dheweke ngukum banget kanthi ngidinke mungsuh supaya dijaluk dadi tawanan.

Kita kudu sinau saka iki. Kadhangkala kasengsaran minangka disiplin saka Gusti Allah, nanging kita wis ndeleng sebab-sebab liyane nandhang sangsara. Yen kita nandhang sangsara amarga dosa, Gusti Allah bakal ngapura yen kita njaluk. Kita kudu tanggung jawab, kaya sing diandharake ing I Korinta 11: 28 & 31, kanggo mriksa awake dhewe. Yen kita nelusuri ati lan nemokake manawa kita nindakake dosa, I Yohanes 1: 9 ujar manawa kita kudu "ngakoni dosa kita." Janji kasebut yaiku manawa Panjenengane bakal "ngapura dosa kita lan ngresiki kita."

Elinga yen Setan minangka "wong sing nyalahake sadulur" (Wahyu 12:10) lan kaya Ayub, dheweke pengin nyalahake kita, mula dheweke bisa kesandhung lan nolak Gusti Allah. (Wacanen Rum 8: 1.) Yen kita ngakoni yen dosa, dheweke bakal ngapura, kajaba yen dosa kita wis bola-bali. Yen kita wis bola-bali nggawe dosa, kita kudu ngakoni maneh yen asring dibutuhake.

Sayange, iki asring dadi perkara pertama sing diprecaya wong liya yen ana sing nandhang sangsara. Bali menyang Pakaryan. Telu "kanca" kasebut terus-terusan ngandhani Ayub yen dheweke dosa yen ora nandhang sangsara. Dheweke salah. Aku Korinta ujar ing bab 11, kanggo mriksa dhewe. Kita ora kudu ngadili wong liya, kajaba yen kita dadi seksi dosa tartamtu, mula kita bisa mbenerake kanthi katresnan; kita uga ora kudu nampa iki minangka alesan pertama "masalah", kanggo awake dhewe utawa wong liya. Kita bisa cepet banget ngadili.

Uga ditulis, yen lara, kita bisa takon marang para pinituwa kanggo ndedonga lan yen kita nindakake dosa bakal dingapura (Yakobus 5: 13-15). Jabur 39:11 ujar, "Kowé padha tegur lan disiplin tumrap dosa-dosané," lan Jabur 94:12 ujar, "Rahayu wong sing kowé disiplin, Dhuh Allah, wong sing diwulangaké saka angger-angger sampeyan."

Wacanen Ibrani 12: 6-17. Dheweke disiplin amarga kita anak-anake lan dheweke tresna marang kita. Ing I Petrus 4: 1, 12 & 13 lan I Petrus 2: 19-21, kita ngerti manawa disiplin nyuceni kita kanthi proses iki.

# 7. Sawetara bencana alam bisa dideleng wong, klompok utawa uga bangsa, kaya sing dideleng karo wong Mesir ing Prajanjian Lawas. Kerep kita krungu crita babagan pangayomane Gusti Allah ing acara kasebut kaya kedadeyan ing Israel.

# 8. Paulus nyedhiyakake sebab liyane sing bisa nyebabake kasusahan utawa lara. Ing I Korinta 12: 7-10, kita bisa ndeleng manawa Gusti Allah ngidini Setan nglarani Paulus, "kanggo mbanting dheweke," supaya dheweke ora "ngegungake awake dhewe." Gusti Allah bisa maringi kasusahan supaya kita tetep andhap asor.

# 9. Kaping pirang-pirang kasangsaran, kayata kanggo Pakaryan utawa Paulus, bisa nyedhiyakake luwih saka siji tujuan. Yen sampeyan maca luwih lanjut ing 2 Korinta 12, iki uga menehi piwulang, utawa nyebabake Paulus ngalami rahmat saka Gusti Allah. Ayat 9 ujar, "Rahmatku cukup kanggo sampeyan, kekuwatanku digawe sampurna amarga ringkih." Ayat 10 ujar, "Marga saka Sang Kristus, aku seneng banget marang kekurangan, panyenyamah, kasusahan, penganiayaan, kesulitan, amarga nalika aku ringkih, mula aku kuwat."

# 10. Tulisan uga nuduhake manawa nalika nandhang sangsara, kita bakal nandhang sangsara Kristus, (Waca Filipi 3:10). Rum 8: 17 & 18 mulang manawa wong-wong sing precaya "bakal" nandhang sangsara, melu nandhang sangsara, nanging manawa wong-wong sing nindakake uga bakal mrentah bareng-bareng. Wacanen I Petrus 2: 19-22

Katresnane Gusti Kang Maha Agung

Kita ngerti manawa Gusti Allah ngidini kita nandhang sangsara iku kanggo kabecikan amarga dheweke tresna marang kita (Roma 5: 8). Kita ngerti manawa dheweke uga mesthi nunggal karo kita, mula dheweke ngerti apa wae sing kedadeyan ing urip kita. Ora ana kejutan. Wacanen Matius 28:20; Masmur 23 lan 2 Korinta 13: 11-14. Ibrani 13: 5 ujar, "Dheweke ora bakal nilar kita utawa nilar kita." Masmur ujar manawa dheweke ngepung ngubengi kita. Deleng uga Jabur 32:10; 125: 2; 46:11 lan 34: 7. Gusti Allah ora mung disiplin, dheweke mberkahi.

Ing Jabur, mesthine manawa David lan para Jabur liyane ngerti manawa Gusti Allah nresnani dheweke lan nglindhungi lan nglindhungi. Jabur 136 (NIV) negesake ing saben ayat yen katresnan iku langgeng ing salawas-lawase. Aku nemokake manawa tembung iki diterjemahake katresnan ing NIV, sih-rahmat ing KJV lan sih-rahmat ing NASV. Para sarjana ujar manawa ora ana siji tembung Inggris sing nerangake utawa nerjemahake tembung Ibrani sing digunakake ing kene, utawa kudune aku ora ngandhani tembung sing cukup.

Aku nggawe kesimpulan yen ora ana tembung sing bisa njlentrehake katresnan ilahi, jinis katresnan sing diduweni Gusti Allah marang kita. Kayane katresnan sing ora pantes (mula sih katresnan) sing ora dingerteni manungsa, sing mantep, awet, ora bisa dipecah, ora bakal uwal lan langgeng. Yohanes 3:16 ujar manawa pancen hebat, dheweke masrahake Putrane kanggo mati amarga dosa-dosa kita (Baleni Roma 5: 8). Katresnan sing gedhe banget yaiku supaya dheweke mbenerake nalika bocah wis dikoreksi dening bapak, nanging kanthi disiplin dheweke kepengin menehi berkah. Jabur 145: 9 ujar, ”Pangeran Yehuwah iku becik tumrap kabeh wong.” Deleng uga Jabur 37: 13 & 14; 55:28 lan 33:18 lan 19.

Kita cenderung nggandhengake berkah saka Gusti Allah kanthi entuk barang-barang sing dikarepake, kaya mobil utawa omah anyar - sing dikarepake ing ati, asring dikarepake dhewe. Matius 6:33 ujar manawa Dheweke nambahake perkara kasebut marang kita yen kita luwih dhisik golek Kratoning. (Deleng uga Jabur 36: 5.) Umume kita njaluk barang sing ora apik kanggo kita - kaya bocah cilik. Jabur 84:11 ujar, ”ora apik apa sing bakal dicekel saka wong-wong sing mlaku kanthi bener. "

Nalika nggoleki kanthi cepet liwat Jabur, aku nemokake akeh cara supaya Gusti Allah ngrawat lan mberkahi kita. Ana akeh banget ayat sing bisa ditulis kabeh. Goleki - sampeyan bakal diberkahi. Dheweke yaiku:

1). Panyedhiya: JABUR 104: 14-30 - Panjenengane nyedhiyakake kabeh tumitah.

JABUR 36: 5-10

Matius 6:28 ngandhani yen Dheweke peduli karo manuk lan lili lan ujar manawa kita luwih penting tinimbang dheweke. Lukas 12 nyritakake babagan manuk pipit lan ujar manawa kabeh rambut ing endhas kita dietung. Kepiye kita bisa mangu-mangu katresnane. Jabur 95: 7 ujar, "kita… minangka pepanthan sing dijaga." Yakobus 1:17 ngandhani, "saben hadiah sing apik lan kabeh hadiah sing sampurna teka saka ing ndhuwur."

