Surat saka Neraka

 

Pilih basa sampeyan ing ngisor iki:

AfrikaansShqipአማርኛالعربيةՀայերենAzərbaycan diliEuskaraБеларуская моваবাংলাBosanskiБългарскиCatalàCebuanoChichewa简体中文繁體中文CorsuHrvatskiČeština‎DanskNederlandsEnglishEsperantoEestiFilipinoSuomiFrançaisFryskGalegoქართულიDeutschΕλληνικάગુજરાતીKreyol ayisyenHarshen HausaŌlelo Hawaiʻiעִבְרִיתहिन्दीHmongMagyarÍslenskaIgboBahasa IndonesiaGaeligeItaliano日本語Basa Jawaಕನ್ನಡҚазақ тіліភាសាខ្មែរ한국어كوردی‎КыргызчаພາສາລາວLatinLatviešu valodaLietuvių kalbaLëtzebuergeschМакедонски јазикMalagasyBahasa MelayuമലയാളംMalteseTe Reo MāoriमराठीМонголဗမာစာनेपालीNorsk bokmålپښتوفارسیPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀRomânăРусскийSamoanGàidhligСрпски језикSesothoShonaسنڌيසිංහලSlovenčinaSlovenščinaAfsoomaaliEspañolBasa SundaKiswahiliSvenskaТоҷикӣதமிழ்తెలుగుไทยTürkçeУкраїнськаاردوO‘zbekchaTiếng ViệtCymraegisiXhosaיידישYorùbáZulu

"Lan ing neraka, dheweke nuli ndedonga, nalika lagi nandhang siksa, banjur weruh Abraham saka kadohan, lan Lazarus ing pangkone. Banjur dheweke bengok-bengok, "Rama Abraham, welasana aku, lan kirim Lazarus, supaya dicelupake pucuke driji ing banyu, lan adhem ilatku; amarga aku kasiksa ing geni iki. ~ Lukas 16: 23-24

Surat saka Neraka

Ibu,

Aku nulis kowe saka panggonan sing paling nggegirisi sing aku deleng, lan luwih ngeramake saka sing bisa mbayangno. Iku BLACK kene, supaya DARK sing aku ora bisa malah ndeleng kabeh jiwo Aku terus bumping menyang. Aku mung ngerti wong-wong kaya aku saka getih SATU. Suwe-suwe aku njerit-njerit kaya ngapa-ngapa ana ing rasa lan panandhang. Aku ora bisa nyuwun tulung maneh, lan ora ana gunane, ora ana sing bisa nresnani aku.

SAKIT lan nandhang kasusahan ing papan iki pancen ora bisa diatasi. Aku dadi mikir kabeh, aku ora ngerti apa ana sensasi liyane sing bakal teka. Nyeri banget, ora mandheg awan utawa wengi. Nguripake dina ora katon amarga peteng. Apa ora mung pirang-pirang menit utawa malah detik kaya pirang-pirang taun suwene. Pikirane kasangsaran iki terus tanpa pungkasan luwih saka sing dakkarepake. Pikiranku saya tambah saya suwe saya suwe. Aku rumangsa dadi wong edan, aku malah ora bisa mikir kanthi jelas ing galau iki. Aku wedi yen kelangan pikiran.

FEAR mung ala amarga rasa nyusahake, malah luwih elek. Aku ora ngerti carane sandi predicament bisa dadi Samsaya Awon saka iki, nanging aku terus-terusan wedi yen bisa ing sembarang wektu.

Cangkemku garing, lan mung dadi luwih. Iku dadi garing, supaya ilatku cetha ana ing atiku. Aku ngelingi sing preacher lawas matur sing apa Gusti Yesus Kristus endured minangka dheweke Hung ing salib kasar lawas. Ora ana relief, ora sethithik minangka sethithik banyu kanggo ngombe ilat saya bengkak.

Kanggo nambah kasusahan liyane ing papan siksa iki, aku ngerti yen pantes ana ing kene. Aku diukum kanthi adil amarga tumindakku. Paukuman, rasa lara, sangsara ora luwih ala tinimbang sing kudune daklakoni, nanging ngakoni manawa saiki ora bakal ngatasi rasa lara sing ngobong salawas-lawase ing jiwaku sing sedhih. Aku sengit marang awake dhewe amarga nglakoni dosa supaya entuk nasib sing ala banget, aku sengit marang setan sing ngapusi aku supaya aku bakal tekan papan iki. Lan sejatine aku ngerti yen tumindak ala ora bisa diucapake yen mikir kaya ngono, aku sengit marang Gusti Allah sing ngutus Putra ontang-anting kanggo ngluwari siksa iki. Aku ora bisa nyalahke Kristus sing nandhang sangsara lan getihen lan tiwas kanggo aku, nanging uga aku sengit karo dheweke. Aku malah ora bisa ngendhaleni rasane yen ngerti yen duraka, apes lan nistha. Aku saiki luwih jahat lan nistha tinimbang urip ing alam donya. Oh, yen aku mung ngrungokake.

Sembarang siksa bumi bakal luwih becik katimbang iki. Kanggo mateni pati agonizing alon saka Cancer; Kanggo mati ing bangunan kobong minangka korban serangan teror 9-11. Malah kudu dipaku nganti salib sawise dipukul tanpa kekarepan kaya Putraning Allah; Nanging kanggo milih iki ing wektu saiki aku ora duwe daya. Aku ora duwe pilihan kuwi.

Saiki aku ngerti yèn iki torment lan penderitaan iku apa Gusti Yesus nglairake kula. Aku pitados bilih piyambakipun nandhang sangsara, murub lan seda kangge ngluwari dosa kawula, nanging gerahipun boten langgeng. Sawise telung dina dheweke jumeneng ing kamenangan ing kuburan. Oh, aku pracaya, nanging sayang banget. Minangka lagu undhangan sing lawas ngandika yen aku elinga krungu nganti pirang-pirang, aku "Siji Dina Paling Late".

Kita ALL pitados ing Panggonan iki banget, nanging iman kita Jumlah menyang ora. Sampeyan wis kasep. Pintu ditutup. Wit wis tiba, lan kene bakal lay. Ing NERAKA. Salawasé ilang. Ora Ana Pangarep-arep, Ora Ana Kenyamanan, Ora Damai, Ora Bungah.

Kasusahanku ora bakal ana enteke. Aku kelingan pandhita biyen kaya sing bakal maca "Lan kumelun saka siksane munggah terus ing salawas-lawase: lan dheweke ora duwe istirahat awan awan wengi"

Lan sing mbok menawa sing paling awon babagan panggonan iki sing nggegirisi. Aku ngelingi. Aku ngelingi layanan gereja. Aku ngelingi undangan. Aku tansah ngira yen pancen angel banget, dadi bodho, ora ono gunane. Iku ketoke aku banget "angel" kanggo kuwi. Aku ningali kabeh iku saiki beda, Mama, nanging owah-owahan atiku ora ana apa-apa ing titik iki.

Aku urip kaya wong gemblung, aku nyamar kaya wong gemblung, aku mati kaya wong bodho, lan saiki aku kudu nandhang sangsara lan susah marang wong gemblung.

Oh, ibu, piye carane aku ngelingi dadi banget comforts ngarep. Aku ora bakal ngerti manawa sampeyan ngubengi kening. Ora sarapan sing luwih anget utawa dhaharan sing wis digawe ing omah. Ora bakal maneh aku bakal ngrasakake panggone geni ing wayah wengi mbengi. Saiki geni engulfs ora mung iki perishing awak wracked karo pain ngluwihi mbandhingake, nanging geni bebendune Gusti Allah moho kuwoso consumes sandi banget karo susah sing ora bisa diterangake kanthi bener ing sembarang basa mortal.

Aku arep mlaku liwat sawah ijo sing enom ing musim semi lan ndeleng kembang sing éndah, mandheg kanggo njupuk ing wangi parfum manis. Nanging aku mundur menyang mambu brebstone, belerang, lan panas supaya kuat sing kabeh pikiran sehat liyane mung gagal kula.

Oh, Ibu, minangka bocah enom aku tansah disengiti kanggo ngrungokake pitenah lan ngeling-eling bab bocah-bocah cilik ing pasamuan, lan malah ing omah kita. Aku panginten sing kaya mengkono iku ora nyaman kanggo aku, gangguan banget. Carane aku dawa mung kanggo ndeleng wayahe singkat salah siji saka pasuryan sing ora resik. Nanging ora ana bayi ing Neraka, Ibu.

Ora ana Kitab Suci ing Neraka, ibu sing paling sayang. Ing Kitab Suci mung ana ing tembok-tembok sing ngusung sing ana ing kupinge, sawise sawong jam. Padha ora seneng, sanadyan, lan mung bisa ngeling-eling apa sing dianggep bodho.

Yen ora kanggo wong-wong mau ora duwe, Mangkono uga sampeyan bisa ngerteni yen ana rapat doa sing ora tau rampung ing kene ing Neraka. Ora ana prakara, ora ana Roh Suci mersani atas kita. Dungo kuwi kosong, dadi mati. Padha ora ana apa-apa sing luwih dhuwur tinimbang tangisan kanggo rahmat sing kita kabeh ngerti ora bakal dijawab.

Mangga nyuwun pangapunten Pak. Aku sing paling tuwa, lan mikir aku kudu "kelangan". Mangga pitutur marang wong-wong sing ana ing neraka adoh. Maturnuwun marang sedulurku, malah mungsuh-mungsuhku, supaya aja padha teka menyang papan pangibadah iki.

Minangka nggegirisi minangka panggonan iki, Bu, aku weruh sing ora dadi tujuan akhir. Minangka Ratun Setane ngguyu kabeh ing kene, lan akeh wong sing nggabung karo kita terus-terusan ing pésta kasangsaran iki, kita tansah ngelingake sing sawetara dina ing masa depan, kita kabeh bakal dijaluk individu kanggo katon sadurunge Pangadilan Throne saka moho kuwoso Gusti Allah.

Gusti Allah bakal ngetokake nasibe kita sing langgeng ing buku-buku sabanjure kabeh karya kita sing duraka. Kita ora duwe pertahanan, ora ana alesan, lan ora ana gunane, kajaba kanggo ngakoni kaadilan saka paukuman kita sadurunge hakim paling dhuwur ing salumahing bumi. Sadurungé dicoblos menyang tujuan pungkasan kita, tiwas, Lake of Fire, kita kudu nyawang pasuryané wong sing sengaja nandhang torments neraka sing kita bisa dikirim saka wong-wong mau. Nalika kita ngadeg ana ing ngarsane suci kanggo ngrungokake pangandikan putusan kita, sampeyan bakal ana Ibu kanggo ndeleng kabeh.

Ampun ngapunten kula amargi nggandheng sirah kula kanthi malu, kados dene kawula mangertos, bilih kula mboten badhe saged nyawang dhateng rai panjenengan. Sampeyan bakal wis sesuai karo gambar Juruslamet, lan aku ngerti bakal luwih saka aku bisa ngadeg.

Aku seneng ninggalake panggonan iki lan gabung karo kowe lan akeh liyane sing aku dikenal kanggo sawetara taun cendhak ing bumi. Nanging aku ngerti yen ora bakal bisa. Awit aku ngerti aku ora bakal bisa ngelehake siksa saka sing dikalahake, aku ngomong karo nangis, kanthi sedhih lan keputusane sing ora bisa ditemtokake, aku ora kepengin weruh sapa wae maneh. Mangga ora nggabung karo aku ing kene.

Ing Kasangsaran langgeng, Putra / Putramu, Diukum lan Nibari Selamet

Dear Soul,

Apa sampeyan yakin manawa sampeyan mati dina iki, sampeyan bakal ana ing ngarsane Pangeran ing swarga? Pati kanggo wong sing pracaya iku mung lawang sing mbukak urip langgeng. Sing turu ing Gusti Yesus bakal ketemu karo wong sing dikasihi ing swarga.

Wong-wong sing wis sampeyan lebokake ing kuburan kanthi nangis, sampeyan bakal ketemu maneh kanthi rasa seneng! Oh, ndeleng eseme lan ngrasakake tutul ... ora bakal pisah maneh!

Nanging, yen sampeyan ora precaya marang Pangeran, sampeyan bakal neraka. Ora ana cara sing nyenengake kanggo ngucapake.

Kitab Suci ngandika, "Sabab kabeh wong wis padha gawe dosa, lan marga saka kaluhurane Gusti Allah." ~ 3: 23

Nyawa, sing kalebu sampeyan lan kula.

Mung nalika kita nyadari nggegirisi dosa kita marang Gusti Allah lan ngrasakake sedhih banget ing ati kita, kita bisa nyingkiri dosa sing biyen kita tresnani lan nampa Gusti Yesus minangka Juru Slamet kita.

…yen Kristus seda kanggo dosa-dosa kita, miturut Kitab Suci, dikubur, lan ditangekake ing telung dinane, miturut Kitab Suci. — 1 Korinta 15:3b-4

"Manawa kowe ngakoni kalawan tuturmu Gusti Yesus lan pracaya atimu yen Gusti Allah wus mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, kowe bakal kapitulungan rahayu." ~ Roma 10: 9

Aja keturon tanpa Gusti Yesus nganti sampeyan assured panggonan ing swarga.

Bengi iki, yen sampeyan kepéngin nampa peparinge urip langgeng, sampeyan kudu pracaya dhisik marang Gusti. Sampeyan kudu nyuwun pangapunten dosanira lan ngandel marang Gusti. Kanggo dadi wong sing percaya ing Gusti, njaluk urip langgeng. Ana siji dalan menyang swarga, lan iku liwat Gusti Yesus. Iku rencana apik saka kawilujengan Gusti Allah.

Sampeyan bisa miwiti sesambungan pribadi karo Panjenengane kanthi ndedonga saka atimu minangka pandonga kaya mangkene:

"Ya Gusti, aku wong dosa. Aku wis dadi dosa kabeh uripku. Padha ngapura Aku, Gusti. Aku nampa Yesus minangka Juruwilujeng kawula. Kawula pitados dhumateng Paduka minangka Gustiku. Matur suwun kanggo nyimpen kula. Ing jeneng Yesus, Amen. "

Yen sampeyan ora tau nampeni Gusti Yesus minangka Juruwilujeng pribadi, nanging wis nampa Gusti ing dina iki sawisé maca undhangan iki, sumangga katurunna.

Kita bakal seneng krungu saka sampeyan. Jeneng ngarep sampeyan cukup, utawa tandhani "x" ing papan kasebut supaya ora anonim.

Dina iki, aku nggawe perdamaian karo Gusti Allah ...

Cara Miwiti Urip Anyar karo Gusti Allah ...

Klik Ing "GodLife" Ngisor

murid

Perspektif Alkitab babagan Bunuh Diri

Aku dijaluk nulis babagan bunuh diri saka perspektif Kitab Suci amarga akeh sing takon babagan iki kanthi online amarga padha pundung lan rumangsa ora duwe pengarep-arep, utamane ing kahanan saiki. Iki minangka topik sing angel, lan aku dudu pakar, utawa dhokter utawa psikolog. Kaping pisanan, aku bakal menehi saran supaya sampeyan online menyang situs sing percaya ing Kitab Suci sing duwe pengalaman babagan iki lan profesional sing bisa nulungi sampeyan lan nuntun sampeyan babagan kepiye Gusti Allah bisa lan bakal nulungi sampeyan.

Ing ngisor iki sawetara situs sing dakanggep apik banget:
1. https.//answersingenesis.org. Goleki jawaban Kristen babagan bunuh diri. Iki minangka situs sing apik banget sing nduweni akeh sumber daya liyane.

2. gotquestions.org menehi dhaptar wong-wong ing Kitab Suci sing mateni awake dhewe:
Abimelekh - Para Hakim 9:54
Saul - I Samuel 31:4
Pembawa gegaman Saul - I Samuel 32:4-6
Ahitofel - 2 Samuel 17:23
Zimri - I Para Raja 16:18
Simson - Para Hakim 16:26-33

3. Hotline Nyegah Bunuh Diri Nasional: 1-800-273-TALK

4. focusonthefamily.com

5. davidjeremiah.org (Apa sing kudu dingerteni wong Kristen babagan bunuh diri lan kesehatan mental)

Sing aku ngerti yaiku Gusti Allah duwe kabeh jawaban sing kita butuhake ing Sabdané, lan Panjenengané tansah ana kanggo kita njaluk bantuané. Dheweke tresna lan peduli karo sampeyan. Panjenengané péngin kita ngrasakaké katresnané, sih-rahmaté, lan katentremané.

Sabdané, Alkitab, mulang nèk saben kita digawé kanggo tujuané. Yeremia 29:11 kandha, ”Amarga Ingsun nguningani rancanganingSun tumrap sira, mangkono pangandikane Sang Yehuwah, yaiku rancangan kang bakal ndadekake makmur lan ora gawe piala, rancangan kang bakal maringi pangarep-arep lan masa depan marang sira. ” Kuwi uga nduduhké carané awaké dhéwé kudu urip. Sabda Jahwéh iku kayektèn ( Yokanan 17:17 ) lan kayektèn bakal mardikakaké kita ( Yokanan 8:32 ). Bisa nulungi kabeh rasa kuwatir. 2 Petrus 1:1-4 kandha, “Kuwasane ilahi wis maringi kita kabeh sing kita butuhake kanggo urip lan ibadah liwat kawruh marang Panjenengane sing nimbali kita marang kamulyan lan kabecikan… supaya srana wong-wong mau kowé padha bisa panduman ing kodrating Allah, sawuse padha oncat saka karusakan kang ana ing donya marga saka hawa-nepsu (pepenginan kang ala).

Gusti iku kanggo urip. Yésus kandha ing Yokanan 10:10, ”Aku teka supaya padha nduwèni urip lan nduwèni luwih akèh.” Kohelet 7:17 kandha, ”Yagene kowe kudu mati sadurunge wektumu?” Nggoleki Gusti Allah. Marang Gusti Allah njaluk pitulungan. Ojo nyerah.

Kita urip ing donya sing kebak alangan lan prilaku ala, ora kanggo sebutno kahanan ala, utamané ing wektu kita saiki, lan catastrophes alam. Yokanan 16:33 ngandika, "Aku wis ngandika marang kowé, supaya kowé padha oleh tentrem-rahayu ana ing Aku. Ing donya kowé bakal nandhang sangsara; nanging pada tatag, Aku wis ngalahaké jagad iki."

