Sumber Daya kanggo Wutah Spiritual

 

Pilih basa sampeyan ing ngisor iki:

AfrikaansShqipአማርኛالعربيةՀայերենAzərbaycan diliEuskaraБеларуская моваবাংলাBosanskiБългарскиCatalàCebuanoChichewa简体中文繁體中文CorsuHrvatskiČeština‎DanskNederlandsEnglishEsperantoEestiFilipinoSuomiFrançaisFryskGalegoქართულიDeutschΕλληνικάગુજરાતીKreyol ayisyenHarshen HausaŌlelo Hawaiʻiעִבְרִיתहिन्दीHmongMagyarÍslenskaIgboBahasa IndonesiaGaeligeItaliano日本語Basa Jawaಕನ್ನಡҚазақ тіліភាសាខ្មែរ한국어كوردی‎КыргызчаພາສາລາວLatinLatviešu valodaLietuvių kalbaLëtzebuergeschМакедонски јазикMalagasyBahasa MelayuമലയാളംMalteseTe Reo MāoriमराठीМонголဗမာစာनेपालीNorsk bokmålپښتوفارسیPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀRomânăРусскийSamoanGàidhligСрпски језикSesothoShonaسنڌيසිංහලSlovenčinaSlovenščinaAfsoomaaliEspañolBasa SundaKiswahiliSvenskaТоҷикӣதமிழ்తెలుగుไทยTürkçeУкраїнськаاردوO‘zbekchaTiếng ViệtCymraegisiXhosaיידישYorùbáZulu

Saiki sampeyan wis pracaya Injil: yen Sang Kristus wus seda kanggo dosa-dosa panjenengan miturut Kitab Suci, disarèkaké lan katangèkaké ing dina katelu miturut Kitab Suci (1 Korinta 15: 3-4) lan wis nyuwun Yésus Kristus supaya ngapura kaluputanmu dosa, apa sing kudu dilakoni sabanjure?

Wangsulan sing pisanan sing kudu dilakoni yaiku kanggo njaluk Kitab Suci yen sampeyan durung duwe. Ana sawetara akurat, gampang dimengerteni terjemahan modern.

Banjur gawe rencana sistematis kanggo maca Alkitab. Sampeyan ora bakal miwiti buku liya ing tengah lan banjur mlumpat saka papan liya, mula aja nganti nganggo Alkitab.

Kitab Suci minangka koleksi buku 66. Papat kasebut, disebut Injil, nyritakake bab urip Yesus. Aku arep ngelingake sampeyan maca kabeh papat mau ing urutan iki, Tandhani, Lukas, Matius lan Yohanes lan banjur maca liwat liyane ing Prajanjian Anyar.

Bab liya sing kudu sampeyan gunakake yaiku kanggo miwiti ndedonga kanthi rutin. Ndedonga mung ngomong karo Gusti Allah, lan nalika sampeyan kudu ngormati, sampeyan ora perlu nggunakake basa khusus.

Pandongané Gusti ing Matius 6: 9-13 minangka pola sing apik kanggo ndedonga. Matur nuwun Gusti kanggo apa sing wis rampung kanggo sampeyan. Ngakeni marang Panjenengane nalika sampeyan nglakoni dosa lan nyuwuna ngapura marang sampeyan. (Panjenenganipun janjinaken bilih Panjenenganipun badhé.) Lan takon marang Gusti Allah kanggo apa sing sampeyan perlu.

Sing nomer telu sing kudu sampeyan lakoni yaiku golek greja sing apik. Greja sing apik mulang manawa kabeh Alkitab minangka Sabda Jahwéh, ngomong babagan kenapa Yesus seda ing kayu salib, lan akeh wong-wong apik sing uripe diowahi amarga hubungane karo Gusti Allah.

Bukti sing paling nyata manawa ana wong sing ana sesambungane karo Yesus Kristus yaiku cara ngrampungake wong. Gusti Yesus semaur, "Kanthi mangkono kabeh wong bakal ngerti manawa kowe iku muridku, yen kowe padha tresna-tinresnan." - Yokanan 13:35

Yen pasamuan duwe pasinaon Injil utawa kelas Sekolah Minggu kanggo wong Kristen anyar, coba melu Ana macem-macem prekara sing bisa disinau nalika sampeyan luwih ngerti Gusti Allah. Gusti Allah duwe rencana kanggo sampeyan.

 Gusti Yesus ngandika: "Aku teka supaya padha duwe urip, lan duwe." Gusti Allah "wis menehi kita kabeh sing kita perlu kanggo urip lan kamursidan kanthi kawruh kita saka Panjenengane. sing nimbali kita kanthi kamulyan lan kabecikané piyambak. "2 Peter 1: 3

Nalika maca Kitab Suci, ndedonga lan melu gereja sing apik, Gusti Allah bakal miwiti ngowahi gesang panjenengan kanthi cara sing ora pernah ngimpi lan bisa ngiseni sampeyan kanthi katresnan lan kabungahan, tentrem lan tujuan nyata.

Muga-muga Gusti Allah mberkahi kowe nalika sampeyan nututi Panjenengane.

Cara Miwiti Urip Anyar karo Gusti Allah ...

Klik Ing "GodLife" Ngisor

murid

Assurance of Salvation
Ndhuweni jaminan sing bakal teka karo Gusti Allah ana ing swarga, kabeh sing kudu kowe pracaya marang PutraningSun. Yohanes 14: 6 "Aku iki dalan, bebener lan urip, ora ana wong siji-sijia kang bisa sowan ing ngarsane Sang Rama, nanging marga saka Aku." Sampeyan kudu dadi putraningsun lan pangandikaning Allah ing sajroning Yohanes 1: 12 " kanggo wong-wong mau menehi hak kanggo dadi putraning Allah, malah kanggo wong-wong sing pracaya ing asmane. "

1 Korinta 15: 3 & 4 nyritakake apa sing ditindakake Yesus kanggo kita. Panjenengané séda kanggo dosa-dosané, dikubur lan ditangèkaké ing dina katelu. Tulisan liya sing diwaca yaiku Yésaya 53: 1-12, 1 Pétrus 2:24, Matius 26: 28 & 29, Ibrani bab 10: 1-25 lan Yohanes 3: 16 & 30.

Ing Yohanes 3: 14-16 & 30 lan Yohanes 5:24, Gusti Allah ujar manawa kita yakin yen kita duwe urip langgeng lan mung bakal rampung, yen bakal rampung ora bakal kekal; nanging kanggo negesake janjine, Gusti Allah uga ujar manawa sing precaya ora bakal sirna.

Gusti Allah uga ngandika ing Rum 8: 1 sing "Mulane saiki ora ana paukuman marang wong kang ana ing Sang Kristus Yesus."

Kitab Suci ujar manawa Gusti Allah ora bisa ngapusi; ana ing karakter bawaane (Titus 1: 2, Ibrani 6: 18 & 19).

Dheweke nggunakake akeh tembung supaya janji urip langgeng gampang dingerteni: Rum 10:13 (telpon), Yokanan 1:12 (percaya & nampa), Yohanes 3: 14 & 15 (deleng - Nomer 21: 5-9), Wahyu 22:17 (njupuk) lan Wahyu 3:20 (bukak lawang).

Rum 6:23 ujar manawa urip langgeng minangka hadiah liwat Yesus Kristus. Wahyu 22:17 ujar manawa "Lan sapa sing gelem, kudu njupuk banyu urip kanthi bebas." Iku hadiah, sing kudu dilakoni yaiku njupuk. Kabeh biaya Yesus. Ora ana regane. Iki dudu asil saka gaweyan. Kita ora bisa entuk utawa njaga kanthi nindakake kabecikan. Gusti Allah iku adil. Yen digawe kanthi karya, ora bakal adil lan kita bakal padha gumunggung. Efesus 2: 8 & 9 ujar manawa "Amarga sih-rahmat sampeyan wis disimpen amarga saka pracaya, lan dudu saka sampeyan dhewe; iki minangka peparinge Gusti Allah, dudu tumraping tumindak, supaya ora ana wong kang gumunggung. "

Galatia 3: 1-6 mulang, manawa kita ora bakal entuk bathi kanthi tumindak becik, nanging uga ora bisa tetep.

Ana tulisan: "Apa sampeyan nampa Roh liwat pakaryaning angger-anggering Toret utawa kanthi ngrungokake kanthi precaya ... apa sampeyan dadi wong bodho, amarga wiwit nganggo Roh, saiki sampeyan wis disampurnakake dening daging."

I Korinta 1: 29-31 ujar, "supaya ora ana wong sing kudu gumunggung ana ing ngarsane Gusti Allah ... manawa Sang Kristus wis digawe kasucen lan nebus, lan ... sapa kang gumunggung, kudu gumunggung ana ing Gusti.

Yen kita bisa entuk kawilujengan, Yesus ora bakal mati (Galatians 2: 21). Sajak liyane sing menehi jaminan kepuasan yaiku:

1. Yokanan 6: 25-40 utamane ayat 37 sing ngandhani manawa "sapa sing marani Aku, ora bakal nundhung," yaiku, sampeyan ora prelu njaluk utawa entuk.

Yen sampeyan pracaya lan teka Panjenengane ora bakal nulungi sampeyan, nanging bakal nampa sampeyan, nampa sampeyan lan nggawe sampeyan anak. Sampeyan mung kudu takon marang Gusti.

2. 2 Timotius 1:12 ujar "Aku ngerti sapa sing dakkandelake lan aku yakin manawa Dheweke bisa netepi apa sing dakwenehake marang dheweke nganti dina kasebut."

Yudas24 & 25 kandha, "Kowé sing bisa ngindhari kowé supaya ora tiba lan ngarsané kowé ing ngarsané kamulyan tanpa cacad lan kanthi kabungahan gedhe - mung kanggo Gusti Allah, Pamarta kita, Kamulyan, kamulyan, panguwasa lan panguwasa, lumantar Yésus Kristus, Gusti kita, kabeh abad, saiki lan salawas-lawase! Amin. ”

3. Filipi 1: 6 ujar, "Aku yakin bab iki, manawa sapa sing miwiti gaweyan becik ana ing kowe, bakal nyampurnakake nganti tumeka ing jamane Sang Kristus Yesus."

4. Elingi maling ing salib. Kabeh sing dikandhakake marang Gusti Yesus yaiku "Elingi aku nalika Kratonmu teka."

Gusti Yesus mirsani manah lan ngurmati imanipun.
Dheweke ujar, "Sejatine Aku pitutur marang kowe, dina iki kowe bakal bebarengan karo aku ing Pirdus" (Lukas 23: 42 & 43).

5. Nalika Yesus seda, Panjenengane rampung karya sing diparingake dening Gusti Allah marang Panjenengane.

Yohanes 4:34 ujar, "Pangananku kanggo nglakoni kekarepane sing ngutus Aku lan ngrampungake gaweyane." Ing kayu salib, sadurunge Panjenengane tilar donya, Dheweke ujar, "Wis rampung" (Yokanan 19:30).

Ukara "Wis rampung" tegese mbayar kanthi lengkap.

Iki minangka istilah ukum sing nuduhake apa sing ditulis babagan dhaptar tindak pidana sing dihukum nalika ukuman rampung, nalika dibebasake. Iki tegese utang utawa ukumane wis "dibayar kanthi lengkap".

Nalika nampa pati Yesus ing kayu salib kanggo kita, utang dosa kita bakal kebayar. Ora ana sing bisa ngganti iki.

6. Rong ayat apik, Yohanes 3: 16 lan John 3: 28-40

loro ngomong yen nalika sampeyan pracaya sampeyan ora bakal sirna.

Yohanes 10: 28 ngandika ora bakal mati.

Pangandikanipun Gusti Allah iku bener. Kita mung kudu ngandel karo apa sing dingendikakake Gusti Allah. Aja ateges ora nate.

7. Gusti Allah asring ngucap ing Prajanjian Anyar manawa dheweke nate ngetrapake utawa ngetrapake bebenere Sang Kristus marang kita nalika kita precaya marang Jahshua, yaiku, Dheweke menehi kapercayan utawa menehi kita kabenerane Yesus.

Efesus 1: 6 ujar manawa kita ditampa ing Sang Kristus. Deleng uga Filipi 3: 9 lan Rum 4: 3 & 22.

8. Pangandikane Gusti Allah ing Jabur 103: 12 manawa "kaya sisih wetan saka sisih kulon, nganti adoh banget kita ngilangi panerak saka kita."

Dheweke uga ujar ing Yeremia 31:34, "Dheweke ora bakal ngelingi maneh dosa-dosa kita."

9. Ibrani 10: 10-14 mulangaken kita bilih sedanipun Gusti Yesus wonten ing kajeng salib punika cekap kangge mbayar dosa-dosa ing sadaya wekdal - kepungkur, saiki lan mangsa.

Yesus seda "sapisan kanggo kabeh." Pakaryan Yesus (lengkap lan sampurna) ora perlu dibaleni maneh. Wacana iki mulang manawa "dheweke wis nyampurnakake salawase wong-wong sing wis suci." Kadewasan lan kemurnian ing urip kita minangka proses nanging dheweke wis nyampurnakake kita ing salawas-lawase. Amarga iku, kita kudu “nyedhaki ati kanthi tulus kanthi manteb ing ati” (Ibrani 10:22). "Ayo padha tetep tanpa geger tumrap pangarep-arep sing kita pratelakake, amarga sapa sing janji bakal setya" (Ibrani 10:25).

10. Efesus 1: 13 & 14 ujar, Roh Suci nyegel kita.

Gusti Allah ndhelikake kita karo Roh Suci kaya cincin meteret, sijine segel sing ora bisa dibatalake, ora bisa rusak.

Kayane raja sing nyegat ukum sing ora bisa dibalekake nganggo cincin segel. Akeh wong Kristen sing mangu-mangu kaslametane. Ayat-ayat kasebut lan akeh liyane nuduhake yen Gusti Allah minangka Juru Slamet lan Penjaga. Kita, miturut Efesus 6 nalika perang karo Sétan.

Dheweke minangka mungsuh kita lan "kaya singa sing gumuruh kepengin nguntal kita" (I Petrus 5: 8).

Aku percaya sing nyebabake kita ngragum kawilujengan kita yaiku salah sijine panah tembaga gedhe sing digunakake kanggo ngalahake kita.
Aku pracaya yen pirang-pirang bagian saka waja Gusti Allah kasebut ing kene yaiku ayat Kitab Suci sing mulangake apa sing dijanjekake dening Gusti Allah lan kekuwatan kang bakal menehi kita kemenangan; contone, kaadilanNe. Iku ora mung kita.

Filipi 3: 9 ujar "lan bisa uga bisa ditemokake ana ing Panjenengane, ora duwe kabeneran dhewe saka angger-anggering Toret, nanging amarga saka pracaya marang Kristus, kabeneran sing asale saka Gusti Allah adhedhasar iman."

Nalika Setan nyoba ngyakinake sampeyan yen "ala banget menyang swarga," tanggap manawa sampeyan bener "ana ing Sang Kristus" lan ngaku bener. Kanggo nggunakake pedhang Roh (yaiku Sabda Jahwéh) sampeyan kudu ngapal utawa paling ora ngerti ing endi sing bisa ditemokake ing Kitab Suci lan liyane. Kanggo nggunakake senjata kasebut, kita kudu ngerti manawa Sabdane iku sejatine (Yokanan 17:17).

Elinga, sampeyan kudu percaya karo Sabda Jahwéh. Sinau Sabda Jahwéh lan terus sinaoni amarga luwih ngerti bakal saya kuwat. Sampeyan kudu yakin karo ayat kasebut lan liyane kaya sing wis yakin.

Pangandikane yaiku kayekten lan "bebener bakal mbebasake sampeyan”(Yokanan 8:32).

Sampeyan kudu ngisi pikiran nganti ngrubah. Sabda Jahwéh ngendika, "Para sadulurku, padha ngrasakake kabungahan, nalika nemoni macem-macem cobaan," kayadene ragu karo Gusti Allah. Efesus 6 ujar nggunakake pedhang kasebut banjur ujar yen ngadeg; aja mandheg lan mlayu (mundur). Gusti Allah wis maringi kita kabeh sing dibutuhake kanggo urip lan mursid, "temen-temen ngerti sejatine Panjenengane sing nimbali kita" (2 Petrus 1: 3).

Cukup tetep pracaya.

Carane Aku bisa Ngluwari Gusti Allah?
Sabda Jahwéh ujar, "tanpa precaya, ora bakal bisa nyenengké Gusti Allah" (Ibrani 11: 6). Kanggo duwe hubungan karo Gusti Allah, wong kudu marani Gusti Allah kanthi iman liwat Putrane, yaiku Yesus Kristus. Kita kedah pitados bilih Gusti Yesus minangka Juruwilujeng kita, Gusti Allah sing ngutus mati, kanggo ngukum dosa kita. Kita kabeh wong dosa (Rum 3:23). Loro-lorone I Yohanes 2: 2 lan 4:10 ngomong babagan Yesus minangka panguripan (sing artine mung mbayar) kanggo dosa-dosa kita. Aku Yohanes 4:10 ujar, "Dheweke (Gusti Allah) nresnani kita lan ngutus Putrane dadi dosa kanggo dosa kita." Ing Yohanes 14: 6 Gusti Yesus ngendika, "Aku iki dalane, kayektene lan urip; ora ana wong siji-sijia wong sing marani Rama, kajaba Aku. " I Korinta 15: 3 & 4 ngandhani kabar kabungahan ... ”Kristus seda kanggo dosa-dosa kita miturut ing Kitab Suci lan nuli dikubur lan Panjenengane ditangekake ing dina katelu miturut Kitab Suci.” Iki minangka Injil sing kudu kita pracaya lan kudu ditampa. Yokanan 1:12 ujar, "Kabeh wong sing nampa Dèkné, wong-wong mau diparingi hak dadi putrané Gusti Allah, malah kanggo wong-wong sing precaya ing asmané." Yohanes 10:28 ujar, "Aku menehi urip langgeng, lan dheweke ora bakal bakal sirna."

Dadi, sesambungan kita karo Gusti Allah mung bisa diwiwiti saka iman, dadi putraning Allah liwat Yesus Kristus. Kita ora mung dadi putrane, nanging uga ngutus Roh Suci supaya tetep ana ing njero awake dhewe (Yokanan 14: 16 & 17). Kolose 1:27 ujar, "Kristus ana ing antaramu, ngarep-arep kamulyan."

Yesus uga nyebut kita sedulur. Dheweke mesthi pengin supaya kita ngerti manawa hubungan karo dheweke yaiku kulawarga, nanging dheweke kepengin dadi kulawarga sing raket, ora mung kulawarga jenenge, nanging kulawarga sing raket. Wahyu 3:20 nerangake manawa kita dadi wong Kristen dadi sesambetan paseduluran. Katanya, "Aku ngadeg ing lawang lan nuthuk; Yen ana wong sing ngrungokake swaraku lan mbukak lawang, aku bakal mlebu lan mangan bareng dheweke, lan dheweke bareng karo Aku. ”

Yohanes bab 3: 1-16 ujar manawa nalika dadi wong Kristen, kita bakal "lair maneh" minangka bayi sing nembe lahir ing kulawargane. Minangka anak anyar, lan kaya nalika lair manungsa, kita minangka bayi Kristen kudu tuwuh sesambungan karo Panjenengane. Nalika bayi tuwuh, dheweke bakal luwih akeh sinau babagan wong tuwa lan dadi luwih cedhak karo wong tuwa.

Kaya ngono kanggo wong-wong Kristen, ing sesambungan karo Rama Swarga. Nalika sinau babagan Panjenengane lan tuwuh hubungane saya cedhak. Kitab Suci akeh ngandhani babagan tuwuh lan diwasa, lan mulang babagan carane nindakake. Iki minangka proses, dudu kedadeyan sepisan, mula istilah iki tuwuh. Iki uga diarani tetep.

1). Kaping pisanan, aku mikir, kita kudu miwiti karo keputusan. Kita kudu mutusake tundhuk marang Gusti Allah, lan kudu netepi tindakake. Minangka tumindak kekarepan kita tundhuk marang kekarepane Gusti Allah yen pengin nyedhak marang Panjenengane, nanging ora mung sepisan, nanging minangka komitmen sing tetep (terus-terusan). Yakobus 4: 7 ujar, "tundhuk marang Gusti Allah." Rum 12: 1 ujar, "Mula, aku njaluk tulung, kanthi sih-rahmaté Gusti Allah, supaya masrahké badanmu dadi korban sing urip, suci lan ditrima, sing dadi gawéan sing cocog karo kowé." Iki kudu diwiwiti kanthi pilihan siji-siji, nanging uga pilihan sedhela kaya ing sesambetan apa wae.

2). Kapindho, lan aku mikir sing paling penting, yaiku supaya kita kudu maca lan sinau Sabda Jahwéh. Aku Pétrus 2: 2 ujar, "Kaya bayi sing bayi, péngin éntuk susu sing tulus supaya kowé tuwuh kaya ngono." Yosua 1: 8 ujar, "Aja nglirwakake buku Torèt iki saka cangkemmu, renungen dina lan wengi ..." (Waca uga Jabur 1: 2.) Ibrani 5: 11-14 (NIV) ngandhani manawa kita kudu ngluwihi bayi lan diwasa kanthi "nggunakake terus-terusan" saka Sabda Jahwéh.

Iki ora ateges maca sawetara buku babagan Sabda, sing umume ana pendapat wong, ora kepiye diwartakake, nanging maca lan sinau Alkitab. Kisah Para Rasul 17:11 ngomong bab wong-wong Berean sing ujar, "wong-wong mau nampa pesen kasebut kanthi semangat banget lan saben dina padha mriksa Kitab Suci manawa ana apa Paul jarene bener. ” Kita kudu nyoba kabeh sing dikandhani dening Sabda Jahwéh, ora mung njupuk tembung saka wong amarga "kredensial". Kita kudu precaya marang Roh Suci supaya mulang kita lan temen-temen nggoleki Sabda. 2 Timotius 2:15 ujar, "Sinau kanggo nuduhake manawa sampeyan disetujoni karo Gusti Allah, sawijining pegawe sing ora usah isin, mbagi kanthi bener (NIV kanthi bener nangani) tembung sing bener." 2 Timotius 3: 16 & 17 ujar, "Kabeh Kitab Suci diwenehi inspirasi saka Gusti Allah lan mupangate migunani kanggo piwulang, kanggo menehi pangritik, kanggo mbenerake, kanggo pitunjuk babagan kabeneran, supaya wonge Gusti Allah bisa lengkap (diwasa)…

Sinau lan tuwuh iki saben dinane lan ora bakal rampung nganti kita bareng karo dheweke ing swarga, amarga ilmu babagan "Panjenengane" nyebabake dadi luwih mirip karo dheweke (2 Korinta 3:18). Sing cedhak karo Gusti Allah mbutuhake iman sing mlaku saben dinane. Iki dudu roso. Ora ana "perbaikan cepet" sing bakal ngrasakake kita raket karo Gusti Allah. Tulisan mulang manawa kita mlaku bebarengan karo Gusti Allah kanthi precaya, dudu kanthi ndeleng. Nanging, aku yakin manawa yen kita terus mlaku kanthi iman, Gusti Allah ngenalake awake dhewe kanthi cara sing ora dikarepake lan larang regane.

Wacanen 2 Pétrus 1: 1-5. Nyritakake manawa kita tuwuh watak nalika nglampahi wektu ing Sabda Jahwéh. Ana ing kene ujar manawa kita kudu nambah kabecikan iman, banjur ilmu, ngontrol awake dhewe, ketekunan, taqwa, kabecikan lan katresnan sadulur. Kanthi nglampahi wektu kanggo sinau Sabda lan manut karo pangandikan, kita bakal nambah utawa nggawe karakter ing urip. Yésaya 28: 10 & 13 ngandhani manawa kita sinau prentah marang prekara, baris lan baris. Kita ora ngerti kabeh sekaligus. Yokanan 1:16 ujar "sih-rahmat marang sih-rahmat." Kita ora sinau bareng-bareng dadi wong Kristen ing urip spiritual luwih saka bayi kanthi bebarengan. Elinga, iki proses, tuwuh, lumaku iman, dudu kedadeyan. Kaya sing dakkandhakake, uga diarani tetep ing Yohanes bab 15, tetep ana ing Panjenengane lan ing Sabda. Yohanes 15: 7 ujar, "Yen sampeyan tetep tetep ana ing Aku, lan tembungKu tetep ana ing kowe, takona apa wae sing kokkarepake, lan iku bakal katindakake."

3). Kitab I John nyritakake babagan hubungan, persekutuan kita karo Gusti Allah. Persahabatan karo wong liya bisa rusak utawa diselani amarga nindakake dosa marang dheweke lan iki sejatine hubungane karo Gusti Allah uga. I Yohanes 1: 3 ujar, "Kita tetunggilan karo Rama lan Putranipun Yesus Kristus." Ayat 6 ujar, "Yen kita ngaku duwe tetunggalan karo Panjenengane, nanging lumaku ing pepeteng (dosa), kita goroh lan ora urip miturut kayekten." Ayat 7 ujar, "Yen lumaku ana ing pepadhang ... kita bakal tetunggalan ..." Ing ayat 9 kita ngerti yen dosa ngganggu sesambungan kita, kita mung kudu ngakoni yen dosa marang Panjenengane. Ana tulisan, "Yen kita ngakoni yen dosa, dheweke setya lan adil ngapura dosa kita lan ngresiki kita saka kabeh kaluputan. Waca kabeh bab iki.

Kita ora bakal kelangan sesambetan minangka anake, nanging kita kudu tetep tetunggalan karo Gusti Allah kanthi ngakoni apa wae lan kabeh dosa nalika gagal, asring banget prelu. Kita uga kudu ngidini Roh Suci menehi kita kamenangan saka dosa-dosa sing asring dibaleni; dosa apa wae

4). Kita ora mung kudu maca lan sinau Sabda Jahwéh, nanging uga kudu manut, sing dakkandhani. Yakobus 1: 22-24 (NIV) ujar, "Aja mung ngrungokake Sabda lan mula ngapusi awakmu dhewe. Nindakake apa sing diandharake. Sapa wae sing ngrungokake Sabda, nanging ora nindakake apa sing diucapake, iku kaya wong sing ndeleng pasuryane ing kaca lan sawise ndeleng awake dhewe banjur lunga lan langsung lali karo apa sing katon. " Ayat 25 ujar, "Nanging wong sing ngati-ati marang angger-anggering Toret sampurna sing menehi kamardikan lan terus nindakake iki, ora lali karo apa sing dirungokake, nanging nindakake - bakal diberkahi nalika nindakake." Iki padha karo Yosua 1: 7-9 lan Jabur 1: 1-3. Waca uga Lukas 6: 46-49.

5). Babagan liyane yaiku kita kudu dadi bagean saka greja lokal, kanggo ngrungokake lan sinau Sabda Jahwéh lan bisa tetunggalan karo para penganut liyane. Iki minangka cara supaya kita bisa mbantu tuwuh. Iki amarga saben wong sing percaya diwenehi hadiah khusus saka Roh Suci, minangka bagean saka greja, sing uga diarani "awake Kristus." Hadiah kasebut kacathet ing macem-macem wacan ing Kitab Suci kayata Efesus 4: 7-12, I Korinta 12: 6-11, 28 lan Roma 12: 1-8. Tujuan kanggo hadiah kasebut yaiku "mbangun awak (greja) kanggo tugas pelayanan (Efesus 4:12). Greja bakal nulungi kita tuwuh lan kita uga bisa nulungi wong-wong percaya liyane supaya bisa diwasa lan diwasa lan bisa ngabdi ing Kratoning Allah lan nuntun wong liya menyang Kristus. Ibrani 10:25 ujar manawa kita ora nate nglumpuk nalika nglumpuk, kaya kebiasaan wong liya, nanging kudu saling semangat.

6). Bab liya sing kudu kita lakoni yaiku ndedonga - ndedonga kanggo kabutuhane lan kabutuhane wong liya lan uga wong sing ora disimpen. Wacanen Matéus 6: 1-10. Filipi 4: 6 ujar, "muga-muga panjalukmu dikabari karo Gusti Allah."

7). Kajaba iku, kita uga kudu padha tresna-tinresnan minangka bagean saka manut (Waca I Korinta 13 lan I Yohanes) lan tumindak becik. Pakaryan sing apik ora bisa nylametake kita, nanging ora bisa maca Kitab Suci tanpa netepake manawa kita kudu tumindak becik lan kudu apikan marang wong liya. Galatia 5:13 ujar, "kanthi katresnan, padha ngladeni siji lan sijine." Gusti Allah ujar manawa kita digawe kanggo nindakake tumindak sing apik. Éfesus 2:10 ujar, "Kanggo kita iku gaweyane, digawe ing Sang Kristus Yesus kanggo tumindak becik, sing wis disiyapake dening Gusti Allah sadurunge."

Kabeh prekara iki bisa ditindakake, supaya kita luwih cedhak karo Gusti Allah lan nggawe kita luwih mirip karo Kristus. Awaké dhéwé dadi luwih diwasa lan uga para sedulur liya. Dheweke mbantu kita tuwuh. Waca maneh 2 Petrus 1. Pungkasan cedhak karo Gusti Allah yaiku dilatih lan diwasa lan tresna-tinresnan. Nalika nindakake samubarang kasebut, kita dadi sakabate lan muride nalika diwasa kaya Gurune (Lukas 6:40).

Carane Aku Bisa Sinau Kitab Suci?
Aku ora yakin apa sing sampeyan goleki, mula aku bakal nyoba nambah topik kasebut, nanging yen sampeyan bakal mangsuli lan luwih spesifik, bisa uga kita bisa mbantu. Wangsulanku saka pandangan Alkitab (Alkitab) kajaba sing dikatutake.

Tembung-tembung ing basa apa wae kayata "urip" utawa "pati" bisa duwe teges lan panggunaan sing beda ing basa lan Tulisan. Pangertosan babagan makna gumantung saka konteks lan cara panggunaan kasebut.

Contone, kaya sing dakcritakake sadurunge, "pati" ing Kitab Suci bisa uga tegese pisah karo Gusti Allah, kaya sing diandharake ing kisah ing Lukas 16: 19-31, wong sing ora bener sing dipisahake karo wong mursid kanthi teluk gedhe, urip langgeng karo Gusti Allah, sing liyane menyang papan siksa. Yohanes 10:28 nerangake kanthi ujar, "Aku menehi urip langgeng, lan dheweke ora bakal bakal sirna." Mayit dikubur lan bosok. Urip uga bisa ateges mung urip jasmani.

Ing Yohanes bab kaping telu, kunjungan Yesus karo Nikodemus, ngrembug babagan urip minangka lair lan urip kekal minangka lair maneh. Dheweke mbandhingake urip fisik minangka "lair saka banyu" utawa "lair saka daging" karo urip spiritual / kekal minangka "lair saka Roh." Ing ayat 16 ing kene ana gunane babagan karusakan sing beda karo urip langgeng. Perishing gegandhengan karo ukum lan ukuman sing beda karo urip langgeng. Ing ayat 16 & 18 kita bisa ndeleng faktor panentu sing nemtokake akibat kasebut yaiku apa sampeyan ora precaya marang Putraning Allah, Yesus. Gatekna jaman saiki. Wong sing precaya wis urip langgeng. Waca uga Yokanan 5:39; 6:68 lan 10:28.

Tuladha modern babagan panggunaan tembung, ing kasus iki "urip," bisa uga kalebu ukara kayata "iki urip," utawa "entuk urip" utawa "urip sing apik," mung kanggo nggambarake kepiye tembung bisa digunakake . Kita ngerti maknane kanthi panggunaan. Iku mung sawetara conto panggunaan tembung "urip."

Gusti Yesus nindakake iki nalika pangandikane ing Yokanan 10:10, "Aku teka supaya wong-wong mau bisa urip lan urip luwih akeh." Apa tegese? Iku tegese luwih saka disimpen saka dosa lan mati ing neraka. Ayat iki nuduhake kepiye urip langgeng ing kene lan saiki - akeh banget, apik tenan! Apa tegese "urip sampurna" karo kabeh sing dikarepake? Temenan ora! Apa tegese? Kanggo ngerti iki lan pitakonan liyane sing mbingungake babagan kabeh babagan "urip" utawa "pati" utawa pitakon liyane, kita kudu gelem sinau kabeh Kitab Suci, lan iku mbutuhake usaha. Maksudku tenan nggarap bagean iki.

Iki sing disaranake dening Juru Masmur (Jabur 1: 2) lan apa sing diprentahake Gusti Yesus marang Yosua (Yosua 1: 8). Gusti Allah kepengin supaya kita tapa babagan Sabda Jahwéh. Tegese diteliti lan dipikirake.

Yohanes bab kaping telu mulang manawa kita "lair maneh" saka "roh". Tulisan mulang manawa Roh Allah bakal urip ing njero awake dhewe (Yokanan 14: 16 & 17; Roma 8: 9). Apike, ing I Petrus 2: 2 ditulis, "kayadene bayi sing tulus pengin susu saka tembung sing tulus supaya sampeyan tuwuh kanthi mangkono." Minangka bayi Kristen, kita ora ngerti kabeh lan Gusti Allah ngandhani yen siji-sijine cara kanggo tuwuh yaiku ngerti Sabda Jahwéh.

2 Timotius 2:15 ujar, "Sinau kanggo nuduhake manawa sampeyan wis disetujoni karo Gusti Allah ... kanthi bener mbagi sabda sing kayekten."

Aku ngelingake sampeyan, iki ora ateges njaluk wangsulan bab pangandikane Gusti Allah kanthi ngrungokake wong liya utawa maca buku "babagan" Alkitab. Akeh sing mratelakake panemume wong lan sanajan bisa uga apik, kepiye yen panemu salah? Kisah Para Rasul 17:11 menehi pandhuan sing penting banget, sing diwenehake dening Gusti Allah: Bandingake kabeh pendapat karo buku sing sejatine bener, ing Kitab Suci dhewe. ING Kisah Para Rasul 17: 10-12 Lukas nglengkapi wong-wong Berean amarga dheweke nyoba pesen Paulus sing ujar manawa "nggoleki Kitab Suci manawa ana kedadeyan kasebut." Iki pancen sing kudu mesthi kita lakoni lan luwih akeh panelusuran, mula bakal ngerti apa sing sejatine lan bakal ngerti wangsulan saka pitakon lan ngerti Gusti Allah dhewe. Berean uga nyoba rasul Paulus.

Ing ngisor iki ana sawetara ayat menarik sing ana gandhengane karo urip lan ngerti pangandikane Gusti Allah. Yohanes 17: 3 ujar, "Iki urip langgeng supaya padha wanuh karo sampeyan, siji-sijine Gusti Allah sejati, lan Yesus Kristus, sing Paduka utus." Apa pentinge ngerti dheweke. Kitab Suci mulang manawa Gusti Allah kepengin supaya kita padha kaya Panjenengane, mula kita uga kudu ngerti kaya apa. 2 Korinta 3:18 ujar, "Nanging kita kabeh kanthi praupan tanpa tutup tanpa pasuryan, kamulyaning Pangeran bakal malih dadi gambar padha saka kamulyan dadi kamulyan, kaya dene Sang Roh Suci saka Pangeran."

Iki minangka panelitian amarga sawetara ide uga kasebut ing Kitab Suci liyane, kayata "pangilon" lan "kamulyan kanggo kamulyan" lan ide "malih dadi gambar-Nya."

Ana alat sing bisa digunakake (akeh sing gampang kasedhiya lan kasedhiya ing garis) kanggo nggoleki tembung lan kasunyatan Alkitab ing Kitab Suci. Ana uga prekara sing diwulangake dening Sabda Jahwéh sing kudu kita lakoni kanggo tuwuh dadi wong Kristen diwasa lan dadi luwih padha kaya Panjenengane. Mangkene dhaptar perkara sing kudu ditindakake lan tindakake sawetara pitulung ing baris sing bakal mbantu nemokake jawaban kanggo pitakon sampeyan.

Langkah-langkah kanggo Wutah:

  1. Persahabatan karo wong sing precaya ing greja utawa klompok cilik (Kisah Para Rasul 2:42; Ibrani 10: 24 & 25).
  2. Ndedonga: maca Matius 6: 5-15 kanggo pola lan ajaran babagan shalat.
  3. Sinau Kitab Suci kaya sing dakguduhake ing kene.
  4. Nuruti Tulisan. "Dadi padha nindakna pangandika lan ora mung ngrungokake," (Yakobus 1: 22-25).
  5. Ngakoni dosa: Waca 1 Yohanes 1: 9 (ngakoni tegese ngakoni utawa ngakoni). Aku seneng ujar, "kaya asring."

Aku seneng sinau tembung. Konkordansi Alkitab Tembung-tembung Alkitab mbantu, nanging sampeyan bisa nemokake apa sing sampeyan butuhake ing internet. Internet kasebut duwe Bible Concordances, Bible Interlinear Yunani lan Ibrani (Kitab Suci ing basa-basa asli kanthi tembung kanggo terjemahan basa ing ngisor iki), Kamus Alkitab (kayata Kamus Eksposisi Vine Tembung-tembung Yunani Perjanjian Anyar) lan panelitian tembung Yunani lan Ibrani. Loro situs sing paling apik yaiku www.biblegateway.com lan www.biblehub.com. Muga-muga bisa mbantu. Ora suwe sinau basa Yunani lan Ibrani, iki minangka cara paling apik kanggo ngerteni apa sing sejatine dikandhakake ing Alkitab.

Kepiye Apa Aku Dadi Kristen?
Pitakon pisanan sing bakal dijawab babagan pitakon sampeyan yaiku apa sejatine wong Kristen sejatine, amarga akeh wong sing ngarani dheweke Kristen sing ora ngerti apa sing dicritakake ing Kitab Suci yaiku Kristen. Pendapat beda-beda kepiye carane dadi wong Kristen miturut greja, agama utawa uga jagad. Apa sampeyan wong Kristen kaya sing wis ditemtokake dening Gusti Allah utawa wong Kristen "sing diarani". Kita mung duwe siji panguwasa, yaiku Gusti Allah, lan Panjenengane ngandhani liwat Kitab Suci, amarga iku sejatine. Yohanes 17:17 ujar, "Tembung Paduka iku kayekten!" Apa sing dikandhani Yesus sing kudu kita lakoni kanggo dadi wong Kristen (dadi bagean saka kulawarga Gusti Allah - supaya bisa slamet).

Kaping pisanan, dadi wong Kristen sejatine dudu babagan gabung karo greja utawa klompok agama utawa netepi aturan utawa sakramen utawa syarat liyane. Iki dudu babagan sampeyan lair ing negara "Kristen" utawa kulawarga Kristen, utawa nindakake ritual kayata dibaptis nalika bocah utawa diwasa. Iki dudu babagan gaweyan sing apik kanggo entuk bathi. Efesus 2: 8 & 9 ujar, "Amarga sih-rahmat sampeyan disimpen liwat iman, lan dudu saka sampeyan dhewe, iku minangka hadiah saka Gusti Allah, dudu minangka asil saka tumindak ..." Titus 3: 5 ujar, "dudu amarga tumindak bener sing kita wis nindakake, nanging miturut sih-rahmaté, kita ngluwari kita, kanthi ngumbah regenerasi lan nganyari roh suci. " Gusti Yesus ngandika ing Yokanan 6:29, "Iki gaweyane Gusti Allah, yaiku kowe padha precaya marang Panjenengane, kang wis diutus."

Ayo goleki apa sing dingendikakake Sabda babagan dadi wong Kristen. Kitab Suci ujar manawa "dheweke" pisanan diarani Kristen ing Antiokhia. Sapa sing "padha." Wacanen Para Rasul 17:26. "Dheweke" yaiku sakabat (rolas) nanging uga kabeh wong sing precaya lan ngetutake Gusti Yesus lan apa sing diwulangake. Dheweke uga diarani wong sing precaya, putraning Allah, greja lan jeneng deskriptif liyane. Miturut Kitab Suci, Greja minangka "awake", dudu organisasi utawa bangunan, nanging masarakat sing precaya marang asmane.

Dadi ayo padha ndeleng apa sing diwulangake Yesus babagan dadi wong Kristen; apa sing dibutuhake kanggo mlebu Kraton lan kulawargane. Waca Yokanan 3: 1-20 lan uga ayat 33-36. Nikodemus marani Gusti Yesus ing sawijining wengi. Cetha manawa Yesus ngerti pikirane lan apa sing dibutuhake ing ati. Dheweke ngandhani, "Sampeyan kudu lair maneh" kanggo mlebu Kratoning Allah. Dheweke crita babagan Prajanjian Lawas babagan "ula ing tiang"; manawa yen Bangsa Israel sing nindakake dosa padha niti priksa, mula bakal "mari". Iki gambar Yesus, yen Panjenengane kudu diangkat ing kayu salib kanggo mbayar dosa-dosa, kanggo pangapurane kita. Gusti Yesus banjur ujar manawa wong-wong sing precaya marang Panjenengane (ukumane kanggo dosa kita) bakal urip langgeng. Waca Yokanan 3: 4-18 maneh. Wong-wong sing precaya iki "lair maneh" dening Rohing Allah. Yohanes 1: 12 & 13 ujar, "Kabeh sing nampa Dèkné, wong-wong sing diparingi hak dadi anak-anaké Gusti Allah, kanggo wong-wong sing precaya marang Asmané," lan nggunakake basa sing padha karo Yokanan 3, "sing dudu lair saka getih , utawa bab daging, uga kekarepane manungsa, nanging saka Gusti Allah. ” Iki minangka "wong-wong" sing "Kristen", sing nampa apa sing diwulangake Yesus. Iku kabeh babagan apa sing sampeyan percayai, sing ditindakake dening Yesus. I Korinta 15: 3 & 4 ujar, "Injil sing dakwartakake marang kowe ... yen Kristus seda kanggo dosa-dosa kita miturut Kitab Suci, yen Dheweke dikubur lan dheweke wungu ing dina katelu ..."

Iki cara, cara mung dadi lan diarani Kristen. Ing Yohanes 14: 6 Gusti Yesus ngendika, "Aku iki dalane, kayektene lan urip. Ora ana wong siji-sijia sing mara karo Sang Rama, kajaba Aku. ” Waca uga Kisah Para Rasul 4:12 lan Roma 10:13. Sampeyan kudu lair maneh ing kulawarga Gusti Allah. Sampeyan kudu pracaya. Akeh corak makna lair maneh. Dheweke nggawe interpretasi dhewe lan "nulis ulang" Kitab Suci kanggo meksa nyakup awake dhewe, ujar tegese sawetara tangi spiritual utawa pengalaman gawe anyar, nanging Kitab Suci cetha ujar manawa kita lair maneh lan dadi putrane Gusti Allah kanthi pracaya marang apa sing ditindakake Yesus kita Kita kudu ngerti cara Gusti Allah kanthi ngerti lan mbandhingake Tulisan lan menehi ide kanggo kayekten. Kita ora bisa ngganteni ide kanggo tembunge Gusti Allah, rencana Gusti Allah, dalane Gusti Allah. Yokanan 3: 19 & 20 ujar manawa para pria ora bakal nemoni pepadhang, "supaya tumindak ora dianggep salah."

Bagean kapindho diskusi iki yaiku supaya bisa ndeleng prekara kaya sing dielingake Gusti Allah. Kita kudu nampa apa sing dingendikakake Gusti Allah ing Sabda, yaiku Kitab Suci. Élinga, kita kabèh wis dosa, nindakaké apa sing salah ing ngarsané Gusti Allah. Tulisan jelas babagan gaya urip sampeyan, nanging manungsa milih mung bakal ujar, "Iki ora ateges," ora digatekake, utawa ujar, "Gusti Allah nggawe aku kaya ngono, iku lumrah." Sampeyan kudu eling yen jagad Allah wis rusak lan dikutuk nalika dosa mlebu ing jagad. Wis ora kaya sing dienggo Gusti Allah. Yakobus 2:10 ujar, "Kanggo sapa sing netepi angger-anggering Toret, nanging nuli kesandhung ing sawijining prekara, dheweke kabeh duwe kaluputan." Durung dadi masalah apa dosa kita.

Aku wis krungu akeh definisi babagan dosa. Dosa nglangkungi apa sing nistha utawa ora disenengi karo Gusti Allah; iku sing ora apik kanggo kita utawa kanggo wong liya. Dosa nyebabake pikiran kita dibalik. Apa dosa katon apik lan keadilan dadi kesasar (waca Habakkuk 1: 4). Kita ndeleng apik kaya ala lan ala uga apik. Wong ala dadi korban lan wong sing apik dadi ala: sengit, ora trima, ora lali utawa ora sopan.
Mangkene dhaptar ayat-ayat Kitab Suci babagan subyek sing sampeyan takon. Dheweke ngandhani apa sing dipikirake Gusti Allah. Yen sampeyan milih nerangake kanthi adoh lan terus nindakake apa sing ora disenengi saka Gusti Allah, kita ora bakal ngandhani yen ora apa-apa. Sampeyan tundhuk marang Gusti Allah; Dheweke mung bisa ngadili. Ora ana argumen sing bisa ngyakinake sampeyan. Gusti Allah maringi kita pilihan bebas milih ngetutake dheweke utawa ora, nanging kita bakal menehi akibat. Kita yakin manawa tulisan suci jelas babagan topik iki. Wacanen ayat iki: Rum 1: 18-32, utamane ayat 26 & 27. Waca uga Imamat 18:22 lan 20:13; I Korinta 6: 9 & 10; I Timotius 1: 8-10; Purwaning Dumadi 19: 4-8 (lan Hakim-hakim 19: 22-26 nalika wong Gibea padha ngucap padha karo wong Sodom); Yudas 6 & 7 lan Wahyu 21: 8 lan 22:15.

Warta sing apik yaiku nalika nampa Kristus Yesus dadi Juruwilujeng, kita bakal dingapura kabeh dosa kita. Mikha 7:19 ujar, "Sampeyan bakal nglempakake kabeh kaluputane menyang telenging segara." Kita ora pengin ngukum sapa wae, nanging supaya ngarahake marang Sing Maha Katresnan lan ngapura, amarga kita kabeh duwe dosa. Wacanen Yokanan 8: 1-11. Gusti Yesus ujar, "Sapa wae sing ora duwe dosa, kudu watu pisanan." I Korinta 6:11 ujar, "Kowé padha sawetara, nanging kowé wisuh, nanging kowé wis kasucèkaké, nanging kowé padha kabeneraké nganggo asmané Gusti Yésus Kristus lan Rohé Gusti Allah kita." Kita "ditampa kanthi kekasih" (Efesus 1: 6). Yen kita pitados sejati, kita kudu ngatasi dosa kanthi lumaku ing cahya lan ngakoni yen dosa kita, dosa apa wae sing ditindakake. Wacanen I Yohanes 1: 4-10. I Yohanes 1: 9 ditulis kanggo wong-wong sing precaya. Ana tulisan, "Yen kita ngakoni yen dosa, dheweke setya lan mursid, bakal ngapura dosa kita lan ngresiki kita saka kabeh kaluputan."

Yen sampeyan ora percaya tenan, bisa dadi (Wahyu 22: 17). Gusti Yesus kepengin sampeyan marani Panjenengane lan Panjenengane ora bakal ngusir sampeyan (John 6: 37).
Kaya sing dideleng ing I Yohanes 1: 9, yen kita putra-putrine Gusti Allah kepengin supaya kita bisa mlaku bebarengan karo dheweke lan tuwuh sih-rahmat lan "suci kaya Panjenengane suci" (I Ptr 1: 16). Kita kudu ngatasi kegagalan.

Gusti Allah ora nilar utawa nolak anak-anake, beda karo bapak manungsa. Yohanes 10:28 ujar, "Aku menehi urip langgeng, lan dheweke ora bakal bakal sirna." Yokanan 3:15 ujar, "Sapa sing precaya marang Panjenengane, ora bakal sirna, nanging bakal urip langgeng." Janji kasebut dibaleni kaping telu ing Yokanan 3 wae. Deleng uga Yokanan 6:39 lan Ibrani 10:14. Ibrani 13: 5 ujar, "Aku ora bakal nilar kowé uga ora bakal nilar kowé." Ibrani 10:17 ujar, "Dosa lan tumindak duraka, Aku ora bakal kelingan maneh." Deleng uga Roma 5: 9 lan Yudas 24. 2 Timotius 1:12 ujar, "Dheweke bisa netepi apa sing dakpasrahake marang dheweke wiwit dina iku." I Tesalonika 5: 9-11 ujar, "kita ora diangkat murka nanging nampa keslametan… supaya… kita bisa urip bebarengan karo Panjenengane."