Filipi 4: 6 lan I Pétrus 5: 7 ujar manawa kita ora kuwatir karo apa-apa, nanging kita kudu takon marang Panjenengané kanggo nyukupi kebutuhan kita amarga Dhèwèké peduli karo kita. Dawud nindakake bola-bali kaya sing kacathet ing Jabur.

2). Dheweke minangka kita: Deliverer, Protector, Defender. Masmur 40:17 Panjenengane ngluwari kita; nulungi kita nalika dianiaya. Masmur 91: 5-7, 9 & 10; Masmur 41: 1 & 2

3). Dheweke minangka Pengungsi, Rock lan Benteng kita. Masmur 94:22; 62: 8

4). Dheweke njaga kita. JABUR 41: 1

5). Dheweke iku Healer kita. Masmur 41: 3

6). Dheweke ngapura. I Yohanes 1: 9

7). Dheweke minangka Penolong lan Penjaga kita. Jabur 121 (Sapa ing antarane kita sing durung sambat marang Gusti Allah utawa njaluk Dhukungan supaya kita nemokake barang sing salah kita tindakake - prekara sing sithik - utawa njaluk supaya Gusti Allah ngobati kita saka penyakit sing nggegirisi utawa ngluwari kita saka sawetara tragedi utawa kacilakan - banget penting. Dheweke peduli karo kabeh.)

8). Dheweke menehi katentreman. Masmur 84:11; Masmur 85: 8

9). Dheweke menehi kekuwatan kanggo kita. Masmur 86:16

10). Dheweke nyimpen saka bencana alam. Masmur 46: 1-3

11). Dheweke ngutus Yesus kanggo nylametake kita. Masmur 106: 1; 136: 1; Yeremia 33:11 Kita nyebutake tumindak katresnan sing paling gedhe. Roma 5: 8 nyariosaken dhumateng kita bilih makaten anggenipun nedahaken katresnanipun dhumateng kita, amargi Panjenenganipun nindakaken makaten nalika kita taksih dosa. (Yokanan 3: 16; I Yohanes 3: 1, 16) Dheweke tresna banget marang kita, mula dheweke dadi anak-anake. Yokanan 1:12

Ana akeh katrangan babagan katresnan Gusti Allah ing Kitab Suci:

Katresnané luwih dhuwur tinimbang swarga. Masmur 103

Ora ana sing bisa misahake kita. Rum 8:35

Iku langgeng. Masmur 136; Yeremia 31: 3

Ing Yohanes 15: 9 lan 13: 1 Gusti Yesus nyariosaken dhateng kita kadospundi Panjenenganipun tresna dhateng para muridipun.

Ing 2 Korinta 13: 11 & 14 Dheweke diarani "Gusti Allah Katresnan."

Ing I Yohanes 4: 7 ditulis, "katresnan iku asale saka Gusti Allah."

Ing I Yohanes 4: 8 ditulis "ALLAH IKI KASIH."

Minangka anak sing dikasihi, dheweke bakal mbenerake lan mberkahi kita. Ing Jabur 97:11 (NIV) ditulis "Dheweke menehi kita GOLEH," lan Jabur 92: 12 & 13 ujar manawa "wong mursid bakal tuwuh." Jabur 34: 8 ujar, "Rasakna lan delengen manawa Pangeran Yehuwah apikan ... begja wong sing ngungsi marang Panjenengane."

Kadhangkala Gusti Allah ngirim berkah lan janji khusus kanggo tumindak manut. Masmur 128 nggambarake berkah yen lumaku ing dalane. Ing karemenan (Matius 5: 3-12) Dheweke menehi prilaku tartamtu. Ing Jabur 41: 1-3 Dheweke mberkahi wong sing nulungi wong miskin. Dadi kadang-kadang berkah-berkahane ana saratipun (Jabur 112: 4 & 5).

Nalika nandhang sangsara, Gusti Allah kepengin supaya kita sesambat, njaluk tulung kaya Dawud. Ana korélasi Alkitab sing béda-béda antara 'takon "lan" nampa. " Dawud sesambat marang Gusti Allah lan nampa pitulungé, mula uga kita. Dheweke kepengin supaya kita takon supaya ngerti yen Dheweke menehi wangsulan banjur ngaturake panuwun. Filipi 4: 6 ujar, "Aja padha sumelang ing bab apa-apa, nanging ing kabeh prekara, ndedongaa marang panjaluk marang Gusti Allah kanthi ndedonga lan njaluk panyuwun kanthi sokur."

Jabur 35: 6 ujar, "wong mlarat iki nangis, lan Pangeran Yehuwah ngrungokake," lan ayat 15 ujar, "Kupinge mbukak kupinge," lan "wong mursid padha sesambat lan Pangeran Yehuwah ngrungokake lan ngluwari dheweke saka kabeh wong. masalah. ” Jabur 34: 7 ujar, "Aku ngupaya marang Pangeran Yehuwah, lan dheweke mangsuli." Deleng Jabur 103: 1 & 2; Masmur 116: 1-7; Masmur 34:10; Masmur 35:10; Masmur 34: 5; Masmur 103: 17 lan Jabur 37:28, 39 & 40. Kepinginan sing paling gedhe saka Gusti Allah yaiku ngrungokake lan njawab tangisane wong sing ora slamet, sing percaya lan nampa Putrane dadi Juruwilujeng lan menehi urip langgeng (Jabur 86: 5).

kesimpulan

Minangka kesimpulan, kabeh wong bakal nandhang sawetara kasusahan sawetara wektu lan amarga kita kabeh duwe dosa, kita bakal kena sumpah sing pungkasane bakal nyebabake pati fisik. Jabur 90:10 ujar, "Umure kita pitung puluh taun utawa wolung puluh taun, yen kita duwe kekuwatan, nanging umure mung kasusahan lan kasusahan." Iki kasunyatan. Wacanen Jabur 49: 10-15.

Nanging Gusti Allah tresna marang kita lan pengin mberkahi kita kabeh. Gusti Allah pancen nuduhake berkah, sih, janji lan perlindungan khusus marang wong mursid, kanggo wong-wong sing percaya lan sing nresnani lan ngabdi marang dheweke, nanging Gusti Allah ndadekake berkah (kaya udan) tumiba ing kabeh wong, "sing adil lan ora adil" (Matius 4:45). Deleng Jabur 30: 3 & 4; Wulang Bebasan 11:35 lan Jabur 106: 4. Kaya sing wis disumurupi tumindak katresnan sing paling gedhe saka Gusti Allah, Hadiah lan Berkah sing paling apik yaiku hadiah saka Putrane, sing dikongkon mati kanggo dosa-dosane (I Korinta 15: 1-3). Waca maneh Yohanes 3: 15-18 & 36 lan I Yohanes 3: 16 lan Roma 5: 8 maneh.)

Gusti Allah janji bakal ngrungokake panjaluk (wong tangis) wong mursid lan Panjenengane bakal ngrungokake lan mangsuli kabeh wong sing percaya lan nyebut marang Panjenengane kanggo nylametake dheweke. Rum 10:13 ujar, "Sapa wae sing nyebut asmane Pangeran, bakal slamet." I Timotius 2: 3 & 4 ujar manawa "pengin kabeh wong disimpen lan bisa ngerti babagan kayekten." Wahyu 22:17 ujar, "Sapa sing gelem teka," lan Yohanes 6:48 ujar manawa Dheweke ora bakal "mbuwang wong-wong mau." Dheweke nggawe dheweke dadi putrane (Yokanan 1:12) lan dheweke entuk sih istimewa (Jabur 36: 5).

Sacara sederhana, yen Gusti Allah nylametake kita saka kabeh penyakit utawa bebaya, kita ora bakal mati lan bakal tetep ana ing jagad iki kaya sing dingerteni selawase, nanging Gusti Allah njanjeni urip anyar lan awak anyar. Aku ora mikir bakal kepengin tetep ana ing jagad iki kaya ing salawas-lawase. Minangka wong sing precaya yen mati, kita bakal bebarengan karo Pangeran ing salawas-lawase. Kabeh bakal anyar lan bakal nggawe langit lan bumi sing anyar lan sampurna (Wahyu 21: 1, 5). Wahyu 22: 3 ujar, "ora bakal ana kutukan maneh," lan Wahyu 21: 4 ujar manawa, "prekara-prekara pisanan wis kliwat." Wahyu 21: 4 uga ujar, "Ora bakal ana maneh pati, tangisan, tangis utawa lara." Roma 8: 18-25 ngandhani manawa kabeh tumitah nggresah lan ngenteni dina kasebut.