Ana wong sing egois lan tumindak ala lan uga tukang mateni. Nalika kasusahan ing jagad teka lan nyebabake ora duwe pangarep-arep, Kitab Suci ujar manawa ala lan kasangsaran iku kabeh akibat saka dosa. Dosa minangka masalah, nanging Gusti Allah minangka pangarep-arep, jawaban lan Juruwilujeng kita. Kita loro sabab lan korban iki. Gusti Allah ngandika kabeh ala iku asil saka dosa lan sing ALL kita "wis gawe dosa lan ora nyukupi kamulyaning Allah" (Rum 3:23). Tegese ALL. Temenan, akeh sing kepunjulen karo jagad ing saubengé lan pengin uwal amarga putus asa lan putus asa lan ora weruh cara kanggo uwal utawa ngganti donya ing saubengé. Kabeh kita nandhang sangsara marga saka dosa ing donya iki, nanging Gusti Allah tresna marang kita lan menehi pangarep-arep. Gusti Allah tresna banget marang kita lan wis nyediakake cara kanggo ngurus dosa lan mbantu kita ing urip iki. Wacanen sepira pentingé Gusti Allah perduli marang kita ing Matius 6:25-34 lan Lukas bab 10. Wacanen uga Roma 8:25-32 . Dheweke peduli karo sampeyan. Yesaya 59:2 kandha, ”Nanging pialamu sing misahake kowé saka Gusti Allahmu; Dosa-dosamu wis ndhelikake wedanané marang kowé, nganti Panjenengané ora midhangetaké."

Kitab Suci kanthi jelas nuduhake yen titik wiwitan yaiku Gusti Allah kudu ngurus masalah dosa. Gusti Allah tresna banget marang kita nganti ngutus Putrané kanggo ndandani masalah iki. Yokanan 3:16 ujar iki kanthi cetha banget. Kandhané, ”Amarga Gusti Allah anggoné nresnani jagad iki” (kabeh wong ing donya) ”dadi masrahké Kang Putra ontang-anting, supaya sapa waé sing pretyaya marang dhèwèké aja nganti nemu karusakan, nanging nduwèni urip langgeng.” Galati 1:4 kandha, ”Sing masrahké sarirané kanggo dosa-dosa kita, supaya awaké déwé bisa ngluwari awaké déwé saka donya sing ala iki, miturut kersané Gusti Allah Bapak kita.” Roma 5:8 kandha, ”Nanging Gusti Allah nduduhké katresnané marang kita, merga Kristus wis séda kanggo kita, nalika kita isih padha dosa.”

Salah sawijining panyebab utama bunuh diri yaiku rasa salah amarga kesalahan sing wis kita lakoni, sing, kaya sing dikandhakake Gusti Allah, kita kabeh wis nindakake, nanging Gusti Allah wis ngurus paukuman lan kesalahan lan ngapura dosa kita, liwat Gusti Yesus Putrane. . Rum 6:23 kandha, ”Opahing dosa iku pati, nanging peparingé Gusti Allah iku urip langgeng marga saka Yésus Kristus, Gusti kita.” Gusti Yesus mbayar paukuman nalika Panjenengané séda ing kayu salib. I Petrus 2:24 kandha, "Sing Panjenengane piyambak wis nanggung dosa kita ana ing sarirane dhewe ing kayu, supaya kita padha mati tumrap ing dosa, supaya urip tumeka ing kabeneran, kang marga saka bilur-bilur sampeyan padha waras." Wacanen Yesaya 53 bola-bali. I Yokanan 3:2 & 4:16 ujar manawa Panjenengane iku pangruwat kanggo dosa-dosa kita, yaiku pambayaran sing adil kanggo dosa-dosa kita. Waca uga 15 Korinta 1:4-1. Iki tegese Panjenengane ngapura dosa kita, kabeh dosa kita, lan dosa saben wong sing pracaya. Kolose 13: 14 & 103 ujar, "Sapa sing wis ngluwari kita saka panguwasa pepeteng lan wis mindhah kita menyang Kratoning Putrane sing ditresnani: sing ana ing Panjenengane kita duwe panebusan liwat rahe, yaiku pangapuraning dosa." Jabur 3:1 kandha, ”Sapa sing ngapura sakèhé pialamu.” Deleng uga Efesus 7:5; Lelakone Para Rasul 31:13; 35:26; 18:86; Jabur 5:26 lan Matius 28:15. Waca Yokanan 5:4; Rum 7:6; I Korinta 11:103; Jabur 12:43; Yesaya 25:44 lan 22:1. Kabeh sing kudu kita lakoni yaiku percaya lan nampa Gusti Yesus lan apa sing ditindakake kanggo kita ing kayu salib. Yokanan 12:22 kandha, ”Nanging saben wong kang nampani Panjenengane, padha kaparingan panguwasa dadi para putraning Allah, yaiku wong kang pracaya marang asmane.” Wahyu 17:6 kandha, ”Lan sing sapa gelem ngombe banyu panguripan kanthi gratis.” Yokanan 37:5 kandha, "Sapa sing marani Aku ora bakal daktundhung ..." Waca Yohanes 24:10 lan Yohanes 25:28. Panjenenganipun maringi kita urip langgeng. Banjur kita duwe urip anyar, lan urip KALUBÈRAN. Dheweke uga tansah nunggil karo kita (Matius 20:XNUMX).

Kitab Suci bener. Iku bab carane kita aran lan sapa kita. Iki bab janjiné Gusti Allah bab urip langgeng lan urip lubèr, kanggo saben wong pracaya. (Yokanan 10:10; 3:16-18&36 lan I Yokanan 5:13). Iku bab Gusti Allah sing setya lan ora bisa goroh (Titus 1:2). Waca uga Ibrani 6:18&19 lan 10:23; I Yokanan 2:25 lan Pangandharing Toret 7:9. Kita wis liwati saka pati menyang urip. Rum 8:1 kandha, ”Mulane, saiki ora ana paukuman tumrap wong kang ana ing Sang Kristus Yesus.” Kita diapura, yen kita pracaya.

Iki njupuk care saka masalah dosa, pangapunten lan condemnation lan kaluputan. Saiki Gusti Allah kepengin supaya kita urip kanggo Panjenengane (Efesus 2:2-10). I Petrus 2:24 ngandika, "lan Panjenengane piyambak mikul dosa kita ana ing sarirane ing kayu salib, supaya kita padha mati kanggo dosa lan urip ing kabeneran, amarga marga saka tatune kowe padha waras."

Ana nanging kene. Wacanen Yohanes bab 3 maneh. Ayat 18 & 36 nyariosaken dhateng kita bilih menawi kita boten pitados lan nampi kawilujengan saking Gusti, kita badhe tiwas (nandhang paukuman). Kita disalahké lan dikutuk karo bebenduné Gusti Allah merga kita wis nolak panyedhiyané kanggo kita. Ibrani 9: 26 & 37 ujar manawa manungsa "padha mati sepisan lan sawise iku bakal diadili." Yen kita mati tanpa nampa Gusti Yésus, kita ora njaluk kasempatan kapindho. Delengen critane wong sugih lan Lazarus ing Lukas 16:10-31 . Yokanan 3:18 kandha, ”nanging sapa sing ora pretyaya wis disalahké, merga ora pretyaya marang jenengé Putra ontang-antingé Gusti Allah,” lan ayat 36 kandha, ”Sapa sing pretyaya marang Anaké nduwèni urip saklawasé, nanging sing sapa nampik Sang Putra. ora bakal weruh urip, awit bebenduné Gusti Allah tetep marang dhèwèké.” Pilihan iku kita. Kita kudu pracaya duwe urip; kita kudu pracaya marang Gusti Yesus lan nyuwun marang Panjenengane supaya nylametaké kita sadurunge urip iki rampung. Rum 10:13 kandha, ”Sapa waé sing nyebut asmané Yéhuwah bakal slamet.”

Iki ngendi pangarep-arep wiwit. Gusti iku kanggo urip. Dheweke duwe tujuan kanggo sampeyan lan rencana. Aja nyerah! Elinga Yeremia 29:11 kandha, ”Aku ngerti rancangan-rancangan (pikiran) sing dakkarepake kanggo kowe, yaiku rancangan kanggo makmurake kowe lan ora gawe piala, kanggo menehi pangarep-arep lan masa depan marang kowe.” Ing jagad kasusahan lan kasusahan, ing Gusti Allah kita duwe pangarep-arep lan ora ana sing bisa misahake kita saka katresnane. Wacanen Roma 8:35-39 . Wacanen Masmur 146:5 lan Masmur 42&43. Jabur 43:5 kandha, ”Hé nyawaku, kowé kok semplah? Yagene dadi kaganggu ing batinku? Pangarep-arepmu marang Gusti Allah, awit aku bakal terus memuji Panjenengané, Juru Slametku lan Gusti Allahku." 2 Korintus 12:9 lan Filipi 4:13 ngandhani nèk Gusti Allah bakal maringi kekuwatan kanggo terus maju lan ngluhurké Gusti Allah. Kohelet 12:13 kandha, ”Ayo padha ngrungokké kesimpulan saka kabèh perkara iki: Wedi marang Gusti Allah lan netepi pepakoné, awit kuwi kabèh kuwajibané manungsa.” Wacanen Jabur 37:5&6 Wulang Bebasan 3:5&6 lan Yakobus 4:13-17. Wulang Bebasan 16:9 kandha, ”Manungsa ngrancang dalane, nanging Pangeran Yehuwah mrihatinake lakune lan ndadekake manteb.”

HOPE kita uga dadi Panyedhiya, Pelindung, Pembela lan Pangirim: Priksa ayat iki:
Pangarep-arep: Jabur 139; Jabur 33:18-32; Kidung Pangadhuh 3:24; Jabur 42 (“Kowé ngarep-arep marang Gusti Allah.”); Yeremia 17:7; 1 Timotius 1:XNUMX
PEMBANTU: Jabur 30:10; 33:20; 94:17-19
PEMBEK: Jabur 71:4&5
LUWAT: Kolose 1:13; Jabur 6:4; Jabur 144:2; Jabur 40:17; Jabur 31:13-15
TRESNA: Rum 8:38&39
Ing Filipi 4: 6 Gusti Allah ngandika marang kita, "Aja padha sumelang ing bab apa-apa, nanging ing kabeh pandonga lan panyuwun, karo panuwun, panjalukmu marang Gusti Allah." Marang Gusti Allah lan supaya Panjenengane nulungi sampeyan kabeh kabutuhan lan keprigelan amarga aku Petrus 5: 6 & 7 ujar, "Masrahake kabeh keprigelanmu marang Panjenengane amarga Panjenengane ngrawat sampeyan." Ana akeh alasan wong mikir bunuh diri. Ing Kitab Suci Gusti Allah janji bakal nulungi saben wong.

Ing ngisor iki dhaptar sebab-sebab wong bisa mikir bunuh diri lan apa sing dikandhakake Firman Allah sing bakal ditindakake kanggo mbantu sampeyan:

1. Ora duwe pangarep-arep: Donya iku ala banget, ora bakal owah, putus asa marang kahanan, ora bakal luwih apik, kewalahan, urip ora pantes, ora sukses, gagal.

Wangsulan: Yeremia 29:11, Gusti Allah maringi pangarep-arep; Efesus 6:10, Kita kedah pitados dhateng prasetya bab pangwaos lan kasektènipun (Yokanan 10:10). Gusti Allah bakal menang. I Korinta 15:58 & 59, Kita duwe kamenangan. Gusti Allah sing nguwasani.Tuladha: Musa, Ayub

2. Kaluputan: Saka dosa kita dhewe, salah sing kita lakoni, isin, getun, gagal
Wangsulan: a. Kanggo wong sing ora pracaya, Yokanan 3:16; 15 Korinta 3:4&XNUMX. Gusti Allah ngluwari kita lan ngapura kita liwat Kristus. Gusti Allah ora kersa yen ana wong sing tiwas.
b. Kanggo wong sing pracaya, nalika padha ngakoni dosa marang Panjenengane, I Yokanan 1:9; Yudas 24. Panjenengané njaga kita ing salawas-lawasé. Dheweke welas asih. Dheweke janji bakal ngapura kita.

3. Ora ditresnani: ditolak, ora ana sing peduli, ora dikarepake.
Wangsulan: Rum 8:38&39 Gusti Allah tresna sampeyan. Panjenengané perduli karo kowé: Matius 6:25-34; Lukas 12:7; I Petrus 5:7; Filipi 4:6; Matius 10:29-31; Galati 1:4; Gusti ora tau ninggal kowe. Ibrani 13:5; Matius 28:20

4. Kuatir: Kuwatir, peduli karo donya, Covid, omah, apa sing dipikirake wong, dhuwit.
Wangsulan: Filipi 4:6; Matius 6:25-34; 10:29-31. Dheweke peduli karo sampeyan. I Pétrus 5:7 Panjenengané iku kang nyedhiyakake kita. Dheweke bakal nyedhiyakake kabeh sing kita butuhake. "Kabeh iku bakal ditambahake marang kowe." Matius 6:33

5. Ora pantes: Ora ana gunane, ora ana gunane, ora ana gunane, ora bisa apa-apa, gagal.
Wangsulan: Gusti Allah duwe tujuan lan rencana kanggo saben kita (Yeremia 29:11). Matius 6:25-34 lan bab 10, Kita aji marang Panjenengané. Efesus 2:8-10. Gusti Yesus maringi kita urip lan urip lubèr (Yokanan 10:10). Dheweke nuntun kita menyang rencanane kanggo kita (Wulang Bebasan 16:9); Dheweke kepengin mulihake yen kita gagal (Jabur 51:12). Ing Panjenengane kita dadi titah anyar (2 Korinta 5:17). Dheweke menehi kabeh sing dibutuhake
( 2 Pétrus 1:1-4 ). Kabeh anyar saben esuk, utamane sih-rahmaté Gusti Allah (Lamentations 3:22&23; Jabur 139:16). Panjenenganipun punika Helper kita, Yesaya 41:10; Jabur 121:1&2; Jabur 20:1&2; Jabur 46:1.
Conto: Paulus, Daud, Musa, Ester, Yusuf, kabeh

6. Mungsuh: Wong-wong sing nglawan kita, pengganggu, ora ana sing seneng karo kita.
Wangsulan: Roma 8: 31 & 32 ujar, "Yen Gusti Allah ana ing kita, sapa sing bisa nglawan kita." Deleng uga ayat 38&39. Gusti Allah minangka Pembela kita, Panyelamat (Rum 4:2; Galatia 1:4; Jabur 25:22; 18:2&3; 2 Korinta 1:3-10) lan Panjenengane mbenerake kita. Yakobus 1:2-4 kandha, kita butuh ketekunan. Wacanen Jabur 20:1&2
Conto: Dawud, Dheweke dioyak dening Saul, nanging Gusti Allah minangka Pembela lan Pambebasane (Jabur 31:15; 50:15; Jabur 4).

7. Kapitunan : Sedhih, kedadean ala, kelangan omah, pagawean, lsp.
Wangsulan: Ayub bab 1, ”Gusti Allah maringi lan njupuk.” Kita kudu ngaturake panuwun marang Gusti Allah ing samubarang kabeh (I Tesalonika 5:18). Roma 8: 28 & 29 ujar, "Gusti Allah nindakake samubarang kabeh kanggo kabecikan."
Tuladha: Ayub

8. Lelara lan Lara: Yokanan 16:33 “Iki wis Dakdhawuhake marang kowé, supaya kowé padha tampa tentrem-rahayu ana ing Aku. Ing donya kowé padha nandhang sangsara, nanging padha tatag; Aku wis ngalahake jagad iki."
Wangsulan: I Tesalonika 5:18, "Ing samubarang kabeh padha ngaturake panuwun," Efesus 5:20. Dheweke bakal nyengkuyung sampeyan. Roma 8:28, ”Gusti Allah nindakaké samubarang kabèh kanggo kabecikan.” Ayub 1:21
Tuladha: Ayub. Gusti Allah paring berkah marang Ayub ing pungkasan.

9. Kesehatan Jiwa: lara emosi, depresi, beban kanggo wong liya, sedhih, wong ora ngerti.
Wangsulan: Gusti Allah pirsa kabeh pikiran kita; Dheweke ngerti; Dheweke perduli, 5 Petrus 8:XNUMX. Njaluk bantuan saka Kristen, penasihat Alkitab-pracaya. Gusti Allah bisa nyukupi kabeh kabutuhan kita.
Conto: Dheweke nyukupi kabutuhan kabeh putrane ing Kitab Suci.

10. Nesu: Males dendam, mbales wong sing nglarani kita. Kadhangkala wong sing mikir bunuh diri mbayangake manawa iki minangka cara kanggo mbales wong sing dianggep nganiaya dheweke. Nanging pungkasane sanajan wong sing nganiaya sampeyan bisa uga rumangsa salah, wong sing paling lara yaiku wong sing nglalu. Dheweke kelangan urip lan tujuane Gusti Allah lan berkah sing dikarepake.
Wangsulan: Gusti Allah ngadili kanthi bener. Dheweke ngandhani supaya "tresna marang mungsuh kita ... lan ndedonga kanggo wong sing nganiaya kita" (Matius bab 5). Gusti Allah ngendika ing Roma 12:19, ”Pambales iku kagunganku”. Gusti Allah kepéngin kabèh slamet.