Yen sampeyan maca lan nyinaoni Tulisan sampeyan bakal ngerti manawa sih-rahmat, sih-rahmat lan pangapurane Gusti Allah ora maringi kita lisensi utawa kebebasan kanggo terus nindakake dosa utawa urip kanthi cara sing ora disenengi karo Gusti Allah. Grace ora kaya "metu saka kertu gratis." Rum 6: 1 & 2 ujar, "Apa sing bakal kita ucapake? Punapa kita tetep tetep damel dosa, supados sih rahmat tansaya tambah? Muga-muga ora tau! Kepiye kita sing wis mati kanggo dosa, tetep urip ing kana? " Gusti Allah minangka Bapaké sing apik lan sampurna, mula nèk kita ora manut lan mbrontak lan nindakké sing disengiti, dhèwèké bakal ndandani lan ndisiplin. Tulung waca Ibrani 12: 4-11. Ngandika, dheweke bakal ngukum bocah-bocah (ayat 6). Ibrani 12:10 ujar, "Gusti Allah ngukum kita kanggo kabecikan supaya kita melu suci." Ing ayat 11 ditulis babagan disiplin, "Iki ngasilake panen kasucen lan katentreman tumrap wong-wong sing wis trampil."
Nalika David nglakoni dosa marang Gusti Allah, dheweke bakal diapura nalika ngakoni dosane, nanging dheweke ngalami akibat saka dosane sajrone isih urip. Nalika Saul damel dosa, dheweke kelangan kerajaan. Gusti Allah ngukum wong Israel kanthi direbut amarga dosa. Kadhangkala Gusti Allah ngidini kita mbayar akibat saka dosa kanggo disiplin kita. Deleng uga Galatia 5: 1.

Amarga kita mangsuli pitakon sampeyan, mula kita menehi pendapat adhedhasar apa sing dipercaya sing diwulangake dening Injil. Iki ora regejegan babagan pendapat. Galatia 6: 1 ujar, "Para sedulur, yen ana wong sing nempuh dosa, sampeyan sing urip miturut Roh, kudu mulihake kanthi lembut." Gusti Allah ora sengit marang wong dosa. Kados dene Putranipun nindakaken prekara wanita sing kejiret ing Yohanes 8: 1-11, kita pengin dheweke njaluk pangapura. Roma 5: 8 ujar, "Nanging Gusti Allah nate nresnani katresnan marang kita, nalika kita isih dosa, Sang Kristus séda kanggo kita."

Kepiye Aku Tumbuh ing Sang Kristus?

Minangka wong Kristen, sampeyan lair dadi kulawarga Gusti Allah. Gusti Yesus marang Nikodemus (Yokanan 3: 3-5) manawa dheweke kudu lair saka ing Roh. Yohanes 1: 12 & 13 nerangake kanthi cetha, kaya Yokanan 3: 16, kepiye carane kita lair maneh, "Nanging kabeh wong sing nampani Panjenengane, dheweke diparingi hak dadi putraning Allah, kanggo wong-wong sing pracaya marang asmane : sing lair dudu getih, utawa kekarepan daging, uga kekarepane manungsa, nanging saka Gusti Allah. " Yohanes 3: 16 ujar manawa Dheweke menehi urip langgeng lan Kisah Para Rasul 16:31 ujar, "Pracayaa marang Gusti Yesus Kristus, lan sampeyan bakal slamet." Iki minangka kelahiran anyar kita sing ajaib, kasunyatan, kasunyatan sing bisa dipercaya. Kaya dene bayi sing anyar butuh nutrisi kanggo tuwuh, mula Kitab Suci nuduhake carane tuwuh karohanen minangka putraning Allah. Cetha banget amarga ana ing I Petrus 2: 2, "Minangka bayi sing bayi, karepake susu murni saka Sabda supaya sampeyan tuwuh kanthi mangkono." Prentah iki ora mung ing kene, nanging uga ing Prajanjian Lawas. Yésaya 28 ujaré ing ayat 9 & 10, "Sapa sing dakwulangaké kanggo ngerti lan sapa sing kudu dakwujudké kanggo ngerti ajaran? Wong-wong sing disapih saka susu lan dijupuk saka susu; amarga prentah kudu ana ing prentah, baris demi baris, baris demi baris, ing kene sethithik lan ing kana sethithik. ”

Iki carane bayi tuwuh, kanthi pengulangan, ora kabeh bebarengan, lan uga karo kita. Kabeh sing mlebu ing urip bocah mengaruhi wutah lan kabeh sing digawa dening Gusti Allah ing urip kita uga mengaruhi pertumbuhan spiritual kita. Tuwuh ing Kristus minangka proses, dudu acara, sanajan kedadeyan bisa nyebabake "spurts" wutah ing kemajuan kita kaya sing ditindakake ing urip, nanging nutrisi saben dina sing mbangun urip lan pikiran spiritual kita. Ojo lali iki. Kitab Suci nuduhake iki nalika nggunakake frase kaya "tuwuh ing sih-rahmat;" "Tambahake imanmu" (2 Petrus 1); "kaluhuran kanggo kamulyan" (2 Korinta 3:18); "sih-rahmat marang sih-rahmat" (Yohanes 1) lan "baris-baris lan pepakon-perentah" (Yesaya 28:10). I Petrus 2:2 ora mung nuduhake yen kita kudu tuwuh; iku nuduhake kita carane tuwuh. Iku nuduhake kita apa panganan nutritious sing nggawe kita tuwuh - SUSU murni saka pangandikane Gusti Allah.

Wacanen 2 Pétrus 1:1-5 sing nyritakaké kanthi spesifik apa sing perlu kanggo tuwuh. Kandhané, ”Sih-rahmat lan tentrem-rahayu anaa ing kowé merga wanuh marang Gusti Allah lan Gusti kita Yésus Kristus, kaya sing wis diwènèhaké marang kita kabèh bab urip lan kabecikan, awit saka pangwasané Gusti Allah marang awaké dhéwé, sing wis nimbali kita marang kamulyan lan kamulyan. kabecikan ... supaya kanthi iki sampeyan bisa panduman kodrat ilahi ... kanthi tekun, nambahi iman sampeyan ... " Iki tuwuh ing Kristus. Ngandika kita tuwuh kanthi kawruh babagan Panjenengane lan siji-sijine papan kanggo nemokake manawa kawruh sejati babagan Kristus ana ing Sabda Jahwéh, Kitab Suci.

Apa ora iki sing kita tindakake karo bocah-bocah; Feed lan mulang wong-wong mau, siji dina ing wektu nganti padha tuwuh dadi diwasa diwasa. Tujuan kita yaiku dadi kaya Kristus. 2 Korintus 3:18 kandha, ”Nanging kita kabeh kanthi pasuryan sing ora ketutupan, ndeleng kamulyane Gusti kaya ing pangilon, padha malih dadi gambar sing padha, saka kamulyan nganti kamulyan, kaya saka Gusti, yaiku Roh.” Bocah-bocah niru wong liya. Kita kerep krungu wong kandha, ”Dheweke kaya bapake” utawa ”kaya ibune”. Aku percaya prinsip iki ana ing 2 Korinta 3:18. Nalika kita nonton utawa "ndeleng" guru kita, Yesus, kita dadi kaya Panjenengane. Panyerat kidung iki nangkep prinsip iki ing kidung “Take Time To Be Holy” nalika kandha, ”By looking to Jesus, like Him you shall be.” Siji-sijine cara kanggo ngerti Panjenengane yaiku ngerti Panjenengane liwat Sabda - supaya terus sinau. Kita nyalin Juruwilujeng lan dadi kaya Guru (Lukas 6:40; Matius 10:24&25). Iki janji yen kita ndeleng Panjenengane kita bakal dadi kaya Panjenengane. Tuwuh tegese kita bakal dadi kaya Panjenengane.

Gusti Allah malah mulang babagan pentinge Sabda Jahwéh minangka panganan ing Prajanjian Lawas. Bisa uga, Tulisan sing paling misuwur sing mulang manawa penting kanggo dadi wong sing diwasa lan efektif ing awake Kristus, yaiku Jabur 1, Yosua 1 lan 2 Timotius 2:15 lan 2 Timotius 3: 15 & 16. David (Jabur 1) lan Yosua (Yosua 1) dijaluk supaya Sabda Jahwéh dadi prioritas utama: kepéngin, tapa lan sinaoni "saben dina". Ing Prajanjian Anyar, Paulus ngandhani Timotius supaya nindakake perkara sing padha ing 2 Timotius 3: 15 & 16. Iki menehi ilmu kanggo karahayon, koreksi, doktrin lan instruksi babagan kabeneran, supaya bisa nglengkapi kita. (Wacanen 2 Timotius 2:15).

Yosua kadhawuhan mikir-mikir ing Tembung awan lan wengi lan nindakake kabeh sing ana ing dalan supaya bisa maju lan sukses. Matius 28: 19 & 20 ujar manawa kita kudu nggawe murid, mulang wong supaya manut karo apa sing diwulangake. Tuwuh uga bisa diarani minangka murid. Yakobus 1 mulang kita dadi wong sing nglakoni Sabda. Sampeyan ora bisa maca Jabur lan ora ngerti yen Dawud nuruti prentah iki lan umume urip. Dheweke ngomongake Sabda terus-terusan. Wacanen Jabur 119. Jabur 1: 2 & 3 (Amplified) ujar, "Nanging kesenengane ana ing angger-anggering Pangeran, lan angger-anggering Toret (prentah lan piwulang) dheweke (biasane) tapa dina lan wengi. Lan dheweke bakal dadi kaya wit sing ditandur (ing panganan) ing pinggir kali, sing ngasilake woh ing musime; godhonge ora garing; lan apa wae sing ditindakake, dheweke sukses (lan diwasa). "

Tembung kasebut penting banget supaya ing Prajanjian Lawas, Gusti Allah dhawuhe wong Israel supaya diwulangake marang anak-anake (Ulangan 6: 7; 11:19 lan 32:46). Pangandharing Torèt 32:46 (NKJV) ujar, "… atimu ing kabèh tembung sing dakkandhakake ing antaramu dina iki, lan prentah marang anak-anak supaya ati-ati kabeh tembung ing angger-anggering Toret iki." Bisa kanggo Timotius. Dheweke mulang wiwit cilik (2 Timotius 3: 15 & 16). Penting banget supaya kita ngerti dhewe, mulang marang wong liya lan utamane ditularake menyang anak-anake.

Dadi kunci supaya bisa dadi kaya Kristus lan tuwuh yaiku ngerti tenan dhèwèké liwat Sabda Jahwéh. Kabeh sing disinaoni ing Sabda bakal mbantu kita ngerti Panjenengane lan nggayuh tujuan kasebut. Kitab Suci minangka panganan kita wiwit bayi nganti diwasa. Muga-muga sampeyan bakal tuwuh luwih gedhe tinimbang bayi, tuwuh saka susu nganti daging (Ibrani 5: 12-14). Kita ora ngungkuli kabutuhane Sabda; tuwuh ora bakal rampung nganti kita ndeleng Dhewe (I Yohanes 3: 2-5). Murid-murid ora entuk diwasa kanthi cepet. Gusti Allah ora pengin kita tetep dadi bayi, diwenehi panganan botol, nanging bakal diwasa. Para sakabat padha akeh wektu karo Gusti Yesus, lan kudune uga. Elinga, iki proses.

Babagan Penting Liyane kanggo Mbantu Kahanan Tuwuh

Yen sampeyan nganggep, apa wae sing diwaca, ditliti lan dituruti ing Kitab Suci minangka bagean saka tuwuhing kasukman kaya kabeh sing dialami ing urip nyebabake pengaruhe dadi manungsa. 2 Timotius 3: 15 & 16 ujar manawa Kitab Suci ana, "mupangate kanggo piwulang, dhisiplin, kanggo mbenerake, kanggo instruksi ing kabeneran supaya wonge Gusti Allah sampurna, siap kanggo kabeh pagawean sing apik," dadi rong poin sabanjure bisa digunakake tuwuh sing. Yaiku 1) manut karo Kitab Suci lan 2) ngatasi dosa sing kita lakoni. Aku mikir manawa sing terakhir dadi sing pertama amarga yen kita nindakake dosa lan ora ngrampungake, persekutuan kita karo Gusti Allah bakal terhambat lan kita bakal tetep bayi lan tumindak kaya bayi lan ora bakal tuwuh. Kitab Suci mulang manawa wong-wong Kristen kadagingan (kadagingan, kadonyan) (sing tetep nindakake dosa lan urip dhewe) durung diwasa. Wacanen I Korinta 3: 1-3. Paulus ujar manawa dheweke ora bisa ngomong karo wong-wong Korinta minangka spiritual, nanging kaya "daging, kaya bayi," amarga dosa.

  1. Ngakoni Dosa kanggo Gusti Allah

Kayane iki minangka salah sawijining langkah sing paling penting kanggo para wong sing precaya, yaiku putraning Allah, supaya bisa diwasa. Wacanen I Yohanes 1: 1-10. Ing ayat 8 & 10 nerangake manawa kita ora duwe dosa ing sajroning urip yen kita ngapusi awake dhewe lan nggawe dheweke ngapusi lan kasunyatane ora ana ing awake dhewe. Ayat 6 ujar, "Yen kita ujar manawa kita tetunggalan karo Panjenengane, lan lumaku ing pepeteng, kita goroh lan ora urip miturut kayekten."

Gampang ndeleng dosa ing urip wong liya, nanging angel ngakoni yen gagal dhewe, lan kita njaluk ngapura kanthi ujar kaya, "Ora masalah gedhe," utawa "Aku mung manungsa," utawa "kabeh wong nindakake , ”Utawa“ Aku ora bisa ngampet, ”utawa“ Aku kaya iki amarga aku wes gedhe, ”utawa alesan favorit saiki,“ Iki amarga aku wis ngalami, aku duwe hak menehi reaksi kaya ngene. ” Sampeyan kudu tresna marang sing siji iki, "Kabeh wong kudu salah siji." Dhaptar kasebut terus-terusan, nanging dosa iku dosa lan kita kabeh padha nindakake dosa, luwih asring tinimbang kita ngaku. Dosa iku dosa, ora preduli sepele kita pikirake. I Yohanes 2: 1 ujar, "Anak-anakku, iki dak tulis marang kowe, supaya aja dosa." Iki kersane Gusti Allah babagan dosa. I Yohanes 2: 1 uga ujar, "Yen ana wong dosa, kita duwe pengacara karo Sang Rama, yaiku Yesus Kristus, Wong Mursid." I Yohanes 1: 9 ngandhani persis babagan cara ngrampungake dosa ing urip: ngakoni (ngakoni) marang Gusti Allah. Iki tegese pratelan. Ana tulisan, "Yen ngakoni yen dosa, dheweke setya lan adil ngapura dosa kita lan ngresiki kita saka kabeh kaluputan." Iki minangka kewajiban kita: ngakoni yen dosa marang Gusti Allah, lan iki janjine Gusti Allah: Panjenengane bakal ngapura. Kaping pisanan kita kudu ngakoni dosa lan banjur ngakoni marang Gusti Allah.

David nindakake iki. Ing Jabur 51: 1-17, dheweke ujar, "Aku ngakoni kaluputane" ... lan, "tumrape Sampeyan, mung aku mung nindakake dosa, lan nindakake piala iki ana ing ngarsa sampeyan." Sampeyan ora bisa maca Jabur tanpa ndeleng kasusahane David nalika ngakoni yen dosa, nanging dheweke uga ngerti katresnan lan pangapurane Gusti Allah. Wacanen Jabur 32. Jabur 103: 3, 4, 10-12 & 17 (NASB) ujar, "Sapa sing ngapura kabeh kaluputane, lan sing nambani kabeh penyakitmu; Sapa sing nebus nyawamu saka ing jugangan, lan ngasorake sampeyan sih-rahmat lan welas asih ... Panjenengane ora nanggung dosa karo kita, lan ora males kita miturut kaluputane. Kayadene kayadene langit ing ndhuwur bumi, kaya sih-kadarmane tumrap wong sing wedi marang Panjenengane. Kaya dene sisih wetan saka sisih kulon, mula dosa kita iya ora katundhung maneh… Nanging sih-kadarmane Pangeran Yehuwah iku saka ing salawas-lawase nganti tumeka ing wong-wong sing padha wedi marang Panjenengane, lan kaadilane tumurun marang anak-anake. ”

Gusti Yesus nggambarake reresik iki karo Pétrus ing Yohanes 13: 4-10, ing kono Panjenengané ngumbah sikilé para sakabat. Nalika Pétrus mbantah, Dheweke ujar, "Sing wis dikumbah ora prelu ngumbah, kajaba kanggo ngumbah sikilé." Kiasan, kita kudu ngumbah sikil saben-saben yen wis reget, saben dina utawa luwih asring yen prelu, kaya asring dibutuhake. Pangandikanipun Gusti Allah ndungkap dosa ing gesang kita, nanging kita kedah ngakeni. Ibrani 4:12 (NASB) ujar, "Amarga pangandikaning Gusti Allah iku urip lan aktif lan luwih landhep tinimbang pedhang mata loro, lan tindakake nganti tumeka perangan jiwa lan roh, saka sendi lan sumsum, lan bisa ngadili pikiran lan kekarepan ati. ” Yakobus uga mulang babagan iki, ujar yen Sabda iku kaya pangilon, sing nalika diwaca, nuduhake apa sejatine kita. Nalika ndeleng "rereget", kita kudu dicuci lan diresiki, manut I Yohanes 1: 1-9, ngakoni yen dosa kita marang Gusti Allah kaya Dawud. Wacanen Yakobus 1: 22-25. Jabur 51: 7 ujar, "ngumbah aku, lan aku bakal dadi luwih putih tinimbang salju."

Kitab Suci njamin yen kurban Yesus ndadekake wong-wong sing pracaya "bener" ing ngarsane Gusti Allah; bilih kurban punika "sapisan kanggo kabeh," nggawe kita sampurna ing salawas-lawase, iki posisi kita ing Kristus. Nanging Gusti Yesus uga ngandika kita kudu, minangka kita ngomong, tetep akun cendhak karo Gusti Allah kanthi ngakoni saben dosa sing dicethakaké ana ing pangilon saka Sabda Allah, supaya tetunggalan lan tentrem-rahayu kita ora alangan. Gusti Allah bakal ngadili umaté sing terus nglakoni dosa kaya wong Israèl. Waca Ibrani 10. Ayat 14 (NASB) kandha, ”Amarga srana kurban siji waé Panjenengané wis nyampurnakaké wong-wong sing padha kasucèkaké ing salawas-lawasé.” Ora manut marang Roh Suci (Efesus 4:29-32). Waca bagean ing situs iki bab, yen kita terus dosa, contone.

Iki minangka langkah pertama saka manut. Gusti Allah sabar, lan ora kepiye pirang-pirang kali kita gagal, yen bali maneh, dheweke bakal ngapura lan mulihake kita dadi tetunggalan karo awake dhewe. 2 Babad 7:14 ujar manawa "Yen umatingSun, sing asmane asmaKu, bakal asor lan ndedonga, lan ngupaya marang Aku, lan bakal nempuh lakune ala; banjur aku bakal krungu saka swarga lan bakal ngapura dosane lan waras tanahe. ”

  1. Nuruti / Nindakake Apa sing Diwulangake karo Tembung

Saka titik iki, kita kudu njaluk Gusti kanggo ngganti kita. Kaya sing dakkarepake dening I Yokanan kanggo "ngresiki" apa sing kita deleng sing salah, iki uga menehi pitunjuk kanggo ngowahi apa sing salah lan nindakake apa sing bener lan manut apa sing dituduhake dening Sabda Allah. Kandhané, ”Kowé padha nglakoni Sabda lan aja mung ngrungokake.” Wektu maca Kitab Suci, kita kudu takon, kayata, ”Apa Gusti Allah mbenerake utawa mulang wong liya?” "Apa sampeyan kaya wong utawa wong?" "Apa sing bisa sampeyan lakoni kanggo mbenerake utawa nindakake luwih apik?" Njaluk Gusti Allah kanggo mbantu sampeyan nindakake apa sing diwulangake. Iki carane kita tuwuh, kanthi ndeleng awake dhewe ing pangilon Gusti Allah. Aja golek sing rumit; njupuk Sabda Allah ing Nilai pasuryan lan manut. Yen sampeyan ora ngerti apa-apa, ndedonga lan terus sinau babagan sing sampeyan ora ngerti, nanging manut apa sing sampeyan ngerti.

Kita kudu nyuwun marang Gusti Allah kanggo ngganti kita amarga wis jelas ditulis ing Sabda manawa kita ora bisa ngowahi awake dhewe. Cetha ujar ing Yokanan 15: 5, "tanpa Me (Kristus), sampeyan ora bisa nindakake apa-apa." Yen sampeyan nyoba lan nyoba lan ora ngganti lan tetep gagal, coba tebak, sampeyan ora kesepian. Sampeyan bisa takon, "Kepiye cara aku nggawe pangowahan ing uripku?" Sanajan diwiwiti karo ngakoni lan ngakoni dosa, kepiye cara aku bisa ganti lan tuwuh? Napa aku terus nggawe dosa sing padha terus-terusan lan kenapa aku ora bisa nindakake kekarepane Gusti Allah? Rasul Paulus ngadhepi perjuangan sing padha lan nerangake lan apa sing kudu ditindakake ing Roma bab 5-8. Iki carane tuwuh - liwat kekuwatane, dudu kekuwatan kita.

Perjalanan Paulus - Rum bab 5-8

Kolose 1:27 & 28 ujar, "mulang saben wong kanthi kabeh kawicaksanan, supaya kita bisa nyedhiyakake saben wong sing sampurna ana ing Sang Kristus Yesus." Rum 8:29 ujar, "Sing wis dingerteni sadurunge, uga wis diramalake supaya padha dadi kaya Putrane." Dadi diwasa lan tuwuh dadi kaya Kristus, Guru lan Juru Slamet kita.

Paulus ngupayakake masalah sing padha. Wacanen Rum bab 7. Dhèwèké péngin tumindak sing bener ning ora bisa. Dheweke pengin mandheg tumindak sing salah nanging ora bisa. Roma 6 nyariosaken dhumateng kita supaya "aja nganti dosa dadi mrentah ing uripmu sing fana," lan aja nganti dosa nggawe "penguasa", nanging Paulus ora bisa ngatasi. Dadi, kepiye carane dheweke bisa menang babagan perjuangan iki lan kepiye kita bisa. Kepiye kita, kaya Paulus, bisa ganti lan tuwuh? Rum 7:24 & 25a ujar, "Aku pancen apes! Sapa sing bakal ngluwari aku saka awak iki sing bakal diukum pati? Matur suwun, Gusti Allah, sing ngulungake aku lumantar Gusti Yesus Kristus, Gusti kita! " Yokanan 15: 1-5, utamane ayat 4 & 5 nyebutake cara liya. Nalika Yesus ngobrol karo para sakabate, Dheweke ujar, "Tetepana ing Aku lan Aku ana ing kowe. Kaya cabang ora bisa metokake woh dhewe, kajaba tetep ana ing wit anggur; kowe ora bakal bisa maneh, kajaba yen tetep ana ing Aku. Aku iki wit anggur, kowé iku pangé; Sapa sing tetep ana ing Aku, lan Aku ana ing wong, iku bakal ngasilake akeh woh; amarga tanpa Aku, sampeyan ora bisa nindakake apa-apa. " Yen sampeyan tetep, sampeyan bakal tuwuh, amarga Dheweke bakal ngganti sampeyan. Sampeyan ora bisa ngowahi awak dhewe.

Kanggo tetep, kita kudu ngerti sawetara kasunyatan: 1) Kita disalib karo Kristus. Gusti Allah ujar manawa iki kasunyatan, kayadene kasunyatan manawa Gusti Allah nyelehake dosa kita marang Yesus lan dheweke seda kanggo kita. Ing ngarsane Gusti Allah, kita seda bebarengan karo Panjenengane. 2) Gusti Allah ujar manawa kita padha mati amarga dosa (Rum 6: 6). Kita kudu nampa kasunyatan kasebut minangka bener lan dipercaya lan bisa dipercaya. 3) Kasunyatan nomer telu yaiku manawa Sang Kristus urip ana ing kita. Galatia 2:20 ujar, "Aku wis kasalib bareng karo Kristus; Aku dudu wong liya sing urip maneh, nanging Kristus urip ana ing aku; lan uripku saiki ing daging, aku urip kanthi precaya marang Putraning Allah, sing nresnani aku lan masrahake awake kanggo aku. "

Nalika Gusti Allah ngandika ing Sabda, kita kudu lumaku kanthi iman, iku ateges nalika kita ngakoni dosa lan metu kanggo manut marang Gusti Allah, kita gumantung (percaya) lan nimbang, utawa minangka Roma ngandika kita "nganggep" kasunyatan iki bener, utamané. bilih kita sampun seda tumrap dosa lan Panjenenganipun gesang wonten ing kita (Rum 6:11). Gusti Allah kepéngin kita urip kanggo Dèkné, pretyaya nèk Dèkné manggon ing awaké déwé lan kepéngin urip liwat kita. Amarga kasunyatan kasebut, Gusti Allah bisa ndayani kita supaya bisa menang. Kanggo mangerteni perjuangan kita lan Paulus maca lan sinau Roma bab 5-8 bola-bali: saka dosa kanggo kamenangan. Bab 6 nuduhake posisi kita ana ing Kristus, kita ana ing Panjenengane lan Panjenengane ana ing kita. Bab 7 nggambaraken Paulus ora bisa nindakake kabecikan tinimbang ala; carane dheweke ora bisa nindakake apa-apa kanggo ngganti dhewe. Ayat 15, 18 & 19 (NKJV) nyimpulake: "Amarga apa sing daklakoni, aku ora ngerti ... Amarga kekarepan iku ana ing aku, nanging kepiye nindakake apa sing apik aku ora nemokake ... Kanggo kabecikan sing dakkarepake. Aku ora nindakake; nanging piala kang ora daklakoni, yaiku kang daktindakake,” lan ayat 24, “He, wong cilaka aku iki! Sapa sing bakal ngluwari aku saka badan pati iki?” Swara akrab? Jawabane ana ing Sang Kristus. Ayat 25 ngandika, "Aku matur nuwun marang Gusti Allah - liwat Yesus Kristus, Gusti kita!"

Kita dadi pitados kanthi ngundang Gusti Yesus ing gesang kita. Wahyu 3:20 kandha, ”Lah, Aku ngadeg ing ngarep lawang lan thothok-thothok. Nèk ana wong sing krungu swaraku lan mbukak lawang, Aku bakal mlebu lan mangan karo wong kuwi lan dhèwèké karo Aku.” Dheweke manggon ing kita, nanging kepengin mrentah lan mrentah ing urip kita lan ngganti kita. Cara liya kanggo nyelehake yaiku Roma 12: 1 & 2 sing ujar, "Mulane, para sadulur, amarga sih-rahmate Gusti Allah, sampeyan kudu nyaosake awakmu minangka kurban sing urip, suci lan nyenengake Gusti Allah - iki sejatine sejatine. ibadah sing bener. Aja manut polahe donya iki, nanging owahana srana pikiranmu sing anyar. Banjur sampeyan bakal bisa nyoba lan nyetujoni apa sing dadi kersane Gusti Allah - kersane sing apik, nyenengake lan sampurna." Rum 6:11 kandha bab sing padha, "nganggep awakmu dhewe wis mati kanggo dosa, nanging urip kanggo Gusti Allah ana ing Kristus Yesus, Gusti kita," lan ayat 13 ujar, "aja nyerahake anggota-anggotamu minangka piranti tumindak ala kanggo dosa. , nanging pasrahna awakmu marang Gusti Allah kaya sing wis urip saka ing antarané wong mati lan anggota-anggotamu dadi piranti sing bener marang Gusti Allah.” Kita kudu pasrah marang Gusti Allah supaya bisa urip liwat kita. Ing tandha ngasilake, kita menehi utawa menehi hak kanggo wong liya. Nalika kita pasrah marang Sang Roh Suci, Sang Kristus sing manggon ing kita, kita menehi hak marang Panjenengane kanggo urip liwat kita (Rum 6:11). Elinga sepira kerepe istilah kaya saiki, tawaran lan asil digunakake. Nindakaken. Rum 8:11 kandha, ”Nanging manawa Rohé Panjenengané sing wis mungokaké Yésus saka ing antarané wong mati manggon ana ing kowé, Panjenengané sing wis mungokaké Sang Kristus saka ing antarané wong mati, bakal nguripaké badanmu kang mati marga saka Roh kang manggon ana ing kowé.” Kita kudu menehi utawa menehi awake dhewe - ngasilake - marang Panjenengane - ngidini Panjenengane manggon ing kita. Gusti Allah ora njaluk kita nindakake apa sing ora mungkin, nanging dheweke njaluk supaya kita pasrah marang Kristus, sing ndadekake kita bisa urip lan liwat kita. Nalika kita pasrah, menehi idin marang, lan ngidini dheweke urip liwat kita, dheweke menehi kemampuan kanggo nindakake kekarepane. Nalika kita nyuwun marang Panjenengane lan menehi "hak dalan," lan metu kanthi iman, Panjenengane nindakaken - Dheweke manggon ing lan liwat kita bakal ngganti kita saka njero. Kita kudu menehi awake dhewe marang Panjenengane, iki bakal menehi kekuwatan Kristus kanggo kamenangan. I Korintus 15:57 ujar, "Matur nuwun marang Gusti Allah sing menehi kamenangan liwat Gusti kita Yesus Kristus." Mung Panjenengané kang paring panguwasa marang kita supaya bisa menang lan nglakoni karsané Gusti Allah. Iki minangka kersane Gusti Allah kanggo kita (I Tesalonika 4: 3) "malah kasucènmu," kanggo ngladeni ing roh anyar (Rum 7: 6), lumaku kanthi iman, lan "metokaké woh kanggo Gusti Allah" (Rum 7: 4). ), yaiku tujuane tetep ing Yokanan 15:1-5 . Iki minangka proses owah-owahan - wutah lan tujuan kita - dadi diwasa lan luwih kaya Kristus. Sampeyan bisa ndeleng carane Gusti Allah nerangake proses iki ing macem-macem istilah lan akeh cara supaya kita mesthi ngerti - apa cara Kitab Suci nerangake. Iki tuwuh: lumaku ing iman, lumaku ing pepadhang utawa lumaku ing Roh, tetep urip, urip akeh, dadi murid, dadi kaya Kristus, kasampurnan Kristus. Kita nambahi iman kita, lan dadi kaya Panjenengane, lan netepi Sabdanipun. Matius 28: 19 & 20 ujar, "Mulane lungaa lan gawea murid-murid kabeh bangsa, mbaptis wong-wong mau ing asmane Sang Rama lan Sang Putra lan Sang Roh Suci, lan mulang wong-wong mau supaya manut kabeh sing wis Dakdhawuhake marang kowe. Lan satemene Ingsun tansah nunggil karo sira nganti tumeka ing wekasaning jaman.” Mlaku-mlaku miturut Roh bakal ngetokké woh lan padha karo ”nglilani Sabdané Gusti Allah manggon ing kowé kanthi sugih”. Bandhingake Galati 5:16-22 lan Kolose 3:10-15 . Woh-wohane yaiku katresnan, welas asih, lelembut, sabar, pangapura, tentrem lan iman, mung sawetara. Iki minangka ciri-ciri Kristus. Bandhingake uga karo 2 Petrus 1:1-8. Iki tuwuh ing Kristus - ing Kristus.

Elingi tembung iki - TAMBAH - iki minangka proses. Sampeyan bisa uga kudu nemoni pengalaman utawa pengalaman sing tuwuh, nanging iki cocog karo baris, prentah marang prekara, lan elinga manawa kita ora bakal sampurna kaya Dheweke (I Yohanes 3: 2) nganti kita bisa ndeleng kaya sejatine. Sawetara ayat sing apik kanggo diapalake yaiku Galatia 2:20; 2 Korinta 3:18 lan wong liya sing nulungi sampeyan kanthi pribadi. Iki minangka proses sajrone urip- kaya dene urip fisik kita. Kita bisa lan terus tuwuh kawicaksanan lan ilmu kaya manungsa, mula ana ing urip Kristen (spiritual) kita.

Roh Suci minangka Guru Kita

Kita wis nyebataken sapérangan bab bab Roh Suci, kayata: pasrahna marang Panjenengané lan lumaku ing Roh. Roh Suci uga dadi guru kita. I Yokanan 2:27 kandha, ”Déné kowé kabèh, njebadi sing wis ditampa saka Panjenengané tetep ana ing kowé, lan kowé ora prelu diwulangi wong liya; Nanging kaya jebadé mulangi kowé bab samubarang kabèh, lan bener lan ora goroh, lan kaya sing wis diwulangké marang kowé, kowé padha tetepa ana ing Panjenengané.” Iki amarga Roh Suci dikirim kanggo manggon ing kita. Ing Yokanan 14:16 & 17 Gusti Yesus ngandika marang para sakabate, "Aku bakal nyuwun marang Sang Rama, lan Panjenengane bakal menehi sampeyan Penolong liyane, supaya Panjenengane nunggal karo kowe ing salawas-lawase, yaiku Roh kayekten, sing ora bisa ditampa dening jagad, amarga ora ditampa. ndeleng Panjenengane utawa wanuh marang Panjenengane, nanging kowe padha wanuh marang Panjenengane, amarga Panjenengane nunggil karo kowe lan bakal ana ing kowe.” Yokanan 14:26 ngandika, "Nanging Sang Penolong, yaiku Roh Suci, sing bakal dikirim dening Sang Rama atas asmaKu, Panjenengane bakal mulangake samubarang kabeh marang kowe lan ngeling-eling kabeh sing wis Dakdhawuhake marang kowe." Kabeh pribadi Gusti Allah iku siji.

Konsep (utawa kayekten) iki dijanjekake ing Prajanjian Lawas sing Roh Suci ora nunggoni wong liya, nanging luwih becik teka. Ing Yeremia 31: 33 & 34, Gusti Allah ngandika, "Iki prajanjian sing bakal dakdadekake karo turune Israel ... Aku bakal nempuhake angger-anggering Toret ing njero ati, lan aku bakal nulis. Kabeh wong ora bakal mulang maneh marang sapepadhane, kabeh bakal padha wanuh karo Aku. ” Nalika dadi wong sing precaya, Pangeran bakal menehi Roh supaya bisa urip ing njero ati. Rum 8: 9 nerangake kanthi cetha: "Nanging sampeyan ora ana ing daging, nanging ana ing Roh, manawa Roh saka Allah tetep ana ing kowe. Nanging nèk ana wong sing ora nduwèni Rohé Kristus, dudu duwèké. ” I Korinta 6:19 ujar, "Utawa, apa kowe ora ngerti manawa awakmu iku dadi padalemane Roh Suci, kang ana ing kowe saka Gusti Allah." Deleng uga Yokanan 16: 5-10. Dheweke ana ing kita lan dheweke wis nulis angger-anggering Toret ing ati kita, ing salawas-lawase. (Deleng uga Ibrani 10:16; 8: 7-13.) Yehezkiel uga ujar iki ing 11:19, "Aku bakal… nyelehake roh anyar ing njero ati," lan ing 36: 26 & 27, "Aku bakal nyelehake RohKu ing njero sampeyan. lan ndadekake kowe padha netepi angger-anggerKu. " Gusti Allah, Roh Suci, iku Penolong lan Guru kita; apa kudune ora njaluk tulung supaya ngerti pangandikane.

Cara Liyane kanggo Mbantu Kita Tuwuh

Ing ngisor iki prekara-prekara liyane sing kudu ditindakake kanggo tuwuh ing Sang Kristus: 1) Rawuh ing greja kanthi rutin. Ing pasamuwan, sampeyan bisa sinau saka para penganut liyane, ngrungokake Sabda sing diwartakake, takon, ajak-ajak siji kanthi nggunakake hadiah rohani sing diparingake Gusti Allah kanggo saben wong sing wis precaya yen disimpen. Efesus 4: 11 & 12 ujar, "Lan dheweke menehi sawetara rasul, lan sawetara minangka nabi, lan sawetara minangka penginjil, lan sawetara dadi pastor lan guru, kanggo nglengkapi para suci kanggo nggarap layanan, kanggo mbangun awak. Kristus… ”Waca Rum 12: 3-8; I Korinta 12: 1-11, 28-31 lan Efesus 4: 11-16. Sampeyan tuwuh kanthi ngakoni kanthi bener lan nggunakake hadiah spiritual dhewe kaya sing kacathet ing wacan kasebut, sing beda karo talenta sing dilairake. Menyang greja dhasar sing percaya karo Alkitab (Kisah Para Rasul 2:42 lan Ibrani 10:25).

2) Kita kudu ndedonga (Efesus 6: 18-20; Kolose 4: 2; Efesus 1:18 lan Filipi 4: 6). Penting banget kanggo ngobrol karo Gusti Allah, kanggo tetunggalan karo Gusti Allah kanthi ndonga. Pandonga ndadekake kita dadi bagean saka pakaryane Gusti Allah.

3). Kita kudu nyembah, muji Gusti Allah lan matur nuwun (Filipi 4: 6 & 7). Efesus 5: 19 & 29 lan Kolose 3: 16, loro padha ujar, "omong-omongan dhewe nganggo masmur lan kidung-kidung lan kidung spiritual." I Tesalonika 5:18 ujar, "Ing samubarang padha sokur; Amarga iku kersane Gusti Allah tumrap sampeyan ana ing Sang Kristus Yesus. ” Pikirake manawa Dawud asring memuji marang Gusti Allah ing masmur lan nyembah. Nyembah bisa dadi sinau kanthi lengkap.

4). Kita kudu nuduhake kapercayan lan paseksi marang wong liya lan uga bisa nambah kapercayan liyane (waca Kisah Para Rasul 1: 8; Matius 28: 19 & 20; Efesus 6:15 lan I Petrus 3:15 sing ujar manawa kita kudu "siyap ... kanggo menehi alesan kanggo pangarep-arep sing ana ing sampeyan. "Iki mbutuhake sinau lan wektu sing cukup akeh. Aku bakal ujar," Aja nganti kaping pindho kejiret tanpa wangsulan. "

5). Kita kudu sinau kanggo nglawan perang iman sing apik - kanggo mbantah ajaran palsu (deloken Yudas 3 lan surat liyane) lan nglawan mungsuh kita Setan (Waca Matius 4: 1-11 lan Efesus 6: 10-20).

6). Pungkasan, kita kudu ngupayakake "tresna marang pepadhamu" lan sedulur ing Kristus lan uga mungsuh kita (I Korinta 13; I Tesalonika 4: 9 & 10; 3: 11-13; Yohanes 13:34 lan Roma 12:10) , "Kudu setya marang siji lan sijine ing katresnan sadulur").

7) Lan apa wae sing sampeyan sinau sing Kitab Suci ngandhani To Do, DO. Elinga Yakobus 1:22-25. Kita kudu dadi wong sing nglakoni Sabda lan ora mung ngrungokake.

Kabeh prekara iki bisa digunakake bebarengan (prentah marang prekara), kanggo nggawe kita tuwuh kaya kabeh pengalaman ing urip sing ngowahi lan nggawe kita diwasa. Sampeyan ora bakal ngrampungake tuwuh nganti umurmu rampung.

Kepiye Aku Krungu saka Gusti Allah?
Salah sawijining pitakon sing paling mbingungake kanggo wong Kristen anyar lan uga sing wis suwe dadi Kristen yaiku, "Kepiye aku krungu saka Gusti Allah?" Yen diandharake kanthi cara liya, kepiye aku ngerti manawa pikirane sing ana ing pikiranku iku saka Gusti Allah, saka setan, saka aku dhewe utawa mung sawetara perkara sing wis dakrungu ing endi wae sing nemplek ing pikiranku? Ana pirang-pirang conto Gusti Allah sing ngomong karo wong-wong ing Alkitab, nanging uga ana peringatan babagan nuruti nabi-nabi palsu sing ngaku yen Gusti Allah wis omong-omongan karo wong-wong mau, yen Gusti Allah pancen negesake. Dadi, kepiye carane kita ngerti?

Masalah sing pertama lan paling utama yaiku yen Gusti Allah minangka Pangarang Kitab Suci sing paling dhuwur lan Dheweke ora nate mbantah awake dhewe. 2 Timotius 3: 16 & 17 ujar, "Kabeh Kitab Suci digawe ambegan dening Gusti Allah lan migunani kanggo mulang, ndukani, mbenerake, lan nglatih babagan kabeneran, supaya abdi saka Gusti Allah bisa siyap kanggo kabeh pakaryan becik." Dadi, pikirane sing ana ing pikiran sampeyan kudu ditliti luwih dhisik adhedhasar kesepakatan karo Kitab Suci. Prajurit sing wis nulis prentah saka komandane lan ora manut amarga dheweke ngira yen dheweke krungu wong liya ngandhani babagan sing beda bakal nemoni masalah serius. Dadi, langkah pertama kanggo ngrungokake Gusti Allah yaiku sinau Kitab Suci kanggo ndeleng apa sing diucapake babagan masalah apa wae. Pancen nggumunake pirang-pirang masalah sing ditangani ing Kitab Suci, lan maca Alkitab saben dinane lan nyinaoni apa sing diandharake nalika ana masalah yaiku langkah pertama sing jelas kanggo ngerti apa sing diomongake Gusti Allah.

Bisa uga katon sing nomer loro yaiku: "Apa sing diomongi nurani aku?" Rum 2: 14 & 15 ujar, "(Sejatine, yen bangsa-bangsa liya, sing ora duwe angger-anggering Toret, nindakake perkara sing diwajibake dening angger-anggering Toret, iku angger-anggering Toret kanggo awake dhewe, sanajan dheweke ora duwe angger-anggering Toret. angger-anggering Toret kasebut katulis ing ati, kalbu uga menehi kesaksian, lan pikirane kadang-kadang nyalahake dheweke lan malah mbela dheweke.) "Saiki ora ateges yen nurani kita mesthi bener. Paulus nyritakake babagan hati nurani sing ringkih ing Rum 14 lan nurani sing luntur ing I Timotius 4: 2. Nanging dheweke ujar ing I Timoteus 1: 5, "Tujuane prentah iki yaiku katresnan, sing asale saka ati sing murni lan nurani sing apik lan iman sing tulus." Dheweke ujar ing Kisah Para Rasul 23:16, "Dadi, aku terus ngupayakake njaga kalbu ing ngarsane Gusti Allah lan manungsa." Dheweke nulis marang Timotius ing I Timotius 1: 18 & 19 "Timotius, anakku, aku menehi prentah iki marang sampeyan kaya ramalan-ramalan sing sadurunge dakkandhani, supaya sampeyan ngelingi sampeyan bisa nglawan perang kanthi apik, tetep iman lan iman hati nurani sing apik, sing ditolak dening sawetara wong lan mula kecelakaan prekara iman. " Yen nurani sampeyan ngandhani yen ana sing salah, mesthine sampeyan paling ala. Roso salah, asale saka nurani kita, minangka salah sawijining cara sing dingendikakake Gusti Allah lan ora nggatekake kalbu kita, ing akeh kasus, milih ora ngrungokake Gusti Allah. (Kanggo informasi luwih lengkap babagan topik iki, waca kabeh Roma 14 lan I Korinta 8 lan I Korinta 10: 14-33.)

Bab kaping telu sing bakal dipikirake yaiku: "Apa sing dakkarepake marang Gusti Allah?" Nalika isih enom, aku asring diwanti-wanti nyuwun marang Gusti Allah supaya nuduhake kersane kanggo uripku. Aku banjur kaget mengko ngerti yen Gusti Allah ora nate suruh ndedonga, muga-muga kersanipun nedahaken kersanipun kita. Sing disengkuyung kanggo ndonga yaiku kawicaksanan. Yakobus 1: 5 janji, "Yen ana ing antaramu ora duwe kawicaksanan, sampeyan kudu takon marang Gusti Allah, sing menehi loma marang kabeh wong tanpa golek luput, lan iku bakal diparingake." Éfesus 5: 15-17 kandha, ”Mula, ati-ati banget marang uripmu - aja kaya wong sing ora wicaksana nanging kudu wicaksana, nggunakké kesempatan saben-saben, amarga dina iki ala. Mulané aja padha goblok, nanging pahami apa sing dadi kekarepané Pangéran. ” Gusti Allah janji bakal menehi kawicaksanan yen kita njaluk, lan yen nindakake kabecikan, kita nindakake kekarepan Pangeran.

Wulang Bebasan 1: 1-7 ujar, ”Wulang Bebasan Solomon, putrane Sang Prabu Dawud, ratu ing Israel: kanggo entuk kawicaksanan lan piwulang; kanggo ngerti tembung wawasan; kanggo nampa piwulang babagan tumindak wicaksana, nindakake tumindak sing bener lan adil lan adil; Kanggo menehi kawicaksanan tumrap wong sing ora duwe budi, kawicaksanan lan kawicaksanan tumrap bocah enom - supaya wong sing wicaksana ngrungokake lan nambah pamulangane, lan wong sing wicaksana njaluk pandhuan - kanggo ngerti paribasan lan pasemon, ujar lan cangkriman para wicaksana. Wedi marang Pangeran Yehuwah iku wiwitaning kawruhe, nanging wong gemblung ngremehake kawicaksanan lan piwulang. " Tujuane Buku Wulang Bebasan yaiku supaya kita duwe kawicaksanan. Minangka salah sawijining papan sing paling apik nalika sampeyan takon marang Gusti Allah babagan tumindak sing wicaksana yaiku ing kahanan apa wae.

Siji bab liyane sing paling nulungi aku sinau ngrungokake apa sing dikandhakake Gusti Allah marang aku yaiku sinau prabédan antara rasa salah lan ngukum. Nalika dosa, Gusti Allah, biasane ngomong liwat hati nurani, nggawe kita rumangsa salah. Nalika ngakoni yen dosa marang Gusti Allah, Gusti Allah nyingkirake rasa salah, mbantu kita ngowahi lan mulihake paseduluran. I Yohanes 1: 5-10 ujar, "Iki pesen sing wis dakkandhani saka dheweke, lan dakkandhakake marang kowe: Gusti Allah iku pepadhang; ing dheweke ora ana pepeteng babar pisan. Yen kita ngaku duwe paseduluran karo dheweke, nanging lumaku ing pepeteng, kita ngapusi lan ora netepi kayekten. Nanging yen kita lumaku ing pepadhang, kaya dheweke ana ing pepadhang, kita bakal padha tetunggalan, lan getihe Gusti Yesus, Putrane, bakal ngresiki kita saka kabeh dosa. Yen kita ngaku ora duwe dosa, kita bakal ngapusi awake dhewe lan kasunyatane ora ana ing awake dhewe. Yen kita ngakoni yen dosa, dheweke setya lan adil lan bakal ngapura dosa kita lan ngresiki kita saka kabeh kaluputan. Yen kita ngaku ora dosa, kita bakal nggawe dheweke goroh lan pangandikane ora ana ing awake dhewe. " Kanggo ngrungokake saka Gusti Allah, kita kudu jujur ​​marang Gusti Allah lan ngakoni yen dosa iku kelakon. Yen kita wis nindakake dosa lan ora ngakoni yen dosa, kita ora bakal tetunggalan karo Gusti Allah, lan ngrungokake Panjenengane bakal angel yen ora mokal. Kanggo negesake maneh: luput iku spesifik lan yen kita ngakoni marang Gusti Allah, Gusti Allah ngapura kita lan paseduluran kita karo Gusti Allah bakal pulih.

Pengadilan minangka liyane. Paulus takon lan mangsuli pitakon ing Rum 8:34, "Sapa sing ngukum? Ora ana wong. Kristus Yesus sing wis tilar donya - luwih saka iku, sing wis ditangekake maneh - ana ing tangan tengen Gusti Allah lan uga ndedonga kanggo kita. " Dheweke miwiti bab 8, sawise ngomong babagan kegagalan sengsara nalika nyoba nyenengake Gusti Allah kanthi netepi angger-anggering Toret, kanthi ujar, "Mula, saiki ora ana paukuman tumrap wong-wong sing ana ing Sang Kristus Yesus." Kesalahan iku khusus, ukuman iku ora jelas lan umume. Ana tulisan kaya mangkene, "Sampeyan mesthi ganggu," utawa, "Sampeyan ora bakal entuk apa-apa," utawa, "Sampeyan pancen kacau, Gusti Allah ora bakal bisa nggunakake sampeyan." Nalika ngakoni dosa sing nggawe kita rumangsa luput karo Gusti Allah, kaluputane bakal ilang lan kita rumangsa seneng ngapura. Nalika "ngakoni" raos ngukum marang Gusti Allah, mula saya kuwat. "Ngakoni" perasaan sing dihukum marang Gusti Allah sejatine mung setuju karo apa sing dicritakake iblis babagan kita. Kesalahan kudu diaku. Pengadilan kudu ditolak yen kita bakal ngerti apa sejatine sing dikandhakake Gusti Allah marang kita.