Kanggo saiki, Gusti Allah ora ngidini kedadeyan apa wae sing ora kanggo kepentingan kita (Roma 8:28). Gusti Allah duwe sebab apa wae sing diidini, kayata ngrasakake kekuwatan lan kekuwatan, utawa nylametake. Kasangsaran bakal nyebabake kita marani Dheweke, nyebabake kita sesambat (ndedonga) marang dheweke lan ngupaya marang dheweke lan dipercaya.

Iki kabeh babagan ngakoni Gusti Allah lan Sapa Dheweke. Iki kabeh babagan kedaulatan lan kamulyane. Wong-wong sing nolak ngabekti marang Gusti Allah minangka Gusti Allah bakal tiba ing dosa (Waca Roma 1: 16-32.). Dheweke nggawe dewa. Ayub kudu ngakoni Gusti Allahe minangka Pencipta lan Daulat. Jabur 95: 6 & 7 ujar, "ayo padha sujud nyembah, ayo sujud ing ngarsane Pangeran, sing gawe kita, amarga Panjenengane iku Allah kita." Jabur 96: 8 ujar, "Nyuwun kamulyan marang Pangeran Yehuwah, sing jenenge jenenge." Jabur 55: 22 ujar, ”Sungkemi kekarepanmu marang Pangeran Yehuwah, lan Panjenengane bakal nulungi sampeyan; Dheweke ora bakal nglilani wong mursid tiba. ”

Surat saking Swarga

Para malaekat teka lan ngajak aku menyang ngarsane Gusti Allah, ibu dear. Dheweke nggendong aku kaya nalika aku turu. Aku tangi menyang tangane Gusti Yesus, sing masrahake nyawane kanggo aku!

Apik banget ing dhuwur kene, ayu banget kaya sing wis dakkandhakake! Kali banyu resik, bening kaya kristal, mili saka dhampare Gusti Allah.

Aku dadi kepunjulen karo katresnan kang, dear mama! Bayangna kabungahanku ndeleng Gusti Yésus adhep-adhepan! Esemnya – anget… Raine – sumringah… “Sugeng rawuh, anakku!” Panjenenganipun tenderly ngandika.

Ojo sedhih karo aku, Mbak. Luhmu tiba kaya udan musim panas! Aku krasa entheng banget kaya aku nari, ibu. Ipat-ipat pati wis ilang.

Sanadyan Gusti Allah nimbali aku mulih, kanthi impen sing akeh, akeh lagu sing ora ditembangake, aku bakal ana ing atimu, ing kenangan sing disenengi. Momen-momen sing kita lakoni bakal nggawa sampeyan.

Aku kelingan nalika wayah turu aku nyusup ing amben sampeyan? Sampeyan bakal nyritakake crita babagan Yesus lan katresnan kanggo kita.

Aku kelingan wengi-wengi iku, ibu ~ critane sing larang regane. Lullabies ibu sing tak tumpuk ing atiku. Cahya rembulan nari ing jubin kayu nalika aku njaluk supaya Gusti Allah nylametake aku. 

Gusti Yesus rawuh ing gesang kawula wengi, dear mama! Ing pepeteng aku bisa ngrasakake sampeyan mesem. Lonceng muni kanggo kula ing swarga! Jenengku ditulis ing Kitab Kauripan.

Dadi ojo nangisi aku, mbak. Aku ana ing swarga amarga sampeyan. Gusti Yesus mbutuhake sampeyan saiki, amarga ana sedulurku. Ana luwih akeh pakaryan ing bumi sing kudu sampeyan lakoni.

Ing sawijining dina, nalika karyamu rampung, para malaekat bakal teka nggawa sampeyan. Slamet menyang tangane Gusti Yesus, sing tresna lan seda kanggo sampeyan.

Surat saka Neraka

"Lan ing neraka, dheweke nuli ndedonga, nalika lagi nandhang siksa, banjur weruh Abraham saka kadohan, lan Lazarus ing pangkone. Banjur dheweke bengok-bengok, "Rama Abraham, welasana aku, lan kirim Lazarus, supaya dicelupake pucuke driji ing banyu, lan adhem ilatku; amarga aku kasiksa ing geni iki. ~ Lukas 16: 23-24

Surat saka Neraka

Ibu,

Aku nulis kowe saka panggonan sing paling nggegirisi sing aku deleng, lan luwih ngeramake saka sing bisa mbayangno. Iku BLACK kene, supaya DARK sing aku ora bisa malah ndeleng kabeh jiwo Aku terus bumping menyang. Aku mung ngerti wong-wong kaya aku saka getih SATU. Suwe-suwe aku njerit-njerit kaya ngapa-ngapa ana ing rasa lan panandhang. Aku ora bisa nyuwun tulung maneh, lan ora ana gunane, ora ana sing bisa nresnani aku.

SAKIT lan nandhang kasusahan ing papan iki pancen ora bisa diatasi. Aku dadi mikir kabeh, aku ora ngerti apa ana sensasi liyane sing bakal teka. Nyeri banget, ora mandheg awan utawa wengi. Nguripake dina ora katon amarga peteng. Apa ora mung pirang-pirang menit utawa malah detik kaya pirang-pirang taun suwene. Pikirane kasangsaran iki terus tanpa pungkasan luwih saka sing dakkarepake. Pikiranku saya tambah saya suwe saya suwe. Aku rumangsa dadi wong edan, aku malah ora bisa mikir kanthi jelas ing galau iki. Aku wedi yen kelangan pikiran.

FEAR mung ala amarga rasa nyusahake, malah luwih elek. Aku ora ngerti carane sandi predicament bisa dadi Samsaya Awon saka iki, nanging aku terus-terusan wedi yen bisa ing sembarang wektu.

Cangkemku garing, lan mung dadi luwih. Iku dadi garing, supaya ilatku cetha ana ing atiku. Aku ngelingi sing preacher lawas matur sing apa Gusti Yesus Kristus endured minangka dheweke Hung ing salib kasar lawas. Ora ana relief, ora sethithik minangka sethithik banyu kanggo ngombe ilat saya bengkak.

Kanggo nambah kasusahan liyane ing papan siksa iki, aku ngerti yen pantes ana ing kene. Aku diukum kanthi adil amarga tumindakku. Paukuman, rasa lara, sangsara ora luwih ala tinimbang sing kudune daklakoni, nanging ngakoni manawa saiki ora bakal ngatasi rasa lara sing ngobong salawas-lawase ing jiwaku sing sedhih. Aku sengit marang awake dhewe amarga nglakoni dosa supaya entuk nasib sing ala banget, aku sengit marang setan sing ngapusi aku supaya aku bakal tekan papan iki. Lan sejatine aku ngerti yen tumindak ala ora bisa diucapake yen mikir kaya ngono, aku sengit marang Gusti Allah sing ngutus Putra ontang-anting kanggo ngluwari siksa iki. Aku ora bisa nyalahke Kristus sing nandhang sangsara lan getihen lan tiwas kanggo aku, nanging uga aku sengit karo dheweke. Aku malah ora bisa ngendhaleni rasane yen ngerti yen duraka, apes lan nistha. Aku saiki luwih jahat lan nistha tinimbang urip ing alam donya. Oh, yen aku mung ngrungokake.

Sembarang siksa bumi bakal luwih becik katimbang iki. Kanggo mateni pati agonizing alon saka Cancer; Kanggo mati ing bangunan kobong minangka korban serangan teror 9-11. Malah kudu dipaku nganti salib sawise dipukul tanpa kekarepan kaya Putraning Allah; Nanging kanggo milih iki ing wektu saiki aku ora duwe daya. Aku ora duwe pilihan kuwi.

Saiki aku ngerti yèn iki torment lan penderitaan iku apa Gusti Yesus nglairake kula. Aku pitados bilih piyambakipun nandhang sangsara, murub lan seda kangge ngluwari dosa kawula, nanging gerahipun boten langgeng. Sawise telung dina dheweke jumeneng ing kamenangan ing kuburan. Oh, aku pracaya, nanging sayang banget. Minangka lagu undhangan sing lawas ngandika yen aku elinga krungu nganti pirang-pirang, aku "Siji Dina Paling Late".

Kita ALL pitados ing Panggonan iki banget, nanging iman kita Jumlah menyang ora. Sampeyan wis kasep. Pintu ditutup. Wit wis tiba, lan kene bakal lay. Ing NERAKA. Salawasé ilang. Ora Ana Pangarep-arep, Ora Ana Kenyamanan, Ora Damai, Ora Bungah.