11. Sepuh : arep mangkat, pasrah
Wangsulan: Yakobus 1:2-4 kandha nèk awaké dhéwé kudu tekun. Ibrani 12: 1 ujar manawa kita kudu mlayu kanthi sabar ing balapan sing disedhiyakake ing ngarep kita. 2 Timotius 4:7 kandha, ”Aku wis nglawan perang sing apik, aku wis rampung balapan, aku wis njaga iman.”
Urip lan Pati (Gusti Allah vs Iblis)

Kita wis weruh nèk Gusti Allah kuwi bab katresnan lan urip lan pangarep-arep. Sétan kuwi sing arep ngrusak urip lan gawéané Gusti Allah. Yokanan 10:10 kandha, Sétan teka ”nyolong, matèni lan ngrusak,” kanggo nyegah wong-wong nampa berkah, pangapura lan katresnan saka Gusti Allah. Gusti Allah kepéngin kita marani Dèkné kanggo urip lan Dèkné kepéngin nulung kita. Iblis pengin sampeyan mandheg, nyerah. Gusti Allah péngin kita ngabdi marang Panjenengané. Élinga Kohèlèt 12:13 kandha, ”Saiki kabèh wis keprungu; Pungkasane prakara iki: wedia marang Gusti Allah lan netepi dhawuhe, amarga iki kewajibane kabeh manungsa." Iblis pengin kita mati; Gusti Allah kepéngin kita urip. Saindhenging Kitab Suci, Gusti Allah nduduhké nèk rencanané kanggo kita yaiku nresnani wong liya, nresnani sesama lan nulungi wong liya. Yen wong mungkasi uripe, dheweke nyerahake kemampuane kanggo netepi rencanane Gusti Allah, ngowahi uripe wong liya; kanggo mberkahi lan ngganti lan tresna marang wong liya liwat wong-wong mau, miturut rencana-Nya. Iki kanggo saben wong sing wis digawe. Nalika kita gagal ngetutake rencana iki utawa mandheg, wong liya bakal nandhang sangsara amarga kita ora nulungi dheweke. Jawaban ing Purwaning Dumadi menehi dhaptar wong-wong ing Kitab Suci sing matèni awake dhewe, kabeh wong sing nyimpang saka Gusti Allah, dosa marang Panjenengane lan gagal kanggo entuk rencana Gusti Allah kanggo wong-wong mau. Iki dhaptar: Para Hakim 9:54 - Abimelekh; Para Hakim 16:30 – Simson; I Samuel 31:4 - Saul; 2 Samuel 17:23 - Ahitofel; I Para Raja 16:18 - Zimri; Mateus 27:5 - Yudas. Kesalahan minangka salah sawijining sebab utama wong nglalu.

Tuladha liyane
Kaya sing wis kita ucapake ing Prajanjian Lawas lan uga ing Prajanjian Anyar, Gusti Allah menehi conto rencana kanggo kita. Abraham dipilih dadi Rama bangsa Israèl sing bakal mberkahi lan paring kawilujengan marang donya. Yusuf diutus menyang Mesir lan ing kana nylametaké kulawargané. Dawud dipilih dadi raja lan banjur dadi leluhuré Yésus. Nabi Musa mimpin bangsa Israèl saka Mesir. Ester nylametake bangsane (Ester 4:14).

Ing Prajanjian Anyar, Maria dadi ibuné Yésus. Paulus nyebar Injil (Kisah Para Rasul 26:16&17; 22:14&15). Apa yen dheweke wis nyerah? Pétrus dipilih kanggo martakaké marang wong Yahudi (Galatia 2:7). Yohanes dipilih kanggo nulis Wahyu, pesen Gusti Allah marang kita bab masa depan.
Iki uga kanggo kita kabeh, kanggo saben wong ing generasi, saben beda saka liyane. I Korintus 10:11 kandha, "Saiki prekara-prekara iki kelakon kanggo wong-wong mau minangka conto, lan ditulis kanggo piwulang kita, sing wis tekan pungkasaning jaman." Wacanen Rum 12:1&2; Ibrani 12:1 .

Kita kabeh ngadhepi pacoban (Yakobus 1:2-5) nanging Gusti Allah bakal nunggil karo kita lan mbisakake kita nalika kita sabar. Wacanen Roma 8:28 . Dheweke bakal ngrampungake tujuan kita. Waca Jabur 37: 5 & 6 lan WULANG BEBASAN 3: 5 & 6 lan Jabur 23. Dheweke bakal ndeleng kita lan Ibrani 13: 5 ujar, "Aku ora bakal ninggal kowe lan ora bakal ninggal kowe."

Hadiah

Ing Prajanjian Anyar, Gusti Allah wis maringi hadiah spiritual khusus kanggo saben wong sing percaya: kemampuan kanggo mbantu lan mbangun wong liya lan mbantu wong-wong sing percaya dadi diwasa, lan ngrampungake tujuane Gusti Allah. Wacanen Rum 12; I Korintus 12 lan Efesus 4.
Iki mung siji cara Gusti Allah nuduhake yen ana tujuan lan rencana kanggo saben wong.
Jabur 139: 16 ujar, "dina-dina sing digawe kanggo aku" lan Ibrani 12: 1 & 2 ngandhani "mlayu kanthi tekun ing balapan sing wis ditemtokake kanggo kita." Iki mesthi tegese kita ora kudu mandheg.

peparingé kita diparingaké déning Gusti Allah. Ana kira-kira 18 hadiah tartamtu, beda karo wong liya, sing dipilih khusus miturut kersane Gusti Allah (I Korinta 12: 4-11 lan 28, Roma 12: 6-8 lan Efesus 4: 11 & 12). Kita ora kudu mandheg nanging tresna marang Gusti Allah lan ngabdi marang Panjenengane. Aku Korintus 6: 19 & 20 ujar, "Sampeyan dudu duweke dhewe, sampeyan wis dituku kanthi rega" (nalika Kristus seda kanggo sampeyan) "... mulane padha ngluhurna Gusti Allah." Galatia 1: 15 & 16 lan Efesus 3: 7-9 loro ujar manawa Paulus dipilih kanggo tujuan wiwit lair. Pernyataan sing padha karo akeh liyane ing Kitab Suci, kayata Dawud lan Musa. Nalika kita mandheg, kita ora mung nglarani awake dhewe nanging uga wong liya.

Gusti Allah Kang Maha Kuwasa - Iku Pilihane - Dheweke NgontrolKohelet 3:1 ngandika, "Kanggo samubarang kabeh ana mangsane lan wektune kanggo saben tujuan ing sangisore langit: ana wektune lair; wektu kanggo mati." Jabur 31:15 kandha, ”Wektuku ana ing tanganmu.” Kohelet 7:17b kandha, ”Yagene kowe kudu mati sadurunge wektumu?” Ayub 1:26 kandha, ”Gusti Allah sing maringi lan Gusti Allah sing njupuk.” Panjenengané sing nitahake lan Panguwasa kita. Iku pilihane Gusti Allah, dudu pilihan kita. Ing Rum 8:28 Sapa sing duwe kawruh kabeh kepengin apa sing apik kanggo kita. Dhèwèké kandha, ”kabeh prekara bisa bebarengan kanggo kabecikan”. Jabur 37: 5 & 6 ngandika, "Pasrahna lakumu marang Sang Yehuwah; precaya uga marang Panjenengané; lan iku bakal kaleksanan. Lan Panjenengane bakal medharake kabeneranmu kaya pepadhang, lan kaadilanmu kaya awan." Mula kita kudu pasrah marang Panjenengané.

Dheweke bakal nggawa kita dadi karo Panjenengane ing wektu sing tepat lan nyengkuyung kita lan menehi sih-rahmat lan kekuwatan kanggo perjalanan kita nalika kita ana ing bumi. Kaya Ayub, Sétan ora isa ndemèk awaké dhéwé kajaba Gusti Allah ngidinké. Wacanen 5 Petrus 7:11-4. Yokanan 4:5 kandha, ”Panjenengané kang ana ing kowé iku luwih agung tinimbang kang ana ing donya.” I Yokanan 4:4 ngandika, "Iki kamenangan sing ngalahake jagad, yaiku iman kita." Delengen uga Ibrani 16:XNUMX .
kesimpulan

2 Timotius 4: 6&7 ujar manawa kita kudu ngrampungake kursus (tujuan) sing diwenehake dening Gusti Allah. Kohelet 12:13 ngandhani tujuan kita yaiku tresna lan ngluhurake Gusti Allah. Pangandharing Toret 10:12 ngandika, "Apa sing dikarepake dening Pangeran Yehuwah saka sampeyan ... kajaba wedi marang Pangeran Yehuwah, Gusti Allahmu ...
ngabekti marang Pangéran Allahmu klawan gumolonging atimu. Matius 22:37-40 ngandhani, "Tresnaa marang Pangéran, Allahmu ... lan pepadhamu kaya awakmu dhéwé."

Yen Gusti Allah ngidini kasangsaran iku kanggo kabecikan kita (Rum 8:28; Yakobus 1:1-4). Dheweke kepengin supaya kita percaya marang Panjenengane, percaya marang katresnane. I Korintus 15:58 ngandika, "Mulane, para sadulurku sing daktresnani, padha mantep, teguh, lan tansah lubèr ing pakaryané Gusti, amarga ngerti nèk gawéanmu ora muspra ana ing Gusti." Ayub minangka conto sing nuduhake manawa Gusti Allah ngidini kasusahan, dheweke nindakake kanggo nyoba lan nggawe kita kuwat lan pungkasane, mberkahi lan ngapura sanajan kita ora percaya, lan kita gagal lan takon. tantangan Panjenenganipun. Panjenengané ngapura kita nalika kita ngakoni dosa kita marang Panjenengané (I Yokanan 1:9). Elingi I Korinta 10:11 sing kandha, "Iki mau kedaden kanggo wong-wong mau minangka conto lan ditulis minangka pepeling kanggo kita, sing wis tekan puncaking jaman." Gusti Allah ngidini Ayub diuji lan nggawe dheweke luwih ngerti Gusti Allah lan luwih percaya marang Gusti Allah, lan Gusti Allah mulihake lan mberkahi dheweke.

Juru Masmur kandha, ”Wong mati ora memuji marang Yéhuwah.” Yesaya 38:18 kandha, ”Wong urip iku bakal memuji marang kowe.” Jabur 88:10 kandha, ”Apa kowé bakal nindakaké mukjijat kanggo wong mati? Apa wong mati bakal tangi lan memuji marang kowé?” Jabur 18:30 uga kandha, ”Gusti Allah, dalané sampurna,” lan Jabur 84:11 kandha, ”Panjenengané bakal maringi sih-rahmat lan kamulyan.” Pilih urip lan pilih Gusti Allah. Menehi kontrol. Élinga, kita ora ngerti rencanané Gusti Allah, nanging Yéhuwah janji bakal nunggil karo kita, lan Yéhuwah péngin awaké dhéwé percaya kaya Ayub. Dadi mantep (I Korinta 15:58) lan ngrampungake balapan sing "ditemtokake kanggo sampeyan," lan supaya Gusti Allah milih wektu lan dalan urip sampeyan (Ayub 1; Ibrani 12: 1). Aja nyerah (Efesus 3:20)!

Apa Para Kekasih Kita Ing Swarga Ngerti Apa Sing Terjadi ing Uripku?

Gusti Yesus mulang kita ing Kitab Suci (Kitab Suci) ing Yokanan 14: 6 manawa Dheweke minangka dalan menyang swarga. Dheweke ujar, "Aku dalan, kasunyatan lan urip, ora ana wong liya sing mara menyang Ramaku, kajaba liwat aku." Kitab Suci mulang manawa Yesus seda amarga dosa kita. Iki mulang manawa kita kudu precaya marang Panjenengane supaya bisa urip langgeng.

Aku Pétrus 2:24 ujar, "Sapa sing nggawa dosa-dosa kita ing badané ing wit mau," lan Yohanes 3: 14-18 (NASB) ujar, "Kaya Musa ngangkat ula ing ara-ara samun, semono uga Putra kudu Manungsa bakal diunggahake (ayat14), saengga sapa sing precaya, bisa urip langgeng (ayat 15).

Awitdene Gusti Allah anggone ngasihi marang jagad iki, supaya Panjenengane maringake Putra ontang-anting, supaya saben wong kang pracaya marang Panjenengane aja nganti nemu karusakan, nanging nduwenana urip langgeng (ayat 16).

Awit Gusti Allah ora ngongkon Anaké teka nang jagat kéné kanggo ngrungokké piwulangé. nanging donya kudu disimpen liwat Panjenengane (ayat 17).

Sing sapa precaya marang Panjenengane, ora bakal diadili; Sapa sing ora precaya, wis diadili, amarga ora precaya marang Putraning Allah ontang-anting. (ayat 18). "

Deleng uga ayat 36, "Sing sapa precaya marang Sang Putra, nduweni urip langgeng ..."

Iki janji rahayu kita.

Roma 10: 9-13 dipungkasi karo ujar, "Sapa wae sing nyebut asmane Pangeran, bakal slamet."

Kisah Para Rasul 16:30 & 31 ujar, "Dheweke banjur nggawa wong-wong mau metu lan takon," Pak, apa sing kudu tak lakoni supaya aku bisa slamet? '

Wangsulané, "Percaya marang Jahshua, lan kowé bakal slamet, kowé lan kulawarga."

Yen tresna marang wong percaya dheweke ana ing swarga.

Ana sethithik banget ing Kitab Suci sing mbahas babagan kedadeyan ing swarga sadurunge tekane Gusti, kajaba kita bakal nunggil karo Yesus.

Gusti Yesus marang maling ing kayu salib ing Lukas 23:43, "Dina iki kowe bakal bareng aku ing Pirdus."

Tulisan ujar ing 2 Korinta 5: 8 yaiku, "yen ora ana ing badan, kita bakal ana ing ngarsane Pangeran."

Ing pitunjuk mung aku weruh sing nuduhake yen kita tresna gedhe ing swarga bisa ndeleng kita ana ing Ibrani lan Lukas.

Sing pertama yaiku Ibrani 12: 1 sing ujar, "Mula, amarga kita duwe mega seksi sing akeh banget" (panganggit ujar babagan wong-wong sing tiwas sadurunge kita - wong-wong sing precaya sadurunge) "ing sekitar kita, ayo padha nyingkirake kabeh kasusahan lan dosa sing gampang ngganggu kita lan ayo mbukak balapan sing wis ditemtokake sadurunge. " Iki bakal nuduhake manawa bisa ndeleng kita. Dheweke nyekseni apa sing kita lakoni.

Kapindho ing Lukas 16: 19-31, akun wong sugih lan Lazarus.

Dheweke bisa ndeleng lan wong sugih kasebut ngerti sedulure ing bumi. (Wacanen kabeh riwayat kasebut.) Wacan iki uga nuduhake apa tanggepane Gusti Allah ngutus ”wong siji saka wong mati kanggo ngomong karo wong-wong mau.”

Gusti Allah teguh ngalangi kita saka nyoba ngemudani wong-wong sing wis mati kaya lumantar medium utawa arep séances.
Wong kudu adoh saka prekara-prekara kasebut lan percaya marang Sabda Jahwéh, sing diwenehake ing Kitab Suci.

Pangandharing Torèt 18: 9-12 ujar, "Nalika sampeyan mlebu ing tanah sing diparingaké Pangéran, Allahmu, aja sinau nuladha cara njijiki para bangsa ing kana.

Aja ana panemu ana ing antaramu kang ngurbanake putrane utawa anak wadon ing sajroning geni, kang nindakake panerake utawa pameca, ngucapake omens, nindakake sihir, utawa mantra, utawa sing nandhang sangsara utawa roh, utawa nyuwun pituduh marang wong mati.

Sapa waé sing nindakaké prekara-prekara iki nistha marang Pangéran, lan marga saka tumindak nistha mau, Pangéran, Allahmu, bakal nundhungi bangsa-bangsa mau ana ing ngarepmu. "

Kitab Suci kabeh babagan Yesus, bab Yesus teka kanggo kita, supaya kita bisa ngapura dosa lan duwe urip langgeng ing swarga kanthi pracaya marang Panjenengane.

Kisah Para Rasul 10:48 ujar, "Kowé kabèh nabi wis neksèni nèk asmané saben wong sing precaya marang Panjenengané, bakal dingapura dosa-dosa."

Kisah Para Rasul 13:38 ujar, "Mula, para sedulur, aku kepéngin ngerti nèk Yésus, pangapura dosa-dosamu wis diwartakké marang kowé."

Kolose 1:14 ujar, "Amarga Panjenengane wis ngluwari kita saka pepeteng, lan dipindhahake menyang Kratoning Putraning Kekasih, lan Ingsun wis nebus, ngapura dosa."

Wacanen Ibrani bab 9. Ayat 22 ujar, "tanpa nyiram getih, ora bakal dingapura."

Ing Rum 4: 5-8, ujar manawa ana wong sing "precaya, kapitayane dianggep bener," lan ing ayat 7 ditulis, "Rahayu wong-wong sing apuraning duraka lan dosa-dosane ditutupi."

Roma 10: 13 & 14 ujar, "Sapa wae sing nyebut Asmane Pangeran, bakal slamet.

Kepiye carane dheweke bakal nyebut marang Panjenengane, ing sapa dheweke ora precaya? "

Ing Yohanes 10:28, Yesus mratelakake babagan wong-wong sing precaya, "lan Aku bakal menehi urip langgeng, lan dheweke ora bakal bakal sirna."

Mugi-mugi sampeyan pitados.

Apa Roh lan Jiwa Kita Die Sawise Pati?

Senadyan jenazah Samuel mati, roh lan jiwa saka wong sing wis mati ora bakal mandheg, yaiku mati.

Kitab Suci (Kitab Suci) nedahake bab iki maneh. Cara paling apik sing bisa dakkandhakake kanggo nerangake pati ing Kitab Suci yaiku nggunakake pemisahan tembung. Jiwa lan roh dipisah saka badan nalika awak mati lan wiwit bubar.

Conto iki bakal dadi ukara Kitab Suci "sampeyan mati ing dosa" sing cocog karo "dosa-dosamu wis nyingkirake kowe saka Gusti Allahmu." Kanggo dipisahake saka Gusti Allah iku pati kasukman. Nyawa lan roh ora mati kanthi cara sing padha kaya awak.

Ing Lukas 18 wong sugih ana ing panggonan paukuman lan wong miskin ana ing pihak Abraham sawise mati fisik. Ana urip sawise pati.

Ing salib, Gusti Yesus ngandika marang maling sing wis mratobat, "dina iki sampeyan bakal karo kula ing swarga." Ing dina katelu sawise Yesus seda Panjenenganipun sacara fisik wungu. Kitab Suci mratelakaken yèn sawetara dina, badan kita bakal diwuwuh minangka badan Yesus.

Ing Yohanes 14: 1-4, 12 & 28 Gusti Yesus ngandhani marang para sakabat manawa Dheweke bakal nunggil karo Sang Rama.
Ing Yohanes 14: 19 Gusti Yesus ngandika, "amarga aku urip, kowe uga bakal urip."
2 Korintus 5: 6-9 nyatakake yen ora ana ing awak kudu saiki karo Gusti.

Kitab Suci mulang kanthi cetha (waca Ulangan 18: 9-12; Galatians 5: 20 lan Wahyu 9: 21; 21: 8 lan 22: 15) sing konsultasi karo roh saka wong mati utawa mediums utawa psychics utawa wangun liyane saka sihir iku dosa gerah marang Gusti Allah.