Mesthi wae, sing pertama dikandhani Gusti Allah yaiku apa sing diandharake Yesus marang Nikodemus: "Sampeyan kudu lair maneh" (Yokanan 3: 7). Nganti kita ngakoni manawa kita wis nindakake dosa marang Gusti Allah, marang Gusti Allah kita pitados bilih Gusti Yesus mbayar dosa kita nalika seda ing kayu salib, lan dikubur banjur wungu maneh, lan nyuwun marang Gusti Allah supaya bisa urip dadi Juruwilujeng, Gusti Allah iku ora duwe kewajiban kanggo menehi komentar babagan apa wae kajaba kabutuhan supaya bisa disimpen, lan mesthine dheweke ora bakal nulungi. Yen kita wis nampa Yesus dadi Juruwilujeng, mula kudu mriksa kabeh sing kita pikirake kaya sing dicritakake dening Gusti Allah nganggo Kitab Suci, ngrungokake kalbu, njaluk kawicaksanan ing kabeh kahanan lan ngakoni yen dosa lan nolak ukuman. Ngerti apa sing diomongake Gusti Allah marang kita bisa uga angel, nanging nindakake patang prekara kasebut bakal mbantu ngrungokake swarane luwih gampang.

Carane Aku Ngerti Menawa Gusti Allah Nganggo Aku?
Kanggo mangsuli pitakon iki, Alkitab jelas mulang manawa Gusti Allah ana ing endi wae, mula dheweke mesthi nunggil karo kita. Dheweke ana ing endi-endi. Dheweke ndeleng kabeh lan ngrungokake kabeh. Jabur 139 ujar manawa kita ora bisa uwal saka ngarsane. Aku nyaranake maca kabeh Jabur iki sing ujar ing ayat 7, "Aku lunga saka endi saka ngarsane?" Wangsulane ora ono, amarga dheweke ana ing endi wae.

2 Babad 6:18 lan I Raja 8:27 lan Kisah Para Rasul 17: 24-28 nuduhake manawa Solomon, sing nggawe candhi kanggo Gusti Allah sing janji bakal manggon ing kono, ngerti yen Gusti Allah ora bisa dikepung ing papan tartamtu. Paulus nyritakake kaya ngono ing Kisah Para Rasul nalika ujar, "Pangeraning swarga lan bumi ora manggon ing padaleman suci digawe dening tangan." Yeremia 23: 23 & 24 ujar "Dheweke ngebaki langit lan bumi." Efesus 1:23 ujar manawa Dheweke ngisi kabeh "."

Nanging kanggo wong-wong sing precaya, wong-wong sing wis milih nampa lan precaya marang Putrane (waca Yokanan 3: 16 lan Yohanes 1:12), Dheweke janji bakal nunggal karo kita kanthi cara sing luwih istimewa kaya Rama, Kanca, lan Pelindung kita lan Panyedhiya. Matius 28:20 ujar, "Aku bakal nunggil karo kowe nganti tumeka ing pungkasaning jaman."

Iki minangka janji tanpa syarat, kita ora bisa utawa ora nyebabake kedadeyan kasebut kedadeyan. Iki kasunyatan amarga Gusti Allah sing ngucapake.

Uga ditulis manawa ing ngendi loro utawa telu (wong percaya) kumpul, "Aku ana ing tengah-tengahe." (Matius 18:20) Kita ora nate nyebut, njaluk ngemis utawa njaluk liyane ing ngarsane. Dheweke ujar manawa dheweke nunggal karo kita, mula dheweke uga. Iku janji, kasunyatan, kasunyatan. Kita mung kudu percaya lan ngandelake. Sanajan Gusti Allah ora diwatesi kanggo bangunan, dheweke nunggoni kita kanthi cara khusus, apa kita ngerti utawa ora. Janji sing apik tenan.

Kanggo wong sing pracaya, dheweke nunggil karo kita kanthi cara liyane sing istimewa. Yohanes bab kaping siji ujar nèk Gusti Allah bakal ngekèki hadiah marang Rohé. Ing Kisah bab 1 & 2 lan Yohanes 14:17, Gusti Allah nyritakake manawa nalika Yesus seda, wungu saka ing antarane wong mati, banjur munggah menyang Sang Rama, Dheweke bakal ngutus Roh Suci supaya tetep ana ing ati kita. Ing Yohanes 14:17, dheweke ujar, "Roh kayekten ... sing tetep ana ing kowe lan bakal ana ing kowe." I Korinta 6:19 ujar, "awakmu iku dadi padalemane Roh Suci, yaiku in sampeyan, sing wis sampeyan tampa saka Gusti Allah ... "Dadi, kanggo wong-wong sing precaya, Gusti Allah Roh dumunung ana ing kita.

Kita ngerti manawa Gusti Allah ngendika marang Yosua ing Yosua 1: 5, lan diulangi ing Ibrani 13: 5, "Aku ora bakal nilar sampeyan utawa nilar kowe." Count ing. Roma 8: 38 & 39 ngandhani manawa ora ana sing bisa misahake kita saka katresnaning Gusti Allah, yaiku ing Kristus.

Sanajan Gusti Allah nunggil karo kita, ora ateges dheweke bakal mesthi ngrungokake kita. Yesaya 59: 2 ujar manawa dosa bakal misahake kita karo Gusti Allah kanthi pangertene manawa dheweke ora bakal ngrungokake (ngrungokake), nanging amarga dheweke mesthi karo kita, bakal tansah dirungokake, yen kita ngakoni (ngakoni) yen dosa kita, lan bakal ngapura dosa kita. Kuwi janji. (I Yohanes 1: 9; 2 Babad 7:14)

Uga yen sampeyan dudu wong sing percaya, ngarsane Gusti Allah iku penting amarga dheweke ndeleng kabeh wong lan amarga dheweke "ora gelem ana sing sirna." (2 Ptr. 3: 9) Dheweke bakal ngrungokake tangise wong-wong sing precaya lan nyebut marang Panjenengane dadi Juruwilujeng, pracaya marang Injil. (I Korinta 15: 1-3) "Amarga sapa sing nyebut asmane Pangeran, bakal slamet." (Roma 10:13) Yohanes 6:37 ujar manawa Dheweke ora bakal nolak sapa wae, lan sapa wae sing gelem teka. (Wahyu 22:17; Yokanan 1:12)

Yen Aku Simpen, Napa Aku Dadi Dosa?
Kitab Suci nduwe jawaban kanggo pitakonan iki, mula kita kudu jelas, saka pengalaman, yen kita jujur, lan uga saka Kitab Suci, iku kasunyatan manawa kawilujengan ora kanthi otomatis nyegah kita gawe dosa.

Wong sing dakkenal nggawa individu menyang Gusti lan nampa telpon sing apik banget saka dheweke sawetara minggu mengko. Wong sing nembe disimpen mau kandha, ”Aku ora bisa dadi wong Kristen. Aku saiki luwih dosa tinimbang sadurunge. ” Wong sing nuntun dheweke menyang Pengeran takon, "Apa sampeyan nindakake perkara dosa saiki sing durung nate nate tindakake, utawa saiki sampeyan nindakake tumindak kaya ngono nalika nindakake, sampeyan rumangsa salah banget?" Wong wadon mangsuli, "Iki nomer loro." Lan wong sing nuntun dheweke menyang Gusti banjur ngandhani kanthi manteb, "Sampeyan Kristen. Diukum amarga dosa minangka salah sawijining pratandha pisanan manawa sampeyan pancen wis disimpen. ”

Tulisan Prajanjian Anyar menehi dhaptar dosa supaya ora nate ditindakake maneh; dosa sing kudu dihindari, dosa sing kita lakoni. Dheweke uga nyathet bab-bab sing kudu kita lakoni lan ora nate ditindakake, yaiku perkara sing diarani dosa. Yakobus 4:17 ujar manawa "Wong sing ngerti tumindak becik nanging ora nindakake iku, iku dosa." Rum 3:23 ujar kaya mangkene, "Amarga kabeh wong wis nindakake dosa lan ora oleh kamulyaning Allah." Minangka conto, Yakobus 2: 15 & 16 ngomong babagan sedulur (wong Kristen) sing ndeleng sedulure sing mbutuhake lan ora nulungi apa-apa. Iki gawe dosa.

Ing I Korinta, Paulus nuduhake kepiye carane wong Kristen sing ala. Ing I Korinta 1:10 & 11, dheweke ujar manawa ana pasulayan lan pamisahan. Ing bab 3 dheweke ngarani dheweke minangka daging (daging) lan uga bayi. Kita asring ngandhani bocah-bocah lan kadang wong diwasa supaya ora tumindak kaya bayi. Sampeyan entuk gambar kasebut. Bayi bajingan, tamparan, cucuk, jiwit, narik rambut lan malah cokotan. Kayane lucu nanging nyata.

Ing Galatia 5:15, Paulus ujar marang wong-wong Kristen supaya ora padha gigitan lan mangan liyane. Ing I Korinta 4:18, dheweke ujar manawa ana sing dadi wong sing umuk. Ing bab 5, ayat 1 saya parah. "Dilaporake manawa ana tumindak cabul ing antarane sampeyan lan jinis-jinis sing ora kedadeyan ing antarane wong kafir." Dosane jelas. Yakobus 3: 2 ujar manawa kita kabeh kesandung kanthi cara akeh.

Galatia 5: 19 & 20 nyathet tumindak sing asipat dosa: maksiat, najis, nyuda, nyembah brahala, ilmu sihir, gething, perselisihan, butarepan, murka, ambisi egois, perselisihan, fraksi, iri, mabuk, lan pesta sing beda karo Gusti Allah ngarepake: katresnan, bungah, tentrem, sabar, apikan, kabecikan, setya, alus lan ngontrol awake dhewe.

Efesus 4:19 nyebutake laku cabul, ayat 26 nesu, ayat 28 nyolong, ayat 29 basa sing ala, ayat 31 pait, nesu, fitnah lan tumindak jahat. Efesus 5: 4 nyebutake omong kosong lan guyonan kasar. Wacan kasebut uga nuduhake apa sing dikarepake dening Gusti Allah marang kita. Yésus ngandhani supaya kita dadi sampurna kaya bapaké ing swarga sing sampurna, ”supaya jagad iki bisa ndeleng pakaryan sing apik lan ngluhurké Bapakmu ing swarga.” Gusti Allah kepengin supaya kita padha kaya Panjenengane (Matius 5:48), nanging jelas yen kita ora.

Ana sawetara aspek pengalaman Kristen sing kudu dingerteni. Wayahe kita pitados ing Sang Kristus, Gusti Allah menehi kita prekara tartamtu. Dheweke ngapura. Dheweke mbenerake kita, sanajan kita salah. Dheweke menehi urip langgeng. Dheweke nyelehake kita ing "awake Kristus." Dheweke nggawe kita sampurna ana ing Sang Kristus. Tembung sing digunakake kanggo iki yaiku kasucian, dipisahake dadi sampurna ing ngarsane Gusti Allah. Kita lair maneh dadi kulawarga Gusti Allah, dadi putrane. Panjenengane bakal urip ana ing kita lumantar Roh Suci. Dadi, apa kita isih kudu dosa? Rum bab 7 lan Galatia 5:17 nerangake babagan iki nalika kita urip ing awak fana, kita isih duwe sipat lawas sing dosa, sanajan Roh ing Allah saiki ana ing njero awake dhewe. Galatia 5:17 ujar, "Amarga sipat dosa iku kepinginan apa sing nalisir karo Roh, lan Roh apa sing nalisir karo sipat dosa. Dheweke bertentangan karo siji liyane, supaya sampeyan ora nindakake apa sing sampeyan karepake. " Kita ora nindakake kekarepane Gusti Allah.

Ing komentar dening Martin Luther lan Charles Hodge padha nuduhake manawa sing nyedhaki kita nyedhaki Gusti Allah lumantar Kitab Suci lan mlebu cahya sing sampurna, kita bisa ndeleng kepiye sampurna lan kepiye kamulyane. Roma 3:23

Paul kayane ngalami konflik iki ing Roma bab 7. Loro-lorone komentar kasebut uga ujar manawa saben wong Kristen bisa ngerti yen rasa apes lan kahanane Paulus: yen Gusti Allah kepengin supaya kita sampurna ing tumindak, supaya bisa cocog karo gambar Putrane, awake dhewe dadi budak saka alam dosa.

I Yohanes 1: 8 ujar manawa "yen kita ujar ora duwe dosa, kita bakal ngapusi awake dhewe lan kasunyatane ora ana ing awake dhewe." Aku Yohanes 1:10 ujar manawa "Yen kita ujar manawa ora nindakake dosa, kita bakal nggawe dheweke ngapusi lan pangandikane ora ana gandhengane ing urip kita."

Wacanen Rum bab 7. Ing Rum 7:14, Paulus nerangake manawa dheweke "didol dadi budak dosa". Ing ayat 15 dheweke ujar manawa aku ora ngerti apa sing daklakoni; amarga aku ora nindakake apa sing dakkarepake, nanging aku nindakake perkara sing dakkarepake. " Ing ayat 17 ujar manawa masalahe dosa sing urip ana ing dheweke. Paul dadi frustasi, mula dheweke negesake perkara kasebut kaping pindho kanthi tembung sing beda-beda. Ing ayat 18 dheweke ujar, "Aku ngerti, yen aku ora ngerti, yen ana ing awakku - tembunge Paulus asale wis lawas) ora ana sing becik, amarga ana kekarepan nanging aku ora bisa nindakake kabecikan." Ayat 19 ujar "Kanggo kabecikan sing dakkarepake, ora daklakoni, nanging tumindak ala sing ora daklakoni, iku daklakokake." NIV nerjemahake ayat 19 minangka "Amarga aku kepengin nggawe kabecikan, nanging aku ora bisa nindakake."

Ing Rum 7: 21-23, dheweke maneh nggambarake konflik kasebut minangka undang-undang sing bisa ditindakake ing para anggota (nuduhake sipat daginge), nglawan ukum pikirane (nuduhake sifat Spiritual ing batin). Kanthi batin dheweke seneng karo angger-anggering Toret, nanging "ala ana ing kene," lan sipat dosa yaiku "nglawan ukum pikiran lan nggawe dheweke dadi tahanan ukum dosa." Kita kabeh minangka wong sing percaya ngalami konflik iki lan frustrasi banget Paulus nalika dheweke sesambat ing ayat 24 "Aku iki wong apes. Sapa sing bakal ngluwari aku saka jisim pati iki? " Apa sing diterangake Paulus yaiku konflik sing kita adhepi: konflik antarane alam lawas (daging) lan Roh Suci sing ana ing njero omah, sing kita waca ing Galatia 5:17 Nanging Paulus uga ujar ing Roma 6: 1 "apa kita bakal terus dosa supaya sih-rahmat saya akeh. Gusti mboten pareng. "Paulus uga ujar manawa Gusti Allah pengin supaya kita bisa dislametake ora mung saka paukuman dosa nanging uga saka kekuwatan lan kontrol ing urip iki. Kaya sing dingendikakake Paulus ing Rum 5:17, "Yen yen ana wong siji, amarga pati ana ing pati, apa maneh wong-wong sing nampa sih-rahmat lan hadiah kabeneran, bakal mrentah ing urip liwat Siji wong, yaiku Yesus Kristus. ” Ing I Yohanes 2: 1, Yohanes ujar marang wong-wong sing precaya manawa dheweke nulis marang dheweke supaya dheweke ora bakal dosa. Ing Efesus 4:14, Paulus ujar manawa kita kudu diwasa saengga ora bakal bayi maneh (kaya wong Korinta sadurunge).

Dadi, nalika Paulus nangis ing Rum 7:24, "sapa sing bakal nulungi aku?" (lan kita karo dheweke), dheweke duwe wangsulan sing nyenengake ing ayat 25, "Aku matur nuwun marang Gusti Allah - Liwat YESUS KRISTUS PANGERAN KITA." Dheweke ngerti manawa wangsulane ana ing Kristus. Kemenangan (kasucian) uga keslametan teka saka panentu Kristus sing urip ing kita. Aku wedi manawa akeh wong sing percaya bakal urip ing dosa kanthi ngucap, "Aku mung manungsa," nanging Roma 6 menehi kekuwatan kanggo kita. Saiki kita duwe pilihan lan ora duwe alesan kanggo terus nindakake dosa.

Yen Aku Dislametake, Napa Aku Terus Dosa? (Bagean 2) (Bagean Gusti Allah)

Saiki kita ngerti manawa kita isih nindakake dosa sawise dadi putraning Allah, kabukten saka pengalaman lan uga ing Kitab Suci; apa sing kudu ditindakake? Kaping pisanan dakkandhani, proses iki, amarga iku sejatine, mung ditrapake kanggo wong sing precaya, wong-wong sing wis ngarep-arep urip langgeng, dudu tumindak sing apik, nanging ing karya Kristus sing wis rampung (Sedane, ngubur lan wungune kanggo kita. kanggo ngapura dosa); wong-wong sing wis dibenerke karo Gusti Allah. Deleng I Korinta 15: 3 & 4 lan Efesus 1: 7. Alesan sing ditrapake mung kanggo wong sing pracaya amarga kita ora bisa nindakake apa-apa kanggo nggawe awake dhewe sampurna utawa suci. Iki minangka prekara sing mung bisa ditindakake dening Gusti Allah, lumantar Roh Suci, lan kaya sing bakal dingerteni, mung wong-wong sing precaya duwe Roh Suci ana ing sajroning ati. Wacanen Titus 3: 5 & 6; Efesus 2: 8 & 9; Rum 4: 3 & 22 lan Galatia 3: 6

Tulisan mulang manawa ing wektu iki kita pracaya, ana rong prekara sing ditindakake Gusti Allah kanggo kita. (Ana akeh liyane.) Nanging, iki penting supaya kita bisa "menang" nglawan dosa ing urip. Kaping pisanan: Gusti Allah nempatake kita ana ing Sang Kristus (ana prekara sing angel dingerteni, nanging kita kudu nampa lan percaya), lan nomer loro dheweke urip ing njero roh liwat Roh Suci.

Tulisan ujar ing I Korinta 1:20 manawa kita ana ing Panjenengane. "Kanthi tumindak sampeyan, sampeyan ana ing Sang Kristus, sing dadi kawicaksanan saka Gusti Allah lan kabeneran, kasucen lan nebus." Roma 6: 3 ujar manawa kita dibaptis "ana ing Sang Kristus". Iki ora ngomong babagan baptis kita ing banyu, nanging gaweyan dening Roh Suci sing ndadekake kita dadi Kristus.

Tulisan uga mulang manawa Roh Suci bisa urip ana ing kita. Ing Yohanes 14: 16 & 17, Yesus ngandhani para sakabate manawa Dheweke bakal ngutus Panglipur (Roh Suci) sing nunggil karo dheweke lan bakal nunggil karo dheweke, (Dheweke bakal manggon utawa manggon ing tengah-tengahe). Ana Kitab Suci liyane sing ngandhani manawa Rohing Allah ana ing kita, ing saben wong sing precaya. Wacanen Yohanes 14 & 15, Kis 1: 1-8 lan I Korinta 12:13. Yohanes 17:23 ujar manawa Dheweke ana ing ati kita. Nyatane Rum 8: 9 ujar manawa yen Rohing Allah ora ana ing kowe, sampeyan ora dadi kagungane Sang Kristus. Mula kita ujar manawa wiwit iki (yaiku nggawe kita suci) minangka karya saka Roh sing ana ing omah, mung wong-wong sing precaya, sing duwe Roh ing jero, bisa bebas utawa menang amarga dosane.

Ana wong sing ujar manawa Tulisan ngemot: 1) bebener sing kudu kita percaya (sanajan ora ngerti babar pisan; 2) prentah manut lan 3) janji percaya. Kasunyatan ing ndhuwur minangka bebener sing kudu dipercaya, yaiku manawa kita ana ing ngarsane lan dheweke ana ing awake dhewe. Elinga ide kepercayaan lan manut iki nalika nerusake panelitian iki. Aku mikir bisa ngerteni. Ana rong bagean sing kudu dingerteni kanggo ngatasi dosa ing saben dinten. Ana bagean saka Gusti Allah lan bagean, yaiku manut. Kita bakal luwih dhisik ndeleng bagean saka Gusti Allah yaiku babagan Kristus lan Kristus ana ing awake dhewe. Sebut wae yen sampeyan pengin: 1) Panentu Gusti Allah, aku ana ing Sang Kristus, lan 2) Panguwasa Gusti, Kristus ana ing aku.

Iki sing dicritakake Paulus nalika dheweke ujar ing Roma 7: 24-25: "Sapa sing bakal ngluwari aku ... aku matur nuwun marang Gusti Allah ... lumantar Yesus Kristus, Gusti kita." Elinga yen proses iki mokal tanpa pitulung saka Gusti Allah.

 

Cetha saka ing Kitab Suci manawa kekarepane Gusti Allah supaya kita suci lan kita bisa ngatasi dosa-dosa. Rum 8: 29 nyariosaken dhumateng kita bilih kita pitados bilih Panjenenganipun sampun "pinasthi netepaken kita supados sami kaliyan rupa Para Putranipun." Rum 6: 4 ujar manawa Karsane supaya kita "lumaku ing urip anyar." Kolose 1: 8 ujar manawa tujuan piwulang Paulus yaiku "supaya saben wong sampurna lan sampurna ana ing Sang Kristus." Gusti Allah mulang manawa dheweke kepengin supaya diwasa (ora tetep bayi kaya wong Korinta). Efesus 4:13 ujar manawa kita kudu "diwasa ing ilmu lan entuk ukuran sing lengkap saka Kristus." Ayat 15 ujar manawa kita bakal tuwuh dadi wong. Efesus 4:24 ujar manawa kita kudu “nganggo anyar; digawe kanggo dadi kaya Gusti Allah ing kabeneran lan kasucen sejatine. "bI Tesalonika 4: 3 negesake" Iki kersane Gusti Allah, yaiku kasucen sampeyan. " Ayat 7 & 8 ujar manawa "wis ora nimbali kita nistha, nanging kanggo kasucen." Ayat 8 ujar "yen kita nolak iki, kita nolak Gusti Allah sing menehi Roh Suci marang kita."

(Nyambungake pikirane Roh sing ana ing kita lan kita bakal bisa ngowahi.) Nemtokake tembung kasucian bisa uga rada rumit nanging ing Prajanjian Lawas tegese nyisihake utawa nyedhiyakake obyek utawa wong menyang Gusti Allah sing digunakake, kanthi kurban sing ditawakake kanggo nyuceni. Dadi, kanggo tujuan kita ing kene, kita ujar manawa kasucen kudu dipisahake marang Gusti Allah utawa diparingake marang Gusti Allah. Kita digawe suci kanggo Panjenengane kanthi pangurbanan sedane Kristus ing kayu salib. Iki, kaya sing dakkandhakake, yaiku kasucian posisi nalika kita pracaya lan Gusti Allah nganggep kita sampurna ana ing Sang Kristus (nganggo sandhangan lan ditutupi lan dianggep bener ing Panjenengane). Iku maju nalika kita dadi sampurna kaya dheweke sampurna, nalika kita menang ngatasi dosa ing pengalaman saben dinane. Apa wae ayat babagan kasucian nggambarake utawa nerangake proses iki. Kita pengin ditampilake lan dipisahake kanggo Gusti Allah minangka sing diresiki, diresiki, suci lan tanpa cacat, lan liya-liyane. Ibrani 10:14 ujar manawa "kanthi siji pangurbanan, dheweke wis nyampurnakake salawase wong sing dadi suci."

Ayat liyane babagan iki: I Yohanes 2: 1 ujar "Aku nulis kabeh marang kowe, supaya aja dosa." Aku Pétrus 2:24 ujar, "Kristus nanggung dosa-dosa kita ing badané dhéwé ing wit ... supaya kita urip kanthi kabeneran." Ibrani 9:14 ngandhani, "Sang Kristus wis ngresiki kita saka tumindak mati kanggo ngabdi marang Gusti Allah sing urip."

Ing kene, kita ora mung kepengin marang kekarepane Gusti Allah, nanging uga supaya kita menang: kita ana ing Panjenengane lan melu sedane, kaya sing dijelasake ing Rum 6: 1-12. 2 Korinta 5:21 negesake, "Dheweke nggawe dosa kanggo kita, sing ora wanuh marang dosa, supaya kita bisa dadi kabenerane saka ing Allah." Waca uga Filipi 3: 9, Rum 12: 1 & 2 lan Rum 5:17.

Wacanen Rum 6: 1-12. Ing kene kita nemokake panjelasan babagan gaweyane Gusti Allah kanggo kita supaya bisa ngalahake dosa, yaiku panentu. Roma 6: 1 nerusake pikirane bab kaping lima yen Gusti Allah ora pengin kita terus nindakake dosa. Yaiku: Apa sing bakal dakkandhakake? Apa kita bakal tetep nglakoni dosa, nganti sih-rahmat bisa melimpah? " Ayat 2 ujar, "Gusti Allah ora mareng. Kepiye kita sing wis mati amarga dosa, bisa urip maneh ing kana? " Rum 5:17 nyebutake babagan "sapa sing nampa sih-rahmat lan hadiah kabeneran bakal mrentah ing sajroning urip, yaiku Yesus Kristus." Dheweke pengin kemenangan kanggo kita saiki, ing urip iki.

Aku pengin nyorot panjelasan ing Rum 6 babagan apa sing ana ing Kristus. Kita wis ngomong babagan baptis kita dadi Kristus. (Elinga, iki dudu baptisan banyu, nanging gaweyane Roh.) Ayat 3 mulang manawa iki tegese kita "wis dibaptisake menyang sedane," tegese "kita padha seda bareng dheweke." Ayat 3-5 ujar manawa kita "dikubur karo dheweke." Ayat 5 nerangake manawa kita ana ing Panjenengane, kita dadi siji karo Panjenengane nalika sedane, dikubur lan diuripake maneh. Ayat 6 ujar manawa kita disalib bareng karo dheweke, supaya "badan dosa bisa sirna, supaya kita ora bakal dadi batur maneh dosa maneh." Iki nuduhake manawa kekuwatan dosa wis rusak. Cathetan sikil NIV lan NASB ujar manawa bisa diterjemahake "awak dosa bisa uga ora duwe daya." Terjemahan liyane yaiku "dosa ora bakal nguwasani kita."

Ayat 7 ujar manawa "wong sing wis tilar donya wis bebas saka dosa. Amarga iku, dosa ora bisa nganggep kita dadi batur tukon maneh. Ayat 11 ujar "kita padha mati amarga dosa." Ayat 14 ujar "dosa ora bakal nguwasani sampeyan." Iki sing disalib karo Sang Kristus kanggo kita. Amarga kita padha seda karo Sang Kristus, kita padha tilar donya dadi dosa bareng Sang Kristus. Cetha, kabeh iku dosa-dosane sing dipateni. Kuwi dosa-dosané sing dikubur. Mula, dosa ora kudu nguwasani kita maneh. Sacara sederhana, amarga kita ana ing Sang Kristus, kita tilar donya bebarengan karo Panjenengane, mula dosa ora kudu nguwasani kita maneh.

Ayat 11 minangka bagean: tumindak iman. Ayat sadurunge minangka kasunyatan sing kudu kita percaya, sanajan angel dingerteni. Iki minangka kebenaran sing kudu kita percaya lan tumindak. Ayat 11 nggunakake tembung "reckon" sing tegese "ngetung". Wiwit saiki kita kudu tumindak precaya. "Dibangkitake" karo Panjenengane ing wacan Kitab Suci iki tegese kita "urip marang Gusti Allah" lan bisa "urip kanthi urip anyar." (Ayat 4, 8 & 16) Amarga Gusti Allah wis ngekèki Roh marang kita, mula kita saiki bisa urip kanthi kemenangan. Kolose 2:14 ujar manawa "kita padha tilar donya lan jagad iki padha mati." Cara liya kanggo ujar iki yaiku ujar manawa Yesus ora seda mung kanggo mbebasake kita saka paukuman dosa, nanging uga ora bisa ngontrol kita, mula bisa ndadekake kita suci lan suci ing urip saiki.

Ing Kisah Para Rasul 26:18 Lukas negesake Gusti Yesus nalika ujar marang Paulus yen Injil bakal "ngowahi saka pepeteng dadi cahya lan saka kekuwatane Iblis menyang Gusti Allah, supaya bisa nampa pangapura dosa lan warisan ing antarane wong-wong sing wis kasucèkake (digawe suci ) kanthi precaya marang Aku (Yesus). ”

Kita wis nyumurupi bagean 1 saka panliten iki, sanajan Paulus mangertos, utawa luwih ngerti, kanyatan kasebut, kamenangan ora otomatis lan uga ora kanggo kita. Dheweke ora bisa nggayuh kamenangan kanthi cara mandhiri utawa kanthi nyoba angger-angger lan uga kita ora bisa. Kamenangan saka dosa mokal kanggo kita tanpa Kristus.

Iki sebabe. Wacanen Efesus 2: 8-10. Nyritakake manawa kita ora bisa disimpen kanthi tumindak kabeneran. Iki amarga, kaya sing kasebut ing Roma 6, kita "didol amarga dosa." Kita ora bisa mbayar dosa utawa entuk pangapura. Yésaya 64: 6 ngandhani, "Kabeneré kita padha kaya kain sing kotor" ing ngarsané Gusti Allah. Roma 8: 8 ngandhani manawa wong-wong sing "dadi daging ora bisa nyenengake Allah."

Yohanes 15: 4 nuduhake manawa kita ora bisa metokake woh dhewe lan ayat 5 ujar, "tanpa aku (Kristus) sampeyan ora bisa nindakake apa-apa." Galatia 2:16 ujar manawa "amarga ana tumindak angger-anggering Toret, ora ana wong kang kabenerake," lan ayat 21 ujar manawa "yen kabeneran lumantar angger-anggering Toret, Kristus seda tanpa guna." Ibrani 7:18 ngandhani manawa "angger-anggering Toret ora sampurna."

Rum 8: 3 & 4 ujar, "Amarga angger-anggering Toret ora bisa ditindakake, amarga angger-anggering Toret ora kuwat, Gusti Allah ngutus Putrane dhewe kaya manungsa sing dosa, dadi kurban pangruwating dosa. Dadi, dheweke ngukum dosa tumrap manungsa sing dosa, supaya angger-anggering Toret sing bener bisa katampa ing kita, sing ora urip miturut sipat dosa nanging miturut Roh. "

Wacanen Roma 8: 1-15 lan Kolose 3: 1-3. Kita ora bakal bisa diresiki utawa disimpen kanthi tumindak sing apik lan uga ora bisa kasucèkake kanthi tumindak ukum. Galatia 3: 3 ujar, "Apa kowe nampa Roh liwat pakaryaning angger-anggering Toret utawa kanthi ngrungokake iman? Apa kowe pancen bodho? Wis wiwit nganggo Roh, apa kowe saiki wis sampurna ing daging? ” Mula, kita, kaya Paulus, sing nalika ngerti kasunyatan manawa kita wis dibebasake saka dosa marga saka sedane Sang Kristus, isih tetep berjuang (deleng Roma 7 maneh) kanthi usaha mandhiri, ora bisa netepi angger-anggering Toret lan ngadhepi dosa lan kegagalan, lan bengok-bengok, "Aku iki wong apes, sing bakal ngluwari aku!"

Ayo dirembug apa sing nyebabake kegagalan Paulus: 1) Hukum kasebut ora bisa ngowahi. 2) Usaha mandhiri gagal. 3) Yen dheweke luwih ngerti Gusti Allah lan angger-anggering Toret, mula dheweke katon luwih ala. (Pakaryan ukum yaiku nggawe kita dosa banget, nggawe dosa kita jelas. Roma 7: 6,13) Hukum kasebut negesake manawa kita butuh sih-rahmat lan kekuwatane saka Gusti Allah. Kaya sing diandharake ing Yohanes 3: 17-19, yen nyedhaki cahya, mula kita bakal katon kotor. 4) Dheweke pungkasane frustasi lan ujar: "sapa sing bakal ngluwari aku?" "Ora ana barang sing apik kanggo aku." "Ala ana ing aku." "Ana perang ing njero ati." "Aku ora bisa nindakake." 5) Hukum kasebut ora duwe kekuwatan kanggo memenuhi tuntutane dhewe, nanging mung ukuman. Dheweke banjur mangsuli, Roma 7:25, "Aku matur nuwun marang Gusti Allah, lumantar Yesus Kristus, Gusti kita. Dadi, Paulus nggawa kita menyang bagean kapindho sing diwenehake dening Gusti Allah sing bisa nuwuhake kasucen kita. Rum 8:20 negesake, "Rohing gesang mbebasake kita saka angger-anggering dosa lan pati." Kekuwatan lan kekuwatan kanggo ngatasi dosa yaiku Kristus ing AS, Roh Suci ing kita. Wacaen Roma 8: 1-15 maneh.

Tarjamahan New King James ing Kolose 1:27 & 28 ujar manawa tugas saka Roh Allah menehi kita sampurna. Ana tulisan mangkene, "Gusti Allah kepengen ngerti apa sejatine kekayaan kamulyaning misteri iki ing antarane para bangsa, yaiku Kristus ana ing kowe, pangarep-arep kamulyan." Terus diterusake "supaya kita bisa nyedhiyakake saben wong sing sampurna (utawa lengkap) ana ing Sang Kristus Yesus." Apa kamulyan ing kene yaiku kamulyan sing kita kekurangan ing Roma 3:23? Waca 2 Korinta 3:18 ing endi Gusti Allah ujar manawa pengin ngowahi kita dadi gambar saka Gusti Allah saka "kamulyan dadi kamulyan."

Elinga yen kita ngomong babagan Roh bakal ana ing kita. Ing Yohanes 14: 16 & 17, Yesus ujar manawa Roh sing nunggil karo dheweke bakal ana ing dheweke. Ing Yokanan 16: 7-11, Yesus ujar manawa perlu nuli lunga supaya Roh bisa urip ana ing kita. Ing Yohanes 14:20, Dheweke ujar, "Ing dina iku sampeyan bakal ngerti manawa Aku ana ing Bapaku lan sampeyan ana ing Aku, lan Aku ana ing kowe," persis kaya sing wis dakkandhakake. Iki sejatine kabeh diramalake ing Prajanjian Lawas. Yoel 2: 24-29 ngomongake babagan nempatake Roh Suci ing ati kita.

Ing Kisah Para Rasul 2 (wacanen), iki nyritakake manawa kedadeyan kasebut ana ing dina Pentakosta, sawise munggah Yesus menyang swarga. Ing Yeremia 31: 33 & 34 (dirujuk ing Prajanjian Anyar ing Ibrani 10:10, 14 & 16) Gusti Allah netepi janji liyane, yaiku menehi angger-angger ing ati kita. Ing Rum 7: 6, kita ngandhani yen asil saka janji sing wis rampung yaiku kita bisa "ngabdi marang Gusti Allah kanthi cara anyar lan urip." Saiki, nalika kita precaya marang Sang Kristus, Roh bakal tetep ana ing kita lan Dhewe ndadekake Roma 8: 1-15 & 24 bisa dadi nyata. Waca uga Roma 6: 4 & 10 lan Ibrani 10: 1, 10, 14.

Ing wekdal punika, kula kepengin sampeyan maos lan ngapalake Galatia 2:20. Aja lali. Ayat iki ngringkes kabeh Paul sing mulang babagan suci ing siji ayat. "Aku kasalib karo Kristus, nanging aku isih urip; nanging dudu aku, nanging Kristus, urip ana ing aku; lan uripku saiki ing daging, aku urip kanthi precaya marang Putraning Allah, sing nresnani aku lan masrahake awake kanggo aku. "

Kabeh sing bakal kita lakoni sing disenengi Gusti Allah ing urip Kristen bisa diringkes nganggo ukara, "dudu aku; nanging Kristus. " Kristus sing urip ana ing aku, dudu tumindak lan tumindak sing apik. Waca ayat-ayat iki sing uga nyebutake babagan sedane Sang Kristus (supaya dosa ora kuwat) lan gaweyane Rohing Allah ana ing kita.

I Petrus 1: 2 2 Tesalonika 2:13 Ibrani 2:13 Efesus 5: 26 & 27 Kolose 3: 1-3

Gusti Allah, lumantar Rohé, maringi kekuwatan kanggo ngatasi, nanging malah luwih saka iku. Dheweke ngganti kita saka njero, ndandani kita, ganti kita dadi gambar Putrane, Kristus. Kita kudu ngandelake Dheweke nindakake. Iki minangka proses; diwiwiti dening Gusti Allah, diterusake dening Gusti Allah lan rampung dening Gusti Allah.

Mangkene dhaptar janji sing bakal dipercaya. Ing kene Gusti Allah nindakake apa sing ora bisa kita lakoni, ngowahi lan nggawe kita suci kaya Kristus. Filipi 1: 6 "Yakin banget prekara iki; Manawa Panjenengane sing wis miwiti gaweyan becik ana ing antaramu, bakal rampung nganti tumeka dina Sang Kristus Yesus. ”

Efesus 3: 19 & 20 "kebak kabeh kabekan saka Gusti Allah… miturut kekuwatan sing bisa digunakake ing kita." Sepira gedhene, "Gusti Allah nate tumindak ing kita."

Ibrani 13: 20 & 21 "Saiki, Gusti Allah sing tentrem-rahayu… ndadekake kowe rampung ing kabeh pakaryan becik kanggo nindakake kekarepane, nuli nindakake apa sing dadi kekarepane ana ing ngarsane, lumantar Yesus Kristus." I Pétrus 5:10, "Gusti Allah sih-rahmat, sing wis nimbali kowé marang kamulyané langgeng ing Sang Kristus, bakal nyampurnakaké, negesaké, nguwataké kowé."

I Tesalonika 5: 23 & 24 "Saiki, Gusti Allah sing tentrem, dhewe sing nyucèkake sampeyan; Muga-muga roh lan jiwa lan awak sampeyan dijaga kanthi lengkap tanpa disalahake nalika tekane Gusti Yesus Kristus kita. Sing setya tuhu, sing nimbali kowé, lan uga bakal nindakaké. " NASB ujar manawa "Dheweke uga bakal kayektenan."

Ibrani 12: 2 nyariosaken dhumateng kita supaya 'ndeleng kita marang Yesus, panganggit lan panunture iman kita (NASB ujar tukang nyempurnakake). " I Korinta 1: 8 & 9 "Gusti Allah bakal ngiyatake sampeyan nganti pungkasan, tanpa cacat ing dina Gusti Yesus Kristus, Gusti kita. Gusti Allah iku setya, "I Tesalonika 3: 12 & 13 ujar manawa Gusti Allah bakal" nambah "lan" nggawe atimu ora luput nalika tekane Gusti Yesus Yesus kita. "

I Yohanes 3: 2 ngandhani, "kita bakal bisa dadi kaya Panjenengane nalika ndeleng kaya Panjenengane." Gusti Allah bakal ngrampungake iki nalika Yesus kondur utawa kita menyang swarga nalika mati.

Kita wis ndeleng akeh ayat sing nuduhake manawa kasucian minangka proses. Waca Filipi 3: 12-14 sing ujar, "Aku durung nggayuh, utawa aku durung sampurna, nanging aku terus nggayuh gegayuhan supaya tinimbalan luhur saka Gusti Yesus ana ing Sang Kristus Yesus." Siji komentar nggunakake tembung "nguber." Ora mung proses, nanging uga melu aktif.

Efesus 4: 11-16 ngandhani yen pasamuwan kudu kerja bareng supaya kita bisa "tuwuh ing kabeh prekara dadi Panjenengane sing dadi Kepala - Kristus." Tulisan uga nggunakake tembung tuwuh ing I Petrus 2: 2, ing kana diwaca: "karepake susu murni saka tembung, supaya sampeyan tuwuh kanthi mangkono." Tuwuh butuh wektu.

Perjalanan iki uga diarani mlaku-mlaku. Mlaku minangka cara sing alon; langkah siji; proses. Aku Yohanes mbahas babagan lumaku ing pepadhang (yaiku Sabdanipun Allah). Galatia ujar ing 5:16 lumaku ing Roh. Kalorone bisa bebarengan. Ing Yohanes 17:17, Gusti Yesus ngendika, "Kasucèkna wong mau nganggo kayekten, pangandika sampeyan kayekten." Sabda Jahwéh lan Roh bisa bebarengan ing proses iki. Dheweke ora bisa dipisahake.

Kita wiwit ndeleng tembung kriya tumindak nalika nyinaoni topik iki: mlaku, nguber, kepinginan, lsp. Yen sampeyan bali menyang Roma 6 lan maca maneh, sampeyan bakal bisa ndeleng akeh: ngitung, saiki, ngasilake, aja ngasilake. Apa iki ora ateges ana prekara sing kudu kita lakoni; manawa ana prentah kudu manut; gaweyan sing dibutuhake kanggo kita.

Roma 6:12 negesake, "Dadi aja nganti dosa (yaiku, amarga posisi kita ana ing Sang Kristus lan kekuwatan Kristus ana ing kita) mrentah ing awakmu sing fana." Ayat 13 mrentah supaya masrahake awak kita marang Gusti Allah, aja nganti dosa. Iki negesake supaya ora dadi "budak dosa". Iki minangka pilihan, prentah kanggo nuruti; dhaptar 'sing kudu ditindakake ". Elinga, kita ora bisa nindakake kanthi gaweyan dhewe, nanging mung liwat kekuwatane, nanging kita kudu nindakake.

Kita kudu tansah eling, iku lumantar Kristus. I Korinta 15:57 (NKJB) menehi janji sing luar biasa iki: "Matur nuwun marang Gusti Allah sing menehi kita kemenangan liwat GUSTI YESUS KRISTUS." Dadi, apa sing "kita lakoni" iku liwat Panjenengane, liwat Roh sing kuwasa. Filipi 4:13 ngandhani manawa kita "bisa nindakake samubarang kabeh lumantar Sang Kristus sing nguatake kita." Yaiku: SAJA KITA BISA NAMPAK KANGGO TANPA DUWE, KAMU KANGGO LAKU KABEH KANGGO NGALAMI.

Gusti Allah maringi kekuwatan kanggo "nindakake" apa wae sing dikepengini. Sawetara wong percaya ngarani kekuwatan 'patangen "kaya sing ditulis ing Rum 6: 5" kita bakal padha kaya wungune. " Ayat 11 ujar manawa kekuwatane Gusti Allah sing nangekake Kristus saka ing antarane wong mati nggawe kita urip anyar kanggo ngawula marang Gusti Allah ing urip iki.

Filipi 3: 9-14 uga negesake iki minangka "apa sing ana ing pracaya marang Sang Kristus, yaiku kabeneran saka Gusti Allah kanthi pracaya." Cetha saka ayat iki, yen iman marang Kristus iku penting banget. Kita kudu precaya supaya bisa slamet. Kita uga kudu precaya marang kekarepane Gusti Allah kanggo kasucen, yaiku. Pati Kristus kanggo kita; iman marang kekuwatan Gusti Allah sing bisa nggarap kita dening Roh; iman yen Dheweke menehi kekuwatan kanggo ngowahi lan iman marang Gusti Allah sing bakal ngowahi kita. Ora ana sing bisa dilakoni tanpa iman. Iki ngubungake kita karo kekarepan & kekuwatane Gusti Allah. Gusti Allah bakal nyucekake kita nalika kita percaya lan manut. Kita kudu cukup precaya kanggo tumindak miturut kayekten; cukup manut. Elingi paduan kidung:

"Percaya lan manut, amarga ora ana cara liya supaya seneng karo Gusti Yesus, nanging percaya lan manut."

Ayat liyane sing ana gandhengane karo iman karo proses iki (diganti karo kekuwatane saka Gusti Allah): Efesus 1: 19 & 20 "apa kaluhurane kekuwatane tumrap kita sing pracaya, miturut kekuwatane sing dikuwasani ing Sang Kristus nalika ngunggahake Panjenengane saka ing antarane wong mati. ”

Efesus 3: 19 & 20 ujar "supaya sampeyan bisa kapenuhan kabeh kekuwatane Sang Kristus. Saiki, kanggo Panjenengane, sing bisa nindakake luwih akeh tinimbang kabeh sing kita jaluk utawa pikirake miturut kekuwatan sing bisa digunakake ing awake dhewe." Ibrani 11: 6 ujar manawa "tanpa precaya, ora bakal bisa nyenengke Gusti Allah."

Rum 1:17 ujar manawa "wong sing bener bakal urip kanthi iman." Aku percaya, iki ora mung nuduhake iman wiwitan nalika kawilujengan, nanging iman saben dinane sing nyambungake kita karo kabeh sing diparingake Gusti Allah kanggo kasucen; urip saben dinane lan manut lan mlaku kanthi precaya.

Deleng uga: Filipi 3: 9; Galatia 3:26, 11; Ibrani 10:38; Galatia 2:20; Rum 3: 20-25; 2 Korinta 5: 7; Efesus 3: 12 & 17

Perlu iman kanggo manut. Elingi Galatia 3: 2 & 3 "Apa sampeyan nampa Roh liwat pakaryaning angger-anggering Toret utawa ngrungokake pangandel… wiwit diwiwiti saka Roh, apa saiki wis dadi sampurna ing daging?" Yen sampeyan maca kabeh wacan kasebut nuduhake urip kanthi iman. Kolose 2: 6 ujar manawa "kayadene kowe wis nampani Kristus Yesus (kanthi iman), padha lumaku manut marang Panjenengane." Galatia 5:25 ujar, "Yen kita urip ing Roh, ayo padha lumaku miturut Roh."

Dadi, nalika miwiti ngomong babagan bagean kita; ketaatan kita; kayane, dhaptar "sing kudu ditindakake", elinga kabeh sing wis disinaoni. Tanpa Roh-Nya, kita ora bisa nindakake apa-apa, nanging kanthi Roh-Nya bakal nguatake kita nalika manut; lan Gusti Allah iku sing ngowahi kita, supaya kita dadi suci kaya Sang Kristus suci. Sanajan manut, isih kabeh saka Gusti Allah - Dheweke makarya ing kita. Kabeh iku iman marang Panjenengane. Elingi ayat memori kita, Galatia 2:20. Yaiku "dudu aku, nanging Kristus ... aku urip kanthi precaya marang Putraning Allah." Galatia 5: 16 ujar "lumaku miturut Roh lan sampeyan ora bakal bisa netepi hawa nepsu daging."

Dadi, kita deleng isih ana gaweyan sing kudu ditindakake. Dadi, kapan utawa kepiye cara kita cocog, gunakake utawa gunakake kekuwatane saka Gusti Allah. Aku pracaya iku ceceg karo langkah-langkah ketaatan sing ditindakake kanthi iman. Yen kita lungguh lan ora nindakake apa-apa, ora bakal kedadeyan. Wacanen Yakobus 1: 22-25. Yen kita ora nggatekake Sabdane (pandhuane) lan ora manut, tuwuh utawa owah-owahan ora bakal kedadeyan, yaiku yen ndeleng awake dhewe ing kaca pangilon kaya ing Yakobus lan lunga lan dudu wong sing nindakake, kita bakal tetep dosa lan ora suci . Elingi Aku Tesalonika 4: 7 & 8 ujar "Akibate sapa sing nolak iki dudu nolak manungsa, nanging Gusti Allah sing menehi Roh Suci marang sampeyan."

Bagean 3 bakal nuduhake prekara-prekara sing praktis sing bisa "ditindakake" (yaiku nindakake) kanthi kekuwatane. Sampeyan kudu nindakake langkah-langkah iman sing manut. Sebut tumindak positif.

Part Kita (Bagean 3)

Kita wis netepake manawa Gusti Allah kepengin nyempurnakake kita karo gambar Putrane. Gusti Allah ujar manawa ana prekara sing kudu kita lakoni. Sampeyan mbutuhake ketaatan ing sisih kita.