Kasusahanku ora bakal ana enteke. Aku kelingan pandhita biyen kaya sing bakal maca "Lan kumelun saka siksane munggah terus ing salawas-lawase: lan dheweke ora duwe istirahat awan awan wengi"

Lan sing mbok menawa sing paling awon babagan panggonan iki sing nggegirisi. Aku ngelingi. Aku ngelingi layanan gereja. Aku ngelingi undangan. Aku tansah ngira yen pancen angel banget, dadi bodho, ora ono gunane. Iku ketoke aku banget "angel" kanggo kuwi. Aku ningali kabeh iku saiki beda, Mama, nanging owah-owahan atiku ora ana apa-apa ing titik iki.

Aku urip kaya wong gemblung, aku nyamar kaya wong gemblung, aku mati kaya wong bodho, lan saiki aku kudu nandhang sangsara lan susah marang wong gemblung.

Oh, ibu, piye carane aku ngelingi dadi banget comforts ngarep. Aku ora bakal ngerti manawa sampeyan ngubengi kening. Ora sarapan sing luwih anget utawa dhaharan sing wis digawe ing omah. Ora bakal maneh aku bakal ngrasakake panggone geni ing wayah wengi mbengi. Saiki geni engulfs ora mung iki perishing awak wracked karo pain ngluwihi mbandhingake, nanging geni bebendune Gusti Allah moho kuwoso consumes sandi banget karo susah sing ora bisa diterangake kanthi bener ing sembarang basa mortal.

Aku arep mlaku liwat sawah ijo sing enom ing musim semi lan ndeleng kembang sing éndah, mandheg kanggo njupuk ing wangi parfum manis. Nanging aku mundur menyang mambu brebstone, belerang, lan panas supaya kuat sing kabeh pikiran sehat liyane mung gagal kula.

Oh, Ibu, minangka bocah enom aku tansah disengiti kanggo ngrungokake pitenah lan ngeling-eling bab bocah-bocah cilik ing pasamuan, lan malah ing omah kita. Aku panginten sing kaya mengkono iku ora nyaman kanggo aku, gangguan banget. Carane aku dawa mung kanggo ndeleng wayahe singkat salah siji saka pasuryan sing ora resik. Nanging ora ana bayi ing Neraka, Ibu.

Ora ana Kitab Suci ing Neraka, ibu sing paling sayang. Ing Kitab Suci mung ana ing tembok-tembok sing ngusung sing ana ing kupinge, sawise sawong jam. Padha ora seneng, sanadyan, lan mung bisa ngeling-eling apa sing dianggep bodho.

Yen ora kanggo wong-wong mau ora duwe, Mangkono uga sampeyan bisa ngerteni yen ana rapat doa sing ora tau rampung ing kene ing Neraka. Ora ana prakara, ora ana Roh Suci mersani atas kita. Dungo kuwi kosong, dadi mati. Padha ora ana apa-apa sing luwih dhuwur tinimbang tangisan kanggo rahmat sing kita kabeh ngerti ora bakal dijawab.

Mangga nyuwun pangapunten Pak. Aku sing paling tuwa, lan mikir aku kudu "kelangan". Mangga pitutur marang wong-wong sing ana ing neraka adoh. Maturnuwun marang sedulurku, malah mungsuh-mungsuhku, supaya aja padha teka menyang papan pangibadah iki.

Minangka nggegirisi minangka panggonan iki, Bu, aku weruh sing ora dadi tujuan akhir. Minangka Ratun Setane ngguyu kabeh ing kene, lan akeh wong sing nggabung karo kita terus-terusan ing pésta kasangsaran iki, kita tansah ngelingake sing sawetara dina ing masa depan, kita kabeh bakal dijaluk individu kanggo katon sadurunge Pangadilan Throne saka moho kuwoso Gusti Allah.

Gusti Allah bakal ngetokake nasibe kita sing langgeng ing buku-buku sabanjure kabeh karya kita sing duraka. Kita ora duwe pertahanan, ora ana alesan, lan ora ana gunane, kajaba kanggo ngakoni kaadilan saka paukuman kita sadurunge hakim paling dhuwur ing salumahing bumi. Sadurungé dicoblos menyang tujuan pungkasan kita, tiwas, Lake of Fire, kita kudu nyawang pasuryané wong sing sengaja nandhang torments neraka sing kita bisa dikirim saka wong-wong mau. Nalika kita ngadeg ana ing ngarsane suci kanggo ngrungokake pangandikan putusan kita, sampeyan bakal ana Ibu kanggo ndeleng kabeh.

Ampun ngapunten kula amargi nggandheng sirah kula kanthi malu, kados dene kawula mangertos, bilih kula mboten badhe saged nyawang dhateng rai panjenengan. Sampeyan bakal wis sesuai karo gambar Juruslamet, lan aku ngerti bakal luwih saka aku bisa ngadeg.

Aku seneng ninggalake panggonan iki lan gabung karo kowe lan akeh liyane sing aku dikenal kanggo sawetara taun cendhak ing bumi. Nanging aku ngerti yen ora bakal bisa. Awit aku ngerti aku ora bakal bisa ngelehake siksa saka sing dikalahake, aku ngomong karo nangis, kanthi sedhih lan keputusane sing ora bisa ditemtokake, aku ora kepengin weruh sapa wae maneh. Mangga ora nggabung karo aku ing kene.

Ing Kasangsaran langgeng, Putra / Putramu, Diukum lan Nibari Selamet

Surat Cinta Saka Gusti Yesus

Aku takon marang Gusti Yesus: "Kowe tresna banget marang Aku?" Atur wangsulane: "Tebih saking punika!" Sarta mundhut tangane lan seda. Ninggalake kanggo kula, wong dosa sing tiba! Dheweke seda kanggo sampeyan uga.

***

Wengi sadurungku mati, sampeyan ana ing pikiranku. Carane aku kepengin duwe hubungan karo sampeyan, kanggo nglampahi kalanggengan karo sampeyan ing swarga. Nanging dosa dipisahake saka Aku lan RamaKu. A kurban getih resik dibutuhake kanggo bayaran dosa panjenengan.

Wektu wis teka nalika aku kudu nguripake uripku kanggo kowe. Kanthi ati sing abot, aku menyang taman kanggo ndedonga. Ing ngatasé nyawa, aku ngetokake, kaya mangkene, nandhang getih nalika aku sesambat marang Gusti Allah ... "... O Bapakku, yen bisa, cangkem iki bisa mili saka aku, nanging ora kaya aku, nanging arep. "~ Matius 26: 39

Nalika aku ana ing kebon, para prajurit teka nyekel Aku sanajan aku ora salah. Padha nggawa Ingsun ana ing ngarepe Pilatus. Aku ngadeg ana ing ngarepe wong-wong kang dakajakake. Banjur Pilatus mundhut Aku lan nggecek Aku. Lererations ngethok jero menyang sandi bali minangka aku njupuk beating kanggo sampeyan. Banjur para prajurit banjur nyelehake aku, lan nggawa jubah wungu marang aku. Padha damel makutha eri ing endhiku. Darah mengalir mudhun sandi Wayahe ... ora ana kaendahan sing sampeyan kudu kepéngin Aku.

Banjur para prajurit banjur ngunekake Ingsun, pangucape: "Heh, ratune wong Yahudi! Wong-wong mau padha ngirid Aku ana ing ngarepe wong akeh, padha nguwuh: "Kasaliba karana Panjenengane. Crucify Him. "Aku ngadeg ana ing kana, kanthi sedhih, getih, bruised lan diantemi. Palungguh IRatu ngardi dosa-dosan semetone, tur malantaran dosa-dosan ragane. Ditolak lan ditolak wong.

Pilatus kepéngin nglepas Aku, nanging mènèhi kekuwatan marang wong akèh. "Njupukana Panjenengane lan saliben, sabab Aku ora nemu salah apa-apa ana ing wong iku." Atur wangsulane: Banjur ngluwari Aku supaya disalib.

Sampeyan wis ana ing atiku nalika aku nggawa Aku ngliwati gunung sing sepi menyang Golgota. Aku ambruk ngisor bobot. Aku tresna banget marang kowé, lan nglakoni kersané RamaKu kang wis maringi kekuwatan marang aku supaya bisa ngetokake kuwasa. Ana, aku nglairake sedhihmu lan aku nggawa kesandhungmu nyedhiyakake uripku kanggo dosa saka manungsa.