Sawetara pracaya iki amarga wong sing takon ing antarane wong mati iku bener mbutuhake sétan-sétan.
Ing Lukas 16, wong sugih kasebut dicritakake manawa: "Lan ing antarane iki, ing antarane kita lan sampeyan ana jurang gedhe sing wis diatasi, supaya wong-wong sing kepengin mangkat saka ing kene ora bisa, lan ora ana wong sing bisa ngliwati saka ing kono. "

Ing 2 Samuel 12: 23 Dawud ngandika saka putrane sing seda: "Nanging saiki dheweke wis mati, kenapa aku kudu pasa?

Apa aku bisa nggawa dheweke maneh?

Aku bakal marani dheweke, nanging ora bakal bali marang aku. "

Yesaya 8: 19 ngandika, "Nalika wong marang sampeyan kanggo pitutur mediums lan psychics, sing bisikna lan mutter, ngirim ora wong pitakon saka Gusti Allah?

Apa gunane wong mati kanggo jenenge wong urip? "

Ayat iki ngandhani kita kudu ngupaya Gusti Allah kanggo kawicaksanan lan pangerten, ora wizards, mediums, psychics utawa penyihir.

Ing I Korinta 15: 1-4, kita bisa ndeleng manawa "Kristus seda kanggo dosa-dosa kita ..., nuli kasarekake ... lan dheweke wungu ing dina katelu.

Iku ngandika iki Injil.

Yohanes 6: 40 ngandika, "Iki karsaning RamaKu, supaya saben wong kang ndeleng Sang Putra lan pracaya marang Panjenengane, iku nduweni urip langgeng. lan bakal dakwangsulake ing dina wekasan.

Apa Wong Sing Bunuh Dadi Neraka Neraka?

Akeh wong sing pracaya yen ana wong sing nggawe bunuh diri kanthi otomatis menyang neraka.

Ide iki biasane adhedhasar kasunyatan sing mbunuh dhewe yaiku paten pinaten, dosa serius, lan yen wong mbunuh dheweke ana sing jelas ora wektu sawisé acara kasebut bisa mratobat lan nyuwun pangapura marang Gusti Allah.

Ana sawetara masalah karo gagasan iki. Ingkang kapisan inggih punika boten wonten tandha ing Kitab Suci bilih menawi bunuh diri badhe tindak ing Neraka.

Masalah sing kapindho yaiku, yen nggawe kawilujengan kanthi iman lan ora nglakoni apa-apa. Yen sampeyan miwiti dalan kasebut, apa kahanan liyane sing sampeyan tambah kanggo iman piyambak?

Roma 4: 5 ujar, "Nanging, kanggo wong sing ora nyambut gawe, nanging percaya karo Gusti Allah sing mbenerake wong duraka, kapitayane dianggep bener."

Masalah kaping telu yaiku meh nyebabake pembunuhan menyang kategori sing misah lan ndadekake adoh luwih sithik tinimbang dosa liyane.

Pembunuhan banget serius, nanging akeh dosa liyane. Masalah pungkasan yaiku nganggep yen individu kasebut ora ngganti pikiran lan nguwuh-uwuh marang Gusti Allah sawise kasep.

Miturut wong-wong sing wis slamet saka upaya nglalu, paling ora ana sing mangerteni apa wae sing ditindakake kanggo nyawijekake urip nganti meh rampung.

Ora ana siji-sijine sing dakkandhakake yen kudu bunuh diri iku ora dosa, lan ana sing banget serius.

Wong sing njupuk urip dhewe kerep rasa kanca lan kulawarga bakal luwih apik tanpa wong, nanging sing meh ora tau dadi. Suicide iku tragedi, ora mung amarga wong mati, nanging uga amarga rasa emosi sing kabeh sing ngerti individu bakal aran, asring kanggo kabeh umur.

Suicide minangka penolakan paling gedhe saka kabeh wong sing peduli marang wong sing njupuk urip dhewe, lan asring ndadékaké manawa ana masalah emosi ing wong sing kena pengaruh kasebut, kalebu wong liya sing uga njupuk urip dhewe.

Kanggo sumurup, bunuh diri iku dosa sing banget serius, nanging ora bakal kanthi otomatis ngirim wong menyang Neraka.

Sembarang dosa cukup serius kanggo ngirim wong menyang neraka yen wong ora nyuwun marang Gusti Yesus Kristus dadi Juruslameté lan ngapura kabeh dosa-dosane.

Kepiye Aku Uwal Neraka?

Ana pitakonan liyane sing rumangsa ana gandhengane: Pitakonane yaiku, "Kepiye carane aku bisa lolos saka Neraka?" Alesané pitakon kasebut gegayutan amarga Gusti Allah wis ngandhani ing Kitab Suci manawa Dheweke wis nyedhiyani cara kanggo uwal saka paukuman dosa kita lan liwat Juruwilujeng - Yesus Kristus, Gusti kita, amarga ana MANUSHI sing sampurna kudu nggenteni kita . Kaping pisanan kita kudu nimbang sapa sing pantes neraka lan kenapa kita pantes nampa. Wangsulane yaiku, kaya sing diwulangake kanthi cetha ing Kitab Suci, manawa kabeh wong dosa. Rum 3:23 ujar, "ALL wis dosa lan ora entuk kamulyaning Allah. " Iki tegese sampeyan lan kula lan wong liya. Yésaya 53: 6 ujar, "Kita kabèh padha kaya wedhus sing kesasar."

Wacanen Roma 1: 18-31, waca kanthi tliti, kanggo ngerti kejahatan dosa manungsa lan kerusakane. Akeh dosa khusus sing didhaptar ing kene, nanging iki ora kabeh. Uga nerangake manawa wiwitan dosa kita yaiku mbrontak marang Gusti Allah, kaya dene Setan.

Rum 1:21 ujar, "Sanajan padha ngerti Gusti Allah, dheweke ora ngluhurake dheweke minangka Gusti Allah utawa ora matur nuwun marang Panjenengane, nanging pikirane dadi muspra lan atine gemblung padha peteng." Ayat 25 ujar, "Wong-wong mau ngganti kebenarane Gusti Allah dadi goroh, lan nyembah lan ngladeni makhluk sing diciptakake tinimbang sing nitahake" lan ayat 26 ujar, "Dheweke ora nganggep penting kanggo njaga ilmune Gusti Allah" lan ayat 29 ujar, "Dheweke wis kebak karo kabeh jinis duraka, ala, srakah lan gawe piala." Ayat 30 ujar, "Dheweke nggawe cara gawe piala," lan ayat 32 ujar, "Sanajan ngerti keputusan Allah sing bener manawa wong sing nindakake perkara kasebut pantes dipateni, dheweke ora mung terus nindakake perkara kasebut, nanging uga nyetujoni wong sing nindakake prakteke. dheweke. ” Waca Rum 3: 10-18, bagean-bagean sing dakkutip ing kene, "Ora ana wong mursid, ora ana siji ... ora ana wong sing golek Gusti Allah ... kabeh padha nolak ... ora ana wong sing nindakake kabecikan ... lan ora ana rasa wedi marang Gusti Allah sadurunge mripat. ”

Yésaya 64: 6 ujar, "samubarang tumindak sing bener iku kaya sandhangan kotor." Malah tumindak sing apik kita diresiki kanthi motif sing ala lsp. Yesaya 59: 2 ujar, "Nanging piala sampeyan ndadekake sampeyan bisa misahake Gusti Allah sampeyan; dosa-dosamu ndhelikake pasuryane saka kowe, nganti ora ngrungokake. " Rum 6:23 ujar, "Bayarane dosa iku pati." Kita pantes nampa ukumane Gusti Allah.

Wahyu 20: 13-15 kanthi jelas mulang manawa pati tegese Neraka nalika ujar, "Saben wong diadili miturut apa sing ditindakake ... ing geni geni iku pati kaping pindho ... yen ora ana jenenge sing ditulis ing buku urip. , dheweke dibuwang menyang sendhang geni. ”

Kepiye carane bisa uwal? Pinujia Gusti! Gusti Allah tresna marang kita lan nggawe cara uwal. Yohanes 3: 16 ngandhani, "Amarga Gusti Allah tresna banget marang jagad iki, mula masrahake Putra ontang-anting, supaya sapa wae sing precaya marang Panjenengane, ora bakal sirna, nanging duwe urip langgeng."

Kaping pisanan, kita kudu njlentrehake kanthi cetha. Mung ana siji Gusti Allah. Dheweke ngutus siji Juruwilujeng, Gusti Allah Sang Putra. Ing Kitab Suci Prajanjian Lawas, Gusti Allah nuduhake marang kita liwat hubungane karo Israel manawa Dheweke mung Gusti Allah, lan dheweke (lan kita) ora nyembah Gusti Allah liyane. Pangandharing Torèt 32:38 ujar, ”Delengen saiki, Aku iki. Ora ana déwa ing sandhinge aku. ” Pangandharing Toret 4:35 ujar, "Pangeran Yehuwah iku Gusti Allah, kajaba ana liyane, ora ana liyane." Ayat 38 ujar, "Pangeran Yehuwah iku Gusti Allah ing swarga ing ndhuwur lan ing bumi ngisor. Ora ana liyane. ” Yesus ngutip saka Pangandharing Toret 6:13 nalika pangandikane ing Matius 4:10, "Sampeyan kudu nyembah marang Pangeran Yehuwah, Gusti Allah, lan mung Panjenengane, sing kudu disembah." Yésaya 43: 10-12 ujar, "'Kowé padha dadi seksi-Ku,' ujare Pangéran, 'lan abdi-Ku sing dakpilih, supaya kowé ngerti lan precaya marang Aku, lan ngerti yèn Aku iki Panjenengané. Sadurunge Aku ora ana allah sing kawangun, lan ora ana siji maneh sawise Aku. Aku, uga Aku, yaiku Pangeran, lan kajaba Aku, ana uga ora Juruwilujeng ... Sampeyan dadi seksiku, 'pangandikane Pangeran,' yen aku iki Gusti Allah. ' "

Gusti Allah ana telung wong, sawijining konsep sing ora bisa dingerteni utawa ora dingerteni, sing diarani Tritunggal. Kasunyatan iki dingerteni ing saindenging Kitab Suci, nanging ora diterangake. Kemakmurane Gusti Allah dimangerteni saka ayat Purwaning Dumadi sing jarene Gusti Allah (Elohim) nitahake langit lan bumi.  Elohim yaiku tembung jamak.  Echad, tembung Ibrani sing digunakake kanggo nggambarake Gusti Allah, sing biasane diterjemahake "siji," uga bisa tegese siji unit utawa luwih saka siji tumindak utawa dadi siji. Dadi, Rama, Putra lan Roh Suci dadi siji Gusti Allah. Purwaning Dumadi 1:26 nggawe iki luwih jelas tinimbang sing ana ing Kitab Suci, lan amarga kabeh wong telu kasebut ing Kitab Suci minangka Gusti Allah, kita ngerti manawa kabeh telung wong kasebut kalebu bagean saka Tritunggal. Ing Purwaning Dumadi 1:26 ditulis, "Ayo us nggawe manungsa ing gambar kita, ing kita mirip, "nuduhake pluralitas. Cetha banget amarga kita bisa ngerti sapa sejatine Gusti Allah, sing kudu kita sembah, iku minangka kesatuan jamak.

Dadi, Gusti Allah duwe Putra sing padha karo Gusti Allah. Ibrani 1: 1-3 ngandhani manawa dheweke padha karo Sang Rama, gambare sing persis. Ing ayat 8, nalika Gusti Allah Bapak ngandika, ujar, "babagan putra Pangandikané, 'Dhampar Paduka, dhuh Allah, badhé langgeng salami-laminipun. "Gusti ing kene nyebut Putranipun Gusti. Ibrani 1: 2 nyebutake dheweke minangka "pencipta akting" sing ujar, "liwat Panjenengane, Dheweke nggawe jagad raya." Iki dadi luwih kuat ing Yohanes bab 1: 1-3 nalika Yohanes ngomong babagan "Sabda" (sing mengko diidentifikasi minangka wong Yesus) sing ujar, "Wiwitane Tembung, lan Tembung ana ing ngarsane Gusti Allah, lan Tembung ana Gusti Allah Wiwitane Panjenengane nunggil karo Gusti Allah. ”Wong iki - Sang Putra - yaiku sing nitahake (ayat 3):“ Lumantar Panjenengane, kabeh tumitah digawe; tanpa Panjenengane, ora ana titah kang katitah. ” Banjur ing ayat 29-34 (sing nggambarake baptisane Yesus) Yohanes ngenali Yesus minangka Putraning Allah. Ing ayat 34, dheweke (Yohanes) ujar bab Yesus, "Aku wis ndeleng lan nekseni yen iki Putraning Allah." Papat panulis Injil kabeh nekseni manawa Yesus Putraning Allah. Akun Lukas (ing Lukas 3: 21 & 22) ujar, "Saiki kabeh wong dibaptis lan nalika Yesus uga dibaptis lan ndedonga, langit mbukak, lan Roh Suci nurunake Panjenengane kanthi wujud awak, kaya manuk dara, lan ana swara saka swarga sing ujar, 'Kowé iku Putraningsun sing daktresnani; Aku seneng banget karo Sampeyan. ' “Deleng uga Matéus 3:13; Markus 1:10 lan Yokanan 1: 31-34.

Yusuf lan Maria uga ngakoni Dheweke minangka Gusti Allah. Yusuf dikon ngarani jeneng Dheweke Gusti Yesus "Kanggo Dheweke bakal nyimpen Umatipun saka kaluputane.”(Matius 1:21). Jeneng Yesus (YESUS ing basa Ibrani) tegese Juruwilujeng utawa 'Gusti nylametake'. Ing Lukas 2: 30-35, Maryam dikandhani supaya menehi jeneng Putraning Yesus lan malaekat banjur ngandhani, "Sing bakal Lair bakal disebut Putraning Allah." Ing Matius 1:21, Yusuf dikandhani, "Sing dikandhani yaiku saka Roh Suci. "   Iki kanthi jelas nggawe Wong katelu Tritunggal dadi gambar. Lukas nyathet manawa uga dikandhani Maria. Mangkono Gusti Allah duwe Putra (Sing padha karo Gusti Allah) lan mula Gusti Allah ngutus Putrane (Yesus) dadi wong sing nylametake kita saka Neraka, saka bebendune lan paukumane Gusti Allah. Yokanan 3: 16a ujar, "Amarga Gusti Allah tresna banget marang jagad, mula Pangeran Putra tunggal Putra wis diparingake."

Galatia 4: 4 & 5a ujar, "Nanging yen wis tekaning wektune, Gusti Allah ngutus Putrane, lair saka wanita, lair miturut angger-anggering Toret, kanggo nebus wong-wong sing ana ing angger-anggering Toret." I Yohanes 4:14 ujar, "Rama ngutus Putraning dadi Juruwilujeng jagad." Gusti Allah ngandhani yen Yesus minangka siji-sijine cara kanggo uwal saka siksa langgeng ing Neraka. I Timotius 2: 5 ujar, "Amarga ana siji Gusti Allah lan siji Mediator ing antarane Gusti Allah lan manungsa, yaiku manungsa Yesus Kristus, sing maringi awake dhewe tebusan kanggo kita kabeh, lan paseksen kasebut diwenehake ing wektu sing tepat." Kisah Para Rasul 4:12 ujar, "uga ora ana wong liya sing slamet, amarga ora ana Jeneng liya ing sangisore swarga, sing diwenehake ing antarane manungsa, supaya kita bisa slamet."

Yen sampeyan maca Injil Yohanes, Yesus negesake yen dadi siji karo Rama, sing diutus dening Rama, kanggo nindakake kekarepane Bapake lan menehi nyawane kanggo kita. Dheweke ujar, "Aku Cara, Bebener lan Urip; ora ana wong marani Sang Rama, nanging dening Aku (Yokanan 14: 6). Rum 5: 9 (NKJV) ujar, "Amarga kita saiki wis kabenerake nganggo rahé, apa kita bakal luwih disimpen saka bebendune Gusti Allah lumantar Panjenengane ... kita padha rukuna karo Panjenengane lumantar sédané Putrané. " Roma 8: 1 ujar, "Mula, saiki ora ana paukuman tumrap wong-wong sing ana ing Sang Kristus Yesus." Yohanes 5:24 ujar, "Satemené Aku pitutur marang kowé: Sapa sing ngrungokaké tembungku lan precaya marang Panjenengané sing ngutus Aku, nduwèni urip langgeng, lan ora bakal diadili, nanging wis pindhah saka pati menyang urip."

Yokanan 3:16 ujar, "Sing sapa precaya marang Panjenengane, ora bakal sirna." Yohanes 3:17 ujar, "Gusti Allah ora ngutus Putrané menyang jagad kanggo ngukum jagad, nanging kanggo nylametake jagad iki lumantar Panjenengane," nanging ayat 36 ujar, "Sapa wae sing nolak Putraning, ora bakal nemu urip amarga bebendune Gusti Allah . " I Tesalonika 5: 9 ujar, "Amarga Gusti Allah ora milih kita supaya nandhang bebendune, nanging supaya bisa kaslametan liwat Gusti Yesus Kristus, Gusti kita."

Gusti Allah wis nyawisake cara kanggo uwal saka bebendune ing Neraka, nanging mung Siji Cara sing diwenehake lan kita kudu nindakake kekarepane. Dadi kepiye carane kedadeyan kasebut? Kepiye cara kerja iki? Kanggo ngerti babagan iki, kita kudu wiwit mbiyantu mula Gusti Allah janji bakal ngeterake Juruwilujeng.

Wiwit manungsa nindakake dosa, sanajan wiwit tumitah, Gusti Allah ngrancang cara lan janji bakal dislametake saka akibat dosa. 2 Timotius 1: 9 & 10 ujar, "Sih-rahmat iki diparingake marang kita ana ing Sang Kristus Yesus sadurunge wiwitaning jaman, nanging saiki wis dicethakake ana ing ngarsane Juru Slamet kita, yaiku Kristus Yesus. Deleng uga Wahyu 13: 8. Ing Purwaning Dumadi 3:15, Gusti Allah janji yen ”turune wong wadon” bakal “ngremuk sirahe Setan”. Israel minangka instrumen (wahana) Gusti Allah sing maringake Gusti Allah nylametake kaslametan langgeng ing jagad kabeh, kanthi cara kaya ngono, kabeh wong bisa wanuh marang Panjenengane, mula kabeh wong bisa precaya lan bisa slamet. Israel bakal dadi netepi Janji Prajanjian lan warisan sing bakal dianakake Mesias - Yesus -.