Ora ana pengalaman "sihir" sing bisa langsung ngubah kita. Kaya sing wis dakkandhakake, iku proses. Rum 1:17 ujar manawa kabeneran saka Gusti Allah kabukten saka iman marang iman. 2 Korinta 3:18 nggambarake kaya sing malih dadi gambar Kristus, saka kamulyan dadi kamulyan. 2 Pétrus 1: 3-8 ujar manawa kita kudu nambah siji kabecikan kaya Kristus kanggo liyane. Yokanan 1:16 nggambarake minangka "sih-rahmat marang sih-rahmat."

Kita wis ngerti manawa kita ora bisa nindakake kanthi usaha mandhiri utawa nyoba netepi angger-anggering Toret, nanging Gusti Allah sing bakal ngowahi kita. Kita wis ngerti yen diwiwiti nalika kita lair maneh lan rampung dening Gusti Allah. Gusti Allah menehi pasokan lan kekuwatan kanggo kemajuan saben dinane. Kita wis ngerti ing Roma bab 6 manawa kita ana ing Kristus, nalika sedane, dikubur lan diuripake maneh. Ayat 5 ujar manawa kekuwatane dosa wis ora kuwat. Kita wis mati amarga dosa lan ora bakal nguwasani kita.

Amarga Gusti Allah uga urip ing kita, kita duwe kekuwatane, supaya kita bisa urip kanthi cara sing nyenengake. Kita wis sinau manawa Gusti Allah dhewe sing ngganti kita. Dheweke janji bakal ngrampungake pakaryan sing diwiwiti ing kita kanthi kawilujengan.

Iki kabeh kasunyatan. Roma 6 ujar manawa ngelingi kasunyatan kasebut, kita kudu miwiti tumindak. Perlu iman kanggo nindakake iki. Ing kene diwiwiti perjalanan iman utawa percaya marang manut. "Prentah manut" sing pertama yaiku iman. Ana tulisan "nganggep awakmu dhewe pancen wis mati amarga dosa, nanging urip ana ing ngarsane ana ing Sang Kristus Yesus, Gusti kita," reckon tegese percaya, percaya, nganggep iku bener. Iki minangka tumindak iman lan diikuti karo prentah liyane kayata "ngasilake, aja nganti, lan saiki." Iman gumantung marang kekuwatan apa tegese mati ing Sang Kristus lan janjine Gusti Allah sing bakal digunakake ing kita.

Aku seneng yen Gusti Allah ora ngarep-arep kita ngerti kabeh babagan iki, nanging mung "tumindak". Iman minangka dalan kanggo cocog utawa nyambung utawa njupuk kekuwatan lan kekuwatane saka Gusti Allah.

Kamenangan kita ora bisa nggayuh kekuwatan kanggo ngowahi awake dhewe, nanging bisa uga cocog karo manut "sing setya". Nalika "tumindak," Gusti Allah bakal ngubah kita lan ngidini kita nindakake perkara sing ora bisa ditindakake; tuladhane ngganti kepinginan lan polah; utawa ngganti kebiasaan dosa; menehi kita kekuwatan supaya "bisa urip kanthi anyar." (Roma 6: 4) Dheweke menehi kita ”kekuwatan” kanggo nggayuh tujuan supaya bisa menang. Wacanen ayat-ayat iki: Filipi 3: 9-13; Galatia 2: 20-3: 3; I Tesalonika 4: 3; I Petrus 2:24; I Korinta 1:30; I Petrus 1: 2; Kolose 3: 1-4 & 3: 11 & 12 & 1:17; Roma 13:14 lan Efesus 4:15.

Ayat ing ngisor iki nyambung iman karo tumindak lan kasucen kita. Kolose 2: 6 ujar, "Kaya dene kowe padha nampani Sang Kristus Yesus, padha manutaa ana ing Panjenengane. (Kita disimpen kanthi iman, mula kita bakal kasucekake dening kapitayan.) Kabeh langkah luwih lanjut ing proses iki (lumaku) gumantung lan mung bisa ditindakake utawa bisa ditindakake kanthi iman. Rum 1:17 ujar, "kabenerane Gusti Allah kabukten saka iman lan kapitayan." (Iki tegese saben langkah.) Tembung "mlaku" asring digunakake kanggo pengalaman. Rum 1:17 uga ujar, "Sing adil bakal urip kanthi iman." Iki ngomongake babagan urip saben dinane luwih utawa luwih saka wiwitane karahayon.

Galatia 2:20 ujar "Aku disalib bareng karo Kristus, nanging aku isih urip, nanging aku ora, nanging Kristus urip ana ing aku, lan uripku saiki ing daging, aku urip kanthi precaya marang Putraning Allah sing tresna marang aku lan menehi awake dhewe kanggo aku. ”

Rum 6 ujar ing ayat 12 "mulane" utawa amarga nganggep awake dhewe wis "mati ana ing Sang Kristus", kita saiki kudu netepi prentah sabanjure. Saiki kita duwe pilihan kanggo manut saben dinane lan suwe anggere urip utawa nganti dheweke bali.

Diwiwiti karo pilihan kanggo ngasilake. Ing Rum 6:12, King James Version nggunakake tembung iki "ngasilake" nalika ujar manawa "aja nyerahake anggota awakmu dadi instrumen ketidakadilan, nanging masrahake awakmu marang Gusti Allah." Aku percaya yen menehi pilihan minangka pilihan kanggo nyerah kontrol sampeyan menyang Gusti Allah. Terjemahan liyane nganggo tembung "saiki" utawa "tawaran." Iki minangka pilihan kanggo milih supaya Gusti Allah ngontrol urip lan nawakake awake dhewe marang Panjenengane. Kita saiki (ngaturake) awake dhewe marang Panjenengane. (Rum 12: 1 & 2) Minangka tandha asil, sampeyan menehi kontrol prapatan kasebut menyang liyane, kita bakal ngontrol Gusti Allah. Ngasilake tegese ngidini dheweke kerja ing awake dhewe; kanggo njaluk tulung marang; kanggo tundhuk marang kekarepane, dudu kekarepan kita. Kita minangka pilihan kanggo menehi Roh Suci ngontrol urip lan pasrah marang Panjenengane. Iki ora mung keputusan siji, nanging tetep, saben dina, lan wayahe.

Iki nggambarake ing Efesus 5:18, "Aja mabuk anggur; yaiku keluwihan; nanging bakal kapenuhan ing Roh Suci .: Iki minangka kontras sing disengaja. Nalika wong mabuk, mula dikontrol alkohol (kena pengaruh kasebut). Bedane, kita dikandhani supaya kapenuhan ing Roh.

Kita kudu kanthi sukarela ana ing sangisoré kontrol lan pengaruh Roh. Cara sing paling akurat kanggo narjamahake tembung kriya Yunani yaiku "dadi sampeyan kapenuhan ing Roh" sing nuduhake pengunduran terus-terusan kontrol kita menyang kontrol Roh Suci.

Rum 6:11 ujar manawa anggota awak sampeyan marang Gusti Allah, aja dosa. Ayat 15 & 16 ujar manawa awake dhewe kudu dadi budak marang Gusti Allah, dudu dadi abdi dosa. Ana prosedur ing Prajanjian Lawas sing dadi budak bisa nggawe dheweke dadi abdi kanggo bendarane selawase. Iku tumindak sukarela. Kita kudu nindakake iki marang Gusti Allah. Rum 12: 1 & 2 ujar "Mula, aku para sedulur, aku njaluk sampeyan kanthi rahmaté Gusti Allah, masrahké badanmu dadi korban sing urip lan suci, sing dikersakaké Gusti Allah, sing dadi ibadah rohani. Lan aja padha cocog karo donya iki, nanging bakal malih kanthi nganyari pikiran, "Iki uga katon sukarela.

Ing Prajanjian Lawas, ana wong-wong sing darmabakti lan dipisahake kanggo Gusti Allah (kasucèkake) kanggo ngabdi ing candhi kanthi pangurbanan lan upacara khusus sing diwenehake marang Gusti Allah. Sanajan upacara kita bisa dadi pribadi, kurban Kristus wis nyuceni hadiah kita. (2 Babad 29: 5-18) Dadi, apa kudune ora saiki kita ngunjuk marang Gusti Allah sapisan kanggo sadina uga saben dina. Kita aja nganti tumindak dosa sawayah-wayah. Kita mung bisa nindakake iki kanthi kekuwatan Roh Suci. Bancroft ing Teologi Elemen ngandharake manawa nalika prekara-prekara sing dikhaskan kanggo Gusti Allah ing Prajanjian Lawas, Gusti Allah asring nurunake geni kanggo nampa tawaran kasebut. Mbok manawa ing jaman saiki kita suci (menehi awake dhewe minangka hadiah kanggo Gusti Allah minangka korban urip) bakal ndadekake Roh bisa tumindak ing kita kanthi cara khusus kanggo menehi kekuwatan tumrap dosa lan urip kanggo Gusti Allah. (Geni minangka tembung sing asring digandhengake karo kekuwatan Roh Suci.) Deleng Kisah Para Rasul 1: 1-8 lan 2: 1-4.

Kita kudu terus menehi awake dhewe marang Gusti Allah lan manut marang saben dinane, supaya saben kegagalan sing dicethakake manut karsane Gusti Allah. Iki carane dadi diwasa. Kanggo ngerti apa sing dikersakake Gusti Allah ing urip kita lan kanggo ngerteni kegagalan kita, kita kudu golek Kitab Suci. Tembung cahya asring digunakake kanggo njlentrehake Alkitab. Alkitab bisa nindakake pirang-pirang prekara lan siji yaiku nyoroti dalan lan mbukak dosa. Jabur 119: 105 ujar, "Pangandika Paduka minangka lampu kanggo sikilku lan pepadhang kanggo lakuku." Maca Sabda Jahwéh minangka bagean saka dhaptar "sing kudu ditindakake".

Sabda Jahwéh bisa uga minangka prekara sing paling penting sing diparingaké Gusti Allah nalika kita lunga menyang kasucen. 2 Pétrus 1: 2 & 3 ujar "Manawa kekuwatane wis maringi kita kabeh prekara-prekara sing ana gandhengane karo urip lan kamursidhahan, kanthi ngreti sejatine Panjenengane sing nimbali kita kamulyan lan kabecikan." Nyatakake kabeh sing dibutuhake yaiku liwat ilmu Yesus lan siji-sijine papan sing bisa ditemokake yaiku ana ing Sabda Jahwéh.

2 Korinta 3:18, luwih penting maneh kanthi mangsuli, "Kita kabeh, kanthi pasuryan tanpa tutup tanpa pasuryan, kamulyaning Pangeran, malih malih dadi gambar padha, saka kamulyan dadi kamulyan, kaya dene saka Pangeran , Roh. ” Ing kene menehi kita apa sing kudu ditindakake. Gusti Allah marga saka Rohé bakal ngowahi kita, bakal ngowahi langkah-langkah, yen kita ndeleng dheweke. Yakobus nyebutake Kitab Suci minangka pangilon. Dadi, kita kudu ndeleng dheweke ing papan sing jelas, yaiku Alkitab. William Evans ing "The Great Doctrines of the Bible" ujar iki ing kaca 66 babagan ayat iki: "Tegese menarik ing kene: Kita bakal ganti saka siji karakter utawa kamulyan menyang liyane."

Panulis lagu kidung "Take Time to Be Holy" mesthine wis ngerti babagan iki nalika nulis: n "Kanthi ndeleng Yesus, Kowe bakal kaya Kanca, Kanca-kanca nalika tumindakmu bakal katon kaya rupane."

 

Kesimpulan saka iki mesthine yaiku I Yohanes 3: 2 nalika "kita bakal padha kaya Panjenengane, nalika kita ndeleng dheweke kaya Panjenengane." Sanajan kita ora ngerti kepiye Gusti Allah nindakake iki, yen kita manut kanthi maca lan sinau Sabda Jahwéh, Dheweke bakal nindakake bagean kanggo ngowahi, ngowahi, ngrampungake lan ngrampungake gaweyane. 2 Timotius 2:15 (JV) ujar manawa "Sinau kanggo nuduhake manawa sampeyan disetujoni karo Gusti Allah, kanthi bener mbagi pangandika kayekten." NIV ujar manawa dadi "wong sing bener-bener nganggo tembung kayekten."

Umume lan guyonan ujar manawa nalika nggunakake wektu karo wong, kita bakal "katon" kaya dheweke, nanging asring bener. Kita cenderung niru wong sing kita lakoni, tumindak lan ngomong kaya dheweke. Contone, kita bisa uga niru aksen (kaya sing kita tindakake menyang wilayah anyar ing negara kasebut), utawa bisa uga niru gerakan tangan utawa cara liyane. Éfesus 5: 1 ngandhani, ”Aja niru utawa Kristus kaya bocah-bocah sing ditresnani.” Bocah-bocah seneng niru utawa niru, mula kita uga kudu niru Kristus. Elinga yen kita nindakake iki kanthi mbuwang wektu karo Panjenengane. Banjur kita bakal nyalin nyawane, karakter lan nilai-nilai; Sikap lan atribute dhewe.

Yohanes 15 ngomong babagan mbuwang wektu karo Kristus kanthi cara sing beda. Iku ujar manawa kita kudu tetep ana ing Panjenengane. Bagéyan saka tetep yaiku nyinaoni wektu kanggo sinau Kitab Suci. Wacanen Yokanan 15: 1-7. Ing kene ditulis "Yen sampeyan tetep ana ing Aku lan tembungKu tetep ana ing kowe." Kaloro prekara kasebut ora bisa dipisahake. Tegese luwih saka mung maca kursor, tegese maca, mikir lan nrapake. Kosok baline lan kasunyatane uga katon saka ayat "Perusahaan ala ngrusak moral sing apik." (I Korinta 15:33) Dadi, tliti kanthi tliti ing endi lan karo sapa sing sampeyan luangake wektu.

Kolose 3:10 ujar manawa wong anyar kudu "dianyarake kanthi ilmu kaya gambar sing nitahake. Yohanes 17:17 ujar manawa "Sucèkna kanthi bener; tembungmu iku kayekten. ” Ing kene ditulisake kabutuhan mutlak saka Sabda nalika kita kasucèkake. Tembung kasebut kanthi khusus nuduhake (kaya ing pangilon) endi cacat lan endi sing kudu diganti. Gusti Yesus uga ujar ing Yohanes 8:32, "Banjur sampeyan bakal ngerti kasunyatane, lan kasunyatane bakal mbebasake sampeyan." Rum 7: 13 ujar, "Nanging yen dosa bisa dingerteni minangka dosa, aku nuwuhake pati tumrap aku, marga saka angger-anggering Toret, dosa dadi dosa banget." Kita ngerti apa sing dikersakake Gusti Allah lumantar Sabda. Dadi, kita kudu ngisi pikiran. Rum 12: 2 njaluk kita "malih malih kanthi nganyari pikiran." Kita kudu ganti mikir cara donya dadi mikir cara Gusti Allah. Efesus 4:22 ujar manawa "bakal dianyarake maneh kanthi pikiran." Filipi 2: 5 lan "supaya pikiran iki ana ing kowé, uga kang ana ing Kristus Yésus." Tulisan nyritakake apa sing dadi pamikirane Sang Kristus. Ora ana cara liya kanggo sinau bab-bab kasebut kajaba mung ngincipi awake dhewe nganggo Sabda.

Kolose 3: 16 nyariosaken dhumateng kita, "Supaya Sabda Kristus tetep urip ana ing kowe." Kolose 3: 2 ngandhani supaya kita “mikirake prekara ing ndhuwur, dudu perkara-perkara ing bumi”. Iki ora mung mikir babagan dheweke, nanging uga njaluk marang Gusti Allah supaya kekarepane dadi ati lan pikiran kita. 2 Korinta 10: 5 negesake kita, kanthi ujar "nyingkirake imajinasi lan saben perkara luhur sing ngluhurake ilmu tumrap Gusti Allah, lan nuli nyekel kabeh pikiran supaya nuruti Sang Kristus."

Tulisan mulang kita kabeh sing kudu dingerteni babagan Gusti Allah Rama, Gusti Allah Roh lan Gusti Allah Sang Putra. Elinga, iki menehi pitutur marang kita "kabeh sing dibutuhake kanggo urip lan mursid, kanthi ngerteni babagan Panjenengane sing nimbali kita." 2 Pétrus 1: 3 Gusti Allah ngandhani ing I Ptr 2: 2 manawa kita tuwuh dadi wong Kristen kanthi sinau Sabda. Iki dikandhani "Minangka bayi sing bayi, karepake susu sing tulus supaya sampeyan tuwuh kanthi mangkono." NIV nerjemahake kanthi cara iki, "supaya sampeyan bisa tuwuh ing kaslametan sampeyan." Iki minangka panganan spiritual. Efesus 4:14 nuduhake manawa Gusti Allah pingin kita diwasa, dudu bayi. I Korinta 13: 10-12 ngomong babagan ngilangi barang-barang sing isih bocah. Ing Efesus 4:15, dheweke pengin kita "TUMBUH ING KABEH KANGGO KANGGO."

Tulisan iku kuat. Ibrani 4:12 nyariosaken dhumateng kita, "Pangandikaning Gusti Allah iku urip lan kuat lan landhep tinimbang pedhang waja loro, tindakake nganti tumeka ing jiwa lan roh, sendhi lan sumsum, lan bisa ngerti pikirane lan tujuane ati. ” Gusti Allah uga ujar ing Yesaya 55:11 manawa tembunge diucapake utawa ditulis utawa kanthi cara apa wae dikirim menyang jagad, bakal ngrampungake kerja sing dikarepake; ora bakal bali maneh. Kaya sing wis dingerteni, bakal nggawe dosa lan bakal gawe uwong yakin marang wong-wong Kristus; iku bakal nggawa dheweke ngerti ilmu Kristus.

Rum 1:16 ujar manawa Injil minangka "kekuwatane Gusti Allah kanggo nylametake kabeh wong sing precaya." Korinta ujar manawa "pesen salib ... yaiku tumrap kita sing disimpen ... kekuwatane Gusti Allah." Kanthi cara sing padha bisa ngukum lan nggawe percoyo wong sing precaya.

Kita wis ngerti manawa 2 Korinta 3:18 lan Yakobus 1: 22-25 nyebutake Sabda Jahwéh minangka pangilon. Kita ndeleng kaca kanggo ndeleng apa sing kita karepake. Aku nate mulang kursus Sekolah Alkitab Liburan sing judhule "Delengen Sampeyan dhewe ing Mirroring Gusti Allah." Aku uga ngerti paduan suara sing nggambarake Sabda minangka "nggambarake urip sing bisa dideleng." Kalorone nyebutake ide sing padha. Nalika ndeleng ing Sabda, maca lan nyinaoni kaya kudune, mula bakal katon dhewe. Bakal asring nuduhake kita dosa sajrone urip kita utawa sawetara cara sing kurang. Yakobus ngandhani apa sing ora kudu kita lakoni nalika ndeleng awake dhewe. "Yen ora ana wong sing nindakake, dheweke kaya wong sing ndeleng pasuryane ing kaca, amarga dheweke ndeleng praupane, banjur lunga lan lali karo wong apa." Kajaba iku nalika kita ujar manawa Sabdanipun Allah iku entheng. (Waca Yokanan 3: 19-21 lan I Yohanes 1: 1-10.) Yohanes ujar manawa kita kudu mlaku ing pepadhang, ndeleng awake dhewe kaya sing dicethakake ana ing cahya saka Sabda Jahwéh. Nyritakake manawa cahya bakal mbukak dosa, kita kudu ngakoni yen dosa. Tegese ngakoni utawa ngakoni apa sing wis ditindakake lan ngakoni yen dosa. Ora ateges njaluk utawa njaluk utawa tumindak sing apik kanggo njaluk pangapura saka Gusti Allah, nanging mung setuju karo Gusti Allah lan ngakoni yen dosa kita.

Ana warta sing apik tenan ing kene. Ing ayat 9, Gusti Allah ujar manawa kita ngakoni yen dosa kita, "Dheweke setya lan adil ngapura dosa kita," nanging ora mung iku, nanging "kanggo ngresiki kita saka kabeh kaluputan." Iki tegese Panjenengane ngresiki kita saka dosa sing ora kita sadhar utawa ora dingerteni. Yen gagal, lan dosa maneh, kita kudu ngakoni maneh, yen asring dibutuhake, nganti kita menang, lan kita ora bakal nyoba maneh.

Nanging, wacana kasebut uga ngandhani yen ora ngakoni, paseduluran karo Rama bakal rusak lan kita bakal terus gagal. Yen kita manut, dheweke bakal ngowahi, yen ora, kita ora bakal owah. Miturut kula, iki minangka langkah sing paling penting kanggo nyuceni. Kayane iki sing kita lakoni nalika Kitab Suci ujar manawa nyingkirake utawa nyingkirake dosa, kaya ing Efesus 4:22. Bancroft ing Elemental Theology ujar bab 2 Korinta 3:18 "kita bakal malih saka drajad karakter utawa kamulyan dadi liyane." Bagéan saka proses kasebut yaiku ndeleng awake dhewe ana ing pangilon Allah lan kita kudu ngakoni kesalahan sing dideleng. Kita butuh upaya kanggo mungkasi kebiasaan ala. Kekuwatan kanggo ngganti teka liwat Yesus Kristus. Kita kudu percaya marang dheweke lan takon marang bagean sing ora bisa ditindakake.

Ibrani 12: 1 & 2 ujar manawa kita kudu 'nyingkirake… dosa sing gampang ngrebut kita… kanthi ndeleng Yesus, panganggit lan pamungkas iman kita. ” Aku ngira iki tegese Paulus nalika ujar ing Rum 6:12, aja nganti dosa mrentah ing kita lan apa tegese ing Roma 8: 1-15 babagan ngidini Roh nindakake pagawean; lumaku ing Roh utawa lumaku ing pepadhang; utawa cara liyane sing dijlentrehake Gusti Allah babagan kerja sama antarane manut lan percaya marang gaweyane Gusti Allah lumantar Roh. Masmur 119: 11 ngandhani supaya ngapalake Tulisan. Ana tulisan: "Tembung Paduka ndhelikake ing njero ati, supaya aku ora dosa marang kowe." Yohanes 15: 3 ujar, "Sampeyan wis resik amarga saka tembung sing dakkandhakake marang sampeyan." Sabda Jahwéh bakal ngelingake kita supaya ora dosa lan bakal ngukum nalika nindakake dosa.

Ana pirang-pirang ayat liyane kanggo mbantu kita. Titus 2: 11-14 ujar marang: 1. Nolak duraka. 2. Urip kamursidan ing jaman saiki. 3. Dheweke bakal ngluwari kita saka kabeh tumindak sing ora sopan. 4. Dheweke bakal nyucekake wong khusus dhewe.

2 Korinta 7: 1 ujar yen ngresiki awake dhewe. Efesus 4: 17-32 lan Kolose 3: 5-10 nampilake sawetara dosa sing dibutuhake. Entuk spesifik. Sisih positif (tumindak kita) ana ing Galatia 5:16 sing ujar yen kita lumantar Roh. Efesus 4:24 ngandhani supaya nggawe wong anyar.

Bagian kita diterangake minangka mlaku ing pepadhang lan kaya lumaku ing Roh. Papat Injil lan Episodel kebak tumindak positif sing kudu ditindakake. Iki minangka tumindak sing diprentahake kayata "tresna," utawa "ndedonga" utawa "kasurung."

Bisa uga kutbah sing paling apik sing dakrungu, pamicara ujar manawa katresnan iku sampeyan lakoni; beda karo sing sampeyan rasakake. Yesus ngandhani ing Mateus 5:44, "Sira tresnaa marang mungsuhmu lan ndedongaa kanggo wong-wong sing nganiaya sampeyan." Aku nganggep tumindak kaya ngono nggambarake apa sing dipangandikakake Gusti Allah nalika dhawuhe supaya "lumaku ing Roh," nindakake apa sing diprentahake, nalika kita uga percaya marang dheweke supaya ngowahi sikap batin kayata nesu utawa nesu.

Aku pancene mikir manawa yen nindakake tumindak positif sing diprentahake dening Gusti Allah, kita bakal entuk wektu sing luwih sithik kanggo nemoni masalah. Iki pengaruhe positif ing babagan perasaan sing bakal dirasakake. Kaya sing diandharake ing Galatia 5: 16, "lumaku miturut Roh, lan sampeyan ora bakal nindakake gegayuhaning daging." Rum 13:14 ujar manawa "padha nyandhang Gusti Yesus Kristus lan aja padha nyawisake daging, supaya bisa netepi hawa nafsune."

Aspek liyane sing kudu dipikirake: Gusti Allah bakal nyiksa lan mbenerake putrane yen terus ngetutake dosa. Cara kasebut nyebabake karusakan ing urip iki, yen ora ngakoni yen dosa. Ibrani 12:10 ujar manawa Dheweke ngukum kita "kanggo bathi, supaya kita bisa nampa kasucen." Ayat 11 ujar "sawise iku ngasilake woh kabeneran sing tentrem tumrap wong sing wis trampil." Wacanen Ibrani 12: 5-13. Ayat 6 nyebutake "Kanggo sing dikasihi Pangeran, dheweke diwelasi." Ibrani 10:30 ujar manawa "Pangeran bakal ngadili umate." Yohanes 15: 1-5 ujar manawa Dheweke nyirep anggur supaya bakal ngasilake luwih akeh.

Yen sampeyan ana ing kahanan iki, bali menyang I Yohanes 1: 9, ngakoni lan ngakoni yen dosa sampeyan wis asring ditindakake lan miwiti maneh. Aku Pétrus 5:10 ujar, "Muga-muga Gusti Allah ... sawise sampeyan nandhang sawetara wektu, sampurna, mantep, nguatake lan ngrampungake sampeyan." Disiplin mulang marang kita terus-terusan lan tetep mantep. Nanging, elinga, yen pangakon kasebut bisa uga ora ngilangi akibate. Kolose 3:25 ujar, "Wong sing tumindak ala bakal males apa sing wis ditindakake, lan ora ana pilih kasih." I Korinta 11:31 ujar manawa "Nanging yen awake dhewe mutusake, kita ora bakal diadili." Ayat 32 nambahake, "Yen kita diadili dening Pangeran, kita bakal disiplin."

Proses dadi kaya Kristus bakal terus dilakoni sajrone urip ing awak kadonyan. Paulus ujar ing Filipi 3: 12-15, manawa dheweke durung entuk, lan dheweke uga durung sampurna, nanging dheweke bakal terus maju terus nggayuh tujuan kasebut. 2 Pétrus 3:14 lan 18 ujar manawa kita kudu "sregep bisa tinemu kanthi tentrem, tanpa cacad lan tanpa cacad" lan "tuwuh sih-rahmat lan kawruh bab Gusti lan Pamarta kita, Yésus Kristus."

I Tesalonika 4: 1, 9 & 10 ngandhani supaya "tambah akeh" lan "tambah akeh" ing katresnan marang wong liya. Terjemahan liyane ujar "isih luwih unggul." 2 Pétrus 1: 1-8 ngandhani supaya nambah kekuwatan marang liyane. Ibrani 12: 1 & 2 ujar manawa kita kudu balapan kanthi sabar. Ibrani 10: 19-25 ngajak kita terus lan aja nyerah. Kolose 3: 1-3 ujar manawa "mikirake perkara-perkara ing ndhuwur." Iki tegese nyelehake ing kana lan tetep ana ing kana.

Elinga, Gusti Allah sing nindakake iki nalika kita manut. Filipi 1: 6 ujar, "Amarga yakin bab iki, manawa Panjenengane sing miwiti tumindak becik bakal nindakake nganti tumeka dina Sang Kristus Yesus." Bancroft ing Elemental Theology ujar ing kaca 223 "Sanksi diwiwiti wiwit kawilujengan para mukmin lan wis jembar karo uripe ing bumi lan bakal tekan puncak lan kasampurnane nalika Kristus bali." Efesus 4: 11-16 ujar manawa dadi bagean saka klompok lokal sing precaya bakal mbantu kita nggayuh tujuan kasebut. "Nganti kita kabeh teka… menyang wong sing sampurna ... supaya kita bisa tuwuh dadi gedhe," lan awak "tuwuh lan tuwuh katresnan, amarga saben bagean nindakake pakaryan."

Titus 2: 11 & 12 "Amarga sih-rahmaté Gusti Allah sing nuwuhake kawilujengan wis katon tumrap kabeh wong, mulang manawa kita nolak tumindak duraka lan hawa nepsu kadonyan, kita kudu urip kanthi sopan, bener, lan saleh ing jaman saiki." I Tesalonika 5: 22-24 "Saiki, Gusti Allah sing tentrem, dhewe sing nyucèkake sampeyan; Muga-muga kabèh roh, jiwa lan awakmu dijaga tanpa cacat ing tekané Gusti Yésus Kristus kita. Sapa sing ngarani kowé iku setya, lan uga bakal netepi iku. ”

Apa aku kudu lair manèh?
Akeh wong sing duwe pamikiran salah yen wong-wong Kristen lair. Sampeyan bisa uga bener yen wong-wong mau lair ing kulawarga sing siji utawa luwih wong tuwa kasebut pitados karo Kristus, nanging ora nggawe wong Kristen. Sampeyan bisa uga lair ing omah agama tartamtu, nanging pungkasane saben wong kudu milih apa sing dipercaya.

Yosua 24:15 ujar, "Pilih dina iki sing bakal kokbantu." Wong ora lair dadi wong Kristen, yaiku milih cara keslametan saka dosa, ora milih greja utawa agama.

Saben agama duwe dewa dhewe, sing nggawe dununge, utawa pimpinan gedhe sing dadi guru pusat sing mulang cara abadi. Bisa uga padha utawa beda banget karo Gusti Allah ing Kitab Suci. Umume wong ora mikir yen kabeh agama nyebabake dewa tunggal, nanging disembah kanthi macem-macem cara. Kanthi mikir kaya ngono, ana macem-macem kreator utawa dalan sing bisa dituju. Nanging, yen dipriksa, umume klompok ngaku mung siji-sijine cara. Malah akeh sing nganggep Yesus guru sing hebat, nanging dheweke luwih hebat tinimbang dheweke. Dheweke minangka Putra ontang-antinge Gusti Allah (Yokanan 3: 16).

Kitab Suci ujar manawa mung ana siji Gusti Allah lan siji cara kanggo nyedhak. I Timotius 2: 5 ujar, "Ana siji Gusti Allah lan ana siji mediator ing antarane Gusti Allah lan manungsa, yaiku manungsa Yesus Kristus." Gusti Yesus ngandika ing Yohanes 14: 6, "Aku iki dalane, kasunyatan lan urip, ora ana wong kang mara marang Sang Rama, kajaba liwat aku." Kitab Suci mulang manawa Allahe Adam, Abraham lan Musa minangka Pencipta, Gusti Allah lan Juru Slamet kita.

Kitab Yesaya wis akeh lan akeh referensi kanggo Gusti Allah ing Kitab Suci dadi siji-sijine Gusti Allah lan sing nitahake. Sejatine ditulisake ing ayat pisanan ing Kitab Suci, Purwaning Dumadi 1: 1, “Wiwitane Gusti Allah nitahake langit lan bumi. ” Yésaya 43: 10 & 11 ujar, "Supaya kowé ngerti lan precaya marang Aku lan ngerti nèk Aku iki. Sadurunge aku ora ana allah sing kawangun, uga ora ana wong sawise aku. Aku, lan Aku, iku Pangeran Yehuwah, lan ora ana sing ngluwari kajaba aku. ”

Yésaya 54: 5, ing ngendi Gusti Allah ngandika marang wong Israel, ujar, "Amarga Sing Nggawe iku bojomu, Pangeran Yehuwah, Kuwasa iku asmane - Sing Suci saka Israel iku nebus, Panjenengane diarani Allahe kabeh jagad." Dheweke minangka Gusti Kang Maha Kuwasa, sing Nggawe kabeh bumi. Hosea 13: 4 ujar, "Ora ana Juruwilujeng kajaba Aku." Efesus 4: 6 ujar ana "siji Gusti Allah lan Bapaké kita kabeh."

Ana akeh, luwih akeh ayat:

Jabur 95: 6

Yesaya 17: 7

Yésaya 40:25 ngarani Panjenengané "Gusti Allah sing Langgeng, Pangeran, sing nitahake ujung-ujung bumi."

Yésaya 43: 3 nyebut Dhèwèké, ”Gusti Allah sing Mahasuci Israél”

Yésaya 5:13 nyebut Dhèwèké, "Sing Nggawe"

Yésaya 45: 5,21 & 22 ujar ana, "Ora ana Gusti Allah liya."

Deleng uga: Yésaya 44: 8; Markus 12:32; I Korinta 8: 6 lan Yeremia 33: 1-3

Kitab Suci kanthi cetha ujar manawa mung Siji-sijine Gusti Allah, sing nitahake siji-sijine, lan siji-sijine Pamarta sing jelas nuduhake sapa sejatine. Dadi, apa sing nggawe Dewa Alkitab beda lan mbedakake. Dheweke sing ujar manawa iman nyedhiyakake cara pangapura saka dosa kajaba nyoba kanggo entuk asil saka kabecikan utawa tumindak sing apik.

Tulisan jelas nuduhake manawa Gusti Allah sing nitahake jagad iki tresna banget marang kabeh manungsa, mula dheweke ngutus Putra ontang-anting kanggo nylametake kita, kanggo mbayar utang utawa ukuman kanggo dosa-dosa kita. Yokanan 3: 16 & 17 ujar, "Amarga Gusti Allah tresna banget marang jagad iki, mula masrahake Putraning Putra ontang-anting ... supaya jagad iki bisa slamet liwat Panjenengane." Aku Yohanes 4: 9 & 14 ujar, "Katresnan iki Gusti Allah wis kabukten ana ing kita, manawa Gusti Allah ngutus Putra ontang-anting menyang jagad supaya kita bisa urip liwat Panjenengane ... Rama ngutus Putra dadi Juruwilujeng jagad. . " I Yohanes 5:16 ujar, "Gusti Allah wis maringi urip langgeng marang kita lan urip iki ana ing Putrane." Rum 5: 8 ujar, "Nanging Gusti Allah nate nresnani katresnan marang kita, yaiku nalika Sang Kristus isih seda kanggo kita." I Yohanes 2: 2 ujar, "Dheweke dhewe iku dosa (mung pambayaran) kanggo dosa-dosa kita; lan ora mung kanggo kita, nanging uga kanggo kabeh wong. ” Propitiasi tegese nggawe nebus utawa mbayar utang amarga dosa. I Timotius 4:10 ujar, Gusti Allah minangka "Juruwilujeng kabeh wong lanang. ”

Dadi, kepiye carane wong cocog karo kaslametan iki? Kepiye carane dadi wong Kristen? Ayo goleki Yohanes bab telu ing endi Yesus dhewe nerangake babagan pimpinan Yahudi, Nikodemus. Dheweke marani Gusti Yesus ing wayah wengi kanthi pitakon lan salah paham, mula Gusti Yesus menehi wangsulan, wangsulan sing dibutuhake kabeh, wangsulan saka pitakon sing sampeyan takon. Gusti Yesus ngandhani yen supaya dadi bagean saka Kratoning Allah, dheweke kudu lair maneh. Gusti Yesus ngandhani Nikodemus manawa Dheweke (Yesus) kudu diangkat (ngomong babagan salib, ing ngendi Dheweke bakal mati kanggo mbayar dosa-dosan kita), sing sejatine bakal kedadeyan.

Gusti Yesus banjur ngandhani yen ana siji prekara sing kudu ditindakake, YAKIN, percaya manawa Gusti Allah ngutus Panjenengane mati amarga dosa kita; lan iki ora mung kanggo Nikodemus, nanging uga kanggo "kabeh jagad," kalebu sampeyan kaya sing dikutip ing I Yohanes 2: 2. Matius 26:28 ujar, "Iki prajanjian anyar ing getihku, sing diwutahake kanggo akeh wong kanggo ngapura dosa." Deleng uga I Korinta 15: 1-3, sing ujar iki minangka Injil sing, "Dheweke seda kanggo dosa-dosa kita."

Ing Yohanes 3: 16, Dheweke ujar marang Nikodemus, ngandhani apa sing kudu ditindakake, "Sapa sing precaya marang Panjenengane, bakal urip langgeng." Yokanan 1:12 ngandhani manawa kita dadi putraning Allah lan Yohanes 3: 1-21 (waca kabeh wacan) ujar manawa kita "lair maneh." Yokanan 1:12 negesake kaya mangkene, "Kabeh sing nampa Dèkné, wong-wong sing diparingi hak dadi anaké Gusti Allah, yaiku kanggo wong-wong sing precaya marang asmané."

Yohanes 4:42 ujar, "amarga kita wis padha ngrungokake lan ngerti manawa Panjenengane iku sejatine Juruwilujeng jagad." Iki sing kudu kita lakoni kabeh, percaya. Wacanen Roma 10: 1-13 sing rampung kanthi ujar, "Sapa wae sing nyebut asmane Pangeran, bakal slamet."

Yaiku sing dikongkon Yesus bapake lan nalika seda, ujare, "Wis rampung" (Yokanan 19:30). Dheweke ora mung ngrampungake gaweyane Gusti Allah nanging tembung "Wis rampung" tegese kanthi basa Yunani, "Mbayar kanthi lengkap," tembung-tembung sing ditulis ing dokumen rilis tahanan nalika dibebasake lan tegese ukumane "sah dibayar lengkap. ” Mula, Yesus ujar manawa paukuman pati kita amarga dosa (delengen Roma 6:23 sing ujar manawa upah utawa ukuman dosa yaiku pati) wis lunas dening dheweke.

Warta sing apik yaiku yen karahayon iki bebas kanggo kabeh jagad (Yokanan 3: 16). Rum 6:23 ora mung ujar, "upahing dosa iku pati, nanging uga ditulis," nanging peparinge Gusti Allah iku langgeng urip liwat Gusti Yesus Kristus, Gusti kita. " Waca Wahyu 22:17. Iki ditulis, "Sapa wae sing ngidini dheweke njupuk banyu urip kanthi bebas." Titus 3: 5 & 6 ujar, "dudu tumindak kabeneran sing wis kita tindakake, nanging miturut sih-rahmate, nylametake kita ..." Apa karahayon sing apik banget sing diwenehake Gusti Allah.

Kaya sing wis dingerteni, iku mung cara. Nanging, kita uga kudu maca apa sing diandharake Gusti Allah ing Yokanan 3: 17 & 18 lan ing ayat 36. Ibrani 2: 3 ujar, "Kepiye kita bakal uwal yen ora nggatekake kaslametan sing gedhe banget?" Yohanes 3: 15 & 16 ujar manawa wong-wong sing precaya duwe urip langgeng, nanging ayat 18 ujar, "Sapa sing ora precaya, dheweke wis disalahake amarga dheweke durung precaya marang asmane Putra ontang-anting." Ayat 36 ujar, "nanging sapa nolak Putraning, ora bakal nemu urip, amarga bebendune Gusti Allah isih tetep ana ing dheweke." Ing Yohanes 8:24, Yesus ngendika, "Yen sampeyan ora precaya, manawa Ingsun iki, sampeyan bakal mati ana ing dosa-dosamu."

Nopo iki Kisah 4:12 ngandhani! Iki ditulis, "Uga ora ana keslametan liyane, amarga ora ana jeneng liya ing sangisore swarga sing diwenehake kanggo manungsa, supaya kita bisa slamet." Ora ana cara liya. Kita kudu nyerah ide lan ide lan nampa dalane Gusti Allah. Lukas 13: 3-5 ujar, "kajaba yen sampeyan mratobat (tegese tegese ngganti pikiran sampeyan ing basa Yunani) sampeyan kabeh bakal padha mati." Hukuman kanggo kabeh wong sing ora precaya lan nampa Dèkné yaiku bakal dihukum salawase amarga tumindak (dosa).

Wahyu 20: 11-15 ujar, "Banjur aku ndeleng dhampar putih gedhe lan sing lenggah ing kursi kasebut. Bumi lan langit padha mlayu saka ngarsane, lan ora ana papane. Aku weruh wong mati, wong cilik lan cilik, ngadeg ana ing sangisore dhampare, lan bukune dibukak. Buku liyane dibukak, yaiku buku urip. Wong mati diadili miturut apa sing wis ditindakake kaya sing kacathet ing buku kasebut. Segara masrahake wong sing ana ing kono, lan pati lan Hades nyerahake wong mati sing ana ing njerone, lan saben wong bakal diadili miturut apa sing ditindakake. Banjur pati lan Hades dibuwang menyang sendhang geni. Tlaga geni minangka pati nomer loro. Yen ana jenenge sapa wae sing ora tinulis ana ing buku urip, nuli kacemplungake menyang geni geni. " Wahyu 21: 8 ujar, "Nanging wong sing ora precaya, wong sing ora precaya, nistha, pembunuh, laku jina, tukang sihir, penyembah brahala lan kabeh wong sing ngapusi - papane bakal ana ing sendhang belerang sing murub. Iki pati nomer loro. ”

Waca Wahyu 22:17 maneh lan uga Yohanes bab 10. Yohanes 6:37 ujar, "Sing sapa marani Aku, mesthi ora bakal dakbuwang ..." Yohanes 6:40 ujar, "Karsane Rama sampeyan yaiku sapa wae sing sumerep Sang Putra lan pracaya marang Panjenengane bisa uga nduweni urip langgeng; lan Aku dhewe bakal nangekake dheweke ing dina pungkasan. Waca Nomer 21: 4-9 lan Yokanan 3: 14-16. Yen sampeyan yakin sampeyan bakal disimpen.

Kaya sing dirembug, wong ora lair dadi wong Kristen, nanging mlebu Kratoning Allah minangka tumindak iman, pilihan kanggo sapa wae sing gelem precaya lan lair ing kulawarga Gusti Allah. Aku Yohanes 5: 1 ujar, Sapa wae sing precaya yen Jahshua iku Sang Kristus, iku wis lair saka ing Allah. ” Gusti Yesus bakal nylametake kita ing salawas-lawase lan dosa kita bakal dingapura. Waca Galatia 1: 1-8 Iki dudu pendapatku, nanging Sabda Jahwéh. Gusti Yesus minangka Juruwilujeng, siji-sijine cara menyang Gusti Allah, siji-sijine cara kanggo ngapura.

Apa Makna Kehidupan?
Apa Makna Kehidupan?

Cruden's Concordance nemtokake urip minangka "eksistensi animasi sing dibedakake karo prekara sing mati." Kita kabeh ngerti yen ana sing urip kanthi bukti sing ditampilake. Kita ngerti manawa ana wong utawa kewan ora bakal urip maneh nalika mandheg ambegan, komunikasi lan fungsi maneh. Semono uga, yen tanduran mati, garing banjur garing.

Urip minangka bagean saka titahing Gusti Allah. Kolose 1:15 & 16 ngandhani manawa kita digawe dening Gusti Yesus Kristus. Purwaning Dumadi 1: 1 ujar, "Wiwitane, Gusti Allah nitahake langit lan bumi," lan ing Purwaning Dumadi 1:26 ditulis, "Ayo us nggawe wong ing kita gambar. ” Tembung Ibrani iki kanggo Gusti Allah, "Elohim, ” punika jamak lan ngandika saka kabeh wong telu saka Trinitas, sing tegese Godhead utawa Triune Gusti Allah nyiptakake urip manungsa pisanan lan kabeh donya.

Gusti Yesus khusus kasebut ing Ibrani 1: 1-3. Pangandikane Gusti Allah "wis ngandika karo Putraning kita ... lumantar Panjenengane uga nggawe jagad raya." Deleng uga Yohanes 1: 1-3 lan Kolose 1: 15 & 16, sing secara khusus nyebutake babagan Yesus Kristus lan ujar, "kabeh prekara digawe dening Panjenengane." Yohanes 1: 1-3 ujar, "Dheweke nggawe kabeh titah, lan tanpa Panjenengane ora ana apa-apa sing tumitah." Ing Ayub 33: 4, Ayub kandha, "Rohing Allah wis nuwuhake aku, napas sing Mahakuwasa ndadekake aku urip." Kita ngerti kanthi ayat kasebut manawa Rama, Sang Putra lan Roh Suci, nyambut gawe bareng, nyipta kita.

Urip iki asale langsung saka Gusti Allah. Purwaning Dumadi 2: 7 ujar, "Gusti Allah nggawe manungsa saka bledug lemah lan narik napas napas ing irung, lan manungsa dadi nyawa sing urip." Iki unik saka kabeh liyane sing digawe. Kita minangka makhluk urip kanthi ambegan saka Gusti Allah. Ora ana urip kajaba saka Gusti Allah.

Malah, ing kawruh kita, nanging kawates, kita ora ngerti carane Gusti Allah bisa nindakake iki, lan Mungkin kita ora bakal, nanging malah luwih hard kanggo pracaya yen kreasi sing rumit lan sampurna mung minangka asil saka kacilakan freak.

Apa ora takon babagan pitakon, "Apa tegese urip?" Aku seneng uga ngrujuk iki minangka alasan utawa tujuan urip! Napa Gusti Allah nitahake uripe manungsa? Kolose 1:15 & 16, sing sadurunge dipetik, menehi alesan kenapa kita urip. Terus ujar manawa kita "digawe kanggo Dheweke." Rum 11:36 ujar, "Amarga kabeh iku saka Panjenengane, lan marga saka Panjenengane, lan marga saka Panjenengane, kamulyaning kaluhuran iku selawase! Amin. ” Kita digawe kanggo Panjenengane, kanggo kekarepane.

Nalika nyebutake bab Gusti Allah, Wahyu 4:11 ujar, "Dhuh Pangeran, Paduka pantes pikantuk kamulyan, kamulyan lan kamulyan, amargi Paduka nyipta samubarang lan miturut kekarepan sampeyan, kabeh mau digawe." Rama uga ujar manawa dheweke wis maringi Putrane, Yesus, mrentah lan nguwasani samubarang kabeh. Wahyu 5: 12-14 ujar manawa Dheweke duwe "panguwasa." Ibrani 2: 5-8 (ngutip Jabur 8: 4-6) ujar manawa Gusti Allah wis "masrahake kabeh perkara ing sikile." Ayat 9 ujar, "Nalika masrahake kabeh perkara ing sikile, Gusti Allah ora ninggali apa-apa sing ora tundhuk marang Panjenengane." Yesus ora mung Pencipta kita lan mula pantes mrentah, lan pantes diajeni lan dikuwasani, nanging amarga seda kanggo kita, Gusti Allah wis ngluhurake Panjenengane kanggo lenggah ing dhampare lan mrentah kabeh ciptaan (kalebu jagadane).

Zakharia 6:13 ujar, "Dheweke bakal disandangi kamulyan, lan bakal lenggah lan mrentah ing dhampare." Waca uga Yesaya 53. Yokanan 17: 2 ujar, "Sampeyan wis menehi kekuwatan marang kabeh manungsa." Minangka Gusti Allah lan sing Nggawe, dheweke pantes dihormati, puji lan matur nuwun. Waca Wahyu 4:11 lan 5:12 & 13. Matius 6: 9 ujar, "Rama kawula ing swarga, kasucèkaken asma Paduka." Dheweke pantes diladeni lan diajeni. Gusti Allah ngukum Ayub amarga dheweke ora ngajeni. Dheweke nindakake kanthi nuduhake kehebatan ciptaane, lan Ayub nanggapi kanthi ujar, "Saiki mripatku ndeleng sampeyan lan aku mratobat ing lebu lan awu."

Roma 1:21 nuduhake cara sing salah, cara tumindak sing ora adil, saengga mbukak apa sing diarepake saka kita. Ditulis, "sanajan dheweke ngerti Gusti Allah, dheweke ora ngurmati dheweke minangka Gusti Allah, utawa matur nuwun." Pengkhotbah 12:14 ujar, "Kesimpulane, yen kabeh wis dirungokake yaiku: wedi marang Gusti Allah lan netepi dhawuhe, amarga iki bisa ditrapake kanggo kabeh wong." Pangandharing Torèt 6: 5 ujar (lan iki bola-bali diucapake ing Kitab Suci), "Lan kowé kudu tresnaa marang Pangéran, Allahmu kanthi gumolonging ati, gumolonging nyawa lan gumolonging kekuwatan."