Prajurit-prajurit sneered ngetokake palu abot saka palu sing nyopir kuku kanthi jero menyang tangan lan sikilku. Tresna kanggo ngrusuhi dosa panjenengan kanggo salib, aja nganti ditangani maneh. Wong-wong padha ngojok-ojoki Aku lan ninggal Aku nganti mati. Nanging, dheweke ora nyekel uripku. Aku seneng banget.

Langit dadi ireng. Malah srengenge mandheg. Kula badan wracked karo pain njerit njupuk bobot saka dosa lan nglairake iku paukuman supaya bebendune Gusti Allah bisa wareg.

Nalika kabeh wis rampung. Aku wis netepi RohingSun ana ing tangane RamaKu, lan nyuwil-nyuwil pangandikaningSun, "Ingsun wus rampung." Aku banjur sujud nyembah lan nyembah.

Aku tresna sampeyan ... Yesus.

"Katresnan gedhe ora ana sing ngluwihi iki, supaya wong nylametaké nyawané kanggo kanca-kancané." ~ Yohanes 15: 13

Undangan kanggo Nampa Kristus

Dear Soul,

Dina iki dalan bisa uga katon tajem, lan sampeyan aran piyambak. Wong sing dipercaya wis ngrasakake sampeyan. Gusti Allah mirsani luhamu. Panjenengane ngrasa nyiksa. Panjenenganipun kepéngin nyenengaké panjenengan, amarga Panjenengané iku kanca sing luwih cedhak katimbang sadulur.

Gusti Allah tresna sampeyan supaya Panjenengane ngongkon mung Putra, Yesus, supaya mati ing panggonane. Panjenengane bakal paring pangapurane tumrap sakehing dosa kang sira lakoni, yen sira gelem ninggalake dosamu lan mratobat.

Kitab Suci ngandika, "... Aku teka ora nelpon wong mursid, nanging wong dosa supaya mratobat." ~ Mark 2: 17b

Nyawa, sing kalebu sampeyan lan kula.

Ora ana barang sing bisa ditampik, nanging sih-rahmate Gusti Allah tetep luwih gedhe. Dene wong-wong sing ora duwe isin, dheweke teka kanggo nylametake. Dheweke bakal nggayuh tangane kanggo njaga awakmu.

Mungkin sampeyan kaya wong dosa sing tiba iki, sing marani Gusti Yésus, ngerti nèk Dèkné sing bisa nylametké dhèwèké. Karo luh kang mili ing raine, dheweke wiwit ngumbah sikilé Gusti Yésus nganggo luhé, lan ngusapi nganggo rambuté. Dheweke kandha, "Dosa-dosane sing akeh banget, wis diapura ..." Jiwa, apa dheweke bisa ngomong babagan sampeyan bengi iki?

Mbokmenawa sampeyan wis nonton pornografi lan rumangsa isin, utawa wis laku jina lan pengin diapura. Gusti Yesus sing padha ngapura dheweke uga bakal ngapura sampeyan bengi iki.

Mungkin sampeyan mikir babagan menehi urip kanggo Kristus, nanging sijine dadi siji alasan utawa liyane. "Dina iki, manawa kowe bakal krungu swaraning atine, atimu aja kokpateni." ~ Ibrani 4: 7b

Kitab Suci ngandika, "Sabab kabeh wong wis padha gawe dosa, lan marga saka kaluhurane Gusti Allah." ~ 3: 23

"Yen sampeyan ngaku kanthi tutuk yen Gusti Yesus, lan yen precaya ing sajroning ati, manawa Gusti Allah wis mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, sampeyan bakal slamet." ~ Rum 10: 9

Aja turu tanpa Gusti Yesus nganti sampeyan diparingi panggonan ing swarga.

Bengi iki, yen sampeyan kepéngin nampa peparinge urip langgeng, sampeyan kudu pracaya dhisik marang Gusti. Sampeyan kudu nyuwun pangapunten dosanira lan ngandel marang Gusti. Kanggo dadi wong sing percaya ing Gusti, njaluk urip langgeng. Ana siji dalan menyang swarga, lan iku liwat Gusti Yesus. Iku rencana apik saka kawilujengan Gusti Allah.

Sampeyan bisa miwiti sesambungan pribadi karo Panjenengane kanthi ndedonga saka atimu minangka pandonga kaya mangkene:

"Ya Gusti, aku wong dosa. Aku wis dadi dosa kabeh uripku. Padha ngapura Aku, Gusti. Aku nampa Yesus minangka Juruwilujeng kawula. Kawula pitados dhumateng Paduka minangka Gustiku. Matur suwun kanggo nyimpen kula. Ing jeneng Yesus, Amen. "

Iman lan Bukti

Apa sampeyan wis nimbang-nimbang apa ana kekuwatan sing luwih dhuwur? Kekuwatan sing nggawe Semesta lan kabeh sing ana. Kekuwatan sing ora nggawa apa-apa lan nggawe bumi, langit, banyu, lan makhluk urip? Saka endi tanduran paling gampang? Makhluk sing paling rumit… manungsa? Aku berjuang karo pitakon kasebut pirang-pirang taun. Aku golek jawaban ing ilmu pengetahuan.

Manawa wangsulan kasebut bisa ditemokake liwat panelitian bab-bab kasebut ing saubenge sing gumun lan mistis tumrap kita. Jawaban kasebut kudu ana ing bagean paling sethithik ing saben makhluk lan perkara. Atom! Intine urip kudu ditemokake ing kana. Ora. Ora ditemokake ing bahan nuklir utawa elektron sing muter. Ora ana ing ruang kosong sing nggawe kabeh perkara sing bisa disentuh lan dideleng.

Wis pirang-pirang ewu taun iki digoleki lan ora ana sing nemokake inti urip ing bab-bab umum ing sekitar kita. Aku ngerti kudu ana kekuwatan, kekuwatan, sing nindakake kabeh ing sakupenge. Apa Gusti Allah? Oke, kenapa dheweke ora mung ngungkapake awake dhewe? Nopo mboten? Yen kekuwatan iki minangka Gusti Allah sing urip, kenapa kabeh misteri kasebut? Apa ora logis yen Dheweke ujar, Oke, aku iki. Aku nindakake kabeh iki. Saiki urusana wae. ”

Nganti ketemu karo wong wadon khusus sing ora gelem sinau Alkitab, mula aku ora ngerti bab iki. Wong-wong ing kana sinau Kitab Suci lan aku mikir mesthine kudu golek barang sing padha karo aku, nanging durung bisa nemokake. Pimpinan klompok kasebut maca wacana ing Kitab Suci sing ditulis dening wong sing biyen sengit karo wong Kristen nanging diganti. Diganti kanthi cara sing luar biasa. Jenenge yaiku Paulus lan dheweke nulis,

Kanggo sih-rahmat, sampeyan bakal disimpen kanthi pracaya; lan dudu dudu awakmu dhewe: iku nugrahaning Allah: dudu saka tumindak, aja nganti ana wong kang umuk. " ~ Efesus 2: 8-9

Tembung-tembung "sih-rahmat" lan "iman" iku narik aku. Apa sejatine tegese? Mau bengi dheweke njaluk aku nonton film, mesthi dheweke ngapusi aku menyang film Kristen. Ing pungkasan acara kasebut ana pesen singkat saka Billy Graham. Ing kene dheweke, bocah tani saka North Carolina, nerangake apa sejatine perjuanganku wiwit saiki. Dheweke ujar, "Sampeyan ora bisa nerangake Tuhan kanthi ilmiah, filosofis, utawa kanthi cara intelektual liyane. "Sampeyan mung kudu yakin yen Gusti Allah nyata.

Sampeyan kudu precaya manawa apa sing dikandhakake dening Gusti Yesus, nuli katulis ing Kitab Suci. Dheweke nitahake langit lan bumi, yen nitahake tanduran lan kewan, yen Dheweke ngucapake kabeh mau dadi ana kaya sing katulis ing buku Purwaning Dumadi ing Kitab Suci. Dheweke nyipta nafas dadi wujud tanpa urip lan dadi manungsa. Dheweke kepengin duwe hubungan sing luwih raket karo wong sing diciptakake, mula wujud manungsa sing Putraning Allah lan rawuh ing bumi lan urip bebarengan karo kita. Wong iki, Yesus, mbayar utang dosa kanggo wong-wong sing bakal precaya, yen disalib ing kayu salib.