Gusti Allah maringi janji iki marang Abraham nalika janji bakal mberkahi donya lumantar Nabi Ibrahim (Purwaning Dumadi 12:23; 17: 1-8) srana Panjenengane jumeneng dadi bangsa - Israel - wong-wong Yahudi. Gusti Allah banjur janji kasebut marang Iskak (Purwaning Dumadi 21:12), banjur menyang Yakub (Purwaning Dumadi 28: 13 & 14) sing dijenengi jeneng Israel - bapak bangsa Yahudi. Paulus ngrujuk lan negesake perkara kasebut ing Galatia 3: 8 lan 9, nalika ujar: "Tulisane ora ana manawa Gusti Allah bakal mbenerake bangsa-bangsa liya kanthi iman lan ngumumake Injil sadurunge marang Abraham: 'Kabeh bangsa bakal diberkahi liwat sampeyan.' Dadi, sapa sing precaya bakal diberkahi bareng karo Rama Abraham. ”Paulus ngakoni yen Yesus minangka wong sing nggawe dheweke kedadeyan.

Hal Lindsey ing bukune, Janji Mangkene, "iki bakal dadi etnis sing bakal lair saka Mesias, Juruwilujeng jagad." Lindsey menehi patang sebab kenapa Gusti Allah milih Israel sing Mesias bakal teka. Aku duwe liyane: liwat bangsa iki kabeh pratelan sunnat sing nggambarake Panjenengane lan urip lan pati sing nggawe kita bisa ngakoni Yesus minangka wong iki, supaya kabeh bangsa bisa precaya marang Panjenengane, nampa dheweke - nampa berkah paling utama saka karahayon: pangapurane lan ngluwari saka bebendune Gusti Allah.

Gusti Allah banjur nggawe prajanjian (prajanjian) karo Israel, sing menehi pituduh supaya dheweke bisa nyedhaki Gusti Allah liwat para imam (mediator) lan korban sing bakal nutupi dosa-dosane. Kaya sing wis dideleng (Rum 3:23 & Yésaya 64: 6), kita kabeh dosa lan dosa kasebut misahake lan ndadekake kita adoh saka Gusti Allah.

Waca Ibrani bab 9 & 10 sing penting kanggo ngerti apa sing ditindakake Gusti Allah ing sistem pangorbanan Prajanjian Lawas lan pangujan Prajanjian Anyar. . Sistem Prajanjian Lawas mung minangka "panutup" sawetara nganti rampung pangentasan nyata - nganti Juruslamet sing dijanjekake bakal teka lan ngamanake karahayon langgeng. Iki uga minangka pratinjau (gambar utawa gambar) saka Juruwilujeng sing sejati, Yesus (Matius1: 21, Roma3: 24-25. Lan 4:25). Dadi, ing Prajanjian Lawas, kabeh wong kudu milih dalane Gusti Allah - kaya sing wis disiyapake dening Gusti Allah. Dadi, kita uga kudu marani Gusti Allah, kanthi Putraning.

Cetha manawa Gusti Allah ujar manawa dosa kudu dibayar amarga tiwas lan minangka pengganti, korban (biasane wedhus) dibutuhake supaya wong dosa bisa uwal saka paukuman, amarga, "upah {ukuman} dosa iku pati." Rum 6:23). Ibrani 9:22 ujar, "tanpa ngeculaké getih, ora bakal ana pangapura. ' Imamat 17:11 ujar, "Amarga nyawa daging iku ana ing getih, lan aku dakparingake marang kowe ana ing misbyah, kanggo menehi pangruwating dosa tumrap awakmu, amarga getih iku kang nganakake pangruwating nyawa." Gusti Allah, lumantar kaluhurane, ngutus kaleksanan sing dijanjekake, nyata, sing nebus. Iki tegese Prajanjian Lawas, nanging Gusti Allah janjeni Prajanjian Anyar karo Israel - Umate - ing Yeremia 31:38, prajanjen sing bakal dipenuhi karo Sing dipilih, Juru Selamat. Iki Prajanjian Anyar - Prajanjian Anyar, janji-janji sing ditrapake ing Gusti Yesus. Dheweke bakal ngilangi dosa lan pati lan Iblis sapisan. (Kaya sing dakkandhakake, sampeyan kudu maca Ibrani bab 9 & 10.) Gusti Yesus ngandika, (waca Matius 26:28; Lukas 23:20 lan Markus 12:24), "Iki Prajanjian Anyar (Prajanjian) ing getihKu sing diwutahake kanggo sampeyan kanggo ngapura dosa. ”

Terus liwat sejarah, Mesias sing dijanjeni uga bakal teka liwat Raja Dawud. Dheweke bakal keturunan David. Nabi Natan ujar iki ing I Babad 17: 11-15, negesake manawa Raja Mesias bakal teka liwat David, manawa Dheweke bakal langgeng lan Raja bakal dadi Allah, Putraning Allah. (Waca Ibrani bab 1; Yésaya 9: 6 & 7 lan Yeremia 23: 5 & 6). Ing Matius 22: 41 & 42, wong-wong Farisi takon babagan keturunan Mesias sing bakal teka, putranipun, lan wangsulane, saka Dawud.

Juruwilujeng diidentifikasi ing Prajanjian Anyar dening Paul. Ing Kisah Para Rasul 13:22, ing khutbah, Paulus nerangake babagan iki nalika nyritakake babagan Dawud lan Mesias sing ujar, "Saka keturunan wong iki (David putra Isai), miturut janji, Gusti Allah ngunggahake Juruwilujeng - Yesus, kaya sing dijanjekake . " Maneh, Dheweke dingerteni ing Prajanjian Anyar ing Kisah Para Rasul 13: 38 & 39 sing ujar, "Aku pengin sampeyan ngerti manawa liwat pangapuraning dosa, martakake dosa marang kowe," lan "amarga kabeh wong sing precaya, bisa kabenerake." Sing Diurapi, sing dijanjeni lan dikongkon karo Gusti Allah diidentifikasi minangka Yesus.

Ibrani 12: 23 & 24 uga ngandhani sapa Sang Mesias nalika ujar, "Kowé wis padha teka ing Allah ... marang Yésus Mediator Prajanjian Anyar lan nyemprot getih sing ngomong luwih apik tembunge luwih becik tinimbang getihe Abela. ” Liwat nabi-nabi Israel, Gusti Allah menehi akeh ramalan, janji lan gambar sing nggambarake Mesias lan kaya apa dheweke lan apa sing bakal ditindakake supaya kita bisa wanuh nalika Dheweke teka. Iki diakoni dening pimpinan Yahudi minangka gambar asli Sing Diuripake (sing diarani ramalan Mesias). Ing ngisor iki sawetara.

1). Jabur 2 ujar manawa Dheweke bakal disebut Sing Diurapi, Putraning Allah (Waca Matius 1: 21-23). Dheweke dikandhani liwat Roh Suci (Yesaya 7:14 & Yesaya 9: 6 & 7). Dheweke Putraning Allah (Ibrani 1: 1 & 2).

2). Dheweke bakal dadi pria sejati, lair saka wanita (Purwaning Dumadi 3:15; Yesaya 7:14 lan Galatia 4: 4). Dheweke bakal dadi keturunan saka Abraham lan David lan lair saka Virgin, Mary (I Babad 17: 13-15 lan Matius 1:23, "dheweke bakal duwe anak lanang."). Dheweke bakal lair ing Bètléhèm (Mikha 5: 2).

3). Pangandharing Toret 18: 18 & 19 ujar manawa Dheweke bakal dadi nabi sing hebat lan nindakake mukjijat-mukjijat gedhe kaya sing ditindakake Musa (wong sejati - nabi). (Coba bandhingake karo pitakonan apa Yesus nyata - tokoh sejarah}. Dheweke nyata, sing dikongkon Gusti Allah. Dheweke yaiku Gusti Allah - Immanuel. Waca Ibrani bab kaping siji, lan Injil Yohanes, bab kaping siji. Kepiye carane Dheweke mati kanggo kita minangka pengganti, yen Dheweke dudu pria sejati?

4). Ana ramalan babagan prekara-prekara tartamtu sing kedadeyan nalika disalib, kayata undian kanggo sandhangane, tangan lan sikile sing ditusuk lan ora ana balunge sing rusak. Wacanen Jabur 22 lan Yesaya 53 lan Kitab Suci liyane sing nggambarake kedadeyan sing spesifik banget ing uripe.

5). Sebab sedanipun jelas diterangake lan diterangake ing Kitab Suci ing Yesaya 53 lan Jabur 22. (a) Minangka Pengganti: Yesaya 53: 5 ujar, "Dheweke ditusuk amarga kita nerak ... ukuman kanggo tentrem-rahayu ana ing Panjenengane." Ayat 6 terus, (b) Dheweke njupuk dosa kita: "Pangeran Yehuwah ngukum kabeh kaluputane" lan (c) Dheweke seda: Ayat 8 ujar, "Dheweke dipotong saka negara wong urip. Amarga dosa-dosane umatingSun, dheweke katempuh. ” Ayat 10 ujar, "Pangéran ndadekake uripé dadi pisungsung." Ayat12 ujar, "Dheweke nyuntikake nyawane nganti mati ... Dheweke nanggung dosa akeh." (d) Lan pungkasane Panjenengane wungu maneh: Ayat 11 nggambarake patangen nalika ujar, "sawise nandhang sangsara jiwane, dheweke bakal weruh pepadhang urip." Deleng I Korinta 15: 1- 4, iki Injil.

Yésaya 53 minangka wacan sing ora nate diwaca ing papan pangibadah. Sawise wong Yahudi maca asring banget

ngakoni manawa iki nuduhake Yesus, sanajan umume wong Yahudi nolak Yesus dadi Mesias. Yésaya 53: 3 ujar, "Dheweke diremehake lan ditolak manungsa". Waca Zakharia 12:10. Sawijining dina, dheweke bakal ngerti dheweke. Yésaya 60:16 ujar, "mula kowé bakal ngerti nèk Aku, Pangéran, sing ngluwari kowé, sing nebus kowé, sing Mahakuwasa Yakub". Ing Yokanan 4: 2 Gusti Yesus marang wong wadon mau ing sumur kasebut, "Kaslametan saka wong-wong Yahudi."

Kaya sing wis dingerteni, liwat Israel, dheweke njanjeni janji-janji, ramalan-ramalan sing ngerteni manawa Yesus minangka Juruwilujeng lan warisan sing bakal muncul (lair). Deleng Matius bab 1 lan Lukas bab 3.

Ing Yohanes 4:42, ujar manawa wanita ing sumur kasebut, sawise ngrungokake Gusti Yesus, banjur mlayu marani kanca-kancane karo ujar, "Apa iki Kristus?" Sawise iku, dheweke banjur marani dheweke lan banjur ngucap, "Aku ora precaya maneh amarga mung tembungmu: saiki aku dhewe wis padha krungu, lan kita ngerti manawa manungsa iku sejatine Juruwilujeng jagad."

Gusti Yesus pinilih, putrane Rama Abraham, Putrane Sang Prabu Dawud, Juruwilujeng lan Raja ing salawas-lawase, sing ngrukunake lan nebus kita kanthi sedane, menehi pangapura, dikirim dening Gusti Allah kanggo ngluwari kita saka Neraka lan menehi kita urip ing salawas-lawase (Yokanan 3 : 16; I Yohanes 4:14; Yokanan 5: 9 & 24 lan 2 Tesalonika 5: 9). Kaya ngono, kepiye carane Gusti Allah Nggawe Cara supaya kita ora bisa ngukum lan nesu. Saiki ayo padha ndeleng kanthi luwih cetha kepiye Gusti Yesus netepi janji kasebut.

Apa Paukuman ing Neraka Langgeng?

Ana sawetara perkara sing diwulangake ing Injil sing aku tresnani, kayata sepira tresnane Gusti marang kita. Ana prekara liya sing sejatine dakkarepake ora ana, nanging panelitian ing Kitab Suci wis nggawe aku yakin yen, yen aku bakal jujur ​​babagan kepiye anggonku nangani Kitab Suci, aku kudu percaya manawa mulang manawa wong sing kelangan bakal nandhang siksa kekal ing Neraka.

Wong-wong sing bakal takon babagan ide nyiksa kekal ing Neraka bakal asring ujar manawa tembung sing digunakake kanggo njlentrehake suwene siksa ora mesthi tegese kekal. Lan sanajan iki bener, manawa Yunani ing jaman Prajanjian Anyar ora duwe lan nggunakake tembung sing padha karo tembung kita sing langgeng, para panulis ing Prajanjian Anyar nggunakake tembung sing kasedhiya kanggo nggambarake suwene kita bakal urip karo Gusti Allah lan suwene wong duraka bakal nandhang sangsara ing Neraka. Matius 25:46 ujar, "Banjur, dheweke bakal entuk paukuman langgeng, nanging wong mursid bakal urip langgeng." Tembung sing padha diterjemahake langgeng digunakake kanggo nggambarake Gusti Allah ing Rum 16:26 lan Roh Suci ing Ibrani 9:14. 2 Korinta 4: 17 & 18 mbantu kita ngerti apa tegese tembung Yunani sing diterjemahake "kekal". Iki ujar, "Kanggo masalah ringan lan sawetara wektu, kita bakal entuk kamulyan langgeng sing luwih gedhe tinimbang kabeh. Dadi, kita ora mung mripat sing katon, nanging sing ora katon, amarga sing katon iku sawetara, nanging sing ora katon iku langgeng. "

Markus 9: 48b "Luwih becik kowe lumebu ing urip, tinimbang tangan sampeyan dhewe, menyang neraka, ing endi geni ora bakal mati." Yudas 13c "Kanggo sing peteng-peteng disimpen ing salawas-lawase." Wahyu 14: 10b & 11 "Bakal disiksa karo belerang sing diobong ing ngarsane malaekat suci lan Cempe. Lan kumelun saka siksane, bakal munggah ing salawas-lawase. Rina wengi ora bakal leren kanggo wong sing nyembah marang kéwan lan recané, utawa sapa waé sing nampa tandha asmané. " Kabeh perangan kasebut nuduhake apa wae sing durung entek.

Mungkin pratondo sing paling kuat yen ukuman ing Neraka iku langgeng ditemokake ing Wahyu bab 19 & 20. Ing Wahyu 19:20, kita maca manawa kéwan lan nabi palsu (kalorone manungsa) "dibuwang urip ing sendhang belerang sing murub." Sawise iku, ditulisake ing Wahyu 20: 1-6, yen Kristus mrentah sewu taun. Sajrone ewu taun kasebut, Setan dikurung ing jurang nanging Wahyu 20: 7 ujar, "Yen sewu taun kepungkur, Setan bakal dibebasake saka kunjara." Sawise dheweke nyoba pungkasan kanggo ngalahake Gusti Allah, kita maca ing Wahyu 20:10, "Lan setan, sing ngapusi wong-wong mau, dibuwang menyang danau belerang sing lagi kobong, ing endi kéwan iki lan nabi palsu dibuwang. Wong-wong mau bakal disiksa rina lan wengi ing salawas-lawase. " Tembung "padha" kalebu kéwan lan nabi palsu sing wis ana ing kono sewu taun kepungkur.

Apa Apa sawise Paukuman?

Kanggo mangsuli pitakon sampeyan, wong-wong sing precaya marang Jahshua Kristus, manawa nylametake kita, pindhah menyang swarga kanggo urip bareng karo Gusti Allah lan wong-wong sing ora percaya bakal dihukum kanthi ukuman langgeng. Yohanes 3:36 ujar, "Sapa sing precaya marang Putraning urip, iku urip langgeng, nanging sapa nolak Putraning, ora bakal nemu urip, amarga bebendune Gusti Allah tetep tetep ana,"

Nalika sampeyan mati nyawa lan roh sampeyan nilar awak. Purwaning Dumadi 35:18 nuduhake babagan iki nalika nyritakake babagan Rachel seda, kanthi ujar, "nalika jiwane bakal seda (amarga dheweke wis seda)." Nalika awak mati, jiwa lan roh lunga, nanging dheweke ora bakal mandheg ana. Cetha banget ing Matius 25:46 apa sing kedadeyan sawise pati, nalika, nalika ngomong babagan wong-wong sing ora bener, ujar, "Wong-wong iki bakal entuk paukuman langgeng, nanging wong-wong mursid bakal urip langgeng."

Paul, nalika mulang para wong sing precaya, ujar manawa wayahe kita "ora ana ing awak, kita saiki ana ing ngarsane Pangeran" (I Korinta 5: 8). Nalika Yesus wungu saka ing antarane wong mati, Dheweke banjur urip bareng karo Gusti Allah Rama (Yokhanan 20:17). Nalika Dheweke njanjeni urip sing padha kanggo kita, kita bakal ngerti yen bakal ana lan kita bakal nunggal karo Panjenengane.

Ing Lukas 16: 22-31, kita ndeleng crita babagan wong sugih lan Lazarus. Wong mlarat sing bener ana ing "sisihane Rama Abraham", nanging wong sugih mau menyang Hades lan lagi lara banget. Ing ayat 26 kita waca manawa ana teluk gedhe sing ana ing antarane, saengga nalika wong duraka ora bisa liwat swarga. Ing ayat 28 nuduhake Hades minangka papan siksa.

Ing Rum 3:23 ditulis, "kabeh wis padha dosa lan ora oleh kamulyaning Allah." Yehezkiel 18: 4 lan 20 ujar, "nyawa (lan elinga panggunaan tembung nyawa kanggo wong) sing dosa bakal mati… duraka duraka bakal nandhang awake dhewe." (Pati ing Kitab Suci kaya pati, kaya ing Wahyu 20: 10,14 & 15, dudu pati fisik nanging pisah karo Gusti Allah ing salawas-lawase lan paukuman kekal kaya sing katon ing Lukas 16. Rum 6:23 ujar, "Bayarane dosa iku pati," lan Matius 10:28 ujar, "wedi marang Panjenengane, sing bisa ngrusak jiwa lan awak ing neraka."