Aku bakal netepake makna urip (lan tujuane urip), kanggo memenuhi ayat-ayat kasebut. Iki kanggo ngrampungake kekarepane kanggo kita. Mikha 6: 8 nyimpulake mangkene, "He manungsa, sampeyan wis nuduhake apa sing apik. Lan apa sing dikersakake Pangeran saka sampeyan? Tumindak adil, tresna marang welas asih lan lumaku kanthi andhap asor karo Gusti Allahmu. ”

Ayat-ayat liyane nyebutake kanthi cara sing beda-beda kaya ing Matius 6:33, "luwih becik sampeyan luwih becik golek Kratoning Allah lan kayektenane, lan kabeh iku bakal ditambahake," utawa Matius 11: 28-30, sampeyan lan sinaoni Aku, amarga aku alus lan andhap-asor ing ati, lan sampeyan bakal nemu leren kanggo nyawamu. " Ayat 30 (NASB) ujar, "Amarga kukku gampang lan bebanku entheng." Pangandharing Torèt 10: 12 & 13 ujar, "Saiki, Israél, apa sing dijaluk saka Pangéran, Allahmu, kajaba kudu wedi marang Pangéran, Allahmu, lan manut karo Panjenengané, nresnani, lan ngabekti marang Pangéran, Allahmu kanthi gumolonging atimu lan kanthi gumolonging nyawa, lan padha netepi dhawuhe lan katetepaning Pangeran Yehuwah, kang dakwelingake marang kowe dina iki kanggo kabecikan. "

Sing ngelingi titikan manawa Gusti ora pilih-pilih utawa ora sembarangan utawa subyektif; amarga sanajan Dheweke pantes dadi lan dadi Panguwasa sing Maha Agung, Dheweke ora nindakake apa sing ditindakake kanggo awake dhewe. Dheweke tresna lan kabeh sing ditindakake yaiku amarga katresnan lan kanggo kabecikan, sanajan duwe hak kanggo mrentah, Gusti Allah ora egois. Dheweke ora mrentah mung amarga dheweke bisa. Kabeh sing ditindakake dening Gusti Allah pancen nduweni katresnan.

Luwih penting, sanajan dheweke minangka panguwasa, ora ujar manawa dheweke nggawe kita mrentah, nanging sing diandharake yaiku Gusti Allah tresna marang kita, amarga dheweke seneng karo titah lan seneng banget. Jabur 149: 4 & 5 ujar, "Pangeran Yehuwah seneng banget marang umate ... supaya para suci padha bungah kanthi pakurmatan lan padha ngidham-ngidhamake." Yeremia 31: 3 Ngandika, "Aku tresna marang kowé kanthi katresnan sing langgeng." Zefanya 3:17 ujar, "Pangéran, Allahmu nunggil karo kowé, Panjenengané kuwasa nulungi, Panjenengané bakal nresnani kowé, lan Panjenengané bakal nentremake kowé kanthi katresnan; Panjenengane bakal bungah marga saka kowe kanthi nyanyi. ”

Wulang Bebasan 8:30 & 31 ujar, "Aku seneng banget saben dinane…. Rumangsa bungah ing jagad, bumi -Ne lan seneng karo para manungsa." Ing Yohanes 17:13, Gusti Yesus ndedonga kanggo kita ujar, "Aku isih ana ing jagad iki supaya bisa ngrasakake kabungahan ing njero ati." Yohanes 3: 16 ujar, "Amarga Gusti Allah tresna banget marang jagad, mula Pangeran Putra tunggal Putra" dakparingake. Gusti Allah tresna banget marang Adam, ciptaane, mula dheweke dadi panguwasa ing kabeh jagad, kabeh ciptaan lan diselehake ing taman sing asri.

Aku percaya yen Rama asring mlaku bareng Adam ing Taman. Kita ngerti manawa Dheweke teka nggoleki dheweke ing taman sawise Adam dosa, nanging ora nemokake Adam amarga dheweke ndhelikake awake dhewe. Aku percaya manawa Gusti Allah nitahake manungsa kanggo tetunggalan. Ing I Yohanes 1: 1-3 ditulis, "Kita tetunggalan karo Rama lan Putrané."

Ing Ibrani bab 1 & 2, Yesus diarani sedulur kita. Dheweke ujar, "Aku ora isin ngarani dheweke sedulur." Ing ayat 13 Dheweke ngarani "bocah sing diparingi Gusti Allah marang Aku." Ing Yohanes 15:15 Dheweke ngarani kita kanca. Kabeh mau kalebu istilah beasiswa lan sesambetan. Ing Efesus 1: 5, Gusti Allah nyebutake supaya adopsi kita dadi "putrane liwat Yesus Kristus."

Dadi, sanajan Yesus duwe unggah-ungguh lan kaluhuran kanggo kabeh perkara (Kolose 1:18), tujuane kanggo menehi "urip" yaiku sesambetan lan sesambetan kulawarga. Aku yakin iki tujuan utawa makna urip sing dicethakake ana ing Kitab Suci.

Elingi Mikha 6: 8 ujar manawa kita kudu mlaku kanthi andhap asor karo Gusti Allah; andhap asor amarga Dheweke iku Gusti Allah lan nitahake; nanging mlaku bareng Panjenengane amarga dheweke tresna marang kita. Yosua 24:15 ujar, "Pilih dina iki sing bakal kokbantu." Miturut ayat iki, keparenga aku ujar manawa Sétan, malaékaté Gusti Allah ngabdi marang Panjenengané, nanging Sétan kepéngin dadi Gusti Allah, kanggo njupuk alih Gusti Allah, dudu "mlaku kanthi andhap asor karo Panjenengané." Dheweke nyoba ngunggahake awake dhewe ngungkuli Gusti Allah lan dibuwang saka swarga. Wiwit iku, dheweke nyoba narik kita bareng dheweke kaya Adam lan Hawa. Dheweke ngetutake dheweke lan nindakake dosa; banjur padha ndhelik ing kebon lan pungkasane Gusti Allah nundhung saka Taman. (Waca Purwaning Dumadi 3.)

Kita, kaya Adam, kabeh duwe dosa (Rum 3:23) lan mbrontak marang Gusti Allah lan dosa-dosa kita wis misahake kita saka Gusti Allah lan hubungan lan paseduluran karo Gusti Allah wis rusak. Waca Yesaya 59: 2, sing ujar, "Kaluputan sampeyan wis misah ing antarane sampeyan lan Gusti Allah lan dosa-dosa sampeyan ndhelikake pasuryane saka sampeyan ..." Kita seda kanthi rohani.

Wong sing dakkenal nerangake makna urip kanthi cara iki: "Gusti Allah pengin kita urip bebarengan karo dheweke ing salawas-lawase lan njaga hubungan (utawa mlaku) karo Panjenengane ing kene lan saiki (Mika 6: 8 maneh). Umat ​​Kristen asring nyebut sesambetan ing kene lan saiki karo Gusti Allah minangka "mlaku" amarga Kitab Suci nggunakake tembung "mlaku" kanggo nggambarake kepiye cara urip. (Aku bakal nerangake mengko.) Amarga kita wis nindakake dosa lan pisah karo "urip" iki, kita kudu miwiti utawa miwiti kanthi nampa Putraninge minangka Juruwilujeng pribadi lan restorasi sing diwenehake kanthi mati kanggo kita ing kayu salib. Jabur 80: 3 ujar, "Dhuh Allah, kawula mugi karsaa mulihaken malih, saha pasuryan Paduka sumorot dumateng kawula, lan kawula bakal slamet."

Rum 6:23 ujar, "Bayarane dosa iku pati, nanging peparinge Gusti Allah iku urip langgeng lumantar Gusti Yesus Kristus, Gusti kita." Kanthi matur nuwun sanget, Gusti Allah nresnani jagad iki, nuli ngutus Putrane dhewe kanggo mati kanggo kita lan mbayar dhendha amarga dosa kita, supaya sapa wae sing "precaya marang Panjenengane, bisa urip langgeng (Yokanan 3: 16). Sidane Yesus mulihake sesambungan kita karo Sang Rama. Gusti Yesus mbayar ukuman pati iki, nanging kita kudu nampa (nampa) lan precaya marang Panjenengane kaya sing kita waca ing Yokanan 3: 16 lan Yokanan 1:12. Ing Matius 26:28, Yesus ujar, "Iki prajanjian anyar ing getihku, sing diwutahake kanggo akeh wong kanggo ngapura dosa." Maca uga I Petrus 2:24; I Korinta 15: 1-4 lan Yésaya bab 53. Yohanes 6:29 ngandhani, "Iki gaweyané Gusti Allah, yaiku kowé precaya marang Panjenengané sing wis diutus."

Nalika iku kita dadi putrane (Yokanan 1:12), lan Rohé urip ana ing kita (Yokanan 3: 3 lan Yohanes 14: 15 & 16) lan banjur kita duwe paseduluran karo Gusti Allah sing kasebut ing I Yohanes bab 1 Yokanan 1:12 ngandhani manawa nalika nampa lan pracaya marang Jahshua kita bakal dadi putrane. Yokanan 3: 3-8 ujar manawa kita "lair maneh" dadi kulawargane Gusti Allah. Nalika iku kita bisa lumaku karo Gusti Allah kaya sing dingendikakake Mikha. Gusti Yesus ngandika ing Yohanes 10:10 (NIV), "Aku teka supaya wong-wong mau bisa urip, lan urip mesthi padha urip." NASB maos, "Aku teka supaya wong-wong mau bisa urip, lan bakal urip akeh banget." Iki urip kanthi suka cita sing dijanjekake Gusti Allah. Roma 8:28 luwih akeh maneh kanthi ujar manawa Gusti Allah tresna banget marang kita, mula dheweke "nggawe kabeh perkara bisa digunakake kanggo kabecikan."

Dadi, kepiye cara mlaku karo Gusti Allah? Tulisan suci ngandhani yen dadi siji karo Sang Rama kaya dene Yesus dadi siji karo Sang Rama (Yokanan 17: 20-23). Aku ngira Yesus tegese uga ing Yohanes 15 nalika nerangake babagan tetep manut dheweke. Uga ana Yohanes 10 sing nyebutake kita minangka wedhus sing ngetutake Panjenengane, Pangon.

Kaya sing dakkandhakake, urip iki diterangake minangka "mlaku-mlaku" bola-bali, nanging kanggo ngerteni lan nindakake, kita kudu sinau Sabda Jahwéh. Kitab Suci mulang bab apa sing kudu kita lakoni kanggo mlaku bebarengan karo Gusti Allah. Diwiwiti karo maca lan nyinaoni Sabdaning Allah. Yosua 1: 8 ujar, ”Tetepen angger-angger Torèt iki ing lambemu; padha renung-renung rina wengi, satemene sampeyan kudu ngati-ati nindakake apa wae kang katulis ana ing kana. Banjur sampeyan bakal makmur lan sukses. " Jabur 1: 1-3 ujar, "Rahayu wong sing ora mlaku bareng karo wong duraka, utawa ora ngganggu dalane para wong dosa utawa lenggah ing tengah-tengah wong sing moyoki, nanging sing seneng karo angger-anggering Pangeran, lan sing mikirake angger-anggere rina wengi. Wong iku kaya wit sing ditandur ing kali, sing metokake woh ing musim lan godhonge ora bakal garing - apa wae sing ditrapake iku sukses. " Nalika nindakake perkara kasebut kita lumampah kaliyan Gusti Allah lan mratobataken Sabdanipun.

Iki bakal dakwujudake kanthi outline kanthi akeh ayat sing dakkarepake sampeyan bakal maca:

1). Yokanan 15: 1-17: Aku mikir yen Gusti Yesus tegese mlaku bareng karo Panjenengane, saben dina ing urip iki, nalika ngandika "tetep" utawa "tetep" ana ing Aku. "Kowé tetepa ana ing Aku lan Aku ana ing kowé." Dados muridipun tegesipun bilih Panjenenganipun punika Guru kita. Miturut 15:10 iku kalebu netepi dhawuhe. Miturut ayat 7 iku kalebu pangandikane tetep ana ing kita. Ing Yokanan 14:23 kandha, "Gusti Yesus mangsuli lan ngandika marang dheweke, 'Sapa sing tresna marang Aku, dheweke bakal netepi SabdaKu lan RamaKu bakal tresna marang dheweke, lan kita bakal teka lan manggon ing dheweke." marang aku.

2). Yohanes 17: 3 ujar, "Saiki iki urip langgeng: supaya padha wanuh karo sampeyan, siji-sijine Gusti Allah sejati, lan Yesus Kristus, sing Paduka utus." Yesus banjur nyebutake manunggal karo kita kaya dene Rama. Ing Yohanes 10:30, Gusti Yesus ngandika, "Aku lan RamaKu siji."

3). Yohanes 10: 1-18 mulang manawa kita, wedhus-wedhusé, ngetutake Dheweke, Pangon, lan Dheweke peduli karo kita nalika "mlebu lan metu lan golek pangonan." Ing ayat 14 Yesus ujar, "Aku iki Pangon sing Apik; Aku ngerti wedhusku lan wedhusku ngerti aku- ”

WALKING WITH ALLAH

Kadospundi kita saged kados manungsa lumampah kaliyan Gusti Allah ingkang Roh?

  1. Kita bisa mlaku kanthi bener. Tulisan ujar manawa Sabdaning Allah iku kayekten (Yokanan 17:17), tegese Alkitab lan apa sing diprentahake lan cara mulang, lsp. Bebener kasebut mbebasake kita (Yokanan 8:32). Mlaku ing dalane tegese kaya Yakobus 1:22 ujar, "Dadi wong sing nuruti Sabda lan ora mung pamireng." Ayat liyane sing bakal diwaca yaiku: Jabur 1: 1-3, Yosua 1: 8; Masmur 143: 8; Pangentasan 16: 4; Imamat 5:33; Pangandharing Toret 5:33; Yehezkiel 37:24; 2 Yohanes 6; Masmur 119: 11, 3; Yokanan 17: 6 & 17; 3 Yohanes 3 & 4; I Raja 2: 4 & 3: 6; Masmur 86: 1, Yesaya 38: 3 lan Malachi 2: 6.
  2. Kita bisa mlaku ing Pepadhang. Mlaku ing pepadhang tegese lumaku ing piwulang Sabda Jahwéh (Cahya uga nuduhake Tembung dhewe); ndeleng dhewe ing Sabda Jahwéh, yaiku, ngenali apa sing sampeyan tindakake utawa apa, lan ngakoni manawa iku apik utawa ora apik nalika ndeleng conto, akun sejarah utawa prentah lan piwulang sing diwartakake ing Sabda. Tembung kasebut minangka pepadhanging Gusti Allah, mula kita kudu nanggap (mlaku) ing njero ati. Yen kita nindakake apa sing kudu dilakoni, kita kudu matur nuwun marang Gusti Allah kanggo kekuwatane lan njaluk tulung marang Gusti supaya kita terus; nanging yen kita wis gagal utawa dosa, kita kudu ngakoni marang Gusti Allah lan dheweke bakal ngapura. Mangkene carane kita lumaku ing cahya (wahyu) Sabda Jahwéh, amarga Kitab Suci iku ambegan saka Gusti Allah, tembunge Ramaku ing Swarga (2 Timotius 3: 16). Waca uga I Yohanes 1: 1-10; Masmur 56:13; Masmur 84:11; Yésaya 2: 5; Yokanan 8:12; Masmur 89:15; Rum 6: 4.
  3. Kita bisa lumaku ing Roh. Roh Suci ora nate mbantah Sabda Jahwéh, nanging luwih becik nggarap. Dheweke dadi Pengarang (2 Petrus 1:21). Kanggo luwih lengkap babagan lumaku ing Roh, waca Roma 8: 4; Galatia 5:16 lan Rum 8: 9. Asil lumaku ing cahya lan lumaku ing Roh padha banget ing Kitab Suci.
  4. Kita bisa mlaku kaya Gusti Yesus mlaku. Kita kudu ngetutake tuladhane, nuruti piwulange lan dadi kaya Panjenengane (2 Korinta 3:18; Lukas 6:40). I Yohanes 2: 6 ujar, "Sapa sing ujar manawa tetep ana ing Panjenengane, iku kudune mlaku kaya kang daklakoni." Ing ngisor iki sawetara cara penting kanggo dadi kaya Kristus:
  5. Saling tresna-tinresnan. Yokanan 15:17: "Iki dhawuhe: Sira tresna-tinresnanana." Filipi 2: 1 & 2 ujar, "Mula, yen sampeyan duwe semangat supaya bisa dadi setunggal karo Kristus, yen ana rasa tresnane saka katresnan, yen ana panduman umum ing Roh, yen ana rasa welas lan welas asih, mula aku lakoni kanthi kebak rasa seneng , duwe katresnan sing padha, dadi siji ing semangat lan siji pikiran. " Iki gegayutan karo lumaku ing Roh amarga aspek kaping pisanan saka wohing Roh yaiku katresnan (Galatia 5:22).
  6. Obati Kristus minangka Panjenenganipun ngrungokake lan diajukake marang Sang Rama (Yohanes 14: 15).
  7. Yohanes 17: 4: Panjenenganipun rampung karya Gusti Allah marang apa, nalika Panjenengané tilar donya ing kayu salib (Yohanes 19: 30).
  8. Nalika Panjenengane ndedonga ing kebon, dheweke ujar, ”Karsanira bakal kaleksanan (Matius 26:42).
  9. Yohanes 15:10 ujar, "Yen sampeyan netepi prentah-Ku, sampeyan bakal tetep nunggoni tresnaku, kaya dene Aku netepi prentah Bapakku lan tetep nresnani."
  10. Iki nggawa aku menyang aspek mlaku liyane, yaiku urip Kristen - yaiku DOA. Pandonga bisa uga manut, amarga Gusti Allah mrentah kaping pirang-pirang, lan ngetutake tuladhane Yesus nalika ndedonga. Kita mikir babagan pandonga minangka njaluk prekara. Iku is, nanging luwih. Aku seneng nerangake manawa mung ngobrol karo Gusti Allah kapan wae, ing endi wae. Gusti Yesus nindakake iki amarga ing Yokanan 17, kita ndeleng manawa Yesus nalika mlaku-mlaku lan ngomong karo para sakabate "ndeleng" lan "ndedonga" kanggo wong-wong mau. Iki minangka conto sing sampurna kanggo "ndedongaa tanpa kendhat" (I Tesalonika 5:17), njaluk panjaluk marang Gusti Allah lan ngomong karo Gusti Allah KAPANYA KANTHI.
  11. Tuladhane Yesus lan Kitab Suci liyane mulang supaya uga padha nggunakake wektu kanthi beda karo wong liya, mung ndonga karo Gusti Allah (Matius 6: 5 & 6). Ing kene, Yesus uga dadi tuladha kita, amarga Yesus nuli nginep wektu kanggo ndedonga. Wacanen Markus 1:35; Matius 14:23; Markus 6:46; Lukas 11: 1; 5:16; 6:12 lan 9:18 & 28.
  12. Gusti Allah mrentah supaya ndedonga. Manut kalebu pandonga. Kolose 4: 2 ujar, ”Sungkemna pandonga.” Ing Matius 6: 9-13, Yesus mulang kita carane ndedonga kanthi menehi "Pandonga Pangeran." Filipi 4: 6 ujar, ”Aja kuwatir bab apa-apa, nanging ing saben kahanan, kanthi ndedonga lan njaluk panyuwun kanthi sokur, aturana panjaluk marang Gusti Allah.” Paulus bola-bali takon marang pasamuwan-pasamuwan sing wiwit ndedonga. Lukas 18: 1 ujar, "Wong kudu padha ndedonga." Kalorone 2 Samuel 21: 1 lan I Timotius 5: 5 ing terjemahan Alkitab sing Urip nyebutake babagan nggunakake “akeh wektu kanggo ndedonga”. Dadi, pandonga minangka prekara sing penting kanggo mlaku karo Gusti Allah. Luangake wektu kanggo ndedonga kaya Dawud ing Jabur lan kaya Yesus.

Tulisan Kitab Suci minangka buku pedoman kita kanggo urip lan lumaku bebarengan karo Gusti Allah, nanging sumebar kasebut:

  1. Ngerti Tembung: 2 Timotius 2:15 "Sinau kanggo nuduhake manawa sampeyan disetujoni karo Gusti Allah, sawijining buruh sing ora prelu isin, mbagi-mbagi pangandika sing bener."
  2. Patuhi Sabda: James 1: 22
  3. Ngerti marang Panjenengane ing Kitab Suci (Yohanes 17: 17; 2 Peter 1: 3).
  4. Ndedonga
  5. Ngakeni dosa
  6. Tindakake tuladhane Gusti Yesus
  7. Dadi kaya Gusti Yesus

Iki pracaya iku nyakup apa sing ditrapake Gusti Yesus nalika Gusti Yesus ngandika kanggo tetep ana ing Panjenengane lan iki minangka makna sejatine urip.

kesimpulan

Urip tanpa Gusti Allah iku muspra lan pambrontakan nyebabake urip tanpa Dheweke. Iki nyebabake urip tanpa tujuan, kanthi kebingungan lan frustrasi, lan kaya Roma 1 ujar, urip "tanpa ilmu." Ora duwe arti lan mandhiri. Yen lumaku bebarengan karo Gusti Allah, kita bakal urip lan urip kanthi luwih akeh, kanthi tujuan lan katresnan langgeng Allah. Kanthi mekaten, sesambetan tresna karo Bapak sing maha asih, sing tansah menehi apa sing paling apik lan paling apik kanggo awake dhewe lan sing seneng lan nyenengake nalika mberkahi berkah kanggo kita, ing salawas-lawase.

Apa Dosa sing ora bisa dipateni?
Nalika sampeyan nyoba ngerteni bagean Kitab Suci, ana sawetara pedoman sing kudu dilakoni. Sinau ing konteks, ing tembung liyane katon kanthi teliti ing ayat-ayat ing saubengé. Sampeyan kudu ndeleng babagan sajarah lan latar mburi. Kitab Suci kohesif. Iku crita siji, crita apik saka rencana panebusan Gusti Allah. Ora ana bagian sing bisa dipahami piyambak. Iku apik kanggo takon babagan wacana utawa topik, kayata, sapa, apa, ngendi, kapan, apa lan carane.

Nalika nerangake manawa ana wong sing nindakake dosa sing ora bisa dingapura, latar mburi penting kanggo dingerteni. Gusti Yesus miwiti pelayanan dakwah lan marasake awakmu nem wulan sawise Yohanes Pembaptis diwiwiti. Yohanes dikongkon Gusti Allah kanggo nyiapake wong-wong kanggo nampa Gusti Yesus lan dadi seksi marang Sapa Dheweke. Yokanan 1: 7 "kanggo nekseni bab Padhang." Yokanan 1: 14 & 15, 19-36 Gusti Allah ujar marang Yohanes yen dheweke bakal weruh Roh mudhun lan tetep ana ing Panjenengane. Yohanes 1: 32-34 Yohanes ujar "dheweke nekseni manawa iki Putraning Allah." Dheweke uga ujar babagan Panjenengane, “Lah Cempening Allah sing ngusir putrane jagad. Yokanan 1:29 Deleng uga Yokanan 5:33

Para imam lan Lèwi (pemimpin agama Yahudi) weruh Yohanes lan Yésus. Wong-wong Farisi tumuli padha takon marang wong-wong mau, apa tegese anggone padha martakake lan mulang. Iku misale jek padha wiwit ndeleng minangka ancaman. Padha takon marang Yohanes yen dheweke iku Sang Kristus (dheweké kandha ora) utawa "nabi iku." Yohanes 1: 21 Iki penting banget kanggo pitakonan ing tangan. Tembung "nabi" asalé saka wangsit sing diwènèhaké marang Nabi Musa ing Kitab Ulangan 18: 15 lan dijlèntrèhaké ing Kitab Ulangan 34: 10-12 ing pundi Gusti Allah ngandhani Nabi Musa manawa nabi liyané bakal teka sing bakal dadi kaya lan martakaké lan nglakoni keajaiban ramalan babagan Kristus). Iki prophesia Prajanjian Lawas lan liyane padha supaya wong bakal ngenali Sang Kristus (Sang Kristus) nalika Panjenenganipun rawuh.

Mula, Yesus wiwit martakake lan nuduhake marang wong yen Dheweke minangka Mesias sing dijanjekake lan kabukten kanthi mukjijat-mukjijat sing hebat. Dheweke negesake manawa Dheweke ngandhakake pangandikane Gusti Allah lan dheweke asale saka Gusti Allah. (Yohanes bab 1, Ibrani bab 1, Yohanes 3: 16, Yohanes 7:16) Ing Yohanes 12: 49 & 50 Gusti Yesus ngandika, "Aku ora ngomong saka karepku dhewe, nanging Rama sing ngutus Aku mrentah apa sing kudu dakkandhakake lan kepiye carane ngucapake. " Kanthi mulang lan nindakake mukjijat, Yesus nggayuh kaloro aspek ramalane Nabi Musa. Yokanan 7:40 Wong-wong Farisi padha ngerti bab Kitab Suci Prajanjian Lawas; menowo kabeh ramalan Mesias iki. Waca Yokanan 5: 36-47 kanggo ndeleng apa sing dicritakake Yesus babagan iki. Ing ayat 46 wacana kasebut, Yesus ngaku dadi "nabi" kasebut kanthi ujar "dheweke ngomong babagan aku." Waca uga Kisah Para Rasul 3:22 Akeh wong sing takon apa Dheweke iku Sang Kristus utawa "Putrane Sang Prabu Dawud." Matius 12:23

Latar mburi lan Kitab Suci babagan iki kabeh gegandhengan karo prekara dosa sing ora bisa dingapura. Kabeh kasunyatan kasebut ana ing babagan babagan pitakon iki. Dheweke ditemokake ing Matius 12: 22-37; Markus 3: 20-30 lan Lukas 11: 14-54, utamane ayat 52. Waca iki kanthi tliti yen sampeyan pengin ngerti masalah kasebut. Kahanan kasebut yaiku babagan Sapa Yesus lan Sing Kuwasa nggawe mukjijat. Ing wektu iki, wong-wong Farisi padha cemburu marang Dheweke, nyoba marang Panjenengane, nyoba takon marang dheweke lan nolak ngakoni Sapa Dheweke lan nolak marani dheweke supaya bisa urip. Yokanan 5: 36-47 Miturut Matius 12: 14 & 15, dheweke malah arep mateni dheweke. Deleng uga Yokanan 10:31. Katon yen wong-wong Farisi ngetutake Dheweke (bisa uga gabung karo akeh wong sing padha ngrungokake Dheweke martakake lan nindakake mukjijat) supaya bisa ngawasi.

Wonten ing wekdal puniko babagan dosa ingkang boten tiasa dipun tampi Mark 3: 22 nyariosaken bilih piyambakipun medal saking Yerusalem. Wong-wong mau nuli ngetutake Gusti Yesus nalika ninggalake wong akeh menyang panggonan liya amarga padha kepengin nemokake alasan kanggo mateni Panjenengane. Gusti Yesus nuli nundhung sétan saka wong lanang lan nambani dheweke. Punika wonten dosa ingkang wonten ing pitakonan. Matius 12: 24 "Nalika wong-wong Farisi ngrungokake tembung-tembung mau, padha ngucap mangkene," Iku mung marga Baalzebub, panggedhene para dhemit, yaiku wong kang nundhungi dhemit. "(Baalzebub iku jeneng liyane kanggo Iblis). banjur ngandika, "sapa sing ngucapake marang Roh Suci, iku ora bakal diapura, utawa ing jagad iki utawa ing jagad sabanjure." Iki minangka dosa sing ora bisa dikandhani: "padha kandha yen Panjenengane duwe roh najis". Mark 3 : 30 Wacana kabeh, sing nyakup komentar babagan dosa sing ora diapura, diarahake ing wong Farisi. Gusti Yesus mirsa pikirane, banjur paring piweling marang wong-wong mau kanthi langsung. Wacana sakabèhé Gusti Yesus lan pangadilan marang wong-wong mau adhedhasar pikirane lan tembung-tembung; Panjenenganipun miwiti kanthi lan rampung karo sing.

Cukup dingerteni yen dosa sing ora bisa dingapura yaiku ngetrapake utawa menehi mukjijat lan mukjizat Yesus, utamane nyingkirake dhemit, menyang roh sing najis. Scofield Reference Bible nyathet ing cathetan ing kaca 1013 babagan Markus 3: 29 & 30 manawa dosa sing ora bisa dingapura yaiku "nggawe Iblis minangka pakaryan Roh." Roh Suci melu - Dheweke menehi kekuwatan marang Yesus. Gusti Yesus ngandika ing Matius 12:28, "Yen aku nundhungi dhemit nganggo Rohing Allah, mula Kratoning Allah wis tekan kowe." Dheweke rampung kanthi ujar, mulane (amarga sampeyan ngucapake perkara kasebut) "pitenah marang Roh Suci ora bakal dingapura." Matius 12:31 Ora ana katrangan liyane ing Kitab Suci sing nyebutake manawa nyenyamah Roh Suci. Elingi latar mburi. Gusti Yesus nduwe seksi Yohanes Pembaptis (Yokanan 1: 32-34) manawa Roh ana ing Panjenengane. Tembung sing digunakake ing kamus kanggo nggambarake pitenah yaiku nyenyamah, nyenyamah, ngina lan nuduhake nistha.

Mesthi wae ngrusak pakaryane Yesus cocog banget. Kita ora seneng yen ana wong liya sing entuk kredit. Bayangake njupuk gaweyan Roh lan masrahake marang Iblis. Umume sarjana ujar manawa dosa iki mung ana nalika Yesus ana ing bumi. Alesané yaiku wong Farisi dadi saksi bab mukjijat-mujijat lan mireng crita babar pisan. Dheweke uga sinau ing ramalan ing Kitab Suci lan dadi pimpinan sing dadi luwih tanggung jawab amarga jabatane. Ngerti manawa Yohanes Pembaptis ujar manawa dheweke minangka Mesias lan Yesus ujar manawa Pakaryan kasebut mbuktekake sapa Dheweke, dheweke isih terus ora gelem percaya. Sing luwih elek, ing Kitab Suci sing ngrembug babagan dosa iki, Yesus ora mung ngandhani babagan nistha kasebut, nanging uga nyalahake dheweke duwe kaluputan liya - yaiku nyebarake wong-wong sing nyekseni nistha kasebut. Matius 12:30 & 31 "Wong sing ora kumpul karo aku, nyebar. Mula, dakkandhakaké marang kowé ... sapa sing nentang Roh Suci ora bakal dingapura. ”

Kabeh prekara kasebut ana gandhengane karo ukumane Yesus. Kanggo ngrusak Roh yaiku nyepelekake Kristus, mula bathi kanggo sapa wae sing ngrungokake omongane wong Farisi. Iki ngilangi kabeh piwulang lan karahayon Kristus. Gusti Yesus ujar babagan wong Farisi ing Lukas 11:23, 51 & 52 manawa para Farisi ora mung mlebu, nanging uga ngalangi utawa ngalangi wong-wong sing mlebu. Matius 23:13 "Kowe nutup Kratoning Swarga ing pasuryan manungsa." Dheweke kudune nuduhake wong ing dalan lan dheweke bakal nolak. Waca uga Yokanan 5:33, 36, 40; 10: 37 & 38 (sejatine kabeh bab); 14: 10 & 11; 15: 22-24.

Kanggo jumlah iku, padha guilty amarga: padha ngerti; padha weruh; padha duwe kawruh; padha ora pracaya; padha nyegah wong liya saka pracaya lan padha nyenyamah marang Roh Suci. Vincent's Greek Word Studies nambahake bagean liyane saka panjelasan saka gramatika Yunani kanthi nuduhake manawa ing Markus 3:30 tembung kriya nuduhake yen dheweke terus ngomong utawa terus ngomong ”Dheweke duwe roh najis”. Buktiné nduduhké nèk wong-wong kuwi terus ngomong ngono senajan wis diuripké manèh. Kabeh bukti nuduhake yen dosa sing ora bisa diampuni ora mung siji tumindak, nanging pola prilaku sing terus-terusan. Yen ujar liya bakal negate bebener sing asring diulang ing Kitab Suci manawa "sapa wae sing bakal teka." Wahyu 22:17 Yokanan 3:14-16 JAV - Kayadene Nabi Musa anggone ngunggahake ula ana ing ara-ara samun, mangkono uga Putraning Manungsa kudu kaluhurake, supaya saben wong kang pracaya marang Panjenengane ndarbeni urip langgeng. Awit Gusti Allah anggoné ngasihi marang jagad iku nganti masrahaké Kang Putra ontang-anting, supaya saben wong kang pracaya marang Panjenengané aja nganti nemu karusakan, nanging nduwèni urip langgeng." Rum 10:13 "Amarga, 'Saben wong sing nyebut asmané Gusti bakal slamet.'"

Gusti Allah nimbali kita supaya precaya marang Kristus lan Injil. I Korinta 15: 3 & 4 "Amarga apa sing dak tampa, aku dakparingake marang kowe kabeh: Kristus wis seda amarga dosa kita, miturut Kitab Suci, yen dikubur, lan nuli ditangekake ana ing dina kaping telu miturut ing Kitab Suci," Yen sampeyan precaya marang Kristus, mesthine sampeyan ora nganggep pakaryane kanggo kekuwatane Iblis lan nindakake dosa sing ora bisa dingapura. "Gusti Yesus uga nindakake pratandha mukjijat liyane ing ngarsane para sakabate, sing ora kacathet ing buku iki. Nanging iki katulis supaya kowé precaya, yèn Jahshua iku Sang Kristus, Putraning Allah, lan manawa kowé precaya, kowé bakal bisa urip nganggo asmané. " Yokanan 20:30 & 31

Doktrin sing bener?
Aku percaya wangsulan saka pitakon sampeyan ana ing Kitab Suci. Babagan piwulang utawa piwulang apa wae, siji-sijine cara sing bisa dingerteni apa sing diwulangake yaiku "bebener" yaiku mbandhingake karo "bebener" - Kitab Suci - Kitab Suci.

Ing Kitab Kisah Para Rasul (17: 10-12) ing Kitab Suci, kita waca crita babagan carane Lukas nyengkuyung gereja awal kanggo ngrampungake ajaran. Gusti Allah ujar manawa kabeh Kitab Suci diwenehake kanggo pandhuan utawa conto.

Paulus lan Silas dikongkon budal ing Béréa, nuli padha mulang. Lukas muji wong-wong Berean sing krungu Paulus mulang, ngarani dheweke luhur amarga, kajaba nampa Sabda, dheweke uga mriksa wulangan Paulus, nyoba ngerti apa sejatine. Kisah Para Rasul 17:11 ujar manawa dheweke nindakake iki kanthi "nggoleki Kitab Suci saben dinane, supaya ngerti manawa kita kabeh padha ngerti." Iki pancen sing kudu kita lakoni karo kabeh perkara sing diwulangake sapa wae.

Doktrin apa wae sing sampeyan rungokake utawa maca kudu dites. Sampeyan kudu golek lan sinau Alkitab test doktrin apa wae. Crita iki diwenehake kanggo conto. I Korinta 10: 6 ujar manawa ana tulisan ing Kitab Suci sing diwenehake minangka "conto kanggo kita," lan 2 Timotius 3:16 ujar manawa kabeh Kitab Suci kanggo "pandhuan" kita. "Para nabi" Prajanjian Anyar diprentah supaya nyoba siji liyane kanggo ndeleng apa sing diucapake akurat. I Korinta 14: 29 ujar, "Ayo nabi loro utawa telu ngomong lan sing liyane menehi pengadilan."

Tulisan kasebut minangka siji-sijine cathetan sing bener saka pangandikane Gusti Allah lan mulane siji-sijine bebener sing kudu diadili. Dadi, kita kudu nindakake kaya sing diprentahake dening Gusti Allah lan ngadili kabeh kanthi Sabda Jahwéh. Mula sibuk lan wiwiti sinau lan goleki Sabda Jahwéh. Wujudna standar lan suka cita kaya Dawud ing Jabur.

I Tesalonika 5:21 ujar, ing New King James Version, "cobanen kabeh: terusana sing becik." Sing 21st Century King James Version nerjemahake pérangan pisanan saka ayat kasebut, "Mbuktekna kabeh prekara." Seneng telusuran

Ana sawetara situs web online sing bisa uga migunani nalika sinau. Ing biblegateway.com sampeyan bisa maca ayat ing luwih saka 50 basa Inggris lan akeh terjemahan basa asing lan uga bisa nggoleki tembung saben-saben ana ing Alkitab ing terjemahan kasebut. Biblehub.com minangka sumber liyane sing migunani. Kamus Yunani Prajanjian Anyar lan Alkitab interlinear (sing duwe terjemahan Inggris ing ngisor basa Yunani utawa Ibrani) uga kasedhiya ing garis lan bisa uga migunani.

Sapa Gusti Allah?
Sawise maca pitakon lan komentar sampeyan, sampeyan yakin yen sampeyan duwe kapercayan marang Gusti Allah lan Putrane, Yesus, nanging uga akeh salah paham. Kayane sampeyan ndeleng Gusti Allah mung liwat pendapat lan pengalaman manungsa, lan delengen Dheweke minangka Wong sing kudu nindakake apa sing sampeyan karepake, kaya-kaya Dheweke minangka pelayan utawa dikarepake, mula sampeyan bisa nganggep sifat-sifat kasebut, lan ujar manawa "dipertaruhkan."

Ayo kula wiwiti ngandhani jawabanku bakal ana ing Kitab Suci amarga iku mung sumber sing bisa dipercaya kanggo ngerteni sapa sejatine Gusti Allah lan kaya apa.

Kita ora bisa 'nyipta ”dewa kita dhewe supaya cocog karo prentah kita, miturut kekarepan kita dhewe. Kita ora bisa ngandelake buku utawa klompok agama utawa panemu liyane, kita kudu nampa Gusti Allah sejati saka siji-sijine sumber sing diwenehake, yaiku Kitab Suci. Yen wong takon kabeh utawa bagean saka Kitab Suci, kita mung bakal duwe pendapat manungsa, sing ora bakal setuju. Kita mung duwe dewa sing digawe manungsa, dewa fiksi. Dheweke mung titah kita lan dudu Gusti Allah babar pisan. Kita uga bisa nggawe dewa tembung utawa watu utawa patung emas kaya Israel.

Kita pengin duwe dewa sing nindakake kekarepan kita. Nanging kita malah ora bisa ngganti Gusti Allah kanthi panjaluk. Kita mung tumindak kaya bocah-bocah, duwe sipat nesu supaya bisa tumindak dhewe. Ora ana apa-apa sing kita lakoni utawa hakim sing nemtokake sapa Dheweke lan kabeh bantahan kita ora ana pengaruhe marang "alam"-Nya. "Sifat" dheweke ora "dipertaruhkan" amarga kita ujar kaya ngono. Dheweke yaiku: Gusti Allah sing Maha Kuwasa, nitahake kita.

Dadi Sapa sejatine Gusti Allah. Ana akeh ciri lan atribut sing bakal dakkandhakake lan ora bakal "teks bukti" kabeh. Yen pengin, sampeyan bisa menyang sumber sing dipercaya kayata "Hub Alkitab" utawa "Bible Gateway" online lan riset.

Ing ngisor iki kalebu sawetara sipat-sipate. Gusti Allah iku Maha Pencipta, Kuwasa, Kuwasa. Dheweke suci, adil lan adil lan Hakim sing adil. Dheweke Rama kita. Dheweke iku cahya lan kayekten. Dheweke langgeng. Dheweke ora bisa ngapusi. Titus 1: 2 ngandhani, "Ngarep-arep urip langgeng, sing dijanjekake Gusti Allah, sing ora bisa ngapusi, wis biyen wis lawas. Malachi 3: 6 ujar manawa Dheweke ora bisa diowahi, "Aku iki Pangeran Yehuwah, ora bakal owah."

TANPA kita tindakake, ora ana tumindak, pendapat, ilmu, kahanan, utawa pangadilan sing bisa ngowahi utawa mengaruhi "fitrah"-Nya. Yen kita nyalahke utawa nyalahake, dheweke ora bakal ganti. Dheweke padha wingi, dina iki lan salawas-lawase. Ing ngisor iki sawetara atribut liyane: Dheweke ana ing endi wae; Dheweke ngerti kabeh (wis ngerti) jaman biyen, saiki lan mbesuk. Dheweke sampurna lan HE IS LOVE (I Yohanes 4: 15-16). Gusti Allah maha asih, grapyak lan welas asih tumrap kabeh wong.

Kita kudu nyathet ing kene manawa kabeh kedadeyan ala, bencana lan tragedi sing kedadeyan, kedadeyan amarga dosa sing mlebu ing jagad iki nalika Adam nindakake dosa (Roma 5:12). Dadi, kudu tumindak apa kita marang Gusti Allah?

Gusti Allah iku Pencipta kita. Dheweke nyipta jagad lan kabeh sing ana ing jagad iki. (Waca Purwaning Dumadi 1-3.) Wacanen Roma 1: 20 & 21. Mesthi kasebut tegese amarga Dheweke iku Pencipta kita lan amarga dheweke iku, Gusti Allah, sing pantes diduweni opah lan memuji lan kamulyan. Iki ditulis, "Amarga wiwit digawe jagad, kuwalitas saka Gusti Allah sing ora katon - kekuwatane lan ilahi sing langgeng alam - wis katon cetha, dingerteni saka apa sing digawe, supaya manungsa ora duwe alesan. Amarga sanajan dheweke wanuh marang Gusti Allah, dheweke ora ngluhurake Panjenengane minangka Gusti Allah, uga ora nate matur nuwun marang Gusti Allah, nanging pikirane dadi muspra lan ati sing gemblung padha peteng. "

Kita kudu ngurmati lan matur nuwun marang Gusti Allah amarga Dheweke iku Gusti Allah lan amarga Dheweke nitahake kita. Waca uga Roma 1: 28 & 31. Aku weruh ana sing menarik banget: yen ora ngurmati Gusti Allah lan sing Nggawe, kita dadi "tanpa ngerti".

Ngurmati Gusti Allah minangka tanggung jawab kita. Matius 6: 9 ujar, "Rama kawula ingkang wonten ing swarga kasucèkaken asma Paduka." Pangandharing Torèt 6: 5 ujar, "Kowé bakal tresnaa marang Pangéran klawan gumolonging ati, gumolonging nyawa lan gumolonging kekuwatan." Ing Matius 4:10, Gusti Yesus ngendika marang Iblis, "Minggir aku, Setan! Amarga ana tulisan: 'Sembah marang Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu, lan ngabekti mung marang Panjenengane.' ”

Jabur 100 ngelingake babagan iki nalika ujar, "ngabekti marang Pangeran Yehuwah kanthi bungah," "ngerti manawa Pangeran dhewe iku Gusti Allah," lan ayat 3, "Dheweke sing nggawe kita lan dudu awake dhewe." Ayat 3 uga ujar, "We are kang wong, sing wedhus of Umume. " Ayat 4 ujar, "Mlebu gapurane kanthi syukur lan platarane kanthi memuji." Ayat 5 ujar, "Amarga Pangeran Yehuwah iku becik, sih-kadarmane iku langgeng lan kasetyane tumurun kabeh turun-tumurun."

Kaya wong Roma, kita menehi pandonga supaya muji sokur, muji, ngurmati lan mberkahi! Jabur 103: 1 ujar, "Dhuh jiwaku, puji sokur marang Pangeran Yehuwah, lan kabeh sing ana ing sajroning aku, padha puji asmane sing suci." Jabur 148: 5 cetha nalika ujar, "Ayo padha memuji Pangeran Yehuwah kanggo Dhawuhe banjur digawe, ”lan ing ayat 11 nerangake sapa sing kudu muji Panjenengane," Kabeh raja ing bumi lan kabeh bangsa, "lan ayat 13 nambahake," Kanggo asmane mung Maha Suci. "

Supaya luwih jelas, Kolose 1:16 ujar, "kabeh perkara digawe dening dheweke lan kanggo dheweke"Lan" Dheweke sadurunge kabeh prekara "lan Wahyu 4:11 nambahake," amarga saka kekarepan sampeyan, kabeh mau digawe. " Kita digawe kanggo Gusti Allah, dheweke ora digawe kanggo kita, kanggo kesenengan utawa kanggo entuk apa sing dikarepake. Dheweke ora ana ing kene kanggo ngawula, nanging kita bisa ngawula marang Panjenengane. Kaya sing diandharake ing Wahyu 4:11, "Dhuh Pangeran, Gusti Allah kawula, Paduka pantes nampi kamulyan, kamulyan, lan memuji, amarga Paduka nyiptakake samubarang kabeh, amarga miturut kekarepan sampeyan, dheweke digawe lan titah." Kita kudu nyembah marang Panjenengane. Jabur 2:11 kandha, "Sembah marang Pangéran kanthi wedi lan padha bungah kalayan gumeter." Deleng uga Pangandharing Toret 6:13 lan 2 Babad 29: 8.

Sampeyan ujar sampeyan kaya Ayub, yen "Gusti Allah sadurunge nresnani dheweke." Ayo goleki sipat tresnane Gusti Allah supaya sampeyan bisa ngerti manawa Dheweke ora mandheg nresnani kita, apa wae sing ditindakake.

Gagasan manawa Gusti Allah ora nresnani kita kanthi alesan "apa wae", umume ditemokake ing antarane pirang-pirang agama. Buku doktrin sing dakkirim, "Doktrin-doktrin Injil sing gedhe dening William Evans" nalika ngomong babagan katresnane Gusti Allah ujar, "Kekristenan pancen siji-sijine agama sing nyebutake Maha Suci minangka 'Cinta.' Iki nyedhiyakake dewa-dewa agama liya minangka makhluk nesu sing mbutuhake tumindak sing apik kanggo nyenengake utawa entuk berkah. "

Kita mung duwe rong referensi babagan katresnan: 1) katresnan manungsa lan 2) Katresnan Gusti Allah sing dicethakake ana ing Kitab Suci. Katresnan kita cacat karo dosa. Fluktuasi utawa malah bisa mandheg nalika katresnane Gusti Allah iku langgeng. Kita malah ora bisa ngerteni utawa ngerteni tresnane Gusti Allah. Gusti Allah iku katresnan (I Yohanes 4: 8).

Buku kasebut, "Teologi Elemen" anggitane Bancroft, ing kaca 61 nalika ngomong babagan katresnan ujar, "watake wong sing tresna menehi karakter marang katresnan." Iki ateges tresnane Gusti Allah iku sampurna amarga Gusti Allah iku sampurna. (Waca Matius 5:48.) Gusti Allah iku suci, mula katresnane murni. Gusti Allah iku adil, mula katresnane adil. Gusti Allah ora bakal owah, mula katresnane ora owah, gagal utawa mandheg. I Korinta 13:11 nggambarake katresnan sing sampurna kanthi ujar iki, "Katresnan ora bakal sirna." Mung Gusti Allah sing nduwe katresnan kaya ngono. Wacanen Jabur 136. Saben ayat nyebutake babagan sih-kadarmane Gusti Allah, yen sih-katresnan iku langgeng ing salawas-lawase. Wacanen Rum 8: 35-39 sing ujar, "sapa sing bisa misahake kita saka katresnaning Kristus? Apa kasusahan, kasusahan, penganiayaan, utawa paceklik utawa wuda utawa bebaya utawa pedhang? "

Ayat 38 terus, "Amarga aku yakin manawa ora ana pati, urip utawa malaekat, apadene prekara saiki utawa samubarang sing bakal ana, uga kakuwatan, utawa dhuwure utawa jerone, utawa samubarang titah liyane ora bakal bisa misahake kita saka katresnaning Gusti. ” Gusti Allah iku katresnan, mula ora bisa nresnani kita.

Gusti Allah tresna marang kabeh wong. Matius 5:45 ujar, "Dheweke njedulake srengenge lan tumiba marang wong ala lan wong ala, lan udan marang wong mursid lan wong duraka." Dheweke mberkahi kabeh wong amarga dheweke tresna marang kabeh wong. Yakobus 1:17 ujar, "Saben hadiah sing apik lan kabeh hadiah sing sampurna yaiku saka ing ndhuwur lan mudhun saka Rama cahya, sing ora ana macem-macem lan ora ana bayangan." Jabur 145: 9 ujar, ”Pangeran Yehuwah iku maha becik tumrap kabeh wong; Dheweke welas asih karo kabeh sing digawe. " Yohanes 3: 16 ujar, "Amarga Gusti Allah tresna banget marang jagad, mula Pangeran Putra tunggal Putra wis diparingake."