Kepiye gampang banget? Mung pracaya? Apa sampeyan yakin manawa kabeh iki kasunyatan? Aku bengi mulih lan turu sithik. Aku gelut karo masalah sing diparingi Gusti Allah - liwat iman sing percaya. Yen Dheweke dadi kekuwatan, inti saka urip lan titah kabeh sing ana lan ana. Banjur Dheweke marani aku. Aku ngerti yen aku kudu percaya. Merga saka sih-rahmaté Gusti Allah, nuli nuduhake katresnané marang aku. Dheweke minangka wangsulan lan dheweke ngutus Putra ontang-anting, Yesus, mati kanggo aku supaya aku bisa precaya. Yen aku bisa hubungan karo Dheweke. Dheweke ngungkapake awake dhewe ing wektu kasebut.

Aku nelpon dheweke kanggo ngandhani yen aku saiki wis ngerti. Saiki aku percaya lan kepengin masrahake nyawaku marang Sang Kristus. Dheweke ngandhani yen dheweke ndedonga supaya aku ora turu nganti iman lan percaya marang Gusti Allah. Uripku diganti selawase. Ya, selawase, amarga saiki aku bisa ngarep-arep ngenteni kalanggengan ing papan sing apik sing diarani swarga.

Aku ora prelu mikir maneh bukti sing mbuktekake manawa Yesus bisa mlaku ana ing banyu, utawa Segara Abang bisa misah supaya wong Israel bisa liwat, utawa ana rolas kedadeyan liyane sing kayane ora bisa ditulis ing Kitab Suci.

Gusti Allah wis mbuktekake Dheweke bola-bali sajrone uripku. Dheweke uga bisa mbukak awake dhewe. Yen sampeyan golek bukti yen ana, takon marang dheweke supaya diwartakake. Tindakake kapercayan kasebut nalika isih bocah, lan percaya tenan marang Panjenengane. Bukak awakmu dhewe kanggo tresnane kanthi iman, dudu bukti.

Swarga - Ngarep Kita Langgeng

Manggon ing jagat sing tiba iki kanthi nandhang kasangsaran, kuciwa lan panandhang, kita kepéngin swarga! Mripat kita terus munggah nalika roh kita mbengkokaken ing omah kita langgeng ing kamulyan sing Gusti piyambak wis nyawisake kanggo wong sing tresna marang.

Yéhuwah wis ngrancang bumi anyar dadi luwih éndah, ngluwihi sing kita bayangké.

“Ara-ara samun lan ara-ara samun bakal bungah; lan ara-ara samun bakal bungah lan kembang kaya kembang mawar. Bakal mekar banget, lan bakal bungah kanthi nyanyi ... ~ Yesaya 35: 1-2

"Banjur mripate wong wuta bakal kabuka, lan kupinge budheg bakal kabukak. Banjur wong lumpuh bakal mlumpat kaya kancil, lan ilate wong bisu padha surak-surak; amarga ing ara-ara samun bakal ana banyu metu, lan kali bakal ana ing ara-ara samun. " ~ Yésaya 35: 5-6

"Lan wong-wong sing ditebus saka Pangeran Yehuwah bakal bali maneh, lan bakal tekan ing Sion kanthi nyanyian lan kasenengan tanpa wates ing endhas: dheweke bakal entuk kabungahan lan rasa seneng, lan kasusahan lan desahan bakal minggat." ~ Yésaya 35:10

Apa sing bakal kita gunakake ing ngarsane? Oh, luh sing bakal mili nalika kita ndeleng tangan lan sikil kuku kuku! Kahanan sing ora mesthi bakal dingerteni kanggo kita, nalika kita ndeleng Juruslamet kita adhepan.

Paling akeh kita bakal weruh! Kita bakal weruh kamulyané! Panjenengane bakal madhangi kaya srengenge ing sinar murni, minangka Panjenenganipun nampi kita ing kamulyan.

"Ngandika, kita yakin, lan luwih seneng ora ana ing awak, lan bakal ana ing ngarsane Pangeran." ~ 2 Korinta 5: 8

"Lan aku Yohanes weruh kutha suci, Yérusalèm anyar, tumurun saka swarga saka ing Allah, disiapake kaya pangantene sing dihiasi kanggo garwane. ~ Wahyu 21: 2

… ”Lan dheweke bakal urip bareng karo wong-wong mau, lan dheweke bakal dadi umate, lan Gusti Allah bakal nunggil karo dheweke, lan bakal dadi Allahe.” ~ Wahyu 21: 3b

"Lan dheweke bakal ndeleng praupane ..." "... lan dheweke bakal mrentah ing salawas-lawase." ~ Wahyu 22: 4a & 5b

"Lan Gusti Allah bakal ngusap kabeh tangis saka mripate; lan ora ana maneh pati, kasusahan, tangis, lan ora ana kasusahan maneh: amarga prekara-prekara sing kepungkur wis sirna. " ~ Wahyu 21: 4

Sesambetan Kita Ing Swarga

Akèh wong sing nggumunké wektu metu saka kuburané wong sing ditresnani, ”Apa awaké dhéwé bakal ngerti wong sing ditresnani ing swarga”? "Apa kita bakal ndeleng pasuryane maneh?"

Yéhuwah ngerti kasusahan kita. Panjenengané mikul kasusahan kita… Amarga Panjenengané nangis ana ing kuburané Lazarus, kancané sing ditresnani, sanajan Panjenengané ngerti bakal nangèkaké dhèwèké ing sawetara wektu.

Ana ing kono Panjenengané nglipur kanca-kancané sing ditresnani.

"Aku iki patangen lan urip: sing sapa pracaya marang Aku, sanadyan wis mati, iku bakal urip." ~ Yokanan 11:25

Sabab manawa kita padha pracaya yen Gusti Yesus wus seda lan wungu maneh, iya mangkono uga wong-wong kang padha turu ana ing Gusti Yesus bakal digawa dening Gusti Allah bebarengan karo wong-wong mau. 1 Tesalonika 4:14

Saiki, kita sedhih kanggo wong-wong sing keturon ing Gusti Yesus, nanging ora kaya wong-wong sing ora duwe pangarep-arep.

"Amarga ing patangen, wong-wong mau ora bakal omah-omah lan ora omah-omah, nanging padha kaya malaekat Allah ing swarga." ~ Matius 22:30

Senajan bebrayan ing bumi ora bakal tetep ana ing swarga, hubungan kita bakal resik lan sehat. Amarga iku mung potret sing bisa ditindakake nganti wong-wong sing pracaya marang Kristus bakal omah-omah karo Gusti.

"Lan aku Yohanes weruh kutha suci, Yerusalem Anyar, mudhun saka ing swarga saka Gusti Allah, disiapake kaya penganten putri sing dihias kanggo bojone.

Aku banjur krungu swara gedhe saka ing swarga ngandika: Lah, Tarub Suci Allah ana karo manungsa, lan Panjenengane bakal dedalem karo wong-wong mau, lan wong-wong mau bakal dadi umaté, lan Gusti Allah piyambak bakal nunggil karo wong-wong mau lan dadi Gusti Allahé.

Lan Gusti Allah bakal ngusapi sakèhé luh saka ing mripaté; lan ora bakal ana pati manèh, ora bakal ana kasusahan utawa tangis, lan ora bakal ana lara manèh, amarga samubarang kang lawas bakal sirna.” ~ Wahyu 21:2

Ngatasi Ketagihan Pornografi

Dheweke nggawa kula munggah uga metu saka
jugangan nggegirisi, metu saka lempung lempung,
lan sikilku ing dhuwur watu,
lan netepake tindakku.

Jabur 40: 2

Ayo kula wicara ing atimu kanggo wayahe .. Aku ora kene kanggo ngukum sampeyan, utawa kanggo ngadili ngendi sampeyan wis. Aku ngerti mung gampang kanggo dicekel ing pornografi.

Godaan ana ing endi-endi. Iku masalah sing kita kabeh diadhepi. Iku bisa uga katon kaya bab cilik kanggo ndeleng sing nyenengake kanggo mripat. Masalahe, nggoleki dadi nepsu, lan hawa nepsu iku kepinginan sing ora bakal kepenak.

"Nanging saben wong bakal digodha, yen ditarik saka hawa nepsune, lan kepincut. Banjur yen hawa nafsu wis ngandheg, iku bakal nuwuhake dosa, lan dosa yen rampung, nuwuhake pati. " ~ Yakobus 1: 14-15

Biasane iki nyedhiyakake nyawa menyang web pornografi.

Kitab Suci nanggepi masalah umum iki ...

"Nanging Aku pitutur marang kowe: Sing sapa tumindake wanita kanthi najisake dheweke, wis laku jina karo dheweke ing sajroning ati."