Dadi, sapa sing bisa mlebu ing swarga lan bisa urip bebarengan karo Gusti Allah ing salawas-lawase, amarga kita kabeh pancen dursila. Kepiye supaya kita bisa ditulungi utawa ditebus saka ukuman pati. Rum 6:23 uga menehi wangsulan. Gusti Allah bakal nulungi kita, amarga ujar, "peparinge Gusti Allah iku urip langgeng lumantar Gusti Yesus Kristus, Gusti kita." Wacanen I Petrus 1: 1-9. Ing kene Petrus mbahas babagan kepiye para wong sing precaya nampa warisan "sing ora bakal bisa rusak, rusak utawa sirna - dijaga selawase ing swarga ”(Ayat 4 NIV). Pétrus mratélakaké manawa precaya marang Jahshua nyebabake "entuk asil saka iman, supaya nylametake nyawane" (ayat 9). (Deleng uga Matius 26:28.) Filipi 2: 8 & 9 ngandhani manawa kabeh wong kudu ngakoni manawa Yesus, sing ngaku padha karo Gusti Allah, iku "Gusti" lan kudu yakin manawa Dheweke séda kanggo wong-wong mau (Yokanan 3: 16; Matius 27:50) ).

Gusti Yesus ngandika ing Yohanes 14: 6, "Aku iki dalane, Bebener lan urip; ora ana wong sing bisa marani Sang Rama, kajaba liwat Aku. ” Masmur 2:12 ujar, "Ngambung Sang Putra, supaya ora nesu lan sampeyan bakal sirna ing dalan."

Akeh bagean ing Prajanjian Anyar ngandharake yen iman kita marang Yesus minangka "manut kayekten" utawa "manut Injil," sing tegese "precaya marang Gusti Yesus." Aku Pétrus 1: 22 kandha, "Kowé wis padha ngresiki jiwamu kanthi netepi kayektèn lumantar Roh." Éfesus 1:13 ujar, "Kowé uga bakal padha precaya marang Panjenengané dipercaya, sawise ngrungokake pangandikaning kayekten, Injil bab kawilujengan sampeyan, kang uga pracaya, sampeyan tinulis karo Roh Suci prajanjen. " (Waca uga Roma 10:15 lan Ibrani 4: 2.)

Injil (tegese kabar apik) dinyatakake ing I Korinta 15: 1-3. Ana tulisan mangkene, "Para sadulur, aku martakake Injil marang kowe, sing uga dakwenehake ... manawa Kristus seda amarga dosa kita miturut Kitab Suci, lan manawa dheweke dikubur lan dheweke wungu maneh ing dina kaping telu ..." ujar ing Matius 26:28, "Iki getihKu saka prajanjian anyar, sing diwutahake kanggo akeh wong kanggo ngapura dosa." Aku Pétrus 2:24 (NASB) ujar, "Dheweke dhewe nggawa dosa kita ing awake dhewe ing kayu salib." I Timoteus 2: 6 ujar, "Dheweke masrahake nyawane dadi tebusan kanggo kabeh wong." Ayub 33:24 ujar, "Ngluwari dheweke saka ing kubur, aku wis golek tebusan kanggo dheweke." (Waca Yesaya 53: 5, 6, 8, 10.)

Yokanan 1:12 ngandhani apa sing kudu kita lakoni, "nanging kabeh wong sing nampa Dèkné, dheweke diparingi hak dadi putrané Gusti Allah, malah kanggo wong-wong sing precaya marang asmané." Rum 10:13 ujar, "Sapa wae sing nyebut asmane Pangeran, bakal slamet." Yohanes 3: 16 ujar manawa sapa sing precaya marang Panjenengane duwe "urip langgeng." Yohanes 10:28 ujar, "Aku menehi urip langgeng, lan dheweke ora bakal bakal sirna." Ing Kisah Para Rasul 16:36, Pitakon dijaluk, "Apa sing kudu tak lakoni supaya bisa slamet?" lan mangsuli, "pretyaya marang Gusti Yesus Kristus, lan sampeyan bakal slamet." Yohanes 20:31 ujar, "Iki ditulis supaya sampeyan precaya, manawa Yesus iku Sang Kristus lan yen pracaya manawa sampeyan bisa urip ana ing asmane."

Tulisan nuduhake bukti yen jiwa wong-wong sing precaya bakal ana ing Swarga bareng karo Yesus. Ing Wahyu 6: 9 lan 20: 4, nyawa para martir sing bener katon dening Yohanes ing swarga. Uga kita waca ing Matius 17: 2 lan Markus 9: 2 ing ngendi Yesus njupuk Pétrus, Yakobus lan Yohanes lan nuntun wong-wong mau menyang gunung sing dhuwur, ing endi transfigurasi Yesus ing ngarepe wong-wong mau, lan Nabi Musa lan Nabi Elia banjur ngatingal marang dheweke lan dheweke lagi ngobrol karo Yesus. Dheweke ora mung sekedar semangat, amarga para murid ngerti dheweke lan dheweke isih urip. Ing Filipi 1: 20-25, Paulus nulis, "mangkat lan bebarengan karo Kristus, amarga iku luwih apik banget." Ibrani 12:22 ngomong babagan swarga nalika ujar, "Kowé wis teka ing Gunung Sion lan kutha Allah sing urip, Yérusalèm ing swarga, menyang pirang-pirang malaékat, ing rapat umum lan jemaat (jeneng sing diwenehake kanggo kabeh wong sing precaya ) saka anak mbarep sing mlebu swarga. ”

Éfesus 1: 7 ujar, "Ana ing Panjenengané, kita wis nebus dosa-dosané, pangapuraning kaluputan kita, miturut sih-rahmaté."

Endi Roh Suci Lunga Sawise Aku Die?

Roh Suci ana ing endi wae lan utamane ana ing para wong sing precaya. Jabur 139: 7 & 8 ujar, "Endi aku bakal lunga saka Rohmu? Ing endi aku bisa minggat saka ngarsane sampeyan? Yen aku munggah swarga, sampeyan ana ing kana: yen amben ing ambane, sampeyan bakal ana. ” Roh Suci sing ana ing endi wae, ora bakal owah, sanajan kabeh wong sing precaya ana ing Swarga.

Roh Suci uga urip ing wong sing pracaya wiwit "lair maneh," utawa "lair saka ing Roh" (Yokanan 3: 3-8). Miturutku, manawa Roh Suci urip ing wong sing precaya, dheweke bakal gabung karo roh wong kasebut ing sesambetan sing padha kaya perkawinan. I Korinta 6: 16b & 17 "Amarga ana tulisan, 'Wong loro bakal dadi daging siji.' Nanging sapa sing nyawiji karo Gusti, iku sejatine ana ing roh. ” Aku mikir manawa Roh Suci bakal tetep bersatu karo rohku sanajan aku mati.

Kita Bakal Ditakonake Sawise Kita Die?

Wacan sing paling apik kanggo njawab pitakon sampeyan saka Lukas 16: 18-31. Paukuman langsung, nanging ora pungkasan utawa rampung sawise mati. Yen kita precaya marang Gusti Yesus, roh lan jiwa kita bakal ana ing swarga bareng Gusti Yesus. (2 Korinta 5: 8-10 ujar, "yen ora ana ing awak, iku kudu ana ing ngarsane Pangeran.) Wong-wong sing ora precaya bakal ana ing Hades nganti diadili pungkasan, lan banjur menyang Tlaga Api. (Wahyu 20: 11-15) Wong sing pracaya bakal diadili amarga tumindak sing ditindakake kanggo Gusti Allah, nanging dudu dosa. (I Korinta 3: 10-15) Kita ora bakal diadili amarga dosa kita dingapura ing Sang Kristus. Wong sing ora precaya bakal diadili amarga dosane. (Wahyu 20:15; 22:14; 21:27)

Ing Yohanes 3: 5,15.16.17.18 lan 36 Gusti Yesus ngandika bilih tiyang ingkang pitados bilih Panjenenganipun seda tumrap tiyang-tiyang punika gadhah gesang langgeng lan tiyang-tiyang ingkang boten pitados sampun dipunukum. Aku Korintus 15: 1-4 ngandika, "Yesus seda amargi dosa-dosa kita ... bilih Panjenenganipun kakubur lan bilih Panjenenganipun wungu ing telung dinan." Kisah Para Rasul 16: 31 ngandika, "Pracaya marang Gusti Yesus, lan sampeyan bakal disimpen. "2 Timothy 1: 12 ngandika," Aku yakin yen Panjenengane bisa netepake apa kang wus dakwenehake marang Panjenengane. "

Kita Bakal Ngelingi Urip Liwat Kita Sawise Kita Die?

Kanggo mangsuli pitakon babagan ngeling-eling urip "kepungkur", gumantung saka apa sing sampeyan maksudake karo pitakon kasebut.

1). Yen sampeyan pengin inkarnasi maneh, Alkitab ora bakal mulang. Ora ana sing nyebutake bali ing bentuk liya utawa minangka wong liya ing Kitab Suci. Ibrani 9:27 ujar manawa, "Iki wis ditemtokake kanggo manungsa Sapisan mati lan sawise iki paukuman. "

2). Yen sampeyan takon apa bakal ngelingi urip kita sawise mati, kita bakal kelingan kabeh tumindak nalika diadili amarga tumindak sing ditindakake sajrone urip.

Gusti Allah pirsa kabeh - biyen, saiki lan mbesuk, lan Gusti Allah bakal ngadili wong-wong sing ora precaya amarga tumindak dosa lan dheweke bakal nampa paukuman sing tetep lan wong-wong sing percaya bakal diganjar amarga pakaryane rampung ing Kratoning Allah. (Wacanen Yohanes bab 3 lan Matius 12: 36 & 37.) Gusti Allah mesthi eling.

Ngelingi manawa kabeh gelombang swara ana ing endi wae lan ngelingi manawa kita saiki duwe "awan" kanggo nyimpen kenangan kita, ilmu pengetahuan meh ora bisa nggayuh apa sing bisa ditindakake Gusti Allah. Ora ana tembung utawa tumindak sing ora bisa dideteksi dening Gusti Allah.

Surat saking Swarga

Para malaekat teka lan ngajak aku menyang ngarsane Gusti Allah, ibu dear. Dheweke nggendong aku kaya nalika aku turu. Aku tangi menyang tangane Gusti Yesus, sing masrahake nyawane kanggo aku!

Apik banget ing dhuwur kene, ayu banget kaya sing wis dakkandhakake! Kali banyu resik, bening kaya kristal, mili saka dhampare Gusti Allah.

Aku dadi kepunjulen karo katresnan kang, dear mama! Bayangna kabungahanku ndeleng Gusti Yésus adhep-adhepan! Esemnya – anget… Raine – sumringah… “Sugeng rawuh, anakku!” Panjenenganipun tenderly ngandika.

Ojo sedhih karo aku, Mbak. Luhmu tiba kaya udan musim panas! Aku krasa entheng banget kaya aku nari, ibu. Ipat-ipat pati wis ilang.

Sanadyan Gusti Allah nimbali aku mulih, kanthi impen sing akeh, akeh lagu sing ora ditembangake, aku bakal ana ing atimu, ing kenangan sing disenengi. Momen-momen sing kita lakoni bakal nggawa sampeyan.

Aku kelingan nalika wayah turu aku nyusup ing amben sampeyan? Sampeyan bakal nyritakake crita babagan Yesus lan katresnan kanggo kita.

Aku kelingan wengi-wengi iku, ibu ~ critane sing larang regane. Lullabies ibu sing tak tumpuk ing atiku. Cahya rembulan nari ing jubin kayu nalika aku njaluk supaya Gusti Allah nylametake aku. 

Gusti Yesus rawuh ing gesang kawula wengi, dear mama! Ing pepeteng aku bisa ngrasakake sampeyan mesem. Lonceng muni kanggo kula ing swarga! Jenengku ditulis ing Kitab Kauripan.

Dadi ojo nangisi aku, mbak. Aku ana ing swarga amarga sampeyan. Gusti Yesus mbutuhake sampeyan saiki, amarga ana sedulurku. Ana luwih akeh pakaryan ing bumi sing kudu sampeyan lakoni.

Ing sawijining dina, nalika karyamu rampung, para malaekat bakal teka nggawa sampeyan. Slamet menyang tangane Gusti Yesus, sing tresna lan seda kanggo sampeyan.

Surat saka Neraka

"Lan ing neraka, dheweke nuli ndedonga, nalika lagi nandhang siksa, banjur weruh Abraham saka kadohan, lan Lazarus ing pangkone. Banjur dheweke bengok-bengok, "Rama Abraham, welasana aku, lan kirim Lazarus, supaya dicelupake pucuke driji ing banyu, lan adhem ilatku; amarga aku kasiksa ing geni iki. ~ Lukas 16: 23-24

Surat saka Neraka

Ibu,

Aku nulis kowe saka panggonan sing paling nggegirisi sing aku deleng, lan luwih ngeramake saka sing bisa mbayangno. Iku BLACK kene, supaya DARK sing aku ora bisa malah ndeleng kabeh jiwo Aku terus bumping menyang. Aku mung ngerti wong-wong kaya aku saka getih SATU. Suwe-suwe aku njerit-njerit kaya ngapa-ngapa ana ing rasa lan panandhang. Aku ora bisa nyuwun tulung maneh, lan ora ana gunane, ora ana sing bisa nresnani aku.

SAKIT lan nandhang kasusahan ing papan iki pancen ora bisa diatasi. Aku dadi mikir kabeh, aku ora ngerti apa ana sensasi liyane sing bakal teka. Nyeri banget, ora mandheg awan utawa wengi. Nguripake dina ora katon amarga peteng. Apa ora mung pirang-pirang menit utawa malah detik kaya pirang-pirang taun suwene. Pikirane kasangsaran iki terus tanpa pungkasan luwih saka sing dakkarepake. Pikiranku saya tambah saya suwe saya suwe. Aku rumangsa dadi wong edan, aku malah ora bisa mikir kanthi jelas ing galau iki. Aku wedi yen kelangan pikiran.

FEAR mung ala amarga rasa nyusahake, malah luwih elek. Aku ora ngerti carane sandi predicament bisa dadi Samsaya Awon saka iki, nanging aku terus-terusan wedi yen bisa ing sembarang wektu.

Cangkemku garing, lan mung dadi luwih. Iku dadi garing, supaya ilatku cetha ana ing atiku. Aku ngelingi sing preacher lawas matur sing apa Gusti Yesus Kristus endured minangka dheweke Hung ing salib kasar lawas. Ora ana relief, ora sethithik minangka sethithik banyu kanggo ngombe ilat saya bengkak.

Kanggo nambah kasusahan liyane ing papan siksa iki, aku ngerti yen pantes ana ing kene. Aku diukum kanthi adil amarga tumindakku. Paukuman, rasa lara, sangsara ora luwih ala tinimbang sing kudune daklakoni, nanging ngakoni manawa saiki ora bakal ngatasi rasa lara sing ngobong salawas-lawase ing jiwaku sing sedhih. Aku sengit marang awake dhewe amarga nglakoni dosa supaya entuk nasib sing ala banget, aku sengit marang setan sing ngapusi aku supaya aku bakal tekan papan iki. Lan sejatine aku ngerti yen tumindak ala ora bisa diucapake yen mikir kaya ngono, aku sengit marang Gusti Allah sing ngutus Putra ontang-anting kanggo ngluwari siksa iki. Aku ora bisa nyalahke Kristus sing nandhang sangsara lan getihen lan tiwas kanggo aku, nanging uga aku sengit karo dheweke. Aku malah ora bisa ngendhaleni rasane yen ngerti yen duraka, apes lan nistha. Aku saiki luwih jahat lan nistha tinimbang urip ing alam donya. Oh, yen aku mung ngrungokake.

Sembarang siksa bumi bakal luwih becik katimbang iki. Kanggo mateni pati agonizing alon saka Cancer; Kanggo mati ing bangunan kobong minangka korban serangan teror 9-11. Malah kudu dipaku nganti salib sawise dipukul tanpa kekarepan kaya Putraning Allah; Nanging kanggo milih iki ing wektu saiki aku ora duwe daya. Aku ora duwe pilihan kuwi.

Saiki aku ngerti yèn iki torment lan penderitaan iku apa Gusti Yesus nglairake kula. Aku pitados bilih piyambakipun nandhang sangsara, murub lan seda kangge ngluwari dosa kawula, nanging gerahipun boten langgeng. Sawise telung dina dheweke jumeneng ing kamenangan ing kuburan. Oh, aku pracaya, nanging sayang banget. Minangka lagu undhangan sing lawas ngandika yen aku elinga krungu nganti pirang-pirang, aku "Siji Dina Paling Late".

Kita ALL pitados ing Panggonan iki banget, nanging iman kita Jumlah menyang ora. Sampeyan wis kasep. Pintu ditutup. Wit wis tiba, lan kene bakal lay. Ing NERAKA. Salawasé ilang. Ora Ana Pangarep-arep, Ora Ana Kenyamanan, Ora Damai, Ora Bungah.

Kasusahanku ora bakal ana enteke. Aku kelingan pandhita biyen kaya sing bakal maca "Lan kumelun saka siksane munggah terus ing salawas-lawase: lan dheweke ora duwe istirahat awan awan wengi"

Lan sing mbok menawa sing paling awon babagan panggonan iki sing nggegirisi. Aku ngelingi. Aku ngelingi layanan gereja. Aku ngelingi undangan. Aku tansah ngira yen pancen angel banget, dadi bodho, ora ono gunane. Iku ketoke aku banget "angel" kanggo kuwi. Aku ningali kabeh iku saiki beda, Mama, nanging owah-owahan atiku ora ana apa-apa ing titik iki.

Aku urip kaya wong gemblung, aku nyamar kaya wong gemblung, aku mati kaya wong bodho, lan saiki aku kudu nandhang sangsara lan susah marang wong gemblung.

Oh, ibu, piye carane aku ngelingi dadi banget comforts ngarep. Aku ora bakal ngerti manawa sampeyan ngubengi kening. Ora sarapan sing luwih anget utawa dhaharan sing wis digawe ing omah. Ora bakal maneh aku bakal ngrasakake panggone geni ing wayah wengi mbengi. Saiki geni engulfs ora mung iki perishing awak wracked karo pain ngluwihi mbandhingake, nanging geni bebendune Gusti Allah moho kuwoso consumes sandi banget karo susah sing ora bisa diterangake kanthi bener ing sembarang basa mortal.

Aku arep mlaku liwat sawah ijo sing enom ing musim semi lan ndeleng kembang sing éndah, mandheg kanggo njupuk ing wangi parfum manis. Nanging aku mundur menyang mambu brebstone, belerang, lan panas supaya kuat sing kabeh pikiran sehat liyane mung gagal kula.

Oh, Ibu, minangka bocah enom aku tansah disengiti kanggo ngrungokake pitenah lan ngeling-eling bab bocah-bocah cilik ing pasamuan, lan malah ing omah kita. Aku panginten sing kaya mengkono iku ora nyaman kanggo aku, gangguan banget. Carane aku dawa mung kanggo ndeleng wayahe singkat salah siji saka pasuryan sing ora resik. Nanging ora ana bayi ing Neraka, Ibu.