Kepiye bab sing ala. Gusti Allah njanjeni wong sing percaya, "Kabeh prekara bisa digunakake bebarengan kanggo kabecikan kanggo wong sing nresnani Gusti Allah (Rum 8:28)". Gusti Allah bisa ngidini kedadeyan ing urip kita, nanging sampeyan yakin yen Gusti Allah wis ngidini mung alesan sing apik, ora amarga Gusti Allah milih sawetara cara utawa sawetara alasan milih pikirane lan ora bakal tresna marang kita.

Gusti Allah bisa milih kanggo ngidini kita nandhang sangsara saka akibat dosa, nanging uga bisa milih supaya kita tetep ora gelem, nanging mesthine alasane teka saka katresnan lan tujuane kanggo kabecikan.

KASUKATAN KASEHATAN KASEHATAN

Tulisan ujar manawa Gusti Allah sengit karo dosa. Kanggo dhaptar sebagean, deleng Wulang Bebasan 6: 16-19. Nanging Gusti Allah ora sengit marang wong dosa (I Timoteus 2: 3 & 4). 2 Pétrus 3: 9 ujar, "Gusti… sabar marang kowé, ora péngin kowé sirna, nanging supaya kabèh wong padha mratobat."

Dadi, Gusti Allah nyiapake cara kanggo nebus kita. Nalika dosa utawa nyimpang saka Gusti Allah, dheweke ora nate nilar kita lan tansah ngenteni bali, dheweke ora nate tresna marang kita. Gusti Allah maringi crita babagan putra sing mandhuwur ing Lukas 15: 11-32 kanggo nggambarake tresnane marang kita, yaiku bapak sing maha asih nresnani putrane sing mbalik. Ora kabeh bapak manungsa kaya ngene, nanging Bapake Swarga mesthi nampani kita. Gusti Yesus ngendika ing Yokanan 6:37, "Kabeh sing diwenehake Bapakku, dheweke bakal marani Aku; lan sing sapa marani Aku, ora bakal dakbuwang. " Yohanes 3: 16 ujar, "Gusti Allah tresna banget marang jagad." I Timotius 2: 4 ujar manawa Gusti Allah ”kepengin kabeh wong supaya bisa slamet lan ngerti bab kayekten. " Efesus 2: 4 & 5 ujar, "Nanging amarga sih-kadarmane sing gedhe banget marang kita, Gusti Allah, sing akeh sih-rahmat, nggawe kita urip bebarengan karo Kristus, sanajan kita wis mati ing panerak - amarga sih-rahmat sampeyan wis disimpen."

Demo katresnan sing paling gedhe ing saindenging jagad yaiku panyedhiya Gusti Allah kanggo karahayon lan pangapurane kita. Sampeyan kudu maca Roma bab 4 & 5 ing endi rencana Allah wis dijlentrehake. Rum 5: 8 & 9 ujar, "Gusti Allah nuduhake Katresnané marang kita, nalika kita isih dosa, Sang Kristus séda kanggo kita. Luwih-luwih saiki, amarga saiki wis kabenerake marga saka rahé, kita bakal kapitulungan rahayu saka bebendune Gusti Allah. " Aku Yohanes 4: 9 & 10 ujar, "Mangkene carane Gusti Allah nresnani katresnan marang kita: Panjenengane ngutus Putra ontang-anting menyang jagad supaya kita bisa urip liwat Panjenengane. Iki katresnan: dudu kita nresnani Gusti Allah, nanging uga nresnani kita lan ngutus Putrane minangka kurban pangruwating dosa kita. "

Yohanes 15:13 ujar, "Katresnan sing luwih gedhe ora ana liyane, yaiku masrahake nyawane kanggo kanca-kanca." Aku Yohanes 3: 16 ujar, "Mangkene carane kita ngerti apa sejatine katresnan: Yesus Kristus nyerahke nyawane kanggo kita ..." Ana ing I John ujar manawa "Gusti Allah iku Cinta (bab 4, ayat 8). Yaiku Sapa Dheweke. Iki minangka bukti katresnan sing paling utama.

Kita kudu precaya marang pangandikane Gusti Allah - Dheweke tresna marang kita. Ora preduli apa sing kedadeyan utawa kepiye prekara-prekara kasebut nalika Gusti Allah njaluk supaya kita precaya marang Dheweke lan katresnan. David, sing diarani "manungsa miturut kekarepané Gusti Allah," ujar ing Jabur 52: 8, "Aku percaya marang katresnané Gusti Allah sing langgeng lan saklawasé." I Yohanes 4:16 kudu dadi target kita. "Lan kita wis ngerti lan precaya marang katresnaning Allah marang kita. Gusti Allah iku katresnan, lan sapa tetep tresna, tetep ana ing Gusti Allah lan Gusti Allah tetep ana ing wong. "

Rencana Dhasar Gusti Allah

Mangkene rencana Gusti Allah kanggo nylametake kita. 1) Kita kabeh wis dosa. Rum 3:23 ujar, "Kabeh padha dosa lan ora oleh kamulyaning Allah." Rum 6:23 ujar, "Bayarane dosa iku pati." Yesaya 59: 2 ujar, "Dosa kita wis misahake kita karo Gusti Allah."

2) Gusti Allah wis maringi cara. Yohanes 3: 16 ujar, "Amarga Gusti Allah tresna banget marang jagad, mula Pangeran Putra Putra ontang-anting diwenehake ..." Ing Yokanan 14: 6 Gusti Yesus ngandika, "Aku iki dalane, kayektene lan urip; ora ana wong siji-siji marani Sang Rama, kajaba mung saka Aku. ”

I Korinta 15: 1 & 2 "Iki minangka karunia Kaslametan gratis, Injil sing dakwartakake supaya kowe padha slamet." Ayat 3 ujar, "Menawi Kristus seda tumrap dosa-dosa kita," lan ayat 4 terus, "manawa dheweke dikubur lan dheweke wungu ing dina katelu." Matius 26:28 (JAV) ujar, "Iki getihKu Prajanjian anyar sing diwutahake kanggo akeh wong kanggo ngapura dosa." Aku peter 2:24 (NASB) ujar, "Dheweke dhewe nggawa dosa kita ing awake ing kayu salib."

3) Kita ora bisa entuk kaslametan kanthi tumindak becik. Éfesus 2: 8 & 9 ujar, "Kanggo sih-rahmat, kowé disimpen liwat iman; lan dudu dudu awakmu dhewe, iku minangka peparinge Gusti Allah; dudu jalaran saka pakaryan, supaya ora ana wong sing gumunggung. " Titus 3: 5 ujar, "Nanging nalika kabecikan lan katresnaning Gusti Allah, Juru Slamet kita marang manungsa, ora marga saka tumindak kabeneran sing kita tindakake, nanging miturut sih-rahmaté, Panjenengané nylametake kita ..." 2 Timotius 2: 9 ujar, " sing wis ngluwari kita lan ngundang kita menyang urip suci - ora amarga apa-apa sing wis kita lakoni, nanging amarga saka tujuwane lan sih-rahmate dhewe. "

4) Kepiye kaslametan lan pangapurane Gusti Allah dadi kagunganmu dhewe: Yokanan 3: 16 ujar, "Sapa sing precaya marang Panjenengane, ora bakal nemu karusakan, nanging duwe urip langgeng." Yohanes nggunakake tembung percaya 50 kaping ing buku Yohanes dhewe kanggo nerangake kepiye nampa hadiah gratis Gusti Allah yaiku urip langgeng lan pangapura. Rum 6:23 ujar, "Amarga pituwase dosa iku pati, nanging peparinge Gusti Allah iku urip langgeng marga saka Yesus Kristus, Gusti kita." Rum 10:13 ujar, "Sapa wae sing nyebut asmane Pangeran, bakal slamet."

Assurance of Forgiveness

Pramila kita yakin manawa dosa kita kaapura. Urip kekal minangka janji kanggo "saben wong sing precaya" lan "Gusti Allah ora bisa ngapusi." Yohanes 10:28 ujar, "Aku menehi urip langgeng, lan dheweke bakal ora bakal sirna." Elingi Yohanes 1:12 ujar, "Kabeh wong sing nampani Panjenengane, dheweke diparingi hak dadi putraning Allah, kanggo wong-wong sing precaya marang asmane." Iki minangka kapercayan adhedhasar "sifat" katresnan, bebener lan keadilan.

Yen sampeyan wis nyedhak lan nampa Kristus, sampeyan bakal disimpen. Yohanes 6:37 ujar, "Sing sapa marani Aku, ora bakal nundhung." Yen sampeyan durung njaluk ngapura marang sampeyan lan nampa Kristus, sampeyan bisa nindakake wektu iki.

Yen sampeyan yakin sawetara versi liyane babagan Gusti Yesus lan versi liyane sing wis ditindakake kanggo sampeyan tinimbang sing diwenehake ing Kitab Suci, sampeyan kudu "ngowahi pikiran" lan nampa Yesus, Putraning Allah lan Juru Slamet jagad iki. . Elinga, dheweke mung cara menyang Gusti Allah (Yokanan 14: 6).

pangapunten

Pangapunten minangka bagean terkenal saka karahayon. Makna pangapura yaiku dosa-dosa kita wis ilang lan Gusti Allah ora eling maneh. Yésaya 38:17 ujar, "Sampeyan wis ngluwari kabeh dosa-dosaku." Jabur 86: 5 ujar, "Kanggo Sampeyan, Pangeran, iku apikan, lan siyap ngapura, lan sih-rahmat tumrap kabeh wong sing nyebut marang Sampeyan." Waca Rum 10:13. Jabur 103: 12 ujar, "Kaya dene sisih wetan saka sisih kulon, iya adoh banget anggone ngilangi kaluputan kita saka kita." Yeremia 31:39 ujar, "Aku bakal ngapura kaluputane lan kaluputane, lan aku ora bakal kelingan maneh."

Rum 4: 7 & 8 ujar, "Rahayu wong-wong sing apuraning duraka lan pangapurane wis katutup. Rahayu wong sing ora dianggep dosa dening Pangeran Yehuwah. " Iki pangapura. Yen pangapura sampeyan dudu janjine saka Gusti Allah, ing endi sampeyan bisa nemokake, amarga kaya sing wis kita waca, sampeyan ora bisa entuk.

Kolose 1:14 ujar, "Ing Panjenengane kita kudu nebus dosa, lan pangapuraning dosa." Deleng Kisah Para Rasul 5:30 & 31; 13:38 lan 26:18. Kabeh ayat kasebut nyebutake pangapura minangka bagean saka keslametan kita. Kisah Para Rasul 10:43 ujar, "Saben wong sing precaya marang Panjenengané, bakal ngapura dosa liwat Asmané." Efesus 1: 7 uga nyebutake, "Ing Panjenengane, kita kudu nebus dosa-dosané, pangapuraning dosa, miturut kabecikaning sih-rahmaté."

Ora mokal yen Gusti Allah ngapusi. Dheweke ora sanggup. Ora wenang. Pangapunten adhedhasar janji. Yen kita nampa Kristus, kita bakal dingapura. Kisah Para Rasul 10:34 ujar, "Gusti Allah ora pilih kasih karo wong." Terjemahan NIV ujar, "Gusti Allah ora nuduhake pilih kasih."

Aku pengin sampeyan menyang 1 Yohanes 1 kanggo nuduhake kepiye carane ditrapake kanggo wong sing precaya sing gagal lan dosa. Kita minangka putra-putrine lan minangka bapak manungsa, utawa bapak saka putra sing durung ngerti, ngapura, mula Rama Swarga ngapura lan bakal nampa kita bola-bali.

Kita ngerti manawa dosa iku misahake kita karo Gusti Allah, mula dosa iku misahake kita karo Gusti Allah sanajan kita putrane. Iki ora misahake kita saka katresnan, uga ora ateges dudu anak-anake maneh, nanging bakal ngrusak persekutuan karo dheweke. Sampeyan ora bisa ngandelake perasaan ing kene. Cukup precaya karo pangandikane manawa sampeyan nindakake perkara sing bener, ngakoni, dheweke wis ngapura sampeyan.

Kita Kaya Anak

Ayo nggunakake conto manungsa. Nalika bocah cilik ora manut lan ngadhepi, dheweke bisa nutupi, utawa ngapusi utawa ndhelikake saka wong tuwa amarga kaluputane. Dheweke bisa nolak ngakoni tumindak sing salah. Mula dheweke wis misahake awake dhewe karo wong tuwane amarga dheweke wedi yen bakal nemokake apa sing wis ditindakake, lan wedi yen dheweke nesu utawa ngukum yen dheweke ngerti. Cedhak lan kenyamanan bocah karo wong tuwane wis rusak. Dheweke ora bisa nemu keslametan, panrima lan katresnan sing diduweni kanggo dheweke. Bocah kasebut wis kaya Adam lan Hawa sing ndhelik ing Taman Eden.

Kita uga tumindak kaya ngono karo Bapake swarga. Nalika dosa, kita bakal rumangsa luput. Kita wedi yen Dheweke bakal ngukum, utawa bisa uga mungkasi tresna utawa mbuwang kita. Kita ora pengin ngakoni yen salah. Persahabatan kita karo Gusti Allah wis rusak.

Gusti Allah ora nilar kita, dheweke wis janji ora bakal nilar kita. Waca Matius 28:20, sing ujar, "Lan sejatine aku nunggil karo kowe nganti pungkasan ing jaman iki." Kita ndhelik saka Panjenengane. Kita ora bisa ndhelik tenan amarga Dheweke ngerti lan ndeleng kabeh. Jabur 139: 7 ujar, "Ing endi aku bakal lunga saka Roh Paduka? Endi aku bisa minggat saka ngarsane sampeyan? " Kita kaya Adam nalika ndhelik saka Gusti Allah. Dheweke ngupaya, ngenteni supaya kita njaluk ngapura, kaya wong tuwa sing pengin anak ngerti lan ngakoni manawa ora manut. Iki sing dikepengini dening Bapak Surga. Dheweke ngenteni ngapura. Dheweke bakal nggawa kita bali maneh.

Bapak manungsa bisa uga ora tresna maneh karo bocah, sanajan arang kedadeyan. Karo Gusti Allah, kaya sing wis kita waca, tresnane kanggo kita ora bakal gagal, lan ora bakal mandheg. Dheweke tresna marang kita kanthi katresnan langgeng. Elingi Roma 8: 38 & 39. Elinga ora ana sing bisa misahake kita saka katresnaning Allah, kita ora bakal mandheg dadi putrane.

Ya, Gusti Allah sengit marang dosa lan kaya sing dingandikakake ing Yesaya 59: 2, "dosamu wis pisah ing antarane sampeyan lan Gusti Allah, dosa-dosa sampeyan ndhelikake pasuryane saka sampeyan." Ana ing ayat 1, "lengene Pangeran Yehuwah ora kecepet banget kanggo ngluwari, uga kupinge ora bisa ngrungokake," nanging Jabur 66:18 ujar, "Yen aku nganggep ala ing njero ati, Pangeran ora bakal ngrungokake aku . "

I Yohanes 2: 1 & 2 ngandhani wong-wong sing percaya, "Anak-anakku sing daktresnani, iki dak tulis marang kowe, supaya kowe ora dosa. Nanging nèk ana wong sing nindakké dosa, kita bakal nduwé sapa-sapa sing ngomong karo Bapak, yaiku Yésus Kristus, Sing Mahakwasa. ” Para mukmin bisa lan nindakake dosa. Nyatane aku Yohanes 1: 8 & 10 ujar, "Yen kita ngaku ora duwe dosa, kita ngapusi awake dhewe lan sejatine ora ana ing awake dhewe" lan "yen kita ujar manawa ora nindakake dosa, kita bakal nggawe Dheweke goroh, lan pangandikane dudu ing awake dhewe. ” Nalika nggawe dosa, Gusti Allah nuduhake dalan bali ing ayat 9 sing ujar, "Yen kita ngakoni (ngakoni) yen kita bakal dosa, Dheweke setya lan adil ngapura dosa kita lan ngresiki kita saka kabeh kaluputan. "

We kudu milih ngakoni yen dosa marang Gusti Allah, mula yen ora ngrasakake pangapura iku salah, dudu Gusti Allah. Kita dadi pilihan kanggo manut karo Gusti Allah. Janjine wis mesthi. Dheweke bakal ngapura kita. Dheweke ora bisa ngapusi.

Ayub Ayub Watake Gusti Allah

Ayo goleki Pakaryan wiwit sampeyan nggawa dheweke lan ndeleng apa sejatine sing mulang babagan Gusti Allah lan hubungan kita karo Panjenengane. Akeh wong sing salah paham karo buku Ayub, narasi lan konsepe. Bisa uga ana salah sawijining buku ing Kitab Suci sing paling ora dingerteni.

Salah sawijining misconceptions pisanan yaiku nganggep kasangsaran iku mesthi utawa biasane minangka pratandhane bebendune Gusti Allah tumrap dosa utawa dosa sing ditindakake. Temenan iku pancen wis pasti karo kancane telu Ayub, sing pungkasane didukani Gusti Allah. (Kita mengko bakal bali.) Liyane yaiku nganggep manawa kemakmuran utawa berkah mesthi utawa biasane minangka pratandha yen Gusti Allah seneng karo kita. Salah. Iki minangka pemanggih manungsa, pamikiran sing nganggep kita entuk kabecikan saka Gusti Allah. Aku takon marang wong liya babagan buku Ayub sing jelas lan wangsulane, "Kita ora ngerti apa-apa." Ora ana sing ngerti sapa sing nulis Ayub. Kita ora ngerti yen Ayub nate ngerti kabeh kedadeyan kasebut. Dheweke uga ora nduwe Tulisan kaya kita.

Sawijining wong ora bisa ngerti akun kasebut kajaba ora ngerti apa sing kedadeyan ing antarane Gusti Allah lan Setan lan perang antarane kekuwatan utawa pengikut sing bener lan sing jahat. Setan minangka mungsuh sing dikalahake amarga salib Kristus, nanging sampeyan bisa ujar manawa dheweke durung ditahan. Ana perang sing isih rame ing jagad iki amarga nyawane wong. Gusti Allah maringi buku Ayub lan akeh Kitab Suci liyane kanggo mbantu kita ngerti.

Kaping pisanan, kaya sing dakkandharake sadurunge, kabeh piala, rasa lara, penyakit lan bencana nyebabake dosa mlebu ing jagad. Gusti Allah ora nggawe utawa nggawe piala, nanging bisa uga ngidini bencana nyoba kita. Ora ana barang sing ana ing urip kita tanpa idin, malah uga mbenerake utawa ora ngidini kita ngalami akibat saka dosa sing ditindakake. Iki kanggo nggawe kita kuwat.

Gusti Allah ora milih kanthi sewenang-wenang ora tresna karo kita. Katresnan iku pancen Dhewe, nanging uga suci lan adil. Ayo goleki setelan. Ing bab 1: 6, "putraning Allah" nampilake awake dhewe marang Gusti Allah lan Iblis ana ing antarane. "Putraning Allah" bisa uga malaekat, bisa uga dadi perusahaan campuran sing ngetutake Gusti Allah lan sing ngetutake Iblis. Setan teka saka ngubengi bumi. Iki nggawe aku mikir babagan Pétrus 5: 8, sing ujar, "Sétan sampeyan mungsuh kaya mrana-mrana kaya singa sing ngorok, nggolèki wong sing bakal dipangan." Gusti Allah negesake ”Pak Ayub”, lan ana bab sing penting banget. Dheweke ujar manawa Ayub minangka peladine sing bener, lan ora ana cacat, jejeg, wedi marang Gusti Allah lan nuli tumindak ala. Elinga yen Gusti Allah ora ana ing kene sing nuduh Ayub minangka dosa. Setan sejatine ujar manawa siji-sijine sebab Ayub ngetutake Gusti Allah yaiku amarga Gusti Allah wis mberkahi dheweke lan yen Gusti Allah nyingkirake berkah kasebut, Ayub bakal ngipat-ipati Gusti Allah. Ing kene ana konflik. Dadi Gusti Allah banjur ngidini Iblis kanggo nandhang Ayub kanggo nyoba katresnan lan kasetyane marang awake dhewe. Waca bab 1: 21 & 22. Pakaryan lulus tes iki. Ana tulisan mangkene, "Ing kabeh perkara iki, Ayub ora nindakake dosa, lan ora nyalahake Gusti Allah." Ing bab 2 Iblis nantang maneh marang Gusti Allah kanggo nyoba Ayub. Maneh, Gusti Allah ngidini Setan ngrebut Ayub. Pakaryan mangsuli ing 2:10, "apa kita bakal nampa kabecikan saka Gusti Allah, dudu kesulitan." Iki ditulis ing 2:10, "Ing kabeh perkara iki, Ayub ora nindakake dosa karo lambene."

Elinga yen Iblis ora bisa nindakake apa-apa tanpa idin saka Gusti Allah, lan Dheweke nemtokake wates. Prajanjian Anyar nuduhaké iki ing Lukas 22:31 sing ujar, "Simon, Setan kepéngin banget nggawa kowé." NASB ngandharake kaya mangkene, Iblis "njaluk idin kanggo nyaring sampeyan kaya gandum." Waca Efesus 6: 11 & 12. Iki menehi pitunjuk marang kita, "Gunakake kabeh sandhangan utawa Gusti Allah" lan "tahan nglawan skema setan. Amarga perjuangan kita dudu nglawan daging lan getih, nanging nglawan para panguwasa, nglawan panguwasa, nglawan kekuwatan jagad iki peteng lan nglawan kekuwatan spiritual sing ana ing wilayah swarga. ” Cetha. Nalika kabeh Ayub ora nindakake dosa. Kita lagi perang.

Saiki bali menyang I Petrus 5: 8 lan wacanen maneh. Sejatine nerangake buku Ayub. Ngandika, "nanging nolak dheweke (setan), tetep iman sampeyan, ngerti manawa pengalaman penderitaan sing padha ditindakake dening para sadulur sampeyan sing ana ing jagad iki. Sawise nandhang sangsara sawetara wektu, Gusti Alla sih-rahmat, sing nimbali sampeyan marang kamulyan langgeng ing Sang Kristus, bakal nyampurnakake, negesake, nguatake lan nguatake sampeyan. " Iki minangka alesan kuwat nandhang sangsara, ditambah kasunyatan manawa nandhang sangsara minangka bagean saka perang apa wae. Yen ora nate dicoba, mula bakal diwenehi bayi sendok lan ora diwasa. Nalika nyoba, kita bakal saya kuwat lan ngerti manawa tambah akeh pengetahuane babagan Gusti Allah, kita bisa ndeleng Sapa sejatine Gusti Allah kanthi cara anyar lan hubungan karo dheweke saya kuwat.

Ing Rum 1:17 ditulis, "Wong sing bener bakal urip kanthi iman." Ibrani 11: 6 ujar, "tanpa precaya, ora bakal bisa nyenengke Gusti Allah." 2 Korinta 5: 7 ujar, "Kita lumaku kanthi precaya, dudu kanthi ndeleng." Kita bisa uga ora ngerti iki, nanging kasunyatane. Kita kudu precaya marang Gusti Allah ing kabeh perkara kasebut, ing sangsara apa wae sing diidini.

Wiwit tiba Setan (Waca Yehezkiel 28: 11-19; Yésaya 14: 12-14; Wahyu 12:10.) Konflik iki wis ana lan Sétan kepéngin ngowahi kita kabeh saka Gusti Allah. Iblis malah nyoba nggodha Yésus supaya ora precaya marang Bapake (Matius 4: 1-11). Diwiwiti karo Hawa ing kebon. Elinga, Iblis nggodha dheweke kanthi njaluk dheweke takon babagan karakter Allah, katresnan lan perhatiane marang dheweke. Iblis negesake manawa Gusti Allah nyimpen barang sing apik kanggo dheweke lan dheweke ora tresna lan ora adil. Setan mesthi nyoba ngrebut kerajaane Gusti Allah lan mbalikke umate nglawan dheweke.

Kita kudu ndeleng kasengsarane Ayub lan kasusahan kaya ana "perang" iki, ing endi Setan terus nyoba nggodha kita supaya bisa beda lan misahake kita karo Gusti Allah. Élinga, Gusti Allah nyatakaké Ayub ora adil lan tanpa cacat. Ora ana pratandha babagan dakwaan dosa tumrap Ayub ing akun kasebut. Gusti Allah ora nglilani kasangsaran iki amarga ana apa wae sing ditindakake Ayub. Dheweke ora ngadili, nesu karo dheweke, uga ora nate tresna marang dheweke.

Saiki kanca-kanca Ayub, sing jelas percaya yen nandhang sangsara amarga dosa, mlebu ing gambar kasebut. Aku mung bisa ngrujuk marang apa sing diandharake Gusti Allah babagan dheweke, lan ujar supaya ati-ati aja nganti ngadili wong liya, kaya sing diadili Ayub. Gusti Allah ndukani wong-wong mau. Ayub 42: 7 & 8 ujar, "Sawise Pangeran Yehuwah ngendika kaya ngono marang Ayub, dheweke kandha karo Elifas, wong Teman, 'Aku iki duka karo sampeyan lan kanca loro sampeyan, amarga sampeyan ora ngandikakake apa sing bener kaya sing dakkandhakake dening abdi daleme Ayub. Mulané saiki jupuken sapi lanang pitu lan wedhus gèmbèl pitu lan marani Ayub, baturé, lan nyaosaké kurban obaran kanggo kowé. Pakaryan kawula, Ayub, bakal ndedonga, lan aku bakal nampani pandongane lan ora bakal daklakoni miturut kabodhoanmu. Kowé ora negesaké sing bener bab Aku, kaya sing dakkandhakaké karo Ayub. ' Elinga yen Gusti Allah nggawe dheweke marani Ayub lan takon marang Ayub supaya didongakake, amarga dheweke ora ngandhani kayektene kaya Ayub.

Ing kabeh dialog (3: 1-31: 40), Gusti Allah meneng wae. Sampeyan takon babagan Gusti Allah meneng sampeyan. Pancen ora ujar kenapa Gusti Allah meneng wae. Kadhangkala, dheweke mung ngenteni supaya kita percaya marang Panjenengane, lumaku kanthi precaya, utawa tenan golek wangsulan, bisa uga ing Kitab Suci, utawa mung meneng wae lan mikirake prekara.

Ayo goleki mburi kanggo ndeleng apa sing dadi Pakaryan. Ayub wis berjuang karo kritik saka kanca-kanca sing "kondhang" sing mantep mbuktekake manawa kasusahan akibat saka dosa (Ayub 4: 7 & 8). Kita ngerti manawa ing bab pungkasan, Gusti Allah ngukum Ayub. Nopo nopo Apa kesalahan sing ditindakake Ayub? Napa Gusti Allah nindakake iki? Kayane kapitayane Ayub durung dites. Saiki wis dites banget, bisa uga luwih akeh tinimbang sing biasane. Aku yakin manawa bagean saka tes iki yaiku ukuman saka "kanca-kancane." Ing pengalamanku lan pengamatan, aku ngira manawa pangadilan lan penghukuman mbentuk wong-wong percaya liyane minangka pacoban lan ora kuwat. Elinga pangandikaning Gusti Allah supaya ora ngadili (Rum 14:10). Luwih becik mulang kita supaya "saling semangat" (Ibrani 3:13).

Nalika Gusti Allah bakal ngadili dosa kita lan ana sebab sing bisa nandhang sangsara, nanging ora mesthi dadi sebab, kaya sing diandharake dening "kanca". Wujud dosa sing nyata, ana liyane. Tujuane yaiku restorasi, ora ngeculake lan dikutuk. Ayub dadi nesu karo Gusti Allah lan nggawe bisu lan wiwit takon marang Gusti Allah lan nuntut wangsulan. Dheweke wiwit mbenerake nesu.

Ing bab 27: 6 Ayub ujar, "Aku bakal njaga kabeneran." Mengko Gusti Allah ujar yen Ayub nindakake perkara kasebut kanthi nuduh marang Gusti Allah (Ayub 40: 8). Ing bab 29 Ayub mangu-mangu, nuduhake yen diberkahi dening Gusti Allah ing jaman kepungkur lan ujar manawa Gusti Allah ora ana maneh karo dheweke. Kayane kaya he yaiku ujar yen biyen Gusti Allah tresna marang dheweke. Elingi Matius 28:20 ujar manawa iki ora bener amarga Gusti Allah menehi janji iki, "Lan aku bakal tetep bebarengan karo sampeyan, nganti pungkasan jaman iki." Ibrani 13: 5 ujar, "Aku ora bakal nilar kowé uga ora bakal nilar kowé." Gusti Allah ora nate ninggali Ayub lan pungkasane ngomong karo dheweke kaya Adam lan Hawa.

Kita kudu sinau terus mlaku kanthi iman - ora kanthi ndeleng (utawa perasaan) lan percaya karo janjine, sanajan kita durung bisa "ngrasakake" anane lan durung nampa wangsulan tumrap pandonga. Ing Ayub 30:20 Ayub kandha, "Dhuh Allah, Paduka mboten wangsulan." Saiki dheweke mulai sambat. Ing bab 31 Ayub nyalahake Gusti Allah amarga dheweke ora ngrungokake dheweke lan ujar manawa dheweke bakal mbantah lan mbela kabeneran ing ngarsane Gusti Allah, yen mung Gusti Allah sing ngrungokake (Ayub 31:35). Wacanen Ayub 31: 6. Ing bab 23: 1-5 Ayub uga sambat marang Gusti Allah, amarga Dheweke ora mangsuli. Gusti Allah meneng - jarene Gusti Allah ora menehi alesan apa sing wis ditindakake. Gusti Allah ora prelu mangsuli Ayub utawa kita. Kita pancen ora bisa nuntut apa-apa saka Gusti Allah. Delengen apa sing diomongake Gusti Allah marang Ayub nalika Gusti Allah ngendika. Ayub 38: 1 ujar, "Sapa sing ngomong tanpa ngerti?" Pakaryan 40: 2 (NASB) ujar, "Wii pelaku kesalahan mbantah karo sing Kuwasa?" Ing Ayub 40: 1 & 2 (NIV) Gusti Allah ujar manawa Ayub "mbantah", "mbenerake" lan "nuduh". Gusti Allah mbalikke apa sing diomongake Ayub, kanthi njaluk wangsulan Ayub kang pitakon. Ayat 3 ujar, "Aku bakal takon sampeyan lan sampeyan bakal mangsuli me. " Ing bab 40: 8 Gusti Allah ujar, "Apa sampeyan bakal ngrusak adilku? Apa sampeyan ngukum aku mbenerake awakmu? " Sapa sing nuntut apa lan sapa?

Banjur, Gusti Allah nantang maneh marang Ayub kanthi kekuwatane minangka Penciptane, amarga ora ana wangsulan. Sejatine Gusti Allah ujar, "Aku iki Gusti Allah, Aku sing Nggawe, aja ngrusak sapa sejatine aku. Aja takon tresnaku, keadilanku, amarga AKU GUSTI, sing nitahake. ”

Gusti Allah ora ujar yen Ayub diukum amarga dosa sadurunge, nanging dheweke ujar, "Aja takon marang Aku, amarga Aku mung Gusti Allah." Kita ora bisa nggawe panjaluk marang Gusti Allah. Dheweke mung siji sing duwe Kedaulatan. Élinga, Gusti Allah péngin kita precaya marang Panjenengané. Iman iku sing nyenengke. Nalika Gusti Allah ngandhani yen Dheweke adil lan maha asih, dheweke kepengin supaya kita precaya. Tanggepané Gusti Allah ora nyang-nyang Ayub tanpa wangsulan utawa cara liya, nanging kudu mratobat lan nyembah.

Ing Ayub 42: 3 Ayub dikutip nalika ujar, "Pancen aku ngomong babagan perkara-perkara sing ora dakkerteni, sing bisa aku ngerti." Ing Ayub 40: 4 (NIV) Ayub ujar, "Aku ora pantes." NASB ujar, "Aku ora pati penting." Ing Ayub 40: 5 Ayub ujar, "Aku ora duwe wangsulan," lan ing Ayub 42: 5 ujar, "Kupingku krungu bab sampeyan, nanging saiki mripatku ndeleng sampeyan." Banjur dheweke ujar, "Aku ngremehake awakku dhewe lan mratobat ing lebu lan awu." Dheweke saiki duwe pangerten sing luwih gedhe babagan Gusti Allah, sing bener.

Gusti Allah mesthi ngapura kaluputan kita kabeh. Kita kabeh kadang gagal lan ora percaya marang Gusti Allah. Pikirake sawetara wong ing Kitab Suci sing gagal nalika mlaku-mlaku karo Gusti Allah, kayata Musa, Abraham, Eliya utawa Yunus utawa sing salah paham apa sing ditindakake dening Gusti Yesus minangka Naomi sing dadi nesu lan kepiye manawa Petrus, sing nolak Kristus. Apa Gusti Allah mandheg tresna marang dheweke? Ora! Dheweke sabar, sabar lan welas asih lan ngapura.

disiplin

Sejatine Gusti Allah sengit marang dosa, lan kaya para leluhur manungsa, dheweke bakal disiplin lan mbenerake kita yen terus nindakake dosa. Dheweke bisa nggunakake kahanan kanggo ngadili kita, nanging tujuane yaiku, minangka wong tuwa, lan amarga katresnane marang kita, supaya kita bisa tetunggalan karo awake dhewe. Dheweke sabar lan sabar, welas asih lan siap ngapura. Kaya bapak manungsa, dheweke kepengin supaya kita "diwasa" lan dadi wong mursid lan diwasa. Yen Dheweke ora ndisiplin, kita bakal dadi bocah sing durung diwasa.

Dheweke uga bakal ngidini kita nandhang sangsara amarga dosa kita, nanging Dheweke ora nolak utawa mandheg tresna marang kita. Yen kita nanggapi kanthi bener lan ngakoni yen dosa lan njaluk tulung marang pangowahan, kita bakal dadi luwih kaya Bapak. Ibrani 12: 5 ujar, "He, anakku, aja nganti entek (ngremehake dhisiplin Pangeran) lan aja nganti kecewa nalika ngukum kowe, amarga Pangeran ndisiplin wong-wong sing ditresnani, lan ngukum kabeh wong sing Ditampa minangka putra." Ing ayat 7 ditulis, "kanggo sapa sing dikersakake Pangeran, dhisiplin. Kanggo putra sing ora disiplin "lan ayat 9 ujar," Kajaba iku, kita kabeh duwe bapak manungsa sing disiplin karo kita lan kita ngajeni. Luwih luwih apa kita kudu tunduk marang Sang Rama roh kita lan urip. ” Ayat 10 ujar, "Gusti Allah ngukum kita kanggo kabecikan supaya bisa melu kasucen."

"Ora ana disiplin sing nyenengake nalika semana, nanging nglarani, nanging ngasilake panen kabeneran lan katentreman kanggo wong-wong sing wis trampil."

Gusti Allah ndhisiplin supaya kita kuwat. Sanajan Ayub ora nate nolak Gusti Allah, dheweke ora ngandel lan ngrusak Gusti Allah lan ujar yen Gusti Allah ora adil, nanging nalika Gusti Allah ndukani dheweke, dheweke mratobat lan ngakoni yen dheweke salah lan Gusti Allah mulihake. Pakaryan nanggapi kanthi bener. Wong-wong liyane kaya Dawud lan Pétrus uga gagal, nanging Gusti Allah uga uga sing mulihake.

Yésaya 55: 7 ujar, "Ayo wong duraka ninggal dalane lan wong duraka padha mikir, banjur bali menyang Pangeran Yehuwah, amarga dheweke bakal welas asih marang dheweke lan bakal ngapura (NIV kanthi bebas)."

Yen sampeyan gagal utawa gagal, coba wenehake 1 Yohanes 1: 9 lan ngakoni dosa sampeyan kaya Dawud lan Pétrus lan uga Ayub. Dheweke bakal ngapura, janji. Bapak manungsa mbenerake anake nanging bisa nggawe kesalahan. Gusti Allah ora. Dheweke kabeh ngerti. Dheweke sampurna. Dheweke adil lan adil lan nresnani sampeyan.

Apa Gusti Allah Nggawe Urip

Sampeyan takon babagan kenapa Gusti Allah meneng nalika ndedonga. Gusti Allah meneng uga nalika nyoba Ayub. Ora ana alesan sing diwenehake, nanging kita mung bisa ngira-ngira. Mungkin Dheweke mung butuh kabeh perkara kanggo nuduhake sejatine setan utawa apa Pakaryan ing atine Ayub durung rampung. Mungkin kita uga durung siyap mangsuli. Gusti Allah iku siji-sijine sing ngerti, kita mung kudu precaya marang Panjenengane.

Jabur 66:18 menehi wangsulan liyane, ing wacana babagan pandonga, ujar, "Yen aku nganggep dosa ana ing sajroning ati, Pangeran ora bakal ngrungokake aku." Pakaryan nindakake iki. Dheweke mandheg ngandel lan wiwit takon. Iki bisa uga kayadene kanggo kita.

Ana uga sebab liyane. Dheweke bisa uga nyoba supaya sampeyan bisa dipercaya, lumaku kanthi iman, dudu kanthi ndeleng, pengalaman utawa perasaan. Kasepen dheweke meksa supaya kita precaya lan ngupaya. Iki uga meksa supaya kita terus-terusan ndedonga. Banjur kita ngerti manawa sejatine Gusti Allah sing menehi wangsulan, lan mulang supaya ngucapke matur nuwun lan ngapresiasi kabeh sing ditindakake kanggo kita. Iki mulang manawa dheweke minangka sumber kabeh berkah. Elingi Yakobus 1:17, "Saben hadiah sing apik lan sampurna iku saka ing ndhuwur, nurun saka Sang Rama pepadhang swarga, sing ora owah kaya bayang-bayang. ”Kaya dene Pak Ayub, kita uga ora nate ngerti sebabe. Kita uga, kaya dene Pakaryan, mung ngakoni Sapa sejatine Gusti Allah, yen Dheweke iku Pencipta, dudu kita Kang. Dheweke dudu abdi sing bisa teka lan nuntut kebutuhan lan karepe. Dheweke ora prelu menehi alesan tumindak, sanajan asring ditindakake. Kita kudu ngurmati lan nyembah marang Panjenengane, amarga Dheweke iku Gusti Allah.

Gusti Allah kepengin supaya kita marani Dheweke, kanthi bebas lan kendel, nanging kanthi hormat lan andhap asor. Dheweke ndeleng lan ngrungokake kabeh kebutuhan lan panjaluk sadurunge kita takon, mula masarakat takon, "Napa takon, kenapa ndedonga?" Aku mikir yen takon lan ndedonga, mula kita sadhar yen Dheweke ana lan dheweke nyata lan Panjenengane ora rungokna lan wangsuli, amarga dheweke nresnani kita. Dheweke pancen apikan. Kaya sing dicritakake ing Rum 8:28, Dheweke mesthi nindakake sing paling apik kanggo kita.

Alasan liyane sing ora entuk panjaluk yaiku ora njaluk kang bakal rampung, utawa kita ora takon miturut kekarepane tinulis kaya sing dicethakake ana ing Sabda Jahwéh. Aku Yohanes 5:14 ujar, "Lan yen kita takon apa-apa miturut kekarepane, kita bakal ngerti yen dheweke ngrungokake ... kita ngerti manawa kita duwe panjaluk sing dijaluk marang dheweke." Elinga, Yesus ndedonga, "dudu kekarepanku, nanging kersa Kowe rampung." Deleng uga Matius 6:10, Pandonga saka Gusti. Iki mulang supaya kita ndedonga, "Karsane bakal kalakon, kaya ing swarga kaya ing swarga."

Deleng ing Yakobus 4: 2 kanggo alesan liyane babagan pandonga sing ora dijawab. Iki ditulis, "Sampeyan ora duwe amarga sampeyan ora takon." Kita mung ora repot ndonga lan takon. Terus ing ayat telu, "Sampeyan takon lan ora nampa amarga sampeyan takon kanthi motif sing salah (KJV ujar takon ora salah) supaya sampeyan bisa nggunakake hawa nafsu dhewe." Iki tegese kita dadi egois. Ana wong sing ujar yen nggunakake Gusti Allah minangka mesin penjual pribadi.

Mungkin sampeyan kudu sinau topik pandonga saka Kitab Suci wae, dudu sawetara buku utawa seri gagasan manungsa babagan pandonga. Kita ora bisa entuk utawa nuntut apa-apa saka Gusti Allah. Kita urip ing jagad sing ngutamakake awake dhewe lan nganggep Gusti Allah kaya wong liya, kita njaluk supaya dheweke luwih dhisik lan menehi apa sing dikarepake. Kita pengin Gusti Allah ngawula. Gusti Allah kepengin supaya kita marani dheweke kanthi panjaluk, dudu panjaluk.

Filipi 4: 6 ujar, "Aja padha sumelang ing bab apa-apa, nanging ing kabeh prekara ndedongaa marang panjalukmu marang Gusti Allah kanthi donga lan panyuwun, kanthi sokur." Aku Pétrus 5: 6 ujar, "Mulané, aja pada ngasorake awakmu, ing sangisore astane Gusti Allah, supaya sampeyan bisa ngunggahake sampeyan ing wektu sing tepat." Mikha 6: 8 ujar, "He manungsa wis nuduhake sampeyan apa sing apik. Lan apa sing dikersakake Pangeran Yehuwah marang sampeyan? Tumindak adil lan tresna marang sih-rahmat lan lumaku kanthi andhap asor karo Gusti Allahmu. ”

kesimpulan

Ana akeh sing kudu disinaoni saka Ayub. Tanggepan pisanan saka Ayub kanggo nyoba yaiku iman (Ayub 1:21). Kitab Suci ujar manawa kita kudu "lumaku kanthi iman lan ora ndeleng” (2 Korinta 5: 7). Dipercaya marang keadilan, keadilan lan katresnan saka Gusti Allah. Yen kita takon marang Gusti Allah, kita bakal ngunggulake awake dhewe ngungkuli Gusti Allah, nggawe awake dhewe dadi Gusti Allah. Kita nggawe awake dhewe dadi hakim saka Hakim kabeh jagad. Kita kabeh duwe pitakon nanging kita kudu ngajeni Gusti Allah minangka Gusti Allah lan yen gagal kaya Ayub mengko kita kudu mratobat sing tegese "ngowahi pikiran" kaya Pak Ayub, entuk perspektif anyar babagan Sapa Gusti Allah - sing Nggawe Kuwasa, lan manembah marang Panjenengane kaya Ayub. Kita kudu ngerti manawa salah ngadili Gusti Allah. ”Sifat” Gusti Allah ora nate dipertarani. Sampeyan ora bisa mutusake Sapa Gusti Allah utawa apa sing kudu ditindakake. Sampeyan ora bisa ngganti Gusti Allah.

Yakobus 1: 23 & 24 ujar manawa Sabdanipun Allah kaya pangilon. Ana tulisan, "Sapa wae sing ngrungokake tembung kasebut nanging ora nindakake apa sing diandharake iku kaya wong sing ndeleng pasuryan ing kaca, lan sawise ndeleng awake dhewe, banjur lunga banjur lali karo apa sing katon." Sampeyan wis ngucap, Gusti Allah mandheg nresnani Ayub lan sampeyan. Buktine, dheweke ora nindakke lan Sabda Jahwéh ujar manawa katresnané iku langgeng lan ora bakal gagal. Nanging, sampeyan pancen padha karo Pak Ayub amarga sampeyan wis “peteng pituturane.” Aku mikir iki tegese sampeyan wis "ngrusak" Dheweke, kawicaksanan, tujuane, keadilan, pengadilan lan katresnan. Sampeyan, kaya Ayub, "nemokake kesalahan" karo Gusti Allah.

Delengen kanthi cetha ing kaca "Pakaryan." Apa sampeyan sing "salah" kaya Pak Ayub? Kaya Ayub, Gusti Allah mesthi siyap ngapura yen kita ngakoni yen luput (I Yohanes 1: 9). Dheweke ngerti yen kita manungsa. Nyenengke Gusti Allah yaiku babagan iman. Dewa sing sampeyan pikirake ora nyata, mung Gusti Allah ing Kitab Suci sing nyata.

Elinga ing wiwitan crita, Setan muncul karo para malaekat sing hebat. Kitab Suci mulang manawa para malaekat sinau babagan Gusti Allah (Efesus 3: 10 & 11). Elinga uga, yen ana konflik gedhe sing kedadeyan.

Nalika "ngrusak Gusti Allah", nalika nyebut Gusti Allah ora adil lan ora adil lan ora tresna, mula kita diremehake ing ngarepe kabeh malaekat. Kita ngarani Gusti Allah ngapusi. Élinga, Sétan, ing Taman Éden, nguciwani Gusti Allah marang Kawa, tegese ora adil lan ora adil lan ora nresnani. Pakaryan pungkasane nindakake perkara sing padha lan kita uga. Kita ora ngasorake Gusti Allah sadurunge jagad lan sadurunge para malaikat. Nanging kita kudu ngajeni marang Panjenengane. Kita ing sisih endi? Pilihane dhewe.

Ayub nggawe pilihan, dheweke mratobat, yaiku, ngowahi pikirane babagan Sapa sejatine Gusti Allah, dheweke tuwuh pangerten sing luwih gedhe babagan Gusti Allah lan sapa sing ana gandhengane karo Gusti Allah. Dheweke ujar ing bab 42, ayat 3 lan 5: "Pancen aku ngomong babagan perkara sing ora dakkerteni, perkara sing apik banget kanggo aku ngerti ... nanging saiki mripatku ndeleng sampeyan. Mula, aku ngremehake awakku dhewe lan mratobat ing lebu lan awu. ” Ayub ngerti manawa dheweke "mbantah" karo sing Maha Kuwasa lan dudu papane.

Deleng ing pungkasan crita. Gusti Allah nampa pengakuane lan mulihake lan tikel kaping pindho diberkahi. Ayub 42: 10 & 12 ujar, "Pangeran nuli makmur maneh lan diparingake kaping pindho luwih akeh tinimbang sadurunge ... Pangeran Yehuwah mberkahi bagean pungkasane proyek Ayub tinimbang sadurunge."

Yen kita nuntut marang Gusti Allah lan mbantah lan "mikir tanpa ilmu," kita uga kudu njaluk ngapura marang kita lan "lumaku kanthi andhap asor ing ngarsane Gusti Allah" (Mikha 6: 8). Iki diwiwiti karo kita ngerti sapa sing ana hubungane karo awake dhewe, lan percaya kayekten kaya Ayub. Paduan suara populer adhedhasar Roma 8:28 ujar, "Dheweke nindakake kabeh perkara kanggo kabecikan." Kitab Suci ujar manawa nandhang sangsara duwe tujuan Ilahi lan yen kanggo disiplin, iku kanggo kabecikan. I Yohanes 1: 7 ujar manawa "lumaku ing pepadhang," yaiku Sabda sing dicethakake, Sabda Jahwéh.

Napa Aku Ora Bisa Ngerti Sabda Jahwéh?
Sampeyan takon, "Napa aku ora bisa ngerti Sabda Jahwéh? Pitakon sing apik lan jujur. Kaping pisanan, sampeyan kudu dadi wong Kristen, salah sawijining putrane Gusti Allah supaya ngerti tenan babagan Tulisan. Iki tegese sampeyan kudu precaya, yen Jahshua iku Juruwilujeng, sing tilar donya ing kayu salib kanggo mbayar dhendha kanggo dosa-dosa kita. Roma 3:23 kanthi jelas ujar manawa kita kabeh wis nindakake dosa lan Rum 6:23 ujar manawa paukumane dosa kita yaiku pati - pati spiritual sing tegese kita pisah karo Gusti Allah. Wacanen I Petrus 2:24; Yésaya 53 lan Yohanes 3: 16 sing ujar, "Amarga Gusti Allah tresna banget marang jagad iki, mula masrahake Putra ontang-anting (mati ing kayu salib kanggo nggenteni kita), supaya sapa wae sing precaya marang Panjenengane ora bakal nemu karusakan, nanging duwe urip langgeng." Wong sing ora precaya ora bisa ngerti tenanane Gusti Allah, amarga dheweke durung duwe Rohing Allah. Sampeyan ngerti, nalika kita nampa utawa nampa Kristus, Rohé bakal tetep ana ing ati kita lan siji prekara sing ditindakake yaiku nuntun kita lan mbantu kita ngerti pangandikane Gusti Allah. I Korinta 2:14 ujar, "Wong tanpa Roh ora bakal nampani barang-barang sing asale saka Rohing Allah, amarga kabodhoane dheweke lan dheweke ora bisa ngerti, amarga bisa dingerteni spiritual."