"Lan manawa mripatmu tengen dadi sandhungan tumrap kowe, nyuwek-nyuwek lan mbuwang saka sampeyan, amarga ana salah sijine anggotamu sing bakal mati, lan ora kabeh badanmu bakal kacemplungake ing naraka." ~ Matius 5: 28-29

Setan ndeleng perjuangan kita. Dheweke ngguyu kita kanthi delir! "Apa sampeyan uga dadi ringkih kaya kita? Gusti Allah ora bisa nyedhak saiki, jiwamu ora bisa digayuh. ”

Akeh sing tiwas ing tlethak-tlaga, liyane sing nimbali iman marang Gusti Allah. "Apa aku wis nglirwakake saka sih-rahmaté? Apa tangane mudhun kanggo kula saiki? "

Ing wayah wengi, ing penggalih kesenengan ora bisa ditemokake, amarga kesandhung bisa ditemokake. Ora ana barang sing bisa ditampik, nanging sih-rahmate Gusti Allah tetep luwih gedhe. Dosa sing tiba Panjenenganipun kepéngin nylametaké, Panjenengané bakal ngudhunaké tangané kanggo nyekel kowé.

Night Night of the Soul

Oh, wengi peteng ndedonga, nalika kita nggantungake swara kita ing jaring lan manggih kabungahan mung ana ing Gusti!

Perpisahan iku sengsara. Sapa ing antarane kita sing ora nate sedhih amarga kelangan wong sing ditresnani, lan ora ngrasakake sedhih amarga nangis ing tangan siji lan sijine ora bisa ngrasakake kekancan sing tresna, nulungi kita liwat kasusahaning urip?

Akeh sing ngliwati lebak nalika maca iki. Sampeyan bisa ngandhani, wis ilang kanca lan saiki ngalami rasa bingung, ngelingi carane sampeyan bakal nangani jam sepi ing ngarep.

Dadi dijupuk saka sampeyan kanggo wektu sing cedhak ing ngarsane, ora ana ing atine ... We are homesick kanggo swarga lan antisipasi reuni kita sing tresna minangka kita dawa kanggo panggonan sing luwih apik.

Wong sing melu seneng banget. Ora gampang dileboni. Kanggo wong-wong mau ana kritik sing njalari kita, panggonan-panggonan sing wis menehi kita comfort, kunjungan sing wis menehi kita kabungahan. We terus kanggo apa sing larang regane nganti dijupuk saka kita asring karo kesengsem jiwo.

Kadhangkala kasangsaran kasebut nyedhaki kita kaya ombak samodra nyebrangi jiwa kita. Kita nglindhungi saka pain, nemokake papan ing sangisore swiwine Gusti.

Kita bakal kelangan awake dhewe ing lembah kasusahan yen ora ana Pangon sing nuntun kita liwat bengi sing dawa lan sepi. Ing wayah wengi sing peteng ndhedhet, Panjenengane minangka Panglipur kita, Ngarsane Maha Asih sing nandhang lara lan nandhang sangsara.

Saben luh sing tiba, kasusahan nudges kita menyang swarga, ngendi ora pati, utawa kasusahan, utawa luh bakal tiba. Tangis bisa nganti sewengi, nanging ing wayah esuk ana kabungahan. Panjenenganipun mbeta kita ing wayahe kita pain paling jero.

Liwat mata teary kita antisipasi reuni kita sing nyenengake nalika kita bakal bebarengan karo para kekasih kita ing Gusti.

"Rahayu wong kang padha sedhih, awit bakal padha kalipur." ~ Matius 5: 4

Muga-muga Pangéran mberkahi kowé lan netepaké kowé sedina muput, nganti kowé ana ing ngarsané Pangéran ana ing swarga.

Tungku Pati

Tungku kasangsaran! Carane lara lan ndadekake kita lara. Ing kono Yéhuwah nglatih awaké dhéwé kanggo perang. Ing kana kita sinau ndedonga.

Ana ing kono Gusti Allah piyambak karo kita lan nuduhake sapa sejatine kita. Ing kono Panjenengane prunes adoh comfort kita lan Burns adoh dosa ing gesang kita.

Ing kono Panjenengane nggunakake kegagalan kita kanggo nyiapake kita kanggo karyane. Ing kono, ing pawon, nalika kita ora duwe apa-apa, nalika kita ora duwe lagu ing wayah wengi.

Ing kana kita ngrasa yen urip kita wis rampung nalika kabeh sing kita senengi dijupuk saka kita. Nalika iku kita wiwit ngerti yen kita ana ing sangisore swiwine Gusti. Dheweke bakal ngurus kita.

Ing kono kita asring gagal ngerteni karya sing didhelikake Gusti ing jaman kita sing paling tandus. Ing kono, ing pawon, ora ana luh sing dibuwang, nanging ngrampungake tujuane ing urip kita.

Ing kono Panjenengane nenun benang ireng menyang tapestry urip kita. Ing kono Panjenengane ndhawuhake manawa samubarang kabeh bisa bebarengan kanggo kabecikan kanggo wong-wong sing tresna marang Panjenengane.

Ing kono kita bakal nyata karo Gusti Allah, nalika kabeh wis diucapake lan ditindakake. "Sanajan Panjenengané matèni aku, nanging aku bakal precaya marang Panjenengané." Iku nalika kita tiba metu saka katresnan karo urip iki, lan manggon ing cahya kalanggengan teka.

Ing kono Panjenengane ndudohake telenging katresnan kang diduwèni marang kita, ”Amarga aku ngira, yèn kasangsaran ing jaman saiki iki ora pantes dibandhingake karo kamulyan sing bakal dicethakaké ana ing kita.” ~ Rum 8:18

Ing kana, ing pawon, kita ngerti "Amarga kasangsaran kita sing entheng, sing mung sedhela, ndadekake kita kamulyan sing luwih gedhe lan langgeng." ~ 2 Korinta 4:17

Ing kono kita tresna marang Gusti Yesus lan ngormati jerone omah sing langgeng, ngerti yen kasangsaran ing jaman kepungkur ora bakal nyebabake kita lara, nanging luwih seneng nambah kamulyane.

Nalika kita metu saka tungku musim semi wiwit mekar. Sawise Panjenengane nyuda kita nangis, kita ngaturake pandonga cair sing nyentuh atine Gusti Allah.

“…nanging kita uga padha ngegung-egungake kasangsaran: ngerti yen kasangsaran iku nuwuhake kasabaran; lan sabar, pengalaman; lan pengalaman, pangarep-arep. ~ Rum 5:3-4

Ana Pangarep-arep

Dear kanca,

Apa sampeyan ngerti sapa Yesus? Gusti Yesus minangka lifeguard spiritual sampeyan. Bingung? Inggih mung maca ing.

Sampeyan ndeleng, Gusti Allah ngutus Putrane, Yesus, menyang jagad kanggo ngapura dosa kita lan nylametake kita saka siksa sing langgeng ing papan sing diarani neraka.

Ing neraka, sampeyan dhewe ing pepeteng total njerit kanggo urip. Sampeyan lagi diobong urip kanggo kabeh kalanggengan. Langgeng langgeng!

Sampeyan mambu belerang ing neraka, lan krungu getih curdling screams saka wong-wong sing nolak Gusti Yesus Kristus. Kajaba iku, Sampeyan bakal ngelingi kabeh perkara sing nggegirisi sing wis sampeyan lakoni, kabeh wong sing sampeyan pilih. Kenangan iki bakal ngeling-eling sampeyan ing salawas-lawase! Iku ora bakal mandheg. Lan sampeyan bakal pengin sampeyan nggatekake kabeh wong sing ngelingake sampeyan babagan neraka.

Ana pangarep-arep sanadyan. Pangarep-arep sing ditemokake ing Gusti Yesus Kristus.

Gusti Allah ngutus Putrané, Gusti Yésus, kanggo seda kanggo dosa-dosa kita. Dheweke digantung ing kayu salib, dipoyoki lan digebugi, makutha eri dipasang ing sirahe, kanggo mbayar dosa-dosa jagad kanggo wong-wong sing bakal precaya marang Panjenengane.

Dheweke nyiapake papan kanggo wong-wong mau ing papan sing diarani swarga, sing ora ana luh, kasusahan utawa rasa lara. Ora kuwatir utawa peduli.

Panggone endah banget nganti ora bisa dicritakake. Yen sampeyan pengin pindhah menyang swarga lan nglampahi kalanggengan karo Gusti Allah, ngakoni marang Gusti Allah sing dosa pantes neraka lan nampa Gusti Yesus Kristus minangka Juruwilujeng pribadi.