Ora ana Kitab Suci ing Neraka, ibu sing paling sayang. Ing Kitab Suci mung ana ing tembok-tembok sing ngusung sing ana ing kupinge, sawise sawong jam. Padha ora seneng, sanadyan, lan mung bisa ngeling-eling apa sing dianggep bodho.

Yen ora kanggo wong-wong mau ora duwe, Mangkono uga sampeyan bisa ngerteni yen ana rapat doa sing ora tau rampung ing kene ing Neraka. Ora ana prakara, ora ana Roh Suci mersani atas kita. Dungo kuwi kosong, dadi mati. Padha ora ana apa-apa sing luwih dhuwur tinimbang tangisan kanggo rahmat sing kita kabeh ngerti ora bakal dijawab.

Mangga nyuwun pangapunten Pak. Aku sing paling tuwa, lan mikir aku kudu "kelangan". Mangga pitutur marang wong-wong sing ana ing neraka adoh. Maturnuwun marang sedulurku, malah mungsuh-mungsuhku, supaya aja padha teka menyang papan pangibadah iki.

Minangka nggegirisi minangka panggonan iki, Bu, aku weruh sing ora dadi tujuan akhir. Minangka Ratun Setane ngguyu kabeh ing kene, lan akeh wong sing nggabung karo kita terus-terusan ing pésta kasangsaran iki, kita tansah ngelingake sing sawetara dina ing masa depan, kita kabeh bakal dijaluk individu kanggo katon sadurunge Pangadilan Throne saka moho kuwoso Gusti Allah.

Gusti Allah bakal ngetokake nasibe kita sing langgeng ing buku-buku sabanjure kabeh karya kita sing duraka. Kita ora duwe pertahanan, ora ana alesan, lan ora ana gunane, kajaba kanggo ngakoni kaadilan saka paukuman kita sadurunge hakim paling dhuwur ing salumahing bumi. Sadurungé dicoblos menyang tujuan pungkasan kita, tiwas, Lake of Fire, kita kudu nyawang pasuryané wong sing sengaja nandhang torments neraka sing kita bisa dikirim saka wong-wong mau. Nalika kita ngadeg ana ing ngarsane suci kanggo ngrungokake pangandikan putusan kita, sampeyan bakal ana Ibu kanggo ndeleng kabeh.

Ampun ngapunten kula amargi nggandheng sirah kula kanthi malu, kados dene kawula mangertos, bilih kula mboten badhe saged nyawang dhateng rai panjenengan. Sampeyan bakal wis sesuai karo gambar Juruslamet, lan aku ngerti bakal luwih saka aku bisa ngadeg.

Aku seneng ninggalake panggonan iki lan gabung karo kowe lan akeh liyane sing aku dikenal kanggo sawetara taun cendhak ing bumi. Nanging aku ngerti yen ora bakal bisa. Awit aku ngerti aku ora bakal bisa ngelehake siksa saka sing dikalahake, aku ngomong karo nangis, kanthi sedhih lan keputusane sing ora bisa ditemtokake, aku ora kepengin weruh sapa wae maneh. Mangga ora nggabung karo aku ing kene.

Ing Kasangsaran langgeng, Putra / Putramu, Diukum lan Nibari Selamet

Surat Cinta Saka Gusti Yesus

Aku takon marang Gusti Yesus: "Kowe tresna banget marang Aku?" Atur wangsulane: "Tebih saking punika!" Sarta mundhut tangane lan seda. Ninggalake kanggo kula, wong dosa sing tiba! Dheweke seda kanggo sampeyan uga.

***

Wengi sadurungku mati, sampeyan ana ing pikiranku. Carane aku kepengin duwe hubungan karo sampeyan, kanggo nglampahi kalanggengan karo sampeyan ing swarga. Nanging dosa dipisahake saka Aku lan RamaKu. A kurban getih resik dibutuhake kanggo bayaran dosa panjenengan.

Wektu wis teka nalika aku kudu nguripake uripku kanggo kowe. Kanthi ati sing abot, aku menyang taman kanggo ndedonga. Ing ngatasé nyawa, aku ngetokake, kaya mangkene, nandhang getih nalika aku sesambat marang Gusti Allah ... "... O Bapakku, yen bisa, cangkem iki bisa mili saka aku, nanging ora kaya aku, nanging arep. "~ Matius 26: 39

Nalika aku ana ing kebon, para prajurit teka nyekel Aku sanajan aku ora salah. Padha nggawa Ingsun ana ing ngarepe Pilatus. Aku ngadeg ana ing ngarepe wong-wong kang dakajakake. Banjur Pilatus mundhut Aku lan nggecek Aku. Lererations ngethok jero menyang sandi bali minangka aku njupuk beating kanggo sampeyan. Banjur para prajurit banjur nyelehake aku, lan nggawa jubah wungu marang aku. Padha damel makutha eri ing endhiku. Darah mengalir mudhun sandi Wayahe ... ora ana kaendahan sing sampeyan kudu kepéngin Aku.

Banjur para prajurit banjur ngunekake Ingsun, pangucape: "Heh, ratune wong Yahudi! Wong-wong mau padha ngirid Aku ana ing ngarepe wong akeh, padha nguwuh: "Kasaliba karana Panjenengane. Crucify Him. "Aku ngadeg ana ing kana, kanthi sedhih, getih, bruised lan diantemi. Palungguh IRatu ngardi dosa-dosan semetone, tur malantaran dosa-dosan ragane. Ditolak lan ditolak wong.

Pilatus kepéngin nglepas Aku, nanging mènèhi kekuwatan marang wong akèh. "Njupukana Panjenengane lan saliben, sabab Aku ora nemu salah apa-apa ana ing wong iku." Atur wangsulane: Banjur ngluwari Aku supaya disalib.

Sampeyan wis ana ing atiku nalika aku nggawa Aku ngliwati gunung sing sepi menyang Golgota. Aku ambruk ngisor bobot. Aku tresna banget marang kowé, lan nglakoni kersané RamaKu kang wis maringi kekuwatan marang aku supaya bisa ngetokake kuwasa. Ana, aku nglairake sedhihmu lan aku nggawa kesandhungmu nyedhiyakake uripku kanggo dosa saka manungsa.

Prajurit-prajurit sneered ngetokake palu abot saka palu sing nyopir kuku kanthi jero menyang tangan lan sikilku. Tresna kanggo ngrusuhi dosa panjenengan kanggo salib, aja nganti ditangani maneh. Wong-wong padha ngojok-ojoki Aku lan ninggal Aku nganti mati. Nanging, dheweke ora nyekel uripku. Aku seneng banget.

Langit dadi ireng. Malah srengenge mandheg. Kula badan wracked karo pain njerit njupuk bobot saka dosa lan nglairake iku paukuman supaya bebendune Gusti Allah bisa wareg.

Nalika kabeh wis rampung. Aku wis netepi RohingSun ana ing tangane RamaKu, lan nyuwil-nyuwil pangandikaningSun, "Ingsun wus rampung." Aku banjur sujud nyembah lan nyembah.

Aku tresna sampeyan ... Yesus.

"Katresnan gedhe ora ana sing ngluwihi iki, supaya wong nylametaké nyawané kanggo kanca-kancané." ~ Yohanes 15: 13

Undangan kanggo Nampa Kristus

Dear Soul,

Dina iki dalan bisa uga katon tajem, lan sampeyan aran piyambak. Wong sing dipercaya wis ngrasakake sampeyan. Gusti Allah mirsani luhamu. Panjenengane ngrasa nyiksa. Panjenenganipun kepéngin nyenengaké panjenengan, amarga Panjenengané iku kanca sing luwih cedhak katimbang sadulur.

Gusti Allah tresna sampeyan supaya Panjenengane ngongkon mung Putra, Yesus, supaya mati ing panggonane. Panjenengane bakal paring pangapurane tumrap sakehing dosa kang sira lakoni, yen sira gelem ninggalake dosamu lan mratobat.

Kitab Suci ngandika, "... Aku teka ora nelpon wong mursid, nanging wong dosa supaya mratobat." ~ Mark 2: 17b

Nyawa, sing kalebu sampeyan lan kula.

Ora ana barang sing bisa ditampik, nanging sih-rahmate Gusti Allah tetep luwih gedhe. Dene wong-wong sing ora duwe isin, dheweke teka kanggo nylametake. Dheweke bakal nggayuh tangane kanggo njaga awakmu.

Mungkin sampeyan kaya wong dosa sing tiba iki, sing marani Gusti Yésus, ngerti nèk Dèkné sing bisa nylametké dhèwèké. Karo luh kang mili ing raine, dheweke wiwit ngumbah sikilé Gusti Yésus nganggo luhé, lan ngusapi nganggo rambuté. Dheweke kandha, "Dosa-dosane sing akeh banget, wis diapura ..." Jiwa, apa dheweke bisa ngomong babagan sampeyan bengi iki?

Mbokmenawa sampeyan wis nonton pornografi lan rumangsa isin, utawa wis laku jina lan pengin diapura. Gusti Yesus sing padha ngapura dheweke uga bakal ngapura sampeyan bengi iki.

Mungkin sampeyan mikir babagan menehi urip kanggo Kristus, nanging sijine dadi siji alasan utawa liyane. "Dina iki, manawa kowe bakal krungu swaraning atine, atimu aja kokpateni." ~ Ibrani 4: 7b

Kitab Suci ngandika, "Sabab kabeh wong wis padha gawe dosa, lan marga saka kaluhurane Gusti Allah." ~ 3: 23

"Yen sampeyan ngaku kanthi tutuk yen Gusti Yesus, lan yen precaya ing sajroning ati, manawa Gusti Allah wis mungokake Panjenengane saka ing antarane wong mati, sampeyan bakal slamet." ~ Rum 10: 9

Aja turu tanpa Gusti Yesus nganti sampeyan diparingi panggonan ing swarga.

Bengi iki, yen sampeyan kepéngin nampa peparinge urip langgeng, sampeyan kudu pracaya dhisik marang Gusti. Sampeyan kudu nyuwun pangapunten dosanira lan ngandel marang Gusti. Kanggo dadi wong sing percaya ing Gusti, njaluk urip langgeng. Ana siji dalan menyang swarga, lan iku liwat Gusti Yesus. Iku rencana apik saka kawilujengan Gusti Allah.

Sampeyan bisa miwiti sesambungan pribadi karo Panjenengane kanthi ndedonga saka atimu minangka pandonga kaya mangkene:

"Ya Gusti, aku wong dosa. Aku wis dadi dosa kabeh uripku. Padha ngapura Aku, Gusti. Aku nampa Yesus minangka Juruwilujeng kawula. Kawula pitados dhumateng Paduka minangka Gustiku. Matur suwun kanggo nyimpen kula. Ing jeneng Yesus, Amen. "

Iman lan Bukti

Apa sampeyan wis nimbang-nimbang apa ana kekuwatan sing luwih dhuwur? Kekuwatan sing nggawe Semesta lan kabeh sing ana. Kekuwatan sing ora nggawa apa-apa lan nggawe bumi, langit, banyu, lan makhluk urip? Saka endi tanduran paling gampang? Makhluk sing paling rumit… manungsa? Aku berjuang karo pitakon kasebut pirang-pirang taun. Aku golek jawaban ing ilmu pengetahuan.

Manawa wangsulan kasebut bisa ditemokake liwat panelitian bab-bab kasebut ing saubenge sing gumun lan mistis tumrap kita. Jawaban kasebut kudu ana ing bagean paling sethithik ing saben makhluk lan perkara. Atom! Intine urip kudu ditemokake ing kana. Ora. Ora ditemokake ing bahan nuklir utawa elektron sing muter. Ora ana ing ruang kosong sing nggawe kabeh perkara sing bisa disentuh lan dideleng.

Wis pirang-pirang ewu taun iki digoleki lan ora ana sing nemokake inti urip ing bab-bab umum ing sekitar kita. Aku ngerti kudu ana kekuwatan, kekuwatan, sing nindakake kabeh ing sakupenge. Apa Gusti Allah? Oke, kenapa dheweke ora mung ngungkapake awake dhewe? Nopo mboten? Yen kekuwatan iki minangka Gusti Allah sing urip, kenapa kabeh misteri kasebut? Apa ora logis yen Dheweke ujar, Oke, aku iki. Aku nindakake kabeh iki. Saiki urusana wae. ”

Nganti ketemu karo wong wadon khusus sing ora gelem sinau Alkitab, mula aku ora ngerti bab iki. Wong-wong ing kana sinau Kitab Suci lan aku mikir mesthine kudu golek barang sing padha karo aku, nanging durung bisa nemokake. Pimpinan klompok kasebut maca wacana ing Kitab Suci sing ditulis dening wong sing biyen sengit karo wong Kristen nanging diganti. Diganti kanthi cara sing luar biasa. Jenenge yaiku Paulus lan dheweke nulis,

Kanggo sih-rahmat, sampeyan bakal disimpen kanthi pracaya; lan dudu dudu awakmu dhewe: iku nugrahaning Allah: dudu saka tumindak, aja nganti ana wong kang umuk. " ~ Efesus 2: 8-9

Tembung-tembung "sih-rahmat" lan "iman" iku narik aku. Apa sejatine tegese? Mau bengi dheweke njaluk aku nonton film, mesthi dheweke ngapusi aku menyang film Kristen. Ing pungkasan acara kasebut ana pesen singkat saka Billy Graham. Ing kene dheweke, bocah tani saka North Carolina, nerangake apa sejatine perjuanganku wiwit saiki. Dheweke ujar, "Sampeyan ora bisa nerangake Tuhan kanthi ilmiah, filosofis, utawa kanthi cara intelektual liyane. "Sampeyan mung kudu yakin yen Gusti Allah nyata.

Sampeyan kudu precaya manawa apa sing dikandhakake dening Gusti Yesus, nuli katulis ing Kitab Suci. Dheweke nitahake langit lan bumi, yen nitahake tanduran lan kewan, yen Dheweke ngucapake kabeh mau dadi ana kaya sing katulis ing buku Purwaning Dumadi ing Kitab Suci. Dheweke nyipta nafas dadi wujud tanpa urip lan dadi manungsa. Dheweke kepengin duwe hubungan sing luwih raket karo wong sing diciptakake, mula wujud manungsa sing Putraning Allah lan rawuh ing bumi lan urip bebarengan karo kita. Wong iki, Yesus, mbayar utang dosa kanggo wong-wong sing bakal precaya, yen disalib ing kayu salib.

Kepiye gampang banget? Mung pracaya? Apa sampeyan yakin manawa kabeh iki kasunyatan? Aku bengi mulih lan turu sithik. Aku gelut karo masalah sing diparingi Gusti Allah - liwat iman sing percaya. Yen Dheweke dadi kekuwatan, inti saka urip lan titah kabeh sing ana lan ana. Banjur Dheweke marani aku. Aku ngerti yen aku kudu percaya. Merga saka sih-rahmaté Gusti Allah, nuli nuduhake katresnané marang aku. Dheweke minangka wangsulan lan dheweke ngutus Putra ontang-anting, Yesus, mati kanggo aku supaya aku bisa precaya. Yen aku bisa hubungan karo Dheweke. Dheweke ngungkapake awake dhewe ing wektu kasebut.

Aku nelpon dheweke kanggo ngandhani yen aku saiki wis ngerti. Saiki aku percaya lan kepengin masrahake nyawaku marang Sang Kristus. Dheweke ngandhani yen dheweke ndedonga supaya aku ora turu nganti iman lan percaya marang Gusti Allah. Uripku diganti selawase. Ya, selawase, amarga saiki aku bisa ngarep-arep ngenteni kalanggengan ing papan sing apik sing diarani swarga.

Aku ora prelu mikir maneh bukti sing mbuktekake manawa Yesus bisa mlaku ana ing banyu, utawa Segara Abang bisa misah supaya wong Israel bisa liwat, utawa ana rolas kedadeyan liyane sing kayane ora bisa ditulis ing Kitab Suci.

Gusti Allah wis mbuktekake Dheweke bola-bali sajrone uripku. Dheweke uga bisa mbukak awake dhewe. Yen sampeyan golek bukti yen ana, takon marang dheweke supaya diwartakake. Tindakake kapercayan kasebut nalika isih bocah, lan percaya tenan marang Panjenengane. Bukak awakmu dhewe kanggo tresnane kanthi iman, dudu bukti.

Swarga - Ngarep Kita Langgeng

Manggon ing jagat sing tiba iki kanthi nandhang kasangsaran, kuciwa lan panandhang, kita kepéngin swarga! Mripat kita terus munggah nalika roh kita mbengkokaken ing omah kita langgeng ing kamulyan sing Gusti piyambak wis nyawisake kanggo wong sing tresna marang.

Yéhuwah wis ngrancang bumi anyar dadi luwih éndah, ngluwihi sing kita bayangké.

“Ara-ara samun lan ara-ara samun bakal bungah; lan ara-ara samun bakal bungah lan kembang kaya kembang mawar. Bakal mekar banget, lan bakal bungah kanthi nyanyi ... ~ Yesaya 35: 1-2

"Banjur mripate wong wuta bakal kabuka, lan kupinge budheg bakal kabukak. Banjur wong lumpuh bakal mlumpat kaya kancil, lan ilate wong bisu padha surak-surak; amarga ing ara-ara samun bakal ana banyu metu, lan kali bakal ana ing ara-ara samun. " ~ Yésaya 35: 5-6

"Lan wong-wong sing ditebus saka Pangeran Yehuwah bakal bali maneh, lan bakal tekan ing Sion kanthi nyanyian lan kasenengan tanpa wates ing endhas: dheweke bakal entuk kabungahan lan rasa seneng, lan kasusahan lan desahan bakal minggat." ~ Yésaya 35:10

Apa sing bakal kita gunakake ing ngarsane? Oh, luh sing bakal mili nalika kita ndeleng tangan lan sikil kuku kuku! Kahanan sing ora mesthi bakal dingerteni kanggo kita, nalika kita ndeleng Juruslamet kita adhepan.

Paling akeh kita bakal weruh! Kita bakal weruh kamulyané! Panjenengane bakal madhangi kaya srengenge ing sinar murni, minangka Panjenenganipun nampi kita ing kamulyan.