Nalika kita nampa Kristus, Gusti Allah ujar manawa kita lair maneh (Yokanan 3: 3-8). Kita dadi anak-anake lan kaya kabeh bocah, kita mlebu ing urip anyar iki minangka bayi lan kita kudu tuwuh gedhe. Kita ora bakal diwasa, ngerteni kabeh Sabda Jahwéh. Apike, ing I Petrus 2: 2 (NKJB) Gusti Allah ujar, "kaya bayi sing nembe lair kepengin susu murni pangandika, supaya sampeyan tuwuh kanthi mangkono." Bayi diwiwiti kanthi susu lan tuwuh kanthi bertahap kanggo mangan daging, mula kita minangka wong sing pracaya wiwit bayi, ora ngerti kabeh, lan sinau kanthi bertahap. Bocah-bocah ora wiwit ngerti kalkulus, nanging kanthi tambahan sing gampang. Waca I Ptr 1: 1-8. Katanya, kita nambah iman. Kita tuwuh watak lan kadewasan liwat ilmu babagan Yesus lumantar Sang Sabda. Umume pimpinan Kristen menehi saran miwiti karo Injil, utamane Mark utawa John. Utawa sampeyan bisa miwiti karo Purwaning Dumadi, crita-crita babagan iman sing gedhe kaya Musa utawa Yusuf utawa Abraham lan Sarah.

Aku arep nuduhake pengalamanku. Muga-muga aku mbantu sampeyan. Aja nyoba golek makna sing jero utawa mistis saka Kitab Suci, nanging luwih becik nganggo cara harfiah, minangka akun urip nyata utawa minangka pituduh, kayata nalika tresna karo tangga teparo utawa mungsuhmu, utawa mulang cara ndedonga . Pangandikanipun Gusti Allah diterangake minangka cahya kanggo nuntun kita. Ing Yakobus 1:22, jarene dadi wong sing nglakoni Sabda. Waca liyane bab kanggo njaluk ide. Yen ing Kitab Suci ngandika ndedonga - ndedonga. Yen jarene menehi wong sing mlarat, coba lakonana. Yakobus lan surat liyane uga praktis banget. Dheweke menehi akeh prekara sing kudu dituruti. Aku John ujar kaya mangkene, "lumaku ing pepadhang." Aku ngira yen kabeh wong percaya yen pangerten pancen angel, mula aku ngerti.

Yosua 1: 8 lan Palma 1: 1-6 ngandhani supaya kita nglampahi wektu ing Sabda Jahwéh lan mikir bab iku. Iki mung tegese mikir - ora melu tangan lan ngucapake pandonga utawa prekara, nanging pikirake. Iki nggawa aku saran liyane sing aku ngerteni banget, sinau topik - entuk konkordansi sing apik utawa online menyang BibleHub utawa BibleGateway lan sinaoni topik kaya pandonga utawa tembung utawa topik liyane kaya karahayon, utawa takon lan golek wangsulan nganggo cara iki.

Mangkene prekara sing ngowahi pikiranku lan mbukak Kitab Suci kanthi cara anyar. Yakobus 1 uga mulang manawa Sabda Jahwéh kaya pangilon. Ayat 23-25 ​​ujar, "Sapa wae sing ngrungokake tembung kasebut nanging ora nindakake apa sing diandharake, dheweke kaya wong sing ndeleng pasuryane ing kaca lan, sawise ndeleng awake dhewe, dheweke banjur lali apa sing katon. Nanging wong sing ngati-ati karo angger-anggering Toret sampurna sing menehi kebebasan, lan terus nindakake iki, ora lali karo apa sing dirungokake, nanging nindakake - bakal diberkahi nalika nindakake. " Nalika maca Kitab Suci, delengen minangka pangilon ing ati lan jiwa sampeyan. Delengen awake dhewe, apik utawa elek, lan tindakake wae. Aku nate mulang kelas Sekolah Alkitab Liburan sing dijenengi See Yourself in the Word of God. Iku mbukak mripat. Dadi, goleki dhewe ing Sabda.

Nalika maca babagan karakter utawa maca wacana, takon pitakon lan jujur. Takokake pitakon kayata: Apa sing ditindakake karakter iki? Apa bener utawa salah? Kepiye aku kaya dheweke? Apa aku nindakake apa sing ditindakake? Apa sing kudu diganti? Utawa takon: Apa sing diomongake Gusti Allah ing wacan iki? Apa sing bisa daklakoni luwih apik? Ana pituduh liyane ing Kitab Suci sing ora bisa kita lakoni. Wacan iki jarene dadi pelaku. Gawe sibuk nindakake iki. Sampeyan kudu nyuwun marang Gusti Allah supaya diganti sampeyan. 2 Korinta 3:18 minangka janji. Nalika ndeleng Gusti Yesus, sampeyan bakal dadi luwih kaya Panjenengane. Apa wae sing sampeyan deleng ing Kitab Suci, coba lakoni. Yen sampeyan gagal, ngakoni marang Gusti Allah lan takon marang dheweke supaya sampeyan ganti. Deleng I Yohanes 1: 9. Iki cara sampeyan tuwuh.

Nalika sampeyan tuwuh, sampeyan bakal wiwit ngerteni luwih akeh. Cukup nikmati lan seneng karo cahya sing sampeyan tampa lan lumaku (manut) lan Gusti Allah bakal mbukak langkah-langkah sabanjure kaya senter ing peteng. Elinga yen Rohing Allah iku Guru sampeyan, mula muga-muga Panjenengane mitulungi sampeyan supaya ngerti babagan Tulisan lan menehi kawicaksanan.

Yen kita manut lan nyinaoni lan maca Tembung, kita bakal bisa ndeleng Yesus amarga dheweke ana ing kabeh Tembung, wiwit wiwitan digawe, nganti tekane janji, nganti tekan ing Prajanjian Anyar janji-janji kasebut, nganti instruksi marang pasamuwan. Aku janji karo sampeyan, utawa kudune dakkandhani, Gusti Allah bakal janji, sampeyan bakal ngowahi pangerten lan bakal ngowahi sampeyan dadi kaya gambarane - dadi kaya Panjenengane. Apa kuwi tujuane awake dhewe? Uga, pindhah menyang gereja lan rungokake tembung ing kana.

Iki minangka peringatan: aja maca akeh buku babagan pendapat manungsa babagan Alkitab utawa gagasane Sabda, nanging waca Sabda dhewe. Ngidini Gusti Allah supaya mulang sampeyan. Babagan liyane sing penting yaiku nyoba kabeh sing sampeyan rungokake utawa maca. Ing Kisah Para Rasul 17:11, wong Béréa dipuji amarga iki. Ana tulisan sing ujar, "Saiki wong-wong Bereans duwe watak luwih luhur tinimbang wong-wong Tesalonika, amarga dheweke nampa pesen kasebut kanthi semangat banget lan saben dina mriksa Kitab Suci manawa ana apa sing diucapake dening Paulus." Dheweke malah nyoba apa sing dikandhakake Paulus, lan ukurane mung Sabda Jahwéh, Alkitab. Kita kudu mesthi nyoba kabeh sing diwaca utawa dirungokake babagan Gusti Allah, kanthi mriksa nganggo Tulisan. Elinga, iki proses. Mbuwang pirang-pirang taun supaya bayi bisa diwasa.

Apa Gusti Allah bakal Ngapura Dosa Gedhe?

Kita duwe panemune dhewe babagan dosa sing "gedhe", nanging dakkira manawa pandangan kita bisa uga beda karo pandangane Gusti Allah. Siji-sijine cara kanggo ngapura dosa yaiku liwat sedane Gusti Yesus, sing nebus dosa kita. Kolose 2: 13 & 14 ujar, "Lan sampeyan, amarga wis mati ing dosa lan tanpa sunat daging, Panjenengane wis urip bareng karo Panjenengane, sawise ngapura marang kowe kabeh pelanggaran; ngilangi tulisan tangan saka angger-angger sing nglawan kita, lan ora bisa dilalekake, banjur disalibake ing kayu salib. " Ora ana pangapura dosa tanpa sedane Sang Kristus. Waca Matius 1:21. Kolose 1:14 kandha, ”Dhèwèké wis nampa tebusan liwat rahé, yaiku pangapuraning dosa. Deleng uga Ibrani 9:22.

Siji-sijine "dosa" sing bakal ngukum kita lan ngalangi kita ngapura saka Allah yaiku dosa-dosa, nolak lan ora precaya marang Yesus minangka Juruwilujeng kita. Yokanan 3:18 lan 36: "Sing sapa precaya marang Panjenengane, ora bakal disalahake; nanging sing sapa ora precaya, iku wis disalahake, amarga dheweke durung pracaya marang asmane Putra ontang-anting saka Gusti Allah ... "lan ayat 36" Sing sapa ora precaya marang Putrane, iku ora bakal nemu urip; nanging bebendune Gusti Allah tetep nemplek marang dheweke. " Ibrani 4: 2 ujar, "Kanggo Injil dakwartakake uga kaya wong-wong mau, nanging Sabda sing diwartakake ora nguntungake, amarga ora kacampuran karo wong-wong sing ngrungokake."

Yen sampeyan precaya, Yesus minangka Panjaluk kita, mesthi ngadeg ana ngarsane Rama kanggo kita, lan kita kudu marani Gusti Allah lan ngakoni yen dosa kita marang Panjenengane. Yen dosa, sanajan dosa gedhe, aku Yohanes I: 9 ngandhani: "Yen kita ngakoni dosa kita, Panjenengane bakal setya lan mursid, bakal ngapura dosa kita lan kanggo ngresiki kita saka kabeh kaluputan." Dheweke bakal ngapura, nanging Gusti Allah ngidini kita ngalami akibat saka dosa. Mangkene sawetara conto wong sing nindakake dosa "banget:"

# 1. DAVID. Miturut standar kita, bisa uga David minangka pelanggar paling gedhe. Kita mesthi nganggep dosa-darane Dawud gedhe banget. David laku jina lan banjur mateni Uriah kanthi sengaja kanggo nutupi kaluputane. Nanging, Gusti Allah ngapurani dheweke. Wacanen Jabur 51: 1-15, utamane ayat 7 sing ujar, "Kumbah aku, lan aku bakal dadi luwih putih tinimbang salju." Deleng uga Jabur 32. Nalika ngomong babagan awake dhewe, dheweke ujar ing Jabur 103: 3, "Sapa sing ngapura kabeh kaluputanmu." Jabur 103: 12 ujar, "Kaya dene sisih wetan saka sisih kulon, nganti adoh banget kita ngilangi panerak saka kita.

Waca 2 Samuel bab 12 ing endi nabi Natan ngadhepi Dawud lan Dawud ujar, "Aku wis dosa marang Pangeran Yehuwah." Natan banjur crita marang ayat 14, "Pangeran Yehuwah uga wis nyingkirake dosamu ..." Nanging, elinga, Gusti Allah ngukum Daud amarga dosa-dosane sajrone urip:

  1. Bocahe mati.
  2. Dheweke ngalami pedhang nalika perang.
  3. Ala teka saka omahe dhewe. Wacanen 2 Samuel bab 12-18.

# 2. MOSES: Kanggo akeh, dosa-dosane Musa bisa dianggep sepele dibandhingake karo dosahe Dawud, nanging tumrape Gusti Allah gedhe banget. Uripe jelas dingandikakake ing Kitab Suci, uga dosa. Kaping pisanan, kita kudu ngerti "Tanah Prajanjian" - Kanaan. Gusti Allah nesu banget amarga dosane ora manut karo Musa, nesu Musa marang umate Gusti Allah lan salah anggone nggambarake watake Gusti Allah lan rasa ora precaya Nabi Musa, mula dheweke ora bakal ngidini dheweke mlebu ing "Tanah Prajanjian" Kanaan.

Akeh wong sing precaya ngerti lan nyebut "Tanah Prajanjian" minangka gambaran swarga, utawa urip kekal karo Kristus. Iki ora cilik. Sampeyan kudu maca Ibrani bab 3 & 4 kanggo ngerti babagan iki. Piwulang kasebut minangka gambaran babagan istirahat Allah kanggo umate - urip iman lan kemenangan lan urip sing akeh sing diandharake ing Kitab Suci, ing urip fisik kita. Ing Yohanes 10:10, Gusti Yesus ngandika, "Aku teka supaya wong-wong mau bisa urip lan supaya bisa urip luwih akeh." Yen gambar swarga, kenapa Musa bakal katon bareng Nabi Elia saka swarga kanggo ngadeg bareng karo Yesus ing Gunung Transfigurasi (Matius 17: 1-9)? Nabi Musa ora kelangan keslametan.

Ing Ibrani bab 3 & 4 penulis nulis babagan pambrontakan Israel lan ora precaya ing ara-ara samun lan Gusti Allah ujar manawa kabeh generasi ora bakal mlebu istirahat, "Tanah sing Dijanjeni" (Ibrani 3:11). Dheweke ngukum wong-wong sing ngetutake sepuluh telik telik sing nggawa laporan ala babagan negara kasebut lan ora nguciwani masarakat supaya ora precaya marang Gusti Allah. Ibrani 3: 18 & 19 ujar manawa dheweke ora bisa mlebu ing istirahat amarga ora precaya. Ayat 12 & 13 ujar manawa kita kudu nyengkuyung, wong liya supaya ora precaya marang Gusti Allah.

Kanaan minangka tanah sing dijanjekake karo Abraham (Purwaning Dumadi 12:17). "Tanah sing Dijanjikake" minangka tanah "susu lan madu" (kelimpahan), sing bakal nyedhiyakake urip sing kebak kabeh sing dibutuhake kanggo urip sing kepenak: katentreman lan kamakmuran ing urip fisik iki. Iki minangka gambaran urip sing akeh sing diwenehake Yesus kanggo wong-wong sing percaya marang dheweke sajrone urip ing bumi, yaiku liyane saka Gusti Allah sing dicritakake ing basa Ibrani utawa 2 Petrus 1: 3, kabeh sing dibutuhake (ing urip iki) kanggo " urip lan mursid. " Iku istirahat lan tentrem saka kabeh usaha lan perjuangan lan istirahat ing kabeh katresnan lan panentu saka Gusti Allah kanggo kita.

Mangkene carane Musa gagal nyenengke Gusti Allah. Dheweke mandheg percaya lan nuli nindakake samubarang kanthi cara dhewe. Wacanen Pangandharing Toret 32: 48-52. Ayat 51 ujar, "Iki amarga kowe kabeh padha ora precaya karo aku ana ing ngarsane wong Israel, ing banyu Meribah Kadesh, ing ara-ara samun Zin, lan amarga kowe ora ngluhurake kasucenku ing antarane wong Israel." Dadi, apa dosa sing nyebabake dheweke bakal dihukum amarga kelangan barang sing ditindakake sajrone urip ing bumi kanthi "kerja" - mlebu ing tanah Kanaan sing asri lan subur ing bumi? Kanggo ngerti babagan iki, Waca Pangentasan 17: 1-6. Nomer 20: 2-13; Ulangan 32: 48-52 lan bab 33 lan Nomer 33:14, 36 & 37.

Musa minangka pimpinan bani Israel sawise dheweke ditulungi saka Mesir lan dheweke mlaku liwat ara-ara samun. Ana sawetara sithik lan ing sawetara panggonan ora ana banyu. Musa wajib nuruti pandhuane Gusti Allah; Gusti Allah pengin mulang marang para umat supaya precaya marang Panjenengane. Miturut Nomer bab 33, ana loro kedadean ing endi Gusti Allah nggawe mukjizat kanggo menehi banyu saka Rock. Elinga iki, iki babagan "Rock". Ing Pangandharing Toret 32: 3 & 4 (nanging waca kabeh bab), bagean saka Kidung Nabi Musa, proklamasi iki ora mung kanggo Israel nanging uga "bumi" (kanggo kabeh wong), babagan kamulyan lan kamulyaning Allah. Iki tugase Musa nalika dadi pemimpin Israel. Musa ujar, "Aku bakal ngumumaké jeneng saka Gusti. Dhuh, puji kamulyaning Allah kita! Dheweke iku THE ROCK, Pakaryan kasebut yaiku sampurna, Lan kabeh Lakune adil, Gusti Allah sing setya lan ora tumindak luput, adil lan bener iku. ” Tugas kanggo makili Gusti Allah: gedhe, bener, setya, apik lan suci, kanggo umate.

Mangkene kedadeyan. Acara kaping pisanan babagan "Watu" kedadeyan kaya sing katon ing Nomer bab 33:14 lan Pangentasan 17: 1-6 ing Rephidim. Israel nggrundel marang Musa amarga ora ana banyu. Gusti Allah dhawuh marang Musa supaya njupuk tongkaté lan lunga menyang watu sing bakal diadegaké Gusti Allah. Dheweke dhawuhe Musa supaya disabetake watu kasebut. Nabi Musa iya nindakake iku banjur banyu metu saka parang, kanggo rakyat.

Acara kaping kalih (saiki elinga, Musa diajab bakal nuruti pandhuane Gusti Allah), mengko ing Kades (Nomer 33: 36 & 37). Ing kene pandhuane Gusti Allah beda. Deleng Nomer 20: 2-13. Manungsa Israel maneh padha nggrundel marang Musa amarga ora ana banyu; maneh Musa njaluk pituduh marang Gusti Allah. Gusti Allah dhawuh supaya njupuk tongkat kasebut, nanging ujar, "klumpukne rapat" lan "ngomongake menyang rock ing ngarepe mripate. " Nanging, Musa dadi keras karo masarakat. Iki ditulis, "Banjur Musa ngacungake lengen lan nabuh watu kaping pindho nganggo tongkat." Mula, dheweke ora manut prentah langsung saka Gusti Allah supaya “ngomongake menyang Rock. ” Saiki kita ngerti manawa ing tentara, yen sampeyan ana ing sangisore pimpinan, sampeyan ora nglanggar perintah langsung sanajan sampeyan ora ngerti. Sampeyan manut. Gusti Allah banjur nyritakake marang Musa pelanggaran lan akibate ing ayat 12: "Nanging Pangeran Yehuwah ngandika marang Nabi Musa lan Harun, 'Amarga sampeyan ora nindakake dateng ing kula cukup kanggo opah Aku minangka suci ing ngarsane wong Israel, sampeyan ora bakal nggawa wong-wong iki mlebu ing tanah Aku menehi. ' ”Kaloro dosa diarani: ora precaya (marang Gusti Allah lan dhawuhe) lan ora nggatekake marang Panjenengane, lan ngremehake Gusti Allah sadurunge umate Gusti Allah, yaiku sing diprentahake. Gusti Allah ujar ing Ibrani 11: 6 manawa tanpa precaya, ora bisa nyenengake Gusti Allah. Gusti Allah pingin Musa conto iman iki kanggo wong Israel. Gagal iki bakal dadi susah banget kanggo pimpinan, kayata ing tentara. Kepemimpinan duwe tanggung jawab gedhe. Yen kita kepenginan kepemimpinan entuk pangenalan lan jabatan, dilebokake ing alas, utawa entuk kekuwatan, kita golek amarga kabeh sebab sing salah. Markus 10: 41-45 menehi "aturan" kepemimpinan: ora ana sing kudu dadi bos. Gusti Yesus ngomong babagan para panguwasa ing bumi, ujar manawa para penggedhe "Panguwasa supaya dikuwasani wong-wong mau" (ayat 42), banjur ujar, "Nanging ora ana ing antaramu; nanging sapa sing kepengin dadi gedhe ing antaramu, iku bakal dadi baturmu ... amarga Putraning Manungsa iya ora nekani diladeni, nanging ngabdi… ”Lukas 12:48 ujar," Saka sapa wae sing wis dipasrahake akeh, luwih akeh maneh ditakoni. ” Kita diandharake ing I Petrus 5: 3 manawa para pemimpin ora kudu "ngasorake wong-wong sing dipasrahake marang sampeyan, nanging dadi conto kanggo wedhus."

Yen peran kepemimpinan Musa, supaya ngarahake dheweke ngerti Gusti Allah lan kamulyan lan kasuciane durung cukup, lan ora manut karo Gusti Allah sing hebat kaya ngono, ora cukup kanggo mbenerake ukumane, mula deloken uga Jabur 106: 32 & 33 sing nerangake nesu nalika jarene Israel nyebabake dheweke "ngomongake tembung sing rame," dadi ora sabar.

Kajaba iku, ayo ndeleng watu kasebut. Kita wis ngerti nèk Musa ngakoni Gusti Allah minangka ”Rock”. Saindhenging Prajanjian Lawas, lan Prajanjian Anyar, Gusti Allah diarani Rock. Waca 2 Samuel 22:47; Masmur 89:26; Masmur 18:46 lan Jabur 62: 7. Rock minangka subjek utama ing Kidung Nabi Musa (Ulangan bab 32). Ing ayat 4 Gusti Allah iku Rock. Ing ayat 15 dheweke nolak Rock, Juruwilujeng. Ing ayat 18, dheweke ninggalake Rock. Ing ayat 30, Gusti Allah diarani Rock sing. Ing ayat 31 ditulis, "Watu kasebut ora kaya Rock kita" - lan mungsuh Israel ngerti. Ing ayat 37 & 38 kita maca, "Ana ngendi allah-allahe, parang sing padha ngungsi?" The Rock unggul, dibandhingake karo kabeh dewa liyane.

Deleng ing I Korinta 10: 4. Iki ngomong babagan akun Prajanjian Lawas saka Israel lan rock. Nyatakake kanthi cetha, "kabeh padha ngombe omben-omben spiritual sing padha amarga padha ngombe saka watu spiritual; lan parang iku Kristus. ” Ing Prajanjian Lawas, Gusti Allah diarani Rock of Salvation (Kristus). Ora cetha sepira anggere Musa ngerti manawa Juru Selamat mengko bakal THE Rock sing we ngerti sejatine, nanging wis jelas dheweke ngakoni Gusti Allah minangka Rock amarga dheweke kaping pirang-pirang ujar ing Kidung Musa ing Pangandharing Toret 32: 4, "Dheweke THE ROCK" lan ngerti manawa dheweke lunga karo dheweke lan dheweke dadi Rock of Salvation . Ora jelas yen dheweke ngerti kabeh pinunjul, nanging sanajan dheweke ora ngerti yen penting banget kanggo dheweke lan kita kabeh minangka umate Gusti Allah, sanajan kita ora ngerti kabeh; kanggo "dipercaya lan manut."

Sawetara malah nganggep luwih adoh tinimbang manawa Rock iku dimaksudake kanggo jinis Kristus, lan disabetake lan rusak amarga saka kaluputane, Yesaya 53: 5 & 8, "Amarga pelanggaran umatingKu, dheweke disiksa," lan "Sampeyan bakal ndadekake jiwane dadi kurban kanggo dosa. ” Pelanggaran kasebut amarga dheweke ngrusak lan nyimpang jinis kasebut kanthi nyerang Rock kaping pindho. Ibrani kanthi jelas mulang manawa Kristus nandhang sangsara ”Sapisan kanggo kabeh wektu ”kanggo dosa kita. Wacanen Ibrani 7: 22-10: 18. Cathetan ayat 10:10 lan 10:12. Wong-wong mau kandha, "Kita wis kasucèkaké sapisan ing salawas-lawasé ing awaké Kristus," lan "sawusèh ana kurban kanggo dosa, banjur lenggah ana ing tengené Allah." Yen Musa nyerang Watu dadi gambar tiwase, jelas manawa Rock sing nyerang kaping pindho nyimpang gambar yen Sang Kristus kudu seda mung sapisan kanggo mbayar dosa-dosa kita. Apa wae sing dingerteni Musa bisa uga ora jelas, nanging iki sing jelas:

1). Nabi Musa dosa amarga ora nuruti dhawuhe Gusti Allah, mula banjur ditampani.

2). Gusti Allah duka lan sedhih.

3). Nomer 20:12 ujar manawa dheweke ora ngandel karo Gusti Allah lan nyalahake kasucene kanthi umum

sadurunge Israel.

4). Gusti Allah ujar manawa Musa ora diidini mlebu Kanaan.

5). Dheweke tampil karo Yesus ing Gunung Transfigurasi lan Gusti Allah ujar manawa dheweke setya ing Ibrani 3: 2.

Salah nggambarake lan ngasorake Gusti Allah minangka dosa serius lan abot, nanging Gusti Allah ngapura.

Ayo ditinggalake Musa lan deleng sawetara conto ing Prajanjian Anyar babagan dosa "gedhe". Ayo goleki Paul. Dheweke ngarani dheweke minangka wong dosa sing paling gedhe. I Timoteus 1: 12-15 ujar, "Iki pangandika sing setya lan pantes ditampa, manawa Sang Kristus Yesus rawuh ing jagad kanggo nylametake wong dosa, sing dakwengku utama." 2 Pétrus 3: 9 ujar manawa Gusti Allah ora péngin ana wong sirna. Paul minangka conto sing apik. Minangka pimpinan Israel, lan ngerti ing Kitab Suci, mesthine dheweke ngerti sapa sejatine Yesus, nanging dheweke nolak, lan nganiaya wong-wong sing precaya marang Yesus lan dadi aksesoris watu Stefanus. Nanging, Yesus ngatingal marang Paulus kanthi pribadi, kanggo ngungkapake awake dhewe marang Paulus supaya bisa nylametake. Wacanen Kisah Para Rasul 8: 1-4 lan Kisah Para Rasul bab 9. Nulis manawa dheweke "ngrusak greja" lan ngladeni para pria lan wanita ing pakunjaran, lan nyetujoni bakal dipateni wong akeh; nanging Gusti Allah nylametake dheweke lan dheweke dadi guru hebat, nulis luwih akeh buku Prajanjian Anyar tinimbang panulis liyane. Dheweke crita babagan wong sing ora precaya sing nindakake dosa gedhe, nanging Gusti Allah ndadekake dheweke precaya. Nanging Roma bab 7 uga ngandhani yen dheweke berjuang karo dosa minangka wong sing precaya, nanging Gusti Allah menehi kamenangan (Roma 7: 24-28). Aku pengin nyebutake uga Peter. Gusti Yesus nyeluk dheweke ngetutake awake dhewe lan dadi murid lan dheweke ngakoni sapa sejatine Yesus (Waca Markus 8:29; Matius 16: 15-17.) Nanging Pétrus sing semangat banget nolak Yésus kaping telu (Matius 26: 31-36 & 69-75 ). Peter, amarga ngerti yen dheweke gagal, banjur banjur nangis. Mengko, sawise kebangkitan, Yesus nggoleki dheweke lan matur kaping telu marang dheweke, "Panganan wedhus-wedhusku", (Yokanan 21: 15-17). Pétrus nglakoni kaya ngono, mulang lan martakké (waca Kitab Kisah Para Rasul) lan nulis aku lan 2 Pétrus lan masrahké nyawané kanggo Kristus.

Kita ngerti saka conto kasebut yen Gusti Allah bakal nylametake sapa wae (Wahyu 22:17), nanging uga ngapura dosa para umate, uga sing gedhe-gedhe (I Yohanes 1: 9). Ibrani 9:12 ujar, "… Kanthi rahé, Panjenengané nuli lumebet ing papan suci, sawise olèh tebusan langgeng kanggo kita." Ibrani 7: 24 & 25 ujar, "amarga Panjenengane tetep ing salawas-lawase ... mulane dheweke bisa nylametake kabeh wong-wong sing padha nyedhak dening Gusti Allah, amarga Dheweke isih urip, kanggo menehi syafaat kanggo wong-wong mau."

Nanging, kita uga bakal ngerti manawa minangka "prekara sing wedi medeni tangane Gusti Allah sing urip" (Ibrani 10:31). Ing I Yohanes 2: 1 Gusti Allah ujar, "Aku nulis iki marang kowé, supaya kowé ora dosa." Gusti Allah kepengin supaya kita suci. Kita ora kudu goblok lan mikir yen bisa terus nindakake dosa amarga kita bisa dingapura, amarga Gusti Allah bisa lan bakal mbutuhake supaya kita ngadhepi paukuman utawa akibat ing urip iki. Sampeyan bisa maca babagan Saul lan akeh dosane ing I Samuel. Gusti Allah njupuk kerajaan lan urip saka dheweke. Waca I Samuel bab 28-31 lan Jabur 103: 9-12.

Aja nganti nganggep sepele dosa. Sanajan Gusti Allah ngapura sampeyan, Panjenengane bisa lan asring bakal nggawe paukuman utawa akibat ing urip iki, kanggo kepentingan awake dhewe. Dheweke mesthi nindakake perkara kasebut karo Musa, David lan Saul. Kita sinau liwat koreksi. Kaya sing ditindakake wong tuwa tumrap putra-putrine, Gusti Allah negesake lan ndandani kita kanggo kabecikan. Wacanen Ibrani 12: 4-11, utamane ayat enem sing ujar, "KANGGO SING GOLEK DIDINENGKONI PANGERAN, lan SRIURGES ING KABEH LANJUTNE." Waca kabeh Ibrani bab 10. Waca uga jawaban kanggo pitakon, "Apa Gusti Allah bakal ngapura aku yen aku terus nindakake dosa?"

Apa Gusti Allah bakal Ngapura Aku Yen Terus Nindakake dosa?

Gusti Allah sampun nyawisaken pangapunten tumrap kita sedaya. Gusti Allah ngutus Putrane, Yesus, kanggo mbayar dhendha kanggo dosa-dosa kita kanthi seda ing kayu salib. Rum 6:23 ujar, "Amarga pituwase dosa iku pati, nanging peparinge Gusti Allah iku urip langgeng marga saka Yesus Kristus, Gusti kita." Nalika wong-wong sing ora precaya nampa Kristus lan percaya yen Dheweke mbayar dosa-dosane, kabeh bakal dingapura. Kolose 2:13 ujar, "Dheweke ngapura kabeh dosa kita." Jabur 103: 3 ujar manawa Gusti Allah "ngapura kabeh kaluputanmu." (Waca Efesus 1: 7; Matius 1:21; Kisah Para Rasul 13:38; 26:18 lan Ibrani 9: 2.) I Yohanes 2:12 ujar, "Dosamu wis diapura amarga asmane." Jabur 103: 12 ujar, "Minangka adoh saka sisih wetan saka sisih kulon, nganti adoh banget kita nyingkirake kaluputan kita." Sedane Kristus ora mung menehi pangapura dosa, nanging uga janji URIP langgeng. Yohanes 10:28 ujar, "Aku menehi urip langgeng, lan dheweke ora bakal bakal sirna." Yohanes 3: 16 (NASB) ujar, "Amarga Gusti Allah tresna banget marang jagad iki, mula Panjenengane maringi Putra ontang-anting, supaya sapa wae sing precaya marang Panjenengane ora bakal sirna, nanging duwe urip langgeng. "

Urip langgeng diwiwiti nalika sampeyan nampa Gusti Yesus. Iku langgeng, iku ora mungkasi. Yohanes 20:31 ujar, "Iki ditulis kanggo sampeyan supaya sampeyan pracaya manawa Yesus iku Sang Kristus, Putraning Allah, lan manawa sampeyan pracaya bisa urip liwat Asmane." Ana maneh ing I Yohanes 5: 13, Gusti Allah ngendika marang kita, "Iki kabeh dak tulis marang kowe, wong-wong sing padha precaya marang Asmane Putraning Allah, supaya sampeyan ngerti manawa sampeyan duwe urip langgeng." Iki minangka janji saka Gusti Allah sing setya, sing ora bisa ngapusi, janji sadurunge jagad diwiwiti (deleng Titus 1: 2.). Elinga uga ayat-ayat iki: Rum 8: 25-39 sing ujar, "Ora ana sing bisa misahake kita saka katresnaning Allah," lan Roma 8: 1 sing ujar, "Mula, saiki ora ana paukuman tumrap wong-wong sing ana ing Sang Kristus Yesus." Paukuman iki dibayari dening Sang Kristus, sapisan kanggo salawas-lawase. Ibrani 9:26 ujar, "Nanging Panjenengane wis nate ngatingal kaping sapisan, ing pungkasan jaman kanggo ngrampungake dosa kanthi pangorbane awake dhewe." Ibrani 10:10 ujar, "Lan kanthi kekarepan kasebut, kita wis kasucèkake kanthi pangurbanan jisime Yesus Kristus kaping pisan." I Tesalonika 5:10 ngandhani manawa kita bakal urip bebarengan karo Panjenengane lan aku ing Tesalonika 4:17 ujar, "mula kita bakal urip bebarengan karo Gusti." Kita uga ngerti manawa 2 Timotius 1:12 ujar, "Aku ngerti sapa sing dakkandelake, lan aku yakin manawa Dheweke bisa netepi apa sing dakpasrahake marang dheweke wiwit dina kasebut."

Dadi, apa sing kedadeyan nalika nggawe dosa maneh, amarga yen kita jujur, kita bakal ngerti manawa wong-wong sing precaya, sing disimpen, isih bisa nindakake dosa. Ing Kitab Suci, ing I Yohanes 1: 8-10, iki cetha banget. Iki ditulis, "Yen kita ujar manawa ora duwe dosa, kita bakal ngapusi awake dhewe," lan, "yen kita ujar ora nindakake dosa, mula kita lakoni dadi goroh lan pangandikane ora ana ing awake dhewe." Ayat 1: 3 lan 2: 1 jelas manawa Dheweke ngomong karo anake (Yokanan 1: 12 & 13), sing percaya, dudu wong sing ora disimpen, lan dheweke ngomong babagan persekutuan karo Panjenengane, dudu keslametan. Wacanen 1 Yokanan 1: 1-2: 1.

Sedanipun ngapunten bilih kita disimpen salami-laminipun, nanging, yen kita nindakake dosa, lan kita kabeh padha nindakake, kita bakal ngerti saka ayat kasebut manawa paseduluran kita karo Sang Rama wis rusak. Dadi, apa sing kudu kita lakoni? Puji sokur marang Gusti, Gusti Allah uga wis menehi pasokan kanggo ngrampungake persahabatan kita. Kita ngerti, yen Yesus seda kanggo kita, Dheweke uga wungu saka ing antarane wong mati lan urip maneh. Dheweke minangka cara kanggo beasiswa. I Yohanes 2: 1b ujar, "… Yen ana wong dosa, kita duwe pengacara karo Sang Rama, Yesus Kristus, wong mursid." Waca uga ayat 2 sing ujar iki amarga sedane; bilih Panjenenganipun punika pangorbanan kita, saha pambayaran dosa kita sadaya. Ibrani 7:25 ujar, "Mula, Panjenengane uga bisa nylametake kabeh wong-wong mau, yaiku wong-wong kang lumantar Gusti Allah, marga Panjenengane isih urip, kanggo menehi syafaat kanggo kita." Dheweke menehi syafaat marang kita ing ngarsane Sang Rama (Yesaya 53:12).

Warta sing apik ditrapake ing I Yohanes 1: 9, sing ujar, "Yen kita ngakoni yen dosa, dheweke setya lan adil ngapura dosa kita lan kanggo ngresiki kita saka kabeh kaluputan." Elinga - iki janjine Gusti Allah sing ora bisa ngapusi (Titus 1: 2). (Deleng uga Jabur 32: 1 & 2, sing ngandhani manawa Dawud ngakoni dosane marang Gusti Allah, yaiku apa sing diarani pangakune.) Dadi wangsulan saka pitakon sampeyan yaiku, ya, Gusti Allah bakal ngapura yen kita ngakoni yen dosa marang Gusti Allah, kaya Dawud.

Langkah kanggo ngakoni yen dosa kita marang Gusti Allah kudu ditindakake sawayah-wayah sing dibutuhake, yen kita ngerti tumindak luput, uga yen dosa. Iki kalebu pikiran ala sing kita pikirake, dosa sing ora nindakake perkara sing bener, uga tumindak. Kita aja nganti kabur saka Gusti Allah lan ndhelik kaya Adam lan Hawa ing taman (Purwaning Dumadi 3:15). Kita wis ngerti manawa janji ngresiki kita saka dosa saben dinane mung amarga saka pangurbanane Gusti Yesus Kristus lan tumrap wong-wong sing lair maneh ing kulawarga Gusti Allah (Yokanan 1: 12 & 13).

Ana akeh conto wong sing dosa lan ora bisa ngetrapake. Elingi Roma 3:23 ujar, "amarga kabeh wis padha dosa lan ora oleh kamulyaning Allah." Gusti Allah uga nuduhake katresnan, welas asih lan pangapurane kanggo kabeh wong kasebut. Wacan babagan Élia ing Yakobus 5: 17-20. Sabda Jahwéh mulang manawa Gusti Allah ora ngrungokake nalika ndedonga yen nganggep dosa ing ati lan urip. Yésaya 59: 2 ujar, "Dosa-dosa panjenengan ndhelikake pasuryane supaya ora dirungokake." Nanging ing kene kita duwe Nabi Elia, sing diterangake minangka "wong kaya hawa nafsu kaya kita" (kanthi dosa lan kegagalan). Ana ing endi wae dalan, Gusti Allah mesthi bakal ngapura, amarga Gusti Allah mesthi mangsuli pandongane.

Delengen leluhur iman kita - Abraham, Ishak lan Yakub. Ora ana sing sampurna, kabeh padha dosa, nanging Gusti Allah ngapura. Wong-wong mau dadi bangsane Gusti Allah, umate Gusti Allah lan Gusti Allah ngendika marang Abraham yen keturunane bakal mberkahi kabeh jagad. Kabeh wong sing dosa lan gagal kaya kita, nanging sing njaluk pangapura lan Allah mberkahi.

Bangsa Israel, minangka sawijining klompok, wangkal lan dosa, terus-terusan mbalela marang Gusti Allah, nanging Dheweke ora nate nyingkirake. Ya, dheweke asring diukum, nanging Gusti Allah mesthi ngapura nalika njaluk ngapura. Dheweke pancen sabar banget kanggo ngapura bola-bali. Waca Yesaya 33:24; 40: 2; Yeremia 36: 3; Masmur 85: 2 lan Nomer 14:19 sing ujar, "Nyuwun pangapunten, kalepatanipun umat kawula, miturut sih-kadarman Paduka, lan kados dene Paduka ngapunten bangsa menika, wiwit saking Mesir dumugi samenika." Deleng uga Jabur 106: 7 & 8.

Kita wis ngomong babagan Dawud sing laku jina lan rajapati, nanging dheweke ngakoni yen kabeh dosa marang Gusti Allah lan dingapura. Dheweke dihukum banget amarga sedane anake, nanging ngerti yen bakal weruh bocah kasebut ing Swarga (Jabur 51; 2 Samuel 12: 15-23). Malah Musa ora manut karo Gusti Allah lan Gusti Allah ngukum dheweke kanthi nglarang dheweke mlebu Kanaan, tanah sing dijanjekake kanggo Israel, nanging dheweke bakal dingapura. Dheweke tampil karo Nabi Elia saka swarga ing gunung transfigurasi, lan bareng karo Yesus. Musa lan Daud uga disebutake karo para wong sing setya ing Ibrani 11:32.

Kita duwe gambaran babagan ngapura ing Matius 18. Murid-murid takon marang Yesus, sepira kerepe dheweke kudu ngapura lan Yesus ujar "70 kaping 7." Yaiku, "jaman sing ora bisa dietung." Yen Gusti Allah ujar manawa kita kudu ngapura 70 kaping 7, kita mesthi ora bisa ngalahake katresnan lan pangapurane. Dheweke bakal ngapura luwih saka 70 kaping 7 yen kita takon. Kita duwe janji sing ora bisa diowahi kanggo ngapura. Kita mung kudu ngakoni yen dosa marang Panjenengane. Dawud nindakake. Dheweke ujar marang Gusti Allah, "Menyang Kowe, mung aku mung dosa lan nindakake piala iki ing papan sampeyan" (Jabur 51: 4).

Yésaya 55: 7 ujar, ”Wong duraka padha nyingkur lakuné lan wong duraka padha mikir. Ayo dheweke bali menyang Pangeran, lan dheweke bakal melasi dheweke lan Gusti Allah kita amarga Panjenengane bakal ngapura. " 2 Babad 7:14 ujar kaya mangkene: "Yen umatingSun, sing diarani asma-Ku, bakal asor lan ndedonga lan ngupayakake pasuryanku lan bakal nempuh lakune duraka, mula aku bakal krungu saka swarga lan bakal ngapura dosane lan bisa marasake negarane . "

Kepinginan Gusti Allah supaya urip liwat kita supaya bisa ngalahake dosa lan kamursidan. 2 Korinta 5:21 ujar, "Dheweke wis nggawe dheweke dadi dosa tumrap kita, sing ora wanuh karo dosa; supaya kita bisa dadi kabeneran saka Gusti Allah. " Maca uga: I Ptr 2: 25; I Korinta 1:30 & 31; Efesus 2: 8-10; Filipi 3: 9; I Timotius 6: 11 & 12 lan 2 Timotius 2:22. Elinga, yen sampeyan terus nindakake dosa, paseduluran sampeyan karo Rama wis rusak lan sampeyan kudu ngakoni tumindak salah lan bali menyang Rama lan njaluk marang dheweke supaya ganti sampeyan. Elinga, sampeyan ora bisa ngowahi awak dhewe (Yokanan 15: 5). Deleng uga Roma 4: 7 lan Jabur 32: 1. Yen sampeyan nindakake iki, beasiswa sampeyan bakal pulih (Waca I Yohanes 1: 6-10 lan Ibrani 10).

Ayo goleki Paulus sing nyebut dheweke paling gedhe wong dosa (I Timoteus 1:15). Dheweke ngalami masalah dosa kaya sing kita alami; dheweke tetep nindakake dosa lan nyritakake babagan iki ing Rum bab 7. Mungkin dheweke takon marang dheweke pitakon sing padha. Paulus nerangake kahanan urip kanthi sipat dosa ing Rum 7: 14 & 15. Dheweke ujar manawa "dosa sing ana ing aku" (ayat 17), lan ayat 19 ujar, "kabecikan sing dakkarepake, aku ora nindakake lan nindakake tumindak ala sing ora dikarepake." Pungkasane, dheweke ujar, "sapa sing bakal ngluwari aku?", Banjur ngerti wangsulan, "Matur nuwun marang Gusti Allah lumantar Yesus Kristus, Gusti kita" (ayat 24 & 25).

Gusti Allah ora pengin kita urip kanthi cara kaya ngono, supaya kita ngakoni lan dingapura amarga dosa-dosa tartamtu sing padha. Gusti Allah kepengin supaya kita bisa ngalahake dosa, dadi kaya Kristus, nindakake kabecikan. Gusti Allah kepengin supaya kita sampurna kaya dheweke sampurna (Matius 5:48). Aku Yohanes 2: 1 ujar, "Anak-anakku, aku nulis kabeh marang kowe, supaya kowe aja dosa ..." Dheweke pengin supaya ora nindakake dosa maneh lan dheweke pengin ngowahi kita. Gusti Allah kepengin supaya kita urip kanggo Panjenengane, dadi suci (I Petrus 1:15).

Sanajan kemenangan diwiwiti kanthi ngakoni dosa kita (I Yohanes 1: 9), kita seneng Paul ora bisa ngowahi awake dhewe. John15: 5 ujar, "Tanpa Aku, sampeyan ora bisa nindakake apa-apa." Kita kudu ngerti lan ngerti tulisan suci kanggo ngerti carane ngowahi urip. Nalika kita dadi wong sing precaya, Kristus bakal urip ing kita liwat Roh Suci. Galatia 2:20 ujar, "Aku wis kasalib bareng karo Kristus, lan aku dudu urip saiki maneh, nanging Kristus urip ana ing aku; lan uripku saiki ing daging, aku urip kanthi precaya marang Putraning Allah, sing nresnani aku, lan masrahake awake kanggo aku. "

Kaya sing dicritakake ing Roma 7:18, kemenangan liwat dosa lan pangowahan nyata ing urip kita bakal teka "lumantar Yesus Kristus." I Korinta 15:58 ujar iki kanthi tembung sing padha, Gusti Allah menehi kamenangan "lumantar Yesus Kristus, Gusti kita." Galatia 2:20 ujar, "dudu aku, nanging Kristus." Kita duwe ukara kemenangan ing Sekolah Alkitab sing aku sekolahi, "Dudu aku nanging Kristus," tegese, Dheweke entuk kemenangan, dudu gaweyan awakku dhewe. Kita ngerti kepiye carane ditindakake dening Kitab Suci liyane, utamane ing Roma 6 & 7. Roma 6:13 nuduhake carane nindakake iki. Kita kudu pasrah karo Roh Suci lan njaluk supaya dheweke diganti. Tandha asil tegese ngidini (supaya) wong liya duwe hak cara. Kita kudu ngidini (ngidinake) Roh Suci duwe "hak cara" ing urip, hak urip lan liwat kita. Kita kudu "nglilani" Gusti Yesus ngowahi kita. Rum 12: 1 kaya mangkene: "Pasrahake awakmu minangka pisungsung urip" marang Panjenengane. Banjur, dheweke bakal urip liwat kita. Banjur HE bakal ngganti kita.

Aja diapusi, yen sampeyan terus nindakake dosa, bakal mengaruhi urip sampeyan, kanthi ora entuk berkah saka Gusti Allah lan bisa uga bakal nyebabake paukuman utawa pati ing urip iki amarga, sanajan Gusti Allah ngapura sampeyan (sing dikarsakake), Dheweke bisa ngukum kowe kaya kang ditindakake marang Nabi Musa lan Dawud. Dheweke bisa uga ngidini sampeyan nandhang sangsara amarga dosa sampeyan, kanggo kepentingan sampeyan dhewe. Elinga, Dheweke adil lan mursid. Dheweke ngukum Raja Saul. Dheweke njupuk Kratoning lan kang urip. Gusti Allah ora bakal nglilani kowe uwal saka dosa. Ibrani 10: 26-39 minangka wacan sing angel ing Kitab Suci, nanging salah sawijining prekara kasebut cetha banget: Yen kita terus nindakake dosa kanthi slamet sawise disimpen, kita bakal nyemprotake getihe Sang Kristus, lan kita kabeh bakal dingapura kabeh. bisa ngarep-arep ukuman amarga kita ora ngurmati korban Kristus kanggo kita. Gusti Allah ngukum umate ing Prajanjian Lawas nalika dosa lan dheweke bakal ngukum wong-wong sing nampa Kristus sing sengaja nindakake dosa. Ibrani bab 10 ujar manawa paukuman iki bisa uga abot. Ibrani 10: 29-31 ujar "Apa sampeyan luwih nganggep yen ana wong sing kudu dihukum, sing ngidak-idak Putraning Allah, sing nganggep getih prekara sing ora suci, lan sing ngina Roh rahmat? Amarga kita wis wanuh marang Panjenengané, sing ngandika, 'Mengko males ukumku; Aku bakal males, 'lan maneh,' Pangeran bakal ngadili umate. ' Pancen nggegirisi manawa ana ing tangane Gusti Allah sing urip. ” Waca I Yokanan 3: 2-10 sing nuduhake manawa sapa sing dadi kagungane Gusti Allah ora terus dosa. Yen ana wong sing terus nindakake dosa kanthi sengaja lan tindak dhewe, dheweke kudu "nyoba dhewe" manawa iman kasebut sejatine sejati. 2 Korinta 13: 5 ujar, "Coba coba coba manawa ana ing iman; sinaoni awakmu dhewe! Apa kowé ora ngerti bab iki, nèk Yésus Kristus ana ing antaramu, kajaba kowé mesthi gagal ing ujian iku? ”

2 Korinta 11: 4 nuduhake ana akeh "Injil palsu" sing dudu Injil. Mung ana siji Injil sing sejati, yaiku Yesus Kristus, lan sing sejatine beda karo tumindak sing apik. Wacanen Roma 3: 21-4: 8; 11: 6; 2 Timoteus 1: 9; Titus 3: 4-6; Filipi 3: 9 lan Galatia 2: 16, sing ujar, "(Kita) ngerti manawa wong iku ora kabenerake kanthi tumindake angger-anggering Toret, nanging amarga pracaya marang Gusti Yesus Kristus. Semono uga kita uga wis precaya marang Sang Kristus Yesus, supaya kita bisa kabenerake ana ing pracaya ana ing Sang Kristus lan dudu saka tumindaking angger-anggering Toret. Amarga ora ana wong kang kabenerake kanthi tumindak angger-anggering Toret. " Gusti Yesus ngendika ing Yokanan 14: 6, "Aku iki dalan lan kayekten lan urip. Ora ana wong siji-sijia wong sing marani Sang Rama, kajaba aku. I Timotius 2: 5 ujar, "Amarga ana siji Gusti Allah lan siji ana ing antarane Allah lan manungsa, yaiku manungsa Yesus Kristus." Yen sampeyan nyoba uwal saka dosa, kanthi sengaja terus nindakake dosa, sampeyan bisa uga pracaya sawetara Injil palsu (Injil liyane, 2 Korinta 11: 4) adhedhasar sawetara jinis tumindak manungsa utawa tumindak sing apik, dudu Injil sing nyata (I Korinta 15: 1-4) yaiku liwat Gusti Yesus Kristus, Gusti kita. Wacanen Yésaya 64: 6 sing ujar manawa tumindak sing apik iku mung "kain kotor" ing ngarsane Gusti Allah. Rum 6:23 ujar, "Amarga pituwase dosa iku pati, nanging peparinge Gusti Allah iku urip langgeng marga saka Yesus Kristus, Gusti kita." 2 Korinta 11: 4 ujar, "Amarga yen ana wong teka lan martakake Yesus liyane saka sing dakwartakake, utawa yen sampeyan nampa roh sing beda karo wong sing sampeyan tampa, utawa yen sampeyan nampa Injil sing beda karo sing sampeyan tampa, sampeyan bakal nggawe cukup gampang. ” Wacanen I Yokanan 4: 1-3; I Pétrus 5:12; Efesus 1:13 lan Markus 13:22. Waca Ibrani bab 10 maneh lan uga bab 12. Yen KAMU wis precaya, Ibrani 12 ngandhani manawa Gusti Allah bakal menehi piweling lan disiplin anak-anake lan Ibrani 10: 26-31 minangka peringatan yen "Pangeran bakal ngadili umate."