Apa sing Dikandhakake Kitab Suci Sawise Sampeyan Mati

Saben dina ewonan wong bakal ngempet ambegan pungkasan lan mlebu ing kalanggengan, menyang swarga utawa neraka. Sayange, kasunyatan pati saben dina.

Apa sing kedadeyan sawise sampeyan mati?

Wekdal sakwise sampeyan mati, jiwo awak mundur saka awak kanggo nunggu Kebangkitan.

Sapa sing nimbali imané ana ing Kristus, bakal digawa déning para malaékat ing ngarsané Gusti. Saiki padha seneng. Ora saka awak lan saiki karo Gusti.

Sauntara kuwi, wong-wong kafir padha nunggu ing Hades kanggo Paukuman final.

"Lan ing sajroning neraka banjur ngetokake mripate, sajrone nyiksa .... Dheweke banjur sesambat lan matur," Dhuh, Rama Abraham, kawula mugi Paduka welasi, lajeng ngutus Lazarus lajeng nyempal drijining jaringipun wonten ing toya, amarga aku tormented ing semangat iki. "~ Lukas 16: 23a-24

"Ing kono bakal ana bledug sing bakal bali menyang bumi, lan roh bakal bali marang Allah kang paring kabecikan." ~ Ecclesiastes 12: 7

Sanajan, kita sedhih amarga kelangan wong sing dikasihi, kita sedhih, nanging ora kaya wong-wong sing ora duwe pengarep-arep.

"Amarga yen kita pracaya yen Gusti Yesus wis seda lan wungu maneh, mangkono uga wong-wong sing padha turu ana ing Gusti Yesus bakal digawa karo Gusti Allah. Banjur kita kang isih urip, kang isih padha urip, bakal kapundhut bebarengan karo wong-wong mau ana ing mega, methukake Gusti ana ing awang-awang, mangkono uga kita bakal tansah nunggil karo Gusti.” ~ 1 Tesalonika 4:14, 17

Nalika awak ora ngandel, sing bisa nemtokake torments dheweke ngalami ?! Roh iku sesambat! "Neraka saka ing ngisor iki dipindhah kanggo sampeyan ketemu sampeyan ing bakal teka ..." ~ Yesaya 14: 9a

Ora ana sing siap kanggo ketemu Gusti Allah!

Sanajan dheweke nangis sajrone nyiksa iku, pandongane ora menehi panglipur apa-apa, amarga jembatan gedhe dianggep ora ana sing bisa ngliwati sisih liyane. Piyambakipun ditinggal ing kasangsaran. Alone ing pengeling-eling dheweke. Semangat pangarep-arep selawase dipateni maneh ningali para kekasihe maneh.

Nanging, larang ana ing ngarsane Sang Yehuwah iku patine wong suci. Diwiwiti dening para malaikat menyang ing ngarsane Sang Yehuwah, saiki padha ditresnani. Kasusahan lan kasangsaran padha liwat. Sanajan ing ngarsane, dheweke bakal kepengin ndeleng wong sing dikasihi maneh.

Apa Kita Bakal Kenal Ing Swarga?

Sapa ing antarane kita sing durung nangis ing kuburan wong sing dikasihi,
utawa ngantuk sing ilang karo pitakonan akeh sing durung dijawab? Kita bakal ngerti kekasih kita sing ana ing swarga? Kita bakal ndeleng pasuryan maneh?

Pati iku sedhih banget karo pemisahane, iku angel kanggo sing ditinggalake. Wong sing seneng banget kerep kesengsem banget, ngrasakake rasa sengit saka kursi sing kosong.

Nanging, kita sedhih kanggo wong sing tiba ing Gusti Yesus, nanging ora kaya wong sing ora duwe pangarep-arep. Kitab Suci ditenun karo nyenengake, ora mung kita ngerti kekasih kita sing ana ing swarga, nanging kita uga bisa bebarengan karo wong-wong mau.

Senadyan kita ngakibatake mundhut barang-barang sing kita tresnani, kita bakal duwe kalanggengan karo wong sing ana ing Gusti. Swara swara sing akrab bakal nyebut jeneng sampeyan. Mulane kita bakal tansah ana ing ngarsane Gusti.

Apa bab kita sing ditresnani sing uga wis tilar donya tanpa Yesus? Sampeyan bakal ndeleng pasuryan maneh? Sapa ngerti sing padha ora ngandelake Yesus ing jaman sing pungkasan? Kita ora tau ngerti langit iki.

"Kanggo aku nrima yen kasangsaran saiki iki ora pantes kanggo dibandhingake karo kamulyan kang bakal dicethakaké ana ing kita. ~ Rum 8: 18

"Awit Gusti piyambak bakal tumedhak saka ing swarga kanthi swaraning swaraning swaraning malaekat lan ing swaraning Gusti Allah, lan wong mati ing Sang Kristus bakal tangi dhisik.

Banjur kita kang isih urip lan bakal ditangkep bareng karo wong-wong mau ana ing mega kanggo nemoni Gusti ing udhara, lan supaya kita bisa tansah ana ing ngarsane Gusti. Mulane padha sregep siji karo sijine. "~ 1 Tesalonika 4: 16-18

Apa Gusti Allah Ngendheg Samubarang sing Ala Bakal Dadi?
Jawaban kanggo pitakonan iki yaiku yen Gusti Allah iku maha kuasa lan maha Maha Mulya, tegese Panjenengane Maha Kuwasa lan kabeh ngerti. Kitab Suci ngandika Panjenenganipun pirsa pikiran kita lan boten wonten ingkang nyembah saking Panjenenganipun.

Jawaban kanggo pitakonan iki yaiku bilih Panjenenganipun punika Rama kita lan Panjenenganipun kepranan kita. Uga gumantung saka sing kita, amarga kita ora dadi anak-anake nganti kita pracaya marang Putraning Manungsa lan sedanipun kanggo mbayar dosa kita.

Yohanes 1:12 ujar, "Nanging kabeh wong sing nampani Panjenengane, dheweke diparingi hak dadi putraning Allah, kanggo wong-wong sing precaya marang asmane. Kanggo putra-putrine, Gusti Allah menehi akeh banget janji-jagaan lan perlindungane.

Rum 8:28 ujar, "samubarang kabeh bisa digunakake kanggo kabecikan tumrap wong sing nresnani Gusti Allah."

Iki amarga Gusti tresna kita minangka Rama. Kaya mengkono, dheweke ngidini supaya bisa teka ing urip kita kanggo mulang kita dadi diwasa utawa malah disiplin kita, utawa malah ngukum kita yen kita dosa utawa ora nglakoni.

Ibrani 12: 6 ujar, "Sing dikasihi Sang Rama, dheweke diukum."

Minangka Rama, Dheweke kepengin mberkahi kita kanthi berkah lan menehi kita samubarang sing apik, nanging ora ateges ora ana kedadeyan sing "ala", nanging kabeh mau bisa diuntungake.

I Pétrus 5: 7 ujar manawa "sumelangana kabeh marang Panjenengane, amarga Panjenengane peduli karo sampeyan."

Yen sampeyan maca buku Ayub, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa ora ana apa-apa sing ana ing urip kita sing ora diidini dening Gusti Allah kanggo kepentingan awake dhewe. "

Yen wong-wong sing ora manut karo ora precaya, Gusti Allah ora janji kaya ngono, nanging Gusti Allah ngendika manawa "udan" lan berkah tumiba marang wong-wong sing adil lan ora adil. Gusti Allah pengin supaya dheweke marani dheweke, dadi bagean saka kulawargane. Dheweke bakal nggunakake cara sing beda kanggo nindakake iki. Gusti Allah uga bisa ngukum manungsa amarga kaluputane, saiki uga saiki.

Matius 10:30 ujar, "Rambut kita kabeh wis dietung" lan Matius 6:28 ujar manawa kita luwih migunani tinimbang "lili ing ara-ara."

Kita ngerti nèk Alkitab ujar nèk Gusti Allah nresnani kita (Yokanan 3: 16), mula kita bakal yakin karo karepé, katresnan lan pangayomané saka prekara-prekara sing "ala" kajaba supaya kita luwih apik, kuwat lan luwih kaya Putrané.

Kudu Ngobrol? Duwe Pitakonan?

Yen sampeyan pengin ngontak kita kanggo panuntun dhumateng kasukman, utawa ngetutake care, aja lali nulis ing kene ing photosforsouls@yahoo.com.

We appreciate your prayers and look forward to meet you in eternity!

 

Klik ing kene kanggo "Peace with God"