"Ngandika, kita yakin, lan luwih seneng ora ana ing awak, lan bakal ana ing ngarsane Pangeran." ~ 2 Korinta 5: 8

"Lan aku Yohanes weruh kutha suci, Yérusalèm anyar, tumurun saka swarga saka ing Allah, disiapake kaya pangantene sing dihiasi kanggo garwane. ~ Wahyu 21: 2

… ”Lan dheweke bakal urip bareng karo wong-wong mau, lan dheweke bakal dadi umate, lan Gusti Allah bakal nunggil karo dheweke, lan bakal dadi Allahe.” ~ Wahyu 21: 3b

"Lan dheweke bakal ndeleng praupane ..." "... lan dheweke bakal mrentah ing salawas-lawase." ~ Wahyu 22: 4a & 5b

"Lan Gusti Allah bakal ngusap kabeh tangis saka mripate; lan ora ana maneh pati, kasusahan, tangis, lan ora ana kasusahan maneh: amarga prekara-prekara sing kepungkur wis sirna. " ~ Wahyu 21: 4

Sesambetan Kita Ing Swarga

Akèh wong sing nggumunké wektu metu saka kuburané wong sing ditresnani, ”Apa awaké dhéwé bakal ngerti wong sing ditresnani ing swarga”? "Apa kita bakal ndeleng pasuryane maneh?"

Yéhuwah ngerti kasusahan kita. Panjenengané mikul kasusahan kita… Amarga Panjenengané nangis ana ing kuburané Lazarus, kancané sing ditresnani, sanajan Panjenengané ngerti bakal nangèkaké dhèwèké ing sawetara wektu.

Ana ing kono Panjenengané nglipur kanca-kancané sing ditresnani.

"Aku iki patangen lan urip: sing sapa pracaya marang Aku, sanadyan wis mati, iku bakal urip." ~ Yokanan 11:25

Sabab manawa kita padha pracaya yen Gusti Yesus wus seda lan wungu maneh, iya mangkono uga wong-wong kang padha turu ana ing Gusti Yesus bakal digawa dening Gusti Allah bebarengan karo wong-wong mau. 1 Tesalonika 4:14

Saiki, kita sedhih kanggo wong-wong sing keturon ing Gusti Yesus, nanging ora kaya wong-wong sing ora duwe pangarep-arep.

"Amarga ing patangen, wong-wong mau ora bakal omah-omah lan ora omah-omah, nanging padha kaya malaekat Allah ing swarga." ~ Matius 22:30

Senajan bebrayan ing bumi ora bakal tetep ana ing swarga, hubungan kita bakal resik lan sehat. Amarga iku mung potret sing bisa ditindakake nganti wong-wong sing pracaya marang Kristus bakal omah-omah karo Gusti.

"Lan aku Yohanes weruh kutha suci, Yerusalem Anyar, mudhun saka ing swarga saka Gusti Allah, disiapake kaya penganten putri sing dihias kanggo bojone.

Aku banjur krungu swara gedhe saka ing swarga ngandika: Lah, Tarub Suci Allah ana karo manungsa, lan Panjenengane bakal dedalem karo wong-wong mau, lan wong-wong mau bakal dadi umaté, lan Gusti Allah piyambak bakal nunggil karo wong-wong mau lan dadi Gusti Allahé.

Lan Gusti Allah bakal ngusapi sakèhé luh saka ing mripaté; lan ora bakal ana pati manèh, ora bakal ana kasusahan utawa tangis, lan ora bakal ana lara manèh, amarga samubarang kang lawas bakal sirna.” ~ Wahyu 21:2

Ngatasi Ketagihan Pornografi

Dheweke nggawa kula munggah uga metu saka
jugangan nggegirisi, metu saka lempung lempung,
lan sikilku ing dhuwur watu,
lan netepake tindakku.

Jabur 40: 2

Ayo kula wicara ing atimu kanggo wayahe .. Aku ora kene kanggo ngukum sampeyan, utawa kanggo ngadili ngendi sampeyan wis. Aku ngerti mung gampang kanggo dicekel ing pornografi.

Godaan ana ing endi-endi. Iku masalah sing kita kabeh diadhepi. Iku bisa uga katon kaya bab cilik kanggo ndeleng sing nyenengake kanggo mripat. Masalahe, nggoleki dadi nepsu, lan hawa nepsu iku kepinginan sing ora bakal kepenak.

"Nanging saben wong bakal digodha, yen ditarik saka hawa nepsune, lan kepincut. Banjur yen hawa nafsu wis ngandheg, iku bakal nuwuhake dosa, lan dosa yen rampung, nuwuhake pati. " ~ Yakobus 1: 14-15

Biasane iki nyedhiyakake nyawa menyang web pornografi.

Kitab Suci nanggepi masalah umum iki ...

"Nanging Aku pitutur marang kowe: Sing sapa tumindake wanita kanthi najisake dheweke, wis laku jina karo dheweke ing sajroning ati."

"Lan manawa mripatmu tengen dadi sandhungan tumrap kowe, nyuwek-nyuwek lan mbuwang saka sampeyan, amarga ana salah sijine anggotamu sing bakal mati, lan ora kabeh badanmu bakal kacemplungake ing naraka." ~ Matius 5: 28-29

Setan ndeleng perjuangan kita. Dheweke ngguyu kita kanthi delir! "Apa sampeyan uga dadi ringkih kaya kita? Gusti Allah ora bisa nyedhak saiki, jiwamu ora bisa digayuh. ”

Akeh sing tiwas ing tlethak-tlaga, liyane sing nimbali iman marang Gusti Allah. "Apa aku wis nglirwakake saka sih-rahmaté? Apa tangane mudhun kanggo kula saiki? "

Ing wayah wengi, ing penggalih kesenengan ora bisa ditemokake, amarga kesandhung bisa ditemokake. Ora ana barang sing bisa ditampik, nanging sih-rahmate Gusti Allah tetep luwih gedhe. Dosa sing tiba Panjenenganipun kepéngin nylametaké, Panjenengané bakal ngudhunaké tangané kanggo nyekel kowé.

Night Night of the Soul

Oh, wengi peteng ndedonga, nalika kita nggantungake swara kita ing jaring lan manggih kabungahan mung ana ing Gusti!

Perpisahan iku sengsara. Sapa ing antarane kita sing ora nate sedhih amarga kelangan wong sing ditresnani, lan ora ngrasakake sedhih amarga nangis ing tangan siji lan sijine ora bisa ngrasakake kekancan sing tresna, nulungi kita liwat kasusahaning urip?

Akeh sing ngliwati lebak nalika maca iki. Sampeyan bisa ngandhani, wis ilang kanca lan saiki ngalami rasa bingung, ngelingi carane sampeyan bakal nangani jam sepi ing ngarep.

Dadi dijupuk saka sampeyan kanggo wektu sing cedhak ing ngarsane, ora ana ing atine ... We are homesick kanggo swarga lan antisipasi reuni kita sing tresna minangka kita dawa kanggo panggonan sing luwih apik.

Wong sing melu seneng banget. Ora gampang dileboni. Kanggo wong-wong mau ana kritik sing njalari kita, panggonan-panggonan sing wis menehi kita comfort, kunjungan sing wis menehi kita kabungahan. We terus kanggo apa sing larang regane nganti dijupuk saka kita asring karo kesengsem jiwo.

Kadhangkala kasangsaran kasebut nyedhaki kita kaya ombak samodra nyebrangi jiwa kita. Kita nglindhungi saka pain, nemokake papan ing sangisore swiwine Gusti.

Kita bakal kelangan awake dhewe ing lembah kasusahan yen ora ana Pangon sing nuntun kita liwat bengi sing dawa lan sepi. Ing wayah wengi sing peteng ndhedhet, Panjenengane minangka Panglipur kita, Ngarsane Maha Asih sing nandhang lara lan nandhang sangsara.

Saben luh sing tiba, kasusahan nudges kita menyang swarga, ngendi ora pati, utawa kasusahan, utawa luh bakal tiba. Tangis bisa nganti sewengi, nanging ing wayah esuk ana kabungahan. Panjenenganipun mbeta kita ing wayahe kita pain paling jero.

Liwat mata teary kita antisipasi reuni kita sing nyenengake nalika kita bakal bebarengan karo para kekasih kita ing Gusti.

"Rahayu wong kang padha sedhih, awit bakal padha kalipur." ~ Matius 5: 4

Muga-muga Pangéran mberkahi kowé lan netepaké kowé sedina muput, nganti kowé ana ing ngarsané Pangéran ana ing swarga.

Tungku Pati

Tungku kasangsaran! Carane lara lan ndadekake kita lara. Ing kono Yéhuwah nglatih awaké dhéwé kanggo perang. Ing kana kita sinau ndedonga.

Ana ing kono Gusti Allah piyambak karo kita lan nuduhake sapa sejatine kita. Ing kono Panjenengane prunes adoh comfort kita lan Burns adoh dosa ing gesang kita.

Ing kono Panjenengane nggunakake kegagalan kita kanggo nyiapake kita kanggo karyane. Ing kono, ing pawon, nalika kita ora duwe apa-apa, nalika kita ora duwe lagu ing wayah wengi.

Ing kana kita ngrasa yen urip kita wis rampung nalika kabeh sing kita senengi dijupuk saka kita. Nalika iku kita wiwit ngerti yen kita ana ing sangisore swiwine Gusti. Dheweke bakal ngurus kita.

Ing kono kita asring gagal ngerteni karya sing didhelikake Gusti ing jaman kita sing paling tandus. Ing kono, ing pawon, ora ana luh sing dibuwang, nanging ngrampungake tujuane ing urip kita.

Ing kono Panjenengane nenun benang ireng menyang tapestry urip kita. Ing kono Panjenengane ndhawuhake manawa samubarang kabeh bisa bebarengan kanggo kabecikan kanggo wong-wong sing tresna marang Panjenengane.

Ing kono kita bakal nyata karo Gusti Allah, nalika kabeh wis diucapake lan ditindakake. "Sanajan Panjenengané matèni aku, nanging aku bakal precaya marang Panjenengané." Iku nalika kita tiba metu saka katresnan karo urip iki, lan manggon ing cahya kalanggengan teka.

Ing kono Panjenengane ndudohake telenging katresnan kang diduwèni marang kita, ”Amarga aku ngira, yèn kasangsaran ing jaman saiki iki ora pantes dibandhingake karo kamulyan sing bakal dicethakaké ana ing kita.” ~ Rum 8:18

Ing kana, ing pawon, kita ngerti "Amarga kasangsaran kita sing entheng, sing mung sedhela, ndadekake kita kamulyan sing luwih gedhe lan langgeng." ~ 2 Korinta 4:17

Ing kono kita tresna marang Gusti Yesus lan ngormati jerone omah sing langgeng, ngerti yen kasangsaran ing jaman kepungkur ora bakal nyebabake kita lara, nanging luwih seneng nambah kamulyane.

Nalika kita metu saka tungku musim semi wiwit mekar. Sawise Panjenengane nyuda kita nangis, kita ngaturake pandonga cair sing nyentuh atine Gusti Allah.

“…nanging kita uga padha ngegung-egungake kasangsaran: ngerti yen kasangsaran iku nuwuhake kasabaran; lan sabar, pengalaman; lan pengalaman, pangarep-arep. ~ Rum 5:3-4

Ana Pangarep-arep

Dear kanca,

Apa sampeyan ngerti sapa Yesus? Gusti Yesus minangka lifeguard spiritual sampeyan. Bingung? Inggih mung maca ing.

Sampeyan ndeleng, Gusti Allah ngutus Putrane, Yesus, menyang jagad kanggo ngapura dosa kita lan nylametake kita saka siksa sing langgeng ing papan sing diarani neraka.

Ing neraka, sampeyan dhewe ing pepeteng total njerit kanggo urip. Sampeyan lagi diobong urip kanggo kabeh kalanggengan. Langgeng langgeng!

Sampeyan mambu belerang ing neraka, lan krungu getih curdling screams saka wong-wong sing nolak Gusti Yesus Kristus. Kajaba iku, Sampeyan bakal ngelingi kabeh perkara sing nggegirisi sing wis sampeyan lakoni, kabeh wong sing sampeyan pilih. Kenangan iki bakal ngeling-eling sampeyan ing salawas-lawase! Iku ora bakal mandheg. Lan sampeyan bakal pengin sampeyan nggatekake kabeh wong sing ngelingake sampeyan babagan neraka.

Ana pangarep-arep sanadyan. Pangarep-arep sing ditemokake ing Gusti Yesus Kristus.

Gusti Allah ngutus Putrané, Gusti Yésus, kanggo seda kanggo dosa-dosa kita. Dheweke digantung ing kayu salib, dipoyoki lan digebugi, makutha eri dipasang ing sirahe, kanggo mbayar dosa-dosa jagad kanggo wong-wong sing bakal precaya marang Panjenengane.

Dheweke nyiapake papan kanggo wong-wong mau ing papan sing diarani swarga, sing ora ana luh, kasusahan utawa rasa lara. Ora kuwatir utawa peduli.

Panggone endah banget nganti ora bisa dicritakake. Yen sampeyan pengin pindhah menyang swarga lan nglampahi kalanggengan karo Gusti Allah, ngakoni marang Gusti Allah sing dosa pantes neraka lan nampa Gusti Yesus Kristus minangka Juruwilujeng pribadi.

Apa sing Dikandhakake Kitab Suci Sawise Sampeyan Mati

Saben dina ewonan wong bakal ngempet ambegan pungkasan lan mlebu ing kalanggengan, menyang swarga utawa neraka. Sayange, kasunyatan pati saben dina.

Apa sing kedadeyan sawise sampeyan mati?

Wekdal sakwise sampeyan mati, jiwo awak mundur saka awak kanggo nunggu Kebangkitan.

Sapa sing nimbali imané ana ing Kristus, bakal digawa déning para malaékat ing ngarsané Gusti. Saiki padha seneng. Ora saka awak lan saiki karo Gusti.

Sauntara kuwi, wong-wong kafir padha nunggu ing Hades kanggo Paukuman final.

"Lan ing sajroning neraka banjur ngetokake mripate, sajrone nyiksa .... Dheweke banjur sesambat lan matur," Dhuh, Rama Abraham, kawula mugi Paduka welasi, lajeng ngutus Lazarus lajeng nyempal drijining jaringipun wonten ing toya, amarga aku tormented ing semangat iki. "~ Lukas 16: 23a-24

"Ing kono bakal ana bledug sing bakal bali menyang bumi, lan roh bakal bali marang Allah kang paring kabecikan." ~ Ecclesiastes 12: 7

Sanajan, kita sedhih amarga kelangan wong sing dikasihi, kita sedhih, nanging ora kaya wong-wong sing ora duwe pengarep-arep.

"Amarga yen kita pracaya yen Gusti Yesus wis seda lan wungu maneh, mangkono uga wong-wong sing padha turu ana ing Gusti Yesus bakal digawa karo Gusti Allah. Banjur kita kang isih urip, kang isih padha urip, bakal kapundhut bebarengan karo wong-wong mau ana ing mega, methukake Gusti ana ing awang-awang, mangkono uga kita bakal tansah nunggil karo Gusti.” ~ 1 Tesalonika 4:14, 17

Nalika awak ora ngandel, sing bisa nemtokake torments dheweke ngalami ?! Roh iku sesambat! "Neraka saka ing ngisor iki dipindhah kanggo sampeyan ketemu sampeyan ing bakal teka ..." ~ Yesaya 14: 9a

Ora ana sing siap kanggo ketemu Gusti Allah!

Sanajan dheweke nangis sajrone nyiksa iku, pandongane ora menehi panglipur apa-apa, amarga jembatan gedhe dianggep ora ana sing bisa ngliwati sisih liyane. Piyambakipun ditinggal ing kasangsaran. Alone ing pengeling-eling dheweke. Semangat pangarep-arep selawase dipateni maneh ningali para kekasihe maneh.

Nanging, larang ana ing ngarsane Sang Yehuwah iku patine wong suci. Diwiwiti dening para malaikat menyang ing ngarsane Sang Yehuwah, saiki padha ditresnani. Kasusahan lan kasangsaran padha liwat. Sanajan ing ngarsane, dheweke bakal kepengin ndeleng wong sing dikasihi maneh.

Apa Kita Bakal Kenal Ing Swarga?

Sapa ing antarane kita sing durung nangis ing kuburan wong sing dikasihi,
utawa ngantuk sing ilang karo pitakonan akeh sing durung dijawab? Kita bakal ngerti kekasih kita sing ana ing swarga? Kita bakal ndeleng pasuryan maneh?

Pati iku sedhih banget karo pemisahane, iku angel kanggo sing ditinggalake. Wong sing seneng banget kerep kesengsem banget, ngrasakake rasa sengit saka kursi sing kosong.

Nanging, kita sedhih kanggo wong sing tiba ing Gusti Yesus, nanging ora kaya wong sing ora duwe pangarep-arep. Kitab Suci ditenun karo nyenengake, ora mung kita ngerti kekasih kita sing ana ing swarga, nanging kita uga bisa bebarengan karo wong-wong mau.

Senadyan kita ngakibatake mundhut barang-barang sing kita tresnani, kita bakal duwe kalanggengan karo wong sing ana ing Gusti. Swara swara sing akrab bakal nyebut jeneng sampeyan. Mulane kita bakal tansah ana ing ngarsane Gusti.

Apa bab kita sing ditresnani sing uga wis tilar donya tanpa Yesus? Sampeyan bakal ndeleng pasuryan maneh? Sapa ngerti sing padha ora ngandelake Yesus ing jaman sing pungkasan? Kita ora tau ngerti langit iki.

"Kanggo aku nrima yen kasangsaran saiki iki ora pantes kanggo dibandhingake karo kamulyan kang bakal dicethakaké ana ing kita. ~ Rum 8: 18

"Awit Gusti piyambak bakal tumedhak saka ing swarga kanthi swaraning swaraning swaraning malaekat lan ing swaraning Gusti Allah, lan wong mati ing Sang Kristus bakal tangi dhisik.

Banjur kita kang isih urip lan bakal ditangkep bareng karo wong-wong mau ana ing mega kanggo nemoni Gusti ing udhara, lan supaya kita bisa tansah ana ing ngarsane Gusti. Mulane padha sregep siji karo sijine. "~ 1 Tesalonika 4: 16-18

Kudu Ngobrol? Duwe Pitakonan?

Yen sampeyan pengin ngontak kita kanggo panuntun dhumateng kasukman, utawa ngetutake care, aja lali nulis ing kene ing photosforsouls@yahoo.com.

We appreciate your prayers and look forward to meet you in eternity!

 

Klik ing kene kanggo "Peace with God"