Apa sampeyan pancene percaya marang Injil sing sejati? Gusti Allah bakal ngganti sing dadi putrane. Wacanen 1 Yokanan 5: 11-13. Yen iman sampeyan ana ing Panjenengane lan dudu tumindak becik sampeyan, sampeyan iku salawase lan sampeyan bakal dingapura. Wacanen I Yohanes 5: 18-20 lan Yokanan 15: 1-8

Kabeh prekara iki bisa ditindakake kanggo ngrampungake dosa lan nggawa kita kemenangan liwat Panjenengane. Yudas 24 ujar, "Saiki, sapa sing bisa ngindhari sampeyan supaya ora tiba lan menehi sampeyan tanpa cacat ing ngarsane kamulyane kanthi bungah banget." 2 Korinta 15: 57 & 58 ujar, "Nanging matur nuwun marang Gusti Allah sing menehi kita kamenangan liwat Gusti Yesus Kristus. Mulané para sedulurku sing tak trésnani, kudu pada mantep lan ora trenyuh, terus pada ndayani penggawéané Gus Allah, awit kowé ngerti nèk gawéanmu ora bakal muspra ing Gusti. ” Wacanen Masmur 51 lan Jabur 32, utamane ayat 5 sing ujar, "Banjur aku ngakoni dosaku lan ora nutupi kaluputane. Aku ujar, 'Aku bakal ngakoni kaluputane marang Pangeran Yehuwah.' Lan sampeyan ngapura kesalahanku. ”

Surat saking Swarga

Para malaekat teka lan ngajak aku menyang ngarsane Gusti Allah, ibu dear. Dheweke nggendong aku kaya nalika aku turu. Aku tangi menyang tangane Gusti Yesus, sing masrahake nyawane kanggo aku!

Apik banget ing dhuwur kene, ayu banget kaya sing wis dakkandhakake! Kali banyu resik, bening kaya kristal, mili saka dhampare Gusti Allah.

Aku dadi kepunjulen karo katresnan kang, dear mama! Bayangna kabungahanku ndeleng Gusti Yésus adhep-adhepan! Esemnya – anget… Raine – sumringah… “Sugeng rawuh, anakku!” Panjenenganipun tenderly ngandika.

Ojo sedhih karo aku, Mbak. Luhmu tiba kaya udan musim panas! Aku krasa entheng banget kaya aku nari, ibu. Ipat-ipat pati wis ilang.

Sanadyan Gusti Allah nimbali aku mulih, kanthi impen sing akeh, akeh lagu sing ora ditembangake, aku bakal ana ing atimu, ing kenangan sing disenengi. Momen-momen sing kita lakoni bakal nggawa sampeyan.

Aku kelingan nalika wayah turu aku nyusup ing amben sampeyan? Sampeyan bakal nyritakake crita babagan Yesus lan katresnan kanggo kita.

Aku kelingan wengi-wengi iku, ibu ~ critane sing larang regane. Lullabies ibu sing tak tumpuk ing atiku. Cahya rembulan nari ing jubin kayu nalika aku njaluk supaya Gusti Allah nylametake aku. 

Gusti Yesus rawuh ing gesang kawula wengi, dear mama! Ing pepeteng aku bisa ngrasakake sampeyan mesem. Lonceng muni kanggo kula ing swarga! Jenengku ditulis ing Kitab Kauripan.

Dadi ojo nangisi aku, mbak. Aku ana ing swarga amarga sampeyan. Gusti Yesus mbutuhake sampeyan saiki, amarga ana sedulurku. Ana luwih akeh pakaryan ing bumi sing kudu sampeyan lakoni.

Ing sawijining dina, nalika karyamu rampung, para malaekat bakal teka nggawa sampeyan. Slamet menyang tangane Gusti Yesus, sing tresna lan seda kanggo sampeyan.

Surat saka Neraka

"Lan ing neraka, dheweke nuli ndedonga, nalika lagi nandhang siksa, banjur weruh Abraham saka kadohan, lan Lazarus ing pangkone. Banjur dheweke bengok-bengok, "Rama Abraham, welasana aku, lan kirim Lazarus, supaya dicelupake pucuke driji ing banyu, lan adhem ilatku; amarga aku kasiksa ing geni iki. ~ Lukas 16: 23-24

Surat saka Neraka

Ibu,

Aku nulis kowe saka panggonan sing paling nggegirisi sing aku deleng, lan luwih ngeramake saka sing bisa mbayangno. Iku BLACK kene, supaya DARK sing aku ora bisa malah ndeleng kabeh jiwo Aku terus bumping menyang. Aku mung ngerti wong-wong kaya aku saka getih SATU. Suwe-suwe aku njerit-njerit kaya ngapa-ngapa ana ing rasa lan panandhang. Aku ora bisa nyuwun tulung maneh, lan ora ana gunane, ora ana sing bisa nresnani aku.

SAKIT lan nandhang kasusahan ing papan iki pancen ora bisa diatasi. Aku dadi mikir kabeh, aku ora ngerti apa ana sensasi liyane sing bakal teka. Nyeri banget, ora mandheg awan utawa wengi. Nguripake dina ora katon amarga peteng. Apa ora mung pirang-pirang menit utawa malah detik kaya pirang-pirang taun suwene. Pikirane kasangsaran iki terus tanpa pungkasan luwih saka sing dakkarepake. Pikiranku saya tambah saya suwe saya suwe. Aku rumangsa dadi wong edan, aku malah ora bisa mikir kanthi jelas ing galau iki. Aku wedi yen kelangan pikiran.

FEAR mung ala amarga rasa nyusahake, malah luwih elek. Aku ora ngerti carane sandi predicament bisa dadi Samsaya Awon saka iki, nanging aku terus-terusan wedi yen bisa ing sembarang wektu.

Cangkemku garing, lan mung dadi luwih. Iku dadi garing, supaya ilatku cetha ana ing atiku. Aku ngelingi sing preacher lawas matur sing apa Gusti Yesus Kristus endured minangka dheweke Hung ing salib kasar lawas. Ora ana relief, ora sethithik minangka sethithik banyu kanggo ngombe ilat saya bengkak.

Kanggo nambah kasusahan liyane ing papan siksa iki, aku ngerti yen pantes ana ing kene. Aku diukum kanthi adil amarga tumindakku. Paukuman, rasa lara, sangsara ora luwih ala tinimbang sing kudune daklakoni, nanging ngakoni manawa saiki ora bakal ngatasi rasa lara sing ngobong salawas-lawase ing jiwaku sing sedhih. Aku sengit marang awake dhewe amarga nglakoni dosa supaya entuk nasib sing ala banget, aku sengit marang setan sing ngapusi aku supaya aku bakal tekan papan iki. Lan sejatine aku ngerti yen tumindak ala ora bisa diucapake yen mikir kaya ngono, aku sengit marang Gusti Allah sing ngutus Putra ontang-anting kanggo ngluwari siksa iki. Aku ora bisa nyalahke Kristus sing nandhang sangsara lan getihen lan tiwas kanggo aku, nanging uga aku sengit karo dheweke. Aku malah ora bisa ngendhaleni rasane yen ngerti yen duraka, apes lan nistha. Aku saiki luwih jahat lan nistha tinimbang urip ing alam donya. Oh, yen aku mung ngrungokake.

Sembarang siksa bumi bakal luwih becik katimbang iki. Kanggo mateni pati agonizing alon saka Cancer; Kanggo mati ing bangunan kobong minangka korban serangan teror 9-11. Malah kudu dipaku nganti salib sawise dipukul tanpa kekarepan kaya Putraning Allah; Nanging kanggo milih iki ing wektu saiki aku ora duwe daya. Aku ora duwe pilihan kuwi.

Saiki aku ngerti yèn iki torment lan penderitaan iku apa Gusti Yesus nglairake kula. Aku pitados bilih piyambakipun nandhang sangsara, murub lan seda kangge ngluwari dosa kawula, nanging gerahipun boten langgeng. Sawise telung dina dheweke jumeneng ing kamenangan ing kuburan. Oh, aku pracaya, nanging sayang banget. Minangka lagu undhangan sing lawas ngandika yen aku elinga krungu nganti pirang-pirang, aku "Siji Dina Paling Late".

Kita ALL pitados ing Panggonan iki banget, nanging iman kita Jumlah menyang ora. Sampeyan wis kasep. Pintu ditutup. Wit wis tiba, lan kene bakal lay. Ing NERAKA. Salawasé ilang. Ora Ana Pangarep-arep, Ora Ana Kenyamanan, Ora Damai, Ora Bungah.

Kasusahanku ora bakal ana enteke. Aku kelingan pandhita biyen kaya sing bakal maca "Lan kumelun saka siksane munggah terus ing salawas-lawase: lan dheweke ora duwe istirahat awan awan wengi"

Lan sing mbok menawa sing paling awon babagan panggonan iki sing nggegirisi. Aku ngelingi. Aku ngelingi layanan gereja. Aku ngelingi undangan. Aku tansah ngira yen pancen angel banget, dadi bodho, ora ono gunane. Iku ketoke aku banget "angel" kanggo kuwi. Aku ningali kabeh iku saiki beda, Mama, nanging owah-owahan atiku ora ana apa-apa ing titik iki.

Aku urip kaya wong gemblung, aku nyamar kaya wong gemblung, aku mati kaya wong bodho, lan saiki aku kudu nandhang sangsara lan susah marang wong gemblung.

Oh, ibu, piye carane aku ngelingi dadi banget comforts ngarep. Aku ora bakal ngerti manawa sampeyan ngubengi kening. Ora sarapan sing luwih anget utawa dhaharan sing wis digawe ing omah. Ora bakal maneh aku bakal ngrasakake panggone geni ing wayah wengi mbengi. Saiki geni engulfs ora mung iki perishing awak wracked karo pain ngluwihi mbandhingake, nanging geni bebendune Gusti Allah moho kuwoso consumes sandi banget karo susah sing ora bisa diterangake kanthi bener ing sembarang basa mortal.

Aku arep mlaku liwat sawah ijo sing enom ing musim semi lan ndeleng kembang sing éndah, mandheg kanggo njupuk ing wangi parfum manis. Nanging aku mundur menyang mambu brebstone, belerang, lan panas supaya kuat sing kabeh pikiran sehat liyane mung gagal kula.

Oh, Ibu, minangka bocah enom aku tansah disengiti kanggo ngrungokake pitenah lan ngeling-eling bab bocah-bocah cilik ing pasamuan, lan malah ing omah kita. Aku panginten sing kaya mengkono iku ora nyaman kanggo aku, gangguan banget. Carane aku dawa mung kanggo ndeleng wayahe singkat salah siji saka pasuryan sing ora resik. Nanging ora ana bayi ing Neraka, Ibu.

Ora ana Kitab Suci ing Neraka, ibu sing paling sayang. Ing Kitab Suci mung ana ing tembok-tembok sing ngusung sing ana ing kupinge, sawise sawong jam. Padha ora seneng, sanadyan, lan mung bisa ngeling-eling apa sing dianggep bodho.

Yen ora kanggo wong-wong mau ora duwe, Mangkono uga sampeyan bisa ngerteni yen ana rapat doa sing ora tau rampung ing kene ing Neraka. Ora ana prakara, ora ana Roh Suci mersani atas kita. Dungo kuwi kosong, dadi mati. Padha ora ana apa-apa sing luwih dhuwur tinimbang tangisan kanggo rahmat sing kita kabeh ngerti ora bakal dijawab.

Mangga nyuwun pangapunten Pak. Aku sing paling tuwa, lan mikir aku kudu "kelangan". Mangga pitutur marang wong-wong sing ana ing neraka adoh. Maturnuwun marang sedulurku, malah mungsuh-mungsuhku, supaya aja padha teka menyang papan pangibadah iki.

Minangka nggegirisi minangka panggonan iki, Bu, aku weruh sing ora dadi tujuan akhir. Minangka Ratun Setane ngguyu kabeh ing kene, lan akeh wong sing nggabung karo kita terus-terusan ing pésta kasangsaran iki, kita tansah ngelingake sing sawetara dina ing masa depan, kita kabeh bakal dijaluk individu kanggo katon sadurunge Pangadilan Throne saka moho kuwoso Gusti Allah.

Gusti Allah bakal ngetokake nasibe kita sing langgeng ing buku-buku sabanjure kabeh karya kita sing duraka. Kita ora duwe pertahanan, ora ana alesan, lan ora ana gunane, kajaba kanggo ngakoni kaadilan saka paukuman kita sadurunge hakim paling dhuwur ing salumahing bumi. Sadurungé dicoblos menyang tujuan pungkasan kita, tiwas, Lake of Fire, kita kudu nyawang pasuryané wong sing sengaja nandhang torments neraka sing kita bisa dikirim saka wong-wong mau. Nalika kita ngadeg ana ing ngarsane suci kanggo ngrungokake pangandikan putusan kita, sampeyan bakal ana Ibu kanggo ndeleng kabeh.

Ampun ngapunten kula amargi nggandheng sirah kula kanthi malu, kados dene kawula mangertos, bilih kula mboten badhe saged nyawang dhateng rai panjenengan. Sampeyan bakal wis sesuai karo gambar Juruslamet, lan aku ngerti bakal luwih saka aku bisa ngadeg.

Aku seneng ninggalake panggonan iki lan gabung karo kowe lan akeh liyane sing aku dikenal kanggo sawetara taun cendhak ing bumi. Nanging aku ngerti yen ora bakal bisa. Awit aku ngerti aku ora bakal bisa ngelehake siksa saka sing dikalahake, aku ngomong karo nangis, kanthi sedhih lan keputusane sing ora bisa ditemtokake, aku ora kepengin weruh sapa wae maneh. Mangga ora nggabung karo aku ing kene.

Ing Kasangsaran langgeng, Putra / Putramu, Diukum lan Nibari Selamet

Surat Cinta Saka Gusti Yesus

Aku takon marang Gusti Yesus: "Kowe tresna banget marang Aku?" Atur wangsulane: "Tebih saking punika!" Sarta mundhut tangane lan seda. Ninggalake kanggo kula, wong dosa sing tiba! Dheweke seda kanggo sampeyan uga.

***

Wengi sadurungku mati, sampeyan ana ing pikiranku. Carane aku kepengin duwe hubungan karo sampeyan, kanggo nglampahi kalanggengan karo sampeyan ing swarga. Nanging dosa dipisahake saka Aku lan RamaKu. A kurban getih resik dibutuhake kanggo bayaran dosa panjenengan.

Wektu wis teka nalika aku kudu nguripake uripku kanggo kowe. Kanthi ati sing abot, aku menyang taman kanggo ndedonga. Ing ngatasé nyawa, aku ngetokake, kaya mangkene, nandhang getih nalika aku sesambat marang Gusti Allah ... "... O Bapakku, yen bisa, cangkem iki bisa mili saka aku, nanging ora kaya aku, nanging arep. "~ Matius 26: 39

Nalika aku ana ing kebon, para prajurit teka nyekel Aku sanajan aku ora salah. Padha nggawa Ingsun ana ing ngarepe Pilatus. Aku ngadeg ana ing ngarepe wong-wong kang dakajakake. Banjur Pilatus mundhut Aku lan nggecek Aku. Lererations ngethok jero menyang sandi bali minangka aku njupuk beating kanggo sampeyan. Banjur para prajurit banjur nyelehake aku, lan nggawa jubah wungu marang aku. Padha damel makutha eri ing endhiku. Darah mengalir mudhun sandi Wayahe ... ora ana kaendahan sing sampeyan kudu kepéngin Aku.

Banjur para prajurit banjur ngunekake Ingsun, pangucape: "Heh, ratune wong Yahudi! Wong-wong mau padha ngirid Aku ana ing ngarepe wong akeh, padha nguwuh: "Kasaliba karana Panjenengane. Crucify Him. "Aku ngadeg ana ing kana, kanthi sedhih, getih, bruised lan diantemi. Palungguh IRatu ngardi dosa-dosan semetone, tur malantaran dosa-dosan ragane. Ditolak lan ditolak wong.

Pilatus kepéngin nglepas Aku, nanging mènèhi kekuwatan marang wong akèh. "Njupukana Panjenengane lan saliben, sabab Aku ora nemu salah apa-apa ana ing wong iku." Atur wangsulane: Banjur ngluwari Aku supaya disalib.

Sampeyan wis ana ing atiku nalika aku nggawa Aku ngliwati gunung sing sepi menyang Golgota. Aku ambruk ngisor bobot. Aku tresna banget marang kowé, lan nglakoni kersané RamaKu kang wis maringi kekuwatan marang aku supaya bisa ngetokake kuwasa. Ana, aku nglairake sedhihmu lan aku nggawa kesandhungmu nyedhiyakake uripku kanggo dosa saka manungsa.

Prajurit-prajurit sneered ngetokake palu abot saka palu sing nyopir kuku kanthi jero menyang tangan lan sikilku. Tresna kanggo ngrusuhi dosa panjenengan kanggo salib, aja nganti ditangani maneh. Wong-wong padha ngojok-ojoki Aku lan ninggal Aku nganti mati. Nanging, dheweke ora nyekel uripku. Aku seneng banget.

Langit dadi ireng. Malah srengenge mandheg. Kula badan wracked karo pain njerit njupuk bobot saka dosa lan nglairake iku paukuman supaya bebendune Gusti Allah bisa wareg.

Nalika kabeh wis rampung. Aku wis netepi RohingSun ana ing tangane RamaKu, lan nyuwil-nyuwil pangandikaningSun, "Ingsun wus rampung." Aku banjur sujud nyembah lan nyembah.

Aku tresna sampeyan ... Yesus.

"Katresnan gedhe ora ana sing ngluwihi iki, supaya wong nylametaké nyawané kanggo kanca-kancané." ~ Yohanes 15: 13

Undangan kanggo Nampa Kristus

Dear Soul,

Dina iki dalan bisa uga katon tajem, lan sampeyan aran piyambak. Wong sing dipercaya wis ngrasakake sampeyan. Gusti Allah mirsani luhamu. Panjenengane ngrasa nyiksa. Panjenenganipun kepéngin nyenengaké panjenengan, amarga Panjenengané iku kanca sing luwih cedhak katimbang sadulur.

Gusti Allah tresna sampeyan supaya Panjenengane ngongkon mung Putra, Yesus, supaya mati ing panggonane. Panjenengane bakal paring pangapurane tumrap sakehing dosa kang sira lakoni, yen sira gelem ninggalake dosamu lan mratobat.

Kitab Suci ngandika, "... Aku teka ora nelpon wong mursid, nanging wong dosa supaya mratobat." ~ Mark 2: 17b

Nyawa, sing kalebu sampeyan lan kula.

Ora ana barang sing bisa ditampik, nanging sih-rahmate Gusti Allah tetep luwih gedhe. Dene wong-wong sing ora duwe isin, dheweke teka kanggo nylametake. Dheweke bakal nggayuh tangane kanggo njaga awakmu.

Mungkin sampeyan kaya wong dosa sing tiba iki, sing marani Gusti Yésus, ngerti nèk Dèkné sing bisa nylametké dhèwèké. Karo luh kang mili ing raine, dheweke wiwit ngumbah sikilé Gusti Yésus nganggo luhé, lan ngusapi nganggo rambuté. Dheweke kandha, "Dosa-dosane sing akeh banget, wis diapura ..." Jiwa, apa dheweke bisa ngomong babagan sampeyan bengi iki?

Mbokmenawa sampeyan wis nonton pornografi lan rumangsa isin, utawa wis laku jina lan pengin diapura. Gusti Yesus sing padha ngapura dheweke uga bakal ngapura sampeyan bengi iki.

Mungkin sampeyan mikir babagan menehi urip kanggo Kristus, nanging sijine dadi siji alasan utawa liyane. "Dina iki, manawa kowe bakal krungu swaraning atine, atimu aja kokpateni." ~ Ibrani 4: 7b

Kitab Suci ngandika, "Sabab kabeh wong wis padha gawe dosa, lan marga saka kaluhurane Gusti Allah." ~ 3: 23

"Yen sampeyan ngaku kanthi tutuk yen Gusti Yesus, lan yen precaya ing sajroning ati, manawa Gusti Allah wis mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, sampeyan bakal slamet." ~ Rum 10: 9

Aja turu tanpa Gusti Yesus nganti sampeyan diparingi panggonan ing swarga.

Bengi iki, yen sampeyan kepéngin nampa peparinge urip langgeng, sampeyan kudu pracaya dhisik marang Gusti. Sampeyan kudu nyuwun pangapunten dosanira lan ngandel marang Gusti. Kanggo dadi wong sing percaya ing Gusti, njaluk urip langgeng. Ana siji dalan menyang swarga, lan iku liwat Gusti Yesus. Iku rencana apik saka kawilujengan Gusti Allah.

Sampeyan bisa miwiti sesambungan pribadi karo Panjenengane kanthi ndedonga saka atimu minangka pandonga kaya mangkene:

"Ya Gusti, aku wong dosa. Aku wis dadi dosa kabeh uripku. Padha ngapura Aku, Gusti. Aku nampa Yesus minangka Juruwilujeng kawula. Kawula pitados dhumateng Paduka minangka Gustiku. Matur suwun kanggo nyimpen kula. Ing jeneng Yesus, Amen. "

Iman lan Bukti

Apa sampeyan wis nimbang-nimbang apa ana kekuwatan sing luwih dhuwur? Kekuwatan sing nggawe Semesta lan kabeh sing ana. Kekuwatan sing ora nggawa apa-apa lan nggawe bumi, langit, banyu, lan makhluk urip? Saka endi tanduran paling gampang? Makhluk sing paling rumit… manungsa? Aku berjuang karo pitakon kasebut pirang-pirang taun. Aku golek jawaban ing ilmu pengetahuan.

Manawa wangsulan kasebut bisa ditemokake liwat panelitian bab-bab kasebut ing saubenge sing gumun lan mistis tumrap kita. Jawaban kasebut kudu ana ing bagean paling sethithik ing saben makhluk lan perkara. Atom! Intine urip kudu ditemokake ing kana. Ora. Ora ditemokake ing bahan nuklir utawa elektron sing muter. Ora ana ing ruang kosong sing nggawe kabeh perkara sing bisa disentuh lan dideleng.

Wis pirang-pirang ewu taun iki digoleki lan ora ana sing nemokake inti urip ing bab-bab umum ing sekitar kita. Aku ngerti kudu ana kekuwatan, kekuwatan, sing nindakake kabeh ing sakupenge. Apa Gusti Allah? Oke, kenapa dheweke ora mung ngungkapake awake dhewe? Nopo mboten? Yen kekuwatan iki minangka Gusti Allah sing urip, kenapa kabeh misteri kasebut? Apa ora logis yen Dheweke ujar, Oke, aku iki. Aku nindakake kabeh iki. Saiki urusana wae. ”

Nganti ketemu karo wong wadon khusus sing ora gelem sinau Alkitab, mula aku ora ngerti bab iki. Wong-wong ing kana sinau Kitab Suci lan aku mikir mesthine kudu golek barang sing padha karo aku, nanging durung bisa nemokake. Pimpinan klompok kasebut maca wacana ing Kitab Suci sing ditulis dening wong sing biyen sengit karo wong Kristen nanging diganti. Diganti kanthi cara sing luar biasa. Jenenge yaiku Paulus lan dheweke nulis,

Kanggo sih-rahmat, sampeyan bakal disimpen kanthi pracaya; lan dudu dudu awakmu dhewe: iku nugrahaning Allah: dudu saka tumindak, aja nganti ana wong kang umuk. " ~ Efesus 2: 8-9

Tembung-tembung "sih-rahmat" lan "iman" iku narik aku. Apa sejatine tegese? Mau bengi dheweke njaluk aku nonton film, mesthi dheweke ngapusi aku menyang film Kristen. Ing pungkasan acara kasebut ana pesen singkat saka Billy Graham. Ing kene dheweke, bocah tani saka North Carolina, nerangake apa sejatine perjuanganku wiwit saiki. Dheweke ujar, "Sampeyan ora bisa nerangake Tuhan kanthi ilmiah, filosofis, utawa kanthi cara intelektual liyane. "Sampeyan mung kudu yakin yen Gusti Allah nyata.

Sampeyan kudu precaya manawa apa sing dikandhakake dening Gusti Yesus, nuli katulis ing Kitab Suci. Dheweke nitahake langit lan bumi, yen nitahake tanduran lan kewan, yen Dheweke ngucapake kabeh mau dadi ana kaya sing katulis ing buku Purwaning Dumadi ing Kitab Suci. Dheweke nyipta nafas dadi wujud tanpa urip lan dadi manungsa. Dheweke kepengin duwe hubungan sing luwih raket karo wong sing diciptakake, mula wujud manungsa sing Putraning Allah lan rawuh ing bumi lan urip bebarengan karo kita. Wong iki, Yesus, mbayar utang dosa kanggo wong-wong sing bakal precaya, yen disalib ing kayu salib.

Kepiye gampang banget? Mung pracaya? Apa sampeyan yakin manawa kabeh iki kasunyatan? Aku bengi mulih lan turu sithik. Aku gelut karo masalah sing diparingi Gusti Allah - liwat iman sing percaya. Yen Dheweke dadi kekuwatan, inti saka urip lan titah kabeh sing ana lan ana. Banjur Dheweke marani aku. Aku ngerti yen aku kudu percaya. Merga saka sih-rahmaté Gusti Allah, nuli nuduhake katresnané marang aku. Dheweke minangka wangsulan lan dheweke ngutus Putra ontang-anting, Yesus, mati kanggo aku supaya aku bisa precaya. Yen aku bisa hubungan karo Dheweke. Dheweke ngungkapake awake dhewe ing wektu kasebut.

Aku nelpon dheweke kanggo ngandhani yen aku saiki wis ngerti. Saiki aku percaya lan kepengin masrahake nyawaku marang Sang Kristus. Dheweke ngandhani yen dheweke ndedonga supaya aku ora turu nganti iman lan percaya marang Gusti Allah. Uripku diganti selawase. Ya, selawase, amarga saiki aku bisa ngarep-arep ngenteni kalanggengan ing papan sing apik sing diarani swarga.

Aku ora prelu mikir maneh bukti sing mbuktekake manawa Yesus bisa mlaku ana ing banyu, utawa Segara Abang bisa misah supaya wong Israel bisa liwat, utawa ana rolas kedadeyan liyane sing kayane ora bisa ditulis ing Kitab Suci.

Gusti Allah wis mbuktekake Dheweke bola-bali sajrone uripku. Dheweke uga bisa mbukak awake dhewe. Yen sampeyan golek bukti yen ana, takon marang dheweke supaya diwartakake. Tindakake kapercayan kasebut nalika isih bocah, lan percaya tenan marang Panjenengane. Bukak awakmu dhewe kanggo tresnane kanthi iman, dudu bukti.

Swarga - Ngarep Kita Langgeng

Manggon ing jagat sing tiba iki kanthi nandhang kasangsaran, kuciwa lan panandhang, kita kepéngin swarga! Mripat kita terus munggah nalika roh kita mbengkokaken ing omah kita langgeng ing kamulyan sing Gusti piyambak wis nyawisake kanggo wong sing tresna marang.

Yéhuwah wis ngrancang bumi anyar dadi luwih éndah, ngluwihi sing kita bayangké.

“Ara-ara samun lan ara-ara samun bakal bungah; lan ara-ara samun bakal bungah lan kembang kaya kembang mawar. Bakal mekar banget, lan bakal bungah kanthi nyanyi ... ~ Yesaya 35: 1-2

"Banjur mripate wong wuta bakal kabuka, lan kupinge budheg bakal kabukak. Banjur wong lumpuh bakal mlumpat kaya kancil, lan ilate wong bisu padha surak-surak; amarga ing ara-ara samun bakal ana banyu metu, lan kali bakal ana ing ara-ara samun. " ~ Yésaya 35: 5-6

"Lan wong-wong sing ditebus saka Pangeran Yehuwah bakal bali maneh, lan bakal tekan ing Sion kanthi nyanyian lan kasenengan tanpa wates ing endhas: dheweke bakal entuk kabungahan lan rasa seneng, lan kasusahan lan desahan bakal minggat." ~ Yésaya 35:10

Apa sing bakal kita gunakake ing ngarsane? Oh, luh sing bakal mili nalika kita ndeleng tangan lan sikil kuku kuku! Kahanan sing ora mesthi bakal dingerteni kanggo kita, nalika kita ndeleng Juruslamet kita adhepan.

Paling akeh kita bakal weruh! Kita bakal weruh kamulyané! Panjenengane bakal madhangi kaya srengenge ing sinar murni, minangka Panjenenganipun nampi kita ing kamulyan.

"Ngandika, kita yakin, lan luwih seneng ora ana ing awak, lan bakal ana ing ngarsane Pangeran." ~ 2 Korinta 5: 8

"Lan aku Yohanes weruh kutha suci, Yérusalèm anyar, tumurun saka swarga saka ing Allah, disiapake kaya pangantene sing dihiasi kanggo garwane. ~ Wahyu 21: 2

… ”Lan dheweke bakal urip bareng karo wong-wong mau, lan dheweke bakal dadi umate, lan Gusti Allah bakal nunggil karo dheweke, lan bakal dadi Allahe.” ~ Wahyu 21: 3b

"Lan dheweke bakal ndeleng praupane ..." "... lan dheweke bakal mrentah ing salawas-lawase." ~ Wahyu 22: 4a & 5b

"Lan Gusti Allah bakal ngusap kabeh tangis saka mripate; lan ora ana maneh pati, kasusahan, tangis, lan ora ana kasusahan maneh: amarga prekara-prekara sing kepungkur wis sirna. " ~ Wahyu 21: 4

Sesambetan Kita Ing Swarga

Akèh wong sing nggumunké wektu metu saka kuburané wong sing ditresnani, ”Apa awaké dhéwé bakal ngerti wong sing ditresnani ing swarga”? "Apa kita bakal ndeleng pasuryane maneh?"

Yéhuwah ngerti kasusahan kita. Panjenengané mikul kasusahan kita… Amarga Panjenengané nangis ana ing kuburané Lazarus, kancané sing ditresnani, sanajan Panjenengané ngerti bakal nangèkaké dhèwèké ing sawetara wektu.

Ana ing kono Panjenengané nglipur kanca-kancané sing ditresnani.

"Aku iki patangen lan urip: sing sapa pracaya marang Aku, sanadyan wis mati, iku bakal urip." ~ Yokanan 11:25

Sabab manawa kita padha pracaya yen Gusti Yesus wus seda lan wungu maneh, iya mangkono uga wong-wong kang padha turu ana ing Gusti Yesus bakal digawa dening Gusti Allah bebarengan karo wong-wong mau. 1 Tesalonika 4:14

Saiki, kita sedhih kanggo wong-wong sing keturon ing Gusti Yesus, nanging ora kaya wong-wong sing ora duwe pangarep-arep.

"Amarga ing patangen, wong-wong mau ora bakal omah-omah lan ora omah-omah, nanging padha kaya malaekat Allah ing swarga." ~ Matius 22:30

Senajan bebrayan ing bumi ora bakal tetep ana ing swarga, hubungan kita bakal resik lan sehat. Amarga iku mung potret sing bisa ditindakake nganti wong-wong sing pracaya marang Kristus bakal omah-omah karo Gusti.

"Lan aku Yohanes weruh kutha suci, Yerusalem Anyar, mudhun saka ing swarga saka Gusti Allah, disiapake kaya penganten putri sing dihias kanggo bojone.

Aku banjur krungu swara gedhe saka ing swarga ngandika: Lah, Tarub Suci Allah ana karo manungsa, lan Panjenengane bakal dedalem karo wong-wong mau, lan wong-wong mau bakal dadi umaté, lan Gusti Allah piyambak bakal nunggil karo wong-wong mau lan dadi Gusti Allahé.

Lan Gusti Allah bakal ngusapi sakèhé luh saka ing mripaté; lan ora bakal ana pati manèh, ora bakal ana kasusahan utawa tangis, lan ora bakal ana lara manèh, amarga samubarang kang lawas bakal sirna.” ~ Wahyu 21:2

Ngatasi Ketagihan Pornografi

Dheweke nggawa kula munggah uga metu saka
jugangan nggegirisi, metu saka lempung lempung,
lan sikilku ing dhuwur watu,
lan netepake tindakku.

Jabur 40: 2

Ayo kula wicara ing atimu kanggo wayahe .. Aku ora kene kanggo ngukum sampeyan, utawa kanggo ngadili ngendi sampeyan wis. Aku ngerti mung gampang kanggo dicekel ing pornografi.

Godaan ana ing endi-endi. Iku masalah sing kita kabeh diadhepi. Iku bisa uga katon kaya bab cilik kanggo ndeleng sing nyenengake kanggo mripat. Masalahe, nggoleki dadi nepsu, lan hawa nepsu iku kepinginan sing ora bakal kepenak.

"Nanging saben wong bakal digodha, yen ditarik saka hawa nepsune, lan kepincut. Banjur yen hawa nafsu wis ngandheg, iku bakal nuwuhake dosa, lan dosa yen rampung, nuwuhake pati. " ~ Yakobus 1: 14-15

Biasane iki nyedhiyakake nyawa menyang web pornografi.

Kitab Suci nanggepi masalah umum iki ...

"Nanging Aku pitutur marang kowe: Sing sapa tumindake wanita kanthi najisake dheweke, wis laku jina karo dheweke ing sajroning ati."

"Lan manawa mripatmu tengen dadi sandhungan tumrap kowe, nyuwek-nyuwek lan mbuwang saka sampeyan, amarga ana salah sijine anggotamu sing bakal mati, lan ora kabeh badanmu bakal kacemplungake ing naraka." ~ Matius 5: 28-29

Setan ndeleng perjuangan kita. Dheweke ngguyu kita kanthi delir! "Apa sampeyan uga dadi ringkih kaya kita? Gusti Allah ora bisa nyedhak saiki, jiwamu ora bisa digayuh. ”

Akeh sing tiwas ing tlethak-tlaga, liyane sing nimbali iman marang Gusti Allah. "Apa aku wis nglirwakake saka sih-rahmaté? Apa tangane mudhun kanggo kula saiki? "

Ing wayah wengi, ing penggalih kesenengan ora bisa ditemokake, amarga kesandhung bisa ditemokake. Ora ana barang sing bisa ditampik, nanging sih-rahmate Gusti Allah tetep luwih gedhe. Dosa sing tiba Panjenenganipun kepéngin nylametaké, Panjenengané bakal ngudhunaké tangané kanggo nyekel kowé.

Night Night of the Soul

Oh, wengi peteng ndedonga, nalika kita nggantungake swara kita ing jaring lan manggih kabungahan mung ana ing Gusti!

Perpisahan iku sengsara. Sapa ing antarane kita sing ora nate sedhih amarga kelangan wong sing ditresnani, lan ora ngrasakake sedhih amarga nangis ing tangan siji lan sijine ora bisa ngrasakake kekancan sing tresna, nulungi kita liwat kasusahaning urip?

Akeh sing ngliwati lebak nalika maca iki. Sampeyan bisa ngandhani, wis ilang kanca lan saiki ngalami rasa bingung, ngelingi carane sampeyan bakal nangani jam sepi ing ngarep.

Dadi dijupuk saka sampeyan kanggo wektu sing cedhak ing ngarsane, ora ana ing atine ... We are homesick kanggo swarga lan antisipasi reuni kita sing tresna minangka kita dawa kanggo panggonan sing luwih apik.

Wong sing melu seneng banget. Ora gampang dileboni. Kanggo wong-wong mau ana kritik sing njalari kita, panggonan-panggonan sing wis menehi kita comfort, kunjungan sing wis menehi kita kabungahan. We terus kanggo apa sing larang regane nganti dijupuk saka kita asring karo kesengsem jiwo.

Kadhangkala kasangsaran kasebut nyedhaki kita kaya ombak samodra nyebrangi jiwa kita. Kita nglindhungi saka pain, nemokake papan ing sangisore swiwine Gusti.

Kita bakal kelangan awake dhewe ing lembah kasusahan yen ora ana Pangon sing nuntun kita liwat bengi sing dawa lan sepi. Ing wayah wengi sing peteng ndhedhet, Panjenengane minangka Panglipur kita, Ngarsane Maha Asih sing nandhang lara lan nandhang sangsara.

Saben luh sing tiba, kasusahan nudges kita menyang swarga, ngendi ora pati, utawa kasusahan, utawa luh bakal tiba. Tangis bisa nganti sewengi, nanging ing wayah esuk ana kabungahan. Panjenenganipun mbeta kita ing wayahe kita pain paling jero.

Liwat mata teary kita antisipasi reuni kita sing nyenengake nalika kita bakal bebarengan karo para kekasih kita ing Gusti.

"Rahayu wong kang padha sedhih, awit bakal padha kalipur." ~ Matius 5: 4

Muga-muga Pangéran mberkahi kowé lan netepaké kowé sedina muput, nganti kowé ana ing ngarsané Pangéran ana ing swarga.

Tungku Pati

Tungku kasangsaran! Carane lara lan ndadekake kita lara. Ing kono Yéhuwah nglatih awaké dhéwé kanggo perang. Ing kana kita sinau ndedonga.

Ana ing kono Gusti Allah piyambak karo kita lan nuduhake sapa sejatine kita. Ing kono Panjenengane prunes adoh comfort kita lan Burns adoh dosa ing gesang kita.

Ing kono Panjenengane nggunakake kegagalan kita kanggo nyiapake kita kanggo karyane. Ing kono, ing pawon, nalika kita ora duwe apa-apa, nalika kita ora duwe lagu ing wayah wengi.

Ing kana kita ngrasa yen urip kita wis rampung nalika kabeh sing kita senengi dijupuk saka kita. Nalika iku kita wiwit ngerti yen kita ana ing sangisore swiwine Gusti. Dheweke bakal ngurus kita.

Ing kono kita asring gagal ngerteni karya sing didhelikake Gusti ing jaman kita sing paling tandus. Ing kono, ing pawon, ora ana luh sing dibuwang, nanging ngrampungake tujuane ing urip kita.

Ing kono Panjenengane nenun benang ireng menyang tapestry urip kita. Ing kono Panjenengane ndhawuhake manawa samubarang kabeh bisa bebarengan kanggo kabecikan kanggo wong-wong sing tresna marang Panjenengane.

Ing kono kita bakal nyata karo Gusti Allah, nalika kabeh wis diucapake lan ditindakake. "Sanajan Panjenengané matèni aku, nanging aku bakal precaya marang Panjenengané." Iku nalika kita tiba metu saka katresnan karo urip iki, lan manggon ing cahya kalanggengan teka.

Ing kono Panjenengane ndudohake telenging katresnan kang diduwèni marang kita, ”Amarga aku ngira, yèn kasangsaran ing jaman saiki iki ora pantes dibandhingake karo kamulyan sing bakal dicethakaké ana ing kita.” ~ Rum 8:18

Ing kana, ing pawon, kita ngerti "Amarga kasangsaran kita sing entheng, sing mung sedhela, ndadekake kita kamulyan sing luwih gedhe lan langgeng." ~ 2 Korinta 4:17

Ing kono kita tresna marang Gusti Yesus lan ngormati jerone omah sing langgeng, ngerti yen kasangsaran ing jaman kepungkur ora bakal nyebabake kita lara, nanging luwih seneng nambah kamulyane.

Nalika kita metu saka tungku musim semi wiwit mekar. Sawise Panjenengane nyuda kita nangis, kita ngaturake pandonga cair sing nyentuh atine Gusti Allah.

“…nanging kita uga padha ngegung-egungake kasangsaran: ngerti yen kasangsaran iku nuwuhake kasabaran; lan sabar, pengalaman; lan pengalaman, pangarep-arep. ~ Rum 5:3-4

Ana Pangarep-arep

Dear kanca,

Apa sampeyan ngerti sapa Yesus? Gusti Yesus minangka lifeguard spiritual sampeyan. Bingung? Inggih mung maca ing.

Sampeyan ndeleng, Gusti Allah ngutus Putrane, Yesus, menyang jagad kanggo ngapura dosa kita lan nylametake kita saka siksa sing langgeng ing papan sing diarani neraka.

Ing neraka, sampeyan dhewe ing pepeteng total njerit kanggo urip. Sampeyan lagi diobong urip kanggo kabeh kalanggengan. Langgeng langgeng!

Sampeyan mambu belerang ing neraka, lan krungu getih curdling screams saka wong-wong sing nolak Gusti Yesus Kristus. Kajaba iku, Sampeyan bakal ngelingi kabeh perkara sing nggegirisi sing wis sampeyan lakoni, kabeh wong sing sampeyan pilih. Kenangan iki bakal ngeling-eling sampeyan ing salawas-lawase! Iku ora bakal mandheg. Lan sampeyan bakal pengin sampeyan nggatekake kabeh wong sing ngelingake sampeyan babagan neraka.

Ana pangarep-arep sanadyan. Pangarep-arep sing ditemokake ing Gusti Yesus Kristus.

Gusti Allah ngutus Putrané, Gusti Yésus, kanggo seda kanggo dosa-dosa kita. Dheweke digantung ing kayu salib, dipoyoki lan digebugi, makutha eri dipasang ing sirahe, kanggo mbayar dosa-dosa jagad kanggo wong-wong sing bakal precaya marang Panjenengane.

Dheweke nyiapake papan kanggo wong-wong mau ing papan sing diarani swarga, sing ora ana luh, kasusahan utawa rasa lara. Ora kuwatir utawa peduli.

Panggone endah banget nganti ora bisa dicritakake. Yen sampeyan pengin pindhah menyang swarga lan nglampahi kalanggengan karo Gusti Allah, ngakoni marang Gusti Allah sing dosa pantes neraka lan nampa Gusti Yesus Kristus minangka Juruwilujeng pribadi.

Apa sing Dikandhakake Kitab Suci Sawise Sampeyan Mati

Saben dina ewonan wong bakal ngempet ambegan pungkasan lan mlebu ing kalanggengan, menyang swarga utawa neraka. Sayange, kasunyatan pati saben dina.

Apa sing kedadeyan sawise sampeyan mati?

Wekdal sakwise sampeyan mati, jiwo awak mundur saka awak kanggo nunggu Kebangkitan.

Sapa sing nimbali imané ana ing Kristus, bakal digawa déning para malaékat ing ngarsané Gusti. Saiki padha seneng. Ora saka awak lan saiki karo Gusti.

Sauntara kuwi, wong-wong kafir padha nunggu ing Hades kanggo Paukuman final.

"Lan ing sajroning neraka banjur ngetokake mripate, sajrone nyiksa .... Dheweke banjur sesambat lan matur," Dhuh, Rama Abraham, kawula mugi Paduka welasi, lajeng ngutus Lazarus lajeng nyempal drijining jaringipun wonten ing toya, amarga aku tormented ing semangat iki. "~ Lukas 16: 23a-24

"Ing kono bakal ana bledug sing bakal bali menyang bumi, lan roh bakal bali marang Allah kang paring kabecikan." ~ Ecclesiastes 12: 7

Sanajan, kita sedhih amarga kelangan wong sing dikasihi, kita sedhih, nanging ora kaya wong-wong sing ora duwe pengarep-arep.

"Amarga yen kita pracaya yen Gusti Yesus wis seda lan wungu maneh, mangkono uga wong-wong sing padha turu ana ing Gusti Yesus bakal digawa karo Gusti Allah. Banjur kita kang isih urip, kang isih padha urip, bakal kapundhut bebarengan karo wong-wong mau ana ing mega, methukake Gusti ana ing awang-awang, mangkono uga kita bakal tansah nunggil karo Gusti.” ~ 1 Tesalonika 4:14, 17

Nalika awak ora ngandel, sing bisa nemtokake torments dheweke ngalami ?! Roh iku sesambat! "Neraka saka ing ngisor iki dipindhah kanggo sampeyan ketemu sampeyan ing bakal teka ..." ~ Yesaya 14: 9a

Ora ana sing siap kanggo ketemu Gusti Allah!

Sanajan dheweke nangis sajrone nyiksa iku, pandongane ora menehi panglipur apa-apa, amarga jembatan gedhe dianggep ora ana sing bisa ngliwati sisih liyane. Piyambakipun ditinggal ing kasangsaran. Alone ing pengeling-eling dheweke. Semangat pangarep-arep selawase dipateni maneh ningali para kekasihe maneh.

Nanging, larang ana ing ngarsane Sang Yehuwah iku patine wong suci. Diwiwiti dening para malaikat menyang ing ngarsane Sang Yehuwah, saiki padha ditresnani. Kasusahan lan kasangsaran padha liwat. Sanajan ing ngarsane, dheweke bakal kepengin ndeleng wong sing dikasihi maneh.

Apa Kita Bakal Kenal Ing Swarga?

Sapa ing antarane kita sing durung nangis ing kuburan wong sing dikasihi,
utawa ngantuk sing ilang karo pitakonan akeh sing durung dijawab? Kita bakal ngerti kekasih kita sing ana ing swarga? Kita bakal ndeleng pasuryan maneh?

Pati iku sedhih banget karo pemisahane, iku angel kanggo sing ditinggalake. Wong sing seneng banget kerep kesengsem banget, ngrasakake rasa sengit saka kursi sing kosong.

Nanging, kita sedhih kanggo wong sing tiba ing Gusti Yesus, nanging ora kaya wong sing ora duwe pangarep-arep. Kitab Suci ditenun karo nyenengake, ora mung kita ngerti kekasih kita sing ana ing swarga, nanging kita uga bisa bebarengan karo wong-wong mau.

Senadyan kita ngakibatake mundhut barang-barang sing kita tresnani, kita bakal duwe kalanggengan karo wong sing ana ing Gusti. Swara swara sing akrab bakal nyebut jeneng sampeyan. Mulane kita bakal tansah ana ing ngarsane Gusti.

Apa bab kita sing ditresnani sing uga wis tilar donya tanpa Yesus? Sampeyan bakal ndeleng pasuryan maneh? Sapa ngerti sing padha ora ngandelake Yesus ing jaman sing pungkasan? Kita ora tau ngerti langit iki.

"Kanggo aku nrima yen kasangsaran saiki iki ora pantes kanggo dibandhingake karo kamulyan kang bakal dicethakaké ana ing kita. ~ Rum 8: 18

"Awit Gusti piyambak bakal tumedhak saka ing swarga kanthi swaraning swaraning swaraning malaekat lan ing swaraning Gusti Allah, lan wong mati ing Sang Kristus bakal tangi dhisik.

Banjur kita kang isih urip lan bakal ditangkep bareng karo wong-wong mau ana ing mega kanggo nemoni Gusti ing udhara, lan supaya kita bisa tansah ana ing ngarsane Gusti. Mulane padha sregep siji karo sijine. "~ 1 Tesalonika 4: 16-18

Kudu Ngobrol? Duwe Pitakonan?

Yen sampeyan pengin ngontak kita kanggo panuntun dhumateng kasukman, utawa ngetutake care, aja lali nulis ing kene ing photosforsouls@yahoo.com.

We appreciate your prayers and look forward to meet you in eternity!

 

Klik ing kene kanggo "Peace with God"